abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_210791997
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2023 13:43 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh sja. Ik vind dat hij te snel is proberen te groeien daarna. Ik kwam er graag toen ze nog in het kleine pand zaten met enkele tafels, maar daarna verhuisd naar hotel/restaurant en flinke uitbreiding van aantal plekken en vond het toen ook niet meer de kwaliteit die ze boden. Daarnaast allemaal erg groot ook wel vergeleken met eerst. Reden voor mij om helaas ook niet meer te komen, toen Dennis zelf nog aan tafel kwam en in de keuken altijd aanwezig was was het top, helaas daarna echt merkbaar slechter.
Met een enorme Michelinster op de gevel. Moest ik altijd een beetje om grinniken. Is het restaurant en Cromvoirt (naburig plaatsje en het restaurant heeft ook een ster) geen 'familie' van dit?

Edit: Ik zit in de war met 'Noble'. Sense is weer een ander restaurant.

Maar heb je in dat kleine pand niet de constante rioollucht geroken?

[ Bericht 3% gewijzigd door NoCigar op 30-09-2023 01:00:36 ]
anonieme razernist
pi_210793663
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 september 2023 00:53 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Met een enorme Michelinster op de gevel. Moest ik altijd een beetje om grinniken. Is het restaurant en Cromvoirt (naburig plaatsje en het restaurant heeft ook een ster) geen 'familie' van dit?

Edit: Ik zit in de war met 'Noble'. Sense is weer een ander restaurant.

Maar heb je in dat kleine pand niet de constante rioollucht geroken?
Nu je het zegt, herinner ik me daar wel wat van ja. Ook al is dat natuurlijk al wel lang geleden allemaal. Toch nog goede herinneringen aan, bij de lunch als enige tafel aanwezig met Dennis die zelf stond te koken en aan tafel kwam. Was altijd wel echt top toen. Vond zelfs toen soms wel 2 sterren waard, ipv 1 (niet altijd, maar sommige dagen). Daarna helaas geen ipv 1.
pi_210794946
Achter paywall helaas (kut nieuws van tegenwoordig):

https://www.bd.nl/den-bos(...)erwelkomen~a33bb1ff/

Vader en zoon stoppen al binnen jaar met Bufkes: ‘Wij dachten veel klanten te kunnen verwelkomen’
DEN BOSCH - Jan Willem Scheffers (62) en zijn zoon Mike (31) hadden het zich heel anders voorgesteld toen zij vorig jaar op het Bossche Stationsplein een filiaal openden van franchiseketen Bufkes. Beide Bosschenaren stoppen er zaterdag mee. ,,Het kan niet anders.”
  zaterdag 30 september 2023 @ 14:13:36 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210794980
Maandag tot en met zaterdag en dan tot 17 uur open zijn. Ja, dat klinkt nou niet echt als een topidee...
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210794991
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2023 14:04 schreef anndb het volgende:
Achter paywall helaas (kut nieuws van tegenwoordig):

https://www.bd.nl/den-bos(...)erwelkomen~a33bb1ff/

Vader en zoon stoppen al binnen jaar met Bufkes: ‘Wij dachten veel klanten te kunnen verwelkomen’
DEN BOSCH - Jan Willem Scheffers (62) en zijn zoon Mike (31) hadden het zich heel anders voorgesteld toen zij vorig jaar op het Bossche Stationsplein een filiaal openden van franchiseketen Bufkes. Beide Bosschenaren stoppen er zaterdag mee. ,,Het kan niet anders.”
In Utrecht zou er ook een komen. Grote aankondiging op een pand, tijdje gebeurde er niets, nooit geopend en toen stond het pand weer te huur.

Ik heb een beetje de indruk dat ze in het zuiden nog goed varen met de naam die ze rond 2000 hebben opgebouwd, toen het nog redelijk vernieuwend was, ik woonde in tijd nog in Heerlen en later in Eindhoven, daar was het toen best een ding. Maar verder naar het noorden heeft niemand ooit van Bufkes gehoord en is het anno 2023 te weinig onderscheidend van alle andere broodjeszaken die er inmiddels zijn om daar nog een imago op te bouwen.

[ Bericht 7% gewijzigd door stavromulabeta op 30-09-2023 14:21:41 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210795218
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2023 14:15 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
In Utrecht zou er ook een komen. Grote aankondiging op een pand, tijdje gebeurde er niets, nooit geopend en toen stond het pand weer te huur.

Ik heb een beetje de indruk dat ze in het zuiden nog goed varen met de naam die ze rond 2000 hebben opgebouwd, toen het nog redelijk vernieuwend was, ik woonde in tijd nog in Heerlen en later in Eindhoven, daar was het toen best een ding. Maar verder naar het noorden heeft niemand ooit van Bufkes gehoord en is het anno 2023 te weinig onderscheidend van alle andere broodjeszaken die er inmiddels zijn om daar nog een imago op te bouwen.
Wat is/zou er onderscheidend zijn aan ze dan? Ik ken het wel, vooral in Limburg inderdaad bekend en Eindhoven ook aangeschreven als "lekkere broodjes" maar wat is hun USP eigenlijk? Ben er niet zo vaak geweest (kan dat op 1 hand tellen).
pi_210795661
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2023 14:52 schreef anndb het volgende:

[..]
Wat is/zou er onderscheidend zijn aan ze dan? Ik ken het wel, vooral in Limburg inderdaad bekend en Eindhoven ook aangeschreven als "lekkere broodjes" maar wat is hun USP eigenlijk? Ben er niet zo vaak geweest (kan dat op 1 hand tellen).
Destijds zal hun USP iets in de trant geweest zijn van: Broodjes warm vlees met een lading honing-mosterddressing en daarbovenop een flink sausje van streekgebonden chauvinisme. En dat was toen prima, want qua vergelijkbare formules kwam je toen niet veel verder dan Bakker Bart. En dan waren deze broodjes net lekkerder.

Wat het nu is: ik heb geen idee. De laatste keer dat ik er was, is alweer een jaar of 20 geleden, ik merk wel dat familie in het zuiden dit nog steeds als summum van een broodjeszaak ziet. Maar als ik de kaart bekijk, zou ik niet weten waarom ik juist daar naar binnen zou moeten stappen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210796888
Grappig, vergelijkbare ervaring. Ik ken het van Fok! en het werd aanbevolen omdat het veel onder courante streekgerechten zou serveren, tegen de eenheidsworst!. Echt wel wat langer geleden ook hoor (pff, vast vijftien jaar of zo) .
Toen ik eens een vestiging tegenkwam, in Roermond bij de outlet viel het me tamelijk tegen. Op zoete honig-mosterddressing zat ik al helemaal niet te wachten. Ik had me misschien wat teveel voorgesteld met, weet ik veel, orgaanvlees en bloedworst en gefrituurde milt allemaal gereserveerd met paardenzoervleisch en schapenniertjes met kruisbessencompote. Ik wist niet eens dat het een broodjeszaak was geloof ik. Niks gekocht dus.
anonieme razernist
  woensdag 4 oktober 2023 @ 15:08:42 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210832965
Bron: Misset Horeca.

Restaurant Sense in Den Bosch maakt een doorstart. Het sterrenstaurant kondigde vorige maand een faillissement aan, maar kan nu zonder het restaurant te hoeven sluiten een doorstart maken.

Vorige maand vroeg restaurant Sense* een faillissement aan. 'Door de immense prijsverhogingen, loonsverhogingen, energieverhogingen, forse belastingbedragen en overheidsvergoedingen die we (terug) te betalen hadden, bevonden we ons het afgelopen jaar in een oneerlijke financiële strijd. Een strijd die we niet konden winnen, ondanks een volle agenda en prachtige omzet', aldus eigenaar en chef-kok Dennis Middeldorp.

'In goed overleg met onze adviseurs hebben we faillissement aangevraagd met als doel een doorstart te maken met een schone lei, want met alle ellende van de pandemie weggenomen staat er een prachtig, gezond en dynamisch bedrijf'.

Sense opende in 2008 de deuren in Den Bosch en kreeg eind 2011 een Michelinster. Begin 2017 verhuisde Dennis Middeldorp zijn sterrestaurant naar Hotel Jeroen even verderop in de stad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dus een nep-faillisement aanvragen alleen maar om onder belasting betalen en de terugbetalingen van de leningen van de overheid vanwege corona uit te komen?
Beetje vreemde bedrijfsvoering.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 1 november 2023 @ 15:07:06 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211157381
Bron: Misset Horeca

Sergio Herman gaat zélf weer koken in nieuw restaurant: 'Ik heb het gemist'


Sergio Herman gaat een nieuw restaurant openen in Antwerpen, waar hij zélf weer achter de kachel gaat staan. In de zaak 'Oud Sluis & Beyond', die in 2024 zal openen, gaat Herman koken voor maximaal 24 gasten.

De chefkok sloot tien jaar geleden zijn legendarische restaurant Oud Sluis; sindsdien heeft Herman nergens meer op vaste basis in een professionele keuken gestaan. Op het Zuid in Antwerpen, waar zijn testkeuken is gevestigd, wil Herman vanaf januari 2024 starten in de Verlatstraat.

‘Ik kook samen met Tim Boury, die bij mij in Oud Sluis gewerkt heeft en nu zelf drie sterren heeft (met restaurant Boury in Roeselare, red.). Vanaf dan ga ik hier koken, voor maximum 24 mensen. Privé, je kunt hier niet zomaar binnenstappen. Met kunst en live muziek’, zegt Herman in Het Nieuwsblad.

In de Vlaamse media laat hij weten dat hij op regelmatige basis zal koken in Antwerpen, maar dat het wel een ‘beetje afhankelijk’ is van zijn agenda, zo zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. ‘Je kan het hier afhuren, maar je kan ook per twee komen eten en mee aan de grote tafel zitten die we in gezellige aparte zones zullen verdelen. Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken.’

De 53-jarige chef en ondernemer heeft een turbulente periode achter de rug. Na vijftien jaar stapte hij aan het einde van de zomer met zijn restaurantgroep uit Pure C en AIRrepublic in Cadzand. De Zeeuwse topchef richt zich ook op mondiale groei met zijn Frites Atelier en daarnaast gaat hij in Azië twee Le Pristine-restaurants openen, onder de vlag van de Hyatt Group. Herman blijft ook betrokken bij zijn restaurants in Antwerpen: Le Pristine en Blueness.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 november 2023 @ 15:13:29 #86
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211212798
https://www.missethoreca.(...)in-sneltreinvaart-af
quote:
Het is een trend die in meer landen in Europa speelt: het klassieke café verdwijnt uit het straatbeeld. En in Nederland lijkt die afname te versnellen: gemiddeld verdwijnen elk jaar iets meer dan 200 cafés, maar in de eerste drie kwartalen van 2023 waren dat er al 238.

Het aantal cafés in Nederland neemt de afgelopen tien jaar elk jaar met gemiddeld 212 af. Alleen ligt die afname de laatste jaren daar ruim boven. En dit jaar waren er op 1 oktober al 238 cafés minder dan op 1 januari. Op 1 oktober stond de teller volgens de Kamer van Koophandel (KvK) op in totaal 10.558 cafés in Nederland.
De afname van het aantal cafés is het aantal startende cafés min het aantal stoppende cafés. En het aantal stoppers ligt dus al (minstens) tien jaar hoger dan het aantal starters. Opvallend is dat het aantal stoppers de laatste jaren afneemt, maar het aantal ondernemers dat een café opent, daalt nog veel harder. Dit blijkt uit KvK-cijfers die Misset Horeca heeft opgevraagd.

In 2013 stopten 1349 cafés, maar het aantal cafés op 1 januari 2014 lag maar 106 lager dan op 1 januari 2013 – in 2013 openden dus ook nog 1243 cafés. Op 1 januari 2023 lag het aantal cafés 206 lager dan op 1 januari 2022, terwijl ‘slechts’ 661 cafés stopten in 2022. In dat jaar openden dus maar 455 cafés.
In tien jaar tijd is het aantal cafés in Nederland gedaald van 12.851 naar 10.498 nu. Die afname van 2.353 betekent dat er in 2023 ruim 18 procent minder cafés zijn dan in 2013. De jaren 2013 tot en met 2022 kenden 3652 dagen, waarmee er 0,6 café per dag is verdwenen in die periode.

Tussen 1 januari 2023 en 1 oktober 2023 verdwenen 238 cafés in 283 dagen. De afname is inmiddels dus al toegenomen tot 0,84 cafés per dag.

Engeland en Wales
Dat is een minder snelle afname dan in Engeland en Wales. De Britse Kamer van Koophandel becijferde dat daar het aantal klassieke pubs met twee per dag afneemt. In de eerste helft van 2023 verdwenen al 400 pubs in 181 dagen: ruim 2 per dag.

Eind 2022 telden Engeland en Wales samen nog 38.225 pubs, op 1 augustus waren dat er nog zo'n 37.800. In 2009 waren in Engeland en Wales nog 47.270 pubs ingeschreven, dat zijn er 14 jaar later een dikke 10.000 minder. De afname van 400 in de eerste helft van 2023 alleen al laat zien dat de afname aan het versnellen is: dat aantal ligt gelijk aan de afname in heel 2022.

Britten zijn, als gevolg van inflatie en gewenning tijdens corona, veel meer thuis gaan drinken in plaats van in de pubs. Dit zou een van de redenen zijn van de snelle afname van het aantal pubs, zegt databureau BoldData dat on
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_211213687
quote:
Dat verbaast mij niet. Ik zit vrijwel nooit in het klassieke café om de hoek pilsjes te drinken en ik ken ook niemand die dat wel doet. Het lijkt een beetje een uitstervende generatie te zijn die dat wel doet.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  Moderator / Redactie Sport woensdag 22 november 2023 @ 14:50:49 #88
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211381560

Druk bij de kippentoko van Jandino in Rotterdam.

https://www.ad.nl/show/en(...)t&utm_medium=twitter
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_211385995
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2023 14:50 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Druk bij de kippentoko van Jandino in Rotterdam.

https://www.ad.nl/show/en(...)t&utm_medium=twitter
:|W
  Moderator / Redactie Sport maandag 27 november 2023 @ 07:50:21 #90
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211440376
Gaat niet zo goed met de HalloVersen en MarleyLepels van deze wereld.

• Op de beurs is weinig meer te merken van het succes dat verkopers van maaltijdpakketten jarenlang hadden.
• Aandelen van marktleiders HelloFresh en Marley Spoon zijn nog maar een fractie waard van wat ze ooit waard waren.
• Nieuwe klanten laten zich door stijgende boodschappenprijzen minder makkelijk verleiden, al zien analisten lichtpuntjes.

Zijn maaltijdpakketten passé? Sommige huishoudens zweren bij de aan huis geleverde doos met daarin alle ingrediënten voor een week aan maaltijden, maar beleggers lijken er op uitgekeken. De beurskoersen van twee dominante spelers —HelloFresh en Marley Spoon — zijn in een jaar tijd gedaald met respectievelijk 31% en 75%. Een derde bedrijf, het Amerikaanse Blue Apron, is dit najaar helemaal van de beurs verdwenen.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/financiele-(...)tijdpakketten-vallen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 27 november 2023 @ 09:56:40 #91
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_211441480
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2023 07:50 schreef borisz het volgende:
Gaat niet zo goed met de HalloVersen en MarleyLepels van deze wereld.

• Op de beurs is weinig meer te merken van het succes dat verkopers van maaltijdpakketten jarenlang hadden.
• Aandelen van marktleiders HelloFresh en Marley Spoon zijn nog maar een fractie waard van wat ze ooit waard waren.
• Nieuwe klanten laten zich door stijgende boodschappenprijzen minder makkelijk verleiden, al zien analisten lichtpuntjes.

Zijn maaltijdpakketten passé? Sommige huishoudens zweren bij de aan huis geleverde doos met daarin alle ingrediënten voor een week aan maaltijden, maar beleggers lijken er op uitgekeken. De beurskoersen van twee dominante spelers —HelloFresh en Marley Spoon — zijn in een jaar tijd gedaald met respectievelijk 31% en 75%. Een derde bedrijf, het Amerikaanse Blue Apron, is dit najaar helemaal van de beurs verdwenen.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/financiele-(...)tijdpakketten-vallen
Hebben ze misschien perongeluk hun klanten leren koken?
  maandag 27 november 2023 @ 11:30:58 #92
35189 Troel
scherp en bot
pi_211442596
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2023 07:50 schreef borisz het volgende:
Gaat niet zo goed met de HalloVersen en MarleyLepels van deze wereld.

• Op de beurs is weinig meer te merken van het succes dat verkopers van maaltijdpakketten jarenlang hadden.
• Aandelen van marktleiders HelloFresh en Marley Spoon zijn nog maar een fractie waard van wat ze ooit waard waren.
• Nieuwe klanten laten zich door stijgende boodschappenprijzen minder makkelijk verleiden, al zien analisten lichtpuntjes.

Zijn maaltijdpakketten passé? Sommige huishoudens zweren bij de aan huis geleverde doos met daarin alle ingrediënten voor een week aan maaltijden, maar beleggers lijken er op uitgekeken. De beurskoersen van twee dominante spelers —HelloFresh en Marley Spoon — zijn in een jaar tijd gedaald met respectievelijk 31% en 75%. Een derde bedrijf, het Amerikaanse Blue Apron, is dit najaar helemaal van de beurs verdwenen.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/financiele-(...)tijdpakketten-vallen
Je kunt tegenwoordig in de supermarkt ook van die pakketten kopen voor 1 dag waar je nog maar een paar dingen bij hoeft te doen. En daar is de keuze wat ruimer in dan in die pakketten.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 29 december 2023 @ 21:06:33 #93
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211826259
Ditmaal eens de categorie blij nieuws.
Bezoekje van Britse superster Nigella Lawson geeft Amsterdams snoepwinkeltje kerstboost
https://www.nhnieuws.nl/n(...)winkeltje-kerstboost
En eerder in het AD https://www.ad.nl/show/ei(...)t-hardcore~ae9d4009/

Die uitzending Nigella Kerst in Amsterdam vond ik zeer vermakelijk.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 29 december 2023 @ 21:43:14 #94
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211827209
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 december 2023 21:06 schreef borisz het volgende:
Ditmaal eens de categorie blij nieuws.
Bezoekje van Britse superster Nigella Lawson geeft Amsterdams snoepwinkeltje kerstboost
https://www.nhnieuws.nl/n(...)winkeltje-kerstboost
En eerder in het AD https://www.ad.nl/show/ei(...)t-hardcore~ae9d4009/

Die uitzending Nigella Kerst in Amsterdam vond ik zeer vermakelijk.
Leuk!
Dat is een geweldig winkeltje.
Ulevellen? Je vindt ze daar nog… :Y
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 januari 2024 @ 15:39:47 #95
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211950340
Tweemaal Parool van dit weekend. Over de Amazing Oriental en dan ook maar de eettrends

Amazing Oriental begon met één ‘rommeltoko’ en gaat nu internationaal: ‘Alleen al met noodles kunnen we een hele toko vullen’
https://www.parool.nl/ps/(...)oko-vullen~bc00fea2/

Betaalbare luxe, schorpioenpepers en sashimi van rauwe kip: dit zijn de eettrends van 2024 volgens Mara Grimm
https://www.parool.nl/ps/(...)s-van-2024~b325a74f/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 januari 2024 @ 15:42:39 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211950368
Eedtrends... :X

Aha, snel aangepast dus door @borisz :')

[ Bericht 12% gewijzigd door golfer op 07-01-2024 15:47:40 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 januari 2024 @ 16:06:24 #97
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211950717
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2024 15:39 schreef borisz het volgende:
Tweemaal Parool van dit weekend. Over de Amazing Oriental en dan ook maar de eettrends

Amazing Oriental begon met één ‘rommeltoko’ en gaat nu internationaal: ‘Alleen al met noodles kunnen we een hele toko vullen’
https://www.parool.nl/ps/(...)oko-vullen~bc00fea2/

Betaalbare luxe, schorpioenpepers en sashimi van rauwe kip: dit zijn de eettrends van 2024 volgens Mara Grimm
https://www.parool.nl/ps/(...)s-van-2024~b325a74f/
Mooi verhaal om te lezen
Amazing Oriental is echt fantastisch, kom er heel erg graag.
Ypenburg is fijn en lekker groot, maar de Tokoboot in Rotterdam aan het Park is ook altijd gezellig en prettig winkelen. Ronddwalen en tips krijgen van Aziaten die graag helpen O+

De Nepalese keuken is nog wel onderbelicht in hun assortiment, komt vast nog op later moment. Want ook lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211950979
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 15:42 schreef golfer het volgende:
Eedtrends... :X

Aha, snel aangepast dus door @:borisz :')
Is derde persoon, toch? Dus met dt :s)

quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:06 schreef Molo het volgende:

[..]
Mooi verhaal om te lezen
Amazing Oriental is echt fantastisch, kom er heel erg graag.
Ypenburg is fijn en lekker groot, maar de Tokoboot in Rotterdam aan het Park is ook altijd gezellig en prettig winkelen. Ronddwalen en tips krijgen van Aziaten die graag helpen O+

De Nepalese keuken is nog wel onderbelicht in hun assortiment, komt vast nog op later moment. Want ook lekker :9
Ik merk dat er wel veel verschil tussen de vestigingen is. Hier in Utrecht op de Straatweg is het een ranzig zooitje. Maar vroeger kwam in van bij die in Den Haag en die was keurig.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 januari 2024 @ 16:29:54 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211951034
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:06 schreef Molo het volgende:

[..]
Mooi verhaal om te lezen
Amazing Oriental is echt fantastisch, kom er heel erg graag.
Ypenburg is fijn en lekker groot, maar de Tokoboot in Rotterdam aan het Park is ook altijd gezellig en prettig winkelen. Ronddwalen en tips krijgen van Aziaten die graag helpen O+

De Nepalese keuken is nog wel onderbelicht in hun assortiment, komt vast nog op later moment. Want ook lekker :9
Mijn vaste winkel was Beverwijk op het terrein vd Bazaar. Dat is een topwinkel. Alleen vanuit Haarlem (zonder auto) net even niet handig. Hoofddorp is (te) klein en is niet zo leuk als Beverwijk. Minder verrassend spul. Deze zaak is pas recentelijk een AO geworden.
Volgende keer op naar Amsterdam Noord.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 januari 2024 @ 16:37:46 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211951181
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:29 schreef borisz het volgende:


Mijn vaste winkel was Beverwijk op het terrein vd Bazaar. Dat is een topwinkel.
Dat is ook onze vaste winkel. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 januari 2024 @ 20:24:10 #101
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211954189
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2024 16:29 schreef borisz het volgende:

[..]
Mijn vaste winkel was Beverwijk op het terrein vd Bazaar. Dat is een topwinkel. Alleen vanuit Haarlem (zonder auto) net even niet handig. Hoofddorp is (te) klein en is niet zo leuk als Beverwijk. Minder verrassend spul. Deze zaak is pas recentelijk een AO geworden.
Volgende keer op naar Amsterdam Noord.
'Onze' AO in Duivendrecht (10 minuten lopen vanaf het station) is een jaar geleden helemaal gerenoveerd.
Met een kookeiland midden in de winkel waar regelmatig kookdemonstraties gegeven worden. :9~
Aanrader!

