abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 19 juli 2022 @ 00:33:40 #151
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205384751
Jammer dat je maar 1x kan plussen _O_ topreview
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205385179
Wat zien die gerechten er ook spannend uit! Zonder je beschrijving weet je dus echt niet wat voor smaken je kan verwachten O+
pi_205386396
En zo schrijf je in dit topic dat je nooit in de Beren terechtkomt als je uit eten gaat, en vervolgens belandt je nog geen maand later alsnog in een Berenrestaurant.

Waar?
Beren Den Hoorn. Een restaurant dat nu een aantal maanden open is.
Wanneer? Zondag 17 juli.
Wat at je? Ik nam de Pork Tomahawk en mijn metgezellen de Chateaubriand en een Vispotje (ben de naam even kwijt).

Impressie?
Leuk ingericht restaurant. In tegenstelling tot wat bovenstaande link veelvuldig beschreven wordt, kwam het niet over een vreetschuur waar je naar toe gaat met een grote groep vrienden. Nee, er zaten gezinnetjes, stelletjes en groep senioren die iets te vieren hadden.

Bediening was jong, maar vriendelijk. Ze wisten helaas nog niet allemaal wat wat precies was (Chateaubriand mo, maar ze waren wel continue attent en vroegen ook meerdere malen of alles naar wens was.

Het restaurant was prima ingericht met genoeg ruimte tussen alle tafels. Het levert een gezellig roezemoes op zonder dat je de buren kunt verstuurd.

Wat betreft het eten: voorgerechten (tomatensoep, garlic shrimps en spiejes met mango chutney) waren prijzig en op zijn best ok. Niks om over naar huis te schrijven.

Pork Tomahawk: nooit eerder gegeten, maar ik kreeg te horen dat ik deze niet medium kon bestellen, maar alleen well done vanwege de dikke vetlaag die anders te chewy zou worden. Ondanks dat ik niet van well done houdt, heb ik maar besloten om hem toch te nemen. Immers, zij zullen wel weten wat ze moeten doen. Toch? Helaas was dat de verkeerde beslissing, want het was een vrij droog stuk vlees geworden. En met 400gr is dat dan best even dooreten.

Chateaubriand: prima gegaard en goed gekruid. Ondanks de grote hoeveelheid (550 gram) is alles zonder problemen opgegeten.

VIspotje: mijn tafelgast vond het fantastisch. Goed van smaak en uitstekend gegaard.

Bijgerechten: je kon franse friet of 'authentieke' frieten (dikke frieten) krijgen. Gebakken aardappels of -puree was helaas niet mogelijk. Die authentieke frieten waren prima, maar wel duidelijk uit een diepvrieszak friet gehaald. Niks authentieks. De groenten (gefrituurde bloemkool, groene asperges) waren prima maar wat karig.

De opmaak moest iets creatiefs zijn,, maar opdienen op een snijplank vind ik niet getuigen van iets creatiefs. Doe het dan gewoon op een bord.

Kosten?
De pork tomahawk 35¤, chateaubriand 55¤ en vispotje 25¤ (geloof ik). Alles bij elkaar waren we 140¤ kwijt.

Cijfer?
Absoluut niet slecht, maar ook weinig bijzonders. Volgende keer weer een ander restaurant, maar ik zal de Beren niet per se mijden als het echt niet anders kan.
  Moderator dinsdag 19 juli 2022 @ 11:04:50 #154
5428 crew  miss_sly
pi_205386695
Ik was laatst wegens een afscheidsetentje van een collega in Amsterdam bij een tamelijk nieuw restaurant en dat vond ik echt goed.

Waar?
Vlees en Co in Amsterdam Noord
Wanneer?
Donderdag 30 juni 2022
Wat at je?
We hebben gevraagd om wat combinaties op tafel te zetten zodat we konden delen. Het is eigenlijk geen shared dining, maar a la carte.

Impressie
Het was een tikje moeilijk te vinden. Amsterdam Noord is zeker op dat punt nog wel een beetje een bouwput. Wel een leuke omgeving: veel zelfbouwhuizen met verschillende materiaalkeuzes, kleuren en indelingen, dus een leuke architectonische wandeling erheen. Het restaurant is ruim opgezet, met een bar in het midden. Na de entree twee grote ronde tafels waar je met 6 personen gemakkelijk en ruim aan kunt zitten. Beetje onhandig zijn de ronde banken waar je op zit, maar ze zitten wel lekker en het staat erg leuk. Er is ook een mooi terras, maar toen wij er waren regende het vreselijk, dus daar hebben we geen gebruik van kunnen maken. Het ligt aan het water en heeft een steiger; vanaf het IJ kun je zo aanleggen om wat te eten of drinken. Mooi uitzicht op onder ander het Havengebouw dat er tegenover ligt.

Bediening was goed, professioneel, maar vriendelijk en niet te afstandelijk. Kort gesprekje gehad en zo kwamen we erachter dat ze in september 2021 pas zijn begonnen daar. Er zit ook een Vlees en Co in Arnhem en Nijmegen.

We zijn nogal een bourgondisch kantoor, dus we konden allemaal maar slecht kiezen van de kaart, want wilden van alles proberen. Dus in samenspraak met de eigenaar besloten dat ze ons een verzameling aan hapjes zouden voorzetten.

We startten met een paar bordjes met charcuterie, goede ibericoham, olijven, chorizo. Gewoon lekker en goed. Daarna een aantal borden met voorgerechten om te delen: sashimi van pichanha, spicy steak tartare en krokant buikspek. Bij buikspek moet ik mezelf altijd even over een drempeltje helpen vanwege de naam, maar deze was echt verrukkelijk.







Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit een aantal goede stukken rundvlees. Ook daar konden we niet kiezen, dus hebben we een wagyu-beef van een rund alleen gevoed me olijven en (dacht ik) een rib-eye besteld om te delen. We kregen dat mooi geserveerd op een mini-barbecue en allerlei bijgerechten: maiskolf met heerlijk gekruide boter, lekkere dikke frietjes, goede salade en zalige gegrilde groen asperges met hazelnootstukjes en parmezaanse kaas. Twee sausjes voor bij het vlees, chimichurrie, knoflook-kalfsjus, en natuurlijk mayonaise :P



Het lijkt niet heel veel voor zes personen, maar het was ruim voldoende.
De wagyu-steak was uitmuntend. Het verschil met het toch ook uitstekende vlees van de rib eye vond ik toch weer opvallend.

Eigenlijk hadden we allemaal wel genoeg gegeten, maar ook de desertkaart bevatte nog wat lekkere dingen, dus daar hebben we toch ook nog ieder een keuze gemaakt. Niet om te delen, hoewel ik mijn desert halverwege heb geruild met de helft van mijn collega om dat ook te proeven.

We hadden de stroopwafel tiramisu, de cheesecake en de lemon curd crème brulée.



De stroopwafel tiramisu werd zo geserveerd en dan moest je hem met een bijgeleverd hamertje doorbreken



Op zich geinig, maar voegde niet echt wat toe.

cheescake was bescheiden, maar heerlijk



De lemong curd crème brulée was heerlijk.



In het aparte bakje zat de crème brulée. Erg lekker, maar ik vond dat wel net iets te magertjes. Er zat weinig custard onder en je schraapte al vrijwel meteen met je lepel over de bodem. De gezouten pure chocolademousse en overigen in het andere bord waren overheerlijk en ruim voldoende.

Erbij een malbec reservée, geloof ik, uitgezocht door mijn collega die tevens voor zijn plezier sommelier is. Smaakte dus meer dan prima.

Kosten vielen me erg mee, met zes personen en zo uitgebreid nog net geen 600 euro.

Cijfer
Het was echt heel erg goed, op wat kleine puntjes na, zoals een nog jonge onervaren kelner die een paar kleine foutjes maakte en de karige crème brulée. Een 9 toch wel. Op een mooie dag is het hier vast nog beter toeven.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 19 juli 2022 @ 15:15:10 #155
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205389470
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator dinsdag 19 juli 2022 @ 15:28:41 #156
5428 crew  miss_sly
pi_205389642
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 15:15 schreef flipsen het volgende:
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen _O-
Aanrader, hoor :Y
Het zit wel wat uit de richting van de Van der Pekstraat, meer richting het IJ tegenover het Havengebouw, dus.

Grappig detail waar ik vergeten ben een foto van te nemen: ze hebben zo'n gebaksvitrine naast de bar staan, maar in plaats van gebak, ligt daar vlees in te rijpen O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205456413
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:

Amuse was een crackertje met parfait van miso:


Volgende amuse structuren van rode biet:


Gegrilde en gemarineerde watermeloen en tomaat:


Zachtgegaarde kabeljauw met gerookte paling en pompoen:


Zeebaars met beurre blanc, klassiek:


Kwartel met jus en een aardappel bereiding:


Banaan ijs met witte chocolade:


Iets witte chocolade met granite en zanddeeg:


Al met al weer top gegeten, blijft een super tentje vooral voor de prijs (160 eur inclusief drinken voor 2). Cijfer dus weer een dikke 9.
  maandag 25 juli 2022 @ 20:24:56 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205456888
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: gisteren
Wat:
-knip-
Ziet er top uit!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 juli 2022 @ 21:24:05 #159
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205457569
Is dat nou een doodshoofdvorm ijsje??? Ziet er top uit inderdaad, leuke prijs ook :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205457648
Mooi hoor, en lekker.
Die bladeren bij het hoofdgerechtje zien er puik uit ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 juli 2022 @ 10:40:02 #161
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205460242
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 21:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooi hoor, en lekker.
Die bladeren bij het hoofdgerechtje zien er puik uit ^O^
Die bij de kwartel bedoel je?
Het valt mij op dat je de laatste tijd dat soort 'bladeren' overal ziet. Zie ook de laatste recensies hier, daar zie je ze bij bijna elk restaurant wel ergens opduiken. Bij Mano in Haarlem had ik ze laatst zelf ook.

Voor zover iemand bekend, is dit een nieuwe trend, zijn ze zelfgemaakt (3D geprint wellicht) of is dit een kant en klaar product?

Wat foto's van recente recensies:






pi_205460330
Is gewoon een sillicone mal die ze zelf vullen, kost 17,50 oid kreeg er gisteren nog een mail over van Gastronomix dat je zoiets kado kreeg bij een abonnement.

Voor diegene die met kerst oid zelf aan de slag willen:
https://moldbrothers.nl/nl/
pi_205465014
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 10:40 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Die bij de kwartel bedoel je?
Het valt mij op dat je de laatste tijd dat soort 'bladeren' overal ziet. Zie ook de laatste recensies hier, daar zie je ze bij bijna elk restaurant wel ergens opduiken. Bij Mano in Haarlem had ik ze laatst zelf ook.

Voor zover iemand bekend, is dit een nieuwe trend, zijn ze zelfgemaakt (3D geprint wellicht) of is dit een kant en klaar product?

Wat foto's van recente recensies:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk :)
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 juli 2022 @ 19:58:35 #164
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_205465078
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk :)
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Bij Mano leek op een soort deeg/bite zoals je ook bij oubliehoorns of kniepertjes hebt.
Redelijk knapperig dus.

De smaak was in ons geval wat vlezig/zoutig, alsof er flink ingedikte runderbouillon in verwerkt was…
pi_205465762
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Is me niet eerder opgevallen eigenlijk :)
Waarvan is het gemaakt bij een hartig gerecht?
Tuilledeeg. Maar dan zonder suiker. Meestal zijn die blaadjes ook vooral decoratief, zonder al te veel smaak.

Trouwens is het ook vrij eenvoudig thuis te maken (maar dan niet in bladvorm)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205478587
Waar: L'apero oostemde
Wanneer: vorige week
Wat:

Gravad lax:


Vispannetje:


Al met al lekker gegeten, cijfer een 7,5
pi_205565804
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 15:15 schreef flipsen het volgende:
Dat is een goede optie als ik ooit weer eens in Amsterdam kom, ik heb jarenlang in Noord gewoond bij de Van der Pekstraat. Hele nette prijs voor wat je zo ziet en die stroopwafel, daar zal mijn Argentijnse vrouw (misschien wel letterlijk) een moord voor doen _O-
Als ze je dan molt na het dessert en voordat de rekening komt.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 augustus 2022 @ 08:17:05 #168
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205701387
Waar? Southern Cross te Heemstede
Wanneer? 20 augustus, verjaardagsfeestje ;)
Wat at je? Het Experience Menu. Zie hieronder :)
Impressie? Zie hieronder
Kosten? 52,50 voor het vijfgangenmenu. Wijn is 6 euro per glas.
Cijfer? 9

Het was heerlijk en iedere cent waard. Ik heb het menu ge-c/p't en wat fotootjes gemaakt. :). Ik had gereserveerd. Het was volle bak. Na het eerste drankje en kregen we de kaart. Ik had al besloten dat we voor het menu gingen. Er zat een prima tempo in tussen de gangen. We waren er 18.30u en gingen 21.30u weg. Ik had er ook een bijpassend wijn arrangement bij. Overal uitleg bij en een goede bediening. :)

Je hoeft niet aan het menu. Er is ook een kaart met formaatje tussengerechten of voor de vleesliefhebbers gaat de BBQ aan voor een stuk vlees. :)


Vooraf broodjes


Yellowfin tuna, cauliflower + coconut puree, finger lime oil, heirloom carrot, macadamia, curried Geraldton wax (v*)
. . .

Barramundi fillet, lima bean paste, sea lettuce, pickled kohlrabi, mustard leaf, chicken wing + beurre noisette reduction (v*)


Quail breast, puffed buckwheat, yellow beet, bacon vinaigrette, Davidson plum chutney, preserved beet creme, beet chips (v*)

[img]https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300976107_10225070140514287_3064015821834637312_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=DZSnM_81y8YAX_GlHQ8&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=00_AT83OHjq88aJ6hMpvXHamiIPQgO7gl4N3kdxkGMhl77WFA&oe=6306A6C7
[/img]
BBQ Black Angus steak, caramelised pumpkin, braised pearl onion, fermented squash, pepita crunch, native pepper sauce (v*)


"Golden Gaytime", vanilla + toffee puree, dried cocoa sponge, malted milk gel, honeycomb, golden chocolate
. . .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_205701468
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 08:17 schreef borisz het volgende:
Waar? Southern Cross te Heemstede
Wanneer? 20 augustus, verjaardagsfeestje ;)
Wat at je? Het Experience Menu. Zie hieronder :)
Impressie? Zie hieronder
Kosten? 52,50 voor het vijfgangenmenu. Wijn is 6 euro per glas.
Cijfer? 9

Het was heerlijk en iedere cent waard. Ik heb het menu ge-c/p't en wat fotootjes gemaakt. :). Ik had gereserveerd. Het was volle bak. Na het eerste drankje en kregen we de kaart. Ik had al besloten dat we voor het menu gingen. Er zat een prima tempo in tussen de gangen. We waren er 18.30u en gingen 21.30u weg. Ik had er ook een bijpassend wijn arrangement bij. Overal uitleg bij en een goede bediening. :)

Je hoeft niet aan het menu. Er is ook een kaart met formaatje tussengerechten of voor de vleesliefhebbers gaat de BBQ aan voor een stuk vlees. :)

