abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_9370184
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?

pi_9370223
Ik heb net chicken tonight saté op .
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:47:50 #3
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_9370237
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:

En jij?


Ik niet.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_9370253
Of een beetje wijcko met water en sambal
What you feel is what you are and what you are is beautifull
pi_9370262
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
pi_9370274
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:47 schreef Furby het volgende:

[..]

Ik niet.


Oh.... Jammer
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:49:05 #7
45764 SirPeter
Kitty overdose.
pi_9370280
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef Yinyang het volgende:
pakje, water erbij, op vuur zetten, roeren, klaar
Yep, zo die je dat.
Lief :)
pi_9370377
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:49 schreef SirPeter het volgende:

[..]

Yep, zo die je dat.


Ik denk dat die van Kanjer lekkerder is! Want die kan je geheel naar eigen smaak maken..
Slapelopze nachten? Daar lig ik niet wakker van....
pi_9370439
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Ik maak het altijd zelf en wel als volgt:

Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .

Et Voila, klaar, en heerlijk, je kunt zelf de smaak bepalen door ingredienten in meer of mindere mate erin te doen .

En jij?


Bijna perfect... ik mis alleen nog een gefruit uitje erdoor.... heel fijn gesneden uiteraard...
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:54:36 #10
45237 Vuur
We are not alone
pi_9370470
Potje calve.
water erbij.
Flink het vuur eronder.
schrikken van de kokende satehsaus.
wat extra water erbij en gas toch maar lager zetten.

klaar.

- Relax - It's just a phase - You'll grow out of it -
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:56:58 #11
19105 Noayla_
Love me tender
pi_9370557
Pannetje op vuur, flink wat scheppen pindakaas erbij, wat scheuten Ketjap Manis, flink wat sambal en een paar geperste tenen knoflook, verdunnen met heet water.

En vooral géén suiker erbij! Ik blief geen zoete pindasaus!

For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
pi_9370602
Ik doe pindakaas in een steelpan, smelten, melk erbij, knoflook,ketjap, gembersiroop, komijnpoeder, gember poeder, klein beetje azijn, paprikapoeder en koriander.
Ga ik op de sjieke toer dan plet ik wat pinda's en gooi dat er ook bij.
pi_9370605
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:48 schreef berserker10 het volgende:
Of een beetje wijcko met water en sambal
Die van de wijcko roeleert big time (dat is toch die in dat bruine emmertje?)
  dinsdag 25 maart 2003 @ 19:59:38 #14
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_9370646
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 19:46 schreef Kanjer het volgende:
Men neme,

Een steelpannetje en doe daarin wat melk, dan pindakaas en roeren maar tot het een geheel wordt.

Voeg toe, sambal, Ketchap, knoflookpoeder, en mengen maar weer.
Dit alles op een laag pitje of tijdelijk even helemaal uit.

Is ie te dik, melk erbij, te dun , pindakaas erbij, tot ie goed is .

dan de finising touch, een flinke gooi bruine basterdsuiker, naar believen .


same here, al moet ik zeggen dat de basterdsuiker nieuw is voor mij...
overigens veel lekkerder dan die prut uit een pakje / zakje. das echt helemaal niks

doe er overigens soms een heel klein beetje kokosmelk door en wat djahe door..ook niet mis

If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_9370716
idd kpak zo'n bruin emmertje...flikker wat in een bakkie, water brij, in de magnetron en roeren en klaar...
it's better to burn out than to fade away.
  dinsdag 25 maart 2003 @ 20:05:53 #16
35464 Don_Tom
Leave the gun.Take the cannoli
pi_9370840
Ik wil weten hoe je het kan maken zoals bij de chinees, of waar je die kan kopen. Al die rotzooi uit de supermarkt en friettent komt er gewoon nog niet eens een klein beetje in de buurt! Ik weet bij elke chinees is het anders en soms is het niet te vreten, maar over het algemeen is het toch heel anders en lekkerder dan de zelfmaakzooi.

Wie helpt mij? Ik heb nl geen zin om het bij de chinees te gaan halen want de enige chinees bij mij in de buurt heeft juist net weer hele ranzige...

Trouwauto nodig?
Nordschleife 2006: 250 laps, 2007: 62,5 laps
BMW M3 Nurburgring project
pi_9370889
O weet je wat ook lekker is, klinkt heel raar maar je moet er cola doorheen gooien. Echt waar.

Als ik een hele dag moet werken (van 11:00 tot 24:00 ofzo) eet ik op mijn werk (een restaurant). Als het dan druk is geweest maakt de kok meestal snel even nasi met saté. Hij gooit altijd een beetje cola door de satésaus. Ik denk dat dat hetzelfde is als die basterdsuiker... errug lekker.

pi_9371718
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_9373189
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:51:38 #20
37887 Dauthi
Progressive
pi_9373678
je hebt een paar verschillende soorten satésaus met pinda en zonder. en die zonder is gewoon ketjap met knoflook uitjes en nog wat kruiden meer niet.
maar de pinda versie, is pindakaas melk nootmuskaat sambal trassi en wat ketjap dat alles op een vuurtje en proeven maar
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:53:50 #21
37887 Dauthi
Progressive
pi_9373754
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 20:43 schreef SuperRembo het volgende:
Zo maak ik mijn satésaus altijd:
- fijn gesnippert (of geraspt) uitje en knoflook fruiten
- gemalen komijn en koriander erbij
- pindakaas, ketjap manis, santen, sambal, suiker en water erbij
(En dus niet te warm laten worden, anders schift het)
Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_9373808
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Kom je onder een steen vandaan ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_9373832
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:53 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch echt sambal manis en ketjap. want van ketjap manis heb ik nog nooit gehorod


Vreemd dan, ik heb ook altijd ketjap manis.

Oh ja, calve-hot en melk

  dinsdag 25 maart 2003 @ 21:57:00 #24
37721 8-ball
Dat is een Nieuwjaarshoed *)
pi_9373850
gewoon uit zo'n bakkie, alsof het chocpasta is en dan wat water erbij en opwarmen.....

[TIP MODE]

Eet kroepoek met satesaus als je thuis komt van uitgaan!

[/TIP MODE]

Op zondag 28 december 2003 20:33 schreef TrenTs het volgende:[br]Tja er zijn ook mensen die denken dat Hitler goed werk gedaan heeft, dat God bestaat, dat Balkenende z'n best doet en dat de euro niet alles duurder heeft gemaakt.
  dinsdag 25 maart 2003 @ 22:07:08 #25
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_9374234
quote:
Op dinsdag 25 maart 2003 21:36 schreef Brendovic het volgende:
Ik snap dat echt niet, waarom maken als je het voor goedkoper kant en klaar kan halen
Omdat dat véél lekkerder is!

Mijn satésaus is ook met een gefruit uitje/knoflook, santen en een beetje gember (en natuurlijk pindakaas, koriander en de hele al genoemde zut)

Overigens ook zéér lekker: Thaise sataysaus (nee, geen typvaut! )
Deze maak je met Rode currypasta, santen, vissaus, laos (poeder), pindakaas, bruine suiker en limoensap.
Is dus een beetje zurig van smaak (vergeleken met die andere), maar o-zo lekker! De bijbehorende satay maak je van reepjes biefstuk die je marineert in rode curry, limoensap en vissaus en die je vervolgens even grilt. Saus erover en wat verse korianderblaadjes en...

* nu honger heeft

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')