abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_214476938
Wanneer: Gisteren
Waar: Valentino, Oostende
Wat:

Gisteren snel even wat lunchen, maar ja met zo'n super dag aan zee natuurlijk overal vol vol vol. Binnen nog een laatste plaatsje hier kunnen bemachtigen. Niet het beste aan zee, kleine kaart, maar toch redelijk gegeten. Zou hier echter niet snel terug keren als het niet hoeft. Tongetjes (35 euro per portie) waren wel goed gebakken en erg vers, maar zoals je ziet garnituur stelde niet veel voor en sja interieur/bediening ook niet. Zijn betere restaurants aan de kust.

2x tongetjes dus met frietjes.
1 duvel en een cocktail




Cijfer: 6/10
Kosten: 82 euro
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 2 augustus 2024 @ 08:31:37 #252
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214517825
Waar? DE Meerplaats IJmuiden https://www.meerplaats.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Zeebaarsfilet
Impressie?


Kosten? 101. Incluis bier en twee Ierse koffie.
Cijfer? 8

Ik heb dus 22 jaar in IJmuiden gewoond, maar nog nooit bij één van de klassiekers van IJmuiden gegeten. Restaurant de Meerplaats. Een Visrestaurant. Het is er gewoon nooit van gekomen.

Ik had de Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus.
Diegene met wie ik at had Tarbot buiten de kaart om.
Erbij kreeg je salade, aardappeltjes en rabarbercompote.
Het was erg lekker c_/. We sloten af met twee Ierse koffie.
Nadeel ik vind het wel aan de prijs, maar als ik kijk naar de overkant Kop vd Haven dan zijn visrestaurants ook gewoon duur geworden. Het was er iig erg lekker :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_214525615
Waar: Vincl'O, Oostende
Wanneer: Gisteren
Wat:

Gisteren even uit eten bij een voor mij nog onbekend restaurant. Het is een erg klein (verstopt) restaurantje dat volgens mij door man- en vrouw word gerund, slechts een tafel of 5 hebben ze. Ik had gelukkig gereserveerd en een vriendelijke ontvangst stond ons te wachten, en ze werken met een vast menu (79 euro pp).Niets te kiezen dus, en we begonnen met een glas champagne en kregen als eerste twee oesters op Thaise wijze. Ik ben niet zo'n oester fan, maar gezien er ook nog een bordje met charcuterie volgde en tafelgenoot geen varkensvlees eet hebben we dat mooi op kunnen lossen zo. Ook kregen we nog een kleine steak tartare handgesneden als amuse.





Toen kregen we een ceviche van zonnevis wat weer eens niet een echte ceviche was (was weinig zuur in te bekennen) maar meer gewoon een normale tartaar maar was lekker!



Dit gevolgd door een bolletje sorbet als verfrissing, ook goed!



Toen wilde zeebaars met sauce vierde, lekker!



Toen risotto met zeeduivel en cantharellen. Super ook, wel grote portie!



Dessert was simpel maar moest ook niet te veel meer na al die grote porties.



Kosten: 240 euro
Cijfer: 8/10
pi_214529600
En nu heb ik ook zin in vis! Even morgen kijken op de markt, heb er zin in!
pi_214529728
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2024 08:31 schreef borisz het volgende:
Waar? DE Meerplaats IJmuiden https://www.meerplaats.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Zeebaarsfilet
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten? 101. Incluis bier en twee Ierse koffie.
Cijfer? 8

Ik heb dus 22 jaar in IJmuiden gewoond, maar nog nooit bij één van de klassiekers van IJmuiden gegeten. Restaurant de Meerplaats. Een Visrestaurant. Het is er gewoon nooit van gekomen.

Ik had de Gegrilde zeebaarsfilet met groene asperges en kreeftensaus.
Diegene met wie ik at had Tarbot buiten de kaart om.
Erbij kreeg je salade, aardappeltjes en rabarbercompote.
Het was erg lekker c_/. We sloten af met twee Ierse koffie.
Nadeel ik vind het wel aan de prijs, maar als ik kijk naar de overkant Kop vd Haven dan zijn visrestaurants ook gewoon duur geworden. Het was er iig erg lekker :)
Lekker, hè.
Dit restaurant wordt altijd afgedaan als oubollig, 'nog met mijn oma gegeten' en aan de ene kant klopt het ook, ( het 60-jarige huwelijksjubileum van mijn O&O) was ook daar, maar het is echt goed eten. En ik lus 2 soorten vis, Hollandse garnalen en sliptong, maar heb de afgelopen 10 maanden, 3x heerlijk gegeten. Eten is gewoon goed, bediening is goed, en de prijs is dan, in mijn geval ook goed.
En ik ben een authentieke Santpoortse..

