Het was fantastisch!quote:Op zaterdag 11 juni 2022 21:05 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Kun je prima in een weekend doenquote:Op zaterdag 11 juni 2022 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
Wat gaaf, @:Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft
Wat een leuk concept en wat een prachtige ervaringquote:Op zaterdag 11 juni 2022 20:48 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Afgelopen dinsdag was het zover!
Ik had een maaltijd ervaring bij
[ afbeelding ]
Genoten, een meter of vijf onder water.
Het restaurant is de belichaming van de visie van de chef
[ afbeelding ]
Via een paar stappen word je steeds dieper meegenomen onder water, met bijbehorende gerechten.
Entree via de grijze oprijlaan, waar je ontvangen wordt en wordt meegenomen naar beneden, eerste verdieping, de loungeruimte waar de eerste vier gangen (of, zoals zij zeggen: snacks) geserveerd worden. Geen foto van die ruimte, of van het slimme raampje waar doorheen je letterlijk zit dat je half onder water bent.
Wel een foto van het uitzicht, en dus voorpret van wat nog komt.
[ afbeelding ]
Wij zaten voor de gangen na gang 4 op de voorste rij (foto genomen na het eten, zodra wij vertrokken schoot iemand snel op onze plek om een foto te maken. Ik snap dat). Tip: reserveer voor de zitting van 18.00 of 18.30 uur en met maximaal 2 personen want die gasten krijgen tafeltjes aan het glas en echt, dat doet zoveel met de beleving
Het menu
[ afbeelding ] Ik hoop dat ik alle gerechten qua foto op de juiste volgorde heb geplaatst….
Wij kozen daarnaast voor de non alcoholische pairings. Briljant! Bij elk gerecht was een sapje bedacht wat de smaken versterkte, compenseerde etc.
Under heeft nu nog 1 ster, maar dat zullen er vast meer worden, gezien de kwaliteit van eten en drinken en aandacht voor detail. Wij hadden wat voorkeuren en per gerecht werd precies uitgevraagd wat we wel en wat we niet bliefden (graag geen orgaanvlees in de ragout, maar een saus met lever bij de langoustine is voor ons geen probleem, dat idee).
Leuk detail: alles wat op tafel kwam, behalve de koffie en thee, komt uit een straal van maximaal 20 km van het restaurant. Kaas van een boertje met zes koeien, kruiden van een strandje wat een kilometer verder ligt, pollen en honing van bijen uit hun eigen korf. En ik denk dat we wel wat hebben zien langszwemmen wat binnenkort ook op een bord ligt.
Het tasting menu is uitgebreid, ik ga niet per gerecht benoemen wat het was, zie kaart
Het tempo was hoog in het begin, ik denk dat we in een half uur vier gangen hadden. Maar met eenhaps gerechtjes kan dat prima. Later zakte het tempo en al in al hebben we zo’n vier uur aan tafel gezeten.
Zoals gezegd: starten op de eerste verdieping (half onder water) met de eerste vier gangen. Van alles wat op de water oppervlakte leeft.
Super hoe men het produkt imiteert door bepaalde baktechnieken, kleurstoffen etc. En erg fijn hoe men per gerecht tips gaf wat eetbaar was van het bord (wat soms echt wel handig was) en over hoe je het het beste kunt eten. Vaak met de handjes. Waarvoor meteen een vochtig doekje werd neergelegd.
[ afbeelding ]
De schelpjes zijn van deeg, eenhapsgerechtje.
[ afbeelding ]
Berkenbast, gemaakt van deeg, en geverfd met diverse natuurlijke kleurstoffen. Vulling: zie kaart.
[ afbeelding ]
Hapje met kaas (van die zes koeien) voor tafelgenoot en hapje met een gelei van zuring voor mij, want ik blijf geen kaas. Beiden daardoor dezelfde smaaksensaties.
[ afbeelding ]
Wederom eetbaar schelpje, met zeekraal en bloemen uit de buurt. En vulling: zie kaart
Daarna mochten we een verdieping lager. En werd een schaal getoond met alle zeevruchten die we die avond gingen eten (of al hadden gegeten). De grote schaaldieren zwaaiden nog naar ons…
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gang vijf: check de levende vis!
Het was blijkbaar een goede avond qua zeeleven, we hebben een school vis van zo’n 30 leden een paar keer langs zien zwemmen, een paar grotere vissen en heel veel kwallen die onder water hun sierlijke dans deden. Soms had vervelend dat men je kwam storen met… eten
Volgende gangen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Langoustine met honing en nog iets wat tegenwicht gaf aan het zoet van vis en honing. De trots van het restaurant en zeker smakelijk. En ik hoop dat ik de foto’s op de goede volgorde heb hier…
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een van de grotere succesnummers: strandkruiden (van die kilometer verderop) met iets van vis eronder, en bovenop een granita van appel. Die we zelf vanuit het schelpje erbij mochten gieten.
[ afbeelding ]
Deze maakte op mij de minste indruk. Onder het schuim lag een mengsel van aardappel, zeevruchten en nog wat zaken. Het mondgevoel was fijn, een beetje een stevige bite na veel zachtheid. Maar de smaken sprongen er voor mij niet echt uit.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Peking duck, op de chef zijn manier. Botermalse eendebout, en in het bakje een ragout van eendepootjes (zonder orgaanvlees voor ons), die je met de kruiden in een aardappelpannekoekje mocht wikkelen.
Het ‘broodje’ was een gestoomd broodje, met daarin ook vlees. Tip: je kon er de saus mee opsoppen als je wilde
Tijd voor toet!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit was voor mij de winnaar van de avond. Ik ben een toetjesmens en als je zowel rode biet als knolselderij zo kunt verwerken dat het echt als een zoet nagerecht smaakt… nou dan heb je me hoor!
Afgesloten met friandises
[ afbeelding ]
Dit was meer dan uit eten, dit was een ervaring.
En daarom: 10/10!
Oh wow, wat gaaf zoquote:Op zaterdag 11 juni 2022 21:07 schreef Cat-astrophe het volgende:
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)
[ afbeelding ]
Edit: en andere zeebeesten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaakquote:Op zaterdag 11 juni 2022 21:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind
Ik ben zelf normaliter geen fan van zulke overdadige opmaak (een mens moet zich niet af hoeven vragen wat wel en niet eetbaar is), maar hier páste het gewoon.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Nou, dát dus! Ik vind dat alles op je bord eetbaar moet zijnquote:Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
We wilden naar Noorwegen.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 22:52 schreef Blues het volgende:
Cat
Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
Prioriteitenquote:Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
quote:Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.quote:Op zondag 12 juni 2022 00:07 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring
Er ging iets mis op mijn mobiel, waardoor ik het 3x het gepost geloof ik, sorry hoor. Ik ga zo alle nieuwe reacties lezen, heb nog geen tijd gehad. Niet iedereen is al met pensioenquote:Op zondag 12 juni 2022 00:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
Shrinkflation. Qua prijsstijgingen is de rek er daar misschien een beetje uit (al valt ¤2,75 nog wel mee) dus dan krijg je gewoon minder product.quote:Op zondag 26 juni 2022 09:07 schreef Nober het volgende:
Impressie?
De friet en mayonaise zijn erg lekker maar het was wel wat weinig.
De gerechten zien er ook erg rommelig uit vind ik.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 06:45 schreef anndb het volgende:
Waar: Broosend Hof, Oud Turnhout
Goh wat zal ik er van zeggen, het smaakte allemaal wel prima en was lekker echter toch zoals de amuses wellicht wat simpel/ouderwets? En niet onbelangrijk, de kosten, 196 euro zonder fooi. Dat vond ik vooral gezien wat we kregen toch wel flink aan de prijs hiervoor. Ik zou dus helaas hier niet snel terug gaan, voor dat geld kan ik elders leuker eten. Cijfer dus een 7+
Vind ik ook als het nou de helft kostte zou ik zeggen fijn tentje om op de zondag te eten als we geen zin hebben om te koken maar dit zijn tarieven van top-top restaurants bijna.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 11:38 schreef golfer het volgende:
Erg aan de prijs voor wat ik op die borden zie.
Ja.quote:Op dinsdag 28 juni 2022 06:56 schreef Xlarge het volgende:
[..]
De gerechten zien er ook erg rommelig uit vind ik.
Op zich is 200 euro niet zo gek voor een fatsoenlijke restaurantmaaltijd inclusief drank. Desalniettemin betalen we al ruim 20 jaar niet meer met de gulden en is 200 euro omrekenen naar 440 gulden net zo relevant als omrekenen naar 30 miljard Reichsmark, 6 Romeinse Dinari, een zak kralen of 8 vuurstenen.quote:Op woensdag 29 juni 2022 12:50 schreef r3gi3boy het volgende:
Bi-zar, bijna de helft van duizend gulden betalen voor die paar flubjes op de borden. Had de chef nog een AH Carrefour-tuinkruidenrekje staan dat op moest? En was het de bedoeling dat je de kroontjes aan dat partje rode ui lekker mee zou snavelen? Dat bolletje ijs lijkt wel hol? En die houten tak was handig voor het flossen nadien zeker...
En dan lees ik op die menukaart dat, wanneer je de brok in je keel na het zien van de rekening wilt wegspoelen met een glaasje water, je óók nog voor dit water moet betalen!
Nou, ik zie mij gesterkt in mijn onlangs uitgesproken oekaze om hier niet binnen te stappen na een teammiddag met collega's. Ik had al zo'n voorgevoel dat ik niet erg blij zou worden.quote:Op maandag 4 juli 2022 20:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Een review van een laagdrempelige vreetschuur zónder foto's. Hoop dat jullie er wat aan hebben
Waar: Happy Italy bij de Kuip in Rotterdam.
Wat: Ik had een bord met fusilli met zalm en roomsaus, vriend had pizza döner, kind 1 had een pizza salami en kind 2 had een kindermenu.
Het eten was niet best. Mijn bord pasta met zalm was veel te zout wat op een gegeven moment ook echt tegen ging staan. Niet mijn hele bord op gegeten. Pizza's van de rest waren bagger maar dan ook baggervet. De hoeveelheid kaas wat op de pizza's ligt is niet normaal. Enige pluspunt was de pizza uit het kindermenu. Die had de vorm van een konijntje
Bediening vond ik wel heel fijn, je ziet dat ze daar wat betreft bediening gestructureerd werken waardoor we elke keer dezelfde serveerster aan tafel kregen en niemand als een kip zonder kop door die zaak banjert.
We waren voor 4 personen inclusief 4 drankjes ruim 60 euro kwijt.
Cijfer 6/10. Bediening heeft hier aardig wat punten gepakt.
Maar ook deze vestiging? Het kan best zijn dat het in een andere vestiging wat beter isquote:Op maandag 4 juli 2022 20:21 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nou, ik zie mij gesterkt in mijn onlangs uitgesproken oekaze om hier niet binnen te stappen na een teammiddag met collega's. Ik had al zo'n voorgevoel dat ik niet erg blij zou worden.
Wij halen een paar keer per jaar af bij Happy Italy in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat is eigenlijk best goed te doen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het in andere vestigingen bedroevend slecht is.quote:Op maandag 4 juli 2022 20:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Maar ook deze vestiging? Het kan best zijn dat het in een andere vestiging wat beter is
Waar?quote:Op zaterdag 2 oktober 2021 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Nee, Amsterdam. Maar ik heb bij dat soort ketens het idee dat het allemaal aangevoerd wordt vanuit dezelfde productiekeuken en dus weinig verschillen tussen de zaken zullen zijn. Maar ik kan het mis hebben.quote:Op maandag 4 juli 2022 20:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Maar ook deze vestiging? Het kan best zijn dat het in een andere vestiging wat beter is
Culinaire fietsvakantie Hoe lang duurt de reis? Ik ben benieuwd waar jullie nog meer geweest zijn.quote:Op maandag 4 juli 2022 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waar?
Stop nummer 1 van de culinaire fietsvakantie was Restaurant Vanille, Eijsden
Grappig, dat is juist het gerecht dat ik helemaal zie zitten na je omschrijving.quote:Het bananenbrood was dan weer een enorm creatieve en goed passende vondst. De combinatie van bananenbrood, geitenkaasje en een soort minimalistische waldorfsalade klinkt al raar. Het ziet er ook niet uit als iets waar ik met veel plezier een hap van zou nemen. Maar man, wat was die combinatie heerlijk. Joel Broekaert zou hier nu iets over een trio van Patrick Swayze en Jennifer Grey schrijven.
Een week maar. Drie restaurants, in totaal drie sterren. Exclusief een hamburger in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. En nu nog de tijd vinden om het allemaal op fok te slingeren.quote:Op maandag 4 juli 2022 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Culinaire fietsvakantie Hoe lang duurt de reis? Ik ben benieuwd waar jullie nog meer geweest zijn.
