FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Twee zware aardbevingen (7+) in Turkije & Syri: Duizenden doden #6
Frutselwoensdag 8 februari 2023 @ 21:37
opL39wB.jpg

quote:
Zware aardbeving in zuiden van Turkije, vlak bij Syrische grens

In het zuiden van Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest, meldt onder meer het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Rampenbestrijding op Twitter. De beving had een kracht van 7,8.

Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers ten noordwesten van Gaziantep, waar zo'n 2 miljoen mensen wonen. De Turkse stad ligt niet ver van de grens met Syri. Ook daar zouden mensen de beving hebben gevoeld. Hetzelfde geldt voor nabijgelegen landen als Libanon, Cyprus en Isral.

Op sociale media gaan beelden rond van ingestorte gebouwen. Ook melden meerdere mensen op Twitter dat er nog steeds naschokken zijn. Over gewonden en schade is nog niets bekendgemaakt.

https://nos.nl/artikel/24(...)k-bij-syrische-grens
twitter


twitter


Update Maandagmiddag 06 Februari - 12.00 uur

quote:
Turkije en Syri opnieuw getroffen door zware aardbeving en naschokken
Inmiddels wordt ook een nieuwe beving gemeld in het midden van Turkije. Volgens het EMSC gaat het om een beving met een kracht van 7.7, gevolgd door een naschok met een kracht van 6. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de eerdere aardbeving.

Turkije en Syri werden afgelopen nacht opgeschrikt door een beving met een kracht van 7.8. Die beving heeft inmiddels meer dan veertienhonderd slachtoffers geist.
quote:
Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syri

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syri. Mensen kunnen geld geven via Giro 7244, meldt de hulporganisatie.
Volg de laatste ontwikkelingen rond de aardbeving in Turkije en Syri in ons liveblog.

In het grensgebied van Turkije en Syri vond in de nacht van zondag op maandag een eerste zware aardbeving plaats, met een kracht van 7,8. Vele (zware) naschokken volgden, met als hoogtepunt een nieuwe, zware aardbeving deze maandagochtend. Die beving had een kracht van 7,6.

Volgens reddingswerkers en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn zo'n drieduizend gebouwen verwoest. Zeker 6.500 mensen raakten gewond. Het officile dodental schommelt rond de 1.500. Autoriteiten vrezen dat het aantal snel zal oplopen, omdat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Zo'n negenduizend reddingswerkers zoeken in Turkije naar overlevenden van de bevingen. Volgens Erdogan hebben al 45 landen hulp aangeboden. Zo heeft de EU tien specialistische teams toegezegd. Ook Nederland zegt hulpverleners en speurhonden te sturen.

twitter


https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622564687907889152

Update Dinsdagochtend 07 februari - 10.00 uur

quote:
Bijna 5000 doden in Syri en Turkije
In de gebieden in Syri die door de regering worden gecontroleerd, zijn zeker 812 mensen omgekomen als gevolg van de twee aardbevingen en een reeks naschokken in buurland Turkije, meldt het Syrische staatspersbureau SANA.

Volgens SANA zijn minstens 1449 mensen gewond geraakt in de provincies Aleppo, Latakia, Hama, Idlib en Tartous.

De Witte Helmen melden dat het dodental in het Syrische rebellengebied is gestegen tot 790, met een waarschuwing dat het aantal nog "drastisch" zal stijgen. Met het meest recente dodental in Turkije van 3381 brengt dat het totale aantal officieel bevestigde doden in de drie gebieden op 4983.

Reddingsoperatie verloopt vooral in Syri moeizaam
De situatie in het Syrische deel van het rampgebied is erg lastig. "Het was een ongelooflijk zware nacht", zegt Midden-Oosten-correspondent Daisy Mohr vanuit Irak. Ze sprak een aantal mensen uit Syri. Het rampgebied is moeilijk te bereiken. Dat komt onder meer door de oorlog die er al twaalf jaar woedt.

Een deel van het rampgebied ligt in regeringsgebied en een deel in rebellengebied. "We horen wel dat er hulp komt uit Iran, Rusland, Algerije en Irak, dat een luchtbrug heeft ingesteld om voedsel, dekens en medische hulp de sturen", zegt ze. "Je ziet dan wel meteen wie de vrienden zijn van het regime van Assad, want samenwerken met dat regime is lastig. De meeste landen in het Westen hebben geen diplomatieke banden met Damascus."

Maar ook in het oppositiegebied is het lastig om hulp te bieden. "Er zijn op verschillende plekken allerlei gewapende groepen actief. Het gebied zou eventueel vanuit Turkije kunnen worden bereikt, maar ook dat is lastig omdat je door het Turkse deel van het rampgebied moet. En ook vanuit Libanon is de weg helemaal volgesneeuwd."

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de omvang van de ramp is in Syri, ook omdat er geen internationale media worden toegelaten. "Dus we zien er ook veel minder van dan in Turkije." De correspondent vreest dan ook dat het aantal doden, nu ruim 1440, het topje van de ijsberg is.
quote:
Naschok van 5.7
Stevige naschok in Oost-Turkije van 5,7
In het oosten van Turkije heeft opnieuw een hevige naschok plaatsgevonden. Die had een kracht van 5.7, meldt het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum.

Volgens het United States Geological Survey zijn er sinds de hevige bevingen van gisteren zeker 100 naschokken geweest die een kracht van 4 of hoger hadden. Die naschokken zijn potentieel gevaarlijk omdat ze verdere schade kunnen aanrichten aan gebouwen die al beschadigd zijn.
Update woensdagochtend 08 Februari 10.15 uur

quote:
Dodental nadert de 10.000
Nederlands team haalt zeven mensen levend onder puin vandaan, dodental loopt op tot zeker 9500

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Twee dagen na de eerste beving zitten volgens Syrische hulpverleners nog honderden families onder het puin, en zal het aantal slachtoffers nog 'aanzienlijk stijgen'. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

In totaal zijn er tot nu toe 9638 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdagochtend op tot 7108, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.

In het Turkse aardbevingsgebied zijn acht Nederlanders door naasten als vermist opgegeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het heeft nog geen bevestiging of er Nederlanders onder de vele doden en gewonden zijn.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopendom geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syri na de twee zware aardbevingen van maandag.
Meisje na veertig uur onder het puin alsnog gered
twitter


Update woensdagavond 8 februari 21.45 uur

quote:
In totaal zijn er tot nu toe zeker 11.587 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdag op tot 9057, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.
quote:
Drie Nederlanders om het leven gekomen
Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije.
quote:
Syrisch gezin uit Goirle verliest tientallen familieleden bij aardbeving

Het Syrische gezin Kenefdi uit Goirle, in Brabant, heeft bij de aardbevingen in Turkije en Syri tientallen familieleden verloren. "Hoeveel precies weten we nog niet", zegt oudste zoon Mostafa. "Maar van vijftig mensen weten we het zeker." Veel andere familieleden zijn vermist of liggen nog onder het puin.

Vader Abdulrhman (53), moeder Jawhara (47) en de 24-jarige Mostafa leven al dagen tussen hoop en vrees en proberen ieder flardje nieuws tot zich te nemen. Hun andere zoon, Said (21), woont in Belgi. "We hebben al twee dagen niet geslapen", zegt de zoon. "Ik geloof het gewoon niet, het is net alsof we dromen."

Vader en moeder zitten stil op de bank, terwijl de zoon met zachte stem het woord voert. Op de foto willen ze liever niet, daarvoor is het verdriet te groot. "Mijn moeder heeft de laatste dagen aan een stuk door gehuild", vertelt Mostafa met een brok in zijn keel. "Ze heeft kalmeringsmiddelen van de huisarts gekregen."
Livetrackers

https://www.nu.nl/aardbev(...)g-en-naschokken.html
https://nos.nl/collectie/(...)e-gebouwen-in-aleppo
https://abcnews.go.com/In(...)thquake/?id=96913081
https://edition.cnn.com/m(...)st-020623/index.html
https://www.usar.nl/

Livestream

Zie ook
Turkije en Syri: ruim 3600 doden na aardbevingen, reddingswerk in volle gang

Meer weten over aardbevingen?
WKN / Aardbevingen #21

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 08-02-2023 21:47:13 ]
Dusthor92woensdag 8 februari 2023 @ 21:48
Goedzo frutsel

Neem jij dan het voortouw maar
RamboDirkwoensdag 8 februari 2023 @ 21:54
Hartverscheurend en geweldig tegelijk die jonge kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald.
Frutselwoensdag 8 februari 2023 @ 21:56
Kleine OP update - 21.45 uur
Pisces29woensdag 8 februari 2023 @ 21:56
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 21:54 schreef RamboDirk het volgende:
Hartverscheurend en geweldig tegelijk die jonge kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald.
Ik denk alleen maar dat het er maar eentje is en al die andere mensen dan? Moeilijk. ;(

Dat jongetje met blije bewegende spelende armpjes was wel fantastisch.
Watnlevenwoensdag 8 februari 2023 @ 22:31
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
ootjekatootjewoensdag 8 februari 2023 @ 22:32
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2023 21:56 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik denk alleen maar dat het er maar eentje is en al die andere mensen dan? Moeilijk. ;(

Dat jongetje met blije bewegende spelende armpjes was wel fantastisch.
Dit, afschuwelijk :'(
ootjekatootjewoensdag 8 februari 2023 @ 22:32
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:31 schreef Watnleven het volgende:
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
:'(
Selenophiliawoensdag 8 februari 2023 @ 22:35
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
:'(
Lig je dan onder puin langzaam dood te gaan, dan had je toch gehoopt dat je in 1 klap dood was gegaan ;(
ootjekatootjewoensdag 8 februari 2023 @ 22:40
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:35 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Lig je dan onder puin langzaam dood te gaan, dan had je toch gehoopt dat je in 1 klap dood was gegaan ;(
Net als die kinderen die vastzitten in een put alleen dan x duizenden. Onvoorstelbaar.
Rupibmawoensdag 8 februari 2023 @ 22:40
Er zijn zoveel afgelegen dorpen die niet eens bereikt zijn. De smeekbeden via social media om hulp is niet te tellen, de vele berichten via insta of whatever van mensen die aangeven vast te zitten ook niet. Ik hoop zo dat dit het is, maar als je rationeel denkt weet je dat er zoveel doden bij zullen komen.
raptorixwoensdag 8 februari 2023 @ 22:55
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Dit, afschuwelijk :'(
Doet me denken aan dit meisje: https://berichtenuithetve(...)omayra-sanchez-1985/
Watnlevenwoensdag 8 februari 2023 @ 22:56
Toen ik hoorde van een aardbeving dacht ik eerst nog van: ok die hebben ze wel vaker gehad volgens mij, misschien een handjevol gewonden/doden te betreuren. Triest, maar iedereen gaat gewoon weer over op de orde van de dag. En dan blijkt dit, daar schrik ik wel een beetje van. Arme mensen daar.
havanagilawoensdag 8 februari 2023 @ 22:59
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:40 schreef Rupibma het volgende:
Er zijn zoveel afgelegen dorpen die niet eens bereikt zijn. De smeekbeden via social media om hulp is niet te tellen, de vele berichten via insta of whatever van mensen die aangeven vast te zitten ook niet. Ik hoop zo dat dit het is, maar als je rationeel denkt weet je dat er zoveel doden bij zullen komen.
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
polderturkwoensdag 8 februari 2023 @ 23:02
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
ascowoensdag 8 februari 2023 @ 23:07
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:55 schreef raptorix het volgende:

[..]
Doet me denken aan dit meisje: https://berichtenuithetve(...)omayra-sanchez-1985/
Is dat al 37 jaar geleden??
Pfff.
Rupibmawoensdag 8 februari 2023 @ 23:08
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:59 schreef havanagila het volgende:

[..]
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
Ik ken de redenen. Er ontstond kritiek op de overheid.
raptorixwoensdag 8 februari 2023 @ 23:09
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:07 schreef asco het volgende:

[..]
Is dat al 37 jaar geleden??
Pfff.
Ja ik vond het persoonlijk 1 van de meest indrukwekkende nieuwszaken, ik was toen 12 en het maakte enorme indruk op me, we worden oud ;)
architowoensdag 8 februari 2023 @ 23:12
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Stop eens met je gegoochel met cijfers.

Nergens staat dat ze alle 300 daar woonden. En zelfs dan nog betekent het niet dat dit een gemiddelde zou zijn voor die hele regio.

Ik snap dat het heel heftig voor je is, maar dit draagt echt helemaal niks bij.
ascowoensdag 8 februari 2023 @ 23:14
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:09 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ja ik vond het persoonlijk 1 van de meest indrukwekkende nieuwszaken, ik was toen 12 en het maakte enorme indruk op me, we worden oud ;)
Dat ik met het Heizeldrama. Maar in die tijd waren zulke gebeurtenissen een zeldzaamheid op TV.

Vraag me weleens af wat die stortvloed aan heftige beelden met de jongeren van tegenwoordig gaat doen op lange termijn.
#ANONIEMwoensdag 8 februari 2023 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:31 schreef Watnleven het volgende:
11.587 doden, jezus. En ben bang dat het er nog wel meer gaan worden, met al die mensen die nu nog onder het puin liggen. Bah.
https://afetharita.com/.

Website dat in de roep om hulp van mensen onder de puin in kaart heeft gebracht. Dat zijn dus de mensen die op social media (o.a. Twitter, Instagram, WhatsApp) om hulp hebben gevraagd.

Momenteel 1925 mensen...

En dan nog de vele die de kans niet hebben om hulp te vragen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-02-2023 23:15:50 ]
polderturkwoensdag 8 februari 2023 @ 23:43
twitter
Selenophiliawoensdag 8 februari 2023 @ 23:44
70 uur
polderturkwoensdag 8 februari 2023 @ 23:46
Volgens deze twitteraar beginnen grote hoeveelheden hulp aan te komen in Maraş.

Dat geeft opluchting.

twitter


Twitter vertaling:

Ik ben in Maraş, de ontvangen hulp is ongelooflijk veel. Er zijn echter tekortkomingen in onderdak en verwarmingshulpmiddelen. Het heeft geen zin om een elektrisch verwarming te sturen, er is hier geen elektriciteit. Houtkachel, hout, kolen, buis, tent deze hebben meer prioriteit.
Speekselklierwoensdag 8 februari 2023 @ 23:48
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Extrapoleren kan gekke cijfers geven....

Ik las dat een vrouw in Hatay onder het puin bevallen is van een dochter. 50% van de inwoners van Hatay is vrouw. Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners, 600.000 vrouwen dus. Dat zou betekenen dat er vandaag 600.000 babys zijn geboren in Hatay.
polderturkwoensdag 8 februari 2023 @ 23:50
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:12 schreef archito het volgende:

[..]
Stop eens met je gegoochel met cijfers.

Nergens staat dat ze alle 300 daar woonden. En zelfs dan nog betekent het niet dat dit een gemiddelde zou zijn voor die hele regio.

Ik snap dat het heel heftig voor je is, maar dit draagt echt helemaal niks bij.
Ik heb erover nagedacht.
Als dit in een ander land was, was ik bijna net zo betrokken geweest.

Als je de Oekrane topicreeks gevolgd heb, weet je dat ik bijna een jaar lang daar zeer actief was en Oekrane vol heb gesteund. Ik voel me zeer betrokken bij wat er in Oekrane gebeurt.

Ik ben nu nmaal van de rekensommen.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 00:05
Turkse jongeren die hard werken om hulp te organiseren.

twitter
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 00:10
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:02 schreef polderturk het volgende:
Van een Syrische familie van 300 zijn er zeker 50 dood. Dat is een zesde. En velen zijn vermist of liggen onder het puin. Misschien zijn er wel 80 doden. Een kwart

Ze leefden verspreid in Hatay Turkije.

Jullie geloofden me niet toen ik het over 600.000 doden had.

Hatay heeft 1,2 miljoen inwoners. Een zesde daarvan is 200.000. Als een kwart dood is heb je het over 300.000 doden in Hatay alleen.


https://nos.nl/collectie/(...)leden-bij-aardbeving
Van mijn familie in gaziantep bestaande uit duizenden en waarmee mijn oom een gigantische netwerk heeft is iedereen ongedeerd. Dus ja, zo maar conclusies trekken gaat niet
trein2000donderdag 9 februari 2023 @ 00:22
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 22:59 schreef havanagila het volgende:

[..]
3 keer raden waarom de overheid Twitter in heel Turkije geblokkeerd heeft....
Never waste a good crisis, het is binnenkort verkiezingen daar.
raptorixdonderdag 9 februari 2023 @ 01:11
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:14 schreef asco het volgende:

[..]
Dat ik met het Heizeldrama. Maar in die tijd waren zulke gebeurtenissen een zeldzaamheid op TV.

Vraag me weleens af wat die stortvloed aan heftige beelden met de jongeren van tegenwoordig gaat doen op lange termijn.
Ja die had ik net niet meegemaakt, weet nog dat ik net op weg was naar voetbaltraining, en in die tijd werd niet alles herhaald, wat ik nog wel van me zelf kan herinneren was interview achteraf zo lomp was, eerste vraag na verlies was aan trainer of ze nit beter ander systeem hadden kunnen spelen......
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 01:26
NWS / Wereldwijd websites die niet of moeilijk werken.

Wat een rottiming. :/.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 01:29
twitter
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 01:41
Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.

twitter
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 01:47
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:41 schreef polderturk het volgende:

Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.

[ twitter ]
niet echt

twitter
Nebelwerferdonderdag 9 februari 2023 @ 01:53
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
Barbussedonderdag 9 februari 2023 @ 01:54
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:53 schreef Nebelwerfer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
Ramptoerisme en clicks.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 01:57
Deze foto gaat een prijs pakken.

twitter
Pisces29donderdag 9 februari 2023 @ 01:59
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Mooi die 6 vingers en Photoshop?
Barbussedonderdag 9 februari 2023 @ 02:11
Dat is geeneens een foto :')
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 02:25
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:41 schreef polderturk het volgende:

Erdogan heeft op zijn flikker gekregen can Elon Musk.
:').
ChevyCapricedonderdag 9 februari 2023 @ 02:30
RIP
Houtenbeendonderdag 9 februari 2023 @ 02:49
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Gemaakt met AI
supernigerdonderdag 9 februari 2023 @ 03:26
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Dit is nep nieuws.
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 06:43
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:53 schreef Nebelwerfer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom diverse Nederlandse media het nodig vinden bij Turken (misschien ook wel Syrirs), die op telefoontjes uit het rampgebied zitten te wachten, aan tafel te zitten?
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Pregodonderdag 9 februari 2023 @ 07:19
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Welke foto?
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 07:32
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:

[..]
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.

[ Bericht 0% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 07:37:39 ]
MissButterflyydonderdag 9 februari 2023 @ 07:54
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:32 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.
Het kan wel helpend zijn als iemand nog kan zeggen waar hij ligt.

Verder weet ik niet op wat voor manier hulpverleners werken. Wat is ‘waar de meeste kansen zijn’.

Tekenen van leven zouden toch niet genegeerd mogen worden vind ik. Of het nu 1 stem is die ze horen, of 3 stemmen en getik en een filmpje dat online is geplaatst.
NoXiadonderdag 9 februari 2023 @ 07:58
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
:')
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 07:59
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:54 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Het kan wel helpend zijn als iemand nog kan zeggen waar hij ligt.

Verder weet ik niet op wat voor manier hulpverleners werken. Wat is ‘waar de meeste kansen zijn’.

Tekenen van leven zouden toch niet genegeerd mogen worden vind ik. Of het nu 1 stem is die ze horen, of 3 stemmen en getik en een filmpje dat online is geplaatst.
Het gaat er niet om dat ze op getik en stemmen reageren, dat snap ik. Maar dat ze acteren op nederlandse socialmedia of mensen die in een tvprogramma zitten zou me verbazen.

(Dat was de originele vraag, #36)

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 08:06:58 ]
NoXiadonderdag 9 februari 2023 @ 08:00
quote:
9s.gif Op woensdag 8 februari 2023 23:15 schreef YStec het volgende:

[..]
https://afetharita.com/.

Website dat in de roep om hulp van mensen onder de puin in kaart heeft gebracht. Dat zijn dus de mensen die op social media (o.a. Twitter, Instagram, WhatsApp) om hulp hebben gevraagd.

Momenteel 1925 mensen...

En dan nog de vele die de kans niet hebben om hulp te vragen.
Jammer, geen Engels. Kan geen Turks.
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 08:28
16000 doden nu.. gaat nog wel richting 25000/30000 denk
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 08:31
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Genomineerd voor de zesvingerige world press photo midjourney prijs.
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 09:09
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
hoechstdonderdag 9 februari 2023 @ 09:29
Hoe goed is Erdogan nu voor zn volk?
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 09:30
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 08:28 schreef Ciclon het volgende:
16000 doden nu.. gaat nog wel richting 25000/30000 denk
Jep. We zijn drie dagen verder en het gaat nog met duizenden per dag, de 20.000 wordt zo vandaag al ruim gehaald ;(
Gunnerdonderdag 9 februari 2023 @ 09:30
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:29 schreef hoechst het volgende:
Hoe goed is Erdogan nu voor zn volk?
Ik denk dat we daar nu achter gaan komen, maar het is een goede vraag
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 09:30
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
Maar vrijwel niemand trapt er in toch? Ook onder die tweet zag ik vanmorgen volgens mij allemaal mensen die juist aangaven dat het niet echt was :o
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 09:36
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wel de eerste keer dat ik een AI afbeelding zo rond zie gaan als zijnde echt volgens mij.
De mensen die de beelden van hele aardbeving als AI beschouwen komen vast nog.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 09:53
Geen woorden voor.

twitter
Pisces29donderdag 9 februari 2023 @ 09:56
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:53 schreef polderturk het volgende:
Geen woorden voor.

[ twitter ]
:'(
theunderdogdonderdag 9 februari 2023 @ 10:10
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 01:57 schreef polderturk het volgende:
Deze foto gaat een prijs pakken.

[ twitter ]
Ja. Ik heb hier dus helemaal niets mee. Even het perfecte foto'tje maken in een rampgebied.

Van 'echte' reddingsfoto's kan ik wel ontroerd raken.
theunderdogdonderdag 9 februari 2023 @ 10:18
https://twitter.com/Karam__Shaar/status/1623230261776519168

Het is zo'n gezellige man, die Assad.
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 10:52
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Jep. We zijn drie dagen verder en het gaat nog met duizenden per dag, de 20.000 wordt zo vandaag al ruim gehaald ;(
En die kou zal ook slachtoffers maken van mensen die de aardbeving zelf hebben overleefd maar onderkoeld raken.
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 10:54
quote:
De oppositie kan zich ook neerleggen bij een nederlaag.. Die witte helmen zijn ook geen zuivere koffie. Worden gelinkt aan Jahbat al Nusra.
Nebelwerferdonderdag 9 februari 2023 @ 11:06
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 06:43 schreef Seven. het volgende:

[..]
De families hopen de reddingswerkzaamheden te bespoedigen via de media.

De buurman van mijn ouders is vermist, zijn zoon en dochter hebben via social media geprobeerd om Turkse en Nederlandse teams om hulp te vragen. Er waren gisteren nog stemmen en getik onder het gebouw waar hij ligt.
Ik heb het over de journalisten die met camera mensen zitten te interviewen die zitten te wachten op telefoon. Draagt geen ene bal bij natuurlijk.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 11:06
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

twitter
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 11:08
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 09:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Maar vrijwel niemand trapt er in toch? Ook onder die tweet zag ik vanmorgen volgens mij allemaal mensen die juist aangaven dat het niet echt was :o
Dat is lastig in te schatten denk ik. Iemand die denkt dat het echt is kijkt ernaar en denkt...ach en gaat verder. Als je ziet dat het nep is reageer je

Maargoed, het is ook vooral door de 6 vingers. Als dat goed was dan trapten er veel meer mensen in denk ik. Er zit wel een soort midjourney 'zweem' overheen (lastig te zeggen wat dat precies is; een soort HDR effect ofzo wat er niet hoort) maar dat herkennen veel minder mensen denk ik.
TweedeKlumdonderdag 9 februari 2023 @ 11:08
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Artikel:

https://www.nu.nl/aardbev(...)am-haluk-levent.html
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 11:08
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 10:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja. Ik heb hier dus helemaal niets mee. Even het perfecte foto'tje maken in een rampgebied.

Van 'echte' reddingsfoto's kan ik wel ontroerd raken.
Het is AI, dus sowieso bestaan deze mensen niet :P (best een mindfuck)
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 11:11
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
goed nieuws. 3000 is niet niks
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 11:14
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Kopen is 1 maar ze dan nog gebruiksklaar op de juiste bestemming krijgen...
Verder prima aktie natuurlijk, laat dat duidelijk zijn.,
theunderdogdonderdag 9 februari 2023 @ 11:43
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Het is AI, dus sowieso bestaan deze mensen niet :P (best een mindfuck)
Mwau. Op zich zie je dat vrij duidelijk. Het was AI of fotosoep
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 11:44
twitter
Frutseldonderdag 9 februari 2023 @ 11:45
Dodental gestegen tot 17100 volgens AFP

twitter
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 11:46
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
MissButterflyydonderdag 9 februari 2023 @ 11:55
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Ja klopt, te warm is ook weer een groot nadeel.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 11:55
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

twitter
Duiveltjadonderdag 9 februari 2023 @ 11:57
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef polderturk het volgende:
Deze Turkse rockster is een held. Hij gaat nu samet met twee filmsterren onderhandelen met generatoren leveranciers, zonnepanelen leveranciers, voedsel producenten etc over de prijzen.

Hij heeft al 3000 wooncontainers en andere hulpmiddelen gekocht.

[ twitter ]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
MissButterflyydonderdag 9 februari 2023 @ 12:02
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
Tsja. Misschien luisteren de Turken beter naar hem :')
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 12:04
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 12:05
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:04 schreef Slayage het volgende:
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Je standaard-PI is niet altijd even handig. :P.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:57 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Dat is natuurlijk fantastisch, maar is dat niet een overheidstaak?
Elke beetjes helpen
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 12:06
quote:
3s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:05 schreef YStec het volgende:

[..]
Je standaard-PI is niet altijd even handig. :P.
I know :')
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:55 schreef polderturk het volgende:
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

[ twitter ]
Is dit de zanger van het dom dom dom yes yes yes lied?
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 12:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:06 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Is dit de zanger van het dom dom dom yes yes yes lied?
que
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 12:08
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:08 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Dat is lastig in te schatten denk ik. Iemand die denkt dat het echt is kijkt ernaar en denkt...ach en gaat verder. Als je ziet dat het nep is reageer je

Maargoed, het is ook vooral door de 6 vingers. Als dat goed was dan trapten er veel meer mensen in denk ik. Er zit wel een soort midjourney 'zweem' overheen (lastig te zeggen wat dat precies is; een soort HDR effect ofzo wat er niet hoort) maar dat herkennen veel minder mensen denk ik.
Ah zo. Ik vind het nogal op een tekening lijken :@

Een prima rekening natuurlijk, dat wel :+
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 12:08
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:07 schreef YStec het volgende:

[..]
que
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 12:09
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Wat je straks allemaal nog vindt als je over twee maanden de brokstukken weg aan het takelen bent :X
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 12:10
quote:
Zijn naam is anders dus ik denk het niet.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 12:10
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hele lugubere gedachte maar man, die lichamen straks.... Het koude weer heeft wat dat betreft wel weer een voordeel.. als het nu 30 graden ofzo was geweest dan had je niet rond kunnen lopen zonder masker.
Nu op de Turkse tv laten ze een reddingsoperatie zien, dus positief, maar de beste man had/heeft ook een vrouw en kinderen die niet gevonden zijn en mogelijk dood onder het puin liggen
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 12:11
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:04 schreef Slayage het volgende:
Nu live op Turkse TV hopen ze een guy uit het puin te halen, die in de keuken was toen de beving plaatsvond.

Op dezelfde zender was er zojuist ook een man die aangaf dat tot op heden geen professioneel hulp met zwaar materieel is gearriveerd en dit was 10 km van het centrum van de provinciehoofdstad van Hatay. Dan weet je wel hoe het ervoor staat voor de veraf gelegen dorpjes.
Daar staan wellicht wel minder hoge gebouwen, dus relatief misschien wat minder slachtoffers.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 12:17
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:55 schreef polderturk het volgende:
De Turkse rockster Haluk Levent roept nu vrijwilligers op om niet meer naar het rampgebied te gaan. Er zijn nu teveel mensen en ze kunnen elkaar in de weglopen.

Wel opgelucht nu dat er genoeg mensen zijn en dat er hulp wordt geboden.

[ twitter ]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 12:17
https://youtube.com/shorts/ftRnGMbJ710?feature=share

Haluk in Gaziantep in betere tijden :'(
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 12:18
Mijn moeder sprak eerder op de dag een vriendin van haar die een paar dagen voor de aardbeving terug naar Nederland was gekomen. Blijkt nu dat het gebouw waar zij dus in verbleef is ingestort. De meeste buren schijnen omgekomen te zijn.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Bepaalde culturele dingen veranderen is niet makkelijk. Wat dat betreft maakt het weinig uit welke pipo aan het roer is in Ankara. En wat nooit en te nimmer zal veranderen is dat Turkije in een aardbeving zone zit. Als de aardbeving maar krachtig genoeg is maakt het vrij weinig uit hoe goed je woning is of hoe goed georganiseerd je reddingsteams zijn. Kijk naar Hatay, vanwege de ligging zijn ze nu de Sjaak.
MissButterflyydonderdag 9 februari 2023 @ 12:34
twitter


Deze is hartverwarmend.
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 12:35
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 12:38
Dit is kwa slachtoffers op dit moment na Banda Atjeh (& Thailand, India etc.) en Haiti de grootste aardbeving sinds 2000.
KrAlexdonderdag 9 februari 2023 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Mensen in Turkije worden al dik 20 jaar gebrainwashed. Ik heb de hoop allang opgegeven met mensen die pro-Erdogan stemmen.

En volgens mij zijn de mensen bij de oppositie ook tevreden met hoe alles gaat. Kemal Kilicdaroglu gaat in nog geen 100 jaar de verkiezingen winnen.

Die vind het wel prima om af en toe tegen gas te geven en een beetje te bekvechten met Erdogan zolang hij zijn eigen positie bij de CHP mag houden.
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 12:39
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:28 schreef Slayage het volgende:
Als de aardbeving maar krachtig genoeg is maakt het vrij weinig uit hoe goed je woning is
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Er is echt wel op een manier te bouwen waarbij een aardbeving van 7-8 niet voor duizenden slachtoffers zorgt.

Alleen kost dat geld, want dan niet in de zakken van de politici en dergelijken kan verdwijnen, dus dat gaat nooit gebeuren.
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 12:39
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:38 schreef KrAlex het volgende:

[..]
Mensen in Turkije worden al dik 20 jaar gebrainwashed. Ik heb de hoop allang opgegeven met mensen die pro-Erdogan stemmen.

En volgens mij zijn de mensen bij de oppositie ook tevreden met hoe alles gaat. Kemal Kilicdaroglu gaat in nog geen 100 jaar de verkiezingen winnen.

Die vind het wel prima om af en toe tegen gas te geven en een beetje te bekvechten met Erdogan zolang hij zijn eigen positie bij de CHP mag houden.
Stelde Imamoglu zich niet beschikbaar? Lijkt mij een aardige volks vent. Ik volg hem al een tijdje op IG, mijn Turkse vrienden uit Istanboel zijn lyrisch over hem. Pro-Europees
Sunshine1982donderdag 9 februari 2023 @ 12:40
In hoeverre gaan de verkiezingen in Turkije eerlijk?
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 12:46
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:17 schreef YStec het volgende:

[..]
Stiekem hoop ik dat dit soort helden de politiek ingaan, zodat ze fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoop echt dat de onkunde van de Erdoğan-regering ook duidelijk is voor de massa in Turkije nu, zodat ze straks weggestemd worden, maar gezien de propaganda op de Turkse tv lijkt me dat toch niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik baal er daarom erg van dat Kılıdaroğlu gewoon niet oprot, zodat de oppositie een veel sterkere (of berhaupt een sterke) leider kan krijgen.
Helaas kan Turkije kiezen tussen Erdogan en Kılıdaroğlu. Ik heb een schijthekel aan allebei. Muharrem İnce is een betere kandidaat maar hij heeft geen media achter zich. Kılıcdaroğlu heeft 3 tv kanalen achter zich. Erdogan de rest.

Kılıdaroğlu is net zo een dictator als Erdogan. Hij heeft alle oppositie in de partij eruit geknikkerd. Hij heeft zich omringd met jaknikkers en kontelikkers. Hij is al 20 jaar aan de macht binnen de CHP partij. Na 9 verloren verkiezingen wil hij nog steeds niet vertrekken.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 12:57
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:39 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Er is echt wel op een manier te bouwen waarbij een aardbeving van 7-8 niet voor duizenden slachtoffers zorgt.

Alleen kost dat geld, want dan niet in de zakken van de politici en dergelijken kan verdwijnen, dus dat gaat nooit gebeuren.
Japan toont makkelijk aan dat het mogelijk is.

https://en.wikipedia.org/(...)in_Japan#Earthquakes.

Aantal aardbevingen boven de 7.0 Mw en aantal doden sinds 2010:
- 2022: 1 aardbeving, 4 doden (7,3 Mw).
- 2021: 2 aardbeving en, 1 dode (7,0 Mw, 7,1 Mw).
- 2016: 1 aardbeving, 41 doden (7,0 Mw).
- 2015: 1 aardbeving, 0 doden (7,8 Mw).
- 2013: 1 aardbeving, 0 doden (7,1 Mw).
- 2012: 1 aardbeving, 3 doden (7,3 Mw).
- 2011: 5 aardbevingen, 19,769 deaths doden (7,0 Mw, 7,1 Mw, 7,1 Mw, 7,2 Mw, 9,1 Mw).
- 2010: 2 aardbeving, 1 dode (7,0 Mw, 7,4 Mw).

En die ene grote van 2011 was de 4de heftigste aardbeving sinds 1900, en werd verergerd door de tsunami die erna kwam.

Je kunt je inderdaad nooit volledig bewapenen tegen aardbevingen, maar het is wel heel erg goed mogelijk om het dodenaantaal heel erg laag te houden.
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 12:58
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:57 schreef YStec het volgende:

[..]
Japan toont makkelijk aan dat het mogelijk is.

https://en.wikipedia.org/(...)in_Japan#Earthquakes.

Aantal aardbevingen boven de 7.0 Mw en aantal doden sinds 2010:
- 2022: 1 aardbeving, 4 doden (7,3 Mw).
- 2021: 2 aardbeving en, 1 dode (7,0 Mw, 7,1 Mw).
- 2016: 1 aardbeving, 41 doden (7,0 Mw).
- 2015: 1 aardbeving, 0 doden (7,8 Mw).
- 2013: 1 aardbeving, 0 doden (7,1 Mw).
- 2012: 1 aardbeving, 3 doden (7,3 Mw).
- 2011: 5 aardbevingen, 19,769 deaths doden (7,0 Mw, 7,1 Mw, 7,1 Mw, 7,2 Mw, 9,1 Mw).
- 2010: 2 aardbeving, 1 dode (7,0 Mw, 7,4 Mw).

En die ene grote van 2011 was de 4de heftigste aardbeving sinds 1900, en werd verergerd door de tsunami die erna kwam.

Je kunt je inderdaad nooit volledig bewapenen tegen aardbevingen, maar het is wel heel erg goed mogelijk om het dodenaantaal heel erg laag te houden.
Ja, precies. Maar helaas voor Turkije is dat in een land als Japan allemaal wat haalbaarder dan in al die landen waar alles en iedereen - van overheid tot aannemers - corrupt tot op het bot is ;(
Pisces29donderdag 9 februari 2023 @ 12:58
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:46 schreef polderturk het volgende:

[..]
Helaas kan Turkije kiezen tussen Erdogan en Kılıdaroğlu. Ik heb een schijthekel aan allebei. Muharrem İnce is een betere kandidaat maar hij heeft geen media achter zich. Kılıcdaroğlu heeft 3 tv kanalen achter zich. Erdogan de rest.

Kılıdaroğlu is net zo een dictator als Erdogan. Hij heeft alle oppositie in de partij eruit geknikkerd. Hij heeft zich omringd met jaknikkers en kontelikkers. Hij is al 20 jaar aan de macht binnen de CHP partij. Na 9 verloren verkiezingen wil hij nog steeds niet vertrekken.
Heel erg jammer dat het alternatief dan ook niks is. Was een mooi moment geweest om hem eruit te knikkeren.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 12:59
Het alternatief is meral akşener
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 13:00
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:46 schreef polderturk het volgende:

[..]
Helaas kan Turkije kiezen tussen Erdogan en Kılıdaroğlu. Ik heb een schijthekel aan allebei. Muharrem İnce is een betere kandidaat maar hij heeft geen media achter zich. Kılıcdaroğlu heeft 3 tv kanalen achter zich. Erdogan de rest.

Kılıdaroğlu is net zo een dictator als Erdogan. Hij heeft alle oppositie in de partij eruit geknikkerd. Hij heeft zich omringd met jaknikkers en kontelikkers. Hij is al 20 jaar aan de macht binnen de CHP partij. Na 9 verloren verkiezingen wil hij nog steeds niet vertrekken.
Kilicdaroglu zit er iets minder...

Het zijn allemaal zetelliefhebbers in Turkije.

- Erdoğan (AKP) is al sinds 2001 de partijleider (zij het onder andere benamingen).
- Kılıdaroglu (CHP) sinds 2010.
- Baheli (MHP) sinds 1997.
- Akşener sinds de oprichting van de İYİ in 2017. Die partij is afgesplitst van de MHP, en doet het op zich goed (kiesdrempel gehaald).

Kilicdaroglu heeft in al die jaren inderdaad nooit een verkiezing gewonnen. Enorm belachelijk dat hij niet aftreedt, en daarmee gewoon Erdogan helpt door een zwakke oppositie te vormen.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 13:10
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:59 schreef koos_vriendloos het volgende:
Het alternatief is meral akşener
Das ook iemand die in de politiek zit sinds de jaren 90, dus niet echt vers bloed :')
Frutseldonderdag 9 februari 2023 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:58 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Ja, precies. Maar helaas voor Turkije is dat in een land als Japan allemaal wat haalbaarder dan in al die landen waar alles en iedereen - van overheid tot aannemers - corrupt tot op het bot is ;(
Wat ook van belang is is de grond waarop gebouwd wordt. Klei? Steen? Zand? Etc.. etc
kan van grote invloed zijn op de schade.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 13:24
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:10 schreef Slayage het volgende:

[..]
Das ook iemand die in de politiek zit sinds de jaren 90, dus niet echt vers bloed :')
Hoeft van mij ook niet als het maar geen linkse bloedzuiger is als kemal
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 13:24
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:23 schreef Frutsel het volgende:

[..]
Wat ook van belang is is de grond waarop gebouwd wordt. Klei? Steen? Zand? Etc.. etc
kan van grote invloed zijn op de schade.
Dat ook zeker, hoewel ik me in kan denken dat met genoeg geld (en wil) ook wel voor diverse grondsoorten dingen te ontwikkelen zijn. Maar goed, dat is natuurlijk een meerjarenplan, zo niet een meerdecenniaplan, als men berhaupt de wil zou hebben om dat te doen.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 13:38
Officile aantal doden in Turkije kennelijk 14.351
Frutseldonderdag 9 februari 2023 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Dat ook zeker, hoewel ik me in kan denken dat met genoeg geld (en wil) ook wel voor diverse grondsoorten dingen te ontwikkelen zijn. Maar goed, dat is natuurlijk een meerjarenplan, zo niet een meerdecenniaplan, als men berhaupt de wil zou hebben om dat te doen.
https://www.ewmagazine.nl(...)urken-fataal-921911/

Zie link - meeste geld lijkt verdwenen te zijn. (als dat klopt)

Maar inderdaad kun je dan investeren maar de vraag is of dat overal zou gebeuren.
Ze verwachten ook al jaren een klapper bij Istanbul dus geen idee hoe het daar de afgelopen decennia is gegaan qua bouwvoorschriften etc.
heywoodudonderdag 9 februari 2023 @ 13:43
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:41 schreef Frutsel het volgende:
Maar inderdaad kun je dan investeren maar de vraag is of dat overal zou gebeuren.
Ik vrees dat dat de vraag niet eens is, dat gaat niet gebeuren. Ik doelde ook meer op de mogelijkheid dat het kn, maar ik geloof er niks van dat het gaat gebeuren, helaas.
plesnerdonderdag 9 februari 2023 @ 13:49
Weet niet wat het is maar die aardbeving doet mij eigenlijk niks. Lastig te verklaren maar met de oorlog in Oekrane heb ik meer
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:58 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Ja, precies. Maar helaas voor Turkije is dat in een land als Japan allemaal wat haalbaarder dan in al die landen waar alles en iedereen - van overheid tot aannemers - corrupt tot op het bot is ;(
Zat even te lezen over Japan zijn geschiedenis met aardbevingen. Beetje offtopic maar interessant om te lezen. Dit jaar 100 jaar geleden trouwens dat ze daar de grote klapper hadden met meer dan 100.000 doden.

(daarna ging men nog honderden Koreanen afslachten omdat er geruchten rondgingen dat ze misschien tot verzet zouden komen.)

https://en.wikipedia.org/wiki/1923_Great_Kant%C5%8D_earthquake
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 13:50
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:49 schreef plesner het volgende:
Weet niet wat het is maar die aardbeving doet mij eigenlijk niks. Lastig te verklaren maar met de oorlog in Oekrane heb ik meer
Ik kan het wel verklaren. De mensen in oekraine zijn wit en de meeste turken zijn dat niet
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:50 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Ik kan het wel verklaren. De mensen in oekraine zijn wit en de meeste turken zijn dat niet
Mwah. Je kan het ook zien als natuurramp versus manmade leed. Eerste is erg maar wel een beetje zo van, zo is de planeet. Sowieso ook een eenmalige klap, terwijl oorlog een jarenlang verhaal is.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 13:54
twitter
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 13:56
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Hoeft van mij ook niet als het maar geen linkse bloedzuiger is als kemal
Kılıdaroğlu heeft in de partij van Ataturk ook nog eens de Kemalisten vervangen door Islamisten, Ataturk haters en extreem linkse types als Bekaroğlu, Tanrıkulu, Kaftancıoğlu, Sarıbal etc.

Oud-AKP'er en CHP parlementarir Bekaroğlu heeft Ataturk kafir (ongelovige) en fasist genoemd :')

En dat in de partij van Ataturk. En Kılıdaroğlu heeft er niks van gezegd.

Heel veel CHP aanhangers hebben een hekel aan Kılıdaroğlu en vertrouwen hem niet.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 13:57
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:49 schreef plesner het volgende:
Weet niet wat het is maar die aardbeving doet mij eigenlijk niks. Lastig te verklaren maar met de oorlog in Oekrane heb ik meer
Je associeert je waarschijnlijk meer met Oekrane dan met Turkije. Associatie zorgt voor empathie. Empathie zorgt voor gedrag. Check ijsberg model van McLeland ook.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 14:00
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:51 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Mwah. Je kan het ook zien als natuurramp versus manmade leed. Eerste is erg maar wel een beetje zo van, zo is de planeet. Sowieso ook een eenmalige klap, terwijl oorlog een jarenlang verhaal is.
Oorlog is helaas net zo natuurlijk. Genoeg diersoorten die gezamelijk ten strijde trekken. Fucking hell ik zag een keer dat chimpansees de kinderen van hun vijanden aten nadat de "oorlog" gewonnen was.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 14:08
quote:
Giro555 heeft inmiddels ruim 9 miljoen euro ontvangen. De Samenwerkende Hulporganisaties openden dinsdag Giro555 om de slachtoffers van de aardbevingen in Syri en Turkije te helpen.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 14:09
Twitter account van Assad.

twitter
ESF1Gamerdonderdag 9 februari 2023 @ 14:17
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Wat doet hij zelf voor zijn volk dat leeft in oppositie gebied?
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 14:20
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Aldus onze mensen mens :')
Frutseldonderdag 9 februari 2023 @ 14:21
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
ASK RUSSIAA!!!
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 14:24
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Dat land heeft een sterke leider nodig. Het land is door het westen en Turkije verscheurd. Schitterend en enigszins welvarend land voor de burgeroorlog.
Glazenmakerdonderdag 9 februari 2023 @ 14:24
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Wat een aasgier is die vent. Zelf alle contact onmogelijk maken, jarenlang ons demoniseren en nu is hij te trots om berhaupt op hulp te vragen en dat is dan ook weer de schuld van de ander.
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 14:25
Hebben jullie het 8 jarige meisje gezien die is gered? Ze zei dat haar kleine broertje nog maar klein is en dood kan gaan en dat hij naast haar lag.
Weet niet of haar broertje gered is. ;(
Evenstardonderdag 9 februari 2023 @ 14:25
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 12:39 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Stelde Imamoglu zich niet beschikbaar? Lijkt mij een aardige volks vent. Ik volg hem al een tijdje op IG, mijn Turkse vrienden uit Istanboel zijn lyrisch over hem. Pro-Europees
Imamoglu wordt van alle kanten tegengewerkt. Heeft een dikke straf boven zijn kop hangen omdat die zogenaamd iemand had "uitgescholden".
Ciclondonderdag 9 februari 2023 @ 14:28
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:25 schreef Evenstar het volgende:

[..]
Imamoglu wordt van alle kanten tegengewerkt. Heeft een dikke straf boven zijn kop hangen omdat die zogenaamd iemand had "uitgescholden".
Echt triest ja. Heeft als Burgermeester van Istanboel bijna net zo veel volgers op IG als president Erdogan. 7.2m om 10.4m volgers. Ja het is slechts social media, maar toch zegt het wel iets. Erdogan is bang
Evenstardonderdag 9 februari 2023 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:28 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Echt triest ja. Heeft als Burgermeester van Istanboel bijna net zo veel volgers op IG als president Erdogan. 7.2m om 10.4m volgers. Ja het is slechts social media, maar toch zegt het wel iets. Erdogan is bang
Ook in Istanbul is die constant aan het lijntje gehouden. Hij heeft er relatief weinig voor elkaar gekregen, omdat de rest gewoon niet wil meewerken en de overheid gewoon minder geld beschikbaar maakt. Erdogan is inderdaad bang voor İmamoğlu, want hij weet hoe populair hij is onder de gematigde bevolking.

Het is wel echt waar dat de oppositie het verder allemaal wel prima lijkt te vinden. Turkije, afgebrokkeld tot op het bot, maar ze blijven gewoon zitten, ze blijven gewoon lullen en ze krijgen nul komma niks voor elkaar.

Had de hoop dat Imamoglu iets zou kunnen doen, maar als ik zie hoeveel moeite hij moet doen dan gaat dat ook nooit opschieten. Erdogan zal dit gebeuren ook wel weer dusdanig verdraaien dat alleen hij Turkije hier uit kan redden ofzo .....
Rupibmadonderdag 9 februari 2023 @ 14:42
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:24 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Hoeft van mij ook niet als het maar geen linkse bloedzuiger is als kemal
Misschien iets meer in de inhoud verdiepen. Chp is absoluut niet links.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 14:43
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:42 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Misschien iets meer in de inhoud verdiepen. Chp is absoluut niet links.
:') :') :') :')
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 14:56
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:24 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Wat een aasgier is die vent. Zelf alle contact onmogelijk maken, jarenlang ons demoniseren en nu is hij te trots om berhaupt op hulp te vragen en dat is dan ook weer de schuld van de ander.
Hij heeft 600.000 burgers gedood. Steden en ziekenhuizen platgebombardeerd. Nu doet hij alsof hij om mensen geeft
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 15:03
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:25 schreef Selenophilia het volgende:
Hebben jullie het 8 jarige meisje gezien die is gered? Ze zei dat haar kleine broertje nog maar klein is en dood kan gaan en dat hij naast haar lag.
Weet niet of haar broertje gered is. ;(
Zijn wel meerdere kleine kinderen overleden helaas.
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 15:03
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:03 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Zijn wel meerdere kleine kinderen overleden helaas.
Joh
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 15:08
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:56 schreef polderturk het volgende:

[..]
Hij heeft 600.000 burgers gedood. Steden en ziekenhuizen platgebombardeerd. Nu doet hij alsof hij om mensen geeft
Jij bent inderdaad wel van de nummertjes.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 15:09:55 ]
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 15:13
quote:
Nederland stuurt transportvliegtuig van Defensie naar rampgebied
Het ministerie van Defensie stuurt een C-130 transportvliegtuig naar het getroffen gebied in Turkije. Minister Ollongren van Defensie heeft in de Tweede Kamer gezegd dat op dit moment de laatste voorbereidingen getroffen worden, zodat het toestel morgenochtend kan vertrekken.

De C-130 zal gebruikt worden voor het transport van gewonden. Die kunnen dan vanuit het rampgebied naar andere plekken in Turkije worden gebracht. Er gaat ook medisch personeel mee met het vliegtuig.

Volgens Ollongren reageert ons land daarmee op een verzoek van de Turkse regering. Ze wees erop dat er ook bij Defensie mensen werken die familie en vrienden door de aardbevingen hebben verloren.
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 15:14
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 07:32 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik mag toch hopen dat hulpverleners niet op individuele tweets reageren maar hun eigen plan trekken en daar werken waar ze de meeste kansen hebben.

Als hulpverleners massaal zouden reageen op nederlandse hulp-vraag-tweets snap ik waarom twitter uit de lucht is gehaald.
Tja, wat zou jij doen als je vader onder het puin ligt?
Pleun2011donderdag 9 februari 2023 @ 15:16
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 13:41 schreef Frutsel het volgende:

[..]
https://www.ewmagazine.nl(...)urken-fataal-921911/

Zie link - meeste geld lijkt verdwenen te zijn. (als dat klopt)

Maar inderdaad kun je dan investeren maar de vraag is of dat overal zou gebeuren.
Ze verwachten ook al jaren een klapper bij Istanbul dus geen idee hoe het daar de afgelopen decennia is gegaan qua bouwvoorschriften etc.
Bah wat een schijtvolk, Erdogan met zijn AK-partij. Maar kennelijk krijgen de Turken de leider die ze verdienen, waarom zit die kerel anders zo lang in het zadel?
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 15:19
quote:
9s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:14 schreef Seven. het volgende:

[..]
Tja, wat zou jij doen als je vader onder het puin ligt?
Treuren, bedenken of ik iets kan doen.

Maar ik denk niet dat ik de pers of social media ga opzoeken. Ik geloof niet dat dat helpt.
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 15:20
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 11:06 schreef Nebelwerfer het volgende:

[..]
Ik heb het over de journalisten die met camera mensen zitten te interviewen die zitten te wachten op telefoon. Draagt geen ene bal bij natuurlijk.
En toch heeft de buurvrouw een telefonisch interview gegeven. En tijdens het interview kwam het nieuws dat haar schoonvader en zwager dood gevonden zijn.

Ik denk wel dat het bijdraagt. De getroffenen voelen zich hier blijkbaar door gesteund. En ik als genteresseerde buitenstaander vind het ook nieuwswaardig. Al snap ik dat het een relatief kleine groep lezers is die op persoonlijke basis een interesse heeft.

Ondertussen buiten de media om wel hoopvolle updates over de buurman.
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 15:21
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:19 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Treuren, bedenken of ik iets kan doen.

Maar ik denk niet dat ik de pers of social media ga opzoeken. Ik geloof niet dat dat helpt.
Ik denk dat je je helemaal niet voor kan stellen hoe je zou reageren. Overigens is de rest van het gezin gisteren naar Turkije gevlogen. Dat lees je dan ook weer in zulke interviews.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 15:23
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:09 schreef polderturk het volgende:
Twitter account van Assad.

[ twitter ]
Alsof hij ook maar enige liefde heeft voor zijn eigen bevolking. Al jaren worden Syrische steden platgegooid door zijn troepen met random bombardementen en de hulp dat ze krijgen wordt grotendeels onder de eigen trouwe bevolking verdeeld terwijl de test van het land mag stikken.
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 15:24
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:21 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ik denk dat je je helemaal niet voor kan stellen hoe je zou reageren. Overigens is de rest van het gezin gisteren naar Turkije gevlogen. Dat lees je dan ook weer in zulke interviews.
ik zeg toch ook hoe ik DENK te reageren. Communiceren via media en socialemedia zit niet zo in mijn aard.

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 09-02-2023 15:56:20 ]
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 15:24
Totaal 20.000 doden nu
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 15:25
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 14:42 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Misschien iets meer in de inhoud verdiepen. Chp is absoluut niet links.
CHP is een zuster partij van de partij van de arbeid. Voor Nederlandse standaarden zijn ze nauwelijks links te noemen, maar die vergelijking is mank.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 15:28
Weer wat geleerd vandaag. :')

twitter
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 15:33
Nu we het hebben over de ataturk dam. Hoop dat dat ding onmiddelijk word geinspecteerd
Rupibmadonderdag 9 februari 2023 @ 15:43
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:25 schreef Slayage het volgende:

[..]
CHP is een zuster partij van de partij van de arbeid. Voor Nederlandse standaarden zijn ze nauwelijks links te noemen, maar die vergelijking is mank.
Ja ok, ze zijn niet rechts. Het midden is prima.
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 15:43
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:24 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
ik zeg toch ook hoe ik DENK te reageren. Media en socialemedia zit niet zo in mijn aard.
Voor de zekerheid dan maar altijd een kaartje met een postzegel op zak hebben dan.
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:43 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Voor de zekerheid dan maar altijd een kaartje met een postzegel op zak hebben dan.
Warsapp en telefoon zie ik niet als SocialeMedia. Ik bedoel meer al je ellende tonen aan duizenden mensen. Filmpjes van ingestrorte gebouwen en huilende mensen tonen.
Als ik ook hier al die filmpjes/foto's en berichten zie die van Twitter worden gehaald dan ben ik blij dat ik er niet op zit en dat de hele dag voorgeschoteld krijg.
Frutseldonderdag 9 februari 2023 @ 16:02
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:28 schreef Slayage het volgende:
Weer wat geleerd vandaag. :')

[ twitter ]
Is wel vaker zo dat dammen voor rotzooi en ellende zorgen.
Is in Nederland ook zo. Amsterdam, Rotterdam en Madurodam
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 16:04
quote:
99s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:01 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik bedoelde communiceren via socialemedia. Als ik ook hier al die filmpjes/foto's en berichten zie die van Twitter worden gehaald dan ben ik blij dat ik er niet op zit en dat de hele dag voorgeschoteld krijg.
Want?
Ik vind het juist een reler beeld geven van de ernst van de situatie ipv een nieuwsberichtje van 30 sec.
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 16:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:04 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Want?
Ik vind het juist een reler beeld geven van de ernst van de situatie ipv een nieuwsberichtje van 30 sec.
Meestal geven de de situatie van een of een paar personen weer. Elke keer weer als ik zo'n filmpje aanklik vraag ik me weer af waarom ik het heb gedaan.
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 16:13
quote:
99s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:07 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Meestal geven de de situatie van een of een paar personen weer. Elke keer weer als ik zo'n filmpje aanklik vraag ik me weer af waarom ik het heb gedaan.
Ik ben ook helemaal niet van tiktok fb insta en Twitter, maar ik vind toch echt wel dat je oa met zulke situaties er een hoop mee kunt bereiken.
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 16:16
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:24 schreef koos_vriendloos het volgende:
Totaal 20.000 doden nu
Ja 't gaat rap nu...

Vooral in Syrie is er volgens mij eigenlijk helemaal geen zich op het werkelijk aantal doden. Een paar steden en dorpen worden geholpen maar volgens mij is een groot deel van het rampgebied daar op zichzelf aangewezen.
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:13 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Ik ben ook helemaal niet van tiktok fb insta en Twitter, maar ik vind toch echt wel dat je oa met zulke situaties er een hoop mee kunt bereiken.
Via Twitter aageven waar je opgesloten zit kan ik me nog bedenken. Naar je familie een filmpje dat je ongedeerd bent snap ik ook nog wel.

Maar dan familie die dan de filmpjes gaat rondsturen naar jan en alleman, daar stopt het voor mij.

Maar goed, ontopic weer?
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 16:19
Hondje zit tot zijn kop vast in het puin... gelukkig wordt ie gered.

twitter


twitter


[ Bericht 44% gewijzigd door Eyjafjallajoekull op 09-02-2023 16:28:49 ]
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 16:21
:{ Deze drone opname had ik nog niet gezien

Sorry voor de dramatische muziek die erbij zit. Beter geluid uitzetten

twitter


twitter


[ Bericht 45% gewijzigd door Eyjafjallajoekull op 09-02-2023 16:27:40 ]
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 16:30
Ook een bizar gezicht, de startbaan op het vliegveld heeft duidelijk een punt waarop de aarde samengedrukt werd. De startbaan kwam daar omhoog.

twitter
HyperViperdonderdag 9 februari 2023 @ 16:32
Het ziet er allemaal steeds minder rooskleurig uit.
MissButterflyydonderdag 9 februari 2023 @ 16:35
Steeds meer woede op Twitter naar Erdogan toe.
ChevyCapricedonderdag 9 februari 2023 @ 16:37
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:35 schreef MissButterflyy het volgende:
Steeds meer woede op Twitter naar Erdogan toe.
Vind het allemaal maar makkelijk, lekker alles afschuiven op de regering.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:37 schreef ChevyCaprice het volgende:

[..]
Vind het allemaal maar makkelijk, lekker alles afschuiven op de regering.
Echt zo, tis een enorme natuurramp daar sta je machteloos tegenover
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 16:39
Allianz doneert 6 miljoen euro
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 16:41
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:39 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Echt zo, tis een enorme natuurramp daar sta je machteloos tegenover
Nja, er zou een fonds moeten zijn van 30 miljard dollar voor aardbevingen. Maar dat geld is nergens te bekennen behalve dat je achter erdogan een paleis ziet met 1000 kamers..... dus tsja
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 16:42
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:41 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Nja, er zou een fonds moeten zijn van 30 miljard dollar voor aardbevingen. Maar dat geld is nergens te bekennen behalve dat je achter erdogan een paleis ziet met 1000 kamers..... dus tsja
Ik weet hier niets over. maar kan je wel garanderen dat al het aardbevingbestendige werkzaamheden niet in het zuiden van turkije gedaan zouden worden. Er wordt al jaren gehamerd in Turkije dat er een grote aardbeving gaat komen in istanbul.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 16:43
Het twitter account van Assad is opgeschort. Hij heeft de regels overtreden.
Eyjafjallajoekulldonderdag 9 februari 2023 @ 16:43
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:42 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Ik weet hier niets over. maar kan je wel garanderen dat al het aardbevingbestendige werkzaamheden niet in het zuiden van turkije gedaan zouden worden. Er wordt al jaren gehamerd in Turkije dat er een grote aardbeving gaat komen in istanbul.
Gaat niet om werkzaamheden maar om hulp achteraf. Aka...nu. Dat geld zou NU vrij moeten komen. Maar het is nergens te bekennen. Maarja, blijkbaar was er bij een vorige (kleinere) aardbeving dezelfde discussie.
Frutseldonderdag 9 februari 2023 @ 16:47
'Experts rekenen met mogelijk 67.000 doden'
https://www.welt.de/vermi(...)cialmedia.socialflow....socialflow_twitter

Wel een Duitstalig artikel maar toch verbaasd me het eigenlijk niet als het wel zo zou zijn...
Is wel het zwartste scenario.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 16:50
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:37 schreef ChevyCaprice het volgende:

[..]
Vind het allemaal maar makkelijk, lekker alles afschuiven op de regering.
De regering heeft aan alle kanten steken laten vallen. Er is gewoon simpelweg niet adequaat gereageerd.

Nog eventjes los van het feit dat de regeringspartij al 20 jaar aan de leiding is. Dat is wat anders dan elk 5 jaar een andere samenstelling van partijen waardoor je naar elkaar kunt wijzen of zo. De AKP-regering is de enige partij geweest die de afgelopen 20 jaar de keuzes heeft gemaakt. Ook wat betreft de wet- en regelgeving wat betreft het bouwen en keuren van huizen. Ook omdat deze regering dus al jaren aangeeft van alles gebouwd te hebben (infrastructuur) en de credits daarvoor graag ontvangt - dan krijg je het ook terug wanneer het misgaat.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 17:02:25 ]
tesssssssssdonderdag 9 februari 2023 @ 16:51
https://www.rtlnieuws.nl/(...)-liveblog-rtl-nieuws

Tussenstand opbrengst Giro555 voor Turkije en Syri 9 miljoen

De voorlopige opbrengst op Giro555 voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syri is ruim 9 miljoen euro. De landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp als onderdak, kleding, medische zorg en voedsel voor de getroffenen. Het aantal doden in Turkije en Syri door de zware aardbevingen van maandag is inmiddels gestegen tot ruim 19.000.

In heel het land zijn mensen volop bezig met inzamelacties om Giro555 te steunen", zegt actievoorzitter Michiel Servaes. "We zien grote betrokkenheid van zoveel Nederlanders, dat is heel bijzonder om te zien."

Volgende week woensdag is een landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving, waarbij ook de landelijke en regionale media zijn betrokken.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 16:54
twitter
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 16:54
Je hele familie dood vanaf het moment dat je geboren wordt. :((
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 17:07
quote:
99s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:19 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Via Twitter aageven waar je opgesloten zit kan ik me nog bedenken. Naar je familie een filmpje dat je ongedeerd bent snap ik ook nog wel.

Maar dan familie die dan de filmpjes gaat rondsturen naar jan en alleman, daar stopt het voor mij.

Maar goed, ontopic weer?

Nou ehh zo offtopic is het niet, het gaat toch over gebruik sociale media met betrekking tot dit natuurramp net als dat men het over politiek heeft?

Ik kan mij daar best wat bij voorstellen, het is een schreeuw om hulp. En sws oordelen over hoe mensen zich gedragen tijdens een ramp vind ik wel erg makkelijk zo lekker veilig warmpjes met je volle maagje. Anyway
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 17:10
Beter doneer je de vrijwillige helden van Ahbap ipv giro555. Laatste leggen nog eens uit dat ze daar ook nog de directeur en personeel mee moeten betalen met vakantiegeld en al :')
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 17:12
Foh0KM0XwAA0bom?format=jpg&name=medium
human been :')
controle :')
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 17:25
twitter
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 17:39
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 15:43 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Ja ok, ze zijn niet rechts. Het midden is prima.
Sorry het midden in Turkije is bezet door de AKP :P daarom zijn ze zo succesvol, Erdogan en co. hebben het grote Turkse midden verenigd ;)

Links/rechts splitsing in Turkije is grotendeels als volgt:

Links: CHP / HADEP (Koerden) , midden AKP, rechts MHP /iyi

Turks links rechts kan je niet vergelijken met links rechts in Nederland. In links Turkije (CHP)!wordt gepropageerd om alle Syrirs te deporteren naar Syri . "Niet omdat we niet houden van de Syrirs, ze zijn immers onze broeders, maar omdat we denken dat ze in Syri gelukkiger zullen zijn" om maar eens de leider van de CHP te citeren. Dit soort uitspraken zie je links Nederland niet doen :P
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 17:41
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:30 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ook een bizar gezicht, de startbaan op het vliegveld heeft duidelijk een punt waarop de aarde samengedrukt werd. De startbaan kwam daar omhoog.

[ twitter ]
Weten we meteen waar de breuklijn ligt
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 17:43
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:47 schreef Frutsel het volgende:
'Experts rekenen met mogelijk 67.000 doden'
https://www.welt.de/vermi(...)cialmedia.socialflow....socialflow_twitter

Wel een Duitstalig artikel maar toch verbaasd me het eigenlijk niet als het wel zo zou zijn...
Is wel het zwartste scenario.
Als ze nu al op 20.000 doden zitten is 67.000 niet zon heel gek getal
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 17:45
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:12 schreef koos_vriendloos het volgende:
[ afbeelding ]
human been :')
controle :')
Mooi handschrift wel.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 17:49
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:39 schreef Slayage het volgende:

[..]
Sorry het midden in Turkije is bezet door de AKP :P daarom zijn ze zo succesvol, Erdogan en co. hebben het grote Turkse midden verenigd ;)

Links/rechts splitsing in Turkije is grotendeels als volgt:

Links: CHP / HADEP (Koerden) , midden AKP, rechts MHP /iyi

Turks links rechts kan je niet vergelijken met links rechts in Nederland. In links Turkije (CHP)!wordt gepropageerd om alle Syrirs te deporteren naar Syri . "Niet omdat we niet houden van de Syrirs, ze zijn immers onze broeders, maar omdat we denken dat ze in Syri gelukkiger zullen zijn" om maar eens de leider van de CHP te citeren. Dit soort uitspraken zie je links Nederland niet doen :P
Nederlands is meer 'links-rechts', Tuekije is meer 'progressief-conservatief'.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 17:53
twitter


twitter


twitter


Parlementarirs (3 van de 4 grote partijen) doneren 1 maandsalaris.

De MHP zal vast ook wel volgen.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 17:56
twitter


twitter


Alle scholen in Turkije hebben 'vakantie' tot en met 20 februari.

Opening van universiteiten is voor onbepaalde tijd opgeschort.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 17:56:19 ]
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 17:56
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:49 schreef YStec het volgende:

[..]
Nederlands is meer 'links-rechts', Tuekije is meer 'progressief-conservatief'.
Ook daarin gaat de vergelijking niet op in Turkije. HDP is progressief zeker, die doen zelfs aan LGBTQ politiek. CHP met hun eeuwige Atatrk gezever is conservatief. Wat dat betreft zelfs fundamentalistisch te noemen.
#ANONIEMdonderdag 9 februari 2023 @ 17:58
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 17:56 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ook daarin gaat de vergelijking niet op in Turkije. HDP is progressief zeker, die doen zelfs aan LGBTQ politiek. CHP met hun eeuwige Atatrk gezever is conservatief. Wat dat betreft zelfs fundamentalistisch te noemen.
Ja, er zijn altijd bepaalde punten waardoor partijen aan de andere kant van het spectrum vallen. De PVV heeft links punten, terwijl ze over algemeen rechts worden gezien.

Over het algemeen is CHP progressief. HDP is een rare, daar ze progressief zijn maar de kiezers die ze aanspreken vooral conservatief (de Koerden).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2023 18:02:06 ]
slashdotter3donderdag 9 februari 2023 @ 18:40
twitter
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 18:41
_O_ bij Nederland wisten ze kennelijk niet om hoeveel man het ging :P

twitter
theunderdogdonderdag 9 februari 2023 @ 18:42
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:41 schreef Slayage het volgende:
_O_ bij Nederland wisten ze kennelijk niet om hoeveel man het ging :P

[ twitter ]
Toch mooi. Die massale, internationale hulp. Hoopgevend.
Noberdonderdag 9 februari 2023 @ 18:42
Drugs valt niet onder hulpgoederen. :{

twitter
theunderdogdonderdag 9 februari 2023 @ 18:45
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:42 schreef Nober het volgende:
Drugs valt niet onder hulpgoederen. :{

[ twitter ]
Er zijn bronnen die uitwijzen dat het assad-regime zich verrijken met drugs.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 18:54
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Er zijn bronnen die uitwijzen dat het assad-regime zich verrijken met drugs.
Dat doen ze middels captagon export vanuit Syri. Dus die vlieger gaat niet op.
theunderdogdonderdag 9 februari 2023 @ 18:54
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2023 18:54 schreef Slayage het volgende:

[..]
Dat doen ze middels captagon export vanuit Syri. Dus die vlieger gaat niet op.
Misschien een probeerseltje?
ACT-Fdonderdag 9 februari 2023 @ 18:57
quote:
Alleen jammer dat het eindigt met gebrekkige cordinatie en ongeduldige vrachtwagenchauffeurs die hun lading snel gelost willen hebben. Het heeft geen zin om verzamelpakketten te sturen waar van alles in zit behalve datgene wat je net nodig hebt, zoals dekens, badjassen, handdoeken, winterkleding, etc.

twitter

twitter
TornadoDKdonderdag 9 februari 2023 @ 19:05
quote:
9s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:54 schreef koos_vriendloos het volgende:
Je hele familie dood vanaf het moment dat je geboren wordt. :((
Zo Sneu :'( 'Voordeel" is wel dat er waarschijnlijk genoeg mensen zijn die haar willen adopteren
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:08
nc4YsDO.png

Antwoord op mijn verzoek aan de gemeente groningen om 1 euro per inwoner te doneren
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:09
@YStec @ACT-F @Slayage ik verzoek jullie hetzelfde te doen met jullie gemeente
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:12
quote:
Graag verzoek ik de gemeente Groningen om net zoals Rotterdam en
Amsterdam per inwoner 1 euro te doneren aan de slachtoffers van deze
immense ramp. Jullie hulp heeft de potentie om levens te redden. Graag zo
spoedig mogelijk tot actie komen en andere gemeentes aansporen om
hetzelfde te doen.

Alvast heel erg bedankt!
Wat ik had gestuurd
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 19:14
Landen die reddingswerkers hebben gestuurd.

Isral staat tweede.

Nederland heeft ook gestuurd maar staat niet op de lijst.

twitter
Rupibmadonderdag 9 februari 2023 @ 19:19
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:12 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Wat ik had gestuurd
Babanin oglu degil ya, wat is dit voor toon 🤣
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:22
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:19 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Babanin oglu degil ya, wat is dit voor toon 🤣
Ik betaal belasting. Boeit me niet. Daarnaast is het van belang dat het zo snel mogelijk gebeurt.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:22
twitter
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 19:24
17.000 + doden, loopt snel op nu ;(
Houtenbeendonderdag 9 februari 2023 @ 19:28
twitter
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:39
twitter
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 19:45
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:24 schreef Selenophilia het volgende:
17.000 + doden, loopt snel op nu ;(
Niet alleen in Turkije dit he zuster. Ff normaal.
Rupibmadonderdag 9 februari 2023 @ 19:52
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:45 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Niet alleen in Turkije dit he zuster. Ff normaal.
Wel.
Selenophiliadonderdag 9 februari 2023 @ 19:55
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:45 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Niet alleen in Turkije dit he zuster. Ff normaal.
Over normaal doen ga ik niet met jou in gesprek :')
streamjohandonderdag 9 februari 2023 @ 19:55
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:55 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Over normaal doen ga ik niet met jou in gesprek :')
Je kent me niet eens.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 19:57
https://www.ad.nl/terneuz(...)aardbeving~a54185ea/

quote:
Gemeenten hangen vlag halfstok uit medeleven met slachtoffers aardbeving

Verschillende Zeeuwse gemeenten hebben de vlag halfstok gehangen uit medeleven met de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving in Turkije en Syri. Turkije heeft zeven dagen van nationale rouw afgekondigd. Op 6 februari werden de beide landen getroffen door een zware aardbeving.
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp
Gemeente Terneuzen

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp
Gemeente Hengelo

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp
Gemeente Almelo

Ook in Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/(...)fstok-turkije-syrie/
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 20:15
twitter
Speekselklierdonderdag 9 februari 2023 @ 20:18
Ziek dat drugkoeriers al binnen een paar dagen zo'n hulpconvooi weten te misbruiken.
Hee een aardbeving, kan ik daar wat mee?

https://www.ad.nl/binnenl(...)ingsgebied~acae89bb/
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 20:19
H
quote:
2s.gif Op donderdag 9 februari 2023 16:21 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
:{ Deze drone opname had ik nog niet gezien

Sorry voor de dramatische muziek die erbij zit. Beter geluid uitzetten

[ twitter ]

[ twitter ]
Had ik maar niet geklikt ;( .
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 20:52
twitter

kaching
BeriBeridonderdag 9 februari 2023 @ 20:52
Steve gaat zo weer live, rond 10 over
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 21:07
Interessant artikel over het Nederlandse reddingsteam in Hatay

https://www.volkskrant.nl/cs-b8d340f9
hollandia02donderdag 9 februari 2023 @ 21:13
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 20:52 schreef BeriBeri het volgende:
Steve gaat zo weer live, rond 10 over
Ik wacht nog
opgebaardedonderdag 9 februari 2023 @ 21:14
quote:
3-4 meter leek me overdreven tot ik de foto's zag

twitter
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 21:15
twitter
TLCdonderdag 9 februari 2023 @ 21:23
Drugs verstoppen in een hulptransport naar Turkije, wat voor lowlife ben je dan :')
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:23 schreef TLC het volgende:
Drugs verstoppen in een hulptransport naar Turkije, wat voor lowlife ben je dan :')
Een opportunistische
Asschen_sukardonderdag 9 februari 2023 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:23 schreef TLC het volgende:
Drugs verstoppen in een hulptransport naar Turkije, wat voor lowlife ben je dan :')
Dat is om de hulpverleners wat extra energie te geven.
Slayagedonderdag 9 februari 2023 @ 21:37
twitter
yupdonderdag 9 februari 2023 @ 21:38
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:07 schreef Slayage het volgende:
Interessant artikel over het Nederlandse reddingsteam in Hatay

https://www.volkskrant.nl/cs-b8d340f9
Dat USAR team verdient echt zeer, zeer grote lof imo. Van mij mogen ze lekker betaald op vakantie wanneer ze klaar zijn met helpen.

Echt respect, uiteraard voor iedereen maar toch is het tof dat zo een klein kikkerlandje zo een groot team kan opzetten dat met succes bij rampen is ingezet.

Petje af, serieus bedoeld.
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 21:47
Reddingswerkers (niet USAR) zijn in Antakya gestopt met zoeken naar de buurman van mijn ouders, hij is niet gevonden in zijn appartement. Vanmiddag reageerde hij nog op zijn naam door te kloppen op de muren en zagen ze nog op een warmtecamera dat er iemand leefde.

;(
ACT-Fdonderdag 9 februari 2023 @ 21:48
Ik maak me zorgen om het gebrek aan cordinatie. Iedereen probeert op eigen houtje te helpen waardoor goederen in de open lucht terechtkomen waardoor ze nat en onbruikbaar worden. De wegen raken verstopt waardoor noodzakelijke goederen, zoals graafmachines, uren zo niet dagen moeten wachten in de file:

twitter
ACT-Fdonderdag 9 februari 2023 @ 21:49
quote:
9s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:47 schreef Seven. het volgende:
Reddingswerkers (niet USAR) zijn in Antakya gestopt met zoeken naar de buurman, hij is niet gevonden in zijn appartement. Vanmiddag reageerde hij nog op zijn naam door te kloppen op de muren en zagen ze nog op een warmtecamera dat er iemand leefde.

;(
Wat wil je ook met die kou ;(
havanagiladonderdag 9 februari 2023 @ 21:59
Waarom is er internationaal totaal geen ophef dat social media is platgelegd door Erdo?

Veel vermisten/bedolven mensen zijn juist zo gevonden, en mensen houden er contact mee. Maar ja, kritiek op de regering dus snel monddood maken. Bah bah
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 22:00
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:59 schreef havanagila het volgende:
Waarom is er internationaal totaal geen ophef dat social media is platgelegd door Erdo?

Veel vermisten/bedolven mensen zijn juist zo gevonden, en mensen houden er contact mee. Maar ja, kritiek op de regering dus snel monddood maken. Bah bah
omdat het maar 2 uur geblokkeerd is geweest
tjoptjopdonderdag 9 februari 2023 @ 22:18
quote:
15s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:48 schreef ACT-F het volgende:
Ik maak me zorgen om het gebrek aan cordinatie. Iedereen probeert op eigen houtje te helpen waardoor goederen in de open lucht terechtkomen waardoor ze nat en onbruikbaar worden. De wegen raken verstopt waardoor noodzakelijke goederen, zoals graafmachines, uren zo niet dagen moeten wachten in de file:

[ twitter ]
Is het leger ondertussen al op grote schaal ingezet? Lijkt me nou bij uitstek een organisatie die deze logistiek kan doen/regelen.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 22:34
In Turkije staat een kastelenstad die nooit is opgeleverd. Hij stelt voor dat de vluchtelingen daar ondergebracht worden.

twitter
ACT-Fdonderdag 9 februari 2023 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 22:18 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Is het leger ondertussen al op grote schaal ingezet? Lijkt me nou bij uitstek een organisatie die deze logistiek kan doen/regelen.
Ik vind het te weinig. Turkije zou volgende statistieken ruim een miljoen militairen moeten hebben inclusief reservisten en paramilitairen.
polderturkdonderdag 9 februari 2023 @ 22:35
Er zijn in Hatay 400 dorpen. Daar moet ook aandacht naar gaan.
ACT-Fdonderdag 9 februari 2023 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 22:34 schreef polderturk het volgende:
In Turkije staat een kastelenstad die nooit is opgeleverd. Hij stelt voor dat de vluchtelingen daar ondergebracht worden.

[ twitter ]
Daar zal de eigenaar blij mee zijn. Eindelijk kopers!
Watnlevendonderdag 9 februari 2023 @ 22:36
quote:
9s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:47 schreef Seven. het volgende:
Reddingswerkers (niet USAR) zijn in Antakya gestopt met zoeken naar de buurman van mijn ouders, hij is niet gevonden in zijn appartement. Vanmiddag reageerde hij nog op zijn naam door te kloppen op de muren en zagen ze nog op een warmtecamera dat er iemand leefde.

;(
Aw dat vind ik echt sneu. Het feit dat hij waarschijnlijk nog leefde en hoop had en dan toch niet gered kan worden. Doet me wel wat.
Pleun2011donderdag 9 februari 2023 @ 22:41
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:24 schreef Selenophilia het volgende:
17.000 + doden, loopt snel op nu ;(
Dat gaat wel een getal boven de 100k worden vrees ik, gezien de verwoesting en het moment van de aardbeving
Seven.donderdag 9 februari 2023 @ 22:44
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 22:36 schreef Watnleven het volgende:

[..]
Aw dat vind ik echt sneu. Het feit dat hij waarschijnlijk nog leefde en hoop had en dan toch niet gered kan worden. Doet me wel wat.
Er is nog steeds een kans dat hij leeft, maar 4 dagen in de kou onder het puin, waarschijnlijk zonder water... De kans is aanwezig dat hij naar de supermarkt onder het gebouw is gezakt.

Ik ben altijd redelijk nuchter in dit soort dingen.. maar nu denk ik niet meer alleen aan hem. Er zijn nog duizenden mensen die niet op tijd gered kunnen worden. Duizenden families die hun geliefden verloren zijn.

:'(

Ik heb m'n zoontje maar een keer extra geknuffeld vandaag.
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 22:59
twitter


Dit ziet er zo bizar heftig uit. kijken tot het einde
rutger05donderdag 9 februari 2023 @ 23:00
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 22:44 schreef Seven. het volgende:

[..]
Er is nog steeds een kans dat hij leeft, maar 4 dagen in de kou onder het puin, waarschijnlijk zonder water... De kans is aanwezig dat hij naar de supermarkt onder het gebouw is gezakt.

Ik ben altijd redelijk nuchter in dit soort dingen.. maar nu denk ik niet meer alleen aan hem. Er zijn nog duizenden mensen die niet op tijd gered kunnen worden. Duizenden families die hun geliefden verloren zijn.

:'(

Ik heb m'n zoontje maar een keer extra geknuffeld vandaag.
Het laatste is natuurlijk altijd een goed idee. ;)
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 23:02
twitter

baby van 10 dagen gered na 4 dagen
tjoptjopdonderdag 9 februari 2023 @ 23:36
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 23:02 schreef koos_vriendloos het volgende:
[ twitter ]
baby van 10 dagen gered na 4 dagen
Kraakbeen en klein _O_

Ouders leven hopelijk ook nog?
koos_vriendloosdonderdag 9 februari 2023 @ 23:47
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 23:36 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Kraakbeen en klein _O_

Ouders leven hopelijk ook nog?
Moeder wel geen idee over vader
corehypedonderdag 9 februari 2023 @ 23:52
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:59 schreef havanagila het volgende:
Waarom is er internationaal totaal geen ophef dat social media is platgelegd door Erdo?

Veel vermisten/bedolven mensen zijn juist zo gevonden, en mensen houden er contact mee. Maar ja, kritiek op de regering dus snel monddood maken. Bah bah
Gast wees blij dat die shitplatforms Tiktok en Twitter zijn geblokkeerd
Barbussevrijdag 10 februari 2023 @ 00:54
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 22:59 schreef koos_vriendloos het volgende:
[ twitter ]

Dit ziet er zo bizar heftig uit. kijken tot het einde
Twiet gedeliet?
ootjekatootjevrijdag 10 februari 2023 @ 02:01
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2023 22:44 schreef Seven. het volgende:

[..]
Er is nog steeds een kans dat hij leeft, maar 4 dagen in de kou onder het puin, waarschijnlijk zonder water... De kans is aanwezig dat hij naar de supermarkt onder het gebouw is gezakt.

Ik ben altijd redelijk nuchter in dit soort dingen.. maar nu denk ik niet meer alleen aan hem. Er zijn nog duizenden mensen die niet op tijd gered kunnen worden. Duizenden families die hun geliefden verloren zijn.

:'(

Ik heb m'n zoontje maar een keer extra geknuffeld vandaag.
Ja dit, ze bleken sommigen levende personen er ook echt met geen mogelijkheid uit te kunnen krijgen. Je zou er maar staan, ik vind de media, gemeentes en scholen hier te lacherig of te luchtig. Zeker in tegenstelling met de houding naar het Oekrane gedoe afgelopen jaar.

Beetje normale Nederlander heeft meerdere Turken in hun vriendengroep, ik lees en zie hier op fok wat de situatie daar is. Ik vind het schandalig. Nergens de Turkse vlag halfstok op de gemeentehuizen. En dat koningshuis maar feesten en vreten…
ootjekatootjevrijdag 10 februari 2023 @ 02:02
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 23:02 schreef koos_vriendloos het volgende:
[ twitter ]
baby van 10 dagen gered na 4 dagen
Ja breng maar naar Ootje. :'( Voor opa heb ik ook nog plek.
ootjekatootjevrijdag 10 februari 2023 @ 02:06
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 23:47 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Moeder wel geen idee over vader
Das mooi nieuws!
ootjekatootjevrijdag 10 februari 2023 @ 02:09
quote:
15s.gif Op donderdag 9 februari 2023 21:48 schreef ACT-F het volgende:
Ik maak me zorgen om het gebrek aan cordinatie. Iedereen probeert op eigen houtje te helpen waardoor goederen in de open lucht terechtkomen waardoor ze nat en onbruikbaar worden. De wegen raken verstopt waardoor noodzakelijke goederen, zoals graafmachines, uren zo niet dagen moeten wachten in de file:

[ twitter ]
Graafmachine kan op de andere wegstrook rijden, met politie begeleiding.

Die kleine hier blijft maar wakker, maar het idee dat er nu zoveel mensen onder dat puin liggen maakt me misselijk. En dat ik niet kan slapen.

[ Bericht 7% gewijzigd door ootjekatootje op 10-02-2023 02:27:18 ]
ootjekatootjevrijdag 10 februari 2023 @ 02:12
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2023 19:08 schreef koos_vriendloos het volgende:
[ afbeelding ]

Antwoord op mijn verzoek aan de gemeente groningen om 1 euro per inwoner te doneren
Ach, hier in een gemeente in Zeeland staan ze nog op standje regenboog en Oekrane.

Vanaf volgende week woensdag gaan we wat nationaals doen… :r
polderturkvrijdag 10 februari 2023 @ 02:41
twitter
Toine51vrijdag 10 februari 2023 @ 07:22
Hoeveel hulp gaat er nu naar Syri?
Is het niet Turkije zelf die de grenzen dichthoudt?
raptorixvrijdag 10 februari 2023 @ 07:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 07:22 schreef Toine51 het volgende:
Hoeveel hulp gaat er nu naar Syri?
Is het niet Turkije zelf die de grenzen dichthoudt?
Het probleem is volgens mij met name dat de veiligheid niet gegarandeerd is, veel hulpverleners zijn vrijwilligers en ik vermoed dat de verzekering daar niet dekt.

Edit: Zie ook dat Syri geen hulpvraag heeft gedaan.
BeriBerivrijdag 10 februari 2023 @ 07:53
twitter
Sunshine1982vrijdag 10 februari 2023 @ 07:56
Betaalmuur:


Bouwvoorschriften Turkije werden vaak niet nageleefd
De Turkse regering trof voorbereidingen voor een aardbeving, maar kneep regelmatig een oogje dicht als de veiligheidsvoorschriften niet nageleefd werden.

edit: geen trouw aub

Niet heel verrassend natuurlijk.

[ Bericht 26% gewijzigd door Frutsel op 10-02-2023 08:31:51 ]
ACT-Fvrijdag 10 februari 2023 @ 08:04
Momenteel -15 graden in Elbistan, het noordelijke deel van het rampgebied. Met zulke temperaturen is het snel afgelopen met de hoop om nog overlevenden te vinden.
theunderdogvrijdag 10 februari 2023 @ 08:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 02:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ja breng maar naar Ootje. :'( Voor opa heb ik ook nog plek.
Maar, na 4 dagen. Een baby...

Dat is wel een wonder, hoor. Bij een volwassenen is dat al heel bijzonder.
theunderdogvrijdag 10 februari 2023 @ 08:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 07:31 schreef raptorix het volgende:

[..]
Het probleem is volgens mij met name dat de veiligheid niet gegarandeerd is, veel hulpverleners zijn vrijwilligers en ik vermoed dat de verzekering daar niet dekt.

Edit: Zie ook dat Syri geen hulpvraag heeft gedaan.
En dat Assad alles via damascus wil. De rest tegenhoudt.
theunderdogvrijdag 10 februari 2023 @ 08:32
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 08:04 schreef ACT-F het volgende:
Momenteel -15 graden in Elbistan, het noordelijke deel van het rampgebied. Met zulke temperaturen is het snel afgelopen met de hoop om nog overlevenden te vinden.
Sterker nog: zelfs voor mensen die niet onder het puin liggen, maar wel hun huis kwijt zijn. -15...

Och och. Wat erg allemaal.
opgebaardevrijdag 10 februari 2023 @ 08:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 07:22 schreef Toine51 het volgende:
Hoeveel hulp gaat er nu naar Syri?
Is het niet Turkije zelf die de grenzen dichthoudt?
Jij wil wel heel graag
Jor_Diivrijdag 10 februari 2023 @ 09:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 07:53 schreef BeriBeri het volgende:
[ twitter ]
Niet heel gek toch gezien het tijdstip van de aardbeving? Zou me niks verbazen als er 100.000 mensen omgekomen zijn als straks alles achter de rug is.
Toine51vrijdag 10 februari 2023 @ 09:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 08:51 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
Jij wil wel heel graag
Wat wil ik graag?
KrAlexvrijdag 10 februari 2023 @ 10:13
Prachtig dat veel westerse landen meteen te hulp zijn geschoten.

De Arabische landen waarvan Erdogan altijd roept dat het onze (ja ik ben Turks en moslim) moslim broeders en zusters zijn blijven stil.

Trots op m'n Turkse achtergrond, maar ook heel trots op Nederland en de reddingswerkers. _O_
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 10:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:13 schreef KrAlex het volgende:
Prachtig dat veel westerse landen meteen te hulp zijn geschoten.

De Arabische landen waarvan Erdogan altijd roept dat het onze (ja ik ben Turks en moslim) moslim broeders en zusters zijn blijven stil.

Trots op m'n Turkse achtergrond, maar ook heel trots op Nederland en de reddingswerkers. _O_
Hoe kom je erbij dat de Arabische landen stil zijn? Zie filmpjes van oa hulpverleners uit Pakistan en Turkmenistan.
Echt ontzettend veel hulp ook uit Arabische landen.
Frozen-assassinvrijdag 10 februari 2023 @ 10:24
Jordan

Jordan announced it will send 99 rescuers, 5 doctors, search-and-rescue equipment, tents and medical supplies to Turkey and Syria.[108]

Kazakhstan

President Kassym-Jomart Tokayev offered assistance and emergency aid to Turkey.[109]

Kuwait

Emir of Kuwait Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ordered the establishment of an air bridge to send "urgent aid and medical staff".[110]

Kyrgyzstan

President Sadyr Japarov sent his deep condolences and support to Turkey. Also announced that they will send 63 rescuers, food and rescue equipments to Turkey.[111]

Lebanon

The Lebanese General Directorate of Civil Defense dispatched 20 members to provide assistance in Turkey.[113] The Lebanese Army will send 20 members of the Engineering Regiment to Turkey to participate in search and rescue operations.[114]

Libya

Prime Minister Abdul Hamid Dbeibeh expressed his deep condolences to the victims of the tragedy in Turkey and Syria.[115] He announced that the assistance his country will provide includes emergency workers and other experts.[116] Libya will send a 55-member team to Turkey, including rescuers, medical staff and four dogs.[108]

Pakistan

Pakistan sent humanitarian aid to both Turkey and Syria, while also dispatching rescue workers and doctors to Turkey.[47] An official 51-member Pakistani rescue team was also set to touchdown in Istanbul today, federal minister Saad Rafiq said on Twitter.

Qatar

Emir of Qatar Tamim bin Hamad Al Thani said a search and rescue group as well as supplies will fly to Turkey through an air bridge.[110] Qatar also offered 10,000 container homes to Turkey for those left homeless.[108]

Saudi Arabia

King Salman of Saudi Arabia and his Crown Prince Mohammed bin Salman have directed King Salman Humanitarian Aid and Relief Center to operate an Airlift, provide health, shelter, food, and logistical aid to alleviate the effects of the earthquake on the Syrian and Turkish peoples and organize a National Campaign through the "Sahem" platform to help the victims of the earthquake in Turkey and Syria.[157][158]

Enzovoorts enzovoorts
KrAlexvrijdag 10 februari 2023 @ 10:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:21 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Hoe kom je erbij dat de Arabische landen stil zijn? Zie filmpjes van oa hulpverleners uit Pakistan en Turkmenistan.
Echt ontzettend veel hulp ook uit Arabische landen.
Dat Pakistan en Turkmenistan helpen vind ik niet zo gek, maar een Israel, Griekenland enz doen veel meer terwijl Saudi Arabie gewoon weg kijkt.
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 10:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:29 schreef KrAlex het volgende:

[..]
Dat Pakistan en Turkmenistan helpen vind ik niet zo gek, maar een Israel, Griekenland enz doen veel meer terwijl Saudi Arabie gewoon weg kijkt.
Lees anders ff de post boven je. :')

Ik weet dat jullie Turken niet altijd een hoge pet op hebben voor SA. Maar het is nu niet het moment daarover te klagen vind ik.
theunderdogvrijdag 10 februari 2023 @ 11:14
https://twitter.com/AhmadAlhameela/status/1623638799321292801

Ik probeer dan soms een beeld te maken van de mensen die dit allemaal doelbewust frustreren (het Assad regime). Zullen ze er stiekem een drankje opdoen? (ondanks dat Assad moslim is).
theunderdogvrijdag 10 februari 2023 @ 11:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:34 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Lees anders ff de post boven je. :')

Ik weet dat jullie Turken niet altijd een hoge pet op hebben voor SA. Maar het is nu niet het moment daarover te klagen vind ik.
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:34 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Lees anders ff de post boven je. :')

Ik weet dat jullie Turken niet altijd een hoge pet op hebben voor SA. Maar het is nu niet het moment daarover te klagen vind ik.
De cynicus zou zeggen dat het een goede afleiding is om door te kunnen bombarderen met Yemen. Maar goed, dat zou de cynicus zeggen he.
polderturkvrijdag 10 februari 2023 @ 11:19
Wel treurig dat een kasteel uit de Romeinse tijd is ingestort.

2000 jaar heeft hij gestaan.
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 11:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:19 schreef polderturk het volgende:
Wel treurig dat een kasteel uit de Romeinse tijd is ingestort.

2000 jaar heeft hij gestaan.
In Kathmandu in Nepal waren veel oude tempels ingestort tijdens de aardbeving van 2015, toch waren vele toen ik er in 2018 was weer opgebouwd.
polderturkvrijdag 10 februari 2023 @ 11:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:29 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
In Kathmandu in Nepal waren veel oude tempels ingestort tijdens de aardbeving van 2015, toch waren vele toen ik er in 2018 was weer opgebouwd.
Het kasteel kan wel herbouwd worden, maar is niet meer zoals het origineel.

Turkije is de bakermat van de samenleving. Niet ver van het aardbevingsgebied ligt Gbekli Tepe. De oudste door mensen gebouwde constructie die ooit gevonden is. 11.000 jaar oud.
polderturkvrijdag 10 februari 2023 @ 11:35
Turks parlementslid uit Hatay heeft 11 familieleden verloren.

twitter
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 11:42
twitter


Niet dat ik een fan van hem ben, maar Assad houdt zich niet stil.
polderturkvrijdag 10 februari 2023 @ 11:42
Dit moet je zien. Nog nooit zoiets gezien. De aarde gaat meters op en neer.

Ongelofelijk. Hoe kan de aarde zo schudden? Lijken wel golven op het water.

twitter
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 11:44
En de jongen die een filmpje had gemaakt van zichzelf terwijl hij tussen het puin vastzat is gered, na 4 dagen!
polderturkvrijdag 10 februari 2023 @ 11:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:42 schreef MissButterflyy het volgende:
[ twitter ]

Niet dat ik een fan van hem ben, maar Assad houdt zich niet stil.
Hij heeft hele steden platgebombardeerd. Alle ziekenhuizen platgebombardeerd. 80% van alle burgerdoden zijn door hem veroorzaakt. Hij heedt bewust mensen gebombardeerd die in de rij stonden voor brood. Hij wordt niet voor niets "the animal" genoemd.
Eyjafjallajoekullvrijdag 10 februari 2023 @ 11:45
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:44 schreef MissButterflyy het volgende:
En de jongen die een filmpje had gemaakt van zichzelf terwijl hij tussen het puin vastzat is gered, na 4 dagen!
Bijzonder idd.

Er zijn verhalen van eerdere aardbevingen dat mensen soms vast zitten naast hun koelkast. Die weten het soms nog twee weken te overleven...
Slayagevrijdag 10 februari 2023 @ 11:46
Note to self. Om je overlevingskansen te verhogen onder het puin je urine drinken
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 11:48
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Bijzonder idd.

Er zijn verhalen van eerdere aardbevingen dat mensen soms vast zitten naast hun koelkast. Die weten het soms nog twee weken te overleven...
Inderdaad. Of nog water kunnen drinken uit een gesprongen waterleiding.
Maanvisvrijdag 10 februari 2023 @ 11:49
Edogan zei dat het de dodelijkste aardbeving was sinds 1939, en mensen in dit topique zeiden toen dat Erdgan dan waarschijnlijk 1999 vergeten was... En net verscheen het volgende bericht;

quote:
Dodelijkste aardbeving in Turkije sinds 1939
Volgens de laatste update van de Turkse rampenbestrijdingsdienst AFAD is het dodental in Turkije opgelopen tot 18.342. Dat is een hoger getal dan het officile dodental als gevolg van de zware aardbeving in Izmit in augustus 1999. Toen kwamen volgens Turkije 17.127 mensen om het leven. Dat cijfer is in werkelijkheid mogelijk nog hoger. Het gaat om een schatting.

De aardbeving in Erzincan in december 1939 kostte volgens de officile gegevens 32.700 mensen het leven.
Had ie helaas toch gelijk.
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:45 schreef polderturk het volgende:

[..]
Hij heeft hele steden platgebombardeerd. Alle ziekenhuizen platgebombardeerd. 80% van alle burgerdoden zijn door hem veroorzaakt. Hij heedt bewust mensen gebombardeerd die in de rij stonden voor brood. Hij wordt niet voor niets "the animal" genoemd.
Volgens mij is hij vooral een slappeling die mensen achter zich heeft staan die voor hem beslissen.
heywooduvrijdag 10 februari 2023 @ 11:51
Al dat nieuws van geredde mensen...het is goed en mooi enzo he, begrijp me absoluut niet verkeerd, maar het geeft me ook zo'n naar gevoel. Het is nieuws dat er een meisje van 14 of een man van 50 ofzo gered is...het nieuws is dat er hier en daar iemand is gered, en niet dat er hier en daar nog een dode is gevonden. Het feit dat het nieuws is dat hier en daar een individu net is overleden, dat is toch de omgekeerde wereld ;(
Jor_Diivrijdag 10 februari 2023 @ 11:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:42 schreef polderturk het volgende:
Dit moet je zien. Nog nooit zoiets gezien. De aarde gaat meters op en neer.

Ongelofelijk. Hoe kan de aarde zo schudden? Lijken wel golven op het water.

[ twitter ]
De tektonische platen hebben er op de breuklijn voor gezorgd dat wegen 3-4 meter zijn verplaatst, dus zo gek is het niet
marcb1974vrijdag 10 februari 2023 @ 11:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:42 schreef MissButterflyy het volgende:
[ twitter ]

Niet dat ik een fan van hem ben, maar Assad houdt zich niet stil.
Mooie propaganda mogelijkheid toch
Slayagevrijdag 10 februari 2023 @ 11:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:21 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Hoe kom je erbij dat de Arabische landen stil zijn? Zie filmpjes van oa hulpverleners uit Pakistan en Turkmenistan.
Echt ontzettend veel hulp ook uit Arabische landen.
Dat is een Turks racistische dingetje, afgeven op Arabieren :') Zoals bij zoveel haat is het niet gestoeld in de realiteit. Heb op social media meerdere van dit soort opmerkingen langs zien komen en mensen die er vervolgens op reageren zoals jij. Maarja mensen zien alleen de dingen die ze willen zien.
koos_vriendloosvrijdag 10 februari 2023 @ 11:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:53 schreef Slayage het volgende:

[..]
Dat is een Turks racistische dingetje, afgeven op Arabieren :') Zoals bij zoveel haat is het niet gestoeld in de realiteit. Heb op social media meerdere van dit soort opmerkingen langs zien komen en mensen die er vervolgens op reageren zoals jij. Maarja mensen zien alleen de dingen die ze willen zien.
Vooral pubers ver verwijderd van realiteit
Maanvisvrijdag 10 februari 2023 @ 11:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:51 schreef heywoodu het volgende:
Al dat nieuws van geredde mensen...het is goed en mooi enzo he, begrijp me absoluut niet verkeerd, maar het geeft me ook zo'n naar gevoel. Het is nieuws dat er een meisje van 14 of een man van 50 ofzo gered is...het nieuws is dat er hier en daar iemand is gered, en niet dat er hier en daar nog een dode is gevonden. Het feit dat het nieuws is dat hier en daar een individu net is overleden, dat is toch de omgekeerde wereld ;(
Het is idd een verschrikkelijke ramp. Volgens mij na de tsunamiramp de grootste ramp in de geschiedenis van FOK! of vergis ik me nu? Ik ben iig blij dat @Jippie nog ff om 4 uur 'snachts vanuit haar bed daarover een bericht op FOK! had geplaatst :D
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 11:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:51 schreef heywoodu het volgende:
Al dat nieuws van geredde mensen...het is goed en mooi enzo he, begrijp me absoluut niet verkeerd, maar het geeft me ook zo'n naar gevoel. Het is nieuws dat er een meisje van 14 of een man van 50 ofzo gered is...het nieuws is dat er hier en daar iemand is gered, en niet dat er hier en daar nog een dode is gevonden. Het feit dat het nieuws is dat hier en daar een individu net is overleden, dat is toch de omgekeerde wereld ;(
Er komen toch ook berichten over het aantal dodelijke slachtoffers? En degene die levend worden gevonden moeten ook een symbool afgeven van hoop en dat het vooral duidelijk moet zijn waarvoor die hulpverlening in gang is gezet. Die mensen die daar graven doen dat ook met gevaar voor hun eigen leven.
Successen mogen dan ook gevierd worden.
ChevyCapricevrijdag 10 februari 2023 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:51 schreef heywoodu het volgende:
Al dat nieuws van geredde mensen...het is goed en mooi enzo he, begrijp me absoluut niet verkeerd, maar het geeft me ook zo'n naar gevoel. Het is nieuws dat er een meisje van 14 of een man van 50 ofzo gered is...het nieuws is dat er hier en daar iemand is gered, en niet dat er hier en daar nog een dode is gevonden. Het feit dat het nieuws is dat hier en daar een individu net is overleden, dat is toch de omgekeerde wereld ;(
Als ergens een dode gevonden is dat niet gek gezien het aantal doden dat steeds naar buiten komt. Elke overlevende is nieuwswaardiger
Slayagevrijdag 10 februari 2023 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:14 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/AhmadAlhameela/status/1623638799321292801

Ik probeer dan soms een beeld te maken van de mensen die dit allemaal doelbewust frustreren (het Assad regime). Zullen ze er stiekem een drankje opdoen? (ondanks dat Assad moslim is).
Assad is een alaviet (niet te verwarren met de Turkse alavieten) en geen moslim.
heywooduvrijdag 10 februari 2023 @ 12:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:57 schreef ChevyCaprice het volgende:

[..]
Als ergens een dode gevonden is dat niet gek gezien het aantal doden dat steeds naar buiten komt. Elke overlevende is nieuwswaardiger
Ja, dat is zeker zo. Ik bedoel het ook helemaal niet als kritiek op de berichtgeving ofzo, successen moeten inderdaad gevierd worden, zeker bij zoiets. Meer dat het voor mij zelf alleen nog maar duidelijker maakt hoe enorm de omvang is. Nou ja, ik kan het niet duidelijk uitleggen denk ik :P
Slayagevrijdag 10 februari 2023 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:55 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Vooral pubers ver verwijderd van realiteit
Niet alleen pubers. Het is decennialang gepropageerd door Kemalisten waardoor het wijdverbreid nog steeds aanwezig is in de maatschappij.
MissButterflyyvrijdag 10 februari 2023 @ 12:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 12:02 schreef Slayage het volgende:

[..]
Assad is een alaviet (niet te verwarren met de Turkse alavieten) en geen moslim.
Hij is wel een moslim, maar van een progressieve stroming.
Dusthor92vrijdag 10 februari 2023 @ 12:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:51 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
De tektonische platen hebben er op de breuklijn voor gezorgd dat wegen 3-4 meter zijn verplaatst, dus zo gek is het niet
Nee, inderdaad, allemaal te verklaren. Niets bizars of indrukwekkends te zien in het filmpje. :')
Jippievrijdag 10 februari 2023 @ 12:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 11:55 schreef Maanvis het volgende:

[..]
Het is idd een verschrikkelijke ramp. Volgens mij na de tsunamiramp de grootste ramp in de geschiedenis van FOK! of vergis ik me nu? Ik ben iig blij dat @:jippie nog ff om 4 uur 'snachts vanuit haar bed daarover een bericht op FOK! had geplaatst :D
Naar aanleiding van jouw mention en een kant en klaar geschreven submit van jouw hand, ere wie ere toekomt _O_ Kon mij toen nog niet bedenken dat het zo'n catastrofale ramp zou zijn :'(
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2023 @ 12:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 10:21 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Hoe kom je erbij dat de Arabische landen stil zijn? Zie filmpjes van oa hulpverleners uit Pakistan en Turkmenistan.
Alsjeblieft zeg me niet dat je hiermee insinueert dat Pakistan en Turkmenistan Arabische landen zijn...