Ligt heel erg aan de manier waarop je het klaarmaakt. Mijn kinderen hebben het altijd gegeten. Die zwavelsmaak krijg je veel minder als je het niet te lang kookt, even stooft met wat boter en dan lekker kruidt.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 11:56 schreef Hexagon het volgende:
Bijna geen enkel kind vind spruitjes lekker. Dat ligt niet aan opvoeding, maar omdat er zwavel in zit, en dat vinden kinderen gewoon niet lekker en volwassenen wel.
Pindakaas is meer Amerikaans/Canadeesquote:Op dinsdag 7 oktober 2025 13:40 schreef Eightyone het volgende:
Is pindakaas ook typisch Nederlands eten? Oorspronkelijk komt het iig van elders. Maar we hebben het hier wel een soort van geadopteerd.
Het smaakt iig prima, en er gaat op vakantie standaard een bakje mee. Hoewel dat puur vanwege diabetes- en gebrek-aan-koeling-issues is. In dat opzicht is er iig geen praktischer broodbeleg.
Eigenlijk heb ik over de grens liever broodbeleg dat typisch is voor de plek van bestemming, maar dan gaat steeds minimaal één van eerdergenoemde issues een rol spelen.
Met lokale Nederlandse ingrediënten kun je ongekend lekker koken natuurlijk. Loop een hip restaurantje in en ze koken 9 van de 10 keer met lokale seizoensgebonden ingrediënten.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 13:11 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Het is een beetje zoals zo veel mensen in zo veel landen: wat zij gewend zijn van huis uit vinden ze dan 'saai' en dus is hun eigen culinaire cultuur 'saai'. En dan aankomen met allerlei exotische landen, want daar eet men elke dag weer de meest weergaloze maaltijden.
Ondertussen zit de gemiddelde, laten we zeggen, Braziliaan in de praktijk gewoon vijf dagen in de week rijst met bonen te eten. En dan eens in de week naar de self-servicevreetschuur, exotisch.
Met rode khmer sausquote:Op dinsdag 7 oktober 2025 13:10 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
[..]
Niet te verwarren met de Cambodjaanse Pot, radicaal liefhebber van rijst.
En je kan het in grote hoeveelheden maken zodat je jezelf kan vullen voor de komende dagen. Ik heb er geen enkel probleem mee om 5 dagen achtereen wortelstamp of iets dergelijks te eten.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 11:54 schreef Hexagon het volgende:
Die stamppot gerechten zijn vooral prima als je als student een avond je helemaal de tering in gaat zuipen en een bodem nodig hebt.
Ik lustte ze als kind ook niet, alleen al van de geur werd ik onpasselijk. Nu mag je me er s'nachts voor wakker maken.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 11:56 schreef Hexagon het volgende:
Bijna geen enkel kind vind spruitjes lekker. Dat ligt niet aan opvoeding, maar omdat er zwavel in zit, en dat vinden kinderen gewoon niet lekker en volwassenen wel.
Dat goedkope is er tegenwoordig ook wel een beetje vanaf. Bij een flinke pan boerenkool voor een compleet gezin mag je rustig 3 rookworsten hebben en die van de Hema zijn tegenwoordig al 3.75 per stuk, dan ben je dus alleen al voor de rookworsten meer dan 11 euro kwijt.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 12:54 schreef Eightyone het volgende:
[..]
*steekt vinger op*
Maar goed, de ingrediënten kosten vaak relatief weinig. Dat is nog wel een reden om stampot oid op tafel te zetten. En het is vrij gezond.
Maar het is verder niet bijzonder van smaak of zo.
Buiten de deur bestel ik iets dergelijks ook niet snel, als het tijd is voor een warme hap. Dat is toch vaak iets met een basis van nasi of pasta.
Dat boeit ook niet, een paar graden extra opwarming zou Nederland goed doen.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 11:24 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Transport is maar een zeer insignificant deel van de uitstoot. Belangrijk is wat je eet, niet waar het vandaan komt.
[ afbeelding ]
Volgens mij is pindakaas een Amerikaanse uitvinding.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 13:40 schreef Eightyone het volgende:
Is pindakaas ook typisch Nederlands eten? Oorspronkelijk komt het iig van elders. Maar we hebben het hier wel een soort van geadopteerd.
Het smaakt iig prima, en er gaat op vakantie standaard een bakje mee. Hoewel dat puur vanwege diabetes- en gebrek-aan-koeling-issues is. In dat opzicht is er iig geen praktischer broodbeleg.
Eigenlijk heb ik over de grens liever broodbeleg dat typisch is voor de plek van bestemming, maar dan gaat steeds minimaal één van eerdergenoemde issues een rol spelen.
Duitse braadworst. maar dan wel de echte Duitse en niet die Nederlandse smakeloze nepzooi. Online een adresje voor gevonden die het thuis bezorgd, de Internetslager. Ik bestel er geregeld een paar pakken.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 14:33 schreef Managarm het volgende:
Ik maak altijd een fusie van Duits en Nederlands: boerenkool stamppot met curry gewürz![]()
.
Maar inmiddels wel volledig ingeburgerd als Nederlands voedsel.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 13:42 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Pindakaas is meer Amerikaans/Canadees
Wij gingen een paar jaar achter elkaar naar festivals in Duitsland, broodje braadworst als ontbijt, er stond een hele lange rij te wachten tot het kotje opging.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 14:52 schreef Hathor het volgende:
[..]
Duitse braadworst. maar dan wel de echte Duitse en niet die Nederlandse smakeloze nepzooi. Online een adresje voor gevonden die het thuis bezorgd, de Internetslager. Ik bestel er geregeld een paar pakken.
Ik was als kind al verzot op spruitjesquote:Op dinsdag 7 oktober 2025 14:42 schreef Hathor het volgende:
[..]
Ik lustte ze als kind ook niet, alleen al van de geur werd ik onpasselijk. Nu mag je me er s'nachts voor wakker maken.
Dat verhaal is al lang achterhaald...quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 11:24 schreef Mikeytt het volgende:
Transport is maar een zeer insignificant deel van de uitstoot. Belangrijk is wat je eet, niet waar het vandaan komt.
Hete bliksemquote:Op dinsdag 7 oktober 2025 18:36 schreef Swango het volgende:
Lekker toch, en voedzaam volgens de schijf van vijf.
Ik zou nog de stoofpeertjes bij draadjesvlees toepassen, en, voor als het niet op de op foto staat: hete bliksem.
Hutspot is van oorsprong Nederlands.quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 14:52 schreef Ozewiezewozewalla het volgende:
[..]
hutspot is door de Spanjaarden uitgevonden.
Gejat van de Spanjaardenquote:Op dinsdag 7 oktober 2025 19:03 schreef Telefoonvork het volgende:
[..]
Hutspot is van oorsprong Nederlands.
quote:Maar waarom eten de Leidenaren ook hutspot tijdens het Leidens Ontzet? Volgens de overlevering trok een kleine jongen, Cornelis Joppensz, op 3 oktober naar de Lammenschans, ruim een kilometer ten zuiden van de stadswallen. Maandenlang hadden hier Spanjaarden gebivakkeerd, maar die hadden inmiddels de benen genomen, uit angst voor het oprukkende water en de opstomende watergeuzen.
In het verlaten legerkamp zou Joppensz een kookpot met wortelen, uien, vlees en pastinaken hebben aangetroffen. Dit maaltijdje werd bekend als hutspot. Ter herinnering aan deze gebeurtenis wordt in Leiden op 3 oktober nog altijd hutspot (met klapstuk) op tafel gezet.
mastur... oh, wacht...quote:Op dinsdag 7 oktober 2025 18:37 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
Hete bliksem![]()
Stoofperen
Toffe peren
Muilperen
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |