abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_27869848
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:11 schreef Vahlto het volgende:

[..]

Waar Anthraxx woont, is voor iedereen de afstand een probleem. .
Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
pi_27870019
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:13 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Okee, true. Maar je moet wel toegeven dat Leeuwarden ook niet bepaald dicht bij alles is .
Wel dicht bij Harlingen .

* Vahlto_II stopt hier met deze ongebreidelde slowchat...

.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 22:27:23 #133
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27870364
Hier over is al een topic:

Hoe maak jij je Satesaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27870912
Een eenvoudig doch "authentiek" recept:

- Zelfgeroosterde pinda's, die je in een vijzel fijnmaakt (of pindakaas);
- Ketjap manis;
- Verse gember, fijngemalen (of djaheh-poeder);
- Goelah djawa, oftewel palmsuiker (of bruine suiker);
- Sambal oelek.

1) De fijngemalen pinda's (of pindakaas) met telkens een klein scheutje koud water tot een saus met de gewenste dikte roeren (hier krijg je lekker gespierde onderarmen van, als je dit vaak doet, );
2) Het geheel langzaam en zachtjes verhitten; NIET laten koken en NIET te hard roeren, anders gaat het schiften. Als dit toch gebeurt, gewoon wat koud water toevoegen;
3) Ketjap, djaheh, suiker en sambal naar smaak toevoegen.

Soedah.
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
pi_27871543
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Konečne je vsetko tak, ako má byť.
  zondag 12 juni 2005 @ 23:01:34 #136
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27871658
quote:
Op zondag 12 juni 2005 22:58 schreef Vahlto het volgende:
Dan kunnen wij hier verder met de slowchat! .
Daar hebben we [CUL-SC] Deel 19. deze zomer richting La Douce France voor
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27872632
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 12 juni 2005 @ 23:31:26 #138
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_27872705
quote:
Op zondag 12 juni 2005 23:29 schreef Mini_rulez het volgende:
Wow Annie, jij ook al culinair bezig?

Ontopic: die recepten met pindakaas zijn allemaal leuk en aardig, maar dat kant-en-klare spul uit een potje is meestal ook net pindakaas, dus krijg je dan met al die recepten niet precies (of bijna) hetzelfde maar dan met meer werk?
Sinds een paar maanden probeer ik inderdaad wat culinairs te maken. Nu ben ik echter een week alleen thuis dus moet ik wel.
pi_27873998
Met zo,n potje moet je er ook altijd spul bij gooien om het op smaak te krijgen (behalve die van remia en versteeg die zijn wel lekker)
Dus een potje pindakaas kopen is goedkoper
  maandag 13 juni 2005 @ 12:08:42 #140
9902 Lestat
the vampire...
pi_27882222
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
Memento Mori
  maandag 13 juni 2005 @ 16:00:48 #141
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27890693
denk dat 'gewoon' calve ofzo prima is je maakt het lekker op smaak met de andere ingredienten
pi_27890828
Lekkerste is om voordat je de pindakaas erin doet... de melk, ketjap, sambal en wat extra kruiden eerst even op elkaar te laten inwerken in een steelpan... en dan pas de pindakaas erbij!
** 100% * P * U * R * E -- L * O * T * H **
Mijn fotoboek
  maandag 13 juni 2005 @ 16:08:49 #143
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_27891039
1. Steelpan
2. WIjko
3. Melk
4. ietswat smaakverrijker (bui-afhankelijk sambal, basterdsuiker, kokosdinges ofzo)
5. Roeren
6. Vuur uit en eten!!
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_27891206
Afhankelijk van wat er op de verpakking staat

ik ga iig niet zelf, zoals TS, iets maken
  maandag 13 juni 2005 @ 21:46:44 #145
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27901305
TIP:
je kan beter een zakje pinda's kopen en die fijnmalen dan pindakaas gebruiken. Het maakt de saus echt beter.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 13 juni 2005 @ 22:28:49 #146
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_27902883
uitje snipperen, knoflook in stukjes snijden, fruiten in wat olijfolie.

Pindakaas opwarmen in magnetron.
Wat suiker (paar eetlepels), sambal (naar behoefte), ketjap manis naar smaak toevoegen, wat gemberpoeder, wat ve-tsin en wat je verder nog lekker vindt erbij gooien.
De zachte pindakaas erbij, roeren tot het goed dik is, en klaar!
Doei.
pi_27903710
mijn perfecte saus is:::: wyco sate saus (supermarkt bruin bakje) maken zoals wordt beschreven
een beetje suiker, ketjap manis, en sambal erdoor. heb je marinade van b.v. sate? dit er ook een beetje doorgooien.

echt lekkerrrrr!!!
  maandag 13 juni 2005 @ 22:52:40 #148
81363 Hilzillah
Fall Dead!
pi_27903808
Fijn gesneden uitje fruiten,
klein blikje tomaten puree
Kopje suiker
melk
pindakaas

veel sambal, ketjap, veel knoflook
Klaar!

Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
  maandag 13 juni 2005 @ 23:31:20 #149
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_27905543
quote:
Op maandag 13 juni 2005 22:52 schreef Hilzillah het volgende:
Heb nog niemand gezien die er tomaten puree bij doet
Dat klopt, dat word er officieel ook niet ingedaan.

enne.. niet alle saté saus bestaat uit pindasaus.

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  dinsdag 14 juni 2005 @ 18:11:40 #150
119606 habanero
577000 Scoville
pi_27925447
saté gambing mjam mjam
pi_27939607
quote:
Op maandag 13 juni 2005 23:31 schreef Shark.Bait het volgende:

op geitesaté wordt officieel ketjap manis met gesnipperde sjalotjes als satesaus gedaan.
RECEPT!! Wil ik proberen!
  woensdag 15 juni 2005 @ 02:22:46 #152
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27939864
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 20:31 schreef djkoelkast het volgende:
Men neme:

Specially baked pinda's (van Duyvis)
men male die in een Magic Bullet (of kloon) met een scheutje olie (archide is het beste), een schepje maizena en water of melk.(...)
Recept is opgeslagen!

Ik heb geen magic bullet, maar wel een Braun met 2 mengkommen: een grote voor het groffe en een kleine voor het fijne werk. Ge-wel-dig!!!

Ik maak snelle satésaus meestal uit de losse pols. Met als basis pindakaas (goedkope) en een blikje kokosmelk. Gooi maar in een steelpannetje, op middelhoog vuur, goed blijven roeren.
Als je het goed wil doen, doe je eerst een lepel olie in dat pannetje, dat stook je goed heet, en dan een theelepeltje trassi bakken. Maar doe dat alleen als je lieve buren hebt, want het ruft de tent uit (maar het is zo onmisbaar...!). Eventueel, als je een goeie supermarkt of toko hebt, doe je er een scheutje vietnamese vissaus door (nuoc mam) ipv trassi.

Verder een lepel sambal (sambal trassi, of wie niet zo heetgebakerd is: sambal manis), een scheut citroensap, een theelepel djinten (gemalen komijn), scheut ketjap (uit die rechthoekige witte plastic fles), een lepel ketumbar (gemalen komijnzaad), dat is eigenlijk de basis.
Dan laat ik degene die het dichtstbij zit of staat even proeven of er nog iets bij moet.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 15 juni 2005 @ 02:25:54 #153
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27939894
quote:
Op maandag 13 juni 2005 12:08 schreef Lestat het volgende:
Welke pindakaas zou nou het beste zijn om te gebruiken?
De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen!

Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! )
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27939926
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 02:25 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

De allergoedkoopste. Niet moeilijk doen!

Je had vroeger (misschien nu nog wel, maar hier niet meer) pindakaas van pmc of pdc, i.i.g. één of andere afkorting, en dat was spotgoedkoop, maar wel de allerlekkerste (tenzij je de gemalen poppestront van Calvé lekker vindt... ja, ik wel, op een witte boterham, maar niet door de saus! )
PDC of was 't nou PCD? van de Aldi.
Het hoort niet maar ik gooi altijd wat curry door de pindasaus.
Verder neem ik half melk en half water voor de goede consistentie.
Ketjap,smbal,knoflooh en gember.
  woensdag 15 juni 2005 @ 02:34:12 #155
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27939936
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl*

Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!!

En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27942510
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 02:34 schreef dutch-mamma het volgende:
Vervang die half melk half water eens door een blikkie kokosmelk... *kwijl*

Knoflook en gember, natuurlijk!!! Hoe kon ik die vergeten!!!

En pdc bij de Aldi?!? ik zal eens kijken, vroeger was het bij Dirkson...
Limoenblad doet ook wonderen! Echt een aanrader is de sate. Bij mij gaat er altijd de goedkoopste pindakaas in en een mengsel van limoenblad, gember, uitje, kokosmelk, paar pepers, wat [lange stengels waarvan ik de naam nu vergeten ben, aaarggg] en malen maar. Het mengsel even aanzetten in de olie en dan blussen met kokosmelk. Hierin de pindakaas gooien en op dikte brengen. Daarna met ketjap op smaak brengen. Voor de niet hete eters nog wat zoete chilisaus erbij, voor de hete eters sambal....
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')