FOK!forum / Culinesse à gogo / Sterft doodnormaal aardappel/groente/vlees eten uit?
sirdanilotwoensdag 8 maart 2023 @ 18:29
De meesten hier zullen er vast mee zijn opgegroeid. Doodnormaal aardappel groente vlees. Bijvoorbeeld veel te lang gekookte broccoli, gekookte aardappelen zonder zout, en dan 1 (één) gebakken speklapje of karbonaadje of braadworstje of zo.

Hooguit mayo erbij en verder niets.

Is dit een gewoonte die aan het uitsterven is in Nederland? Want als ik met vrienden praat die nog in NL wonen maakt echt niemand dit. Die zitten allemaal aan de quinoa pokebowls. Of hooguit kopen ze van die schijven vegaburgers (god weet wat er allemaal in zit :r ), en van die voorverpakte harde aardappelschijfjes en misschien een zak groentemix maar dat is allemaal toch niet hetzelfde als de echte klassieke aardappel groente vlees.

Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?

Doodnormale aardappel groente vlees maak ik zelf ook maar heel af en toe want pasta is voor 1 persoon midner werk. Ik maak het wel als ik lekker vlees heb zoals ibjvoorbeeld een ierse black angus steak.

Stamppot maak ik wel wat vaker.

Denken jullie dat dit soort eten met uitsterven bedreigd is of kennen jullie nog jonge mensen die nog de doodnormale aardappel groente vlees maaltijd met enige regelmaat nuttigen?

Overigens is dat doodnormale eten hier in Ierland nog vrij gangbaar. Colcannon is bijvoorbeeld zo goed als hetzelfde als Nederlandse boerenkool. Maar veel Ieren zijn viesdik ( :r ) en halen gewoon elke dag takeaway, ze zijn dan ook moddervet. Met de auto kachelen ze naar de supermarkt die op 10 minuten loopafstand ligt :')
Socioswoensdag 8 maart 2023 @ 18:45
Zolang er maar een stukje Ierse Black Angus Biefstuk op het bord ligt.
stavromulabetawoensdag 8 maart 2023 @ 18:56
Zaterdag nog biefstuk met witlof gestoofd in dubbelbier en rozemarijnaardappelen gegeten. Maar verder komt een klassiek AGV'tje inderdaad maar zelden op tafel.

Ten slotte: Niet alles wat uitsterft is erg. Heksenvervolging, aderlatingen en mensenoffers zijn ook uitgestorven. Nou gaat het me wat voor om een AGV'tje daaraan gelijk te stellen maar het uitsterven daarvan zal ik een stuk minder erg vinden dan het uitsterven van bijvoorbeeld Sajoer Boontjes of Pasta Carbonara.
Harvest89woensdag 8 maart 2023 @ 19:05
Op zich is het niet erg als smakeloos boereneten uitsterft.
Bombviswoensdag 8 maart 2023 @ 19:07
Drie tot vier keer per week staat hier nog AGV op tafel, heerlijk. En met begin 30 val ik hopelijk nog in de categorie jong waar je het over hebt
Karzaiwoensdag 8 maart 2023 @ 19:13
Ik maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken

[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 08-03-2023 19:18:58 ]
marc0871woensdag 8 maart 2023 @ 19:17
Ja hoor. Af en toe trek ik een pot doperwten open. Lekker met een schepje appelmoes en kip, in diverse vormen. Varkenslapje is ook goed.
Of rode kool. Soms ook met appelmoes, met een gehaktbal, of een stukje rundvlees (of stoofpot 🤤). Andijvie. Ook weer appelmoes, met een balletje gehakt, of rundvlees. Witlof, in de melk gekookt, afgeroerd met een maizenapapje en wat kerriepoeder. Varkensvlees, kip.
Slastamp, met wat rauwe uitjes en slasaus. Varkensvlees of kip.
Zuurkoolstamp. Uiteraard met een Unoxworst.

De aardappel begin ik trouwens weer te herontdekken.
Ik heb het afgelopen jaar meer aardappels gegeten, dan in de 3 jaar ervoor.
Niet in de laatste plaats als verse patat en koude schotels, maar zeker ook in een AGV'tje.

Maar dat zijn idd de uitzonderingen.
Liever laat ik me inspireren door andere keukens.
Pasta, pizza, platbrood (wraps), mie en rijst. Wokken en roerbakken van groente en vlees. Uitgebreide kruidenmelanges en pikante sauzen.
Maar slowcooking vind ik ook lekker.
Dat is meer mijn eten.

Er is nog zo veel meer te ontdekken dan doodgekookte groente, een droog aardappeltje en een halfgaar (of half verbrand :X ) stukje vlees, met het braadvocht als jus.
Centenbakwoensdag 8 maart 2023 @ 19:18
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:13 schreef Karzai het volgende:
Ik ben alleen, en maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken
Dat zijn wel de ultieme gerechten ja, snelle makkelijke hap. Heb je tips?
Karzaiwoensdag 8 maart 2023 @ 19:21
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:18 schreef Centenbak het volgende:

[..]
Dat zijn wel de ultieme gerechten ja, snelle makkelijke hap. Heb je tips?
vanavond pikante kippenpootjes met kokosmelk, rawit peper,ui en erwtjes en naanbrood
verder kan je mijn kookkunsten volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd!
Geerdwoensdag 8 maart 2023 @ 19:23
Ik koop altijd een zak paprika voor meer dan 4 euro
Marsenalwoensdag 8 maart 2023 @ 19:25
Ik doe het nog graag, maar wel steeds vaker met vis ipv vlees. Mijn kinderen eten het ook veel makkelijker dan bijvoorbeeld eenpansgerechten of iets met een wat uitdagende structuur of smaak. Als ze straks allemaal naar school gaan en wat diverser en minder slordig eten dan denk ik wel dat de AVG weer in mindering gaat.

Zoals onze ouders de groenten tot snot kookten, dat is een culturele erfenis die niemand gaat missen.
Van_Poppelwoensdag 8 maart 2023 @ 19:25
Hier staat nog regelmatig aardappels, bloemkool (met kaassausje) en een gehaktbal op het menu.
Karzaiwoensdag 8 maart 2023 @ 19:27
Dit gooi ik straks allemaal in de braadpan, brood 5 minuten in de oven
ik3P4Tq.jpeg
Tijnwoensdag 8 maart 2023 @ 19:28
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 18:29 schreef sirdanilot het volgende:

Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?
:W
eudaemoniawoensdag 8 maart 2023 @ 19:30
Goed topic.

0 sterren.
qajariaqwoensdag 8 maart 2023 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 18:29 schreef sirdanilot het volgende:

Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?

Zuurkool en boerenkool met enige regelmaat. Of krieltjes, spruitjes en een stuk vlees naar keuze.
Donnawoensdag 8 maart 2023 @ 19:43
Boerenkool regelmatig.
Ook eigenlijk wel 1x per week aardappels, spinazie, eitje, vleesje.

Aardappels met sla, gebakken uitjes en een burger vind ik ook erg lekker.

En rode kool, rode bietjes. :Y

De kinderen vinden het lekker dus maak het toch wel regelmatig.
LXIVwoensdag 8 maart 2023 @ 19:55
Mijn kinderen eten AVG erg goed. Het is eenvoudig te bereiden, goedkoop en gezond
foodloverwoensdag 8 maart 2023 @ 20:22
Toch wel regelmatig: bloemkool, prei, doperwtjes worteltjes, spinazie, andijvie (mits verkrijgbaar) met gekookte aardappelen en vlees.
rosita1woensdag 8 maart 2023 @ 20:37
Ik eet het bij mijn ouders nog geregeld. Geliefd is daar en ook door mij als gast: Spinazie á la crème met gekookte aardappels met een gehaktbal met jus. Of een stamppot andijvie met een gehaktbal met jus, appelmoes en mosterd. Spekjes hoeft voor mij niet zozeer. Die vis ik eruit. Ook staat draadjesvlees weleens op het menu met aardappels en broccoli.

In eigen keuken trek ik ook weleens een blikje open met worteltjes en doperwtjes, of broccoli-roosjes uit de diepvries met daarnaast iets van vlees of anderszins en koop dan weleens een zak aardappelen. Ik maak dan vaak eten voor twee dagen in zo'n geval.

Ik ben dol op aardappelen. Opbakken vind ik ook fijn, de dag erna. Met mayonaise en appelmoes! Vroeger bij mijn grootouders was het inderdaad standaard kost 'aardappelen, groente en vlees'. Díe jus, die geserveerd werd in een speciale kom, die smaak (!) heb ik nooit kunnen evenaren. Ik heb ook echt het idee, dat zoiets gewoon de hele dag aan het pruttelen was.
marc0871woensdag 8 maart 2023 @ 20:54
quote:
17s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:37 schreef rosita1 het volgende:
Ik eet het bij mijn ouders nog geregeld. Geliefd is daar en ook door mij als gast: Spinazie á la crème met gekookte aardappels met een gehaktbal met jus. Of een stamppot andijvie met een gehaktbal met jus, appelmoes en mosterd. Spekjes hoeft voor mij niet zozeer. Die vis ik eruit. Ook staat draadjesvlees weleens op het menu met aardappels en broccoli.

In eigen keuken trek ik ook weleens een blikje open met worteltjes en doperwtjes, of broccoli-roosjes uit de diepvries met daarnaast iets van vlees of anderszins en koop dan weleens een zak aardappelen. Ik maak dan vaak eten voor twee dagen in zo'n geval.

Ik ben dol op aardappelen. Opbakken vind ik ook fijn, de dag erna. Met mayonaise en appelmoes! Vroeger bij mijn grootouders was het inderdaad standaard kost 'aardappelen, groente en vlees'. Díe jus, die geserveerd werd in een speciale kom, die smaak (!) heb ik nooit kunnen evenaren. Ik heb ook echt het idee, dat zoiets gewoon de hele dag aan het pruttelen was.
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje

E50C4B29-6EF4-457C-99F6-4D8AAD09E61D.jpeg
golferwoensdag 8 maart 2023 @ 20:59
Nog steeds minstens 1x per week AVG.
En stamppotten ook regelmatig.

Maar misschien dat jouw marktonderzoek N=1 misschien niet helemaal representatief is?
rosita1woensdag 8 maart 2023 @ 21:02
[quote]0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje
579203BA-4661-4D9A-811A-23A0624C74BE.jpeg
marc0871woensdag 8 maart 2023 @ 23:00
[quote]0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 21:02 schreef rosita1 het volgende:
quote:
[ afbeelding ] Op woensdag 8 maart 2023 20:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje
[ afbeelding ]
Hé. Volgens mij heb ik er zoeen ook weleens bij oma gezien.
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 02:18
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:59 schreef golfer het volgende:
Nog steeds minstens 1x per week AVG.
En stamppotten ook regelmatig.

Maar misschien dat jouw marktonderzoek N=1 misschien niet helemaal representatief is?
Ben jij niet al bijna op de AOW leeftijd?
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 02:19
Toch blij om te zien dat de Nederlandse keuken nog niet geheel uitgestorven is.

Nu krijg ik ook weer zin in doodnormale AVG

Spruitjes met zo'n beschuitje erin en nootmuskaat. Gewoon gekookte aardappel niks meer aan doen. En gebakken karbonaadjes of zo

Lekker
mvdejongdonderdag 9 maart 2023 @ 09:56
Vanavond gekookte aardappelen en een rundersaucijsje. Groente weet ik nog niet, ik ben de vriezer in de berging aan het ontruimen, tijdens de lunch kijk ik even wat ik daar uit haal.
Notorious_Roydonderdag 9 maart 2023 @ 09:59
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:13 schreef Karzai het volgende:
Ik maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken
Gesneden groente en geschilde aardappelen bestaan. Alleen m'n vlees snij en marineer ik vaak nog zelf.

Eet hier denk ik de helft van de tijd agv, is makkelijk. Doperwten in een pannetje opwarmen en krieltjes in de Airfryer. Geen omkijken aan.
Karzaidonderdag 9 maart 2023 @ 10:11
quote:
19s.gif Op donderdag 9 maart 2023 09:59 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
Gesneden groente en geschilde aardappelen bestaan. Alleen m'n vlees snij en marineer ik vaak nog zelf.

Eet hier denk ik de helft van de tijd agv, is makkelijk. Doperwten in een pannetje opwarmen en krieltjes in de Airfryer. Geen omkijken aan.
Voorgesneden groente kost wel gelijk een stuk meer, beetje zuinige Hollander dopt zijn eigen boontjes
Notorious_Roydonderdag 9 maart 2023 @ 10:15
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:11 schreef Karzai het volgende:

[..]
Voorgesneden groente kost wel gelijk een stuk meer, beetje zuinige Hollander dopt zijn eigen boontjes
True. In m'n eentje vind ik dat echter lastiger managen qua hoeveelheden, zeker als ik een keer wil afwijken van het weekmenu. Een potje Hak is dan wat gemakkelijker :)
Doedezemaardonderdag 9 maart 2023 @ 10:18
quote:
19s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:15 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
True. In m'n eentje vind ik dat echter lastiger managen qua hoeveelheden, zeker als ik een keer wil afwijken van het weekmenu. Een potje Hak is dan wat gemakkelijker :)
Kijk ook eens in de diepvries, genoeg keus qua groentes en makkelijk te portioneren. Prettig alternatief voor die potjes
Chandlerdonderdag 9 maart 2023 @ 10:22
Hier staat het ook nog geregeld op het menu :)
Karzaidonderdag 9 maart 2023 @ 10:22
Diepvriesgroente heb ik inderdaad altijd wel, erwtjes, spinazie en rode kool
Notorious_Roydonderdag 9 maart 2023 @ 10:28
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:18 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Kijk ook eens in de diepvries, genoeg keus qua groentes en makkelijk te portioneren. Prettig alternatief voor die potjes
Heb ik ook uiteraard. Allemaal lekker makkelijk.
Doedezemaardonderdag 9 maart 2023 @ 10:39
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:22 schreef Karzai het volgende:
Diepvriesgroente heb ik inderdaad altijd wel, erwtjes, spinazie en rode kool
Hier daarnaast ook bloemkool, tuinbonen, sperziebonen, broccoli en soms zo’n zak groentemix. Ik vind het ideaal.
golferdonderdag 9 maart 2023 @ 11:53
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 02:18 schreef sirdanilot het volgende:

Ben jij niet al bijna op de AOW leeftijd?
Wat heeft dat te maken met het wel of niet regelmatig eten van AVG?
Jan_Onderwaterdonderdag 9 maart 2023 @ 11:55
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
De meesten hier zullen er vast mee zijn opgegroeid. Doodnormaal aardappel groente vlees. Bijvoorbeeld veel te lang gekookte broccoli, gekookte aardappelen zonder zout, en dan 1 (één) gebakken speklapje of karbonaadje of braadworstje of zo.

Hooguit mayo erbij en verder niets.

Is dit een gewoonte die aan het uitsterven is in Nederland? Want als ik met vrienden praat die nog in NL wonen maakt echt niemand dit. Die zitten allemaal aan de quinoa pokebowls. Of hooguit kopen ze van die schijven vegaburgers (god weet wat er allemaal in zit :r ), en van die voorverpakte harde aardappelschijfjes en misschien een zak groentemix maar dat is allemaal toch niet hetzelfde als de echte klassieke aardappel groente vlees.

Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?

Doodnormale aardappel groente vlees maak ik zelf ook maar heel af en toe want pasta is voor 1 persoon midner werk. Ik maak het wel als ik lekker vlees heb zoals ibjvoorbeeld een ierse black angus steak.

Stamppot maak ik wel wat vaker.

Denken jullie dat dit soort eten met uitsterven bedreigd is of kennen jullie nog jonge mensen die nog de doodnormale aardappel groente vlees maaltijd met enige regelmaat nuttigen?

