abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 19 juli 2022 @ 11:04:50 #154
5428 crew  miss_sly
pi_205386695
Ik was laatst wegens een afscheidsetentje van een collega in Amsterdam bij een tamelijk nieuw restaurant en dat vond ik echt goed.

Waar?
Vlees en Co in Amsterdam Noord
Wanneer?
Donderdag 30 juni 2022
Wat at je?
We hebben gevraagd om wat combinaties op tafel te zetten zodat we konden delen. Het is eigenlijk geen shared dining, maar a la carte.

Impressie
Het was een tikje moeilijk te vinden. Amsterdam Noord is zeker op dat punt nog wel een beetje een bouwput. Wel een leuke omgeving: veel zelfbouwhuizen met verschillende materiaalkeuzes, kleuren en indelingen, dus een leuke architectonische wandeling erheen. Het restaurant is ruim opgezet, met een bar in het midden. Na de entree twee grote ronde tafels waar je met 6 personen gemakkelijk en ruim aan kunt zitten. Beetje onhandig zijn de ronde banken waar je op zit, maar ze zitten wel lekker en het staat erg leuk. Er is ook een mooi terras, maar toen wij er waren regende het vreselijk, dus daar hebben we geen gebruik van kunnen maken. Het ligt aan het water en heeft een steiger; vanaf het IJ kun je zo aanleggen om wat te eten of drinken. Mooi uitzicht op onder ander het Havengebouw dat er tegenover ligt.

Bediening was goed, professioneel, maar vriendelijk en niet te afstandelijk. Kort gesprekje gehad en zo kwamen we erachter dat ze in september 2021 pas zijn begonnen daar. Er zit ook een Vlees en Co in Arnhem en Nijmegen.

We zijn nogal een bourgondisch kantoor, dus we konden allemaal maar slecht kiezen van de kaart, want wilden van alles proberen. Dus in samenspraak met de eigenaar besloten dat ze ons een verzameling aan hapjes zouden voorzetten.

We startten met een paar bordjes met charcuterie, goede ibericoham, olijven, chorizo. Gewoon lekker en goed. Daarna een aantal borden met voorgerechten om te delen: sashimi van pichanha, spicy steak tartare en krokant buikspek. Bij buikspek moet ik mezelf altijd even over een drempeltje helpen vanwege de naam, maar deze was echt verrukkelijk.







Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit een aantal goede stukken rundvlees. Ook daar konden we niet kiezen, dus hebben we een wagyu-beef van een rund alleen gevoed me olijven en (dacht ik) een rib-eye besteld om te delen. We kregen dat mooi geserveerd op een mini-barbecue en allerlei bijgerechten: maiskolf met heerlijk gekruide boter, lekkere dikke frietjes, goede salade en zalige gegrilde groen asperges met hazelnootstukjes en parmezaanse kaas. Twee sausjes voor bij het vlees, chimichurrie, knoflook-kalfsjus, en natuurlijk mayonaise :P



Het lijkt niet heel veel voor zes personen, maar het was ruim voldoende.
De wagyu-steak was uitmuntend. Het verschil met het toch ook uitstekende vlees van de rib eye vond ik toch weer opvallend.

Eigenlijk hadden we allemaal wel genoeg gegeten, maar ook de desertkaart bevatte nog wat lekkere dingen, dus daar hebben we toch ook nog ieder een keuze gemaakt. Niet om te delen, hoewel ik mijn desert halverwege heb geruild met de helft van mijn collega om dat ook te proeven.

We hadden de stroopwafel tiramisu, de cheesecake en de lemon curd crème brulée.



De stroopwafel tiramisu werd zo geserveerd en dan moest je hem met een bijgeleverd hamertje doorbreken



Op zich geinig, maar voegde niet echt wat toe.

cheescake was bescheiden, maar heerlijk



De lemong curd crème brulée was heerlijk.



In het aparte bakje zat de crème brulée. Erg lekker, maar ik vond dat wel net iets te magertjes. Er zat weinig custard onder en je schraapte al vrijwel meteen met je lepel over de bodem. De gezouten pure chocolademousse en overigen in het andere bord waren overheerlijk en ruim voldoende.

Erbij een malbec reservée, geloof ik, uitgezocht door mijn collega die tevens voor zijn plezier sommelier is. Smaakte dus meer dan prima.

Kosten vielen me erg mee, met zes personen en zo uitgebreid nog net geen 600 euro.

Cijfer
Het was echt heel erg goed, op wat kleine puntjes na, zoals een nog jonge onervaren kelner die een paar kleine foutjes maakte en de karige crème brulée. Een 9 toch wel. Op een mooie dag is het hier vast nog beter toeven.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 19 juli 2022 @ 15:15:10 #155
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205389470
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator dinsdag 19 juli 2022 @ 15:28:41 #156
5428 crew  miss_sly
pi_205389642
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 15:15 schreef flipsen het volgende:
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen _O-
Aanrader, hoor :Y
Het zit wel wat uit de richting van de Van der Pekstraat, meer richting het IJ tegenover het Havengebouw, dus.

