abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator woensdag 11 mei 2005 @ 20:31:54 #101
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_26924893
Men neme:

Specially baked pinda's (van Duyvis)
men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk.
Dan extra water of melk erbij (naar eigen smaak) en ketjap manis, sambal oelek, paprikapoeder, djahé, knoflookpoeder, uipoeder, peper, héél klein beetje zout (echt héél klein beetje!), ketoembar (niet te veel!), buys koffiearoma (gebrande suiker), klein beetje tomatenketchup, basterdsuiker en het geheime ingrediënt:kardamom poeder. Allemaal even pruttelen en.. eet smakelijk!

Beste koopsaus: Wijko (met het BRUINE deksel!!! die met het rode deksel is prut!) voor patat en saté enzo
Beste koopsaus voor Bami en chinees enzo: Suzi-Wan

beiden zonder smaakversterker
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_26925732
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden.
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:04:28 #103
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_26925855
Wijko is echt de aller aller aller allerlekkerste .
In de cafetaria waar ik werkte hadden we daar ook de pindasaus van.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  Moderator woensdag 11 mei 2005 @ 21:09:43 #104
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_26926014
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:00 schreef DrukVout het volgende:
Wyko heeft toch maar 1 soort? Wij hebben altijd de bruine deksel. Kon geen foto daar van vinden.
die met het rode deksel is 'kant en klaar' en heeft een andere samenstelling dan die met het bruine deksel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_26926430
Zelfgemaakte pindasaus is het allerallerlekkerst. Ik maak hem ongeveer als Spindizzy, maar dan zonder gember.
Sowieso vind ik zelfgemaakte sauzen lekkerder dan spul uit pakjes, zakjes en potten....
pi_26926902
Heb in Indonesië eens satésaus besteld en toen kreeg ik ketjapsaus. Misschien op zich niet slecht maar als je trek hebt in pindasaus dan is het wel een tegenvaller.
Saté betekent 'saus' dus daar kun je alle kanten mee uit ...
  woensdag 11 mei 2005 @ 22:58:28 #107
112375 sweety2
naughty naughty!!
pi_26929744
sate betekend saus? hoe kom je daar nou bij
wij halen die bruine emmer van de toko met water mengen en dan klaar.
don't dream your life... Live your dreams
  woensdag 11 mei 2005 @ 23:02:32 #108
112375 sweety2
naughty naughty!!
pi_26929932
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:47 schreef DrukVout het volgende:
[afbeelding]

De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
The Best!!!!
don't dream your life... Live your dreams
pi_26934345
Saté = saus???

Naar mijn weten (en mijn Indofamilie met mij) is saté nog altijd blokjes vlees geregen aan een (saté) stokje

Mijn moeder en oma maken lekkere pindasaus.
Met Calvé, de gewone voor op brood.
Met nog heel veel spul wat hier al eens voorbij is gekomen in dit topic.
(uitje, trassi, etc, etc).
  donderdag 12 mei 2005 @ 09:10:28 #110
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_26935656
M'n schoonmoeder had gisteren van die kleine bakjes van Stegeman...
waren ook niet heel fout..

maar van cafetaria is het meestal ook goed te doen.. vooral als de uitbaters chinezen zijn...
voor de kenners... man fa in Hoogerheide... (dat ligt in zuidwest brabant) .... heerlijkste cafetaria sateh-saus die ik ken..
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_26938853
Saté saus zelf maken begin ik niet aan, en waarom ook? Voor 2 euro heb je een pot verstegen saté saus, en die is nog net ff lekkerder dan Wyko en een stuk makkelijker te maken (die kant en klaar van wyko is gewoon goor). Vreemd genoeg vind ik af en toe Gouda's glorie ook wel aardig, door de specifieke zoute smaak. Maar dan wel in kleine beetjes.

Toko saté sauzen moet ik eigenlijk nog eens proberen, nooit aan gedacht.

De lekkerste saté saus die ik ken is de zelfgemaakte saus van de snackbar in mijn familie. Lekker pittig, en je wordt het niet zo snel zat als een wijko of verstegen.
pi_26956931
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:56 schreef floopzz het volgende:
Versteegen!!

Nooit meer anders..
Inderdaad. De allerbeste!
  donderdag 12 mei 2005 @ 21:27:42 #113
119606 habanero
577000 Scoville
pi_26957518
quote:
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
leuk, een keer gedaan in frankrijk, een rijsttafel voor 12 man was ook erg leuk maar ze vonden de sate saus het lekkerst
  zondag 12 juni 2005 @ 21:21:37 #114
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27868026
De vraag is simpel: hoe maak je zelf een goddelijke pinda saus/saté saus voor over de gegrilde kipfilet (of uiteraard als saus bij andere gerechten)? Ik ben eigenlijk aan iets anders toe in plaats van zo'n standaard Remia magnetron potje met Pindasaus.

