abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 januari 2024 @ 16:29:54 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211951034
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:06 schreef Molo het volgende:

[..]
Mooi verhaal om te lezen
Amazing Oriental is echt fantastisch, kom er heel erg graag.
Ypenburg is fijn en lekker groot, maar de Tokoboot in Rotterdam aan het Park is ook altijd gezellig en prettig winkelen. Ronddwalen en tips krijgen van Aziaten die graag helpen O+

De Nepalese keuken is nog wel onderbelicht in hun assortiment, komt vast nog op later moment. Want ook lekker :9
Mijn vaste winkel was Beverwijk op het terrein vd Bazaar. Dat is een topwinkel. Alleen vanuit Haarlem (zonder auto) net even niet handig. Hoofddorp is (te) klein en is niet zo leuk als Beverwijk. Minder verrassend spul. Deze zaak is pas recentelijk een AO geworden.
Volgende keer op naar Amsterdam Noord.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 januari 2024 @ 16:37:46 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211951181
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:29 schreef borisz het volgende:


Mijn vaste winkel was Beverwijk op het terrein vd Bazaar. Dat is een topwinkel.
Dat is ook onze vaste winkel. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 januari 2024 @ 20:24:10 #101
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211954189
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:29 schreef borisz het volgende:

[..]
Mijn vaste winkel was Beverwijk op het terrein vd Bazaar. Dat is een topwinkel. Alleen vanuit Haarlem (zonder auto) net even niet handig. Hoofddorp is (te) klein en is niet zo leuk als Beverwijk. Minder verrassend spul. Deze zaak is pas recentelijk een AO geworden.
Volgende keer op naar Amsterdam Noord.
'Onze' AO in Duivendrecht (10 minuten lopen vanaf het station) is een jaar geleden helemaal gerenoveerd.
Met een kookeiland midden in de winkel waar regelmatig kookdemonstraties gegeven worden. :9~
Aanrader!

NB. Er zitten daar nog meer oriëntaalse winkels, en ook de Makro, de Sligro en iets verderop de Hanos.
pi_211955794
quote:
7s.gif Op zondag 7 januari 2024 20:24 schreef MadMaster het volgende:

[..]
'Onze' AO in Duivendrecht (10 minuten lopen vanaf het station) is een jaar geleden helemaal gerenoveerd.
Met een kookeiland midden in de winkel waar regelmatig kookdemonstraties gegeven worden. :9~
Aanrader!

NB. Er zitten daar nog meer oriëntaalse winkels, en ook de Makro, de Sligro en iets verderop de Hanos.
Wij hadden het er toevallig van de week over dat we naar een leukere AO moeten, onze kleine chef vond het in Utrecht fantastisch laatst. Wordt Duivendrecht dus kandidaat 1. Ik dacht aan Duiven, maar weet niet of dat alleen magazijn is of ook gigawinkel.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Moderator / Redactie Sport maandag 8 januari 2024 @ 18:07:50 #103
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211963454
Nog meer trends. Interview met de directeur van KHN nu de Horecava begonnen is . https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20240108_40005857

quote:
(...)
Het vroege buitenhuis eten in nieuwe dagrestaurants en bestaande koffiezaken is volgens directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een van de nieuwe ontwikkelingen in de uitgaanssector. Bij de opening van de jaarlijkse vakbeurs Horecava in de Amsterdam Rai, voorspelt de branchekoepel een zwaar jaar voor veel restaurants, hotels en cafés: „Marges slinken doordat de stijgende kosten van inkoop en arbeid niet één op één aan de gasten kunnen worden doorberekend. Daarnaast nopen personeelstekorten tot het inperken van openingstijden”, zo sombert Beljaarts.
(...)
En de financiele kant
https://www.metronieuws.n(...)r-verkocht-horecava/

Tweemaal FD. Jongeren houden de horeca 'in leven'.
https://fd.nl/bedrijfslev(...)ge-horeca-op-de-been
https://fd.nl/bedrijfslev(...)r-horeca-op-horecava

En in de categorie dronken koks. Nick Bril van The Jane rijdt onder invloed een medewerker aan. :{
https://www.vrt.be/vrtnws(...)restaurant-the-jane/

[ Bericht 11% gewijzigd door borisz op 08-01-2024 18:27:12 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_212009925
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 22:31 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wij hadden het er toevallig van de week over dat we naar een leukere AO moeten, onze kleine chef vond het in Utrecht fantastisch laatst. Wordt Duivendrecht dus kandidaat 1. Ik dacht aan Duiven, maar weet niet of dat alleen magazijn is of ook gigawinkel.
Is een groothandel (helaas voor mij).
Maar op de foto's in maps ziet het er gewoon als een grote winkel uit.
Maar in Arnhem zit ook nog een winkel, aan de Johan de Wittlaan.
Moet ik ook nog eens naartoe.
  woensdag 17 januari 2024 @ 21:51:27 #105
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_212071745
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 01:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Is een groothandel (helaas voor mij).
Maar op de foto's in maps ziet het er gewoon als een grote winkel uit.
Maar in Arnhem zit ook nog een winkel, aan de Johan de Wittlaan.
Moet ik ook nog eens naartoe.
Bij AO staat er wel op de deur dat een groothandel is, maar ik heb me er nog nooit hoeven inschrijven of iets van een pasje laten zien. Iedereen koopt daar alsof het geen groothandel is…

[ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 17-01-2024 22:00:45 ]
pi_212072114
quote:
7s.gif Op woensdag 17 januari 2024 21:51 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Bij AO staat er wel op de deur dat een groothandel is, maar ik heb me er nog nooit hoeven inschrijven of iets van een pasje laten zien. Iedereen koopt daar alsof het geen groothandel is…
Echt waar :o
Dan ga ik er toch eens kijken :+
  vrijdag 19 januari 2024 @ 14:14:01 #107
312215 Näsenbar
State of the Art.
pi_212091045
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 22:31 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wij hadden het er toevallig van de week over dat we naar een leukere AO moeten, onze kleine chef vond het in Utrecht fantastisch laatst. Wordt Duivendrecht dus kandidaat 1. Ik dacht aan Duiven, maar weet niet of dat alleen magazijn is of ook gigawinkel.
Die in Duivendrecht (bij Overamstel?) is officieel ook een groothandel, althans dat staat op de deur, maar daar komen volgens mij alleen maar particulieren. Heb zelf ook nooit wat moeten laten zien.
Denk aan het milieu voordat u deze post print.
  donderdag 29 februari 2024 @ 16:44:54 #108
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_212635282
twitter
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  donderdag 29 februari 2024 @ 17:35:11 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212636084
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:44 schreef AgnesGru het volgende:
[ x ]
:'(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 februari 2024 @ 17:38:23 #110
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_212636136
Ja, triest. Zo’n sympathiek man.
The love you take is equal to the love you make.
pi_212636394
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:44 schreef AgnesGru het volgende:
[ x ]
;(
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 2 maart 2024 @ 19:32:37 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212663726
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:44 schreef AgnesGru het volgende:
[ x ]
Vandaag in De Volkskrant een mooi IM voor hem.
Blijkt dus dat hij vanaf kinds af aan jarenlang kaal is geweest door alopecia en dat hij na een operatie van een hersencyste opeens haargroei terug kreeg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212738806
https://fd.nl/bedrijfslev(...)cherp-rekent-valt-om

Ik vond het wel een verhelderend artikel: Kan hem hier niet integraal posten maar de samenvatting:

• Hoe meer sterren, hoe lager de winst;
• Nederland is samen met Spanje het goedkoopste Europese land om op topniveau te gaan uit eten;
• In tegenstelling tot het buitenland zijn de meeste toprestaurants in Nederland in handen van de oprichters, terwijl in het buitenland het overgrote deel van sterrenzaken in handen van private equity is.
• Down Under waar ? was eten, is failliet.

Ik heb nog een cadeau-link, mocht iemand interesse hebben.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212750517
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2024 10:50 schreef stavromulabeta het volgende:
https://fd.nl/bedrijfslev(...)cherp-rekent-valt-om

Ik vond het wel een verhelderend artikel: Kan hem hier niet integraal posten maar de samenvatting:

• Hoe meer sterren, hoe lager de winst;
• Nederland is samen met Spanje het goedkoopste Europese land om op topniveau te gaan uit eten;
• In tegenstelling tot het buitenland zijn de meeste toprestaurants in Nederland in handen van de oprichters, terwijl in het buitenland het overgrote deel van sterrenzaken in handen van private equity is.
• Down Under waar ? was eten, is failliet.

Ik heb nog een cadeau-link, mocht iemand interesse hebben.
Ik heb wel interesse
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 april 2024 @ 11:31:48 #115
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213321128
https://nos.nl/artikel/25(...)ant-en-klaarmaaltijd
quote:
HelloFresh ziet verschuiving van maaltijdbox naar kant-en-klaarmaaltijd

HelloFresh haalt steeds meer omzet uit kant-en-klaarmaaltijden, blijkt uit de kwartaalcijfers. De verkoop van maaltijdboxen loopt terug. Met de bezorging van kant-en-klaarmaaltijden vangt het Duitse bedrijf de krimp bij maaltijdboxen op.

De kant-en-klaaractiviteiten waren in de afgelopen periode goed voor een omzet van 496 miljoen euro. Dat is een stijging van 56 procent vergeleken met een jaar eerder.

"De omzet uit kant-en-klaarmaaltijden maakt al een kwart uit van de omzet en we verwachten dat dit aandeel in de toekomst nog verder zal stijgen", zegt eigenaar Dominik Richter in een verklaring. De verwachting is dat de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden dit jaar met ongeveer 50 procent toeneemt. Vooral in de VS zijn ze populair.

Bij de bezorging van maaltijdboxen zakte de omzet met bijna 7 procent tot 1,56 miljard euro. Dankzij de groei van kant-en-klaarmaaltijden steeg de totale omzet naar bijna 2,1 miljard euro, wat volgens HelloFresh de hoogste kwartaalomzet ooit is. De nettowinst kwam uit op 16,8 miljoen euro.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 25 april 2024 @ 11:33:47 #116
131800 Tarado
capô de fusca
pi_213321146
quote:
Tja, mensen eten graag vliegtuigeten blijkbaar.
  donderdag 6 juni 2024 @ 12:36:33 #117
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_213809350
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde

quote:
RECONSTRUCTIEKoksstagiair Joe Claridge (37) raakte zwaargewond toen hij afgelopen januari werd overreden door de terreinwagen van zijn chef Nick Bril. Terwijl hij voor zijn leven vocht, wachtte de Nederlandse chef-kok met het bellen van de hulpdiensten, tot een passant het hem vroeg. Hij had zijn telefoon wel vast, want hij maakte nog een foto van het slachtoffer op de grond. Ook stuurde hij nog enkele opmerkelijke berichten: ,,Ik denk niet dat we Joe als stagiair zullen houden.” Een reconstructie van minuut tot minuut.
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.

[ Bericht 0% gewijzigd door AgnesGru op 06-06-2024 12:52:23 ]
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  donderdag 6 juni 2024 @ 15:32:08 #118
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213811147
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2024 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde
[..]
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.
Ik had over deze zaak idd dergelijke verhalen gehoord ja... Wat een fucking klootzak. Dan zit er toch iets niet helemaal goed in je geweten en handelingsvorming enzo :X
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213811614
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2024 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde
[..]
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.
Dafuq heb ik net gelezen :X
De moeite waard om even archive.ph te gebruiken
  donderdag 6 juni 2024 @ 17:19:44 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213812039
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2024 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde
[..]
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.
Pfoe.
Wat een verhaal, als dat inderdaad klopt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 juni 2024 @ 21:58:19 #121
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213816686
quote:
Wat voor Michelin absolute top is, is voor foodies en hipsters te gewoon: waarom The Jane wel in wereldranglijst van restaurants staat
https://m.nieuwsblad.be/c(...)ll&utm_source=google

Alsof er een Engeltje Defender over je tong piest lijft rijdt ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213891065
quote:
Vlees van afgedankte racepaarden via Nederland illegaal in snacks
Het vlees van afgedankte Ierse en Britse racepaarden komt illegaal in Nederlandse bitterballen en kroketten terecht. Dat vlees mogen mensen niet eten, omdat racepaarden tijdens hun carrière mogelijk medicatie hebben gehad om blessures te behandelen.

Dat meldt het Nederlandse House of Animals donderdag op basis van onderzoek dat de stichting samen met het Ierse tv-programma RTÉ Investigates heeft gedaan.

Het vlees van afgedankte racepaarden komt met hulp van Nederlandse paardenhandelaren terecht in Nederland, waar het wordt verwerkt in snacks die worden verkocht bij groothandels.

De renpaarden die niet meer winnen of te duur zijn om te verzorgen worden onder "erbarmelijke omstandigheden" naar Nederland en België vervoerd, om ze daar een nieuwe identiteit te geven, zegt House of Animals.

Handelaren brengen ze vervolgens met een nieuwe chip en een vals paspoort naar slachthuizen in onder meer Spanje, Italië, Polen en het Nederlandse Kerkdriel. Zo komt het paardenvlees illegaal in de voedselketen. Volgens House of Animals wordt paardenvlees veel in snacks verwerkt.

Dat de paarden juist in Nederland een vals paspoort krijgen, komt doordat hier geen dierenarts nodig is. In veel andere landen is dat wel het geval. De nieuwe chips worden op internet besteld met een Duitse code, waardoor de achtergrond van een paard nauwelijks traceerbaar is. Dat komt doordat Duitsland een gesloten database heeft.
https://www.nu.nl/binnenl(...)egaal-in-snacks.html
Misschien maar eens een bitterbal overslaan dit EK. :R
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 juni 2024 @ 15:15:55 #123
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214033278
quote:
Tapasrestaurantketen 't Zusje komt in handen van het Duitse horecaconcern Gustoso. Het bedrijf wil volgend jaar ook tapasrestaurants in Duitsland openen.
't Zusje heeft in Nederland momenteel 36 restaurants. Het eerste restaurant werd in 1998 gevestigd in het Brabantse Uden. Binnenkort zullen daar dus een aantal Duitse vestigingen aan toegevoegd worden, in eerste instantie in de buurt van de Nederlandse grens.

Gustoso heeft verschillende restaurantketens als Otto's Burger, BurgerMeister en Ciao Bella. Met de vestigingen van 't Zusje komt het aantal restaurants van het horecaconcern uit op ruim 170, waar volgens Gustoso meer dan 1.300 mensen werken.

Peter Smits, de oprichter van 't Zusje blijft actief in de restaurantketen na de overname door Gustoso. "We zijn erg blij dat we in de Gustoso Groep zo'n ervaren en professionele partner hebben gevonden", liet hij in een toelichting weten aan persbureau ANP.
https://www.nu.nl/economi(...)n-duitse-handen.html
Ik had dus nog nooit van deze Tapasketen gehoord...
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 2 juli 2024 @ 16:55:56 #124
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214129733
Vandaag in de mail:

This is it folks. This is the last month of Pig & Rye. After 12 rollercoaster years in business, through bakeries, burger clubs and restaurants, P&R is closing at the end of July.

Sunday 28 July will be our last day, which means a total of 20 lunches and 8 dinner services between now and then. I wanted to update you lot on the mailing list first, our most regular guests, to give you the chance to grab a table before i post about it on social media later this week.

It’s been a blast. Thank you.
Spoilers!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 17 juli 2024 @ 18:06:22 #125
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214320260
https://www.parool.nl/ams(...)ronacrisis~b74d9561/
quote:
Restaurantketen The Avocado Show, met twee locaties in Amsterdam, is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Onder andere ‘strategische fouten’ en de coronacrisis zorgden voor problemen.
(...)
Nog nooit van gehoord...

quote:
(...)
De twee restaurants in Amsterdam-Centrum, aan de Keizersgracht en aan het Kleine-Gartmanplantsoen, blijven voorlopig open. 'De toekomstige mogelijkheden van deze locaties zullen verder worden verkend,' meldt The Avocado Show in een persbericht.
Deze twee zitten in aparte vennootschappen en worden (nog)(niet) meegetrokken
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 juli 2024 @ 19:32:47 #126
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214480787
https://www.hln.be/antwer(...)F%2Fwww.google.nl%2F

quote:
Restaurant Blueness van Sergio Herman raakt nooit van de grond en sluit na amper twee jaar de deuren
De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen te sluiten. Het restaurant met Japanse flair naast Le Pristine opende in de lente van 2022, maar kon de verwachtingen nooit helemaal waarmaken. In plaats van Blueness komt het Verso Café terug, een toegankelijker concept. “Het sterk veranderende consumptiegedrag en de gesatureerde markt voor fine dining in Antwerpen hebben ons nieuwe inzichten gegeven.”


Het restaurant in het gebouw van luxeboetiek Verso straalde klasse uit en bood een intieme sfeer. Sterrenchef Sergio Herman legde bij de opening uit dat Blueness een Franse keuken met Japanse accenten zou aanbieden. Zelf stond de chef niet in de keuken, maar hij gaf achter de schermen wel het concept en de kaart vorm.

De start van Blueness verliep echter moeizaam met personeel dat vlak na de opening vertrok en negatieve recensies. Er was ook controverse over de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, hoewel de kwaliteit later verbeterde met een score van 14 op 20 in de gids Gault&Millau en een internationale designprijs.

Ondanks de positieve erkenning bleef het zakencijfer onder de verwachtingen, wat leidde tot de beslissing om de zaak te sluiten. De familie Dheedene brengt nu het iconische Verso Café terug op de locatie. Blueness-medewerkers krijgen de kans om bij Verso Café of Le Pristine te werken, het andere restaurant van Sergio Herman vlakbij. Reserveren bij Blueness is niet meer mogelijk, en de zaak is geschrapt uit Gault&Millau.

(lees verder onder de foto)

Sergio Herman.
Sergio Herman. © Joel Hoylaerts / Photonews
“We hebben gemerkt dat de erfenis van achttien jaar Verso Café te sterk is om te negeren”, heeft Miguel Dheedene, eigenaar van Fashion Club 70 en Verso, erover te zeggen. “De diepe band die we opgebouwd hebben met de klanten van Verso en de prominente plaats die Verso Café innam in het Antwerpse horecalandschap hebben ons doen beseffen dat het nog steeds een speciale plek in de harten van velen inneemt.”

Verzadigd
“Het sterk veranderende consumptiegedrag sinds de pandemie, in combinatie met een gesatureerde fine-dining markt in Antwerpen, hebben ons nieuwe inzichten gegeven”, aldus Sergio Herman zelf. “Vandaar dat we samen de beslissing hebben genomen om er terug een zaak van te maken in functie van Verso. Blueness heeft veel potentieel, ook het buitenland toont interesse. Ik zie zeker nog een toekomst voor het merk. Om die reden wil ik dan ook mijn dank uitspreken aan iedereen die Blueness Antwerp heeft bezocht.”

Voor restaurant Le Pristine blijven Sergio Herman en de familie Dheedene wel nog samenwerken. Het vernieuwde Verso Café opent half september van dinsdag tot en met zaterdag.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 juli 2024 @ 08:34:33 #127
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214486099


Tiramisu is a ubiquitous dessert. We have this Italian chef to thank.
Roberto Linguanotto, who died Sunday, is credited with creating the popular coffee-flavored dessert in the 1970s.

Één van de bedenkers van Tiramisu is overleden.
https://www.washingtonpos(...)to-linguanotto-dies/
https://www.dailymail.co.(...)81-long-illness.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 21 augustus 2024 @ 09:21:34 #128
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214766181
https://fd.nl/samenleving(...)d#Echobox=1724213285

quote:
Lindenhoff begon als een hobbyboerderij. 35 jaar en een generatie verder produceert het vlees, groente en kazen voor de betere horeca in Nederland. Eigenaars Berend en Willem te Voortwis over natuurlijke teelt, de slacht en in reuzel rijpende côte de boeuf.
Lees verder bij het FD.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 28 augustus 2024 @ 11:07:27 #129
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214823513
De Dinner Train is failliet
https://www.telegraaf.nl/(...)r-failliet-verklaard

En ook met de Makro gaat het nog steeds beroerd.
https://www.rtl.nl/nieuws(...)lies-41-miljoen-euro
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 15 september 2024 @ 11:11:53 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214986441
quote:
Haha, die had ik ook onder mijn knop zitten om te plaatsen.




-O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214986689
quote:
:o

Maar, maar, daar wilde ik nog eens heen en dat is al zo lastig te plannen :'(
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_214986736
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2024 11:46 schreef Vanyel het volgende:

[..]
:o

Maar, maar, daar wilde ik nog eens heen en dat is al zo lastig te plannen :'(
Zonde.

Ik ben er vorig jaar februari voor het laatst geweest (gekregen van iemand :o ), beste ooit. Paar jaar terug een aantal keer met mini geweest, maar het was de laatste keer echt van een heel ander niveau.
  zondag 15 september 2024 @ 11:51:57 #134
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214986745
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2024 11:46 schreef Vanyel het volgende:

:o

Maar, maar, daar wilde ik nog eens heen en dat is al zo lastig te plannen :'(
Wij zijn blij dat wij er een keer hebben mogen eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214986828
quote:
2s.gif Op zondag 15 september 2024 11:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Zonde.

Ik ben er vorig jaar februari voor het laatst geweest (gekregen van iemand :o ), beste ooit. Paar jaar terug een aantal keer met mini geweest, maar het was de laatste keer echt van een heel ander niveau.
Ik ben wel geweest, 1x, in 2019.
Hier het bewijs
Vanyel in CUL / [CULSC] Kerstbomenbosjes
Was mijn verjaarscadeau aan Mrs V, een half jaar eerder geboekt. Beste cadeau ooit denk ik.

Maar dat was minstens 5x te weinig en ik krijg nu pas meer ruimte.

Tevens, de belangrijkere info:
quote:
Here’s what’s coming next:
- I’m taking a short break to rebrand, travel, experiment, do creative collaborations, create dishes for my next menu.
- Until my new (hidden) venue opens, I’ll be hosting exclusive nomadic 8-seat Japanese chefs table and creative dining events in different unique locations in Rotterdam & Amsterdam.
- I plan to showcase more of myself, my journey and my Japanese cuisine through social media (Youtube, see link in bio), where I'll offer insights into Japanese cooking and cutting techniques, but also reveal more about my signature creative and authentic Japanese cooking style
Maar het is dus nog niet klaar klaar. Dan maar in de gaten houden. Of jullie tippen ons in SCUL O-)
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_214986912
De laatste keer dat ik was heb ik gekregen van iemand die een weekend in de bakkerij mee had gedraaid. Zelf niet kon, dus ik ben met de bestie geweest. 10/10 beste cadeau ooit. Zou het zelf nooit meer kunnen betalen, was 440 euro :o

Toen geen foie gras maar wel vergelijkbare bereidingen van verschillende vissenlevers, oa zeeduivel die zo mogelijk nog zachter was dan reguliere foie.

Het dessert was een Japans tuintje (denk aan de stijl hoe Heston Blumenthal tuintjes maakt), met eigenlijk iets van zeven desserts erin verstopt, waaronder de meest geweldige mochi ooit.
  Moderator / Redactie Sport maandag 30 september 2024 @ 21:06:06 #137
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215140625
Iemand opent vast wel een topic voor de Sterren.
quote:
In aanloop naar de Michelin-uitreiking volgende week, maakt de bandenspecialist alvast vijftien nieuwe restaurants met een Bib Gourmand bekend. De volledige selectie presenteert Michelin op maandag 7 oktober.

Michelin schrijft op hun site: “We zijn verheugd om de presentatie van onze nieuwe Nederlandse selectie in te luiden met de restaurants die zijn bekroond met een Bib Gourmand. Het is een onderscheiding voor fijnproevers die op zoek zijn naar bijzondere en betaalbare eetervaringen. Een uitnodiging om te genieten van een genereuze, gezellige en vaak onbevangen keuken. Na meer dan een jaar onderzoek in heel Nederland hebben onze inspecteurs vijftien nieuwe pareltjes gevonden die samen een divers culinair en conceptueel panorama vertegenwoordigen.”
• Alba in Amsterdam
• Auberge in Amsterdam
• Café Samabe in Haarlem
• Café Visscher in Leiden
• De Wilg in De Mortel
• Dokjard in Groningen
• Gitane in Amsterdam
• MOUT & HOUT in Vessem
• LEV by Mike in Winterswijk
• Lucie Cocina in Eindhoven
• Niemeijer in Groningen
• Resumé by 6&24 in Den Haag
• Sea Palace in Amsterdam
• Te Koop in Tilburg
• Wielinga in Leiden
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 8 oktober 2024 @ 21:16:36 #138
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_215214138
quote:
Koffie- en donutketen Dunkin’ in Nederland failliet

De Nederlandse tak van Dunkin’ (voormalig Dunkin’ Donuts) is failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd. De Amerikaanse donut- en koffieketen heeft dinsdag faillissement aangevraagd.

Het is de bedoeling dat de winkels voorlopig open blijven. Het personeel is ingelicht, meldt curator Derk van Geel aan De Telegraaf. Het is niet bekend hoeveel werknemers worden getroffen door het bankroet. Ook is niet direct duidelijk wat de oorzaak van het faillissement is. De curator van het bedrijf was dinsdagavond niet bereikbaar voor vragen.
https://www.ad.nl/economi(...)d-failliet~a6e70213/
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 oktober 2024 @ 16:00:36 #139
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215272509
quote:
De winkel van FrietHoes in Haarlem gaat sluiten.
Na bijna 15 jaar gaan we de plek waar Joost Hoes ooit begon verlaten. Dit is niet het einde maar het begin van een nieuw tijdperk. Op steeds meer plekken in Nederland en daarbuiten is FrietHoes verkrijgbaar: In de Horeca, in de supermarkt en op evenementen. FrietHoes gaat zich vanaf nu nog meer daarop richten. Iedereen aan de echt verse friet! 🍟🍟
⏰De winkel is geopend t/m zondag 27 oktober 20:00. Op 24 & 25 oktober is de winkel tot 17:00 open vanwege een besloten event.
Er komt een nieuwe eigenaar en deze zal de plek als snackbar “Friet Station” doorzetten. Wij wensen Hani en Eman heel veel succes. Kom dus gauw nog eens langs!
https://www.facebook.com/(...)Tf5y5dkB3oZpyUaGdYyl

De plek waar het allemaal begon. Inmiddels ligt hun patat in mijn supermarkt. Met hun (kleine) zaak gaan ze stoppen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 15 oktober 2024 @ 16:26:58 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215272707
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2024 16:00 schreef borisz het volgende:

https://www.facebook.com/(...)Tf5y5dkB3oZpyUaGdYyl

De plek waar het allemaal begon. Inmiddels ligt hun patat in mijn supermarkt. Met hun (kleine) zaak gaan ze stoppen
Wij eten zeer regelmatig en zelfs ook vanavond de patat van FrietHoes uit de supermarkt. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215358570
E.coli uitbraak in de VS die herleidbaar is tot de quarter pounders van mcdonalds, waarschijnlijk de voorgesneden ui.

https://www.cdc.gov/ecoli/outbreaks/e-coli-O157.html

https://apnews.com/articl(...)9016decedcf9f928a9d9
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 december 2024 @ 20:44:11 #142
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215751408
We stevenen af op de slechtste wijnoogst sinds 1961.
https://www.missethoreca.(...)oogstjaar-sinds-1961?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_215751880
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2024 20:44 schreef borisz het volgende:
We stevenen af op de slechtste wijnoogst sinds 1961.
https://www.missethoreca.(...)oogstjaar-sinds-1961?
In volume. Kwalitatief zou het wel eens een behoorlijk goed jaar kunnen zijn.

