abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 augustus 2022 @ 23:07:32 #1
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205631688
Het kan je haast niet zijn ontgaan, de afgelopen jaren wordt alles met betrekking tot klimaatverandering breeduit gemeten in de media en de politiek. En dan het liefst op een zo'n angstaanjagende en hysterische wijze. Elke dag dat er ook maar een afwijkend of opvallend weerfenomeen is, wordt dit direct belicht, iets dat vroeger niet het geval was.





Is het enkel voor de clicks of zit er meer achter? Waarom worden burgers zo bang gemaakt? En geloof je zelf in klimaatverandering of niet? Zo ja, wat moeten we er aan doen? Kortom, alles over klimaatverandering en de hysterie in de media en de politiek kan hier door een BNW-lens worden besproken.

10 jaren plan van de VN:

Carbon emissions: Absolute and per capita reductions of 25% by 2025 and 45% by 2030.
Electricity consumption: Per capita reductions of 20% by 2025 and 35% by 2030.
Renewable energy: 40% by 2025 and 80% by 2030 of consumed electricity.
Commercial air travel: Per capita emissions reductions of 10% by 2025 and 15% by 2030.
Events: 100% of events (over 300 participants) meet established sustainability standards.
Climate neutrality: 100% of unavoidable carbon emissions are offset yearly from 2019 via certified carbon credits.
Operational efficiencies: demonstrated long term economic benefits from the Plan implementation.
Sustainable Development co-benefits: demonstrated increase in climate smart infrastructure and other sustainable development benefits to local communities from Plan implementation.

https://www.un.org/manage(...)-climate-action-plan
https://www.weforum.org/topics/climate-change



Tijd inderdaad voor een eigen topic, alle klimaatwaanzin kan nu hier.

8-)
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Moderator zaterdag 13 augustus 2022 @ 23:09:56 #2
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205631733
TOP Topictitel *O*
Lach met een schone bips
pi_205632220
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 23:09 schreef loveyoulongtime het volgende:
TOP Topictitel *O*
Helemaal mee eens. *O*
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205632262
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 18:25 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ook jij laat een buitengewoon zwart-witte manier van denken zien.
Valt wel mee, ik ben gewoon duidelijk. weet niet precies wat die gasten (aan de top)van plan zijn. heb wel vermoedens. Ze moeten wereldwijd de agenda aanhouden. Dat betekent dat wij straks al onze vrijheden kwijt zijn. (geen zin om uit te wijden) Tenzij we het niet meer pikken,..is misschien al te laat.
Daar zal jij ws anders over denken,omdat jij andere zaken en onderwerpen leest.

Het grootste deel (genjecteerden) zullen straks weer in angst gaan zitten en wachten op orders.

quote:
Ik zie ook wel eens berichtgeving bij de NOS waarbij ik vraagtekens zet.
Ik allang niet meer



quote:
Wat ik me vooral afvraag: wat zorgt er nou precies voor dat lieden zoals Summers, jij en Howardroark meteen zo ver doorschieten?
Kan alleen voor mezelf spreken. Het zo ver doorschieten zoals jij dat noemt is voor jou misschien zo. Ikzelf ben al een tijdje zoekende en weet ondertussen wel dat alles wat ze ons wijs maken gelogen is.

Er bestaat helemaal geen cojona of klimaat verandering, het is bewust gemanipuleerd. dat kunnen zij.
Of oorlog in Oekrane. De beelden die de nos aangeleverd krijgt zijn in scene gezet plus CGI. De top van de nos weet dat ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Allemaal onzin en hysterie wat ze op ons loslaten Dat willen ze ons doen geloven.

En dit verschillende soorten van paniek zaaien gebeurt nu overal in elk land. Wereldwijde agenda. Klausje en zijn vriendjes, weet je nog?
Of zou het een praatclubje zijn?

quote:
Waarom zijn zoveel mensen in dit subforum zo hopeloos ongenuanceerd? Waarom bevestigt dit subforum met een aantal vaste users dat beeld van social media als open riool? Nuance brengt je ver weg uit je comfortzone, want je moet moeite doen. Je kunt met nuance namelijk niet klakkeloos cynisch zijn en alles over 1 kam scheren. Maar het levert je wel een betrouwbaarder beeld op van de werkelijkheid. Je gebruikt dan namelijk niet meer je emoties als leidraad, maar een kritische denkwijze die wetenschappelijk is onderbouwd.
Je kan het wel wetenschappelijk onderbouwen maar het worden nooit feiten als het niet instrumenteel gemeten kan worden.
Aannames heet het dan.

quote:
Ik beschouw mezelf als een aanhanger van de boeddhistische filosofie. Dat betekent voor mij persoonlijk dat ik met mezelf heb afgesproken dat ik altijd de waarheid prefereer en altijd behoedzaam probeer te zijn voor het mezelf voor de gek houden.
Wat voor jou waarheid zou kunnen zijn zou voor mij geen waarheid kunnen zijn. Wat is de waarheid dan?

quote:
Maar bij mensen waarop ik zonet heb gereageerd krijg ik sterk de indruk dat ze het niet eens proberen. Ze zitten, denk ik, vast in dat comfortabele zwart-wit denken. Complotdenken is daar een onderdeel van, want het bevredigt een heleboel behoeften. Maar levert het betrouwbare informatie op? Allerminst.
Jij kan niet weten wat ik wel en niet doe. Dat zijn weer aannames. Maakt niet uit hoor.
pi_205634195
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 20:04 schreef HowardRoark het volgende:
In deze post ontbreekt het vooral van jouw kant aan nuances. Je hebt het er hier over dat heel veel mensen die 'zelf onderzoek doen', dat eigenlijk maar op basis van emoties zouden doen, waarbij men ook nog eens de eigen rationele vaardigheden overschat. Als het dus inderdaad allemaal zo negatief is, dan kunnen al die vele mensen dit maar beter niet doen en gewoon afgaan op wat de gevestigde media beweren.
Nee, absoluut niet. Ze kunnen proberen om op een meer kritisch-rationele wijze te leren redeneren. Net zoals er beproefde methoden zijn om taarten te bakken, poker te spelen of een muziekinstrument te leren, zijn er ook beproefde methoden om tot betrouwbare kennis te komen. Maar dat is een vaardigheid waar je rustig jaren over doet voordat je dat enigszins onder de knie hebt. Op universiteiten hebben ze daar research-masters voor, maar dat gaat over 1 enkel onderwerp. En zelfs dat beperkt zich tot een naturalistische methodologie toegepast op 1 enkele wetenschap. We zouden er op scholen veel (veel!) meer aandacht aan moeten besteden. Wat is betrouwbare kennis (epistemologie)? Wat is het verschil tussen een hypothese en een theorie? Hoe trek je logische conclusies? Hoe denk je via (Bayesiaanse) inferentie? Oftewel: ik ben een sterk voorstander om veel meer de nadruk te leggen op hoe leerlingen "moeten" denken dan wat ze moeten denken. "Moeten", als in: we weten uit talloos wetenschappelijk onderzoek dat dat betrouwbare kennis oplevert. Wij mensen zijn helemaal niet gevolueerd om kritisch te denken. Die bias omzeilen we met rationeel denken, gebaseerd op de wetenschappelijke methode.

