blessed19 | zondag 17 oktober 2021 @ 23:11 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
111210 | zondag 17 oktober 2021 @ 23:40 |
Dat van de bakkers is al jaren zo, je bent ook wel gek als je vers afgebakken brood bij de bakker koopt terwijl het zelfde bij de supermarkt de helft kost. Er zijn overigens nog wel een klein handje vol echte bakkers in nederland waar je echt 100% zelf gemaakt brood kan kopen. In Utrecht heb je Bond en Smolders (ook gebak en taart) en in regio Haarlem heb je Bakkerij Mama. (Ook al eens langs geweest in de KVW een paar jaar terug) En voor beide geldt wel dat om 10:00 bijna alles uitverkocht is. Ieder geval de moeite waard om eens langs te gaan als je in de buurt bent. | |
golfer | maandag 18 oktober 2021 @ 12:09 |
a.s. Donderdag: De potten met verschillende merken skyr nemen toe in de zuivelschappen. Op IJsland eten ze dit al eeuwen - het verhaal gaat dat de Vikingen skyr vanuit Noorwegen meebrachten naar IJsland - en nu verovert het eiwitrijke krachtvoer ook langzaam Europa. De producenten reppen allemaal van een duizend jaar oud recept, maar op de ene pot staat dat het yoghurt is en het andere etiket beweert dat het kwark is. Wat alle potten wel gemeen hebben: skyr zit vol eiwitten en is daardoor populair bij sportschoolbezoekers. De Keuringsdienst van waarde duikt in het geheim van skyr en leert alles over gepasteuriseerde, afgeroomde melk in combinatie met levende bacterieculturen. Maar wat maakt skyr nu echt skyr? Er volgt een zoektocht naar het originele, oeroude recept. | |
Bosbeetle | dinsdag 19 oktober 2021 @ 10:51 |
Ik weet nog dat onze bakker in Ommen stopte met echt zelf bakken en het meer in een automatische machine ging doen. Wij kochten altijd kniptarwe en lieten het iets extra doorbakken waardoor er een heerlijk knapperige korst aan zat, ook het brood zelf was geweldig, vergeleken bij dat brood is het huidige supermarkt brood een soort kauwgom... helaas is dat tegenwoordig vrijwel het enige dat je kunt krijgen... Ik vind het ook altijd vreemd als ik mensen de korstjes zie laten liggen, dat is juist het lekkerste deel | |
Black-Hole | dinsdag 19 oktober 2021 @ 11:45 |
Bijna dé reden dat ik mijn brood haal bij de echte warme bakker. Wereld van verschil en zo veel lekkerder dan het fabrieksbrood. En niet alleen het korstje is lekkerder | |
djkoelkast | dinsdag 19 oktober 2021 @ 12:59 |
Ik bestel vaak brood bij vanmenno.nl Dat is echt goed brood, zelf even afbakken, met een goed broodmes zo gesneden ook. | |
Tjoent | dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:03 |
Ha dat doe ik ook altijd. Vanmiddag toevallig weer een doos ophalen bij het pakketpunt. Zelf bakken (met een goede broodbakmachine) blijft het lekkerst maar dat brood van Menno is een goede 2e. | |
djkoelkast | dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:17 |
Een broodbakmachine zit een teflonlaag in, dus die gebruik ik sowieso niet. Als ik zelf brood maak maal ik ook zelf de (altijd biologische) granen. Maar zelf brood bakken heeft ook wel nadelen soms, dus ik doe het niet zo heel vaak. | |
Isabeau | dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:38 |
Lang geleden kocht ik altijd hetzelfde brood omdat er zo'n geweldig knapperig korstje op zat Op een gegeven moment was dat weg en was het een slappe korst. Ik navraag gedaan, deden ze dat expres omdat blijkbaar kinderen geen knapperige korst willen en ouders hadden geklaagd. Fuck die kinderen. | |
Bosbeetle | dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:39 |
rare kinderen trouwens... | |
Isabeau | dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:40 |
Ook dat Ik had als bakker de ouders aangeraden de korsten er dan maar af te snijden | |
Jan_Onderwater | dinsdag 19 oktober 2021 @ 13:51 |
Ik zou zeggen Fuck You bakker en zonder wat te kopen weggaan | |
koffiekoekjes | dinsdag 19 oktober 2021 @ 14:17 |
Blijft het brood vanmenno.nl goed als je het in de diepvries hebt gedaan? Ik woon er zelf niet in de buurt dus zou het moeten laten verzenden, dan koop ik liever iets meer en dan in de diepvries. (Brood wat bij mij in de buurt verkrijgbaar is vind ik gewoon niet lekker.) | |
djkoelkast | dinsdag 19 oktober 2021 @ 14:20 |
Zeker, ik vries het in zodra het binnenkomt. Afbakken 30 minuten op 160 graden (bevroren). Blijft wel een paar maanden goed zonder uit te drogen, in de verpakking waarin het wordt geleverd. Je kunt het ook 10 dagen in de koelkast bewaren (dan bak je 20 minuten op 180 graden). Eenmaal gebakken, gekoeld en gesneden kun je het gewoon weer invriezen, ik doe dat in van die plastic bakken met deksels die je kunt dichtklappen. Dat doe ik steeds met 1 brood per keer. Ik bestel een stuk of 8-10 broden per keer (en de stokbroodjes zijn ook echt een aanrader). | |
koffiekoekjes | dinsdag 19 oktober 2021 @ 14:24 |
Bedankt voor de tip, ik ga het proberen! | |
111210 | dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:16 |
Maar goe weet je of jou bakker een bakker is of een “afbakker” want dan is hrt niet heel veel anders dan supermarkt brood | |
golfer | dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:29 |
Ik bak al jaren zelf mijn eigen maisbrood met meel van de molen verderop. Gewoon ouderwets kneden en laten rijsen (x3) en in de oven bakken. | |
Black-Hole | dinsdag 19 oktober 2021 @ 16:54 |
Goede vraag, het is een kleine lokale bakker met een aantal vestigingen. Ze hebben reguliere broden en steenoven / desem broden. De reguliere broden worden niet afgebakken in de winkel en elke dag vers geleverd vanuit de centrale bakkerij. Steenoven broden worden wel in de winkel afgebakken en kan je ook bevroren krijgen om thuis af te bakken. Maar zelfs als dit dan een 'afbakker' is, het verschil tussen dit brood van deze bakker en de supermarkt is echt gigantisch. Zowel qua smaak, structuur en korst. | |
Molo | dinsdag 19 oktober 2021 @ 19:28 |
Kauwen is hartstikke goed voor je kaakspieren en die kinderen hebben toch tanden? Flikker toch op man | |
Molo | dinsdag 19 oktober 2021 @ 19:29 |
Skyr Lekkere stroeve bek ervan, jum | |
Blues | dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:20 |
En... hoe spreken we het uit, Skyr? Skuur Skir Skur Skijr | |
Jan_Onderwater | dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:25 |
Skyr is gewoon een magere zachte kaas. Wrongel zeg maar | |
derLudolf | dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:45 |
Skeer | |
JanGroen | dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:58 |
Bedankt voor de tip van afbakbrood van “vanmenno”. Het water loopt me al in de mond. Lekker vers afgebakken desembrood en een kom heerlijke zelfgemaakte soep er bij. | |
golfer | dinsdag 19 oktober 2021 @ 22:13 |
Skyr (uitspraak: skuur, maar verNederlands wordt het skir) is meer een soort hangop. | |
Bosbeetle | woensdag 20 oktober 2021 @ 09:47 |
Hangop is wel echt lekker... Maar het lekkerste wat ik in die categorie heb gegeten was een soort yak yoghurt in Nepal, die werd gemaakt in stenen potjes en die was zo ontzettend lekker Juju Dhau heb het ook gegeten in bakthapur trouwens http://euroasiatreks.com/blog/popular-foods-nepal/ Het is eigenlijk een soort hangop waar de theedoek is vervangen voor een vrij poreus stenen potje. | |
Jan_Onderwater | woensdag 20 oktober 2021 @ 10:00 |
Het wordt gemaakt van afgeroomde melk (die over bleef na het afromen voor het maken van boter) met stremsel en verschillende bacterieculturen waarvan sommige ook bij het maken van yoghurt een rol spelen. Het stremsel zorgt voor het uitvlokken van het eiwit, waarna de wrongel en de wei gescheiden wordt. Kortom, het is levensmiddeltechnisch gezien een heel jonge kaas. traditioneel werd er vroeger ook nog een andere methode gebruikt, ipv het toevoegen van een deel oude Skyr, auto-gecoaguleerde skyr, naast die met het toevoegen van stremsel (gaat sneller) wat gecoaguleerde skyr is. Arla gebruik stremsel voor de productie (geen wonder voor een groot industrieel concern, niets mis mee ook trouwens), waarmee het sneller geproduceerd wordt en levensmiddel technisch gezien een heel jonge kaas is. [ Bericht 7% gewijzigd door Jan_Onderwater op 20-10-2021 10:21:25 ] | |
golfer | woensdag 20 oktober 2021 @ 11:45 |
Nog meer over skyr: https://moniquevandervloed.nl/skyr-gezond-commerciele-onzin/ | |
Jan_Onderwater | woensdag 20 oktober 2021 @ 15:52 |
Paul Hollywood in IJsland probeert Skyr en Myrsa (de Wei), Skyrcake en Skyramicu | |
golfer | donderdag 21 oktober 2021 @ 20:47 |
Die Nederlandse fabrikant lult uit zijn nek met het toevoegen van eiwitpoeders aan yoghury en kwark. | |
golfer | donderdag 21 oktober 2021 @ 21:02 |
Dus toch een soort hangop zoals die IJslandse boer het maakte. | |
Jan_Onderwater | donderdag 21 oktober 2021 @ 21:03 |
Heb echt wel eens op de ingredientenlijst van Kwark dingen als Melkpoeder zien staan. | |
Jan_Onderwater | donderdag 21 oktober 2021 @ 21:04 |
Waarom denk je dat het Kaasdoek heet? | |
golfer | woensdag 27 oktober 2021 @ 22:43 |
Morgen: Aan de grootte en de hoeveelheid edelstenen die edelmannen bij zich droegen kon men vroeger zien hoe belangrijk ze waren. Inmiddels is de handel in edelstenen een wereldwijde business waar miljarden euro's in omgaan. De winkels en webshops liggen vol met kristallen, die tegenwoordig voor iedereen betaalbaar zijn. Iedere steen heeft z’n eigen superkracht en blijkt nog helend ook. De voorbeelden hiervan zijn talrijk: kristallen die helpen om beter te slapen, de straling van een mobiel tegengaan of de huid gezonder maken. De advertentieteksten staan vol met termen als ontladen, opladen, trillingen, energie en balans. De Keuringsdienst Van Waarde duikt in de wereld van vibrerende edelstenen en gaat op zoek naar de herkomst van deze kristallen. | |
sirdanilot | donderdag 28 oktober 2021 @ 13:23 |
Ik vind skyr een beetje smaken naar sperma Niet dat ik daar vies van ben maar niet iets wat ik wil als ontbijt Oh en qua brood, Nederlands brood is nu eenmaal niet zo goed. Ze stoppen er altijd broodverbeteraar in. Weet je waar ze dat van maken? Van haar van chinezen. Ja serieus. En ook wel van de vacht van dooie dieren (slachtafval dus) etc. alles waar keratine in zit kan je het van maken. In Ierland is het nog veel droeviger gesteld ; er zijn vrijwel geen zelfstandige bakkers meer in dit land. In mijn buurt zitten er twee bakkers maari k woon echt bijna midden in het centrum van de hoofdstad. En die bakkers zijn dan voornamelijk gericht op cakes, bruidstaarten etc. De bakkers die je nog vindt zijn vaak Turkse bakkers en dergelijke. Vrijwel iedereen eet hier gewoon fabrieksbrood, Brennan's heet dat. Gewoon smakeloos witbrood of 'bruin' waar wit in zit. Van een broodbakmachine heeft geen enkele Ier ooit gehoord. Enige brood dat ze thuis maken is soda bread, en dat is meer een soort cake dan echt brood zegmaar. | |
golfer | donderdag 28 oktober 2021 @ 14:49 |
De wappiezusjes Van Lexmond komen vanavond ook nog aan bod in de KvW. https://www.mediacourant.(...)ling-over-nepstenen/ | |
RedFever007 | donderdag 28 oktober 2021 @ 20:29 |
Ik zag er net langs wat een gezever, ik ga wel even Hitlers Henchman kijken | |
Felagund | donderdag 28 oktober 2021 @ 20:36 |
Van_Poppel | donderdag 28 oktober 2021 @ 20:47 |
Man, man, man…wat een volksverlakkerij. | |
Poefbank | donderdag 28 oktober 2021 @ 20:48 |
Uit China dus echt | |
showtimer | donderdag 28 oktober 2021 @ 20:48 |
Goddomme | |
superniger | donderdag 28 oktober 2021 @ 20:51 |
Stenen in je yoni proppen. | |
potjecreme | donderdag 28 oktober 2021 @ 21:31 |
Heb de aflevering niet gezien maar Skyr smaakt als hanghop. | |
golfer | donderdag 28 oktober 2021 @ 22:47 |
Om je vagina te trainen. Hoe dan? Kan ie dan kunstjes doen? | |
Nober | vrijdag 29 oktober 2021 @ 08:42 |
Programma probeert te scoren met De Lexmondjes maar iedereen is terugbetaald. De korte samenvatting van de reactie bij Boulevard afgelopen woensdag. | |
Citizen.Erased | vrijdag 29 oktober 2021 @ 08:45 |
Bekkenbodemspier trainen. Echt kunstjes ga je er niet van doen. | |
GereDathan | vrijdag 29 oktober 2021 @ 10:01 |
Als je in onzin als "trillende steentjes" gelooft dan ben je echt rijp voor het gesticht. Ik snap dat je stenen (of specifiek edelstenen) mooi kunt vinden, maar dat is dan ook alle waarde die zo'n steen heeft in deze context. Al het andere is simpelweg verzonnen geklets, puur in het leven geroepen om naïeve mensen zoveel mogelijk geld uit de zakken te kloppen. Update: post iets specifieker gemaakt, stenen hebben in een andere context andere waardes. [ Bericht 8% gewijzigd door GereDathan op 29-10-2021 11:44:28 ] | |
djkoelkast | vrijdag 29 oktober 2021 @ 11:16 |
Als stenen niet zouden trillen dan zouden we ook kwarts niet zo massaal in allerlei apparaten steken. | |
#ANONIEM | vrijdag 29 oktober 2021 @ 11:33 |
Als je een kwartskristal onder elektrische spanning zet, gaat het kristal trillen. erg handig in electronica daar het op een vaste frequentie trilt. zie https://www.geologievanne(...)eschrijvingen/kwarts [ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2021 11:38:29 (aanvulling info) ] | |
GereDathan | vrijdag 29 oktober 2021 @ 11:40 |
Kwarts trilt niet uit zichzelf. Ik heb mijn post aangepast om te verduidelijken dat in de context van het programma het enige nut van de stenen is dat deze mooi kunnen zijn. Ik zal overigens de laatste zijn die beweerd dat steen (in diverse vormen) een bepaalde bijdrage levert aan ons leven. Kwarts is 1 van de bouwstenen van onze technologische ontwikkeling en zonder bakstenen zouden onze huizen er net even wat anders uitzien bijvoorbeeld. Stenen die uit zichzelf trillen en daar bepaalde helende krachten aan toeschrijven is krankzinnig. [ Bericht 12% gewijzigd door GereDathan op 29-10-2021 11:45:41 ] | |
djkoelkast | vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:17 |
Nou is ook niet helemaal waar, want ook al werkt het niet (of nauwelijks) maar je voelt je er goed bij dan heb je een placebo-effect. En dan werkt het op dat moment voor jou toch. Ik zou me er vooral niet te druk om maken. | |
GereDathan | vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:56 |
Ik maak mij er niet druk over, het is vooral vermaak. Hoe simpel mensen zijn. Zijn dezelfde die dat absurde goedje van die viezerik Giel kopen of de biostabiel Overigens zouden we ons er eigenlijk wel druk om moeten maken. Dit soort achterlijkheid is de basis voor bijvoorbeeld antivax-idioten. | |
ThePlaneteer | vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:58 |
Weer ff bij gekeken, mooie afleveringen. Dat Skyr is ook vrij nutteloos qua eiwitten. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 29 oktober 2021 @ 14:52 |
| |
Jan_Onderwater | vrijdag 29 oktober 2021 @ 14:55 |
Precilla Queen of the Desert nooit gezien? | |
Kickinalfa | maandag 1 november 2021 @ 21:11 |
Die dame van de stenenshop was wel het stereo type wazige hippie | |
golfer | dinsdag 2 november 2021 @ 17:41 |
Donderdag: Het heeft een intens zuur karakter, maar salades knappen er toch van op: wijnazijn. Soms is 'ie rood, soms wit. Maar wat voor rood of wit? Een brandende vraag, maar de etiketten brengen je niet veel verder. Daarom gaat de Keuringsdienst zelf op pad. Op zoek naar wijnazijnwijn. En doet daarbij een ontdekking die je mondhoeken doen samentrekken. | |
JanGroen | dinsdag 2 november 2021 @ 20:07 |
Zou wel grappig zijn als het dezelfde azijn is maar met verschillende kleurstoffen er door. | |
Miss_Paraplu85 | donderdag 4 november 2021 @ 11:00 |
Ben echt zeer benieuwd, zeker idd als dat het zou zijn..gewoon verschillende kleurstoffen | |
djkoelkast | donderdag 4 november 2021 @ 11:25 |
Azijn is eigenlijk gefermenteerde alcohol, mag je ook natuurazijn noemen dan. Er is ook synthetische azijn, daar hebben ze het wel eens over gehad bij de KvW: ijsazijn. Daar voeg je water aan toe en je hebt "azijn" zonder het woordje natuur er voor. Normaal gezien zou wijnazijn van wijn gemaakt moeten worden, maar dat zal wel niet | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 4 november 2021 @ 17:39 |
Ach, in een tijd dat zelfs de Slovenen al Balsamico beginnen te maken zal de term "wijnazijn" al helemaal niet beschermd zijn en al zeker de lading niet dekken ... | |
Poefbank | donderdag 4 november 2021 @ 20:22 |
“Azijn is het noodlot van alcohol” | |
Poefbank | donderdag 4 november 2021 @ 20:28 |
Ik gok druivensap met witte azijn | |
golfer | donderdag 4 november 2021 @ 20:48 |
Interessant, die Franse azijnmakerij. | |
Quyxz_ | donderdag 4 november 2021 @ 21:04 |
Dus wel gemaakt uit wijn, maar aangelengd met water. Misschien zou ik eens moeten koken met zo'n luxere wijnazijn ipv de supermarktversie. Ik ben benieuwd of je in een volledig recept ook een significant verschil proeft. | |
golfer | donderdag 4 november 2021 @ 21:04 |
50% water. | |
Jan_Onderwater | maandag 8 november 2021 @ 09:11 |
trouw heeft een stukje over koopmans en banketbakkersroom | |
Molo | maandag 8 november 2021 @ 10:30 |
Banketbakkersroom uit een pakje is bijna net zo vies als creme brulee van poeder Walgelijk | |
Bramito | maandag 8 november 2021 @ 11:49 |
Dat is echt nodig, anders is de azijn veel te zuur. Maak zelf maar eens azijn, die moet je echt aanlengen. | |
golfer | maandag 8 november 2021 @ 11:51 |
Als je dus azijn maakt zoals die Fransman dat van goede wijn deed, dus niet. | |
Bramito | maandag 8 november 2021 @ 11:54 |
Ik maak azijn van goede wijn, en die is toch echt te zuur. Ik ben natuurlijk geen expert. Als je ‘m een jaar laat staan wordt de azijn wel beter. | |
Jan_Onderwater | maandag 8 november 2021 @ 12:19 |
Maak zelf eens azijn, dan kan je dat goed beoordelen. Alcohol wordt door de bacterien omgezet in Azijnzuur, als dat proces goed loopt wordt het erg zuur. Heeft niets met goede of goedkope wijn te maken maar dat alcohol omgezet wordt in Azijnzuur. Als je je azijn nu een paar jaar rijpt, dan verdwijnt een deel van het azijnzuur. Je kan ook je wijn inkoken voordat je er Azijn van maakt, dan verdampt een deel van de alcohol. Is trouwens erg leuk en lekker om te doen. Azijnvaatje (let op dat het keramiek van een loodvrije glazuur is voorzien!!) wijn en een azijnmoeder, met een dicht geweven doek afdekken zodat er geen vliegjes in komen en wachten. | |
Poefbank | maandag 8 november 2021 @ 12:51 |
Ligt aan het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zuurder. | |
Bramito | maandag 8 november 2021 @ 12:55 |
Ik verdun tot een procent of 8 want dan doen de bacterien het goed. Daarna is de azijn nog te zuur. | |
Jan_Onderwater | maandag 8 november 2021 @ 13:02 |
Ik moet mijn Azijnvaatjes weer eens uit de kelder halen, geen jaren azijn gemaakt. | |
Poefbank | maandag 8 november 2021 @ 13:02 |
Ik dacht dat je ongv 6% azijnzuur krijgt? Ik heb trouwens een tijdje terug een refractometer gekocht bij Ali, erg handig voor wilde fermentatie etc. | |
Jan_Onderwater | maandag 8 november 2021 @ 13:12 |
Wat meet je dan, Alcohol? Ik heb er eentje voor suikergehalte voor het maken van ijs. | |
Bramito | maandag 8 november 2021 @ 14:04 |
Geen idee. Zo’n refractometer is leuk, maar dan heb ik weer wat in de kast. Voor de goede orde: Ik bedoel dat ik de alcohol tot 8% verdun en dan azijn maak. Daarna verdun ik die azijn weer want nog te zuur. | |
golfer | maandag 8 november 2021 @ 14:28 |
#inkopper Je bent al zuur genoeg van jezelf. #inkopper | |
Jan_Onderwater | maandag 8 november 2021 @ 15:08 |
Ach gus, Amsterdamse humor, in plaats van mij tegen het been te zeiken, doe het in een fles, dan heb je Wij-Azijn | |
golfer | maandag 8 november 2021 @ 15:25 |
Hilarisch. | |
Poefbank | maandag 8 november 2021 @ 21:13 |
Ja idd, je hebt ze voor suikergehalte waarmee je dus uiteindelijk het alcoholpercentage kan voorspellen. Je hebt ook refractometers waarmee je alcoholpercentage kan meten en zo uiteindelijk percentage azijnzuur kan voorspellen. Ik snap het. Het is mij nu een paar keer mislukt om azijn te maken van een fles goedkope wijn van de Aldi. Ook verdund tot 9% alc. Wilde fermentatie is dan weer geen probleem.. | |
golfer | woensdag 10 november 2021 @ 20:24 |
Morgen: Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de Keuringsdienst op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Een verhaal over Hollandse kaas met een Hollandse korst. | |
Nober | donderdag 11 november 2021 @ 18:06 |
Bij de plakken kaas die ik heb zit die korst niet eens meer aan. | |
tong80 | donderdag 11 november 2021 @ 20:23 |
Ben benieuwd. | |
#ANONIEM | donderdag 11 november 2021 @ 20:26 |
Mijn Oom werkte vroeger bij National stars and chemicals waar zon beetje alle kaaslijm in nl vandaan kwam. Echt troep was dat. Wegsnijden die rand | |
tong80 | donderdag 11 november 2021 @ 20:53 |
Er zit dus gewoon houtlijm om de kaas. | |
Kickinalfa | donderdag 11 november 2021 @ 21:23 |
Maar kun je het nu eten? | |
tong80 | donderdag 11 november 2021 @ 21:43 |
Nee, wordt afgeraden. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 08:47 |
Ah, die Fabriek in Zutphen? | |
#ANONIEM | vrijdag 12 november 2021 @ 10:38 |
| |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 10:48 |
Oh echt? Ik vrat dat altijd op | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 10:52 |
Fietste daar altijd langs als ik naar "de stad" ging, | |
#ANONIEM | vrijdag 12 november 2021 @ 12:35 |
Same here “vroeger” | |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 12:44 |
Sterker nog wij hadden bij ons vroeger in de kerk een man, en die vroeg altijd specifiek naar kaaskorsten. Vrat die altijd op. | |
tong80 | vrijdag 12 november 2021 @ 12:57 |
Ik kauwde er op en kreeg het nooit weggeslikt. | |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 13:06 |
Heerlijk, soort kauwgom. | |
Nine. | vrijdag 12 november 2021 @ 13:21 |
Lekker houtlijm kluiven | |
dexamfetamine | vrijdag 12 november 2021 @ 16:14 |
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst. Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn. Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee | |
golfer | vrijdag 12 november 2021 @ 17:01 |
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn? | |
dexamfetamine | vrijdag 12 november 2021 @ 17:06 |
ingrediënten: zo min mogelijk broodverbeteraars, want dat is niet nodig als je het product gewoon de tijd geeft om te rijpen. Degelijk: heeft de tijd gehad om te rijzen en plaatselijk gemaakt, geen diepvriesbrood en dan afbakken zoals bij de meeste Nederlandse bakkers. https://www.npo3.nl/keuri(...)6-07-2020/KN_1715180 [ Bericht 10% gewijzigd door dexamfetamine op 12-11-2021 17:13:05 ] | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 17:17 |
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist | |
golfer | vrijdag 12 november 2021 @ 17:19 |
In Nederland? | |
golfer | vrijdag 12 november 2021 @ 17:28 |
Trouwens ook over stokbrood is er een aflevering geweest: https://www.npo3.nl/keuri(...)2-11-2018/KN_1702675 | |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 17:28 |
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet? | |
golfer | vrijdag 12 november 2021 @ 17:30 |
Hou jij het maar bij dat Ierse brood. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 17:32 |
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik | |
golfer | vrijdag 12 november 2021 @ 17:34 |
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam. | |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 17:35 |
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit: | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 17:38 |
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken. Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen? | |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 17:39 |
Ben jij een kloon van pietverdriet? Ik heb hele foelie hier thuis, die maal ik soms en gebruik ik ipv nootmuskaat. | |
golfer | vrijdag 12 november 2021 @ 17:47 |
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet. Dat maak jij ervan. Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven. | |
sirdanilot | vrijdag 12 november 2021 @ 17:55 |
tut tut tut niet zo kattig doen schat | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 18:03 |
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood." En daarop aangesproken ga je de vermoorde onschuld spelen en mij voor valse nicht uitmaken. | |
dexamfetamine | vrijdag 12 november 2021 @ 18:07 |
jongens laat je niet opfokken door een boomer Komt hij uit Amsterdam ja? Amsterdammer zijn is net als herpes, het sluimert op de achtergrond en eens in de zoveel tijd gaat het jeuken en ziet het er lelijk uit. Goed voorbeeld dat Amsterdammers kut zijn, ook al wonen ze 36 jaar niet meer in Amsterdam. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 12 november 2021 @ 18:40 |
Zuid Europa, Salami, witte schimmel Nederland, Salami, wit plastic | |
Joost-mag-het-weten | zaterdag 13 november 2021 @ 04:41 |
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen. En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 13 november 2021 @ 08:54 |
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter..... | |
hemarookworst | zondag 14 november 2021 @ 18:26 |
Nieuwe aflevering Keuringsdienst van Waarde: ‘Er zit helemaal geen keuken in Teun van de Keuken’ https://speld.nl/2021/11/(...)-teun-van-de-keuken/ | |
icecreamfarmer_NL | maandag 15 november 2021 @ 15:31 |
Dan ga je naar de verkeerde bakker. | |
Jan_Onderwater | maandag 15 november 2021 @ 16:25 |
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt. | |
icecreamfarmer_NL | maandag 15 november 2021 @ 16:32 |
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken. | |
Jan_Onderwater | maandag 15 november 2021 @ 16:39 |
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is. | |
golfer | donderdag 18 november 2021 @ 13:12 |
Vanavond: Pasta carbonara: een op het oog simpel klassiek Italiaans gerecht dat nog verdraaid lastig is om te maken. Althans, als je het originele recept volgt. De Keuringsdienst Van Waarde merkte dat er tal van recepten zijn en dan met name van de romige, witte saus die over de spaghetti wordt gegoten. Daar komt bij dat er tegenwoordig ook carbonarakruiden worden verkocht en er zelfs diepvriespizza’s carbonara in de schappen van de supermarkten liggen. De grote vraag is: wat is nu de echte carbonara? Moeten er op het eind rauwe eieren door de pasta worden geroerd? Mag er eigenlijk wel room, of zelfs melk bij? De Italianen gebruiken zo min mogelijk ingrediënten en zijn nogal strikt als het gaat om de bereiding. Zelfs de kaassoort is heilig voor de perfecte carbonara. | |
Nine. | donderdag 18 november 2021 @ 13:18 |
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in: • Guanciale (wangspek) • Pecorino Romano • Eieren • Peper • Spaghetti | |
Jan_Onderwater | donderdag 18 november 2021 @ 13:21 |
Dit, maar in niet Italiaanse landen menen mensen dat meer beter is, dus gaat er room in, champignons, groenten, etc etc. Maar goed, voor een italiaan is het een tussengerecht in een bescheiden portie, voor de rest van de wereld is het de complete maaltijd of het hoofdgerecht. | |
ddx | donderdag 18 november 2021 @ 13:41 |
Zullen ze bij Roberto langsgaan ? | |
NoCigar | donderdag 18 november 2021 @ 14:12 |
Die dan weer zegt dat je het alleen bij hem juist bereid wordt en vervolgens iets verknalt als hij het zelf probeert te demonstreren.. | |
NoCigar | donderdag 18 november 2021 @ 14:14 |
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken. | |
TjjWester | donderdag 18 november 2021 @ 16:29 |
Dat zal vast gebeuren, ook in italie heeft lekker snel of oplichting in de fabriek zijn intrede gedaan. | |
icecreamfarmer_NL | donderdag 18 november 2021 @ 16:31 |
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen. | |
Jan_Onderwater | donderdag 18 november 2021 @ 16:34 |
Hee, dat isse die Poep die toeristen willen en dan krijgen die toeristen die Poep, Eh? Nette alse die Spaghetti Bolognese met gehakt en tomaten. Inne Frankrijk, die Fransen vertellen toeristen datte zij poep in hun hoofd hebben, inne Italië wij lachen vriendelijk en geven Toeriste watte die willen. | |
Jan_Onderwater | donderdag 18 november 2021 @ 16:39 |
En dat is precies wat ik mag aan Italianen, no worries, wij komen er wel uit. | |
alpeko | donderdag 18 november 2021 @ 17:26 |
Carbonara De zelf gemaakte dan. Pasta cacio e pepe is ook top. Volgens mij dezelfde ingrediënten maar dan zonder het ei en vlees. We hebben uit Italië een hele pecorino meegenomen. En niet duur. Het is vooral de pecorino die dit recept maakt maar dat zit vast niet in de pakjes en potjes. | |
NoCigar | donderdag 18 november 2021 @ 17:46 |
Sodeju | |
NoCigar | donderdag 18 november 2021 @ 17:48 |
Nou, dat was mijn indruk niet, maar ik kan niet voor hem spreken. | |
alpeko | donderdag 18 november 2021 @ 20:36 |
Waarom een pakje voor carbonara eigenlijk? Het is zo’n basisrecept. | |
tong80 | donderdag 18 november 2021 @ 21:17 |
Kwade Italianen. Ha ha. Mooi. | |
dexamfetamine | donderdag 18 november 2021 @ 21:18 |
De gemiddelde nederlander is niet zo'n kieskeurig wezen en wil vooral makkelijk en snel.zonder nadenken. een pakje komt dan goed uit. Je ziet toch hele schappen vol liggen bij de supermarkt, de hele wereldkeuken in verschillende pakjes | |
Weltschmerz | donderdag 18 november 2021 @ 21:22 |
Ik vind het ook een beetje gezeik. Niet helemaal hoor maar ik heb ook weleens gehoord dat het authentiek met Parmezaan was en ik dacht dat Pecorino mijn eigen improvisatie was. Guanciale ja, daar heb ik een slager weleens mee lastig gevallen, maar die gebruikte zijn kinnebakspek liever voor de worst, inmiddels heb ik een slager bij wie ik het kan bestellen. Mooi spek, het mooiste, maar goed gerookt spek kan ook best hoor. Geen knoflook, geen peterselie? Geen peper? Wordt het daar echt minder lekker van dan? OK, de techniek om het ei romig te krijgen en ook eiwit erbij is interessant en dat ga ik eens proberen, en ik snap dat het voor Nederlanders verleidelijk is om er een dikke roomsaus/bechamel van te maken en dat is nou net niet de bedoeling. Maar eerlijk is eerlijk, een budgetpizzaria hier heeft een carbonara met knoflook, peterselie, een Spaans pepertje achterin de mond en de een of andere room, misschien wel mascarpone. Die is heel lekker maar bij de vorige kok was die echt heerlijk. En waar hebben we het eigenlijk over wat betreft traditioneel? Het is gewoon begonnen met bacon en eieren van de Amerikaanse bevrijders, en misschien ook wel room of gecondenseerde melk. Ik zeg altijd begin met een gerecht op zijn meest puurs, en pas het dan pas naar wens een beetje aan. Maar je kunt ook overdrijven en doen alsof je pure Italiaan bent terwijl die Italianen het ook allemaal ietsje anders maken en die van hun moeder de enige echte en beste was, al dan niet met een beetje room, zoals die ook spaghetti met tomaten, gehakt en ui saus maakte. Want dat is gewoon lekker. | |
dexamfetamine | donderdag 18 november 2021 @ 21:36 |
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven. Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara. | |
golfer | donderdag 18 november 2021 @ 21:48 |
Wel sportief dat die maaltijdmixchef van Knorr weer mee wilde werken. Maar met carbonara heeft het niks te maken. | |
golfer | donderdag 18 november 2021 @ 21:54 |
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara. | |
Homey | donderdag 18 november 2021 @ 23:22 |
Je hebt gewoon geen eetcultuur in Nederland. Het moet de maag vullen en het moet goedkoop en snel op tafel komen. | |
NoCigar | donderdag 18 november 2021 @ 23:43 |
Die is toch wel vaker geweest hé? Ik vind hem eigenlijk oergeestig (ik heb deze uitzending maar een paar minuten bekeken).. | |
NoCigar | donderdag 18 november 2021 @ 23:49 |
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?' Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel: Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld. | |
Isane | vrijdag 19 november 2021 @ 00:13 |
| |
potjecreme | vrijdag 19 november 2021 @ 06:17 |
Mario modus | |
Kickinalfa | vrijdag 19 november 2021 @ 07:26 |
Hij was wel aan de telefoon toch | |
Kickinalfa | vrijdag 19 november 2021 @ 07:44 |
Ja meestal doen dat soort producenten allemaal moeilijk. Maar als je denkt dat je "echt" eten uit een pakje haalt is er ook wel iets mis natuurlijk | |
111210 | vrijdag 19 november 2021 @ 07:50 |
Het idee blijft toch het zelfde, of je nou in china langs gaat net bami of met carbonara naar italie. Neem aan dat ze budgetten hebben en een tripje naar china gewoon een stuk duurder is terwijl het voor het verhaal niet zo veel uitmaakt. Vind deze onderwerpen juist allemaal een beetje makkelijk. Die uitzendingen van bliktomaten en de mafia of dat gesjoemel met wijn. Dat zijn interessantere onderwerpen waar niet iedereen wat van af weet Ja dat zullen ze ongetwijfeld doen bij toeristen restaurants. Het valt me de laatste jaren ook op dat de supermarkten daar ook gewoon mer en meer vol komen te liggen meg kant en klare knorr en bertolli pakjes. De tijden dat je een oud omatje handmatig tomatensaus zag maken op straat zijn daar ook al lang voorbij. Hoeft niks te zeggen he, zo’n bakker zit hier ook in het dorp. Ik kan je 100% garanderen dat die in de loop der jaren gewoon kant en klare mixen is gaan gebruiken. Bestaat ook al tientallen jaren en was ooit een begrip in de regio. Nu niet heel veel anders meer dan de jumbo verderop. Zegt overigens niks over wat lekker is hoor, want het smaakt prima, maar dat is een vers afgebakken brood bij de jumbo ook Een echte echte bakker verkoopt ook maar een handje vol soorten broden, niet van die vierkante blik dingen en zeker geen waldkorn bv (is ook een leuke aflevering over geweest een paar jaar terug) [ Bericht 15% gewijzigd door 111210 op 19-11-2021 08:03:36 ] | |
Weltschmerz | vrijdag 19 november 2021 @ 08:57 |
Met bacon van het Amerikaanse leger in WOII? Ik vind gewoon dat producenten moeten vertellen wat er in de verpakking zit en ben niet voor het vrij gebruik van benamingen ten bate van marketing. Anderzijds is er ook niet één nasi goreng of één stamppot boerenkool. Een gerecht is niet hetzelfde als een recept. Of zo'n pakje of potje prima voedsel is laat ik even in het midden. Het bestaat omdat Nederlanders niet zulke fijnproevers zijn. Vervolgens heb je dan Nederlanders die wel fijnproever willen zijn, maar die weten niet zo goed hoe. Die gaan dan houvast zoeken in dogma's van krampachtige en zelfs fictieve authenticiteit. Die gaan dan vooral kijken naar wat fout is ipv wat goed is, Waarbij dan alles fout was behalve net dat ene dat zij gevonden hebben in dat ene achterafsteegje waar zogenaamd geen toerist komt. En dat recept of dat ingredient is dan ook meteen het enige toegestane. Als ik zoiets maak gril ik er vaak courgette bij. die snij ik overlangs in 4 plakken en dan is de dikte goed. Heeft niks meer nodig dan een drupje olijfolie en wat witte peper, maar als je toch pecorina aan het raspen bent... Maar je eet Italiaans, dan moet je ook niet zo moeilijk doen dat de hele schijf van vijf tegelijk op hetzelfde bord moet. Je kunt het er ook naast serveren of vooraf eten terwijl het water voor de pasta aan de kook gebracht wordt. | |
Miss_Paraplu85 | vrijdag 19 november 2021 @ 11:06 |
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc . Maar blijkbaar kopen de mensen het wel. Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen. | |
Black-Hole | vrijdag 19 november 2021 @ 11:30 |
Beetje off-topic maar sinds ik veel meer vegetarisch eet ontdek ik de Indiase keuken meer en meer. Heb ook nog nooit zo'n grote specerijen voorraad gehad als nu. Of alle recepten die ik gebruik echt 100% authentiek zijn durf ik niet te zeggen maar het is wel een heerlijke keuken zeg. En inderdaad met de Knorr Tandoori heeft het echt helemaal niets te maken. Maar dat geldt voor elk wereld gerecht of zakje. Merendeel van de Nederlanders lijkt gemak en goedkoop te prefereren boven een beetje moeite doen voor een veel lekkerdere en betere maaltijd zonder allerlei toevoegingen... | |
Jan_Onderwater | vrijdag 19 november 2021 @ 13:09 |
tja, als zelfs de mensen die opgeleid worden tot kok of patissier, op hun opleiding leren poeder aan te roeren ipv het echte product te maken.... | |
ddx | vrijdag 19 november 2021 @ 16:26 |
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat. Net zoals Alain voor franse zaken. | |
111210 | vrijdag 19 november 2021 @ 18:39 |
Sowieso is bijna al het indiase eten wat we in Europa kennen Brits Indiaas. Het echte indiase eten is veel te kruidig en pittig voor veel mensen. Maakt opzich niet uit want een butter chicken is best lekker, maar volgens mij heeft een gemiddelde inwoner van india het nog nooit gegeten. Zelfde met onze “chinees indische” keuken idd | |
ddx | vrijdag 19 november 2021 @ 20:34 |
Is dat zo, ik heb het idee dat veel britse versies juist nog extreem veel pittiger zijn ? Phall en Vindaloo bijvoorbeeld. | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 19 november 2021 @ 23:58 |
Natuurlijk niet. Maar er zijn dan ook bijna geen echte Italiaanse restaurants meer in Nederland. Sowieso veel Roemenen en Albanezen. En die zien er voor ons uit als Italianen ... | |
TjjWester | zaterdag 20 november 2021 @ 08:26 |
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen. | |
Joost-mag-het-weten | zaterdag 20 november 2021 @ 11:24 |
Zijn zaak ligt in het Hilton natuurlijk. Wellicht zijn die Amerikanen daar nog strenger op ... | |
ThePlaneteer | zondag 21 november 2021 @ 21:19 |
Hele saaie aflevering idd. Heel gerekt ook haha. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 23 november 2021 @ 07:53 |
Keuringsdienst Teun haalt uit naar Nicolette van Dam | |
dexamfetamine | dinsdag 23 november 2021 @ 10:41 |
De meeste bn'ers hebben geen moreel besef. Alles voor het geld toch? Nicolette met haar monobrow en grote wenkbrauwboog laat zien dat ze niet alleen op een Neanderthaler lijkt maar zich er ook naar gedraagd. Vies lelijk overschat kutwijf | |
Jan_Onderwater | dinsdag 23 november 2021 @ 11:17 |
Ik snap ook nooit zo goed waarom mensen zo graag in BN'ers geloven. Kijk, als bv Midas Dekkers wat zegt over biologie, okay, als Andre Kuipers wat zegt over ruimtevaart, ja, als Pierre Wind of Ronny Boer wat zeggen over vlees of vis, ja. Maar waarom de neuk zou je een vrouw die getrouwd met een voetballer, een Disk Jochie, een actrice of game show presentator serieus nemen op het gebied van geneeskunde of epidemiologie? Alleen omdat ze met hun smoel op TV zijn? Dat is net zo dom als boos zijn op een actrice omdat ze in haar rol in een zeepopera een kind steelt of zo. | |
golfer | donderdag 25 november 2021 @ 13:14 |
Vanavond: Sinds enige tijd is er kauwgom zonder plastic op de markt. Dit roept natuurlijk de vraag op wat er precies zit in al die andere kauwgoms. De programmamakers voelen producenten aan de tand en stuiten al gauw op een aantal geheimen. Ze zoeken uit waar we precies op kauwen en wat voor gevolgen dit heeft. Wat is nou eigenlijk de ware aard van de kauwgom die in de supermarkt ligt? | |
svann | donderdag 25 november 2021 @ 20:33 |
Mooie aflevering voor bij mijn after dinner kauwgomkauwsessie. | |
golfer | donderdag 25 november 2021 @ 20:52 |
Natuurlijke gom versus synthetische gombasis. | |
NoCigar | donderdag 25 november 2021 @ 20:54 |
Best een verassend einde. | |
golfer | donderdag 25 november 2021 @ 20:55 |
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits. | |
golfer | donderdag 25 november 2021 @ 21:05 |
Maar dus dezelfde moleculaire basis. | |
svann | donderdag 25 november 2021 @ 21:24 |
Zelfde molecuul, zelfde milieubelasting bij wegwerp. De synthetische gom lijkt me zelfs natuurvriendelijker, want hoeveel bomen zijn er wel niet nodig voor een productie van betekenis. | |
Dutch_view | donderdag 25 november 2021 @ 22:46 |
Ja die eigenlijk gebakken lucht verkoopt Verassend einde inderdaad, daar sta je dan als BenBits met je unieke ecologische product Lees trouwens dat hij ook autocoureur is / was | |
golfer | donderdag 2 december 2021 @ 16:52 |
Vanavond: De Keuringsdienst van waarde onderzoekt in deze driedelige special hoe dieren met behulp van uitgekiende fokprogramma’s genetisch gemanipuleerd worden om aan de wensen van de mens te voldoen. Dit eerste deel gaat over kweekvis. Steeds meer vis in de winkel komt niet meer uit de zee, maar uit een afgesloten viskwekerij. Kweekvissen worden er, net zoals het bij vee gaat, grootgebracht en uiteindelijk geslacht door de mens. In deze driedelige special laat Keuringsdienst Van Waarde zien hoe dieren met behulp van uitgekiende fokprogramma’s genetisch gemanipuleerd worden om aan de wensen van de mens te voldoen. In dit eerste deel aandacht voor de kweekkabeljauw, waarvan het merendeel opgroeit in een kooi. De vraag is hoe je wilde vis zover krijgt dat-ie zich in deze kleine ruimte goed gedraagt. Of, zoals de programmamakers het noemen: hoe de mens, met een schepnet in de hand, voor schepper speelt. De komende twee weken volgen nog uitzendingen over de legkip en de melkgeit. | |
Jan_Onderwater | donderdag 2 december 2021 @ 16:58 |
Oh, dus fokken wordt nu ook al genetische manipulatie genoemd? In principe is dat correct maar het is imho nogal sensatie zoeken. | |
qajariaq | donderdag 2 december 2021 @ 17:26 |
Eens, hoewel extreem gericht fokken ook niet altijd helemaal lekker overkomt wordt met genetische manipulatie meestal toch meer een reageerbuizen project aangeduid die wat kortere afslagen weet te nemen dan selectie door fokken. | |
Jan_Onderwater | donderdag 2 december 2021 @ 20:20 |
De hele angst en vreze voor gen manipulatie is trouwens ook nogal ingegeven door technofobie. | |
RedFever007 | donderdag 2 december 2021 @ 20:27 |
Vis En Marijn | |
ddx | donderdag 2 december 2021 @ 20:31 |
Mooie viswinkel die Wal Vis. Stuk beter dan de standaard viskramen die je overal ziet staan. | |
Van_Poppel | donderdag 2 december 2021 @ 20:33 |
Dit zouden ze met mensen ook moeten doen | |
ddx | donderdag 2 december 2021 @ 20:38 |
Geelstaart bestaat toch ook gewoon als Nederlands woord/vis ? Ook als ik google zie ik genoeg resultaten. | |
ddx | donderdag 2 december 2021 @ 20:40 |
Midas | |
AnneX | donderdag 2 december 2021 @ 20:43 |
Mijn god…dit slachten van kweekkabeljauw associeer ik met gaskamers. | |
ddx | donderdag 2 december 2021 @ 20:47 |
Tja deze discussie heb je ook met koeien en varkens. Die lijken ook niet meer op de 'originele versie' | |
AnneX | donderdag 2 december 2021 @ 20:49 |
Plofvis zegt het helemaal. Dank je Midas. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 3 december 2021 @ 12:09 |
Sardien en Haring wordt gevangen en veel tot voer verwerkt voor bv Kweekzalm (wordt steeds minder, dat wel, EU regels) maar ik eet echt honderd keer zo lief Sardienes dan kweekzalm. Snap niet goed waarom Kweekzalm zo geliefd is. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 3 december 2021 @ 13:00 |
Hmmm, de muziek bij de Kabeljauwen die geslacht worden lijkt wel heeeeel erg veel op | |
Jan_Onderwater | vrijdag 3 december 2021 @ 13:07 |
Jammer dat de geelvin en de kabeljauw niet geprobeerd werden. Ben de geelvin nog niet tegengekomen, moet de Makrovisboer eens vragen naar geelvin en kweekkabeljauw. | |
svann | vrijdag 3 december 2021 @ 17:10 |
Voor de vis zal het niet veel verschillen met omhoog gehaald worden in een net, lijk me. Daarbij krijg je wat minder een close-up te zien. | |
AnneX | vrijdag 3 december 2021 @ 17:20 |
@Jan_Onderwater Tip van Piet: in december is wilde zalm, gesneden bij de Aldi te koop. Makkelijk in te vriezen tot Pasen. #whatsinaname | |
golfer | vrijdag 3 december 2021 @ 17:28 |
Yellowvin wel al eens als sashimi gegeten. Goed alternatief voor tonijn. | |
111210 | vrijdag 3 december 2021 @ 18:30 |
wilde zalm of wilde zalm forel, die fout heb ik namelijk al eens in de supermarkt gemaakt en dat was niet te vreten als sashimi bv | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 3 december 2021 @ 18:57 |
Doorgaans is de zalm in gelijk welke supermarkt al een ontdooid product en dus afgeraden om opnieuw in te vriezen ... | |
AnneX | vrijdag 3 december 2021 @ 19:04 |
Oh ja. Alhoewel ben er nooit ziek van geworden. Zal het niet meer doen. | |
golfer | donderdag 9 december 2021 @ 12:01 |
Vanavond: Keuringsdienst Van Waarde onderzoekt in een driedelige special hoe dieren in de loop der tijd zo ingrijpend genetisch veranderd zijn om aan de wensen van de mens tegemoet te komen. Vorige week behandelde het programma de kweekvis, nu duikt de Keuringsdienst in genetisch gemodificeerde legkippen, die veel meer eieren leggen dan in de natuur gebruikelijk is. De programmamakers vragen zich af hoe de mens de kip toch zover kreeg om zo veel eieren te leggen zonder dat er ooit een kuikentje uit voortkomt. De norm voor een moderne legkip is tegenwoordig ruim driehonderd eieren per jaar. Dat betekent dat de kippen door deze onnatuurlijke legsnelheid altijd maximaal presteren. Of zoals de keurders het verwoorden: ‘De legkip heeft steeds meer weg van een topatleet’. | |
JanGroen | donderdag 9 december 2021 @ 17:28 |
We hebben vorig jaar toch ook al varkens gezien bij de KvW met 14 en 16 spenen, zodat ze meer biggen tegelijk kunnen voeden? Ze worden namelijk ook gefokt op aantal biggen per worp. | |
Jan_Onderwater | donderdag 9 december 2021 @ 17:56 |
https://www.voedingscentr(...)ficatie.aspxSpeciaal Het fokken van kippen op veel eieren is dus géén genetische modificatie. | |
golfer | donderdag 9 december 2021 @ 18:33 |
Klopt. Dat ze kippen wel gebruiken voor genetische modificatie van eieren kan je hier lezen: https://scientias.nl/gene(...)n-medicinale-eieren/ | |
Jan_Onderwater | donderdag 9 december 2021 @ 21:20 |
Dat klopt, maar daar gaat het niet over bij KvW. Zo zijn er ook geiten die bepaalde stoffen in hun melk kunnen produceren door genmanipulatie en worden er in bioreactoren met genetische gemanipuleerde gisten en bacteriën allerlei nuttige stoffen gemaakt zoals medicamenten. Wat me hier tegenstaat is het sensatietoontje wat men steeds meer gebruikt en het klopt gewoon niet. Journalisten moeten feiten brengen. Het zou de KvW sieren als ze eens objectief de voordelen brengen van genmanipulatie producten zoals gouden rijst, die de potentie heeft vele honderdduizenden mensen van blindheid of de dood te redden door vitamine A, en de smerige campagne die greenpeace daar tegen voerde. [ Bericht 7% gewijzigd door Jan_Onderwater op 09-12-2021 21:26:24 ] | |
golfer | donderdag 9 december 2021 @ 22:07 |
Ik zou, als ik jou was, eens een ingezonden brief naar het programma sturen. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 10 december 2021 @ 07:59 |
* Jan_Onderwater schenkt golfer nóg een glaasje azijn in [ Bericht 0% gewijzigd door Jan_Onderwater op 10-12-2021 10:27:40 ] | |
MatthijsDJ | vrijdag 10 december 2021 @ 15:40 |
Wat mij betreft gaat GreenPeace ook op de lijst van terroristische organisaties... Achter hun gezicht van: "Kijk ons eens vechten voor een beter milieu" zit een web van leugens.. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 10 december 2021 @ 15:49 |
Terreur niet, maar het is eerder zoiets als de kerk van TV Preacher Joel Osteen in de states, die preekt het woord "van God" voor donaties van een grote schare bewonderende aanhangers die denken wat goeds te doen. Greenpeace doet in principe hetzelfde, die preken het woord van groen, voor donaties van een schare naive bewonderaars die het denken goed te menen. Maar uiteindelijk gaat het alleen nog maar om de knaken. Ze zijn in staat een grote bek te monetariseren. | |
Jan_Onderwater | zondag 12 december 2021 @ 19:45 |
Samenvatting van de uitzending: Dus vroeger legde kippen minder eieren? Ja En nu veel meer? Correct En dat komt omdat? Men daar op gefokt heeft Hoeveel eieren leggen ze nu? ca 5-6 per week Dat zijn wel heel veel eieren Correct | |
golfer | donderdag 16 december 2021 @ 17:34 |
Vanavond: De geit had begin dit jaar al eens de hoofdrol in Keuringsdienst Van Waarde. Toen focusten de presentatoren zich op het onthoornen van de dieren en de vraag of dit echt nodig is. De keurmeesters gaan nu opnieuw naar de geitenboerderij, want ze willen wel eens weten hoe het zit met al die bokjes die ter wereld komen. Deze mannelijke lammetjes blijken een kostenpost voor de boer te zijn. Ze geven immers geen geitenmelk - waar tegenwoordig veel vraag naar is - en bokkenvlees is niet zo erg in trek. De mannetjes hebben dus eigenlijk geen functie en dat terwijl de helft van de geboren lammetjes een bokje is. De dieren lekker in de wei laten dartelen, is geen optie voor de boeren. En dus moeten de boeren een andere oplossing voor de bokjes bedenken. | |
Jan_Onderwater | donderdag 16 december 2021 @ 17:43 |
Bokjes zijn verrukkelijk, ik vind het na Ree het lekkerste soort vlees. | |
golfer | donderdag 16 december 2021 @ 18:33 |
Ik heb bij het Rijksrestaurant van Joris Bijdendijk een paar jaar geleden een volledig menu rondom geitenbokjes genuttigd. Was heerlijk! | |
golfer | donderdag 16 december 2021 @ 20:55 |
En maar door blijven melken... | |
golfer | donderdag 16 december 2021 @ 21:00 |
Nel Schellekens kwam ook nog even langs. | |
golfer | donderdag 16 december 2021 @ 21:05 |
Mooie anti-vegetariërs uitspraken van Nel. | |
RedFever007 | donderdag 16 december 2021 @ 21:49 |
Nee dank je. Ree heerlijk, geit die stank is alsof je in een geitenstal een geit staat weg te kanen. No thanks! Moet de aflevering nog kijken | |
sirdanilot | donderdag 16 december 2021 @ 22:22 |
Ik geloof het graag hoor. Cabrito. Maar waarom worden ze in NL dan vergast of ge-exporteerd, waarom ligt dat gewoon niet in de Albert Heijn met een mooi recept erbij in de allerhande. Veel mensen hebben tegenwoordig een slowcooker en anders kan het ook prima in de oven. Zet er gewoon een recept bij, citroen eroverheen, rozemarijn, oregano, weet ik het wat. | |
sirdanilot | donderdag 16 december 2021 @ 22:24 |
Ik vind rozemarijn een van de goorste kruiden maar bij Cabrito is dat dus juist wel heel erg lekker. Heel bos rozemarijn erin gooi die halve struik erbij dan ruik je die geitenstank niet. Huppekee in de oven. Knoflook ook. | |
sirdanilot | donderdag 16 december 2021 @ 22:25 |
https://en.wikipedia.org/wiki/Cabrito | |
Jan_Onderwater | donderdag 16 december 2021 @ 22:29 |
Jij hebt dus duidelijk nog nooit een jong geitbokje gegeten. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 december 2021 @ 07:44 |
Een Geitbokje riekt niet | |
sirdanilot | vrijdag 17 december 2021 @ 08:35 |
Hangt ervan af maar rozemarijn erbij gaat sowieso goed. | |
Bramito | vrijdag 17 december 2021 @ 08:40 |
Nog nooit een geitje gehad dat ruikt. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 december 2021 @ 08:41 |
Hoe vaak heb jij geitbokje gegeten? | |
Isane | vrijdag 17 december 2021 @ 09:00 |
Bokkenpootjes Gewoon in elke supermarkt te koop hoor | |
derLudolf | vrijdag 17 december 2021 @ 09:02 |
Bij de Sligro liggen ze gewoon Prima te eten. | |
derLudolf | vrijdag 17 december 2021 @ 09:05 |
Inwrijven met Vegata toch en met aardappels in de oven. Moest er nou ook nog een deel paprikapoeder bij? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 december 2021 @ 09:44 |
Wat jij lekker vind | |
Jan_Onderwater | vrijdag 17 december 2021 @ 09:45 |
30 jaar geleden was Lamsvlees nauwelijks te krijgen, want dat smaakt zo sterk..., Inmiddels is lam overal te krijgen en staat bij heel veel restaurants op de kaart | |
sirdanilot | vrijdag 17 december 2021 @ 11:14 |
De geit die ik heb gegeten had geen geur. | |
sirdanilot | vrijdag 17 december 2021 @ 11:15 |
Wat de boer niet kent eet die niet. | |
sirdanilot | vrijdag 17 december 2021 @ 11:17 |
Geit kan ik gemakkelijk krijgen bij de indiase supermarkt en haal ik af en toe. | |
golfer | vrijdag 17 december 2021 @ 11:31 |
Geit is geen geitenbok. | |
sirdanilot | vrijdag 17 december 2021 @ 11:59 |
Ik weet niet hoe oud die van mij was en ook niet of het een mannetje of een vrouwtje was. | |
RedFever007 | woensdag 19 januari 2022 @ 23:12 |
Arme bijen Moet zeggen dat ik enigszins geschokt ben, ondanks dat ik wist dat er gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden. Maar wat ik mij afvraag is hoe lang dat God actief blijft. Ik koop meerjarige planten, is dat na een jaar nog "actief"? | |
golfer | donderdag 20 januari 2022 @ 13:57 |
Nieuwe afleveringen! Sloeg het woord bourgondisch vroeger op iemands uitbundige levensstijl, nu heten ook steeds meer producten in de supermarkt bourgondisch, van krieltjes tot kip. En dat vindt de Keuringsdienst van waarde maar een vreemde zaak. Want waarom krijgt een product dit predicaat? Geniet je meer wanneer je een bourgondisch brood eet? De presentatoren zoeken het tot op de bodem uit in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Zo brengt Ersin Kiris een bezoek aan een bakkerij in Hoogwoud die bourgondische appeltaartjes verkoopt. Ze zijn zeer geliefd bij de klanten, maar de presentator vraagt zich vooral af wat de taart anders maakt dan de rest van het gebak. Eigenaar Loes laat met alle liefde zien hoe die gemaakt wordt, en Kiris mag het resultaat proeven. De komende weken moeten Ersin Kiris en zijn collega’s het nog even zonder nieuw gezicht Sosha Duysker doen. Zij startte vorige maand met de opnames en maakt waarschijnlijk halverwege februari haar opwachting. Het team is blij met Duyskers komst: de voormalig Klokhuis-presentatrice is een doorpakker. | |
Jan_Onderwater | donderdag 20 januari 2022 @ 14:59 |
Bourgondisch is het nieuwe ambachtelijk [ Bericht 32% gewijzigd door Jan_Onderwater op 20-01-2022 15:21:06 ] | |
Tomatenboer | donderdag 20 januari 2022 @ 15:00 |
Ach, uiteindelijk blijkt vrijwel alles holle marketingpraat. Niks nieuws onder de zon. Desondanks wel goed dat een programma als de Keuringsdienst Van Waarde er is. | |
RedFever007 | donderdag 20 januari 2022 @ 20:17 |
Eens, al vind ik de laatste jaren het wel een beetje een teveel van hetzelfde. Zoals met die bloemen, hoe vaak kun je door vier verschillende presentatoren laten zeggen dat er bee friendly op de verpakking staat? Mag wel iets minder telefoon en iets meer onderzoek | |
NoCigar | donderdag 20 januari 2022 @ 20:38 |
Ik eet nog liever een Struijk maaltijd uit zo'n blik dan dat ik in dat restaurant ga eten. | |
golfer | donderdag 20 januari 2022 @ 20:52 |
Verschrikkelijk, die themarestaurants met verkleedpartijen. | |
qajariaq | donderdag 20 januari 2022 @ 20:52 |
Wat een heerlijk mens die appeltaarten mevrouw. | |
golfer | donderdag 20 januari 2022 @ 20:55 |
De eeuwige zogenaamd deskundige Alain Carron. | |
Jan_Onderwater | donderdag 20 januari 2022 @ 21:12 |
Ah, met zingende kelners, en een spoom tussen de gangen. LOL | |
dexamfetamine | donderdag 20 januari 2022 @ 22:05 |
Hij is Frans en kok dan is tie vanzelf expert natuurlijk Irritant mannetje vind ik het vaak. De man die er heilig van overtuigd was dat tie verschillende soorten knoflook zou kunnen proeven Uiteindelijk had tie het fout hahaha. Die man is een expert in slap Frans gelul, verders niks. | |
Hyperdude | donderdag 20 januari 2022 @ 22:18 |
Suffe aflevering. Geen beter onderwerp meer te bedenken? | |
golfer | donderdag 20 januari 2022 @ 23:26 |
Wie is tie? | |
Sorella | donderdag 20 januari 2022 @ 23:43 |
Hij was er van overtuigd dat de Franse knoflook het beste was maar hij koos d8 voor de Chinese knoflook na het blind proeven | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 januari 2022 @ 08:06 |
De Dr Clavan van de Keuringsdienst K&B hadden er een prachtige parodie op gemaakt, ik zie KvK al voor me als Alan Karron. | |
Van_Poppel | vrijdag 21 januari 2022 @ 09:30 |
De chansonBelg leeft dus ook nog. | |
Van_Poppel | vrijdag 21 januari 2022 @ 09:35 |
Die act van Alain | |
Black-Hole | vrijdag 21 januari 2022 @ 09:41 |
Zelfde met Zelfde met de aflevering over sjalotten waarbij ze hem voor de gek hielden | |
golfer | woensdag 26 januari 2022 @ 16:24 |
Morgen: Pimp je borrelplank: pak een plak paté. Goed voor luxe en allure. Maar waarom eigenlijk? Want niet ver naast paté ligt de smeerworst in het slagers schap. Ook een roze vleesspread. En in ingrediënten vrijwel identiek aan de paté. Alleen dan stukken goedkoper. Soms wel tien keer. Hoe kan dat? De Keuringsdienst over het verschil tussen de betaalbare bolletjes smeerworst en de prijzige plakken paté. | |
Joost-mag-het-weten | woensdag 26 januari 2022 @ 18:46 |
De paté die je in Nederland kan vinden is dan ook gewoon smeerworst. In niks te vergelijken met Franse of Belgische paté | |
Jan_Onderwater | woensdag 26 januari 2022 @ 19:01 |
Dit, ik noem het kattenvoer. Ik maak regelmatig Paté, dat is een ander universum dan wat je bij supermarkt koopt. | |
Dutch_view | donderdag 27 januari 2022 @ 20:22 |
Aflevering over smeerbare frikandellen | |
golfer | donderdag 27 januari 2022 @ 20:45 |
Nee. Over smeerleverworst. | |
chufi | donderdag 27 januari 2022 @ 21:17 |
pate vs smeerworst ..... geen verschil behalve de prijs en de beleving | |
Rickocum | donderdag 27 januari 2022 @ 21:18 |
Ik kan niet op erg veel plekken Wilde eend smeerworst vinden. Dus dan maar paté. Boeiend. | |
golfer | donderdag 27 januari 2022 @ 22:46 |
En je weet wel zeker dat het wilde eendpaté is? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 28 januari 2022 @ 08:30 |
met 5% eend Net als Kalfsleverworst. | |
djkoelkast | vrijdag 28 januari 2022 @ 10:17 |
Nee, dat was (enkele seizoenen geleden) kalfs-leverworst. Het streepje deed het hem. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 28 januari 2022 @ 10:18 |
ja, en dan is er ook kalfsvlees leverworst | |
golfer | woensdag 2 februari 2022 @ 16:19 |
Morgen: Mie is onmisbaar in de Chinese keuken en Italiaanse koks kunnen echt niet zonder tagliatelle. Beide ingrediënten lijken verdacht veel op elkaar: allebei zijn het lange, platte slierten van tarwe. Bovendien worden ze in de supermarkt vaak gedroogd verkocht, opgerold als vogelnestjes in een kartonnen doosje. In Nederlandse huishoudens staan mie en tagliatelle ook vaak op tafel. Maar als beide ingrediënten zo veel op elkaar lijken, waarom eten we dan toch geen bami carbonara of tagliatelle rames? Dat vragen de onderzoekers van Keuringsdienst van waarde zich ook af. Zij nemen deze keer de Chinese noedels en de Italiaanse pasta onder de loep en constateren meteen al een groot verschil in prijs. Maar ook verder blijkt: de ene sliert is de andere niet. | |
Jan_Onderwater | woensdag 2 februari 2022 @ 17:18 |
En dan nog een dingetje, Tagliatelle is eigenlijk een pasta soort uit Noord Italië, en wordt gemaakt van een deeg dat 1 ei op 100 gram meel heeft, meel van zachte tarwe. De meeste die er in NL verkocht wordt, is gemaakt uit harde tarwe en zonder ei. | |
Nine. | donderdag 3 februari 2022 @ 20:32 |
Tuurlijk kan dat, Surinaamse bami maak je zelfs met spaghetti. | |
Felagund | donderdag 3 februari 2022 @ 20:39 |
Do you make mie? | |
Nine. | donderdag 3 februari 2022 @ 20:40 |
You mean me? | |
golfer | donderdag 3 februari 2022 @ 20:41 |
Bami uit Italië bij de Chinese restaurants. | |
showtimer | donderdag 3 februari 2022 @ 20:47 |
Lorenzo | |
svann | donderdag 3 februari 2022 @ 20:47 |
Waarom niet ook een verpakking bij een chinees zaakje gehaald? | |
NoCigar | donderdag 3 februari 2022 @ 20:48 |
Ik begrijp het niet helemaal, die mienestjes zijn er toch al veel langer dan twintig jaar? | |
Ama | donderdag 3 februari 2022 @ 20:48 |
Mooie aflevering weer. | |
Dutch_view | donderdag 3 februari 2022 @ 20:59 |
Ja volgens mij ook, 20 jaar lijkt mij veel te kort. Misschien kwam het eerder ergens anders vandaan en zijn ze 20 jaar geleden over gestapt op 'Mie' uit Italie. Wel weer een hele leuke aflevering | |
Kickinalfa | donderdag 3 februari 2022 @ 21:12 |
Toch gelachen deze aflevering. En eindelijk erachter waarom het hetzelfde smaakt. Ben wel benieuwd of je ook echte Chinese mie ergens kan krijgen dan (in de supermarkt) | |
golfer | donderdag 3 februari 2022 @ 21:18 |
Bij een Chinese toko. | |
Nine. | donderdag 3 februari 2022 @ 21:21 |
AH (XL) heeft i.i.g. wel wat en anders de toko. | |
showtimer | donderdag 3 februari 2022 @ 21:22 |
Ging dat niet specifiek over Conimex? | |
Dutch_view | donderdag 3 februari 2022 @ 22:53 |
https://nl.wikipedia.org/wiki/ConimexIk denk dat dit puur ging om het verhuizen van de productie van de droge mie naar het buitenland. Conimex maakte zelf al bami vanaf 1936. | |
golfer | donderdag 3 februari 2022 @ 23:18 |
Conimex werd in 2000 overgenomen door Unilever. Toen werd de productie van de harde tarwemienestjes dus naar Italië verplaatst. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 4 februari 2022 @ 08:28 |
Ze willen lekker kunnen zeuren | |
icecreamfarmer_NL | zaterdag 5 februari 2022 @ 09:30 |
De Italiaanse pasta stamt dan ook uit China dus zo gek is dat niet. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 5 februari 2022 @ 09:38 |
Euh, nee, dat doet het niet. Dat Marco Polo de pasta uit China heeft meegenomen is een verhaal dat een Spaghetti fabrikant in de VS bedacht. In Italie werd pasta al lang voor de romeinen, door de Etrusken gegeten. Verder was Pasta in China rond 1200 toen Marco Polo daar was (waar in de chineese literatuur uit die tijd niets over te vinden is) de pasta uit rijst gemaakt, een ander product. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 5 februari 2022 @ 14:49 |
Chineese Mie met Ketjap? LOL | |
Jan_Onderwater | zaterdag 5 februari 2022 @ 15:01 |
Kortom, de Mie is geen Mie en de Tagliatelle ook niet. Het is allebei Taglionlini | |
111210 | zaterdag 5 februari 2022 @ 16:45 |
Volgens mij komt het ook van de Perzen, daar komt graan tenslotte ook vandaan. Niet uit azie. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 5 februari 2022 @ 17:19 |
In de uitzending had men het over dat Mie van Conimex 20 jaar geleden op de markt zou zijn gekomen, maar dat klopt niet, ik kan me herinneren (of meen dat tenminste) dat die Pastamie bij ons thuis werd gegeten, een jaar of 40 geleden al. | |
-Sigaartje | zondag 6 februari 2022 @ 11:49 |
Mie = Tagliatelle. Ok. Bij AH kosten beiden 1,50 per 500 gram. Nou ja, ik maak er lekkere bami van. Het zal wel. | |
golfer | woensdag 9 februari 2022 @ 17:21 |
Morgen: In de schappen in de supermarkt liggen salami en cervelaat, maar veel Nederlanders weten niet wat het verschil is. Salami is altijd van varkensvlees en bevat knoflook, terwijl cervelaat op smaak wordt gebracht met peper en zout en regelmatig meerdere soorten vlees bevat. Om een antwoord te vinden op alle andere vragen gaat de Keuringsdienst naar Italië, het land waar salami vandaan komt. Salame - het enkelvoud van salami - betekent letterlijk gezouten vlees. De Italianen laten trots zien hoe ze het product maken en aan welke kwaliteitseisen de worsten moeten voldoen. Hoe goed is de salami in Nederland? | |
Jan_Onderwater | woensdag 9 februari 2022 @ 17:30 |
Ik ken Salami ook van wild zwijn (in de Toskane, heerlijke zachte salami met venkel gekruid), en in Frankrijk, op Corsica en Sardinië van Ezelvlees. er is ook van Lamsvlees, van rundvlees, maar je kan er over strijden of het daardoor geen salami is. Cervelaat, werd oorspronkelijk met varkenshersenen gemaakt, vandaar de naam, Cerveau is Frans voor hersenen. [ Bericht 3% gewijzigd door Jan_Onderwater op 09-02-2022 17:39:28 ] | |
derLudolf | woensdag 9 februari 2022 @ 18:52 |
Ik dacht dat salami van oorsprong van paardenvlees werd gemaakt | |
Jan_Onderwater | woensdag 9 februari 2022 @ 19:48 |
Ken ik niet, maar zie dat het in NL gemaakt wordt. | |
NoCigar | donderdag 10 februari 2022 @ 20:21 |
Ik hoop dat ze met een NL-supermarktpakje cervelaat of salami bij een ambachtelijke slager diep in Italië op bezoek gaan, dat lijkt me echt verrassend. | |
Poefbank | donderdag 10 februari 2022 @ 20:35 |
Dan schaam je je toch altijd kapot als Nederlander | |
golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 20:38 |
Nieuw meisje bij de KvW. Sosha en ze spreekt goed Italiaans. [ Bericht 38% gewijzigd door golfer op 10-02-2022 20:53:47 (Typo) ] | |
NoCigar | donderdag 10 februari 2022 @ 20:38 |
Ze spreekt inene geen Italiaans meer? | |
golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 20:40 |
Slager zegt wel vaak: "dat denk ik". | |
NoCigar | donderdag 10 februari 2022 @ 20:41 |
Deze man is altijd erg duidelijk. | |
showtimer | donderdag 10 februari 2022 @ 20:45 |
Sosha | |
Zipportal | donderdag 10 februari 2022 @ 20:45 |
Salami dat stinkt de pan uit. | |
golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 20:54 |
Niet de echte uit Calabrië. Daar zit geen knoflook in. | |
Zipportal | donderdag 10 februari 2022 @ 20:54 |
Niet mijn probleem. | |
Hyperdude | donderdag 10 februari 2022 @ 21:07 |
Beetje vreemd was dat. | |
NoCigar | donderdag 10 februari 2022 @ 21:21 |
Dat doen ze vaker: dan hebben ze een of twee Italiaanse zinnetjes uit hun hoofd geleerd, maar als ze improviseren moet het in het engels. | |
golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 21:39 |
Typo. | |
golfer | donderdag 10 februari 2022 @ 21:40 |
Inderdaad een beetje vreemd. |