abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:56:51 #226
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139656
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:54 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat vind ik ook een optie. Ik denk wel dat het met vullen dan lastiger wordt. Dan moet je heel vaak wisselen tussen post als je aan wil vullen.

Overigens zou ik in dat kader ook willen verzoeken om het cijfer ook bovenin te vermelden in plaats van onderin. Ik scroll me wezenloos langs alle foto's als ik aan het bijwerken ben.
Dat is waar :Y

5 Letters per post kan ook nog. Of inderdaad twee topics.

Ik denk dat jij als mod de beslissing moet nemen want jij bent degene die het werk doet :)
Spoilers!
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:56:53 #227
16632 Xlarge
========
pi_214139657
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:51 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Hoe bedoel je?
Een fipo, ipv alleen de OP :)

Laat maar, het was al uitgelegd

[ Bericht 7% gewijzigd door Xlarge op 03-07-2024 09:09:26 ]
  woensdag 3 juli 2024 @ 08:57:14 #228
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214139661
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:55 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Dat kan niet. Of nou ja, het kan wel, maar dan heb je een overlap :P
Mogge >:)
Spoilers!
  woensdag 3 juli 2024 @ 12:06:08 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214141390
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 08:32 schreef miss_sly het volgende:
Goedemorgen!

Even over het topic met de linkjes: dat wordt te lang. Dat moet dus worden gesplitst in meerdere topics. Wat heeft de voorkeur?

- gewoon A-M en N-Z?
- Binnenland en buitenland en als dat later nodig is alsnog een splitsing in A-M en N-Z?
- Topics maken naar provincies?
- Iets anders, namelijk...
Wat voor jou het makkelijkst bewerkbaar is.
misschien kan een (F-)Admin je wel van advies dienen en heeft die een truc om het toch te kunnen blijven plaatsen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 13:49:42 #230
5428 crew  miss_sly
pi_214142494
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 12:06 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat voor jou het makkelijkst bewerkbaar is.
misschien kan een (F-)Admin je wel van advies dienen en heeft die een truc om het toch te kunnen blijven plaatsen?
Het is na overleg met F(A)'s dat er is besloten over te gaan tot een splitsing. Dus het kan echt niet anders, helaas.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 13:51:15 #231
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214142507
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 13:49 schreef miss_sly het volgende:

Het is na overleg met F(A)'s dat er is besloten over te gaan tot een splitsing. Dus het kan echt niet anders, helaas.
Jammer, maar helaas.
In dat geval zou ik het inderdaad via het alfabet splitsen in 2 delen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 14:05:48 #232
5428 crew  miss_sly
pi_214142666
Ik ga even kijken of ik vandaag tijd heb om het te splitsen.

Maar dus een vriendelijk verzoek om het cijfer voortaan ook bovenin te zetten, dan gaat de lijst aanvullen een stuk sneller.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_214261666
Waar: Savarin Fine Dining te Oostende
Wanneer: gisteravond
Wat:

In het kader van zelf te weten komen wat wel en niet de moeite is in mijn nieuwe woonplaats (en ook gezien aangenaam gezelschap) gaan eten bij Fine Dining restaurant Savarin. Savarin ligt direct aan zee, en je hebt dus een mooi uitzicht op zee en stapt direct vanaf het strand zo het restaurant binnen. Hartelijke ontvangst en we begonnen met voor mij de huiscocktail welke op basis van vers geperst fruitsap was met gin en een schuim van iets. Voor gezelschap een rode fruitige wijn. Hierbij kregen we gelijk een drietal amuses:




Een kleine steak tartare (top van smaak, grof met de hand gesneden en goede smaak van het vlees ook nog), een krokantje met geitenkaas en rode biet, en een bolletje foie gras met mango. Top top! Heerlijk begin, zelfs de foie gras waar ik normaal geen fan van ben, super!

We gingen voor het menu van de maand, de keuze was tussen 4 en 5 gangen (74 of 98) en dan optioneel nog kaas extra (16 pp) of keuze natuurlijk kaas of dessert. Ook was er de optie om het tussengerecht/tweede voorgerecht in moscovite style te doen met kaviaar dus (30 pp) en gezien ik met een Russische was was dat natuurlijk geen vraag: jazeker.

Als voorgerecht kregen we volgens de kaart: Ravioli - koolrabi - aubergine wat dus een Ravioli van koolrabi bleek te zijn, maar een heerlijk fris voorgerecht en heerlijk van smaak weer. Gezien we net van het strand kwamen en het heerlijk weer was, was zo'n fris voorgerecht perfect om mee te starten.



Toen het volgende gerecht namelijk:
Kabeljauw - oester - yuzu - bouillon van ham

Gezien tafelgenoot blijkbaar geen varkensvlees at en dat niet tegen mij had gezegd vooraf had ik dat bij de reservering niet mee kunnen geven, maar geen probleem we veranderen dat voor mijn gezelschap in een miso bouillon en ik heb geproefd, dat was eigenlijk nog beter, maar dat van mij was ook heerlijk.



Toen het volgende gerecht en de topper van de avond, kan ook door de toch wel mooie hoeveelheid kaviaar komen:
Noordzeekrab - Granny Smith - zure room*
Met dus als optie voor 30 pp met kaviaar zoals op foto:



Ja wat moet je hier van zeggen, topper van de avond natuurlijk, krab, kaviaar, heerlijk. Geweldig gerecht, als ik Iwanius was had ik deze nog 100x uitgevraagd. Maar dat doe ik niet.

Toen als hoofdgerecht was het varkensvlees, ja dat was voor tafelgenoot natuurlijk weer een probleem maar voor de bediening niet ondanks dat het een vast menu was: we vervangen dit voor een lekker stukje vis, voorkeur voor iets? Mooi opgelost dus. Voor mij gewoon varkensvlees, welke heerlijk was maar als je net krab met kaviaar op hebt is dat natuurlijk wel even net wat minder vuurwerk en eigenlijk vond ik het vis gerecht ook lekkerder, misschien omdat je zo lekker aan zee zit?

Solomillo Iberico - wortels - cantharellen




Toen gingen we voor en kaas en dessert, allereerst kazen van van Tricht uit Antwerpen, ja de meester wat betreft kaas natuurlijk dus dat kan niet fout zijn. Enige wat het nog beter had kunnen maken was een kaas kar waarvan je zelf kon kiezen, maar gewoon perfect verder:



Toen het dessert:
Aardbei - passievrucht - cashewnoten



Dit vond ik eigenlijk het minste van de avond, door die cashewnoten vooral. Had het simpel gehouden bij aardbei en zaken daarom en niet van die harde noten er tussendoor steeds, dat was beter geweest. Maar dat is mijn mening.

Al met al zeker een goed adres, zeker aan te raden en gezien ze maandelijks wisselen van menu ga ik hier zeker terug komen. Ook door de locatie. Wij hebben alles extra gepakt, maar als je het gewoon bij 4 gangen houd zonder alle extra's denk ik ook voor een zeer schappelijke prijs.

Wij waren in totaal met een fles rode wijn, huiscocktail, en dus de kaviaar etc in totaal 430 euro kwijt maar dit kan zeker voor minder als je wat "gewoner" doet.

Cijfer: 8.7/10
  vrijdag 12 juli 2024 @ 15:59:26 #234
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_214262989
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 14:05 schreef miss_sly het volgende:
Ik ga even kijken of ik vandaag tijd heb om het te splitsen.

Maar dus een vriendelijk verzoek om het cijfer voortaan ook bovenin te zetten, dan gaat de lijst aanvullen een stuk sneller.
Tip:
Pas de OP van deze topicreeks aan naar iets als:

quote:
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


<optioneel foto's + toelichtingen per foto>
  vrijdag 12 juli 2024 @ 16:42:27 #235
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214263421
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 15:59 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Tip:
Pas de OP van deze topicreeks aan naar iets als:
[..]

Ik zou het dan aanpassen naar:

Waar?
Cijfer?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214266873
Waar: Mosselhuis Oostende
Wanneer: net
Wat:

Ik had zin in mosselen, dus gingen even mosselen eten. Mosselhuis was volgens reviews top, dus daar maar heen.

We waren met drie, we kregen als amuse haring in mosterd saus. Ik en tafelgenoot houden niet van haring, maar onze Russische tafelgenoot vond dat heerlijk dus die heeft die drie op:



Toen gingen we voor bisque van Noordzee garnalen. Mocht van mij iets sterker van smaak, zaten wel garnalen in en was goed van smaak maar mocht wat meer ingekookt worden.



Wat betreft drinken ik vroeg een fles Cote de Rhone maar kreeg een duurdere fles, natuurlijk wel betalen maargoed dachten die zijn toch toerist we doen gewoon een duurdere fles:



Fles was natuurlijk goed maar niet wat ik bestelde.

Toen, waar we voor kwamen, de mosselen:




Die waren goed! Met lekkere verse handgesneden frieten erbij en mayonaise en mosselsaus. Was perfect. Dus al met al een goede maaltijd. We hadden trouwens ook nog een portie garnaal kroketten erbij die ook top waren! Want onze Russische vriendin die zei steeds scampi scampi hier in Oostende maar onze Noordzee garnaal is natuurlijk geen scampi. Dus die moest even het verschil proeven.

Kosten: 230 euro 3 pers
Cijfer: 7/10
  Moderator / Miss SHO vrijdag 12 juli 2024 @ 22:54:46 #237
22592 crew  Ole
pi_214267323
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 22:09 schreef anndb het volgende:
Waar: Mosselhuis Oostende
Wanneer: net
Wat:

Ik had zin in mosselen, dus gingen even mosselen eten. Mosselhuis was volgens reviews top, dus daar maar heen.

We waren met drie, we kregen als amuse haring in mosterd saus. Ik en tafelgenoot houden niet van haring, maar onze Russische tafelgenoot vond dat heerlijk dus die heeft die drie op:

[ afbeelding ]

Toen gingen we voor bisque van Noordzee garnalen. Mocht van mij iets sterker van smaak, zaten wel garnalen in en was goed van smaak maar mocht wat meer ingekookt worden.

[ afbeelding ]

Wat betreft drinken ik vroeg een fles Cote de Rhone maar kreeg een duurdere fles, natuurlijk wel betalen maargoed dachten die zijn toch toerist we doen gewoon een duurdere fles:

[ afbeelding ]

Fles was natuurlijk goed maar niet wat ik bestelde.

Toen, waar we voor kwamen, de mosselen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Die waren goed! Met lekkere verse handgesneden frieten erbij en mayonaise en mosselsaus. Was perfect. Dus al met al een goede maaltijd. We hadden trouwens ook nog een portie garnaal kroketten erbij die ook top waren! Want onze Russische vriendin die zei steeds scampi scampi hier in Oostende maar onze Noordzee garnaal is natuurlijk geen scampi. Dus die moest even het verschil proeven.

Kosten: 230 euro 3 pers
Cijfer: 7/10
was je vorige week nog geweest?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 12 juli 2024 @ 23:42:38 #238
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214267633
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 22:09 schreef anndb het volgende:
Want onze Russische vriendin die zei steeds scampi scampi hier in Oostende maar onze Noordzee garnaal is natuurlijk geen scampi. Dus die moest even het verschil proeven.
*kuch* ik verslikte me in mijn wijn, maar ik zal wel weer een te dirty mind hebben _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214268095
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 23:42 schreef flipsen het volgende:

[..]
*kuch* ik verslikte me in mijn wijn, maar ik zal wel weer een te dirty mind hebben _O-
Ik kan hier op antwoorden maar beter van niet denk ik :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_214269443
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2024 01:25 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik kan hier op antwoorden maar beter van niet denk ik :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 13 juli 2024 @ 09:09:07 #241
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214269494
Kunnen we het hier gewoon over restaurants blijven hebben?
Spoilers!
  zaterdag 13 juli 2024 @ 09:52:52 #242
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_214269965
Waar? Pesca, Amsterdam
Cijfer? 9
Wanneer? 12-07-2024
Kosten? Ruim ¤300 voor 4 personen, incl. fooi
Wat at je?

Voorgerechten:

Hamachi


Gerookte zalm


Tonijn Aquachile


Tussengerechten:

Coquilles


Gamba's


Vongole in witte wijn saus (geen foto)

Hoofdgerechten

Zeebaars


Zeeduivel


Impressie?
Na een enthousiaste recensie hier van @Karzai vorig jaar leek mij dit ons onbekende visrestaurant een goede plek voor ons periodieke etentje met vrienden.

In het welbekende en beruchte Roothaanhuis, waar in de jaren '80 en '90 stevige dansfeesten gehouden werden, is Pesca gevestigd.
Bij binnenkomst wordt je eerst langs de 'vismarkt' geleid en kan je je keuze maken uit allerlei schelp- en schaaaldieren en vis. Wat je kiest, wordt afgewogen en daarna naar de keuken gebracht.
Daarna ga je langs de 'wijnmarkt' en kan je je keuze maken uit zo'n 30 wijnen. Wij kozen voor een Gruber Roschitz, fruitig en niet te zwaar.

Vervolgens werden we naar onze tafel gebracht, waar de koude voorgerechten al snel geserveerd werden.
Men hanteert het principe van 'shared diner', dus gewoon pakken van wat op tafel komt en waar je trek in hebt.
De voorgerechten waren zeer smakelijk en dus snel op.

Na de voorgerechten kwamen eerst de gamba's en coquilles op tafel en vervolgens de vongole.
De vongole schelpen dreven in een heerlijke romige witte wijn saus en dus hebben we er nog wat brood bijbesteld om de pan zo veel mogelijk schoon te dippen.

De zeebaars was afkomstig van een Green Egg en alleen met olie, zout en peper op smaak gebracht. Prima!
Het hoogtepunt voor mij was de zeeduivel die botermals geserveerd werd, met een soort van notencrumble er op en wat lenteuitjes en paddestoelen erbij.

Een dessert hebben we niet genomen, we hadden genoeg aan een bak koffie.
Een latte macchiato werd echt kokendheet geserveerd en de reguliere koffie was behoorlijk bitter, dus minder en ook eigenlijk het enige minpuntje van de avond.

Bij het afrekenen kregen we ieder nog een Ben & Jerry's ijsje mee, dat we buiten, op weg naar de tram, in de stromende regen opgegeten hebben.

Qua indeling is het restaurant best vol, met her en der ook lange tafels, waardoor je pal naast een ander gezelschap geplaatst kan worden, maar dat past eigenlijk prima bij de opzet van het restaurant.
De sfeer is gemoedelijk en ondanks dat er flink wat afgekakeld wordt, heb je daar geheel geen last van.
Het jonge personeel is vriendelijk en attent.

Aanrader dus, @Karzai heeft niets te veel gezegd… ^O^

[ Bericht 2% gewijzigd door MadMaster op 13-07-2024 14:11:05 ]
  Moderator donderdag 18 juli 2024 @ 16:10:28 #243
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_214328719
quote:
88s.gif Op zondag 30 juni 2024 12:04 schreef golfer het volgende:
Waar: Bistro Baret in Amsterdam.

