abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_208291651
De meesten hier zullen er vast mee zijn opgegroeid. Doodnormaal aardappel groente vlees. Bijvoorbeeld veel te lang gekookte broccoli, gekookte aardappelen zonder zout, en dan 1 (één) gebakken speklapje of karbonaadje of braadworstje of zo.

Hooguit mayo erbij en verder niets.

Is dit een gewoonte die aan het uitsterven is in Nederland? Want als ik met vrienden praat die nog in NL wonen maakt echt niemand dit. Die zitten allemaal aan de quinoa pokebowls. Of hooguit kopen ze van die schijven vegaburgers (god weet wat er allemaal in zit :r ), en van die voorverpakte harde aardappelschijfjes en misschien een zak groentemix maar dat is allemaal toch niet hetzelfde als de echte klassieke aardappel groente vlees.

Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?

Doodnormale aardappel groente vlees maak ik zelf ook maar heel af en toe want pasta is voor 1 persoon midner werk. Ik maak het wel als ik lekker vlees heb zoals ibjvoorbeeld een ierse black angus steak.

Stamppot maak ik wel wat vaker.

Denken jullie dat dit soort eten met uitsterven bedreigd is of kennen jullie nog jonge mensen die nog de doodnormale aardappel groente vlees maaltijd met enige regelmaat nuttigen?

Overigens is dat doodnormale eten hier in Ierland nog vrij gangbaar. Colcannon is bijvoorbeeld zo goed als hetzelfde als Nederlandse boerenkool. Maar veel Ieren zijn viesdik ( :r ) en halen gewoon elke dag takeaway, ze zijn dan ook moddervet. Met de auto kachelen ze naar de supermarkt die op 10 minuten loopafstand ligt :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_208291835
Zolang er maar een stukje Ierse Black Angus Biefstuk op het bord ligt.
pi_208291968
Zaterdag nog biefstuk met witlof gestoofd in dubbelbier en rozemarijnaardappelen gegeten. Maar verder komt een klassiek AGV'tje inderdaad maar zelden op tafel.

Ten slotte: Niet alles wat uitsterft is erg. Heksenvervolging, aderlatingen en mensenoffers zijn ook uitgestorven. Nou gaat het me wat voor om een AGV'tje daaraan gelijk te stellen maar het uitsterven daarvan zal ik een stuk minder erg vinden dan het uitsterven van bijvoorbeeld Sajoer Boontjes of Pasta Carbonara.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 8 maart 2023 @ 19:05:04 #4
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208292069
Op zich is het niet erg als smakeloos boereneten uitsterft.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208292098
Drie tot vier keer per week staat hier nog AGV op tafel, heerlijk. En met begin 30 val ik hopelijk nog in de categorie jong waar je het over hebt
Op donderdag 21 mei 2015 19:22 schreef Vasion het volgende:
Vanaf nu ben jij mijn favoriete user.
Op zondag 7 december 2014 22:59 schreef GGMM het volgende:
Vanaf nu ben jij mijn favoriete user.
pi_208292169
Ik maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken

[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 08-03-2023 19:18:58 ]
pi_208292222
Ja hoor. Af en toe trek ik een pot doperwten open. Lekker met een schepje appelmoes en kip, in diverse vormen. Varkenslapje is ook goed.
Of rode kool. Soms ook met appelmoes, met een gehaktbal, of een stukje rundvlees (of stoofpot 🤤). Andijvie. Ook weer appelmoes, met een balletje gehakt, of rundvlees. Witlof, in de melk gekookt, afgeroerd met een maizenapapje en wat kerriepoeder. Varkensvlees, kip.
Slastamp, met wat rauwe uitjes en slasaus. Varkensvlees of kip.
Zuurkoolstamp. Uiteraard met een Unoxworst.

De aardappel begin ik trouwens weer te herontdekken.
Ik heb het afgelopen jaar meer aardappels gegeten, dan in de 3 jaar ervoor.
Niet in de laatste plaats als verse patat en koude schotels, maar zeker ook in een AGV'tje.

Maar dat zijn idd de uitzonderingen.
Liever laat ik me inspireren door andere keukens.
Pasta, pizza, platbrood (wraps), mie en rijst. Wokken en roerbakken van groente en vlees. Uitgebreide kruidenmelanges en pikante sauzen.
Maar slowcooking vind ik ook lekker.
Dat is meer mijn eten.

Er is nog zo veel meer te ontdekken dan doodgekookte groente, een droog aardappeltje en een halfgaar (of half verbrand :X ) stukje vlees, met het braadvocht als jus.
pi_208292234
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:13 schreef Karzai het volgende:
Ik ben alleen, en maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken
Dat zijn wel de ultieme gerechten ja, snelle makkelijke hap. Heb je tips?
pi_208292267
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:18 schreef Centenbak het volgende:

[..]
Dat zijn wel de ultieme gerechten ja, snelle makkelijke hap. Heb je tips?
vanavond pikante kippenpootjes met kokosmelk, rawit peper,ui en erwtjes en naanbrood
verder kan je mijn kookkunsten volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd!
pi_208292291
Ik koop altijd een zak paprika voor meer dan 4 euro
Ik zwaai naar dieren.
pi_208292318
Ik doe het nog graag, maar wel steeds vaker met vis ipv vlees. Mijn kinderen eten het ook veel makkelijker dan bijvoorbeeld eenpansgerechten of iets met een wat uitdagende structuur of smaak. Als ze straks allemaal naar school gaan en wat diverser en minder slordig eten dan denk ik wel dat de AVG weer in mindering gaat.

Zoals onze ouders de groenten tot snot kookten, dat is een culturele erfenis die niemand gaat missen.
-nee-
  woensdag 8 maart 2023 @ 19:25:19 #12
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_208292321
Hier staat nog regelmatig aardappels, bloemkool (met kaassausje) en een gehaktbal op het menu.
pi_208292342
Dit gooi ik straks allemaal in de braadpan, brood 5 minuten in de oven
  woensdag 8 maart 2023 @ 19:28:56 #14
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_208292359
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 18:29 schreef sirdanilot het volgende:

Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?
:W
pi_208292404
Goed topic.

0 sterren.
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_208292488
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 18:29 schreef sirdanilot het volgende:

Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?

Zuurkool en boerenkool met enige regelmaat. Of krieltjes, spruitjes en een stuk vlees naar keuze.
  Moderator woensdag 8 maart 2023 @ 19:43:54 #17
382129 crew  Donna
pi_208292638
Boerenkool regelmatig.
Ook eigenlijk wel 1x per week aardappels, spinazie, eitje, vleesje.

Aardappels met sla, gebakken uitjes en een burger vind ik ook erg lekker.

En rode kool, rode bietjes. :Y

De kinderen vinden het lekker dus maak het toch wel regelmatig.
  woensdag 8 maart 2023 @ 19:55:25 #18
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_208292847
Mijn kinderen eten AVG erg goed. Het is eenvoudig te bereiden, goedkoop en gezond
The End Times are wild
  woensdag 8 maart 2023 @ 20:22:44 #19
296595 foodlover
live and learn
pi_208293398
Toch wel regelmatig: bloemkool, prei, doperwtjes worteltjes, spinazie, andijvie (mits verkrijgbaar) met gekookte aardappelen en vlees.
  woensdag 8 maart 2023 @ 20:37:03 #20
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_208293659
Ik eet het bij mijn ouders nog geregeld. Geliefd is daar en ook door mij als gast: Spinazie á la crème met gekookte aardappels met een gehaktbal met jus. Of een stamppot andijvie met een gehaktbal met jus, appelmoes en mosterd. Spekjes hoeft voor mij niet zozeer. Die vis ik eruit. Ook staat draadjesvlees weleens op het menu met aardappels en broccoli.

In eigen keuken trek ik ook weleens een blikje open met worteltjes en doperwtjes, of broccoli-roosjes uit de diepvries met daarnaast iets van vlees of anderszins en koop dan weleens een zak aardappelen. Ik maak dan vaak eten voor twee dagen in zo'n geval.

Ik ben dol op aardappelen. Opbakken vind ik ook fijn, de dag erna. Met mayonaise en appelmoes! Vroeger bij mijn grootouders was het inderdaad standaard kost 'aardappelen, groente en vlees'. Díe jus, die geserveerd werd in een speciale kom, die smaak (!) heb ik nooit kunnen evenaren. Ik heb ook echt het idee, dat zoiets gewoon de hele dag aan het pruttelen was.
pi_208294047
quote:
17s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:37 schreef rosita1 het volgende:
Ik eet het bij mijn ouders nog geregeld. Geliefd is daar en ook door mij als gast: Spinazie á la crème met gekookte aardappels met een gehaktbal met jus. Of een stamppot andijvie met een gehaktbal met jus, appelmoes en mosterd. Spekjes hoeft voor mij niet zozeer. Die vis ik eruit. Ook staat draadjesvlees weleens op het menu met aardappels en broccoli.

In eigen keuken trek ik ook weleens een blikje open met worteltjes en doperwtjes, of broccoli-roosjes uit de diepvries met daarnaast iets van vlees of anderszins en koop dan weleens een zak aardappelen. Ik maak dan vaak eten voor twee dagen in zo'n geval.

Ik ben dol op aardappelen. Opbakken vind ik ook fijn, de dag erna. Met mayonaise en appelmoes! Vroeger bij mijn grootouders was het inderdaad standaard kost 'aardappelen, groente en vlees'. Díe jus, die geserveerd werd in een speciale kom, die smaak (!) heb ik nooit kunnen evenaren. Ik heb ook echt het idee, dat zoiets gewoon de hele dag aan het pruttelen was.
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje

  woensdag 8 maart 2023 @ 20:59:10 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208294146
Nog steeds minstens 1x per week AVG.
En stamppotten ook regelmatig.

Maar misschien dat jouw marktonderzoek N=1 misschien niet helemaal representatief is?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 8 maart 2023 @ 21:02:15 #23
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_208294209
[quote]0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje
pi_208295907
[quote]0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 21:02 schreef rosita1 het volgende:
quote:
[ afbeelding ] Op woensdag 8 maart 2023 20:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Grote kans van. Op zo'n petroleum pitje
[ afbeelding ]
Hé. Volgens mij heb ik er zoeen ook weleens bij oma gezien.
pi_208296760
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:59 schreef golfer het volgende:
Nog steeds minstens 1x per week AVG.
En stamppotten ook regelmatig.

Maar misschien dat jouw marktonderzoek N=1 misschien niet helemaal representatief is?
Ben jij niet al bijna op de AOW leeftijd?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_208296765
Toch blij om te zien dat de Nederlandse keuken nog niet geheel uitgestorven is.

Nu krijg ik ook weer zin in doodnormale AVG

Spruitjes met zo'n beschuitje erin en nootmuskaat. Gewoon gekookte aardappel niks meer aan doen. En gebakken karbonaadjes of zo

Lekker
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 9 maart 2023 @ 09:56:54 #27
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_208298285
Vanavond gekookte aardappelen en een rundersaucijsje. Groente weet ik nog niet, ik ben de vriezer in de berging aan het ontruimen, tijdens de lunch kijk ik even wat ik daar uit haal.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  donderdag 9 maart 2023 @ 09:59:40 #28
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_208298311
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:13 schreef Karzai het volgende:
Ik maak het liefst gerechten die in 1 pan te maken zijn, agv op zijn tijd vind ik best lekker maar het is veel werk
boontjes doppen, aardappels schillen, jus maken
Gesneden groente en geschilde aardappelen bestaan. Alleen m'n vlees snij en marineer ik vaak nog zelf.

Eet hier denk ik de helft van de tijd agv, is makkelijk. Doperwten in een pannetje opwarmen en krieltjes in de Airfryer. Geen omkijken aan.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_208298431
quote:
19s.gif Op donderdag 9 maart 2023 09:59 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
Gesneden groente en geschilde aardappelen bestaan. Alleen m'n vlees snij en marineer ik vaak nog zelf.

Eet hier denk ik de helft van de tijd agv, is makkelijk. Doperwten in een pannetje opwarmen en krieltjes in de Airfryer. Geen omkijken aan.
Voorgesneden groente kost wel gelijk een stuk meer, beetje zuinige Hollander dopt zijn eigen boontjes
  donderdag 9 maart 2023 @ 10:15:17 #30
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_208298501
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:11 schreef Karzai het volgende:

[..]
Voorgesneden groente kost wel gelijk een stuk meer, beetje zuinige Hollander dopt zijn eigen boontjes
True. In m'n eentje vind ik dat echter lastiger managen qua hoeveelheden, zeker als ik een keer wil afwijken van het weekmenu. Een potje Hak is dan wat gemakkelijker :)
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_208298537
quote:
19s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:15 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
True. In m'n eentje vind ik dat echter lastiger managen qua hoeveelheden, zeker als ik een keer wil afwijken van het weekmenu. Een potje Hak is dan wat gemakkelijker :)
Kijk ook eens in de diepvries, genoeg keus qua groentes en makkelijk te portioneren. Prettig alternatief voor die potjes
pi_208298573
Hier staat het ook nog geregeld op het menu :)
The people who lost my respect will never get a capital letter for their name again.
Like trump...
pi_208298581
Diepvriesgroente heb ik inderdaad altijd wel, erwtjes, spinazie en rode kool
  donderdag 9 maart 2023 @ 10:28:25 #34
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_208298654
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:18 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Kijk ook eens in de diepvries, genoeg keus qua groentes en makkelijk te portioneren. Prettig alternatief voor die potjes
Heb ik ook uiteraard. Allemaal lekker makkelijk.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_208298774
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 10:22 schreef Karzai het volgende:
Diepvriesgroente heb ik inderdaad altijd wel, erwtjes, spinazie en rode kool
Hier daarnaast ook bloemkool, tuinbonen, sperziebonen, broccoli en soms zo’n zak groentemix. Ik vind het ideaal.
  donderdag 9 maart 2023 @ 11:53:41 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208299422
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 02:18 schreef sirdanilot het volgende:

Ben jij niet al bijna op de AOW leeftijd?
Wat heeft dat te maken met het wel of niet regelmatig eten van AVG?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 9 maart 2023 @ 11:55:00 #37
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208299427
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
De meesten hier zullen er vast mee zijn opgegroeid. Doodnormaal aardappel groente vlees. Bijvoorbeeld veel te lang gekookte broccoli, gekookte aardappelen zonder zout, en dan 1 (één) gebakken speklapje of karbonaadje of braadworstje of zo.

Hooguit mayo erbij en verder niets.

Is dit een gewoonte die aan het uitsterven is in Nederland? Want als ik met vrienden praat die nog in NL wonen maakt echt niemand dit. Die zitten allemaal aan de quinoa pokebowls. Of hooguit kopen ze van die schijven vegaburgers (god weet wat er allemaal in zit :r ), en van die voorverpakte harde aardappelschijfjes en misschien een zak groentemix maar dat is allemaal toch niet hetzelfde als de echte klassieke aardappel groente vlees.

Gewoon stamppot bestaat nog wel maar wordt volgens mij ook minder. Wie maakt er nog andijviestamppot of boerenkool of hutspot?

Doodnormale aardappel groente vlees maak ik zelf ook maar heel af en toe want pasta is voor 1 persoon midner werk. Ik maak het wel als ik lekker vlees heb zoals ibjvoorbeeld een ierse black angus steak.

Stamppot maak ik wel wat vaker.

Denken jullie dat dit soort eten met uitsterven bedreigd is of kennen jullie nog jonge mensen die nog de doodnormale aardappel groente vlees maaltijd met enige regelmaat nuttigen?

Overigens is dat doodnormale eten hier in Ierland nog vrij gangbaar. Colcannon is bijvoorbeeld zo goed als hetzelfde als Nederlandse boerenkool. Maar veel Ieren zijn viesdik ( :r ) en halen gewoon elke dag takeaway, ze zijn dan ook moddervet. Met de auto kachelen ze naar de supermarkt die op 10 minuten loopafstand ligt :')
AGV hierop te reduceren zegt veel over jou.
AGV is ook Hazenpeper met puree en rode kool met appeltjes, stoofpeertje erbij
AGV is ook Steak Friet met Salade
AGV is ook Sudderlappen met bloemige aardappelen en bloemkool
AGV is ook Kippenvleugels met aardappel op blik in de oven en een koolsla erbij
AGV is ook een langzaam gegaarde procureur met een rozemarijnjus, aardappel en spruitjes.
Zo kan ik er nog honderd opschrijven. Als je denkt dat een snelle pasta met een potje saus en een zak gesneden groenten zoveel culinairder is, nou, nee, dat is vooral lui.
Niets tegen pasta, rijstgerechten, etc maar er is helemaal niets mis met AGV. Ligt er vooral aan hoe je het klaar maakt.
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 12:02:28 #38
382129 crew  Donna
pi_208299475
Nu heb ik zin in karbonade. :Y)
pi_208299987
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 11:53 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat heeft dat te maken met het wel of niet regelmatig eten van AVG?
Bejaarden zijn natuurlijk meer geneigd om ouderwetse doorgekookte groenten en andere ouderwetse dingen te eten zoals balkenbrij en zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_208300000
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 11:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
AGV hierop te reduceren zegt veel over jou.
AGV is ook Hazenpeper met puree en rode kool met appeltjes, stoofpeertje erbij
AGV is ook Steak Friet met Salade
AGV is ook Sudderlappen met bloemige aardappelen en bloemkool
AGV is ook Kippenvleugels met aardappel op blik in de oven en een koolsla erbij
AGV is ook een langzaam gegaarde procureur met een rozemarijnjus, aardappel en spruitjes.
Zo kan ik er nog honderd opschrijven. Als je denkt dat een snelle pasta met een potje saus en een zak gesneden groenten zoveel culinairder is, nou, nee, dat is vooral lui.
Niets tegen pasta, rijstgerechten, etc maar er is helemaal niets mis met AGV. Ligt er vooral aan hoe je het klaar maakt.
Ja maar ik bedoelde gewoon gekookte aardappel zegmaar
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 9 maart 2023 @ 13:12:31 #41
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208300001
Wat heb je toch een gave om elke keer je eigen topics te vernaggelen met je vooringenomen visie.
Where law ends, tyrrany begins.
  donderdag 9 maart 2023 @ 13:51:27 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208300479
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 13:10 schreef sirdanilot het volgende:

Bejaarden zijn natuurlijk meer geneigd om ouderwetse doorgekookte groenten en andere ouderwetse dingen te eten zoals balkenbrij en zo.
Ik weet niet wat jij onder bejaard verstaat, maar volgens mij leef jij in jouw hoofd nog ergens met dat begrip in de jaren 50.
Ik ben er van overtuigd meer gevarieerd en gezond (ook met AVG) te eten dan jij.
Niks van wat jij opnoemt geldt voor mij en mijn leeftijdsgenoten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 9 maart 2023 @ 13:58:01 #43
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_208300556
Ik hoop het.
Huilen dan.
pi_208300632
Hooguit 1x per 2 weken klassiek AGV, heb dat bij m'n ouders wel genoeg gehad vroeger ;)

Toevallig vanavond! Broccoli, krieltjes, varkenshaasje met een champ/roomsaus. (wel zelfgemaakte saus natuurlijk, geen pakje knorr)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_208300656
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:27 schreef Karzai het volgende:
Dit gooi ik straks allemaal in de braadpan, brood 5 minuten in de oven
[ afbeelding ]
Het is wel wat veel zout denk ik.
  donderdag 9 maart 2023 @ 14:13:23 #46
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208300725
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 13:12 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Ja maar ik bedoelde gewoon gekookte aardappel zegmaar
En?
  donderdag 9 maart 2023 @ 14:14:18 #47
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208300731
Niets mis ook met Stamppot
  donderdag 9 maart 2023 @ 14:17:34 #48
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_208300766
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 09:56 schreef mvdejong het volgende:
Vanavond gekookte aardappelen en een rundersaucijsje. Groente weet ik nog niet, ik ben de vriezer in de berging aan het ontruimen, tijdens de lunch kijk ik even wat ik daar uit haal.
In de vriezer lag nog een struik rabarber, dat gaat er goed bij !
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_208300869
Ik maak 4x in de week AVG als een echte kaaskop 7
  donderdag 9 maart 2023 @ 15:34:09 #50
37248 BertV
Klei indiaan
pi_208301671
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 19:05 schreef Harvest89 het volgende:
Op zich is het niet erg als smakeloos boereneten uitsterft.
Een basisschoolvriendje noemde het eten bij ons thuis "noord-hollands" omdat hij het alleen nog kende van zijn oma.

_O-
Handgemaakt | Doggerland-overlever
pi_208301698
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 13:51 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik ben er van overtuigd meer gevarieerd en gezond (ook met AVG) te eten dan jij.
Hoe weet jij wat ik eet dan? Ik post maar af en toe in CUL.

Gelukkig heb ik nog veel langer te leven dan jij en dus nog alle tijd om te experimenteren met mijn eten. *O*
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_208301717
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 14:04 schreef Gripper het volgende:
Hooguit 1x per 2 weken klassiek AGV, heb dat bij m'n ouders wel genoeg gehad vroeger ;)

Toevallig vanavond! Broccoli, krieltjes, varkenshaasje met een champ/roomsaus. (wel zelfgemaakte saus natuurlijk, geen pakje knorr)
Ja kijk daar had ik nou ook zo'n hekel aan die eeuwige knorr pakjes :r

Op een gegeven moment was ik het zo spuugzat dat ik zelf begon met koken. Toen zat ik net in de brugklas, en ging ik koken omdat ik die knorrpakjes en zakjes gewoon spuugzat was.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 9 maart 2023 @ 15:37:57 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208301721
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:36 schreef sirdanilot het volgende:


Hoe weet jij wat ik eet dan? Ik post maar af en toe in CUL.

Dat kan je al jarenlang dagelijks volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208301735
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:37 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat kan je al jarenlang dagelijks volgen in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #529 Pannenkoekentijd!
Ik post daar niet meer zo vaak.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 15:45:01 #55
236264 crew  capricia
pi_208301803
Nou, ik vind zuurkoolstamppot en stampot andijvie enzo erg lekker.
Maar ook biefstuk met patat enzo. En gebakken aardappeltjes.
Of aardappelpuree (zelf maken natuurlijk), of ovenschotels met aardappel. Bijv aardappelgratin (room, nootmuskaat, kaas etc).

Dit maken we allemaal regelmatig.
Maar we eten als gezin geen 5 dagen in de week gekookte aardappels, nee. :')
Jij at dat wel als kind vroeger, TS?
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_208301873
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:45 schreef capricia het volgende:
Nou, ik vind zuurkoolstamppot en stampot andijvie enzo erg lekker.
Maar ook biefstuk met patat enzo. En gebakken aardappeltjes.
Of aardappelpuree (zelf maken natuurlijk), of ovenschotels met aardappel. Bijv aardappelgratin (room, nootmuskaat, kaas etc).

Dit maken we allemaal regelmatig.
Maar we eten als gezin geen 5 dagen in de week gekookte aardappels, nee. :')
Jij at dat wel als kind vroeger, TS?
Denk toch minstens 4 a 5 dagen per week gewoon gekookte aardappel ja. Mijn vader is NL en die kookte, omdat mijn moeder een visuele beperking had. Mijn moeder was Braziliaans en kookte Braziliaans enkel bij feestelijke gelegenheden want Braziliaans eten is veel meer werk dan NL eten.

En 1x in de week friet (zelf gefrituurd, de snackbar was te duur).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 15:51:28 #57
382129 crew  Donna
pi_208301891
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. :!
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 15:55:30 #58
236264 crew  capricia
pi_208301938
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:51 schreef Donna het volgende:
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. :!
Geen 'soep met brood'-dag? ;)
Of vis op vrijdag?
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_208301939
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:51 schreef Donna het volgende:
Vroeger wel vaak gekookte aardappels ja. Op woensdag macaroni en soms op zaterdag nasi. :!
Macaroni was vroeger mijn favoriete eten

Gewoon doorgekookte elleboogjesmacaroni met zo'n pot kant en klare mierzoete pastasaus en van die 'parmezaan' neppe plastic houtschilferpoeder uit zo'n kartonnen bus :9
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 16:03:15 #60
382129 crew  Donna
pi_208302035
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:55 schreef capricia het volgende:

[..]
Geen 'soep met brood'-dag? ;)
Of vis op vrijdag?
Nee, soep met brood echt nooit.

Op vrijdag soms patat van de snackbar. En op zaterdagavond (tussen de middag de nasi) vers gebakken stokbrood met makreel.
Hele middag graatjes uit de makreel plukken. :Y
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 16:05:47 #61
382129 crew  Donna
pi_208302067
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 15:55 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Macaroni was vroeger mijn favoriete eten

Gewoon doorgekookte elleboogjesmacaroni met zo'n pot kant en klare mierzoete pastasaus en van die 'parmezaan' neppe plastic houtschilferpoeder uit zo'n kartonnen bus :9
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. :9
pi_208302085
Nee, het is eten voor paupers die nooit hebben leren koken.

Als je van lekker eten houdt is dit geen gerecht dat je op tafel zet.
pi_208302118
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:05 schreef Donna het volgende:

[..]
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. :9
Smac vind ik nog goorder dan kattenvoer :r
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 16:09:50 #64
236264 crew  capricia
pi_208302123
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:05 schreef Donna het volgende:

[..]
Macaroni met smac en zo'n zakkie van Honig. Maggi erover en curry, met geraspte kaas. :9
Oh, dat noemen wij 'camping-macaroni'.. en ipv smac gebruiken we soms hamblokjes. En ketchup ipv curry. Hollandser wordt het niet.
O+
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_208302130
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:06 schreef Duiveltja het volgende:
Nee, het is eten voor paupers die nooit hebben leren koken.

Als je van lekker eten houdt is dit geen gerecht dat je op tafel zet.
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he.

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 16:10:50 #66
382129 crew  Donna
pi_208302137
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Smac vind ik nog goorder dan kattenvoer :r
Ik heb het zeker al 20 jaar niet gehad, maar het zat er altijd in en was prima macaroni.
:X
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 16:11:49 #67
382129 crew  Donna
pi_208302146
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:09 schreef capricia het volgende:

[..]
Oh, dat noemen wij 'camping-macaroni'.. en ipv smac gebruiken we soms hamblokjes. En ketchup ipv curry. Hollandser wordt het niet.
O+
Mijn moeder deed later een dikke plak boterhamworst in stukjes erin. Geen idee waarom de Smac verdween.

Hamblokjes doen wij nu ook bij die macaroni haha.
  Moderator donderdag 9 maart 2023 @ 16:13:45 #68
236264 crew  capricia
pi_208302162
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:11 schreef Donna het volgende:

[..]
Mijn moeder deed later een dikke plak boterhamworst in stukjes erin. Geen idee waarom de Smac verdween.

Hamblokjes doen wij nu ook bij die macaroni haha.
En het is ook gewoon lekker. Met ouderwetse Hollandse geraspte kaas. _O_
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_208302170
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he.

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten :')
Die geloven ook in een onzichtbaar mannetje hoog in de wolken, dus die kan je niet serieus nemen.
  donderdag 9 maart 2023 @ 16:22:52 #70
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_208302238
Hier komt elke week de heilige drieëenheid wel een keer op tafel, ten eerste al omdat het betaalbaarder is dan een hoop andere dingen. Overigens gaat er wel zout, peper, kruiden en/of sambal overheen want van een smakeloze hap wordt niemand blij.

Ik vind het eigenlijk ook wel een beetje zorgwekkend dat het idee er een beetje in is geslopen dat dit minderwaardig is en dat elke maaltijd een feestje hoort te zijn. Soms moet het gewoon functioneel en redelijk te nassen zijn. Het is een basisbehoefte en kost tijd en geld en die zijn beperkt beschikbaar dus doe even lekker normaal denk ik dan.
pi_208305149
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:15 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Die geloven ook in een onzichtbaar mannetje hoog in de wolken, dus die kan je niet serieus nemen.
Moslims geloven daar ook in maar veel midden oosterse keukens zijn uitstekend.

Levantijns bijvoorbeeld of de Perzische of Turkse keuken zijn erg lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 11 maart 2023 @ 13:58:50 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208325728
Calvijn had enorme problemen met zijn maag en darmen, dat is de reden waarom refo's zo tegen lekker eten zijn.
pi_208326181
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Hangt er ook vanaf hoe je het klaarmaakt he.

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid. Tsja dan is het niet lekker nee. Vervolgens vreten ze met gemak een zak zoute chips leeg na het eten :')
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim.
  zaterdag 11 maart 2023 @ 14:48:58 #74
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208326189
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:47 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim.
Ja 100% net zoals die gast boven je.

Waarom die mensen hen zo bezighoudt...?
Maar de gefrustreerde obsessie van @sirdanilot met 'refo's' begint lachwekkend triest te worden
Where law ends, tyrrany begins.
pi_208326201
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:48 schreef Gunner het volgende:

[..]
Ja 100% net zoals die gast boven je.

Waarom die mensen hen zo bezighoudt...?
TS zit altijd pure onzin te zwetsen. Gaat helemaal nergens over. Hij verzint alles ter plekke. En on topic: Er wordt nog heel erg veel Aardappels groente vlees gegeten. Als TS even de moeite had genomen kan hij ook in de supermarkt zien dat er een hele hoek is ingeruimd vol met zakken aardappels en daaropvolgend een enorme ruimte met groete en daarna vlees.

Pure bullshit dus.
pi_208328329
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 14:47 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Mag ik je vriendelijk vragen waar je dit verhaal nou weer vandaan haalt? Ik kom uit die kring en ik herken het totaal niet. Volgens mij zuig je dit voor de zoveelste keer uit je dikke duim.
Van de christelijke studentenvereniging, ik mocht nooit zout zetten van de dames (ik kookte ongeveer eens in de twee weken voor de vereniging)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_208331732
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 17:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Van de christelijke studentenvereniging, ik mocht nooit zout zetten van de dames (ik kookte ongeveer eens in de twee weken voor de vereniging)
De christelijke studentenvereniging was een zwarte kousen-vereniging? Zout mocht je niet gebruiken tijdens het koken? Een zoutpot verbieden op tafel kan ik begrijpen als er al zout is gebruikt tijdens het koken.
Niet alles is refo wat christelijk is. Ik kom uit een streng gereformeerd gezin en daar was zout niet verboden, wel koken en afwassen op zondag. Reformatorisch is zwarte kousen, dat is maar een zeer klein deel van gereformeerd Nederland.

Trouwens in de bijbel staat dat de discipelen het zout der wereld zijn.
pi_208372432
Ik eet het ook nog wel eens. Heb sinds vorig jaar de stamppotten herontdekt. Cheap-ass en gezond.
Schil paar aardappelen, diepvriesbloemkool of broccoli, gehakt. beetje sambal en dan gewoon kerriesaus of pindasaus voor de smeuuigheid.
Dan flikker ik er gedroogde gebakken uitjes over heen. Lekker!
beter een knipoog dan een blauw oog
  dinsdag 14 maart 2023 @ 15:47:26 #79
35189 Troel
scherp en bot
pi_208372873
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 16:10 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Refo's doen vaak geen zout in hun eten. Niet dat dat van de religie moet maar dat is cultureel zo gegroeid.
Wat een ongelooflijke lulkoek ook weer. :{
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_208373153
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:47 schreef Troel het volgende:

[..]
Wat een ongelooflijke lulkoek ook weer. :{
Ik hoor de snerpende stemmen van de gereformeerde dames bij de christelijke studentenvereniging destijds nog nagalmen in mijn oren. "GEEN ZOUT !"
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')