Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.
Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
quote:Ik niet.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:En jij?
quote:Yep, zo die je dat.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef Yinyang het volgende:
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
quote:Ik denk dat die van Kanjer lekkerder is! Want die kan je geheel naar eigen smaak maken..
Op dinsdag 25 maart 2003 19:49 schreef SirPeter het volgende:[..]
Yep, zo die je dat.
quote:Bijna perfect... ik mis alleen nog een gefruit uitje erdoor.... heel fijn gesneden uiteraard...
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
klaar.
En vooral géén suiker erbij! Ik blief geen zoete pindasaus!
quote:Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
quote:same here, al moet ik zeggen dat de basterdsuiker nieuw is voor mij...
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Men neme,Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
doe er overigens soms een heel klein beetje kokosmelk door en wat djahe door..ook niet mis
Wie helpt mij? Ik heb nl geen zin om het bij de chinees te gaan halen want de enige chinees bij mij in de buurt heeft juist net weer hele ranzige...
Als ik een hele dag moet werken (van 11:00 tot 24:00 ofzo) eet ik op mijn werk (een restaurant). Als het dan druk is geweest maakt de kok meestal snel even nasi met saté. Hij gooit altijd een beetje cola door de satésaus. Ik denk dat dat hetzelfde is als die basterdsuiker... errug lekker.
quote:Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
Op dinsdag 25 maart 2003 20:43 schreef SuperRembo het volgende:
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
quote:Kom je onder een steen vandaan ?
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:[..]
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
quote:Vreemd dan, ik heb ook altijd ketjap manis.
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:[..]
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
Oh ja, calve-hot en melk
[TIP MODE]
Eet kroepoek met satesaus als je thuis komt van uitgaan!
[/TIP MODE]
quote:Omdat dat véél lekkerder is!
Op dinsdag 25 maart 2003 21:36 schreef Brendovic het volgende:
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Mijn satésaus is ook met een gefruit uitje/knoflook, santen en een beetje gember (en natuurlijk pindakaas, koriander en de hele al genoemde zut)
Overigens ook zéér lekker: Thaise sataysaus (nee, geen typvaut! )
Deze maak je met Rode currypasta, santen, vissaus, laos (poeder), pindakaas, bruine suiker en limoensap.
Is dus een beetje zurig van smaak (vergeleken met die andere), maar o-zo lekker! De bijbehorende satay maak je van reepjes biefstuk die je marineert in rode curry, limoensap en vissaus en die je vervolgens even grilt. Saus erover en wat verse korianderblaadjes en...
* nu honger heeft
-ui fruiten
-knoflook, sambal, sate kruiden (bamboe sesate ?), gestampte kerimienoten toevoegen
-azijn toevoegen
- suiker toevoegen
-water toevoegen
- ketjap toevoegen
- en last but not least de pindakaas.... de allergoedkoopste wel te verstaan, die geeft 't beste resultaat (van de Aldi)
Als het gehhel te dik is: meer water toevoegen.
Je kan ook 'vet-sin' toevoegen, maar dat doe ik nooit.
quote:bedankt voor het recept, ik zal het eens proberen is vast erg lekker.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:- recept -
En jij?
Ik heb nu (bijna) kant en klare van Remia.
alleen even 1,5 min. opwarmen in de magnetron (tenzij je van koude satésaus houdt natuurlijk)
meestal vind ik dat kant en klare magnetron spul niet echt smakelijk maar ik moet zeggen dat deze toch wel lekker is. (al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak)
heb trouwens ook al eens kant en klare van Suzi Wan gehad, die was ook lekker.
't is bijna 6.00 en ik post hier in een topic over satésaus
quote:graag gedaan
Op zaterdag 5 juli 2003 04:20 schreef saladito het volgende:
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
quote:Wijcko met water en (zoete) chilisaus is ook erg lekker.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
eerst uitje fruiten
dan pindakaas + melk
lekker lepeletje sambal
ketjap manis
TOMATEN KETCHUP --> die heb ik nog niet gezien
en maar roeren tot hij net begint te koken
quote:Manis is Indonesisch voor zoet, Asin voor zout.
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
quote:Pindakaas of zo'n bakje met harde pasta, water (melk schift snel) erbij. Sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:
Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.
Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
Had laatst bij de toko een zak met korrels voor sate-saus.
Ook nu sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.
Erg handig die korrels kun je gemakkelijk een klein beetje toevoegen.
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef ramses het volgende:[..]
Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)
en klaar heb ik dat lekkere dikke satesaus,,,
brr. dat moet wel het goorste zijn dat ik ooit gegeten heb, dat chicken tonight, wat een smerige satesaus is dat, je moet de tip van de topicstarter ns volgen, dan weet je pas wat lekkere satesaus is en hoef je die chicken tonight rommel nooit meer!
quote:Kun je toch ook pindakaas met stukjes pinda gebruiken. Hoef je geen pinda's meer te pletten. Scheelt werk.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieketoer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
quote:Kijk je kan de stukjes nog zien drijven.
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieketoer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus
Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...
quote:Ik maak het precies hetzelfde. Maar dan met nog veel ui erbij
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
quote:Nodig me maar eens uit voor een sateetje...
Op zondag 6 juli 2003 17:25 schreef bassiebas het volgende:
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus
Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...
2 lepels pindakaas, scheut ketjap, lepeltje bruine suiker, lepeltje laos ( gember was op), kleint beetje tomatenketchup en water
o en sambal natuurlijk !
quote:Wijcko met melk en zonder sambal
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
quote:A was het lekker? haha, had m zelf nog niet eens geprobeerd, maar wist dat ik ergens een recept had gezien met pinda's.
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
ik hoorde laatst idd iemand vragen om satesaus op basis van iets anders ja, schijtn dus wel te kenne ofzoquote:Op zondag 26 september 2004 14:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Is sate saus altijd op basis van pinda's?
Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |