sirdanilot | woensdag 8 maart 2023 @ 18:29 |
De meesten hier zullen er vast mee zijn opgegroeid. Doodnormaal aardappel groente vlees. Bijvoorbeeld veel te lang gekookte broccoli, gekookte aardappelen zonder zout, en dan 1 (één) gebakken speklapje of karbonaadje of braadworstje of zo. Hooguit mayo erbij en verder niets. Is dit een gewoonte die aan het uitsterven is in Nederland? Want als ik met vrienden praat die nog in NL wonen maakt echt niemand dit. Die zitten allemaal aan de quinoa pokebowls. Of hooguit kopen ze van die schijven vegaburgers (god weet wat er allemaal in zit ), en van die voorverpakte harde aardappelschijfjes en misschien een zak groentemix maar dat is allemaal toch niet hetzelfde als de echte klassieke aardappel groente vlees. Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot? Doodnormale aardappel groente vlees maak ik zelf ook maar heel af en toe want pasta is voor 1 persoon midner werk. Ik maak het wel als ik lekker vlees heb zoals ibjvoorbeeld een ierse black angus steak. Stamppot maak ik wel wat vaker. Denken jullie dat dit soort eten met uitsterven bedreigd is of kennen jullie nog jonge mensen die nog de doodnormale aardappel groente vlees maaltijd met enige regelmaat nuttigen? Overigens is dat doodnormale eten hier in Ierland nog vrij gangbaar. Colcannon is bijvoorbeeld zo goed als hetzelfde als Nederlandse boerenkool. Maar veel Ieren zijn viesdik ( ) en halen gewoon elke dag takeaway, ze zijn dan ook moddervet. Met de auto kachelen ze naar de supermarkt die op 10 minuten loopafstand ligt | |
Socios | woensdag 8 maart 2023 @ 18:45 |
Zolang er maar een stukje Ierse Black Angus Biefstuk op het bord ligt. | |
stavromulabeta | woensdag 8 maart 2023 @ 18:56 |
Zaterdag nog biefstuk met witlof gestoofd in dubbelbier en rozemarijnaardappelen gegeten. Maar verder komt een klassiek AGV'tje inderdaad maar zelden op tafel. Ten slotte: Niet alles wat uitsterft is erg. Heksenvervolging, aderlatingen en mensenoffers zijn ook uitgestorven. Nou gaat het me wat voor om een AGV'tje daaraan gelijk te stellen maar het uitsterven daarvan zal ik een stuk minder erg vinden dan het uitsterven van bijvoorbeeld Sajoer Boontjes of Pasta Carbonara. | |
Harvest89 | woensdag 8 maart 2023 @ 19:05 |
Op zich is het niet erg als smakeloos boereneten uitsterft. | |
Bombvis | woensdag 8 maart 2023 @ 19:07 |
Drie tot vier keer per week staat hier nog AGV op tafel, heerlijk. En met begin 30 val ik hopelijk nog in de categorie jong waar je het over hebt | |
Karzai | woensdag 8 maart 2023 @ 19:13 |
Ik maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken [ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 08-03-2023 19:18:58 ] | |
marc0871 | woensdag 8 maart 2023 @ 19:17 |
Ja hoor. Af en toe trek ik een pot doperwten open. Lekker met een schepje appelmoes en kip, in diverse vormen. Varkenslapje is ook goed. Of rode kool. Soms ook met appelmoes, met een gehaktbal, of een stukje rundvlees (of stoofpot 🤤). Andijvie. Ook weer appelmoes, met een balletje gehakt, of rundvlees. Witlof, in de melk gekookt, afgeroerd met een maizenapapje en wat kerriepoeder. Varkensvlees, kip. Slastamp, met wat rauwe uitjes en slasaus. Varkensvlees of kip. Zuurkoolstamp. Uiteraard met een Unoxworst. De aardappel begin ik trouwens weer te herontdekken. Ik heb het afgelopen jaar meer aardappels gegeten, dan in de 3 jaar ervoor. Niet in de laatste plaats als verse patat en koude schotels, maar zeker ook in een AGV'tje. Maar dat zijn idd de uitzonderingen. Liever laat ik me inspireren door andere keukens. Pasta, pizza, platbrood (wraps), mie en rijst. Wokken en roerbakken van groente en vlees. Uitgebreide kruidenmelanges en pikante sauzen. Maar slowcooking vind ik ook lekker. Dat is meer mijn eten. Er is nog zo veel meer te ontdekken dan doodgekookte groente, een droog aardappeltje en een halfgaar (of half verbrand ) stukje vlees, met het braadvocht als jus. | |
Centenbak | woensdag 8 maart 2023 @ 19:18 |
Dat zijn wel de ultieme gerechten ja, snelle makkelijke hap. Heb je tips? | |
Karzai | woensdag 8 maart 2023 @ 19:21 |
vanavond pikante kippenpootjes met kokosmelk, rawit peper,ui en erwtjes en naanbrood verder kan je mijn kookkunsten volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd! | |
Geerd | woensdag 8 maart 2023 @ 19:23 |
Ik koop altijd een zak paprika voor meer dan 4 euro | |
Marsenal | woensdag 8 maart 2023 @ 19:25 |
Ik doe het nog graag, maar wel steeds vaker met vis ipv vlees. Mijn kinderen eten het ook veel makkelijker dan bijvoorbeeld eenpansgerechten of iets met een wat uitdagende structuur of smaak. Als ze straks allemaal naar school gaan en wat diverser en minder slordig eten dan denk ik wel dat de AVG weer in mindering gaat. Zoals onze ouders de groenten tot snot kookten, dat is een culturele erfenis die niemand gaat missen. | |
Van_Poppel | woensdag 8 maart 2023 @ 19:25 |
Hier staat nog regelmatig aardappels, bloemkool (met kaassausje) en een gehaktbal op het menu. | |
Karzai | woensdag 8 maart 2023 @ 19:27 |
Dit gooi ik straks allemaal in de braadpan, brood 5 minuten in de oven | |
Tijn | woensdag 8 maart 2023 @ 19:28 |
| |
eudaemonia | woensdag 8 maart 2023 @ 19:30 |
Goed topic. 0 sterren. | |
qajariaq | woensdag 8 maart 2023 @ 19:35 |
Zuurkool en boerenkool met enige regelmaat. Of krieltjes, spruitjes en een stuk vlees naar keuze. | |
Donna | woensdag 8 maart 2023 @ 19:43 |
Boerenkool regelmatig. Ook eigenlijk wel 1x per week aardappels, spinazie, eitje, vleesje. Aardappels met sla, gebakken uitjes en een burger vind ik ook erg lekker. En rode kool, rode bietjes. De kinderen vinden het lekker dus maak het toch wel regelmatig. | |
LXIV | woensdag 8 maart 2023 @ 19:55 |
Mijn kinderen eten AVG erg goed. Het is eenvoudig te bereiden, goedkoop en gezond | |
foodlover | woensdag 8 maart 2023 @ 20:22 |
Toch wel regelmatig: bloemkool, prei, doperwtjes worteltjes, spinazie, andijvie (mits verkrijgbaar) met gekookte aardappelen en vlees. | |
rosita1 | woensdag 8 maart 2023 @ 20:37 |
Ik eet het bij mijn ouders nog geregeld. Geliefd is daar en ook door mij als gast: Spinazie á la crème met gekookte aardappels met een gehaktbal met jus. Of een stamppot andijvie met een gehaktbal met jus, appelmoes en mosterd. Spekjes hoeft voor mij niet zozeer. Die vis ik eruit. Ook staat draadjesvlees weleens op het menu met aardappels en broccoli. In eigen keuken trek ik ook weleens een blikje open met worteltjes en doperwtjes, of broccoli-roosjes uit de diepvries met daarnaast iets van vlees of anderszins en koop dan weleens een zak aardappelen. Ik maak dan vaak eten voor twee dagen in zo'n geval. Ik ben dol op aardappelen. Opbakken vind ik ook fijn, de dag erna. Met mayonaise en appelmoes! Vroeger bij mijn grootouders was het inderdaad standaard kost 'aardappelen, groente en vlees'. Díe jus, die geserveerd werd in een speciale kom, die smaak (!) heb ik nooit kunnen evenaren. Ik heb ook echt het idee, dat zoiets gewoon de hele dag aan het pruttelen was. | |
marc0871 | woensdag 8 maart 2023 @ 20:54 |
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje | |
golfer | woensdag 8 maart 2023 @ 20:59 |
Nog steeds minstens 1x per week AVG. En stamppotten ook regelmatig. Maar misschien dat jouw marktonderzoek N=1 misschien niet helemaal representatief is? | |
rosita1 | woensdag 8 maart 2023 @ 21:02 |
[quote] Op woensdag 8 maart 2023 20:54 schreef marc0871 het volgende: [..] Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje | |
marc0871 | woensdag 8 maart 2023 @ 23:00 |
[quote] Op woensdag 8 maart 2023 21:02 schreef rosita1 het volgende:Hé. Volgens mij heb ik er zoeen ook weleens bij oma gezien. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 02:18 |
Ben jij niet al bijna op de AOW leeftijd? | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 02:19 |
Toch blij om te zien dat de Nederlandse keuken nog niet geheel uitgestorven is. Nu krijg ik ook weer zin in doodnormale AVG Spruitjes met zo'n beschuitje erin en nootmuskaat. Gewoon gekookte aardappel niks meer aan doen. En gebakken karbonaadjes of zo Lekker | |
mvdejong | donderdag 9 maart 2023 @ 09:56 |
Vanavond gekookte aardappelen en een rundersaucijsje. Groente weet ik nog niet, ik ben de vriezer in de berging aan het ontruimen, tijdens de lunch kijk ik even wat ik daar uit haal. | |
Notorious_Roy | donderdag 9 maart 2023 @ 09:59 |
Gesneden groente en geschilde aardappelen bestaan. Alleen m'n vlees snij en marineer ik vaak nog zelf. Eet hier denk ik de helft van de tijd agv, is makkelijk. Doperwten in een pannetje opwarmen en krieltjes in de Airfryer. Geen omkijken aan. | |
Karzai | donderdag 9 maart 2023 @ 10:11 |
Voorgesneden groente kost wel gelijk een stuk meer, beetje zuinige Hollander dopt zijn eigen boontjes | |
Notorious_Roy | donderdag 9 maart 2023 @ 10:15 |
True. In m'n eentje vind ik dat echter lastiger managen qua hoeveelheden, zeker als ik een keer wil afwijken van het weekmenu. Een potje Hak is dan wat gemakkelijker | |
Doedezemaar | donderdag 9 maart 2023 @ 10:18 |
Kijk ook eens in de diepvries, genoeg keus qua groentes en makkelijk te portioneren. Prettig alternatief voor die potjes | |
Chandler | donderdag 9 maart 2023 @ 10:22 |
Hier staat het ook nog geregeld op het menu | |
Karzai | donderdag 9 maart 2023 @ 10:22 |
Diepvriesgroente heb ik inderdaad altijd wel, erwtjes, spinazie en rode kool | |
Notorious_Roy | donderdag 9 maart 2023 @ 10:28 |
Heb ik ook uiteraard. Allemaal lekker makkelijk. | |
Doedezemaar | donderdag 9 maart 2023 @ 10:39 |
Hier daarnaast ook bloemkool, tuinbonen, sperziebonen, broccoli en soms zo’n zak groentemix. Ik vind het ideaal. | |
golfer | donderdag 9 maart 2023 @ 11:53 |
Wat heeft dat te maken met het wel of niet regelmatig eten van AVG? | |
Jan_Onderwater | donderdag 9 maart 2023 @ 11:55 |
AGV hierop te reduceren zegt veel over jou. AGV is ook Hazenpeper met puree en rode kool met appeltjes, stoofpeertje erbij AGV is ook Steak Friet met Salade AGV is ook Sudderlappen met bloemige aardappelen en bloemkool AGV is ook Kippenvleugels met aardappel op blik in de oven en een koolsla erbij AGV is ook een langzaam gegaarde procureur met een rozemarijnjus, aardappel en spruitjes. Zo kan ik er nog honderd opschrijven. Als je denkt dat een snelle pasta met een potje saus en een zak gesneden groenten zoveel culinairder is, nou, nee, dat is vooral lui. Niets tegen pasta, rijstgerechten, etc maar er is helemaal niets mis met AGV. Ligt er vooral aan hoe je het klaar maakt. | |
Donna | donderdag 9 maart 2023 @ 12:02 |
Nu heb ik zin in karbonade. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 13:10 |
Bejaarden zijn natuurlijk meer geneigd om ouderwetse doorgekookte groenten en andere ouderwetse dingen te eten zoals balkenbrij en zo. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 13:12 |
Ja maar ik bedoelde gewoon gekookte aardappel zegmaar | |
Gunner | donderdag 9 maart 2023 @ 13:12 |
Wat heb je toch een gave om elke keer je eigen topics te vernaggelen met je vooringenomen visie. | |
golfer | donderdag 9 maart 2023 @ 13:51 |
Ik weet niet wat jij onder bejaard verstaat, maar volgens mij leef jij in jouw hoofd nog ergens met dat begrip in de jaren 50. Ik ben er van overtuigd meer gevarieerd en gezond (ook met AVG) te eten dan jij. Niks van wat jij opnoemt geldt voor mij en mijn leeftijdsgenoten. | |
Isdatzo | donderdag 9 maart 2023 @ 13:58 |
Ik hoop het. | |
Gripper | donderdag 9 maart 2023 @ 14:04 |
Hooguit 1x per 2 weken klassiek AGV, heb dat bij m'n ouders wel genoeg gehad vroeger Toevallig vanavond! Broccoli, krieltjes, varkenshaasje met een champ/roomsaus. (wel zelfgemaakte saus natuurlijk, geen pakje knorr) | |
TheFreshPrince | donderdag 9 maart 2023 @ 14:06 |
Het is wel wat veel zout denk ik. | |
Jan_Onderwater | donderdag 9 maart 2023 @ 14:13 |
En? | |
Jan_Onderwater | donderdag 9 maart 2023 @ 14:14 |
Niets mis ook met Stamppot | |
mvdejong | donderdag 9 maart 2023 @ 14:17 |
In de vriezer lag nog een struik rabarber, dat gaat er goed bij ! | |
rival | donderdag 9 maart 2023 @ 14:26 |
Ik maak 4x in de week AVG als een echte kaaskop 7 | |
BertV | donderdag 9 maart 2023 @ 15:34 |
Een basisschoolvriendje noemde het eten bij ons thuis "noord-hollands" omdat hij het alleen nog kende van zijn oma. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 15:36 |
Hoe weet jij wat ik eet dan? Ik post maar af en toe in CUL. Gelukkig heb ik nog veel langer te leven dan jij en dus nog alle tijd om te experimenteren met mijn eten. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 15:37 |
Ja kijk daar had ik nou ook zo'n hekel aan die eeuwige knorr pakjes Op een gegeven moment was ik het zo spuugzat dat ik zelf begon met koken. Toen zat ik net in de brugklas, en ging ik koken omdat ik die knorrpakjes en zakjes gewoon spuugzat was. | |
golfer | donderdag 9 maart 2023 @ 15:37 |
Dat kan je al jarenlang dagelijks volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd! | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 15:39 |
Ik post daar niet meer zo vaak. | |
capricia | donderdag 9 maart 2023 @ 15:45 |
Nou, ik vind zuurkoolstamppot en stampot andijvie enzo erg lekker. Maar ook biefstuk met patat enzo. En gebakken aardappeltjes. Of aardappelpuree (zelf maken natuurlijk), of ovenschotels met aardappel. Bijv aardappelgratin (room, nootmuskaat, kaas etc). Dit maken we allemaal regelmatig. Maar we eten als gezin geen 5 dagen in de week gekookte aardappels, nee. Jij at dat wel als kind vroeger, TS? | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 15:49 |
Denk toch minstens 4 a 5 dagen per week gewoon gekookte aardappel ja. Mijn vader is NL en die kookte, omdat mijn moeder een visuele beperking had. Mijn moeder was Braziliaans en kookte Braziliaans enkel bij feestelijke gelegenheden want Braziliaans eten is veel meer werk dan NL eten. En 1x in de week friet (zelf gefrituurd, de snackbar was te duur). | |
Donna | donderdag 9 maart 2023 @ 15:51 |
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. | |
capricia | donderdag 9 maart 2023 @ 15:55 |
Geen 'soep met brood'-dag? Of vis op vrijdag? | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 15:55 |
Macaroni was vroeger mijn favoriete eten Gewoon doorgekookte elleboogjesmacaroni met zo'n pot kant en klare mierzoete pastasaus en van die 'parmezaan' neppe plastic houtschilferpoeder uit zo'n kartonnen bus | |
Donna | donderdag 9 maart 2023 @ 16:03 |
Nee, soep met brood echt nooit. Op vrijdag soms patat van de snackbar. En op zaterdagavond (tussen de middag de nasi) vers gebakken stokbrood met makreel. Hele middag graatjes uit de makreel plukken. | |
Donna | donderdag 9 maart 2023 @ 16:05 |
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. | |
Duiveltja | donderdag 9 maart 2023 @ 16:06 |
Nee, het is eten voor paupers die nooit hebben leren koken. Als je van lekker eten houdt is dit geen gerecht dat je op tafel zet. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 16:09 |
Smac vind ik nog goorder dan kattenvoer | |
capricia | donderdag 9 maart 2023 @ 16:09 |
Oh, dat noemen wij 'camping-macaroni'.. en ipv smac gebruiken we soms hamblokjes. En ketchup ipv curry. Hollandser wordt het niet. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 16:10 |
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he. Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten | |
Donna | donderdag 9 maart 2023 @ 16:10 |
Ik heb het zeker al 20 jaar niet gehad, maar het zat er altijd in en was prima macaroni. | |
Donna | donderdag 9 maart 2023 @ 16:11 |
Mijn moeder deed later een dikke plak boterhamworst in stukjes erin. Geen idee waarom de Smac verdween. Hamblokjes doen wij nu ook bij die macaroni haha. | |
capricia | donderdag 9 maart 2023 @ 16:13 |
En het is ook gewoon lekker. Met ouderwetse Hollandse geraspte kaas. | |
Duiveltja | donderdag 9 maart 2023 @ 16:15 |
Die geloven ook in een onzichtbaar mannetje hoog in de wolken, dus die kan je niet serieus nemen. | |
Qarrad | donderdag 9 maart 2023 @ 16:22 |
Hier komt elke week de heilige drieëenheid wel een keer op tafel, ten eerste al omdat het betaalbaarder is dan een hoop andere dingen. Overigens gaat er wel zout, peper, kruiden en/of sambal overheen want van een smakeloze hap wordt niemand blij. Ik vind het eigenlijk ook wel een beetje zorgwekkend dat het idee er een beetje in is geslopen dat dit minderwaardig is en dat elke maaltijd een feestje hoort te zijn. Soms moet het gewoon functioneel en redelijk te nassen zijn. Het is een basisbehoefte en kost tijd en geld en die zijn beperkt beschikbaar dus doe even lekker normaal denk ik dan. | |
sirdanilot | donderdag 9 maart 2023 @ 20:09 |
Moslims geloven daar ook in maar veel midden oosterse keukens zijn uitstekend. Levantijns bijvoorbeeld of de Perzische of Turkse keuken zijn erg lekker. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 11 maart 2023 @ 13:58 |
Calvijn had enorme problemen met zijn maag en darmen, dat is de reden waarom refo's zo tegen lekker eten zijn. | |
-Sigaartje | zaterdag 11 maart 2023 @ 14:47 |
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim. | |
Gunner | zaterdag 11 maart 2023 @ 14:48 |
Ja 100% net zoals die gast boven je. Waarom die mensen hen zo bezighoudt...? Maar de gefrustreerde obsessie van @sirdanilot met 'refo's' begint lachwekkend triest te worden | |
-Sigaartje | zaterdag 11 maart 2023 @ 14:52 |
TS zit altijd pure onzin te zwetsen. Gaat helemaal nergens over. Hij verzint alles ter plekke. En on topic: Er wordt nog heel erg veel Aardappels groente vlees gegeten. Als TS even de moeite had genomen kan hij ook in de supermarkt zien dat er een hele hoek is ingeruimd vol met zakken aardappels en daaropvolgend een enorme ruimte met groete en daarna vlees. Pure bullshit dus. | |
sirdanilot | zaterdag 11 maart 2023 @ 17:22 |
Van de christelijke studentenvereniging, ik mocht nooit zout zetten van de dames (ik kookte ongeveer eens in de twee weken voor de vereniging) | |
-Sigaartje | zaterdag 11 maart 2023 @ 20:10 |
De christelijke studentenvereniging was een zwarte kousen-vereniging? Zout mocht je niet gebruiken tijdens het koken? Een zoutpot verbieden op tafel kan ik begrijpen als er al zout is gebruikt tijdens het koken. Niet alles is refo wat christelijk is. Ik kom uit een streng gereformeerd gezin en daar was zout niet verboden, wel koken en afwassen op zondag. Reformatorisch is zwarte kousen, dat is maar een zeer klein deel van gereformeerd Nederland. Trouwens in de bijbel staat dat de discipelen het zout der wereld zijn. | |
Knipoogje | dinsdag 14 maart 2023 @ 15:12 |
Ik eet het ook nog wel eens. Heb sinds vorig jaar de stamppotten herontdekt. Cheap-ass en gezond. Schil paar aardappelen, diepvriesbloemkool of broccoli, gehakt. beetje sambal en dan gewoon kerriesaus of pindasaus voor de smeuuigheid. Dan flikker ik er gedroogde gebakken uitjes over heen. Lekker! | |
Troel | dinsdag 14 maart 2023 @ 15:47 |
Wat een ongelooflijke lulkoek ook weer. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2023 @ 16:14 |
Ik hoor de snerpende stemmen van de gereformeerde dames bij de christelijke studentenvereniging destijds nog nagalmen in mijn oren. "GEEN ZOUT !" | |
Troel | dinsdag 14 maart 2023 @ 16:15 |
Dan gaat het misschien om DIE dames, maar om dat nou weer aan een volledige bevolkingsgroep op te hangen gaat wat ver. | |
Feola | dinsdag 14 maart 2023 @ 17:39 |
Sinds ik op mezelf woon en samenwoon hebben we nog nooit avg gemaakt. | |
Prego | dinsdag 14 maart 2023 @ 19:17 |
Ik eet het regelmatig en snap niet waarom er minachtend over gedaan wordt. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2023 @ 21:47 |
Waren er anders genoeg hoor. Weinig zout op de Veluwe blijkbaar | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2023 @ 21:48 |
Praat dan ook meteen Engels met d'r. Dan ben je toch al nauwelijks een Nederlander | |
icecreamfarmer_NL | donderdag 16 maart 2023 @ 13:20 |
Idd en hutspot en zuurkoolstamp. Heerlijk en qua werk valt het mee want het is gewoon 20 minuten de stoomoven in. Qua agv nog wel eens met spinazie of rode kool. Voor de rest idd meer pasta, rijst en wraps. | |
Nielojram75 | donderdag 16 maart 2023 @ 19:31 |
Ik vind AVG heel fijn af te meten als je voor jezelf kookt. Het is een stuk goedkoper, en gezond. Sinds een poos een stoompan, waardoor de groentes ook weer als groentes smaken Bij wraps, nasi, pasta, maak je toch altijd meer dan voor een persoon, niets mis mee, maar ik ben zo'n 'ik-stop-het-in-de-vriezer-om-het-later-weg-te-gooien'.. ( echt niet met alles, maar pasta moet je niet invriezen.. en wraps ook niet.. en nasi eigenlijk ook niet ) En, ja, ik ben een eet-zeur, ik ga niet twee dagen achter elkaar hetzelfde eten.. Dus, AVG is voor mij de beste oplossing qua verspilling, en ik vind het ook heel lekker. | |
sp3c | vrijdag 17 maart 2023 @ 16:49 |
Normaliter zou ik wel ja zeggen, meerdere malen per week zelfs maar dit:Dit klinkt ook gewoon goor he, als het er zo uitkomt gooi ik het in de prullenbak en ga ik naar de snackbar Van de week had ik zelf een cordon blue gemaakt (met varkenschnitzel) en rösti en champignons met een peper room saus (uit een zakje) en het was gewoon genieten Voor mij is dat een AVG'tje [ Bericht 6% gewijzigd door sp3c op 17-03-2023 22:58:21 ] | |
sp3c | vrijdag 17 maart 2023 @ 16:49 |
Nu weet ik eigenlijk niet of champignons ook groenten zijn tbh Was wel genieten iig | |
FutureFairytale | vrijdag 17 maart 2023 @ 22:21 |
Natuurlijk zijn dat groenten, en heel lekkere ook | |
Donna | vrijdag 17 maart 2023 @ 23:48 |
Wat zou het anders moeten zijn? | |
sp3c | vrijdag 17 maart 2023 @ 23:57 |
Geen idee waar de grenzen en de definities liggen joh | |
sp3c | zaterdag 18 maart 2023 @ 00:01 |
Hoe dan ook Als je iemand stuk gekookte groente, een aardappel zonder zout en een taai stukje grijs vlees voorzet dan kun je gewoon niet koken Verder niks mis mee op zijn tijd vind ik ... mits je een klein beetje (echt niet heel veel) kunt koken | |
RegularOrange | zaterdag 18 maart 2023 @ 02:57 |
Het is een schimmel. | |
Tijn | zaterdag 18 maart 2023 @ 03:10 |
Culinair gezien wel, net zoals bv tomaten. Biologisch gezien zijn champignons schimmels en tomaten fruit. | |
Donna | zaterdag 18 maart 2023 @ 07:01 |
Ja, maar zo benoemen we dat toch normaliter niet? | |
Zwansen | zaterdag 18 maart 2023 @ 07:29 |
Waarom zou je aardappels schillen? | |
mschol | zaterdag 18 maart 2023 @ 07:33 |
avg'tjes eet ik bijna dagelijks, al valt aardappel vaker weg | |
mschol | zaterdag 18 maart 2023 @ 07:34 |
omdat met schil niet iedereen lekker vind? ik moet het ook niet meer dan eens per half jaar hebben | |
Jan_Onderwater | zaterdag 18 maart 2023 @ 08:28 |
Er zijn aardappelen met een smakelijke dunne schil, maar ook met een dikke, harde onaangename schil | |
Jan_Onderwater | zaterdag 18 maart 2023 @ 08:31 |
Sterker nog de Paddestoel is het "fruit" van de schimmels, maar schimmels zijn geen planten. Schimmels of paddestoelen hebben op celniveau meer overeenkomsten met dieren dan met planten. | |
pokkerdepok | zaterdag 18 maart 2023 @ 08:41 |
stamppot is toch gewoon nog steeds heel populair? ik eet het regelmatig. | |
Sicstus | zaterdag 18 maart 2023 @ 09:02 |
ik eet bijna altijd AVG! Het is gezond, lekker en niet duur, en daar zal altijd wel een markt voor zijn. Dus uitsterven zal het niet imo. | |
BasEnAad | zaterdag 18 maart 2023 @ 22:11 |
Ik denk dat je hier wel een punt aanstipt. In dit verhaal valt stamppot niet per se onder AVG denk ik. Mensen zullen mij wel uitlachen nu, maar AVG goed bereiden vergt planning en kennis. Drie pannen op het vuur is niet iets wat je snel doet als je alleen voor jezelf kookt. In die zin is pasta of Aziatisch eten vaak makkelijker. AVG is verschrikkelijk lekker, maar regel het maar eens tegelijk de aardappels niet te hard of te zacht te serveren, de groentes beetgaar, het vlees sappig en niet doorbakken of droog en gelijk daarna van het vleesvocht een hartige jus te maken. | |
Molo | zaterdag 18 maart 2023 @ 22:15 |
Mijn dochter vindt heel simpel eten erg lekker, aardappeltjes in de schil koken, groenten koken of bakken en simpel stukje vlees erbij Niet mijn favoriete eten maar het is gezond dus prima en snel doordeweeks. Geen mayo erbij trouwens, bah | |
pokkerdepok | zaterdag 18 maart 2023 @ 22:22 |
ja okee, het gaat niet altijd goed haha.. ligt er ook erg aan wat voor vlees je doet. dat is soms nog een hele kunst. | |
Karzai | maandag 20 maart 2023 @ 19:38 |
klopt hoeft ook niet altijd, dit is ook een voorbeeld van agv , wel met een beetje ketjap en peper | |
Molo | maandag 20 maart 2023 @ 20:53 |
Amsterdamse kookgod ben je toch ook! | |
quirina | dinsdag 21 maart 2023 @ 07:48 |
Aardappels..teveel carbs. En de aardappels zijn slecht de laatste tijd. Wij eten hier meer groenten en of peulvruchten quinoa soms bulghur soms zelfgemaakte pasta. Vlees eten we niet meer. | |
Molo | dinsdag 21 maart 2023 @ 19:29 |
Bulgur en pasta zijn geen koolhydraten? | |
DjVero | vrijdag 24 maart 2023 @ 11:16 |
Eén week in de maand klassiek AGV: gekookte aardappels, groente en een goed stuk vlees in een dikke pan met jus , precies zoals mijn ouders week in, week uit deden. En dat met twee Thaise mensen in huis. Vrijwel het enige wat ik ook zonder moeite kan bedenken; veel verder dan een pastaatje, Knorr wereldgerechten of Chicken Tonight kom ik niet | |
capricia | zaterdag 25 maart 2023 @ 09:49 |
Kwam deze zojuist tegen. | |
Molo | zaterdag 25 maart 2023 @ 09:51 |
Wel benieuwd wat ze in IJsland voor koolhydraatknallers eten ipv de aardappelen zoals hier | |
4EverBlackEyed | zaterdag 25 maart 2023 @ 11:50 |
Onder de klassieke avg versta ik: gekookte aardappelen, groenten en vlees. Wij eten echt zelden AVG (op stamppot na, wat ik eigenlijk ook onder avg vind vallen). Sinds dat ik uit huis ben, eigenlijk zelden gekookte aardappelen gegeten en vanuit huis aten we ook niet dagelijks gekookte aardappelen. Wat ik soms nog wel lekker vind (1x in het jaar oid) is een prakje van gekookte aardappelen met bloemkool en jus. | |
Dauthi | zaterdag 25 maart 2023 @ 16:40 |
Volgens dit WUR onderzoek klopt dat plaatje van geen kanten. En volgens de Nederlandse overheid ook niet. https://www.google.com/ur(...)oA1J69tEHOsocp9L27AC https://www.wateetnederla(...)dappelen%20per%20dag. | |
Jan_Onderwater | zondag 26 maart 2023 @ 09:40 |
Ik denk dat veel van dit soort cijfers zich baseren op verkoopcijfers. Als veel IJslanders hun aardappelen zelf verbouwen, of bij oom, schoonpa of zo halen, dit niet meegenomen wordt. |