[..]
Grappig te zout. Jaren geleden bestelde ik bij Happy een pasta en die was zo flauw/waterig als de pest. Halve pepermolen erover hielp nog niks.quote:Op maandag 4 juli 2022 20:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Een review van een laagdrempelige vreetschuur zónder foto's. Hoop dat jullie er wat aan hebben
Waar: Happy Italy bij de Kuip in Rotterdam.
Wat: Ik had een bord met fusilli met zalm en roomsaus, vriend had pizza döner, kind 1 had een pizza salami en kind 2 had een kindermenu.
Het eten was niet best. Mijn bord pasta met zalm was veel te zout wat op een gegeven moment ook echt tegen ging staan. Niet mijn hele bord op gegeten. Pizza's van de rest waren bagger maar dan ook baggervet. De hoeveelheid kaas wat op de pizza's ligt is niet normaal. Enige pluspunt was de pizza uit het kindermenu. Die had de vorm van een konijntje
Bediening vond ik wel heel fijn, je ziet dat ze daar wat betreft bediening gestructureerd werken waardoor we elke keer dezelfde serveerster aan tafel kregen en niemand als een kip zonder kop door die zaak banjert.
We waren voor 4 personen inclusief 4 drankjes ruim 60 euro kwijt.
Cijfer 6/10. Bediening heeft hier aardig wat punten gepakt.
Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik daar een tijd geleden was ik een andere pasta had gegeten en die was vele malen smakelijker. Misschien lag het gewoon aan de combi van roomsaus en zalm dat het te zout was. Pasta zelf vond ik gisteren prima gekookt. Sommigen zullen misschien zeggen dat het te doorgekookt was, maar ik hou daar wel van.quote:Op maandag 4 juli 2022 22:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Grappig te zout. Jaren geleden bestelde ik bij Happy een pasta en die was zo flauw/waterig als de pest. Halve pepermolen erover hielp nog niks.
Pizza's zijn voor de prijs zo groot en idd veel kaas waardoor bijna iedereen nog een maaltijd over heeft voor de volgende dag.
Toch vind ik ze best goed te doen voor die prijzen.
Ja, dit dus! Je schrijft heel prettig en het leest fijn weg. Mooie recensie.quote:
Gave review! Had bij de foto's geen moment aan Japans gedacht, dat is wel jammer als ze dit aangeven.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het enige minpunt. En ik begrijp echt niet hoe dat kan in een restaurant op dit niveau, is het drankarrangement. Ook weer uitermate spannend en vernieuwend. Niet de eeuwige wijn maar zuurbier, natuurwijnen en gefermenteerde ('botanische') dranken zoals gefermenteerd kweepeersap met dahlia en brandnetelwortel, verrijkt met druppeltjes lavasolie. Klinkt als een perfecte combinatie bij de gerechten. Helaas: iemand heeft de ondoorgrondelijke keuze gemaakt om in sommige gevallen de zelfde drank bij twee gerechten te serveren. Zou kunnen werken maar doet het niet als de gerechten totaal verschillend zijn. En ook in de gevallen van één drank, één gerecht: waarom in vredesnaam dit? In mijn bescheiden mening sloegen de dranken regelmatig als een tang op een varken. Een goede sommelier zou wonderen doen. Maar wellicht zit ik vastgeroest een in wat te klassiek wereldbeeld waarbij de begeleidende dranken of complementerend of contrasterend moeten zijn. Eigenlijk net zo vastgeroest als mijn verwachtingen van plaatjes van mannetjes met broek en vrouwtjes met jurkjes die op toiletdeuren horen. Pas na de derde keer naar toilet (en het zien van een urinoir in een van de toiletten) begon bij mij de betekenis van de mysterieuze maar bij nader inzien expliciete schildering boven de toiletten te dagen.
Al met al doet het eten me denken aan een vegetarisch versie van Le Héron in Utrecht. Net zo creatief en spannend maar dan wel met een enorme aandacht voor detail en finesse. Niet altijd even geslaagd en toegankelijk maar ik had wel de hele avond de indruk dat het hier gebeurde, een plek waar de toekomst van de Franse keuken wordt vormgegeven. Alleen dat drankarrangement, man, man, man. Geen idee wat ze bezielt.
Kosten?
Mijn pinpas bleef in de portemonnaie. Maar uit betrouwbare bron heb ik 450,- ('echt fantastisch') vernomen.
Cijfer?
Het eten varieerde tussen fenomenaal tot 'euh, best geinig, nog nooit boomschors gegeten'. Maar het is wel allemaal fucking spannend. Een 9. En het drankarrangement: dat zal wel iets te maken hebben mijn conservatieve vastgeroeste Escoffieriaanse denkbeelden.
[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 18-07-2022 23:22:06 ]Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
Aanrader, hoorquote:Op dinsdag 19 juli 2022 15:15 schreef flipsen het volgende:
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen
Ziet er top uit!quote:Op maandag 25 juli 2022 19:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:
-knip-
Die bij de kwartel bedoel je?quote:Op maandag 25 juli 2022 21:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooi hoor, en lekker.
Die bladeren bij het hoofdgerechtje zien er puik uit
Is me niet eerder opgevallen eigenlijkquote:Op dinsdag 26 juli 2022 10:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die bij de kwartel bedoel je?
Het valt mij op dat je de laatste tijd dat soort 'bladeren' overal ziet. Zie ook de laatste recensies hier, daar zie je ze bij bijna elk restaurant wel ergens opduiken. Bij Mano in Haarlem had ik ze laatst zelf ook.
Voor zover iemand bekend, is dit een nieuwe trend, zijn ze zelfgemaakt (3D geprint wellicht) of is dit een kant en klaar product?
Wat foto's van recente recensies:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij Mano leek op een soort deeg/bite zoals je ook bij oubliehoorns of kniepertjes hebt.quote:Op dinsdag 26 juli 2022 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Tuilledeeg. Maar dan zonder suiker. Meestal zijn die blaadjes ook vooral decoratief, zonder al te veel smaak.quote:Op dinsdag 26 juli 2022 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Als ze je dan molt na het dessert en voordat de rekening komt.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 15:15 schreef flipsen het volgende:
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen
Je foto's zijn stuk...quote:Op zondag 21 augustus 2022 08:17 schreef borisz het volgende:
Waar? Southern Cross te Heemstede
Wanneer? 20 augustus, verjaardagsfeestje
Wat at je? Het Experience Menu. Zie hieronder
Impressie? Zie hieronder
Kosten? 52,50 voor het vijfgangenmenu. Wijn is 6 euro per glas.
Cijfer? 9
Het was heerlijk en iedere cent waard. Ik heb het menu ge-c/p't en wat fotootjes gemaakt. . Ik had gereserveerd. Het was volle bak. Na het eerste drankje en kregen we de kaart. Ik had al besloten dat we voor het menu gingen. Er zat een prima tempo in tussen de gangen. We waren er 18.30u en gingen 21.30u weg. Ik had er ook een bijpassend wijn arrangement bij. Overal uitleg bij en een goede bediening.
Je hoeft niet aan het menu. Er is ook een kaart met formaatje tussengerechten of voor de vleesliefhebbers gaat de BBQ aan voor een stuk vlees.
[ afbeelding ]
Vooraf broodjes
[ afbeelding ]
Yellowfin tuna, cauliflower + coconut puree, finger lime oil, heirloom carrot, macadamia, curried Geraldton wax (v*)
. . .
[ afbeelding ]
Barramundi fillet, lima bean paste, sea lettuce, pickled kohlrabi, mustard leaf, chicken wing + beurre noisette reduction (v*)
[ afbeelding ]
Quail breast, puffed buckwheat, yellow beet, bacon vinaigrette, Davidson plum chutney, preserved beet creme, beet chips (v*)
[ afbeelding ]
BBQ Black Angus steak, caramelised pumpkin, braised pearl onion, fermented squash, pepita crunch, native pepper sauce (v*)
[ afbeelding ]
"Golden Gaytime", vanilla + toffee puree, dried cocoa sponge, malted milk gel, honeycomb, golden chocolate
. . .
Waar?quote:Op zaterdag 2 oktober 2021 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Leuk om te lezen! Friet ziet er goed uit. Kroketje vind ik ook te duur, dat is zonde.quote:Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal
Wanneer
16 augustus
Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.
De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.
Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.
Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.
Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.
Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]
Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.
Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
He! Je was bij mij in de straatquote:Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal
Wanneer
16 augustus
Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.
De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.
Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.
Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.
Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.
Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]
Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.
Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
Volgende keer zwaai ik naar jequote:Op woensdag 24 augustus 2022 22:03 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
He! Je was bij mij in de straat
Heb het daar nog nooit druk gezien trouwens maar
de paar keer dat ik nu ben geweest was altijd doordeweeks.
Sfeerloos is het sowieso
Die frieten zien er uit!
Wat precies begrijp jij niet aan de TT: WAAR heb je gegeten?quote:Op woensdag 24 augustus 2022 23:11 schreef FlauwKapsel het volgende:
Conclusie: besteld en kwam precies binben de aangegeven tijd. Alles warm. Fufu met de saus was lekker maar fufu is erg machtig.
Je kunt daar niet eten.quote:Op woensdag 24 augustus 2022 23:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat precies begrijp jij niet aan de TT: WAAR heb je gegeten?
Het is nu 7.25 en ik heb trek in frietquote:Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal
Wanneer
16 augustus
Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.
De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.
Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.
Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.
Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.
Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]
Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.
Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
quote:Op donderdag 25 augustus 2022 07:26 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Het is nu 7.25 en ik heb trek in friet
Het ziet er heerlijk uit.
Wat heb je er gegeten en wat kostte het?quote:Op donderdag 25 augustus 2022 16:34 schreef Azula2.0 het volgende:
The Anthony Utrecht is echt suuuuuper lekker eten.
Ik ga daar zaterdag lunchen!quote:Op donderdag 25 augustus 2022 16:34 schreef Azula2.0 het volgende:
The Anthony Utrecht is echt suuuuuper lekker eten.
Geniet ervan. Ben er al drie keer geweest.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 17:38 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik ga daar zaterdag lunchen!
Ben benieuwd
Hm geen idee hoe het allemaal heet. Zal later even de foto’s zoeken. Prijzen zijn verrassend laag.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 16:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat heb je er gegeten en wat kostte het?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
quote:Op donderdag 25 augustus 2022 18:43 schreef stavromulabeta het volgende:
Nu wil ik ook naar Durbuy!
Alleen die pizza, die ziet er uit als iets wat je hier bij de shoarmatent krijgtKan je vertellen dat ie zeker niet zo smaakt. Toch wel top, maar anders. Maar vakantie was heerlijk daar ik heb het denk ik wat onderschat, maar Marc Coecke heeft er echt een paradijs van gemaakt. Wil graag terug, ondanks dat ik eerst dacht dat het shit was (midden in corona geboekt, omdat er niks anders was en overal een run was op vakantie huizen)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zou bijna willen zeggen dat ik er wil wonen, echt top
2 jaar geleden een keer gegeten aangezien we daar redelijk in de buurt wonen, was echt een geweldige maaltijd inderdaad! Fijn restaurant, fijne ambiance en mooie en smakelijke gerechtenquote:Op maandag 25 juli 2022 19:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:
Amuse was een crackertje met parfait van miso:
[ afbeelding ]
Volgende amuse structuren van rode biet:
[ afbeelding ]
Gegrilde en gemarineerde watermeloen en tomaat:
[ afbeelding ]
Zachtgegaarde kabeljauw met gerookte paling en pompoen:
[ afbeelding ]
Zeebaars met beurre blanc, klassiek:
[ afbeelding ]
Kwartel met jus en een aardappel bereiding:
[ afbeelding ]
Banaan ijs met witte chocolade:
[ afbeelding ]
Iets witte chocolade met granite en zanddeeg:
[ afbeelding ]
Al met al weer top gegeten, blijft een super tentje vooral voor de prijs (160 eur inclusief drinken voor 2). Cijfer dus weer een dikke 9.
Vind het eigenlijk nu zijn sous chef het overgenomen heeft nog beter. Toch iets meer spannendere gerechten/minder wat je verwacht.quote:Op maandag 5 september 2022 15:18 schreef Molleman het volgende:
[..]
2 jaar geleden een keer gegeten aangezien we daar redelijk in de buurt wonen, was echt een geweldige maaltijd inderdaad! Fijn restaurant, fijne ambiance en mooie en smakelijke gerechten
Dan wordt het weer eens nodig tijd om op bezoek te gaan. Vorige keer al ontzettend van genoten.quote:Op maandag 5 september 2022 15:32 schreef anndb het volgende:
[..]
Vind het eigenlijk nu zijn sous chef het overgenomen heeft nog beter. Toch iets meer spannendere gerechten/minder wat je verwacht.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |