abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_9370184
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?

pi_9370223
Ik heb net chicken tonight saté op .
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:47:50 #3
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_9370237
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:

En jij?


Ik niet.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_9370253
Of een beetje wijcko met water en sambal
What you feel is what you are and what you are is beautifull
pi_9370262
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
pi_9370274
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Furby het volgende:

[..]

Ik niet.


Oh.... Jammer
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:49:05 #7
45764 SirPeter
Kitty overdose.
pi_9370280
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef Yinyang het volgende:
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
Yep, zo die je dat.
Lief :)
pi_9370377
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:49 schreef SirPeter het volgende:

[..]

Yep, zo die je dat.


Ik denk dat die van Kanjer lekkerder is! Want die kan je geheel naar eigen smaak maken..
Slapelopze nachten? Daar lig ik niet wakker van....
pi_9370439
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Bijna perfect... ik mis alleen nog een gefruit uitje erdoor.... heel fijn gesneden uiteraard...
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:54:36 #10
45237 Vuur
We are not alone
pi_9370470
Potje calve.
water erbij.
Flink het vuur eronder.
schrikken van de kokende satehsaus.
wat extra water erbij en gas toch maar lager zetten.

klaar.

- Relax - It's just a phase - You'll grow out of it -
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:56:58 #11
19105 Noayla_
Love me tender
pi_9370557
Pannetje op vuur, flink wat scheppen pindakaas erbij, wat scheuten Ketjap Manis, flink wat sambal en een paar geperste tenen knoflook, verdunnen met heet water.

En vooral géén suiker erbij! Ik blief geen zoete pindasaus!

For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
pi_9370602
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
pi_9370605
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:59:38 #14
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_9370646
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .


same here, al moet ik zeggen dat de basterdsuiker nieuw is voor mij...
overigens veel lekkerder dan die prut uit een pakje / zakje. das echt helemaal niks

doe er overigens soms een heel klein beetje kokosmelk door en wat djahe door..ook niet mis

If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_9370716
idd kpak zo'n bruin emmertje...flikker wat in een bakkie, water brij, in de magnetron en roeren en klaar...
it's better to burn out than to fade away.
  dinsdag 25 maart 2003 @ 20:05:53 #16
35464 Don_Tom
Leave the gun.Take the cannoli
pi_9370840
Ik wil weten hoe je het kan maken zoals bij de chinees, of waar je die kan kopen. Al die rotzooi uit de supermarkt en friettent komt er gewoon nog niet eens een klein beetje in de buurt! Ik weet bij elke chinees is het anders en soms is het niet te vreten, maar over het algemeen is het toch heel anders en lekkerder dan de zelfmaakzooi.

Wie helpt mij? Ik heb nl geen zin om het bij de chinees te gaan halen want de enige chinees bij mij in de buurt heeft juist net weer hele ranzige...

Trouwauto nodig?
Nordschleife 2006: 250 laps, 2007: 62,5 laps
BMW M3 Nurburgring project
pi_9370889
O weet je wat ook lekker is, klinkt heel raar maar je moet er cola doorheen gooien. Echt waar.

Als ik een hele dag moet werken (van 11:00 tot 24:00 ofzo) eet ik op mijn werk (een restaurant). Als het dan druk is geweest maakt de kok meestal snel even nasi met saté. Hij gooit altijd een beetje cola door de satésaus. Ik denk dat dat hetzelfde is als die basterdsuiker... errug lekker.

pi_9371718
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_9373189
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:51:38 #20
37887 Dauthi
Progressive
pi_9373678
je hebt een paar verschillende soorten satésaus met pinda en zonder. en die zonder is gewoon ketjap met knoflook uitjes en nog wat kruiden meer niet.
maar de pinda versie, is pindakaas melk nootmuskaat sambal trassi en wat ketjap dat alles op een vuurtje en proeven maar
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:53:50 #21
37887 Dauthi
Progressive
pi_9373754
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 20:43 schreef SuperRembo het volgende:
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_9373808
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Kom je onder een steen vandaan ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_9373832
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Vreemd dan, ik heb ook altijd ketjap manis.

Oh ja, calve-hot en melk

  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:57:00 #24
37721 8-ball
Dat is een Nieuwjaarshoed *)
pi_9373850
gewoon uit zo'n bakkie, alsof het chocpasta is en dan wat water erbij en opwarmen.....

[TIP MODE]

Eet kroepoek met satesaus als je thuis komt van uitgaan!

[/TIP MODE]

Op zondag 28 december 2003 20:33 schreef TrenTs het volgende:[br]Tja er zijn ook mensen die denken dat Hitler goed werk gedaan heeft, dat God bestaat, dat Balkenende z'n best doet en dat de euro niet alles duurder heeft gemaakt.
  dinsdag 25 maart 2003 @ 22:07:08 #25
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_9374234
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:36 schreef Brendovic het volgende:
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Omdat dat véél lekkerder is!

Mijn satésaus is ook met een gefruit uitje/knoflook, santen en een beetje gember (en natuurlijk pindakaas, koriander en de hele al genoemde zut)

Overigens ook zéér lekker: Thaise sataysaus (nee, geen typvaut! )
Deze maak je met Rode currypasta, santen, vissaus, laos (poeder), pindakaas, bruine suiker en limoensap.
Is dus een beetje zurig van smaak (vergeleken met die andere), maar o-zo lekker! De bijbehorende satay maak je van reepjes biefstuk die je marineert in rode curry, limoensap en vissaus en die je vervolgens even grilt. Saus erover en wat verse korianderblaadjes en...

* nu honger heeft

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 26 maart 2003 @ 15:24:36 #26
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_9388692
Ik heb het precieze recept nu niet bij de hand... maar dit is het globaal:

-ui fruiten
-knoflook, sambal, sate kruiden (bamboe sesate ?), gestampte kerimienoten toevoegen
-azijn toevoegen
- suiker toevoegen
-water toevoegen
- ketjap toevoegen
- en last but not least de pindakaas.... de allergoedkoopste wel te verstaan, die geeft 't beste resultaat (van de Aldi)

Als het gehhel te dik is: meer water toevoegen.

Je kan ook 'vet-sin' toevoegen, maar dat doe ik nooit.

WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_11575337
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
pi_11575546
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

- recept -

En jij?


bedankt voor het recept, ik zal het eens proberen is vast erg lekker.

Ik heb nu (bijna) kant en klare van Remia.
alleen even 1,5 min. opwarmen in de magnetron (tenzij je van koude satésaus houdt natuurlijk)

meestal vind ik dat kant en klare magnetron spul niet echt smakelijk maar ik moet zeggen dat deze toch wel lekker is. (al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak)

heb trouwens ook al eens kant en klare van Suzi Wan gehad, die was ook lekker.

't is bijna 6.00 en ik post hier in een topic over satésaus

pi_11576834
quote:
Op zaterdag 5 juli 2003 04:20 schreef saladito het volgende:
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
graag gedaan
  Moderator zaterdag 5 juli 2003 @ 12:32:38 #30
45833 crew  Fogel
pi_11577478
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Wijcko met water en (zoete) chilisaus is ook erg lekker.
Mijn vriendin houd niet van te scherp eten, en met de (zoete) chilisaus kan je het stiekum toch scherper maken (wat ik dus wel lekker vind) zonder dat het meteen opvalt
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_11581903
hmm, ik kom bijna mijn variant tegen,

eerst uitje fruiten
dan pindakaas + melk
lekker lepeletje sambal
ketjap manis
TOMATEN KETCHUP --> die heb ik nog niet gezien
en maar roeren tot hij net begint te koken

  zaterdag 5 juli 2003 @ 19:43:49 #32
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_11583862
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
Manis is Indonesisch voor zoet, Asin voor zout.
Ketjap of Ke(t)chap is in beide soorten verkrijgbaar.
Bekendste Sambal is Oelek.
EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
  zaterdag 5 juli 2003 @ 19:48:03 #33
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_11583948
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:
Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.
Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
Pindakaas of zo'n bakje met harde pasta, water (melk schift snel) erbij. Sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.

Had laatst bij de toko een zak met korrels voor sate-saus.
Ook nu sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.
Erg handig die korrels kun je gemakkelijk een klein beetje toevoegen.

EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
pi_11583961
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef ramses het volgende:

[..]

Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)


pi_11584953
Z'n enorme bruine pot. 3 grote lepels in een grote mok. 2 minuten op stantje 2 in de magnetron. Door roeren en dan 2 minuten op stantje 1, nog een keer roeren en je hebt super lekkere pindasaus.
  † In Memoriam † zaterdag 5 juli 2003 @ 20:37:36 #36
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_11584981
Gebakken uitjes van Conimex door je satesaus roeren is ook heel lekker
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_11590631
Koop een pakje van dat vloeibare rommel bij de aldi.. gooi het in een bak en in de magnetron, verwarm het een paar minuten ofzo..

en klaar heb ik dat lekkere dikke satesaus,,,

pi_11598600
[quote]Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Lexie het volgende:
Ik heb net chicken tonight saté op .

brr. dat moet wel het goorste zijn dat ik ooit gegeten heb, dat chicken tonight, wat een smerige satesaus is dat, je moet de tip van de topicstarter ns volgen, dan weet je pas wat lekkere satesaus is en hoef je die chicken tonight rommel nooit meer!

Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  zondag 6 juli 2003 @ 16:48:30 #39
3542 Gia
User under construction
pi_11600012
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Kun je toch ook pindakaas met stukjes pinda gebruiken. Hoef je geen pinda's meer te pletten. Scheelt werk.
  zondag 6 juli 2003 @ 17:23:25 #40
56951 Najra
---------------
pi_11600649
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Kijk je kan de stukjes nog zien drijven.
This space is reserved for a very funny quote I stole to make me look half the dumbass I truly am.
pi_11600681
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..

Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus

Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...

Ik snap het wel, maar ik begrijp het niet.
pi_11600992
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Ik maak het precies hetzelfde. Maar dan met nog veel ui erbij
pi_11601965
quote:
Op zondag 6 juli 2003 17:25 schreef bassiebas het volgende:
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..

Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus

Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...


Nodig me maar eens uit voor een sateetje...
pi_11602012
Ik heb m vandaag gemaakt met:

2 lepels pindakaas, scheut ketjap, lepeltje bruine suiker, lepeltje laos ( gember was op), kleint beetje tomatenketchup en water

o en sambal natuurlijk !

pi_11602018
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Wijcko met melk en zonder sambal
pi_11611963
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
  maandag 7 juli 2003 @ 04:25:26 #47
44815 Duran
Stupidly Charming
pi_11611995
lekker
So it was written, So it shall be done
pi_11618469
quote:
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
A was het lekker? haha, had m zelf nog niet eens geprobeerd, maar wist dat ik ergens een recept had gezien met pinda's.
Ga m zelf ook maar eens maken dan
  zondag 26 september 2004 @ 14:40:16 #49
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22214476
Is sate saus altijd op basis van pinda's?

Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22215275
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Is sate saus altijd op basis van pinda's?

Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
ik hoorde laatst idd iemand vragen om satesaus op basis van iets anders ja, schijtn dus wel te kenne ofzo
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
pi_22218356
maar vergeet niet de uitjes en de knoflook!!!!!!!!!

mn pa maakt het ook altijd zo, MET de uitjes en knoflook
Doei.
pi_22242429
Beetje water aan de kook brengen. Pindakaas erbij. Ketchup en ketjap erbij. Beetje stroop en langzaam aan de kook brengen en blijven roeren. Afmaken met sambal.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_22312215
Katjangsaus (pindasaus)

Benodigdheden:

2 rode uien, 1 rode lombok ( pitjes eruit halen) of een theelepel sambal oelek, 2 teentjes

knoflook. 1 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 1 eetlepel. goela djawa of een theelepel suiker,

2 djeroekpoeroet blaadjes, 6 eetlepels pindakaas en 2 theelepels citroensap.



Wrijf de ingrediënten (lombok, knoflook, trassi, laos, goela djawa) fijn in een oelekan fijn.

Meng er het citroensap, djeroek poeroetblaadjes en de pindakaas door.

Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak

met wat zout.


Origineel recept nog van mijn oude chefkok bij de marine.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:16:01 #54
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26905828
Vanavond ga ik sperzieboontjes eten. En wat smaakt er lekker bij sperzieboontjes?
Inderdaad, pindasaus!!
Maar er zijn godsgruwelijk veel soorten pindasaus...
*Kant-en-klaar in een zak
*Saus voor in de magnetron
*Pindasaus in een potje waar melk of water bij moet
*Saus in poedervorm

Kortom, genoeg om er een topic aan te wijden.

Nu is mijn vraag: wat is jullie favoriet?
Meestal neem ik een zakje van Conimex (poedervorm), maar ik heb natuurlijk lang niet alle soorten uitgetest, en ik sta open voor veranderingen in mijn simpele leventje.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:18:26 #55
36752 timmeeeh
provocateur et penseur
pi_26905880
die van conimex gebruikt mijn mama meestal, die is wel oke. ik heb laatst zo'n bakje aanmaakpindapastaspul gehaald bij de aldi. daar moet je dan water of melk nog bij doen. die is ook wel lekker, maar eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar een échte lekkere pindasaus. prima topic dus
"Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoën"
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:19:28 #56
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26905904
Ik maak hem meestal zelf:

-Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje)
-Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar)
-Sambal en flink wat ketjap erbij
-Pindakaas
-Melk
-Ff pruttelen en laten indikken.

Klaar
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:23:28 #57
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_26905979
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:27:14 #58
21984 Kresj
Ik ben sowieso de beste...
pi_26906072
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:19 schreef Spindizzy het volgende:
Ik maak hem meestal zelf:

-Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje)
-Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar)
-Sambal en flink wat ketjap erbij
-Pindakaas
-Melk
-Ff pruttelen en laten indikken.

Klaar
Ik wordt al moe als ik dit lees... Ik ben een grote fan van die magnetron saus van verstegen. Beetje sambal erdoor en klaar. en vooral makkelijk...
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:27:23 #59
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26906075
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:23 schreef Zwansen het volgende:
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Probeer het eens! Het is een hele smakelijke combinatie!
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:28:32 #60
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26906107
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:29:20 #61
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26906130
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:23 schreef Zwansen het volgende:
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Nooit Gado Gado gegeten?
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:30:15 #62
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_26906154
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:29 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Nooit Gado Gado gegeten?
Uhm, nee... Maar het zal ongetwijfeld smaken.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:32:44 #63
24919 Quantor
allround game addict
pi_26906221
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
*NuT5*
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:35:14 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26906282
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:32 schreef Quantor het volgende:
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
Dan moet je die Suzi Wan nemen
Het is wel vrij dunne pindasaus, maar je kunt het natuurlijk altijd een beetje laten indikken in ene pannetje als je dat fijner vindt.

