En dat terwijl wij a.s. weekend naar Antwerpen gaan.quote:Op zondag 16 maart 2025 18:33 schreef borisz het volgende:
NRC over sluiting The Jane
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-a4886523#modal-open
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ied-chicken-a4889089quote:Kip In Zuid-Korea is gefrituurde kip zó populair, dat er ongeveer zoveel kiprestaurants zijn als McDonald's-filialen wereldwijd. En ook in Nederland is de Koreaanse bereiding in opkomst.
(...)
quote:(...)
De snackbar op de hoek is ook duurder geworden. Een patatje met mayonaise kostte begin dit jaar gemiddeld ¤3,97, weet Zuiderveld. Wie friet online bestelt is ¤4,60 kwijt. In 2023 was dat volgens hem 30% goedkoper. Snackbarhouders moeten hun prijzen verhogen, maar durven vaak niet alle kosten door te berekenen. De winst kalft af. (...)
Was toch al voor het overlijden van Jonnie.quote:Op dinsdag 6 mei 2025 12:23 schreef golfer het volgende:
Na het overlijden van Jonnie Boer heeft Nederland toch nog weer een 3 Michelinsterren chef, weliswaar in het buitenland, maar toch:
Richard Ekkebus pakte op 58-jarige leeftijd zijn derde Michelinster. Hij wist altijd vooruit te zijn met zijn restaurant Amber*** in Hongkong. Een ietwat dwarse Zeeuw, die inmiddels 250 mensen aanstuurt.
Ze schrijft ook: 'dat de formule van De Beren een succes is, verbaast me dan ook niet. De drempel is laag, de porties zijn gul, de prijzen zijn oké – terwijl alles duurder wordt daalde bij de Beren de prijs voor een driegangenkeuzemenu vorige maand naar ¤ 29,95.quote:Op vrijdag 13 juni 2025 15:58 schreef RobertoCarlos het volgende:
Dat dessert![]()
Je kunt alleen niet direct de conclusie trekken dat het bij alle Beren zo slecht is... iig niet qua bediening etc.
Ik kom er nooit, maar een recensie is ook maar een steekproef van 1.
Ik sla iig Almere wel even over
De Beren, ik heb er langggg geleden weleens redelijk gegeten (denk aan een portie sateh met patat), maar de laatste paar keer waren exact zoals deze dame beschrijft.quote:Op vrijdag 13 juni 2025 14:53 schreef golfer het volgende:
Morgen in het Volkskrant Magazine een historisch lage en hilarisch slechte eetrecensie van Hiske Versprille.
Ze was bij De Beren in Almere en laat geen spaan heel over de bediening en het voedsel. Uiteindelijk geeft ze voor dit restaurant het allerlaagste cijfer dat ze ooit gegeven heeft: een 3,5.
quote:Op vrijdag 13 juni 2025 14:53 schreef golfer het volgende:
Morgen in het Volkskrant Magazine een historisch lage en hilarisch slechte eetrecensie van Hiske Versprille.
Ze was bij De Beren in Almere en laat geen spaan heel over de bediening en het voedsel. Uiteindelijk geeft ze voor dit restaurant het allerlaagste cijfer dat ze ooit gegeven heeft: een 3,5.
quote:Op vrijdag 13 juni 2025 17:42 schreef NoCigar het volgende:
Dit is eerder gedaan door ook al zo'n elitaire linkse kutkrant die extreem linkse d666-er ‘s lezen om op de gewone man neer te kijken: CUL / NRC schrijft vernietigend over "de Beren"
Dat is waar. Ik dacht ergens iets gelezen te hebben dat het hele concept Beren matig was, maar ik kan dat inderdaad niet terug vindenquote:Op vrijdag 13 juni 2025 16:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze schrijft ook: 'dat de formule van De Beren een succes is, verbaast me dan ook niet. De drempel is laag, de porties zijn gul, de prijzen zijn oké – terwijl alles duurder wordt daalde bij de Beren de prijs voor een driegangenkeuzemenu vorige maand naar ¤ 29,95.
Wat onze ervaring in Almere zo beroerd maakt, is ook niet het concept als geheel – al heb ik in een restaurant nog maar zelden zulke prutkwaliteit vlees gekregen, en dat lijkt me toch centraal ingekocht. Het is vooral dat de uitvoering en de service zo verschrikkelijk slecht zijn – en het gevoel dat er helemaal níémand is die dat iets kan schelen.'
https://www.ed.nl/eindhov(...)-de-deuren~a86cccc1/quote:Opnieuw een sterrenzaak dicht: Flavours in Weert sluit de deuren
WEERT/EINDHOVEN - Na tien jaar sluit restaurant Flavours in Weert de deuren. De zaak in het centrum van de stad was sinds twee jaar in het bezit van een Michelinster. Flavours kreeg in de loop der jaren ook meerdere andere onderscheidingen, zoals een Bib Gourmand en plekjes in eervolle lijsten.
Ties Cleven 25-06-25, 16:59 Laatste update: 17:08
Eind juli stopt het avontuur echter. Eigenaars Ron Lemmens, van oorsprong een Eindhovenaar, en zijn vrouw Lindsay richten zich vanaf dan op hun nieuwe onderneming. Dat wordt Bistro Luux, een ‘luxe, toegankelijke bistro’. Ook die zaak komt in Weert te zitten.
„We voelen dat het tijd is voor iets nieuws. Een keuze recht uit ons hart. De liefde voor gastronomie blijft, maar Restaurant Flavours sluiten we af”, schrijven de eigenaars op sociale media. „Wat we meenemen? Een rugzak vol herinneringen en ontzettend veel dankbaarheid.”
Een week geleden maakte chef Cas Pikaar nog bekend dat zijn sterrenzaak in Hilvarenbeek gaat sluiten. Hij begint een nieuw restaurant in zijn geboortedorp Riethoven.
In de regio sluit dit jaar ook al tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Jan en Claudia Sobecki van tweesterrenrestaurant Tribeca verhuizen volgend jaar dan weer van Heeze naar Eindhoven.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)nt-gebaar-antwerpen/quote:Sterrenchef Roger van Damme stopt met restaurant Het Gebaar in Antwerpen: "Tijd voor mijn eigen kookacademie in Schoten"
Na 31 jaar stopt chef Roger van Damme met zijn restaurant Het Gebaar in hartje Antwerpen. Dat melden verschillende kranten en Van Damme bevestigt het nieuws aan onze redactie. "Dit is een emotionele beslissing", zegt hij. "Al mijn energie gaat nu naar mijn nieuwe academie in Schoten." Het Gebaar sluit al eind deze maand.
Van banketbakker tot sterrenchef en gevierd televisiekok. Dat is het parcours van de Zeeuwse Vlaming Roger van Damme. In 1994 startte hij in Antwerpen met Het Gebaar. "Het is toch met een krop in de keel dat ik iedereen vandaag vertel dat ik stop met Het Gebaar", zegt Van Damme.
Eind deze maand al sluit hij de deuren. "Van de laatste service op 27 juni maken we een groot feest", klinkt het.
Van Damme wil naar eigen zeggen stoppen op een hoogtepunt. "31 jaar geleden had ik nooit geloofd dat ik dit zou bereiken. Ik ben begonnen met koffie en taart. Al snel kwamen daar salades bij, en op den duur zat ik in een nieuw pand en serveerden we hele diners."
Het Gebaar is al jaren gevestigd in het zogenoemde "peperkoeken huisje", een historisch pand uit 1870 aan de rand van de Botanische tuin in Antwerpen.
Vlaanderen leerde Roger Van Damme vooral kennen dankzij zijn optredens in kookprogramma's op televisie.
In 2010 brak hij culinair door met een Michelinster en met de bekroning tot Chef van het Jaar van Gault&Millau. Van Damme krijgt in de laatste editie van de culinaire gids 16 op 20.
"Zijn gerechten getuigen van een sterke toewijding aan een elegante kookstijl, waarbij veel details met precisie en zorg uitgewerkt worden. Zijn Zeeuwse roots verbergt hij niet door als amuse een mousse van pickles en een eigen versie van een broodje kroket te serveren", aldus Gault&Millau.
De sluiting van Het Gebaar is niet het culinaire einde van Roger van Damme. "Ik barst nog van de energie en plannen. Nu ga ik me volledig focussen op mijn eigen academie in Schoten, op de plek van de voormalige fabriek van Zwan. Iedereen kan er een cursus of workshop komen volgen. Ik ga ook topchefs uit de hele wereld uitnodigen voor masterclasses", zegt Van Damme.
"Daarnaast blijf ik de high tea verzorgen in Botanic Sanctuary in Antwerpen. Daar zal ik nu zelfs iets meer tijd voor hebben om dat vaker te doen", besluit de chef
quote:Former MasterChef host Gregg Wallace has vowed he will "not go quietly", amid reports that he has been dropped by the BBC.
It comes after the TV host faced an investigation, commissioned by MasterChef's production company Banijay UK, into alleged inappropriate behaviour while working for the BBC.
(...)
Van de week bij masterchef zat een terugblik van een Monica Galetti challenge, Greg was er uit ge-edit. Je zag een stukje arm, maar hem niet, en hoorde hem ook niet.quote:Op dinsdag 8 juli 2025 17:48 schreef borisz het volgende:
Beetje shownieuws dan maar.
https://news.sky.com/stor(...)?dcmp=snt-sf-twitter
[..]
Smaakt dat een beetje lekker, zo'n diertje?quote:
LOL,quote:Op woensdag 9 juli 2025 12:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Smaakt dat een beetje lekker, zo'n diertje?
https://news.sky.com/stor(...)cal-contact-13396382quote:Op dinsdag 8 juli 2025 17:48 schreef borisz het volgende:
Beetje shownieuws dan maar.
https://news.sky.com/stor(...)?dcmp=snt-sf-twitter
[..]
quote:An investigation into Gregg Wallace's "inappropriate behaviour" on MasterChef has found that more than half of the allegations against him have been substantiated, including one of "unwanted physical contact".
MasterChef's production company Banijay UK shared a summary of its report into historical allegations of misconduct against the 60-year-old presenter, carried out by independent law firm Lewis Silkin over seven months.
The report also said the number of sustained allegations made Wallace's return to MasterChef "untenable".
The investigation heard evidence from 78 witnesses, including 41 complainants.
There were 83 allegations against Wallace, and 45 of them were upheld. All were related to MasterChef.
The upheld allegations were:
• Twelve claims he made inappropriate jokes and innuendo;
• Sixteen reports he made sexually explicit comments;
• Two allegations that he made sexualised comments to or about someone;
• Four complaints that he made culturally insensitive or racist comments;
• Three claims that he was in a state of undress;
• Seven allegations of bullying;
• One allegation of unwanted touching.
(...)
Over en uit dus voor Gregg Wallace.quote:Op maandag 14 juli 2025 11:30 schreef borisz het volgende:
[..]
https://news.sky.com/stor(...)cal-contact-13396382
[..]
quote:De eigenaren van restaurant Hendrik in Vreeland hebben het iconische restaurant Le Garage in Amsterdam overgenomen. Wijlen Joop Braakhekke zwaaide daar jarenlang de scepter.
Samen met zijn drie broers bestiert Sjoerd van der Linden sinds een paar jaar restaurant Hendrik in Vreeland. En niet zonder succes. In 2023 werd het etablissement winnaar van De Gooi- en Eemlander Terrassentest. „De kans om Le Garage over te nemen kwam voorbij en die kans hebben we gepakt. We willen het dorpse gevoel van Vreeland naar Amsterdam brengen”, legt van der Linden uit.
„Op dit moment zijn we het pand van Le Garage aan de Ruysdaelstraat aan het verbouwen. De planning is om begin oktober open te gaan. De sfeer die we in Vreeland hebben neergezet, willen we ook in Amsterdam. En dat geldt niet alleen voor de inrichting, maar ook voor de menukaart. Dat wil zeggen dat we ook in Amsterdam pannenkoeken serveren maar ook saté, mosselen en andere klassieke gerechten. We denken ook daar in een behoefte te kunnen voorzien. Het is de huiskamersfeer die ons uniek maakt.”
Het iconische restaurant Le Garage van Joop Braakhekke kwam in de zomer van 2023 aan haar zakelijke einde. Wijlen sterrenchef en tv-kok Joop Braakhekke opende in 1990 de deuren. In geen enkel restaurant kwamen zoveel beroemdheden als daar.
https://www.volkskrant.nl(...)e-minister~beed889e/quote:Limburgse vlaai mag alleen zo heten als het binnen een dag na het bakken te koop is. Met dat besluit van Landbouwminister Femke Wiersma hebben de industriële vlaaienbakkers het nakijken. Die wilden de term ‘dagvers’ oprekken naar zes dagen.
(...)
quote:Op donderdag 7 augustus 2025 16:12 schreef borisz het volgende:
[..]
https://www.volkskrant.nl(...)e-minister~beed889e/
Lees verder bij VK.
of de Provinciale omroep https://www.l1nieuws.nl/n(...)heid-limburgse-vlaai
Zie ook https://www.nieuweoogst.n(...)dappel-is-waardeloosquote:Aardappelprijs stort in door superoogst, maar ’in de supermarkt wordt het niet goedkoper’
Tholen - Aardappelboeren zitten met de handen in het haar. Ze hebben een goede oogst, maar ze raken hun aardappels aan de straatstenen niet kwijt. Voor een kilo krijgen ze op dit moment nog geen 5 cent, terwijl het verbouwen veel meer geld kost. „We gaan dit jaar veel geld verliezen.”
Ze hebben een mooie aardappeloogst, maar missen kopers: zo vat akkerbouwer Hendrik Jan ten Cate uit Tholen het samen. Vorig jaar begon het seizoen laat door het natte voorjaar, waardoor de aardappels pas later de grond in konden. „Daarom zitten we nu nog met een stukje voorraad, terwijl de nieuwe aardappels een maand vroeger worden geoogst dan normaal.”
Perfect groeiseizoen
Precies in die periode zitten de boeren nu. Het is eigenlijk een perfect storm, zegt Eric de Lijster van DCA Market Intelligence. „De afgelopen jaren waren voor heel de keten goede jaren geweest. De consumptie van friet stijgt jaarlijks met 1 à 2 procent, dus zijn verwerkers vooral in België meer fabrieken gaan bouwen. Daarom zijn er veel extra aardappels voor dit jaar gecontracteerd.”
„Door de goede vooruitzichten dachten veel boeren, we zetten er nog wat hectare bij, waardoor het aandeel vrije aardappels ook is uitgebreid. En daarbij komt dat dit jaar een perfect groeiseizoen is, dus er ook veel aardappels worden geoogst.”
Curator ziet ’goede kansen’ op doorstart voor aardappelverwerker CêlaVíta: tien kandidaten melden zich
„Op basis van de eerste inschatting hebben we goede hoop, ook door het aantal kandidaten”, laat curator Frans Aartsen weten.
Daarom is er 40.000 hectare extra aan consumptieaardappelen geplant in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. Daar worden tafelaardappels, friet en chips van gemaakt door bijvoorbeeld Lamb Weston, Aviko en Lays. En ondertussen liggen de piepers van vorig jaar nog opgeslagen.
„Maar de verwerkers schakelen nu over op de aardappels van de oogst van dit jaar, die direct van het land naar de fabriek gaan voor verwerking. Het bakproces wordt op deze verse aardappels ingesteld, waardoor zij oude aardappels van vorig jaar niet meer nodig hebben.”
Ook akkerbouwer Ten Cate heeft nog een boel aardappels waar hij niet vanaf komt. „Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar veel geld gaan verliezen. Ik heb aardappels in mijn schuur liggen, waar ik geen koper voor heb. En stel ik heb een koper, dan krijg ik maximaal 20 procent van wat ik zou moeten krijgen. Verlies lijden is één, maar er niet vanaf komen is nog erger.”
In andere landen zitten ze niet per se op onze piepers te wachten, want Europese aardappels zijn volgens marktanalist De Lijster relatief duur. „In China, India en Egypte is de aardappelteelt ook uitgebreid. Zij produceren de friet een stuk goedkoper, dus dat is heel vervelend voor de Europese partijen.”
Ook de relatief dure euro en het onzekere economische klimaat helpen niet mee, zegt hij.
„In de supermarkt wordt het nooit goedkoper. Frietfabrikanten zitten in een moeilijke positie, want zij hebben contracten afgesloten met boeren, en betalen minstens 20 euro per 100 kilo. Een oplossing voor hen is een zo hoog mogelijke prijs met de supermarkt af te spreken, want zaken als energie en arbeid zijn ook flink duurder geworden.”
Akkerbouwer Arjan Schrauwen geeft dit jaar een 9.
Of dit ook de reden is dat aardappelverwerker CêlaVita onlangs is omgevallen, dat denkt de aardappelexpert niet. „Indirect misschien wel, maar er lag meer aan ten grondslag. Zo had CêlaVita moeite om goed te concurreren op de markt door relatief hoge loonkosten en een minder efficiënt productieproces. Een van de oplossingen om de boel te redden was een nieuwe productielijn voor verse frites, maar die timing had gelet op de huidige markt niet slechter gekund.”
Bericht is niet helemaal volledig. De allermeeste boeren hebben een contract voor het leveren van X tegen prijs Y. Dat heeft niets met de spotprijs te maken, dat gaat over wat er verder geproduceerd wordt.quote:Op woensdag 20 augustus 2025 11:37 schreef borisz het volgende:
Nog meer Piepernieuws. Goeie Oost. Nog meer gepoot. Maar ze krijgen ze niet verkocht.
https://www.telegraaf.nl/(...)dkoper/83942579.html
[..]
Zie ook https://www.nieuweoogst.n(...)dappel-is-waardeloos
https://www.ad.nl/oisterw(...)ogstandje~a3e277388/quote:Robèrt van Beckhoven neemt derde meestertitel in ontvangst: ‘IJs maken is een technologisch hoogstandje’
Robèrt van Beckhoven mag zich sinds donderdag meester-ijsbereider noemen. De versierselen die horen bij deze officiële titel werden uitgereikt door Ina Adema, commissaris van de koning in Brabant. De ceremonie was in Van Beckhovens eigen lunchroom De Kazerne in Oisterwijk. „Pas na alle toespraken voelde ik echt de trots.’’
https://www.omroepwest.nl(...)terug-kunnen-krijgenquote:Spannende dagen voor Punseliefans: 'Hoop echt dat we de koekjes terug kunnen krijgen'
Ronald Punselie met zijn befaamde stroopkoekje
GOUDA - Het zijn spannende dagen voor de Punseliefans. Dinsdag moet er een miljoen euro zijn opgehaald om de befaamde koekjes terug op de markt te krijgen. Een bedrag waar eigenaar Ron Punselie nog niet is. Hij hoopt dan ook dat er nog mensen bereid zijn hem het benodigde geld te lenen. 'We kunnen echt een uniek concept neerzetten.'
De laatste tussenstand die Punselie weet is 700.000 euro, maar dat was voor dit weekend. Het is nog altijd 300.000 euro te weinig. Geld wat Punselie nodig heeft om een nieuwe productielijn op te zetten voor de stroopkoekjes uit Gouda.
Vandaar dat de eigenaar flink heeft uitgepakt. Zaterdag stond er een grote advertentie in het Financieel Dagblad. Hierin werd opgeroepen om de Goudse fabriek te helpen.
Geld terug met rente
Voor de investeerders is het een veilige belegging, verzekert Punselie in het radioprogramma West Komt Thuis van Omroep West. 'Het is een lening en mensen krijgen in november volgend jaar hun geld weer terug, met acht procent rente.'
Maar wat als die één miljoen euro er dinsdag niet is? 'Dan moet ik de ruim drieduizend Punseliefans melden dat het niet is gelukt om hun koekje terug te brengen en storten we al het geld ook weer terug.'
Over meer dan een jaar pas eerste koekje
Het geld is nodig om extra geld te kunnen lenen. 'Het opzetten van de productielijn kost veel meer, namelijk tussen de 8 en 9 miljoen euro. Maar als we het miljoen als garantie hebben, dan kunnen we dat geld dus krijgen', legt Punselie uit.
De investeerders krijgen hun geld dan ook terug voordat het eerste koekje van de band zal rollen. 'Het duurt meer dan een jaar om de productie weer op te starten, want een deel zullen we zelf moeten bouwen. We verwachten dat, als alles in één keer lukt, in januari 2027 het eerste koekje klaar is. Al hebben we dat niet helemaal zelf in de hand.'
'Van mijn bed getrokken'
Punselie is nauw betrokken met de mogelijk herrijzenis van zijn koekje. Toch gaat hij ze zelf niet meer bakken. 'Ze hebben mij weer van mijn bed getrokken met de vraag of ik echt met pensioen ben', lacht hij.
'Toen kwamen ze met het idee van de sociale werkplaats, daar is al een pand voor en daar kunnen we dan de nieuwe lijn bouwen', vertelt hij waarom hij toch mee is gaan werken. 'Dat leek mij een mooi plan. We worden een leerbedrijf, waardoor we een uniek concept neer kunnen zetten. Dus ik hoop echt dat we het geld op kunnen halen, zodat we de mooie koekjes weer terugkrijgen.'
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |