abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_214115508
Oke zou nog even updaten, nog wat moe maar goed vast iets.

Waar: Cecca antwerpen
Wanneer: vorige week
Wat:

Beide geen grote eter dus beide voor twee voorgerechten gegaan. Gezien de dame op dr figuur moest letten geen dessert op.

We begonnen met de king krab, heerlijk!



Toen burrata voor tafelgenoot en steak tartare voor mij met wat kaviaar er op:




Ik was hier nog nooit geweest, zij al heel vaak terwijl ze pas open zijn maar echt heerlijk. Ook mooi uitzicht op 't eilandje zeker een aanrader.

Cijfer: 9/10
Kosten: geen idee precies maar volgens mij rond de 270 euro?
pi_214115531
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 12:44 schreef anndb het volgende:
Oke zou nog even updaten, nog wat moe maar goed vast iets.

Waar: Cecca antwerpen
Wanneer: vorige week
Wat:

Beide geen grote eter dus beide voor twee voorgerechten gegaan. Gezien de dame op dr figuur moest letten geen dessert op.

We begonnen met de king krab, heerlijk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Toen burrata voor tafelgenoot en steak tartare voor mij met wat kaviaar er op:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ik was hier nog nooit geweest, zij al heel vaak terwijl ze pas open zijn maar echt heerlijk. Ook mooi uitzicht op 't eilandje zeker een aanrader.

Cijfer: 9/10
Kosten: geen idee precies maar volgens mij rond de 270 euro?
Ben je met de ex van Lil Kleine uit eten? Bedoel je trouwens niet Cella ipv Cecca?
pi_214115532
Waar: Brasserie David, Oostende
Wanneer: vorige week
Wat:

We gingen voor het dagmenu waar je de keuze had tussen 2 voorgerechten en 2 hoofdgerechten. We kozen beide als voorgerecht voor de gefrituurde tong filets welke heerlijk waren:



Hierna ik voor de kabeljauw, super!



En tafelgenoot (een andere :')) voor steak met granaatappel en dergelijke:


Was erg lekker allemaal! Ga hier zeker vaker eten, dag menu was echt goed!
Cijfer: 8/10
Kosten: echt geen idee meer
pi_214115535
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 12:48 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Ben je met de ex van Lil Kleine uit eten?
Haha ik hoop / vermoed van niet al heeft ze wel een Maserati
pi_214115559
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 12:49 schreef anndb het volgende:

[..]
Haha ik hoop / vermoed van niet al heeft ze wel een Maserati
Ziet er goed uit (het eten) maar dat mag je ook wel verwachten bij deze prijs :T
  maandag 1 juli 2024 @ 14:12:58 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214116057
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 12:49 schreef anndb het volgende:
Haha ik hoop / vermoed van niet al heeft ze wel een Maserati
Ze heeft ook veel aandacht voor haar disgenoot en haar eten, zo te zien. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_214116134
Ik dacht dat we hier naar het etablissement en hun aanbod keken, maar blijkbaar vinden mensen het ook nodig om tafelgenoten af te gaan branden.
pi_214116496
waar, warung sweetie op de ten kate markt amsterdam
tis meer een afhaal restaurant dan om gezellig te gaan eten, maar de kwaliteit van het eten is wel uitstekend
13,90 betaald, geen geld zou ik zeggen
pi_214116836
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 12:44 schreef anndb het volgende:
Oke zou nog even updaten, nog wat moe maar goed vast iets.

Waar: Cecca antwerpen
Wanneer: vorige week
Wat:

Beide geen grote eter dus beide voor twee voorgerechten gegaan. Gezien de dame op dr figuur moest letten geen dessert op.

We begonnen met de king krab, heerlijk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Toen burrata voor tafelgenoot en steak tartare voor mij met wat kaviaar er op:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ik was hier nog nooit geweest, zij al heel vaak terwijl ze pas open zijn maar echt heerlijk. Ook mooi uitzicht op 't eilandje zeker een aanrader.

Cijfer: 9/10
Kosten: geen idee precies maar volgens mij rond de 270 euro?
270 Euro voor wat drinken en 4 voorgerechten, wow :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_214116844
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 15:10 schreef Karzai het volgende:
waar, warung sweetie op de ten kate markt amsterdam
tis meer een afhaal restaurant dan om gezellig te gaan eten, maar de kwaliteit van het eten is wel uitstekend
13,90 betaald, geen geld zou ik zeggen
[ afbeelding ]
Vlees ziet er super sappig uit! Mooie prijs voor zo'n bak vol :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_214116891
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 15:10 schreef Karzai het volgende:
waar, warung sweetie op de ten kate markt amsterdam
tis meer een afhaal restaurant dan om gezellig te gaan eten, maar de kwaliteit van het eten is wel uitstekend
13,90 betaald, geen geld zou ik zeggen
[ afbeelding ]
Wat zijn die gele slierten op het bakje links?
pi_214116909
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 15:52 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Wat zijn die gele slierten op het bakje links?
iets van groente :P
pi_214116910
geen idee
pi_214116939
ik heb nog wat komkommer en atjar als groente doe ik er wel bij zo
pi_214121561
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2024 15:10 schreef Karzai het volgende:
waar, warung sweetie op de ten kate markt amsterdam
tis meer een afhaal restaurant dan om gezellig te gaan eten, maar de kwaliteit van het eten is wel uitstekend
13,90 betaald, geen geld zou ik zeggen
[ afbeelding ]
de rijst was wel erg droog en ik vond het vlees ook wat tegenvallen. ik geef een 6,5
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 08:32:45 #218
5428 crew  miss_sly
pi_214139433
Goedemorgen!

Even over het topic met de linkjes: dat wordt te lang. Dat moet dus worden gesplitst in meerdere topics. Wat heeft de voorkeur?

- gewoon A-M en N-Z?
- Binnenland en buitenland en als dat later nodig is alsnog een splitsing in A-M en N-Z?
- Topics maken naar provincies?
- Iets anders, namelijk...
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:39:06 #219
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139491
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:32 schreef miss_sly het volgende:
Goedemorgen!

Even over het topic met de linkjes: dat wordt te lang. Dat moet dus worden gesplitst in meerdere topics. Wat heeft de voorkeur?

- gewoon A-M en N-Z?
- Binnenland en buitenland en als dat later nodig is alsnog een splitsing in A-M en N-Z?
- Topics maken naar provincies?
- Iets anders, namelijk...
Wordt het topic zelf of de OP te lang?

Ik stem voor A-M en L-Z
Spoilers!
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 08:48:51 #220
5428 crew  miss_sly
pi_214139583
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Wordt het topic zelf of de OP te lang?

Ik stem voor A-M en L-Z
Er is maar één post, dat is het topic. En die wordt te lang. Als ik nog maar één linkje toevoeg, slaat ie het niet meer op.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:50:38 #221
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139598
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:48 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Er is maar één post, dat is het topic. En die wordt te lang. Als ik nog maar één linkje toevoeg, slaat ie het niet meer op.
Kan je ook geen eerste post maken in dat topic?
Spoilers!
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 08:51:03 #222
5428 crew  miss_sly
pi_214139602
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Kan je ook geen eerste post maken in dat topic?
Hoe bedoel je?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:53:11 #223
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139622
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:51 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Hoe bedoel je?
Dat je niet de OP bewerkt maar gewoon een post plaatst zoals je hier ook doet. In dat geval kan je een OP maken en bijvoorbeeld voor elke letter van het alfabet een aparte post daaronder maken.
Spoilers!
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 08:54:49 #224
5428 crew  miss_sly
pi_214139632
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat je niet de OP bewerkt maar gewoon een post plaatst zoals je hier ook doet. In dat geval kan je een OP maken en bijvoorbeeld voor elke letter van het alfabet een aparte post daaronder maken.
Dat vind ik ook een optie. Ik denk wel dat het met vullen dan lastiger wordt. Dan moet je heel vaak wisselen tussen post als je aan wil vullen.

Overigens zou ik in dat kader ook willen verzoeken om het cijfer ook bovenin te vermelden in plaats van onderin. Ik scroll me wezenloos langs alle foto's als ik aan het bijwerken ben.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:55:26 #225
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_214139640
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Wordt het topic zelf of de OP te lang?

Ik stem voor A-M en L-Z

Dat kan niet. Of nou ja, het kan wel, maar dan heb je een overlap :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:56:51 #226
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139656
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:54 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat vind ik ook een optie. Ik denk wel dat het met vullen dan lastiger wordt. Dan moet je heel vaak wisselen tussen post als je aan wil vullen.

Overigens zou ik in dat kader ook willen verzoeken om het cijfer ook bovenin te vermelden in plaats van onderin. Ik scroll me wezenloos langs alle foto's als ik aan het bijwerken ben.
Dat is waar :Y

5 Letters per post kan ook nog. Of inderdaad twee topics.

Ik denk dat jij als mod de beslissing moet nemen want jij bent degene die het werk doet :)
Spoilers!
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:56:53 #227
16632 Xlarge
========
pi_214139657
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:51 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Hoe bedoel je?
Een fipo, ipv alleen de OP :)

Laat maar, het was al uitgelegd

[ Bericht 7% gewijzigd door Xlarge op 03-07-2024 09:09:26 ]
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:57:14 #228
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139661
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:55 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Dat kan niet. Of nou ja, het kan wel, maar dan heb je een overlap :P
Mogge >:)
Spoilers!
  woensdag 3 juli 2024 @ 12:06:08 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214141390
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:32 schreef miss_sly het volgende:
Goedemorgen!

Even over het topic met de linkjes: dat wordt te lang. Dat moet dus worden gesplitst in meerdere topics. Wat heeft de voorkeur?

- gewoon A-M en N-Z?
- Binnenland en buitenland en als dat later nodig is alsnog een splitsing in A-M en N-Z?
- Topics maken naar provincies?
- Iets anders, namelijk...
Wat voor jou het makkelijkst bewerkbaar is.
misschien kan een (F-)Admin je wel van advies dienen en heeft die een truc om het toch te kunnen blijven plaatsen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 13:49:42 #230
5428 crew  miss_sly
pi_214142494
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 12:06 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat voor jou het makkelijkst bewerkbaar is.
misschien kan een (F-)Admin je wel van advies dienen en heeft die een truc om het toch te kunnen blijven plaatsen?
Het is na overleg met F(A)'s dat er is besloten over te gaan tot een splitsing. Dus het kan echt niet anders, helaas.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 13:51:15 #231
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214142507
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 13:49 schreef miss_sly het volgende:

Het is na overleg met F(A)'s dat er is besloten over te gaan tot een splitsing. Dus het kan echt niet anders, helaas.
Jammer, maar helaas.
In dat geval zou ik het inderdaad via het alfabet splitsen in 2 delen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 14:05:48 #232
5428 crew  miss_sly
pi_214142666
Ik ga even kijken of ik vandaag tijd heb om het te splitsen.

Maar dus een vriendelijk verzoek om het cijfer voortaan ook bovenin te zetten, dan gaat de lijst aanvullen een stuk sneller.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_214261666
Waar: Savarin Fine Dining te Oostende
Wanneer: gisteravond
Wat:

In het kader van zelf te weten komen wat wel en niet de moeite is in mijn nieuwe woonplaats (en ook gezien aangenaam gezelschap) gaan eten bij Fine Dining restaurant Savarin. Savarin ligt direct aan zee, en je hebt dus een mooi uitzicht op zee en stapt direct vanaf het strand zo het restaurant binnen. Hartelijke ontvangst en we begonnen met voor mij de huiscocktail welke op basis van vers geperst fruitsap was met gin en een schuim van iets. Voor gezelschap een rode fruitige wijn. Hierbij kregen we gelijk een drietal amuses:




Een kleine steak tartare (top van smaak, grof met de hand gesneden en goede smaak van het vlees ook nog), een krokantje met geitenkaas en rode biet, en een bolletje foie gras met mango. Top top! Heerlijk begin, zelfs de foie gras waar ik normaal geen fan van ben, super!

We gingen voor het menu van de maand, de keuze was tussen 4 en 5 gangen (74 of 98) en dan optioneel nog kaas extra (16 pp) of keuze natuurlijk kaas of dessert. Ook was er de optie om het tussengerecht/tweede voorgerecht in moscovite style te doen met kaviaar dus (30 pp) en gezien ik met een Russische was was dat natuurlijk geen vraag: jazeker.

Als voorgerecht kregen we volgens de kaart: Ravioli - koolrabi - aubergine wat dus een Ravioli van koolrabi bleek te zijn, maar een heerlijk fris voorgerecht en heerlijk van smaak weer. Gezien we net van het strand kwamen en het heerlijk weer was, was zo'n fris voorgerecht perfect om mee te starten.



Toen het volgende gerecht namelijk:
Kabeljauw - oester - yuzu - bouillon van ham

Gezien tafelgenoot blijkbaar geen varkensvlees at en dat niet tegen mij had gezegd vooraf had ik dat bij de reservering niet mee kunnen geven, maar geen probleem we veranderen dat voor mijn gezelschap in een miso bouillon en ik heb geproefd, dat was eigenlijk nog beter, maar dat van mij was ook heerlijk.



Toen het volgende gerecht en de topper van de avond, kan ook door de toch wel mooie hoeveelheid kaviaar komen:
Noordzeekrab - Granny Smith - zure room*
Met dus als optie voor 30 pp met kaviaar zoals op foto:



Ja wat moet je hier van zeggen, topper van de avond natuurlijk, krab, kaviaar, heerlijk. Geweldig gerecht, als ik Iwanius was had ik deze nog 100x uitgevraagd. Maar dat doe ik niet.

Toen als hoofdgerecht was het varkensvlees, ja dat was voor tafelgenoot natuurlijk weer een probleem maar voor de bediening niet ondanks dat het een vast menu was: we vervangen dit voor een lekker stukje vis, voorkeur voor iets? Mooi opgelost dus. Voor mij gewoon varkensvlees, welke heerlijk was maar als je net krab met kaviaar op hebt is dat natuurlijk wel even net wat minder vuurwerk en eigenlijk vond ik het vis gerecht ook lekkerder, misschien omdat je zo lekker aan zee zit?

Solomillo Iberico - wortels - cantharellen




Toen gingen we voor en kaas en dessert, allereerst kazen van van Tricht uit Antwerpen, ja de meester wat betreft kaas natuurlijk dus dat kan niet fout zijn. Enige wat het nog beter had kunnen maken was een kaas kar waarvan je zelf kon kiezen, maar gewoon perfect verder:



Toen het dessert:
Aardbei - passievrucht - cashewnoten



Dit vond ik eigenlijk het minste van de avond, door die cashewnoten vooral. Had het simpel gehouden bij aardbei en zaken daarom en niet van die harde noten er tussendoor steeds, dat was beter geweest. Maar dat is mijn mening.

Al met al zeker een goed adres, zeker aan te raden en gezien ze maandelijks wisselen van menu ga ik hier zeker terug komen. Ook door de locatie. Wij hebben alles extra gepakt, maar als je het gewoon bij 4 gangen houd zonder alle extra's denk ik ook voor een zeer schappelijke prijs.

Wij waren in totaal met een fles rode wijn, huiscocktail, en dus de kaviaar etc in totaal 430 euro kwijt maar dit kan zeker voor minder als je wat "gewoner" doet.

Cijfer: 8.7/10
  vrijdag 12 juli 2024 @ 15:59:26 #234
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_214262989
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 14:05 schreef miss_sly het volgende:
Ik ga even kijken of ik vandaag tijd heb om het te splitsen.

Maar dus een vriendelijk verzoek om het cijfer voortaan ook bovenin te zetten, dan gaat de lijst aanvullen een stuk sneller.
Tip:
Pas de OP van deze topicreeks aan naar iets als:

quote:
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


<optioneel foto's + toelichtingen per foto>
  vrijdag 12 juli 2024 @ 16:42:27 #235
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214263421
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 15:59 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Tip:
Pas de OP van deze topicreeks aan naar iets als:
[..]

Ik zou het dan aanpassen naar:

Waar?
Cijfer?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_214266873
Waar: Mosselhuis Oostende
Wanneer: net
Wat:

Ik had zin in mosselen, dus gingen even mosselen eten. Mosselhuis was volgens reviews top, dus daar maar heen.

We waren met drie, we kregen als amuse haring in mosterd saus. Ik en tafelgenoot houden niet van haring, maar onze Russische tafelgenoot vond dat heerlijk dus die heeft die drie op:



Toen gingen we voor bisque van Noordzee garnalen. Mocht van mij iets sterker van smaak, zaten wel garnalen in en was goed van smaak maar mocht wat meer ingekookt worden.



Wat betreft drinken ik vroeg een fles Cote de Rhone maar kreeg een duurdere fles, natuurlijk wel betalen maargoed dachten die zijn toch toerist we doen gewoon een duurdere fles:



Fles was natuurlijk goed maar niet wat ik bestelde.

Toen, waar we voor kwamen, de mosselen:




Die waren goed! Met lekkere verse handgesneden frieten erbij en mayonaise en mosselsaus. Was perfect. Dus al met al een goede maaltijd. We hadden trouwens ook nog een portie garnaal kroketten erbij die ook top waren! Want onze Russische vriendin die zei steeds scampi scampi hier in Oostende maar onze Noordzee garnaal is natuurlijk geen scampi. Dus die moest even het verschil proeven.

Kosten: 230 euro 3 pers
Cijfer: 7/10
  Moderator / Miss SHO vrijdag 12 juli 2024 @ 22:54:46 #237
22592 crew  Ole
pi_214267323
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 22:09 schreef anndb het volgende:
Waar: Mosselhuis Oostende
Wanneer: net
Wat:

Ik had zin in mosselen, dus gingen even mosselen eten. Mosselhuis was volgens reviews top, dus daar maar heen.

We waren met drie, we kregen als amuse haring in mosterd saus. Ik en tafelgenoot houden niet van haring, maar onze Russische tafelgenoot vond dat heerlijk dus die heeft die drie op:

[ afbeelding ]

Toen gingen we voor bisque van Noordzee garnalen. Mocht van mij iets sterker van smaak, zaten wel garnalen in en was goed van smaak maar mocht wat meer ingekookt worden.

[ afbeelding ]

Wat betreft drinken ik vroeg een fles Cote de Rhone maar kreeg een duurdere fles, natuurlijk wel betalen maargoed dachten die zijn toch toerist we doen gewoon een duurdere fles:

[ afbeelding ]

Fles was natuurlijk goed maar niet wat ik bestelde.

Toen, waar we voor kwamen, de mosselen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Die waren goed! Met lekkere verse handgesneden frieten erbij en mayonaise en mosselsaus. Was perfect. Dus al met al een goede maaltijd. We hadden trouwens ook nog een portie garnaal kroketten erbij die ook top waren! Want onze Russische vriendin die zei steeds scampi scampi hier in Oostende maar onze Noordzee garnaal is natuurlijk geen scampi. Dus die moest even het verschil proeven.

Kosten: 230 euro 3 pers
Cijfer: 7/10
was je vorige week nog geweest?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 12 juli 2024 @ 23:42:38 #238
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214267633
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 22:09 schreef anndb het volgende:
Want onze Russische vriendin die zei steeds scampi scampi hier in Oostende maar onze Noordzee garnaal is natuurlijk geen scampi. Dus die moest even het verschil proeven.
*kuch* ik verslikte me in mijn wijn, maar ik zal wel weer een te dirty mind hebben _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214268095
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 23:42 schreef flipsen het volgende:

[..]
*kuch* ik verslikte me in mijn wijn, maar ik zal wel weer een te dirty mind hebben _O-
Ik kan hier op antwoorden maar beter van niet denk ik :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_214269443
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2024 01:25 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik kan hier op antwoorden maar beter van niet denk ik :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 13 juli 2024 @ 09:09:07 #241
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214269494
Kunnen we het hier gewoon over restaurants blijven hebben?
Spoilers!
  zaterdag 13 juli 2024 @ 09:52:52 #242
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_214269965
Waar? Pesca, Amsterdam
Cijfer? 9
Wanneer? 12-07-2024
Kosten? Ruim ¤300 voor 4 personen, incl. fooi
Wat at je?

Voorgerechten:

Hamachi


Gerookte zalm


Tonijn Aquachile


Tussengerechten:

Coquilles


Gamba's


Vongole in witte wijn saus (geen foto)

Hoofdgerechten

Zeebaars


Zeeduivel


Impressie?
Na een enthousiaste recensie hier van @Karzai vorig jaar leek mij dit ons onbekende visrestaurant een goede plek voor ons periodieke etentje met vrienden.

In het welbekende en beruchte Roothaanhuis, waar in de jaren '80 en '90 stevige dansfeesten gehouden werden, is Pesca gevestigd.
Bij binnenkomst wordt je eerst langs de 'vismarkt' geleid en kan je je keuze maken uit allerlei schelp- en schaaaldieren en vis. Wat je kiest, wordt afgewogen en daarna naar de keuken gebracht.
Daarna ga je langs de 'wijnmarkt' en kan je je keuze maken uit zo'n 30 wijnen. Wij kozen voor een Gruber Roschitz, fruitig en niet te zwaar.

Vervolgens werden we naar onze tafel gebracht, waar de koude voorgerechten al snel geserveerd werden.
Men hanteert het principe van 'shared diner', dus gewoon pakken van wat op tafel komt en waar je trek in hebt.
De voorgerechten waren zeer smakelijk en dus snel op.

Na de voorgerechten kwamen eerst de gamba's en coquilles op tafel en vervolgens de vongole.
De vongole schelpen dreven in een heerlijke romige witte wijn saus en dus hebben we er nog wat brood bijbesteld om de pan zo veel mogelijk schoon te dippen.

De zeebaars was afkomstig van een Green Egg en alleen met olie, zout en peper op smaak gebracht. Prima!
Het hoogtepunt voor mij was de zeeduivel die botermals geserveerd werd, met een soort van notencrumble er op en wat lenteuitjes en paddestoelen erbij.

Een dessert hebben we niet genomen, we hadden genoeg aan een bak koffie.
Een latte macchiato werd echt kokendheet geserveerd en de reguliere koffie was behoorlijk bitter, dus minder en ook eigenlijk het enige minpuntje van de avond.

Bij het afrekenen kregen we ieder nog een Ben & Jerry's ijsje mee, dat we buiten, op weg naar de tram, in de stromende regen opgegeten hebben.

Qua indeling is het restaurant best vol, met her en der ook lange tafels, waardoor je pal naast een ander gezelschap geplaatst kan worden, maar dat past eigenlijk prima bij de opzet van het restaurant.
De sfeer is gemoedelijk en ondanks dat er flink wat afgekakeld wordt, heb je daar geheel geen last van.
Het jonge personeel is vriendelijk en attent.

Aanrader dus, @Karzai heeft niets te veel gezegd… ^O^

[ Bericht 2% gewijzigd door MadMaster op 13-07-2024 14:11:05 ]
  Moderator donderdag 18 juli 2024 @ 16:10:28 #243
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_214328719
quote:
88s.gif Op zondag 30 juni 2024 12:04 schreef golfer het volgende:
Waar: Bistro Baret in Amsterdam.

Prijs/kwaliteit: 8/10
Ah, die zit achter mijn kantoor. Loop er vaak langs, maar nog nooit binnen geweest om wat te eten. Kennelijk dus wel een aanrader. Goed om te weten.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 21 juli 2024 @ 12:22:06 #244
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214359119
Waar: Restaurant BastiJan in Haarlem.
Cijfer: 7,9/10
Wanneer: 20-07-2024
Wat:

Dit restaurant dat al vele jaren bestaat, staat intussen bij Tripadvisor op de derde plek van alle restaurants van Haarlem, dus wij waren wel een beetje nieuwsgierig naar de kookkunsten van chef-kok Jan Stroes.
Omdat het heerlijk warm weer was konden wij buiten aan een tafeltje op de Lange Veerstraat zitten. Leuk om langslopende mensen te bekijken en te becommentariëren. ;)

We kregen allereerst een mandje met brood en knoflookboter en een schaaltje groene olijven met een zoetzure uiendressing.

Vanwege het warme dorstige weer begonnen wij elk met een biertje; een Hertog Jan van de tap voor Blues en een Jopen Adriaan Wit voor mij.

Voorgerechten:

Voor Blues:

Licht gerookte eendenborstfilet geserveerd met sla, zwarte linzen, paddenstoelen, pecannoten en dressing van sinaasappel. Grappig op een ouderwets boerenbont bord geserveerd. Goed op temperatuur en erg lekker.

Voor mij:

Ook op een boerenbont bord geserveerde gebakken garnalen, op smaak gebracht met rode ui, paprika en knoflook en geserveerd met cocktailsaus.
Viel een klein beetje tegen, want ik had grote gebakken garnalen verwacht en de cocktailsaus was niet zelfgemaakt. De smaak was wel prima in orde.

Hoofdgerecht:

Voor Blues:

Een wat winters gerecht: kalfssukade zacht gegaard met groente, chorizo en een puree van knolselderij.
Botermals en voorzien van een heerlijke jus.

Voor mij:

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met groene asperges, erwt-asperges, saus van daslook met wat wasabi en roseval-aardappels in de schil.
Allemaal weer prima van smaak.

Bij het hoofdgerecht dronken wij een glas frisse witte wijn.
We besloten geen dessert te nemen en kregen na het afrekenen nog wel een glaasje limoncello van het huis.

Totaal waren wij samen 89,95 euro kwijt.

Allemaal gerechten die prima van smaak waren en heel vriendelijke en betrokken serveersters.
Wat ons betreft niet de 3e van Haarlem qua ranglijst, maar gewoon wel een goed en nog enigszins betaalbaar restaurant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_214381428
Waar ? Alma Bistro, Breda
Wanneer? Afgelopen zondag 21 juli
Wat at je?
Afgelopen weekend met hoge verwachtingen de avond doorgebracht in één van de nieuwste restaurants in Breda. Tijd geleden gereserveerd en dat is maar goed ook, want zeer populair. Komende weekenden zitten snel volgeboekt en ook op deze mooi zondagavond was het buiten goed bezet, terwijl binnen ook enkele tafels bezet waren. Water kwam snel op tafel, de kaart werd uitgedeeld en toen van ons de eerste vraag; is er een vegetarische optie? Deze waren niet te zien op de kaart en de bediening kon niet gelijk antwoord geven. Bij reservering wel aangegeven dat er 1x vegetarisch was en bij terugkomst werd door bediening aangegeven dat een voorgerecht wel als vegetarisch kon worden geserveerd en daarnaast werd een hoofdgerecht buiten de kaart om geserveerd. Leek prima oplossing.

De rest van de kaart zag er goed uit, mooie interessante opties, maar wel behoorlijk aan de prijs. Er werd alleen á la carte geserveerd en ook de hapjes vooraf waren stevig geprijsd. Vooraf hadden we vers afgebakken brood met daslookboter en twee brioches met vers geschaafde truffel en parmezaan. Mooi getoond en zeer lekker.

Voorgerecht: vegetarisch gerecht was straciatella met griekse basilicum en pistache. Originele gerecht was incl. langoustine, deze dus weggelaten. Zelf had ik een mooie tartaar van Yellowtail, mooi opgemaakt en goed op smaak door de zuren van limoen en frisse retich. Daarbij twee verschillende witte wijnen gekozen; Z-Afrikaanse Chenin blanc bij de straciatella, zelf had ik een Duitse Riesling. Grote verschillen tussen de twee, maar goede keuzes bij de gerechten.

Hoofdgerecht: het vegetarisch hoofdgerecht was een millefeuile van aardappel met artisjok, terwijl ik zelf ging voor een zeebaars met citroen beurre blanc. Prima gerechten, wel beetje kleine porties. De frites waren wel zeer goed. Voor de wijn gingen we voor een iets stevigers; Bourgogne Chardonnay bij het vegetarisch gerecht, zelf voor een witte Rioja. Leuke keuzes.

Nagerecht wisten we al bij binnenkomt en de kijk op de kaart; mile feuille met zwitserse room en gezouten toffee. Daarbij een bol versgedraaid kaneelijs, super en goede afsluiter.

Impressie?
Tja wat er van te zeggen. Ja, het was goed op smaak. Mag ook wel als de eigenaren dit als derde zaak hebben, naast Alma* en de Alma brasserie in Oisterwijk. Ze houden goed vinger aan de pols en al het personeel probeert het je goed naar de zin te maken. We zaten wel wat uit de loop, dus soms over het hoofd gezien of duurde het langer voor de wijn bij het hoofdgerecht (borden al op tafel, snel nog vragen welke wijn we willen en die dan snel komen brengen). Kleine puntjes voor verbetering nu ze net open zijn.
Ja, de zaak is prachtig ingericht en dat zal best wat hebben gekost. Die investering moet terugverdiend worden en dat zien we aan de prijzen. Zowel de gerechten vooraf (brioche truffel 13 euro per stuk terwijl ik initieel dacht aan prijs per twee gezien de foto's) als de overige gerechten zijn fors geprijsd. Dat het vegetarisch voorgerecht uiteindelijk dezelfde prijs had als het normale gerecht, min de langoustine, is een minpunt. Wijnen zijn er in alle prijsklassen per glas, maar begint bij 8 euro tot ruim in de 20 euro. Al met al zorgt dat toch wel voor een prijzige avond en persoonlijk vind ik ze, met het concept wat ze neerzetten en "een gat in het aanbod van restaurants in Breda" een misser. Er zijn al fine dining restaurants en andere bistro's zijn om de hoek te vinden en denk dat de zaak toch wel 20-30% te hoog zit qua prijs. Benieuwd hoe dat verder zal gaan.
Kosten? 240 euro incl. fooi
Cijfer? 8- . Prima eten, mooie zaak, maar wel flinke aanslag op je portemonnee voor een bistro.
pi_214392290
Waar ? Markant, Breda
Wanneer? Afgelopen maandag 22 juli
Wat at je?
Na een druk weekend door voor een ander etentje in een ander, voor mij nieuw, restaurant. Op maandag minder keuze qua restaurants, maar hier nog een tafel voor vijf personen kunnen reserveren. Bij aankomst valt gelijk de kleinschaligheid op; zeven tafels verdeeld over de ruimte, een kleine bar en een echtpaar wat alles in goede banen leidt in de bediening, met twee man in de keuken. Hartelijk ontvangst, bier werd op een verrijdbare tap aan tafel getapt. Ongedwongen sfeer en de eigenaar gaf aan juist klein te houden, om zo de controle te hebben en veel aan tafel te kunnen komen.

Gekozen voor drie gangen van een sterk Frans georiënteerde keuken. Vegetarisch was er wel beschikbaar, ook al was er maar één gerecht per gang. Het is niet anders, maar was goed op smaak. Begonnen met een amuse en wat brood. Hierbij konden we twee soorten zelfgemaakte boter kiezen, die als torentjes voor ons werden gebracht. Gekozen voor limoen/peper en boter met ui (derde keus was pittig met espelette-peper). Als voorgerecht zelf gekozen voor een gerecht met gamba, geserveerd als terrine, met nectarine en een toets van vanille. Erg verrassend, mooi opgemaakt. Daarbij kozen we (3 wijndrinkers, 2 zonder wijn) voor een opvallende Chardonnay uit de Jura. Misschien ging ik teveel voorbij aan de opmerking 'vrij oxidatief', want dit was heel anders dan ik verwachtte. Rook opvallend sterk, maar smaakte zeer goed. Zou anders nooit hebben gekozen voor deze wijn, maar was een prima combinatie met mijn gamba en voor bij de kippenlever die door de andere wijndrinkers was besteld.