[ afbeelding ]
Vooraf broodjes

[ afbeelding ]
Yellowfin tuna, cauliflower + coconut puree, finger lime oil, heirloom carrot, macadamia, curried Geraldton wax (v*)
. . .
[ afbeelding ]
Barramundi fillet, lima bean paste, sea lettuce, pickled kohlrabi, mustard leaf, chicken wing + beurre noisette reduction (v*)

[ afbeelding ]
Quail breast, puffed buckwheat, yellow beet, bacon vinaigrette, Davidson plum chutney, preserved beet creme, beet chips (v*)

[ afbeelding ]
BBQ Black Angus steak, caramelised pumpkin, braised pearl onion, fermented squash, pepita crunch, native pepper sauce (v*)

[ afbeelding ]
"Golden Gaytime", vanilla + toffee puree, dried cocoa sponge, malted milk gel, honeycomb, golden chocolate
. . .
Je foto's zijn stuk...

edit: als ik quote, doen ze het ineens :wtf:
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205702248
Ziet er heerlijk uit!
Wil daar ook weer eens naar toe :9
  zondag 21 augustus 2022 @ 11:36:33 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205702385
Ziet weer prima uit, @borisz . Altijd top daar bij Southern Cross. Alweer een tijd geleden dat we er waren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205717131
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Restaurant De Kas* in Amsterdam. Lokaal en duurzaam wordt steeds meer een ding in de betere horeca maar de kas is er al 20 jaar mee bezig. Gevestigd in de voormalige stadskwekerij, eigen geteelde groenten in de tuin naast het restaurant waar je tussen de gangen door even een rondje kunt lopen. En de meeste andere ingrediënten komen uit de kop van Noord-Holland. Dus tijd om er een bezoek aan te brengen. Leuke bijkomstigheid was ook dat De Kas tussen het moment van reserveren en het eten de eerste ster kreeg. Dus een extra reden voor hooggespannen verwachtingen.



Wanneer?
2 weken geleden op een enorm hete zomeravond.

Wat at je?
Het 6 gangenmenu. Waarbij de menukaart zoals bij elk zelfrespecterend restaurant louter bestaat uit een opsomming van de ingrediënten in willekeurige volgorde.

• Biet | Kers | Hazelnoot | Oester
• Zeebaars | Mierikswortel | Venkel | Dille | Komkommer
• Boterboon | Cantharel | Basilicum | Perzik | Amandel
• Radicchio | Stoofvlees | Beurre Noisette | Truffel
• Chevre|Cantaloupe|Brioche (Brioche? Brioche? Waarom ineens wel een bereiding en geen tarwe | boter | ei | gist???)
• Braam | Blauwe Bes | Pistache | Lavendel





Impressie?
De Kas ligt op ongeveer een kwartiertje lopen vanaf Amstel, tenminste als je niet een brug te vroeg pakt, vervolgens in volkstuintjes verdwaalt en dan met het restaurant in zicht doodloopt op een sloot. Desalnietemin kwamen we met een paar minuten vertraging aan, waarbij we bij binnenkomst vriendelijk in het Engels - het is en blijft immers Amsterdam - welkom geheten werden voordat er vakkundig naar Nederlands overgeschakeld werd. Het was een heerlijk warme zomeravond en we mochten plaatsnemen op het terras.

Het menu werd geopend met een amuse van een soort kroepoek met maanzaad en een dip van selderijblad. Daarna kwam een tweede amuse van een soort koude gado-gado-achtige bereiding van komkommer en radijsjes met een smeuig-krokant mengsel. En een soort gazpacho. Erg lekker op een zomerse avond.

Daarna kwam de biet met kers en hazelnoot. Een verrassend lekkere combinatie met een lekkere ziltigheid van oestersap. Dat overigens qua smaak net zo goed door een snufje water met zeezout vervangen had konden worden want de subtiliteiten van de oester komen toch niet door de smaakbombarie van kers en biet heen. Maar zinloos vermoorde oester of niet: een subliem gerecht.

Het volgende gerecht, een ceviche van zeebaars met een saus van mierikswortel en witte aalbessen zat wat minder goed in elkaar. De subtiele smaken van zeebaars werden helemaal overstemd door de zuurheid van de aalbessen en de scherpte van de mierikswortel. Contrasten zijn leuk maar dit was iets te. Alsof je Rage Against the Machine laat optreden als voorprogramma voor Debussy. Dat zal ook wel komen door het superlokaal en vers koken waardoor je vaak van ingrediënten moet wisselen, improviseren en de rijpheid kan verschillen. Maar dat maakt het nog geen uitstekend gerecht.

De boterbonen met cantharel waren dan weer subliem. Terwijl de daaropvolgende bereiding van raddichio met stoofvlees een prima feel-good-gerecht voor op de bank zou zijn maar niet iets wat als kleine portie in een beter restaurant tot zijn recht komt. Of je er nou truffel op gooit of niet.

En de twee desserts: Die maakten weer heel veel goed.

De grootste verrassing kwam eigenlijk pas na het eten, toen we naar buiten gingen. De hele avond hadden wij op het terras de indruk gehad in een intiem en persoonlijk restaurant te zijn. Bij het weggaan bleek in de loop van de avond de hele kas volgelopen te zijn en blijkt het restaurant een best massale bedoening te zijn. En een enorme takkeherrie in de akoestisch niet al te optimale kas. Toch wel knap als je dan toch de indruk van een wat kleiner, intiem restaurant met vaste bediening per tafel en persoonlijke aandacht voor de gast kunt wekken. Maar als ik er nog een keer, zou ik wel zeker willen zijn om op het terras te zitten.

Kosten?

225,- voor twee personen, een fles wijn, crémant vooraf en koffie na. Heel erg schappelijk.

Cijfer?
8,5

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 22-08-2022 22:20:27 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 22 augustus 2022 @ 22:26:17 #173
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_205717357
Heerlijke review weer _O_
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_205735661
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal

Wanneer
16 augustus

Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta





Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.

De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.

Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.

Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.

Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.

Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.


Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.

Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
Spoilers!
  woensdag 24 augustus 2022 @ 21:55:22 #175
296595 foodlover
live and learn
pi_205736260
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar
Sergio Hermans Frites Atelier, Roosendaal

Wanneer
16 augustus

Wat at je?
Slow cooked beef croquette
Frites Specials:
- Flemish Beef Stew
- Arabic Baba & Feta

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie
In het sfeerloze tokkieparadijs Outlet Mall Rosada, is een pleintje met wat restaurants. Daar heeft Sergio Herman zijn frites atelier met een terrasje. Je moet binnen bestellen en krijgt dan een pieper mee. Als de pieper af gaat, kan je je eten ophalen.

De frites was optimaal. Slechts een keer aten we lekkerder frites. De toppings waren echt lekker. De Vlaamse stoof smaakte echt zoals het hoort.

Mijn frites met baba ganoush, aioli, harissa, feta en courgette was echt subliem. Echt een geweldige combinatie.

Mijn man had honger en bestelde nog een kroket na de frites. Die kroket had een goede smaak en geweldige paneerlaag maar was niet meer dan 2 bitterballen groot.
De prijs van ¤ 5,95 is toch echt wat te hoog daarvoor.

Het grootste nadeel waren de kleine tafeltjes. Gelukkig was er bijna geen publiek, we konden allebei ons eigen tafeltje nemen.

Leuk detail is dat Kamagurka mee heeft gewerkt aan de servetten en placemats.
[ afbeelding ]

Kosten
¤ 28,90 voor 2 frites. 1 kroket en 1 bruiswater.

Cijfer
9 voor de frites met toppings, 7 voor de kroket, 4 voor de ambiance.
Leuk om te lezen! Friet ziet er goed uit. Kroketje vind ik ook te duur, dat is zonde.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')