* BBQ-kip realiseert zich dat ze nog een zak in de kast heeft staan... hmmm!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26906293
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
pi_26906316
Ik gebruik zo'n bakje van de AH icm met het recept van hierboven:
- uitje en knoflook snipperen en fruiten
- pinda's en/of cashewnoten zeer klein malen en erbij doen
- gember of gemberpoeder erbij
- de saus uit het potje erbij
- beetje aanlengen met melk
pi_26906318
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Suzi Wan... lekker
Jammer dat hij hier uit het assortiment is...
vooral die pittige is lekker ja...
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_26906353
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker.
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2005 @ 10:38:11 #69
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_26906364
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:32 schreef Quantor het volgende:
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
Ik vind beide soorten wel lekker. Beetje afwisselen. Of voor friet heb ik liever zoete en voor nasi liever pittig bijv.

Die in die kuipjes zit en je met water moet aanmaken. Bekend merk maar kan er niet opkomen. Heb je ook twee soorten van Maleisies en Javaanse.
pi_26906400
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:35 schreef UFOtje het volgende:
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Wijcko!!

En deze vind ik ook de lekkerste ja!! Vriend van me waarvan de ouders een chinees restaurant hebben, kwam een keer bij ons bbq-en en vond deze saus lekkerder dan die zij in t restaurant hebben
pi_26906436
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:37 schreef DrukVout het volgende:
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker.
Is die niet van Versteegen? Mijn favoriet IIG!
1 tot 3,5 eurocent per ontvangen email:
http://www.internetcash.nl/
pi_26906446
Heerlijk topic!
Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten.
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
pi_26906494
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:35 schreef UFOtje het volgende:
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Wijko, met een rode deksel.....
dobedobedo
pi_26906640


De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
pi_26906736
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:47 schreef DrukVout het volgende:
[afbeelding]

De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
Klopt!
Het is dus inderdaad de wyko die ik bedoel!
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:50:00 #76
54121 JaapB
°Heel nozel??°
pi_26906738
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Is een hele lekkere en makkelijke saus en gelukkig zo te koop bij de plaatselijke C1000
Waar zouden we zijn zonder de "on"
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:56:46 #77
77511 floopzz
feeling a bit floopy
pi_26906951
Versteegen!!

Nooit meer anders..
*snucks*
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:58:07 #78
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26907002
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:41 schreef UFOtje het volgende:
Heerlijk topic!
Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten.
Gewoon eens proberen. Spruitjes met pindasaus is ook ontzettend lekker. Eigenlijk zijn er maar weinig dingen die niet lekkerder worden met pindasaus
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_26907035
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Dat is idd de lekkerste
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:03:12 #80
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26907192
Ik vind pindasaus beduidend lekkerder dan satésaus. Deze worden nog wel een door elkaar gehaald. Suzi Wan en Wijko maken grote kans vanavond op mijn bordje te belanden...
pi_26907275
Die van de Calvé uit een pot moet melk of water bij. Ik kiep er dan nog een lepeltje sambal door hmmm...
Ik ben niet veeleisend. Ik neem genoegen met het beste.
pi_26907288
Die van chicken tonight
pi_26907557
Suzi Wan is al goed op smaak, beetje zoet (Javaans)
Eigen brokjes eerst.
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:15:41 #84
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_26907567
Ik zou die sperziebonen gewoon laten zitten.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:17:49 #85
56497 BOOR_TBL
fokmanschap is meesterschap
pi_26907620
WYKO ruleert!
nimmer een zwevende fokker in verkiezingstijd
pi_26908692
pindasaus

Hoe maak jij je Satesaus?

Nog 2 topics, deze blijft open maar snuffel daar eens in, ook hele leuke tips.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:57:21 #87
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_26908749
Ik doe het altijd heel makkelijk


Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:18:24 #88
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26909392
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:57 schreef Shreever het volgende:
Ik doe het altijd heel makkelijk
[afbeelding]

Hmmm. Moet dat spul in de oven?
pi_26910322
Ik heb hier zo'n potje staan van Calvé, waar alleen nog water bij hoeft. Best te eten.
Zo'n emmer is niet echt te doen in je eentje.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:51:46 #90
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_26910333
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:57 schreef Shreever het volgende:
Ik doe het altijd heel makkelijk

juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij..

gewoon in de pan.. perfect.. evt. championnetjes d'rbij is ook nog heel smakelijk
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 11 mei 2005 @ 17:55:25 #91
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26920369
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind
pi_26920419
beker pinda saus van de chinees

1,50 euro
Nothing to see here, carry on
  woensdag 11 mei 2005 @ 17:59:00 #93
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_26920462
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:51 schreef avotar het volgende:

[..]

juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij..
Inderdaad, met gebakken aardappels is het heerlijk, en snel klaar dus ideaal als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken
Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:10:24 #94
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26920737
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 17:55 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind
Ah, heb ik je kunnen overtuigen met mijn overredingskracht
Ben benieuwd wat je er van vond
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:12:02 #95
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26920787
Potje van Calvé. Vanavond over de nasi.
The love you take is equal to the love you make.
pi_26921606
Men neme een pannetje
Een beetje water
Schep pindakaas
Tomatenketchup
Schuit stroop
Ketjap
Diverse kruiden (wat je lekker vind)

Verwarm onder zacht roeren de boel tot een gladde dikke saus et voila, Pindasaus a la Seven Wonders (geleerd van papa SevenWonders die kok is/was)
Take on the situation, but not the torment ...
pi_26921732
Ik heb meestal de potten van Calve. Ben ik trouwens de enige die helemaal verzot is op zoete pindasaus? Dus gewoon een paar lepels suiker erdoor tijdens het bereiden?
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_26921743
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:18:22 #99
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26922657
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb. Volgende keer ga ik Wyko testen.
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:39:15 #100
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26923212
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:18 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb.
Mmmm mooi om te weten dank je!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Moderator woensdag 11 mei 2005 @ 20:31:54 #101
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_26924893
Men neme:

Specially baked pinda's (van Duyvis)
men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk.
Dan extra water of melk erbij (naar eigen smaak) en ketjap manis, sambal oelek, paprikapoeder, djahé, knoflookpoeder, uipoeder, peper, héél klein beetje zout (echt héél klein beetje!), ketoembar (niet te veel!), buys koffiearoma (gebrande suiker), klein beetje tomatenketchup, basterdsuiker en het geheime ingrediënt:kardamom poeder. Allemaal even pruttelen en.. eet smakelijk!

Beste koopsaus: Wijko (met het BRUINE deksel!!! die met het rode deksel is prut!) voor patat en saté enzo
Beste koopsaus voor Bami en chinees enzo: Suzi-Wan

beiden zonder smaakversterker
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_26925732
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden.
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:04:28 #103
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_26925855
Wijko is echt de aller aller aller allerlekkerste .
In de cafetaria waar ik werkte hadden we daar ook de pindasaus van.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  Moderator woensdag 11 mei 2005 @ 21:09:43 #104
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_26926014
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:00 schreef DrukVout het volgende:
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden.
die met het rode deksel is 'kant en klaar' en heeft een andere samenstelling dan die met het bruine deksel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_26926430
Zelfgemaakte pindasaus is het allerallerlekkerst. Ik maak hem ongeveer als Spindizzy, maar dan zonder gember.
Sowieso vind ik zelfgemaakte sauzen lekkerder dan spul uit pakjes, zakjes en potten....
pi_26926902
Heb in Indonesië eens satésaus besteld en toen kreeg ik ketjapsaus. Misschien op zich niet slecht maar als je trek hebt in pindasaus dan is het wel een tegenvaller.
Saté betekent 'saus' dus daar kun je alle kanten mee uit ...
  woensdag 11 mei 2005 @ 22:58:28 #107
112375 sweety2
naughty naughty!!
pi_26929744
sate betekend saus? hoe kom je daar nou bij
wij halen die bruine emmer van de toko met water mengen en dan klaar.
don't dream your life... Live your dreams
  woensdag 11 mei 2005 @ 23:02:32 #108
112375 sweety2
naughty naughty!!
pi_26929932
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:47 schreef DrukVout het volgende:
[afbeelding]

De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
The Best!!!!
don't dream your life... Live your dreams
pi_26934345
Saté = saus???

Naar mijn weten (en mijn Indofamilie met mij) is saté nog altijd blokjes vlees geregen aan een (saté) stokje

Mijn moeder en oma maken lekkere pindasaus.
Met Calvé, de gewone voor op brood.
Met nog heel veel spul wat hier al eens voorbij is gekomen in dit topic.
(uitje, trassi, etc, etc).
  donderdag 12 mei 2005 @ 09:10:28 #110
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_26935656
M'n schoonmoeder had gisteren van die kleine bakjes van Stegeman...
waren ook niet heel fout..

maar van cafetaria is het meestal ook goed te doen.. vooral als de uitbaters chinezen zijn...
voor de kenners... man fa in Hoogerheide... (dat ligt in zuidwest brabant) .... heerlijkste cafetaria sateh-saus die ik ken..
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_26938853
Saté saus zelf maken begin ik niet aan, en waarom ook? Voor 2 euro heb je een pot verstegen saté saus, en die is nog net ff lekkerder dan Wyko en een stuk makkelijker te maken (die kant en klaar van wyko is gewoon goor). Vreemd genoeg vind ik af en toe Gouda's glorie ook wel aardig, door de specifieke zoute smaak. Maar dan wel in kleine beetjes.

Toko saté sauzen moet ik eigenlijk nog eens proberen, nooit aan gedacht.

De lekkerste saté saus die ik ken is de zelfgemaakte saus van de snackbar in mijn familie. Lekker pittig, en je wordt het niet zo snel zat als een wijko of verstegen.
pi_26956931
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:56 schreef floopzz het volgende:
Versteegen!!

Nooit meer anders..
Inderdaad. De allerbeste!
  donderdag 12 mei 2005 @ 21:27:42 #113
119606 habanero
577000 Scoville
pi_26957518
quote:
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
leuk, een keer gedaan in frankrijk, een rijsttafel voor 12 man was ook erg leuk maar ze vonden de sate saus het lekkerst
  zondag 12 juni 2005 @ 21:21:37 #114
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27868026
De vraag is simpel: hoe maak je zelf een goddelijke pinda saus/saté saus voor over de gegrilde kipfilet (of uiteraard als saus bij andere gerechten)? Ik ben eigenlijk aan iets anders toe in plaats van zo'n standaard Remia magnetron potje met Pindasaus.

Wat is je recept hiervoor? Persoonlijk houd ik graag van een wat pittigere saus, maar hoe maak je deze nou zelf? Kan iemand zijn of haar recept doneren?
pi_27868347
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
pi_27868544
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:31 schreef Rizzz het volgende:
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Dat klinkt goed

Ik hou ook wel van sateh saus waarbij er een feestje op je tong ontstaat
If I am not back in 5 minutes.... just wait longer
  Redactie Frontpage zondag 12 juni 2005 @ 21:38:04 #117
38148 crew  Innisdemon
pi_27868570
hete pindasaus rulez
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
pi_27869338
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:31 schreef Rizzz het volgende:
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Vergeet de komijn en wat knoflook en gembersiroop + poeder ook niet
pi_27869344
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg...


- Pindakaas (oooof: zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt);
- Ketjap manis;
- Djaheh-poeder (of verse gember, fijngemalen);
- Bruine suiker (of goelah djawa: palmsuiker);
- Sambal.

1) De pindakaas of pinda's met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, ).
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen.
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:00:49 #120
27125 neliz123
Crimineliz
pi_27869390
Pindasaus met een sjalottje of een halve ui, een teentje knoflook en wat kokosmelk doet het ook heeeeel goed =)
That which you give thought to, is that which you invite into your reality. Give though only to what you are wanting to see and forget what you do not wish to see.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:01:28 #121
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27869415
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:59 schreef Vahlto het volgende:
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg...
Kom je ook eten?
je bent niet eens online
  zondag 12 juni 2005 @ 22:03:02 #122
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_27869482
Een beetje kokosmelk of santen er ook nog door vind ik ook lekker
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_27869497
Als je pittig wilt is sambal de oplossing. Als je dat ook nog zelf wilt maken ben je wel even bezig en bovendien mag je best iets uit een potje gebruiken toch?

Stap 1: Pindakaas met stukjes noot heerst hiervooir trouwens. Doe een klein beetje olie (arachideolie is natuurlijk het best) in de pan en bak daarin koreander (theelepeltje), sambal (naar smaak) en een gesnedenblokje gember van 3 vierkante cm samen met twee teentjes verse geperste knoflook in een pannetje met een deksels goede antiaabaklaag. Niet frituren, maar langzaam bakken, anders word de boel bitter en smerig. Eventueel wat zout toevoegen maar dit is optioneel.

Stap 2: ongeveer 2 1/2 eetlepel pindakaas met stukjes noot toevoegen. Langzaam laten smelten. Ongeveer 1 dl water toevoegen en zachtjes laten inkoken. Rooster in een pannetje ondertussen wat sesamzaadjes.

Stap 3: doe 1 eetlepel ketjap, nog 2 1/2e eetlepel pindasaus en nog 1 dl water bij je saus. Voeg het sap van een halve citroen toe.

Stap 4: laat de boel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Mik op een kipspiesje en bestrooi de gehele boel met de sesamzaadjes.

Vergeet niet constant de boel gelijkmatig om te blijven roeren. Hoeveelheden kun je mee spelen (overigens ben ik niet helemaal zeker van de hoeveelheid water - 2 dl op 5 eetlepels pindakaas).
Een eenzame lijder aan katatonie, had als hij verstarde een rattentronie
pi_27869569
www.satefeste.com hier zullen spoedig de recepten op komen dus houd het in de gaten.
pi_27869625
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:01 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Kom je ook eten?
je bent niet eens online
Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken?
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:07:20 #126
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27869639
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:06 schreef Vahlto_II het volgende:

[..]

Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken?
Ligt eraan of de snackbar om de hoek nog open is. Nadat ik alles verneukt heb trouwens.
pi_27869676
Zijn je ouders al weg? .
  zondag 12 juni 2005 @ 22:09:17 #128
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27869706
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:08 schreef Tristessa het volgende:
Zijn je ouders al weg? .
Vannacht.

Ook jij mag komen eten hoor.
pi_27869749
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:09 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Vannacht.

Ook jij mag komen eten hoor.
Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor .
pi_27869794
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:10 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor .
Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
pi_27869848
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:11 schreef Vahlto het volgende:

[..]

Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
pi_27870019
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:13 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
Wel dicht bij Harlingen .

* Vahlto_II stopt hier met deze ongebreidelde slowchat...

.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:27:23 #133
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27870364
Hier over is al een topic:

Hoe maak jij je Satesaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27870912
Een eenvoudig doch "authentiek" recept:

- Zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt (of pindakaas);
- Ketjap manis;
- Verse gember, fijngemalen (of djaheh-poeder);
- Goelah djawa, oftewel palmsuiker (of bruine suiker);
- Sambal oelek.

1) De fijngemalen pinda's (of pindakaas) met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, );
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen;
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
pi_27871543
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 23:01:34 #136
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27871658
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:58 schreef Vahlto het volgende:
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Daar hebben we [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France voor
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27872632
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 12 juni 2005 @ 23:31:26 #138
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27872705
quote:
Op zondag 12 juni 2005 23:29 schreef Mini_rulez het volgende:
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Sinds een paar maanden probeer ik inderdaad wat culinairs te maken. Nu ben ik echter een week alleen thuis dus moet ik wel.
pi_27873998
Met zo,n potje moet je er ook altijd spul bij gooien om het op smaak te krijgen (behalve die van remia en versteeg die zijn wel lekker)
Dus een potje pindakaas kopen is goedkoper
  maandag 13 juni 2005 @ 12:08:42 #140
9902 Lestat
the vampire...
pi_27882222
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
Memento Mori
  maandag 13 juni 2005 @ 16:00:48 #141
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27890693
denk dat 'gewoon' calve ofzo prima is je maakt het lekker op smaak met de andere ingredienten
pi_27890828
Lekkerste is om voordat je de pindakaas erin doet... de melk, ketjap, sambal en wat extra kruiden eerst even op elkaar te laten inwerken in een steelpan... en dan pas de pindakaas erbij!
** 100% * P * U * R * E -- L * O * T * H **
Mijn fotoboek
  maandag 13 juni 2005 @ 16:08:49 #143
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_27891039
1. Steelpan
2. WIjko
3. Melk
4. ietswat smaakverrijker (bui-afhankelijk sambal, basterdsuiker, kokosdinges ofzo)
5. Roeren
6. Vuur uit en eten!!
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_27891206
Afhankelijk van wat er op de verpakking staat

ik ga iig niet zelf, zoals TS, iets maken
  maandag 13 juni 2005 @ 21:46:44 #145
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27901305
TIP:
je kan beter een zakje pinda's kopen en die fijnmalen dan pindakaas gebruiken. Het maakt de saus echt beter.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 13 juni 2005 @ 22:28:49 #146
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_27902883
uitje snipperen, knoflook in stukjes snijden, fruiten in wat olijfolie.

Pindakaas opwarmen in magnetron.
Wat suiker (paar eetlepels), sambal (naar behoefte), ketjap manis naar smaak toevoegen, wat gemberpoeder, wat ve-tsin en wat je verder nog lekker vindt erbij gooien.
De zachte pindakaas erbij, roeren tot het goed dik is, en klaar!
Doei.
pi_27903710
mijn perfecte saus is:::: wyco sate saus (supermarkt bruin bakje) maken zoals wordt beschreven
een beetje suiker, ketjap manis, en sambal erdoor. heb je marinade van b.v. sate? dit er ook een beetje doorgooien.

echt lekkerrrrr!!!
  maandag 13 juni 2005 @ 22:52:40 #148
81363 Hilzillah
Fall Dead!
pi_27903808
Fijn gesneden uitje fruiten,
klein blikje tomaten puree
Kopje suiker
melk
pindakaas

veel sambal, ketjap, veel knoflook
Klaar!

Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
  maandag 13 juni 2005 @ 23:31:20 #149
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27905543
quote:
Op maandag 13 juni 2005 22:52 schreef Hilzillah het volgende:
Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
Dat klopt, dat word er officieel ook niet ingedaan.

enne.. niet alle saté saus bestaat uit pindasaus.

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  dinsdag 14 juni 2005 @ 18:11:40 #150
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27925447
saté gambing mjam mjam
pi_27939607
quote:
Op maandag 13 juni 2005 23:31 schreef Shark.Bait het volgende:

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
RECEPT!! Wil ik proberen!
  woensdag 15 juni 2005 @ 02:22:46 #152
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27939864
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 20:31 schreef djkoelkast het volgende:
Men neme:

Specially baked pinda's (van Duyvis)
men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk.(...)
Recept is opgeslagen!

Ik heb geen magic bullet, maar wel een Braun met 2 mengkommen: een grote voor het groffe en een kleine voor het fijne werk. Ge-wel-dig!!!

Ik maak snelle satésaus meestal uit de losse pols. Met als basis pindakaas (goedkope) en een blikje kokosmelk. Gooi maar in een steelpannetje, op middelhoog vuur, goed blijven roeren.
Als je het goed wil doen, doe je eerst een lepel olie in dat pannetje, dat stook je goed heet, en dan een theelepeltje trassi bakken. Maar doe dat alleen als je lieve buren hebt, want het ruft de tent uit (maar het is zo onmisbaar...!). Eventueel, als je een goeie supermarkt of toko hebt, doe je er een scheutje vietnamese vissaus door (nuoc mam) ipv trassi.

Verder een lepel sambal (sambal trassi, of wie niet zo heetgebakerd is: sambal manis), een scheut citroensap, een theelepel djinten (gemalen komijn), scheut ketjap (uit die rechthoekige witte plastic fles), een lepel ketumbar (gemalen komijnzaad), dat is eigenlijk de basis.
Dan laat ik degene die het dichtstbij zit of staat even proeven of er nog iets bij moet.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 15 juni 2005 @ 02:25:54 #153
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27939894
quote:
Op maandag 13 juni 2005 12:08 schreef Lestat het volgende:
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen!

Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! )
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27939926
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 02:25 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen!

Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! )
PDC of was 't nou PCD? van de Aldi.
Het hoort niet maar ik gooi altijd wat curry door de pindasaus.
Verder neem ik half melk en half water voor de goede consistentie.
Ketjap,smbal,knoflooh en gember.
  woensdag 15 juni 2005 @ 02:34:12 #155
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27939936
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl*

Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!!

En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27942510
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 02:34 schreef dutch-mamma het volgende:
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl*

Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!!

En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson...
Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 15 juni 2005 @ 09:55:45 #157
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27942673
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 18:11 schreef habanero het volgende:
saté gambing mjam mjam
kambing is geit.

gambing is een keit.
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 01:59 schreef Hilzillah het volgende:
RECEPT!! Wil ik proberen!
ik zal vanavond wel ff posten ergens...
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  woensdag 15 juni 2005 @ 09:59:58 #158
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27942776
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 09:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
Citroengras (sereh)?

Met dat limoenblad (Djeroek Poeroet) moet je wel oppassen trouwens, is snel verdomd overheersend...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 15 juni 2005 @ 10:12:04 #159
117860 B.A.Trix
Met dank aan MaGNeT
pi_27943079
Ik doe ook gewoon zo'n potje van de Aldi.. beetje water,ketjap,knoflook en veel sambal en klaar ben je.. Ik kook altijd eerst het water en roer het dan door de pasta. Dan hoef je het fornuis helemaal niet te gebruiken en bakt je pindasaus niet aan.. wat mij op het fornuis nog wel es overkwam..
Topic van het jaar!! Sara Raats' eigen huisjes-topic :P
  woensdag 15 juni 2005 @ 11:23:28 #160
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27945218
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 09:49 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
*kwijl*

Zo maak je stoeptegel nog lekker...!
Die stengels is volgens mij sereh.

Ik wou a.s. weekend bbq-en, en daar hoort satésaus bij, ik heb weer heel wat dingen om uit te proberen!
Ik zal binnenkort eens kijken of de Marokkaanse slager hier ook geitenvlees verkoopt. Heb ooit op één of andere pasar malam wel eens saté kambing gehad en dat was niet vies...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27945540
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 11:23 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

*kwijl*

Zo maak je stoeptegel nog lekker...!
Die stengels is volgens mij sereh.

Ik wou a.s. weekend bbq-en, en daar hoort satésaus bij, ik heb weer heel wat dingen om uit te proberen!
Ik zal binnenkort eens kijken of de Marokkaanse slager hier ook geitenvlees verkoopt. Heb ooit op één of andere pasar malam wel eens saté kambing gehad en dat was niet vies...!
Dank je! En het magische woord was inderdaad sereh. Wat ik ook wel eens doe is het mengsel maken en dan in blokjes invriezen. Kan ik heel snel een sate saus maken met wat pindakaas, kokosmelk en een blok 'boemboe'...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 15 juni 2005 @ 16:53:56 #162
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27956824
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 09:55 schreef Shark.Bait het volgende:
kambing is geit.

gambing is een keit.
lol dankje Shark Bait, wie weet hoe lekker een keit kan zijn
  woensdag 15 juni 2005 @ 17:54:30 #163
521 ruby
Hell yeah!
pi_27958492
Ik haal altijd zo'n pakje Javaanse satésaus van Conimex. Daar roer ik later nog wat sambal doorheen en klaar ben je!
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')