FOK!forum / Televisie / [NPO1] Keuringsdienst van waarde #42 Waar ieder product wint!
Felagundmaandag 24 februari 2025 @ 21:55
431463208-10168453066140366-2592093466153780199-n.jpg

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde
Felagundmaandag 24 februari 2025 @ 21:55
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:53 schreef golfer het volgende:

[..]
Waarde oordeel en geen wedstrijd.
Ik moet zeggen dat het Naanbrood niet verkeerd is.
de_boswachtermaandag 24 februari 2025 @ 21:56
Grote bosbessen zijn echt tantoe smerig
golfermaandag 24 februari 2025 @ 21:57
Blauwe bessen die winnen van tomaten en passievrucht.
Appels en peren... _O-
MadMastermaandag 24 februari 2025 @ 21:58
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan… _O-
Felagundmaandag 24 februari 2025 @ 21:59
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:58 schreef MadMaster het volgende:
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan… _O-
Hij kiest er zelf voor om zich hier voor te lenen. _O-
golfermaandag 24 februari 2025 @ 21:59
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:58 schreef MadMaster het volgende:
Ben je sommelier van een sterrenrestaurant en dan mag je de beste chocomel gaan uitkiezen.
Wat een droeftoeter ben je dan… _O-
Ze zullen er wel goed voor betaald worden.
Felagundmaandag 24 februari 2025 @ 22:00
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:57 schreef golfer het volgende:
Blauwe bessen die winnen van tomaten en passievrucht.
Appels en peren... _O-
De passievrucht heeft gewonnen. -O-
de_boswachtermaandag 24 februari 2025 @ 22:00
Hahahaha de smerigste heeft de award.
MadMastermaandag 24 februari 2025 @ 22:01
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 21:59 schreef Felagund het volgende:

[..]
Hij kiest er zelf voor om zich hier voor te lenen. _O-
Daarom, alles is goed.
Wat een sukkel ben je dan om zo je geloofwaardigheid te grabbel te gooien, met je bouquet en palet voor chocomel…
JanGroenmaandag 24 februari 2025 @ 22:04
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:00 schreef de_boswachter het volgende:
Hahahaha de smerigste heeft de award.
Mwa, dat was zijn mening. Het testpanel bestaat uit veel meer testers.
Felagundmaandag 24 februari 2025 @ 22:04
90 % kans om te winnen!
de_boswachtermaandag 24 februari 2025 @ 22:05
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:04 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Mwa, dat was zijn mening. Het testpanel bestaat uit veel meer testers.
Denken dat er een testpanel is :') Geloof je ook nog in kabouters?
JanGroenmaandag 24 februari 2025 @ 22:18
Dubbel post.
JanGroenmaandag 24 februari 2025 @ 22:19
[quote]0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:18 schreef JanGroen het volgende:
Er zijn meerdere sommeliers die de producten proeven. Dat heb je zelf kunnen horen. Als er 10 merken chocomelk als “lekker” worden beoordeeld zijn er dus ook 10 die het label mogen gebruiken.

Ga je de sommelier individueel producten laten testen zoals hier dan hoeft de uitslag inderdaad niet overeen te komen met die van de groep. Vond dit niet de beste / sterkste conclusie van de Keuringsdienst.
Felagundmaandag 24 februari 2025 @ 22:24
quote:
[ afbeelding ] Op maandag 24 februari 2025 22:18 schreef JanGroen het volgende:
Er zijn meerdere sommeliers die de producten proeven. Dat heb je zelf kunnen horen. Als er 10 merken chocomelk als “lekker” worden beoordeeld zijn er dus ook 10 die het label mogen gebruiken.

Ga je de sommelier individueel producten laten testen zoals hier dan hoeft de uitslag inderdaad niet overeen te komen met die van de groep. Vond dit niet de beste / sterkste conclusie van de Keuringsdienst.
Ja, maar 90% krijgt een prijs. Dan slaat die hele award toch nergens op?
Jan_Onderwatermaandag 24 februari 2025 @ 22:42
Ik bepaal zelf wel wat ik lekker vind. Of dat nu kaas, bier, wijn of chocomel is, of boeken, films of TV series. Een serie als Friends kan nog zoveel geroemd worden, vind er geen zak an. Old Amsterdam kan nog zoveel gouden medailles winnen, vind het een matige kaas.
golfermaandag 24 februari 2025 @ 22:50
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik bepaal zelf wel wat ik lekker vind. Of dat nu kaas, bier, wijn of chocomel is, of boeken, films of TV series. Een serie als Friends kan nog zoveel geroemd worden, vind er geen zak an. Old Amsterdam kan nog zoveel gouden medailles winnen, vind het een matige kaas.
Ik vind dat deze post wel een prijs verdient.
Jij krijgt de Fok!excellent award. Kost wel 50 euro om die te mogen ontvangen. Als je dat bedrag even naar mij overmaakt, knutsel ik die award voor jou in elkaar. :+
NoCigarmaandag 24 februari 2025 @ 22:52
Ik koop alleen maar wijn als er ergens een medaille op het etiket staat.
Jan_Onderwatermaandag 24 februari 2025 @ 22:53
quote:
12s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:50 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik vind dat deze post wel een prijs verdient.
Jij krijgt de Fok!excellent award. Kost wel 50 euro om die te mogen ontvangen. Als je dat bedrag even naar mij overmaakt, knutsel ik die award voor jou in elkaar. :+
Ongelofelijk Jack, dat ik deze kan bestellen.
JanGroendinsdag 25 februari 2025 @ 09:37
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2025 22:01 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Daarom, alles is goed.
Wat een sukkel ben je dan om zo je geloofwaardigheid te grabbel te gooien, met je bouquet en palet voor chocomel…
Het is ook geen test waarbij er een winnaar wordt gekozen, het is een test of de producten “lekker” zijn of “niet lekker”. Aangezien iedereen een andere smaak heeft, zullen veel producten als “lekker” of “goed” getest worden en dus het label krijgen.
MadMasterdinsdag 25 februari 2025 @ 12:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2025 09:37 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Het is ook geen test waarbij er een winnaar wordt gekozen, het is een test of de producten “lekker” zijn of “niet lekker”. Aangezien iedereen een andere smaak heeft, zullen veel producten als “lekker” of “goed” getest worden en dus het label krijgen.
Ik ken dit fenomeen van awards en predikaten al heel lang van dichtbij, aangezien ik me ook in een business begeef waar dit soort 'prijzen' gangbaar zijn.
Er zijn soms zelfs van dit soort awards waarbij je je product niet eens hoeft te laten proeven, een schriftelijke aanvraag is dan voldoende om (uiteraard tegen betaling) een award logootje o.i.d. op je product verpakking te mogen vermelden.
Met die award, die verstrekt wordt aan 90% van de inzendingen, probeer je de consument te verleiden om dat product te kopen, omdat die geen idee heeft welke criteria er voor het verkrijgen van een award of het predikaat gehanteerd worden.
Het is dus niets meer dan een marketingtruc, zoals gisteren ook duidelijk kenbaar gemaakt werd.

Ik vraag me vooral af waarom je als sommelier van een sterrenrestaurant aan dit soort idioterie meedoet en dan ook nog voor TV kijkend Nederland een serie chocomels gaat zitten proeven, waarbij je hebt over een bouquet en het palet en alles 'goed' beoordeeld wordt.
Als je je laat lenen voor dat soort kwakzalverij, dan ben je voor mij compleet ongeloofwaardig als (vertegenwoordiger van een) sterrenrestaurant...

[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 25-02-2025 12:51:47 ]
Bocajdinsdag 25 februari 2025 @ 14:15
'1 de Beste' is geen prijs maar gewoon het huismerk van DIRK! :D :')

https://www.dirk.nl/zoeken/producten/1e%20de%20beste
tong80dinsdag 25 februari 2025 @ 15:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2025 14:15 schreef Bocaj het volgende:
'1 de Beste' is geen prijs maar gewoon het huismerk van DIRK! :D :')

https://www.dirk.nl/zoeken/producten/1e%20de%20beste
Ik gebruikte al Aldi shampoo van 2 gulden voordat het als beste uit de test kwam.

:T
JanGroendonderdag 27 februari 2025 @ 20:56
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
tong80donderdag 27 februari 2025 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2025 20:56 schreef JanGroen het volgende:
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
Ik kijk altijd eerst op de onderste schappen.

:T
AgnesGrudonderdag 27 februari 2025 @ 22:12
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2025 20:56 schreef JanGroen het volgende:
Sowieso laat ik mij niet verlijden door keurmerken. Ik koop wat ik lekker vind en bekijk de verpakking niet eens: Nutricia chocomelk, Calvé pindakaas, Pijnenburg ontbijtkoek, enz.. Ik ga echt niet staan zoeken waar wel een keurmerk op zit en waar niet.
Ik over het algemeen ook niet. Al ben ik qua wijnen wel geneigd om te kijken hoe Hamersma deze beoordeeld heeft.
golfermaandag 3 maart 2025 @ 16:40
Vanavond:

Kweekzalm is lichtroze, wilde zalm bijna rood. Het lijkt een ijzeren regel, maar waarom is dat eigenlijk zo? Als de redactie van Keuringsdienst van Waarde op onderzoek gaat, blijkt dat de kleur van zalm niet zoveel zegt over waar de vis vandaan komt.
Jan_Onderwatermaandag 3 maart 2025 @ 16:43
quote:
3s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:40 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Kweekzalm is lichtroze, wilde zalm bijna rood. Het lijkt een ijzeren regel, maar waarom is dat eigenlijk zo? Als de redactie van Keuringsdienst van Waarde op onderzoek gaat, blijkt dat de kleur van zalm niet zoveel zegt over waar de vis vandaan komt.
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
golfermaandag 3 maart 2025 @ 16:55
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
Klopt.
NoCigarmaandag 3 maart 2025 @ 17:04
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2025 22:12 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Ik over het algemeen ook niet. Al ben ik qua wijnen wel geneigd om te kijken hoe Hamersma deze beoordeeld heeft.
Dat vind ik toch wat anders, tuurlijk kijk ik ook wel eens naar de beoordeling van journalisten en kenners.
Jan_Onderwatermaandag 3 maart 2025 @ 17:23
quote:
1s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:55 schreef golfer het volgende:

[..]
Klopt.
Net als bij "zalmforel"
MadMastermaandag 3 maart 2025 @ 21:51
Krill wordt ook gevoerd aan de rode ibissen in Artis.
Anders blijven ze wit…
Felagundmaandag 3 maart 2025 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Het is kleurstof, Astaxanthine, die aan het voer wordt toegevoegd. E-nummer E161j.
En dus caroteen en krill.
Felagundmaandag 3 maart 2025 @ 21:53
aReLe27_700bwp.webp

Welke kleur gaan jullie voor?
golfermaandag 3 maart 2025 @ 22:22
Nico Waasdorp uit IJmuiden aan de telefoon.
GlennQuagmiremaandag 10 maart 2025 @ 09:43
quote:
Vissers, dames en influencers worden er opgewonden van: parels. Prachtige praal zeer sporadisch geschonken door gulle oesters. Maar gek is het, dat je over zo'n zeldzaam wonder der natuur haast struikelt in winkelstraat en webshop. Van een paar cent per oorbel tot duizenden euro’s voor een ketting. Hoe kan dat? Keuringsdienst van waarde gaat op een schitterende zoektocht en eindigt in een Chinees moeras.
golfermaandag 10 maart 2025 @ 11:23
Bekijk deze YouTube-video
svannmaandag 10 maart 2025 @ 21:46
Voor de boomers: Mooie parels, fijne parels!
Snuf en Snuitje.

O, spuit 11.
golfermaandag 10 maart 2025 @ 22:21
Marijn op naar China naar de kwekerijen.
golfermaandag 10 maart 2025 @ 22:23
Mossels in de kwekerijen.
MadMastermaandag 10 maart 2025 @ 22:24
quote:
14s.gif Op maandag 10 maart 2025 22:23 schreef golfer het volgende:
Mossels in de kwekerijen.
Parels (schelpscherven) in de mossels geïmplanteerd, uiteindelijke parel kost 20 eurocent, parels zijn massa product…
golfermaandag 10 maart 2025 @ 22:25
Vermeer op de achtergrond bij de telefoongesprekken.Het meisje met de parels... _O-
golfermaandag 10 maart 2025 @ 22:35
Die drommen vrouwen die massaal die mosselen openen. _O_
golfermaandag 10 maart 2025 @ 22:36
Heel informatieve uitzending.
DWMLiondinsdag 11 maart 2025 @ 13:20
Je zult een heel goed verkooppraatje moeten hebben wil je die 10k ketting verkopen...
NoCigardinsdag 11 maart 2025 @ 21:27
Marijn heeft wel dertig keer 'oooooh' geloeid bij die parelkweker.
NoCigardinsdag 11 maart 2025 @ 21:39
Wat zouden ze met dat mosselvlees doen? Visvoer voor de kweekzalm uit de vorige aflevering?
GlennQuagmiremaandag 17 maart 2025 @ 12:39
quote:
Kaastaart doet geen enkele kassa rinkelen, maar zet het er in het Engels op en het is een vetpot: cheesecake. Van winkelstraat tot supermarktschap: overal waar je kijkt, is cheesecake. Er is cheesecakethee en cheesecakebier. Cheesecakekoek en cheesecakepap. En dan heeft elk etablissement ook nog eens gewoon een soort cheesecaketaart te koop. Maar wat is cheesecake eigenlijk? De Keuringsdienst verdiept zich in taart van kaas, waar de kaas soms ver te zoeken blijkt te zijn.
Kickinalfamaandag 17 maart 2025 @ 12:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2025 13:20 schreef DWMLion het volgende:
Je zult een heel goed verkooppraatje moeten hebben wil je die 10k ketting verkopen...
Ja er is echt geen enkele reden om daar 10k voor neer te tellen, sterker nog elk bedrag boven de 25 lijkt me al teveel.
Dutch_viewmaandag 17 maart 2025 @ 16:43
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 12:39 schreef GlennQuagmire het volgende:

[..]

Heerlijk :9 :Y)

Maar de aflevering gaat helaas niet door! ;(
golfermaandag 17 maart 2025 @ 16:55
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 16:43 schreef Dutch_view het volgende:

Maar de aflevering gaat helaas niet door! ;(
Inderdaad.
Heel de programmering is aangepast i.v.m. het overlijden van Rob de Nijs.
kladderadatschmaandag 17 maart 2025 @ 17:19
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2025 21:53 schreef Felagund het volgende:
[ afbeelding ]

Welke kleur gaan jullie voor?
Zo rood mogelijk, maar alleen als het wild gevangen Sockeye zalm is.
Jan_Onderwatermaandag 17 maart 2025 @ 17:19
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 16:55 schreef golfer het volgende:

[..]
Inderdaad.
Heel de programmering is aangepast i.v.m. het overlijden van Rob de Nijs.
Een groot artiest die dikke 60 jaar op de Buhne stond publiek wist te vermaken.

Bekijk deze YouTube-video
golfermaandag 24 maart 2025 @ 16:22
Ook in 2025 is het nog vaag wat de fabrikanten van supermarktpizza's onder kaas verstaan.
Keuringsdienst van Waarde kijkt ditmaal specifiek naar quattro formaggi: pizza's met vier verschillende soorten kaas, traditioneel mozzarella, gorgonzola, parmezaan en fontina.

Dat er ook Nederlandse klassiekers als edammer en gouda op de pizza's zit is niet verwonderlijk, maar fromarella, regato en andere fantasienamen maken de redactie achterdochtig.
NoCigarmaandag 24 maart 2025 @ 21:39
'Emmentaler, dat moet goed zijn.'
'-Dat moet goed zijn?'
'Nee'.
Felagundmaandag 24 maart 2025 @ 21:39
Folie kaas klinkt niet lekker.
MadMastermaandag 24 maart 2025 @ 21:42
Er is zoveel troep op de markt wat als 'kaas' verkocht wordt.
Zeker in relatie tot de Italiaanse keuken… :')
Dutch_viewmaandag 24 maart 2025 @ 21:46
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2025 12:39 schreef GlennQuagmire het volgende:

[..]

Deze aflevering komt op 7 april lees ik.
boriszmaandag 24 maart 2025 @ 21:47
Gelukkig bellen ze met Betty.
Jan_Onderwatermaandag 24 maart 2025 @ 21:51
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Felagundmaandag 24 maart 2025 @ 21:52
Als de Italiaan al suggereert om het in ketchup te dippen. :D
Boca_Ratonmaandag 24 maart 2025 @ 22:32
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2025 21:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Nou je kent je talen.
111210dinsdag 25 maart 2025 @ 05:18
Die “pizzabakker” met zn hee broer ga je nog bestellen…

Geeft eigenlijk meteen de treurnis in een notendop weer wat betreft 95% van de pizzerias in Nederland.

Hier gelukkig eentje in de buurt die gewoon fior di latte of buffel mozzarella gebruikt als je dat wil.
golferdinsdag 25 maart 2025 @ 11:57
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2025 21:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik zou graag eens kazen proberen die van buiten Europa komen, Mexicaanse bijvoorbeeld, Queso fresco, Panela, Asadero, Oaxaca, Cotija, Chihuahua en Manchego.
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
MadMasterdinsdag 25 maart 2025 @ 12:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2025 11:57 schreef golfer het volgende:

[..]
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
Er is wel een onderscheid tussen de Spaanse en de Mexicaanse versie:
quote:
Mexicaanse manchegokaas wordt gemaakt van koemelk en heeft geen minimale rijpingstijd . Spaanse manchego is een harde schapenkaas, ivoorwit van kleur met een kenmerkende visgraatkorst, en rijpt enkele maanden tot twee jaar.
Jan_Onderwaterdinsdag 25 maart 2025 @ 12:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2025 11:57 schreef golfer het volgende:

[..]
Manchego-kaas komt gewoon uit Europa. Met name uit Spanje en is hier ook volop verkrijgbaar.
En in Spanje maken ze ook Tortillas
:D :P :D
golferzondag 30 maart 2025 @ 20:24
Morgenavond:
Het is allang niet meer enkel op de woensdag dat de Nederlander het op tafel zet. Elke dag van de week gaan er honderdduizenden kilo's doorheen: gehakt. Van varken, maar van rund in het bijzonder. En terwijl slagers doorgaans een soort gehakt draaien van de koe, valt er in de supermarkten heel wat te kiezen. Die hebben gewoon, mager en extra mager. Het is alleen de vraag hoe ze dat doen: gehakt magerder maken. Is de koe op dieet, zeven ze vet uit het vlees, of kiezen ze compleet andere stukken? De 'Keuringsdienst van waarde' onderzoekt waar supermarktgehakt van gemaakt wordt.
golfermaandag 31 maart 2025 @ 21:50
"Vlees van magere koeien." _O-
Jan_Onderwatermaandag 31 maart 2025 @ 21:53
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
golfermaandag 31 maart 2025 @ 22:02
Ik geloof niks van die röntgenscanner (die wij ook niet mochten zien) bij die industriële vleesverwerker.
golfermaandag 31 maart 2025 @ 22:13
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
Nee. Geen herhaling. Ging ook niet over het soort koeien, maar over de verschillen in vetpercentages en benamingen die door verschillende supermarkten gehanteerd worden.
Bluesmaandag 31 maart 2025 @ 22:14
En nu heb ik zin in Ragù :9
DWMLionwoensdag 2 april 2025 @ 09:11
"We doen het op een leuke manier", "ow zoals in de Efteling?"🫠
NoCigarwoensdag 2 april 2025 @ 10:26
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
Oh ja, weet ik weer. Destijds kwam al het gehakt van half loslopende koeien ergens in Afrika en werd het hier ontdooid. Hier waren het gewoon koeien uit Nederland. Ik vraag me af in hoeverre de die eerste situatie nog geldt. Daar was overigens ook weinig mis mee als ik het me goed herinner: er was geen misstand oid.
Cheeseburgertzaterdag 5 april 2025 @ 22:56
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2025 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Is dat geen herhaling? Meen dat er al eens zo een aflevering was en de koeien kwamen uit Afrika.
2004 :T
https://npo.nl/start/seri(...)rde/seizoen-2/gehakt
NoCigarzaterdag 5 april 2025 @ 23:43
quote:
:'(
golfermaandag 7 april 2025 @ 12:44
Vanavond:

Cheesecake.
De geschiedenis van de zoete kaastaart begint in het oude Griekenland, maar wat we tegenwoordig cheesecake noemen - een taart bereid met roomkaas - is een Amerikaanse uitvinding. Anno 2025 is cheesecake populairder dan ooit, merkt Keuringsdienst van Waarde in de supermarkt.

Natuurlijk ligt er cheesecake bij de bakkerij, maar ook cheesecakevlaai en cheesecakekoekjes. En daar blijft het niet bij. Bij het snoep liggen chocoladerepen en paaseitjes met cheesecakesmaak, er is cheesecake-ijs en zelfs een cheesecakepasta voor op brood.

Als het zo makkelijk is om al die producten naar cheesecake te laten smaken, hoe krijgt de taart zelf dan eigenlijk zijn smaak? Het blijkt dat cheesecake een heel rekbaar begrip is, waar niet altijd roomkaas aan te pas komt.
Felagundmaandag 7 april 2025 @ 21:54
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Felagundmaandag 7 april 2025 @ 21:56
'Letterlijk het afvullen van je lichaam'. _O-
MadMastermaandag 7 april 2025 @ 21:59
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 21:54 schreef Felagund het volgende:
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Was dat niet met de mosterd aflevering?
Felagundmaandag 7 april 2025 @ 21:59
quote:
7s.gif Op maandag 7 april 2025 21:59 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Was dat niet met de mosterd uitzending?
Ja, dat was hem inderdaad, maar misschien is dat de standaard in de Aroma-wereld.
MadMastermaandag 7 april 2025 @ 22:03
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 21:59 schreef Felagund het volgende:

[..]
Ja, dat was hem inderdaad, maar misschien is dat de standaard in de Aroma-wereld.
Er zijn in Nederland ook geur- en smaakstoffenbedrijven. Denk alleen niet dat die in de keuken willen laten kijken.
Mijn schoonmoeder heeft nog een blauwe maandag bij Quest International in Naarden gewerkt en kwam dan soms thuis met de duurste parfums, maar dan voor een drol voor de fun nagemaakt in de fabriek…
Dutch_viewmaandag 7 april 2025 @ 22:53
Leuke aflevering weer. Heb zelf ook wel eens een cheesecake gemaakt met zo'n "koude mix". Smaakt meer als een monchou taart, ook qua structuur. Alleen AH heeft een mix voor de variant die je moet bakken in de oven (zoals het eigenlijk hoort).
AnneXmaandag 7 april 2025 @ 23:00
Wat een informatieve uitzending weer 👍🏼
Jan_Onderwatermaandag 7 april 2025 @ 23:33
Cheescake, of Käsekuchen is razend populair in Duitsland, ben geen fan. Als iemand een recept wil, geef maar een gil
Tourniquetdinsdag 8 april 2025 @ 00:23
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 21:54 schreef Felagund het volgende:
Hier in het Aroma-magazijn zijn ze toch al eerder geweest? Wel met een andere expert volgens mij.
Was dezelfde man als in de mosterd-aflevering. :D

Maar toen was Ersin bij hem op bezoek.
Isanedinsdag 8 april 2025 @ 20:07
https://www.piecraft.nl/b(...)ngsdienst-van-waarde

Hehe foto erbij :D
Curiositydinsdag 8 april 2025 @ 20:35
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2025 23:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cheescake, of Käsekuchen is razend populair in Duitsland, ben geen fan. Als iemand een recept wil, geef maar een gil
Ik wil er wel 1 maken.
Tourniquetdinsdag 8 april 2025 @ 23:10
quote:
Jeroen Pauw is cameraman bij KvW. _O_
Jan_Onderwaterwoensdag 9 april 2025 @ 23:10
Zalm krijgt er een kleurtje van
Curiositydonderdag 10 april 2025 @ 13:49
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2025 23:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Zalm krijgt er een kleurtje van
Heb je recept voor mij,van de kasekuche.
Jan_Onderwatervrijdag 11 april 2025 @ 19:07
Voor de Bodem:

250 g Bastongekoeken aan kruim gestoten
125 g boter, vloeibaar

Voor de Vulling:

200 g suiker
3 el maïzena
750 gr volle kwark
2 grote Eieren
150 g room
½ citroen citroensap
Rasp van 1 citroen

Voor het Topping

250 g zure room
2 el suiker
1 theelepel citroensap

Verkruimel de koekjes, meng ze goed met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem van een Springvorm van 28 cm. Bak 5 - 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180 °C boven-/onderwarmte en haal dan uit de oven. Af laten koelen

Meng de suiker met de maïzena, volle kwark tot een romige massa. Voeg het ei, de room en het citroensap toe en roer tot een gladde massa. Klop niet met een mixer, maar mix langzaam tot een romig mengsel, dit is erg belangrijk. Verdeel de vulling over de voorgebakken bodem. Bak de taart nog eens 45 minuten. Haal eruit als de randen lichtbruin zijn.

Meng de ingrediënten voor het topping, verdeel het over de taart en bak de taart nog 5 minuten.

Laat het best een nacht afkoelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Jan_Onderwater op 11-04-2025 19:18:30 ]
Sorellavrijdag 11 april 2025 @ 19:14
Hoeveel roomkaas want die zie ik niet in de ingredientenlijst staan.
Jan_Onderwatervrijdag 11 april 2025 @ 19:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2025 19:14 schreef Sorella het volgende:
Hoeveel roomkaas want die zie ik niet in de ingredientenlijst staan.
Zit er niet in, vervang roomkaas en magere kwark door volle kwark, is lekkerder. Sorry, was niet helemaal duidelijk
Sorellavrijdag 11 april 2025 @ 19:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2025 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Zit er niet in
:D ;)
Curiosityzaterdag 12 april 2025 @ 18:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2025 19:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor de Bodem:

250 g Bastongekoeken aan kruim gestoten
125 g boter, vloeibaar

Voor de Vulling:

200 g suiker
3 el maïzena
750 gr volle kwark
2 grote Eieren
150 g room
½ citroen citroensap
Rasp van 1 citroen

Voor het Topping

250 g zure room
2 el suiker
1 theelepel citroensap

Verkruimel de koekjes, meng ze goed met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem van een enz enz
Dank u.
golfermaandag 14 april 2025 @ 14:55
Vanavond:

Een exclusieve ham van Spaanse varkens die een bijzonder leven leiden, zo wordt ibericoham aangeprezen. Op sommige Nederlandse verpakkingen staat echter dat de ham maar voor de helft van deze Iberische varkens komt. Wat is hier van waar?
DWMLionmaandag 14 april 2025 @ 15:15
quote:
3s.gif Op maandag 14 april 2025 14:55 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Een exclusieve ham van Spaanse varkens die een bijzonder leven leiden, zo wordt ibericoham aangeprezen. Op sommige Nederlandse verpakkingen staat echter dat de ham maar voor de helft van deze Iberische varkens komt. Wat is hier van waar?
Is al eens een aflevering over geweest:
https://npo.nl/start/seri(...)_format=share_button
golfermaandag 14 april 2025 @ 15:26
quote:
4s.gif Op maandag 14 april 2025 15:15 schreef DWMLion het volgende:

Is al eens een aflevering over geweest:
https://npo.nl/start/seri(...)_format=share_button
Klopt. Dit is dus een herhaling van die uitzending. :{
Jan_Onderwatermaandag 14 april 2025 @ 17:08
Was de verfzalm ook een herhaling? Ziet er wel naar uit.
golfermaandag 14 april 2025 @ 17:15
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2025 17:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was de verfzalm ook een herhaling? Ziet er wel naar uit.
Nee, dat was geen herhaling.
DWMLionmaandag 14 april 2025 @ 20:26
quote:
15s.gif Op maandag 14 april 2025 15:26 schreef golfer het volgende:

[..]
Klopt. Dit is dus een herhaling van die uitzending. :{
Flauw, kunnen toch wel wat nieuwe onderwerpen verzinnen...
golfermaandag 12 mei 2025 @ 11:55
Vanavond volgens mij weer een nieuwe:

Het vrije verkeer is op zijn retour. De grenzen gaan weer op slot. Dat hebben ze zelfs in het tuincentrum begrepen. Van gladiool tot geranium, lavendel tot Afrikaanse lelie, elke plant heeft er tegenwoordig een paspoort. Gedrukt op de verpakking: een vlag, een naam, een nummer en een land. De 'Keuringsdienst van waarde' doet een grondige paspoortcontrole, ontdekt dat praktisch elke plant wereldreiziger is en dat niemand nog weet waar zijn wortels eigenlijk liggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-05-2025 14:08:05 (typo) ]
Jan_Onderwatermaandag 12 mei 2025 @ 12:31
quote:
3s.gif Op maandag 12 mei 2025 11:55 schreef golfer het volgende:
Vavavond volgens mij weer een nieuwe:

Het vrije verkeer is op zijn retour. De grenzen gaan weer op slot. Dat hebben ze zelfs in het tuincentrum begrepen. Van gladiool tot geranium, lavendel tot Afrikaanse lelie, elke plant heeft er tegenwoordig een paspoort. Gedrukt op de verpakking: een vlag, een naam, een nummer en een land. De 'Keuringsdienst van waarde' doet een grondige paspoortcontrole, ontdekt dat praktisch elke plant wereldreiziger is en dat niemand nog weet waar zijn wortels eigenlijk liggen.
Heeft helaas al menig invasieve soort gebracht, zowel planten als dieren.
golfermaandag 19 mei 2025 @ 11:25
Vanavond:

Na de afsluiting van de Zuiderzee door de Afsluitdijk in 1932, stortte de Volendammer visserij in. In de decennia die volgden, werd er weinig gevist vanuit het dorp, terwijl de vraag naar vis toenam. Vanuit de boten gingen mensen werken op viskramen, die zich als een olievlek over Nederland verspreidden.

Of je nu in Maastricht of Groningen bent, je vindt altijd een Volendammer viskraam op de markt. De naam van het vissersdorp is inmiddels bijna een keurmerk voor kwaliteit. Maar hoe authentiek is Volendammer vis nu eigenlijk? Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het, met een diepgravend onderzoek en belrondes langs experts en verkopers.
golfermaandag 19 mei 2025 @ 21:44
Gelul over normen en waarden uit Volendam.
golfermaandag 19 mei 2025 @ 21:50
Schilder, de laatste palingvisser uit Volendam.
Szuramaandag 19 mei 2025 @ 21:51
quote:
3s.gif Op maandag 19 mei 2025 11:25 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Na de afsluiting van de Zuiderzee door de Afsluitdijk in 1932, stortte de Volendammer visserij in. In de decennia die volgden, werd er weinig gevist vanuit het dorp, terwijl de vraag naar vis toenam. Vanuit de boten gingen mensen werken op viskramen, die zich als een olievlek over Nederland verspreidden.

Of je nu in Maastricht of Groningen bent, je vindt altijd een Volendammer viskraam op de markt. De naam van het vissersdorp is inmiddels bijna een keurmerk voor kwaliteit. Maar hoe authentiek is Volendammer vis nu eigenlijk? Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het, met een diepgravend onderzoek en belrondes langs experts en verkopers.
Alles waar ‘Volendam’ in staat, daar ren ik juist hard van weg
golfermaandag 19 mei 2025 @ 21:58
Volendammer gehaktballen uit de fabriek in Zoetermeer. _O-
golfermaandag 26 mei 2025 @ 12:41
Vanavond:

De Keuringsdienst had zijn billen gebrand, ging naar de drogist en kocht er zalf. Sperti, om precies te zijn. Een tube vol verlichting bij een aambei. Maar bij de ingrediënten stond iets vreemds: haaienlevertraan. Komt haaienlevertraan écht van een haai? Keuringsdienst van waarde neemt een duik in de Sperti en komt erachter dat haaienlevers een gat in de markt zijn.
golfermaandag 26 mei 2025 @ 21:43
Smerig gefilmd. 8-)
golfermaandag 26 mei 2025 @ 21:45
Waasdorp in IJmuiden. ^O^
R-woud93maandag 26 mei 2025 @ 21:45
Goed gesprek _O-
MadMastermaandag 26 mei 2025 @ 21:45
quote:
14s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:45 schreef golfer het volgende:
Waasdorp in IJmuiden. ^O^
De smerigste viszaak van IJmuiden… :r
svannmaandag 26 mei 2025 @ 21:51
Zit dat spul niet in alle vissenlevers?
Genoeg vissenlevers als afvalproduct, lijkt me.
MadMastermaandag 26 mei 2025 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:51 schreef svann het volgende:
Zit dat spul niet in alle vissenlevers?
Genoeg vissenlevers als afvalproduct, lijkt me.
Schelvislever (of kabeljauwlever, zoals het tegenwoordig heet) kan je gewoon eten…
svannmaandag 26 mei 2025 @ 21:55
quote:
7s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:52 schreef MadMaster het volgende:
Schelvislever kan je gewoon eten…
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
golfermaandag 26 mei 2025 @ 21:56
In Australië (down under) zegt Ersin "In the Netherlands we put shark-liver down under." _O-
MadMastermaandag 26 mei 2025 @ 21:56
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:55 schreef svann het volgende:

[..]
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
Dat is voor het kattenvoer… :P
golfermaandag 26 mei 2025 @ 21:56
quote:
7s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:45 schreef MadMaster het volgende:


De smerigste viszaak van IJmuiden… :r
Ze hebben wel prima kibbeling van kabeljauw.
svannmaandag 26 mei 2025 @ 21:57
Zo'n haaitje heeft gewoon fataal veel lever.
MadMastermaandag 26 mei 2025 @ 21:57
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:56 schreef golfer het volgende:

[..]
Ze heen wel prima kibbeling van kabeljauw.
Ja, waar je dagen ziek van kan zijn.
Ik spreek uit ervaring…
golfermaandag 26 mei 2025 @ 22:02
quote:
7s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:57 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ja, waar je dagen ziek van kan zijn.
Ik spreek uit ervaring…
:D
Gelukkig nooit last van gehad bij hen.
MadMastermaandag 26 mei 2025 @ 22:14
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2025 22:02 schreef golfer het volgende:

[..]
:D
Gelukkig nooit last van gehad bij hen.
Prijs jezelf gelukkig, de reputatie van Nico Waasdorp is niet zo best bij de lokale bevolking.
De reviews van deze tourist trap liegen er dan vaak ook niet om…
NoCigarmaandag 26 mei 2025 @ 22:30
Hij doet het wel goed op TV, als persoonlijkheid.
golfermaandag 26 mei 2025 @ 22:32
quote:
7s.gif Op maandag 26 mei 2025 22:14 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Prijs jezelf gelukkig, de reputatie van Nico Waasdorp is niet zo best bij de lokale bevolking.
De reviews van deze tourist trap liegen er dan vaak ook niet om…
Heb je gezien dat de laatste review uit 2019 is?
Maar goed. Ook toen waren ze wisselend.
Wij hebben gelukkig geen negatieve ervaringen met hun kabeljauwkibbeling.
Jan_Onderwatermaandag 26 mei 2025 @ 23:07
quote:
7s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:45 schreef MadMaster het volgende:

[..]
De smerigste viszaak van IJmuiden… :r
Bij Google zijn de reviews ook nogal vaal zeer negatief,
Jan_Onderwatermaandag 26 mei 2025 @ 23:09
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2025 21:55 schreef svann het volgende:

[..]
Ik denk meer aan bijvoorbeeld die eindeloze hoeveelheid koolvis vissticks en lekkerbekken en dergelijken.
Beter koolvis, heek, wijting dan panga of tilapia
Hugo_Tregerwoensdag 4 juni 2025 @ 18:14
Van zo'n stierenlul verwacht je meer.
Jan_Onderwaterwoensdag 4 juni 2025 @ 19:02
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2025 18:14 schreef Hugo_Treger het volgende:
Van zo'n stierenlul verwacht je meer.
Gedroogd een prima hondensnack om op te kauwen.
Hugo_Tregerwoensdag 4 juni 2025 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2025 19:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Gedroogd een prima hondensnack om op te kauwen.
Over smaak valt niet te twisten, Jan.
The-BFGwoensdag 4 juni 2025 @ 22:28
Ik dacht dat het algemeen bekend was dat koeien ook horens hebben..
Dutch_viewzaterdag 7 juni 2025 @ 11:27
Best bijzonder om de ene stier de andere stier te zien bespringen :o
En wat een gigantische beesten, als je daar als iele mens even die opvangbuisbuis om de tokus moet schuiven, daar zou ik zeven kleuren schijten :P
Ik heb ook wel eens op tv gezien dat ze een soort nep koe hadden gemaakt zodat een stier daar op kon. en dat die stier hem dan zeg maar zelf in de opvangbuis schuift.
Hoe leg je dat trouwens uit op verjaardagen, ik ben spermavanger :7
golfermaandag 9 juni 2025 @ 14:05
Vanavond:
De laatste van dit seizoen:

Kangoeroes vormen in Australië een enorme plaag. De springende buideldieren eten gewassen van boeren op, zijn een gevaar voor het verkeer en kunnen agressief zijn tegen mensen. Jagers mogen de beesten daar dan ook schieten en het is er al vele jaren vrij normaal om kangoeroebiefstuk te eten. Maar nu rukt de kangoeroe ook bij ons op.
Het vlees wordt hier niet alleen gegeten maar ook verwerkt tot hondenvoer. Bovendien verwerken fabrikanten het leer tot handtasjes en voetbalschoenen. Consumenten zijn bereid diep in de buidel te tasten voor deze kangoeroeproducten.

Keuringsdienst van Waarde springt hier bovenop en zoekt uit waar al die kangoeroes vandaag komen, wat er zoal aan kangoeroeproducten op de markt is en waarom die ineens hier bij ons opduiken.
golfermaandag 9 juni 2025 @ 21:55
K-leer met muziekje van Skippy er onder.
golfermaandag 9 juni 2025 @ 21:58
Ze waren toch al in Australië voor de haaienlevers.
golfermaandag 9 juni 2025 @ 22:05
Aparte beelden van de nachtelijke jacht op die beesten.
golfermaandag 9 juni 2025 @ 22:07
Stephan Sassen met hondje Annie. _O-
golfermaandag 9 juni 2025 @ 22:15
Baby's doden door de koppen eraf te snijden. :{