Ja hoor. Af en toe trek ik een pot doperwten open. Lekker met een schepje appelmoes en kip, in diverse vormen. Varkenslapje is ook goed.
Of rode kool. Soms ook met appelmoes, met een gehaktbal, of een stukje rundvlees (of stoofpot 🤤). Andijvie. Ook weer appelmoes, met een balletje gehakt, of rundvlees. Witlof, in de melk gekookt, afgeroerd met een maizenapapje en wat kerriepoeder. Varkensvlees, kip.
Slastamp, met wat rauwe uitjes en slasaus. Varkensvlees of kip.
Zuurkoolstamp. Uiteraard met een Unoxworst.
De aardappel begin ik trouwens weer te herontdekken.
Ik heb het afgelopen jaar meer aardappels gegeten, dan in de 3 jaar ervoor.
Niet in de laatste plaats als verse patat en koude schotels, maar zeker ook in een AGV'tje.
Maar dat zijn idd de uitzonderingen.
Liever laat ik me inspireren door andere keukens.
Pasta, pizza, platbrood (wraps), mie en rijst. Wokken en roerbakken van groente en vlees. Uitgebreide kruidenmelanges en pikante sauzen.
Maar slowcooking vind ik ook lekker.
Dat is meer mijn eten.
Er is nog zo veel meer te ontdekken dan doodgekookte groente, een droog aardappeltje en een halfgaar (of half verbrand
) stukje vlees, met het braadvocht als jus.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.