abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_9370184
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?

pi_9370223
Ik heb net chicken tonight saté op .
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:47:50 #3
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_9370237
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:

En jij?


Ik niet.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_9370253
Of een beetje wijcko met water en sambal
What you feel is what you are and what you are is beautifull
pi_9370262
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
pi_9370274
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Furby het volgende:

[..]

Ik niet.


Oh.... Jammer
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:49:05 #7
45764 SirPeter
Kitty overdose.
pi_9370280
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef Yinyang het volgende:
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
Yep, zo die je dat.
Lief :)
pi_9370377
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:49 schreef SirPeter het volgende:

[..]

Yep, zo die je dat.


Ik denk dat die van Kanjer lekkerder is! Want die kan je geheel naar eigen smaak maken..
Slapelopze nachten? Daar lig ik niet wakker van....
pi_9370439
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Bijna perfect... ik mis alleen nog een gefruit uitje erdoor.... heel fijn gesneden uiteraard...
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:54:36 #10
45237 Vuur
We are not alone
pi_9370470
Potje calve.
water erbij.
Flink het vuur eronder.
schrikken van de kokende satehsaus.
wat extra water erbij en gas toch maar lager zetten.

klaar.

- Relax - It's just a phase - You'll grow out of it -
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:56:58 #11
19105 Noayla_
Love me tender
pi_9370557
Pannetje op vuur, flink wat scheppen pindakaas erbij, wat scheuten Ketjap Manis, flink wat sambal en een paar geperste tenen knoflook, verdunnen met heet water.

En vooral géén suiker erbij! Ik blief geen zoete pindasaus!

For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
pi_9370602
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
pi_9370605
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:59:38 #14
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_9370646
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .


same here, al moet ik zeggen dat de basterdsuiker nieuw is voor mij...
overigens veel lekkerder dan die prut uit een pakje / zakje. das echt helemaal niks

doe er overigens soms een heel klein beetje kokosmelk door en wat djahe door..ook niet mis

If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_9370716
idd kpak zo'n bruin emmertje...flikker wat in een bakkie, water brij, in de magnetron en roeren en klaar...
it's better to burn out than to fade away.
  dinsdag 25 maart 2003 @ 20:05:53 #16
35464 Don_Tom
Leave the gun.Take the cannoli
pi_9370840
Ik wil weten hoe je het kan maken zoals bij de chinees, of waar je die kan kopen. Al die rotzooi uit de supermarkt en friettent komt er gewoon nog niet eens een klein beetje in de buurt! Ik weet bij elke chinees is het anders en soms is het niet te vreten, maar over het algemeen is het toch heel anders en lekkerder dan de zelfmaakzooi.

Wie helpt mij? Ik heb nl geen zin om het bij de chinees te gaan halen want de enige chinees bij mij in de buurt heeft juist net weer hele ranzige...

Trouwauto nodig?
Nordschleife 2006: 250 laps, 2007: 62,5 laps
BMW M3 Nurburgring project
pi_9370889
O weet je wat ook lekker is, klinkt heel raar maar je moet er cola doorheen gooien. Echt waar.

Als ik een hele dag moet werken (van 11:00 tot 24:00 ofzo) eet ik op mijn werk (een restaurant). Als het dan druk is geweest maakt de kok meestal snel even nasi met saté. Hij gooit altijd een beetje cola door de satésaus. Ik denk dat dat hetzelfde is als die basterdsuiker... errug lekker.

pi_9371718
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_9373189
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:51:38 #20
37887 Dauthi
Progressive
pi_9373678
je hebt een paar verschillende soorten satésaus met pinda en zonder. en die zonder is gewoon ketjap met knoflook uitjes en nog wat kruiden meer niet.
maar de pinda versie, is pindakaas melk nootmuskaat sambal trassi en wat ketjap dat alles op een vuurtje en proeven maar
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:53:50 #21
37887 Dauthi
Progressive
pi_9373754
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 20:43 schreef SuperRembo het volgende:
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_9373808
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Kom je onder een steen vandaan ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_9373832
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Vreemd dan, ik heb ook altijd ketjap manis.

Oh ja, calve-hot en melk

  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:57:00 #24
37721 8-ball
Dat is een Nieuwjaarshoed *)
pi_9373850
gewoon uit zo'n bakkie, alsof het chocpasta is en dan wat water erbij en opwarmen.....

[TIP MODE]

Eet kroepoek met satesaus als je thuis komt van uitgaan!

[/TIP MODE]

Op zondag 28 december 2003 20:33 schreef TrenTs het volgende:[br]Tja er zijn ook mensen die denken dat Hitler goed werk gedaan heeft, dat God bestaat, dat Balkenende z'n best doet en dat de euro niet alles duurder heeft gemaakt.
  dinsdag 25 maart 2003 @ 22:07:08 #25
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_9374234
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:36 schreef Brendovic het volgende:
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Omdat dat véél lekkerder is!

Mijn satésaus is ook met een gefruit uitje/knoflook, santen en een beetje gember (en natuurlijk pindakaas, koriander en de hele al genoemde zut)

Overigens ook zéér lekker: Thaise sataysaus (nee, geen typvaut! )
Deze maak je met Rode currypasta, santen, vissaus, laos (poeder), pindakaas, bruine suiker en limoensap.
Is dus een beetje zurig van smaak (vergeleken met die andere), maar o-zo lekker! De bijbehorende satay maak je van reepjes biefstuk die je marineert in rode curry, limoensap en vissaus en die je vervolgens even grilt. Saus erover en wat verse korianderblaadjes en...

* nu honger heeft

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 26 maart 2003 @ 15:24:36 #26
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_9388692
Ik heb het precieze recept nu niet bij de hand... maar dit is het globaal:

-ui fruiten
-knoflook, sambal, sate kruiden (bamboe sesate ?), gestampte kerimienoten toevoegen
-azijn toevoegen
- suiker toevoegen
-water toevoegen
- ketjap toevoegen
- en last but not least de pindakaas.... de allergoedkoopste wel te verstaan, die geeft 't beste resultaat (van de Aldi)

Als het gehhel te dik is: meer water toevoegen.

Je kan ook 'vet-sin' toevoegen, maar dat doe ik nooit.

WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_11575337
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
pi_11575546
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

- recept -

En jij?


bedankt voor het recept, ik zal het eens proberen is vast erg lekker.

Ik heb nu (bijna) kant en klare van Remia.
alleen even 1,5 min. opwarmen in de magnetron (tenzij je van koude satésaus houdt natuurlijk)

meestal vind ik dat kant en klare magnetron spul niet echt smakelijk maar ik moet zeggen dat deze toch wel lekker is. (al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak)

heb trouwens ook al eens kant en klare van Suzi Wan gehad, die was ook lekker.

't is bijna 6.00 en ik post hier in een topic over satésaus

pi_11576834
quote:
Op zaterdag 5 juli 2003 04:20 schreef saladito het volgende:
Allemaal bedankt voor de tips,maar Ils jij vooral.
Morgen in de keuken
graag gedaan
  Moderator zaterdag 5 juli 2003 @ 12:32:38 #30
45833 crew  Fogel
pi_11577478
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Wijcko met water en (zoete) chilisaus is ook erg lekker.
Mijn vriendin houd niet van te scherp eten, en met de (zoete) chilisaus kan je het stiekum toch scherper maken (wat ik dus wel lekker vind) zonder dat het meteen opvalt
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_11581903
hmm, ik kom bijna mijn variant tegen,

eerst uitje fruiten
dan pindakaas + melk
lekker lepeletje sambal
ketjap manis
TOMATEN KETCHUP --> die heb ik nog niet gezien
en maar roeren tot hij net begint te koken

  zaterdag 5 juli 2003 @ 19:43:49 #32
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_11583862
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
Manis is Indonesisch voor zoet, Asin voor zout.
Ketjap of Ke(t)chap is in beide soorten verkrijgbaar.
Bekendste Sambal is Oelek.
EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
  zaterdag 5 juli 2003 @ 19:48:03 #33
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_11583948
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:
Men neme,
Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.
Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.
Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .
dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .
Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .
En jij?
Pindakaas of zo'n bakje met harde pasta, water (melk schift snel) erbij. Sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.

Had laatst bij de toko een zak met korrels voor sate-saus.
Ook nu sambal, knoflook, ketjap en basterdsuiker naar smaak.
Erg handig die korrels kun je gemakkelijk een klein beetje toevoegen.

EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
pi_11583961
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef ramses het volgende:

[..]

Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)


pi_11584953
Z'n enorme bruine pot. 3 grote lepels in een grote mok. 2 minuten op stantje 2 in de magnetron. Door roeren en dan 2 minuten op stantje 1, nog een keer roeren en je hebt super lekkere pindasaus.
  † In Memoriam † zaterdag 5 juli 2003 @ 20:37:36 #36
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_11584981
Gebakken uitjes van Conimex door je satesaus roeren is ook heel lekker
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_11590631
Koop een pakje van dat vloeibare rommel bij de aldi.. gooi het in een bak en in de magnetron, verwarm het een paar minuten ofzo..

en klaar heb ik dat lekkere dikke satesaus,,,

pi_11598600
[quote]Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Lexie het volgende:
Ik heb net chicken tonight saté op .

brr. dat moet wel het goorste zijn dat ik ooit gegeten heb, dat chicken tonight, wat een smerige satesaus is dat, je moet de tip van de topicstarter ns volgen, dan weet je pas wat lekkere satesaus is en hoef je die chicken tonight rommel nooit meer!

Doe maar gek, de rest van Nederland doet al gewoon genoeg
  zondag 6 juli 2003 @ 16:48:30 #39
3542 Gia
User under construction
pi_11600012
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Kun je toch ook pindakaas met stukjes pinda gebruiken. Hoef je geen pinda's meer te pletten. Scheelt werk.
  zondag 6 juli 2003 @ 17:23:25 #40
56951 Najra
---------------
pi_11600649
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:58 schreef Sorella het volgende:
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
Kijk je kan de stukjes nog zien drijven.
This space is reserved for a very funny quote I stole to make me look half the dumbass I truly am.
pi_11600681
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..

Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus

Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...

Ik snap het wel, maar ik begrijp het niet.
pi_11600992
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Ik maak het precies hetzelfde. Maar dan met nog veel ui erbij
pi_11601965
quote:
Op zondag 6 juli 2003 17:25 schreef bassiebas het volgende:
Net als TS heb ik t ook vaak klaargemaakt..

Dat was pindasuas die vele malen lekkerder was dan de standaard satesaus

Als k strax weer op mezelf woon ga ik dat recept weer lekker toepassen...


Nodig me maar eens uit voor een sateetje...
pi_11602012
Ik heb m vandaag gemaakt met:

2 lepels pindakaas, scheut ketjap, lepeltje bruine suiker, lepeltje laos ( gember was op), kleint beetje tomatenketchup en water

o en sambal natuurlijk !

pi_11602018
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Wijcko met melk en zonder sambal
pi_11611963
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
  maandag 7 juli 2003 @ 04:25:26 #47
44815 Duran
Stupidly Charming
pi_11611995
lekker
So it was written, So it shall be done
pi_11618469
quote:
Op maandag 7 juli 2003 03:56 schreef saladito het volgende:
Ils,moet het even kwijt.
Vandaag sate saus gemaakt volgens jouw recept,hmmmmmmm.
Heel erg lekker,alleen een nadeel,had een zooitje visite en allemaal proeven met stokbrood,DAG sate saus.
Maar trots,had er succes mee.
Zei eerder pindakaas is hier niet te koop,maar dat is toch wel het geval,alleen heet het hier mantequilla de mani.(pindaboter)
Je moet het maar weten,maar hou me in het vervolg toch aan jouw advies.
Otra vez,mil gracias
A was het lekker? haha, had m zelf nog niet eens geprobeerd, maar wist dat ik ergens een recept had gezien met pinda's.
Ga m zelf ook maar eens maken dan
  zondag 26 september 2004 @ 14:40:16 #49
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22214476
Is sate saus altijd op basis van pinda's?

Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22215275
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Is sate saus altijd op basis van pinda's?

Heb je geen andere sate sausen (bijvoorbeeld ketjap?)
ik hoorde laatst idd iemand vragen om satesaus op basis van iets anders ja, schijtn dus wel te kenne ofzo
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')