Grappig detail waar ik vergeten ben een foto van te nemen: ze hebben zo'n gebaksvitrine naast de bar staan, maar in plaats van gebak, ligt daar vlees in te rijpen O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205456413
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:

Amuse was een crackertje met parfait van miso:


Volgende amuse structuren van rode biet:


Gegrilde en gemarineerde watermeloen en tomaat:


Zachtgegaarde kabeljauw met gerookte paling en pompoen:


Zeebaars met beurre blanc, klassiek:


Kwartel met jus en een aardappel bereiding:


Banaan ijs met witte chocolade:


Iets witte chocolade met granite en zanddeeg:


Al met al weer top gegeten, blijft een super tentje vooral voor de prijs (160 eur inclusief drinken voor 2). Cijfer dus weer een dikke 9.
  maandag 25 juli 2022 @ 20:24:56 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205456888
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:
-knip-
Ziet er top uit!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 juli 2022 @ 21:24:05 #159
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205457569
Is dat nou een doodshoofdvorm ijsje??? Ziet er top uit inderdaad, leuke prijs ook :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205457648
Mooi hoor, en lekker.
Die bladeren bij het hoofdgerechtje zien er puik uit ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 juli 2022 @ 10:40:02 #161
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205460242
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 21:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooi hoor, en lekker.
Die bladeren bij het hoofdgerechtje zien er puik uit ^O^
Die bij de kwartel bedoel je?
Het valt mij op dat je de laatste tijd dat soort 'bladeren' overal ziet. Zie ook de laatste recensies hier, daar zie je ze bij bijna elk restaurant wel ergens opduiken. Bij Mano in Haarlem had ik ze laatst zelf ook.

Voor zover iemand bekend, is dit een nieuwe trend, zijn ze zelfgemaakt (3D geprint wellicht) of is dit een kant en klaar product?

Wat foto's van recente recensies:






pi_205460330
Is gewoon een sillicone mal die ze zelf vullen, kost 17,50 oid kreeg er gisteren nog een mail over van Gastronomix dat je zoiets kado kreeg bij een abonnement.

Voor diegene die met kerst oid zelf aan de slag willen:
https://moldbrothers.nl/nl/
pi_205465014
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 10:40 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Die bij de kwartel bedoel je?
Het valt mij op dat je de laatste tijd dat soort 'bladeren' overal ziet. Zie ook de laatste recensies hier, daar zie je ze bij bijna elk restaurant wel ergens opduiken. Bij Mano in Haarlem had ik ze laatst zelf ook.

Voor zover iemand bekend, is dit een nieuwe trend, zijn ze zelfgemaakt (3D geprint wellicht) of is dit een kant en klaar product?

Wat foto's van recente recensies:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk :)
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 juli 2022 @ 19:58:35 #164
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205465078
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk :)
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Bij Mano leek op een soort deeg/bite zoals je ook bij oubliehoorns of kniepertjes hebt.
Redelijk knapperig dus.

De smaak was in ons geval wat vlezig/zoutig, alsof er flink ingedikte runderbouillon in verwerkt was…
pi_205465762
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk :)
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Tuilledeeg. Maar dan zonder suiker. Meestal zijn die blaadjes ook vooral decoratief, zonder al te veel smaak.

Trouwens is het ook vrij eenvoudig thuis te maken (maar dan niet in bladvorm)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205478587
Waar: L'apero oostemde
Wanneer: vorige week
Wat:

Gravad lax:


Vispannetje:


Al met al lekker gegeten, cijfer een 7,5
pi_205565804
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 15:15 schreef flipsen het volgende:
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen _O-
Als ze je dan molt na het dessert en voordat de rekening komt.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 augustus 2022 @ 08:17:05 #168
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205701387
Waar? Southern Cross te Heemstede
Wanneer? 20 augustus, verjaardagsfeestje ;)
Wat at je? Het Experience Menu. Zie hieronder :)
Impressie? Zie hieronder
Kosten? 52,50 voor het vijfgangenmenu. Wijn is 6 euro per glas.
Cijfer? 9

Het was heerlijk en iedere cent waard. Ik heb het menu ge-c/p't en wat fotootjes gemaakt. :). Ik had gereserveerd. Het was volle bak. Na het eerste drankje en kregen we de kaart. Ik had al besloten dat we voor het menu gingen. Er zat een prima tempo in tussen de gangen. We waren er 18.30u en gingen 21.30u weg. Ik had er ook een bijpassend wijn arrangement bij. Overal uitleg bij en een goede bediening. :)

Je hoeft niet aan het menu. Er is ook een kaart met formaatje tussengerechten of voor de vleesliefhebbers gaat de BBQ aan voor een stuk vlees. :)


Vooraf broodjes


Yellowfin tuna, cauliflower + coconut puree, finger lime oil, heirloom carrot, macadamia, curried Geraldton wax (v*)
. . .

Barramundi fillet, lima bean paste, sea lettuce, pickled kohlrabi, mustard leaf, chicken wing + beurre noisette reduction (v*)


Quail breast, puffed buckwheat, yellow beet, bacon vinaigrette, Davidson plum chutney, preserved beet creme, beet chips (v*)

[img]https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300976107_10225070140514287_3064015821834637312_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=DZSnM_81y8YAX_GlHQ8&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=00_AT83OHjq88aJ6hMpvXHamiIPQgO7gl4N3kdxkGMhl77WFA&oe=6306A6C7
[/img]
BBQ Black Angus steak, caramelised pumpkin, braised pearl onion, fermented squash, pepita crunch, native pepper sauce (v*)