Vooral Chileense wijnen en Franse Cabernet Franc (Bordeaux en Loire) zou kennelijk veelbelovend zijn.

[ Bericht 7% gewijzigd door stavromulabeta op 02-12-2024 21:43:10 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 31 december 2024 @ 15:21:58 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216120076
Sterrenrestaurant Olivijn gaat nooit meer open. Hoe kwam het zover?

Begin dit jaar kwam het bericht naar buiten dat het Haarlemse sterrenrestaurant Olivijn - tijdelijk - de deuren sluit. De volgende maanden blijft het er binnen donker. Van verdere toekomstplannen lijkt niemand iets te weten. Hoelang blijft de zaak dicht? En wat spookt eigenaar en sterrenchef Menno Post uit? In november wordt duidelijk dat Olivijn nooit meer open gaat. Dit is Post zijn verhaal.

Het is juli 2018. De dan 40-jarige chef-kok Menno Post opent zijn eerste eigen restaurant in een monumentaal zestiende-eeuws pand aan de Kleine Houtstraat in het Haarlemse stadscentrum. De naam: Olivijn. Zomaar vernoemd naar een steensoort, die geslepen als edelsteen, een transparant groene kleur krijgt.

De verwachtingen van Olivijn zijn hoog, want de vijf jaar ervoor werkte Post als chef-kok bij het keurige tweesterrenrestaurant De Bokkendoorns in Overveen, waar plannen om mede-eigenaar te worden stukliepen. Daarvoor was hij jarenlang de rechterhand van sterrenkok Ron Blaauw en weer daarvoor werkte hij in het restaurant van tevens sterrenchef Cas Spijkers. Dus nu Post ineens zijn eigen restaurant opent, kan dat bijna niet anders dan iets sterwaardigs worden.

Die verwachting kent Post uiteraard ook. En met in het achterhoofd het idee dat je maar één keer je visitekaartje kan afgeven, stapt hij perfectionistisch en goed doordacht zijn nieuwe avontuur in. Olivijn moet losser zijn dan de restaurants waar hij eerder werkte. Meer à la Menno Post. Geen witte gestreken tafelkleden, maar een huiselijke ambiance, met knallende turquoise verf op de muren.

De menukaart is zoals Post gewend is om te koken: verfijnd. Volkskrantrecensent Hiske Versprille omschrijft in haar recensie drie maanden na de opening van het restaurant: chic eten met luxe ingrediënten en bekroont Olivijn met een 8-.

Gasten krijgen de keuze uit een vier- vijf- of zesgangenmenu en Post zijn specialiteit, de langoustine met spek, staat daar uiteraard tussen. Olivijn begint met een klein, ambitieus team en minder tafels dan de grote ruimte aankan, zodat Post zeker weet dat elke tafel perfecte bediening en perfect eten krijgt.

Het werkt. Olivijn is slechts een paar maanden open of een gediende van de Michelingids schuift in zijn eentje aan. In december volgt het goede nieuws: Olivijn krijgt een ster, vijf maanden na opening.

Een succesvol 2019 volgt. Post zijn planning is om de afgesloten leningen voor het opstarten van Olivijn in vijf jaar tijd af te lossen. Zijn huurcontract heeft een duur van tien jaar, in die laatste vijf jaar wil hij dan weer kunnen sparen en opbouwen. De chef schat in dat als het succes doorzet, dat prima moet lukken.

Maar dan schudt in 2020 het coronavirus de wereld op. In het vroege voorjaar gaat Nederland in een eerste gedeeltelijke lockdown en moeten horeca, scholen en kinderopvang voor het eerst noodgedwongen sluiten. Het blijkt het begin van ruim twee jaar corona-onrust. Post zijn plan om met Olivijn in tien jaar tijd rustig door te groeien en op de route enkel wat bij te sturen, moet ineens drastisch worden aangepast.

Maar meedeinen met de barre crisistijd, doet hij met volle toewijding. De chef-kok wordt creatief en zijn overlevingsdrift komt naar boven. Zo bieden Post en zijn team - zoals ook andere restaurants tijdens de coronalockdowns - iedere week een nieuw afhaal-driegangenmenu van vijftig euro aan dat gasten thuis kunnen afmaken en opeten.

Om daar net iets meer sjeu aan te geven, wordt in Posts afhaalkeuken ook nog eens iedere week een bekende gastchef (Jef Schuur, Erik van Loo, Jarno Eggen, Wilco Berends) uitgenodigd om te helpen koken.

Ook koopt Post voor 3000 euro op Marktplaats een originele oude FEBO-snackmuur en gaat hij aan de slag met een nieuw product: ambachtelijke kroketten. Ze zijn gevuld met kreeft- of truffelvulling en men kan ze voor 6 euro uit de muur trekken. Ze slaan aan, trekken landelijke media-aandacht waarin ze worden gedoopt tot ‘haute-friture’ en gaan, zoals het spreekwoord belooft, als warme broodjes over de toonbank.

Het succes van de kroket leidt zelfs tot een hele nieuwe winkel: Traiteur Olivijn. Gelegen in de Gierstraat. Er worden in beginsel de kroketten, maar ook delicatessen en cadeau-artikelen verkocht, zoals sieraden met de steen olivijn en gietijzeren pannen waarmee Post thuis zelf graag kookt.

Vanwege alle initiatieven draait Post veel omzet tijdens de coronacrisis. Maar naast de gewone vaste lasten, komen er ook veel extra kosten bij: huur, nieuwe producten, take-away servies. Het maakt dat er weinig winst wordt gemaakt en Post met Olivijn naar eigen zeggen een enorme coronaschuld opbouwt.

Het werkt uitputtend voor de chefkok, ondanks dat hij en plein public en op social media altijd positief overkomt. Maar met iedere lockdown moet hij zichzelf weer opladen.

Het verzinnen van originele ideeën, van nieuwe afhaalmenu’s en daar weer mensen voor enthousiasmeren kost hem steeds meer moeite. Als iets aanslaat, is hij opgelucht, maar aan het culinaire platform Food Inspiration laat hij weten blij te zijn als zijn restaurant weer gewoon open kan, en hij zich alleen daar op kan concentreren.

Maar rust zit er niet in. Want tegen de tijd dat de coronacrisis in 2022 eindelijk ten einde is en Olivijn weer normaal open kan, komen de volgende vloedgolven. Een huurstijging van negen procent, de kosten voor gas, water en elektra die met een derde stijgen, en ‘geëxplodeerde inkoopprijzen’ van de producten waarmee Post graag kookt.

Een rendabel sterrenrestaurant in het pand van Olivijn voortzetten, blijkt een onmogelijkheid te zijn geworden. Post kan kiezen voor faillissement of verkoop. Met het laatste zou hij in één keer de schuld bij de Belastingdienst kunnen aflossen. Een makkelijke keuze. Olivijn staat datzelfde jaar nog te koop.

Het is twee jaar later. Eind november 2024 op een doordeweekse middag. Na twee lange en onzekere jaren, is er een last van Menno Post (47) zijn schouders: de verkoop van Olivijn is rond. ,,Nadat de handtekening gezet was, moest ik drie dagen bijkomen”, zegt hij, terwijl hij aan een kop koffie zit bij Locael Centraal naast station Haarlem. Een kwartiertje rijden van zijn huis in Haarlem-Noord. ,,Ik was gesloopt. Het feit dat de verkoop zo lang duurde, gaf toch veel stress en maakte dat ik een beetje op pauze stond.”

https://www.haarlemsdagbl(...)o-post/28880949.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 9 januari 2025 @ 11:23:35 #145
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_216225980
Over Julius Jaspers:

quote:
Afgelopen maandag heeft Julius een hersenbloeding gehad. Naar omstandigheden maakt hij het redelijk. Julius is in goede handen en werkt hard aan zijn herstel.

Wij zijn uiteraard ontzettend geschrokken en heel verdrietig en zouden het enorm waarderen om volledig met rust gelaten te worden zodat we alles rustig een plek te kunnen geven en Julius te kunnen steunen.
Veel dank, de familie

Via zijn facebook pagina
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_216226656
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2025 11:23 schreef AgnesGru het volgende:
Over Julius Jaspers:
[..]
Via zijn facebook pagina
Ach jee.
anonieme razernist
pi_216238746
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_216239599
quote:
Net op tijd nog geweest in november O+
  vrijdag 10 januari 2025 @ 14:59:33 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216241031
quote:
Bron: Misset Horeca

De chef en ondernemer wordt al enige tijd nadrukkelijk gelinkt aan Curio Collection by Hilton in Gemert, als de nieuwe eindverantwoordelijke voor de topzaak die daar moet opengaan.
De geruchten over een eventuele transfer naar het Brabantse Gemert zingen al langer rond. In dat dorp, vlakbij de Brainport-regio, zal in 2026 het Curio Collection by Hilton in Gemert opengaan. In totaal zullen er twee restaurants openen bij het hotel, een fine dining-restaurant en een toegankelijker broertje. Vanaf de lente van 2025 gaat dat laatste restaurant al op groene sterjacht. Het Kasteel van Gemert ligt op nog geen twintig kilometer afstand van De Lindehof.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport maandag 13 januari 2025 @ 10:54:08 #150
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_216278003
quote:
Generatie Z en de millennials laten het dure avondje uit of de ‘flat white’ vaker schieten. De zogenoemde gemaksgeneraties bezuinigden afgelopen jaar op eten buiten de deur, bezorgmaaltijden, fastfood en de koffie voor onderweg.

De foodservicemarkt — van uit eten gaan en de kantine, tot thuisbezorging en iets lekkers tussendoor — had in 2024 last van een drijfnat voorjaar en van de jongere consumenten die bespaarden. Dat blijkt uit cijfers die het Foodservice Instituut (FSIN) vandaag presenteert tijdens de opening van de Horecava-beurs. Door prijsverhogingen groeide de markt nog met 4% naar ¤22,2 mrd, maar de verkoop stond onder druk.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfslev(...)reca-nu-links-liggen
Horecava deze week. DUs er zullen nog wel meer berichten volgen :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 22 januari 2025 @ 15:22:22 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216390903
Bron: Misset Horeca

Jan en Claudia Sobecki openen in 2026 op landgoed De Wielewaal in Eindhoven een fine dining-etablissement, een familierestaurant en een boetiekhotel. De naam Tribeca verhuist niet mee vanuit Heeze. 'Hier kunnen we nóg een stap zetten.'



Deze week maakte Misset Horeca bekend dat Jan en Claudia Sobecki een prachtig avontuur aangaan op landgoed De Wielewaal in Eindhoven. Inmiddels zijn de plannen verder toegelicht tijdens een persconferentie op het domein.
In de voormalige woning van fabrikant Frits Philips gaat het stel een compleet nieuw horecabedrijf starten. Naast een gastronomische topzaak, komt er een laagdrempeliger broertje. Ook worden er zeven suites gerealiseerd. In de kelder van 600 vierkante meter kunnen minimaal 8.000 flessen wijn worden opgeslagen. Op die plek zullen er proeverijen en cursussen worden georganiseerd, door het bedrijf Vino de Franciscus.

In de huiskamer van de villa willen Jan en Claudia Sobecki de kroon op hun werk gaan zetten. Tribeca** heeft nu in totaal plek voor zo’n 40 couverts, maar dat worden er minder in de nieuwe topzaak. Duidelijk is in ieder geval dat er een grote open keuken komt, verder willen de Sobecki’s nog niet alles verklappen. Zo komt er dus ook een nieuwe naam.

‘We kunnen hier nóg een stap zetten’, zei Jan Sobecki. ‘We hebben hier de ruimte. In Heeze staat de koelcel in de achtertuin en zit het magazijn aan de zijkant. Onze wijn ligt op drie verschillende locaties opgeslagen.’

Sobecki wordt als chef eindverantwoordelijk voor de twee restaurants, maar een keukenchef zal de dagdagelijkse leiding hebben over de ‘bistro-achtige’ zaak. Die zal vermoedelijk zeven dagen per week open zijn, als aanvulling op de gastenverblijven. Het landgoed zal voor publiek worden opengesteld, dus zal er ook ruimte zijn voor walk ins. ‘Wandelaars kunnen straks gewoon plaatsnemen, om te komen eten. We kunnen geen kopjes koffie serveren op een terras, dat komt exploitatietechnisch niet uit.’



Op het landgoed van 142 hectare komt ook nog andere horeca, met andere functies, die door andere partijen zullen worden geëxploiteerd. Ook wordt het toegestaan om te picknicken op het domein. Eind 2025 zal De Wielewaal worden opengesteld. De voormalige woning van Frits Philips is dan ook verlaten door de huidige eigenaar Marc Brouwers, die er samenwoont met toponderneemster Eveline Wu.

Het duurde een klein half jaar voordat alle plannen werden geconcretiseerd. Tribeca, dat openblijft tot de verhuizing naar Eindhoven in het voorjaar van 2026, zou eigenlijk worden gemoderniseerd. Het pand in Heeze stamt uit 1904.
Maar toen kwam De Wielewaal voorbij, dat door de gemeente Eindhoven in 2022 voor 29 miljoen euro werd aangekocht, met als doel om het open te stellen voor haar inwoners. De gemeente riep ondernemers op om met plannen te komen voor de exploitatie. De minimale huurprijs of erfpachtcanon werd bepaald op 320.000 euro per jaar, exclusief btw en exclusief gas, water en licht. De overeenkomst wordt voor minimaal tien jaar aangegaan.

Frank van Gool, oprichter van onder andere OTTO Workforce en KaFra Housing, staat aan de basis van de plannen in het machtige landhuis. ‘Ik ken Jan al sinds hij kookte bij Chapeau! in Bloemendaal. Ik wist dat hij ook graag nog eens een soort bistro wilde starten, zo is de samenwerking ontstaan.’
Toen Jan en Claudia eenmaal het landgoed hadden gezien, werd het naar eigen zeggen bijna een obsessie. ‘Het moest lukken, en we zijn blij dat het ook is gelukt’, zei Claudia Sobecki. ‘We willen onze mensen graag meenemen, maar we gaan ook uitbreiden. Ons team zal twee keer zo groot worden.’
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 januari 2025 @ 14:05:36 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216459417
Bron: Misset Horeca.

Gault&Millau brengt groots eerbetoon aan De Librije: familiebedrijf en talentenfabriek


Gault&Millau heeft deze week een groots eerbetoon gebracht aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. De gids maakte in het diepste geheim een film voor het stel, waarvoor hun kinderen, veertig collega's en vrienden werden geïnterviewd. Misset Horeca was aanwezig op de bijzondere en emotionele ochtend.

Vele tientallen mensen zaten in het complot om Jonnie en Thérèse Boer een surprise van proporties te bezorgen. Het stel werd succesvol naar de Filmhallen in Amsterdam gelokt, omdat ze dachten dat er een verrassing voor Ron Blaauw werd georganiseerd. Maar dat zat even anders. De twee namen plaats in een filmzaal en kregen vervolgens een ‘tribute’ te zien, waarin kinderen Jimmie en Isabelle, vrienden en collega’s zich op beeld uitspraken over het koppel.

In een andere zaal zaten de geïnterviewden en enkele genodigden. Zij konden live meekijken naar de reacties van Jonnie en Thérèse, die soms geëmotioneerd waren, en dan juist weer tranen lachten. De twee zagen in vogelvlucht hun meer dan dertig jaar bij De Librije voorbijkomen, met soms fantastische anekdotes over het familiebedrijf. Jimmie Boer vertelde dat hij in de pauzes voetbalde met de koks en ’s avonds werd ingestopt door zijn moeder, terwijl Isabelle zich herinnerde hoeveel ooms en tantes ze wel niet had, als ze uit school kwam.







Van Sergio Herman tot Sem Beks
Gault&Millau ging ook op bezoek bij oud-leermeester Ruud Wunneberg, waar Jonnie Boer een deel van zijn opleiding genoot. Maar ook andere kopstukken als Sergio Herman, Hans van Wolde, Cees Helder en Ron Blaauw kwamen voorbij in het beelddocument. Naaste collega’s Sem Beks en Gert Wiltvank trokken in de film naar de Bourgogne om bij het domein van Leflaive een prachtfles te kopen voor Thérèse, terwijl ook Bonaire werd aangedaan om de hoofdrolspelers van Brass Boer aan de tand te voelen wie er nou écht de baas is bij De Librije.

In de film was overigens veel aandacht voor de ‘kinderen van De Librije’; oud collega’s die groot werden in Zwolle en vervolgens hun vleugels uitsloegen. De gids constateerde vorig jaar al dat enorm veel mensen het vak leerden bij Jonnie en Thérèse, zowel in de keuken als aan de voorkant. Wat steeds terugkwam: bij De Librije is het hard werken, maar kun je jezelf zijn. Zo heeft het instituut ook naam gekregen als talentenfabriek.

Onderstaande personen figureerden in de film en werden (deels) opgeleid bij De Librije.
Keuken:

Sidney Schutte (Spectrum), Adriaan Zarzo (Zarzo), Maik Kuijpers, Rik van de Laar (6&24), Jeroen Achtien (Inter Scaldes), Marleen Brouwer (Noor), Robin van de Bunt (De Leuf), Kees Meinderts (Mearkas), Nelson Tanate (De Librije), Tomas Bron (Zoldering), Laurent Smallegange (Spetters), Romano Guillermo Meijer (Parkpaviljoen), Alwin Leemhuis (De Tuinkamer), Arjan Bisschop (Ex Heeren van Harinxma nu Echoput), Jan Smink (Smink), Andreas Péter (Brasboer Bonaire), Stefan Martens (Brasboer Curacao), Nino Willems (Salty Seafood), Lars Aukema (Affect), Yornie van Dijk (De Basiliek), Niels Möller (De Librije), Bart Pasveer (Brass Boer), Raymond Plat (Troef) en Jimmy Soerel

Bediening/sommeliers:

Sabas Joosten (Sinc Amsterdam), Job Seuren (Zoldering), Stefan de Wilde (Brass Boer Thuis), Jan Willem Berendsen (Brass Boer Curacao), Feike Postma (Bonaire), Gert Wiltvank (De Librije), Sem Beks (De Librije), Sanne Achtien (Inter Scaldes), Matthias Nieuwland (Librije Groep)
Gault&Millau toont klein gedeelte van film

De film, gemaakt door Norbert Adam en Foodreporter, was feitelijk een persoonlijk cadeau aan Jonnie en Thérèse Boer. Een klein gedeelte ervan zal worden vertoond tijdens de lancering Gault&Millau, in Utrecht op 10 februari. Het is aan de familie Boer of ze de film ooit openbaar maken. Binnenkort komt er trouwens ook nog een zesdelige documentaire uit over De Librije, die serie is vanaf zondag 16 februari te zien bij omroep Max.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 maart 2025 @ 19:00:24 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217035667
Bron Misset Horeca:

Richard Ekkebus heeft met restaurant Amber in Hong Kong een ongekende prestatie neergezet. De Nederlandse chef heeft op 58-jarige leeftijd eindelijk zijn derde Michelinster uitgereikt gekregen; 17 jaar nadat hij in zijn restaurant twee sterren bij elkaar kookte.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 maart 2025 @ 18:33:12 #154
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217076110
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 16 maart 2025 @ 23:35:33 #155
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217080429
quote:
En dat terwijl wij a.s. weekend naar Antwerpen gaan.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 april 2025 @ 14:54:54 #156
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217319266
Dit kun je verwachten bij het grootste fastfoodwalhalla van Europa langs de A12 bij Duiven
Taco’s, sushi, frikandellen. Hamburgers, saté en schnitzels. Maar ook ijsjes, churro’s en buckets vol met kip. Allemaal op enkele meters afstand van elkaar, en je hoeft er niet eens je auto voor uit. Vlak langs de A12 zit straks een echte hotspot voor fastfoodliefhebbers. ,,Een heel gewaagd spektakelstuk.”
(...)

https://www.gelderlander.(...)bij-duiven~ab0f2269/

En
De enige KFC die telt, is Korean fried chicken
quote:
Kip In Zuid-Korea is gefrituurde kip zó populair, dat er ongeveer zoveel kiprestaurants zijn als McDonald's-filialen wereldwijd. En ook in Nederland is de Koreaanse bereiding in opkomst.
(...)
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ied-chicken-a4889089

[ Bericht 28% gewijzigd door borisz op 08-04-2025 17:12:58 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 april 2025 @ 20:38:37 #157
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217321775
Crisis!
Makreel staat op rood
https://nos.nl/artikel/25(...)zer-staat-nu-op-rood eva.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 28 april 2025 @ 16:44:43 #158
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217487575
Het airfryer-effect en hoge kosten: honderden cafetaria’s sluiten hun deuren
• Sinds corona stoppen meer cafetaria-ondernemers. Veel zaken staan langere tijd te koop.
• De kosten voor personeel, inkoop, energie en huur nemen toe, maar de verkoop stijgt niet mee.
• In een krimpende frituurmarkt weten alleen snackbarformules nog een beetje te groeien.

Hele artikel https://fd.nl/bedrijfslev(...)s-sluiten-hun-deuren

quote:
(...)
De snackbar op de hoek is ook duurder geworden. Een patatje met mayonaise kostte begin dit jaar gemiddeld ¤3,97, weet Zuiderveld. Wie friet online bestelt is ¤4,60 kwijt. In 2023 was dat volgens hem 30% goedkoper. Snackbarhouders moeten hun prijzen verhogen, maar durven vaak niet alle kosten door te berekenen. De winst kalft af. (...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 2 mei 2025 @ 08:01:48 #159
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_217514181
https://www.parool.nl/ams(...)f-uitdagen~b170d3a4/
Nick van Doorn (45) is de eerste meester-patissier van Amsterdam: ‘Ik wilde mezelf uitdagen’
Nederland is een meester-patissier rijker: Nick van Doorn van de Amsterdamse patisserie Linnick op de Amstelveenseweg heeft deze begeerde titel behaald, de hoogste erkenning binnen zijn vakgebied. ‘Ik heb me heel vaak afgevraagd of ik het examen wel wilde afleggen.’
(...)

Daarmee komt de teller op vier. Rudolph van Veen, Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander gingen Nick van Doorn voor als meester-patissier.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 6 mei 2025 @ 12:23:55 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217556516
Na het overlijden van Jonnie Boer heeft Nederland toch nog weer een 3 Michelinsterren chef, weliswaar in het buitenland, maar toch:
Richard Ekkebus pakte op 58-jarige leeftijd zijn derde Michelinster. Hij wist altijd vooruit te zijn met zijn restaurant Amber*** in Hongkong. Een ietwat dwarse Zeeuw, die inmiddels 250 mensen aanstuurt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 7 mei 2025 @ 17:56:15 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217568205
Sterrenchef Thijs Meliefste stopt na tien jaar met zijn restaurant in Wolphaartsdijk. De zaak, die bekroond is met een Michelinster, sluit per 1 september de deuren.

\

"Anuschka en ik kiezen er als ondernemers en als gezin bewust voor om meer tijd voor elkaar te nemen", zegt Meliefste (38) bij Omroep Zeeland.

Daarbij speelt ook een rol dat een paar jaar geleden multiple sclerose (MS) is vastgesteld bij Anuschka Meliefste, een ernstige aandoening van het centrale zenuwstelsel. Ze is gastvrouw in het restaurant maar kan als gevolg van de ziekte steeds minder meedraaien in het restaurant.

"Het zijn tien prachtige jaren geweest, maar het waren ook lange dagen met weinig vrije tijd", stelt de topkok. "Na de sluiting gaan we dan ook eindelijk wat meer tijd voor elkaar krijgen en bijvoorbeeld eens een paar weken op vakantie."
Veerse Meer

Restaurant Meliefste opende in 2015 bij een jachthaven in Wolphaartsdijk, niet ver van Goes. Het menu is altijd sterk geïnspireerd geweest door het Veerse Meer waar het restaurant op uitkijkt.

In het tienjarig bestaan werd Meliefste regelmatig bekroond. In 2020 bekroonde de culinaire gids Gault&Millau Thijs Meliefste tot "jonge chef van het jaar".

Al snel na de opening in 2015 werd hij ook genoemd als kanshebber op een Michelinster, die kreeg hij op 29 maart 2021. "De Zeeuwse grond en wateren inspireren hem tot puurheid", schrijft de Michelingids.

In 2022 verzorgde Meliefste als eerste sterrenchef in Nederland een ziekenhuismaaltijd. Op het menu van de patiënten in het ziekenhuis in Goes stond scholfilet met zeevruchtensaus met spinazie-venkelmix en een aardappel-knolselderijbrandade. "Ik wilde een gerecht maken waar je je op kunt verheugen als je in de lappenmand ligt", aldus Meliefste toen.

De sluiting van het restaurant in Wolphaartsdijk betekent niet dat Thijs Meliefste helemaal van het toneel verdwijnt. Hij wil een internationaal project beginnen, waarover hij nu nog weinig kan zeggen behalve dat het veel minder tijd gaat kosten dan zijn huidige restaurant.

Uiteindelijk sluit Meliefste niet uit dat hij een nieuwe restaurant opent, maar dan zonder de ellenlange werktijden waar hij, zijn vrouw en de werknemers nu mee te maken hebben. "We zien er een uitdaging in om de topgastronomie toekomstbestendiger te maken", aldus Meliefste. "Zodat personeel minder lange weken hoeft te draaien, maar we toch de hoogste kwaliteit kunnen leveren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 7 mei 2025 @ 19:29:23 #162
131800 Tarado
capô de fusca
pi_217568832
quote:
3s.gif Op dinsdag 6 mei 2025 12:23 schreef golfer het volgende:
Na het overlijden van Jonnie Boer heeft Nederland toch nog weer een 3 Michelinsterren chef, weliswaar in het buitenland, maar toch:
Richard Ekkebus pakte op 58-jarige leeftijd zijn derde Michelinster. Hij wist altijd vooruit te zijn met zijn restaurant Amber*** in Hongkong. Een ietwat dwarse Zeeuw, die inmiddels 250 mensen aanstuurt.
Was toch al voor het overlijden van Jonnie.
  vrijdag 23 mei 2025 @ 15:22:10 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217726505
Bron: Misset Horeca.

Duo van Inter Scaldes neemt De Lindehof** over en doopt zaak om tot restaurant Bouchot

In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair hoofdstuk. Bram Venhorst en Tessa van de Wouw openen hier hun eigen restaurant: Bouchot.

Het stel, dat elkaar leerde kennen tijdens hun tijd bij De Lindehof, keert nu – na jaren van ontwikkeling bij verschillende zaken op topniveau - terug naar de plek waar hun gezamenlijke reis begon. Beiden werkten de afgelopen jaren bij sterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen, onder leiding van Jannis Brevet en Jeroen Achtien, waar Bram souschef was en Tessa uitgroeide tot een van de toonaangevende sommeliers van Nederland. In 2025 werd zij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar.

De naam Bouchot verwijst naar een kleine mosselsoort uit Frankrijk – een subtiele knipoog naar hun liefde voor Zeeland en de Franse keuken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juni 2025 @ 14:53:33 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217930481
Morgen in het Volkskrant Magazine een historisch lage en hilarisch slechte eetrecensie van Hiske Versprille.
Ze was bij De Beren in Almere en laat geen spaan heel over de bediening en het voedsel. Uiteindelijk geeft ze voor dit restaurant het allerlaagste cijfer dat ze ooit gegeven heeft: een 3,5.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juni 2025 @ 15:02:50 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217930583
De betreffende recensie is te lezen via https://archive.ph/jTxIS
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juni 2025 @ 15:58:40 #166
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217931218
Dat dessert :X
Je kunt alleen niet direct de conclusie trekken dat het bij alle Beren zo slecht is... iig niet qua bediening etc.
Ik kom er nooit, maar een recensie is ook maar een steekproef van 1.
Ik sla iig Almere wel even over _O-
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
  vrijdag 13 juni 2025 @ 16:29:13 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217931722
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 juni 2025 15:58 schreef RobertoCarlos het volgende:
Dat dessert :X
Je kunt alleen niet direct de conclusie trekken dat het bij alle Beren zo slecht is... iig niet qua bediening etc.
Ik kom er nooit, maar een recensie is ook maar een steekproef van 1.
Ik sla iig Almere wel even over _O-
Ze schrijft ook: 'dat de formule van De Beren een succes is, verbaast me dan ook niet. De drempel is laag, de porties zijn gul, de prijzen zijn oké – terwijl alles duurder wordt daalde bij de Beren de prijs voor een driegangenkeuzemenu vorige maand naar ¤ 29,95.
Wat onze ervaring in Almere zo beroerd maakt, is ook niet het concept als geheel – al heb ik in een restaurant nog maar zelden zulke prutkwaliteit vlees gekregen, en dat lijkt me toch centraal ingekocht. Het is vooral dat de uitvoering en de service zo verschrikkelijk slecht zijn – en het gevoel dat er helemaal níémand is die dat iets kan schelen.'
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juni 2025 @ 16:30:31 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_217931732
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 juni 2025 14:53 schreef golfer het volgende:
Morgen in het Volkskrant Magazine een historisch lage en hilarisch slechte eetrecensie van Hiske Versprille.
Ze was bij De Beren in Almere en laat geen spaan heel over de bediening en het voedsel. Uiteindelijk geeft ze voor dit restaurant het allerlaagste cijfer dat ze ooit gegeven heeft: een 3,5.
De Beren, ik heb er langggg geleden weleens redelijk gegeten (denk aan een portie sateh met patat), maar de laatste paar keer waren exact zoals deze dame beschrijft.
Nooit weer

Ik gaf de laatste keer dat ik er was aan dat de vis op mijn bord de allersmerigste was die ik ooit had gegeten en daarom liet staan. De reactie was slechts een 'oh ok'.
:')

Nee dat doe ik mezelf nooit meer aan hoor, wie me ook probeert over te halen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 13 juni 2025 @ 16:36:13 #169
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_217931798
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 juni 2025 14:53 schreef golfer het volgende:
Morgen in het Volkskrant Magazine een historisch lage en hilarisch slechte eetrecensie van Hiske Versprille.
Ze was bij De Beren in Almere en laat geen spaan heel over de bediening en het voedsel. Uiteindelijk geeft ze voor dit restaurant het allerlaagste cijfer dat ze ooit gegeven heeft: een 3,5.
_O-
Spoilers!
  vrijdag 13 juni 2025 @ 16:43:06 #170
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_217931968
3 Jaar geleden zijn we er nog eens geweest, het leek op dat moment een simpel en snel idee na een dag verhuizen. Het was niet zo'n slechte ervaring als die van Hiske maar we gaan nog niet terug als we geld toe krijgen. De bediening was ok, wat je verwacht. Maar het eten was echt bar slecht. En ik vind het helemaal niet goedgeprijsd. Ik kan zo 10 restaurants in die prijscategorie opnoemen die dezelfde prijzen hanteren en daar is het wel eetbaar.
Spoilers!
pi_217932571
Die klodder onder dat desert is vrij huiveringwekkend. En op het einde wordt ze als het ware nog opgelicht door de bedrijfsleider ook.
Ik snap sowieso niet waarom mensen naar zulke tenten gaan, tenzij uit noodzaak, ga dan naar een eetcafé waar je ook rond de twintig Euro voor een hoofdgerecht betaald, of naar de Chinees. Beren, Zusje, Loetje, Bregje: ik hoor er eigenlijk nooit iets goeds over. Nooit een goed argument gehoord om juist daar te gaan eten.
anonieme razernist
pi_217932651
Dit is eerder gedaan door ook al zo'n elitaire linkse kutkrant die extreem linkse d666-er ‘s lezen om op de gewone man neer te kijken: CUL / NRC schrijft vernietigend over "de Beren"
anonieme razernist
  vrijdag 13 juni 2025 @ 22:16:11 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217935891
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 juni 2025 17:42 schreef NoCigar het volgende:
Dit is eerder gedaan door ook al zo'n elitaire linkse kutkrant die extreem linkse d666-er ‘s lezen om op de gewone man neer te kijken: CUL / NRC schrijft vernietigend over "de Beren"
:D
Extreem linkse D66-ers. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juni 2025 @ 23:15:11 #174
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217936517
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2025 16:29 schreef golfer het volgende:

[..]
Ze schrijft ook: 'dat de formule van De Beren een succes is, verbaast me dan ook niet. De drempel is laag, de porties zijn gul, de prijzen zijn oké – terwijl alles duurder wordt daalde bij de Beren de prijs voor een driegangenkeuzemenu vorige maand naar ¤ 29,95.
Wat onze ervaring in Almere zo beroerd maakt, is ook niet het concept als geheel – al heb ik in een restaurant nog maar zelden zulke prutkwaliteit vlees gekregen, en dat lijkt me toch centraal ingekocht. Het is vooral dat de uitvoering en de service zo verschrikkelijk slecht zijn – en het gevoel dat er helemaal níémand is die dat iets kan schelen.'
Dat is waar. Ik dacht ergens iets gelezen te hebben dat het hele concept Beren matig was, maar ik kan dat inderdaad niet terug vinden ^O^
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217938394
Zo'n 15-20 jaar geleden was het lekker vlees, ruime porties en goedkoop. Met volwassen personeel.

Nu met de enorme uitbreiding heb je hetzelfde personeel (zowel in keuken als bedienend) als La Cubanita (studenten/leerlingen), prijzen verhoogd naar regulier restaurant zoals Vd Valk en porties verkleind.
Voor avondeten trekt het mij totaal niet meer, lunch is gewoon prima.

Context: Ik ga wel graag naar Cubanita. Goedkoper, onbeperkt van alles en nog wat bestellen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 14 juni 2025 @ 13:15:29 #176
296595 foodlover
live and learn
pi_217940486
Met stijgende huivering het artikel gelezen over "De Beren". Schokkend gewoon wat men durft te vragen voor matig tot slecht eten.
  vrijdag 20 juni 2025 @ 15:12:39 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_217993972
Restaurant Maido in de Peruaanse hoofdstad Lima is de nummer één van het prestigieuze ‘The world’s 50 best restaurants’. Dat werd vannacht tijdens een officiële prijsuitreiking in Turijn bekendgemaakt.



Peruaanse restaurants zoals Maido en Central in Lima behoren al jaren tot de beste eetgelegenheden ter wereld. Vooral in de hoofdstad Lima wonen veel mensen die hun roots in China en Japan hebben en de verfijnde nikkei-keuken is er dan ook ruim vertegenwoordigd. In Maido combineert chef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura met name Japanse technieken met Peruaanse ingrediënten.

Restaurants uit drie continenten stonden op het podium van ‘The world’s 50 best restaurants’, een culinaire rangschikking die door de Britse mediagroep William Reed werd gelanceerd om te concurreren met de Franse Michelingidsen.
Asador Etxebarri, dat Baskische gerechten serveert in Atxondo, Spanje, staat op de tweede plaats en Quintonil uit Mexico-Stad werd derde. Er staan geen Nederlandse restaurants in de lijst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 juni 2025 @ 18:34:00 #178
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218042820
quote:
Opnieuw een sterrenzaak dicht: Flavours in Weert sluit de deuren
WEERT/EINDHOVEN - Na tien jaar sluit restaurant Flavours in Weert de deuren. De zaak in het centrum van de stad was sinds twee jaar in het bezit van een Michelinster. Flavours kreeg in de loop der jaren ook meerdere andere onderscheidingen, zoals een Bib Gourmand en plekjes in eervolle lijsten.

Ties Cleven 25-06-25, 16:59 Laatste update: 17:08
Eind juli stopt het avontuur echter. Eigenaars Ron Lemmens, van oorsprong een Eindhovenaar, en zijn vrouw Lindsay richten zich vanaf dan op hun nieuwe onderneming. Dat wordt Bistro Luux, een ‘luxe, toegankelijke bistro’. Ook die zaak komt in Weert te zitten.

„We voelen dat het tijd is voor iets nieuws. Een keuze recht uit ons hart. De liefde voor gastronomie blijft, maar Restaurant Flavours sluiten we af”, schrijven de eigenaars op sociale media. „Wat we meenemen? Een rugzak vol herinneringen en ontzettend veel dankbaarheid.”

Een week geleden maakte chef Cas Pikaar nog bekend dat zijn sterrenzaak in Hilvarenbeek gaat sluiten. Hij begint een nieuw restaurant in zijn geboortedorp Riethoven.

In de regio sluit dit jaar ook al tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Jan en Claudia Sobecki van tweesterrenrestaurant Tribeca verhuizen volgend jaar dan weer van Heeze naar Eindhoven.
https://www.ed.nl/eindhov(...)-de-deuren~a86cccc1/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 28 juni 2025 @ 14:46:58 #179
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_218064851
Verdomme, ben ik weer te laat :( :X }:| Toch maar eens een cursus in Schoten doen dan.. :s)

quote:
Sterrenchef Roger van Damme stopt met restaurant Het Gebaar in Antwerpen: "Tijd voor mijn eigen kookacademie in Schoten"

Na 31 jaar stopt chef Roger van Damme met zijn restaurant Het Gebaar in hartje Antwerpen. Dat melden verschillende kranten en Van Damme bevestigt het nieuws aan onze redactie. "Dit is een emotionele beslissing", zegt hij. "Al mijn energie gaat nu naar mijn nieuwe academie in Schoten." Het Gebaar sluit al eind deze maand.

Van banketbakker tot sterrenchef en gevierd televisiekok. Dat is het parcours van de Zeeuwse Vlaming Roger van Damme. In 1994 startte hij in Antwerpen met Het Gebaar. "Het is toch met een krop in de keel dat ik iedereen vandaag vertel dat ik stop met Het Gebaar", zegt Van Damme.
Eind deze maand al sluit hij de deuren. "Van de laatste service op 27 juni maken we een groot feest", klinkt het.

Van Damme wil naar eigen zeggen stoppen op een hoogtepunt. "31 jaar geleden had ik nooit geloofd dat ik dit zou bereiken. Ik ben begonnen met koffie en taart. Al snel kwamen daar salades bij, en op den duur zat ik in een nieuw pand en serveerden we hele diners."

Het Gebaar is al jaren gevestigd in het zogenoemde "peperkoeken huisje", een historisch pand uit 1870 aan de rand van de Botanische tuin in Antwerpen.



Vlaanderen leerde Roger Van Damme vooral kennen dankzij zijn optredens in kookprogramma's op televisie.
In 2010 brak hij culinair door met een Michelinster en met de bekroning tot Chef van het Jaar van Gault&Millau. Van Damme krijgt in de laatste editie van de culinaire gids 16 op 20.

"Zijn gerechten getuigen van een sterke toewijding aan een elegante kookstijl, waarbij veel details met precisie en zorg uitgewerkt worden. Zijn Zeeuwse roots verbergt hij niet door als amuse een mousse van pickles en een eigen versie van een broodje kroket te serveren", aldus Gault&Millau.

De sluiting van Het Gebaar is niet het culinaire einde van Roger van Damme. "Ik barst nog van de energie en plannen. Nu ga ik me volledig focussen op mijn eigen academie in Schoten, op de plek van de voormalige fabriek van Zwan. Iedereen kan er een cursus of workshop komen volgen. Ik ga ook topchefs uit de hele wereld uitnodigen voor masterclasses", zegt Van Damme.

"Daarnaast blijf ik de high tea verzorgen in Botanic Sanctuary in Antwerpen. Daar zal ik nu zelfs iets meer tijd voor hebben om dat vaker te doen", besluit de chef
https://www.vrt.be/vrtnws(...)nt-gebaar-antwerpen/
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
  Moderator / Redactie Sport maandag 30 juni 2025 @ 05:59:52 #180
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218078327
Van Dobben bestaat 80 jaar! En die zaak is in die 80 jaar weinig veranderd.
https://www.parool.nl/ps/(...)actiegroep~b61e3ef6/

En uit de weekendbijlage. Parool analyseerde 55 menukaarten
https://www.parool.nl/ps/(...)-de-horeca~b76ce00b/
De letters zijn onleesbaar klein, kleuren en komma’s schaars: het ontwerp van menukaarten zegt veel over de horecacultuur in Amsterdam. PS verzamelde 55 Amsterdamse menu’s om de trends in kaart te brengen. ‘Het voelt toch minder ontspannen als je PADDENSTOELENRISOTTO bestelt.’
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 7 juli 2025 @ 15:15:56 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218149838
bron Misset Horeca:

Chef Hiroaki Yamamoto, bekend van het voormalige sterrenrestaurant Yama in Rotterdam, opent een nieuw restaurant in Naarden-Vesting, genaamd A5 YAMA.

Het wordt een intieme ervaring met slechts acht couverts, waar authentieke Japanse cuisine wordt gecombineerd met lokale ingrediënten. Naast het restaurant komt er ook een delicatessenwinkel met Japanse producten en maaltijden, en zullen er speciale evenementen worden georganiseerd.

De nieuwe zaak, een samenwerking met onderneemster Angela Oosterling, belooft een persoonlijke en doordachte omakase-ervaring te worden, waarbij de gast het vertrouwen in de chef stelt om een exclusief menu te creëren. De gerechten zullen een weerspiegeling zijn van de culturele identiteit van zowel Chef Yama als Angela, en een versmelting van klassieke Japanse keuken en originaliteit.

Chef Yama, na de sluiting van zijn voormalige restaurant, ziet deze nieuwe stap als een thuiskomen in Naarden-Vesting, een plek die hij als een inspirerende omgeving beschouwt. De keuze voor acht couverts is bewust, om een intieme en persoonlijke sfeer te creëren, waar gasten deel uitmaken van hun verhaal. Angela, met haar kennis van Japanse cultuur en Omotenashi, brengt een warme en diepgaande dimensie aan de ervaring.

Nieuwe website van het nieuwe restaurant:
https://www.a5yama.com/the-full-story
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 juli 2025 @ 17:48:21 #182
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218160087
Beetje shownieuws dan maar.

https://news.sky.com/stor(...)?dcmp=snt-sf-twitter

quote:
Former MasterChef host Gregg Wallace has vowed he will "not go quietly", amid reports that he has been dropped by the BBC.

It comes after the TV host faced an investigation, commissioned by MasterChef's production company Banijay UK, into alleged inappropriate behaviour while working for the BBC.
(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 9 juli 2025 @ 08:00:41 #183
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_218164318
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2025 17:48 schreef borisz het volgende:
Beetje shownieuws dan maar.

https://news.sky.com/stor(...)?dcmp=snt-sf-twitter
[..]

Van de week bij masterchef zat een terugblik van een Monica Galetti challenge, Greg was er uit ge-edit. Je zag een stukje arm, maar hem niet, en hoorde hem ook niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Jan_Onderwater op 09-07-2025 14:15:18 ]
  woensdag 9 juli 2025 @ 12:02:48 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218166057
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2025 08:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:

marterchef
Smaakt dat een beetje lekker, zo'n diertje? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 9 juli 2025 @ 14:15:09 #185
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_218167409
quote:
11s.gif Op woensdag 9 juli 2025 12:02 schreef golfer het volgende:

[..]
Smaakt dat een beetje lekker, zo'n diertje? :+
LOL,
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 juli 2025 @ 11:30:48 #186
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218208753
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2025 17:48 schreef borisz het volgende:
Beetje shownieuws dan maar.

https://news.sky.com/stor(...)?dcmp=snt-sf-twitter
[..]

https://news.sky.com/stor(...)cal-contact-13396382

quote:
An investigation into Gregg Wallace's "inappropriate behaviour" on MasterChef has found that more than half of the allegations against him have been substantiated, including one of "unwanted physical contact".

MasterChef's production company Banijay UK shared a summary of its report into historical allegations of misconduct against the 60-year-old presenter, carried out by independent law firm Lewis Silkin over seven months.

The report also said the number of sustained allegations made Wallace's return to MasterChef "untenable".

The investigation heard evidence from 78 witnesses, including 41 complainants.

There were 83 allegations against Wallace, and 45 of them were upheld. All were related to MasterChef.

The upheld allegations were:

• Twelve claims he made inappropriate jokes and innuendo;
• Sixteen reports he made sexually explicit comments;
• Two allegations that he made sexualised comments to or about someone;
• Four complaints that he made culturally insensitive or racist comments;
• Three claims that he was in a state of undress;
• Seven allegations of bullying;
• One allegation of unwanted touching.

(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 14 juli 2025 @ 11:40:23 #187
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218208823
quote:
Over en uit dus voor Gregg Wallace.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 juli 2025 @ 08:04:14 #188
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_218225483
Na Gregg Wallece is nu ook John Torode weg bij Masterchef,

  Moderator / Redactie Sport woensdag 16 juli 2025 @ 08:57:43 #189
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218225923
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')