Prijs/kwaliteit: 8/10
Ah, die zit achter mijn kantoor. Loop er vaak langs, maar nog nooit binnen geweest om wat te eten. Kennelijk dus wel een aanrader. Goed om te weten.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 21 juli 2024 @ 12:22:06 #244
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214359119
Waar: Restaurant BastiJan in Haarlem.
Cijfer: 7,9/10
Wanneer: 20-07-2024
Wat:

Dit restaurant dat al vele jaren bestaat, staat intussen bij Tripadvisor op de derde plek van alle restaurants van Haarlem, dus wij waren wel een beetje nieuwsgierig naar de kookkunsten van chef-kok Jan Stroes.
Omdat het heerlijk warm weer was konden wij buiten aan een tafeltje op de Lange Veerstraat zitten. Leuk om langslopende mensen te bekijken en te becommentariëren. ;)

We kregen allereerst een mandje met brood en knoflookboter en een schaaltje groene olijven met een zoetzure uiendressing.

Vanwege het warme dorstige weer begonnen wij elk met een biertje; een Hertog Jan van de tap voor Blues en een Jopen Adriaan Wit voor mij.

Voorgerechten:

Voor Blues:

Licht gerookte eendenborstfilet geserveerd met sla, zwarte linzen, paddenstoelen, pecannoten en dressing van sinaasappel. Grappig op een ouderwets boerenbont bord geserveerd. Goed op temperatuur en erg lekker.

Voor mij:

Ook op een boerenbont bord geserveerde gebakken garnalen, op smaak gebracht met rode ui, paprika en knoflook en geserveerd met cocktailsaus.
Viel een klein beetje tegen, want ik had grote gebakken garnalen verwacht en de cocktailsaus was niet zelfgemaakt. De smaak was wel prima in orde.

Hoofdgerecht:

Voor Blues:

Een wat winters gerecht: kalfssukade zacht gegaard met groente, chorizo en een puree van knolselderij.
Botermals en voorzien van een heerlijke jus.

Voor mij:

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met groene asperges, erwt-asperges, saus van daslook met wat wasabi en roseval-aardappels in de schil.
Allemaal weer prima van smaak.

Bij het hoofdgerecht dronken wij een glas frisse witte wijn.
We besloten geen dessert te nemen en kregen na het afrekenen nog wel een glaasje limoncello van het huis.

Totaal waren wij samen 89,95 euro kwijt.

Allemaal gerechten die prima van smaak waren en heel vriendelijke en betrokken serveersters.
Wat ons betreft niet de 3e van Haarlem qua ranglijst, maar gewoon wel een goed en nog enigszins betaalbaar restaurant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214381428
Waar ? Alma Bistro, Breda
Wanneer? Afgelopen zondag 21 juli
Wat at je?
Afgelopen weekend met hoge verwachtingen de avond doorgebracht in één van de nieuwste restaurants in Breda. Tijd geleden gereserveerd en dat is maar goed ook, want zeer populair. Komende weekenden zitten snel volgeboekt en ook op deze mooi zondagavond was het buiten goed bezet, terwijl binnen ook enkele tafels bezet waren. Water kwam snel op tafel, de kaart werd uitgedeeld en toen van ons de eerste vraag; is er een vegetarische optie? Deze waren niet te zien op de kaart en de bediening kon niet gelijk antwoord geven. Bij reservering wel aangegeven dat er 1x vegetarisch was en bij terugkomst werd door bediening aangegeven dat een voorgerecht wel als vegetarisch kon worden geserveerd en daarnaast werd een hoofdgerecht buiten de kaart om geserveerd. Leek prima oplossing.

De rest van de kaart zag er goed uit, mooie interessante opties, maar wel behoorlijk aan de prijs. Er werd alleen á la carte geserveerd en ook de hapjes vooraf waren stevig geprijsd. Vooraf hadden we vers afgebakken brood met daslookboter en twee brioches met vers geschaafde truffel en parmezaan. Mooi getoond en zeer lekker.

Voorgerecht: vegetarisch gerecht was straciatella met griekse basilicum en pistache. Originele gerecht was incl. langoustine, deze dus weggelaten. Zelf had ik een mooie tartaar van Yellowtail, mooi opgemaakt en goed op smaak door de zuren van limoen en frisse retich. Daarbij twee verschillende witte wijnen gekozen; Z-Afrikaanse Chenin blanc bij de straciatella, zelf had ik een Duitse Riesling. Grote verschillen tussen de twee, maar goede keuzes bij de gerechten.

Hoofdgerecht: het vegetarisch hoofdgerecht was een millefeuile van aardappel met artisjok, terwijl ik zelf ging voor een zeebaars met citroen beurre blanc. Prima gerechten, wel beetje kleine porties. De frites waren wel zeer goed. Voor de wijn gingen we voor een iets stevigers; Bourgogne Chardonnay bij het vegetarisch gerecht, zelf voor een witte Rioja. Leuke keuzes.

Nagerecht wisten we al bij binnenkomt en de kijk op de kaart; mile feuille met zwitserse room en gezouten toffee. Daarbij een bol versgedraaid kaneelijs, super en goede afsluiter.

Impressie?
Tja wat er van te zeggen. Ja, het was goed op smaak. Mag ook wel als de eigenaren dit als derde zaak hebben, naast Alma* en de Alma brasserie in Oisterwijk. Ze houden goed vinger aan de pols en al het personeel probeert het je goed naar de zin te maken. We zaten wel wat uit de loop, dus soms over het hoofd gezien of duurde het langer voor de wijn bij het hoofdgerecht (borden al op tafel, snel nog vragen welke wijn we willen en die dan snel komen brengen). Kleine puntjes voor verbetering nu ze net open zijn.
Ja, de zaak is prachtig ingericht en dat zal best wat hebben gekost. Die investering moet terugverdiend worden en dat zien we aan de prijzen. Zowel de gerechten vooraf (brioche truffel 13 euro per stuk terwijl ik initieel dacht aan prijs per twee gezien de foto's) als de overige gerechten zijn fors geprijsd. Dat het vegetarisch voorgerecht uiteindelijk dezelfde prijs had als het normale gerecht, min de langoustine, is een minpunt. Wijnen zijn er in alle prijsklassen per glas, maar begint bij 8 euro tot ruim in de 20 euro. Al met al zorgt dat toch wel voor een prijzige avond en persoonlijk vind ik ze, met het concept wat ze neerzetten en "een gat in het aanbod van restaurants in Breda" een misser. Er zijn al fine dining restaurants en andere bistro's zijn om de hoek te vinden en denk dat de zaak toch wel 20-30% te hoog zit qua prijs. Benieuwd hoe dat verder zal gaan.
Kosten? 240 euro incl. fooi
Cijfer? 8- . Prima eten, mooie zaak, maar wel flinke aanslag op je portemonnee voor een bistro.
pi_214392290
Waar ? Markant, Breda
Wanneer? Afgelopen maandag 22 juli
Wat at je?
Na een druk weekend door voor een ander etentje in een ander, voor mij nieuw, restaurant. Op maandag minder keuze qua restaurants, maar hier nog een tafel voor vijf personen kunnen reserveren. Bij aankomst valt gelijk de kleinschaligheid op; zeven tafels verdeeld over de ruimte, een kleine bar en een echtpaar wat alles in goede banen leidt in de bediening, met twee man in de keuken. Hartelijk ontvangst, bier werd op een verrijdbare tap aan tafel getapt. Ongedwongen sfeer en de eigenaar gaf aan juist klein te houden, om zo de controle te hebben en veel aan tafel te kunnen komen.

Gekozen voor drie gangen van een sterk Frans georiënteerde keuken. Vegetarisch was er wel beschikbaar, ook al was er maar één gerecht per gang. Het is niet anders, maar was goed op smaak. Begonnen met een amuse en wat brood. Hierbij konden we twee soorten zelfgemaakte boter kiezen, die als torentjes voor ons werden gebracht. Gekozen voor limoen/peper en boter met ui (derde keus was pittig met espelette-peper). Als voorgerecht zelf gekozen voor een gerecht met gamba, geserveerd als terrine, met nectarine en een toets van vanille. Erg verrassend, mooi opgemaakt. Daarbij kozen we (3 wijndrinkers, 2 zonder wijn) voor een opvallende Chardonnay uit de Jura. Misschien ging ik teveel voorbij aan de opmerking 'vrij oxidatief', want dit was heel anders dan ik verwachtte. Rook opvallend sterk, maar smaakte zeer goed. Zou anders nooit hebben gekozen voor deze wijn, maar was een prima combinatie met mijn gamba en voor bij de kippenlever die door de andere wijndrinkers was besteld.

Hoofdgerecht gekozen voor lam, rugfilet, geserveerd met zeegroenten en vijg. Daarbij meegegaan in de suggestie van de chef en toen kwam de lichtste rode wijn die ik ooit heb gedronken. Bijna Taval Rosé van kleur, maar nog wel echt een rode wijn. Licht in tannines en leek op een grenadine voor volwassenen. Erg leuk. Paste uitstekend bij het lichte hoofdgerecht. De vegetariër had een pasta gerecht met pistache en parmezaan, wat prima was.

Nagerecht was wisselend. Een enorm kaasplankje voor 2 personen kwam op tafel met daarbij 5 Nederlandse en 5 buitenlandse kazen. Sommigen waren minder onder de indruk van de ganzenlever met suikerbrood; het deed volgens eigen zeggen wat simpel aan. De gedronken Chenin Blanc uit de Liore was stevig en was meer dan prima bij mijn kazen. Koffie na, wat mooie friandises en toen was de avond klaar.

Impressie? Fijn restaurant, fijne ambiance (en op maandag volgeboekt, ook al waren het maar zeven tafels) en prijstechnisch weinig te klagen. Aandacht van de eigenaar, veel kunnen praten en dit geeft voor mij ook bepaald gevoel. Stond open voor de opmerkingen over enkele gerechten, hoewel dat voor mij geen punt was. Zelf meer dan goed gegeten.

Kosten? was uitgenodigd, maar totaal was 550 euro incl. fooi. Dit is voor 5x 3-gangen, aperitief, diverse non-alcoholische dranken, twee flessen wijn, koffie en friandises na
Cijfer? 9. Een erg mooi restaurant, met veel aandacht van personeel en aandacht op het bord. Minder fancy dan bij Alma, maar de sfeer maakt veel goed.
pi_214396550
Waar: Le Chevalier, Oostende
Wanneer: gisteren
Wat:

Zin in vis/kreeft en maandag en dinsdag zijn ook hier wat moeilijke dagen met wat er wel en niet open is maar uiteindelijk terecht gekomen bij restaurant Le Chevalier. Gezellig druk, en direct aan zee. We waren met drie en kregen als amuse eerst selder met ham, gezien twee tafelgenoten geen varkensvlees aten heb ik deze alle drie op, gewoon prima:



Toen hebben we toast gerookte zalm gedeeld gezien allemaal relatief kleine eters:



Lekker huis gerookte zalm, had ik zin in.

Hierna kozen we eigenlijk voor twee keer kreeft, maar er was nog maar een kreeft beschikbaar. Geen punt bestelling werd uiteindelijk dus een kreeft, een kabeljauw en bouillabaise. Allemaal top van smaak! Kreeft betaal je per gewicht en komen ze aan tafel wegen, je kan zelf kiezen hoe je deze bereid wil hebben. Voor mij de bouilabaise met mooie stukken vis in een pannetje geserveerd en super van smaak en de kabeljauw was ook heerlijk vers met een lekkere waterkers saus.





Als ze plek hebben en je wil vis eten direct aan zee is dit zeker een aanrader. Met twee flesjes wijn waren we 235 euro kwijt.

Cijfer: 8/10
  zaterdag 27 juli 2024 @ 16:15:08 #248
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_214434746
Waar? Maak met Smaak/Chef Yamen, Wormer
Cijfer? 8
Wanneer? 26-7-2024
Kosten? ¤125,00 voor het 5 gangen menu voor2 personen, incl. drankjes en fooi
Wat at je?

Het restaurant heeft uitsluitend verrassingsmenu's, dus was het afwachten wat er op tafel zou komen.
We kozen voor het 5 gangen menu:



Voorafje (geen foto): Versgebakken sesambroodje met hangop (labneh) en Syrische za’atar (een kruidenmengsel met onder meer wilde oregano en sesam)

Voorgerechten:

Gefrituurde bloemkool met yogurt in olie van Aleppo peper met vers platbrood



Aubergine met granaatappel siroop, vijg en geitenkaas



Bodem van bladerdeeg met gekruid lamsgehakt en granaatappelstroop



Hoofdgerecht:

Ossenhaas, een simpele salade en gefrituurde aardappeltjes



Dessert:

Moderne cheesecake met olijfolie, kardemomijs, passievrucht/mangosaus en crumble met zeezout en granaatappel



Impressie:
In de Dorpsstraat van Wormer zit dit restaurant verscholen, gerund door de Syrische chef Yamen, die sinds 2016 in Nederland verblijft. We hadden goede verhalen gehoord over dit restaurant en na een bezoek aan het Syrische restaurant Moush Moush in Arnhem met de CUL SC groep was ik enthousiast geworden over het Syrische eten.

Het restaurant zit in een één van de 2 naast elkaar gelegen panden, die voorheen bij elkaar hoorde.
Het oogt binnen allemaal wat knullig, met afbeeldingen van Zaanse gevels aan de muur en lampen met klompen als lampenkappen. Waarschijnlijk een restant van het voorgaande restaurant.
Ook kijk je door ramen in de zijwand van het restaurant in het naastgelegen pand, waar het een enorme rommel is.
Bijzonder…

Het restaurant zat al stampvol bij binnenkomst, ook op het terras buiten was het vol.
We werden welkom geheten chef Yamen zelf. In de open keuken stonden 4 dames en heren de gerechten voor te bereiden, later aangevuld met de chef himself en er liep 5 man/vrouw in de bediening.

De gerechten waren niet allemaal 100% zuiver Syrisch, het is een mix van de Syrische en andere keukenstijlen, zoals ook op de kaart aangekondigd was.
Alles was lekker met soms verrassende smaken, hoewel het hoofdgerecht (botermalse ossenhaas) wat simpel was qua garnituur.
Na de 5 gangen zaten we allebei mudvol.

Als je van simpel, eerlijk, betaalbaar eten houdt en eens wat anders wilt qua smaken, dan is dit restaurant zeer de moeite waard, ondanks de naam en ambiance, die wat simpel zijn…
pi_214434987
Vooral de voorgerechten zien er mooi en erg lekker uit, nagerecht ziet er ook heerlijk uit. T is dat het niet echt naast de deur is.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 27 juli 2024 @ 17:17:06 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214435722
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 juli 2024 16:15 schreef MadMaster het volgende:
Waar? Maak met Smaak/Chef Yamen, Wormer
Cijfer? 8
Wanneer? 26-7-2024
Kosten? ¤125,00 voor het 5 gangen menu voor2 personen, incl. drankjes en fooi
Wat at je?
-knip-
Daar is Hiske Versprille van De Volkskrant een paar maanden geleden ook geweest en die was er ook redelijk enthousiast over.
https://archive.ph/qfghE
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')