Wat is je recept hiervoor? Persoonlijk houd ik graag van een wat pittigere saus, maar hoe maak je deze nou zelf? Kan iemand zijn of haar recept doneren?
pi_27868347
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
pi_27868544
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:31 schreef Rizzz het volgende:
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Dat klinkt goed

Ik hou ook wel van sateh saus waarbij er een feestje op je tong ontstaat
If I am not back in 5 minutes.... just wait longer
  Redactie Frontpage zondag 12 juni 2005 @ 21:38:04 #117
38148 crew  Innisdemon
pi_27868570
hete pindasaus rulez
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
pi_27869338
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:31 schreef Rizzz het volgende:
Paar scheppen pindakaas (met stukjes), samen met wat ketjap en citroensap (niet zo erg veel) en aanmengen met water. En dan zoveel sambal erdoor als je wil...
Vergeet de komijn en wat knoflook en gembersiroop + poeder ook niet
pi_27869344
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg...


- Pindakaas (oooof: zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt);
- Ketjap manis;
- Djaheh-poeder (of verse gember, fijngemalen);
- Bruine suiker (of goelah djawa: palmsuiker);
- Sambal.

1) De pindakaas of pinda's met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, ).
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen.
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:00:49 #120
27125 neliz123
Crimineliz
pi_27869390
Pindasaus met een sjalottje of een halve ui, een teentje knoflook en wat kokosmelk doet het ook heeeeel goed =)
That which you give thought to, is that which you invite into your reality. Give though only to what you are wanting to see and forget what you do not wish to see.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:01:28 #121
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27869415
quote:
Op zondag 12 juni 2005 21:59 schreef Vahlto het volgende:
Tss, dat Anthraxx dat niet eerst aan mij vraagt, zeg...
Kom je ook eten?
je bent niet eens online
  zondag 12 juni 2005 @ 22:03:02 #122
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_27869482
Een beetje kokosmelk of santen er ook nog door vind ik ook lekker
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_27869497
Als je pittig wilt is sambal de oplossing. Als je dat ook nog zelf wilt maken ben je wel even bezig en bovendien mag je best iets uit een potje gebruiken toch?

Stap 1: Pindakaas met stukjes noot heerst hiervooir trouwens. Doe een klein beetje olie (arachideolie is natuurlijk het best) in de pan en bak daarin koreander (theelepeltje), sambal (naar smaak) en een gesnedenblokje gember van 3 vierkante cm samen met twee teentjes verse geperste knoflook in een pannetje met een deksels goede antiaabaklaag. Niet frituren, maar langzaam bakken, anders word de boel bitter en smerig. Eventueel wat zout toevoegen maar dit is optioneel.

Stap 2: ongeveer 2 1/2 eetlepel pindakaas met stukjes noot toevoegen. Langzaam laten smelten. Ongeveer 1 dl water toevoegen en zachtjes laten inkoken. Rooster in een pannetje ondertussen wat sesamzaadjes.

Stap 3: doe 1 eetlepel ketjap, nog 2 1/2e eetlepel pindasaus en nog 1 dl water bij je saus. Voeg het sap van een halve citroen toe.

Stap 4: laat de boel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Mik op een kipspiesje en bestrooi de gehele boel met de sesamzaadjes.

Vergeet niet constant de boel gelijkmatig om te blijven roeren. Hoeveelheden kun je mee spelen (overigens ben ik niet helemaal zeker van de hoeveelheid water - 2 dl op 5 eetlepels pindakaas).
Een eenzame lijder aan katatonie, had als hij verstarde een rattentronie
pi_27869569
www.satefeste.com hier zullen spoedig de recepten op komen dus houd het in de gaten.
pi_27869625
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:01 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Kom je ook eten?
je bent niet eens online
Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken?
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:07:20 #126
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27869639
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:06 schreef Vahlto_II het volgende:

[..]

Dat betekent zeker, dat ik zelf moet koken?
Ligt eraan of de snackbar om de hoek nog open is. Nadat ik alles verneukt heb trouwens.
pi_27869676
Zijn je ouders al weg? .
  zondag 12 juni 2005 @ 22:09:17 #128
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27869706
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:08 schreef Tristessa het volgende:
Zijn je ouders al weg? .
Vannacht.

