abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_22218356
maar vergeet niet de uitjes en de knoflook!!!!!!!!!

mn pa maakt het ook altijd zo, MET de uitjes en knoflook
Doei.
pi_22242429
Beetje water aan de kook brengen. Pindakaas erbij. Ketchup en ketjap erbij. Beetje stroop en langzaam aan de kook brengen en blijven roeren. Afmaken met sambal.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_22312215
Katjangsaus (pindasaus)

Benodigdheden:

2 rode uien, 1 rode lombok ( pitjes eruit halen) of een theelepel sambal oelek, 2 teentjes

knoflook. 1 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 1 eetlepel. goela djawa of een theelepel suiker,

2 djeroekpoeroet blaadjes, 6 eetlepels pindakaas en 2 theelepels citroensap.



Wrijf de ingrediënten (lombok, knoflook, trassi, laos, goela djawa) fijn in een oelekan fijn.

Meng er het citroensap, djeroek poeroetblaadjes en de pindakaas door.

Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak

met wat zout.


Origineel recept nog van mijn oude chefkok bij de marine.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:16:01 #54
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26905828
Vanavond ga ik sperzieboontjes eten. En wat smaakt er lekker bij sperzieboontjes?
Inderdaad, pindasaus!!
Maar er zijn godsgruwelijk veel soorten pindasaus...
*Kant-en-klaar in een zak
*Saus voor in de magnetron
*Pindasaus in een potje waar melk of water bij moet
*Saus in poedervorm

Kortom, genoeg om er een topic aan te wijden.

Nu is mijn vraag: wat is jullie favoriet?
Meestal neem ik een zakje van Conimex (poedervorm), maar ik heb natuurlijk lang niet alle soorten uitgetest, en ik sta open voor veranderingen in mijn simpele leventje.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:18:26 #55
36752 timmeeeh
provocateur et penseur
pi_26905880
die van conimex gebruikt mijn mama meestal, die is wel oke. ik heb laatst zo'n bakje aanmaakpindapastaspul gehaald bij de aldi. daar moet je dan water of melk nog bij doen. die is ook wel lekker, maar eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar een échte lekkere pindasaus. prima topic dus
"Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoën"
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:19:28 #56
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26905904
Ik maak hem meestal zelf:

-Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje)
-Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar)
-Sambal en flink wat ketjap erbij
-Pindakaas
-Melk
-Ff pruttelen en laten indikken.

Klaar
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:23:28 #57
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_26905979
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:27:14 #58
21984 Kresj
Ik ben sowieso de beste...
pi_26906072
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:19 schreef Spindizzy het volgende:
Ik maak hem meestal zelf:

-Gesnipperd uitje en een teen knoflook fruiten in wat olie (als ik het in huis heb gaat er verse gember in en een pepertje)
-Kruiden toevoegen (gemberpoeder, djinten, ketoembar)
-Sambal en flink wat ketjap erbij
-Pindakaas
-Melk
-Ff pruttelen en laten indikken.

Klaar
Ik wordt al moe als ik dit lees... Ik ben een grote fan van die magnetron saus van verstegen. Beetje sambal erdoor en klaar. en vooral makkelijk...
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:27:23 #59
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26906075
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:23 schreef Zwansen het volgende:
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Probeer het eens! Het is een hele smakelijke combinatie!
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:28:32 #60
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26906107
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:29:20 #61
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26906130
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:23 schreef Zwansen het volgende:
Sperzieboontjes en pindasaus? Hmmm, nooit van gehoord...
Nooit Gado Gado gegeten?
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:30:15 #62
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_26906154
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:29 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Nooit Gado Gado gegeten?
Uhm, nee... Maar het zal ongetwijfeld smaken.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:32:44 #63
24919 Quantor
allround game addict
pi_26906221
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
*NuT5*
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:35:14 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26906282
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:32 schreef Quantor het volgende:
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
Dan moet je die Suzi Wan nemen
Het is wel vrij dunne pindasaus, maar je kunt het natuurlijk altijd een beetje laten indikken in ene pannetje als je dat fijner vindt.

* BBQ-kip realiseert zich dat ze nog een zak in de kast heeft staan... hmmm!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26906293
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
pi_26906316
Ik gebruik zo'n bakje van de AH icm met het recept van hierboven:
- uitje en knoflook snipperen en fruiten
- pinda's en/of cashewnoten zeer klein malen en erbij doen
- gember of gemberpoeder erbij
- de saus uit het potje erbij
- beetje aanlengen met melk
pi_26906318
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Suzi Wan... lekker
Jammer dat hij hier uit het assortiment is...
vooral die pittige is lekker ja...
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_26906353
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker.
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2005 @ 10:38:11 #69
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_26906364
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:32 schreef Quantor het volgende:
Ik wil juist lekkere "zoete" pindasaus, niet van die scherpe/pittige.
Ik vind beide soorten wel lekker. Beetje afwisselen. Of voor friet heb ik liever zoete en voor nasi liever pittig bijv.

Die in die kuipjes zit en je met water moet aanmaken. Bekend merk maar kan er niet opkomen. Heb je ook twee soorten van Maleisies en Javaanse.
pi_26906400
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:35 schreef UFOtje het volgende:
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Wijcko!!

En deze vind ik ook de lekkerste ja!! Vriend van me waarvan de ouders een chinees restaurant hebben, kwam een keer bij ons bbq-en en vond deze saus lekkerder dan die zij in t restaurant hebben
pi_26906436
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:37 schreef DrukVout het volgende:
Wij hebben altijd van die bruine emmer die je moet aanmengen met Melk. Ik vind die uit de magnetron altijd veels te duur en nieteens lekker.
Is die niet van Versteegen? Mijn favoriet IIG!
1 tot 3,5 eurocent per ontvangen email:
http://www.internetcash.nl/
pi_26906446
Heerlijk topic!
Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten.
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
pi_26906494
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:35 schreef UFOtje het volgende:
Pfff... welk merk is dat ook alweer?
Een vrij grote bruine "emmer".
Wijko, met een rode deksel.....
dobedobedo
pi_26906640


De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
pi_26906736
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:47 schreef DrukVout het volgende:
[afbeelding]

De beste pindasaus voor mij! Wel een beetje dik aub.
Klopt!
Het is dus inderdaad de wyko die ik bedoel!
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:50:00 #76
54121 JaapB
°Heel nozel??°
pi_26906738
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Is een hele lekkere en makkelijke saus en gelukkig zo te koop bij de plaatselijke C1000
Waar zouden we zijn zonder de "on"
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:56:46 #77
77511 floopzz
feeling a bit floopy
pi_26906951
Versteegen!!

Nooit meer anders..
*snucks*
  woensdag 11 mei 2005 @ 10:58:07 #78
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26907002
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:41 schreef UFOtje het volgende:
Heerlijk topic!
Alleen zie ik de combinatie met sperzieboontjes niet zo heel erg zitten.
Gewoon eens proberen. Spruitjes met pindasaus is ook ontzettend lekker. Eigenlijk zijn er maar weinig dingen die niet lekkerder worden met pindasaus
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_26907035
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind de pindasaus van Suzi Wan altijd wel lekker, die zit tegenwoordig in zakken die je in de magnetron kan opwarmen.
Voor mij de perfecte pindasaus, maar iedereen denkt daar natuurlijk heel anders over.
Dat is idd de lekkerste
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:03:12 #80
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26907192
Ik vind pindasaus beduidend lekkerder dan satésaus. Deze worden nog wel een door elkaar gehaald. Suzi Wan en Wijko maken grote kans vanavond op mijn bordje te belanden...
pi_26907275
Die van de Calvé uit een pot moet melk of water bij. Ik kiep er dan nog een lepeltje sambal door hmmm...
Ik ben niet veeleisend. Ik neem genoegen met het beste.
pi_26907288
Die van chicken tonight
pi_26907557
Suzi Wan is al goed op smaak, beetje zoet (Javaans)
Eigen brokjes eerst.
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:15:41 #84
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_26907567
Ik zou die sperziebonen gewoon laten zitten.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:17:49 #85
56497 BOOR_TBL
fokmanschap is meesterschap
pi_26907620
WYKO ruleert!
nimmer een zwevende fokker in verkiezingstijd
pi_26908692
pindasaus

Hoe maak jij je Satesaus?

Nog 2 topics, deze blijft open maar snuffel daar eens in, ook hele leuke tips.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 11:57:21 #87
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_26908749
Ik doe het altijd heel makkelijk


Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:18:24 #88
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26909392
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:57 schreef Shreever het volgende:
Ik doe het altijd heel makkelijk
[afbeelding]

Hmmm. Moet dat spul in de oven?
pi_26910322
Ik heb hier zo'n potje staan van Calvé, waar alleen nog water bij hoeft. Best te eten.
Zo'n emmer is niet echt te doen in je eentje.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:51:46 #90
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_26910333
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:57 schreef Shreever het volgende:
Ik doe het altijd heel makkelijk

juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij..

gewoon in de pan.. perfect.. evt. championnetjes d'rbij is ook nog heel smakelijk
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 11 mei 2005 @ 17:55:25 #91
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26920369
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind
pi_26920419
beker pinda saus van de chinees

1,50 euro
Nothing to see here, carry on
  woensdag 11 mei 2005 @ 17:59:00 #93
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_26920462
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:51 schreef avotar het volgende:

[..]

juist.. gebruik ik dus ook altijd.. heerlijk.. ook met gebakken aardappeltjes d'r bij..
Inderdaad, met gebakken aardappels is het heerlijk, en snel klaar dus ideaal als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken
Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:10:24 #94
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26920737
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 17:55 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Het is Suzi-Wan geworden, ik laat jullie weten of ik het wat vind
Ah, heb ik je kunnen overtuigen met mijn overredingskracht
Ben benieuwd wat je er van vond
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:12:02 #95
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26920787
Potje van Calvé. Vanavond over de nasi.
The love you take is equal to the love you make.
pi_26921606
Men neme een pannetje
Een beetje water
Schep pindakaas
Tomatenketchup
Schuit stroop
Ketjap
Diverse kruiden (wat je lekker vind)

Verwarm onder zacht roeren de boel tot een gladde dikke saus et voila, Pindasaus a la Seven Wonders (geleerd van papa SevenWonders die kok is/was)
Take on the situation, but not the torment ...
pi_26921732
Ik heb meestal de potten van Calve. Ben ik trouwens de enige die helemaal verzot is op zoete pindasaus? Dus gewoon een paar lepels suiker erdoor tijdens het bereiden?
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_26921743
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:18:22 #99
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26922657
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb. Volgende keer ga ik Wyko testen.
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:39:15 #100
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26923212
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:18 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik vond 'm erg naar de pindasaus van de Chinees smaken. Niet vies ofzo, ook makkelijk klaar te maken, maar het is absoluut niet de meest lekkere pindasaus die ik ooit geproefd heb.
Mmmm mooi om te weten dank je!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')