Overigens is dat doodnormale eten hier in Ierland nog vrij gangbaar. Colcannon is bijvoorbeeld zo goed als hetzelfde als Nederlandse boerenkool. Maar veel Ieren zijn viesdik ( :r ) en halen gewoon elke dag takeaway, ze zijn dan ook moddervet. Met de auto kachelen ze naar de supermarkt die op 10 minuten loopafstand ligt :')
AGV hierop te reduceren zegt veel over jou.
AGV is ook Hazenpeper met puree en rode kool met appeltjes, stoofpeertje erbij
AGV is ook Steak Friet met Salade
AGV is ook Sudderlappen met bloemige aardappelen en bloemkool
AGV is ook Kippenvleugels met aardappel op blik in de oven en een koolsla erbij
AGV is ook een langzaam gegaarde procureur met een rozemarijnjus, aardappel en spruitjes.
Zo kan ik er nog honderd opschrijven. Als je denkt dat een snelle pasta met een potje saus en een zak gesneden groenten zoveel culinairder is, nou, nee, dat is vooral lui.
Niets tegen pasta, rijstgerechten, etc maar er is helemaal niets mis met AGV. Ligt er vooral aan hoe je het klaar maakt.
Donnadonderdag 9 maart 2023 @ 12:02
Nu heb ik zin in karbonade. :Y)
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 13:10
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 11:53 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat heeft dat te maken met het wel of niet regelmatig eten van AVG?
Bejaarden zijn natuurlijk meer geneigd om ouderwetse doorgekookte groenten en andere ouderwetse dingen te eten zoals balkenbrij en zo.
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 13:12
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 11:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
AGV hierop te reduceren zegt veel over jou.
AGV is ook Hazenpeper met puree en rode kool met appeltjes, stoofpeertje erbij
AGV is ook Steak Friet met Salade
AGV is ook Sudderlappen met bloemige aardappelen en bloemkool
AGV is ook Kippenvleugels met aardappel op blik in de oven en een koolsla erbij
AGV is ook een langzaam gegaarde procureur met een rozemarijnjus, aardappel en spruitjes.
Zo kan ik er nog honderd opschrijven. Als je denkt dat een snelle pasta met een potje saus en een zak gesneden groenten zoveel culinairder is, nou, nee, dat is vooral lui.
Niets tegen pasta, rijstgerechten, etc maar er is helemaal niets mis met AGV. Ligt er vooral aan hoe je het klaar maakt.
Ja maar ik bedoelde gewoon gekookte aardappel zegmaar
Gunnerdonderdag 9 maart 2023 @ 13:12
Wat heb je toch een gave om elke keer je eigen topics te vernaggelen met je vooringenomen visie.
golferdonderdag 9 maart 2023 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 13:10 schreef sirdanilot het volgende:

Bejaarden zijn natuurlijk meer geneigd om ouderwetse doorgekookte groenten en andere ouderwetse dingen te eten zoals balkenbrij en zo.
Ik weet niet wat jij onder bejaard verstaat, maar volgens mij leef jij in jouw hoofd nog ergens met dat begrip in de jaren 50.
Ik ben er van overtuigd meer gevarieerd en gezond (ook met AVG) te eten dan jij.
Niks van wat jij opnoemt geldt voor mij en mijn leeftijdsgenoten.
Isdatzodonderdag 9 maart 2023 @ 13:58
Ik hoop het.
Gripperdonderdag 9 maart 2023 @ 14:04
Hooguit 1x per 2 weken klassiek AGV, heb dat bij m'n ouders wel genoeg gehad vroeger ;)

Toevallig vanavond! Broccoli, krieltjes, varkenshaasje met een champ/roomsaus. (wel zelfgemaakte saus natuurlijk, geen pakje knorr)
TheFreshPrincedonderdag 9 maart 2023 @ 14:06
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:27 schreef Karzai het volgende:
Dit gooi ik straks allemaal in de braadpan, brood 5 minuten in de oven
[ afbeelding ]
Het is wel wat veel zout denk ik.
Jan_Onderwaterdonderdag 9 maart 2023 @ 14:13
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 13:12 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Ja maar ik bedoelde gewoon gekookte aardappel zegmaar
En?
Jan_Onderwaterdonderdag 9 maart 2023 @ 14:14
Niets mis ook met Stamppot
mvdejongdonderdag 9 maart 2023 @ 14:17
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 09:56 schreef mvdejong het volgende:
Vanavond gekookte aardappelen en een rundersaucijsje. Groente weet ik nog niet, ik ben de vriezer in de berging aan het ontruimen, tijdens de lunch kijk ik even wat ik daar uit haal.
In de vriezer lag nog een struik rabarber, dat gaat er goed bij !
rivaldonderdag 9 maart 2023 @ 14:26
Ik maak 4x in de week AVG als een echte kaaskop 7
BertVdonderdag 9 maart 2023 @ 15:34
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:05 schreef Harvest89 het volgende:
Op zich is het niet erg als smakeloos boereneten uitsterft.
Een basisschoolvriendje noemde het eten bij ons thuis "noord-hollands" omdat hij het alleen nog kende van zijn oma.

_O-
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 15:36
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 13:51 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik ben er van overtuigd meer gevarieerd en gezond (ook met AVG) te eten dan jij.
Hoe weet jij wat ik eet dan? Ik post maar af en toe in CUL.

Gelukkig heb ik nog veel langer te leven dan jij en dus nog alle tijd om te experimenteren met mijn eten. *O*
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 15:37
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 14:04 schreef Gripper het volgende:
Hooguit 1x per 2 weken klassiek AGV, heb dat bij m'n ouders wel genoeg gehad vroeger ;)

Toevallig vanavond! Broccoli, krieltjes, varkenshaasje met een champ/roomsaus. (wel zelfgemaakte saus natuurlijk, geen pakje knorr)
Ja kijk daar had ik nou ook zo'n hekel aan die eeuwige knorr pakjes :r

Op een gegeven moment was ik het zo spuugzat dat ik zelf begon met koken. Toen zat ik net in de brugklas, en ging ik koken omdat ik die knorrpakjes en zakjes gewoon spuugzat was.
golferdonderdag 9 maart 2023 @ 15:37
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:36 schreef sirdanilot het volgende:


Hoe weet jij wat ik eet dan? Ik post maar af en toe in CUL.

Dat kan je al jarenlang dagelijks volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd!
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 15:39
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:37 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat kan je al jarenlang dagelijks volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd!
Ik post daar niet meer zo vaak.
capriciadonderdag 9 maart 2023 @ 15:45
Nou, ik vind zuurkoolstamppot en stampot andijvie enzo erg lekker.
Maar ook biefstuk met patat enzo. En gebakken aardappeltjes.
Of aardappelpuree (zelf maken natuurlijk), of ovenschotels met aardappel. Bijv aardappelgratin (room, nootmuskaat, kaas etc).

Dit maken we allemaal regelmatig.
Maar we eten als gezin geen 5 dagen in de week gekookte aardappels, nee. :')
Jij at dat wel als kind vroeger, TS?
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 15:49
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:45 schreef capricia het volgende:
Nou, ik vind zuurkoolstamppot en stampot andijvie enzo erg lekker.
Maar ook biefstuk met patat enzo. En gebakken aardappeltjes.
Of aardappelpuree (zelf maken natuurlijk), of ovenschotels met aardappel. Bijv aardappelgratin (room, nootmuskaat, kaas etc).

Dit maken we allemaal regelmatig.
Maar we eten als gezin geen 5 dagen in de week gekookte aardappels, nee. :')
Jij at dat wel als kind vroeger, TS?
Denk toch minstens 4 a 5 dagen per week gewoon gekookte aardappel ja. Mijn vader is NL en die kookte, omdat mijn moeder een visuele beperking had. Mijn moeder was Braziliaans en kookte Braziliaans enkel bij feestelijke gelegenheden want Braziliaans eten is veel meer werk dan NL eten.

En 1x in de week friet (zelf gefrituurd, de snackbar was te duur).
Donnadonderdag 9 maart 2023 @ 15:51
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. :!
capriciadonderdag 9 maart 2023 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:51 schreef Donna het volgende:
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. :!
Geen 'soep met brood'-dag? ;)
Of vis op vrijdag?
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:51 schreef Donna het volgende:
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. :!
Macaroni was vroeger mijn favoriete eten

Gewoon doorgekookte elleboogjesmacaroni met zo'n pot kant en klare mierzoete pastasaus en van die 'parmezaan' neppe plastic houtschilferpoeder uit zo'n kartonnen bus :9
Donnadonderdag 9 maart 2023 @ 16:03
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:55 schreef capricia het volgende:

[..]
Geen 'soep met brood'-dag? ;)
Of vis op vrijdag?
Nee, soep met brood echt nooit.

Op vrijdag soms patat van de snackbar. En op zaterdagavond (tussen de middag de nasi) vers gebakken stokbrood met makreel.
Hele middag graatjes uit de makreel plukken. :Y
Donnadonderdag 9 maart 2023 @ 16:05
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:55 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Macaroni was vroeger mijn favoriete eten

Gewoon doorgekookte elleboogjesmacaroni met zo'n pot kant en klare mierzoete pastasaus en van die 'parmezaan' neppe plastic houtschilferpoeder uit zo'n kartonnen bus :9
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. :9
Duiveltjadonderdag 9 maart 2023 @ 16:06
Nee, het is eten voor paupers die nooit hebben leren koken.

Als je van lekker eten houdt is dit geen gerecht dat je op tafel zet.
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 16:09
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:05 schreef Donna het volgende:

[..]
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. :9
Smac vind ik nog goorder dan kattenvoer :r
capriciadonderdag 9 maart 2023 @ 16:09
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:05 schreef Donna het volgende:

[..]
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. :9
Oh, dat noemen wij 'camping-macaroni'.. en ipv smac gebruiken we soms hamblokjes. En ketchup ipv curry. Hollandser wordt het niet.
O+
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 16:10
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:06 schreef Duiveltja het volgende:
Nee, het is eten voor paupers die nooit hebben leren koken.

Als je van lekker eten houdt is dit geen gerecht dat je op tafel zet.
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he.

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten :')
Donnadonderdag 9 maart 2023 @ 16:10
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Smac vind ik nog goorder dan kattenvoer :r
Ik heb het zeker al 20 jaar niet gehad, maar het zat er altijd in en was prima macaroni.
:X
Donnadonderdag 9 maart 2023 @ 16:11
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:09 schreef capricia het volgende:

[..]
Oh, dat noemen wij 'camping-macaroni'.. en ipv smac gebruiken we soms hamblokjes. En ketchup ipv curry. Hollandser wordt het niet.
O+
Mijn moeder deed later een dikke plak boterhamworst in stukjes erin. Geen idee waarom de Smac verdween.

Hamblokjes doen wij nu ook bij die macaroni haha.
capriciadonderdag 9 maart 2023 @ 16:13
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:11 schreef Donna het volgende:

[..]
Mijn moeder deed later een dikke plak boterhamworst in stukjes erin. Geen idee waarom de Smac verdween.

Hamblokjes doen wij nu ook bij die macaroni haha.
En het is ook gewoon lekker. Met ouderwetse Hollandse geraspte kaas. _O_
Duiveltjadonderdag 9 maart 2023 @ 16:15
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he.

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten :')
Die geloven ook in een onzichtbaar mannetje hoog in de wolken, dus die kan je niet serieus nemen.
Qarraddonderdag 9 maart 2023 @ 16:22
Hier komt elke week de heilige drieëenheid wel een keer op tafel, ten eerste al omdat het betaalbaarder is dan een hoop andere dingen. Overigens gaat er wel zout, peper, kruiden en/of sambal overheen want van een smakeloze hap wordt niemand blij.

Ik vind het eigenlijk ook wel een beetje zorgwekkend dat het idee er een beetje in is geslopen dat dit minderwaardig is en dat elke maaltijd een feestje hoort te zijn. Soms moet het gewoon functioneel en redelijk te nassen zijn. Het is een basisbehoefte en kost tijd en geld en die zijn beperkt beschikbaar dus doe even lekker normaal denk ik dan.
sirdanilotdonderdag 9 maart 2023 @ 20:09
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:15 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Die geloven ook in een onzichtbaar mannetje hoog in de wolken, dus die kan je niet serieus nemen.
Moslims geloven daar ook in maar veel midden oosterse keukens zijn uitstekend.

Levantijns bijvoorbeeld of de Perzische of Turkse keuken zijn erg lekker.
Jan_Onderwaterzaterdag 11 maart 2023 @ 13:58
Calvijn had enorme problemen met zijn maag en darmen, dat is de reden waarom refo's zo tegen lekker eten zijn.
-Sigaartjezaterdag 11 maart 2023 @ 14:47
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he.

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten :')
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim.
Gunnerzaterdag 11 maart 2023 @ 14:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:47 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim.
Ja 100% net zoals die gast boven je.

Waarom die mensen hen zo bezighoudt...?
Maar de gefrustreerde obsessie van @sirdanilot met 'refo's' begint lachwekkend triest te worden
-Sigaartjezaterdag 11 maart 2023 @ 14:52
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:48 schreef Gunner het volgende:

[..]
Ja 100% net zoals die gast boven je.

Waarom die mensen hen zo bezighoudt...?
TS zit altijd pure onzin te zwetsen. Gaat helemaal nergens over. Hij verzint alles ter plekke. En on topic: Er wordt nog heel erg veel Aardappels groente vlees gegeten. Als TS even de moeite had genomen kan hij ook in de supermarkt zien dat er een hele hoek is ingeruimd vol met zakken aardappels en daaropvolgend een enorme ruimte met groete en daarna vlees.

Pure bullshit dus.
sirdanilotzaterdag 11 maart 2023 @ 17:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:47 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim.
Van de christelijke studentenvereniging, ik mocht nooit zout zetten van de dames (ik kookte ongeveer eens in de twee weken voor de vereniging)
-Sigaartjezaterdag 11 maart 2023 @ 20:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 17:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Van de christelijke studentenvereniging, ik mocht nooit zout zetten van de dames (ik kookte ongeveer eens in de twee weken voor de vereniging)
De christelijke studentenvereniging was een zwarte kousen-vereniging? Zout mocht je niet gebruiken tijdens het koken? Een zoutpot verbieden op tafel kan ik begrijpen als er al zout is gebruikt tijdens het koken.
Niet alles is refo wat christelijk is. Ik kom uit een streng gereformeerd gezin en daar was zout niet verboden, wel koken en afwassen op zondag. Reformatorisch is zwarte kousen, dat is maar een zeer klein deel van gereformeerd Nederland.

Trouwens in de bijbel staat dat de discipelen het zout der wereld zijn.
Knipoogjedinsdag 14 maart 2023 @ 15:12
Ik eet het ook nog wel eens. Heb sinds vorig jaar de stamppotten herontdekt. Cheap-ass en gezond.
Schil paar aardappelen, diepvriesbloemkool of broccoli, gehakt. beetje sambal en dan gewoon kerriesaus of pindasaus voor de smeuuigheid.
Dan flikker ik er gedroogde gebakken uitjes over heen. Lekker!
Troeldinsdag 14 maart 2023 @ 15:47
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid.
Wat een ongelooflijke lulkoek ook weer. :{
sirdanilotdinsdag 14 maart 2023 @ 16:14
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:47 schreef Troel het volgende:

[..]
Wat een ongelooflijke lulkoek ook weer. :{
Ik hoor de snerpende stemmen van de gereformeerde dames bij de christelijke studentenvereniging destijds nog nagalmen in mijn oren. "GEEN ZOUT !"
Troeldinsdag 14 maart 2023 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 16:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Ik hoor de snerpende stemmen van de gereformeerde dames bij de christelijke studentenvereniging destijds nog nagalmen in mijn oren. "GEEN ZOUT !"
Dan gaat het misschien om DIE dames, maar om dat nou weer aan een volledige bevolkingsgroep op te hangen gaat wat ver.
Feoladinsdag 14 maart 2023 @ 17:39
Sinds ik op mezelf woon en samenwoon hebben we nog nooit avg gemaakt.
Pregodinsdag 14 maart 2023 @ 19:17
Ik eet het regelmatig en snap niet waarom er minachtend over gedaan wordt.
sirdanilotdinsdag 14 maart 2023 @ 21:47
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 16:15 schreef Troel het volgende:

[..]
Dan gaat het misschien om DIE dames, maar om dat nou weer aan een volledige bevolkingsgroep op te hangen gaat wat ver.
Waren er anders genoeg hoor.

Weinig zout op de Veluwe blijkbaar ;(
sirdanilotdinsdag 14 maart 2023 @ 21:48
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 17:39 schreef boskameel het volgende:
Sinds ik op mezelf woon en samenwoon hebben we nog nooit avg gemaakt.
Praat dan ook meteen Engels met d'r. Dan ben je toch al nauwelijks een Nederlander :W
icecreamfarmer_NLdonderdag 16 maart 2023 @ 13:20
quote:
14s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:28 schreef Tijn het volgende:

[..]
:W
Idd en hutspot en zuurkoolstamp. Heerlijk en qua werk valt het mee want het is gewoon 20 minuten de stoomoven in.

Qua agv nog wel eens met spinazie of rode kool. Voor de rest idd meer pasta, rijst en wraps.
Nielojram75donderdag 16 maart 2023 @ 19:31
Ik vind AVG heel fijn af te meten als je voor jezelf kookt. Het is een stuk goedkoper, en gezond.
Sinds een poos een stoompan, waardoor de groentes ook weer als groentes smaken ;)

Bij wraps, nasi, pasta, maak je toch altijd meer dan voor een persoon, niets mis mee, maar ik ben zo'n 'ik-stop-het-in-de-vriezer-om-het-later-weg-te-gooien'.. ( echt niet met alles, maar pasta moet je niet invriezen.. en wraps ook niet.. en nasi eigenlijk ook niet ;( ) En, ja, ik ben een eet-zeur, ik ga niet twee dagen achter elkaar hetzelfde eten..

Dus, AVG is voor mij de beste oplossing qua verspilling, en ik vind het ook heel lekker.
sp3cvrijdag 17 maart 2023 @ 16:49
Normaliter zou ik wel ja zeggen, meerdere malen per week zelfs maar dit:

quote:
Bijvoorbeeld veel te lang gekookte broccoli, gekookte aardappelen zonder zout, en dan 1 (één) gebakken speklapje of karbonaadje of braadworstje of zo.
Dit klinkt ook gewoon goor he, als het er zo uitkomt gooi ik het in de prullenbak en ga ik naar de snackbar

Van de week had ik zelf een cordon blue gemaakt (met varkenschnitzel) en rösti en champignons met een peper room saus (uit een zakje) en het was gewoon genieten

Voor mij is dat een AVG'tje

[ Bericht 6% gewijzigd door sp3c op 17-03-2023 22:58:21 ]
sp3cvrijdag 17 maart 2023 @ 16:49
Nu weet ik eigenlijk niet of champignons ook groenten zijn tbh

Was wel genieten iig
FutureFairytalevrijdag 17 maart 2023 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 16:49 schreef sp3c het volgende:
Nu weet ik eigenlijk niet of champignons ook groenten zijn tbh

Was wel genieten iig
Natuurlijk zijn dat groenten, en heel lekkere ook :)
Donnavrijdag 17 maart 2023 @ 23:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 16:49 schreef sp3c het volgende:
Nu weet ik eigenlijk niet of champignons ook groenten zijn tbh

Was wel genieten iig
Wat zou het anders moeten zijn? :P
sp3cvrijdag 17 maart 2023 @ 23:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 23:48 schreef Donna het volgende:

[..]
Wat zou het anders moeten zijn? :P
Geen idee waar de grenzen en de definities liggen joh
sp3czaterdag 18 maart 2023 @ 00:01
Hoe dan ook

Als je iemand stuk gekookte groente, een aardappel zonder zout en een taai stukje grijs vlees voorzet dan kun je gewoon niet koken

Verder niks mis mee op zijn tijd vind ik ... mits je een klein beetje (echt niet heel veel) kunt koken
RegularOrangezaterdag 18 maart 2023 @ 02:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 23:48 schreef Donna het volgende:

[..]
Wat zou het anders moeten zijn? :P
Het is een schimmel.
Tijnzaterdag 18 maart 2023 @ 03:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 16:49 schreef sp3c het volgende:
Nu weet ik eigenlijk niet of champignons ook groenten zijn tbh

Was wel genieten iig
Culinair gezien wel, net zoals bv tomaten. Biologisch gezien zijn champignons schimmels en tomaten fruit.
Donnazaterdag 18 maart 2023 @ 07:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 02:57 schreef RegularOrange het volgende:

[..]
Het is een schimmel.
Ja, maar zo benoemen we dat toch normaliter niet?
Zwansenzaterdag 18 maart 2023 @ 07:29
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:13 schreef Karzai het volgende:
Ik maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken
Waarom zou je aardappels schillen?
mscholzaterdag 18 maart 2023 @ 07:33
avg'tjes eet ik bijna dagelijks, al valt aardappel vaker weg
mscholzaterdag 18 maart 2023 @ 07:34
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 07:29 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Waarom zou je aardappels schillen?
omdat met schil niet iedereen lekker vind?

ik moet het ook niet meer dan eens per half jaar hebben
Jan_Onderwaterzaterdag 18 maart 2023 @ 08:28
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 07:29 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Waarom zou je aardappels schillen?
Er zijn aardappelen met een smakelijke dunne schil, maar ook met een dikke, harde onaangename schil
Jan_Onderwaterzaterdag 18 maart 2023 @ 08:31
quote:
2s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 03:10 schreef Tijn het volgende:

[..]
Culinair gezien wel, net zoals bv tomaten. Biologisch gezien zijn champignons schimmels en tomaten fruit.
Sterker nog de Paddestoel is het "fruit" van de schimmels, maar schimmels zijn geen planten. Schimmels of paddestoelen hebben op celniveau meer overeenkomsten met dieren dan met planten.
pokkerdepokzaterdag 18 maart 2023 @ 08:41
stamppot is toch gewoon nog steeds heel populair? ik eet het regelmatig.
Sicstuszaterdag 18 maart 2023 @ 09:02
ik eet bijna altijd AVG! Het is gezond, lekker en niet duur, en daar zal altijd wel een markt voor zijn. Dus uitsterven zal het niet imo.
BasEnAadzaterdag 18 maart 2023 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 08:41 schreef pokkerdepok het volgende:
stamppot is toch gewoon nog steeds heel populair? ik eet het regelmatig.
Ik denk dat je hier wel een punt aanstipt.
In dit verhaal valt stamppot niet per se onder AVG denk ik.