"Golden Gaytime", vanilla + toffee puree, dried cocoa sponge, malted milk gel, honeycomb, golden chocolate
. . .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_205701468
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 08:17 schreef borisz het volgende:
Waar? Southern Cross te Heemstede
Wanneer? 20 augustus, verjaardagsfeestje ;)
Wat at je? Het Experience Menu. Zie hieronder :)
Impressie? Zie hieronder
Kosten? 52,50 voor het vijfgangenmenu. Wijn is 6 euro per glas.
Cijfer? 9

Het was heerlijk en iedere cent waard. Ik heb het menu ge-c/p't en wat fotootjes gemaakt. :). Ik had gereserveerd. Het was volle bak. Na het eerste drankje en kregen we de kaart. Ik had al besloten dat we voor het menu gingen. Er zat een prima tempo in tussen de gangen. We waren er 18.30u en gingen 21.30u weg. Ik had er ook een bijpassend wijn arrangement bij. Overal uitleg bij en een goede bediening. :)

Je hoeft niet aan het menu. Er is ook een kaart met formaatje tussengerechten of voor de vleesliefhebbers gaat de BBQ aan voor een stuk vlees. :)

[ afbeelding ]
Vooraf broodjes

[ afbeelding ]
Yellowfin tuna, cauliflower + coconut puree, finger lime oil, heirloom carrot, macadamia, curried Geraldton wax (v*)
. . .
[ afbeelding ]
Barramundi fillet, lima bean paste, sea lettuce, pickled kohlrabi, mustard leaf, chicken wing + beurre noisette reduction (v*)

[ afbeelding ]
Quail breast, puffed buckwheat, yellow beet, bacon vinaigrette, Davidson plum chutney, preserved beet creme, beet chips (v*)

[ afbeelding ]
BBQ Black Angus steak, caramelised pumpkin, braised pearl onion, fermented squash, pepita crunch, native pepper sauce (v*)

[ afbeelding ]
"Golden Gaytime", vanilla + toffee puree, dried cocoa sponge, malted milk gel, honeycomb, golden chocolate
. . .
Je foto's zijn stuk...

edit: als ik quote, doen ze het ineens :wtf:
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205702248
Ziet er heerlijk uit!
Wil daar ook weer eens naar toe :9
  zondag 21 augustus 2022 @ 11:36:33 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205702385
Ziet weer prima uit, @borisz . Altijd top daar bij Southern Cross. Alweer een tijd geleden dat we er waren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205717131
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Restaurant De Kas* in Amsterdam. Lokaal en duurzaam wordt steeds meer een ding in de betere horeca maar de kas is er al 20 jaar mee bezig. Gevestigd in de voormalige stadskwekerij, eigen geteelde groenten in de tuin naast het restaurant waar je tussen de gangen door even een rondje kunt lopen. En de meeste andere ingrediënten komen uit de kop van Noord-Holland. Dus tijd om er een bezoek aan te brengen. Leuke bijkomstigheid was ook dat De Kas tussen het moment van reserveren en het eten de eerste ster kreeg. Dus een extra reden voor hooggespannen verwachtingen.



Wanneer?
2 weken geleden op een enorm hete zomeravond.

Wat at je?
Het 6 gangenmenu. Waarbij de menukaart zoals bij elk zelfrespecterend restaurant louter bestaat uit een opsomming van de ingrediënten in willekeurige volgorde.

• Biet | Kers | Hazelnoot | Oester
• Zeebaars | Mierikswortel | Venkel | Dille | Komkommer
• Boterboon | Cantharel | Basilicum | Perzik | Amandel
• Radicchio | Stoofvlees | Beurre Noisette | Truffel
• Chevre|Cantaloupe|Brioche (Brioche? Brioche? Waarom ineens wel een bereiding en geen tarwe | boter | ei | gist???)
• Braam | Blauwe Bes | Pistache | Lavendel





Impressie?
De Kas ligt op ongeveer een kwartiertje lopen vanaf Amstel, tenminste als je niet een brug te vroeg pakt, vervolgens in volkstuintjes verdwaalt en dan met het restaurant in zicht doodloopt op een sloot. Desalnietemin kwamen we met een paar minuten vertraging aan, waarbij we bij binnenkomst vriendelijk in het Engels - het is en blijft immers Amsterdam - welkom geheten werden voordat er vakkundig naar Nederlands overgeschakeld werd. Het was een heerlijk warme zomeravond en we mochten plaatsnemen op het terras.

Het menu werd geopend met een amuse van een soort kroepoek met maanzaad en een dip van selderijblad. Daarna kwam een tweede amuse van een soort koude gado-gado-achtige bereiding van komkommer en radijsjes met een smeuig-krokant mengsel. En een soort gazpacho. Erg lekker op een zomerse avond.

Daarna kwam de biet met kers en hazelnoot. Een verrassend lekkere combinatie met een lekkere ziltigheid van oestersap. Dat overigens qua smaak net zo goed door een snufje water met zeezout vervangen had konden worden want de subtiliteiten van de oester komen toch niet door de smaakbombarie van kers en biet heen. Maar zinloos vermoorde oester of niet: een subliem gerecht.

Het volgende gerecht, een ceviche van zeebaars met een saus van mierikswortel en witte aalbessen zat wat minder goed in elkaar. De subtiele smaken van zeebaars werden helemaal overstemd door de zuurheid van de aalbessen en de scherpte van de mierikswortel. Contrasten zijn leuk maar dit was iets te. Alsof je Rage Against the Machine laat optreden als voorprogramma voor Debussy. Dat zal ook wel komen door het superlokaal en vers koken waardoor je vaak van ingrediënten moet wisselen, improviseren en de rijpheid kan verschillen. Maar dat maakt het nog geen uitstekend gerecht.

De boterbonen met cantharel waren dan weer subliem. Terwijl de daaropvolgende bereiding van raddichio met stoofvlees een prima feel-good-gerecht voor op de bank zou zijn maar niet iets wat als kleine portie in een beter restaurant tot zijn recht komt. Of je er nou truffel op gooit of niet.

En de twee desserts: Die maakten weer heel veel goed.

De grootste verrassing kwam eigenlijk pas na het eten, toen we naar buiten gingen. De hele avond hadden wij op het terras de indruk gehad in een intiem en persoonlijk restaurant te zijn. Bij het weggaan bleek in de loop van de avond de hele kas volgelopen te zijn en blijkt het restaurant een best massale bedoening te zijn. En een enorme takkeherrie in de akoestisch niet al te optimale kas. Toch wel knap als je dan toch de indruk van een wat kleiner, intiem restaurant met vaste bediening per tafel en persoonlijke aandacht voor de gast kunt wekken. Maar als ik er nog een keer, zou ik wel zeker willen zijn om op het terras te zitten.

Kosten?

225,- voor twee personen, een fles wijn, crémant vooraf en koffie na. Heel erg schappelijk.

Cijfer?
8,5

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 22-08-2022 22:20:27 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 22 augustus 2022 @ 22:26:17 #173
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205717357
Heerlijke review weer _O_
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205735661
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal

Wanneer
16 augustus

Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta





Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.

De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.

Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.

Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.

Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.

Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.


Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.

Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
Spoilers!
  woensdag 24 augustus 2022 @ 21:55:22 #175
296595 foodlover
live and learn
pi_205736260
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal

Wanneer
16 augustus

Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.

De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.

Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.

Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.

Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.

Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]

Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.

Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
Leuk om te lezen! Friet ziet er goed uit. Kroketje vind ik ook te duur, dat is zonde.
pi_205736362
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal

Wanneer
16 augustus

Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.

De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.

Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.

Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.

Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.

Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]

Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.

Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
He! Je was bij mij in de straat :D

Heb het daar nog nooit druk gezien trouwens maar
de paar keer dat ik nu ben geweest was altijd doordeweeks.

Sfeerloos is het sowieso :')

Die frieten zien er :9 uit!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205736696
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 22:03 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
He! Je was bij mij in de straat :D

Heb het daar nog nooit druk gezien trouwens maar
de paar keer dat ik nu ben geweest was altijd doordeweeks.

Sfeerloos is het sowieso :')

Die frieten zien er :9 uit!
Volgende keer zwaai ik naar je :W

We zijn de afgelopen weken in Roosendaal bij Toms Diner, Bonnefooi, Taverna Helios en Restaurant Oost geweest. Je kunt uitstekend eten in Roosendaal of all places.
Spoilers!
pi_205737681
Waar? Patosas Afrikaanse toko, Nijmegen.

Wanneer? Zondag.

Wat?

Fufu, oftewel yamdeeg. Smakeloos maar ik denk dat dat zo hoort.



De zogenaamde 'soep' om de fufu mee te eten. Tevens een klein bakje hete saus.



Gefrituurde kip. Beetje als KFC maar niet pittig.



Afrikaanse Fanta. Je zou alleen suiker verwarchten maar er zaten ook kunstmatige zoetstoffen in. Jammer. Smaakte wel heel anders.


Plus een bakje saus voor de kip dat onnodig was.

Conclusie: besteld en kwam precies binnen de aangegeven tijd. Alles warm. Fufu met de saus was lekker maar fufu is erg machtig. De kip was goed doorbakken, niet zoveel beslag eromheen.

Prijs: ¤16,28, maar daar zit de Fanta en saus (¤3) bij in en niet te vergeten: ¤9 Uber Eats-korting.

Ook zonder die waardeloze ¤3 was het nog 13,28 MET de ¤9 korting.

Voor herhaling waard? Yep. Voor deze prijs wel.

[ Bericht 6% gewijzigd door FlauwKapsel op 24-08-2022 23:33:12 ]
  woensdag 24 augustus 2022 @ 23:24:40 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205737809
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 23:11 schreef FlauwKapsel het volgende:

Conclusie: besteld en kwam precies binben de aangegeven tijd. Alles warm. Fufu met de saus was lekker maar fufu is erg machtig.
Wat precies begrijp jij niet aan de TT: WAAR heb je gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205737871
quote:
81s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 23:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat precies begrijp jij niet aan de TT: WAAR heb je gegeten?
Je kunt daar niet eten.

Oh ik heb het hier thuis gegeten.
pi_205738546
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal

Wanneer
16 augustus

Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.

De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.

Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.

Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.

Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.

Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]

Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.

Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
Het is nu 7.25 en ik heb trek in friet ;(

Het ziet er heerlijk uit.
pi_205738824
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 07:26 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Het is nu 7.25 en ik heb trek in friet ;(

Het ziet er heerlijk uit.
:D
Spoilers!
pi_205742300
Waar: La Bru'serie, Durbuy
Wat:

Jullie hebben van mij nog enkele recensies van de vakantie tegoed, ik zal ze de komende dagen even verspreid proberen te plaatsen. We waren in Durbuy, wat sinds Marc Coecke daar vrijwel de hele boel heeft opgekocht wel flink veranderd is in een culinair (klein) paradijs met diverse sterrenchefs welke daar hun restaurant(s) hebben geopend. Waaronder Wout Bru en Roger van Damme. Wout Bru heeft er diverse restaurants (4), op het restaurant Wagyu na zijn we overal geweest. Allereerst beginnen we met zijn brasserie concept La Bru'serie, je besteld hier een soort tapa formaat gerechten a la carte (minimaal 3 per persoon) uit diverse wereldstreken. Echt super van smaak allemaal, eigenlijk een van de betere restaurants op gebied van smaken waar ik de afgelopen tijd ben geweest, ik snap dan ook niet dat deze "maar" een 13,5 Gault Millau heeft tegenover de 14 welke La table de manon heeft waar we ook geweest zijn (recensie volgt later). We zijn hier voor de lunch 3 keer terug geweest. Vaak met wat de zelfde gerechten, hierbij een opsomming dus.

Iberico ham, heerlijk met de tomaten salsa erbij en het forcaccia brood, maar verder niet echt een bereiding of heel speciaal natuurlijk, maar wel lekker:


Langoustine, prijs technisch gezien misschien niet het meest interessante gerecht van de kaart gezien je 1 langoustine krijgt, maar blijft natuurlijk heerlijk:


Zeebaars, fantastisch van smaak en de saus was ook heerlijk om met brood nog "op te lepelen" van je bord, deze bestelde we sowieso iedere keer:


Linguine vongole, ook fantastisch, perfect al dente linguine, lekker veel knoflook en mooie vongole zonder zand er in:


Tempura garnalen, deze zaten er ook elk bezoek bij, 10x beter van smaak dan die je bij de all-you-can-eat sushi bar krijgt uit de diepvries, deze waren zeker vers gepaneerd en van verse garnalen:


Steak tartare, geweldig ook weer met dashi, handgesneden dus genoeg structuur en beet en fantastisch van smaak weer:


Open ravioli van kreeft, heerlijk met veel grote stukken kreeft en super huis gemaakte pasta vellen, toppertje ook met fantastische saus ook weer:


Dumplings van kip en varkensvlees, deze heb ik tijdens onze 3 bezoeken elke keer weer besteld, fantastische soep en heerlijke huisgemaakte dumplings, heerlijke frisse en hartige smaken:


Varkenswangen (wat lijkt op mayo is schuim van mosterd), machtig maar zeer lekker gerecht. Stoofvlees zoals het origineel bedoeld is en hoort te zijn, beste welke ik ooit op heb. Heerlijk mals met veel smaak:


Sorbet van pina colada, altijd lekker en heerlijk fris, ook deze keer hebben we elke keer besteld:



Gemiddeld waren we steeds met 2 personen 175 EUR per keer kwijt, dit hierboven is een opsomming van de gerechten welke we op hebben, we hebben steeds 3 a 4 gerechtjes per persoon op en dan natuurlijk nog wat te drinken erbij.

Ik gaf in het begin al aan dat dit op gebied van smaken wel echt een tentje was wat ik al lang gemist heb en niet zo lekker gegeten, voor mij zeker een 9.5/10 dus, als dit bij ons in de buurt zou zitten zou ik hier zeker (heel) vaak zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door anndb op 25-08-2022 16:51:37 ]
pi_205742808
Waar: Desiree, de creperie van Roger van Damme van het Gebaar met 1 ster
Wanneer: 18 Augustus
Wat:

Roger van Damme kennen we al langer, en is een van onze favoriete (lunch) restaurants als we in Antwerpen zijn. Het is daar natuurlijk een stuk anders op gebied van gerechten, maar Roger heeft er nooit een geheim van gemaakt dat pannenkoeken zijn grote passie zijn en hij ooit een pannenkoekenrestaurantje nog wou beginnen. In Durbuy als eerste locatie (en inmiddels een stuk meer plaatsen) is dat er van gekomen. Ook staan er enkele andere lunch gerechten zoals broodjes op de kaart, in de avond is deze gesloten (net zoals Het Gebaar trouwens). Wij begonnen met een broodje en moesten daarna natuurlijk nog afsluiten met wat zoets, voor mij een wafel met dagvers ijs en voor mijn vrouw een pannenkoek. Afsluiten zonder iets zoets kan natuurlijk niet bij iemand die in 2017 nog benoemd is tot de beste patisier ter wereld.

De inrichting is gezellig als een franse brasserie en heel laagdrempelig. Tarieven vallen - afhankelijk van wat je neemt natuurlijk - op zich nog mee, maar wel iets duurder dan de normale broodjeszaak natuurlijk.

Voor mij toast van uiteraard zelfgebakken brood (broodmixen kan je ook kopen in de zaak, net zoals veel andere zaken zoals servies tot taart/cake mixen etc) americain nature, en voor mijn vrouw kip kerrie op een broodje. Die laatste was lekker, maar ik was vooral blij met mijn toast americain. Steak tartare is al sinds jaar en dag de klassieker op de kaart van Het Gebaar en altijd aanwezig, zo was deze toast Americain nature ook fantastisch. Vers vlees, mooie garnituren en heerlijk brood.




