abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 juni 2022 @ 21:05:47 #101
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205025001
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D

[ Bericht 95% gewijzigd door flipsen op 12-06-2022 00:12:10 ]
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205025037
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)



Edit: en andere zeebeesten



Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.

[ Bericht 12% gewijzigd door Cat-astrophe op 11-06-2022 21:19:56 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025096
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:05 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D
Het was fantastisch!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025173
Wat gaaf, @Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft _O_

Edit: die prijs valt me nog mee, zeker voor Noorwegen. Dat zijn we hier ook wel regelmatig kwijt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205025229
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
Wat gaaf, @:Cat-astrophe! Ik zou zo naar Noorwegen willen. Zowel de ervaring als de gerechten. Ik wil niet weten wat dat gekost heeft _O_
Kun je prima in een weekend doen :+

Overnachten op de veerboot vanuit Eemshaven naar Kristiansand, anderhalf uur rijden naar Under, de dag erna weer met de veerboot naar huis.

Wil je leuk slapen: ik kan je een cel uit 1784 aanraden in Mandel, ongeveer een half uurtje van Under vandaan.

Wij gingen niet decadent op en neer, dit was onze eerste boeking voor onze 2,5 week Noorwegen vakantie en we sloten onze rondreis hiermee af. Allerlaatste diner was (gelukkig!) een paar meter boven water, op de veerboot.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205025474
Wauw Cat wat ziet het er prachtig uit.
Niet alleen het eten maar ook het "uitzicht". Wat zal het genieten zijn geweest.
We have far more in common than that which devides us..
pi_205025933
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 20:48 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Afgelopen dinsdag was het zover!

Ik had een maaltijd ervaring bij
[ afbeelding ]

Genoten, een meter of vijf onder water.
Het restaurant is de belichaming van de visie van de chef
[ afbeelding ]

Via een paar stappen word je steeds dieper meegenomen onder water, met bijbehorende gerechten.
Entree via de grijze oprijlaan, waar je ontvangen wordt en wordt meegenomen naar beneden, eerste verdieping, de loungeruimte waar de eerste vier gangen (of, zoals zij zeggen: snacks) geserveerd worden. Geen foto van die ruimte, of van het slimme raampje waar doorheen je letterlijk zit dat je half onder water bent.
Wel een foto van het uitzicht, en dus voorpret van wat nog komt.
[ afbeelding ]

Wij zaten voor de gangen na gang 4 op de voorste rij (foto genomen na het eten, zodra wij vertrokken schoot iemand snel op onze plek om een foto te maken. Ik snap dat). Tip: reserveer voor de zitting van 18.00 of 18.30 uur en met maximaal 2 personen want die gasten krijgen tafeltjes aan het glas en echt, dat doet zoveel met de beleving _O_

Het menu
[ afbeelding ] Ik hoop dat ik alle gerechten qua foto op de juiste volgorde heb geplaatst….
Wij kozen daarnaast voor de non alcoholische pairings. Briljant! Bij elk gerecht was een sapje bedacht wat de smaken versterkte, compenseerde etc.

Under heeft nu nog 1 ster, maar dat zullen er vast meer worden, gezien de kwaliteit van eten en drinken en aandacht voor detail. Wij hadden wat voorkeuren en per gerecht werd precies uitgevraagd wat we wel en wat we niet bliefden (graag geen orgaanvlees in de ragout, maar een saus met lever bij de langoustine is voor ons geen probleem, dat idee).
Leuk detail: alles wat op tafel kwam, behalve de koffie en thee, komt uit een straal van maximaal 20 km van het restaurant. Kaas van een boertje met zes koeien, kruiden van een strandje wat een kilometer verder ligt, pollen en honing van bijen uit hun eigen korf. En ik denk dat we wel wat hebben zien langszwemmen wat binnenkort ook op een bord ligt.

Het tasting menu is uitgebreid, ik ga niet per gerecht benoemen wat het was, zie kaart ;)
Het tempo was hoog in het begin, ik denk dat we in een half uur vier gangen hadden. Maar met eenhaps gerechtjes kan dat prima. Later zakte het tempo en al in al hebben we zo’n vier uur aan tafel gezeten.

Zoals gezegd: starten op de eerste verdieping (half onder water) met de eerste vier gangen. Van alles wat op de water oppervlakte leeft.

Super hoe men het produkt imiteert door bepaalde baktechnieken, kleurstoffen etc. En erg fijn hoe men per gerecht tips gaf wat eetbaar was van het bord (wat soms echt wel handig was) en over hoe je het het beste kunt eten. Vaak met de handjes. Waarvoor meteen een vochtig doekje werd neergelegd.

[ afbeelding ]
De schelpjes zijn van deeg, eenhapsgerechtje.

[ afbeelding ]
Berkenbast, gemaakt van deeg, en geverfd met diverse natuurlijke kleurstoffen. Vulling: zie kaart.

[ afbeelding ]
Hapje met kaas (van die zes koeien) voor tafelgenoot en hapje met een gelei van zuring voor mij, want ik blijf geen kaas. Beiden daardoor dezelfde smaaksensaties.

[ afbeelding ]
Wederom eetbaar schelpje, met zeekraal en bloemen uit de buurt. En vulling: zie kaart :P

Daarna mochten we een verdieping lager. En werd een schaal getoond met alle zeevruchten die we die avond gingen eten (of al hadden gegeten). De grote schaaldieren zwaaiden nog naar ons…
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Gang vijf: check de levende vis!
Het was blijkbaar een goede avond qua zeeleven, we hebben een school vis van zo’n 30 leden een paar keer langs zien zwemmen, een paar grotere vissen en heel veel kwallen die onder water hun sierlijke dans deden. Soms had vervelend dat men je kwam storen met… eten :P

Volgende gangen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Langoustine met honing en nog iets wat tegenwicht gaf aan het zoet van vis en honing. De trots van het restaurant en zeker smakelijk. En ik hoop dat ik de foto’s op de goede volgorde heb hier…

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een van de grotere succesnummers: strandkruiden (van die kilometer verderop) met iets van vis eronder, en bovenop een granita van appel. Die we zelf vanuit het schelpje erbij mochten gieten.

[ afbeelding ]
Deze maakte op mij de minste indruk. Onder het schuim lag een mengsel van aardappel, zeevruchten en nog wat zaken. Het mondgevoel was fijn, een beetje een stevige bite na veel zachtheid. Maar de smaken sprongen er voor mij niet echt uit.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Peking duck, op de chef zijn manier. Botermalse eendebout, en in het bakje een ragout van eendepootjes (zonder orgaanvlees voor ons), die je met de kruiden in een aardappelpannekoekje mocht wikkelen.
Het ‘broodje’ was een gestoomd broodje, met daarin ook vlees. Tip: je kon er de saus mee opsoppen als je wilde :Y :9

Tijd voor toet!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit was voor mij de winnaar van de avond. Ik ben een toetjesmens en als je zowel rode biet als knolselderij zo kunt verwerken dat het echt als een zoet nagerecht smaakt… nou dan heb je me hoor!

Afgesloten met friandises
[ afbeelding ]

Dit was meer dan uit eten, dit was een ervaring.
En daarom: 10/10!

Wat een leuk concept en wat een prachtige ervaring _O_

maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205025957
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:07 schreef Cat-astrophe het volgende:
Eens kijken of bonusfilmpje van de kwallenshow wil laden (dit waren er twee van…. 50? Zeker drie soorten!)

[ afbeelding ]

Edit: en andere zeebeesten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Maar foto’s en filmpjes doen het echt geen recht. Als je voor die ruit zit, word je gewoon meegezogen in de deining van de oceaan en de bewegingen van het zeeleven.
Oh wow, wat gaaf zo O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205026112
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 21:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

maar de presentatie van de gerechten is nou precies waar ik van moet zuchten omdat ik het zo stom vind :X
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205026436
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Ik ben zelf normaliter geen fan van zulke overdadige opmaak (een mens moet zich niet af hoeven vragen wat wel en niet eetbaar is), maar hier páste het gewoon.

En ik weet niet of het ervaring of cultuur was, maar de uitleg over wat je wel en niet kon eten was hier zeker welkom :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205026579
Ben benieuwd wanneer ze hun tweede ster krijgen.

Na gang vier hadden we een standaard onderbord. Zodra daar een vlekje of plekje op zat werd het verwisseld, ook toen er een plasje water lag, wat eerst een brokje ijs was geweest.

Zelfstandig naar het toilet gaan kon niet. Je mocht zelf beginnen met lopen, maar de deur van de ruimte openen (niet het hokje zelf en het was even wennen dat alles uniseks was _O_ ) werd door hen gedaan.

Terwijl je weg was, werd je ‘oude’ servet vervangen door een nieuwe. Tikje overdreven, ik weet dat je in zulke restaurants je servet nooit goed opvouwt en zij dat voor me doen, maar zoveel extra was is ook niet nodig.

Zodra je je neus uit de toiletruimte stak snelde er iemand voor je uit om je stoel vast weg te schuiven.

Ik geef ze nog een jaar om consistentie te bewijzen (ze bestaan nu drie jaar) en dan gaat die tweede ster er zijn. Op basis van eten en service.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205027211
Cat _O_

Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij :+
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
pi_205027325
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:01 schreef stavromulabeta het volgende:

Ik ben echt een sucker voor dat soort opmaak :@
Behalve die ene keer waar ik de opmaak begon te eten omdat ik niet door had dat het niet bij het gerecht hoorde
Nou, dát dus! Ik vind dat alles op je bord eetbaar moet zijn :+

Neemt niet weg dat dit er uit zag als een hele ervaring op zich. Iets wat je nooit weer vergeet. (incl het beginnen te eten van de decoratie)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205027469
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 22:52 schreef Blues het volgende:
Cat _O_

Voor mij geldt een beetje hetzelfde als Isa, als je dingen niet kunt eten op een bord, leg het er dan niet bij :+
Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

En hadden jullie dit al geboekt tijdens/voor de vakantie? Want ik neem niet aan dat je ff een dag tevoren een tafeltje reserveert?
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 11 juni 2022 @ 23:18:58 #115
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_205027539
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
Prioriteiten _O_
Spoilers!
  zondag 12 juni 2022 @ 00:07:38 #116
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205028037
-never mind- dubbel
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205028077
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 23:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
We wilden naar Noorwegen.
En zouden ergens in februari/maart beginnen met plannen.
Begin januari kwam reisgenoot met een link naar het restaurant en bleek hun enige tafel in onze vakantieperiode vrij te zijn op 7 juni.
Die geboekt, en daarmee was de richting van onze rondreis duidelijk, zijn we overnachting in de buurt en de boot terug naar NL gaan boeken en vervolgens gaan terugtellen met dagen en plekken die we wilden zien, om zo tot het definitieve reisplan te komen qua boekingen.
:D
Geweldig zo!
  zondag 12 juni 2022 @ 00:12:26 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205028099
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2022 00:07 schreef flipsen het volgende:
Ik zie geen prijs vermeld, maar dat is misschien maar beter ook voor deze ervaring :D
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 12 juni 2022 @ 02:43:09 #119
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205028839
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2022 00:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Is wel gepost, maar dan moet je de moeite nemen om alle posts te lezen.
Er ging iets mis op mijn mobiel, waardoor ik het 3x het gepost geloof ik, sorry hoor. Ik ga zo alle nieuwe reacties lezen, heb nog geen tijd gehad. Niet iedereen is al met pensioen :6
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205077860
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Cafetaria de Prins, Leidsche Plein, Amsterdam

Wanneer?
Woensdag 15 juni 2022

Wat at je?
Friet met. Mijn tafelgenote had een patat met. Daarbij dronken we een bitter lemon en een spa blauw.

Impressie?
De friet was prima doorbakken maar om de een of andere reden toch niet helemaal knapperig. De patat heb ik niet geproefd maar vermoedelijk was die vergelijkbaar. Al met al heb ik wel eens betere friet gegeten (niet gaat boven de frietkraam op de parkeerplaats onder Verviers-Central) maar desondanks meer dan acceptabel. De bijbehorende mayonaise was wat aan de zoete kant maar had wel aangename tonen van citrusvruchten.

Maar voor het eten ga je hier natuurlijk helemaal niet naartoe. Waar Under van @Cat-astrophe scoort met het uitzicht op vissen, is het unieke selling point van dit etablissement het uitzicht op de toegangsdeur (en de wachtrij) van Paradiso waar deze avond Bad Religion speelt. Het bier in Paradiso kan ik helaas niet recenseren omdat dit binnen enkele seconden na start van de hoofdact op mij in plaats van in mij zat.



Kosten?
3,90 voor een friet/patat met. Het drankarrangement van bitter lemon en spa blauw kwam er nog bij. Alleszins redelijk voor het eten en de locatie.

Cijfer?
7,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205151814
Waar?
Cafetaria Vuurens, Nijmegen

Wanneer?
Zaterdag 25 juni 2022

Wat at je?
Friet met.

Impressie?
De friet en mayonaise zijn erg lekker maar het was wel wat weinig.

Kosten?
¤2,75 voor een bakje friet met.

Cijfer?
8+
pi_205154465
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 09:07 schreef Nober het volgende:
Impressie?
De friet en mayonaise zijn erg lekker maar het was wel wat weinig.
Shrinkflation. Qua prijsstijgingen is de rek er daar misschien een beetje uit (al valt ¤2,75 nog wel mee) dus dan krijg je gewoon minder product.
pi_205167670
Waar: Broosend Hof, Oud Turnhout
Wanneer: Afgelopen zondag
Wat:

Amuse was een kip kerrie salade, wakame met aardappel salade en gebrande makreel en een paprika soepje:


Naast ons aperitief ging mijn vrouw voor het bijpassend wijn arrangement en ik voor de non-alcoholische "smaekmakers":


Schelvis, paksoy, peultjes, aardappel:


Onglet “saler”, ui, andijvie, courgette:


Hierbij kwam later nog een los schaaltje met een soort zelfgemaakte aardappel kroketjes (heel luchtig), peultjes en een extra bakje vlees (rest wat ze over hadden denk van het stuk? we waren ook de enige gasten) en een kannetje jus.

Zomerfruit, yoghurt, pistache


Goh wat zal ik er van zeggen, het smaakte allemaal wel prima en was lekker echter toch zoals de amuses wellicht wat simpel/ouderwets? En niet onbelangrijk, de kosten, 196 euro zonder fooi. Dat vond ik vooral gezien wat we kregen toch wel flink aan de prijs hiervoor. Ik zou dus helaas hier niet snel terug gaan, voor dat geld kan ik elders leuker eten. Cijfer dus een 7+
  dinsdag 28 juni 2022 @ 06:56:23 #124
16632 Xlarge
========
pi_205167703
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 06:45 schreef anndb het volgende:
Waar: Broosend Hof, Oud Turnhout

Goh wat zal ik er van zeggen, het smaakte allemaal wel prima en was lekker echter toch zoals de amuses wellicht wat simpel/ouderwets? En niet onbelangrijk, de kosten, 196 euro zonder fooi. Dat vond ik vooral gezien wat we kregen toch wel flink aan de prijs hiervoor. Ik zou dus helaas hier niet snel terug gaan, voor dat geld kan ik elders leuker eten. Cijfer dus een 7+
De gerechten zien er ook erg rommelig uit vind ik.
  dinsdag 28 juni 2022 @ 11:38:39 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205169319
Erg aan de prijs voor wat ik op die borden zie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')