abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 23:07:32 #1
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205631688
Het kan je haast niet zijn ontgaan, de afgelopen jaren wordt alles met betrekking tot klimaatverandering breeduit gemeten in de media en de politiek. En dan het liefst op een zo'n angstaanjagende en hysterische wijze. Elke dag dat er ook maar een afwijkend of opvallend weerfenomeen is, wordt dit direct belicht, iets dat vroeger niet het geval was.





Is het enkel voor de clicks of zit er meer achter? Waarom worden burgers zo bang gemaakt? En geloof je zelf in klimaatverandering of niet? Zo ja, wat moeten we er aan doen? Kortom, alles over klimaatverandering en de hysterie in de media en de politiek kan hier door een BNW-lens worden besproken.

10 jaren plan van de VN:

Carbon emissions: Absolute and per capita reductions of 25% by 2025 and 45% by 2030.
Electricity consumption: Per capita reductions of 20% by 2025 and 35% by 2030.
Renewable energy: 40% by 2025 and 80% by 2030 of consumed electricity.
Commercial air travel: Per capita emissions reductions of 10% by 2025 and 15% by 2030.
Events: 100% of events (over 300 participants) meet established sustainability standards.
Climate neutrality: 100% of unavoidable carbon emissions are offset yearly from 2019 via certified carbon credits.
Operational efficiencies: demonstrated long term economic benefits from the Plan implementation.
Sustainable Development co-benefits: demonstrated increase in climate smart infrastructure and other sustainable development benefits to local communities from Plan implementation.

https://www.un.org/manage(...)-climate-action-plan
https://www.weforum.org/topics/climate-change



Tijd inderdaad voor een eigen topic, alle klimaatwaanzin kan nu hier.

8-)
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Moderator zaterdag 13 augustus 2022 @ 23:09:56 #2
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205631733
TOP Topictitel *O*
Lach met een schone bips
pi_205632220
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 23:09 schreef loveyoulongtime het volgende:
TOP Topictitel *O*
Helemaal mee eens. *O*
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205632262
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 18:25 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ook jij laat een buitengewoon zwart-witte manier van denken zien.
Valt wel mee, ik ben gewoon duidelijk. weet niet precies wat die gasten (aan de top)van plan zijn. heb wel vermoedens. Ze moeten wereldwijd de agenda aanhouden. Dat betekent dat wij straks al onze vrijheden kwijt zijn. (geen zin om uit te wijden) Tenzij we het niet meer pikken,..is misschien al te laat.
Daar zal jij ws anders over denken,omdat jij andere zaken en onderwerpen leest.

Het grootste deel (genjecteerden) zullen straks weer in angst gaan zitten en wachten op orders.

quote:
Ik zie ook wel eens berichtgeving bij de NOS waarbij ik vraagtekens zet.
Ik allang niet meer



quote:
Wat ik me vooral afvraag: wat zorgt er nou precies voor dat lieden zoals Summers, jij en Howardroark meteen zo ver doorschieten?
Kan alleen voor mezelf spreken. Het zo ver doorschieten zoals jij dat noemt is voor jou misschien zo. Ikzelf ben al een tijdje zoekende en weet ondertussen wel dat alles wat ze ons wijs maken gelogen is.

Er bestaat helemaal geen cojona of klimaat verandering, het is bewust gemanipuleerd. dat kunnen zij.
Of oorlog in Oekrane. De beelden die de nos aangeleverd krijgt zijn in scene gezet plus CGI. De top van de nos weet dat ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Allemaal onzin en hysterie wat ze op ons loslaten Dat willen ze ons doen geloven.

En dit verschillende soorten van paniek zaaien gebeurt nu overal in elk land. Wereldwijde agenda. Klausje en zijn vriendjes, weet je nog?
Of zou het een praatclubje zijn?

quote:
Waarom zijn zoveel mensen in dit subforum zo hopeloos ongenuanceerd? Waarom bevestigt dit subforum met een aantal vaste users dat beeld van social media als open riool? Nuance brengt je ver weg uit je comfortzone, want je moet moeite doen. Je kunt met nuance namelijk niet klakkeloos cynisch zijn en alles over 1 kam scheren. Maar het levert je wel een betrouwbaarder beeld op van de werkelijkheid. Je gebruikt dan namelijk niet meer je emoties als leidraad, maar een kritische denkwijze die wetenschappelijk is onderbouwd.
Je kan het wel wetenschappelijk onderbouwen maar het worden nooit feiten als het niet instrumenteel gemeten kan worden.
Aannames heet het dan.

quote:
Ik beschouw mezelf als een aanhanger van de boeddhistische filosofie. Dat betekent voor mij persoonlijk dat ik met mezelf heb afgesproken dat ik altijd de waarheid prefereer en altijd behoedzaam probeer te zijn voor het mezelf voor de gek houden.
Wat voor jou waarheid zou kunnen zijn zou voor mij geen waarheid kunnen zijn. Wat is de waarheid dan?

quote:
Maar bij mensen waarop ik zonet heb gereageerd krijg ik sterk de indruk dat ze het niet eens proberen. Ze zitten, denk ik, vast in dat comfortabele zwart-wit denken. Complotdenken is daar een onderdeel van, want het bevredigt een heleboel behoeften. Maar levert het betrouwbare informatie op? Allerminst.
Jij kan niet weten wat ik wel en niet doe. Dat zijn weer aannames. Maakt niet uit hoor.
pi_205634195
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 20:04 schreef HowardRoark het volgende:
In deze post ontbreekt het vooral van jouw kant aan nuances. Je hebt het er hier over dat heel veel mensen die 'zelf onderzoek doen', dat eigenlijk maar op basis van emoties zouden doen, waarbij men ook nog eens de eigen rationele vaardigheden overschat. Als het dus inderdaad allemaal zo negatief is, dan kunnen al die vele mensen dit maar beter niet doen en gewoon afgaan op wat de gevestigde media beweren.
Nee, absoluut niet. Ze kunnen proberen om op een meer kritisch-rationele wijze te leren redeneren. Net zoals er beproefde methoden zijn om taarten te bakken, poker te spelen of een muziekinstrument te leren, zijn er ook beproefde methoden om tot betrouwbare kennis te komen. Maar dat is een vaardigheid waar je rustig jaren over doet voordat je dat enigszins onder de knie hebt. Op universiteiten hebben ze daar research-masters voor, maar dat gaat over 1 enkel onderwerp. En zelfs dat beperkt zich tot een naturalistische methodologie toegepast op 1 enkele wetenschap. We zouden er op scholen veel (veel!) meer aandacht aan moeten besteden. Wat is betrouwbare kennis (epistemologie)? Wat is het verschil tussen een hypothese en een theorie? Hoe trek je logische conclusies? Hoe denk je via (Bayesiaanse) inferentie? Oftewel: ik ben een sterk voorstander om veel meer de nadruk te leggen op hoe leerlingen "moeten" denken dan wat ze moeten denken. "Moeten", als in: we weten uit talloos wetenschappelijk onderzoek dat dat betrouwbare kennis oplevert. Wij mensen zijn helemaal niet gevolueerd om kritisch te denken. Die bias omzeilen we met rationeel denken, gebaseerd op de wetenschappelijke methode.

Dat boek "Thinking Fast and Slow" van Kahneman is een uitstekend begin. Ik zou daar graag een middelbare school-variant van willen maken en mijn leerlingen dat willen onderwijzen. Wat ook een fantastisch initiatief is, gebaseerd op de Socratische methode:

https://streetepistemology.com/

Zie ook b.v. en de talloze discussies die Magnabosco heeft met allerlei mensen over allerlei overtuigingen.

Ik zeg dus absoluut niet om maar blind op de gevestigde media af te gaan. Hell, zelfs die gevestigde media maken dezelfde soort denkfouten. Denk bijvoorbeeld aan journalisten die sportcoaches ondervragen omdat deze na een succesvol jaar het jaar daarop veel minder presteren. Vaak is dat domweg te wijten aan regressie naar het gemiddelde, maar journalisten zoeken naar een causaal verband. Dat levert immers ook een beter verhaal op. Zie b.v. "Goochelen met getallen" van Hans van Manen.

Kortom: er zijn heel, heel veel manieren om je eigen denken aan te scherpen. Maar dat kost moeite. Je moet buiten je comfort zone stappen. Erkennen dat je eigen denken niet bepaald onfeilbaar is. Dat je last hebt van cognitive bias. Dat je "meningen" dikwijls uitingen zijn van je gemoedstoestand of je neiging tot causaal denken. Dat wij mensen last hebben van apofenie. Etc.etc.etc. Kritisch denken is een vaardigheid die erg lastig is te verkrijgen. Daar denken heel veel mensen veel te makkelijk over. "Zelf onderzoek doen" is niet een beetje internet afstruinen. Het is jezelf ook telkens bevragen.

Dat zou in elk geval al heel veel complotgeneuzel schelen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Haushofer op 14-08-2022 11:42:59 ]
-
pi_205634287
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 00:11 schreef koosbasterd het volgende:

Er bestaat helemaal geen cojona of klimaat verandering, het is bewust gemanipuleerd. dat kunnen zij.
Of oorlog in Oekrane. De beelden die de nos aangeleverd krijgt zijn in scene gezet plus CGI. De top van de nos weet dat ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Allemaal onzin en hysterie wat ze op ons loslaten Dat willen ze ons doen geloven.
Op deze manier kun je alles wegzetten als "nep". Op die manier kun je nooit je eigen ideen bekritiseren. Dat maakt complottheorien ook zo lastig: complotten komen voor in de geschiedenis, maar complottheorien zijn net zo flexibel als een slangemens met schouderluxatie: je kunt er alles mee verklaren. Dat maakt ze methodisch gezien onbetrouwbaar. Het is zoiet als de christen die bij lastige vragen "God did it" roept, en daarmee basta.

Ik heb een natuurkundige achtergrond, ben redelijk goed bekend met de natuur- en wiskundige aspecten van klimaatverandering, en ik maak me bijvoorbeeld wel degelijk zorgen over het klimaat. Ik ken mensen persoonlijk die dat soort onderzoek uitvoeren. Ik vind zo'n groots opgezet complot daarom nogal onwaarschijnlijk. Ook vraag ik me af hoeveel Oekrainse vluchtelingen jij gesproken hebt als je dat soort beweringen doet.

quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 00:11 schreef koosbasterd het volgende:
Wat voor jou waarheid zou kunnen zijn zou voor mij geen waarheid kunnen zijn. Wat is de waarheid dan?
Onzin. Bijvoorbeeld: "de menselijke CO2 uitstoot draagt voor X% bij aan de wereldwijde klimaatverandering" is wel of niet waar.

Maar we gaan elkaar niet overtuigen, natuurlijk. Dus ik laat het hier even bij :)
-
  zondag 14 augustus 2022 @ 11:54:33 #7
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205634314
Wat ook een goed boek voor leerlingen zou zijn is deze.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205634450
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:54 schreef controlaltdelete het volgende:
Wat ook een goed boek voor leerlingen zou zijn is deze.
Bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk dat op een vwo het vak filosofie slechts een keuzevak is. En ondertussen bieden ze op mijn school wel 7 (inderdaad, zeven) verschillende talen aan.

Want ze moeten wel een stokbrood in het Frans kunnen bestellen of een schnitzel in het Duits.
-
pi_205636866
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:11 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk dat op een vwo het vak filosofie slechts een keuzevak is. En ondertussen bieden ze op mijn school wel 7 (inderdaad, zeven) verschillende talen aan.

Want ze moeten wel een stokbrood in het Frans kunnen bestellen of een schnitzel in het Duits.
Er is wel meer op het onderwijs aan te merken tegenwoordig. Ik heb mij ook veelvuldig verbaasd over wat er op sommige universiteiten (in Nederland) zoal aan literatuur en theorien wordt voorgeschoteld (en ook hoe curricula worden samengesteld). Blind vertrouwen op wat er wordt geproduceerd binnen academia kan tegenwoordig echt niet meer.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205637192
twitter
pi_205637310
twitter


🤡 🤡 🤡
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 14 augustus 2022 @ 16:59:53 #12
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205637468
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
,Hellup het is 1 voor 12 , als we nu niks doen valt de hemel op ons dak :Y
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 19:01:39 #13
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205638363
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
Ik ga kapot hier _O-

Waar halen ze het vandaan?
Lach met een schone bips
  zondag 14 augustus 2022 @ 19:02:04 #14
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205638367
'Mooie' zomers zijn verleden tijd, zeggen klimaatpsychologen :+ : 'We moeten dingen benoemen zoals ze zijn'

quote:
Taal en beelden hebben een sterke invloed op hoe mensen op klimaatverandering reageren en handelen, zegt Wortelboer. "Termen als 'mooi weer' zijn dan niet handig", vindt ze. "De situatie is zo zorgelijk en levensbedreigend. We kunnen het eigenlijk niet meer steeds hebben over 'mooi weer'. We moeten de dingen benoemen zoals ze zijn."

"Het mag best mooi weer zijn en daar kunnen we ook zeker van genieten", benadrukt ze. "Maar in taalgebruik moet ook de urgentie duidelijk worden."

Ver-van-mijn-bed-show
Collega-klimaatpsycholoog Sara Helmink wijst erop dat klimaatverandering voor veel mensen nu nog een ver-van-hun-bed-show is. Door andere woorden en termen te kiezen komt de boodschap over de ingrijpende gevolgen waarschijnlijk beter aan, denkt ze.

"Termen als 1,5 graad opwarming van de aarde zijn veel te abstract", legt Helmink uit. "Maar 'dieren die doodgaan' en 'extreem weer' snappen we beter, want dat voelen en zien we." Zelf spreekt ze daarom vaak niet over 'opwarming' maar 'oververhitting' van de aarde. "Dat klinkt al een stuk minder leuk."
Fijn dat ze er bij vertellen op welke wijze ze je iets willen laten geloven met #klimaathysterie
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205638716
Tja, als je woke progressieve activisten de vrije hand geeft in de media is ALLES klimaatverandering.

Een 'klimaatpsycholoog' trouwens, hahaha. Bijzonder ook hoe ze bewust alles zo negatief mogelijk willen framen en hier gewoon heel open ook over zijn, alsof het iets is om trots op te zijn.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205638811
Ik zit trouwens de site van die mensen even te kijken, het is eigenlijk behoorlijk zorgwekkend hoe ver dit allemaal gaat. Het heeft echt iets van een cult over zich.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 14 augustus 2022 @ 19:59:40 #17
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205638852
quote:
11s.gif Op zondag 14 augustus 2022 19:55 schreef HowardRoark het volgende:
Ik zit trouwens de site van die mensen even te kijken, het is eigenlijk behoorlijk zorgwekkend hoe ver dit allemaal gaat. Het heeft echt iets van een cult over zich.
Benoem jezelf tot klimaatpsycholoog als 1 van de stappen om klimaatpsycholoog te worden _O-
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205638962
Het valt vooral op dat deze twee vrouwen in dat artikel van EenVandaag zelf ook aangeven zich veel zorgen te maken over klimaatverandering. En in plaats van dan zelf aan de slag te gaan met die irrationele angsten wordt het op de maatschappij geprojecteerd. In de maatschappij zou er niet genoeg ernst en een gevoel van urgentie zijn over deze kwestie. Het eigen probleem is zogenaamd eigenlijk ineens het probleem van de maatschappij.

Dit is natuurlijk iets dat we met meer dingen terugzien tegenwoordig. Neem bijvoorbeeld dingen zoals 'fat shaming' of transgenderisme. In plaats van te erkennen dat problemen mbt zulke aangelegenheden bij individuen zelf liggen, moet ineens de maatschappij zich aanpassen. De maatschappij zou dan zogenaamd niet tolerant of accepterend genoeg zijn.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205639291
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
Dammit je was me net voor

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639344
Never

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639365
Ik krijg flashbacks uit 2020

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639382
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
Maar die zwarte vent zeg dat het ook iets te maken met technologie (phones,video games enz.) heeft.
en daar heeft ie groot gelijk in.
Maar ja, als we alles op TV moeten geloven is er ook een pedo op elke straathoek te vinden, dus kan je beter je kinderen binnen houden.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_205639386
twitter


Heb de perfecte meme voor deze gelegenheid :7

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zondag 14 augustus 2022 @ 21:00:35 #24
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205639412
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 20:54 schreef Ali_boo het volgende:
Ik krijg flashbacks uit 2020

[ twitter ]
Opvallend hoe je bij al hun berichten je eigen fantasie moet gebruiken om hun geschetst plaatje vorm te geven
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205639436
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639488
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639503
Het is geen vraag, eerder een bevel :Y

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639527
Kan hier wel gaan roepen, oh hell no, maar het komt er toch :') :')

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639605
Voel jij je gezegend vandaag de dag?

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639655
Niet dat het erbij word gemeld, maar ik ga er voor het gemak van uit dat het iets met klimaatverandering te maken heeft :Y

Onverklaarbaar veel dode vissen in een Poolse rivier

twitter


Maar ook de koeien zijn niet meer veilig

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639670
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 19:02 schreef Summers het volgende:
'Mooie' zomers zijn verleden tijd, zeggen klimaatpsychologen :+ : 'We moeten dingen benoemen zoals ze zijn'
[..]
Fijn dat ze er bij vertellen op welke wijze ze je iets willen laten geloven met #klimaathysterie
Zouden ze klimaat ptsd toevoegen aan het dsm? Vast wel _O-
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 21:36:11 #32
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205639779
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:21 schreef Ali_boo het volgende:
Niet dat het erbij word gemeld, maar ik ga er voor het gemak van uit dat het iets met klimaatverandering te maken heeft :Y

Onverklaarbaar veel dode vissen in een Poolse rivier
Schijnt heel veel chemisch afval in die rivier gedumpt te zijn, dit keer geen climate change :)

Poolse overheid heeft zelfs een flinke bonus beloofd aan degene die de gouden tip heeft. Iets van 200k geloof ik.

Zal ook jaren duren voor de natuur in die rivier zich weer hersteld. Dit is gewoon misdadig wat daar gedaan is.
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 21:50:39 #33
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205639904
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:21 schreef Ali_boo het volgende:
Maar ook de koeien zijn niet meer veilig

Jonge wandelaars en zwemmers in Itali ook niet, vallen bij bosjes.... En daar geef ik ook climate change de schuld niet van :D Waarschijnlijk iets anders wat ze ingespoten gekregen hebben.

Maar wel grappig of eigenlijk helemaal niet grappig. Paar maanden gelden ging vee in Murrica ook spontaan kapot.

You will eat zhe bugs! Makkelijke manier van de veestapel krimpen. Zal hier niet snel gebeuren omdat de boeren hier kleinschaliger werken als in land oppervlakte en de boel in de gaten kunnen houden.
Lach met een schone bips
pi_205639923
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:36 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Schijnt heel veel chemisch afval in die rivier gedumpt te zijn, dit keer geen climate change :)

Poolse overheid heeft zelfs een flinke bonus beloofd aan degene die de gouden tip heeft. Iets van 200k geloof ik.

Zal ook jaren duren voor de natuur in die rivier zich weer hersteld. Dit is gewoon misdadig wat daar gedaan is.
Iemand daar wil dat we honger gaan lijden, dat is mijn theorie and I am sticking with it :Y)

Heb wel een comment gevonden op youtube, voor wat het waard is, die jouw verhaal onderstreept :

I live 30 km away from the area and there's a heap of industrial complexes along the river. It was always polluted and non-eco-friendly. Wouldn't be hard to dump something toxic into it either. With that many factories it would be near impossible to point out the one that caused the problem.
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 22:01:00 #35
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205640001
quote:
16s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:53 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Iemand daar wil dat we honger gaan lijden, dat is mijn theorie and I am sticking with it :Y)

Heb wel een comment gevonden op youtube, voor wat het waard is, die jouw verhaal onderstreept :

I live 30 km away from the area and there's a heap of industrial complexes along the river. It was always polluted and non-eco-friendly. Wouldn't be hard to dump something toxic into it either. With that many factories it would be near impossible to point out the one that caused the problem.
Haha, de mensen daar leven niet alleen van vis. Maar fijn om te horen dat je bij je punt blijft! Ge bent unne goeie
Lach met een schone bips
  zondag 14 augustus 2022 @ 22:40:42 #36
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205640423
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:23 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Zouden ze klimaat ptsd toevoegen aan het dsm? Vast wel _O-
Oh no de mogelijkheden zijn Eindeloos >:)
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 15 augustus 2022 @ 13:25:32 #37
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205644399


Klimaatpsycholoog _O-
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205645710
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 13:25 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

Klimaatpsycholoog _O-
Okee, dus jarenlang is 32 graden “mooi weer” en hoop je dat als je op vakantie gaat je 2 of 3 weken “mooi weer” hebt, maar nu moeten we doen alsof het een ramp is dat het warm is in de zomer?

Oh noes, het is weer hellevuurweer. Code rood. Blijf in je huizen. Het wordt morgen 31 graden.

Zoiets?
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:21:27 #39
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205645864
Hierbij benoem ik mezelf tot klimaatpsycholoog zo waarlijk helpe mijn god :{w O-) *O*
Zo nu is het officieel ( mag ik ff vangen) _O-
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:38:39 #40
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205646031
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:21 schreef Summers het volgende:
Hierbij benoem ik mezelf tot klimaatpsycholoog zo waarlijk helpe mijn god :{w O-) *O*
Zo nu is het officieel ( mag ik ff vangen) _O-
Van Klimaatpsychologie.com
quote:
Ben jij een klimaatbewuste psycholoog die direct aan de slag wil? Hieronder 5 suggesties.


Beluister een podcast

Lees 5 wetenschappelijke artikelen

Gebruik je kennis en kunde op de werkvloer

Benoem jezelf tot klimaatpsycholoog

Volg een verdiepende cursus of opleiding

Eco-emoties

Klimaatstress is logisch, niet pathologisch. 75% van de Nederlanders maakt zich zorgen om het klimaat (bron: CBS). Er is dus sprake van een collectief probleem en dit zou geen individuele last moeten zijn. Veel mensen zijn zeer gealarmeerd en kunnen hier bijna dagelijks emotioneel last van hebben. Deze zorgen en emoties zijn belangrijk om bespreekbaar te maken: anders kunnen ze leiden tot verlamming of apathie.
Ik denk dat mensen meer stress ondervinden van de overheid dan van het klimaat :o
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:40:50 #41
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205646053
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:38 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]
Van Klimaatpsychologie.com
[..]
Ik denk dat mensen meer stress ondervinden van de overheid dan van het klimaat :o
Inderdaad en de msm , the weapons of mass deception }:|
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:49:24 #42
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205646119
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:40 schreef Summers het volgende:

[..]
Inderdaad en de msm , the weapons of mass deception }:|
Jup

Wortelboer: ,,Een spinnenfobie is niet per se rationeel, omdat zo’n spin eigenlijk helemaal niet eng is. De klimaatcrisis is juist rationeel. Het is allemaal echt. Het is heel logisch dat je het hebt, omdat je tv kijkt of nieuwsberichten leest. Als die berichten je niets doen, zou ik het juist bijzonder vinden.’’

Uit het AD.

Deze Apeldoorner en Deventenaar helpen gestreste mensen door de klimaatcrisis: ‘Het is allemaal echt’
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  maandag 15 augustus 2022 @ 17:27:17 #43
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205646447
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:49 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]
Jup

Wortelboer: ,,Een spinnenfobie is niet per se rationeel, omdat zo’n spin eigenlijk helemaal niet eng is. De klimaatcrisis is juist rationeel. Het is allemaal echt. Het is heel logisch dat je het hebt, omdat je tv kijkt of nieuwsberichten leest. Als die berichten je niets doen, zou ik het juist bijzonder vinden.’’

Uit het AD.

Deze Apeldoorner en Deventenaar helpen gestreste mensen door de klimaatcrisis: ‘Het is allemaal echt’

Ik zou het juist bijzonder vinden als mensen nog in die bull shit trappen , vieze gaslighter :N
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205646713
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 13:25 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

Klimaatpsycholoog _O-
_O- _O-
Wat een raar mens. ze is vast lid van het WEF.
Laat mensen genieten van het mooie warme weer. Ze maken mensen bang met van alles. Zo blij dat ik geen TV meer kijk
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
  maandag 15 augustus 2022 @ 18:11:00 #45
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205646750
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:06 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
_O- _O-
Wat een raar mens. ze is vast lid van het WEF.
Laat mensen genieten van het mooie warme weer. Ze maken mensen bang met van alles. Zo blij dat ik geen TV meer kijk
Echt he wat een bevrijding :Y
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205647034
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:11 schreef Summers het volgende:

[..]
Echt he wat een bevrijding :Y
zekers, helaas mijn man kijkt tv en die gelooft wel in klimaatverandering :{
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
  maandag 15 augustus 2022 @ 18:50:13 #47
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205647085
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:46 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
zekers, helaas mijn man kijkt tv en die gelooft wel in klimaatverandering :{
Alsof de wereld in tweeen is gesplitst
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205647098
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:46 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
zekers, helaas mijn man kijkt tv en die gelooft wel in klimaatverandering :{
Je denkt dat het klimaat niet verandert?!
pi_205647316
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:50 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Je denkt dat het klimaat niet verandert?!
klimaat veranderd altijd sinds het ontstaan van de aarde.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205647420
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:08 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
klimaat veranderd altijd sinds het ontstaan van de aarde.
Dus je gelooft wel in klimaatverandering, maar niet dat menselijk handelen dit keer de oorzaak is?

Wat denk je in dat geval wat dan de oorzaak is van de moderne snelle temperatuurstijging?
pi_205647472
twitter
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205647798
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:08 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
klimaat veranderd altijd sinds het ontstaan van de aarde.
Of de definitie van Het Weer veranderd is.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:17:42 #53
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205648036
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205649857
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:17 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Dus je gelooft wel in klimaatverandering, maar niet dat menselijk handelen dit keer de oorzaak is?

Wat denk je in dat geval wat dan de oorzaak is van de moderne snelle temperatuurstijging?
De mens zal er vast iets van invloed op hebben, maar niet zo dramatisch zoals ze beweren. Men kan zich beter druk maken om het milieu zoals vroeger, daar kan de mens wel wat aan doen.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205649929
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:30 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
De mens zal er vast iets van invloed op hebben, maar niet zo dramatisch zoals ze beweren. Men kan zich beter druk maken om het milieu zoals vroeger, daar kan de mens wel wat aan doen.
Wat is dan wel hoofdzakelijk de oorzaak van de stijgende temperaturen boven land en in de oceanen denk je? Waar komt die energie vandaan, terwijl de zon praktisch evenveel (en zelfs ietsje minder) energie geeft de laatste decennia?
pi_205650065
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:17 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Dus je gelooft wel in klimaatverandering, maar niet dat menselijk handelen dit keer de oorzaak is?

Wat denk je in dat geval wat dan de oorzaak is van de moderne snelle temperatuurstijging?
Dat de natuur zijn gang gaat zoals het sinds het ontstaan van de aarde gaat. We hebben vaker hittegolven in het verleden gehad.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205650170
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:48 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Dat de natuur zijn gang gaat zoals het sinds het ontstaan van de aarde gaat. We hebben vaker hittegolven in het verleden gehad.
Ja, en de klimaatverandering in het verleden had dan net zo goed oorzaken waar je bij kunt vragen hoe dat kwam. Je zegt nu eigenlijk dat, omdat in het verleden mensen stierven door natuurlijke oorzaak een net gevonden lijk niet vermoord zal zijn.

Als ik je zou vragen waarom in het verleden ook wel eens temperaturen stegen (of daalden), dan is zeggen: “de natuur gaat zijn gang” geen verklaring. Net zo min als dat nu een verklaring is op de vraag waar je denkt dat de energie vandaan komt om de temperaturen te laten stijgen of waarom je valt als je van een brug springt.
  maandag 15 augustus 2022 @ 23:01:32 #58
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_205650182
je praat poep

adendum plus nog meer poep
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_205650878
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 23:01 schreef DeMolay het volgende:
je praat poep

adendum plus nog meer poep
Was teveel poep ook niet slecht voor het klimaat ?
:+
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205651949
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:48 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Dat de natuur zijn gang gaat zoals het sinds het ontstaan van de aarde gaat. We hebben vaker hittegolven in het verleden gehad.
En dat vrijwel elk basaal natuurkundig inzicht impliceert dat wij hoogstwaarschijnlijk een stevige vinger in de pap hebben, dat negeer je dan?

Geloof je ook dat roken kanker veroorzaakt? Of is dat ook "de natuur die zijn gang gaat sinds de geboorte"? "We hebben vaker celdelingen in het verleden gehad"?
-
pi_205652054
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 10:06 schreef Haushofer het volgende:

[..]
En dat vrijwel elk basaal natuurkundig inzicht impliceert dat wij hoogstwaarschijnlijk een stevige vinger in de pap hebben, dat negeer je dan?

Geloof je ook dat roken kanker veroorzaakt? Of is dat ook "de natuur die zijn gang gaat sinds de geboorte"? "We hebben vaker celdelingen in het verleden gehad"?
Roken veroorzaakt kanker ja. Mijn moeder is er aan overleden na 3 jaar er tegen gevochten te hebben. :{
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205652690
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 10:19 schreef JediMasterLucia het volgende:
Roken veroorzaakt kanker ja. Mijn moeder is er aan overleden na 3 jaar er tegen gevochten te hebben. :{
Dat spijt me voor je.

Het causale verband tussen roken en longkanker is zo ongeveer net zo gevestigd als het causale verband tussen de opwarming van de aarde en onze broeikasuitstoot.

Ik heb ook wel eens het idee dat mensen jouw soort argumenten gebruiken omdat ze het hoogmoed vinden dat wij nietige mensen invloed hebben op dat oh zo grote klimaat. Het volgt ook uit onze liefde voor lineaire denken. Wel, grote gevolgen hebben lang niet altijd grote oorzaken nodig. 50 milligram cyanide is bijvoorbeeld voldoende om je hele lichaam stop te zetten.
-
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:21:23 #63
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205655421


[ Bericht 100% gewijzigd door SuperHartje op 17-08-2022 17:59:06 (Geen oneliners, discussie op inhoud) ]
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205656464
quote:
Inretail, de brancheorganisatie van winkeliers, roept alle winkels op om hun deuren dicht te doen om energie te besparen. Met open deuren verbruiken winkels met airco in de zomer meer energie. Hetzelfde geldt in de winter voor winkels met verwarming.

De organisatie komt de komende weken met een campagne om te bewerkstelligen dat een gesloten deur de standaard wordt. "Als je als winkelier je deur openhoudt, dan heb je iets uit te leggen aan de maatschappij", zegt Inretail-directeur Jan Meerman.
https://nos.nl/artikel/24(...)-energie-te-besparen
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 18:39:07 #65
451005 Grems
Clown World
pi_205656494
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 18:35 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het blijft amusant dat zoveel mensen zich laten inpakken door erfzonde 2.0

Vaak ook mensen die claimen niet gelovig te zijn, valt op.
pi_205656830
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 11:33 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Dat spijt me voor je.

Het causale verband tussen roken en longkanker is zo ongeveer net zo gevestigd als het causale verband tussen de opwarming van de aarde en onze broeikasuitstoot.

Ik heb ook wel eens het idee dat mensen jouw soort argumenten gebruiken omdat ze het hoogmoed vinden dat wij nietige mensen invloed hebben op dat oh zo grote klimaat. Het volgt ook uit onze liefde voor lineaire denken. Wel, grote gevolgen hebben lang niet altijd grote oorzaken nodig. 50 milligram cyanide is bijvoorbeeld voldoende om je hele lichaam stop te zetten.
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 19:30:17 #67
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205656951
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
Die modellen met onzekerheid ga je altijd houden. Dat lijkt me geen reden om dan maar geen actie te ondernemen.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_205657045
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:30 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Die modellen met onzekerheid ga je altijd houden. Dat lijkt me geen reden om dan maar geen actie te ondernemen.
Dat stel ik volgens mij ook nergens voor. Ik ben helemaal voor aanpassing en grote investeringen in de ontwikkeling van betrouwbare en schone vormen van energie. Nog idealer zou natuurlijk zijn als we goede manieren zouden kunnen vinden om de CO2 uit de lucht te halen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 19:42:15 #69
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205657073
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:39 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat stel ik volgens mij ook nergens voor. Ik ben helemaal voor aanpassing en grote investeringen in de ontwikkeling van betrouwbare en schone vormen van energie. Nog idealer zou natuurlijk zijn als we goede manieren zouden kunnen vinden om de CO2 uit de lucht te halen.
Helemaal mee eens :)
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_205662278
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:55 schreef Summers het volgende:

[..]
Het is niet onze schuld dat jij zo bevooroordeeld bent dat je je nooit hebt verdiept in conspiracies en het msm geluid verkondigd dat er dan iets mis is met die mensen . Dan heb je zelf nooit twee kanten van een verhaal gehoord en je eigen mening gevormd.

Je bent alleen maar aan het projecteren . Steeds meer mensen worden wakker dus jij zal je wel eenzaam voelen dat mensen jouw geloof verlaten en je 20ste eeuwse denkwijze .We leven in de 21ste eeuw of het jou nou wel of niet uitkomt .

Met je theoretische boedistische filosofie over zelfverwezelijking .
Je kan niet EN daar in geloven en tegelijk geloven dat jij andere mensen moet vertellen hoe ze moeten denken en wat ze moeten geloven .
In de praktijk zijn mensen zoals mij al wakker en je kan vooruitgang niet tegenhouden en dat houd toch echt in dat mensen anders gaan denken en anders naar de wereld gaan kijken. Jij loopt gewoon achter en er is niks mis met ons :W
Nogmaals: geen enkele inhoudelijke reactie :)

Je kunt wel menen dat de theorie dat wij mensen grotendeels verantwoordelijk zijn voor de enorme temperatuursstijging van de laatste anderhalf eeuw niet deugt, maar dit staat wetenschappelijk als een huis. Als jij van een toren springt, en roept "dat zwaartekracht niet bestaat" en dat je "wakker bent geworden", dan val je nog steeds te pletter.

Daarbij zeg ik niet hoe mensen moeten denken in het algemeen. Mensen mogen denken wat ze willen. Maar als ze betrouwbare conclusies willen trekken, dan zijn er beproefde denkmethoden. Als je dat ontkent, dan valt er verder weinig te bespreken, natuurlijk, maar dat verbaast me niet; je ontkent immers wel meer basale wetenschap, alsof wetenschap een mening is.

Als je denkt dat dit niet strookt met boeddhistisch denken, dan vrees ik dat je een slecht beeld van boeddhisme hebt. Doorloop maar eens een Zensessie :)
-
pi_205662287
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 17:22 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Dat zeg ik niet. Hij doet zijn werk waarschijnlijk goed, alleen heeft ie niet door dat hij werkt met gemanipuleerde zooi. Maakt niet uit wat.
En dat bedoel ik: als je experts hiervan beschuldigt en meent dat ze te dom zijn om hun eigen werk te begrijpen, terwijl jij dit vanaf de zijlijn roept, dan sta je mijns inziens 0,0 kritisch naar je eigen denken :) Hiermee kun je alles rechtvaardigen, en dat verklaart voor mij ook eenvoudig waarom jij zo zwart-wit denkt.
-
pi_205662307
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:14 schreef HowardRoark het volgende:
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
Onzin. Dit geldt voor elk onderzoek. Ik weet niet wat je precies met "echt zal verlopen" bedoelt, maar als ik 1000 keer met een dobbelsteen gooi, dan weet ik dat ik hoogst waarschijnlijk ongeveer 167 keer een 1 zal gooien. Dat kan ook 180 zijn, of 150 keer. Het kan natuurlijk ook 0 keer zijn, maar dat is buitengewoon onwaarschijnlijk. Hoe mijn dobbelsteenworpen "echt allemaal verlopen" weten we inderdaad niet, maar dat is niet de hamvraag.

De hamvraag is: stel dat jij een ton van je eigen geld zou moeten inzetten op hoeveel enen ik ga gooien. Wat wed je dan? Dat ik (zeg) tussen de 147 en 187 enen ga gooien, of dat ik er 10 ga gooien?

Je gebruikt het begrip "onzekerheid" op een verkeerde manier :)
-
pi_205662321
Maar ik denk dat ik wel weer even genoeg heb van het getrol van Summers (waar trouwens niet tegen wordt opgetreden, terwijl een reactie van mij wel als "op de man" is weggehaald), dus ik wens iedereen hier nog alle goeds. Ik ben wel weer even klaar met dit subforum :)
-
pi_205666195
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 08:46 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Onzin. Dit geldt voor elk onderzoek. Ik weet niet wat je precies met "echt zal verlopen" bedoelt, maar als ik 1000 keer met een dobbelsteen gooi, dan weet ik dat ik hoogst waarschijnlijk ongeveer 167 keer een 1 zal gooien. Dat kan ook 180 zijn, of 150 keer. Het kan natuurlijk ook 0 keer zijn, maar dat is buitengewoon onwaarschijnlijk. Hoe mijn dobbelsteenworpen "echt allemaal verlopen" weten we inderdaad niet, maar dat is niet de hamvraag.

De hamvraag is: stel dat jij een ton van je eigen geld zou moeten inzetten op hoeveel enen ik ga gooien. Wat wed je dan? Dat ik (zeg) tussen de 147 en 187 enen ga gooien, of dat ik er 10 ga gooien?

Je gebruikt het begrip "onzekerheid" op een verkeerde manier :)
Hihi, dat is opmerkelijk. Dus elk onderzoek is volgens jou van gebaseerd op langetermijnprognoses? Bijzonder. Ik zou als ik jou was even teruggaan naar 'Statistiek en Onderzoeksmethoden 101'. Want wat ik stelde is namelijk gewoon correct.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205666718
quote:
10s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 15:42 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Hihi, dat is opmerkelijk. Dus elk onderzoek is volgens jou van gebaseerd op langetermijnprognoses? Bijzonder. Ik zou als ik jou was even teruggaan naar 'Statistiek en Onderzoeksmethoden 101'. Want wat ik stelde is namelijk gewoon correct.
Hihi. Nee, ik zeg dat jouw opmerking over "onzekerheid" en "we weten niet hoe het precies zal lopen" geen hout snijdt. Het gaat hier om risico-analyses, en risico's schat je af met behulp van kansen. Dat kan op z'n Bayesiaans, of door gebruik te maken van de frequentistische opvatting van kansen door b.v. ensembleberekeningen. Zo doen ze ook de weersvoorspellingen op je buienradar. Je lijkt dus met je opmerking de betekenis van de onzekerheid in deze scenario's niet goed te interpreteren.

Als je het verschil niet kent tussen frequentistische en Bayesiaanse kansopvattingen, dan stel ik voor dat je zelf ff naar je 'Statistiek en Onderzoeksmethoden 101' gaat.

Maar zoals ik zei, ik ben ff weg hier, dus mocht je nog het laatste woord willen hebben, dan kan dat hieronder.
-
pi_205666883
  Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 18:06:20 #77
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_205667362
Gwn op inhoud discussiren. Opgeschoond.
Niet op de man! Het komt niet erg snugger over ook. Doet ons subforum geen goed.
A child is born with no state of mind.
  Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 18:11:45 #78
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_205667416
Geen getrol gvd!
A child is born with no state of mind.
pi_205668364
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
Tsja...hebben we ook met die corona bullshit wetenschaapelijk 'modellen' gezien.
Excuus voor de off topic.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  woensdag 17 augustus 2022 @ 22:12:44 #80
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205670696
twitter
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205681784
Uit de Trouw:





Zijn gewoon twee hele verschillende huizen, maarja de angst moet er wel inblijven natuurlijk :+

Op google maps zie je ook nog eens heel duidelijk dat het ene huis een stuk dichterbij staat, knap staaltje misleiding weer dus.



[ Bericht 11% gewijzigd door Bananenbennie op 19-08-2022 01:00:34 ]
pi_205681872
Je bent echt de lul als je een eigen huis hebt. Verkopen die zooi (en huren) nu het nog kan...
neh, te laat denk

Nou ja, we zijn allemaal de lul als we alles maar pikken
Langzaam naar de slachtbank, en men vind het prima
pi_205681909
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 23:51 schreef koosbasterd het volgende:
Je bent echt de lul als je een eigen huis hebt. Verkopen die zooi (en huren) nu het nog kan...
neh, te laat denk

Nou ja, we zijn allemaal de lul als we alles maar pikken
Langzaam naar de slachtbank, en men vind het prima
Jij gelooft die bullshit dus?
pi_205681942
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 23:58 schreef Bananenbennie het volgende:

[..]
Jij gelooft die bullshit dus?
Nou niet echt, maar huizenbezitters wel denk. De meesten geloven alles wat men hun voorschotelt, waarom dit dan niet?
Wat ik zeg, er zullen binnenkort wel maatregelen komen. Ze zullen de huizenbezitters op kosten gaan jagen want gevaarlijk die droogte. Huisje zou zomaar in kunnen storten
pi_205681956
Uiteindelijk bezit je niets en hebt dat nooit gedaan. Het lijkt maar zo
pi_205682002
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 00:04 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Nou niet echt, maar huizenbezitters wel denk. De meesten geloven alles wat men hun voorschotelt, waarom dit dan niet?
Wat ik zeg, er zullen binnenkort wel maatregelen komen. Ze zullen de huizenbezitters op kosten gaan jagen want gevaarlijk die droogte. Huisje zou zomaar in kunnen storten
inderdaad
  Moderator maandag 22 augustus 2022 @ 04:30:18 #87
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205709546
Lach met een schone bips
pi_205709946
quote:
Ja, leuk, dat is wat ik mijn leerlingen ook altijd vraag als we het over broeikasgassen hebben. Maar legt Willie Soon ook uit dat de H2O-concentratie onderhevig is negatieve feedback? Als je er veel van in de atmosfeer pompt, dan zal door condensatie het merendeel er weer uitregenen. CO2 is daarentegen merendeels onderhevig aan positieve feedback.

Om het anders te zeggen: de orde van verblijftijd van een H20-molecuul in de atmosfeer is dagen, die van een CO2-molecuul is decennia.

-edit: op zijn Wikipediapagina staat

quote:
From 2005 to 2015, Soon had received over $1.2 million from the fossil fuel industry, while failing to disclose that conflict of interest in most of his work.
Toch weer typisch dat ik dat op een forum als BNW moet aanstippen. Hier gaan geen alarmbellen af? :D
-
pi_205727983
twitter

~:)
pi_205728791
quote:
Ken je het verhaal ook achter deze "voorspelling", en hoe breed gedragen deze werd voor welke periode?

Makkelijk scoren dit weer. :) Diepgravend "zelfonderzoek" :Y :')

Zie bijvoorbeeld hier: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm

quote:
The fact is that around 1970 there were 6 times as many scientists predicting a warming rather than a cooling planet. Today, with 30+years more data to analyse, we've reached a clear scientific consensus: 97% of working climate scientists agree with the view that human beings are causing global warming.
Cherrypicking dus.
-
pi_205728926
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 09:32 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ken je het verhaal ook achter deze "voorspelling", en hoe breed gedragen deze werd voor welke periode?

Makkelijk scoren dit weer. :) Diepgravend "zelfonderzoek" :Y :')

Zie bijvoorbeeld hier: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm
[..]
Cherrypicking dus.
Je post een wazige website met twijfelachtige aannames, is dat wel zelfonderzoek? :W

pi_205730292
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 23:34 schreef Bananenbennie het volgende:
Uit de Trouw:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zijn gewoon twee hele verschillende huizen, maarja de angst moet er wel inblijven natuurlijk :+

Op google maps zie je ook nog eens heel duidelijk dat het ene huis een stuk dichterbij staat, knap staaltje misleiding weer dus.

[ afbeelding ]
Dat er veel huizen gaan verzakken de komende dertig jaar door een laag grondwaterpeil is echt niets nieuws hoor.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_205730455
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 09:46 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Je post een wazige website met twijfelachtige aannames, is dat wel zelfonderzoek? :W
"Een wazige website". :')

Kun je de informatie ook even aanstippen die in die link worden genoemd die volgens jou niet klopt?

En ja hoor, daar is-ie weer: de herschenscheet dat klimaatwetenschappers betaald worden om hun wetenschap te bedrijven. Met grote oliebedrijven en alle belangen in fossiele brandstoffen wereldwijd moet je wel een flink herseninfarct gehad hebben om dat argument serieus naar voren te schuiven. :D

En dat in, jawel, BNW :') Alles wordt op de grote complothoop gegooid, maar de belangen in de fossiele brandstofindustrie worden kleiner geacht dan de researchfunds in de klimaatwetenschappen. Alsof je op een stronthoop zit te zoeken naar stront en het niet kan vinden.

Kortom: je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk. Dank voor de glimlach, though.
-
pi_205730718
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 09:32 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ken je het verhaal ook achter deze "voorspelling", en hoe breed gedragen deze werd voor welke periode?

Makkelijk scoren dit weer. :) Diepgravend "zelfonderzoek" :Y :')

Zie bijvoorbeeld hier: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm
[..]
Cherrypicking dus.
Dit is absoluut een interessante website:
quote:
Skeptical Science is a climate science blog and information resource created in 2007 by Australian former cartoonist and web developer, John Cook, who received a PhD degree in cognitive science in 2016.
Nu is de cruciale vraag natuurlijk: wat maakt een cartoonist, webdeveloper en psycholoog een expert op het gebied van klimaatverandering?
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:25 schreef Haushofer het volgende:

[..]
"Een wazige website". :')

Kun je de informatie ook even aanstippen die in die link worden genoemd die volgens jou niet klopt?

En ja hoor, daar is-ie weer: de herschenscheet dat klimaatwetenschappers betaald worden om hun wetenschap te bedrijven. Met grote oliebedrijven en alle belangen in fossiele brandstoffen wereldwijd moet je wel een flink herseninfarct gehad hebben om dat argument serieus naar voren te schuiven. :D

En dat in, jawel, BNW :') Alles wordt op de grote complothoop gegooid, maar de belangen in de fossiele brandstofindustrie worden kleiner geacht dan de researchfunds in de klimaatwetenschappen. Alsof je op een stronthoop zit te zoeken naar stront en het niet kan vinden.

Kortom: je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk. Dank voor de glimlach, though.
Hmm, ik heb eerder het idee dat jij jezelf hier belachelijk aan het maken bent. Je zit hier meer dan eens users, hun denkwijzen en dit subforum in het algemeen te bespotten (dat zou in andere subfora niet eens worden geaccepteerd), maar hoopt hun vervolgens wel te overtuigen van jouw eigen geprefereerde gedachtegoed. Ik betwijfel of dit een succesvolle strategie is.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205731070
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:07 schreef Ludachrist het volgende:

[..]
Dat er veel huizen gaan verzakken de komende dertig jaar door een laag grondwaterpeil is echt niets nieuws hoor.
Dat was ook geheel niet mijn punt.
pi_205731463
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:44 schreef HowardRoark het volgende:
Je zit hier meer dan eens users, hun denkwijzen en dit subforum in het algemeen te bespotten (dat zou in andere subfora niet eens worden geaccepteerd), maar hoopt hun vervolgens wel te overtuigen van jouw eigen geprefereerde gedachtegoed. Ik betwijfel of dit een succesvolle strategie is.
Ja, je hebt helemaal gelijk. Dit is een domme strategie. Ik vind de denkbeelden van een aantal mensen hier domweg als intellectuele luiheid. En niet alleen dat: ook als schadelijk. De publieke opinie wordt meer en meer overheersd door onderbuikgevoel, en wetenschap wordt meer en meer als "slechts een mening" gezien. Ik ga daarmee natuurlijk met inhoudelijke argumenten mensen hier niet overtuigen. Een aantal users zitten hier immers, zoals ik dat ervaar, vooral vanuit hun onderbuik te redeneren en de gebruikelijke drogargumenten te geven.

Dus nogmaals: je hebt gelijk :) Ik doe er niemand een plezier mee om mijn eigen frustraties hierover hier te botvieren, en het is volledig verspilde moeite. Dus tab :)
-
pi_205731533
quote:
Zou leuk/interessant zijn als de Elfstedentocht deze winter zou door gaan....maar wel een beetje duur voor ons allemaal.
Tis maar 15 keren gebeuren sinds 1909 zie ik.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_205731599
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 14:14 schreef Tingo het volgende:

[..]
Zou leuk/interessant zijn als de Elfstedentocht deze winter zou door gaan....maar wel een beetje duur voor ons allemaal.
Tis maar 15 keren gebeuren sinds 1909 zie ik.
Je moet er wat voor over hebben. En met een hoge energierekening pakken we Putin hard aan, mooi toch? :6
pi_205731640
twitter

twitter

Hier gaat t naar toe, bereid je maar alvast voor. Het einde van overvloed en het einde van welvaart in Europa.

[ Bericht 10% gewijzigd door NeeOfTochJA op 24-08-2022 14:40:42 ]
pi_205731725
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 14:05 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ja, je hebt helemaal gelijk. Dit is een domme strategie. Ik vind de denkbeelden van een aantal mensen hier domweg als intellectuele luiheid. En niet alleen dat: ook als schadelijk. De publieke opinie wordt meer en meer overheersd door onderbuikgevoel, en wetenschap wordt meer en meer als "slechts een mening" gezien. Ik ga daarmee natuurlijk met inhoudelijke argumenten mensen hier niet overtuigen. Een aantal users zitten hier immers, zoals ik dat ervaar, vooral vanuit hun onderbuik te redeneren en de gebruikelijke drogargumenten te geven.

Dus nogmaals: je hebt gelijk :) Ik doe er niemand een plezier mee om mijn eigen frustraties hierover hier te botvieren, en het is volledig verspilde moeite. Dus tab :)
Ik zou juist zeggen dat het waardevol is als je wel informatie blijft geven. Als de persoon zelf niet openstaat voor feitelijke informatie dan heb je nog altijd een veelvoud van andere mensen die meelezen en daar misschien wel voor openstaan. Toen ik zelf wat twijfelde over de menselijke invloed op ons klimaat (- nee, niks zo stom als dat klimaatwetenschap corrupt zou zijn vanwege financiering van de overheid; alsof de overheid ooit een excuus nodig had om belasting te heffen ofzo of wat anders het snode plan moge zijn -) vond ik het verhelderend dat mensen de leugens en wel degelijke corrupte geldstromen van de twijfelzaaiers steeds lieten zien.

En ja, het kan frustrerend zijn als iemand anders zich naar jouw gevoel dom opstelt. Misschien dat je wat kunt halen uit stocisme, wat naar ik meen toch betrekkelijk veel lijkt op boeddhistische filosofie? Uit persoonlijke ervaring wordt een stocijnse houding hierin ook makkelijker als je een tijd, (naar boeddhistisch gebruik? ), dagelijks mindfulness meditatie bezigt.
  woensdag 24 augustus 2022 @ 15:55:09 #101
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205732284
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 14:14 schreef Tingo het volgende:

[..]
Zou leuk/interessant zijn als de Elfstedentocht deze winter zou door gaan....maar wel een beetje duur voor ons allemaal.
Tis maar 15 keren gebeuren sinds 1909 zie ik.
Dat is ook niet zoveel 8-)
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  woensdag 24 augustus 2022 @ 15:57:20 #102
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205732306
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 14:31 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]
Hier gaat t naar toe, bereid je maar alvast voor. Het einde van overvloed en het einde van welvaart in Europa.
Hebben die conspiracy theoristen toch weer gelijk , hij is vast vergeten te vertellen dat dat uiteraard alleen voor het voetvolk telt terwijl hun in weelde verder leven.
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  woensdag 24 augustus 2022 @ 19:41:34 #103
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205734340
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:44 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dit is absoluut een interessante website:
[..]
Nu is de cruciale vraag natuurlijk: wat maakt een cartoonist, webdeveloper en psycholoog een expert op het gebied van klimaatverandering?
[..]
Hmm, ik heb eerder het idee dat jij jezelf hier belachelijk aan het maken bent. Je zit hier meer dan eens users, hun denkwijzen en dit subforum in het algemeen te bespotten (dat zou in andere subfora niet eens worden geaccepteerd), maar hoopt hun vervolgens wel te overtuigen van jouw eigen geprefereerde gedachtegoed. Ik betwijfel of dit een succesvolle strategie is.
Wie denk jij dan wie meer geld te besteden heeft, alles rond klimaat verandering of de complete fossiele brandstof industrie?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_205734712
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:25 schreef Haushofer het volgende:
En ja hoor, daar is-ie weer: de herschenscheet dat klimaatwetenschappers betaald worden om hun wetenschap te bedrijven. Met grote oliebedrijven en alle belangen in fossiele brandstoffen wereldwijd moet je wel een flink herseninfarct gehad hebben om dat argument serieus naar voren te schuiven. :D
Je maakt hier een behoorlijke denkfout. Als je uitgaat van een agenda waartoe deze klimaatwetenschappers zouden worden ingezet, dan ga je uit van een elite die daar dus een belang bij en de middelen voor heeft. Deze (al dan niet fictieve) elite is dan uiteraard ook groter, rijker en machtiger dan de jongens van de fossiele brandstoffen. Sterker, de brandstofmannen zijn bottom line gewoon sletjes van de aandeelhouders, die op hun beurt veel grotere plannen hebben dan plannen die gebaseerd zijn op louter winstbejag.

Je kan m.a.w. niet half het eigen wereldbeeld pakken (fossiele jongens zijn de enige/voornaamste belanghebbende partij), om vervolgens de helft van die van een andere erbij te pakken (wetenschappers worden omgekocht), zonder op de merken dat er een 'domme' denkfout gemaakt wordt. Nogal wiedes.

[ Bericht 1% gewijzigd door Akathisia op 24-08-2022 20:56:46 ]
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_205734736
pi_205734849
Vergelijk de woorden van Kaag en die van Macron

En het is bijna identiek

Wij worden een heel stuk rijker, maar de gewone klootjesvolk kan de tering krijgen O+

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205735650
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 19:41 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Wie denk jij dan wie meer geld te besteden heeft, alles rond klimaat verandering of de complete fossiele brandstof industrie?
Dit dus.

En laten we niet vergeten dat er een lange geschiedenis is van bedrijven die de wetenschap misbruiken om schadelijke effecten te ontkennen.

De tabaksindustrie heeft die tactiek decennialang gehanteerd. Of wat te denken van DuPont, die de gevolgen van ziekmakende lozingen van de hand wees met behulp van hun eigen 'onderzoek'.

De film Dark Waters is in dat opzicht een absolute aanrader. The Insider is ook het kijken waard.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_205741664
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 19:41 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Wie denk jij dan wie meer geld te besteden heeft, alles rond klimaat verandering of de complete fossiele brandstof industrie?
Waarom vraag je mij dit? Ik had mij helemaal niet uitgesproken over deze (onzinnige) vergelijking.
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 21:20 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Dit dus.

En laten we niet vergeten dat er een lange geschiedenis is van bedrijven die de wetenschap misbruiken om schadelijke effecten te ontkennen.

De tabaksindustrie heeft die tactiek decennialang gehanteerd. Of wat te denken van DuPont, die de gevolgen van ziekmakende lozingen van de hand wees met behulp van hun eigen 'onderzoek'.

De film Dark Waters is in dat opzicht een absolute aanrader. The Insider is ook het kijken waard.
Bijzonder dat je hier verwijst naar fictieve verhaallijnen om je punt te onderbouwen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205741991
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 20:30 schreef Ali_boo het volgende:
Vergelijk de woorden van Kaag en die van Macron

En het is bijna identiek

Wij worden een heel stuk rijker, maar de gewone klootjesvolk kan de tering krijgen O+

[ twitter ]
WEF puppetsz.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_205746647
quote:
10s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 13:32 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Waarom vraag je mij dit? Ik had mij helemaal niet uitgesproken over deze (onzinnige) vergelijking.
[..]
Bijzonder dat je hier verwijst naar fictieve verhaallijnen om je punt te onderbouwen.
quote:
One of the best movies of 2019 was "Dark Waters," an American legal thriller. It tells the messed up true story of the corporate defense lawyer turned environmentalist Robert Bilott (Mark Ruffalo), and his case against the chemical manufacturing corporation DuPont, which knowingly contaminated a rural West Virginia town with unregulated chemicals.

Bron
quote:
The story does not, at first glance, seem like the stuff of high cinema. Based on real events that transpired in the mid-1990s, The Insider follows 60 Minutes producer Lowell Bergman (played by Al Pacino) as he tries to convince ex-tobacco industry scientist Jeffrey Wigand (Russell Crowe) to reveal that his former employer, Brown & Williamson, suppressed research about the addictive powers of nicotine.

Bron
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_205746832
Het gaat in beide gevallen gewoon om gefictionaliseerde films. Dat wil dus zeggen dat ook al is het gebaseerd op een 'waargebeurd verhaal', zijn er allemaal verzonnen elementen aan toegevoegd (dat staat in die links trouwens). Wat dat betreft vormt het dus geen goed referentiekader. Het blijven namelijk gewoon films.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205747585
quote:
14s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 21:06 schreef HowardRoark het volgende:
Het gaat in beide gevallen gewoon om gefictionaliseerde films. Dat wil dus zeggen dat ook al is het gebaseerd op een 'waargebeurd verhaal', zijn er allemaal verzonnen elementen aan toegevoegd (dat staat in die links trouwens). Wat dat betreft vormt het dus geen goed referentiekader. Het blijven namelijk gewoon films.
Gedramatiseerd is wat anders dan fictief, beste jongen. Het onderliggende verhaal - en daarmee het punt dat ik maak - berust op waarheid.

Maar goed, je mag gerust de niet-gedramatiseerde versies tot je nemen. M'n punt blijft daarmee hetzelfde.

The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare

The Man Who Knew Too Much
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  Moderator donderdag 1 september 2022 @ 23:19:35 #113
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205816471
Filmpje duurt maar een paar minuten, maar dit gaat hier ook gebeuren ben ik bang.

Lach met een schone bips
pi_205816985
twitter
#GoBankrupt4Ukraine
pi_205816996
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 23:19 schreef loveyoulongtime het volgende:
Filmpje duurt maar een paar minuten, maar dit gaat hier ook gebeuren ben ik bang.

Kort, maar duidelijk en to the point filmpje. ^O^ heb weleens horen zeggen dat hoe langer en nutteloos gedetailleerder het verhaal, hoe groter de leugen 8-) politici zijn daar kampioen in :P
And those that were seen dancing were thought to be insane by those that could not hear the music.
  vrijdag 2 september 2022 @ 09:39:13 #116
451005 Grems
Clown World
pi_205817966

Toen de wetenschap ons nog een ijstijd beloofde, maar nu kloppen de modellen cht.
  vrijdag 2 september 2022 @ 11:03:53 #117
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205818639
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 2 september 2022 @ 11:22:34 #118
451005 Grems
Clown World
pi_205818801
https://nos.nl/collectie/(...)er-maatregelen-nodig

"Natuur nog stikstofgevoeliger, om doelen te halen meer maatregelen nodig"

Zo zie je maar weer, het is nooit genoeg :9~
pi_205818819
quote:
Hij heeft gelijk, maar is het niet de bedoeling dat wij het vertrouwen in de overheid verliezen? Dat zie je in de VS ook gebeuren. Dan kunnen we daarna overgaan op een wereldregering. Zomaar een theorie die je weleens tegenkomt op het internet.
#GoBankrupt4Ukraine
pi_205818833
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:22 schreef Grems het volgende:
https://nos.nl/collectie/(...)er-maatregelen-nodig

"Natuur nog stikstofgevoeliger, om doelen te halen meer maatregelen nodig"

Zo zie je maar weer, het is nooit genoeg :9~
twitter
#GoBankrupt4Ukraine
  vrijdag 2 september 2022 @ 11:28:12 #121
451005 Grems
Clown World
pi_205818869
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:25 schreef QAnonn het volgende:

[..]
[ twitter ]
Echt hemeltergend, alsof je een minister van volksgezondheid hebt die komt uitleggen dat het coronavirus je longen vult met bier en je zo dus kunt komen te overlijden :')

En dan ben ik gek omdat ik dergelijke clowns wantrouw _O-
  vrijdag 2 september 2022 @ 11:39:47 #122
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205818994
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:24 schreef QAnonn het volgende:

[..]
Hij heeft gelijk, maar is het niet de bedoeling dat wij het vertrouwen in de overheid verliezen? Dat zie je in de VS ook gebeuren. Dan kunnen we daarna overgaan op een wereldregering. Zomaar een theorie die je weleens tegenkomt op het internet.
Dat zou heel goed zo kunnen zijn, de Nederlander, Jan Modaal wordt de armoede in gegooid terwijl er wel ruim 300 miljoen beschikbaar is voor onderwijshuisvesting van 20.000 Oekraense kinderen.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205820531
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:39 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]
Dat zou heel goed zo kunnen zijn, de Nederlander, Jan Modaal wordt de armoede in gegooid terwijl er wel ruim 300 miljoen beschikbaar is voor onderwijshuisvesting van 20.000 Oekraense kinderen.


Dat gebeurt overal. Bewust de bevolking terroriseren.
#GoBankrupt4Ukraine
pi_205822720
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 23:19 schreef loveyoulongtime het volgende:
Filmpje duurt maar een paar minuten, maar dit gaat hier ook gebeuren ben ik bang.

From wiki....
Hmm...
Watson's career emerged through his work for conspiracy theorist and radio host Alex Jones. As editor-at-large of Jones' website InfoWars, he helped promote fake news[19] and advocated for 9/11, chemtrail, and New World Order conspiracy theories.[1] Subsequently, reaching a significant audience, both Watson and Jones altered their focus. They now mainly focus on criticizing feminism, Islam, and left-wing politics.[20] Watson also contributes to InfoWars's talk radio program The Alex Jones Show, which he occasionally hosts or co-hosts. Watson has been working at InfoWars since October 2002.[21]

.....
Sorry, even in het Engels.....

But anyway, apart from the above, I do understand and agree with some of what he says...HOWEVER, he fails to mention the fact that the pub trade in the UK has been in a slow,steady decline for the last 40years (around the time Mr.Watson was born) and I know this from my own experience and from friends who still work in the pubtrade.Social habits have changed dramatically whether we (or Mr.Watson) like it or not. In the 1980's alcohol prices in the supermarkets became much cheaper, so people began to stay in and drink/party at home. There was also a recession + mass unemployment and many people simply could not afford to go to the pub as they used to.
The smoking ban made it even worse, and then there was 'coronatijd' which also changed many peoples social habits.
Sure, many pubs closed and were taken over by franchises/real estate investment, but that also began around 20+ years ago.
I know LOADS of pubs that have closed in my dirty old home town in the UK in the last 30 years. Some pubs I know only open 3 or 4 days a week because people just don't go to the pub during the week anymore.
A lot of people who complain about those lovely old pubs closing down have hardly been in a pub for years and only have fond memories about them.
How many people here go to the pub regularly?
I used to love going to the pub 3 or 4 times a week, but I don't do it that often anymore.
And anyway, much of the time a lot of people sit there alone looking at their not-so-schmartphones ffs.
And yes, it does make me sad.

Tsja...ok rant over. :)

Lots of love,
Yours truly,
Tingo the Disiillusioned Socialist

[ Bericht 1% gewijzigd door Tingo op 02-09-2022 17:49:08 ]
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_205837863
twitter
#GoBankrupt4Ukraine
pi_205842493
https://www.nu.nl/binnenl(...)l#coral_talk_wrapper

Droogste jaar van de eeuw!
Alleen was 1976 droger maar dat kan voor het gemak genegeerd worden ofzo? :')
Vakman pur sang
pi_205843113
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 15:35 schreef Lospedrosa het volgende:
https://www.nu.nl/binnenl(...)l#coral_talk_wrapper

Droogste jaar van de eeuw!
Alleen was 1976 droger maar dat kan voor het gemak genegeerd worden ofzo? :')
Deze eeuw begon in 2001. We gaan allemaal dood!!!1!
#GoBankrupt4Ukraine
  zondag 4 september 2022 @ 21:21:20 #128
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205847761
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 15:35 schreef Lospedrosa het volgende:
https://www.nu.nl/binnenl(...)l#coral_talk_wrapper

Droogste jaar van de eeuw!
Alleen was 1976 droger maar dat kan voor het gemak genegeerd worden ofzo? :')
Dat was een andere eeuw, dus wat er gezegd wordt klopt.
Maar daarnaast is er ook een trend. Ipv een uitzonderings jaar zie je dat het elk jaar zo is of toeneemt.

Dat afdoen met ach toen en toen was het ook droog of wat dan ook is niet zo handig.
Welke reden het ook heeft, het is wel degelijk aan de gang. Daar moet wat mee gedaan worden. Afremmen waar mogelijk en erop reageren, aanpassen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 4 september 2022 @ 21:33:31 #129
451005 Grems
Clown World
pi_205847961
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:21 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Dat was een andere eeuw, dus wat er gezegd wordt klopt.
Maar daarnaast is er ook een trend. Ipv een uitzonderings jaar zie je dat het elk jaar zo is of toeneemt.

Dat afdoen met ach toen en toen was het ook droog of wat dan ook is niet zo handig.
Welke reden het ook heeft, het is wel degelijk aan de gang. Daar moet wat mee gedaan worden. Afremmen waar mogelijk en erop reageren, aanpassen.


Kan niet wachten tot er zogenaamd weer een ijstijd in aantocht is.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:37:11 #130
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848020
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:33 schreef Grems het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Kan niet wachten tot er zogenaamd weer een ijstijd in aantocht is.
De grote droogte nu, in de winter valt er weer veel sneeuw en wanneer dat smelt treed de Rijn weer buiten de oevers en is dat ook weer clownmate change.

Echt dat mensen er nog in meegaan is mij een raadsel. Iedere paar jaar hebben we hetzelfde, denk de prikken hebben geheugen van mensen kapot gespoten.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 21:38:42 #131
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848047
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:33 schreef Grems het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Kan niet wachten tot er zogenaamd weer een ijstijd in aantocht is.
Zucht…

Dat was geen algemeen gedacht iets en er bestaat voortschrijdend inzicht.
De data onder de consensus van nu is hard en groot. Het is geen misschien meer.

Wat wel reden tot discussie is is hoe we ermee omgaan. Dat feiten misbruikt worden voor andersoortige plannen, of beleid slecht is op dit gebied.
Ik zou graag zien dat klimaat verandering niet meer ontkent wordt. Dat het veel meer over gevoerd beleid gaat, want daar zit de angel. Niet in de wetenschap die inmiddels echt wel gewoon keihard bewezen is.
De menselijke invloed is groot en er is klimaatverandering.
Maar daarnaast wordt er misbruik gemaakt van die feiten en is er puur wanbeleid. Dat is bnw waardig, daarin zitten ook wel degelijk slechte bedoelingen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 4 september 2022 @ 21:39:32 #132
451005 Grems
Clown World
pi_205848069
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:37 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
De grote droogte nu, in de winter valt er weer veel sneeuw en wanneer dat smelt treed de Rijn weer buiten de oevers en is dat ook weer clownmate change.

Echt dat mensen er nog in meegaan is mij een raadsel. Iedere paar jaar hebben we hetzelfde, denk de prikken hebben geheugen van mensen kapot gespoten.
Klimaatverandering was het ultieme schot in de roos. Als het warmer/droger wordt dat is het verandering, als het kouder/natter wordt ook en als het stabiel blijft dan is het ook verandering ten opzichte van de norm
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:40:14 #133
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848079
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:38 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Niet in de wetenschap die inmiddels echt wel gewoon keihard bewezen is.
Uhhm bewezen door wie? Dezelfde wetenschap die Covi.... Ach laat ook maar.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 21:40:27 #134
451005 Grems
Clown World
pi_205848087
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:38 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Zucht…

Dat was geen algemeen gedacht iets en er bestaat voortschrijdend inzicht.
De data onder de consensus van nu is hard en groot. Het is geen misschien meer.

Wat wel reden tot discussie is is hoe we ermee omgaan. Dat feiten misbruikt worden voor andersoortige plannen, of beleid slecht is op dit gebied.
Ik zou graag zien dat klimaat verandering niet meer ontkent wordt. Dat het veel meer over gevoerd beleid gaat, want daar zit de angel. Niet in de wetenschap die inmiddels echt wel gewoon keihard bewezen is.
De menselijke invloed is groot en er is klimaatverandering.
Maar daarnaast wordt er misbruik gemaakt van die feiten en is er puur wanbeleid. Dat is bnw waardig, daarin zitten ook wel degelijk slechte bedoelingen.
Dat gaan ze over 30 jaar ook weer zeggen over de komende ijstijd _O_
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:40:49 #135
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848100
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:39 schreef Grems het volgende:

[..]
Klimaatverandering was het ultieme schot in de roos. Als het warmer/droger wordt dat is het verandering, als het kouder/natter wordt ook en als het stabiel blijft dan is het ook verandering ten opzichte van de norm
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarom noemde ik het ook clownmate change :)
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 21:42:37 #136
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205848139
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:33 schreef Grems het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Kan niet wachten tot er zogenaamd weer een ijstijd in aantocht is.
We zijn elk jaar wel doodgegaan aan iets zolang we al leven :D
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:44:58 #137
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848190
Snap eerlijk gezegd niet dat ze niet blij zijn met opwarming van de aarde (zoals ze het noemen) met de huidige gasprijzen? :D

Government says, take the pain! Oh yes daddy government, govern me more :)

Ik snap er echt geen fuck meer van hoe sommige mensen denken.
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:45:49 #138
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848202
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:42 schreef Summers het volgende:

[..]
We zijn elk jaar wel doodgegaan aan iets zolang we al leven :D
Nou dit Summers it all up, shit happens.

offtopic, mijn woordgrapjes zijn slecht vandaag of niet?
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 21:46:29 #139
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848217
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:40 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Uhhm bewezen door wie? Dezelfde wetenschap die Covi.... Ach laat ook maar.
Door wetenschappers op vele gebieden. Alle data van verschillende gebieden komt met elkaar overeen.
De berg met feiten en data is echt enorm. Klimaatverandering is een feit, zelfs als je nog perse de menselijke invloed (die eigenlijk ook wel bewezen is) buiten beschouwing laat is het nogsteeds een feit.

De ‘conspiracy’ zit hem in hoe ermee omgegaan wordt. Hoe het misbruikt wordt om andere plannen te verwezenlijken of grof wanbeleid.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:49:13 #140
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848278
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:46 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Door wetenschappers op vele gebieden. Alle data van verschillende gebieden komt met elkaar overeen.
De berg met feiten en data is echt enorm. Klimaatverandering is een feit, zelfs als je nog perse de menselijke invloed (die eigenlijk ook wel bewezen is) buiten beschouwing laat is het nogsteeds een feit.

De ‘conspiracy’ zit hem in hoe ermee omgegaan wordt. Hoe het misbruikt wordt om andere plannen te verwezenlijken of grof wanbeleid.
Wat jij dan weer niet hebt gelezen waarschijnlijk omdat het AD, de Telegraaf en wie dan ook het niet vermelden dat een maand of 2 geleden NASA nog in een rapport beschreven heeft dat het ijs op Antartica harder groeit dan ooit tevoren (sinds ze het meten dan denk ik).

Waarom lees je dat nergens? Dat is toch ook wetenschap? Zeker gezien de beelden die ze kunnen maken from far away..
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 21:50:37 #141
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848305
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:40 schreef Grems het volgende:

[..]
Dat gaan ze over 30 jaar ook weer zeggen over de komende ijstijd _O_
Dat is echt BS.
Ik ben hier niet om wappie te roepen e.d.. Ik ben hier omdat ik wel degelijk vind dat er misbruik wordt gemaakt van oa klimaatverandering. Dat er wel degelijk plannen in actie zijn en feiten misbruikt worden voor die plannen. En er daarnaast serieus falend beleid is (niet perse voor plannen, maar gewoon slecht).

Klimaat hysterie is er echt wel, het is een springplank geworden voor andere zaken. Maar klimaatverandering is werkelijk een feit. Het gebeurd en als we er niets mee doen (afremmen en aanpassen) gaan er enorme problemen komen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:53:13 #142
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848339
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:50 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Dat is echt BS.
Ik ben hier niet om wappie te roepen e.d.. Ik ben hier omdat ik wel degelijk vind dat er misbruik wordt gemaakt van oa klimaatverandering. Dat er wel degelijk plannen in actie zijn en feiten misbruikt worden voor die plannen. En er daarnaast serieus falend beleid is (niet perse voor plannen, maar gewoon slecht).

Klimaat hysterie is er echt wel, het is een springplank geworden voor andere zaken. Maar klimaatverandering is werkelijk een feit. Het gebeurd en als we er niets mee doen (afremmen en aanpassen) gaan er enorme problemen komen.
Goed antwoord wel, en ik denk ook dat ze het misbruiken. Maar tevens denk ik ook dat de aarde zich in een cyclus rond de zon beweegt en eens in de zoveel tijd een paar graden draait waardoor het klimaat verandert. Daar heeft de mens in mijn opinie weinig tot geen invloed op.

De natuur hersteld zichzelf, heeft het altijd gedaan. Wij kunnen als mens niet voor God spelen aangaande de natuur.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 21:54:16 #143
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848359
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:49 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Wat jij dan weer niet hebt gelezen waarschijnlijk omdat het AD, de Telegraaf en wie dan ook het niet vermelden dat een maand of 2 geleden NASA nog in een rapport beschreven heeft dat het ijs op Antartica harder groeit dan ooit tevoren (sinds ze het meten dan denk ik).

Waarom lees je dat nergens? Dat is toch ook wetenschap? Zeker gezien de beelden die ze kunnen maken from far away..
Euhm, ik ben zelf nogal fan van wetenschappelijke bronnen kennen. De Telegraaf enzo heb ik niets mee.
Vind media vaak een te eenzijdig beeld geven. Die willen vaak sensatie en nemen dus uitersten aan beide kanten. Wetenschap zelf is veel genuanceerder.

En als je het nergens leest, hoe weet jij het dan? Het specifieke onderzoek ken ik niet, maar als het goed is publiceert nasa dat zelf.
De vraag is ken jij de data, wat nada zelf zegt? Of ken jij het ook van media, van een artikel die niet alle info geeft? Eigenlijk van een ‘de Telegraaf’, maar dan anders?
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:56:45 #144
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848419
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:54 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Euhm, ik ben zelf nogal fan van wetenschappelijke bronnen kennen. De Telegraaf enzo heb ik niets mee.
Vind media vaak een te eenzijdig beeld geven. Die willen vaak sensatie en nemen dus uitersten aan beide kanten. Wetenschap zelf is veel genuanceerder.

En als je het nergens leest, hoe weet jij het dan? Het specifieke onderzoek ken ik niet, maar als het goed is publiceert nasa dat zelf.
De vraag is ken jij de data, wat nada zelf zegt? Of ken jij het ook van media, van een artikel die niet alle info geeft? Eigenlijk van een ‘de Telegraaf’, maar dan anders?
Je kunt dit gewoon terugvinden op de site van NASA, ik heb ook alleen de link een poos terug toegestuurd gekregen. En ja ik heb het gelezen, heeft me een complete avond gekost. Maar heb het wel gedaan. Waarom dit soort dingen niet in het nieuws gebracht worden? Misschien omdat het niet past in de weg waar onze grote leiders heen willen?
Lach met een schone bips
pi_205848420
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:50 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Dat is echt BS.
Ik ben hier niet om wappie te roepen e.d.. Ik ben hier omdat ik wel degelijk vind dat er misbruik wordt gemaakt van oa klimaatverandering. Dat er wel degelijk plannen in actie zijn en feiten misbruikt worden voor die plannen. En er daarnaast serieus falend beleid is (niet perse voor plannen, maar gewoon slecht).

Klimaat hysterie is er echt wel, het is een springplank geworden voor andere zaken. Maar klimaatverandering is werkelijk een feit. Het gebeurd en als we er niets mee doen (afremmen en aanpassen) gaan er enorme problemen komen.
Wel eens hoor, maar geloof zelf niet dat de mensheid er maar iets aan kan doen. Wel aan andere oplossingen, om de gevolgen te beperken, bv hogere dijken in NL, meer irrigatie in droge landen enz.
Vakman pur sang
  zondag 4 september 2022 @ 21:59:02 #146
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848462
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:53 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Goed antwoord wel, en ik denk ook dat ze het misbruiken. Maar tevens denk ik ook dat de aarde zich in een cyclus rond de zon beweegt en eens in de zoveel tijd een paar graden draait waardoor het klimaat verandert. Daar heeft de mens in mijn opinie weinig tot geen invloed op.

De natuur hersteld zichzelf, heeft het altijd gedaan. Wij kunnen als mens niet voor God spelen aangaande de natuur.
Maar zelfs als het een natuurlijk proces is? Alhoewel de menselijke invloed wel degelijk bewezen is als op z’n minst een versnellende factor (wat zeer problematisch is).
Het is en blijft een feit, welke oorzaak het ook heeft. Dat feit maakt dat ‘we’ er toch echt iets mee moeten doen, want anders gaat het echt enorme problemen opleveren.
Die opvangen, vertragen en op aanpassen is essentieel.

We spelen trouwens al erg lang God en op vele vlakken pluk jij ook de vruchten daarvan. Maar ook de nadelen, die in dit geval wel erg groot zijn. Die jou en mij keihard gaan raken als we net doen alsof er niets aan de hand is. Net zoals we die moeten dragen als we toelaten dat er misbruik van gemaakt wordt.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 21:59:52 #147
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848481
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 21:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Wel eens hoor, maar geloof zelf niet dat de mensheid er maar iets aan kan doen. Wel aan andere oplossingen, om de gevolgen te beperken, bv hogere dijken in NL, meer irrigatie in droge landen enz.
China is de woestijn in een bos aan veranderen, Saudi Arabi is hetzelfde aan doen. Het kan allemaal prima :)
Lach met een schone bips
pi_205848493
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:54 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Euhm, ik ben zelf nogal fan van wetenschappelijke bronnen kennen.
Wetenschappelijk onderzoek wordt gesponsord door iemand die graag een voor hem aanvaardbaar resultaat wil. Zoniet stopt de geldstroom…
Hebben we geleerd van covid. :P
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:02:44 #149
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848538
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:59 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Maar zelfs als het een natuurlijk proces is? Alhoewel de menselijke invloed wel degelijk bewezen is als op z’n minst een versnellende factor (wat zeer problematisch is).
Het is en blijft een feit, welke oorzaak het ook heeft. Dat feit maakt dat ‘we’ er toch echt iets mee moeten doen, want anders gaat het echt enorme problemen opleveren.
Die opvangen, vertragen en op aanpassen is essentieel.

We spelen trouwens al erg lang God en op vele vlakken pluk jij ook de vruchten daarvan. Maar ook de nadelen, die in dit geval wel erg groot zijn. Die jou en mij keihard gaan raken als we net doen alsof er niets aan de hand is. Net zoals we die moeten dragen als we toelaten dat er misbruik van gemaakt wordt.
In hoeverre is dat echt een versnellende factor? Dat vraag ik me echt af. Zure regen in de jaren 80. Gat in de ozonlaag..... Het is allemaal een opzetje geweest. Die zure regen in de jaren 80? Ben er nat zat van geworden, en ook toen waren de bomen groen.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 22:05:13 #150
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848585
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:56 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Je kunt dit gewoon terugvinden op de site van NASA, ik heb ook alleen de link een poos terug toegestuurd gekregen. En ja ik heb het gelezen, heeft me een complete avond gekost. Maar heb het wel gedaan. Waarom dit soort dingen niet in het nieuws gebracht worden? Misschien omdat het niet past in de weg waar onze grote leiders heen willen?
Ik denk idd dat wat in het algemene nieuws komt gestuurd wordt.
Er lijkt een planning te zijn in mensen bang (en daardoor volgzaam) te houden. Ipv een als we samen de schouders eronder zetten komen we er wel.
Goed nieuws helpt niet bij de plannen. Een het valt dit jaar mee, of die ene factor vertraagd het complexe geheel.

Mensen worden bang gemaakt en tegen elkaar opgezet. En daar zitten bar slechte intenties achter.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:05:34 #151
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848592
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:00 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Wetenschappelijk onderzoek wordt gesponsord door iemand die graag een voor hem aanvaardbaar resultaat wil. Zoniet stopt de geldstroom…
Hebben we geleerd van covid. :P
't draait echt alleen om het geld....
Lach met een schone bips
pi_205848601
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:00 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Wetenschappelijk onderzoek wordt gesponsord door iemand die graag een voor hem aanvaardbaar resultaat wil. Zoniet stopt de geldstroom…
Hebben we geleerd van covid. :P
Toch wonderlijk dan, dat wetenschappers in dienst van Exxon en Shell al in de jaren 80 hetzelfde concludeerden als wetenschappers werkend bij universiteiten.

Welk belang hebben overheden trouwens erbij, aangezien die doorgaans de grootste sponsors zijn van geld richting niet toegepast wetenschappelijk onderzoek.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:06:34 #153
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848614
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:05 schreef SnertMetChoco het volgende:
Welk belang hebben overheden trouwens erbij, aangezien die doorgaans de grootste sponsors zijn van geld richting niet toegepast wetenschappelijk onderzoek.
Controle!
Lach met een schone bips
pi_205848620
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:06 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Controle!
Controle waarop?
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:07:34 #155
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848642
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:06 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Controle waarop?
Jezus, weer 1 die een simpel antwoord met een vraag beantwoord waarop ie het antwoord zelf wel weet.

Ben er klaar mee hier.
Lach met een schone bips
pi_205848669
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:07 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Jezus, weer 1 die een simpel antwoord met een vraag beantwoord waarop ie het antwoord zelf wel weet.

Ben er klaar mee hier.
Ik weet het antwoord niet hier. Een van de conspiracy theories waar ik volstrekt helemaal niks van begrepen heb.
  zondag 4 september 2022 @ 22:09:20 #157
451005 Grems
Clown World
pi_205848678
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:07 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Jezus, weer 1 die een simpel antwoord met een vraag beantwoord waarop ie het antwoord zelf wel weet.

Ben er klaar mee hier.
"Waarom zou de overheid controle willen?"

"Heb je een bron voor het feit dat overheden controle willen uitoefenen?"

"Nee niet die bron"

"Ja Poetin die wil dat wel maar onze regentenklasse is liev"
  zondag 4 september 2022 @ 22:09:25 #158
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848679
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:02 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
In hoeverre is dat echt een versnellende factor? Dat vraag ik me echt af. Zure regen in de jaren 80. Gat in de ozonlaag..... Het is allemaal een opzetje geweest. Die zure regen in de jaren 80? Ben er nat zat van geworden, en ook toen waren de bomen groen.
Je noemt voorbeelden waarbij juist een ingrijpen, maatregelen, hebben geholpen bij de problematiek aanpakken. Het is nog niet helemaal weg, maar het is meer beheersbaar geworden.
Het zijn juist voorbeelden waar de menselijke invloed de grootste factor was, waardoor ingrijpen enorm hielp.
Als we op dezelfde voet door waren gegaan was het vele malen erger geworden, juist door het ingrijpen is de impact afgenomen ipv gegroeid.

Je noemt twee zaken waarbij er wel degelijk beleid was. Voorbeelden van hoe het ook kan, op een goede manier.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_205848686
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:05 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Toch wonderlijk dan, dat wetenschappers in dienst van Exxon en Shell al in de jaren 80 hetzelfde concludeerden als wetenschappers werkend bij universiteiten.

Welk belang hebben overheden trouwens erbij, aangezien die doorgaans de grootste sponsors zijn van geld richting niet toegepast wetenschappelijk onderzoek.
Jaren 80 is een ander tijdperk… minder censuur en geen fact checkers thank god. :D
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205848721
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 21:59 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
China is de woestijn in een bos aan veranderen, Saudi Arabi is hetzelfde aan doen. Het kan allemaal prima :)
Das niet de oorzaak wegnemen maar je aanpassen aan de omstandigheden.
Behalve veel janken door je daar hier veel te weinig over.
Vakman pur sang
pi_205848735
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:09 schreef Grems het volgende:

[..]
"Waarom zou de overheid controle willen?"

"Heb je een bron voor het feit dat overheden controle willen uitoefenen?"

"Nee niet die bron"

"Ja Poetin die wil dat wel maar onze regentenklasse is liev"
Niet eens waarom hier, maar waarover. Conspiracy theories over bv. MK Ultra ofzo snap ik hier op dit punt nog wel, maar in dit geval zie ik niet in wat er bereikt zou moeten worden.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:13:08 #162
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848752
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:09 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Je noemt voorbeelden waarbij juist een ingrijpen, maatregelen, hebben geholpen bij de problematiek aanpakken. Het is nog niet helemaal weg, maar het is meer beheersbaar geworden.
Het zijn juist voorbeelden waar de menselijke invloed de grootste factor was, waardoor ingrijpen enorm hielp.
Als we op dezelfde voet door waren gegaan was het vele malen erger geworden, juist door het ingrijpen is de impact afgenomen ipv gegroeid.

Je noemt twee zaken waarbij er wel degelijk beleid was. Voorbeelden van hoe het ook kan, op een goede manier.
Is dat echt zo? Of zeggen ze dat ze geholpen hebben? Want heel veel is er niet anders geworden aan de industrie e.d. sinds toen...

(en op jou antwoord ik wel, aangezien je wel gewoon normaal reageert).
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:16:15 #163
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848822
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 22:11 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Das niet de oorzaak wegnemen maar je aanpassen aan de omstandigheden.
Behalve veel janken door je daar hier veel te weinig over.
Eens, net als dat onze Hollandse heide kan verdwijnen... Boehoe, groeit andere natuur voor terug die daar al jaren geleden hoorde. Maar door afschaling van de grond???? Hebben voor God gespeeld in de natuur en nu willen we het blijven doen. Gaat echt nergens over.
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:18:10 #164
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848859
En voor iemand roept, ja maar Spanje gaat ook kapot.... Daar doen ze hetzelfde als hier, en dat doen ze wereldwijd.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 22:18:52 #165
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205848873
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 22:11 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Das niet de oorzaak wegnemen maar je aanpassen aan de omstandigheden.
Behalve veel janken door je daar hier veel te weinig over.
Ik ben een groot voorstander van aanpassen. De ‘just dig it’ reclames kunnen mijn goedkeuring zeker dragen.

Ben het ook met je eens dat het niet de oorzaak wegnemen is, maar impact verlagen en aanpassen is. Wat we wat mij betreft veel meer moeten doen.
Stoppen met het milieu zwaar vergallen, inc zaken die klimaatverandering versnellen, vind ik ook zeer belangrijk. Maar aanpassen is essentieel in mijn ogen. Bij klimaatverandering zit je met en een natuurlijk verloop en menselijke invloed daarop. De invloed verkleinen en aanpassen op wat zelfs zonder menselijke invloed gebeurd is belangrijk.

Ik zoek al vele jaren een redelijke discussie hierin. Waarin de menselijke invloed niet ontkent wordt, waarbij ook erkent wordt dat die al zaken in werking heeft gezet die niet meer zomaar terug te draaien zijn. Maar waar ook de natuurlijke factor echt erkent wordt. Niet als in ach het is de natuurlijke cyclus, dus laat maar gaan. Maar er wordt gekeken naar wat kunnen we doen om het beter te laten verlopen. Hoe kunnen we meegaan met de natuurlijke cyclus zonder grove ellende.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:19:15 #166
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848876
Laat de natuur zijn gang gaan, dat is de natuur.

*end of rant*
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 22:24:11 #167
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205848952
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:18 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Ik ben een groot voorstander van aanpassen. De ‘just dig it’ reclames kunnen mijn goedkeuring zeker dragen.

Ben het ook met je eens dat het niet de oorzaak wegnemen is, maar impact verlagen en aanpassen is. Wat we wat mij betreft veel meer moeten doen.
Stoppen met het milieu zwaar vergallen, inc zaken die klimaatverandering versnellen, vind ik ook zeer belangrijk. Maar aanpassen is essentieel in mijn ogen. Bij klimaatverandering zit je met en een natuurlijk verloop en menselijke invloed daarop. De invloed verkleinen en aanpassen op wat zelfs zonder menselijke invloed gebeurd is belangrijk.

Ik zoek al vele jaren een redelijke discussie hierin. Waarin de menselijke invloed niet ontkent wordt, waarbij ook erkent wordt dat die al zaken in werking heeft gezet die niet meer zomaar terug te draaien zijn. Maar waar ook de natuurlijke factor echt erkent wordt. Niet als in ach het is de natuurlijke cyclus, dus laat maar gaan. Maar er wordt gekeken naar wat kunnen we doen om het beter te laten verlopen. Hoe kunnen we meegaan met de natuurlijke cyclus zonder grove ellende.
Nobel streven als Europa en eventueel Amerika en Canada meedoen :) Maar denk je echt dat een China, een India, Zuid Amerika en Zuid oost Azi ook maar 1 stap gaan nemen? Nee natuurlijk niet, kijk eens naar Australi hun kolenmijnen? En dat is een "Westers" land. Het draait puur en alleen om geld en het armer maken van jou als westerse burger.

Canada met 37 miljoen inwoners op zo'n stuk land, stikstofcrisis? Laat me niet lachen, maar ze drukken het ook daar erdoor.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 22:43:03 #168
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205849211
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:19 schreef loveyoulongtime het volgende:
Laat de natuur zijn gang gaan, dat is de natuur.

*end of rant*
En dan crepeer je.
Zelfs als het enkel laat de natuur zijn gang gaan is.

Jij laat de natuur zijn gang niet gaan. Je beschermt je tegen de natuur, verkleint de negatieve invloed van de natuur op jouw leven.
Of woon jij onder wat bosjes, werk je het jaar door 24/7 om net aan te overleven? De werkelijkheid is dat jij in je lekkere huisje zit, verwarming hebt, naar de supermarkt gaat voor je eten. Dat je medicijnen neemt als je ziek bent en ga zo maar door. Niemand wil de natuur zijn gang laten gaan, dat is nogal kut namelijk.
Je past je aan en verminderd negatieve invloed.

Blij met je wc en toilet rol? Of zoek je liever een blaadje achter die struiken om je kont af te vegen?
Creature comfort, ook jij doet dat.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 4 september 2022 @ 22:48:28 #169
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205849273
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:24 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Nobel streven als Europa en eventueel Amerika en Canada meedoen :) Maar denk je echt dat een China, een India, Zuid Amerika en Zuid oost Azi ook maar 1 stap gaan nemen? Nee natuurlijk niet, kijk eens naar Australi hun kolenmijnen? En dat is een "Westers" land. Het draait puur en alleen om geld en het armer maken van jou als westerse burger.

Canada met 37 miljoen inwoners op zo'n stuk land, stikstofcrisis? Laat me niet lachen, maar ze drukken het ook daar erdoor.
Het niet zo grappige is dat degene die je noemt juist vrij veel stappen nemen. In werkelijkheid meer doen dan wij hier doen.
Met minder middelen.

Hier wordt dat hele kijk ons eens eerste wereld zijn juist ook misbruikt voor de plannen waar bnw door bestaat als subforum.
Stikstof was geen probleem geweest als we 20 jaar geleden, toen we het al wisten, ingegrepen hadden. Dat had gewoon keurig en netjes gekund. Had amper wat gekost voor die boer en burger.
Ze hebben het door laten gaan zodat het probleem zo is geworden. Zodat ze die gewone werkende man eruit kinder tikken en de corporaties meer macht konden geven. Sterker nog, ze hebben bedrijfsvoering die het probleem groter maakte gestimuleerd, die gewone werkende mens die kant op gedreven en zelfs gedwongen.

Het is niet dat het probleem niet bestaat. Het is dat het probleem groter is gemaakt en misbruikt wordt voor plannen.
Bij stikstof en boeren gaat dat vrij duidelijk om de midden man eruit halen. Om de corporaties meer macht te geven en de middenstander machteloos te maken. De zelfstandige middenstander moet weg, die moet volgzamer worden vanuit noodzaak. Enorme corporaties die terug te leiden zijn naar een kleine groep machthebbers gaan alles overnemen. De rest zal volgen.

[ Bericht 12% gewijzigd door Cause_Mayhem op 04-09-2022 22:55:38 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_205849342
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:18 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Ik ben een groot voorstander van aanpassen. De ‘just dig it’ reclames kunnen mijn goedkeuring zeker dragen.

Ben het ook met je eens dat het niet de oorzaak wegnemen is, maar impact verlagen en aanpassen is. Wat we wat mij betreft veel meer moeten doen.
Stoppen met het milieu zwaar vergallen, inc zaken die klimaatverandering versnellen, vind ik ook zeer belangrijk. Maar aanpassen is essentieel in mijn ogen. Bij klimaatverandering zit je met en een natuurlijk verloop en menselijke invloed daarop. De invloed verkleinen en aanpassen op wat zelfs zonder menselijke invloed gebeurd is belangrijk.

Ik zoek al vele jaren een redelijke discussie hierin. Waarin de menselijke invloed niet ontkent wordt, waarbij ook erkent wordt dat die al zaken in werking heeft gezet die niet meer zomaar terug te draaien zijn. Maar waar ook de natuurlijke factor echt erkent wordt. Niet als in ach het is de natuurlijke cyclus, dus laat maar gaan. Maar er wordt gekeken naar wat kunnen we doen om het beter te laten verlopen. Hoe kunnen we meegaan met de natuurlijke cyclus zonder grove ellende.
Mooie gedachte wel.
Het zijn juist de diehard klimaat vechters die niks willen. Die roepen alleen maar dat alles radicaal moet veranderen.
Maar dat gaat niet gebeuren. Doen we dit in de EU dan gaan we terug naar de middeleeuwen en zal
China ons opslokken en alsnog vervuilen.

Ik denk zelf dat hoe meer mensen, hoe meer CO2 uitstoot.
Ook denk ik dat er ooit veel meer dieren waren met nog hogere CO2 uitstoten.
Ook getriggerd door vulkaanuitbarstingen.

Nou ja, dat accepterende moeten we met wetenschap, doorzettingskracht en creativiteit door de negatieve vibe een doorbouwen aan onze wereld. Doe best mooi is.

Het echte probleem, en dat weten veel partijen, noem een wef, dat soort denktanks, is dat als je maar een beetje doorrekent je ziet dat er geen toekomst is voor zoveel mensen.
Vakman pur sang
  zondag 4 september 2022 @ 23:08:44 #171
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205849618
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 22:53 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Mooie gedachte wel.
Het zijn juist de diehard klimaat vechters die niks willen. Die roepen alleen maar dat alles radicaal moet veranderen.
Maar dat gaat niet gebeuren. Doen we dit in de EU dan gaan we terug naar de middeleeuwen en zal
China ons opslokken en alsnog vervuilen.

Ik denk zelf dat hoe meer mensen, hoe meer CO2 uitstoot.
Ook denk ik dat er ooit veel meer dieren waren met nog hogere CO2 uitstoten.
Ook getriggerd door vulkaanuitbarstingen.

Nou ja, dat accepterende moeten we met wetenschap, doorzettingskracht en creativiteit door de negatieve vibe een doorbouwen aan onze wereld. Doe best mooi is.

Het echte probleem, en dat weten veel partijen, noem een wef, dat soort denktanks, is dat als je maar een beetje doorrekent je ziet dat er geen toekomst is voor zoveel mensen.
China heeft een politiek waar ik niet blij van word. Maar ze doen serieus veel meer op het gebied van klimaat en milieu dan Nederland.
Het idee dat Nederland het beste jongetje van de klas is klopt van geen kant op het gebied van milieu en klimaat. Daarin zijn we de belhamels van de kap klas, degene die het juist niet goed doen en daar nog trots op zijn ook.

Nederland is geen slecht land, op vele gebieden doen we het ook echt wel goed. Maar als het om milieu en klimaat gaat bungelen we echt onderaan in de lijsten en zijn er vele veel armere landen met nog veel slechtere politiek die het op dat gebied beter doen.
Dat zelfs China het beter doet op dit gebied is geen compliment voor China. Het is een schande voor Nederland.
Vergeet niet dat Nederland het zelfs nog slechter zou doen dan we nu al doen als we op papier niet een deel afwentelen op oa China. Vraag je dus in hoeverre dat vervuilen van China ook echt Chinees is. Als wij daar laten produceren en daar afval stromen laten verwerken. Hoort wat voor ons is niet op onze conto?
Moeten we het toelaten dat bedrijven hier oh zo groen zijn terwijl ze op productie uit China leunen of afval stromen daarheen sturen terwijl we echt heel,prima wegen dat er daar niet zo goed mee omgegaan wordt?
Zelfde met oost Europa. Lekker groen zijn terwijl je plastick zonder enige filter (zelfs in de open lucht) verbrand wordt in oost Europa? Je biomassa halen uit oost Europa en tegelijkertijd roepen dat het zo slecht is dat er ontbossing is daar.?
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_205849670
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:08 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
China heeft een politiek waar ik niet blij van word. Maar ze doen serieus veel meer op het gebied van klimaat en milieu dan Nederland.
Het idee dat Nederland het beste jongetje van de klas is klopt van geen kant op het gebied van milieu en klimaat. Daarin zijn we de belhamels van de kap klas, degene die het juist niet goed doen en daar nog trots op zijn ook.

Nederland is geen slecht land, op vele gebieden doen we het ook echt wel goed. Maar als het om milieu en klimaat gaat bungelen we echt onderaan in de lijsten en zijn er vele veel armere landen met nog veel slechtere politiek die het op dat gebied beter doen.
Dat zelfs China het beter doet op dit gebied is geen compliment voor China. Het is een schande voor Nederland.
Vergeet niet dat Nederland het zelfs nog slechter zou doen dan we nu al doen als we op papier niet een deel afwentelen op oa China. Vraag je dus in hoeverre dat vervuilen van China ook echt Chinees is. Als wij daar laten produceren en daar afval stromen laten verwerken. Hoort wat voor ons is niet op onze conto?
Moeten we het toelaten dat bedrijven hier oh zo groen zijn terwijl ze op productie uit China leunen of afval stromen daarheen sturen terwijl we echt heel,prima wegen dat er daar niet zo goed mee omgegaan wordt?
Zelfde met oost Europa. Lekker groen zijn terwijl je plastick zonder enige filter (zelfs in de open lucht) verbrand wordt in oost Europa? Je biomassa halen uit oost Europa en tegelijkertijd roepen dat het zo slecht is dat er ontbossing is daar.?
Dat komt omdat de cijfers altijd op basis zijn van uitstoot per m2 en we zijn een heel kleinnland met erg veel mensen.

Laat je niks wijsmaken, NL loopt technisch en uitvoerend wel zeker vooraan op dat gebied.

We zijn alleen ontzettend negatief in ons zelfbeeld dat we zelfs denken dat fucking china het beter doet.
Vakman pur sang
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 23:19:09 #173
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205849778
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 22:48 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Het niet zo grappige is dat degene die je noemt juist vrij veel stappen nemen. In werkelijkheid meer doen dan wij hier doen.
Met minder middelen.

Hier wordt dat hele kijk ons eens eerste wereld zijn juist ook misbruikt voor de plannen waar bnw door bestaat als subforum.
Stikstof was geen probleem geweest als we 20 jaar geleden, toen we het al wisten, ingegrepen hadden. Dat had gewoon keurig en netjes gekund. Had amper wat gekost voor die boer en burger.
Ze hebben het door laten gaan zodat het probleem zo is geworden. Zodat ze die gewone werkende man eruit kinder tikken en de corporaties meer macht konden geven. Sterker nog, ze hebben bedrijfsvoering die het probleem groter maakte gestimuleerd, die gewone werkende mens die kant op gedreven en zelfs gedwongen.

Het is niet dat het probleem niet bestaat. Het is dat het probleem groter is gemaakt en misbruikt wordt voor plannen.
Bij stikstof en boeren gaat dat vrij duidelijk om de midden man eruit halen. Om de corporaties meer macht te geven en de middenstander machteloos te maken. De zelfstandige middenstander moet weg, die moet volgzamer worden vanuit noodzaak. Enorme corporaties die terug te leiden zijn naar een kleine groep machthebbers gaan alles overnemen. De rest zal volgen.
Ook al ben ik het niet met alles eens wat ze zegt over het klimaat, kijk toch dit filmpje eens. Het laat wel duidelijk zien hoe jij, ik en andere burgers genaaid worden zonder er van te genieten. Sorelle heeft het vaak bij het juiste eind op dit vlak:

Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 23:22:14 #174
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205849813
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 23:11 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Dat komt omdat de cijfers altijd op basis zijn van uitstoot per m2 en we zijn een heel kleinnland met erg veel mensen.

Laat je niks wijsmaken, NL loopt technisch en uitvoerend wel zeker vooraan op dat gebied.

We zijn alleen ontzettend negatief in ons zelfbeeld dat we zelfs denken dat fucking china het beter doet.

Nope.

De werkelijkheid is dat we grof achter lopen.

Hier geld keihard dat het groot kapitaal bepaald. En dat de midden man eruit gewerkt wordt.
Hierin zou ik graag willen zeggen open je ogen.

China is qua levensstandaard absoluut slechter. Maar als het gaat om milieu en klimaat doen ze grof veel meer dan Nederland.
Niet omdat het een aardig land is die milieu en klimaat zo belangrijk vindt. Maar omdat de gevolgen zo groot zijn dat ze niet anders kunnen.

Hier wordt je in slaap gesust. We zijn Nederland, we bedoelen het zo goed, we willen het beste jongetje van de klas zijn.
Ondertussen wordt er geen flikker gedaan aan problemen die al vele jaren bekend zijn. Die makkelijk opgelost hadden kunnen worden.
Wordt dat niet gedaan zodat die midden man, die boer, die mkb-er, die zelfstandige, eruit gewerkt kan worden. Het grootkapitaal alles overneemt.

Doe gewoon beter je best joh, het is je eigen schuld als je bedrijfje kapot gaat. Dat ze zeer bewust gevolgen negeren en je verplichten mee te gaan in wat onhoudbaar is moeten we maar negeren. Want China….
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 23:24:28 #175
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205849853
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 22:43 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
En dan crepeer je.
Zelfs als het enkel laat de natuur zijn gang gaan is.

Jij laat de natuur zijn gang niet gaan. Je beschermt je tegen de natuur, verkleint de negatieve invloed van de natuur op jouw leven.
Of woon jij onder wat bosjes, werk je het jaar door 24/7 om net aan te overleven? De werkelijkheid is dat jij in je lekkere huisje zit, verwarming hebt, naar de supermarkt gaat voor je eten. Dat je medicijnen neemt als je ziek bent en ga zo maar door. Niemand wil de natuur zijn gang laten gaan, dat is nogal kut namelijk.
Je past je aan en verminderd negatieve invloed.

Blij met je wc en toilet rol? Of zoek je liever een blaadje achter die struiken om je kont af te vegen?
Creature comfort, ook jij doet dat.
Ik woon in het bos ja, in een eigengemaakt huisje onder de grond. Mijn wifi krijg ik van speciale takken die als ontvanger werken. En ja ik gebruik regenwater om mijn kont te spoelen na het poepen en brandnetelbladeren om af te drogen...

Doe alsjeblieft niet zo naief, ze pakken je gruwelijk hard van achter op dit moment en je hebt het niet eens in de gaten. En ja dat is de overheid en het grootkapitaal.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 23:30:57 #176
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205849934
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:24 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Ik woon in het bos ja, in een eigengemaakt huisje onder de grond. Mijn wifi krijg ik van speciale takken die als ontvanger werken. En ja ik gebruik regenwater om mijn kont te spoelen na het poepen en brandnetelbladeren om af te drogen...

Doe alsjeblieft niet zo naief, ze pakken je gruwelijk hard van achter op dit moment en je hebt het niet eens in de gaten. En ja dat is de overheid en het grootkapitaal.
Ik denk niet dat ik naef ben. Ik denk dat jij dat bent als je zegt laat de natuur zijn gang gaan.
Dat het groot kapitaal ons allemaal kapot maakt ben ik me zeer bewust van. Maar het antwoord daarop is niet roepen dat er geen klimaatverandering is, of dat het natuur is en daarom niet erg.

Begrijp je wel dat jouw hele laat de natuur zijn gang gaan direct van het groot kapitaal komt? Zodat die door kunnen gaan met jou keihard nemen zonder kusje en glibber?
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 23:33:07 #177
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205849961
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Ik denk niet dat ik naef ben. Ik denk dat jij dat bent als je zegt laat de natuur zijn gang gaan.
Dat het groot kapitaal ons allemaal kapot maakt ben ik me zeer bewust van. Maar het antwoord daarop is niet roepen dat er geen klimaatverandering is, of dat het natuur is en daarom niet erg.

Begrijp je wel dat jouw hele laat de natuur zijn gang gaan direct van het groot kapitaal komt? Zodat die door kunnen gaan met jou keihard nemen zonder kusje en glibber?
Nee, wat ik zeg is dat we ons deze hele BS niet moeten laten opleggen door de overheid. Wij als burgers zijn er de dupe van, niet die gasten in Brussel, Den Haag of het groot kapitaal. Als we hierin meegaan buigen we ons hoofd en worden we echt een slaaf van onze leiders.
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 4 september 2022 @ 23:34:16 #178
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205849980
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Ik denk niet dat ik naef ben. Ik denk dat jij dat bent als je zegt laat de natuur zijn gang gaan.
Dat het groot kapitaal ons allemaal kapot maakt ben ik me zeer bewust van. Maar het antwoord daarop is niet roepen dat er geen klimaatverandering is, of dat het natuur is en daarom niet erg.

Begrijp je wel dat jouw hele laat de natuur zijn gang gaan direct van het groot kapitaal komt? Zodat die door kunnen gaan met jou keihard nemen zonder kusje en glibber?
En wat ik eerder al zei, het is een cyclus die opwarming en afkoeling van de aarde.
Lach met een schone bips
  zondag 4 september 2022 @ 23:51:35 #179
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205850137
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:34 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
En wat ik eerder al zei, het is een cyclus die opwarming en afkoeling van de aarde.
Niet geheel mee eens.
De menselijke invloed is echt best groot. Niet gek, want we zijn groot als mensheid en doen echt veel dat invloed heeft.

Dat ontkennen vind ik raar. Je hoeft enkel om je heen te kijken om te zien dat onze invloed enorm is,
We slopen eco systemen, we vervuilen gigantisch, we doen dingen die broeikas gassen veroorzaken, we zitten aan systemen waardoor we de natuurlijke cyclus benvloeden.

Weet je wel hoeveel voedsel ik weg heb gegooid vandaag op mijn werk? Dat vernietigd gaat worden, zelfs terwijl het gewoon nog gebruikt kon worden? Waar geen allerlei andere dieren en planten gebruik van zullen maken? Het niet bij draagt aan de natuurlijke cyclus, dat niet eens zou kunnen omdat het de natuurlijke cyclus overbelast?
De lampen die ik nu aan heb, de kleding die ik draag. Het huis waar ik in woon? Welke natuurlijke cyclus?

Maar het werkelijke probleem is waar we elkaar kunnen vinden. Niet dat er geen menselijke invloed is, maar wat daarmee gedaan wordt.
Ik ontken het stikstof probleem bv niet. Ik zie hoe het probleem groter is gemaakt en hoe het misbruikt wordt. Hoe het mensen raakt die er niet veel mee te maken hebben. Hoe het die zelfstandige de nek om draait.
Dat is opgezet, dat is bewust. Kijk naar de uitkomst en weet.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator maandag 5 september 2022 @ 00:06:19 #180
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205850265
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:51 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Niet geheel mee eens.
De menselijke invloed is echt best groot. Niet gek, want we zijn groot als mensheid en doen echt veel dat invloed heeft.

Dat ontkennen vind ik raar. Je hoeft enkel om je heen te kijken om te zien dat onze invloed enorm is,
We slopen eco systemen, we vervuilen gigantisch, we doen dingen die broeikas gassen veroorzaken, we zitten aan systemen waardoor we de natuurlijke cyclus benvloeden.

Weet je wel hoeveel voedsel ik weg heb gegooid vandaag op mijn werk? Dat vernietigd gaat worden, zelfs terwijl het gewoon nog gebruikt kon worden? Waar geen allerlei andere dieren en planten gebruik van zullen maken? Het niet bij draagt aan de natuurlijke cyclus, dat niet eens zou kunnen omdat het de natuurlijke cyclus overbelast?
De lampen die ik nu aan heb, de kleding die ik draag. Het huis waar ik in woon? Welke natuurlijke cyclus?

Maar het werkelijke probleem is waar we elkaar kunnen vinden. Niet dat er geen menselijke invloed is, maar wat daarmee gedaan wordt.
Ik ontken het stikstof probleem bv niet. Ik zie hoe het probleem groter is gemaakt en hoe het misbruikt wordt. Hoe het mensen raakt die er niet veel mee te maken hebben. Hoe het die zelfstandige de nek om draait.
Dat is opgezet, dat is bewust. Kijk naar de uitkomst en weet.
Ik kan hier deels in meegaan, het vlees wat ik eet komt bijvoorbeeld van een perma cultuur bedrijf. Ik koop nooit teveel, gewoon wat ik nodig heb.

Maar als iedereen dat zou doen konden wij als burger niet als schuldige aangewezen worden. Ik heb zelfs fruit en groente in de tuin :)

Het probleem zal wel met de huidige prijsstijgingen alleen maar groter worden wanneer de lagere lonen geen normaal eten meer kunnen kopen, of zelfs hun huis verliezen. Nog meer zwerfvuil... Nog meer mensen op straat en rotzooi die de burger later "weer" in de schoenen geschoven gaat worden. En het is allemaal niet nodig..
Lach met een schone bips
  maandag 5 september 2022 @ 00:17:43 #181
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_205850328
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 00:06 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Ik kan hier deels in meegaan, het vlees wat ik eet komt bijvoorbeeld van een perma cultuur bedrijf. Ik koop nooit teveel, gewoon wat ik nodig heb.

Maar als iedereen dat zou doen konden wij als burger niet als schuldige aangewezen worden. Ik heb zelfs fruit en groente in de tuin :)

Het probleem zal wel met de huidige prijsstijgingen alleen maar groter worden wanneer de lagere lonen geen normaal eten meer kunnen kopen, of zelfs hun huis verliezen. Nog meer zwerfvuil... Nog meer mensen op straat en rotzooi die de burger later "weer" in de schoenen geschoven gaat worden. En het is allemaal niet nodig..
Hier geheel mee eens. Ik kies ook bewust waar ik dingen koop en teel ook zelf het een en ander.
Toch leun ik ook nog veel op het systeem. Hou ik ook echt wel van het gemak van dit systeem.

Zie en ervaar ik ook hoe we in slaap gesust zijn en nu niet altijd meer anders kunnen zonder verdomd veel gemak op te moeten geven. Ik ben niet zelfvoorzienend, ik leef niet of grid. Ik mag graag zeggen dat werkelijke verandering begint bij begin met jezelf en je omgeving, maar ook ik ben in meer en mindere mate verstrikt in dit systeem. Ik ben het momentum van anderen nodig om het systeem te veranderen, er los van te komen.

Dit systeem maakt de problemen groter. Het is gunstig daarvoor.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator maandag 5 september 2022 @ 00:22:39 #182
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205850364
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 00:17 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Hier geheel mee eens. Ik kies ook bewust waar ik dingen koop en teel ook zelf het een en ander.
Toch leun ik ook nog veel op het systeem. Hou ik ook echt wel van het gemak van dit systeem.

Zie en ervaar ik ook hoe we in slaap gesust zijn en nu niet altijd meer anders kunnen zonder verdomd veel gemak op te moeten geven. Ik ben niet zelfvoorzienend, ik leef niet of grid. Ik mag graag zeggen dat werkelijke verandering begint bij begin met jezelf en je omgeving, maar ook ik ben in meer en mindere mate verstrikt in dit systeem. Ik ben het momentum van anderen nodig om het systeem te veranderen, er los van te komen.

Dit systeem maakt de problemen groter. Het is gunstig daarvoor.
Als je je hele leven in dit systeem geleefd hebt kun je niet off grid leven tenzij je niet anders kan. Ik doe dat ook niet, maar het is niet verkeerd denk ik om er wel op voorbereid te zijn dat je een poosje voor jezelf zal moeten zorgen. Kijk naar het hele gas verhaal? Ik kan ook hout stoken, dus geen gas prima (als klein voorbeeld). Maar zo lang je goed leeft? Prima toch? Je kunt ook niet alleen de wereld veranderen, zeker niet als het grootkapitaal het voor jou verziekt.

En daar zit dan ook mijn hele probleem, overheden zijn in dienst van het grootkapitaal en dienen ze ook. Wij als burger? GFY komt het op neer.
Lach met een schone bips
  Moderator maandag 5 september 2022 @ 02:40:11 #183
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205850886
Lach met een schone bips
pi_205851282
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 23:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Nope.

De werkelijkheid is dat we grof achter lopen.

Hier geld keihard dat het groot kapitaal bepaald. En dat de midden man eruit gewerkt wordt.
Hierin zou ik graag willen zeggen open je ogen.

China is qua levensstandaard absoluut slechter. Maar als het gaat om milieu en klimaat doen ze grof veel meer dan Nederland.
Niet omdat het een aardig land is die milieu en klimaat zo belangrijk vindt. Maar omdat de gevolgen zo groot zijn dat ze niet anders kunnen.

Hier wordt je in slaap gesust. We zijn Nederland, we bedoelen het zo goed, we willen het beste jongetje van de klas zijn.
Ondertussen wordt er geen flikker gedaan aan problemen die al vele jaren bekend zijn. Die makkelijk opgelost hadden kunnen worden.
Wordt dat niet gedaan zodat die midden man, die boer, die mkb-er, die zelfstandige, eruit gewerkt kan worden. Het grootkapitaal alles overneemt.

Doe gewoon beter je best joh, het is je eigen schuld als je bedrijfje kapot gaat. Dat ze zeer bewust gevolgen negeren en je verplichten mee te gaan in wat onhoudbaar is moeten we maar negeren. Want China….
China is de absolute koploper qua luchtvervuiling.
Een miljoen doden per jaar aan luchtvervuiling!

Zie deze live map en kijk naar China.

https://waqi.info/#/c/18.416/467.561/2.5z

Ze hebben bepaalde intensies uitgesproken. En zijn inderdaad vooruitstrevend bezig. Maar daar lopen ze nu nog steeds 30 jaar achter.
Vakman pur sang
  maandag 5 september 2022 @ 14:20:07 #185
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205854782


:{
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205856555
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205861845
twitter

Oh God nieuwe hype, banden van SUVs leksteken. :')
Vakman pur sang
  Moderator dinsdag 6 september 2022 @ 00:49:18 #188
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205862380
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2022 22:52 schreef Lospedrosa het volgende:
[ twitter ]
Oh God nieuwe hype, banden van SUVs leksteken. :')
Kansloos..... En triest. En gewoon tja......
Lach met een schone bips
  dinsdag 6 september 2022 @ 01:39:52 #189
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205862453
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2022 00:49 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Kansloos..... En triest. En gewoon tja......
Dat ja...
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  Moderator dinsdag 6 september 2022 @ 02:23:58 #190
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205862476
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2022 01:39 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Dat ja...
We zijn het een keer eens *O*
Lach met een schone bips
  Moderator dinsdag 6 september 2022 @ 02:29:24 #191
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205862478
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2022 22:52 schreef Lospedrosa het volgende:
[ twitter ]
Oh God nieuwe hype, banden van SUVs leksteken. :')
Dit is toch echt de wereld op de kop? Waarom mensen die hard werken aanvallen door hun banden lek te steken? Weten ze ook dat de productie van nieuwe banden meer schade doet aan het milieu dan zij "denken" te verhelpen met banden lek steken?

|:(

En dan nog, blijf met je poten van andermans bezit af!

Heb hier een lekkere blinkende bijna oldtimer S90 op de oprit staan. 1999... Kom er in de buurt. Ik daag ze uit dat tuig.
Lach met een schone bips
  dinsdag 6 september 2022 @ 08:32:09 #192
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205863152
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2022 02:23 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
We zijn het een keer eens *O*
Ja goed he *O*
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  dinsdag 6 september 2022 @ 09:39:41 #193
451005 Grems
Clown World
pi_205863658
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2022 02:29 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Dit is toch echt de wereld op de kop? Waarom mensen die hard werken aanvallen door hun banden lek te steken? Weten ze ook dat de productie van nieuwe banden meer schade doet aan het milieu dan zij "denken" te verhelpen met banden lek steken?

|:(

En dan nog, blijf met je poten van andermans bezit af!

Heb hier een lekkere blinkende bijna oldtimer S90 op de oprit staan. 1999... Kom er in de buurt. Ik daag ze uit dat tuig.
Het is weer de definitie van useful idiots - als je dan al een statement wilt maken dan sloop je alle privejets waarmee de Jettens van de wereld naar Davos en terug vliegen.

Keur ik ook niet goed, maar dan zit je in ieder geval iets meer in de richting van de daadwerkelijk decadente grootvervuilers.
pi_205865061
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2022 02:29 schreef loveyoulongtime het volgende:

Weten ze ook dat de productie van nieuwe banden meer schade doet aan het milieu dan zij "denken" te verhelpen met banden lek steken?

Leeg laten lopen, dus dan hoef je meestal geen nieuwe band aan te schaffen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 6 september 2022 @ 11:55:43 #195
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205865130
twitter


:o
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205869294
quote:
Das inderdaad een flink glas bier :o
Vakman pur sang
pi_205877527
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877533
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877541
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877549
Koning Willem-Alexander opent de grootste insect kwekerij in de wereld

twitter


[ Bericht 0% gewijzigd door Ali_boo op 07-09-2022 12:59:34 ]
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877561
Gij zult sterven voor Zelensky

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877574
Weinig verrassend?

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877663
Geen directe link met klimaatverandering, maar wel onderdeel van aganda 21

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877671
🤡

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877706
Wethouders en burgemeesters kunnen in de cel gestopt worden als ze hun contract met Gaspron niet afzeggen

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877712
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877717
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877726
Take that Putin 🤡

twitter



twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877740
Tsunami van bedrijfssluitingen in de winter

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877751
quote:
10s.gif Op woensdag 7 september 2022 13:04 schreef Ali_boo het volgende:
Take that Putin 🤡

[ twitter ]

[ twitter ]
Is dat echt? Goed voor het klimaat ook.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_205877759
Noem me maar een pessimist maar denk niet dat het ook maar niets zal uitmaken

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877780
Laat de Amish met rust ffs
Hier gaat mijn bloed van koken, echt :r

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877814
40% van de glastuinders
50% van de bakkers

Gaat lekker zo, goed op schema ook *O*

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877829
Valt wel mee toch ?

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877859
Is er iemand die het nog snapt ?

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877903
Think of the greater good and dont be so freaking selfish :(

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877935
Gelukkig heeft de VN een plan klaar om dit soort mensen te censureren O+

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205877945
De enige soort van groene energie waar ik 100% achter sta

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205878058
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 12:47 schreef Ali_boo het volgende:
Weinig verrassend?

[ twitter ]
Goede site dit wel. Kende ik nog niet.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_205896428
twitter
Plaats hier uw advertentie
  Moderator donderdag 8 september 2022 @ 20:38:35 #221
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205897718
quote:
Daar ging mijn water over het scherm _O- _O- _O-
Lach met een schone bips
  donderdag 8 september 2022 @ 21:10:36 #222
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205898306
Cnn kan die twee beter lozen als ze weer de nummer 1 betrouwbare nieuwsbron willen zijn :7
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205898391
quote:
Wel grappig moet ik toegeven, maar kon geen artikel vinden. Heb je een linkje?
pi_205899016
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 12:57 schreef Ali_boo het volgende:
Geen directe link met klimaatverandering, maar wel onderdeel van aganda 21

[ twitter ]
quote:
Halsema wil bevoegdheid om geldautomaten uit gevels te verwijderen
Burgemeester Femke Halsema wil graag de bevoegdheid om op risicovolle plekken in de stad geldautomaten te weren. Dat zegt ze in het Gesprek met de Burgemeester
https://www.parool.nl/ned(...)erwijderen~be8ed55d/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205901027
quote:
Gvd _O-
Maar het is toch eigenlijk diep triest die enorm doorzichtige sloot am klimaathysterica berichten.
Vakman pur sang
pi_205901101
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2022 23:40 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Gvd _O-
Maar het is toch eigenlijk diep triest die enorm doorzichtige sloot am klimaathysterica berichten.
Als dat nieuwsartikel bestond was het sneu. Zoals ik zei.. grappig. Maar het bestaat niet. Wat in dit geval dan dus sneu is dat er wat lui zijn die doen alsof dit echt heul sneu en echt is, terwijl ze doen waarvan ze cnn beschuldigen.

Ze hebben zo te zien deze pagina geedit, kijkend naar tijdstip en zogenaamde auteurs: https://edition.cnn.com/2(...)-spt-intl/index.html

[ Bericht 3% gewijzigd door SnertMetChoco op 09-09-2022 05:18:57 ]
pi_205902183
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 21:15 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Wel grappig moet ik toegeven, maar kon geen artikel vinden. Heb je een linkje?
nee sorry.
Plaats hier uw advertentie
  vrijdag 9 september 2022 @ 20:47:23 #228
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205911851


De tapuit is anders wel een leuk vogeltje :B
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Moderator vrijdag 9 september 2022 @ 21:40:56 #229
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205912643
Doe mee en word afhankelijk van je overheid.

https://www.ad.nl/politie(...)ie-er-zijn~a23595a5/

Ehmm was dit niet de bedoeling van het WEF? Maak iedereen afhankelijk en je hebt controle?
Lach met een schone bips
  vrijdag 9 september 2022 @ 21:58:27 #230
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205912934
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 20:47 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

De tapuit is anders wel een leuk vogeltje :B
Stop de show gewoon , het doek is gevallen.
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  vrijdag 9 september 2022 @ 22:00:33 #231
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205912962
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 21:40 schreef loveyoulongtime het volgende:
Doe mee en word afhankelijk van je overheid.

https://www.ad.nl/politie(...)ie-er-zijn~a23595a5/

Ehmm was dit niet de bedoeling van het WEF? Maak iedereen afhankelijk en je hebt controle?
Alsof hem dat iets boeit >:)
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  Moderator vrijdag 9 september 2022 @ 22:03:08 #232
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205913002
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:00 schreef Summers het volgende:

[..]
Alsof hem dat iets boeit >:)
Nou als schoothondje van Klaus denk ik wel, wil zoveel mogelijk mensen aan het overheidsinfuus zodat ze "luisteren" :)
Lach met een schone bips
pi_205913011
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 21:40 schreef loveyoulongtime het volgende:
Doe mee en word afhankelijk van je overheid.

https://www.ad.nl/politie(...)ie-er-zijn~a23595a5/

Ehmm was dit niet de bedoeling van het WEF? Maak iedereen afhankelijk en je hebt controle?
We zijn nu juist afhankelijk en dan nota bene van buitenlandse overheden als de Russische en Saoedi Arabische. Zijn we lekker mee. Dan beter wat zonnepanelen op je dak en je auto daarmee opladen.
  vrijdag 9 september 2022 @ 22:06:40 #234
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205913046
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:03 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Nou als schoothondje van Klaus denk ik wel, wil zoveel mogelijk mensen aan het overheidsinfuus zodat ze "luisteren" :)
Dat denk ik ook , ik bedoelde het " meedenken " met de burger wat naar voren komt . Stop de comedy :r
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  Moderator vrijdag 9 september 2022 @ 22:07:20 #235
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205913058
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:03 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
We zijn nu juist afhankelijk en dan nota bene van buitenlandse overheden als de Russische en Saoedi Arabische. Zijn we lekker mee. Dan beter wat zonnepanelen op je dak en je auto daarmee opladen.
Ja goed idee voor mensen die nu al niet rond kunnen komen no?

Ik krijg het idee dat jij of nog bij je ouders woont of ook een goed inkomen hebt en de pijn van veel Nederlanders in de broekzak niet voelt. Ik kan mij ook prima redden, maar ik zie bij mij in de straat wel echt problemen ontstaan. Denk je dat die mensen even lekker een elektrische auto kunnen kopen en zonnepanelen op het dak kunnen leggen?

Ik geloof dat sommige mensen alleen vanuit hun eigen bankrekening denken en niet denken aan de mensen die het moeilijker hebben.
Lach met een schone bips
  Moderator vrijdag 9 september 2022 @ 22:08:24 #236
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205913073
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:06 schreef Summers het volgende:

[..]
Dat denk ik ook , ik bedoelde het " meedenken " met de burger wat naar voren komt . Stop de comedy :r
Sorry, dan las ik het niet goed :) Maar je hebt gelijk.
Lach met een schone bips
pi_205913284
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:07 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Ja goed idee voor mensen die nu al niet rond kunnen komen no?

Ik krijg het idee dat jij of nog bij je ouders woont of ook een goed inkomen hebt en de pijn van veel Nederlanders in de broekzak niet voelt. Ik kan mij ook prima redden, maar ik zie bij mij in de straat wel echt problemen ontstaan. Denk je dat die mensen even lekker een elektrische auto kunnen kopen en zonnepanelen op het dak kunnen leggen?

Ik geloof dat sommige mensen alleen vanuit hun eigen bankrekening denken en niet denken aan de mensen die het moeilijker hebben.
Mijn persoonlijke situatie is natuurlijk niet zo heel relevant voor argumenten die we maken. Ja, ik heb een aardig inkomen, waarmee ik ruim rond kom, maar ben ook weer niet rijk ofzo... woon in een rijtjeshuis in een grote stad en heb geen zonnepanelen op mijn dak. Iets waarvan ik nu gewenst had dat ik daar wel een tijd terug mee begonnen was.

Ik kom uit een gezin met een laag inkomen en weet ook hoe dat kan zijn. Voor mensen met een laag inkomen is dat zeker niet zo gedaan, maar die zijn nu ook al veelal afhankelijk van de overheid en woningcorporatie in die zin. De oproep van Rutte is daarmee dan ook juist een goede. Veel mensen met een laag inkomen weten niet wat voor mogelijkheden de overheid hen geeft (veel mensen met een hoog inkomen trouwens ook niet, maar vaker wel en bovendien maakt het voor hen minder uit). Niet dat die oproep hierin ook maar enig verschil zal maken lijkt me, maar dat terzijde.

Dit soort potjes zijn er imo niet om mensen afhankelijk te maken van onze overheid, maar zijn het gevolg van het constateren van een probleem die politici dan soms en langs hun ideologische lijnen proberen op te lossen. Wat stel jij voor? Zonnepanelen op daken voor hen om auto's op te laden is voor de onderkant natuurlijk geen optie op het moment, maar dat de overheid hen financile mogelijkheden biedt lijkt me beter dan niks doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door SnertMetChoco op 09-09-2022 22:31:36 ]
  Moderator vrijdag 9 september 2022 @ 22:34:26 #238
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205913400
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:26 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Mijn persoonlijke situatie is natuurlijk niet zo heel relevant voor argumenten die we maken. Ja, ik heb een aardig inkomen, waarmee ik ruim rond kom, maar ben ook weer niet rijk ofzo... woon in een rijtjeshuis in een grote stad en heb geen zonnepanelen op mijn dak. Iets waarvan ik nu gewenst had dat ik daar wel een tijd terug mee begonnen was.

Ik kom uit een gezin met een laag inkomen en weet ook hoe dat kan zijn. Voor mensen met een laag inkomen is dat zeker niet zo gedaan, maar die zijn nu ook al veelal afhankelijk van de overheid en woningcorporatie in die zin. De oproep van Rutte is daarmee dan ook juist een goede. Veel mensen met een laag inkomen weten niet wat voor mogelijkheden de overheid hen geeft (veel mensen met een hoog inkomen trouwens ook niet, maar vaker wel en bovendien maakt het voor hen minder uit). Niet dat die oproep hierin ook maar enig verschil zal maken lijkt me, maar dat terzijde.

Dit soort potjes zijn er niet om mensen afhankelijk te maken van onze overheid, maar zijn het gevolg van het constateren van een probleem die politici dan soms en langs hun ideologische lijnen proberen op te lossen. Wat stel jij voor? Zonnepanelen op daken voor hen om auto's op te laden is voor de onderkant natuurlijk geen optie, maar dat de overheid hen financile mogelijkheden biedt lijkt me beter dan niks doen.
Tja, en dat de midden inkomens na deze winter hetzelfde lot te wachten staat na de energie rekening? Joh, overheid helpt je wel...

En dan.... Dat is hier in BNW al heel vaak besproken.

Maar goed, deze hele energie "crisis" is natuurlijk compleet onnodig. Aangezien jij ook wel aardig wat leest lijkt me dan weet je ook dat Rusland een godsvermogen verdient aan deze sancties waar westerse burgers nu onder lijden?

Onnodig en de enigen die schade aangedaan worden zijn de westerse burgers, en waarvoor? Een wedstrijdje ver pissen van de EU en Amerika?

Nee, dit is allemaal in elkaar gezet om de hele bende naar de klote te helpen en totale controle over de bevolking te krijgen.
Lach met een schone bips
pi_205913978
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:34 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Tja, en dat de midden inkomens na deze winter hetzelfde lot te wachten staat na de energie rekening? Joh, overheid helpt je wel...

En dan.... Dat is hier in BNW al heel vaak besproken.
Lijkt me in deze situatie meer noodzaak dan iets anders. Ik zou liever een algemene maatregel zien dan specifieke hulp op energie. Ten eerste zijn alle andere prijzen ook gestegen, maar belangrijker beloon je energiebesparend gedrag dan minder (hoewel hier wel mitsen en maren aan zitten ... een vast bedrag per huishouden maakt bv. niks uit in die zin, maar btw op brandstof verlagen wel)

quote:
Maar goed, deze hele energie "crisis" is natuurlijk compleet onnodig. Aangezien jij ook wel aardig wat leest lijkt me dan weet je ook dat Rusland een godsvermogen verdient aan deze sancties waar westerse burgers nu onder lijden?
Nou ja, wat is veel... meer dan gemiddeld zal het wel zijn, maar er zijn zoveel mensen die meer lezen dan ik. Geopolitiek weet ik denk ik niet veel van in verhouding tot sommige anderen (vast meer dan gemiddeld, maar gemiddeld vind ik niet een hoge lat om te leggen). Hoeveel Rusland verdient aan of ondanks de sancties weet ik niet. Als ze veel verdienen aan hun gas nu dan komt dat gek op me over, aangezien ze niet veel manieren hebben om het te exporteren in grote hoeveelheden. Nordstream 1.... en dan een hele tijd niks dacht ik en dan nog wat andere routes.

Klimaatverandering bv. denk ik overigens dat ik wel weer aanzienlijk beter ben ingevoerd. Vandaar ook dat ik me aangetrokken voelde tot dit topic.

En hoezo vermijdbaar? Je bedoelt dat we Rusland maar hun gang moeten laten gaan? En tegelijk dat ze hun gas voor meer geld aan ons verkopen of hoe bedoel je? Als we nou eerder geluisterd hadden naar klimaatalarmisten (iets wat ik in algemene zin nota bene afraad), hadden we overigens ook heel dit issue niet gehad. In die zin ook zo oneindig dom van de Duitse overheid om kernenergie af te schalen en vol in te zetten op Russisch gas.... mijn hemel.

quote:
Onnodig en de enigen die schade aangedaan worden zijn de westerse burgers, en waarvoor? Een wedstrijdje ver pissen van de EU en Amerika?

Nee, dit is allemaal in elkaar gezet om de hele bende naar de klote te helpen en totale controle over de bevolking te krijgen.
Maar diezelfde bevolking wordt nu gecontroleerd door Saoedi Arabi en Rusland als je het zo bekijkt. En dat was dus mijn punt. Dan kun je beter - voor iedereen, ook de lage inkomens - vanuit de overheid proberen te zorgen dat we allemaal die zonnepanelen hebben om onze elektrische auto te kunnen laden. Dan zijn we niet meer afhankelijk daarvan (maar wel weer van andere dingen).
  Moderator vrijdag 9 september 2022 @ 23:22:42 #240
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205914017
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 23:19 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Lijkt me in deze situatie meer noodzaak dan iets anders. Ik zou liever een algemene maatregel zien dan specifieke hulp op energie. Ten eerste zijn alle andere prijzen ook gestegen, maar belangrijker beloon je energiebesparend gedrag dan minder (hoewel hier wel mitsen en maren aan zitten ... een vast bedrag per huishouden maakt bv. niks uit in die zin, maar btw op brandstof verlagen wel)
[..]
Nou ja, wat is veel... meer dan gemiddeld zal het wel zijn, maar er zijn zoveel mensen die meer lezen dan ik. Geopolitiek weet ik denk ik niet veel van in verhouding tot sommige anderen (vast meer dan gemiddeld, maar gemiddeld vind ik niet een hoge lat om te leggen). Hoeveel Rusland verdient aan of ondanks de sancties weet ik niet. Als ze veel verdienen aan hun gas nu dan komt dat gek op me over, aangezien ze niet veel manieren hebben om het te exporteren in grote hoeveelheden. Nordstream 1.... en dan een hele tijd niks dacht ik en dan nog wat andere routes.

Klimaatverandering bv. denk ik overigens dat ik wel weer aanzienlijk beter ben ingevoerd. Vandaar ook dat ik me aangetrokken voelde tot dit topic.

En hoezo vermijdbaar? Je bedoelt dat we Rusland maar hun gang moeten laten gaan? En tegelijk dat ze hun gas voor meer geld aan ons verkopen of hoe bedoel je? Als we nou eerder geluisterd hadden naar klimaatalarmisten (iets wat ik in algemene zin nota bene afraad), hadden we overigens ook heel dit issue niet gehad. In die zin ook zo oneindig dom van de Duitse overheid om kernenergie af te schalen en vol in te zetten op Russisch gas.... mijn hemel.
[..]
Maar diezelfde bevolking wordt nu gecontroleerd door Saoedi Arabi en Rusland als je het zo bekijkt. En dat was dus mijn punt. Dan kun je beter - voor iedereen, ook de lage inkomens - vanuit de overheid proberen te zorgen dat we allemaal die zonnepanelen hebben om onze elektrische auto te kunnen laden. Dan zijn we niet meer afhankelijk daarvan (maar wel weer van andere dingen).
Kom hier morgen op terug, ik ga serietje kijken... Ben er wel klaar mee voor nu, en anders loopt het weer over in discussies die door blijven gaan :)
Lach met een schone bips
pi_205914039
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 23:22 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Kom hier morgen op terug, ik ga serietje kijken... Ben er wel klaar mee voor nu, en anders loopt het weer over in discussies die door blijven gaan :)
Ja, helemaal goed natuurlijk. Zelfs al zou je er niet op terug komen. We zitten hier allemaal voor onze lol toch? ^O^
pi_205914342
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 20:47 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

De tapuit is anders wel een leuk vogeltje :B
Zeker! Vliegen van Alaska tot Oost-Siberie naar Afrika om te overwinteren! Maar de populatie in Nederland is bijna geheel verdwenen. Nog paar kleine populaties in de duinen, op de Veluwe. Maar schrale gebieden zijn in Nederland nauwelijks meer te vinden met de stikstof-neerslag.
pi_205914926
quote:
6s.gif Op vrijdag 9 september 2022 23:24 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Ja, helemaal goed natuurlijk. Zelfs al zou je er niet op terug komen. We zitten hier allemaal voor onze lol toch? ^O^
Waar zitten we voor onze lol? bnw of fok algemeen?
pi_205915654
twitter
Plaats hier uw advertentie
  zondag 11 september 2022 @ 14:11:53 #245
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205933296
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  zondag 11 september 2022 @ 15:54:49 #246
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205935214
quote:
Je kan je kinderen beter thuis houden , helemaal nu ze beginnen over vaccinaties zonder prik. :o
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205937116
Zorgwekkend om te zien dat ook hier (net zoals met bijvoorbeeld de genderideologie en coronavaccinaties) kinderen de doelgroep zijn.
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 15:54 schreef Summers het volgende:

[..]
Je kan je kinderen beter thuis houden , helemaal nu ze beginnen over vaccinaties zonder prik. :o
Inderdaad, in Nederland is het nog niet echt een ding, maar in de VS zijn er steeds meer mensen die alternatieve vormen van onderwijs kiezen voor hun kroost. En dat is een hele verstandige keuze.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 13 september 2022 @ 18:49:34 #248
451005 Grems
Clown World
pi_205962470
https://frontpage.fok.nl/(...)eid-van-je-hond.html

"Uit onderzoek van de Universiteit van Gent blijkt dat hondendrollen schade kunnen aanrichten in de natuur. In de uitwerpselen zit namelijk stikstof en fosfor. Hierdoor komt jaarlijks 11 kilogram stikstof en 5 kilogram fosfaat per hectare grond vrij. Dit is net zoveel als de uitstoot van landbouwsector, industrie en verkeer."

Voor huisdieren is natuurlijk geen plaats in de intensieve menshouderij van Tri-state city 2030
  woensdag 14 september 2022 @ 08:34:48 #249
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205968744
Begin de dag met een lach :D

twitter
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  zaterdag 17 september 2022 @ 10:24:48 #250
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_206005548


hmz
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_206010640
twitter
Plaats hier uw advertentie
  woensdag 21 september 2022 @ 19:08:17 #252
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_206055265
Vegaclub roept vrouwen op: weiger seks met vleesetende mannen

quote:
AMSTERDAM - Dierenrechtenclub PETA roept vrouwen op hun begerige mannen in bed af te wijzen zolang ze nog vlees eten. De internationale organisatie wil met een seksstaking afdwingen dat mannen overstappen op plantaardig voedsel en zo hun ’klimaatvoetafdruk’ verkleinen.

Wat heeft geslachtsgemeenschap met klimaatbescherming te maken? Op zich weinig, maar het weigeren van mannen als ze zich willen klaarmaken voor het minnespel kan volgens PETA in Duitsland wel een manier zijn om ze onder druk te zetten. Volgens de vegaclub dragen mannen voor 41 procent meer bij aan klimaatverandering, en dat zou komen omdat ze dol zijn op biefstuk, karbonades en rookworsten. Daniel Cox (46), campagneleider bij de PETA-afdeling van onze oosterburen, is er duidelijk over. „Mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten”, zegt hij tegen Bild, dat Cox wel als ’radicale dierenrechtenactivist’ betitelt.
:{
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  woensdag 21 september 2022 @ 19:57:54 #253
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206056006
quote:
Die hoef ik ook niet meer serieus te nemen :N
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_206056355
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2022 19:57 schreef Summers het volgende:

[..]
Die hoef ik ook niet meer serieus te nemen :N
Wie neem je niet serieus? Vegaclub PETA of vleesetende mannen?
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  woensdag 21 september 2022 @ 20:41:05 #255
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_206056785
Warmtepomp uit, cv-ketel aan is het goedkoopst komende winter: ‘Totaal onlogisch’

quote:
Het prijsplafond voor energie pakt niet goed uit voor de verduurzaming. Een warmtepomp is deze winter veel duurder in gebruik dan de cv-ketel, tonen berekeningen aan.

Het plan van klimaatminister Rob Jetten oogt eerlijk en sympathiek: een maximale prijs voor het basisgebruik van 1200 kuub gas en 2400 kWh elektriciteit; dat is ongeveer het gemiddelde verbruik in Nederland. Die hoeveelheid gas gaat 1,50 euro per kuub kosten en de elektriciteit 70 cent per kWh. Dat gaat miljoenen huishoudens door de winter helpen.

Maar de verduurzaming is hiervan de dupe, denken experts. Wie een hybride warmtepomp heeft, is deze winter goedkoper uit door de cv-ketel te laten branden in plaats van de warmtepomp te laten draaien. Een hybride warmtepomp draait op elektriciteit, het apparaat haalt ‘warmte’ uit de buitenlucht en geeft die af aan de cv-installatie. Alleen als het buiten te koud wordt of als warm water nodig is, slaat de ketel nog aan. Het gasverbruik vermindert daardoor drastisch.

Onlogisch
Energie-experts van de Consumentenbond hebben berekend wat de gevolgen zijn. Wie 800 kuub gas bespaart heeft zo’n 1600 kWh elektriciteit nodig om evenveel warmte te produceren. Door het prijsplafond kost die hoeveelheid gas 1200 euro en de elektriciteit moet gekocht worden tegen de marktprijs van ongeveer 1 euro. Want de hoeveelheid goedkope stroom - die 2400 kWh - ben je kwijt aan de apparaten voor je overige huishoudelijk gebruik: lampen, de koelkast, de wasmachine enzovoorts. ,,Je bent dus 400 euro duurder uit als je je warmtepomp laat draaien’’, stelt de Consumentenbond. En dan is de afschrijving van de warmtepomp nog niet eens meegerekend.

Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond: ,,Natuurlijk zijn we blij en opgelucht dat consumenten de winter door worden geholpen, maar dit plan gaat regelrecht in tegen het beleid om consumenten te stimuleren van het gas af te gaan en over te schakelen op elektriciteit. Consumenten die fors hebben genvesteerd in bijvoorbeeld een hybride warmtepomp, hebben het nakijken. Voor hen is het straks goedkoper de warmtepomp uit te zetten en weer op gas te stoken. Dat is totaal onlogisch.’’

Energie-expert Joris Kerkhof van Independer onderschrijft de berekening van de Consumentenbond. ,,Het kan in het kader van de duurzaamheid toch niet de bedoeling zijn dat je de warmtepomp uitzet en de ketel weer aan? Wij krijgen heel veel vragen over de regeling. Hoe zit het bijvoorbeeld met warmtenet. Een miljoen mensen hebben stadverwarming, de prijs daarvan is gekoppeld aan de gasprijs. Wat gaan zij betalen? En wat gebeurt er als je contract ergens in 2023 afloopt, hoeveel energie krijg je dan voor de verlaagde prijs?’’
Daar zit je dan met je pomp een oor aangenaaid door ons Jetje.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  woensdag 21 september 2022 @ 20:51:09 #256
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206057031
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2022 20:17 schreef Tingo het volgende:

[..]
Wie neem je niet serieus? Vegaclub PETA of vleesetende mannen?
Vegaclub peta 😆
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_206064657
Hello, my fellow lunatics :7

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206065239
quote:
10s.gif Op donderdag 22 september 2022 13:33 schreef Ali_boo het volgende:
Hello, my fellow lunatics :7

[ afbeelding ]
Een Murdoch Sky opiniemaker roept iets. Vervolgens wordt op Murdoch Sky daar een artikeltje over geschreven, alsof het ook maar iets betekent wanneer een opiniemaker wat zegt. Dit wordt opgepikt hier als zijnde "klimaathysterie". Als het al iets is, is het weer een stukje bewijs dat veel mensen makkelijk trappen in de Murdoch media manipulatie.

[ Bericht 5% gewijzigd door SnertMetChoco op 22-09-2022 14:49:28 ]
  donderdag 22 september 2022 @ 16:52:54 #259
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206066636
quote:
10s.gif Op donderdag 22 september 2022 13:33 schreef Ali_boo het volgende:
Hello, my fellow lunatics :7

[ afbeelding ]
Yeah right _O-
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  vrijdag 23 september 2022 @ 18:12:14 #260
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206078579
En we gaan nog niet naar huis , nog lange niet ...

twitter
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_206085767
Kuipers promoot agenda 2030 B-)

Nog een complot die we kunnen wegstrepen :')

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206085915
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206085932
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206086195
Dit is om klimaatverandering tegen te gaan ofzo

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206086204
Lijken vermalen om je land te verbouwen 8)7

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206086442
Je hond wegdoen om het klimaat te redden *O*

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_206086606
Al my nazi's. raise your hand 🙋

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zaterdag 24 september 2022 @ 15:18:32 #269
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_206086628
quote:
Nou ja nuance…

PETA stelt dit niet. Een hoge pief van Peta heeft dit gezegd, hoe en wat is niet echt duidelijk.
Was waarschijnlijk een kwinkslag.

Maar geen seks met bierbuik Henk die zelfs wat sla bij de bbq al teveel groen vindt is geen groot verlies.

Verder, peta is vrij activistisch. Ging altijd juist enorm tegen de draad in en streek de machthebbers tegen de haren in.
Denk niet dat zij bij plannen horen van machthebbers. Zij waren eerder altijd de ‘tegenstander’.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zaterdag 24 september 2022 @ 15:22:12 #270
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_206086657
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2022 14:22 schreef Ali_boo het volgende:
Lijken vermalen om je land te verbouwen 8)7

[ twitter ]
Dit vind ik stiekem dan wel weer tof. Zou een optie zijn.

Vind dat hele heilige graf maar niks, wil graag terug in de kringloop.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  Moderator zondag 25 september 2022 @ 23:42:53 #271
5428 crew  miss_sly
pi_206104082
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2022 15:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]
Dit vind ik stiekem dan wel weer tof. Zou een optie zijn.

Vind dat hele heilige graf maar niks, wil graag terug in de kringloop.
In NL zijn er ook al opties in die richting. Prima voor wie dat wil.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206108866
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 september 2022 14:52 schreef Ali_boo het volgende:
Je hond wegdoen om het klimaat te redden *O*

[ twitter ]
Het slaat echt door. :r :r :r ik zal nooit mijn hond wegdoen. Mijn hond is deel van het gezin en zal dat blijven tot zijn dood
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_206108920
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 14:44 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Het slaat echt door. :r :r :r ik zal nooit mijn hond wegdoen. Mijn hond is deel van het gezin en zal dat blijven tot zijn dood
Wat slaat door? Waarom zou je je hond wegdoen? Moet dat van iemand? Sla je zelf misschien een beetje door?
pi_206108952
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2022 23:42 schreef miss_sly het volgende:

[..]
In NL zijn er ook al opties in die richting. Prima voor wie dat wil.
Ik wil me in een bos laten begraven, Waar mijn lijf weer in de natuur komt, had er een site voor gezien een tijdje terug. Zelfs mijn vorige hond ligt in de tuin begraven, zal veel meer van over zijn ondertussen. Is jaren geleden Ook goed voor de verwerking door het zelf te doen. :Y
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_206108995
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 14:51 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Ik wil me in een bos laten begraven, Waar mijn lijf weer in de natuur komt, had er een site voor gezien een tijdje terug. Zelfs mijn vorige hond ligt in de tuin begraven, zal veel meer van over zijn ondertussen. Is jaren geleden Ook goed voor de verwerking door het zelf te doen. :Y
https://begravenindenatuur.com/

Ik vind het echt heel mooi dat dit soort initiatieven van de grond komen. Niet iedereen wil in een kist in een graf of gecremeerd in een urn. Terug naar de natuur vind ik wel een mooi iets.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206109559
quote:
Lost zichzelf op, dit is gelijk de laatste generatie van dat zure tuig.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_206109984
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 14:49 schreef The_End het volgende:

[..]
Wat slaat door? Waarom zou je je hond wegdoen? Moet dat van iemand? Sla je zelf misschien een beetje door?
Misschien dat mensen door dit krantenbericht denken dat het beter voor de natuur/klimaat is omdat een hond vervuilend is en hem wegdoen vanwege het klimaat gedoe?
quote:
7s.gif Op maandag 26 september 2022 14:55 schreef miss_sly het volgende:

[..]
https://begravenindenatuur.com/

Ik vind het echt heel mooi dat dit soort initiatieven van de grond komen. Niet iedereen wil in een kist in een graf of gecremeerd in een urn. Terug naar de natuur vind ik wel een mooi iets.
dat was de site die ik gelezen heb. :Y Als je hoort hoe duur een kist wel niet is, dan schrik je je dood. doe dan maar een laken en onder een boom begraven.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
  maandag 26 september 2022 @ 16:47:50 #278
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_206110118
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 16:34 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Misschien dat mensen door dit krantenbericht denken dat het beter voor de natuur/klimaat is omdat een hond vervuilend is en hem wegdoen vanwege het klimaat gedoe?
[..]
dat was de site die ik gelezen heb. :Y Als je hoort hoe duur een kist wel niet is, dan schrik je je dood. doe dan maar een laken en onder een boom begraven.
De productie van dierenvoer stoot veel CO2 uit las ik laatst ergens ook zou er teveel waterverbruik naar huisdieren gaan.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_206110227
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 16:34 schreef JediMasterLucia het volgende:
Misschien dat mensen door dit krantenbericht denken dat het beter voor de natuur/klimaat is omdat een hond vervuilend is en hem wegdoen vanwege het klimaat gedoe?
Moeten ze toch lekker zelf weten?
  maandag 26 september 2022 @ 17:02:55 #280
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206110269
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 16:34 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Misschien dat mensen door dit krantenbericht denken dat het beter voor de natuur/klimaat is omdat een hond vervuilend is en hem wegdoen vanwege het klimaat gedoe?
[..]
dat was de site die ik gelezen heb. :Y Als je hoort hoe duur een kist wel niet is, dan schrik je je dood. doe dan maar een laken en onder een boom begraven.
Met Corona zag je dat ook al dat ze over besmette huisdieren begonnen :')
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 26 september 2022 @ 17:04:59 #281
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206110293
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 16:47 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]
De productie van dierenvoer stoot veel CO2 uit las ik laatst ergens ook zou er teveel waterverbruik naar huisdieren gaan.
Hoe eerder die gekken weg zijn die dit soort onzin verzinnen hoe beter :Y
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 26 september 2022 @ 17:23:24 #282
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_206110467
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2022 17:02 schreef Summers het volgende:

[..]
Met Corona zag je dat ook al dat ze over besmette huisdieren begonnen :')
In de coronazelftest schijnt een giftig stofje te zitten voor honden mochten ze op dat buisje bijten. Advies was om het buiten bereik van je huisdier op te bergen en niet rond te laten slingeren. Op de bijsluiter staat daar niets van vermeld. Ik zou het ook maar buiten bereik van kleine kinderen houden. Dit las ik in een blad van de dierenarts.

Al dat plasticafval van die testen lijkt me ook niet al te best voor het klimaat en dat wereldwijd. Dan de spuitjes nog dat loopt echt allemaal in de miljarden met al die vieze mondkapjes die ook nog eens overal gedumpt worden.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  dinsdag 27 september 2022 @ 22:52:15 #283
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206124246
Op een dag loopt hij tegen de verkeerde op met zijn brutaliteit

twitter
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_206124833
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 22:52 schreef Summers het volgende:
Op een dag loopt hij tegen de verkeerde op met zijn brutaliteit

[ twitter ]
Wat een mafkees. Weggefietst uit het gesticht?? _O- _O-

Echt een gekkenhuis wereld dit..
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_206125022
twitter
  zondag 23 oktober 2022 @ 13:00:14 #286
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_206418945
Waarom de topvrouw van Albert Heijn pleit voor een klimaatkeurmerk op je boodschappen

quote:
In de supermarkt zou een verplicht keurmerk voor het klimaat moeten komen, vindt Marit van Egmond, topvrouw van de grootste supermarkt van Nederland: Albert Heijn. Het bedrijf is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor het dagelijks eten op 6 miljoen borden. AH heeft daarmee enorme impact op zaken als werkgelegenheid, onze gezondheid en het klimaat. In Geld of je Leven vertelt ze Jeroen Smit hoe ze omgaat met de grote, duurzame dilemma’s van deze tijd.

Op het gebied van klimaat ziet Van Egmond zeker heil in een landelijk, verplicht keurmerk. Hierbij kunnen mensen zien wat hun eigen klimaatimpact is tijdens het boodschappen doen.
Jaja tot je erop afgerekend wordt op je budget. Dat het eraan zat te komen hadden de wappie-snappies al een poosje geleden voorspeld, het gaat allemaal in rap tempo.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_206438969


Vrijdag en zondag 23 graden :D
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_206439006
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2022 22:52 schreef Summers het volgende:
Op een dag loopt hij tegen de verkeerde op met zijn brutaliteit

[ twitter ]
Dit is satire hoor. :')
Vakman pur sang
  Moderator dinsdag 25 oktober 2022 @ 00:39:32 #289
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206439665
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:55 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Dit is satire hoor. :')
Satire of niet, beetje vlees zou dat scharminkel goed doen :)
Lach met een schone bips
pi_206467780
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:50 schreef DX11 het volgende:
[ afbeelding ]

Vrijdag en zondag 23 graden :D
Heel normaal diep in de herfst. Ben jarig in de herfst en ben van 1x in mijn jeugd buiten kunnen zitten naar 50/50 kans gegaan.

Maar die eigen ervaring is niks waard voor de wakkere bnw'er die zijn informatie van de fossiele industrie propaganda haalt.
pi_206467896
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:50 schreef DX11 het volgende:
[ afbeelding ]

Vrijdag en zondag 23 graden :D
Dat wordt weer voorpaginanieuws bij alle gerenommeerde media.

'Warmste 29 oktober in 100 jaar tijd'
'Experts zeggen dat dit een nieuwe normaal kan worden'
'Warme temperaturen tonen aan hoe snel het klimaat aan het veranderen is'
'Misschien een fijne temperatuur, maar het is zorgwekkend voor de natuur'
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206470956
quote:
13s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 17:50 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat wordt weer voorpaginanieuws bij alle gerenommeerde media.

'Warmste 29 oktober in 100 jaar tijd'
'Experts zeggen dat dit een nieuwe normaal kan worden'
'Warme temperaturen tonen aan hoe snel het klimaat aan het veranderen is'
'Misschien een fijne temperatuur, maar het is zorgwekkend voor de natuur'
Wat zou er dan in de krant moeten staan over klimaat?
pi_206472627
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 21:12 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Wat zou er dan in de krant moeten staan over klimaat?
Los van dat letterlijk elke dag wel een hitterecord ergens is en dat niet op de voorpagina staat of uberhaupt ergens van belang. Hier heb je een kaartje van de VS die ik voor het gemak even voor waar aanneem: https://pudding.cool/2022/03/weather-map/ Koude-records een stuk minder, gek genoeg.
  Moderator donderdag 27 oktober 2022 @ 23:45:30 #294
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206472899
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 23:15 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Los van dat letterlijk elke dag wel een hitterecord ergens is en dat niet op de voorpagina staat of uberhaupt ergens van belang. Hier heb je een kaartje van de VS die ik voor het gemak even voor waar aanneem: https://pudding.cool/2022/03/weather-map/ Koude-records een stuk minder, gek genoeg.
Wel leuk dit artikel: https://www.warpnews.org/(...)it-was-20-years-ago/

China doet het in hun woestijn en het werkt, India doet het ook.. Dit kan ook op de droogste plekken in Afrika en POOF daar gaat de klimaat gekte :)

Het kan overal, dat is het mooie ervan.... Dat hoeft geen miljarden aan belasting van burgers te kosten.
Lach met een schone bips
pi_206472997
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 23:45 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Wel leuk dit artikel: https://www.warpnews.org/(...)it-was-20-years-ago/

China doet het in hun woestijn en het werkt, India doet het ook.. Dit kan ook op de droogste plekken in Afrika en POOF daar gaat de klimaat gekte :)

Het kan overal, dat is het mooie ervan.... Dat hoeft geen miljarden aan belasting van burgers te kosten.
Wacht even hoor, wat zijn denk je de problemen die mensen zien in de toekomst vanwege klimaatverandering of de CO2 uitstoot in den breedte?

Dat CO2 ook plantenvoedsel is en dus in principe leidt bij gelijke omstandigheid tot meer groen is dacht ik algemeen bekend (mits de grond het aan kan en bij voldoende water en als de planten het kunnen verwerken). Dit kan geprojecteerd op korte termijn leiden tot meer landbouw opbrengst en daarna tot minder. (Althans, dit staat me bij uit AR5, misschien dat dat inmiddels geweest is, je zou AR6 moeten raadplegen.)
  Moderator vrijdag 28 oktober 2022 @ 00:03:07 #296
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206473015
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 23:59 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Wacht even hoor, wat zijn denk je de problemen die mensen zien in de toekomst vanwege klimaatverandering of de CO2 uitstoot in den breedte?

Dat CO2 ook plantenvoedsel is en dus in principe leidt bij gelijke omstandigheid tot meer groen is dacht ik algemeen bekend. Dit kan geprojecteerd op korte termijn leiden tot meer landbouw opbrengst en daarna tot minder. (Althans, dit staat me bij uit AR5, misschien dat dat inmiddels geweest is, je zou AR6 moeten raadplegen.)
Jaaaaaaa, helemaal gelijk hoor. Of je laat het afgeschaalde land weer tot wasdom komen en je krijgt een natuur terug overal. De natuur zijn werk laten doen. Als wij die grond niet kaalgeplukt hadden was er niks aan de hand, niet qua CO en niet qua stikstof. Maar we kunnen het wel redden, en dat is weer gewoon de boel groen maken en de natuur zijn gang laten gaan. Maar daar zullen wij het denk ik niet eens over worden. Ik geloof in een perma cultuur.
Lach met een schone bips
  Moderator vrijdag 28 oktober 2022 @ 00:03:53 #297
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206473022
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2022 23:59 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Wacht even hoor, wat zijn denk je de problemen die mensen zien in de toekomst vanwege klimaatverandering of de CO2 uitstoot in den breedte?

Dat CO2 ook plantenvoedsel is en dus in principe leidt bij gelijke omstandigheid tot meer groen is dacht ik algemeen bekend (mits de grond het aan kan en bij voldoende water en als de planten het kunnen verwerken). Dit kan geprojecteerd op korte termijn leiden tot meer landbouw opbrengst en daarna tot minder. (Althans, dit staat me bij uit AR5, misschien dat dat inmiddels geweest is, je zou AR6 moeten raadplegen.)
Onze veluwe was geen heide in het verleden, dat weet je ook toch? Dat hebben wij als mens ervan gemaakt.
Lach met een schone bips
pi_206473063
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2022 00:03 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Jaaaaaaa, helemaal gelijk hoor. Of je laat het afgeschaalde land weer tot wasdom komen en je krijgt een natuur terug overal. De natuur zijn werk laten doen. Als wij die grond niet kaalgeplukt hadden was er niks aan de hand, niet qua CO en niet qua stikstof. Maar we kunnen het wel redden, en dat is weer gewoon de boel groen maken en de natuur zijn gang laten gaan. Maar daar zullen wij het denk ik niet eens over worden. Ik geloof in een perma cultuur.
Je denkt dat men het een probleem vindt, omdat de mens deze invloed heeft of denk je dat men ook concrete problemen voorziet?
  Moderator vrijdag 28 oktober 2022 @ 00:13:49 #299
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206473066
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2022 00:12 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Je denkt dat men het een probleem vindt, omdat de mens deze invloed heeft of denk je dat men ook concrete problemen voorziet?
Geen van beide, deze problemen kunnen met een paar jaar opgelost zijn door "zeker" in Afrika van woestijn weer bos te maken.
Lach met een schone bips
  Moderator vrijdag 28 oktober 2022 @ 00:16:30 #300
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206473075
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2022 00:12 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Je denkt dat men het een probleem vindt, omdat de mens deze invloed heeft of denk je dat men ook concrete problemen voorziet?
Wel is het zo dat deze oplossing die ik net gaf niet in de zakken van de Elite verdwijnt :)
Lach met een schone bips
  Moderator vrijdag 28 oktober 2022 @ 00:17:10 #301
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206473078
Dus?
Lach met een schone bips
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')