NB. Er zitten daar nog meer oriëntaalse winkels, en ook de Makro, de Sligro en iets verderop de Hanos.
pi_211955794
quote:
7s.gif Op zondag 7 januari 2024 20:24 schreef MadMaster het volgende:

[..]
'Onze' AO in Duivendrecht (10 minuten lopen vanaf het station) is een jaar geleden helemaal gerenoveerd.
Met een kookeiland midden in de winkel waar regelmatig kookdemonstraties gegeven worden. :9~
Aanrader!

NB. Er zitten daar nog meer oriëntaalse winkels, en ook de Makro, de Sligro en iets verderop de Hanos.
Wij hadden het er toevallig van de week over dat we naar een leukere AO moeten, onze kleine chef vond het in Utrecht fantastisch laatst. Wordt Duivendrecht dus kandidaat 1. Ik dacht aan Duiven, maar weet niet of dat alleen magazijn is of ook gigawinkel.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Moderator / Redactie Sport maandag 8 januari 2024 @ 18:07:50 #103
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211963454
Nog meer trends. Interview met de directeur van KHN nu de Horecava begonnen is . https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20240108_40005857

quote:
(...)
Het vroege buitenhuis eten in nieuwe dagrestaurants en bestaande koffiezaken is volgens directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een van de nieuwe ontwikkelingen in de uitgaanssector. Bij de opening van de jaarlijkse vakbeurs Horecava in de Amsterdam Rai, voorspelt de branchekoepel een zwaar jaar voor veel restaurants, hotels en cafés: „Marges slinken doordat de stijgende kosten van inkoop en arbeid niet één op één aan de gasten kunnen worden doorberekend. Daarnaast nopen personeelstekorten tot het inperken van openingstijden”, zo sombert Beljaarts.
(...)
En de financiele kant
https://www.metronieuws.n(...)r-verkocht-horecava/

Tweemaal FD. Jongeren houden de horeca 'in leven'.
https://fd.nl/bedrijfslev(...)ge-horeca-op-de-been
https://fd.nl/bedrijfslev(...)r-horeca-op-horecava

En in de categorie dronken koks. Nick Bril van The Jane rijdt onder invloed een medewerker aan. :{
https://www.vrt.be/vrtnws(...)restaurant-the-jane/

[ Bericht 11% gewijzigd door borisz op 08-01-2024 18:27:12 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_212009925
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 22:31 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wij hadden het er toevallig van de week over dat we naar een leukere AO moeten, onze kleine chef vond het in Utrecht fantastisch laatst. Wordt Duivendrecht dus kandidaat 1. Ik dacht aan Duiven, maar weet niet of dat alleen magazijn is of ook gigawinkel.
Is een groothandel (helaas voor mij).
Maar op de foto's in maps ziet het er gewoon als een grote winkel uit.
Maar in Arnhem zit ook nog een winkel, aan de Johan de Wittlaan.
Moet ik ook nog eens naartoe.
  woensdag 17 januari 2024 @ 21:51:27 #105
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_212071745
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 01:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Is een groothandel (helaas voor mij).
Maar op de foto's in maps ziet het er gewoon als een grote winkel uit.
Maar in Arnhem zit ook nog een winkel, aan de Johan de Wittlaan.
Moet ik ook nog eens naartoe.
Bij AO staat er wel op de deur dat een groothandel is, maar ik heb me er nog nooit hoeven inschrijven of iets van een pasje laten zien. Iedereen koopt daar alsof het geen groothandel is…

[ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 17-01-2024 22:00:45 ]
pi_212072114
quote:
7s.gif Op woensdag 17 januari 2024 21:51 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Bij AO staat er wel op de deur dat een groothandel is, maar ik heb me er nog nooit hoeven inschrijven of iets van een pasje laten zien. Iedereen koopt daar alsof het geen groothandel is…
Echt waar :o
Dan ga ik er toch eens kijken :+
  vrijdag 19 januari 2024 @ 14:14:01 #107
312215 Näsenbar
State of the Art.
pi_212091045
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2024 22:31 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wij hadden het er toevallig van de week over dat we naar een leukere AO moeten, onze kleine chef vond het in Utrecht fantastisch laatst. Wordt Duivendrecht dus kandidaat 1. Ik dacht aan Duiven, maar weet niet of dat alleen magazijn is of ook gigawinkel.
Die in Duivendrecht (bij Overamstel?) is officieel ook een groothandel, althans dat staat op de deur, maar daar komen volgens mij alleen maar particulieren. Heb zelf ook nooit wat moeten laten zien.
Denk aan het milieu voordat u deze post print.
  donderdag 29 februari 2024 @ 16:44:54 #108
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_212635282
twitter
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  donderdag 29 februari 2024 @ 17:35:11 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212636084
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:44 schreef AgnesGru het volgende:
[ x ]
:'(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 februari 2024 @ 17:38:23 #110
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_212636136
Ja, triest. Zo’n sympathiek man.
The love you take is equal to the love you make.
pi_212636394
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:44 schreef AgnesGru het volgende:
[ x ]
;(
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 2 maart 2024 @ 19:32:37 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212663726
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:44 schreef AgnesGru het volgende:
[ x ]
Vandaag in De Volkskrant een mooi IM voor hem.
Blijkt dus dat hij vanaf kinds af aan jarenlang kaal is geweest door alopecia en dat hij na een operatie van een hersencyste opeens haargroei terug kreeg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212738806
https://fd.nl/bedrijfslev(...)cherp-rekent-valt-om

Ik vond het wel een verhelderend artikel: Kan hem hier niet integraal posten maar de samenvatting:

• Hoe meer sterren, hoe lager de winst;
• Nederland is samen met Spanje het goedkoopste Europese land om op topniveau te gaan uit eten;
• In tegenstelling tot het buitenland zijn de meeste toprestaurants in Nederland in handen van de oprichters, terwijl in het buitenland het overgrote deel van sterrenzaken in handen van private equity is.
• Down Under waar ? was eten, is failliet.

Ik heb nog een cadeau-link, mocht iemand interesse hebben.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212750517
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2024 10:50 schreef stavromulabeta het volgende:
https://fd.nl/bedrijfslev(...)cherp-rekent-valt-om

Ik vond het wel een verhelderend artikel: Kan hem hier niet integraal posten maar de samenvatting:

• Hoe meer sterren, hoe lager de winst;
• Nederland is samen met Spanje het goedkoopste Europese land om op topniveau te gaan uit eten;
• In tegenstelling tot het buitenland zijn de meeste toprestaurants in Nederland in handen van de oprichters, terwijl in het buitenland het overgrote deel van sterrenzaken in handen van private equity is.
• Down Under waar ? was eten, is failliet.

