golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 21:40 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 21:42 |
Sosha Duysker. Sosha is vanaf januari 2022 een nieuw vast gezicht bij omroep KRO-NCRV en is daar onder meer verbonden aan de programma’s Keuringsdienst van Waarde en Brandpunt+ en het online platform Spot On. Ze begon in 2017 als presentatrice bij NPO Zapp en was onder meer vijf jaar werkzaam bij Het Klokhuis. Verder is Sosha actief als (stem)actrice en als presentatrice voor onder meer het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Nederlands Film Festival en het Gouden Kalveren Gala. Eind 2020 kreeg ze de Philip Bloemendal Prijs toegekend als ‘grootste journalistieke presentatietalent’ en in 2021 ontving ze veel lof voor haar rol in de documentaire Opstand op de Neptunus. | |
de_boswachter | donderdag 10 februari 2022 @ 21:58 |
Koekoek | |
chufi | vrijdag 11 februari 2022 @ 00:19 |
Ik vond haar Italiaans voldoende | |
111210 | vrijdag 11 februari 2022 @ 07:53 |
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:34 |
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:39 |
Dit werkt ook nogal onbeleefd, als zij goed italiaans spreekt, vervolgens Engels vragen stelt en hij italiaans antwoord, dat werkt nogal vreemd | |
de_boswachter | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:46 |
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen. | |
111210 | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:47 |
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salami | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:47 |
Dit dus. | |
111210 | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:48 |
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind. Zal een generatie dingetje zijn. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:54 |
Ook in Italie ligt er Industrievleeswaar in de Supermarkt, veel zelfs, maar is de echt goede salami ook te koop. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 08:59 |
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo. Ik denk eerlijk gezegt dat de meeste Nederlanders, maar Duitsers net zo goed, alleen maar industrieproducten kennen, itt zuid europa, maar het is zeker niet zo dat er in Italie ofzo alleen maar de echte ambachtelijke producten worden gegeten. | |
111210 | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:02 |
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mij | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:02 |
Wat ik mis in het hele verhaal is eigenlijk het belangrijkste, wat je bij die Italiaanse boer zag, maar waar niet over gesproken werd. De witte schimmel Een goede salami heeft een witte schimmel aan de buitenkant, bij Industrie producten die er op willen lijken vervangen door wit plastic, of rijstpoeder, en bij gesneden vleeswaren helemaal niet aanwezig. Ook die ambachtelijke Nederlandse worstmaker had het er niet over. Maar een goede salami heeft imho een schimmel aan de buitenkant, die zorgt, net als bij brie, voor een specifieke smaak. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:04 |
Ja klopt, hopelijk zet dat door. | |
Molo | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:04 |
Rijstpoeder op je worst ipv schimmel? | |
derLudolf | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:04 |
Of het was ingestudeerd? Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:06 |
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:09 |
Ook over melkzuurbacterien die mede voor de rijping zorgen werd niets gezegd. Jammer, ipv de telefoongesprekken hadden ze het beter over het ambachtelijke worstmaken kunnen hebben, | |
Molo | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:12 |
Treurig Harde worst, met schimmel en darm | |
Bramito | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:12 |
Dat is Russisch denk ik…. | |
Molo | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:13 |
| |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:24 |
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen. | |
Bramito | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:26 |
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede. | |
Molo | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:30 |
Of het zijn deep fakes | |
Bramito | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:35 |
Jij weet! | |
RedFever007 | vrijdag 11 februari 2022 @ 09:52 |
dan beheerst ze de taal dus onvoldoende | |
golfer | vrijdag 11 februari 2022 @ 10:03 |
Ik vond het wel grappig dat die veelvuldig onderscheiden Meester Worstenmaker (Dennis van der Ven...) op een ambachtelijke manier mooie worsten maakte, maar vanwege de vraag ernaar, toch ook gewoon van die fabrieksworsten in zijn zaak verkocht. | |
Nine. | vrijdag 11 februari 2022 @ 10:04 |
Doe dan ook alles in het Italiaans of Engels, i.p.v. dit halfzachte gedoe... | |
RedFever007 | vrijdag 11 februari 2022 @ 11:04 |
Maare Marijn zit er nog wel bij toch? | |
Nine. | vrijdag 11 februari 2022 @ 11:32 |
Voor deze aflevering hadden ze Roberta wel even kunnen inhuren, dan was dat Italiaans ook niet zo'n probleem geweest... | |
111210 | vrijdag 11 februari 2022 @ 11:45 |
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits. Jammer want als je een nieuw iemand aanneemt zou het juist leuk zijn als die ook een taal spreekt Ja wat ik zei, het zal wel ingestudeerd zijn | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 12:10 |
Ze heeft op haar Linkedin profiel alleen Nederlands en Engels staan bij de talen die ze beheerst. Maar goed, waarom dan eerst (al dan niet ingestudeerd) Italiaans? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 12:11 |
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits. | |
RedFever007 | vrijdag 11 februari 2022 @ 12:22 |
JAWOHL! WAS SAGEN SIE! | |
111210 | vrijdag 11 februari 2022 @ 12:44 |
Beter dan half ingestudeerd italiaans en half steenkolen engels | |
NoCigar | vrijdag 11 februari 2022 @ 14:16 |
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV dit | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 11 februari 2022 @ 14:49 |
Gezien het aantal keer dat ze in Italië terecht komen zou iemand aannemen die de taal spreekt nochtans geen overdreven luxe zijn ... | |
golfer | vrijdag 11 februari 2022 @ 14:54 |
Zelfs als Ersin in Turkije is spreekt hij Engels. Dat is gewoon de voertaal van KvW. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 15:23 |
Anyhow, Waarom geen schimmel op de salami? Melkzuur bacterien? waarom niets gezegd over nitrietpekelzout om Botulisme te voorkomen, dat Botulisme zo heet omdat Botulus latijn is voor worst. Mettworst? Dat Mett gemalen varkensvlees is? Al met al had de uitzending veel informatiever kunnen zijn als dat stompzinnige, Oooooh, dus Cervelaat is Snijworst is Salami? Niets over dat Cervelaat of Sterf op straat worst vroeger met Hersenen gemaakt werd. Dat een Cervelaatworst in andere landen iets compleet anders is. Cervelat in Zwitserland een gekookte worst is. Echt, wat een potentie en wat slordig afgemaakt. | |
qajariaq | vrijdag 11 februari 2022 @ 15:29 |
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie. Ook ik mis de diepgang in het programma een beetje langzamerhand. Ja, het is leuke info dat die drie worsten feitelijk hetzelfde zijn en het was voor mij een eye-opener dat paté en leverworst gelijk zijn maar er mag best meer achtergrond bij en wat minder gezeur. Ook die niet ter zake deskundige telefoonmensen aan het begin is wel erg uitgekauwd eigenlijk. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 15:32 |
Ja, het is vooral een template vullen ipv een mooi informatief programma maken. Vervang leverworst en pate voor salami en cervelaat en je hebt dezelfde uitzending. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 15:38 |
Zouden mensen wegzappen als Ersin in Turkije Turks spreekt met de mensen daar? | |
djkoelkast | vrijdag 11 februari 2022 @ 16:08 |
Tijdens de hummusaflevering sprak hij wel zijn moedertaal (tegen zijn moeder) | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 februari 2022 @ 17:06 |
En terecht, je gaat tegen je Turkse moeder geen Engels praten. | |
NoCigar | vrijdag 11 februari 2022 @ 23:08 |
De gespeelde onwetendheid en de nep-verbazing zijn eigenlijk al een jaar of 10 uitgewerkt wat mij betreft. Een tikje onbeleefd ook, althans in sommige gevallen. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 12 februari 2022 @ 08:32 |
De enige keer waar het echt leuk was, was toen Anna loog tegen de KInderen van de Keuringsdienst over kaas | |
golfer | donderdag 17 februari 2022 @ 10:15 |
Vanavond: Dat klinkt makkelijk: chips, wraps, pasta en crackers eten en tóch gezonde groenten binnenkrijgen. De supermarkt ligt vol met producten waarin groenten zijn verstopt. Voor de mensen die zoete aardappel, bietjes, paprika en wortel normaal gesproken links laten liggen, lijkt dit de ideale oplossing. Maar de Keuringsdienst van waarde zou de keuringsdienst niet zijn, als die niet haarfijn zou uitzoeken hoe het precies zit met deze ‘lokgroente’, zoals de keurmeesters ze noemen. Zo bekijken ze onder meer hoe de groenten in de etenswaren terechtkomen én hoeveel er uiteindelijk van overblijft. Natuurlijk geven ze ook antwoord op de vraag of deze producten met verborgen groenten echt zo gezond zijn, of dat het hierbij vooral draait om een schoon geweten. Het Voedingscentrum maakt op de eigen website al duidelijk dat groentechips in elk geval niet voorkomen in de Schijf van Vijf. Net als gewone chips bevatten die veel calorieën en zout. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om per dag minimaal 250 gram groente te eten. Of het zoden aan de dijk zet om dat aantal te halen met ‘lokgroente’ is nog maar de vraag. Ersin Kiris is een van de keurmeesters die zich over de etenswaren met verborgen groenten buigen. Momenteel is hij ook te zien in De prijsknaller waarin hij samen met Eva Cleven onderzoekt wat de werkelijke kosten van goedkope producten zijn. | |
Jan_Onderwater | donderdag 17 februari 2022 @ 10:55 |
Volgens mij zijn bieten chips etc vooral producten waar bakfietsmoeders hun kinderen mee pesten, net als carob ipv chocolade, volkorenpasta en bruine rijst. | |
NoCigar | donderdag 17 februari 2022 @ 20:36 |
'Ooh' aldus Marijn zes keer per uitzending. | |
showtimer | donderdag 17 februari 2022 @ 20:47 |
Teun | |
Nieuwschierig | donderdag 17 februari 2022 @ 20:48 |
Bek vol tanden | |
JanGroen | donderdag 17 februari 2022 @ 20:52 |
Die Knorr meneer! Haha! Heel verhaal over hoe goed en gezond de groentenwraps (of moet ik zeggen wraps met groenten) wel niet zijn. Totdat blijkt dat de gewone wraps minder vet en suiker en meer vezels bevatten en ook nog eens goedkoper zijn. Prachtige TV. Hij wist niks meer te zeggen. | |
Dutch_view | donderdag 17 februari 2022 @ 20:54 |
Volgens mij is dit de laatste keer dat Teun welkom is bij Knorr | |
Kreator | donderdag 17 februari 2022 @ 20:57 |
Iets dat we eigenlijk allemaal wel wisten. 'groente'. Prima aflevering verder. | |
golfer | donderdag 17 februari 2022 @ 21:04 |
Lokgroentes. | |
Pistol_Pete | donderdag 17 februari 2022 @ 21:52 |
Goede aflevering | |
Kickinalfa | vrijdag 18 februari 2022 @ 08:24 |
Toch wel bijzonder dat ze het "gewicht" van de oorspronkelijke groenten kunnen pakken ipv het percentage/gewicht van het poeder zelf. | |
RedFever007 | vrijdag 18 februari 2022 @ 08:29 |
| |
Nober | vrijdag 18 februari 2022 @ 14:04 |
Nu 1+1! | |
Jan_Onderwater | vrijdag 18 februari 2022 @ 14:10 |
IK raad iedereen aan die eens lekkere tortillas wil eten deze eens zelf te maken van maismeel dat genixtamalisatieseert is (massa). Maismeel, water, snuf zout. | |
Piles | vrijdag 18 februari 2022 @ 14:31 |
Had de KvW maar zoveel invloed dat niemand die zooi meer kocht | |
Jan_Onderwater | vrijdag 18 februari 2022 @ 14:48 |
En een kinderstemmetje opzet | |
golfer | donderdag 24 februari 2022 @ 20:18 |
Straks: De vogelgriep houdt momenteel Europa in zijn greep. De vergelijking met de eerste golf van de coronacrisis is snel gemaakt: zonder vaccin is het hopen dat het virus aan de pluimveebedrijven voorbijgaat. Een besmetting op een boerderij - veelal door uitwerpselen van trekvogels - betekent in de meeste gevallen dat al het pluimvee geruimd moet worden. Daardoor hebben de honderd miljoen kippen in Nederland al tijden een ophokplicht. Keuringsdienst Van Waarde De Keuringsdienst van waarde onderzoekt wat dit voor effect heeft op vrije-uitloopeieren. Die worden steeds meer verkocht, maar met de kippen in lockdown is de vraag: waar komen die eieren nu vandaan? De Keuringsdienst gaat langs bij de kippen in quarantaine en wil weten waarom de overheid vaccins tegen de vogelgriep weigert. | |
golfer | donderdag 24 februari 2022 @ 20:36 |
Thijs Kuiken. | |
golfer | donderdag 3 maart 2022 @ 12:51 |
Vanavond: Vroeger wist de slager precies waar zijn dieren hadden gegraasd voordat hij ze verwerkte tot worsten en speklapjes. Supermarkten daarentegen zwegen als het graf over de herkomst van hun vlees. Toen dierziektes zoals BSE en de varkenspest de kop opstaken moesten ook zij eraan geloven. De wet werd aangepast en sindsdien moeten ook zij de herkomst van hun vlees duidelijk op de verpakking vermelden. De inspecteurs van Keuringsdienst van Waarde viel echter iets vreemds op: alleen op verpakkingen van hele stukken vlees staat waar het vandaan komt. Bij voorgesneden vlees kan de consument er slechts naar gissen. Hoe zit het nou precies met die verplichte herkomstetikettering? De Keuringsdienst wil er het fijne van weten, maar raakt verdwaald in de vleesketen. | |
golfer | donderdag 3 maart 2022 @ 21:03 |
Het vroegere koopeenkoe. www.grutto.com | |
golfer | woensdag 16 maart 2022 @ 11:23 |
Morgen: De Keuringsdienst was toe aan een goede gemoedstoestand en kocht wierook. Stokjes met smog. Goed voor bijna alles wat een mens te wensen heeft. Ze zijn er voor een scherpe geest en voor een fysieke gezondheid. Voor zakelijk succes en voor veel geluk. Steek ze aan en alle kwalen en zorgen zouden in rook opgaan. Maar hoe doen ze dat? 'De Keuringsdienst van waarde' brandt de vingers aan wierook.
| |
Jan_Onderwater | woensdag 16 maart 2022 @ 11:36 |
Ach ja, wierokers. Esotherische types | |
Isane | donderdag 17 maart 2022 @ 20:41 |
Grappig, marijn is in zenderen, vlakbij | |
golfer | donderdag 17 maart 2022 @ 20:42 |
Het lijkt soms wel Jiskefet met die types. Kruidenvrouwtjes en heksen. | |
derLudolf | donderdag 17 maart 2022 @ 20:43 |
Ach ja, dat zeiden ze vroeger over tabak-roken ook. Inmiddels weten we beter. Vind wierook maar stinken | |
golfer | donderdag 17 maart 2022 @ 20:45 |
Ook nog een bomenknuffelaar. | |
NoCigar | donderdag 17 maart 2022 @ 20:46 |
Ik was wel erg verbaasd toen ik het gesputter op hun Facebookpagina las over dit onderwerp: tamelijk bizarre reacties van mensen die vonden dat ze maar zich met Tata-steel moesten gaan bezighouden en met elke andere soort gif. | |
Felagund | donderdag 17 maart 2022 @ 20:47 |
Het is niet verboden, dus het is niet gevaarlijk. | |
Kickinalfa | donderdag 17 maart 2022 @ 21:27 |
Heb toch wel even zitten lachen daar | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 18 maart 2022 @ 17:08 |
Dat zei de verkoper van Eternit ooit ook ... | |
golfer | donderdag 24 maart 2022 @ 17:32 |
Vanavond: Keuringsdienst van Waarde ziet actieve kool steeds vaker opduiken in de supermarkt, op internet staat de stof vaak omschreven als het nieuwe superfood. Het zou ook preventief een geweldige uitwerking hebben op de gezondheid. Niet voor niets wordt actieve koolstof ook verwerkt in bijvoorbeeld voedingssupplementen, tandpasta en crèmes. De keuringsdienst vraagt zich af of de stof echt zo goed is voor het lichaam en gaat op onderzoek uit. | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 maart 2022 @ 17:36 |
Active kool is uitstekend bij vergiftigingen (vaak beter dan maag leegpompen) maar als je het gewoon slikt neemt het waarschijnlijk veel zaken op die je eigenlijk gewoon in je lichaam wilt opnemen. Als Superfood is het onzin, het heeft geen voedingswaarde. In kleine hoeveelheden in supplementen of tandpasta heeft geen enkel nut. Maar een handjevol bij een vergiftiging kan je leven redden. | |
ß | donderdag 24 maart 2022 @ 20:32 |
De drogist weet het verschil niet tussen absorptie en adsorptie. | |
NoCigar | donderdag 24 maart 2022 @ 20:45 |
Aangezien het Zuideuropa-budget op was, was Marijn contractueel verplicht om dit keer in de winter met eigen vervoer naar een onstabiele regio af te reizen. | |
densmee | vrijdag 25 maart 2022 @ 07:01 |
Ik heb nog 50 kilo actieve kool liggen, als iemand interesse heeft. Kan een mooi prijsje maken. | |
golfer | woensdag 30 maart 2022 @ 16:03 |
Morgen: Het is een waarheid als een koe: onze oer-Hollandse kazen zijn zo geel als een kanarie. Van Edammer tot Gouda, van Beemster tot Leerdammer. Allemaal hebben ze zo'n lekker kleurtje. Maar waarom eigenlijk? Melk is toch wit? En bij de geit blijkt het gewoon te kunnen: kaas zo bleek als een scheet. KRO-NCRV's Keuringsdienst van waarde heeft vermoedens over verf en wacht een tropische verrassing. | |
Jan_Onderwater | woensdag 30 maart 2022 @ 17:36 |
Ah, de keuringsdienst heeft ontdekt dat er anatto in de kaas wordt gedaan https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Anatto | |
golfer | donderdag 31 maart 2022 @ 20:37 |
Weer een nieuwe mannelijke presentator. | |
golfer | donderdag 31 maart 2022 @ 20:42 |
Caroteen uit gras dus. | |
chufi | donderdag 31 maart 2022 @ 20:47 |
Die proefkamer met gloryholes | |
golfer | donderdag 31 maart 2022 @ 20:47 |
Kaashandelaar wist niet wat er in zijn eigen kazen zit. | |
Kickinalfa | donderdag 31 maart 2022 @ 21:23 |
Marijn met haar dirty mind | |
Kreator | donderdag 31 maart 2022 @ 21:25 |
Dieptriest slechte aflevering. | |
de_boswachter | donderdag 31 maart 2022 @ 21:27 |
Inderdaad. En die nieuwe mogen ze ook direct schrappen, wat was dat voor druif. | |
BasEnAad | donderdag 31 maart 2022 @ 21:28 |
De aflevering had ook 1 minuut kunnen duren. | |
AnneX | donderdag 31 maart 2022 @ 21:29 |
”Wow..oh wauw….wow zeg…” Nog even kritisch naar jezelf kijken en luisteren. | |
Kreator | donderdag 31 maart 2022 @ 23:12 |
Er zit kleurstof in sommige kaas. Dit heeft geen invloed op de smaak. Wat een openbaring. Straks gaan ze nog zeggen dat old Amsterdam geen oude kaas is. (Volgens mij hebben ze dat zelfs al eens gezegd) | |
Apostrof | vrijdag 1 april 2022 @ 14:43 |
Het was inderdaad niet een hele opzienbarende aflevering, maar het was wel hilarisch. Vooral de mevrouw die die gifgroene pestokaas heeft uitgevonden gaf zeer diepzinnige antwoorden. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 1 april 2022 @ 17:00 |
Dit is een mooi voorbeeld, hier wordt een kleurstof gebruikt Een kleurstof gebruikt? Ja, Annatto, dat een een plantaardige kleurstof een plantaardige kleurstof? etc etc Leerschool van Frans Bromet | |
Isane | vrijdag 1 april 2022 @ 21:45 |
Zijn er presentatoren gestopt vanwege de 2 nieuwe? | |
golfer | woensdag 6 april 2022 @ 14:45 |
Morgen: Gemodificeerd zetmeel staat bij heel veel producten uit de supermarkt tussen de ingrediënten. Van soepen, sauzen en pudding tot drop, biscuitjes en noedels. Een merkwaardig, onzichtbaar ingrediënt dat overal opduikt, maar bij niemand fysiek in de voorraadkast staat. Iedereen kent maizena, een van de handelsnamen voor het zetmeel dat als bindmiddel in warme gerechten gaat. Dat verstijvingsproces werkt alleen als de saus het kookpunt bereikt. Om het bindmiddel ook bij koude gerechten te kunnen gebruiken wordt de structuur van het zetmeel veranderd. De Keuringsdienst van Waarde zoekt uit waarom dit gemodificeerde zetmeel - te herkennen aan de E-nummers tussen de E1400 en E1500 - overal in voorkomt en iedereen het dus onbewust bijna dagelijks tot zich neemt. | |
Dutch_view | vrijdag 8 april 2022 @ 00:32 |
Was wel weer een leuke aflevering. Waarin te zien was dat een producent van lijm eigenlijk een grote pan soep aan het maken is zonder smaak En een 'stevig gevulde soep' eigenlijk voornamelijk water en zetmeel met een smaakje is Goed op de lijst met ingrediënten kijken dus Een wondermiddel voor de voedingsindustrie | |
ddx | vrijdag 8 april 2022 @ 14:08 |
Ja maar weer veel onzin vragen/herhalen. En 5 bezoekjes waarvan je dan maar kort wat van kan uitzenden. Maar wel mooi om te zien dat je bak lijm beetje tomatenpuree ingooit en smaakje en tomatensoep hebt. Maargoed als je het met verse tomaten maakt, in tomaten zit ook heel veel water dus echt heel anders is het natuurlijk niet. 94% volgens deze site; https://www.wordfit.be/bl(...)vatten-deze-groenten En dan voeg je zelf wat zetmeel ofzo toe om die verse soep dikker te maken. Oh wacht dat is precies wat ze in de fabriek ook doen maar dan is het slecht. | |
qajariaq | vrijdag 8 april 2022 @ 17:26 |
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien. | |
RedFever007 | vrijdag 8 april 2022 @ 18:03 |
| |
Jan_Onderwater | vrijdag 8 april 2022 @ 18:24 |
Ik ken hem alleen uit Nederland, in D krijg je yoghurt met knoflook op je Döner. | |
Yesse | zaterdag 9 april 2022 @ 08:17 |
Op basis van de aflevering hoef je niet meteen alle voeding met zetmeel uit je dieet te schrappen. Dat je saus eigenlijk vooral water is dat is volgens mij niet echt het probleem, dat eet je niet voor de voedingsstoffen. Je snoep of drop ook niet. Hooguit bij dingen als soep kun je je bedenken of je niet beter gewoon zelf even moeite kunt doen. Maar wel weer een leuke aflevering inderdaad. Al blijf ik de over-naïeve vragen cringy vinden. | |
111210 | zondag 10 april 2022 @ 11:42 |
Ersin is nog nooit in Alanya geweest | |
djkoelkast | zondag 10 april 2022 @ 11:52 |
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma. Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwens Maar dat vind ik helemaal ok. | |
Jan_Onderwater | zondag 10 april 2022 @ 13:15 |
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel? Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc | |
djkoelkast | zondag 10 april 2022 @ 14:00 |
Dan weet ik zeker dat het een door en door bewerkt fabrieksproduct is. Dus het komt er niet in. Ook het feit dat ze niet hoeven specificeren wat er aan gemodificeerd is en hoe (want het kan op vele manieren) stemt me niet gelukkig. | |
golfer | donderdag 14 april 2022 @ 16:09 |
Vanavond: Vrolijke gekleurde paprikaatjes, minikomkommers en schattige kleine tomaten; het supermarktschap ligt vol met dergelijke snoepgroenten. Maar er zijn meer soorten groente die in de loop der jaren aanzienlijk zijn gekrompen. Zo zijn bijvoorbeeld broccoli, bietjes, bloemkool en krieltjes er nu ook in afgeslankte vorm. Een heel verschil met vroeger, toen groenten alleen in hun originele formaat verkrijgbaar waren. De Keuringsdienst van Waarde wil weten waarom zoveel groenten een mini-make-over hebben gekregen. Aan de prijs kan het niet liggen, want goedkoper zijn deze babyversproducten zeker niet. Integendeel zelfs, ze kosten veel meer dan hun grote broers en zussen. Ook bekijken de keurmeesters hoe dat verkleinen van al dat vers precies in z’n werk gaat. | |
Kickinalfa | donderdag 14 april 2022 @ 20:38 |
Respect, de planten veredelaar met een ketting in de vorm van planten blaadjes | |
golfer | donderdag 14 april 2022 @ 20:55 |
Babybiet wordt niet apart gekweekt en kost 2x zoveel als een normale biet. | |
golfer | vrijdag 15 april 2022 @ 17:17 |
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje: https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 18:35 |
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit? | |
golfer | vrijdag 15 april 2022 @ 18:39 |
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft? | |
Sapstengel | vrijdag 15 april 2022 @ 18:47 |
Direct de reden waarom ik niet zoals normaal ga drinken in de horeca. Een glas wijn of een speciaalbiertje is prima. Maar als dat voorbeeld van 2.50 voor 20cl bier een realistische prijs is, dan ben je 50 euro armer na een avond | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 20:19 |
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag? | |
golfer | vrijdag 15 april 2022 @ 20:24 |
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 20:54 |
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld? | |
Sapstengel | vrijdag 15 april 2022 @ 21:00 |
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas. Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 15 april 2022 @ 22:28 |
Staat dat op het glas of op de prijslijst? | |
de_boswachter | vrijdag 15 april 2022 @ 22:31 |
Hollanders met hun vaasje en fluitje. Pleur een end op zeg. Boven de Rivierse problemen, vuile vrekken. | |
Sapstengel | vrijdag 15 april 2022 @ 22:47 |
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 16 april 2022 @ 07:43 |
Fluitje 20-22 cl Vaasje 25 CL [ Bericht 13% gewijzigd door Jan_Onderwater op 16-04-2022 07:52:55 ] | |
golfer | woensdag 20 april 2022 @ 15:44 |
Morgen: Tapas zijn van origine simpele borrelhapjes die in Spanje gratis bij een drankje kwamen, zoals ons bakje pinda’s. Maar inmiddels drinken de meeste mensen wat bij hun tapas, een tafel vol verschillende hapjes om de hele avond van te genieten. Albondigas, calamares, patatas bravas, chorizo, allerlei soorten ham... In deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de presentatoren zich met plezier vast in hoe de Nederlandse supermarkten dit smakelijke fenomeen hebben opgepakt. Die hebben vaak een aparte afdeling vol kleine plastic bakjes met daarin blokjes kaas, worst, olijven, gevulde pepers en al dan niet pittige gehaktballetjes. Maar kun je een blokje kaas wel scharen onder de noemer tapas? De makers zoeken het uit onder het genot van een drankje. | |
Molo | woensdag 20 april 2022 @ 17:23 |
Wat een matig bedacht kutonderwerp zeg | |
BasEnAad | woensdag 20 april 2022 @ 17:25 |
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn. | |
Joost-mag-het-weten | woensdag 20 april 2022 @ 22:46 |
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ... | |
NoCigar | donderdag 21 april 2022 @ 20:17 |
Haha, precies wat ik dacht, alleen dacht ik meer aan San Sebastian en Sevilla. | |
Kapitein_Schavuit | donderdag 21 april 2022 @ 20:25 |
Godverdomme wat een open deur aflevering. | |
chufi | donderdag 21 april 2022 @ 20:26 |
Zag net op de Spaanse TVE een reportages over San Sebastian en pinxtos.... die zien er heel anders uit .. | |
chufi | donderdag 21 april 2022 @ 20:29 |
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad | |
Rickocum | donderdag 21 april 2022 @ 20:31 |
Godverdomme gaat hier mijn belastinggeld heen? Iedereen weet dat dit gewoon snelle hapjes zijn die ze "tapas" noemen. Ja ja allemaal te duur. Maar wat denk je dat 20 olijfjes zijn die gemengd zijn met een knoflookje en een theelepel olie die 6 euro kosten? | |
Rickocum | donderdag 21 april 2022 @ 20:32 |
Gaan ze zo'n jongen van 18 wat vragen | |
NoCigar | donderdag 21 april 2022 @ 20:33 |
Is het al decennia (?), pinxtos zijn meer mini luxe gerechten, itt tot de tapas buiten Baskenland. | |
NoCigar | donderdag 21 april 2022 @ 20:34 |
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje. | |
chufi | donderdag 21 april 2022 @ 20:35 |
Wat een BS lullen ze hier in Nederland | |
Rickocum | donderdag 21 april 2022 @ 20:35 |
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum? | |
Rickocum | donderdag 21 april 2022 @ 20:37 |
Het zijn allemaal kleine kut gerechten. Zo kan je het beter noemen. Of het nou in Spanje is of in Nederland. Niet zo aanstellen. | |
NoCigar | donderdag 21 april 2022 @ 20:39 |
Zoiets hebben za al talloze malen gedaan. 'Hè? In Holland wel call this pesto/pizza/carbonara?' roepen ze dan ontzettend verbouwereerd en verwonderd, terwijl ze wat supermarktprodukten tevoorschijn halen: 'I am stomverbaasd, this is so different'. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 22-04-2022 00:24:37 ] | |
Dutch_view | donderdag 21 april 2022 @ 20:44 |
Die ouwe baas in Spanje zet overal zn tanden in Sate met Spaanse kruiden , die Nederlandse slager ziet ze vliegen | |
Dutch_view | donderdag 21 april 2022 @ 20:45 |
Hoe raadde je het zo | |
chufi | donderdag 21 april 2022 @ 20:45 |
De Nederlandse tapas worden afgemaakt .. | |
Dutch_view | donderdag 21 april 2022 @ 20:46 |
Spaanse uitbater is ziedend | |
chufi | vrijdag 22 april 2022 @ 00:03 |
Had nog een stukje fuet liggen .. die heb ik in fijne plakjes gesneden en in een klein bakje gedaan ... Heerlijk tapa.. of was het snack of lekkere trek? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 22 april 2022 @ 09:31 |
Mijn opa was een wijs man, hij leerde mij: Het zijn niet de gekken die het maken, het zijn de gekken die het kopen. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 22 april 2022 @ 09:35 |
vroegah waren een portie pinda's, blokjes kaas, plakjes worst, augurkjes, etc etc gewoon dat. Noem het Tapas en het is ineens chique en 3 maal zo duur. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 22 april 2022 @ 09:37 |
LOL Ik zou nog niet op hem pissen als ie brandend op de grond lag. | |
tong80 | vrijdag 22 april 2022 @ 09:40 |
Ik kijk nu | |
Nober | vrijdag 22 april 2022 @ 13:51 |
En welke stad is het geworden namens El Diario Vasco? | |
JanGroen | vrijdag 22 april 2022 @ 21:25 |
Dat onze tapas geen echte Spaanse tapas is was wel te verwachten. De bami en babi pangang die we hier bij de Chinees kunnen bestellen lijkt ook in de verste verste niet op hoe de Chinezen en Indonesiërs het zelf eten. | |
golfer | dinsdag 26 april 2022 @ 17:08 |
a.s Donderdag: Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt. | |
golfer | donderdag 28 april 2022 @ 20:47 |
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje? | |
Molo | donderdag 28 april 2022 @ 21:35 |
Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijken | |
Zipportal | donderdag 5 mei 2022 @ 16:37 |
| |
golfer | donderdag 5 mei 2022 @ 16:42 |
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan? | |
Jan_Onderwater | donderdag 5 mei 2022 @ 18:18 |
Het gros van de ijssalons zijn gewoon poederloeders. Die gebruiken een Poedermix die ze aanroeren en heee presto aan de andere kant komt er "Ambachtelijk" ijs uit. Het verschil met verpakt ijs is dat het vers gedraaid is, net uit de ijsmachine smaakt het ijs beter omdat het een mooie structuur heeft. Verpakt ijs moet maanden dezelfde structuur houden, waar de nodige toevoegingen voor nodig zijn, de belangrijkste daarvan is trouwens lucht. Ik vind het ijs van de bekende merken en van verreweg de meeste ijssalons zwaar teleurstellend. Kocht een slordige 30 jaar geleden daarom ook mijn eerste ijsmachine, en maak het graag zelf. Golfer doet dit sinds enige tijd ook, en als ik zijn commentaren lees is hij er inmiddels ook achter dat als je zelf ijs maakt met room, melk, eieren, fruit en andere ingredienten het beter smaakt dan het aangeroerde mix ijs van de Italiaan. | |
qajariaq | donderdag 5 mei 2022 @ 19:22 |
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel. | |
FlauwKapsel | donderdag 5 mei 2022 @ 19:26 |
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval. | |
Isane | donderdag 5 mei 2022 @ 20:27 |
Zoiets herinner ik mij ook idd | |
Isane | donderdag 5 mei 2022 @ 20:30 |
Jep herhaling | |
Nine. | donderdag 5 mei 2022 @ 20:31 |
Klopt, hoewel ik niet meer weet of dat toen ook specifiek over Italiaans ijs ging. | |
Nine. | donderdag 5 mei 2022 @ 20:32 |
Ik zie het net op tvgids.nl inderdaad. | |
qajariaq | donderdag 5 mei 2022 @ 20:33 |
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien. | |
Jan_Onderwater | donderdag 5 mei 2022 @ 20:41 |
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft | |
Sapstengel | donderdag 5 mei 2022 @ 20:53 |
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%. Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken. | |
JanGroen | donderdag 5 mei 2022 @ 20:54 |
Ik had laatst Hertog amarenenijs (kersenijs). Was gewoon vanille-ijs met een paarse saus er over / door en wat witte chocoladevlokken er over. Leek in de verste verte niet meer op het amarenenijs dat Hertog 10-15 jaar geleden had. Dat was pas echt amarenenijs. | |
Hyperdude | donderdag 5 mei 2022 @ 20:55 |
Alles moet goedkoop als Unilever de tent overneemt. | |
JanGroen | donderdag 5 mei 2022 @ 20:56 |
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel. Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken. Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil. | |
Kreator | donderdag 5 mei 2022 @ 20:58 |
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder? "Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen. | |
Sapstengel | donderdag 5 mei 2022 @ 20:59 |
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan. Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz. | |
Sapstengel | donderdag 5 mei 2022 @ 21:05 |
Haha goed punt. Ze maken het zelf, maar hoe geen idee inderdaad. Betwijfel of het zo gaat als die man die zelf zijn pistachenoten ging branden. Maarja de rest koopt het sowieso gewoon in bij ijsmakers oid. | |
JanGroen | donderdag 5 mei 2022 @ 21:18 |
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat? | |
FlauwKapsel | donderdag 5 mei 2022 @ 21:22 |
Die ijssalons doen t wel veel beter dan die zaken die ijs uit de groothandel kopen. Maar die laatste maken nog steeds winst en hebben veel minder werk te verrichten. Wmb kunnen ze allebei optyfen haha. Wat wel enorm triest is dat veel van die turkenzaken niet eens diepvriesfriet normaal kunnen frituren. Maar goed, een groot deel ervan is alleen maar om geld wit te wassen. | |
Sapstengel | donderdag 5 mei 2022 @ 21:34 |
Meeste snackbars hier kopen volgens mij zakken voorgebakken patat/friet in. | |
Kickinalfa | donderdag 5 mei 2022 @ 21:51 |
Wat een kul, ambachtelijk ijs met melkpoeder, poeder smaakmakers en water. Is hier eigenlijk geen beschermde term voor? | |
Bocaj | zaterdag 7 mei 2022 @ 20:10 |
Kortom we worden (weer) bedrogen.... Verse (ontdooide) vis Nederlandse Tapas Echte Italiaanse schepijs Baby Groenten Koop zo puur mogelijk en als het kan (invriezen) grotere porties... (want die zijn in verhouding goedkoper) | |
golfer | donderdag 12 mei 2022 @ 13:00 |
Vanavond: Thee met een belofte. Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut: thee om beter te kunnen slapen, thee om meer energie te krijgen, thee om te ontspannen, thee voor je darmen, thee om te detoxen en zelfs thee om je libido te verhogen. Verzin een kwaal en er bestaat een thee voor. Wat gaat er dan allemaal in die thee? Wie stelt al die recepten samen, en waar zijn ze op gebaseerd? En heeft een thee als medicijn misschien ook niet allerlei ongewenste bijwerkingen? De Keuringsdienst dompelt zich onder. | |
BasEnAad | donderdag 12 mei 2022 @ 13:14 |
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes | |
FlauwKapsel | donderdag 12 mei 2022 @ 13:25 |
Dat is wel heel homo. | |
qajariaq | donderdag 12 mei 2022 @ 13:26 |
Ja, waarom thee niet gewoon als eerlijk product verkocht kan worden is mij een raadsel. Het stomme is dat juist mensen die claimen gezond te willen eten dus voor dit soort zweverig gezwets gevoelig zijn. Van mij mogen ze er gewoon opzetten wat er in zit en ook gewoon thee verkopen zonder allerlei al dan niet natuurlijke toevoegingen of onduidelijke mengsels. | |
Kickinalfa | donderdag 12 mei 2022 @ 13:35 |
Klinkt als kul Maar he mensen die kopen het daarom. Voor moederdag stond ik van de week ook in de Rituals winkel, zelfde concept, goedkope zeep/thee verkopen met wat marketing eromheen en men slikt het als zoete koek. Voor een volumefles zeep bij de etos vinden we 3 euro veel, maar een zelfde zeep met rituals verpakking, wat zweverige joga tekst erop en een inhoud van 10% van de etos, betalen we zo 9 euro. Ik zei het iets te hard tegen mijn vriendin en de mannelijke aanwezigen knikken instemmend. | |
Hugo_Treger | donderdag 12 mei 2022 @ 14:35 |
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor. stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord; stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord; stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge. Ad infinitum. | |
qajariaq | donderdag 12 mei 2022 @ 14:40 |
Bijna helemaal waar. Ben het bijna helemaal met je eens ook. Alleen stap 1 zijn over het algemeen HBO opgeleide mensen op een PR afdeling. Ik vind het diep treurig dat na zoveel jaar ten toon stellen dat die mensen regelmatig ook maar dom lullen de bedrijven er nog steeds niet achter zijn dat je beter eerlijk kunt zeggen dat je het niet weet dan dat je in de ruimte zwetst. | |
Jan_Onderwater | donderdag 12 mei 2022 @ 16:26 |
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt | |
golfer | donderdag 12 mei 2022 @ 16:49 |
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma. | |
NoCigar | donderdag 12 mei 2022 @ 16:52 |
En daarna wat werknemers die hem en de KvW van dienst zijn beledigt en dat later trots betitelt als kritische journalistiek. Ik las in de Volkskrant ooit dat hij zijn lokale Albert Heijn al niet meer in mag wegens irritant gedrag. | |
Jan_Onderwater | donderdag 12 mei 2022 @ 17:05 |
Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje? | |
golfer | donderdag 12 mei 2022 @ 17:12 |
Het klopt allemaal al jaren Piet/Jan. Snap alleen niet dat je met die jarenlange neerbuigende kritiek van je toch nog steeds blijft kijken. Waarom jezelf die ergenis aandoen? | |
Hugo_Treger | donderdag 12 mei 2022 @ 17:20 |
Teun is sinds jaar en dag ijzingwekkend zuur, maar lijkt vervangen door dat zwarte vrouwtje? Marijn vind ik botergeil, ondanks haar snerpende stemgeluid. | |
Jan_Onderwater | donderdag 12 mei 2022 @ 18:01 |
Wat zeur je dan | |
golfer | donderdag 12 mei 2022 @ 18:35 |
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar. | |
FlauwKapsel | donderdag 12 mei 2022 @ 18:42 |
Is dat PietVerdriet? | |
golfer | donderdag 12 mei 2022 @ 18:50 |
| |
Ole | donderdag 12 mei 2022 @ 18:58 |
Leandra | donderdag 12 mei 2022 @ 20:35 |
+1 | |
Leandra | donderdag 12 mei 2022 @ 20:36 |
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum. | |
FlauwKapsel | donderdag 12 mei 2022 @ 20:43 |
Piet is een legende. | |
Jan_Onderwater | donderdag 12 mei 2022 @ 20:56 |
Ah, terechte kritiek is zeuren. Is goed met je. | |
Leandra | donderdag 12 mei 2022 @ 21:02 |
Klopt maar als je hier werkelijk net 9 dagen zit dan weet je niet gelijk welke Piet bedoeld wordt. | |
FlauwKapsel | donderdag 12 mei 2022 @ 21:02 |
Terechte kritiek meestal, denk ik. Goed, voor 'volgers' zal t best irriteren en hij hoeft niksvte posten maar het is ook gewoon slecht. | |
FlauwKapsel | donderdag 12 mei 2022 @ 21:05 |
Die ğast postte hier al eeuwen. Ik hoef toch niet per se geregistreerd te zijn om hem te kennen? Hij had z'n eigen topic. | |
JanGroen | donderdag 12 mei 2022 @ 21:08 |
Wat een vreselijke vrouw in die theewinkel. Ze kwam erg onrustig over met veel onnodige bewegingen in haar hele lichaam als ze haar verhaaltje vertelde. Dan weer een arm die zomaar schokkend omhoog kwam, dan weer haar hoofd. Leek wel een ADHD-er die zich in moest houden. Ik wordt altijd erg onrustig van dat soort mensen. Blijf gewoon stil staan als je iets zegt. Haar pinnige uiterlijk deed ook al geen goed. | |
BasEnAad | donderdag 12 mei 2022 @ 21:13 |
Ik was eigenlijk niet van plan te gaan kijken, maar je maakt me nieuwsgierig nu, ik wil een pinnige vrouw in een theewinkel niet missen. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 13 mei 2022 @ 09:13 |
Golfer houd niet van kritiek als het niet de zijne is, hij post liever racistische en sexistische opmerkingen over vrouwen. | |
Nine. | vrijdag 13 mei 2022 @ 09:22 |
Vind het leuk juist dat Piet weer terug is. Je hoeft het niet (altijd) met hem eens te zijn, maar hij heeft wel altijd scherpe, inhoudelijke opmerkingen én hij heeft veel kennis van zaken. | |
Kreator | vrijdag 13 mei 2022 @ 10:03 |
Als ik het met hem eens ben wel. Anders niet. Ontopic: Vervelende inspiratieloze aflevering. Doe eens wat nieuws, of wat ouds met gedegen onderzoek. Dit is echt kut zo. Oh noes, de omschrijving van de thee is kut. Daar moeten we een half uur over praten. :/ | |
Jan_Onderwater | vrijdag 13 mei 2022 @ 10:20 |
Jep. Laat eens zien hoe olieprijs (in Euros) en prijs aan de pomp in verhouding staan, hoeveel van de olie van de oliemaatschappijen uit hun eigen bronnen komt en wat de olieprijs eigenlijk is, waar die wordt bepaald (in Rotterdam btw) en hoeveel van de olie die gebruikt wordt daadwerkelijk verhandeld wordt en dus door de prijs op de markt bepaald wordt. Zelfde voor graan. Wat kost een ton Harde Tarwe over de afgelopen paar jaar en waarom brood ineens zo duur is, wat is het aandeel graan en energie in de kostprijs van brood? Waarom is zonnebloem olie in Zweden in de aanbieding, en bij ons 5 euro de liter? | |
JanGroen | vrijdag 13 mei 2022 @ 11:29 |
Dat zijn meer vraagstukken voor het TV programma “De rekenkamer”. Die kijken naar wat een product kost aan grondstoffen, productie, transport, enz.. | |
Kreator | vrijdag 13 mei 2022 @ 13:02 |
Omdat Zweden (en Finland en Noorwegen) toffe landen zijn die in alles beter zijn, behalve in lekker zonnig weer. | |
111210 | maandag 16 mei 2022 @ 20:26 |
Brood is al vaker in de uitzending geweest, de prijs ervan is idd meer voor een ander programma. Zonnebloem olie is ook al eens geweest trouwens. | |
StephanL | vrijdag 27 mei 2022 @ 10:20 |
Dit was een bijzondere uitzending weer | |
djkoelkast | vrijdag 27 mei 2022 @ 11:16 |
Dit zijn toch gewoon weer herhalingen? | |
NoCigar | donderdag 25 augustus 2022 @ 20:34 |
Is deze brie-uitzending nieuw? Wat een ontzettend tenenkrommende stukjes in Frankrijk zeg. Dommig, pijnlijk gênant en ook nog eens niet grappig. En het is ook nog eens te warm. Edit: ik bedoel niet die Fransen met briemutsen, want die zie ik nu pas | |
golfer | donderdag 25 augustus 2022 @ 20:35 |
Herhaling. edit: blijkbaar toch geen herhaling. [ Bericht 5% gewijzigd door golfer op 25-08-2022 20:44:43 ] | |
NoCigar | donderdag 25 augustus 2022 @ 20:56 |
Ah, ik vond het al vreemd dat hier nieuw bijstond op Ziggo. Anderzijds is de formule al tamelijk antiek, dus hebben we het de afgelopen zeventig jaar al herhaaldelijk mogen zien. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 25-08-2022 23:55:24 ] | |
golfer | donderdag 25 augustus 2022 @ 21:36 |
Ook weer een nieuwe jongen aan de telefoon. En waarom Ersin naar Frankrijk sturen terwijl hij nauwelijks Frans spreekt. Tenenkrommend. | |
Jan_Onderwater | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:26 |
| |
golfer | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:28 |
Had je die nog ergens in een bestand opgeslagen met het idee dat maanden later nog eens te quoten en te gebruiken? Nou gefeliciteerd hoor. | |
Jan_Onderwater | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:30 |
Ja ja, ik mag niets zeggen over herhaalde ergernissen, maar de man met de pet van achter zijn loket wel. Sommige User zijn meer gelijk dan andere Users | |
Jan_Onderwater | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:31 |
Gewoon ff terugscrollen Opa | |
Jan_Onderwater | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:32 |
Heerlijk hoe mensen die graag uitdelen er zelf zo slecht tegen kunnen | |
Molo | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:35 |