In ieder geval beter dan de horror die ik 2 weken geleden bij https://www.eet.nu/haarlem/casa-di-papi heb mogen meemaken. Laatste recensie is van mij, geen foto's, was geen tijd voor _O-
pi_214646095
Waar: Brasserie Ocean te Oostende
Wanneer: Gisteren
Wat:

We begonnen met wat oesters en kregen daarbij wat olijven en tonijn salade en gezouten boter met brood.



Toen van de tapa kaart gerookte zalm op toast, gefrituurde pladijs, nog wat extra oesters en Nikkei tonijn pikant dus maar heerlijk:






Hierna nog gezien Oostende een garnalen salade gedeeld van een lokale vissersboot, heerlijk ook met handgesneden frietjes.



Toch met een flesje wijn nog 200 euro kwijt. Cijfer 7,5/10

Hierna nog aan zee een wafel op en churros


pi_214646168
Waar: Le Chevallier te Oostende
Wanneer: Vandaag
Wat:

Vandaag lunch aan zee weer, Le Chevalier is toch wel een favoriet inmiddels. Gingen voor wat oesters vooraf, en daarna voor tongetjes en tarbot met puree en frietjes. Hierna afgesloten met dessert van sorbet van citroen met vodka, heerlijk weer.

Amuse tussendoor was nog een caprese salade.







Was weer super in orde, echt beste restaurant prijs/kwaliteit aan de kust. 8,5/10
Prijs geloof ik 160 euro.
  vrijdag 9 augustus 2024 @ 22:22:20 #258
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214652335
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 18:19 schreef anndb het volgende:
Hierna nog aan zee een wafel op en churros
Hoe verkracht ik churros... nou zo ongeveer. De vulling hoort binnenin te zitten joh! Enne, ik dacht dat jij niet van de oesters was, maar kennelijk ben je overgehaald :D

Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 10 augustus 2024 @ 00:09:48 #259
22592 crew  Ole
pi_214653730
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 22:22 schreef flipsen het volgende:

[..]
Hoe verkracht ik churros... nou zo ongeveer. De vulling hoort binnenin te zitten joh! Enne, ik dacht dat jij niet van de oesters was, maar kennelijk ben je overgehaald :D

[ afbeelding ]
dat was chick van de dag toch?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_214653950
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 00:09 schreef Ole het volgende:


dat was chick van de dag toch?
:D :Y)
pi_214654746
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 18:23 schreef anndb het volgende:
Waar: Le Chevallier te Oostende
Wanneer: Vandaag
Wat:

Vandaag lunch aan zee weer, Le Chevalier is toch wel een favoriet inmiddels. Gingen voor wat oesters vooraf, en daarna voor tongetjes en tarbot met puree en frietjes. Hierna afgesloten met dessert van sorbet van citroen met vodka, heerlijk weer.

Was weer super in orde, echt beste restaurant prijs/kwaliteit aan de kust. 8,5/10
Prijs geloof ik 160 euro.
Je hebt Rog gekregen in plaats van Tarbot. Dat is wel jammer als je dat niet besteld hebt. Best wel een prijsverschil ook.
pi_214658151
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 08:03 schreef DIJK het volgende:

[..]
Je hebt Rog gekregen in plaats van Tarbot. Dat is wel jammer als je dat niet besteld hebt. Best wel een prijsverschil ook.
Je hebt gelijk, foutje van mij
pi_214658158
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2024 22:22 schreef flipsen het volgende:

[..]
Hoe verkracht ik churros... nou zo ongeveer. De vulling hoort binnenin te zitten joh! Enne, ik dacht dat jij niet van de oesters was, maar kennelijk ben je overgehaald :D

[ afbeelding ]
Nee oesters voor mij niet, die heeft tafelgenoot op.
pi_214658627
Waar?
De Dyck, Woubrugge
Wat at je?
Het 8 gangen-menu, te beginnen met 2 amuses;

Komkommer met tomatillo en vlierbloesem

Prei met verveine en garum van kaaskorsten

Tuinboon met brandnetel en bieslook

Aardappelstampotje met andijvie, mosterd, augurk en aardappelchipjes

Spiesje van varkensbuik en een met pulled pork gevuld shizoblad.
[img]]https://i.imgur.com/PhXT0hg.jpeg[/img]
Geroosterde bindsla met zuring en aubergine
Braam met rozemarijn, spar en hazelnoot