Zoals gezegd afsluiten moest met iets zoets, hier hebben ze niet zo'n indrukwekkende desserts als in Het Gebaar, maar pannenkoeken zijn Roger zijn passie en ik kan een vers gebakken wafel - welke super luchtig was en heerlijk krokant - met vers ijs nooit weerstaan, dus hiermee sloten we af:




Uiteraard is dit niet vergelijkbaar met wat ze in Het Gebaar serveren, maar 8.5/10 geef ik er zeker voor ook als ik de prijs mee reken. Ook fijn gezien je hier ook voor ons Nederlanders dan wat gewone lunch gerechten kan krijgen, wat wat minder gebruikelijk is in Belgie (vaak meer een gewoon hoofdgerecht, of voorgerecht met brood of een tosti, maar echt broodjes vaak niet).

Kosten: 110 EUR inclusief 4 gin tonics.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 15:42:59 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205742867
Fijne recensies weer @anndb ^O^ :Y)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205742931
Waar: Limone e Tartufi, Durbuy
Wanneer: 18 Augustus jl.
Wat:

We wouden nog snel even wat eten, maar niet super veel honger. We besloten nog een van Wout Bru zijn restaurants, maar de meest laagdrempelige uit te proberen in Durbuy namelijk de Italiaanse Limone e Tartufi. Dit is duidelijk de grootste en ook meest drukke zaak (ook al zat Wagyu ook aardig vol, mensen houden blijkbaar ook van vlees, aan ons is (grote) stukken vlees wat minder besteed, dus daar zijn we niet geweest als enige).

Link naar het menu:
https://assets.website-fi(...)cb8b_menu-limoni.pdf

Mijn vrouw koos voor de
Kalfsescalope alla Milanese, rucola met limoen, spaghetti met tomaat en
basilicum ¤29

En ik voor
Pizza du chef ¤22
Burrataroom, mozzarella, mortadella, pistache, basilicum en burrata

Van mijn vrouw was heerlijk, ik heb ook even mogen proeven uiteraard en super kwaliteit pasta welke echt lekker al dente was gekookt, precies juist. Niet hard zodat het nog rauw lijkt, maar ook zeker niet te zacht. Echt precies zoals het hoort te zijn, dat hebben ze natuurlijk vooraf goed getest en hebben daar exacte tijden voor zoals je van een (ex)sterren chef mag verwachten. Vlees heerlijk mals, gewoon een goed en degelijk gerechtje dus.



De pizza bodem is niet traditioneel zoals italiaans deeg, het leek meer op een soort brooddeeg, daarintegen wel een hele andere smaak dan normaal. Het was heel luchtig en wat dikker dan normaal, maar super krokant en zeker niet zwaar. Voor de verandering zeker toch wel eens lekker, maar een italiaan zou er wellicht wat boos om kunnen worden (denk ik). Ik vond het wel lekker in ieder geval voor een keer als afwisseling.



Was lekker voor een keer, en misschien voor nog een keer als je echt zin hebt in wat anders, echter mijn favoriete restaurant niet perse daar. Maar wel leuk voor een keer, 7/10 dus.

Kosten totaal denk ik met drinken erbij rondom de 100 euro? Niet super goedkoop dus (maar je zit dan ook in Durbuy, daar is niks goedkoop verder).
pi_205743209
Waar: Chez Marie, Durbuy
Wanneer: 15 Augustus jl.
Wat:

Chez Marie is een wat sjiekere brasserie maar toch wat relatief simpele brasserie gerechten. Bediening super en doet zijn best en spreekt ook Nederlands, bij alle restaurants van Wout Bru ook trouwens. Beetje simpele kaart maar wel alles vers en huis gemaakt.

We kramen hier voor de lunch, en kregen eerst een simpele amuse van het huis (gazpacho en kip kerrie salade, simpel maar wel lekker trouwens):


We hadden beide als voorgerecht gerookte zalm tartaar, lekker! Met granite van bloedsinasappel wat lekker verfrissend was, met wat krokant brood erbij:


Voor mijn vrouw een ceasar salad, welke denk ik wel smaakte, niet geproefd:


Voor mij gebraden plak ham met bearnaise saus welke duidelijk huisgemaakt/geklopt was, ik nam dit gerecht vooral voor de saus gezien ik daar gek op ben. Frietjes waren heerlijk krokant en luchtig van binnen:


Al met al lekker, niet iets dat ik zou aanraden om perse naartoe te gaan in Durbuy maar voor lunch voor ons toen prima.

Kosten om en naarbij de 100 EUR geloof ik voor ons 2 incl drinken.
Cijfer: 7/10
pi_205743318
Laatste avond waren we gaan eten bij Table de Manon, volgens Gault Millau 14/20 score, hoger dan Wout Bru zijn Bru'serie dus. Ze hebben een kreeftenmenu, en eigenlijk zou ik dat willen bestellen maar gezien we met 4 waren en 2 daarvan niet van kreeft houden en je dit per tafel moest bestellen, viel dat helaas af. We gingen dus voor het normale 4 gangen menu.

De keuze was toen uit:
Eerste Smaakmenu
Dit menu wordt niet aangeboden op zaterdagavond

Voorgerecht, voorgerecht naar keuze, hoofdgerecht naar keuze, pre-dessert & dessert

44, 00¤

Voorafje

Rode tonijn in
verse komkommer tataki, tzatziki & gazpacho, ingelegde pruimen

Of

"Gros Chêne" feta kaas
gegrild met sesamzaad, cherrytomaat augurk, gegrilde watermeloen en pesto

Rouget de petit bateau
met witte anijsboter, Provençaalse pissaladière en krokante venkel

Of
Snacked Iberico
varkenshaas, aardappel tortilla's, Bouchot mosselen & chorizo

Schotel van verfijnde kazen van de Ferme du Gros Chêne in Méan en geroosterd brood
(naast het dessert ¤ 15,00 / ipv ¤ 7,00)

Uitnodiging voor het dessert

Perzik...
carpaccio en gepocheerde, romige witte chocolade & Earl Grey, "Granithé"

(Menu kost 44 EUR trouwens)

Gezien hier een keuze was, is er een verschillende keus gemaakt in gerechten, ik post de fotos hieronder:


Amuse, terrinne van ganzenlever en konijn met paarse bloemkool:


Tonijn tataki met tzaziki:


Feta met watermeloen:


Iberico varken:


Rode mul:


Pre-dessert, zoete tomaat met citroen sorbet:


Perzik dessert:


We hadden ook nog kaas besteld als tussengerecht, maar die kwam dus helaas niet. Gezien het al meer dan een uur per gang duurde was dat eigenlijk nog niet zo erg. Zoals eerder gezegd, ik snap niet dat deze 14/20 hebben gault millau en Wout Bru maar 13,5 met zijn brasserie. Daar was het 10x spannender en lekkerder voor mij, wellicht komt het door het menu, ik weet het niet. Zou hier nog een keer het kreeftenmenu willen proberen, maar als dat tegen zou vallen zou ik liever ergens anders gaan eten.

6,5/10.
Kosten voor 4 waren tegen de 300 EUR met drinken.
pi_205743370
The Anthony Utrecht is echt suuuuuper lekker eten.
  donderdag 25 augustus 2022 @ 16:58:27 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205743626
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 16:34 schreef Azula2.0 het volgende:
The Anthony Utrecht is echt suuuuuper lekker eten.
Wat heb je er gegeten en wat kostte het?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205744025
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 16:34 schreef Azula2.0 het volgende:
The Anthony Utrecht is echt suuuuuper lekker eten.
Ik ga daar zaterdag lunchen!
Ben benieuwd :9
pi_205744303
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 17:38 schreef Blues het volgende:

[..]
Ik ga daar zaterdag lunchen!
Ben benieuwd :9
Geniet ervan. Ben er al drie keer geweest.

quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 16:58 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat heb je er gegeten en wat kostte het?
Hm geen idee hoe het allemaal heet. Zal later even de foto’s zoeken. Prijzen zijn verrassend laag.
pi_205744556
Waar: Minos Pallas Tilburg
Wanneer: Afgelopen maandag
Wat:

Terug van vakantie even wat "normaal" eten weer, niet te sjiek maar gewoon lekker griek. In Tilburg vinden wij Minos Pallas dan toch de beste, niks speciaals maar gewoon lekker wel. Voorgerechtje gedeeld: gebakken mosselen, calamari, keftedes, feta in krokant korstje, feta in bladerdeeg en wat saus, gewoon prima. Daarna voor mij gyros en voor mijn vrouw bifteki met wat gyros. Gewoon prima, niks speciaals maar wel lekker gegeten. 7/10 gezien de prijs, ouzotje van het huis zit er bij. Beste griek van Tilburg als je het mij vraagt (kosten 60 EUR dacht ik?)



pi_205744680
Nu wil ik ook naar Durbuy!

Alleen die pizza, die ziet er uit als iets wat je hier bij de shoarmatent krijgt :wtf:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205744968
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 18:43 schreef stavromulabeta het volgende:
Nu wil ik ook naar Durbuy!

Alleen die pizza, die ziet er uit als iets wat je hier bij de shoarmatent krijgt :wtf:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kan je vertellen dat ie zeker niet zo smaakt. Toch wel top, maar anders. Maar vakantie was heerlijk daar ik heb het denk ik wat onderschat, maar Marc Coecke heeft er echt een paradijs van gemaakt. Wil graag terug, ondanks dat ik eerst dacht dat het shit was (midden in corona geboekt, omdat er niks anders was en overal een run was op vakantie huizen)

Zou bijna willen zeggen dat ik er wil wonen, echt top
pi_205749636
Waar: La Marmite des Trolles, Durbuy (https://www.lamarmitedestrolls.be/)
Wanneer: 12 Augustus jl.
Wat:

Dit was de eerste avond in Durbuy en vlakbij ons vakantie huisje was dit restaurant, gezien we pas om 15:00 uur in het huisje mochten en toen nog vanalles uitpakken en niet bekend met de omgeving vonden we dit restaurantje op enkele meters lopen. Zeer geslaagd, niet culinair hoogstaand maar lekker in de natuur en super gezellig zitten buiten (en binnen ook trouwens, maar daar was het toen wat te warm voor). Hondje mocht ook mee, en kregen een super gezellig afgelegen zitje op het terras waar we heerlijk in de schaduw hebben gezeten en gegeten. Voor een eerste en toch wat vermoeiende dag een super eerste avond. Bediening was wat traag, en sprak geen Nederlands (eigenaresse wel) maar met een beetje goede wil kom je er allemaal wel uit.

Ik heb alleen fotos van mijn gerechten helaas, maar ook de Zoetzure tempura van scampi en inktvis geproefd en de carpaccio als voorgerecht, waren beide ook super lekker. alfskotelet met gaumaise grootmoedersaus en truffeltagliatelle had een andere tafelgenoot en was ook heerlijk (vooral het bot wat de hond nog kreeg met een stuk vlees er aan). En verder hebben we als desserts nog gedeeld:
Pruimencrumble en kaneelijs

Crème brûlée met Baileys

Fruitsalade doordrenkt met groene thee en vanille-ijs

Helaas geen fotos van dus.

Wel van de Mosselen in pikante curry saus als voorgerecht:


Heerlijk, lekker pikant en goede smaak, heerlijke saus.

En daarna een steak met choronsaus, ik ben gek van bearnaise en choron is natuurlijk een getomateerde bearnaise saus, vaak laat ik me zoals je kan lezen in mijn eerdere recensies wel eens verleiden als ergens een dergelijke saus bij zit, zo ook nu. Heerlijk huis gemaakt en sappige steak met wat groenten en kriel aardappeltje. Was gewoon goed en lekker dus.



Kosten voor 4 inclusief best wat drinken (cocktails, fles wijn, wat fris) 230 EUR
Cijfer: 7/10, gewoon degelijk en lekker eten, als je in de buurt bent en niet helemaal naar centrum van Durbuy wilt rijden zeker een goed alternatief. Ook zeer gezellig zitten, dat telt ook mee.
  maandag 5 september 2022 @ 14:24:32 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205854845
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:

In mei weer naar Sabero** ...
golfer in CUL / CULinair nieuws #3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205855480
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:

Amuse was een crackertje met parfait van miso:
[ afbeelding ]

Volgende amuse structuren van rode biet:
[ afbeelding ]

Gegrilde en gemarineerde watermeloen en tomaat:
[ afbeelding ]

Zachtgegaarde kabeljauw met gerookte paling en pompoen:
[ afbeelding ]

Zeebaars met beurre blanc, klassiek:
[ afbeelding ]

Kwartel met jus en een aardappel bereiding:
[ afbeelding ]

Banaan ijs met witte chocolade:
[ afbeelding ]

Iets witte chocolade met granite en zanddeeg:
[ afbeelding ]

Al met al weer top gegeten, blijft een super tentje vooral voor de prijs (160 eur inclusief drinken voor 2). Cijfer dus weer een dikke 9.
2 jaar geleden een keer gegeten aangezien we daar redelijk in de buurt wonen, was echt een geweldige maaltijd inderdaad! Fijn restaurant, fijne ambiance en mooie en smakelijke gerechten :)
pi_205855639
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 15:18 schreef Molleman het volgende:

[..]
2 jaar geleden een keer gegeten aangezien we daar redelijk in de buurt wonen, was echt een geweldige maaltijd inderdaad! Fijn restaurant, fijne ambiance en mooie en smakelijke gerechten :)
Vind het eigenlijk nu zijn sous chef het overgenomen heeft nog beter. Toch iets meer spannendere gerechten/minder wat je verwacht.
pi_205856322
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2022 15:32 schreef anndb het volgende:

[..]
Vind het eigenlijk nu zijn sous chef het overgenomen heeft nog beter. Toch iets meer spannendere gerechten/minder wat je verwacht.
Dan wordt het weer eens nodig tijd om op bezoek te gaan. Vorige keer al ontzettend van genoten.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 6 september 2022 @ 23:39:54 #201
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205873688


Waar? Wilma & Alberts te Haarlem https://wilma-alberts.nl/
Wanneer? vandaag
Wat at je? Entrecote
Impressie? zie hierboven
Kosten? Geen idee. Ik was gast. Mijn stuk vlees 37,50 voor 350 gram koe.
Cijfer? Doe ik niet aan. Wel Vlees = Goed. Bediening = Prima. De Rest = Mweh. Overall wel voldoende. Vergane Glorie? Wrs ja. Ben alleen niet verder dan het terras geweest.

Het Steakhuis van Wilma & Alberts al sinds 1971 een begrip in Haarlem. Echterrrrr niet alleen positief. Zie de de stukjes op Tripadviser en Ome Googel. Ondanks alles wilde ik er toch eens eten.

Ik ging voor de entecote en die was lekker. Goed mediumrare. Het Vlees ^O^ Ook het lamsvlees van een tafelgenoot was lekker. We hadden ook diverse bijgerechten. Champignons prima. Salade en aardappeltjes ok. De sauzen (pepersaus en Rode Wijnsaus) kwamen toch niet verder dan ok... Het was wat het is, maar ook geen wow-gevoel.

De bediening en het gevoel lees je ook nog wel eens wat over. Dat was dit keer prima. In ieder geval geen gevoel van ´wat moet je hier´ of ´ haast je de tafel moet weer vol´.

Conclusie is wel wil je naar een goed vleesrestaurant in Haarlem? Ga naar The Golden Bull. Betaal je net zo veel, maar wel meer waar voor je geld.

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 07-09-2022 10:24:14 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 6 september 2022 @ 23:52:38 #202
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205873767
Sinds 1984 niet meer bij Wilma en Albert geweest en nu weet ik weer waarom. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205874937
Oh wat erg! 1985 belde, ze willen hun garnituur terug :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205895463
Jaren geleden bij Wilma&Albert gegeten, had een biefstuk met zenen erin.
Hele discussie met de kok.. Het was goed vlees, blablablabla...Nee, het was geen goed vlees, want er zitten zenen in.
Nooit meer geweest. Als ik de naam lees, zoals nu, zie en proef ik weer dat vlees. Jammer, maar zo werkt het wel..

Voor degene uit de buurt, hoe goed is Subliem?
Staat op het lijstje voor deze maand.. Maar hoor verschillende berichten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')