Waarom mag je eigenlijk niet nieuw zijn of in Frankrijk iets doen voor werk als je geen Frans spreekt? | |
golfer | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:42 |
Nergens iets negatiefs over die nieuwe hoor. Lijkt mij toch wel handig als je in Frankrijk mensen gaat spreken of ondervragen om dan wel wat Frans te spreken of te begrijpen. | |
NoCigar | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:50 |
Omdat het nogal tenenkrommend is als je toneelstukjes gaat opvoeren waarin je dan Nederlands tegen Fransen gaat spreken: 'roombrie' . Goedkope reclamehumor, ook nog eens ten koste van de niet-Nederlander. | |
Blues | donderdag 25 augustus 2022 @ 22:57 |
Ik had ook het idee dat het grappig bedoeld was, maar tenenkrommend flauw overkwam. Overigens smaakt de NL brie naar niks vind ik | |
Molo | donderdag 25 augustus 2022 @ 23:07 |
Je schrijft letterlijk:
| |
Molo | donderdag 25 augustus 2022 @ 23:07 |
Is gewoon een hap vet ja. Zoals de AH zou omschrijven 'zacht en neutraal van smaak' | |
BasEnAad | donderdag 25 augustus 2022 @ 23:09 |
Gênant hoe Ersin daar dom staat te gapen en drie woordjes Frans kan. Het programma neemt de geïnterviewden plus de kijkers niet serieus. Niet leuk. | |
golfer | donderdag 25 augustus 2022 @ 23:12 |
Tenenkrommend sloeg op Ersin in Frankrijk. | |
NoCigar | donderdag 25 augustus 2022 @ 23:17 |
Dat is natuurlijk zo en die producent met zijn lachje kwam ook nogal onsympathiek over. | |
NoCigar | donderdag 25 augustus 2022 @ 23:23 |
'Met een hint van walnoot'. Nou ja, van mij mag het. Voor de rauwmelkse variant is er de aoc, en daarvan vond ik eigenlijk veel ook onzin, net of je elders op de wereld niet net zulke goede of betere brie (of welk beschermd product dan ook) kan maken. Maar ik overzie vast niet alle gevolgen. Toen ik brie de Meaux destijds voor het eerst bewust at was dat wel een van mijn grotere openbaringen op smaakgebied: wat een verschil tussen dat (echt niet onsmakelijke) blokje vet dat ik kende. [ Bericht 2% gewijzigd door NoCigar op 27-08-2022 01:51:52 ] | |
Blues | vrijdag 26 augustus 2022 @ 00:05 |
Ik ga ook op zoek naar de Brie de Meaux | |
golfer | vrijdag 26 augustus 2022 @ 00:09 |
https://www.npo3.nl/keuri(...)e-nou-eigenlijk-brie | |
NoCigar | vrijdag 26 augustus 2022 @ 00:12 |
Bij grotere AH's zelfs aanwezig (of andere rauwmelkse) : met dit weer een paar uur buiten de koelkast en net voor hij van het bord loopt opeten. | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 26 augustus 2022 @ 05:01 |
Lijkt mij toch vrij essentieel voor de kwaliteit van het programma dat je minimum de taal van degene die je interviewt spreekt. Hoe moeilijk kan het zijn om één iemand die Nederlands en Frans spreekt te vinden? | |
#ANONIEM | vrijdag 26 augustus 2022 @ 07:05 |
Hoef je niet ver te zoeken https://www.jumbo.com/pro(...)xLPMi9RoC-sMQAvD_BwE https://www.ah.nl/product(...)3i7XTXRoCXCYQAvD_BwE | |
GlennQuagmire | vrijdag 26 augustus 2022 @ 09:03 |
Sophie van den Enk kan volgens mij Frans een doet voor KvW vaak de items in Frankrijjk. Gek dat ze deze niet deed. | |
NoCigar | vrijdag 26 augustus 2022 @ 11:49 |
Ik denk dat veel medewerkers de taal van de geïnterviewden niet spreken: vaak zie je ze dan één zin in het b.v. Italiaans zeggen, en vervolgens is het zo gemonteerd dat je die lui bijna niet meer hoort, soms mompelen ze iets in het Engels. Er is gewoon meestal een vertaler bij, denk ik. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 27-08-2022 01:51:01 ] | |
Van_Poppel | vrijdag 26 augustus 2022 @ 17:57 |
Toch wel chanant dat Ersin geen woord Frans spreekt. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 26 augustus 2022 @ 18:57 |
Al decennialang is Frankrijk hét vakantieland voor half Nederland maar de taal spreken , Ho maar. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 26 augustus 2022 @ 18:59 |
Wim de Bie had ooit een typetje van een agent, die zijn pistool altijd meenam op vakantie, nooit problemen met de taal. | |
-Sigaartje | vrijdag 26 augustus 2022 @ 19:24 |
Dank je voor de tip Tegenpool, hij is verkrijgbaar bij AH zie ik. | |
NoCigar | donderdag 1 september 2022 @ 20:29 |
Ik heb me dit wel eens afgevraagd en vond uiteindelijk de eerste alinea van de wiki wel geloofwaardig: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jasmine_rice “ Its fragrance, reminiscent of pandan (Pandanus amaryllifolius) and popcorn,[1] results from the rice plant's natural production of aroma compounds, of which 2-acetyl-1-pyrroline is the most salient.[2]” Nou eens kijken of het klopt, ik zag al een dame in het intro die beweerde dat je er bladeren bij moest doen (?). | |
NoCigar | donderdag 1 september 2022 @ 20:30 |
Uurtje of twee drie van te voren uit de koelkast halen totdat hij bijna wegloopt. | |
NoCigar | donderdag 1 september 2022 @ 20:35 |
Maar kleine Teun is weer oprecht verbaasd zie ik: 'DUS DEZE PAKKEN RIJST BESTAAN HELEMAAL NIET ?!?!” Maar uiteindelijk wel een nuttige uitzending. [ Bericht 3% gewijzigd door NoCigar op 01-09-2022 21:03:54 ] | |
Kickinalfa | donderdag 1 september 2022 @ 21:08 |
Wel apart dat ze het jasmijn/pandan rijst mogen noemen om er vervolgens maar 5% van in te doen. | |
111210 | donderdag 1 september 2022 @ 21:47 |
Zelfde met vruchtensappen, vaak is het 3kwart appelsap en een paar procent de vrucht die op de verpakking staat. Of producten met truffel, daar zit dan maar 1%truffel in ofzo. Maargoed wel leuke uitzending, irriteerde me alleen een beetje aan die kak stem van dat amsterdamse stel, leek wel de voiceover uit de hema reclames | |
111210 | donderdag 1 september 2022 @ 21:48 |
Jij hebt er anders ook moeite mee Gênant | |
golfer | donderdag 1 september 2022 @ 22:11 |
Ga nu pas kijken. Nieuwe intro na al die jaren. | |
golfer | donderdag 1 september 2022 @ 22:26 |
Marijn mocht even op rijstsnoepreis naar Thailand. | |
NoCigar | donderdag 1 september 2022 @ 22:36 |
Ik dacht: 'dit gaan ze niet doen' Doen ze het even later toch Als ik een slechte parodie op de KvW zou maken zou ik het team met een tas met zakjes supermarkt-kroepoep/sushi/boboti e.d. naar Indonesië, Japan of Zuid Afrika laten afreizen. Chili con carne zou ook een leuke zijn: lekker naar Mexico en Texas. | |
golfer | donderdag 1 september 2022 @ 22:43 |
Is vast al gedaan in de loop der jaren dat dit programma bestaat sinds 2003. | |
Adames | donderdag 1 september 2022 @ 22:49 |
Ik had tranen in mijn ogen met de vraag 'ou est le brie?' Ersin is een van de belangrijkere redenen dat ik dit programma kijk | |
Adames | donderdag 1 september 2022 @ 22:51 |
Beetje verwarrende aflevering van de pandanrijst, maar bevestigt mijn gevoel waarom ik bijna nooit pandanrijst kocht. Vond het qua smaak minder dan de basmati ernaast. | |
Radegast | donderdag 1 september 2022 @ 23:09 |
Kroepoek hebben ze een jaar of tien geleden gedaan. Gingen ze idd met supermarktkroepoek naar Indonesie. | |
NoCigar | donderdag 1 september 2022 @ 23:35 |
Terwijl ik het schreef twijfelde ik al. Daar lieten ze die grote NL-plakken zien die je bij de Chinees krijgt en verder niemand in de wereld kent. | |
Dutch_view | vrijdag 2 september 2022 @ 00:17 |
Weer een sterk staaltje consumenten beflikkering met aan de top AH en G'woon. Lekker aan de pandan jasmijn witte rijst | |
potjecreme | vrijdag 2 september 2022 @ 06:47 |
Wat is er nep aan de pandanrijst? | |
Dutch_view | vrijdag 2 september 2022 @ 07:58 |
Er zat bij die 2 maar 5% jasmijnrijst in De rest van de inhoud is andere rijst, meest gewone witte rijst. | |
Molo | vrijdag 2 september 2022 @ 09:19 |
Man man man Ga ik eens terugkijken die aflevering want dit klinkt intrigerend, de merken enzo Heb altijd Tilda, ben benieuwd daarnaar | |
potjecreme | vrijdag 2 september 2022 @ 09:49 |
| |
qajariaq | vrijdag 2 september 2022 @ 09:55 |
Daar heb ik ooit een grote verpakking van gekocht. Toen ik het de keer erop weer kocht was het gewoon minder geurig dan de oudere partij. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 10:25 |
Er zat wel een leuke woordgrap in, welke rijst doen we in de pan dan? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 10:52 |
Eerste aflevering sinds lange tijd die echt goed is. | |
Isabeau | vrijdag 2 september 2022 @ 10:56 |
Tilda vind ik wel duidelijk veel lekkerder ruiken dan andere merken. | |
Kickinalfa | vrijdag 2 september 2022 @ 11:55 |
Klopt hoor, maar dan staat dat wel uitgesplitst bij de ingrediënten lijst. Geen idee hoe dat hier zat. Maar het pak wat in de kast staat met "zilvervliesrijst" heeft als ingrediënten alleen "parboiled rijst" staan. | |
Kickinalfa | vrijdag 2 september 2022 @ 11:58 |
Kroepoek zeker, kan me die aflevering nog wel herinneren. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 2 september 2022 @ 12:02 |
Zilvervlies rijst kan prima parboiled zijn, Zilvervliesrijst heeft nog een schilletje, is niet volkomen geslepen, en parboiled is een proces van het stomen van de rijst waarbij voedingstoffen uit de hele schil in de korrel komen en het zetmeel gebonden wordt zodat de rijst niet plakt en je losse korrels hebt, | |
potjecreme | vrijdag 2 september 2022 @ 13:36 |
Klopt, was ook gaan kijken op mijn pak rijst. Staat alleen jasmijnrijst. Dat is wel slecht. | |
koffiekoekjes | donderdag 8 september 2022 @ 12:26 |
Netjes van de plus als huismerk | |
golfer | donderdag 8 september 2022 @ 13:26 |
Vanavond gaat het over duurzaam en ecologisch reizen. | |
NoCigar | donderdag 8 september 2022 @ 15:49 |
'Zijn al die verre bestemmingen nu echt ecologisch verantwoord? En hoe werkt dat dan? Ons team ging op ecologische wereldreis om antwoord op deze vragen te krijgen.' | |
Jan_Onderwater | donderdag 8 september 2022 @ 17:29 |
Vegan cruise? De NDR had eens een bijdrage over mensen die vegan op cruise gingen in de Oostzee, kwamen uit de hele wereld ingevlogen om voor het milieu deze cruise te maken... | |
golfer | donderdag 8 september 2022 @ 20:53 |
Ersin spreekt toch beter Turks dan Frans. All-inn reisje naar Turkije. | |
Kickinalfa | donderdag 8 september 2022 @ 21:11 |
Gewoon een verzonnen marketing/verkoop label. | |
Van_Poppel | donderdag 15 september 2022 @ 20:30 |
Eieren worden met kippenarbeid geproduceerd…ik begrijp het verschil eigenlijk niet. | |
NoCigar | donderdag 15 september 2022 @ 20:33 |
1200 hairy coconuts. | |
Van_Poppel | donderdag 15 september 2022 @ 20:47 |
Eens met Midas | |
Isane | donderdag 15 september 2022 @ 20:47 |
Zielige apen | |
Kickinalfa | donderdag 15 september 2022 @ 21:17 |
Beetje selectieve verontwaardiging. | |
Dutch_view | donderdag 15 september 2022 @ 23:24 |
Heb dat nooit geweten van die apen Ga straks mn haren wassen met kokos-shampoo. Sorry aapjes | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 16:09 |
Vanavond: Het ‘Beter voor’-keurmerk prijkt op meer dan zevenhonderd producten van Albert Heijn. Op vlees- en kaasverpakkingen bijvoorbeeld, maar ook op groenten, fruit en zuivelwaren. Wat belooft de grootgrutter nu eigenlijk, vragen de presentatoren van Keuringsdienst van waarde zich af. En waarom maken ze er niet ‘het beste voor’ van? Vijf jaar geleden startte de supermarktketen met het ‘Beter voor’-programma, waarbij Albert Heijn samenwerkt met honderden Nederlandse en internationale melkveehouders, varkensboeren, pluimveehouders en groente- en fruittelers. Wat de supermarkt precies wil bereiken met de boeren, wordt duidelijk in deze aflevering. Keuringsdienst van Waarde heeft overigens nieuws: vanaf volgend jaar verhuist het programma van NPO 3 naar NPO 1. | |
qajariaq | donderdag 29 september 2022 @ 18:25 |
Ik hoop, ik hoop en ik hoop. Dat het programma het concept wel blijft vasthouden maar het sjabloon eens totaal overhoop gooit. Het begint zo afgezaagd te worden en dat is jammer want een goed consumentenprogramma is goed waard. | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 18:48 |
Je bedoelt naast de al bestaande consumentenprogramma's Radar en Kassa? | |
qajariaq | donderdag 29 september 2022 @ 19:08 |
Die hebben wel een heel ander concept in mijn beleving. Doen meer aan directe belangen behartiging terwijl KvW meer algemene onwaarheden probeert op te sporen. | |
Jan_Onderwater | donderdag 29 september 2022 @ 19:18 |
Ik voorspel dat het vooral marketing is. Aldi Süd hier in D is inmiddels (met afstand) de grootste detailist in Biologische producten, en hebben dat dit jaar nog versterkt door meer Biologische levensmiddelen in het assortiment te nemen. Ditzelfde zie je ook in de UK waar bij de grote supermarkten heel veel biologische producten aangeboden worden. Farmers Markets zijn al een jaar of 20 een stijgende Trend in UK, National Health koopt steeds meer regionaal en biologisch in voor de ziekenhuizen. Ik denk dat het vooral een kwestie is van de vraag, dan komt het aanbod vanzelf. Mensen moeten niet klagen over AH en wat ze verkopen, maar vooral zelf de juiste keuzes maken bij wat ze kopen en zich goed informeren. Stem met je Euro en je Voeten! Maar dat maakt natuurlijk geen sappige TV. | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 20:23 |
KvW gaat vooral over marketing en reclametrucs. | |
Felagund | donderdag 29 september 2022 @ 20:29 |
Vogelhuisjes ophangen. | |
chufi | donderdag 29 september 2022 @ 20:29 |
hahaah vogelhuisje opgehangen en dan komen er geen vogels | |
Felagund | donderdag 29 september 2022 @ 20:30 |
Bij mijn vogelhuisje duurde het vorige winter ook maanden voordat ze het gevonden hadden. | |
chufi | donderdag 29 september 2022 @ 20:32 |
Wat een BS dus ... vogelhuisjes , insectenhotel en een bloemenstrook ... | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 20:34 |
En voor de rest houden we onze dieren wel binnen in megastallen. | |
densmee | donderdag 29 september 2022 @ 20:35 |
Die boeren een beetje plagen, die hebben geen idee wat ze moeten vertellen over het bloemenstrookje | |
Felagund | donderdag 29 september 2022 @ 20:41 |
Het is vooral Albert Heijn plagen. | |
chufi | donderdag 29 september 2022 @ 20:42 |
Das hun eigen schuld | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 20:43 |
Borsteltje opgehangen. | |
chufi | donderdag 29 september 2022 @ 20:43 |
Wel een mooie blauwe | |
NoCigar | donderdag 29 september 2022 @ 20:44 |
Ik hoop niet dat die arme boer hier repercussies van ondervindt. Maar misschien zot ik teveel met Poetin, de oorlog daar, etc. in mijn hoofd. | |
NoCigar | donderdag 29 september 2022 @ 20:45 |
Dit is toch ook wel een p.r.-blunder. Natuurlijk gaan mensen daar op rageren. | |
NoCigar | donderdag 29 september 2022 @ 20:45 |
Wel een aardige boer zeg. |