Yoghurt met vlierbloesem en roos en een soufle;

Impressie?
Bij de Dyck verbouwen ze 99% van de producten die ze serveren zelf of komen uit de directe omgeving, naast het restaurant ligt de grote moestuin en lopen de varkens rond (helaas mag je er niet een aanwijzen die ze dan gaan serveren). De wijnen komen veelal uit Nederland en in ieder geval <500 km ervandaan. Alleen de koffie wordt lokaal gebrand maar komt van verder. Dat betekent wel dat er sterk seizoensafhankelijk gekookt moet worden met relatief veel geconserveerde ingredienten en een vaak wisselend menu. En dat het restaurant nogal in the middle of nowhere ligt, dat betekende dus of 25 minuten vanaf de dichtsbijzijnde bushalte over een dijkweggetje lopen of een half uurtje op de OV-fiets vanaf Alphen a/d Rijn. Het werd het laatste.

Na binnenkomst mochten we de avond buiten op het terras beginnen waar we begonnen met een frisse bubbel van wijngaard De Toffe Peer uit zeeland in een (totaal niet bij de naam passende) überklassieke champagne-fles. De eerste amuse was een balletje pomme dauphine met een spannende vulling van bonenkruid en dragon. De volgende amuse viel wat tegen: eentje van courgette met citroenmelisse, wat op zich een prima combinatie had kunnen zijn maar door de wijze van serveren (grote plakken courgette, grote bladeren citroenmelisse) toch vooral een hap courgetteplakjes opgevolgt door een overdosis citroenmelisse werd. Gelukkig maakte het eerste gerecht alles goed: Een werkelijk sterwaardig, fris zomer gerecht van balletjes komkommer met tomatillo en vlierbloesem. Heerlijk fris, vol groene smaken afgemaakt met het florale van vlierbloesem. Het volgende gerecht was de prei met verveine en een garum gemaakt van oude kaaskorsten. Een uiterst spannend gerecht met een enorm intense smaak. Heel erg op een delicaat randje tussen enorm lekker en acquired taste maar wel precies aan de goede kant van dat randje. Heel erg gaaf om zo'n gewaagd gerecht te mogen proeven. De derde gang waren de tuinboontjes. Ondanks dat de tuinboontje perfect beetgaar gekookt waren en de brandnetel en bieslook voor een smaakvolle romigheid zorgden, viel het gerecht een beetje tegen. Er miste een contrasterend randje en iets fris, het was vooral groen, groen en nog eens groene smaken zonder iets om het in belans te houden. Gelukkig stond nog wel de gerookte geitenboter van het brood op tafel en die maakte het gerecht af. Wel een gemiste kans voor de keuken, een klonterje geitenkwark of wat cottage cheese had dit gerecht zoveel beter kunnen maken. Daarna zakte het niveau wat in tot aan de twee deserts: Het stampotje met andijvie, mosterd en augurk werd geserveerd met chipjes van krokant gebakken aardappel. Niets mis mee, maar verder weinig spectaculair. Wel een goed idee om de augurkjes te onthouden voor als het weer stamppottijd is. Het zelfde geld ook voor de varkensbuikspiesjes en met pulled pork gevuld misoblad: op een willekeurig foodtruckfestival zou je me niet horen klagen. Maar als ik 100 euro voor een menu afreken, verwacht ik toch wat meer. De desserts waren ten slotte wel ronduit geweldig: Een coulis van rozemarijn met frisse dennetonen van de spar en daarbij de donkere, kruidige aroma's van bramen. Fenomenaal. Alleen de bijbehorende wijn (een spätlese Riesling) kon wat moeilijk mee met de intense zoetheid van het gerecht waardoor die nogal zuur wegtrok. Het tweede desert van yoghurt, vliesbloesem en een souflé was (bijna) van het zelfde niveau, heel mooi in balans door de frisse yoghurt en de zoete soufflé.