Hoofdgerecht gekozen voor lam, rugfilet, geserveerd met zeegroenten en vijg. Daarbij meegegaan in de suggestie van de chef en toen kwam de lichtste rode wijn die ik ooit heb gedronken. Bijna Taval Rosé van kleur, maar nog wel echt een rode wijn. Licht in tannines en leek op een grenadine voor volwassenen. Erg leuk. Paste uitstekend bij het lichte hoofdgerecht. De vegetariër had een pasta gerecht met pistache en parmezaan, wat prima was.

Nagerecht was wisselend. Een enorm kaasplankje voor 2 personen kwam op tafel met daarbij 5 Nederlandse en 5 buitenlandse kazen. Sommigen waren minder onder de indruk van de ganzenlever met suikerbrood; het deed volgens eigen zeggen wat simpel aan. De gedronken Chenin Blanc uit de Liore was stevig en was meer dan prima bij mijn kazen. Koffie na, wat mooie friandises en toen was de avond klaar.

Impressie? Fijn restaurant, fijne ambiance (en op maandag volgeboekt, ook al waren het maar zeven tafels) en prijstechnisch weinig te klagen. Aandacht van de eigenaar, veel kunnen praten en dit geeft voor mij ook bepaald gevoel. Stond open voor de opmerkingen over enkele gerechten, hoewel dat voor mij geen punt was. Zelf meer dan goed gegeten.

Kosten? was uitgenodigd, maar totaal was 550 euro incl. fooi. Dit is voor 5x 3-gangen, aperitief, diverse non-alcoholische dranken, twee flessen wijn, koffie en friandises na
Cijfer? 9. Een erg mooi restaurant, met veel aandacht van personeel en aandacht op het bord. Minder fancy dan bij Alma, maar de sfeer maakt veel goed.
pi_214396550
Waar: Le Chevalier, Oostende
Wanneer: gisteren
Wat:

Zin in vis/kreeft en maandag en dinsdag zijn ook hier wat moeilijke dagen met wat er wel en niet open is maar uiteindelijk terecht gekomen bij restaurant Le Chevalier. Gezellig druk, en direct aan zee. We waren met drie en kregen als amuse eerst selder met ham, gezien twee tafelgenoten geen varkensvlees aten heb ik deze alle drie op, gewoon prima:



Toen hebben we toast gerookte zalm gedeeld gezien allemaal relatief kleine eters:



Lekker huis gerookte zalm, had ik zin in.

Hierna kozen we eigenlijk voor twee keer kreeft, maar er was nog maar een kreeft beschikbaar. Geen punt bestelling werd uiteindelijk dus een kreeft, een kabeljauw en bouillabaise. Allemaal top van smaak! Kreeft betaal je per gewicht en komen ze aan tafel wegen, je kan zelf kiezen hoe je deze bereid wil hebben. Voor mij de bouilabaise met mooie stukken vis in een pannetje geserveerd en super van smaak en de kabeljauw was ook heerlijk vers met een lekkere waterkers saus.





Als ze plek hebben en je wil vis eten direct aan zee is dit zeker een aanrader. Met twee flesjes wijn waren we 235 euro kwijt.

Cijfer: 8/10
  zaterdag 27 juli 2024 @ 16:15:08 #248
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_214434746
Waar? Maak met Smaak/Chef Yamen, Wormer
Cijfer? 8
Wanneer? 26-7-2024
Kosten? ¤125,00 voor het 5 gangen menu voor2 personen, incl. drankjes en fooi
Wat at je?

Het restaurant heeft uitsluitend verrassingsmenu's, dus was het afwachten wat er op tafel zou komen.
We kozen voor het 5 gangen menu:



Voorafje (geen foto): Versgebakken sesambroodje met hangop (labneh) en Syrische za’atar (een kruidenmengsel met onder meer wilde oregano en sesam)

Voorgerechten:

Gefrituurde bloemkool met yogurt in olie van Aleppo peper met vers platbrood



Aubergine met granaatappel siroop, vijg en geitenkaas



Bodem van bladerdeeg met gekruid lamsgehakt en granaatappelstroop



Hoofdgerecht:

Ossenhaas, een simpele salade en gefrituurde aardappeltjes



Dessert:

Moderne cheesecake met olijfolie, kardemomijs, passievrucht/mangosaus en crumble met zeezout en granaatappel



Impressie:
In de Dorpsstraat van Wormer zit dit restaurant verscholen, gerund door de Syrische chef Yamen, die sinds 2016 in Nederland verblijft. We hadden goede verhalen gehoord over dit restaurant en na een bezoek aan het Syrische restaurant Moush Moush in Arnhem met de CUL SC groep was ik enthousiast geworden over het Syrische eten.

Het restaurant zit in een één van de 2 naast elkaar gelegen panden, die voorheen bij elkaar hoorde.
Het oogt binnen allemaal wat knullig, met afbeeldingen van Zaanse gevels aan de muur en lampen met klompen als lampenkappen. Waarschijnlijk een restant van het voorgaande restaurant.
Ook kijk je door ramen in de zijwand van het restaurant in het naastgelegen pand, waar het een enorme rommel is.
Bijzonder…

Het restaurant zat al stampvol bij binnenkomst, ook op het terras buiten was het vol.
We werden welkom geheten chef Yamen zelf. In de open keuken stonden 4 dames en heren de gerechten voor te bereiden, later aangevuld met de chef himself en er liep 5 man/vrouw in de bediening.

De gerechten waren niet allemaal 100% zuiver Syrisch, het is een mix van de Syrische en andere keukenstijlen, zoals ook op de kaart aangekondigd was.
Alles was lekker met soms verrassende smaken, hoewel het hoofdgerecht (botermalse ossenhaas) wat simpel was qua garnituur.
Na de 5 gangen zaten we allebei mudvol.

Als je van simpel, eerlijk, betaalbaar eten houdt en eens wat anders wilt qua smaken, dan is dit restaurant zeer de moeite waard, ondanks de naam en ambiance, die wat simpel zijn…
pi_214434987
Vooral de voorgerechten zien er mooi en erg lekker uit, nagerecht ziet er ook heerlijk uit. T is dat het niet echt naast de deur is.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 27 juli 2024 @ 17:17:06 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214435722
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 juli 2024 16:15 schreef MadMaster het volgende:
Waar? Maak met Smaak/Chef Yamen, Wormer
Cijfer? 8
Wanneer? 26-7-2024
Kosten? ¤125,00 voor het 5 gangen menu voor2 personen, incl. drankjes en fooi
Wat at je?
-knip-
Daar is Hiske Versprille van De Volkskrant een paar maanden geleden ook geweest en die was er ook redelijk enthousiast over.
https://archive.ph/qfghE
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_214476938
Wanneer: Gisteren
Waar: Valentino, Oostende
Wat:

Gisteren snel even wat lunchen, maar ja met zo'n super dag aan zee natuurlijk overal vol vol vol. Binnen nog een laatste plaatsje hier kunnen bemachtigen. Niet het beste aan zee, kleine kaart, maar toch redelijk gegeten. Zou hier echter niet snel terug keren als het niet hoeft. Tongetjes (35 euro per portie) waren wel goed gebakken en erg vers, maar zoals je ziet garnituur stelde niet veel voor en sja interieur/bediening ook niet. Zijn betere restaurants aan de kust.

2x tongetjes dus met frietjes.
1 duvel en een cocktail




Cijfer: 6/10
Kosten: 82 euro
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 2 augustus 2024 @ 08:31:37 #252
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214517825
Waar? DE Meerplaats IJmuiden https://www.meerplaats.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Zeebaarsfilet
Impressie?


Kosten? 101. Incluis bier en twee Ierse koffie.
Cijfer? 8

Ik heb dus 22 jaar in IJmuiden gewoond, maar nog nooit bij één van de klassiekers van IJmuiden gegeten. Restaurant de Meerplaats. Een Visrestaurant. Het is er gewoon nooit van gekomen.

Ik had de Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus.
Diegene met wie ik at had Tarbot buiten de kaart om.
Erbij kreeg je salade, aardappeltjes en rabarbercompote.
Het was erg lekker c_/. We sloten af met twee Ierse koffie.
Nadeel ik vind het wel aan de prijs, maar als ik kijk naar de overkant Kop vd Haven dan zijn visrestaurants ook gewoon duur geworden. Het was er iig erg lekker :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_214525615
Waar: Vincl'O, Oostende
Wanneer: Gisteren
Wat:

Gisteren even uit eten bij een voor mij nog onbekend restaurant. Het is een erg klein (verstopt) restaurantje dat volgens mij door man- en vrouw word gerund, slechts een tafel of 5 hebben ze. Ik had gelukkig gereserveerd en een vriendelijke ontvangst stond ons te wachten, en ze werken met een vast menu (79 euro pp).Niets te kiezen dus, en we begonnen met een glas champagne en kregen als eerste twee oesters op Thaise wijze. Ik ben niet zo'n oester fan, maar gezien er ook nog een bordje met charcuterie volgde en tafelgenoot geen varkensvlees eet hebben we dat mooi op kunnen lossen zo. Ook kregen we nog een kleine steak tartare handgesneden als amuse.





Toen kregen we een ceviche van zonnevis wat weer eens niet een echte ceviche was (was weinig zuur in te bekennen) maar meer gewoon een normale tartaar maar was lekker!



Dit gevolgd door een bolletje sorbet als verfrissing, ook goed!



Toen wilde zeebaars met sauce vierde, lekker!



Toen risotto met zeeduivel en cantharellen. Super ook, wel grote portie!



Dessert was simpel maar moest ook niet te veel meer na al die grote porties.



Kosten: 240 euro
Cijfer: 8/10
pi_214529600
En nu heb ik ook zin in vis! Even morgen kijken op de markt, heb er zin in!
pi_214529728
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2024 08:31 schreef borisz het volgende:
Waar? DE Meerplaats IJmuiden https://www.meerplaats.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Zeebaarsfilet
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten? 101. Incluis bier en twee Ierse koffie.
Cijfer? 8

Ik heb dus 22 jaar in IJmuiden gewoond, maar nog nooit bij één van de klassiekers van IJmuiden gegeten. Restaurant de Meerplaats. Een Visrestaurant. Het is er gewoon nooit van gekomen.

Ik had de Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus.
Diegene met wie ik at had Tarbot buiten de kaart om.
Erbij kreeg je salade, aardappeltjes en rabarbercompote.
Het was erg lekker c_/. We sloten af met twee Ierse koffie.
Nadeel ik vind het wel aan de prijs, maar als ik kijk naar de overkant Kop vd Haven dan zijn visrestaurants ook gewoon duur geworden. Het was er iig erg lekker :)
Lekker, hč.
Dit restaurant wordt altijd afgedaan als oubollig, 'nog met mijn oma gegeten' en aan de ene kant klopt het ook, ( het 60-jarige huwelijksjubileum van mijn O&O) was ook daar, maar het is echt goed eten. En ik lus 2 soorten vis, Hollandse garnalen en sliptong, maar heb de afgelopen 10 maanden, 3x heerlijk gegeten. Eten is gewoon goed, bediening is goed, en de prijs is dan, in mijn geval ook goed.
En ik ben een authentieke Santpoortse..

In ieder geval beter dan de horror die ik 2 weken geleden bij https://www.eet.nu/haarlem/casa-di-papi heb mogen meemaken. Laatste recensie is van mij, geen foto's, was geen tijd voor _O-
pi_214646095
Waar: Brasserie Ocean te Oostende
Wanneer: Gisteren
Wat:

We begonnen met wat oesters en kregen daarbij wat olijven en tonijn salade en gezouten boter met brood.



Toen van de tapa kaart gerookte zalm op toast, gefrituurde pladijs, nog wat extra oesters en Nikkei tonijn pikant dus maar heerlijk:






Hierna nog gezien Oostende een garnalen salade gedeeld van een lokale vissersboot, heerlijk ook met handgesneden frietjes.



Toch met een flesje wijn nog 200 euro kwijt. Cijfer 7,5/10

Hierna nog aan zee een wafel op en churros


pi_214646168
Waar: Le Chevallier te Oostende
Wanneer: Vandaag
Wat:

Vandaag lunch aan zee weer, Le Chevalier is toch wel een favoriet inmiddels. Gingen voor wat oesters vooraf, en daarna voor tongetjes en tarbot met puree en frietjes. Hierna afgesloten met dessert van sorbet van citroen met vodka, heerlijk weer.

Amuse tussendoor was nog een caprese salade.







Was weer super in orde, echt beste restaurant prijs/kwaliteit aan de kust. 8,5/10
Prijs geloof ik 160 euro.
  vrijdag 9 augustus 2024 @ 22:22:20 #258
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214652335
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 18:19 schreef anndb het volgende:
Hierna nog aan zee een wafel op en churros
Hoe verkracht ik churros... nou zo ongeveer. De vulling hoort binnenin te zitten joh! Enne, ik dacht dat jij niet van de oesters was, maar kennelijk ben je overgehaald :D

Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 10 augustus 2024 @ 00:09:48 #259
22592 crew  Ole
pi_214653730
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 22:22 schreef flipsen het volgende:

[..]
Hoe verkracht ik churros... nou zo ongeveer. De vulling hoort binnenin te zitten joh! Enne, ik dacht dat jij niet van de oesters was, maar kennelijk ben je overgehaald :D

[ afbeelding ]
dat was chick van de dag toch?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_214653950
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 00:09 schreef Ole het volgende:


dat was chick van de dag toch?
:D :Y)
pi_214654746
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 18:23 schreef anndb het volgende:
Waar: Le Chevallier te Oostende
Wanneer: Vandaag
Wat:

Vandaag lunch aan zee weer, Le Chevalier is toch wel een favoriet inmiddels. Gingen voor wat oesters vooraf, en daarna voor tongetjes en tarbot met puree en frietjes. Hierna afgesloten met dessert van sorbet van citroen met vodka, heerlijk weer.

Was weer super in orde, echt beste restaurant prijs/kwaliteit aan de kust. 8,5/10
Prijs geloof ik 160 euro.
Je hebt Rog gekregen in plaats van Tarbot. Dat is wel jammer als je dat niet besteld hebt. Best wel een prijsverschil ook.
pi_214658151
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 08:03 schreef DIJK het volgende:

[..]
Je hebt Rog gekregen in plaats van Tarbot. Dat is wel jammer als je dat niet besteld hebt. Best wel een prijsverschil ook.
Je hebt gelijk, foutje van mij
pi_214658158
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 22:22 schreef flipsen het volgende:

[..]
Hoe verkracht ik churros... nou zo ongeveer. De vulling hoort binnenin te zitten joh! Enne, ik dacht dat jij niet van de oesters was, maar kennelijk ben je overgehaald :D

[ afbeelding ]
Nee oesters voor mij niet, die heeft tafelgenoot op.
pi_214658627
Waar?
De Dyck, Woubrugge
Wat at je?
Het 8 gangen-menu, te beginnen met 2 amuses;

Komkommer met tomatillo en vlierbloesem

Prei met verveine en garum van kaaskorsten

Tuinboon met brandnetel en bieslook

Aardappelstampotje met andijvie, mosterd, augurk en aardappelchipjes

Spiesje van varkensbuik en een met pulled pork gevuld shizoblad.
[img]]https://i.imgur.com/PhXT0hg.jpeg[/img]
Geroosterde bindsla met zuring en aubergine
Braam met rozemarijn, spar en hazelnoot

Yoghurt met vlierbloesem en roos en een soufle;

Impressie?
Bij de Dyck verbouwen ze 99% van de producten die ze serveren zelf of komen uit de directe omgeving, naast het restaurant ligt de grote moestuin en lopen de varkens rond (helaas mag je er niet een aanwijzen die ze dan gaan serveren). De wijnen komen veelal uit Nederland en in ieder geval <500 km ervandaan. Alleen de koffie wordt lokaal gebrand maar komt van verder. Dat betekent wel dat er sterk seizoensafhankelijk gekookt moet worden met relatief veel geconserveerde ingredienten en een vaak wisselend menu. En dat het restaurant nogal in the middle of nowhere ligt, dat betekende dus of 25 minuten vanaf de dichtsbijzijnde bushalte over een dijkweggetje lopen of een half uurtje op de OV-fiets vanaf Alphen a/d Rijn. Het werd het laatste.

Na binnenkomst mochten we de avond buiten op het terras beginnen waar we begonnen met een frisse bubbel van wijngaard De Toffe Peer uit zeeland in een (totaal niet bij de naam passende) überklassieke champagne-fles. De eerste amuse was een balletje pomme dauphine met een spannende vulling van bonenkruid en dragon. De volgende amuse viel wat tegen: eentje van courgette met citroenmelisse, wat op zich een prima combinatie had kunnen zijn maar door de wijze van serveren (grote plakken courgette, grote bladeren citroenmelisse) toch vooral een hap courgetteplakjes opgevolgt door een overdosis citroenmelisse werd. Gelukkig maakte het eerste gerecht alles goed: Een werkelijk sterwaardig, fris zomer gerecht van balletjes komkommer met tomatillo en vlierbloesem. Heerlijk fris, vol groene smaken afgemaakt met het florale van vlierbloesem. Het volgende gerecht was de prei met verveine en een garum gemaakt van oude kaaskorsten. Een uiterst spannend gerecht met een enorm intense smaak. Heel erg op een delicaat randje tussen enorm lekker en acquired taste maar wel precies aan de goede kant van dat randje. Heel erg gaaf om zo'n gewaagd gerecht te mogen proeven. De derde gang waren de tuinboontjes. Ondanks dat de tuinboontje perfect beetgaar gekookt waren en de brandnetel en bieslook voor een smaakvolle romigheid zorgden, viel het gerecht een beetje tegen. Er miste een contrasterend randje en iets fris, het was vooral groen, groen en nog eens groene smaken zonder iets om het in belans te houden. Gelukkig stond nog wel de gerookte geitenboter van het brood op tafel en die maakte het gerecht af. Wel een gemiste kans voor de keuken, een klonterje geitenkwark of wat cottage cheese had dit gerecht zoveel beter kunnen maken. Daarna zakte het niveau wat in tot aan de twee deserts: Het stampotje met andijvie, mosterd en augurk werd geserveerd met chipjes van krokant gebakken aardappel. Niets mis mee, maar verder weinig spectaculair. Wel een goed idee om de augurkjes te onthouden voor als het weer stamppottijd is. Het zelfde geld ook voor de varkensbuikspiesjes en met pulled pork gevuld misoblad: op een willekeurig foodtruckfestival zou je me niet horen klagen. Maar als ik 100 euro voor een menu afreken, verwacht ik toch wat meer. De desserts waren ten slotte wel ronduit geweldig: Een coulis van rozemarijn met frisse dennetonen van de spar en daarbij de donkere, kruidige aroma's van bramen. Fenomenaal. Alleen de bijbehorende wijn (een spätlese Riesling) kon wat moeilijk mee met de intense zoetheid van het gerecht waardoor die nogal zuur wegtrok. Het tweede desert van yoghurt, vliesbloesem en een souflé was (bijna) van het zelfde niveau, heel mooi in balans door de frisse yoghurt en de zoete soufflé.

Al met al hebben we lekker gegeten, al ging het qua niveau wel wat op en neer. Ronduit sterrententwaardige gerechten zoals de komkommer aan het begin en beide dessert, superspannende, gewaagde gerechten zoals de prei met kaasgarum en de pomme dauphine met bonenkruid en dragon maar ook wat eenvoudig te voorkomen gemiste kansen zoals de tuinbonen of wijnpairing bij het bramendessert. Het zelfde geldt ook voor de wijnen: wisselend tussen supergoede wijnen zoals een riesling uit de Saar met hele sterke maar heel prettige pétrol-tonen die we bij de varkensbuik hadden of de hele bezondere port-achtige muscat-blue uit het Reestland bij Balkbrug bij het tweede dessert (ik heb net een doos besteld). Maar ook niemendalletjes zoals de rode wijn van wijndomein Oude Waalstroom bij Zaltbommel, die me nog het meest deedt denken aan de een wijn die ik ook voor 1,99 bij de Carrefour in Frankrijk kocht: Technische correct en zonder fouten maar met een afdronk in nanoseconden en de complexiteit van gedestileerd water.

De eindconclusie: Koken kunnen ze duidelijk. En het idee om alles zo lokaal mogelijk te doen en dat ook nog een uit te voeren is top. Maar hier en daar mag wel een puntje op de i. Of gewoon keuzes maken: geen 8 maar 6 gangen bedenken en die dan tot in de puntjes uitvoeren.

Kosten?
378,- voor twee personen, 8 gangen inclusief wijnarrangement.
Cijfer?
8

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 10-08-2024 16:20:37 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 10 augustus 2024 @ 15:15:59 #265
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214659461
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 14:01 schreef stavromulabeta het volgende:
...en lopen de varkens rond (helaas mag je er niet een aanwijzen die ze dan gaan serveren).

...een wijn die ik ook voor 1,99 bij de Carrefour in Frankrijk kocht: Technische correct en zonder fouten maar met een afdronk in nanoseconden en de complexiteit van gedestileerd water.
_O- _O- _O-

quote:
De derde gang waren de tuinboontjes. Ondanks dat de tuinboontje perfect beetgaar gekookt waren en de brandnetel en bieslook voor een smaakvolle romigheid zorgden, viel het gerecht een beetje tegen. Er miste een contrasterend randje en iets fris, het was vooral groen, groen en nog eens groene smaken zonder iets om het in belans te houden.
@Dr_Flash :D

Fijn weer zo´n uitgebreide review van je te mogen lezen! Kan je intussen weer alles eten?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214659546
Optieven met dat biggenvoer.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_214660123
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 15:15 schreef flipsen het volgende:

Fijn weer zo´n uitgebreide review van je te mogen lezen! Kan je intussen weer alles eten?
Zolang ik niets hoef af te happen wel... Mijn voortand zit er nog wat provisorisch ingeplakt dus ik eet alles keurig netjes met mes en vork.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 15 augustus 2024 @ 12:28:40 #268
35189 Troel
scherp en bot
pi_214719440
Vorige week zag ik bij toeval dat het mogelijk was om voor gisteren te reserveren bij Joann in Enschede. Bijzonder, want meestal moet je echt wel maanden van te voren reserveren heb ik me laten vertellen. Volgens mijn vriend en een aantal van onze kameraden echt een supergaaf restaurant. Voor mij wat minder leuk: want ik ben niet van de verrassingen. Dus afgelopen woensdag werd ik gebeld door een van de medewerkers, die ruim de tijd nam om met mij het menu door te nemen. Ik koos sowieso voor de variant zonder zee-dingen, mijn vriend eet alleen geen mosselen (allergie). Het enige wat ik verder zelf aangaf was het feit dat ik niet van geitenkaas houd.

Op het laatste moment had mijn vriend door waar we naar toe gingen. Blij verrast, want hij wil al tijden met mij naar Joann, maar dat houd ik dus altijd af. Ik was erg benieuwd. Bij binnenkomst konden we keurig onze accu's van de fietsen in de garderobe achterlaten. In de tijd dat we dat deden, werd er keurig een krukje bij de tafel gezet waar ik mijn tas op kon zetten. We hadden perfect uitzicht op de keuken en begonnen met twee kleine amuses. We hebben daarna 7 gangen én een kaasplankje gehad. Ik heb geen foto's gemaakt van het eten en ik weet echt niet meer in welke volgorde en ook niet meer wat ik allemaal precies kreeg, want het was allemaal zo gaaf en lekker dat het me een beetje overweldigde. Ik heb denk ik maar vier keer gezegd dat ik veel eerder had willen gaan.*

Wat ik in ieder geval gehad heb: briochebroodjes met boter aangelengd met gepofte rode ui. Steak tartare met een pittige chilisaus, kalfstong met groene appel en komkommer, buikspek, heerlijke sukade met rijstcrispies. Kwartel met eendenlever. Broccolitoffee en het stronkje stond ernaast met parels van passievrucht (de perfecte manier om wel broccoli te eten maar niet het nare mondgevoel van die bloempjes te hebben!) . Iets met jalapenomoes. Een overheerlijk toetje, wat ik het beste kan omschrijven als zeer luxe monchou. Vriend die wél zeedingen eet had geen kalfstong en geen sucade en geen steak tartare, maar garnalen, zeeduivel en nog een soort vis. Het was spectaculair en bovenal heel erg lekker. Ik dronk een cocktail met zure appel en gin en een mocktail met gember, kurkuma, vlierbloesem en roze pepers. Die vond ik zelf wat minder, maar zeker niet vies. Oja en een appelsap en een cola zero. Mijn vriend ging voor de wijn. In totaal hebben we (want ik heb wel alles geproefd) 5 verschillende wijnen geproefd, waarvan ik er een aantal ook erg lekker vond. Het moge duidelijk zijn dat ik een dure smaak heb, want de lekkerste wijn was 90 euro per fles en dat zou ik dus echt niet zelf kopen :P
Op het kaasplankje lag een Noord Hollandse kaas die op dezelfde manier klaargemaakt was als geitenkaas, maar dan wel met koemelk. Een kaas uit Zwitserland waar ook creme fraiche in verwerkt was. Een kaasje uit Belgisch Limburg die afgelakt was met Trappistenbier. Een goede harde kaas uit volgens mij Frankrijk die 6 jaar gerijpt had en als laatste een blauwschimmel uit een grot in Italie. Die ontving ik met de woorden "maar die smaakt niet als grot, waarna mijn vriend zich bijna verslikte in zijn stuk :@ " We sloten af met koffie met Armagnac (vriend), ik had nog wat cola over.

Wellicht een wat warrige en nietszeggende recensie, maar al met al geef ik Joann een 9.5. Vanwege de secuurheid, de service, maar ook de goede kwaliteit en het heerlijke eten. De schade voor 2 personen: een paar euro boven de 400 euro. Het menu zelf was 118 euro per persoon (zonder het kaasplankje)
https://restaurantjoann.nl/

*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_214719527
Fijn dat je toch geweest bent @Troel, klinkt allemaal prima ^O^ :9
Die wijn :D en de kazen :9
pi_214731857
Klinkt als een geweldige avond, @Troel!
  zaterdag 17 augustus 2024 @ 21:17:25 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214740394
Wanneer: 17-8-2024
Waar: Adamo Trattoria Enoteca in Haarlem.
Cijfer: 8,5/10
Impressie:
Op de plek in de Frankestraat in Haarlem waar jarenlang het Italiaanse restaurant La Forca zat, dat na het vorig jaar in september plotseling overlijden van de eigenaar en chefkok Guiseppe Comes is nu sinds februari een nieuw Italiaans restaurant geopend:
Trattoria Enoteca Adamo. Genoemd naar de eigenaar/ kok Luca Adamo, de zoon van het al jaren bestaande restaurant Luca bij de Amsterdamse poort in Haarlem. Hijzelf en zijn partner zijn afkomstige van Sardinië en de chef-kok Pasquale heeft jarenlang bij een vleesrestaurant in Napels gewerkt.
Vandaar ook dat ze een grote kast met dry-aged vlees hebben.

Aan de vroegere inrichting is niet veel veranderd, het is allemaal wat lichter en frisser geworden en er wordt gebruik gemaakt van echt tafellinnen.

We hadden gereserveerd via een kortingsactie van The Fork. De kaart heeft een beperkt aantal a la carte gerechten, die allemaal vers en ter plekke worden klaargemaakt en verder kan je kiezen tussen een 4 of 5-gangen verrassingsmenu. Dat gold niet voor de kortingsactie van The Fork. Wij kozen dus zelf wat a la carte-gerechten.

Als amuse kregen wij een bruschetta met pittige courgette en lekkere olijfolie:


Voorgerecht:

Tartare di tonno, handgesneden tonijn met zwart sesamzaad en wat citroen.Mooie portie grof gesneden tonijn. Prima van smaak.

Hoofdgerechten:
Voor Blues:

Caramelle ripiene con gorgonzola e pere. Een aparte soort pasta waarvan een soort rolletjes gemaakt waren die gevuld waren met peer en gorgonzola. Heel erg apart en heel erg lekker.

Voor mij:

Scaloppine funghi a tartufo. Kalfsvleesschnitzel met paddenstoelen en truffeltapanade. Supermals vlees en ruimschoots voorzien van paddenstoelen en truffeltapenade.

Bij onze hoofdgerechten hadden wij carfiofi grigliati: gegrilde artisjokken.

Alweer heel erg lekker.

We dronken bij het eten elk 2 glazen wijn. Voor Blues de rode Savini Rondineto Montepulciano d'Abruzzo en voor mij een witte Masi Pinot Grigio.

Vriendelijke, deskundige bediening.
Totaal waren we (met de korting via The Fork) 69,50 euro kwijt.
Met deze kortingsactie van The Fork absoluut de moeite waard en we komen zeker nog eens terug om wat meer gerechten te proeven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_214740789
@golfer mooi verslag! Het ziet er erg lekker uit!
pi_214740805
Dat ziet er heerlijk uit en dat voor die prijs.
  Moderator / Redactie Sport zondag 18 augustus 2024 @ 21:23:57 #274
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214749813
Waar? Restaurant Parck, Houtplein, Haarlem
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Div hapjes en Tonijnsteak.
Impressie?



Kosten? 152. Drie personen. Incluis brood vooraf, fles water, bier, wijn koffie, scroppino.
Cijfer? 7,5


Morgen 36 jaar geleden verkoopt Philips hun witgoeddivisie aan Whirlpool en kwam ik op deze aardkloot. :+. Dat werd tegen mijn principes in al voor mn verjaardag gevierd. Maar ja komende weekenden was ook geen optie.. oO<
Het werd restaurant Parck aan het Houtplein van Haarlem. Een zaak met een standaard kaart qua eten de bierkaart is een beetje jammer. Maar goed het is mooi weer dus lekker buiten eten. Met ma en broertje alvast een feestje gevierd.

Vooraf een proeverij met zalm, carpaccio, tonijntaco, rendangkroketje en Thaise currysoep. Lekkere mix van Lekkere hapjes. Een paar soepjes waren al van het grote bord af.
Vooraf hadden we nog een brood met verse pesto en aioli. Dat was een lekker broodje en ook een lekkere pesto :).

Als hoofd gingen ik en ma voor de Tonijnsteak op foto 2. Mooi roze van binnen. Was lekker :). Erbij een salade van sla, mango en venkel.
Ma en broertje gingen voor koffie toe. Ik ging voor de scroppino. Een 7,5 is wat het het is. Gewoon lekker. Geen wow, maar gewoon dikke prima.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_214783101
Waar: Grieks restaurant Heraklion in Voerendaal
Cijfer: 6, wegens toch wel potentie
Wanneer: 25 mei 2024
Wat at je: Tweepersoonsschotel Griekse Tafel

Impressie:
Op vrijdagavond in onze vakantie moesten we onverwacht op zoek naar een restaurant. Het regende hard. We hebben in de auto maar wat rond gegoogled en gebeld. Alles zat vol maar bij Heraklion was er nog een tafeltje voor ons. Door de telefoon klonk het al flink druk.

Toen we aankwamen bij Heraklion werden er mensen weggestuurd bij de deur en op de deur hing een bordje dat ze gesloten waren. Binnen was het stampvol. Ons tafeltje stond klaar. Al snel merkten we dat het in het restaurant enorm gehorig was. Misschien wel het meest gehorige restaurant waar we ooit geweest zijn. Er was niets aan stoffering gedaan en het is een lang en smal restaurant.

Helaas was er net voor ons een groep van een man of 20 gaan zitten. Zij bestelden allemaal a la carte. Dat zorgde er voor dat wij uiteindelijk 55 minuten op ons eten hebben moeten wachten.

Het personeel was vriendelijk en werkte enorm hard. Het was alleen echt te merken dat dit restaurant nog niet zo lang is geopend door niet de meest ervaren mensen. De drukte, grote groep die a la carte bestelde, matige aankleding en dan ook nog steeds mensen die kwamen afhalen aan de bar. De stress was voelbaar.

Het eten was best goed. Niet het beste Grieks dat we ooit hebben gegeten maar die lat ligt verschrikkelijk hoog. De calamares waren goed, de lamskoteletten erg lekker en precies goed gebakken. Sowieso was alles goed gebakken en mals. De vissen waren ook lekker. Minpuntjes voor de fritessaus, en dan nog uit een zakje ook ;( De rijst was gigantisch zout, dat was wel een afknapper.

Kosten: ¤ 68, inclusief 2 biertjes en een grote en kleine fles bruiswater

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 23-08-2024 12:31:31 ]
Spoilers!
pi_214783208
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 11:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Grieks restaurant Heraklion in Voerendaal
Cijfer: 6, wegens toch wel potentie
Wanneer: 25 mei 2024
Wat at je: Tweepersoonsschotel Griekse Tafel
[ afbeelding ]
Impressie:
Op vrijdagavond in onze vakantie moesten we onverwacht op zoek naar een restaurant. Het regende hard. We hebben in de auto maar wat rond gegoogled en gebeld. Alles zat vol maar bij Heraklion was er nog een tafeltje voor ons. Door de telefoon klonk het al flink druk.

Toen we aankwamen bij Heraklion werden er mensen weggestuurd bij de deur en op de deur hing een bordje dat ze gesloten waren. Binnen was het stampvol. Ons tafeltje stond klaar. Al snel merkten we dat het in het restaurant enorm gehorig was. Misschien wel het meest gehorige restaurant waar we ooit geweest zijn. Er was niets aan stoffering gedaan en het is een lang en smal restaurant.

Helaas was er net voor ons een groep van een man of 20 gaan zitten. Zij bestelden allemaal a la carte. Dat zorgde er voor dat wij uiteindelijk 55 minuten op ons eten hebben moeten wachten.

Het personeel was vriendelijk en werkte enorm hard. Het was alleen echt te merken dat dit restaurant nog niet zo lang is geopend door niet de meest ervaren mensen. De drukte, grote groep die a la carte bestelde, matige aankleding en dan ook nog steeds mensen die kwamen afhalen aan de bar. De stress was voelbaar.

Het eten was best goed. Niet het beste Grieks dat we ooit hebben gegeten maar die lat ligt verschrikkelijk hoog. De calamares waren goed, de lamskoteletten erg lekker en precies goed gebakken. Sowieso was alles goed gebakken en mals. De vissen waren ook lekker. Minpuntjes voor de fritessaus, en dan nog uit een zakje ook ;( De rijst was gigantisch zout, dat was wel een afknapper.

Kosten: ¤ 68, inclusief 2 biertjes en een grote en kleine fles bruiswater
Je had natuurlijk ook even 2km verderop naar De Leuf kunnen gaan ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_214783249
Waar: Sushi Izumi, Weert
Cijfer: 8
Wanneer: 23 mei 2024
Wat at je: Velen sushi!

Impressie:
Aanrader! Groot restaurant dat toch soort van knus is. Fatsoenlijk personeel. Efficiënt dat je via een tablet bestelt. Het eten is ook echt lekker. Er staan ook best een aantal bijzondere dingen op de kaart. Daar hebben we er best veel van geprobeerd. De ene was succesvoller dan de andere. Helaas zijn de details wat weggezakt. Er was 1 ding dat we 2 of 3 keer hebben besteld. Misschien weet @Cat-astrophe het nog?

Veel te weinig foto's want veel geklets en ik herken er ook niet al te veel meer van. Maar het was dus lekker.


Dit is apfelstrudel gyoza. Dat is nog lekker ook.




Kosten: ¤ 111,40 voor 3 keer AYCE, 1 frisdrank, 1 liter bruiswater en 2 biertjes

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 23-08-2024 12:31:17 ]
Spoilers!
pi_214783256
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 12:07 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Je had natuurlijk ook even 2km verderop naar De Leuf kunnen gaan ;)
Realistisch scenario wel op dat moment :D
Spoilers!
pi_214783373
Waar: IJssalon Clevers in Einighausen en Thorn
Cijfer: 9
Wanneer: 24 mei, 26 mei, 26 mei (geen typo)
Wat at je: o.a. coupe nougatina, coupe Limburgse knapcoupe, zelfsamengestelde coupe met knapkoek, slagroom, vers fruit en citroenijs. Tevens diverse losse bolletjes.





Impressie: Geweldig. Het een na beste ijs in de beste ijssalon! Vooral in Einighausen is het erg fijn. Je zit er heerlijk in een mooie zaak. Het personeel daar is ook echt top. Het crocantino ijs is echt een aanrader en Limburgse knapkoek is de ontdekking van 2024 :9
Kosten: Tussen de 8 en 12 euro per coupe
Spoilers!
pi_214783408
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 12:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Sushi Izumi, Weert
Cijfer: 8
Wanneer: 23 mei 2024
Wat at je: Velen sushi!

Impressie:


Dit is apfelstrudel gyoza. Dat is nog lekker ook.
[ afbeelding ]
Appelgyoza ligt ook bij amazing oriental in de vriezer. Lekker :Y :9~
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_214783462
Waar: Laaker Boere Ies, Ohé en Laak
Cijfer: 10
Wanneer: 25 mei 2024
Wat at je: bolletje citroenijs, bolletje pure chocolade. Doosje canoli voor thuis.



Impressie: Fijne zaak. Klein, niet zo mooi en luxe als Clevers maar met nog beter ijs O+ Je kunt er lekker in de tuin en bij de speeltuin zitten. Dat mogen ze wel beter onderhouden maar dat maakt die kinderen weinig uit natuurlijk.

Extra aanrader, bij de buren kan je geweldige gedroogde ham kopen voor weinig.

De canoli bleken bij thuiskomst dicht bij briljantie te komen.

Prijs: ¤ 1,80 per bol meen ik. Goedkoper met een strippenkaart. Aangezien we met zijn zessen waren en sommigen meerdere bollen namen, kochten we die strippenkaart gelijk. ¤ 12,00 voor 5 canoli.
Spoilers!
pi_214783593
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Cijfer: 8
Wanneer: 30 mei 2024

Wat at je: Toast paddenstoelen, bacon, egg. Philly cheesesteak





Impressie: we wisten dat Pig&Rye zou gaan sluiten en wilden er toch een keer geweest zijn. Het viel niet tegen! De zaak zit in een prachtig monumentaal pand waar ze een geeky twist aan hebben gegeven. Allemaal hippe mensen daar, plus wij :')

Het personeel was vriendelijk, muziek fijn, je zit er lekker en ruim. Ik snap wel waarom het er altijd zo druk was. Jammer dat we hier maar een keer naartoe konden want ik had de rest van de kaart ook wel willen proeven. De noodle bowls zagen er ook echt goed uit.

Op het eten was niets aan te merken. Het is niet ingewikkeld en daarom des te opvallender dat de producten en smaken zo optimaal zijn. Het brood was heel goed natuurlijk. En ik weet niet waar die bacon vandaan komt maar dat kan ik elke dag wel eten.

De prijs, tja. Toch echt wel te veel voor een lunch eigenlijk. Minpunt daarvoor.

Kosten: met een cappuccino en spa rood ¤ 52,40

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 23-08-2024 13:05:10 ]
Spoilers!
pi_214783908
Waar: Mazzeltov, Roosendaa
Cijfer: 9
Wanneer: 30 mei 2024
Wat at je: Shared dining dus diverse gerechten. Dit keer expres gerechten gekozen die we niet eerder op hadden.

Baba ganoush, pita's en gepofte biet met labneh


Gevulde courgette met harissa O+


Lamskofte en :9~ aubergine carpaccio :9~


Shawarma zeebaars met tomatensaus en labneh


Geblakerde prei met pecorino :9


Wegens geen zin in een echt dessert een paar bolletjes ijs. Echte pistache, stracciatella tahin, aardbei sumak, labneh granaatappel

Impressie: Mazzeltov blijft toch zo'n beetje het hoogst haalbare voor ons. Het is natuurlijk geen sterrenrestaurant maar wel precies wat we fijn vinden. Mooi aangekleed, je zit ruim, het personeel is kundig, zelfs de toiletten zijn prachtig. We voelen ons er thuis.

Het eten is altijd zo goed op smaak. Je proeft in elk gerecht de gelaagdheid en verschillende texturen. Het is nooit eens te vlak of te zout of wat dan ook. Hier worden we blij van O+

Kosten: ¤ 97,00 inclusief 2 biertjes en een liter bruiswater.
Spoilers!
  vrijdag 23 augustus 2024 @ 13:35:19 #284
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214784004
@Lucky_Strike is een inhaalslag aan het doen met reviews van 3 maanden geleden? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  Moderator vrijdag 23 augustus 2024 @ 13:37:53 #285
236264 crew  capricia
pi_214784026
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 13:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Mazzeltov, Roosendaa
Cijfer: 9
Wanneer: 30 mei 2024
Wat at je: Shared dining dus diverse gerechten. Dit keer expres gerechten gekozen die we niet eerder op hadden.

Baba ganoush, pita's en gepofte biet met labneh
[ afbeelding ]

Gevulde courgette met harissa O+
[ afbeelding ]

Lamskofte en :9~ aubergine carpaccio :9~
[ afbeelding ]

Shawarma zeebaars met tomatensaus en labneh
[ afbeelding ]

Geblakerde prei met pecorino :9
[ afbeelding ]

Wegens geen zin in een echt dessert een paar bolletjes ijs. Echte pistache, stracciatella tahin, aardbei sumak, labneh granaatappel

Impressie: Mazzeltov blijft toch zo'n beetje het hoogst haalbare voor ons. Het is natuurlijk geen sterrenrestaurant maar wel precies wat we fijn vinden. Mooi aangekleed, je zit ruim, het personeel is kundig, zelfs de toiletten zijn prachtig. We voelen ons er thuis.

Het eten is altijd zo goed op smaak. Je proeft in elk gerecht de gelaagdheid en verschillende texturen. Het is nooit eens te vlak of te zout of wat dan ook. Hier worden we blij van O+

Kosten: ¤ 97,00 inclusief 2 biertjes en een liter bruiswater.
Is dat een joods/Koosjer restaurant?
Daar zijn er helaas niet veel meer van in NL. In Antwerpen daarentegen. O+
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_214784044
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 12:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Cijfer: 8
Wanneer: 30 mei 2024

Wat at je: Toast paddenstoelen, bacon, egg. Philly cheesesteak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie: we wisten dat Pig&Rye zou gaan sluiten en wilden er toch een keer geweest zijn. Het viel niet tegen! De zaak zit in een prachtig monumentaal pand waar ze een geeky twist aan hebben gegeven. Allemaal hippe mensen daar, plus wij :')

Het personeel was vriendelijk, muziek fijn, je zit er lekker en ruim. Ik snap wel waarom het er altijd zo druk was. Jammer dat we hier maar een keer naartoe konden want ik had de rest van de kaart ook wel willen proeven. De noodle bowls zagen er ook echt goed uit.

Op het eten was niets aan te merken. Het is niet ingewikkeld en daarom des te opvallender dat de producten en smaken zo optimaal zijn. Het brood was heel goed natuurlijk. En ik weet niet waar die bacon vandaan komt maar dat kan ik elke dag wel eten.

De prijs, tja. Toch echt wel te veel voor een lunch eigenlijk. Minpunt daarvoor.

Kosten: met een cappuccino en spa rood ¤ 52,40
Pig & Rye ga ik wel missen :9
pi_214784099
quote:
11s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 13:35 schreef golfer het volgende:
@:Lucky_strike is een inhaalslag aan het doen met reviews van 3 maanden geleden? :+
Ja :D Ik heb er nog twee te gaan. Eigenlijk nog drie maar die zijn de moeite niet zo waard.

quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 13:37 schreef capricia het volgende:

[..]
Is dat een joods/Koosjer restaurant?
Daar zijn er helaas niet veel meer van in NL. In Antwerpen daarentegen. O+
Nee hoor. Dit is een zusje van een goed restaurant en ze zijn met de trend van Ottolenghi's stijl meegegaan.
Spoilers!
  Moderator vrijdag 23 augustus 2024 @ 13:53:01 #288
236264 crew  capricia
pi_214784139
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 13:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ja :D Ik heb er nog twee te gaan. Eigenlijk nog drie maar die zijn de moeite niet zo waard.
[..]
Nee hoor. Dit is een zusje van een goed restaurant en ze zijn met de trend van Ottolenghi's stijl meegegaan.
Okay. Thanks.
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_214785186
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 12:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Sushi Izumi, Weert
Cijfer: 8
Wanneer: 23 mei 2024
Wat at je: Velen sushi!

Impressie:
Aanrader! Groot restaurant dat toch soort van knus is. Fatsoenlijk personeel. Efficiënt dat je via een tablet bestelt. Het eten is ook echt lekker. Er staan ook best een aantal bijzondere dingen op de kaart. Daar hebben we er best veel van geprobeerd. De ene was succesvoller dan de andere. Helaas zijn de details wat weggezakt. Er was 1 ding dat we 2 of 3 keer hebben besteld. Misschien weet @:cat-astrophe het nog?

Veel te weinig foto's want veel geklets en ik herken er ook niet al te veel meer van. Maar het was dus lekker.
[ afbeelding ]

Dit is apfelstrudel gyoza. Dat is nog lekker ook.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kosten: ¤ 111,40 voor 3 keer AYCE, 1 frisdrank, 1 liter bruiswater en 2 biertjes
Ebi ebi ebi tempura!
Was lekker en de gezellig :Y

Ik vond het ook leuk om er eens met ‘nieuwe mensen’ te gaan eten. Jullie bestelden weer andere dingen dan mijn vaste mee-eters. En ik was er blijkbaar al te lang niet meer geweest dus ontdekte dat de kaart inmiddels flink vernieuwd was. Goede zet.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 12:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: IJssalon Clevers in Einighausen en Thorn
Cijfer: 9
Wanneer: 24 mei, 26 mei, 26 mei (geen typo)
Wat at je: o.a. coupe nougatina, coupe Limburgse knapcoupe, zelfsamengestelde coupe met knapkoek, slagroom, vers fruit en citroenijs. Tevens diverse losse bolletjes.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie: Geweldig. Het een na beste ijs in de beste ijssalon! Vooral in Einighausen is het erg fijn. Je zit er heerlijk in een mooie zaak. Het personeel daar is ook echt top. Het crocantino ijs is echt een aanrader en Limburgse knapkoek is de ontdekking van 2024 :9
Kosten: Tussen de 8 en 12 euro per coupe
Leuk en lekker, maar de volgende keer moeten jullie toch echt naar Florence (niet de stad) :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_214785312
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2024 16:32 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Ebi ebi ebi tempura!
Was lekker en de gezellig :Y

Ik vond het ook leuk om er eens met ‘nieuwe mensen’ te gaan eten. Jullie bestelden weer andere dingen dan mijn vaste mee-eters. En ik was er blijkbaar al te lang niet meer geweest dus ontdekte dat de kaart inmiddels flink vernieuwd was. Goede zet.
[..]
Leuk en lekker, maar de volgende keer moeten jullie toch echt naar Florence (niet de stad) :P
Ja, echt zonde dat die niet in de planning paste. Dat gaat zeker een keer lukken :9
Spoilers!
pi_214835169
Strandpaviljoen Meijer in zandvoort aan zee.
Moeders had een geweldig idee om te gaan ontbijten op het strand en aldus togen wij in alle vroegte vanuit Amsterdam naar Zandvoort.
Namen de trein van 8.46 en waren om 9.20 ter plaatse, het paviljoen is vlakbij het station gewoon rechtdoor lopen en er staat met grote letters meijer op het dak.

Wij waren een van de eerste. het ontbijt is vanaf 9.00 uur beschikbaar en een vriendelijke jongeman vroeg of wij iets wilde drinken, dit zit niet in het ontbijt inbegrepen.
Wij namen een verse jus de orange en een cappuccino, deze werd snel bezorgd en tien minuten later kregen wij ook het ontbijt, deze bestond uit scrambled eggs, croissants, toasted brood, 2 afbakbroodjes, salami, kipfilet, brie, Hollandse kaas, roomboter en abrikozenjam.

7/10

Heerlijk ontbijtje en voor 3 cappuccino en 2 verse jus , 49,95 kwijt


[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 30-08-2024 18:21:41 ]
  donderdag 29 augustus 2024 @ 22:47:32 #292
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214838196
Pittige prijs, wel een hele mooie plek en daar betaal je natuurlijk ook wel voor.

Maar wat een fantastische dag hadden jullie hiervoor uitgekozen zeg, echt genieten _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_214838911
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2024 22:47 schreef Molo het volgende:
Pittige prijs, wel een hele mooie plek en daar betaal je natuurlijk ook wel voor.

Valt toch wel mee, of gaat dat bedrag enkel over de drankjes? (dan is het krankzinnig)

"Heerlijk ontbijtje en voor 3 cappuccino en 2 verse jus , 49,95 kwijt".
anonieme razernist
pi_214838995
nee alles inbegrepen, dus drankjes en ontbijt
  vrijdag 30 augustus 2024 @ 16:20:35 #295
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214843164
quote:
2s.gif Op vrijdag 30 augustus 2024 01:29 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Valt toch wel mee, of gaat dat bedrag enkel over de drankjes? (dan is het krankzinnig)

"Heerlijk ontbijtje en voor 3 cappuccino en 2 verse jus , 49,95 kwijt".
Ik vind het een forse prijs voor wat er ligt, maar dat vinden anderen zoals jij dus blijkbaar meevallen :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_214843815
Is duurder dan buffet bij Vd Valk (2 personen 35-41 euro) maar dit soort prijzen betaal je aan het strand }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Miss SHO vrijdag 30 augustus 2024 @ 17:32:05 #297
22592 crew  Ole
pi_214843954
even groffe schatting; verse jus al snel 5 euro, cappuccino minstens 4.. Allleen dat al rond 22 euro. Tja, verder van het strand zal het allicht goedkoper zijn.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 30 augustus 2024 @ 17:55:07 #298
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_214844230
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2024 17:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Is duurder dan buffet bij Vd Valk (2 personen 35-41 euro) maar dit soort prijzen betaal je aan het strand }:|
Ik denk dat je bij vd Valk betere broodjes krijgt dan die afbakdingen.
pi_214844259
Wat FF zegt, het strand is gewoon duur. Maja wel een mooi uitzicht aan zee en in het zonnetje.
Je kan ook naar IKEA gaan dan ben je voor 5 euro klaar
ik heb het cijfer van de beoordeling wel naar beneden gebracht naar een 7 :P

[ Bericht 36% gewijzigd door Karzai op 30-08-2024 18:22:37 ]
pi_214844272
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2024 17:55 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
Ik denk dat je bij vd Valk betere broodjes krijgt dan die afbakdingen.
En allerlei soorten fruit, kazen/vleeswaren, zoete lekkernijen, yoghurts, eieren in alle soorten en maten, worstjes/bacon, pannenkoeken etc. Plus onbeperkt koffie en sap.
Maar dat is het verschil met aan het strand zitten.
Zag in Scheveningen een tosti xl voor 21 euro, ja daaaaag!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 30 augustus 2024 @ 20:17:24 #301
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214845373
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2024 17:58 schreef Karzai het volgende:
Wat FF zegt, het strand is gewoon duur. Maja wel een mooi uitzicht aan zee en in het zonnetje.
Je kan ook naar IKEA gaan dan ben je voor 5 euro klaar
ik heb het cijfer van de beoordeling wel naar beneden gebracht naar een 7 :P
Dat eerste klopt
En de kwaliteit kan prima zijn hoor, maar op koffiezetten en een roereitje na is alles zonder eigen input uit een groothandelsverpakking gerukt en op een bord gelegd.
Ik vind dat toch altijd een matige horeca-ervaring
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')