Ik heb nog een cadeau-link, mocht iemand interesse hebben.
Ik heb wel interesse
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 april 2024 @ 11:31:48 #115
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213321128
https://nos.nl/artikel/25(...)ant-en-klaarmaaltijd
quote:
HelloFresh ziet verschuiving van maaltijdbox naar kant-en-klaarmaaltijd

HelloFresh haalt steeds meer omzet uit kant-en-klaarmaaltijden, blijkt uit de kwartaalcijfers. De verkoop van maaltijdboxen loopt terug. Met de bezorging van kant-en-klaarmaaltijden vangt het Duitse bedrijf de krimp bij maaltijdboxen op.

De kant-en-klaaractiviteiten waren in de afgelopen periode goed voor een omzet van 496 miljoen euro. Dat is een stijging van 56 procent vergeleken met een jaar eerder.

"De omzet uit kant-en-klaarmaaltijden maakt al een kwart uit van de omzet en we verwachten dat dit aandeel in de toekomst nog verder zal stijgen", zegt eigenaar Dominik Richter in een verklaring. De verwachting is dat de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden dit jaar met ongeveer 50 procent toeneemt. Vooral in de VS zijn ze populair.

Bij de bezorging van maaltijdboxen zakte de omzet met bijna 7 procent tot 1,56 miljard euro. Dankzij de groei van kant-en-klaarmaaltijden steeg de totale omzet naar bijna 2,1 miljard euro, wat volgens HelloFresh de hoogste kwartaalomzet ooit is. De nettowinst kwam uit op 16,8 miljoen euro.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 25 april 2024 @ 11:33:47 #116
131800 Tarado
capô de fusca
pi_213321146
quote:
Tja, mensen eten graag vliegtuigeten blijkbaar.
  donderdag 6 juni 2024 @ 12:36:33 #117
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_213809350
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde

quote:
RECONSTRUCTIEKoksstagiair Joe Claridge (37) raakte zwaargewond toen hij afgelopen januari werd overreden door de terreinwagen van zijn chef Nick Bril. Terwijl hij voor zijn leven vocht, wachtte de Nederlandse chef-kok met het bellen van de hulpdiensten, tot een passant het hem vroeg. Hij had zijn telefoon wel vast, want hij maakte nog een foto van het slachtoffer op de grond. Ook stuurde hij nog enkele opmerkelijke berichten: ,,Ik denk niet dat we Joe als stagiair zullen houden.” Een reconstructie van minuut tot minuut.
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.

[ Bericht 0% gewijzigd door AgnesGru op 06-06-2024 12:52:23 ]
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  donderdag 6 juni 2024 @ 15:32:08 #118
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213811147
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2024 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde
[..]
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.
Ik had over deze zaak idd dergelijke verhalen gehoord ja... Wat een fucking klootzak. Dan zit er toch iets niet helemaal goed in je geweten en handelingsvorming enzo :X
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213811614
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2024 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde
[..]
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.
Dafuq heb ik net gelezen :X
De moeite waard om even archive.ph te gebruiken
  donderdag 6 juni 2024 @ 17:19:44 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213812039
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2024 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
Is een premium artikel, er komt steeds meer naar buiten over het aandeel van Nick Bril.

Sterrenchef Nick Bril reed over stagiair heen: hij maakte eerst een foto voordat hij de hulpdiensten belde
[..]
https://www.ad.nl/buitenl(...)sten-belde~a685e97d/

Als dit daadwerkelijk klopt, is het echt een enorme klootzak.
Pfoe.
Wat een verhaal, als dat inderdaad klopt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 juni 2024 @ 21:58:19 #121
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213816686
quote:
Wat voor Michelin absolute top is, is voor foodies en hipsters te gewoon: waarom The Jane wel in wereldranglijst van restaurants staat
https://m.nieuwsblad.be/c(...)ll&utm_source=google

Alsof er een Engeltje Defender over je tong piest lijft rijdt ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213891065
quote:
Vlees van afgedankte racepaarden via Nederland illegaal in snacks
Het vlees van afgedankte Ierse en Britse racepaarden komt illegaal in Nederlandse bitterballen en kroketten terecht. Dat vlees mogen mensen niet eten, omdat racepaarden tijdens hun carrière mogelijk medicatie hebben gehad om blessures te behandelen.

Dat meldt het Nederlandse House of Animals donderdag op basis van onderzoek dat de stichting samen met het Ierse tv-programma RTÉ Investigates heeft gedaan.

Het vlees van afgedankte racepaarden komt met hulp van Nederlandse paardenhandelaren terecht in Nederland, waar het wordt verwerkt in snacks die worden verkocht bij groothandels.

De renpaarden die niet meer winnen of te duur zijn om te verzorgen worden onder "erbarmelijke omstandigheden" naar Nederland en België vervoerd, om ze daar een nieuwe identiteit te geven, zegt House of Animals.

Handelaren brengen ze vervolgens met een nieuwe chip en een vals paspoort naar slachthuizen in onder meer Spanje, Italië, Polen en het Nederlandse Kerkdriel. Zo komt het paardenvlees illegaal in de voedselketen. Volgens House of Animals wordt paardenvlees veel in snacks verwerkt.

Dat de paarden juist in Nederland een vals paspoort krijgen, komt doordat hier geen dierenarts nodig is. In veel andere landen is dat wel het geval. De nieuwe chips worden op internet besteld met een Duitse code, waardoor de achtergrond van een paard nauwelijks traceerbaar is. Dat komt doordat Duitsland een gesloten database heeft.
https://www.nu.nl/binnenl(...)egaal-in-snacks.html
Misschien maar eens een bitterbal overslaan dit EK. :R
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 juni 2024 @ 15:15:55 #123
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214033278
quote:
Tapasrestaurantketen 't Zusje komt in handen van het Duitse horecaconcern Gustoso. Het bedrijf wil volgend jaar ook tapasrestaurants in Duitsland openen.
't Zusje heeft in Nederland momenteel 36 restaurants. Het eerste restaurant werd in 1998 gevestigd in het Brabantse Uden. Binnenkort zullen daar dus een aantal Duitse vestigingen aan toegevoegd worden, in eerste instantie in de buurt van de Nederlandse grens.

Gustoso heeft verschillende restaurantketens als Otto's Burger, BurgerMeister en Ciao Bella. Met de vestigingen van 't Zusje komt het aantal restaurants van het horecaconcern uit op ruim 170, waar volgens Gustoso meer dan 1.300 mensen werken.

Peter Smits, de oprichter van 't Zusje blijft actief in de restaurantketen na de overname door Gustoso. "We zijn erg blij dat we in de Gustoso Groep zo'n ervaren en professionele partner hebben gevonden", liet hij in een toelichting weten aan persbureau ANP.
https://www.nu.nl/economi(...)n-duitse-handen.html
Ik had dus nog nooit van deze Tapasketen gehoord...
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 2 juli 2024 @ 16:55:56 #124
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_214129733
Vandaag in de mail:

This is it folks. This is the last month of Pig & Rye. After 12 rollercoaster years in business, through bakeries, burger clubs and restaurants, P&R is closing at the end of July.

Sunday 28 July will be our last day, which means a total of 20 lunches and 8 dinner services between now and then. I wanted to update you lot on the mailing list first, our most regular guests, to give you the chance to grab a table before i post about it on social media later this week.

It’s been a blast. Thank you.
Spoilers!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 17 juli 2024 @ 18:06:22 #125
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214320260
https://www.parool.nl/ams(...)ronacrisis~b74d9561/
quote:
Restaurantketen The Avocado Show, met twee locaties in Amsterdam, is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Onder andere ‘strategische fouten’ en de coronacrisis zorgden voor problemen.
(...)
Nog nooit van gehoord...

quote:
(...)
De twee restaurants in Amsterdam-Centrum, aan de Keizersgracht en aan het Kleine-Gartmanplantsoen, blijven voorlopig open. 'De toekomstige mogelijkheden van deze locaties zullen verder worden verkend,' meldt The Avocado Show in een persbericht.
Deze twee zitten in aparte vennootschappen en worden (nog)(niet) meegetrokken
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 juli 2024 @ 19:32:47 #126
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214480787
https://www.hln.be/antwer(...)F%2Fwww.google.nl%2F

quote:
Restaurant Blueness van Sergio Herman raakt nooit van de grond en sluit na amper twee jaar de deuren
De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen te sluiten. Het restaurant met Japanse flair naast Le Pristine opende in de lente van 2022, maar kon de verwachtingen nooit helemaal waarmaken. In plaats van Blueness komt het Verso Café terug, een toegankelijker concept. “Het sterk veranderende consumptiegedrag en de gesatureerde markt voor fine dining in Antwerpen hebben ons nieuwe inzichten gegeven.”


Het restaurant in het gebouw van luxeboetiek Verso straalde klasse uit en bood een intieme sfeer. Sterrenchef Sergio Herman legde bij de opening uit dat Blueness een Franse keuken met Japanse accenten zou aanbieden. Zelf stond de chef niet in de keuken, maar hij gaf achter de schermen wel het concept en de kaart vorm.

De start van Blueness verliep echter moeizaam met personeel dat vlak na de opening vertrok en negatieve recensies. Er was ook controverse over de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, hoewel de kwaliteit later verbeterde met een score van 14 op 20 in de gids Gault&Millau en een internationale designprijs.

Ondanks de positieve erkenning bleef het zakencijfer onder de verwachtingen, wat leidde tot de beslissing om de zaak te sluiten. De familie Dheedene brengt nu het iconische Verso Café terug op de locatie. Blueness-medewerkers krijgen de kans om bij Verso Café of Le Pristine te werken, het andere restaurant van Sergio Herman vlakbij. Reserveren bij Blueness is niet meer mogelijk, en de zaak is geschrapt uit Gault&Millau.

(lees verder onder de foto)

Sergio Herman.
Sergio Herman. © Joel Hoylaerts / Photonews
“We hebben gemerkt dat de erfenis van achttien jaar Verso Café te sterk is om te negeren”, heeft Miguel Dheedene, eigenaar van Fashion Club 70 en Verso, erover te zeggen. “De diepe band die we opgebouwd hebben met de klanten van Verso en de prominente plaats die Verso Café innam in het Antwerpse horecalandschap hebben ons doen beseffen dat het nog steeds een speciale plek in de harten van velen inneemt.”

Verzadigd
“Het sterk veranderende consumptiegedrag sinds de pandemie, in combinatie met een gesatureerde fine-dining markt in Antwerpen, hebben ons nieuwe inzichten gegeven”, aldus Sergio Herman zelf. “Vandaar dat we samen de beslissing hebben genomen om er terug een zaak van te maken in functie van Verso. Blueness heeft veel potentieel, ook het buitenland toont interesse. Ik zie zeker nog een toekomst voor het merk. Om die reden wil ik dan ook mijn dank uitspreken aan iedereen die Blueness Antwerp heeft bezocht.”

Voor restaurant Le Pristine blijven Sergio Herman en de familie Dheedene wel nog samenwerken. Het vernieuwde Verso Café opent half september van dinsdag tot en met zaterdag.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 juli 2024 @ 08:34:33 #127
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214486099


Tiramisu is a ubiquitous dessert. We have this Italian chef to thank.
Roberto Linguanotto, who died Sunday, is credited with creating the popular coffee-flavored dessert in the 1970s.

Één van de bedenkers van Tiramisu is overleden.
https://www.washingtonpos(...)to-linguanotto-dies/
https://www.dailymail.co.(...)81-long-illness.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 21 augustus 2024 @ 09:21:34 #128
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214766181
https://fd.nl/samenleving(...)d#Echobox=1724213285

quote:
Lindenhoff begon als een hobbyboerderij. 35 jaar en een generatie verder produceert het vlees, groente en kazen voor de betere horeca in Nederland. Eigenaars Berend en Willem te Voortwis over natuurlijke teelt, de slacht en in reuzel rijpende côte de boeuf.
Lees verder bij het FD.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 28 augustus 2024 @ 11:07:27 #129
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_214823513
De Dinner Train is failliet
https://www.telegraaf.nl/(...)r-failliet-verklaard

En ook met de Makro gaat het nog steeds beroerd.
https://www.rtl.nl/nieuws(...)lies-41-miljoen-euro
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 15 september 2024 @ 11:11:53 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214986441
quote:
Haha, die had ik ook onder mijn knop zitten om te plaatsen.




-O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214986689
quote:
:o

Maar, maar, daar wilde ik nog eens heen en dat is al zo lastig te plannen :'(
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_214986736
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2024 11:46 schreef Vanyel het volgende:

[..]
:o

Maar, maar, daar wilde ik nog eens heen en dat is al zo lastig te plannen :'(
Zonde.

Ik ben er vorig jaar februari voor het laatst geweest (gekregen van iemand :o ), beste ooit. Paar jaar terug een aantal keer met mini geweest, maar het was de laatste keer echt van een heel ander niveau.
  zondag 15 september 2024 @ 11:51:57 #134
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214986745
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2024 11:46 schreef Vanyel het volgende:

:o

Maar, maar, daar wilde ik nog eens heen en dat is al zo lastig te plannen :'(
Wij zijn blij dat wij er een keer hebben mogen eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214986828
quote:
2s.gif Op zondag 15 september 2024 11:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Zonde.

Ik ben er vorig jaar februari voor het laatst geweest (gekregen van iemand :o ), beste ooit. Paar jaar terug een aantal keer met mini geweest, maar het was de laatste keer echt van een heel ander niveau.
Ik ben wel geweest, 1x, in 2019.
Hier het bewijs
Vanyel in CUL / [CULSC] Kerstbomenbosjes
Was mijn verjaarscadeau aan Mrs V, een half jaar eerder geboekt. Beste cadeau ooit denk ik.

Maar dat was minstens 5x te weinig en ik krijg nu pas meer ruimte.

Tevens, de belangrijkere info:
quote:
Here’s what’s coming next:
- I’m taking a short break to rebrand, travel, experiment, do creative collaborations, create dishes for my next menu.
- Until my new (hidden) venue opens, I’ll be hosting exclusive nomadic 8-seat Japanese chefs table and creative dining events in different unique locations in Rotterdam & Amsterdam.
- I plan to showcase more of myself, my journey and my Japanese cuisine through social media (Youtube, see link in bio), where I'll offer insights into Japanese cooking and cutting techniques, but also reveal more about my signature creative and authentic Japanese cooking style
Maar het is dus nog niet klaar klaar. Dan maar in de gaten houden. Of jullie tippen ons in SCUL O-)
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_214986912
De laatste keer dat ik was heb ik gekregen van iemand die een weekend in de bakkerij mee had gedraaid. Zelf niet kon, dus ik ben met de bestie geweest. 10/10 beste cadeau ooit. Zou het zelf nooit meer kunnen betalen, was 440 euro :o

Toen geen foie gras maar wel vergelijkbare bereidingen van verschillende vissenlevers, oa zeeduivel die zo mogelijk nog zachter was dan reguliere foie.

Het dessert was een Japans tuintje (denk aan de stijl hoe Heston Blumenthal tuintjes maakt), met eigenlijk iets van zeven desserts erin verstopt, waaronder de meest geweldige mochi ooit.
  Moderator / Redactie Sport maandag 30 september 2024 @ 21:06:06 #137
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215140625
Iemand opent vast wel een topic voor de Sterren.
quote:
In aanloop naar de Michelin-uitreiking volgende week, maakt de bandenspecialist alvast vijftien nieuwe restaurants met een Bib Gourmand bekend. De volledige selectie presenteert Michelin op maandag 7 oktober.

Michelin schrijft op hun site: “We zijn verheugd om de presentatie van onze nieuwe Nederlandse selectie in te luiden met de restaurants die zijn bekroond met een Bib Gourmand. Het is een onderscheiding voor fijnproevers die op zoek zijn naar bijzondere en betaalbare eetervaringen. Een uitnodiging om te genieten van een genereuze, gezellige en vaak onbevangen keuken. Na meer dan een jaar onderzoek in heel Nederland hebben onze inspecteurs vijftien nieuwe pareltjes gevonden die samen een divers culinair en conceptueel panorama vertegenwoordigen.”
• Alba in Amsterdam
• Auberge in Amsterdam
• Café Samabe in Haarlem
• Café Visscher in Leiden
• De Wilg in De Mortel
• Dokjard in Groningen
• Gitane in Amsterdam
• MOUT & HOUT in Vessem
• LEV by Mike in Winterswijk
• Lucie Cocina in Eindhoven
• Niemeijer in Groningen
• Resumé by 6&24 in Den Haag
• Sea Palace in Amsterdam
• Te Koop in Tilburg
• Wielinga in Leiden
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 8 oktober 2024 @ 21:16:36 #138
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_215214138
quote:
Koffie- en donutketen Dunkin’ in Nederland failliet

De Nederlandse tak van Dunkin’ (voormalig Dunkin’ Donuts) is failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd. De Amerikaanse donut- en koffieketen heeft dinsdag faillissement aangevraagd.

Het is de bedoeling dat de winkels voorlopig open blijven. Het personeel is ingelicht, meldt curator Derk van Geel aan De Telegraaf. Het is niet bekend hoeveel werknemers worden getroffen door het bankroet. Ook is niet direct duidelijk wat de oorzaak van het faillissement is. De curator van het bedrijf was dinsdagavond niet bereikbaar voor vragen.
https://www.ad.nl/economi(...)d-failliet~a6e70213/
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 oktober 2024 @ 16:00:36 #139
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215272509
quote:
De winkel van FrietHoes in Haarlem gaat sluiten.
Na bijna 15 jaar gaan we de plek waar Joost Hoes ooit begon verlaten. Dit is niet het einde maar het begin van een nieuw tijdperk. Op steeds meer plekken in Nederland en daarbuiten is FrietHoes verkrijgbaar: In de Horeca, in de supermarkt en op evenementen. FrietHoes gaat zich vanaf nu nog meer daarop richten. Iedereen aan de echt verse friet! 🍟🍟
⏰De winkel is geopend t/m zondag 27 oktober 20:00. Op 24 & 25 oktober is de winkel tot 17:00 open vanwege een besloten event.
Er komt een nieuwe eigenaar en deze zal de plek als snackbar “Friet Station” doorzetten. Wij wensen Hani en Eman heel veel succes. Kom dus gauw nog eens langs!
https://www.facebook.com/(...)Tf5y5dkB3oZpyUaGdYyl

De plek waar het allemaal begon. Inmiddels ligt hun patat in mijn supermarkt. Met hun (kleine) zaak gaan ze stoppen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 15 oktober 2024 @ 16:26:58 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215272707
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2024 16:00 schreef borisz het volgende:

https://www.facebook.com/(...)Tf5y5dkB3oZpyUaGdYyl

De plek waar het allemaal begon. Inmiddels ligt hun patat in mijn supermarkt. Met hun (kleine) zaak gaan ze stoppen
Wij eten zeer regelmatig en zelfs ook vanavond de patat van FrietHoes uit de supermarkt. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215358570
E.coli uitbraak in de VS die herleidbaar is tot de quarter pounders van mcdonalds, waarschijnlijk de voorgesneden ui.

https://www.cdc.gov/ecoli/outbreaks/e-coli-O157.html

https://apnews.com/articl(...)9016decedcf9f928a9d9
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 december 2024 @ 20:44:11 #142
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215751408
We stevenen af op de slechtste wijnoogst sinds 1961.
https://www.missethoreca.(...)oogstjaar-sinds-1961?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_215751880
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2024 20:44 schreef borisz het volgende:
We stevenen af op de slechtste wijnoogst sinds 1961.
https://www.missethoreca.(...)oogstjaar-sinds-1961?
In volume. Kwalitatief zou het wel eens een behoorlijk goed jaar kunnen zijn.

Vooral Chileense wijnen en Franse Cabernet Franc (Bordeaux en Loire) zou kennelijk veelbelovend zijn.

[ Bericht 7% gewijzigd door stavromulabeta op 02-12-2024 21:43:10 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 31 december 2024 @ 15:21:58 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216120076
Sterrenrestaurant Olivijn gaat nooit meer open. Hoe kwam het zover?

Begin dit jaar kwam het bericht naar buiten dat het Haarlemse sterrenrestaurant Olivijn - tijdelijk - de deuren sluit. De volgende maanden blijft het er binnen donker. Van verdere toekomstplannen lijkt niemand iets te weten. Hoelang blijft de zaak dicht? En wat spookt eigenaar en sterrenchef Menno Post uit? In november wordt duidelijk dat Olivijn nooit meer open gaat. Dit is Post zijn verhaal.

Het is juli 2018. De dan 40-jarige chef-kok Menno Post opent zijn eerste eigen restaurant in een monumentaal zestiende-eeuws pand aan de Kleine Houtstraat in het Haarlemse stadscentrum. De naam: Olivijn. Zomaar vernoemd naar een steensoort, die geslepen als edelsteen, een transparant groene kleur krijgt.

De verwachtingen van Olivijn zijn hoog, want de vijf jaar ervoor werkte Post als chef-kok bij het keurige tweesterrenrestaurant De Bokkendoorns in Overveen, waar plannen om mede-eigenaar te worden stukliepen. Daarvoor was hij jarenlang de rechterhand van sterrenkok Ron Blaauw en weer daarvoor werkte hij in het restaurant van tevens sterrenchef Cas Spijkers. Dus nu Post ineens zijn eigen restaurant opent, kan dat bijna niet anders dan iets sterwaardigs worden.

Die verwachting kent Post uiteraard ook. En met in het achterhoofd het idee dat je maar één keer je visitekaartje kan afgeven, stapt hij perfectionistisch en goed doordacht zijn nieuwe avontuur in. Olivijn moet losser zijn dan de restaurants waar hij eerder werkte. Meer à la Menno Post. Geen witte gestreken tafelkleden, maar een huiselijke ambiance, met knallende turquoise verf op de muren.

De menukaart is zoals Post gewend is om te koken: verfijnd. Volkskrantrecensent Hiske Versprille omschrijft in haar recensie drie maanden na de opening van het restaurant: chic eten met luxe ingrediënten en bekroont Olivijn met een 8-.

Gasten krijgen de keuze uit een vier- vijf- of zesgangenmenu en Post zijn specialiteit, de langoustine met spek, staat daar uiteraard tussen. Olivijn begint met een klein, ambitieus team en minder tafels dan de grote ruimte aankan, zodat Post zeker weet dat elke tafel perfecte bediening en perfect eten krijgt.

Het werkt. Olivijn is slechts een paar maanden open of een gediende van de Michelingids schuift in zijn eentje aan. In december volgt het goede nieuws: Olivijn krijgt een ster, vijf maanden na opening.

Een succesvol 2019 volgt. Post zijn planning is om de afgesloten leningen voor het opstarten van Olivijn in vijf jaar tijd af te lossen. Zijn huurcontract heeft een duur van tien jaar, in die laatste vijf jaar wil hij dan weer kunnen sparen en opbouwen. De chef schat in dat als het succes doorzet, dat prima moet lukken.

Maar dan schudt in 2020 het coronavirus de wereld op. In het vroege voorjaar gaat Nederland in een eerste gedeeltelijke lockdown en moeten horeca, scholen en kinderopvang voor het eerst noodgedwongen sluiten. Het blijkt het begin van ruim twee jaar corona-onrust. Post zijn plan om met Olivijn in tien jaar tijd rustig door te groeien en op de route enkel wat bij te sturen, moet ineens drastisch worden aangepast.

Maar meedeinen met de barre crisistijd, doet hij met volle toewijding. De chef-kok wordt creatief en zijn overlevingsdrift komt naar boven. Zo bieden Post en zijn team - zoals ook andere restaurants tijdens de coronalockdowns - iedere week een nieuw afhaal-driegangenmenu van vijftig euro aan dat gasten thuis kunnen afmaken en opeten.

Om daar net iets meer sjeu aan te geven, wordt in Posts afhaalkeuken ook nog eens iedere week een bekende gastchef (Jef Schuur, Erik van Loo, Jarno Eggen, Wilco Berends) uitgenodigd om te helpen koken.

Ook koopt Post voor 3000 euro op Marktplaats een originele oude FEBO-snackmuur en gaat hij aan de slag met een nieuw product: ambachtelijke kroketten. Ze zijn gevuld met kreeft- of truffelvulling en men kan ze voor 6 euro uit de muur trekken. Ze slaan aan, trekken landelijke media-aandacht waarin ze worden gedoopt tot ‘haute-friture’ en gaan, zoals het spreekwoord belooft, als warme broodjes over de toonbank.

Het succes van de kroket leidt zelfs tot een hele nieuwe winkel: Traiteur Olivijn. Gelegen in de Gierstraat. Er worden in beginsel de kroketten, maar ook delicatessen en cadeau-artikelen verkocht, zoals sieraden met de steen olivijn en gietijzeren pannen waarmee Post thuis zelf graag kookt.

Vanwege alle initiatieven draait Post veel omzet tijdens de coronacrisis. Maar naast de gewone vaste lasten, komen er ook veel extra kosten bij: huur, nieuwe producten, take-away servies. Het maakt dat er weinig winst wordt gemaakt en Post met Olivijn naar eigen zeggen een enorme coronaschuld opbouwt.

Het werkt uitputtend voor de chefkok, ondanks dat hij en plein public en op social media altijd positief overkomt. Maar met iedere lockdown moet hij zichzelf weer opladen.

Het verzinnen van originele ideeën, van nieuwe afhaalmenu’s en daar weer mensen voor enthousiasmeren kost hem steeds meer moeite. Als iets aanslaat, is hij opgelucht, maar aan het culinaire platform Food Inspiration laat hij weten blij te zijn als zijn restaurant weer gewoon open kan, en hij zich alleen daar op kan concentreren.

Maar rust zit er niet in. Want tegen de tijd dat de coronacrisis in 2022 eindelijk ten einde is en Olivijn weer normaal open kan, komen de volgende vloedgolven. Een huurstijging van negen procent, de kosten voor gas, water en elektra die met een derde stijgen, en ‘geëxplodeerde inkoopprijzen’ van de producten waarmee Post graag kookt.

Een rendabel sterrenrestaurant in het pand van Olivijn voortzetten, blijkt een onmogelijkheid te zijn geworden. Post kan kiezen voor faillissement of verkoop. Met het laatste zou hij in één keer de schuld bij de Belastingdienst kunnen aflossen. Een makkelijke keuze. Olivijn staat datzelfde jaar nog te koop.

Het is twee jaar later. Eind november 2024 op een doordeweekse middag. Na twee lange en onzekere jaren, is er een last van Menno Post (47) zijn schouders: de verkoop van Olivijn is rond. ,,Nadat de handtekening gezet was, moest ik drie dagen bijkomen”, zegt hij, terwijl hij aan een kop koffie zit bij Locael Centraal naast station Haarlem. Een kwartiertje rijden van zijn huis in Haarlem-Noord. ,,Ik was gesloopt. Het feit dat de verkoop zo lang duurde, gaf toch veel stress en maakte dat ik een beetje op pauze stond.”

https://www.haarlemsdagbl(...)o-post/28880949.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 9 januari 2025 @ 11:23:35 #145
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_216225980
Over Julius Jaspers:

quote:
Afgelopen maandag heeft Julius een hersenbloeding gehad. Naar omstandigheden maakt hij het redelijk. Julius is in goede handen en werkt hard aan zijn herstel.

Wij zijn uiteraard ontzettend geschrokken en heel verdrietig en zouden het enorm waarderen om volledig met rust gelaten te worden zodat we alles rustig een plek te kunnen geven en Julius te kunnen steunen.
Veel dank, de familie

Via zijn facebook pagina
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_216226656
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2025 11:23 schreef AgnesGru het volgende:
Over Julius Jaspers:
[..]
Via zijn facebook pagina
Ach jee.
anonieme razernist
pi_216238746
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_216239599
quote:
Net op tijd nog geweest in november O+
  vrijdag 10 januari 2025 @ 14:59:33 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216241031
quote:
Bron: Misset Horeca

De chef en ondernemer wordt al enige tijd nadrukkelijk gelinkt aan Curio Collection by Hilton in Gemert, als de nieuwe eindverantwoordelijke voor de topzaak die daar moet opengaan.
De geruchten over een eventuele transfer naar het Brabantse Gemert zingen al langer rond. In dat dorp, vlakbij de Brainport-regio, zal in 2026 het Curio Collection by Hilton in Gemert opengaan. In totaal zullen er twee restaurants openen bij het hotel, een fine dining-restaurant en een toegankelijker broertje. Vanaf de lente van 2025 gaat dat laatste restaurant al op groene sterjacht. Het Kasteel van Gemert ligt op nog geen twintig kilometer afstand van De Lindehof.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport maandag 13 januari 2025 @ 10:54:08 #150
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_216278003
quote:
Generatie Z en de millennials laten het dure avondje uit of de ‘flat white’ vaker schieten. De zogenoemde gemaksgeneraties bezuinigden afgelopen jaar op eten buiten de deur, bezorgmaaltijden, fastfood en de koffie voor onderweg.

De foodservicemarkt — van uit eten gaan en de kantine, tot thuisbezorging en iets lekkers tussendoor — had in 2024 last van een drijfnat voorjaar en van de jongere consumenten die bespaarden. Dat blijkt uit cijfers die het Foodservice Instituut (FSIN) vandaag presenteert tijdens de opening van de Horecava-beurs. Door prijsverhogingen groeide de markt nog met 4% naar ¤22,2 mrd, maar de verkoop stond onder druk.

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfslev(...)reca-nu-links-liggen
Horecava deze week. DUs er zullen nog wel meer berichten volgen :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')