Al met al hebben we lekker gegeten, al ging het qua niveau wel wat op en neer. Ronduit sterrententwaardige gerechten zoals de komkommer aan het begin en beide dessert, superspannende, gewaagde gerechten zoals de prei met kaasgarum en de pomme dauphine met bonenkruid en dragon maar ook wat eenvoudig te voorkomen gemiste kansen zoals de tuinbonen of wijnpairing bij het bramendessert. Het zelfde geldt ook voor de wijnen: wisselend tussen supergoede wijnen zoals een riesling uit de Saar met hele sterke maar heel prettige pétrol-tonen die we bij de varkensbuik hadden of de hele bezondere port-achtige muscat-blue uit het Reestland bij Balkbrug bij het tweede dessert (ik heb net een doos besteld). Maar ook niemendalletjes zoals de rode wijn van wijndomein Oude Waalstroom bij Zaltbommel, die me nog het meest deedt denken aan de een wijn die ik ook voor 1,99 bij de Carrefour in Frankrijk kocht: Technische correct en zonder fouten maar met een afdronk in nanoseconden en de complexiteit van gedestileerd water.

De eindconclusie: Koken kunnen ze duidelijk. En het idee om alles zo lokaal mogelijk te doen en dat ook nog een uit te voeren is top. Maar hier en daar mag wel een puntje op de i. Of gewoon keuzes maken: geen 8 maar 6 gangen bedenken en die dan tot in de puntjes uitvoeren.

Kosten?
378,- voor twee personen, 8 gangen inclusief wijnarrangement.
Cijfer?
8

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 10-08-2024 16:20:37 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 10 augustus 2024 @ 15:15:59 #265
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214659461
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 14:01 schreef stavromulabeta het volgende:
...en lopen de varkens rond (helaas mag je er niet een aanwijzen die ze dan gaan serveren).

...een wijn die ik ook voor 1,99 bij de Carrefour in Frankrijk kocht: Technische correct en zonder fouten maar met een afdronk in nanoseconden en de complexiteit van gedestileerd water.
_O- _O- _O-

quote:
De derde gang waren de tuinboontjes. Ondanks dat de tuinboontje perfect beetgaar gekookt waren en de brandnetel en bieslook voor een smaakvolle romigheid zorgden, viel het gerecht een beetje tegen. Er miste een contrasterend randje en iets fris, het was vooral groen, groen en nog eens groene smaken zonder iets om het in belans te houden.
@Dr_Flash :D

Fijn weer zo´n uitgebreide review van je te mogen lezen! Kan je intussen weer alles eten?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214659546
Optieven met dat biggenvoer.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_214660123
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2024 15:15 schreef flipsen het volgende:

Fijn weer zo´n uitgebreide review van je te mogen lezen! Kan je intussen weer alles eten?
Zolang ik niets hoef af te happen wel... Mijn voortand zit er nog wat provisorisch ingeplakt dus ik eet alles keurig netjes met mes en vork.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 15 augustus 2024 @ 12:28:40 #268
35189 Troel
scherp en bot
pi_214719440
Vorige week zag ik bij toeval dat het mogelijk was om voor gisteren te reserveren bij Joann in Enschede. Bijzonder, want meestal moet je echt wel maanden van te voren reserveren heb ik me laten vertellen. Volgens mijn vriend en een aantal van onze kameraden echt een supergaaf restaurant. Voor mij wat minder leuk: want ik ben niet van de verrassingen. Dus afgelopen woensdag werd ik gebeld door een van de medewerkers, die ruim de tijd nam om met mij het menu door te nemen. Ik koos sowieso voor de variant zonder zee-dingen, mijn vriend eet alleen geen mosselen (allergie). Het enige wat ik verder zelf aangaf was het feit dat ik niet van geitenkaas houd.

Op het laatste moment had mijn vriend door waar we naar toe gingen. Blij verrast, want hij wil al tijden met mij naar Joann, maar dat houd ik dus altijd af. Ik was erg benieuwd. Bij binnenkomst konden we keurig onze accu's van de fietsen in de garderobe achterlaten. In de tijd dat we dat deden, werd er keurig een krukje bij de tafel gezet waar ik mijn tas op kon zetten. We hadden perfect uitzicht op de keuken en begonnen met twee kleine amuses. We hebben daarna 7 gangen én een kaasplankje gehad. Ik heb geen foto's gemaakt van het eten en ik weet echt niet meer in welke volgorde en ook niet meer wat ik allemaal precies kreeg, want het was allemaal zo gaaf en lekker dat het me een beetje overweldigde. Ik heb denk ik maar vier keer gezegd dat ik veel eerder had willen gaan.*

Wat ik in ieder geval gehad heb: briochebroodjes met boter aangelengd met gepofte rode ui. Steak tartare met een pittige chilisaus, kalfstong met groene appel en komkommer, buikspek, heerlijke sukade met rijstcrispies. Kwartel met eendenlever. Broccolitoffee en het stronkje stond ernaast met parels van passievrucht (de perfecte manier om wel broccoli te eten maar niet het nare mondgevoel van die bloempjes te hebben!) . Iets met jalapenomoes. Een overheerlijk toetje, wat ik het beste kan omschrijven als zeer luxe monchou. Vriend die wél zeedingen eet had geen kalfstong en geen sucade en geen steak tartare, maar garnalen, zeeduivel en nog een soort vis. Het was spectaculair en bovenal heel erg lekker. Ik dronk een cocktail met zure appel en gin en een mocktail met gember, kurkuma, vlierbloesem en roze pepers. Die vond ik zelf wat minder, maar zeker niet vies. Oja en een appelsap en een cola zero. Mijn vriend ging voor de wijn. In totaal hebben we (want ik heb wel alles geproefd) 5 verschillende wijnen geproefd, waarvan ik er een aantal ook erg lekker vond. Het moge duidelijk zijn dat ik een dure smaak heb, want de lekkerste wijn was 90 euro per fles en dat zou ik dus echt niet zelf kopen :P
Op het kaasplankje lag een Noord Hollandse kaas die op dezelfde manier klaargemaakt was als geitenkaas, maar dan wel met koemelk. Een kaas uit Zwitserland waar ook creme fraiche in verwerkt was. Een kaasje uit Belgisch Limburg die afgelakt was met Trappistenbier. Een goede harde kaas uit volgens mij Frankrijk die 6 jaar gerijpt had en als laatste een blauwschimmel uit een grot in Italie. Die ontving ik met de woorden "maar die smaakt niet als grot, waarna mijn vriend zich bijna verslikte in zijn stuk :@ " We sloten af met koffie met Armagnac (vriend), ik had nog wat cola over.

Wellicht een wat warrige en nietszeggende recensie, maar al met al geef ik Joann een 9.5. Vanwege de secuurheid, de service, maar ook de goede kwaliteit en het heerlijke eten. De schade voor 2 personen: een paar euro boven de 400 euro. Het menu zelf was 118 euro per persoon (zonder het kaasplankje)
https://restaurantjoann.nl/

*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_214719527
Fijn dat je toch geweest bent @Troel, klinkt allemaal prima ^O^ :9
Die wijn :D en de kazen :9
pi_214731857
Klinkt als een geweldige avond, @Troel!
  zaterdag 17 augustus 2024 @ 21:17:25 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214740394
Wanneer: 17-8-2024
Waar: Adamo Trattoria Enoteca in Haarlem.
Cijfer: 8,5/10
Impressie:
Op de plek in de Frankestraat in Haarlem waar jarenlang het Italiaanse restaurant La Forca zat, dat na het vorig jaar in september plotseling overlijden van de eigenaar en chefkok Guiseppe Comes is nu sinds februari een nieuw Italiaans restaurant geopend:
Trattoria Enoteca Adamo. Genoemd naar de eigenaar/ kok Luca Adamo, de zoon van het al jaren bestaande restaurant Luca bij de Amsterdamse poort in Haarlem. Hijzelf en zijn partner zijn afkomstige van Sardinië en de chef-kok Pasquale heeft jarenlang bij een vleesrestaurant in Napels gewerkt.
Vandaar ook dat ze een grote kast met dry-aged vlees hebben.

Aan de vroegere inrichting is niet veel veranderd, het is allemaal wat lichter en frisser geworden en er wordt gebruik gemaakt van echt tafellinnen.

We hadden gereserveerd via een kortingsactie van The Fork. De kaart heeft een beperkt aantal a la carte gerechten, die allemaal vers en ter plekke worden klaargemaakt en verder kan je kiezen tussen een 4 of 5-gangen verrassingsmenu. Dat gold niet voor de kortingsactie van The Fork. Wij kozen dus zelf wat a la carte-gerechten.

Als amuse kregen wij een bruschetta met pittige courgette en lekkere olijfolie:


Voorgerecht:

Tartare di tonno, handgesneden tonijn met zwart sesamzaad en wat citroen.Mooie portie grof gesneden tonijn. Prima van smaak.

Hoofdgerechten:
Voor Blues:

Caramelle ripiene con gorgonzola e pere. Een aparte soort pasta waarvan een soort rolletjes gemaakt waren die gevuld waren met peer en gorgonzola. Heel erg apart en heel erg lekker.

Voor mij:

Scaloppine funghi a tartufo. Kalfsvleesschnitzel met paddenstoelen en truffeltapanade. Supermals vlees en ruimschoots voorzien van paddenstoelen en truffeltapenade.

Bij onze hoofdgerechten hadden wij carfiofi grigliati: gegrilde artisjokken.

Alweer heel erg lekker.

We dronken bij het eten elk 2 glazen wijn. Voor Blues de rode Savini Rondineto Montepulciano d'Abruzzo en voor mij een witte Masi Pinot Grigio.

Vriendelijke, deskundige bediening.
Totaal waren we (met de korting via The Fork) 69,50 euro kwijt.
Met deze kortingsactie van The Fork absoluut de moeite waard en we komen zeker nog eens terug om wat meer gerechten te proeven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214740789
@golfer mooi verslag! Het ziet er erg lekker uit!
pi_214740805
Dat ziet er heerlijk uit en dat voor die prijs.
  Moderator / Redactie Sport zondag 18 augustus 2024 @ 21:23:57 #274
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214749813
Waar? Restaurant Parck, Houtplein, Haarlem
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Div hapjes en Tonijnsteak.
Impressie?



Kosten? 152. Drie personen. Incluis brood vooraf, fles water, bier, wijn koffie, scroppino.
Cijfer? 7,5


Morgen 36 jaar geleden verkoopt Philips hun witgoeddivisie aan Whirlpool en kwam ik op deze aardkloot. :+. Dat werd tegen mijn principes in al voor mn verjaardag gevierd. Maar ja komende weekenden was ook geen optie.. oO<
Het werd restaurant Parck aan het Houtplein van Haarlem. Een zaak met een standaard kaart qua eten de bierkaart is een beetje jammer. Maar goed het is mooi weer dus lekker buiten eten. Met ma en broertje alvast een feestje gevierd.

Vooraf een proeverij met zalm, carpaccio, tonijntaco, rendangkroketje en Thaise currysoep. Lekkere mix van Lekkere hapjes. Een paar soepjes waren al van het grote bord af.
Vooraf hadden we nog een brood met verse pesto en aioli. Dat was een lekker broodje en ook een lekkere pesto :).

Als hoofd gingen ik en ma voor de Tonijnsteak op foto 2. Mooi roze van binnen. Was lekker :). Erbij een salade van sla, mango en venkel.
Ma en broertje gingen voor koffie toe. Ik ging voor de scroppino. Een 7,5 is wat het het is. Gewoon lekker. Geen wow, maar gewoon dikke prima.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_214783101
Waar: Grieks restaurant Heraklion in Voerendaal
Cijfer: 6, wegens toch wel potentie
Wanneer: 25 mei 2024
Wat at je: Tweepersoonsschotel Griekse Tafel

Impressie:
Op vrijdagavond in onze vakantie moesten we onverwacht op zoek naar een restaurant. Het regende hard. We hebben in de auto maar wat rond gegoogled en gebeld. Alles zat vol maar bij Heraklion was er nog een tafeltje voor ons. Door de telefoon klonk het al flink druk.

Toen we aankwamen bij Heraklion werden er mensen weggestuurd bij de deur en op de deur hing een bordje dat ze gesloten waren. Binnen was het stampvol. Ons tafeltje stond klaar. Al snel merkten we dat het in het restaurant enorm gehorig was. Misschien wel het meest gehorige restaurant waar we ooit geweest zijn. Er was niets aan stoffering gedaan en het is een lang en smal restaurant.

Helaas was er net voor ons een groep van een man of 20 gaan zitten. Zij bestelden allemaal a la carte. Dat zorgde er voor dat wij uiteindelijk 55 minuten op ons eten hebben moeten wachten.

Het personeel was vriendelijk en werkte enorm hard. Het was alleen echt te merken dat dit restaurant nog niet zo lang is geopend door niet de meest ervaren mensen. De drukte, grote groep die a la carte bestelde, matige aankleding en dan ook nog steeds mensen die kwamen afhalen aan de bar. De stress was voelbaar.

Het eten was best goed. Niet het beste Grieks dat we ooit hebben gegeten maar die lat ligt verschrikkelijk hoog. De calamares waren goed, de lamskoteletten erg lekker en precies goed gebakken. Sowieso was alles goed gebakken en mals. De vissen waren ook lekker. Minpuntjes voor de fritessaus, en dan nog uit een zakje ook ;( De rijst was gigantisch zout, dat was wel een afknapper.

Kosten: ¤ 68, inclusief 2 biertjes en een grote en kleine fles bruiswater

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 23-08-2024 12:31:31 ]
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')