Dat boek "Thinking Fast and Slow" van Kahneman is een uitstekend begin. Ik zou daar graag een middelbare school-variant van willen maken en mijn leerlingen dat willen onderwijzen. Wat ook een fantastisch initiatief is, gebaseerd op de Socratische methode:

https://streetepistemology.com/

Zie ook b.v. en de talloze discussies die Magnabosco heeft met allerlei mensen over allerlei overtuigingen.

Ik zeg dus absoluut niet om maar blind op de gevestigde media af te gaan. Hell, zelfs die gevestigde media maken dezelfde soort denkfouten. Denk bijvoorbeeld aan journalisten die sportcoaches ondervragen omdat deze na een succesvol jaar het jaar daarop veel minder presteren. Vaak is dat domweg te wijten aan regressie naar het gemiddelde, maar journalisten zoeken naar een causaal verband. Dat levert immers ook een beter verhaal op. Zie b.v. "Goochelen met getallen" van Hans van Manen.

Kortom: er zijn heel, heel veel manieren om je eigen denken aan te scherpen. Maar dat kost moeite. Je moet buiten je comfort zone stappen. Erkennen dat je eigen denken niet bepaald onfeilbaar is. Dat je last hebt van cognitive bias. Dat je "meningen" dikwijls uitingen zijn van je gemoedstoestand of je neiging tot causaal denken. Dat wij mensen last hebben van apofenie. Etc.etc.etc. Kritisch denken is een vaardigheid die erg lastig is te verkrijgen. Daar denken heel veel mensen veel te makkelijk over. "Zelf onderzoek doen" is niet een beetje internet afstruinen. Het is jezelf ook telkens bevragen.

Dat zou in elk geval al heel veel complotgeneuzel schelen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Haushofer op 14-08-2022 11:42:59 ]
-
pi_205634287
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 00:11 schreef koosbasterd het volgende:

Er bestaat helemaal geen cojona of klimaat verandering, het is bewust gemanipuleerd. dat kunnen zij.
Of oorlog in Oekrane. De beelden die de nos aangeleverd krijgt zijn in scene gezet plus CGI. De top van de nos weet dat ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Allemaal onzin en hysterie wat ze op ons loslaten Dat willen ze ons doen geloven.
Op deze manier kun je alles wegzetten als "nep". Op die manier kun je nooit je eigen ideen bekritiseren. Dat maakt complottheorien ook zo lastig: complotten komen voor in de geschiedenis, maar complottheorien zijn net zo flexibel als een slangemens met schouderluxatie: je kunt er alles mee verklaren. Dat maakt ze methodisch gezien onbetrouwbaar. Het is zoiet als de christen die bij lastige vragen "God did it" roept, en daarmee basta.

Ik heb een natuurkundige achtergrond, ben redelijk goed bekend met de natuur- en wiskundige aspecten van klimaatverandering, en ik maak me bijvoorbeeld wel degelijk zorgen over het klimaat. Ik ken mensen persoonlijk die dat soort onderzoek uitvoeren. Ik vind zo'n groots opgezet complot daarom nogal onwaarschijnlijk. Ook vraag ik me af hoeveel Oekrainse vluchtelingen jij gesproken hebt als je dat soort beweringen doet.

quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 00:11 schreef koosbasterd het volgende:
Wat voor jou waarheid zou kunnen zijn zou voor mij geen waarheid kunnen zijn. Wat is de waarheid dan?
Onzin. Bijvoorbeeld: "de menselijke CO2 uitstoot draagt voor X% bij aan de wereldwijde klimaatverandering" is wel of niet waar.

Maar we gaan elkaar niet overtuigen, natuurlijk. Dus ik laat het hier even bij :)
-
  zondag 14 augustus 2022 @ 11:54:33 #7
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205634314
Wat ook een goed boek voor leerlingen zou zijn is deze.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205634450
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:54 schreef controlaltdelete het volgende:
Wat ook een goed boek voor leerlingen zou zijn is deze.
Bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk dat op een vwo het vak filosofie slechts een keuzevak is. En ondertussen bieden ze op mijn school wel 7 (inderdaad, zeven) verschillende talen aan.

Want ze moeten wel een stokbrood in het Frans kunnen bestellen of een schnitzel in het Duits.
-
pi_205636866
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:11 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk dat op een vwo het vak filosofie slechts een keuzevak is. En ondertussen bieden ze op mijn school wel 7 (inderdaad, zeven) verschillende talen aan.

Want ze moeten wel een stokbrood in het Frans kunnen bestellen of een schnitzel in het Duits.
Er is wel meer op het onderwijs aan te merken tegenwoordig. Ik heb mij ook veelvuldig verbaasd over wat er op sommige universiteiten (in Nederland) zoal aan literatuur en theorien wordt voorgeschoteld (en ook hoe curricula worden samengesteld). Blind vertrouwen op wat er wordt geproduceerd binnen academia kan tegenwoordig echt niet meer.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205637192
twitter
pi_205637310
twitter


🤡 🤡 🤡
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 14 augustus 2022 @ 16:59:53 #12
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205637468
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
,Hellup het is 1 voor 12 , als we nu niks doen valt de hemel op ons dak :Y
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 19:01:39 #13
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205638363
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
Ik ga kapot hier _O-

Waar halen ze het vandaan?
Lach met een schone bips
  zondag 14 augustus 2022 @ 19:02:04 #14
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205638367
'Mooie' zomers zijn verleden tijd, zeggen klimaatpsychologen :+ : 'We moeten dingen benoemen zoals ze zijn'

quote:
Taal en beelden hebben een sterke invloed op hoe mensen op klimaatverandering reageren en handelen, zegt Wortelboer. "Termen als 'mooi weer' zijn dan niet handig", vindt ze. "De situatie is zo zorgelijk en levensbedreigend. We kunnen het eigenlijk niet meer steeds hebben over 'mooi weer'. We moeten de dingen benoemen zoals ze zijn."

"Het mag best mooi weer zijn en daar kunnen we ook zeker van genieten", benadrukt ze. "Maar in taalgebruik moet ook de urgentie duidelijk worden."

Ver-van-mijn-bed-show
Collega-klimaatpsycholoog Sara Helmink wijst erop dat klimaatverandering voor veel mensen nu nog een ver-van-hun-bed-show is. Door andere woorden en termen te kiezen komt de boodschap over de ingrijpende gevolgen waarschijnlijk beter aan, denkt ze.

"Termen als 1,5 graad opwarming van de aarde zijn veel te abstract", legt Helmink uit. "Maar 'dieren die doodgaan' en 'extreem weer' snappen we beter, want dat voelen en zien we." Zelf spreekt ze daarom vaak niet over 'opwarming' maar 'oververhitting' van de aarde. "Dat klinkt al een stuk minder leuk."
Fijn dat ze er bij vertellen op welke wijze ze je iets willen laten geloven met #klimaathysterie
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205638716
Tja, als je woke progressieve activisten de vrije hand geeft in de media is ALLES klimaatverandering.

Een 'klimaatpsycholoog' trouwens, hahaha. Bijzonder ook hoe ze bewust alles zo negatief mogelijk willen framen en hier gewoon heel open ook over zijn, alsof het iets is om trots op te zijn.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205638811
Ik zit trouwens de site van die mensen even te kijken, het is eigenlijk behoorlijk zorgwekkend hoe ver dit allemaal gaat. Het heeft echt iets van een cult over zich.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zondag 14 augustus 2022 @ 19:59:40 #17
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205638852
quote:
11s.gif Op zondag 14 augustus 2022 19:55 schreef HowardRoark het volgende:
Ik zit trouwens de site van die mensen even te kijken, het is eigenlijk behoorlijk zorgwekkend hoe ver dit allemaal gaat. Het heeft echt iets van een cult over zich.
Benoem jezelf tot klimaatpsycholoog als 1 van de stappen om klimaatpsycholoog te worden _O-
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205638962
Het valt vooral op dat deze twee vrouwen in dat artikel van EenVandaag zelf ook aangeven zich veel zorgen te maken over klimaatverandering. En in plaats van dan zelf aan de slag te gaan met die irrationele angsten wordt het op de maatschappij geprojecteerd. In de maatschappij zou er niet genoeg ernst en een gevoel van urgentie zijn over deze kwestie. Het eigen probleem is zogenaamd eigenlijk ineens het probleem van de maatschappij.

Dit is natuurlijk iets dat we met meer dingen terugzien tegenwoordig. Neem bijvoorbeeld dingen zoals 'fat shaming' of transgenderisme. In plaats van te erkennen dat problemen mbt zulke aangelegenheden bij individuen zelf liggen, moet ineens de maatschappij zich aanpassen. De maatschappij zou dan zogenaamd niet tolerant of accepterend genoeg zijn.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205639291
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
Dammit je was me net voor

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639344
Never

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639365
Ik krijg flashbacks uit 2020

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639382
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 16:43 schreef HowardRoark het volgende:
[ twitter ]

🤡 🤡 🤡
Maar die zwarte vent zeg dat het ook iets te maken met technologie (phones,video games enz.) heeft.
en daar heeft ie groot gelijk in.
Maar ja, als we alles op TV moeten geloven is er ook een pedo op elke straathoek te vinden, dus kan je beter je kinderen binnen houden.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_205639386
twitter


Heb de perfecte meme voor deze gelegenheid :7

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zondag 14 augustus 2022 @ 21:00:35 #24
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205639412
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 20:54 schreef Ali_boo het volgende:
Ik krijg flashbacks uit 2020

[ twitter ]
Opvallend hoe je bij al hun berichten je eigen fantasie moet gebruiken om hun geschetst plaatje vorm te geven
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205639436
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639488
twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639503
Het is geen vraag, eerder een bevel :Y

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639527
Kan hier wel gaan roepen, oh hell no, maar het komt er toch :') :')

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639605
Voel jij je gezegend vandaag de dag?

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639655
Niet dat het erbij word gemeld, maar ik ga er voor het gemak van uit dat het iets met klimaatverandering te maken heeft :Y

Onverklaarbaar veel dode vissen in een Poolse rivier

twitter


Maar ook de koeien zijn niet meer veilig

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205639670
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 19:02 schreef Summers het volgende:
'Mooie' zomers zijn verleden tijd, zeggen klimaatpsychologen :+ : 'We moeten dingen benoemen zoals ze zijn'
[..]
Fijn dat ze er bij vertellen op welke wijze ze je iets willen laten geloven met #klimaathysterie
Zouden ze klimaat ptsd toevoegen aan het dsm? Vast wel _O-
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 21:36:11 #32
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205639779
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:21 schreef Ali_boo het volgende:
Niet dat het erbij word gemeld, maar ik ga er voor het gemak van uit dat het iets met klimaatverandering te maken heeft :Y

Onverklaarbaar veel dode vissen in een Poolse rivier
Schijnt heel veel chemisch afval in die rivier gedumpt te zijn, dit keer geen climate change :)

Poolse overheid heeft zelfs een flinke bonus beloofd aan degene die de gouden tip heeft. Iets van 200k geloof ik.

Zal ook jaren duren voor de natuur in die rivier zich weer hersteld. Dit is gewoon misdadig wat daar gedaan is.
Lach met een schone bips
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 21:50:39 #33
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205639904
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:21 schreef Ali_boo het volgende:
Maar ook de koeien zijn niet meer veilig

Jonge wandelaars en zwemmers in Itali ook niet, vallen bij bosjes.... En daar geef ik ook climate change de schuld niet van :D Waarschijnlijk iets anders wat ze ingespoten gekregen hebben.

Maar wel grappig of eigenlijk helemaal niet grappig. Paar maanden gelden ging vee in Murrica ook spontaan kapot.

You will eat zhe bugs! Makkelijke manier van de veestapel krimpen. Zal hier niet snel gebeuren omdat de boeren hier kleinschaliger werken als in land oppervlakte en de boel in de gaten kunnen houden.
Lach met een schone bips
pi_205639923
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:36 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Schijnt heel veel chemisch afval in die rivier gedumpt te zijn, dit keer geen climate change :)

Poolse overheid heeft zelfs een flinke bonus beloofd aan degene die de gouden tip heeft. Iets van 200k geloof ik.

Zal ook jaren duren voor de natuur in die rivier zich weer hersteld. Dit is gewoon misdadig wat daar gedaan is.
Iemand daar wil dat we honger gaan lijden, dat is mijn theorie and I am sticking with it :Y)

Heb wel een comment gevonden op youtube, voor wat het waard is, die jouw verhaal onderstreept :

I live 30 km away from the area and there's a heap of industrial complexes along the river. It was always polluted and non-eco-friendly. Wouldn't be hard to dump something toxic into it either. With that many factories it would be near impossible to point out the one that caused the problem.
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator zondag 14 augustus 2022 @ 22:01:00 #35
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205640001
quote:
16s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:53 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Iemand daar wil dat we honger gaan lijden, dat is mijn theorie and I am sticking with it :Y)

Heb wel een comment gevonden op youtube, voor wat het waard is, die jouw verhaal onderstreept :

I live 30 km away from the area and there's a heap of industrial complexes along the river. It was always polluted and non-eco-friendly. Wouldn't be hard to dump something toxic into it either. With that many factories it would be near impossible to point out the one that caused the problem.
Haha, de mensen daar leven niet alleen van vis. Maar fijn om te horen dat je bij je punt blijft! Ge bent unne goeie
Lach met een schone bips
  zondag 14 augustus 2022 @ 22:40:42 #36
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205640423
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:23 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Zouden ze klimaat ptsd toevoegen aan het dsm? Vast wel _O-
Oh no de mogelijkheden zijn Eindeloos >:)
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 15 augustus 2022 @ 13:25:32 #37
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205644399


Klimaatpsycholoog _O-
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_205645710
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 13:25 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

Klimaatpsycholoog _O-
Okee, dus jarenlang is 32 graden “mooi weer” en hoop je dat als je op vakantie gaat je 2 of 3 weken “mooi weer” hebt, maar nu moeten we doen alsof het een ramp is dat het warm is in de zomer?

Oh noes, het is weer hellevuurweer. Code rood. Blijf in je huizen. Het wordt morgen 31 graden.

Zoiets?
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:21:27 #39
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205645864
Hierbij benoem ik mezelf tot klimaatpsycholoog zo waarlijk helpe mijn god :{w O-) *O*
Zo nu is het officieel ( mag ik ff vangen) _O-
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:38:39 #40
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205646031
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:21 schreef Summers het volgende:
Hierbij benoem ik mezelf tot klimaatpsycholoog zo waarlijk helpe mijn god :{w O-) *O*
Zo nu is het officieel ( mag ik ff vangen) _O-
Van Klimaatpsychologie.com
quote:
Ben jij een klimaatbewuste psycholoog die direct aan de slag wil? Hieronder 5 suggesties.


Beluister een podcast

Lees 5 wetenschappelijke artikelen

Gebruik je kennis en kunde op de werkvloer

Benoem jezelf tot klimaatpsycholoog

Volg een verdiepende cursus of opleiding

Eco-emoties

Klimaatstress is logisch, niet pathologisch. 75% van de Nederlanders maakt zich zorgen om het klimaat (bron: CBS). Er is dus sprake van een collectief probleem en dit zou geen individuele last moeten zijn. Veel mensen zijn zeer gealarmeerd en kunnen hier bijna dagelijks emotioneel last van hebben. Deze zorgen en emoties zijn belangrijk om bespreekbaar te maken: anders kunnen ze leiden tot verlamming of apathie.
Ik denk dat mensen meer stress ondervinden van de overheid dan van het klimaat :o
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:40:50 #41
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205646053
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:38 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]
Van Klimaatpsychologie.com
[..]
Ik denk dat mensen meer stress ondervinden van de overheid dan van het klimaat :o
Inderdaad en de msm , the weapons of mass deception }:|
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 15 augustus 2022 @ 16:49:24 #42
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_205646119
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:40 schreef Summers het volgende:

[..]
Inderdaad en de msm , the weapons of mass deception }:|
Jup

Wortelboer: ,,Een spinnenfobie is niet per se rationeel, omdat zo’n spin eigenlijk helemaal niet eng is. De klimaatcrisis is juist rationeel. Het is allemaal echt. Het is heel logisch dat je het hebt, omdat je tv kijkt of nieuwsberichten leest. Als die berichten je niets doen, zou ik het juist bijzonder vinden.’’

Uit het AD.

Deze Apeldoorner en Deventenaar helpen gestreste mensen door de klimaatcrisis: ‘Het is allemaal echt’
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  maandag 15 augustus 2022 @ 17:27:17 #43
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205646447
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 16:49 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]
Jup

Wortelboer: ,,Een spinnenfobie is niet per se rationeel, omdat zo’n spin eigenlijk helemaal niet eng is. De klimaatcrisis is juist rationeel. Het is allemaal echt. Het is heel logisch dat je het hebt, omdat je tv kijkt of nieuwsberichten leest. Als die berichten je niets doen, zou ik het juist bijzonder vinden.’’

Uit het AD.

Deze Apeldoorner en Deventenaar helpen gestreste mensen door de klimaatcrisis: ‘Het is allemaal echt’

Ik zou het juist bijzonder vinden als mensen nog in die bull shit trappen , vieze gaslighter :N
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205646713
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 13:25 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

Klimaatpsycholoog _O-
_O- _O-
Wat een raar mens. ze is vast lid van het WEF.
Laat mensen genieten van het mooie warme weer. Ze maken mensen bang met van alles. Zo blij dat ik geen TV meer kijk
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
  maandag 15 augustus 2022 @ 18:11:00 #45
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205646750
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:06 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
_O- _O-
Wat een raar mens. ze is vast lid van het WEF.
Laat mensen genieten van het mooie warme weer. Ze maken mensen bang met van alles. Zo blij dat ik geen TV meer kijk
Echt he wat een bevrijding :Y
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205647034
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:11 schreef Summers het volgende:

[..]
Echt he wat een bevrijding :Y
zekers, helaas mijn man kijkt tv en die gelooft wel in klimaatverandering :{
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
  maandag 15 augustus 2022 @ 18:50:13 #47
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205647085
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:46 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
zekers, helaas mijn man kijkt tv en die gelooft wel in klimaatverandering :{
Alsof de wereld in tweeen is gesplitst
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205647098
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:46 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
zekers, helaas mijn man kijkt tv en die gelooft wel in klimaatverandering :{
Je denkt dat het klimaat niet verandert?!
pi_205647316
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:50 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Je denkt dat het klimaat niet verandert?!
klimaat veranderd altijd sinds het ontstaan van de aarde.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205647420
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:08 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
klimaat veranderd altijd sinds het ontstaan van de aarde.
Dus je gelooft wel in klimaatverandering, maar niet dat menselijk handelen dit keer de oorzaak is?

Wat denk je in dat geval wat dan de oorzaak is van de moderne snelle temperatuurstijging?
pi_205647472
twitter
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205647798
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:08 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
klimaat veranderd altijd sinds het ontstaan van de aarde.
Of de definitie van Het Weer veranderd is.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  maandag 15 augustus 2022 @ 20:17:42 #53
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205648036
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205649857
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:17 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Dus je gelooft wel in klimaatverandering, maar niet dat menselijk handelen dit keer de oorzaak is?

Wat denk je in dat geval wat dan de oorzaak is van de moderne snelle temperatuurstijging?
De mens zal er vast iets van invloed op hebben, maar niet zo dramatisch zoals ze beweren. Men kan zich beter druk maken om het milieu zoals vroeger, daar kan de mens wel wat aan doen.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205649929
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:30 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
De mens zal er vast iets van invloed op hebben, maar niet zo dramatisch zoals ze beweren. Men kan zich beter druk maken om het milieu zoals vroeger, daar kan de mens wel wat aan doen.
Wat is dan wel hoofdzakelijk de oorzaak van de stijgende temperaturen boven land en in de oceanen denk je? Waar komt die energie vandaan, terwijl de zon praktisch evenveel (en zelfs ietsje minder) energie geeft de laatste decennia?
pi_205650065
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2022 19:17 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Dus je gelooft wel in klimaatverandering, maar niet dat menselijk handelen dit keer de oorzaak is?

Wat denk je in dat geval wat dan de oorzaak is van de moderne snelle temperatuurstijging?
Dat de natuur zijn gang gaat zoals het sinds het ontstaan van de aarde gaat. We hebben vaker hittegolven in het verleden gehad.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205650170
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:48 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Dat de natuur zijn gang gaat zoals het sinds het ontstaan van de aarde gaat. We hebben vaker hittegolven in het verleden gehad.
Ja, en de klimaatverandering in het verleden had dan net zo goed oorzaken waar je bij kunt vragen hoe dat kwam. Je zegt nu eigenlijk dat, omdat in het verleden mensen stierven door natuurlijke oorzaak een net gevonden lijk niet vermoord zal zijn.

Als ik je zou vragen waarom in het verleden ook wel eens temperaturen stegen (of daalden), dan is zeggen: “de natuur gaat zijn gang” geen verklaring. Net zo min als dat nu een verklaring is op de vraag waar je denkt dat de energie vandaan komt om de temperaturen te laten stijgen of waarom je valt als je van een brug springt.
  maandag 15 augustus 2022 @ 23:01:32 #58
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_205650182
je praat poep

adendum plus nog meer poep
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_205650878
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 23:01 schreef DeMolay het volgende:
je praat poep

adendum plus nog meer poep
Was teveel poep ook niet slecht voor het klimaat ?
:+
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205651949
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 22:48 schreef JediMasterLucia het volgende:

[..]
Dat de natuur zijn gang gaat zoals het sinds het ontstaan van de aarde gaat. We hebben vaker hittegolven in het verleden gehad.
En dat vrijwel elk basaal natuurkundig inzicht impliceert dat wij hoogstwaarschijnlijk een stevige vinger in de pap hebben, dat negeer je dan?

Geloof je ook dat roken kanker veroorzaakt? Of is dat ook "de natuur die zijn gang gaat sinds de geboorte"? "We hebben vaker celdelingen in het verleden gehad"?
-
pi_205652054
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 10:06 schreef Haushofer het volgende:

[..]
En dat vrijwel elk basaal natuurkundig inzicht impliceert dat wij hoogstwaarschijnlijk een stevige vinger in de pap hebben, dat negeer je dan?

Geloof je ook dat roken kanker veroorzaakt? Of is dat ook "de natuur die zijn gang gaat sinds de geboorte"? "We hebben vaker celdelingen in het verleden gehad"?
Roken veroorzaakt kanker ja. Mijn moeder is er aan overleden na 3 jaar er tegen gevochten te hebben. :{
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_205652690
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 10:19 schreef JediMasterLucia het volgende:
Roken veroorzaakt kanker ja. Mijn moeder is er aan overleden na 3 jaar er tegen gevochten te hebben. :{
Dat spijt me voor je.

Het causale verband tussen roken en longkanker is zo ongeveer net zo gevestigd als het causale verband tussen de opwarming van de aarde en onze broeikasuitstoot.

Ik heb ook wel eens het idee dat mensen jouw soort argumenten gebruiken omdat ze het hoogmoed vinden dat wij nietige mensen invloed hebben op dat oh zo grote klimaat. Het volgt ook uit onze liefde voor lineaire denken. Wel, grote gevolgen hebben lang niet altijd grote oorzaken nodig. 50 milligram cyanide is bijvoorbeeld voldoende om je hele lichaam stop te zetten.
-
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 16:21:23 #63
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205655421


[ Bericht 100% gewijzigd door SuperHartje op 17-08-2022 17:59:06 (Geen oneliners, discussie op inhoud) ]
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205656464
quote:
Inretail, de brancheorganisatie van winkeliers, roept alle winkels op om hun deuren dicht te doen om energie te besparen. Met open deuren verbruiken winkels met airco in de zomer meer energie. Hetzelfde geldt in de winter voor winkels met verwarming.

De organisatie komt de komende weken met een campagne om te bewerkstelligen dat een gesloten deur de standaard wordt. "Als je als winkelier je deur openhoudt, dan heb je iets uit te leggen aan de maatschappij", zegt Inretail-directeur Jan Meerman.
https://nos.nl/artikel/24(...)-energie-te-besparen
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 18:39:07 #65
451005 Grems
Clown World
pi_205656494
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 18:35 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het blijft amusant dat zoveel mensen zich laten inpakken door erfzonde 2.0

Vaak ook mensen die claimen niet gelovig te zijn, valt op.
pi_205656830
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 11:33 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Dat spijt me voor je.

Het causale verband tussen roken en longkanker is zo ongeveer net zo gevestigd als het causale verband tussen de opwarming van de aarde en onze broeikasuitstoot.

Ik heb ook wel eens het idee dat mensen jouw soort argumenten gebruiken omdat ze het hoogmoed vinden dat wij nietige mensen invloed hebben op dat oh zo grote klimaat. Het volgt ook uit onze liefde voor lineaire denken. Wel, grote gevolgen hebben lang niet altijd grote oorzaken nodig. 50 milligram cyanide is bijvoorbeeld voldoende om je hele lichaam stop te zetten.
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 19:30:17 #67
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205656951
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
Die modellen met onzekerheid ga je altijd houden. Dat lijkt me geen reden om dan maar geen actie te ondernemen.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_205657045
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:30 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Die modellen met onzekerheid ga je altijd houden. Dat lijkt me geen reden om dan maar geen actie te ondernemen.
Dat stel ik volgens mij ook nergens voor. Ik ben helemaal voor aanpassing en grote investeringen in de ontwikkeling van betrouwbare en schone vormen van energie. Nog idealer zou natuurlijk zijn als we goede manieren zouden kunnen vinden om de CO2 uit de lucht te halen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 16 augustus 2022 @ 19:42:15 #69
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_205657073
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:39 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat stel ik volgens mij ook nergens voor. Ik ben helemaal voor aanpassing en grote investeringen in de ontwikkeling van betrouwbare en schone vormen van energie. Nog idealer zou natuurlijk zijn als we goede manieren zouden kunnen vinden om de CO2 uit de lucht te halen.
Helemaal mee eens :)
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_205662278
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 16:55 schreef Summers het volgende:

[..]
Het is niet onze schuld dat jij zo bevooroordeeld bent dat je je nooit hebt verdiept in conspiracies en het msm geluid verkondigd dat er dan iets mis is met die mensen . Dan heb je zelf nooit twee kanten van een verhaal gehoord en je eigen mening gevormd.

Je bent alleen maar aan het projecteren . Steeds meer mensen worden wakker dus jij zal je wel eenzaam voelen dat mensen jouw geloof verlaten en je 20ste eeuwse denkwijze .We leven in de 21ste eeuw of het jou nou wel of niet uitkomt .

Met je theoretische boedistische filosofie over zelfverwezelijking .
Je kan niet EN daar in geloven en tegelijk geloven dat jij andere mensen moet vertellen hoe ze moeten denken en wat ze moeten geloven .
In de praktijk zijn mensen zoals mij al wakker en je kan vooruitgang niet tegenhouden en dat houd toch echt in dat mensen anders gaan denken en anders naar de wereld gaan kijken. Jij loopt gewoon achter en er is niks mis met ons :W
Nogmaals: geen enkele inhoudelijke reactie :)

Je kunt wel menen dat de theorie dat wij mensen grotendeels verantwoordelijk zijn voor de enorme temperatuursstijging van de laatste anderhalf eeuw niet deugt, maar dit staat wetenschappelijk als een huis. Als jij van een toren springt, en roept "dat zwaartekracht niet bestaat" en dat je "wakker bent geworden", dan val je nog steeds te pletter.

Daarbij zeg ik niet hoe mensen moeten denken in het algemeen. Mensen mogen denken wat ze willen. Maar als ze betrouwbare conclusies willen trekken, dan zijn er beproefde denkmethoden. Als je dat ontkent, dan valt er verder weinig te bespreken, natuurlijk, maar dat verbaast me niet; je ontkent immers wel meer basale wetenschap, alsof wetenschap een mening is.

Als je denkt dat dit niet strookt met boeddhistisch denken, dan vrees ik dat je een slecht beeld van boeddhisme hebt. Doorloop maar eens een Zensessie :)
-
pi_205662287
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 17:22 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Dat zeg ik niet. Hij doet zijn werk waarschijnlijk goed, alleen heeft ie niet door dat hij werkt met gemanipuleerde zooi. Maakt niet uit wat.
En dat bedoel ik: als je experts hiervan beschuldigt en meent dat ze te dom zijn om hun eigen werk te begrijpen, terwijl jij dit vanaf de zijlijn roept, dan sta je mijns inziens 0,0 kritisch naar je eigen denken :) Hiermee kun je alles rechtvaardigen, en dat verklaart voor mij ook eenvoudig waarom jij zo zwart-wit denkt.
-
pi_205662307
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:14 schreef HowardRoark het volgende:
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
Onzin. Dit geldt voor elk onderzoek. Ik weet niet wat je precies met "echt zal verlopen" bedoelt, maar als ik 1000 keer met een dobbelsteen gooi, dan weet ik dat ik hoogst waarschijnlijk ongeveer 167 keer een 1 zal gooien. Dat kan ook 180 zijn, of 150 keer. Het kan natuurlijk ook 0 keer zijn, maar dat is buitengewoon onwaarschijnlijk. Hoe mijn dobbelsteenworpen "echt allemaal verlopen" weten we inderdaad niet, maar dat is niet de hamvraag.

De hamvraag is: stel dat jij een ton van je eigen geld zou moeten inzetten op hoeveel enen ik ga gooien. Wat wed je dan? Dat ik (zeg) tussen de 147 en 187 enen ga gooien, of dat ik er 10 ga gooien?

Je gebruikt het begrip "onzekerheid" op een verkeerde manier :)
-
pi_205662321
Maar ik denk dat ik wel weer even genoeg heb van het getrol van Summers (waar trouwens niet tegen wordt opgetreden, terwijl een reactie van mij wel als "op de man" is weggehaald), dus ik wens iedereen hier nog alle goeds. Ik ben wel weer even klaar met dit subforum :)
-
pi_205666195
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 08:46 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Onzin. Dit geldt voor elk onderzoek. Ik weet niet wat je precies met "echt zal verlopen" bedoelt, maar als ik 1000 keer met een dobbelsteen gooi, dan weet ik dat ik hoogst waarschijnlijk ongeveer 167 keer een 1 zal gooien. Dat kan ook 180 zijn, of 150 keer. Het kan natuurlijk ook 0 keer zijn, maar dat is buitengewoon onwaarschijnlijk. Hoe mijn dobbelsteenworpen "echt allemaal verlopen" weten we inderdaad niet, maar dat is niet de hamvraag.

De hamvraag is: stel dat jij een ton van je eigen geld zou moeten inzetten op hoeveel enen ik ga gooien. Wat wed je dan? Dat ik (zeg) tussen de 147 en 187 enen ga gooien, of dat ik er 10 ga gooien?

Je gebruikt het begrip "onzekerheid" op een verkeerde manier :)
Hihi, dat is opmerkelijk. Dus elk onderzoek is volgens jou van gebaseerd op langetermijnprognoses? Bijzonder. Ik zou als ik jou was even teruggaan naar 'Statistiek en Onderzoeksmethoden 101'. Want wat ik stelde is namelijk gewoon correct.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205666718
quote:
10s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 15:42 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Hihi, dat is opmerkelijk. Dus elk onderzoek is volgens jou van gebaseerd op langetermijnprognoses? Bijzonder. Ik zou als ik jou was even teruggaan naar 'Statistiek en Onderzoeksmethoden 101'. Want wat ik stelde is namelijk gewoon correct.
Hihi. Nee, ik zeg dat jouw opmerking over "onzekerheid" en "we weten niet hoe het precies zal lopen" geen hout snijdt. Het gaat hier om risico-analyses, en risico's schat je af met behulp van kansen. Dat kan op z'n Bayesiaans, of door gebruik te maken van de frequentistische opvatting van kansen door b.v. ensembleberekeningen. Zo doen ze ook de weersvoorspellingen op je buienradar. Je lijkt dus met je opmerking de betekenis van de onzekerheid in deze scenario's niet goed te interpreteren.

Als je het verschil niet kent tussen frequentistische en Bayesiaanse kansopvattingen, dan stel ik voor dat je zelf ff naar je 'Statistiek en Onderzoeksmethoden 101' gaat.

Maar zoals ik zei, ik ben ff weg hier, dus mocht je nog het laatste woord willen hebben, dan kan dat hieronder.
-
pi_205666883
  Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 18:06:20 #77
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_205667362
Gwn op inhoud discussiren. Opgeschoond.
Niet op de man! Het komt niet erg snugger over ook. Doet ons subforum geen goed.
A child is born with no state of mind.
  Moderator woensdag 17 augustus 2022 @ 18:11:45 #78
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_205667416
Geen getrol gvd!
A child is born with no state of mind.
pi_205668364
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2022 19:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nou, dat verband is zelfs groter als ik mij niet vergis (afgaande op het meest recente rapport van het IPCC). Maar daarbij natuurlijk wel moet worden gezegd is dat het allemaal schattingen betreft op basis van modellen. Dit zorgt er altijd voor dat er bepaalde onzekerheid in het spel blijft. Hoe het echt allemaal zal verlopen weten we niet.
Tsja...hebben we ook met die corona bullshit wetenschaapelijk 'modellen' gezien.
Excuus voor de off topic.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  woensdag 17 augustus 2022 @ 22:12:44 #80
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205670696
twitter
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205681784
Uit de Trouw:





Zijn gewoon twee hele verschillende huizen, maarja de angst moet er wel inblijven natuurlijk :+

Op google maps zie je ook nog eens heel duidelijk dat het ene huis een stuk dichterbij staat, knap staaltje misleiding weer dus.



[ Bericht 11% gewijzigd door Bananenbennie op 19-08-2022 01:00:34 ]
pi_205681872
Je bent echt de lul als je een eigen huis hebt. Verkopen die zooi (en huren) nu het nog kan...
neh, te laat denk

Nou ja, we zijn allemaal de lul als we alles maar pikken
Langzaam naar de slachtbank, en men vind het prima
pi_205681909
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 23:51 schreef koosbasterd het volgende:
Je bent echt de lul als je een eigen huis hebt. Verkopen die zooi (en huren) nu het nog kan...
neh, te laat denk

Nou ja, we zijn allemaal de lul als we alles maar pikken
Langzaam naar de slachtbank, en men vind het prima
Jij gelooft die bullshit dus?
pi_205681942
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 23:58 schreef Bananenbennie het volgende:

[..]
Jij gelooft die bullshit dus?
Nou niet echt, maar huizenbezitters wel denk. De meesten geloven alles wat men hun voorschotelt, waarom dit dan niet?
Wat ik zeg, er zullen binnenkort wel maatregelen komen. Ze zullen de huizenbezitters op kosten gaan jagen want gevaarlijk die droogte. Huisje zou zomaar in kunnen storten
pi_205681956
Uiteindelijk bezit je niets en hebt dat nooit gedaan. Het lijkt maar zo
pi_205682002
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 00:04 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Nou niet echt, maar huizenbezitters wel denk. De meesten geloven alles wat men hun voorschotelt, waarom dit dan niet?
Wat ik zeg, er zullen binnenkort wel maatregelen komen. Ze zullen de huizenbezitters op kosten gaan jagen want gevaarlijk die droogte. Huisje zou zomaar in kunnen storten
inderdaad
  Moderator maandag 22 augustus 2022 @ 04:30:18 #87
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205709546
Lach met een schone bips
pi_205709946
quote:
Ja, leuk, dat is wat ik mijn leerlingen ook altijd vraag als we het over broeikasgassen hebben. Maar legt Willie Soon ook uit dat de H2O-concentratie onderhevig is negatieve feedback? Als je er veel van in de atmosfeer pompt, dan zal door condensatie het merendeel er weer uitregenen. CO2 is daarentegen merendeels onderhevig aan positieve feedback.

Om het anders te zeggen: de orde van verblijftijd van een H20-molecuul in de atmosfeer is dagen, die van een CO2-molecuul is decennia.

-edit: op zijn Wikipediapagina staat

quote:
From 2005 to 2015, Soon had received over $1.2 million from the fossil fuel industry, while failing to disclose that conflict of interest in most of his work.
Toch weer typisch dat ik dat op een forum als BNW moet aanstippen. Hier gaan geen alarmbellen af? :D
-
pi_205727983
twitter

~:)
pi_205728791
quote:
Ken je het verhaal ook achter deze "voorspelling", en hoe breed gedragen deze werd voor welke periode?

Makkelijk scoren dit weer. :) Diepgravend "zelfonderzoek" :Y :')

Zie bijvoorbeeld hier: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm

quote:
The fact is that around 1970 there were 6 times as many scientists predicting a warming rather than a cooling planet. Today, with 30+years more data to analyse, we've reached a clear scientific consensus: 97% of working climate scientists agree with the view that human beings are causing global warming.
Cherrypicking dus.
-
pi_205728926
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 09:32 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ken je het verhaal ook achter deze "voorspelling", en hoe breed gedragen deze werd voor welke periode?

Makkelijk scoren dit weer. :) Diepgravend "zelfonderzoek" :Y :')

Zie bijvoorbeeld hier: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm
[..]
Cherrypicking dus.
Je post een wazige website met twijfelachtige aannames, is dat wel zelfonderzoek? :W

pi_205730292
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 23:34 schreef Bananenbennie het volgende:
Uit de Trouw:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zijn gewoon twee hele verschillende huizen, maarja de angst moet er wel inblijven natuurlijk :+

Op google maps zie je ook nog eens heel duidelijk dat het ene huis een stuk dichterbij staat, knap staaltje misleiding weer dus.

[ afbeelding ]
Dat er veel huizen gaan verzakken de komende dertig jaar door een laag grondwaterpeil is echt niets nieuws hoor.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_205730455
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 09:46 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Je post een wazige website met twijfelachtige aannames, is dat wel zelfonderzoek? :W
"Een wazige website". :')

Kun je de informatie ook even aanstippen die in die link worden genoemd die volgens jou niet klopt?

En ja hoor, daar is-ie weer: de herschenscheet dat klimaatwetenschappers betaald worden om hun wetenschap te bedrijven. Met grote oliebedrijven en alle belangen in fossiele brandstoffen wereldwijd moet je wel een flink herseninfarct gehad hebben om dat argument serieus naar voren te schuiven. :D

En dat in, jawel, BNW :') Alles wordt op de grote complothoop gegooid, maar de belangen in de fossiele brandstofindustrie worden kleiner geacht dan de researchfunds in de klimaatwetenschappen. Alsof je op een stronthoop zit te zoeken naar stront en het niet kan vinden.

Kortom: je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk. Dank voor de glimlach, though.
-
pi_205730718
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 09:32 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ken je het verhaal ook achter deze "voorspelling", en hoe breed gedragen deze werd voor welke periode?

Makkelijk scoren dit weer. :) Diepgravend "zelfonderzoek" :Y :')

Zie bijvoorbeeld hier: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm
[..]
Cherrypicking dus.
Dit is absoluut een interessante website:
quote:
Skeptical Science is a climate science blog and information resource created in 2007 by Australian former cartoonist and web developer, John Cook, who received a PhD degree in cognitive science in 2016.
Nu is de cruciale vraag natuurlijk: wat maakt een cartoonist, webdeveloper en psycholoog een expert op het gebied van klimaatverandering?
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:25 schreef Haushofer het volgende:

[..]
"Een wazige website". :')

Kun je de informatie ook even aanstippen die in die link worden genoemd die volgens jou niet klopt?

En ja hoor, daar is-ie weer: de herschenscheet dat klimaatwetenschappers betaald worden om hun wetenschap te bedrijven. Met grote oliebedrijven en alle belangen in fossiele brandstoffen wereldwijd moet je wel een flink herseninfarct gehad hebben om dat argument serieus naar voren te schuiven. :D

En dat in, jawel, BNW :') Alles wordt op de grote complothoop gegooid, maar de belangen in de fossiele brandstofindustrie worden kleiner geacht dan de researchfunds in de klimaatwetenschappen. Alsof je op een stronthoop zit te zoeken naar stront en het niet kan vinden.

Kortom: je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk. Dank voor de glimlach, though.
Hmm, ik heb eerder het idee dat jij jezelf hier belachelijk aan het maken bent. Je zit hier meer dan eens users, hun denkwijzen en dit subforum in het algemeen te bespotten (dat zou in andere subfora niet eens worden geaccepteerd), maar hoopt hun vervolgens wel te overtuigen van jouw eigen geprefereerde gedachtegoed. Ik betwijfel of dit een succesvolle strategie is.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_205731070
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:07 schreef Ludachrist het volgende:

[..]
Dat er veel huizen gaan verzakken de komende dertig jaar door een laag grondwaterpeil is echt niets nieuws hoor.
Dat was ook geheel niet mijn punt.
pi_205731463
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 12:44 schreef HowardRoark het volgende:
Je zit hier meer dan eens users, hun denkwijzen en dit subforum in het algemeen te bespotten (dat zou in andere subfora niet eens worden geaccepteerd), maar hoopt hun vervolgens wel te overtuigen van jouw eigen geprefereerde gedachtegoed. Ik betwijfel of dit een succesvolle strategie is.
Ja, je hebt helemaal gelijk. Dit is een domme strategie. Ik vind de denkbeelden van een aantal mensen hier domweg als intellectuele luiheid. En niet alleen dat: ook als schadelijk. De publieke opinie wordt meer en meer overheersd door onderbuikgevoel, en wetenschap wordt meer en meer als "slechts een mening" gezien. Ik ga daarmee natuurlijk met inhoudelijke argumenten mensen hier niet overtuigen. Een aantal users zitten hier immers, zoals ik dat ervaar, vooral vanuit hun onderbuik te redeneren en de gebruikelijke drogargumenten te geven.

Dus nogmaals: je hebt gelijk :) Ik doe er niemand een plezier mee om mijn eigen frustraties hierover hier te botvieren, en het is volledig verspilde moeite. Dus tab :)
-
pi_205731533
quote:
Zou leuk/interessant zijn als de Elfstedentocht deze winter zou door gaan....maar wel een beetje duur voor ons allemaal.
Tis maar 15 keren gebeuren sinds 1909 zie ik.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_205731599
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 14:14 schreef Tingo het volgende:

[..]
Zou leuk/interessant zijn als de Elfstedentocht deze winter zou door gaan....maar wel een beetje duur voor ons allemaal.
Tis maar 15 keren gebeuren sinds 1909 zie ik.
Je moet er wat voor over hebben. En met een hoge energierekening pakken we Putin hard aan, mooi toch? :6
pi_205731640
twitter

twitter

Hier gaat t naar toe, bereid je maar alvast voor. Het einde van overvloed en het einde van welvaart in Europa.

[ Bericht 10% gewijzigd door NeeOfTochJA op 24-08-2022 14:40:42 ]
pi_205731725
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 14:05 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ja, je hebt helemaal gelijk. Dit is een domme strategie. Ik vind de denkbeelden van een aantal mensen hier domweg als intellectuele luiheid. En niet alleen dat: ook als schadelijk. De publieke opinie wordt meer en meer overheersd door onderbuikgevoel, en wetenschap wordt meer en meer als "slechts een mening" gezien. Ik ga daarmee natuurlijk met inhoudelijke argumenten mensen hier niet overtuigen. Een aantal users zitten hier immers, zoals ik dat ervaar, vooral vanuit hun onderbuik te redeneren en de gebruikelijke drogargumenten te geven.

Dus nogmaals: je hebt gelijk :) Ik doe er niemand een plezier mee om mijn eigen frustraties hierover hier te botvieren, en het is volledig verspilde moeite. Dus tab :)
Ik zou juist zeggen dat het waardevol is als je wel informatie blijft geven. Als de persoon zelf niet openstaat voor feitelijke informatie dan heb je nog altijd een veelvoud van andere mensen die meelezen en daar misschien wel voor openstaan. Toen ik zelf wat twijfelde over de menselijke invloed op ons klimaat (- nee, niks zo stom als dat klimaatwetenschap corrupt zou zijn vanwege financiering van de overheid; alsof de overheid ooit een excuus nodig had om belasting te heffen ofzo of wat anders het snode plan moge zijn -) vond ik het verhelderend dat mensen de leugens en wel degelijke corrupte geldstromen van de twijfelzaaiers steeds lieten zien.

En ja, het kan frustrerend zijn als iemand anders zich naar jouw gevoel dom opstelt. Misschien dat je wat kunt halen uit stocisme, wat naar ik meen toch betrekkelijk veel lijkt op boeddhistische filosofie? Uit persoonlijke ervaring wordt een stocijnse houding hierin ook makkelijker als je een tijd, (naar boeddhistisch gebruik? ), dagelijks mindfulness meditatie bezigt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')