Mensen zullen mij wel uitlachen nu, maar AVG goed bereiden vergt planning en kennis. Drie pannen op het vuur is niet iets wat je snel doet als je alleen voor jezelf kookt. In die zin is pasta of Aziatisch eten vaak makkelijker.
AVG is verschrikkelijk lekker, maar regel het maar eens tegelijk de aardappels niet te hard of te zacht te serveren, de groentes beetgaar, het vlees sappig en niet doorbakken of droog en gelijk daarna van het vleesvocht een hartige jus te maken.
Molozaterdag 18 maart 2023 @ 22:15
Mijn dochter vindt heel simpel eten erg lekker, aardappeltjes in de schil koken, groenten koken of bakken en simpel stukje vlees erbij

Niet mijn favoriete eten maar het is gezond dus prima en snel doordeweeks.

Geen mayo erbij trouwens, bah
pokkerdepokzaterdag 18 maart 2023 @ 22:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 22:11 schreef BasEnAad het volgende:

[..]
Ik denk dat je hier wel een punt aanstipt.
In dit verhaal valt stamppot niet per se onder AVG denk ik.

Mensen zullen mij wel uitlachen nu, maar AVG goed bereiden vergt planning en kennis. Drie pannen op het vuur is niet iets wat je snel doet als je alleen voor jezelf kookt. In die zin is pasta of Aziatisch eten vaak makkelijker.
AVG is verschrikkelijk lekker, maar regel het maar eens tegelijk de aardappels niet te hard of te zacht te serveren, de groentes beetgaar, het vlees sappig en niet doorbakken of droog en gelijk daarna van het vleesvocht een hartige jus te maken.
ja okee, het gaat niet altijd goed haha.. ligt er ook erg aan wat voor vlees je doet. dat is soms nog een hele kunst.
Karzaimaandag 20 maart 2023 @ 19:38
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 07:29 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Waarom zou je aardappels schillen?
klopt hoeft ook niet altijd, dit is ook een voorbeeld van agv , wel met een beetje ketjap en peper
YYSxckK.jpeg
Molomaandag 20 maart 2023 @ 20:53
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2023 19:38 schreef Karzai het volgende:

[..]
klopt hoeft ook niet altijd, dit is ook een voorbeeld van agv , wel met een beetje ketjap en peper
[ afbeelding ]
Amsterdamse kookgod ben je toch ook!
quirinadinsdag 21 maart 2023 @ 07:48
Aardappels..teveel carbs. En de aardappels zijn slecht de laatste tijd.
Wij eten hier meer groenten en of peulvruchten quinoa soms bulghur soms zelfgemaakte pasta.
Vlees eten we niet meer.
Molodinsdag 21 maart 2023 @ 19:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 07:48 schreef quirina het volgende:
Aardappels..teveel carbs. En de aardappels zijn slecht de laatste tijd.
Wij eten hier meer groenten en of peulvruchten quinoa soms bulghur soms zelfgemaakte pasta.
Vlees eten we niet meer.
Bulgur en pasta zijn geen koolhydraten?
DjVerovrijdag 24 maart 2023 @ 11:16
Eén week in de maand klassiek AGV: gekookte aardappels, groente en een goed stuk vlees in een dikke pan met jus :9~ , precies zoals mijn ouders week in, week uit deden. En dat met twee Thaise mensen in huis.

Vrijwel het enige wat ik ook zonder moeite kan bedenken; veel verder dan een pastaatje, Knorr wereldgerechten of Chicken Tonight kom ik niet _O-
capriciazaterdag 25 maart 2023 @ 09:49
Kwam deze zojuist tegen.
twitter
Molozaterdag 25 maart 2023 @ 09:51
Wel benieuwd wat ze in IJsland voor koolhydraatknallers eten ipv de aardappelen zoals hier
4EverBlackEyedzaterdag 25 maart 2023 @ 11:50
Onder de klassieke avg versta ik: gekookte aardappelen, groenten en vlees.

Wij eten echt zelden AVG (op stamppot na, wat ik eigenlijk ook onder avg vind vallen).
Sinds dat ik uit huis ben, eigenlijk zelden gekookte aardappelen gegeten en vanuit huis aten we ook niet dagelijks gekookte aardappelen.

Wat ik soms nog wel lekker vind (1x in het jaar oid) is een prakje van gekookte aardappelen met bloemkool en jus. :@
Dauthizaterdag 25 maart 2023 @ 16:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:49 schreef capricia het volgende:
Kwam deze zojuist tegen.
[ twitter ]
Volgens dit WUR onderzoek klopt dat plaatje van geen kanten.

En volgens de Nederlandse overheid ook niet.

https://www.google.com/ur(...)oA1J69tEHOsocp9L27AC

https://www.wateetnederla(...)dappelen%20per%20dag.
Jan_Onderwaterzondag 26 maart 2023 @ 09:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:51 schreef Molo het volgende:
Wel benieuwd wat ze in IJsland voor koolhydraatknallers eten ipv de aardappelen zoals hier
Ik denk dat veel van dit soort cijfers zich baseren op verkoopcijfers. Als veel IJslanders hun aardappelen zelf verbouwen, of bij oom, schoonpa of zo halen, dit niet meegenomen wordt.