Ook jij mag komen eten hoor.
pi_27869749
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:09 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Vannacht.

Ook jij mag komen eten hoor.
Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor .
pi_27869794
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:10 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Het is dat de afstand een beetje heel erg groot is, anders had ik wel bij je langs willen komen hoor .
Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
pi_27869848
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:11 schreef Vahlto het volgende:

[..]

Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
pi_27870019
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:13 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
Wel dicht bij Harlingen .

* Vahlto_II stopt hier met deze ongebreidelde slowchat...

.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:27:23 #133
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27870364
Hier over is al een topic:

Hoe maak jij je Satesaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27870912
Een eenvoudig doch "authentiek" recept:

- Zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt (of pindakaas);
- Ketjap manis;
- Verse gember, fijngemalen (of djaheh-poeder);
- Goelah djawa, oftewel palmsuiker (of bruine suiker);
- Sambal oelek.

1) De fijngemalen pinda's (of pindakaas) met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, );
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen;
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
pi_27871543
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 23:01:34 #136
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27871658
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:58 schreef Vahlto het volgende:
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Daar hebben we [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France voor
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27872632
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 12 juni 2005 @ 23:31:26 #138
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27872705
quote:
Op zondag 12 juni 2005 23:29 schreef Mini_rulez het volgende:
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Sinds een paar maanden probeer ik inderdaad wat culinairs te maken. Nu ben ik echter een week alleen thuis dus moet ik wel.
pi_27873998
Met zo,n potje moet je er ook altijd spul bij gooien om het op smaak te krijgen (behalve die van remia en versteeg die zijn wel lekker)
Dus een potje pindakaas kopen is goedkoper
  maandag 13 juni 2005 @ 12:08:42 #140
9902 Lestat
the vampire...
pi_27882222
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
Memento Mori
  maandag 13 juni 2005 @ 16:00:48 #141
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27890693
denk dat 'gewoon' calve ofzo prima is je maakt het lekker op smaak met de andere ingredienten
pi_27890828
Lekkerste is om voordat je de pindakaas erin doet... de melk, ketjap, sambal en wat extra kruiden eerst even op elkaar te laten inwerken in een steelpan... en dan pas de pindakaas erbij!
** 100% * P * U * R * E -- L * O * T * H **
Mijn fotoboek
  maandag 13 juni 2005 @ 16:08:49 #143
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_27891039
1. Steelpan
2. WIjko
3. Melk
4. ietswat smaakverrijker (bui-afhankelijk sambal, basterdsuiker, kokosdinges ofzo)
5. Roeren
6. Vuur uit en eten!!
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_27891206
Afhankelijk van wat er op de verpakking staat

ik ga iig niet zelf, zoals TS, iets maken
  maandag 13 juni 2005 @ 21:46:44 #145
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27901305
TIP:
je kan beter een zakje pinda's kopen en die fijnmalen dan pindakaas gebruiken. Het maakt de saus echt beter.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 13 juni 2005 @ 22:28:49 #146
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_27902883
uitje snipperen, knoflook in stukjes snijden, fruiten in wat olijfolie.

Pindakaas opwarmen in magnetron.
Wat suiker (paar eetlepels), sambal (naar behoefte), ketjap manis naar smaak toevoegen, wat gemberpoeder, wat ve-tsin en wat je verder nog lekker vindt erbij gooien.
De zachte pindakaas erbij, roeren tot het goed dik is, en klaar!
Doei.
pi_27903710
mijn perfecte saus is:::: wyco sate saus (supermarkt bruin bakje) maken zoals wordt beschreven
een beetje suiker, ketjap manis, en sambal erdoor. heb je marinade van b.v. sate? dit er ook een beetje doorgooien.

echt lekkerrrrr!!!
  maandag 13 juni 2005 @ 22:52:40 #148
81363 Hilzillah
Fall Dead!
pi_27903808
Fijn gesneden uitje fruiten,
klein blikje tomaten puree
Kopje suiker
melk
pindakaas

veel sambal, ketjap, veel knoflook
Klaar!

Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
  maandag 13 juni 2005 @ 23:31:20 #149
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27905543
quote:
Op maandag 13 juni 2005 22:52 schreef Hilzillah het volgende:
Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
Dat klopt, dat word er officieel ook niet ingedaan.

enne.. niet alle saté saus bestaat uit pindasaus.

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  dinsdag 14 juni 2005 @ 18:11:40 #150
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27925447
saté gambing mjam mjam
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')