abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 april 2021 @ 19:45:17 #1
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198823691
Welkom in Het Positiviteitstopic!

De insteek van dit topic is positief. Negatieve zaken mogen elders genoemd en bediscussieerd worden. Realistische posts zijn ook welkom, ook al zijn ze niet overwegend positief. We steken onze kop niet in het zand :)

Hierbij een link naar het Dashboard coronavirus van de Rijksoverheid.

Corona locator Nederland met heel veel cijfers: https://www.bddataplan.nl/corona/

Cijfers over vaccinaties vind je op: https://www.coronabeeld.nl

Ben je het niet met een ander eens? Prima, maar dat hoeft niet per se hier gepost te worden. Voer dat gesprek desgewenst via DM of PM.

Iedereen die meepost, bedankt! Het is een fijn topic geworden wat gewaardeerd wordt door meerdere mensen. Samen slepen we elkaar er doorheen!
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  vrijdag 2 april 2021 @ 19:48:21 #2
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198823739
Hebben jullie dit artikel gelezen?

Bijvoorbeeld dit stukje klinkt goed:
quote:
Het is een prachtig lichtpunt, als uitkomt wat datawetenschapper Martijn Hoogeveen van de Open Universiteit en zijn zus Ellen Hoogeveen - internist in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch - voorspellen op basis van hun onderzoek. Corona volgt de seizoenen, net als griep en verkoudheid. Met precies in dezelfde periode de pieken en dalen. ,,Uiterlijk in week 15 - half april - gaat de storm normaliter liggen”, stelt Hoogeveen. Hij vreest dan ook niet voor de besmettingspiek eind april, die het RIVM voorspelt.
Dit ook (op de laatste zin na dan):
quote:
Buiten werken nog een paar factoren in ons voordeel. ,,Als het een beetje waait, blaast de wind druppeltjes met besmettelijke virusdeeltjes weg’’, verklaart Frits Rosendaal, hoogleraar epidemiologie (LUMC). De uv-straling in zonlicht werkt bovendien als desinfectant bij virusdeeltjes die op een oppervlakte belanden via bijvoorbeeld snot of speeksel, zegt hij. ,,Al is nog altijd onduidelijk of mensen inderdaad via aanraking van oppervlakten besmet raken.’’
En dit ook:
quote:
Buiten is de virusoverdracht volgens Kroes ‘zeldzaam en irrelevant’. ,,In onderzoeken uit allerlei richtingen komt er haast nooit een besmetting buiten naar voren.” Dat de parken nu op slot gaan wegens drukte noemt hij ‘overdreven’. ,,Je kunt niet méér ventileren dan buiten, er is een zeer sterke verstrooiing van virusdeeltjes. Buiten nemen mensen ook meer afstand van elkaar omdat er meer ruimte is.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198824150
In de UK gaan we op schema vooruit. Sinds deze week mogen we weer buiten de regio reizen en weer met 6 man buiten samenkomen ( *O* dinsdag mooie wandeling aan de kust gemaakt, morgen stuk Ridgeway wandelen met vrienden).
De data zit nog steeds wel boven het niveau van augustus, maar daalt nog wel. Iets minder snel, maar er is ook niet meer zoveel te dalen. Wat zeker heel mooi is is dat het aantal ziekenhuisopnames vanuit verzorgingstehuizen bijna op het (kleine piekje) van augustus zit.

Ook in het universiteitsziekenhuis hier in Oxford gaat het goed. Op de piek in januari lagen daar net over de 300 patienten, nu nog 10. Tijdens die piek lagen er ook meer dan 50 mensen aan een ventilator, nu nog 1 (en dat is al 0 geweest).



Die trombose gevallen zijn naar, maar men lijkt daarbij een beetje de voordelen van het vaccineren te vergeten. Eind januari schatte de NHS al dat er ruim 6000 overlijdens voorkomen waren als gevolg van de vaccinaties.

Mits de Zuid-Afrikaanse variant geen roet in het eten gaat gooien, gaan we in de UK ook geen flinke pieken meer zien. Dat is ook wel fijn om te weten. 35 miljoen mensen (van de 67 miljoen) hebben inmiddels minstens 1 prik gehad. Deze maand begin men met de 2e ronde van AZ voor veel mensen, helaas moeten door leverings issues de categorie 40-49 een aantal weken langer wachten op hun eerste vaccinatie, maar het is Europees gezien veel beter dat die prikken elders naar mensen gaan die een veel grotere kans hebben om bij een besmetting in het ziekenhuis te komen.
pi_198824229
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 19:48 schreef Federer-fan het volgende:
Hebben jullie dit artikel gelezen?

Bijvoorbeeld dit stukje klinkt goed:
[..]

Dit ook (op de laatste zin na dan):
[..]

En dit ook:
[..]

Daar lijkt het wel sterk op als je naar de situatie in Europa en de VS kijkt. Maar het is moeilijk los te zien van de maatregelen, die eenzelfde patroon hebben gevolgd. En als je kijkt naar de situatie in Afrika en Zuid-Amerika dan komt het verhaal wat verder op losse schroeven te staan.
Maar, daar is de nuance weer, ik denk zeker wel dat klimaat van invloed is, zowel direct als indirect. Uiteraard hebben temperatuur, wind en luchtvochtigheid enige invloed op de 'overleving' van het virus in de lucht, en op de 'overleving' van aerosolen. Verder verandert het gedrag van mensen ook met het weer. Ramen gaan meer open, mensen spenderen meer tijd met elkaar buiten ipv binnen, etc. En het klimaat heeft ook invloed op onze weerstand, die wordt hoger, wat ook weer een positief effect heeft Dat zijn allemaal beetjes die ook helpen. Maar net zoals veel andere dingen, is het niet alles of niets, het is net als met zoveel andere dingen een beetje meer of minder.

[ Bericht 3% gewijzigd door George_of_the_Jungle op 02-04-2021 21:35:18 ]
  vrijdag 2 april 2021 @ 22:17:54 #5
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198826158
Goedenavond, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van vrijdag 2 april 2021. En dan met name het positieve nieuws, maar wel altijd met een realistische kijk daarop.

* Het was vandaag een 'dubbel gevoel' dag betreft Corona. Aan de ene kant de sombere verhalen over AstraZeneca en de stijgende ziekenhuiscijfers, en aan de andere kant de stagnering van de dagelijkse besmettingcijfers en wederom weer een duidelijke daling in de sterfgevallen.

Om over die dagelijkse besmettingcijfers terug te komen, morgen is echt een cruciale dag. Vorige week zaterdag werden we namelijk opgeschikt door dat vreselijk hoge aantal van 8.798 besmettingen. Nu ga ik daar niet vanuit dat het morgen ook zo is, maar de dagelijkse besmettingcijfers zitten vol verrassingen. Maar.... als het aantal van morgen op 8.400 besmettingen uitkomt (of lager uiteraard) zijn we officieel aan het dalen en lijkt de derde golf, een golfje te blijken.

* Het werd vandaag hier ook eventjes aangehaald, en ik had het er een kleine twee weken geleden ook al over dat Corona gevoelig is voor de seizoenen van het jaar. Een onderzoeker uit volgens mij een ziekenhuis in Brabant voorspelde dat in week 15 de besmettingcijfers weer redelijk op niveau kwamen. En heel voorzichtig lijkt deze analyse uit te komen.

* Het Corona dashboard heeft een nieuwe functie, want je kunt de besmettingcijfers per leeftijdsgroep bekijken. Eigenlijk vrij interessant, en moet eerlijk zeggen dat dit de eerste keer is dat ik uitgebreid het dashboard heb bekeken.

Ik neem jullie even snel mee door alle leeftijdsgroepen:





















Conclusies hieruit trekkende:
0-9 jaar: zat al een tijdje onder het gemiddelde, en dalen nu mee met de gemiddelde cijfers.
10-19 jaar: zitten na een flinke piek voor het eerst onder het gemiddelde
20-49 jaar: deze grote leeftijdsgroep zit nog boven het gemiddelde, en dat geldt met name voor de 20-29 jaar.
50-59 jaar: deze leeftijdsgroep ligt precies op het gemiddelde
60-79 jaar: duikt nu best wel fors onder het gemiddelde
vanaf 80 jaar: hier zie je gewoon een forse daling en dat vaccineren helpt. Maar dat wisten wij al een tijdje ;)

Mensen, morgen eventjes geen dagelijks praatje. Maar zondag weer de presentatie van de weekcijfers, hoe is de situatie daar aan het einde van de week?

Fijn weekend allemaal _O_
pi_198826452
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 19:48 schreef Federer-fan het volgende:
Hebben jullie dit artikel gelezen?

Bijvoorbeeld dit stukje klinkt goed:
[..]

Dit ook (op de laatste zin na dan):
[..]

En dit ook:
[..]

Tjah...dit weten ze bij het RIVM misschien nog niet maar voor de rest van de wereld is dit al een tijdje bekend
pi_198826628
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 20:24 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Maar het is moeilijk los te zien van de maatregelen, die eenzelfde patroon hebben gevolgd. En als je kijkt naar de situatie in Afrika en Zuid-Amerika dan komt het verhaal wat verder op losse schroeven te staan.
:') man man man, niet teveel naar ab en marion luisteren. Die lijken ook niet te begrijpen dat in landen die dichter bij de evenaar liggen de seizoenseffecten van griep (en dus ook corona) een ander patroon kennen dan bij ons
pi_198827234
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 22:43 schreef Jappie81 het volgende:

[..]

:') man man man, niet teveel naar ab en marion luisteren. Die lijken ook niet te begrijpen dat in landen die dichter bij de evenaar liggen de seizoenseffecten van griep (en dus ook corona) een ander patroon kennen dan bij ons
Uhm...het klimaat in Cape Town verschilt niet veel van Spanje...en ik heb jaren in Zuidelijk Afrika gewoond, dus ik ken de seizoenen daar wel. En ja, het vriest daar ook wel eens, in juni/juli, waar ik werkte, maar toch een piek in januari.
En ik kijk vrijwel geen nieuwsprogramma's uit NL, aangezien ik er niet woon ;) dus Ab en Marion al maanden niet gezien op tv eigenlijk.
pi_198833142
Benieuwd waar we vandaag staan. Ik zit lekker op de camping in de zon, dus mijn tijd zal het wel duren vandaag ;)
pi_198833490
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 13:14 schreef GereDathan het volgende:
Benieuwd waar we vandaag staan. Ik zit lekker op de camping in de zon, dus mijn tijd zal het wel duren vandaag ;)
Oeh lekker hoor, geniet ervan!
  zaterdag 3 april 2021 @ 14:41:23 #11
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198834035
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Geen fijne dag. Een flinke stijging op de IC’s en een kleine daling op de verpleegafdelingen. Per saldo is het een stijging van 18 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.348 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.300.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%);
- donderdag 1 april: 688 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%);
- woensdag 31 maart: 681 (absolute daling 1; relatieve daling 0,1%);
- dinsdag 30 maart: 682 (absolute stijging 7; relatieve daling 1,0%);
- maandag 29 maart: 675 (absolute stijging 20; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 28 maart: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%);
- zaterdag 27 maart: 643 (absolute stijging 18; relatieve stijging 2,9%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 1 april: 1.639 (absolute daling 14; relatieve daling 0,8%);
- woensdag 31 maart: 1.653 (absolute daling 75; relatieve daling 4,3%);
- dinsdag 30 maart: 1.728 (absolute stijging 61; relatieve stijging 3,7%);
- maandag 29 maart: 1.667 (absolute stijging 93; relatieve stijging 4,6%);
- zondag 28 maart: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%);
- zaterdag 27 maart: 1.595 (absolute daling 1; relatieve daling 0,0%);

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.

[ Bericht 0% gewijzigd door Federer-fan op 03-04-2021 14:47:26 ]
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 3 april 2021 @ 15:19:46 #12
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198834470
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 t/m maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve tests: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 t/m maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve tests: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 t/m maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve tests: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 t/m maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve tests: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 t/m maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve tests: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 t/m maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve tests: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 t/m maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve tests: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 t/m maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve tests: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met maandag 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve tests: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve tests: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m 15 maandag februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve tests: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m 22 maandag februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve tests: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met maandag 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve tests: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 maart:
totaal: 31.457 (percentage positieve tests: 8,6%)
Daling t.o.v. week ervoor: 0,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m maandag 15 maart:
totaal: 38.752 (percentage positieve tests: 7,8%)
Stijging t.o.v. week ervoor: 23,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m maandag 22 maart:
totaal: 45.145 (percentage positieve tests: 8,1%)
Stijging t.o.v. week ervoor: + 16,5%

dinsdag: 4.902
woensdag: 5.924
donderdag: 6.125
vrijdag: 7.375
zaterdag: 7.593
zondag: 6.965
maandag: 6.261


totaal: 45.145

Besmettingcijfers dinsdag 23 t/m maandag 29 maart:
Stijging t.o.v. week ervoor: + 11,8% (percentage positieve tests: 8,6%)

dinsdag: 5.560
woensdag: 7.579
donderdag: 7.705
vrijdag: 7.562
zaterdag: 8.798
zondag: 7.430
maandag: 6.718


totaal: 50.452

Besmettingcijfers dinsdag 30 maart t/m maandag 5 april:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: - 2,8 %

dinsdag: 5.828
woensdag: 7.633
donderdag: 7.827
vrijdag: 7.253
zaterdag: 7.628
zondag:
maandag:


totaal: 50.636 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198834488
Nauwelijks verandering in de cijfers helaas.......
  zaterdag 3 april 2021 @ 15:22:03 #14
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198834498
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:21 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Nauwelijks verandering in de cijfers helaas.......
Klopt, maar het is dus een stuk minder dan vorige week zaterdag.

Ik snap alleen die grote stijging op de IC's niet. 29 is wel heel veel voor één dagje.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198834527
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:22 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Klopt, maar het is dus een stuk minder dan vorige week zaterdag.

Ik snap alleen die grote stijging op de IC's niet. 29 is wel heel veel voor één dagje.
Dat dan weer wel, maar dit geeft nog niet echt hoop dat het in mei een stuk beter zal zijn...... :)
  zaterdag 3 april 2021 @ 15:27:46 #16
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198834574
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:24 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Dat dan weer wel, maar dit geeft nog niet echt hoop dat het in mei een stuk beter zal zijn...... :)
Nee, maar het kan de komende tijd natuurlijk nog dalen.

Wat ik minder fijn vind, is dat het percentage positieve tests nog altijd - zij het heel langzaam - stijgt. Het is nu 8,8.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198834584
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:24 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Dat dan weer wel, maar dit geeft nog niet echt hoop dat het in mei een stuk beter zal zijn...... :)
waarom niet? Mei duurt nog een maand, het kantelpunt moet ergens zitten, en dat gaat (hoogstwaarschijnlijk deze maand zijn, wellicht zijn we er al voorbij zelfs). Dat je zegt dat je niet verwacht dat het deze aankomende week een stuk beter gaat zijn, kan ik inkomen.. maar mei??
  zaterdag 3 april 2021 @ 15:32:52 #18
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198834653
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:28 schreef koemleit het volgende:

[..]

waarom niet? Mei duurt nog een maand, het kantelpunt moet ergens zitten, en dat gaat (hoogstwaarschijnlijk deze maand zijn, wellicht zijn we er al voorbij zelfs). Dat je zegt dat je niet verwacht dat het deze aankomende week een stuk beter gaat zijn, kan ik inkomen.. maar mei??
Zie ook het artikel uit het AD dat ik gisteren postte. Daarin werd gezegd dat de piek half april zou zijn. Dat lijkt me heel fijn. Da's nog twaalf dagen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198834722
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:28 schreef koemleit het volgende:

[..]

waarom niet? Mei duurt nog een maand, het kantelpunt moet ergens zitten, en dat gaat (hoogstwaarschijnlijk deze maand zijn, wellicht zijn we er al voorbij zelfs). Dat je zegt dat je niet verwacht dat het deze aankomende week een stuk beter gaat zijn, kan ik inkomen.. maar mei??
Ja okee, maar hoopte gewoon al eerdere op wat dalingen maar vooruit.......misschien vind ik morgen tussen de paaseitjes nog wat extra positiviteit :D


Maarreh, stél hč (ik verwacht het niet) dat AZ toch volledig zou stoppen....kunnen diegene die de eerste prik al gehad hebben toch een tweede maar dus andere prik laten zetten?
  zaterdag 3 april 2021 @ 15:46:39 #20
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_198834838
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:37 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Ja okee, maar hoopte gewoon al eerdere op wat dalingen maar vooruit.......misschien vind ik morgen tussen de paaseitjes nog wat extra positiviteit :D

[quote]
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:24 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Dat dan weer wel, maar dit geeft nog niet echt hoop dat het in mei een stuk beter zal zijn...... :)
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:21 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Nauwelijks verandering in de cijfers helaas.......
quote:
Maarreh, stél hč (ik verwacht het niet) dat AZ toch volledig zou stoppen....kunnen diegene die de eerste prik al gehad hebben toch een tweede maar dus andere prik laten zetten?
Gekke vraag: waarom altijd die ...............puntjes?
Is het een 'taalkundig' iets?
Of bedoel je er specifiek iets mee?

Niet lullig bedoeld hoor, ik vraag het me gewoon echt af!
... ♥ ik mis je ♥
pi_198834969
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:46 schreef phluphy het volgende:

[..]


[..]


[..]

Gekke vraag: waarom altijd die ...............puntjes?
Is het een 'taalkundig' iets?
Of bedoel je er specifiek iets mee?

Niet lullig bedoeld hoor, ik vraag het me gewoon echt af!
Niks taalkundigs en ik bedoel er niks mee, tis gewoon enigszins mijn schrijfstijl
pi_198835025
Beste vaccinatieweek ooit, na 5 dagen al!

https://coronabeeld.nl/
pi_198835103
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 16:03 schreef 297534 het volgende:
Beste vaccinatieweek ooit, na 5 dagen al!

https://coronabeeld.nl/
Ik hoop dat volgende week de beste vaccinatieweek ooit wordt. En daarna de week daarna uiteraard ;) . Als we nu de 80.000 per dag aantikken is dat grofweg 560.000 per week. Langzaam richting de beloofde 2 miljoen.
pi_198835493
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:37 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Maarreh, stél hč (ik verwacht het niet) dat AZ toch volledig zou stoppen....kunnen diegene die de eerste prik al gehad hebben toch een tweede maar dus andere prik laten zetten?
Ik had het er net met een vriendin over en wilde diezelfde vraag stellen. Ik hoop dat iemand daar een antwoord op heeft.... ;)

En stel het blijft bij die ene AZ-prik, geeft deze al voldoende bescherming? Ik zie door de informatiebomen het bos niet meer, sorry.
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  Public Relations / Redactie Film zaterdag 3 april 2021 @ 17:29:10 #25
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198836005
twitter


De cijfers lijken stabiel maar vandaag ging de gemiddelde groei onder de 0. Dat betekent een daling. Als je de trendlijn ziet klopt dit ook.

Dat hangt samen met einde week 12, einde luchtwegseizoen. Bijzondere samenloop maar er is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen dat dit klopt. Vaccinaties, natuurlijke immuniteit, beter opvolgen van regels, het massale testen op scholen... allemaal mogelijke oorzaken van deze trend.
pi_198836358
Al met al een aardige dag. We lijken echt op/net over de top te zijn. Hopelijk zet er een stevige daling in de komende dagen!
  zaterdag 3 april 2021 @ 18:47:43 #27
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198837069
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 17:29 schreef Roberto_BOZ het volgende:
[ twitter ]

De cijfers lijken stabiel maar vandaag ging de gemiddelde groei onder de 0. Dat betekent een daling. Als je de trendlijn ziet klopt dit ook.

Dat hangt samen met einde week 12, einde luchtwegseizoen. Bijzondere samenloop maar er is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen dat dit klopt. Vaccinaties, natuurlijke immuniteit, beter opvolgen van regels, het massale testen op scholen... allemaal mogelijke oorzaken van deze trend.
Heb je het idee dat dit gebeurt?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 3 april 2021 @ 18:48:20 #28
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198837076
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 17:55 schreef GereDathan het volgende:
Al met al een aardige dag. We lijken echt op/net over de top te zijn. Hopelijk zet er een stevige daling in de komende dagen!
Ja, dat zou fantastisch zijn en het zou het paasfeest extra luister bijzetten.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198837358
quote:
17s.gif Op zaterdag 3 april 2021 15:37 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Ja okee, maar hoopte gewoon al eerdere op wat dalingen maar vooruit.......misschien vind ik morgen tussen de paaseitjes nog wat extra positiviteit :D

Maarreh, stél hč (ik verwacht het niet) dat AZ toch volledig zou stoppen....kunnen diegene die de eerste prik al gehad hebben toch een tweede maar dus andere prik laten zetten?
De effecten van het combineren van vaccins zijn nog niet duidelijk. Maar het is niet ondenkbaar dat het combineren van Sputnik of Janssen met het AZ vaccin tot een hogere bescherming zou leiden omdat die allemaal adenovirussen als vector gebruiken, en het boost effect is hoger als de booster een ander adenovirus bevat. Het combineren met mRNA vaccins of andere type vaccins is lastiger te voorspellen, maar in de UK doen ze al wel onderzoek naar het combineren van AZ en Pfizer.
  Public Relations / Redactie Film zaterdag 3 april 2021 @ 19:13:42 #30
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198837434
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 18:47 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Heb je het idee dat dit gebeurt?
Om dat te beoordelen zit ik teveel thuis. De berichten van oplopende ziekenhuisaantallen leidde in december al tot natuurlijke betere opvolging van de regels dus het is niet ondenkbaar.
pi_198837601
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:08 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

De effecten van het combineren van vaccins zijn nog niet duidelijk. Maar het is niet ondenkbaar dat het combineren van Sputnik of Janssen met het AZ vaccin tot een hogere bescherming zou leiden omdat die allemaal adenovirussen als vector gebruiken, en het boost effect is hoger als de booster een ander adenovirus bevat. Het combineren met mRNA vaccins of andere type vaccins is lastiger te voorspellen, maar in de UK doen ze al wel onderzoek naar het combineren van AZ en Pfizer.
Ah okee ben wel benieuwd....duurt nog even tot eind mei, tegen die tijd zal er vast al wat meer duidelijk zijn
pi_198837841
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 17:29 schreef Roberto_BOZ het volgende:
[ twitter ]

De cijfers lijken stabiel maar vandaag ging de gemiddelde groei onder de 0. Dat betekent een daling. Als je de trendlijn ziet klopt dit ook.

Dat hangt samen met einde week 12, einde luchtwegseizoen. Bijzondere samenloop maar er is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen dat dit klopt. Vaccinaties, natuurlijke immuniteit, beter opvolgen van regels, het massale testen op scholen... allemaal mogelijke oorzaken van deze trend.
Precies hetzelfde als vorig jaar. Na carnaval een dikke piek en half april werd de daling ingezet. Dit jaar iets vroeger, wat ik niet gek vind. Vorig jaar wisten we niets en testen we niets, we weten nu dat als er toen 1000 gevallen per dag werden gerapporteerd dit minstens het 10 voudige moest zijn. Ondertussen weten we zoveel meer en doen we zoveel meer, en hebben we vooral ook een hele dikke voorsprong in de immuniteit door enerzijds genezen mensen en anderzijds gevaccineerde mensen.

Ik verwacht dat het omslagpunt nabij is, en dan verwacht ik ook echt stevige dalingen richting de 3000 per dag.
pi_198843274
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:45 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Precies hetzelfde als vorig jaar. Na carnaval een dikke piek en half april werd de daling ingezet. Dit jaar iets vroeger, wat ik niet gek vind. Vorig jaar wisten we niets en testen we niets, we weten nu dat als er toen 1000 gevallen per dag werden gerapporteerd dit minstens het 10 voudige moest zijn. Ondertussen weten we zoveel meer en doen we zoveel meer, en hebben we vooral ook een hele dikke voorsprong in de immuniteit door enerzijds genezen mensen en anderzijds gevaccineerde mensen.

Ik verwacht dat het omslagpunt nabij is, en dan verwacht ik ook echt stevige dalingen richting de 3000 per dag.
Als je naar de dagelijkse cijfers kijkt (er zit vertraging in) zie je al al een klein beetje dat we de piek gehad hebben.



Als je rekening houdt met ongeveer 10 dagen rapportage vertraging zat de piek op 23-4
Daar komen niet heel veel meer besmettingen bij.
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  zondag 4 april 2021 @ 09:02:05 #34
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198844209
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:45 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Precies hetzelfde als vorig jaar. Na carnaval een dikke piek en half april werd de daling ingezet. Dit jaar iets vroeger, wat ik niet gek vind. Vorig jaar wisten we niets en testen we niets, we weten nu dat als er toen 1000 gevallen per dag werden gerapporteerd dit minstens het 10 voudige moest zijn. Ondertussen weten we zoveel meer en doen we zoveel meer, en hebben we vooral ook een hele dikke voorsprong in de immuniteit door enerzijds genezen mensen en anderzijds gevaccineerde mensen.
_O_
quote:
Ik verwacht dat het omslagpunt nabij is, en dan verwacht ik ook echt stevige dalingen richting de 3000 per dag.
Op wat voor termijn verwacht je dit?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198846110
Gister 10 doden geregistreerd in de UK. Uiteraard deels door het weekend effect, maar dat laatste keer dat er volgens mij 10 of minder doden op de een dag geregistreerd werden was 14 september. De laatste dag met 5 of minder doden was 13 september, en de laatste dag met 0 doden 30 juli. Denk dat het nog wel een poosje zal duren voordat er een dag met 0 doden is, maar misschien dat er deze maand nog wel een dag komt met 5 of minder doden.
pi_198846964
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 09:02 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

_O_
[..]

Op wat voor termijn verwacht je dit?
Enkele dagen, misschien max 10.

Het is altijd heel lastig te zeggen met de dagcijfers helaas.
pi_198847058
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 12:11 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Enkele dagen, misschien max 10.

Het is altijd heel lastig te zeggen met de dagcijfers helaas.
Ben benieuwd, ben wel toe aan fijne dalingen :)
pi_198847069
quote:
17s.gif Op zondag 4 april 2021 12:18 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Ben benieuwd, ben wel toe aan fijne dalingen :)
Iedereen denk ik wel :)

Jij had AZ gehad toch? Gaat je 2e prik nog wel door?
pi_198847291
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 12:18 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Iedereen denk ik wel :)

Jij had AZ gehad toch? Gaat je 2e prik nog wel door?
Klopt, nu nog geen afmelding gehad maar tweede prik is pas eind mei dus kan nog van alles veranderen tegen die tijd
pi_198847497
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 02:15 schreef _serial_ het volgende:

Als je naar de dagelijkse cijfers kijkt (er zit vertraging in) zie je al al een klein beetje dat we de piek gehad hebben.
[ afbeelding ]
Wat bedoel je met dat 'Total' gedeelte?
Waar hebben die blauwe meldingen hun oorsprong? BVD

[ Bericht 3% gewijzigd door Za op 04-04-2021 12:53:36 ]
pi_198847526
quote:
17s.gif Op zondag 4 april 2021 12:33 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Klopt, nu nog geen afmelding gehad maar tweede prik is pas eind mei dus kan nog van alles veranderen tegen die tijd
Ben benieuwd, hoop dat die wel doorgaan. Het is met name de eerste prik die voor problemen zorgde, voor zover ik kan beoordelen.
pi_198847788
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 12:47 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ben benieuwd, hoop dat die wel doorgaan. Het is met name de eerste prik die voor problemen zorgde, voor zover ik kan beoordelen.
Hoop vooral dat het gewoon door kan gaan, ook voor mijn collega's
pi_198848815
De ziekenhuiscijfers zijn op 2 vlakken positief, een fijne daling en vooral ‘slechts’ 177 opnames. Eindelijk weer onder de 200, hopen dat dat zo blijft!
  zondag 4 april 2021 @ 14:06:43 #44
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198848843
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een daling op de IC’s én op de verpleegafdelingen. In totaal is het een daling van 31 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.317 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.300.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- zondag 4 april: 730 (absolute daling 4; relatieve daling 0,5%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%);
- donderdag 1 april: 688 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%);
- woensdag 31 maart: 681 (absolute daling 1; relatieve daling 0,1%);
- dinsdag 30 maart: 682 (absolute stijging 7; relatieve daling 1,0%);
- maandag 29 maart: 675 (absolute stijging 20; relatieve stijging 3,1%);
- zondag 28 maart: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- zondag 4 april: 1.587 (absolute daling 27; relatieve daling 1,7%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 1 april: 1.639 (absolute daling 14; relatieve daling 0,8%);
- woensdag 31 maart: 1.653 (absolute daling 75; relatieve daling 4,3%);
- dinsdag 30 maart: 1.728 (absolute stijging 61; relatieve stijging 3,7%);
- maandag 29 maart: 1.667 (absolute stijging 93; relatieve stijging 4,6%);
- zondag 28 maart: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198850157
Vandaag onder de 7000 nieuwe besmettingen, dus weer ~500 minder dan vorige week zondag.
pi_198850196
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 12:45 schreef Za het volgende:

[..]

Wat bedoel je met dat 'Total' gedeelte?
Waar hebben die blauwe meldingen hun oorsprong? BVD
Total is zoals de aantallen -nu- voor besmettingen die met die meldingsdatum gemeld zijn.
Door datavertraging meldt de GGD nog ongeveer 10 dagen na vandaag meldingen voor vandaag.

Rood is het aantal wat RIVM op die dag gerapporteerd heeft als aantal, dat betreffen meldingen over heel veel dagen.
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
  zondag 4 april 2021 @ 15:24:03 #47
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198850229
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 t/m maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve tests: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 t/m maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve tests: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 t/m maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve tests: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 t/m maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve tests: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 t/m maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve tests: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 t/m maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve tests: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 t/m maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve tests: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 t/m maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve tests: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met maandag 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve tests: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve tests: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m 15 maandag februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve tests: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m 22 maandag februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve tests: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met maandag 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve tests: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 maart:
totaal: 31.457 (percentage positieve tests: 8,6%)
Daling t.o.v. week ervoor: 0,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m maandag 15 maart:
totaal: 38.752 (percentage positieve tests: 7,8%)
Stijging t.o.v. week ervoor: 23,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m maandag 22 maart:
totaal: 45.145 (percentage positieve tests: 8,1%)
Stijging t.o.v. week ervoor: 16,5%

dinsdag: 4.902
woensdag: 5.924
donderdag: 6.125
vrijdag: 7.375
zaterdag: 7.593
zondag: 6.965
maandag: 6.261


totaal: 45.145

Besmettingcijfers dinsdag 23 t/m maandag 29 maart:
Stijging t.o.v. week ervoor: 11,8% (percentage positieve tests: 8,6%)

dinsdag: 5.560
woensdag: 7.579
donderdag: 7.705
vrijdag: 7.562
zaterdag: 8.798
zondag: 7.430
maandag: 6.718


totaal: 50.452

Besmettingcijfers dinsdag 30 maart t/m maandag 5 april:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervoor: - 1,9 %

dinsdag: 5.828
woensdag: 7.633
donderdag: 7.827
vrijdag: 7.253
zaterdag: 7.628
zondag: 6.822
maandag:


totaal: 50.156 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)



[ Bericht 0% gewijzigd door Oliver23 op 04-04-2021 15:39:49 ]
  zondag 4 april 2021 @ 15:29:34 #48
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198850322
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 15:24 schreef Oliver23 het volgende:
[...]
Dank je wel. Met een beetje geluk komen we deze week lager uit dan de vorige en komen we volgende week ook lager uit dan deze week.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198850419
Eindelijk weer onder de 7000 *O*
  zondag 4 april 2021 @ 15:54:33 #50
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198850760
quote:
17s.gif Op zondag 4 april 2021 15:35 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Eindelijk weer onder de 7000 *O*
_O_
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 4 april 2021 @ 16:33:32 #51
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198851540
Zelfs de vaccinatiecijfers verrassen mij positief, 41251.

Nog steeds veel te weinig maar toch bijna 20k meer dan vorig weekend.

Waar de ziekenhuizen vorige week nog een stijging hadden nu een daling op zowel verpleeg als IC. Ik hoop morgen ook goede cijfers in tegenstelling tot vorige week🤞
  zondag 4 april 2021 @ 16:39:50 #52
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198851614
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 16:33 schreef Tinos85 het volgende:
Zelfs de vaccinatiecijfers verrassen mij positief, 41251.

Nog steeds veel te weinig maar toch bijna 20k meer dan vorig weekend.

Waar de ziekenhuizen vorige week nog een stijging hadden nu een daling op zowel verpleeg als IC. Ik hoop morgen ook goede cijfers in tegenstelling tot vorige week🤞
Wat zeg je me nou? Hoopte jij vorige week niet op goede cijfers? o|O
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198851658
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 15:22 schreef _serial_ het volgende:

Total is zoals de aantallen -nu- voor besmettingen die met die meldingsdatum gemeld zijn.
Door datavertraging meldt de GGD nog ongeveer 10 dagen na vandaag meldingen voor vandaag.

Rood is het aantal wat RIVM op die dag gerapporteerd heeft als aantal, dat betreffen meldingen over heel veel dagen.
Maar in die blauwe zit dus vertraging, waardoor het lijkt alsof we de piek gehad hebben. Ik neem tenminste aan dat de blauwe piek van de 23e op de 23e ook nihil was.
pi_198851670
Meeste vaccinaties op een weekenddag ooit!

https://coronabeeld.nl/
pi_198851750
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 april 2021 19:08 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

De effecten van het combineren van vaccins zijn nog niet duidelijk. Maar het is niet ondenkbaar dat het combineren van Sputnik of Janssen met het AZ vaccin tot een hogere bescherming zou leiden omdat die allemaal adenovirussen als vector gebruiken, en het boost effect is hoger als de booster een ander adenovirus bevat. Het combineren met mRNA vaccins of andere type vaccins is lastiger te voorspellen, maar in de UK doen ze al wel onderzoek naar het combineren van AZ en Pfizer.
Thanx voor de uitleg!

En hoe zit het met de effectiviteit van 1 prik AZ, stel dat die tweede niet doorgaat en combineren niet mag. Hoe goed ben je beschermd met 1 prik? Het is lastig voor me dat te vinden in al die verwarrende (voor mij) nieuwsberichten. Misschien dat jij het voor mij kan beantwoorden?

Waarvoor dank. :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198851763
quote:
8s.gif Op zondag 4 april 2021 16:39 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Wat zeg je me nou? Hoopte jij vorige week niet op goede cijfers? o|O
Hahaha! Zo las ik het ook! _O-
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  zondag 4 april 2021 @ 17:00:30 #57
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198851907
quote:
8s.gif Op zondag 4 april 2021 16:39 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Wat zeg je me nou? Hoopte jij vorige week niet op goede cijfers? o|O
Je weet wat ik bedoel :P Geen stijging van 93 :D
  zondag 4 april 2021 @ 17:01:08 #58
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198851919
quote:
10s.gif Op zondag 4 april 2021 16:50 schreef Sangha het volgende:

[..]

Hahaha! Zo las ik het ook! _O-
Sorry :o :@
pi_198851989
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:43 schreef Za het volgende:

[..]

Maar in die blauwe zit dus vertraging, waardoor het lijkt alsof we de piek gehad hebben. Ik neem tenminste aan dat de blauwe piek van de 23e op de 23e ook nihil was.
Klopt. na 10 dagen zijn ze ongeveer "definitief"
wegmetdetestwet.nl / wegmetdetestmaatschappij.nl voor een gratis subdomain DM me.
pi_198852049
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 17:00 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Je weet wat ik bedoel :P Geen stijging van 93 :D
Hoe gaat het met jou nou? Nog na-klachten verder of weer helemaal ok?

quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 17:01 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Sorry :o :@
No sorries, no worries! :D

Moest er wel om lachen. Dat is wel fijn hier, dat er naast al dat serieuze, ook ruimte is voor een lach. Werkt heel heilzaam. :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  zondag 4 april 2021 @ 17:13:49 #61
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198852092
Goedemiddag, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van zondag 4 april 2021 (eerste paasdag). En dan met name het positieve Coronanieuws, maar altijd wel met een realistische kijk daarop.

Het is zondag, de dag dat ik weer mijn weekcijfers presenteer. Kort de weekcijfers samenvatten, er zijn duidelijke lichtpuntjes te zien en een flinke tik voor de IC afdelingen.

Weekcijfers: patiėnten met een Covid-19 infectie op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen
Daling: 0,4%

En hier hebben we het eerste lichtpuntje al te pakken, een hele kleine daling betreft patiėnten met een Covid-19 infectie op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. Waar we vorige week nog een stijging van 130 patiėnten voor de kiezen kregen, zijn de deze week een hele kleine daling van 6 patiėnten. En nu hopen dat de daling aankomende week doorzet, en de IC afdelingen hiervan ook gaan profiteren.

Historische weekcijfers patiėnten met een Covid-19 infectie op de verpleegafdelingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekcijfers: Patiėnten met een Covid-19 infectie op IC afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen
Stijging: 11,5%

Met een stijging van 11,5%, en uitkomend op 730 patiėnten ziet het er niet al te rooskleurig uit op de IC afdelingen. Het hoge aantal hebben we niet meer behaald sinds op zijn minst oktober 2020. Volgens deskundigen bereikt dit zijn piek over twee weken, dus de IC afdelingen moeten zijn eventjes op zijn tandvlees bijten. Gelukkig blijft de uitstroom op de IC afdelingen ook op niveau.

Historische weekcijfers Patiėnten met een Covid-19 infectie op IC afdelingen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekcijfers: Ziekenhuisopnames Covid patiėnten
Stijging: 4,6%

Voor de vijfde week op rij een stijging betreft nieuwe opnames, maar gelukkig vlakt de stijging wel af t.o.v. vorige week. We komen uit op een stijging van 4,6%. Gelet op het feit dat de besmettingen dalen, hoop ik volgende week al een stagnering te zien of nog beter zelfs een kleine daling!

Historische weekcijfers Ziekenhuisopnames Covid patiėnten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekcijfers: IC-opnames Covid patiėnten
Stijging: 19,0%

Het was al een beetje te zien aan de weekcijfers van het aantal patienten op de IC afdelingen, maar de weekcijfers betreft de instroom op de IC afdelingen is gewoon echt hoog. Het komt deze week op een forse stijging van 19% uit. Ook dit aantal is het hoogste aantal sinds een hele lange tijd. De flinke stijging is vergelijkbaar met de laatste weken van december, alleen toen zagen we na die grote stijging een week later een daling. Ik vrees dat we dit aankomende week nog niet te zien krijgen.

Historische weekcijfers IC-opnames Covid patiėnten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekcijfers: Uitstroom Covid-19 patiėnten op de verpleegafdelingen
Stijging: 14,1%

Het tweede lichtpuntje van de weekcijfers is de uitstroom op de verpleegafdelingen. Die stijgt wederom met 14,1%. Dan hoor ik de mensen die altijd negatief zijn wel roepen: ''tsja, die belanden allemaal op de IC''. Echter is dit onjuist, want de nieuwe weekopnames op die IC afdelingen waren 344 patiėnten, terwijl de uitstroom om maar liefst 1716 patiėnten bedroeg. Je mag dus concluderen dat er heel veel mensen ook het ziekenhuis weer verlaten zonder een IC opname te hebben gehad. En laat mensen a.u.b. de walgelijke opmerkingen voor zich houden dat iedereen met een zuurstoftank naar huis wordt gestuurd,

Historische weekcijfers Uitstroom Covid-19 patiėnten op de verpleegafdelingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekcijfers: Uitstroom Covid patiėnten op de IC afdelingen
Stijging: 9,8%

Wederom een positief puntje, wat de uitstroom op de IC afdelingen is de hoogste van de afgelopen zes weken. Wetende ook dat de sterftecijfer aan de lage kant is, ziet het er na uit dat de overlevingskans van patiėnten met Covid-19 aan het stijgen is als je op de IC afdeling ligt. Zeker ook weer een erg positief feit.

Historische weekcijfers Uitstroom Covid patiėnten op de IC afdelingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekcijfers: Sterftegevallen Covid-19
Daling: 14,8%

En wederom een erg mooie daling van bijna 15% in de sterftegevallen. Die komen deze week net boven de 160 personen uit. Ieder overlijden is een droevige zaak, maar ben wel blij dat steeds minder mensen overlijden. Ben wel benieuwd nu er een forse stijging op de IC afdelingen is, wat dit met de sterftegevallen gaat doen. Maar dit mag ook wederom een erg positief lichtpuntje worden genoemd.

Weekcijfers besmettingen per provincie


Even ook deze module meegenomen in mijn weekcijfers, en daarin is duidelijk te zien dat op provincie niveau we al forse dalingen zien in de besmettingen. Utrecht, Drenthe en Groningen noteren al een daling van 10%, terwijl Limburg een zorgenkindje blijft met een aparte stijging van 23,6%.

Conclusie die we uit de weekcijfers trekken is dat de IC afdeling gewoon een forse stijging te pakken heeft. En hoewel de kenners verwachten dat de piek pas over twee weken is, hoop ik echt dat ze er wederom naast zitten en deze week de piek was. Positieve punten is de stagnatie/lichte daling die we zien op de verpleegafdelingen, wederom een daling qua sterftegevallen en besmettingcijfers die morgen in hun weekcijfers ook een daling gaan laten zien.

Mensen, allemaal nog een hele fijne eerste paasdag. Morgen ben ik er weer, met dan de uitgebreide kijk in het buitenland en de publicatie van mijn weekcijfers betreft de besmettingen.
pi_198852147
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 17:13 schreef Oliver23 het volgende:
Goedemiddag, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van zondag 4 april 2021 (eerste paasdag). En dan met name het positieve Coronanieuws, maar altijd wel met een realistische kijk daarop.

Het is zondag, de dag dat ik weer mijn weekcijfers presenteer. Kort de weekcijfers samenvatten, er zijn duidelijke lichtpuntjes te zien en een flinke tik voor de IC afdelingen.

Even ook deze module meegenomen in mijn weekcijfers, en daarin is duidelijk te zien dat op provincie niveau we al forse dalingen zien in de besmettingen. Utrecht, Drenthe en Groningen noteren al een daling van 10%, terwijl Limburg een zorgenkindje blijft met een aparte stijging van 23,6%.

Conclusie die we uit de weekcijfers trekken is dat de IC afdeling gewoon een forse stijging te pakken heeft. En hoewel de kenners verwachten dat de piek pas over twee weken is, hoop ik echt dat ze er wederom naast zitten en deze week de piek was. Positieve punten is de stagnatie/lichte daling die we zien op de verpleegafdelingen, wederom een daling qua sterftegevallen en besmettingcijfers die morgen in hun weekcijfers ook een daling gaan laten zien.

Mensen, allemaal nog een hele fijne eerste paasdag. Morgen ben ik er weer, met dan de uitgebreide kijk in het buitenland en de publicatie van mijn weekcijfers betreft de besmettingen.
Man, man, man wat heb je er weer een werk aan gehad, dank maar weer voor deze heldere en uitgebreide uiteenzetting! Jij en alle anderen ook een fijne verdere Pasen gewenst! ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  Public Relations / Redactie Film zondag 4 april 2021 @ 17:28:57 #63
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198852296
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:49 schreef Sangha het volgende:

[..]

Thanx voor de uitleg!

En hoe zit het met de effectiviteit van 1 prik AZ, stel dat die tweede niet doorgaat en combineren niet mag. Hoe goed ben je beschermd met 1 prik? Het is lastig voor me dat te vinden in al die verwarrende (voor mij) nieuwsberichten. Misschien dat jij het voor mij kan beantwoorden?

Waarvoor dank. :)
Volgens mij is 1 prik al ruim voldoende tegen opnames, maar wel kans op symptomen. Klopt dat?
pi_198852323
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 17:28 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Volgens mij is 1 prik al ruim voldoende tegen opnames, maar wel kans op symptomen. Klopt dat?
Thanx, Daar zou ik al zo blij mee zijn. Heb er nu 1 gehad, als een flinke griep van een week het 'worst case scenario' is dan heb ik daar helemaal vrede mee. Als het maar niet erger is. ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198853028
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 17:31 schreef Sangha het volgende:

[..]

Thanx, Daar zou ik al zo blij mee zijn. Heb er nu 1 gehad, als een flinke griep van een week het 'worst case scenario' is dan heb ik daar helemaal vrede mee. Als het maar niet erger is. ;)
A single dose of AstraZeneca's shot was 76% effective at protecting against COVID-19 with symptoms for at least 90 days, according to late-stage-trial data published in The Lancet on February 19. The study authors also reported that one dose provided 100% protection against hospitalization, but the numbers were small.

Based on his reading of existing studies, Evans said the single-dose efficacy for AstraZeneca's vaccine was probably at least 70% against COVID-19 with symptoms for the first 90 days. After this time period, it's unclear, he said.


https://www.businessinsid(...)ional=true&r=US&IR=T
Before I die, I’m going to eat a bag of unpopped popcorn. That should make the cremation a little more interesting.
  zondag 4 april 2021 @ 18:26:46 #66
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198853036
quote:
5s.gif Op zondag 4 april 2021 17:11 schreef Sangha het volgende:

[..]

Hoe gaat het met jou nou? Nog na-klachten verder of weer helemaal ok?
[..]

Ja gelukkig weer helemaal goed, bedankt voor het vragen :)

Enige waar ik nog last van heb is een flink verslechterde conditie. Nu voornamelijk met hardlopen weer aan het opbouwen en daar zit qua tempo en gevoel gelukkig weer een stijgende lijn is.
  zondag 4 april 2021 @ 18:39:37 #67
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198853201
quote:
10s.gif Op zondag 4 april 2021 16:50 schreef Sangha het volgende:

[..]

Hahaha! Zo las ik het ook! _O-
_O_
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 17:00 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Je weet wat ik bedoel :P Geen stijging van 93 :D
Heel goed. Want mensen die hier alleen negativitet komen brengen hebben hier niets te zoeken. o|O

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198854097
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 16:49 schreef Sangha het volgende:

[..]

Thanx voor de uitleg!

En hoe zit het met de effectiviteit van 1 prik AZ, stel dat die tweede niet doorgaat en combineren niet mag. Hoe goed ben je beschermd met 1 prik? Het is lastig voor me dat te vinden in al die verwarrende (voor mij) nieuwsberichten. Misschien dat jij het voor mij kan beantwoorden?

Waarvoor dank. :)
Volgens mij was de punt estimate daarvoor iets hoger dan bij Janssen, maar de onzekerheid eromheen iets groter. Ongeveer gelijk dus aan Janssen. Maar dat is maar tot dag 90 berekend, omdat men toen boosters toediende, maar bij Janssen is het maar tot dag 56 berekend. Volgens mij is het nut van de booster vooral ook om de beschermingsduur (flink) te verlengen, de effectiviteit wordt erdoor niet drastisch verhoogd (bij Pfizer en Moderna is de effectiviteit na 1 prik ook al iets van 80%, hoger dus dan Janssen en AZ). Maar tot dag 90 was het eigenlijk wel constant bij AZ, en als het dan afneemt, dan neemt het ook echt niet af naar 0 in een paar weken, dat zal veel geleidelijker gaan.

Edit: Dat zijn dus cijfers over symptomen, de bescherming tegen ernstige covid/opname liggen hoger.
pi_198854409
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 18:26 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Ja gelukkig weer helemaal goed, bedankt voor het vragen :)

Enige waar ik nog last van heb is een flink verslechterde conditie. Nu voornamelijk met hardlopen weer aan het opbouwen en daar zit qua tempo en gevoel gelukkig weer een stijgende lijn is.
Geen dank! Ja ik hoor het vaker, dat mensen nog lang last houden van moeheid en conditie. Wel fijn dat dat ook aan het verbeteren is nu. :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198854464
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 18:26 schreef pullup het volgende:

[..]

A single dose of AstraZeneca's shot was 76% effective at protecting against COVID-19 with symptoms for at least 90 days, according to late-stage-trial data published in The Lancet on February 19. The study authors also reported that one dose provided 100% protection against hospitalization, but the numbers were small.

Based on his reading of existing studies, Evans said the single-dose efficacy for AstraZeneca's vaccine was probably at least 70% against COVID-19 with symptoms for the first 90 days. After this time period, it's unclear, he said.


https://www.businessinsid(...)ional=true&r=US&IR=T
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 19:42 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Volgens mij was de punt estimate daarvoor iets hoger dan bij Janssen, maar de onzekerheid eromheen iets groter. Ongeveer gelijk dus aan Janssen. Maar dat is maar tot dag 90 berekend, omdat men toen boosters toediende, maar bij Janssen is het maar tot dag 56 berekend. Volgens mij is het nut van de booster vooral ook om de beschermingsduur (flink) te verlengen, de effectiviteit wordt erdoor niet drastisch verhoogd (bij Pfizer en Moderna is de effectiviteit na 1 prik ook al iets van 80%, hoger dus dan Janssen en AZ). Maar tot dag 90 was het eigenlijk wel constant bij AZ, en als het dan afneemt, dan neemt het ook echt niet af naar 0 in een paar weken, dat zal veel geleidelijker gaan.

Edit: Dat zijn dus cijfers over symptomen, de bescherming tegen ernstige covid/opname liggen hoger.
Ah fijn te weten. Dank voor de moeite heren, wordt gewaardeerd. :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198854479
Coronagolf sneller voorbij als gedacht.
pi_198854488
quote:
14s.gif Op zondag 4 april 2021 20:10 schreef Sangha het volgende:

[..]


[..]

Ah fijn te weten. Dank voor de moeite heren, wordt gewaardeerd. :)
Ook namens mij bedankt :)
pi_198855030
Eigenlijk zijn de effectiviteitscijfers van alle vaccins dermate goed na de eerste vaccinatie dat ik me er wel over verbaas waarom ze niet, afgezien van 70+ en kwetsbaren, zoveel mogelijk mensen eerst 1x vaccineren, of iig met 3 maanden ertussen. Je ziet het effect nu in de UK, terwijl men eigenlijk nu pas begint met het geven van de 2e prik bij veel mensen in de UK. Liever 10 miljoen mensen voor 70% beschermd, en nog steeds vrijwel 100% tegen ziekenhuisopname, dan 5 miljoen voor 80-90% beschermd.
pi_198855277
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 20:46 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Eigenlijk zijn de effectiviteitscijfers van alle vaccins dermate goed na de eerste vaccinatie dat ik me er wel over verbaas waarom ze niet, afgezien van 70+ en kwetsbaren, zoveel mogelijk mensen eerst 1x vaccineren, of iig met 3 maanden ertussen. Je ziet het effect nu in de UK, terwijl men eigenlijk nu pas begint met het geven van de 2e prik bij veel mensen in de UK. Liever 10 miljoen mensen voor 70% beschermd, en nog steeds vrijwel 100% tegen ziekenhuisopname, dan 5 miljoen voor 80-90% beschermd.
Ja als die bescherming zo hoog is al na 1 prik, dan is dat een betere en meer logische optie inderdaad!
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198857440
quote:
Inderdaad wat hier door een aantal oplettende users reeds was gemeld zitten we waarschijnlijk al aan de piek van de reguliere ziekenhuisbezetting en bijna aan de piek van de IC. Tijd dat er wat minder geregeerd wordt op worse case scenarios die steeds niet uitkomen (en nee dat ligt niet puur aan de maatregelen)

------

Half april zouden 800 coronapatiėnten op de ic liggen. Dat lijkt de piek te gaan worden – een piekje, maar zeker niet zoveel als de angstscenario’s ons voorschotelden. Wel zijn er grote onzekerheidsmarges in de modellen, zoals altijd.

Op dit moment liggen er 730 mensen op de ic. Dat aantal zal dus nog ietsjes stijgen, maar ’code zwart’, waarbij mensen een bed moet worden geweigerd, lijkt er wederom niet van te komen.

Modellen
In de coronacrisis lijken de modellen over het algemeen aardig te kloppen, maar deels omdat grote onzekerheidsmarges worden aangehouden. Wel zijn er enkele grote rekenfouten gemaakt. Bovendien komen de worst case-scenario’s nooit uit. Zo werd voor de Britse variant in een ongunstig scenario 170.000 besmettingen per dag voorspeld. Een volledig uit de lucht gegrepen idee. De Britse variant is inmiddels alom vertegenwoordigd. De cijfers bleken gestoeld op een verkeerd R-getal én een fout startpunt dat hoger lag dan de werkelijke situatie, zo vogelde de Volkskrant eerder uit. Tegelijkertijd werd in de zomer van 2020 te positief gedacht over corona, dat toen vrijwel was verdwenen.
Alpha kenny one
pi_198857955
quote:
1s.gif Op zondag 4 april 2021 22:49 schreef falling_away het volgende:

Modellen
In de coronacrisis lijken de modellen over het algemeen aardig te kloppen, maar deels omdat grote onzekerheidsmarges worden aangehouden. Wel zijn er enkele grote rekenfouten gemaakt. Bovendien komen de worst case-scenario’s nooit uit. Zo werd voor de Britse variant in een ongunstig scenario 170.000 besmettingen per dag voorspeld. Een volledig uit de lucht gegrepen idee. De Britse variant is inmiddels alom vertegenwoordigd. De cijfers bleken gestoeld op een verkeerd R-getal én een fout startpunt dat hoger lag dan de werkelijke situatie, zo vogelde de Volkskrant eerder uit. Tegelijkertijd werd in de zomer van 2020 te positief gedacht over corona, dat toen vrijwel was verdwenen.
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Je houdt geen grote onzekerheidsmarges aan, de kwaliteit van de data die je hebt, en de onzekerheid en variabiliteit in die data bepaald de onzekerheid in je model, maar daar kun je niet omheen. Als je het model een preciezere voorspelling laat maken, zal je voorspelling vaker fout zijn, en dat wil je niet. Daarom roep ik ook al een poosje dat ze de R 'beter' moeten bepalen, en dat houdt eigenlijk vooral in dat ze hem niet zo precies moeten rapporteren, en juist een bredere onzekerheid aan moeten houden. Nu verandert de R in een paar dagen zoveel dat het niet eens in de onzekerheidsrange valt van de vorige schatting, dat klopt niet (en het feit dat de puntschatting altijd precies in het midden van de onzekerheid lijkt te liggen, dan klopt ook niet).
En daar komt bij, je wilt niet dat je worst case scenario uitkomt! Daarom worden er maatregelen genomen. Het RIVM heeft vrij goed voorspelt eigenlijk, wanneer de Britse variant verantwoordelijk zou zijn voor het grootste deel van de besmettingen. En als er geen maatregelen voor waren genomen waren er zeker wel (veel) meer besmettingen geweest. Met veel maatregelen is toch de laatste golf gegroeid, en die is nu vrijwel volledig te danken aan de Britse variant.
Ik ben wel benieuwd eigenlijk naar dat Volkskrant artikel. Achteraf is makkelijk praten, de data van de Britse variant, in het begin (dec-jan) was verontrustend, maar had ook een grote onzekerheid.

In deze video leggen ze heel wat meer uit over hoe ze (het RIVM) het eea modelleren:
pi_198858078
@George_of_the_Jungle sorry ben het echt niet met je eens. Het RIVM heeft er zo geweldig grof naast gezeten dat ze steeds meer geloofwaardigheid verliezen. We zouden namelijk zelfs met een lockdown nog vrijwel zeker aan code zwart zitten in Nederland ergens in februari, later werd dit verplaatst naar maart/april.

Sindsdien zijn de maatregelen zeer tegen het advies van het RIVM in wat versoepeld met open scholen etc en nog steeds kun je max. spreken van een 'golfje'. Intussen ontstaat er wel verschrikkelijk veel schade door de lockdown, zowel economisch als psychisch, maar daar zal het RIVM nooit op afgerekend worden en dat is m.i. onterecht.

Iedereen kan wel van de meest zwarte scenario's uitgaan en alles dichtgooien, en dan achteraf zeggen dat het niet nodig was maar 'better safe than sorry'.. daar heb je geen RIVM voor nodig.. dat gaat mij echt veel te ver en het is een grote schande.
Alpha kenny one
pi_198858275
@George_of_the_Jungle ja en nee, ik vind dat het RIVM in deze een vrij matige rol heeft gespeelt, men blijft besmettingscijfers maar baseren op de eigen GGD besmettings constateringen, voor mij is het heel simpel, men had veel beter naar de UK moeten kijken waar men op 12 januari al de piek had bereikt qua opnames, een moment dat er nog amper vaccinatie effect te zien is gweest en bovendien de Britse variant al dominant was.

Bovendien kan je wel een model maken waarbij je zegt over 5 weken kan de IC bezetting 600 zijn, maar ook 5000, ja hallo zo kan ik ook wel een voorspelling voor een voetbal wedstrijd maken: Ergens tussen 0-2 en 6-1, kom op zeg, dan moet je gewoon eerlijk zeggen: We hebben werkelijk geen idee, ga maar van het slechtste uit.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198860507
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 23:44 schreef raptorix het volgende:
@:George_of_the_Jungle ja en nee, ik vind dat het RIVM in deze een vrij matige rol heeft gespeelt, men blijft besmettingscijfers maar baseren op de eigen GGD besmettings constateringen, voor mij is het heel simpel, men had veel beter naar de UK moeten kijken waar men op 12 januari al de piek had bereikt qua opnames, een moment dat er nog amper vaccinatie effect te zien is gweest en bovendien de Britse variant al dominant was.

Bovendien kan je wel een model maken waarbij je zegt over 5 weken kan de IC bezetting 600 zijn, maar ook 5000, ja hallo zo kan ik ook wel een voorspelling voor een voetbal wedstrijd maken: Ergens tussen 0-2 en 6-1, kom op zeg, dan moet je gewoon eerlijk zeggen: We hebben werkelijk geen idee, ga maar van het slechtste uit.
Hoor je niet voorslaat het graag wilt horen? Zodat je daarna lekker selectief verontwaardigd kan zijn?
  maandag 5 april 2021 @ 09:35:56 #81
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_198860604
twitter

Het model zegt krak (rode kader is de waarneming).
pi_198860806
quote:
10s.gif Op maandag 5 april 2021 09:22 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Hoor je niet voorslaat het graag wilt horen? Zodat je daarna lekker selectief verontwaardigd kan zijn?
Ik heb zelf ook meerdere malen aangetoont waarom ze de mist in gaan, en dat komt vrij aardig uit.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Moderator maandag 5 april 2021 @ 09:58:20 #83
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_198860841
quote:
1s.gif Op maandag 5 april 2021 09:35 schreef Aventura het volgende:
[ twitter ]
Het model zegt krak (rode kader is de waarneming).

Oke. En wat wordt bedoeld met "krak" ?
pi_198861464
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 09:58 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Oke. En wat wordt bedoeld met "krak" ?
De werkelijkheid is positiever dan het model. *O*
  maandag 5 april 2021 @ 10:54:04 #85
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_198861482
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 09:58 schreef dick_laurent het volgende:

[..]

Oke. En wat wordt bedoeld met "krak" ?
de breuk met het model (in dit geval dus positief, want lager)
  Moderator maandag 5 april 2021 @ 10:56:58 #86
5428 crew  miss_sly
pi_198861509
Is dat op zichzelf ook niet wat Van Dissel hierover zei? Dat dit model geen rekening houdt met het effect van vaccinaties bijvoorbeeld. Omdat dat moeilijk mee te nemen is, aangezien niet precies te voorspellen is wanneer hoeveel mensen gevaccineerd voor de 1e en 2e keer en het effect ervan op de cijfers?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198861639
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 10:56 schreef miss_sly het volgende:
Is dat op zichzelf ook niet wat Van Dissel hierover zei? Dat dit model geen rekening houdt met het effect van vaccinaties bijvoorbeeld. Omdat dat moeilijk mee te nemen is, aangezien niet precies te voorspellen is wanneer hoeveel mensen gevaccineerd voor de 1e en 2e keer en het effect ervan op de cijfers?
Een combinatie van alles eigenlijk, maar niemand kan dat precies zeggen omdat als je veel parameters wijzigt, of geen medisch bewijs hebt is dat moeilijk vast te stellen.
Van Dissel ging in Januari uit van 3 miljoen mensen die Corona hebben gehad, kortom het is redelijk om te denken dat dit nu ergens tussen de 4-5 ligt. Neem daarbij ook nog eens 1.5 miljoen man die gevaccineerd zijn en je komt al een heel eind.

Daarnaast gaat men er voorzichtig van uit dat seizoenseffect positief werkt en de Britse variant toch minder besmettelijk lijkt.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 5 april 2021 @ 11:12:25 #88
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_198861697
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 11:08 schreef raptorix het volgende:

[..]

Een combinatie van alles eigenlijk, maar niemand kan dat precies zeggen omdat als je veel parameters wijzigt, of geen medisch bewijs hebt is dat moeilijk vast te stellen.
Van Dissel ging in Januari uit van 3 miljoen mensen die Corona hebben gehad, kortom het is redelijk om te denken dat dit nu ergens tussen de 4-5 ligt. Neem daarbij ook nog eens 1.5 miljoen man die gevaccineerd zijn en je komt al een heel eind.

Daarnaast gaat men er voorzichtig van uit dat seizoenseffect positief werkt en de Britse variant toch minder besmettelijk lijkt.
Dit zegt Ockhuijsen erover:

twitter
  maandag 5 april 2021 @ 13:02:32 #89
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198863071
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 11:12 schreef Aventura het volgende:

[..]

Dit zegt Ockhuijsen erover:

[ twitter ]
Ja, wat zegt 'ie dan? o|O
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198863091
Vandaag 2e Paasdag. Het zou kunnen dat er gisteren minder getest en gevaccineerd is door de Paasdagen, we moeten de cijfers niet te rooskleurig zien denk ik.

Mijn moeder kon ook kiezen tussen vandaag en morgen voor haar eerste prik, ze heeft ook bewust morgen gekozen om met de Pasen niet bezig te zijn met een prik halen en zich wellicht wat slechter te voelen. En ik denk dat ze daarin niet heel uniek zal zijn, die ene dag zal het verschil niet meer maken.
pi_198863130
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 13:04 schreef GereDathan het volgende:
Vandaag 2e Paasdag. Het zou kunnen dat er gisteren minder getest en gevaccineerd is door de Paasdagen, we moeten de cijfers niet te rooskleurig zien denk ik.

Mijn moeder kon ook kiezen tussen vandaag en morgen voor haar eerste prik, ze heeft ook bewust morgen gekozen om met de Pasen niet bezig te zijn met een prik halen en zich wellicht wat slechter te voelen. En ik denk dat ze daarin niet heel uniek zal zijn, die ene dag zal het verschil niet meer maken.
Als je dan toch de keuze hebt geef ik haar groot gelijk, hopelijk gaat het morgen meevallen
pi_198863253
quote:
8s.gif Op maandag 5 april 2021 13:02 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Ja, wat zegt 'ie dan? o|O
https://twitter.com/steeph/status/1378811498500349969
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198863401
quote:
17s.gif Op maandag 5 april 2021 13:08 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Als je dan toch de keuze hebt geef ik haar groot gelijk, hopelijk gaat het morgen meevallen
Gelukkig Pfizer, die hebben weinig serieuze bijwerkingen voor zover ik weet. Beetje niet lekker voelen en wat koorts. AZ heeft wat meer bijwerkingen over het algemeen, maar ook over het algemeen niet spannend.

Ze belde afgelopen vrijdag en was ook overrompeld dat ze vandaag al kon, stonden natuurlijk al wat dingetjes in verband met Pasen (gespreid bezoek over 3 dagen), dus dan is het wel makkelijker op de dinsdag :)

Hoop ook dat het meevalt, wel een fijn idee dat het nu ook in mijn familie dichtbij gebeurd.
pi_198863759
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 13:28 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Gelukkig Pfizer, die hebben weinig serieuze bijwerkingen voor zover ik weet. Beetje niet lekker voelen en wat koorts. AZ heeft wat meer bijwerkingen over het algemeen, maar ook over het algemeen niet spannend.

Ze belde afgelopen vrijdag en was ook overrompeld dat ze vandaag al kon, stonden natuurlijk al wat dingetjes in verband met Pasen (gespreid bezoek over 3 dagen), dus dan is het wel makkelijker op de dinsdag :)

Hoop ook dat het meevalt, wel een fijn idee dat het nu ook in mijn familie dichtbij gebeurd.
Ja fijn gevoel hč als je ouders zijn gevaccineerd... en hopen dat de dag snel komt dat je ze weer een warme knuffel kan geven, het is je gegund! Mijn moeder heeft de vaccinatie al, mijn vader komende week, geeft een fijn idee. ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198863874
quote:
14s.gif Op maandag 5 april 2021 13:49 schreef Sangha het volgende:

[..]

Ja fijn gevoel hč als je ouders zijn gevaccineerd... en hopen dat de dag snel komt dat je ze weer een warme knuffel kan geven, het is je gegund! Mijn moeder heeft de vaccinatie al, mijn vader komende week, geeft een fijn idee. ^O^
Paps moet nog even wachten, die is een paar jaar jonger. Helaas mocht hij niet mee, dat is weer afgeschaft. Maar hij is niet zoveel jonger dat het nog maanden duurt gelukkig.

Maar inderdaad en fijn idee, blij dat jullie al verder op weg zijn!
  maandag 5 april 2021 @ 14:05:34 #96
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198864015
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een stijging op de IC’s en op de verpleegafdelingen. In totaal is het een stijging van 57 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.374 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.300.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- maandag 5 april: 746 (absolute stijging 16; relatieve stijging 2,2%);
- zondag 4 april: 730 (absolute daling 4; relatieve daling 0,5%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%);
- donderdag 1 april: 688 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%);
- woensdag 31 maart: 681 (absolute daling 1; relatieve daling 0,1%);
- dinsdag 30 maart: 682 (absolute stijging 7; relatieve daling 1,0%);
- maandag 29 maart: 675 (absolute stijging 20; relatieve stijging 3,1%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- maandag 5 april: 1.628 (absolute stijging 41; relatieve stijging 2,6%);
- zondag 4 april: 1.587 (absolute daling 27; relatieve daling 1,7%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 1 april: 1.639 (absolute daling 14; relatieve daling 0,8%);
- woensdag 31 maart: 1.653 (absolute daling 75; relatieve daling 4,3%);
- dinsdag 30 maart: 1.728 (absolute stijging 61; relatieve stijging 3,7%);
- maandag 29 maart: 1.667 (absolute stijging 93; relatieve stijging 4,6%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198864096
Instroom 205. Dat is niet heel laag, maar gelukkig nog steeds rond de 200.
  maandag 5 april 2021 @ 14:12:57 #98
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198864140
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 14:09 schreef GereDathan het volgende:
Instroom 205. Dat is niet heel laag, maar gelukkig nog steeds rond de 200.
Ja, en maandag is altijd een ongunstige dag. Al zeggen we dat volgens mij inmiddels van elke dag in de week. _O-
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198864398
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 23:44 schreef raptorix het volgende:
@:George_of_the_Jungle ja en nee, ik vind dat het RIVM in deze een vrij matige rol heeft gespeelt, men blijft besmettingscijfers maar baseren op de eigen GGD besmettings constateringen, voor mij is het heel simpel, men had veel beter naar de UK moeten kijken waar men op 12 januari al de piek had bereikt qua opnames, een moment dat er nog amper vaccinatie effect te zien is gweest en bovendien de Britse variant al dominant was.

Bovendien kan je wel een model maken waarbij je zegt over 5 weken kan de IC bezetting 600 zijn, maar ook 5000, ja hallo zo kan ik ook wel een voorspelling voor een voetbal wedstrijd maken: Ergens tussen 0-2 en 6-1, kom op zeg, dan moet je gewoon eerlijk zeggen: We hebben werkelijk geen idee, ga maar van het slechtste uit.
Wat mij opviel in de video over het modelleren waren 2 dingen:
1) Men gebruikt wel cijfers uit het buitenland maar lijkt daarmee heel terughoudend en wantrouwend. Het lijkt er bijna op alsof ze ervanuit gaan dat het virus zich in Nederland wezenlijk anders zal gedragen dan in de UK of Denemarken. Er wordt samengewerkt met Belgie, Zwitserland, maar niet echt met Duitsland. Maar waarom telkens zelf het wiel uitvinden?
Ik denk dat men in de UK behoorlijk is geschrokken van de Kent variant (zoas de Engelse variant in de UK genoemd wordt) dat de compliance flink hoog werd. Kerst werd een paar dagen voor kerst afgeschaft, en in de vorige lockdown (begin november tot begin december) was het aantal cases flink gegroeid. Toen de UK op 4 januari weer in lockdown ging zag het er echt al slecht uit weer, toen waren er al meer dan 3.000 ziekenhuisopnames per dag en ging het aantal mensen wat aan een ventilator lag met meer dan 100 per dag omhoog en lag boven de 2.000. In veel landen werd in lockdown de piek ongeveer 2 weken na het begin van de lockdown bereikt, maar dat was in de UK opmerkelijk snel. Wel was er al een effect te zien van de vaccins rond half januari, maar vrijwel alleen bij de 80+ die vanaf 9 december werden gevaccineerd.
Het blijft gewoon heel moeilijk om landen onderling te vergelijken, maar ook om uit te pluizen wat nu echt effect heeft gehad. Vaccinatie zal half januari een effect hebben gehad onder de 80-plussers (hun aandeel nam toen al af), de compliance zal groter zijn geweest omdat de schrik van de Engelse variant nog vers was en er echt veel mensen in de ziekenhuizen lagen, en de Engelse variant is ook echt wel besmettelijker en lijdt hoogstwaarschijnlijk ook wel tot procentueel meer opnames.
Maar Engeland is heel hard gedaald, net als Ierland, Portugal, Spanje, Zuid-Afrika.
Wat dat betreft is Nederland ook een beetje een apart geval. Niet zulke hoge pieken, niet zulke diepe dalen, een beetje zoals Nederland ook is: gematigd, lekker polderen. Dingen worden niet zo losgelaten dat het echt uit de hand loopt, maar er wordt ook niet zo hard ingegrepen dat het virus echt ver wordt teruggedrongen.



Het tweede wat me opviel in de video is het gedraai om met redenen te komen om 'het model' niet vrij te geven. Dan brengen ze privacy redenen naar voren: Als er in de data staat dat het een man is, met geboortedatum x, en uit gemeente y, dan kun je mogelijk de persoon identificeren. En ze maken zich ook zorgen wanneer mensen data uit verschillende bronnen combineren en daardoor personen kunnen identificeren.
Maar ik vraag me echt af of ze het model op gemeente niveau en met geboortedatum individuen laten rekenen, dat lijkt me onnodig omslachtig. Waarom niet stedelijk en ruraal en mogelijk per provincie, en verder per leeftijdsgroep ipv geboortedatum? In principe, zeggen ze, zou iedereen tot een model moeten kunnen komen met ongeveer dezelfe uitkomsten, op basis van de data die ze delen. @VoMy deed dat vrij aardig, maar die mag hier niet meer posten helaas.

Maar verder, hoe verder in de tijd een model voorspelt, hoe groter de onzekerheid, dat is nu eenmaal zo. En ze gaan er bij de verschillende modellen altijd vanuit dat overige omstandigheden gelijk blijven, wat lang niet altijd het geval is. Regels worden aangepast bijvoorbeeld, maar voor de modellen is dat een ander scenario, een ander model. Lastiger wordt het als het gedrag van mensen gedurende de tijd verandert. Compliance wordt minder als het verschil tussen voorspelling en werkelijheid groter wordt, gedurende het verloop van het voorjaar gaan mensen meer tijd buiten doorbrengen, de besmettelijkheid van het virus verandert waarschijnlijk onder invloed van het warmer wordende weer (iets waar eigenlijk nog maar weinig harde data over voorhanden is, en dus moeilijk gemodelleerd kan worden).

Maar jou laatste zin heeft ook wel een punt: "We hebben werkelijk geen idee, ga maar van het slechtste uit".
Het beste wat je kunt doen bij een voorspelling in een pandemie is van het slechtste uitgaan, en bij voorspellingen op basis van modellen heb je altijd aannames, en dus onzekerheid. Bij het begin, of bij nieuwe fases in een pandemie (een nieuwe variant) is de data van minder kwaliteit en zul je dus meer aannames moeten doen en dus meer onzekerheid in je modellen hebben, waardoor het slechtste scenario ook een stuk slechter wordt, maar dat is wel het scenario wat je het hardst wilt vermijden (wat gelukkig totnutoe steeds gelukt is) en waar je dus rekening mee moet houden, en dus maatregelen (deels) op moet baseren.

Zou jij de politicus zijn die zegt: "De modellen voorpellen dat het superslecht zal gaan als we geen heel stricte maatregelen nemen, maar ik denk dat het wel mee zal vallen, dus we gaan geen maatregelen nemen?" Een beetje a-la Bolsonaro?

Kan het beter? Altijd. Had het achteraf gezien beter gekund? Zeker. Maar op zich denk ik dat het RIVM in de loop van de tijd het niet slecht gedaan heeft.
pi_198864518
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 14:12 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Ja, en maandag is altijd een ongunstige dag. Al zeggen we dat volgens mij inmiddels van elke dag in de week. _O-
Ja lol, inderdaad! Daar is inmiddels geen peil/pijl meer op te trekken. :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198864524
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 23:31 schreef falling_away het volgende:
@:George_of_the_Jungle sorry ben het echt niet met je eens. Het RIVM heeft er zo geweldig grof naast gezeten dat ze steeds meer geloofwaardigheid verliezen. We zouden namelijk zelfs met een lockdown nog vrijwel zeker aan code zwart zitten in Nederland ergens in februari, later werd dit verplaatst naar maart/april.

Sindsdien zijn de maatregelen zeer tegen het advies van het RIVM in wat versoepeld met open scholen etc en nog steeds kun je max. spreken van een 'golfje'. Intussen ontstaat er wel verschrikkelijk veel schade door de lockdown, zowel economisch als psychisch, maar daar zal het RIVM nooit op afgerekend worden en dat is m.i. onterecht.

Iedereen kan wel van de meest zwarte scenario's uitgaan en alles dichtgooien, en dan achteraf zeggen dat het niet nodig was maar 'better safe than sorry'.. daar heb je geen RIVM voor nodig.. dat gaat mij echt veel te ver en het is een grote schande.
Dat een voorspelling van het RIVM niet uitkomt wilt niet zeggen dat ze er grof naastzaten. Aangezien wat er daadwerkelijk gebeurd afhankelijk is van maatregelen die genomen worden op basis van wat het RIVM voorspelt.
In de video vergelijken ze het ook met een weersvoorspelling. Als voorspelt wordt dat de wegen glad worden en er veel ongelukken zullen gebeuren, dan wordt er gestrooid, en zijn de wegen niet glad en gebeuren er niet zoveel ongelukken. Was de voorspelling dan verkeerd?
En het RIVM houdt zich niet bezig met de economische impact, dat is iets wat de regering moet meenemen in zijn afwegingen over het al dan niet implementeren van maatregelen. Dus daar zou je inderdaad niet het RIVM op moeten afrekenen, maar de regering.
De psychische impact wordt inderdaad nog steeds wel erg onderbelicht in mijn ogen, en dat valt toch wel weer in het vakgebied van het RIVM, maar daar hoor je ze niet veel over.
Maar over het algemeen vind ik wel dat men in NL en Europa niet ontevreden moet zijn met hoe de pandemie aangepakt is. Liever dit, dan wat je bijvoorbeeld in Brazilie ziet gebeuren. Dat wilt niet zeggen dat ik het fijn vind hoe het gegaan is, maar ik besef me vooral dat het veel erger had gekund, zowel qua gezondheidszorg als economische impact.
pi_198864530
@George_of_the_Jungle Eens met je conclusies, persoonlijk denk ik dat we in Nederland nooit een derde golf hebben gehad, feitelijk zitten we in een lange 2e golf die in december wat ingedeukt is door maatregelen en vervolgens weer wat stijgt door de Britse variant. Ik denk ook dat we een combinatie hebben van relatief hoge groepsimmuniteit gecombineerd met een weinig effectieve maatregelen, maar goed ik denk dat in de toekomst met terugwerkende kracht redelijk nauwkeurig bekeken kan worden wat geholpen heeft en wat niet, zelf ben ik ik redelijk overtuigt dat het sluiten van scholen en BSO's contraproductief heeft gewerkt voor de besmetting van ouderen, en dat men teveel heeft gefocussed op het laag houden van besmettingen in het geheel, een hogere focus op het scheiden van deze groep had meer prioriteit moeten hebben, ik zie het helaas tot op de dag niet terugkomen, alles wat Rutte roept is: Blijf thuis, wat juist contra productief werkt.....
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198864694
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 11:12 schreef Aventura het volgende:

[..]

Dit zegt Ockhuijsen erover:

[ twitter ]
En mogelijk dat mensen zich gemiddelde genomen toch net iets meer aan de maatregelen gehouden hebben omdat ze doorkregen dat het aantal besmettingen toenam en toch wel veel begon te worden. Dus bij twijfel nu net wel de 'goede' beslissing nemen ipv iets toch maar wel doen. Toch maar niet voor dat ene boodschapje naar de supermarkt wat je vergeten was, etc. Met een R net boven 1 kan dat net wel het verschil maken als een grote groep mensen zich net even iets anders gedraagd.
  maandag 5 april 2021 @ 15:00:11 #104
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198864769
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 14:41 schreef Sangha het volgende:

[..]

Ja lol, inderdaad! Daar is inmiddels geen peil/pijl meer op te trekken. :D
Het is peil, vriend.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198864826
quote:
14s.gif Op maandag 5 april 2021 15:00 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Het is peil, vriend.
Thanx, begon ineens te tweifelen. :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198864930
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 14:43 schreef raptorix het volgende:
@:George_of_the_Jungle Eens met je conclusies, persoonlijk denk ik dat we in Nederland nooit een derde golf hebben gehad, feitelijk zitten we in een lange 2e golf die in december wat ingedeukt is door maatregelen en vervolgens weer wat stijgt door de Britse variant. Ik denk ook dat we een combinatie hebben van relatief hoge groepsimmuniteit gecombineerd met een weinig effectieve maatregelen, maar goed ik denk dat in de toekomst met terugwerkende kracht redelijk nauwkeurig bekeken kan worden wat geholpen heeft en wat niet, zelf ben ik ik redelijk overtuigt dat het sluiten van scholen en BSO's contraproductief heeft gewerkt voor de besmetting van ouderen, en dat men teveel heeft gefocussed op het laag houden van besmettingen in het geheel, een hogere focus op het scheiden van deze groep had meer prioriteit moeten hebben, ik zie het helaas tot op de dag niet terugkomen, alles wat Rutte roept is: Blijf thuis, wat juist contra productief werkt.....
Het is nog steeds redelijk hoog water en kabbelt het wat, hopelijk wordt het snel weer eb.
Kinderen verspreiden het virus wel, maar kinderen zelf, en ook de meeste ouders van kinderen op basisscholen, vallen in leeftijdscategorien die nauwelijks in het ziekenhuis terechtkomen.
Alleen is het erg lastig ouderen over langere tijd op een mentaal gezonde manier gescheiden te houden zodat ze een stuk lager risico hebben om geinfecteerd te raken. Maar achteraf zal men inderdaad met een veel beter plan voor een toekomstige epidemie komen hopelijk!
pi_198864955
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 14:55 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

En mogelijk dat mensen zich gemiddelde genomen toch net iets meer aan de maatregelen gehouden hebben omdat ze doorkregen dat het aantal besmettingen toenam en toch wel veel begon te worden. Dus bij twijfel nu net wel de 'goede' beslissing nemen ipv iets toch maar wel doen. Toch maar niet voor dat ene boodschapje naar de supermarkt wat je vergeten was, etc. Met een R net boven 1 kan dat net wel het verschil maken als een grote groep mensen zich net even iets anders gedraagd.
Wat wellicht mee kan spelen is dat in December heel veel mensen thuis vakantie hebben genomen omdat ze nog veel dagen over hadden, ik kan de google mobility reports even niet vinden, maar volgens mij was dat wel te zien.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 5 april 2021 @ 15:13:37 #108
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198864981
quote:
80s.gif Op maandag 5 april 2021 15:04 schreef Sangha het volgende:

[..]

Thanx, begon ineens te tweifelen. :D
Het is weifelen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198865062
quote:
9s.gif Op maandag 5 april 2021 15:13 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Het is weifelen.
of twijfelen :)
  maandag 5 april 2021 @ 15:18:58 #110
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_198865084
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 5 april 2021 @ 15:19:53 #111
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198865098
quote:
17s.gif Op maandag 5 april 2021 15:17 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

of twijfelen :)
Het was een grap. *O*
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  maandag 5 april 2021 @ 15:21:46 #112
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198865128
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 t/m maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve tests: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 t/m maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve tests: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 t/m maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve tests: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 t/m maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve tests: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 t/m maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve tests: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 t/m maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve tests: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 t/m maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve tests: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 t/m maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve tests: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met maandag 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve tests: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve tests: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m 15 maandag februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve tests: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m 22 maandag februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve tests: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met maandag 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve tests: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 maart:
totaal: 31.457 (percentage positieve tests: 8,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 0,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m maandag 15 maart:
totaal: 38.752 (percentage positieve tests: 7,8%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 23,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m maandag 22 maart:
totaal: 45.145 (percentage positieve tests: 8,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 16,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 23 t/m maandag 29 maart:
Stijging t.o.v. week ervóór: 11,8% (percentage positieve tests: 8,6%)

dinsdag: 5.560
woensdag: 7.579
donderdag: 7.705
vrijdag: 7.562
zaterdag: 8.798
zondag: 7.430
maandag: 6.718


totaal: 50.452

Besmettingcijfers dinsdag 30 maart t/m maandag 5 april:
Daling t.o.v. week ervóór: 4,2 % (percentage positieve tests: 8,7%)

dinsdag: 5.828
woensdag: 7.633
donderdag: 7.827
vrijdag: 7.253
zaterdag: 7.628
zondag: 6.822
maandag: 5.320


totaal: 48.311


pi_198865130
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 15:19 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Het was een grap. *O*
I know, had bij(ei)gelezen maar wilde ook even een klei(ij)ne bij(ei)drage leveren :D
  maandag 5 april 2021 @ 15:22:15 #114
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198865133
5.365 positieve tests (ongecorrigeerd). Misschien met een vertekening door de paasdagen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  maandag 5 april 2021 @ 15:23:02 #115
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198865146
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 15:22 schreef Federer-fan het volgende:
5.365 positieve tests (ongecorrigeerd). Is een vertekening door de paasdagen, want het percentage positieve tests is nog steeds 8,7.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  maandag 5 april 2021 @ 15:27:58 #116
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198865227
Weekcijfers Positieve Tests
Daling: 4,2%


Na drie weken op rij een stijging in de wekelijkse besmettingcijfers, zien we dit keer in de weekcijfers een daling en lijkt het erop dat we qua besmettingen vorige week de piek bereikt hadden. We moeten enigszins nog wel voorzichtig zijn met dit soort uitspraken, omdat het een kleine daling is van 4,2% maar de vooruitzichten zijn erg goed.
pi_198865367
quote:
17s.gif Op maandag 5 april 2021 15:17 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

of twijfelen :)
Ik wist wel dat het twijfelen met een lange 'ij' was, was een reactie op FF! gelukkig begreep hij het wel. :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198865382
Een mooi bericht @Oliver23
Er is duidelijk een trendbreuk, de stijging lijkt eruit. Nu moeten we niet vergeten dat we ook Pasen hebben, maar dat is een stuk minder belangrijk dan Kerst. Ik denk dat het aantal mensen wat zich laat testen wel wat minder is.

Maar al met al biedt dit uitzicht op betere tijden. Als dit afvlakking is dan ben ik al blij. Als we de komende week rond dezelfde cijfers hangen dan maakt dat de weg vrij voor dalingen daarna. Op dat moment komen we qua vaccinaties ook langzaamaan op het punt dat heel 60+ zijn eerste prik heeft gehad, en dan veranderd de wereld.

Het is nog even doorbijten, al besef ik mij dat dit niet de eerste keer is dat ik dat zeg. Dat even duurt al veel te lang, maar dat is helaas iets waar ik ook niets aan kan doen.
pi_198865385
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 15:19 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Het was een grap. *O*
O-)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_198865791
De laatste vier dagen lag het aantal gerapporteerde besmettingen lager dan een week geleden. Het zou mooi zijn als dit het begin van een continu dalende trend is en dat we het binnenkort ook in de nieuwe opnames en ziekenhuis bezetting terug gaan zien.

Mijn grafieken van vandaag:

De data is nu compleet tot en met 28 maart. Aan het begin van vorige week was nog een toename in besmettingen zichtbaar, maar vanaf donderdag is er een daling zichtbaar. Het aantal gevallen op zondag 28 maart was maar liefst 1500 lager dan maandag 22 maart. Voor maandag 29 maart is er wel weer een toename zichtbaar zoals altijd op maandag, maar ik veracht dat het niveau onder dat van 22 maart blijft.


De dagcurves laten het verwacht patroon zien. Voor de afgelopen drie dagen is de hoogte van de buik vergelijkbaar, de piek is in de dagcurve van vandaag wel een stuk lager, zoals veracht op basis van het dagcijfer.


Het aandeel per leeftijdsgroep aan de besmettingen. De data is betrouwbaar tot en met 28 maart.
De grafieken lijken wat af te vlakken, maar er is nog wel een (kleine) dalende trend zichtbaar voor de groepen van 60-80 jaar en 80+.
  maandag 5 april 2021 @ 16:15:36 #121
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198865973
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 15:21 schreef Oliver23 het volgende:
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
[...]
Bedankt weer. Wat mij betreft is het nog belangrijker dat het percentage positieve tests daalt dan dat het aantal besmettingen daalt. Maar allebei is nog fijner.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198866537
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 14:42 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Dat een voorspelling van het RIVM niet uitkomt wilt niet zeggen dat ze er grof naastzaten. Aangezien wat er daadwerkelijk gebeurd afhankelijk is van maatregelen die genomen worden op basis van wat het RIVM voorspelt.
In de video vergelijken ze het ook met een weersvoorspelling. Als voorspelt wordt dat de wegen glad worden en er veel ongelukken zullen gebeuren, dan wordt er gestrooid, en zijn de wegen niet glad en gebeuren er niet zoveel ongelukken. Was de voorspelling dan verkeerd?
En het RIVM houdt zich niet bezig met de economische impact, dat is iets wat de regering moet meenemen in zijn afwegingen over het al dan niet implementeren van maatregelen. Dus daar zou je inderdaad niet het RIVM op moeten afrekenen, maar de regering.
De psychische impact wordt inderdaad nog steeds wel erg onderbelicht in mijn ogen, en dat valt toch wel weer in het vakgebied van het RIVM, maar daar hoor je ze niet veel over.
Maar over het algemeen vind ik wel dat men in NL en Europa niet ontevreden moet zijn met hoe de pandemie aangepakt is. Liever dit, dan wat je bijvoorbeeld in Brazilie ziet gebeuren. Dat wilt niet zeggen dat ik het fijn vind hoe het gegaan is, maar ik besef me vooral dat het veel erger had gekund, zowel qua gezondheidszorg als economische impact.
De enige vergelijking die je kunt maken met de codes van het KNMI is dat niemand die meer serieus neemt, net als met het geroeptoeter van het OMT. Het is nogal makkelijk lullen achteraf om dan te zeggen dat het toch allemaal niet zo erg was als gedacht dankzij de maatregelen.

M.a.w. het RIVM is nutteloos, ze kunnen altijd veel te zware maatregelen aanbevelen, incl zaken die de grondwet opzij schuiven (avondklok), zonder bewijs van effectiviteit. Als de golf vele malen kleiner is dan verwacht dan is dat dankzij de maatregelen en is het nooit een bewijs dat de maatregelen wellicht te zwaar waren.

Daarvoor kun je iedere amateur van de straat trekken die ultra voorzichtig is en constant roept dat alles dicht moet blijven.

En als je toch landen gaat vergelijken dan zie ik liever een vergelijking met Amerika waar de restaurants en winkels al sinds vorig jaar mei / juni open zijn overal (op zijn minst de terrassen, maar meestal ook de binnenhoreca). Er waren weliswaar meer doden, maar de nevenschade is daar dan ook een stuk minder.
Alpha kenny one
pi_198867492
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 15:12 schreef raptorix het volgende:

[..]

Wat wellicht mee kan spelen is dat in December heel veel mensen thuis vakantie hebben genomen omdat ze nog veel dagen over hadden, ik kan de google mobility reports even niet vinden, maar volgens mij was dat wel te zien.
Dat kan heel goed, Boris cancellede kerstmis ook een paar dagen voor kerstmis, ik ken toch wel wat mensen hier in de UK die met kerst daardoor toch maar niet naar familie zijn geweest. Veel mensen zullen ook hebben gedacht dat hij hij zo'n maatregel ook echt niet voor niks nam. Maar er spelen zoveel dingen mee, en die hebben ook allemaal nog invloed op elkaar. Zeg je dat mensen thuis moeten werken, dan krijg je minder besmettingen op het werk,maar meer thuis. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat soort dingen dus gemodelleerd hebben, maar ze delen de code nog niet omdat ze nu geen tijd hebben om de data en code te anonimiseren. Ergens vraag ik me wel af hoe dichtbij een open source model we zijn. De infrastructuur online is er wel klaar voor, de schoen zal vooral wringen bij privacy-gevoeligheid, en territorialiteit van degenen die het nu doen.
pi_198867514
quote:
17s.gif Op maandag 5 april 2021 15:22 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

I know, had bij(ei)gelezen maar wilde ook even een klei(ij)ne bij(ei)drage leveren :D
Ik had een lerarer vroeger een die ij-erenleist beihield, daar kon je beter niet op staan :D
pi_198867526
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 17:51 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Ik had een lerarer vroeger een die ij-erenleist beihield, daar kon je beter niet op staan :D
:o :D
  maandag 5 april 2021 @ 18:00:06 #126
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198867665
Goedenavond, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van maandag 5 april 2021 (tweede paasdag). En dan met name het positieve nieuws, maar altijd wel met een realistische kijk daarop.

Vandaag is het weer maandag, en dat betekend dat ik mij weer richt op de situatie in het buitenland. Het viel op dat de landen waarin het goed gaat (dalende besmettingcijfers, voortvarend vaccinatiebeleid) vandaag versoepelingen aankondigden. Hieronder in een spoilertag eventjes de versoepelingen per land:

Groot-Brittanniė
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Griekenland
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Schotland
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Portugal
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan weer kijken naar de algemene situatie in het buitenland, en dan te beginnen bij onze zuiderburen.

Belgiė

In Belgiė lijkt de stijging te zijn gestagneerd, hetzelfde beeld als eigenlijk hier in Nederland. Al maken wij dan nu een kleine daling mee. Ik verwacht ook dat de Belgen volgende week ook alweer een daling laten zien.

Duitsland

Dezelfde stagnatie van de cijfers in Belgiė, die zie je ook bij onze Oosterburen. En er is zelfs een kleine daling te zien in het 7-daagse gemiddelde. Ik heb ook goede hoop dat we volgende week ook in Duitsland een daling zijn qua besmettingen.

Frankrijk

Waar we kunnen spreken over stagnatie van de cijfers in Duitsland en Belgiė, is dat absoluut niet aan de orde in Frankrijk. De besmettingen lopen daar nog steeds op, al laat het 7-daagse gemiddelde (gelukkig) een lichte stijging zien. Frankrijk heeft strenge maatregelen genomen, dus hoop aankomende week op stagnatie en die week daarop een daling.

Italiė

Italiė, het land wat het zo zwaar kreeg te voorduren in het begin van deze Corona ellende. Ze zaten al een aantal weken in een stijgende lijn, en sommigen vreesde alweer het ergste. Maar er komt goed nieuws vanuit Italiė, want er is een keurige daling zichtbaar betreft de besmettincijfers. Het 7-daagse gemiddelde ging met 3.000 besmettingen omlaag, dus de Italianen lijken gelukkig alweer flink te dalen.

Tsjechiė

Tsjechiė was toch wel het grootste Europese zorgenkindje, maar sinds twee weken zien we een goede daling. En ook deze week blijft de daling erin zitten! We mogen dus concluderen dat de titel ''zorgenkindje'' niet meer geldt voor Tsjechiė.

Curaēao

Dit keer gekozen voor wat extra aandacht betreft de situatie in Curaēao, omdat de media dit nu extra belicht. De situatie is zorgelijk op Curaēao, en Nederland heeft extra hulp daarna toegestuurd om de situatie daar snel weer te kunnen stabiliseren. Voorlopig zijn we nog steeds een stijgende lijn qua besmettingen, helaas.

Braziliė

Vorige week kon ik met pijn en moeite überhaupt iets schrijven over de nijpende situatie in Braziliė. Het ging daar zo verschrikkelijk slecht, en de president kon hij nauwelijks iets interesseren. Godzijdank zien we deze week een daling in Braziliė. Het is nog niet een daling die voor opluchting zorgt, maar een daling van een kleine 12.000 besmettingen in het 7-daagse gemiddelde is wel een absoluut lichtpuntje.

Verenigde Staten


Vorige week zagen we in Amerika een tweezijdig beeld. Aan de ene kant een lichte stijging qua besmettingen, en aan de andere kant voor het eerst minder dan 1000 Coronadoden die week. Nu zien we een iets ander beeld, want de besmettingen stagneren en de sterfte neemt ook deze week af naar een weekgemiddelde van 816.

Groot-Brittanniė


Ik kan kort zijn over de Britten, het gaat daar echt uitstekend. De besmettingen dalen, het sterftecijfer is ook lager dan afgelopen week en de Britten kunnen zich opmaken voor een reeks van versoepelingen. Ben ik jaloers..... Toch wel een beetje, maar het is de Britten van harte gegund na de ellende van afgelopen december 2020.

Israėl


Ik zou bijna zeggen over de situatie in Israėl: ''kijk en geniet''. Met nog maar 177 besmettingen de afgelopen dag en 7 overlijdens laat Israėl aan de wereld zien wat hij vooruitzicht is als vaccineren op stoom raakt. Ik sluit mijn overzicht in het buitenland daarom deze week graag af met Israėl _O_

Tot zover mijn overzicht in het buitenland. Veelal positief nieuws, maar ook in Nederland was er goed nieuws te melden. In mijn weekcijfers betreft de besmettingen was namelijk weer eens een daling van 4% te zien. Morgen komt het RIVM met haar weekcijfers. Voor degene die het nog niet wisten, mijn weekcijfers lopen van dinsdag tot en met maandag en die van het RIVM van woensdag tot en met dinsdag. Snel rekenend zien we dat er in de weekcijfers van het RIVM ruim 3300 besmettingen minder zijn (tot nu toe), dus Aura Timen kan ons morgen eindelijk eens wat positief nieuws vertellen _O_.

Mensen, fijne tweede paasdag nog en tot morgen. Even wachten tot de klok precies op 18:00 staat, anders klopt ''Goedenavond'' niet in het begin van mijn post _O-
pi_198867710
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 17:50 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
e infrastructuur online is er wel klaar voor, de schoen zal vooral wringen bij privacy-gevoeligheid, en territorialiteit van degenen die het nu doen.
Ik heb zelf wel pipelines opgezet voor het de-anonimiseren van data, het blijft gewoon een precair werkje waarbij je goed moet nadenken wat je vrijgeeft, wat volgens mij sowieso wel mogelijk is, is dat men inzichten geeft in de geagregeerde data, ik neem aan dat ze die intern ook gewoon tot hun beschikking hebben.....
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198868256
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 18:02 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik heb zelf wel pipelines opgezet voor het de-anonimiseren van data, het blijft gewoon een precair werkje waarbij je goed moet nadenken wat je vrijgeeft, wat volgens mij sowieso wel mogelijk is, is dat men inzichten geeft in de geagregeerde data, ik neem aan dat ze die intern ook gewoon tot hun beschikking hebben.....
Er is best veel data openbaar beschikbaar. Via link heb je een csv file met daarin data van elke geconstateerde besmetting in NL. Uiteraard geanonimiseerd en geaggregeerd, en dus niet zo gedetailleerd als het RIVM gebruikt. En de code van hun model geven ze niet vrij omdat daar schijnbaar ook mogelijk privacy gevoelige code in staat.

Net de toespraak van Boris gezien. Ze zien in de data nog geen enkele reden om af te wijken van de in februari gepresenteerde roadmap, wat goed nieuws is (aangezien ze toen al aangegeven hadden dat uberhaupt niks eerder zou gebeuren, maar wel mogelijk later). Vandaag ook weer minder dan 3000 vastgestelde besmettingen.
Vanaf vrijdag kan iedereen gratis antigeen-testen verkrijgen om zichzelf thuis te testen, ook zonder symptomen. Ik ben wel benieuwd hoe dat uit gaat pakken eigenlijk.
pi_198872937
Als de berichtgeving klopt dan mogen we vanaf 25 april weer naar het stadion *O*

Dat zou voor mij nog 2 of 3 wedstrijden betekenen met geluk en met pech 1 of 2.

Dat maakt mijn dag goed. Eindelijk weer wat perspectief, gaan we nu eindelijk uit de ellende kruipen?
pi_198874191
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 22:25 schreef GereDathan het volgende:
Als de berichtgeving klopt dan mogen we vanaf 25 april weer naar het stadion *O*

Dat zou voor mij nog 2 of 3 wedstrijden betekenen met geluk en met pech 1 of 2.

Dat maakt mijn dag goed. Eindelijk weer wat perspectief, gaan we nu eindelijk uit de ellende kruipen?
Geen nacompetitie? :P

@Oliver23 Bedankt weer! VS, Israel en UK zien er goed uit, mooi om te zien dat de vaccins werken. Ben benieuwd wanneer de eerste dag is dat de UK weer minder dan 10 doden meldt (gister en eergister waren het er 10). Ik hoop volgend weekend al.
pi_198876407
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 00:01 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Geen nacompetitie? :P
Ik ben toch niet voor feijenoord gekkie :P
  dinsdag 6 april 2021 @ 10:09:28 #132
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_198876640
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 22:25 schreef GereDathan het volgende:
Als de berichtgeving klopt dan mogen we vanaf 25 april weer naar het stadion *O*

Dat zou voor mij nog 2 of 3 wedstrijden betekenen met geluk en met pech 1 of 2.

Dat maakt mijn dag goed. Eindelijk weer wat perspectief, gaan we nu eindelijk uit de ellende kruipen?
Inb4 grappen dat Gelredome ook zonder corona altijd leeg is.
pi_198877117
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 10:09 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Inb4 grappen dat Gelredome ook zonder corona altijd leeg is.
Als ik op bezoek ben niet, dan zijn er sowieso 2 :P
  dinsdag 6 april 2021 @ 10:46:39 #134
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198877121
Waarschijnlijk helaas geen update van mij vandaag, wegens computerproblemen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198877192
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 10:46 schreef Federer-fan het volgende:
Waarschijnlijk helaas geen update van mij vandaag, wegens computerproblemen.
Succes met oplossen!

Hier een positief begin van de dag, moeders heeft Pfizer gekregen en de prik niet eens gevoeld. Geen allergische reacties. Nu hopen dat er geen of heel weinig bijwerkingen zijn de komende 24 uur, maar dat zal wel goed komen.
pi_198877353
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 10:52 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Succes met oplossen!

Hier een positief begin van de dag, moeders heeft Pfizer gekregen en de prik niet eens gevoeld. Geen allergische reacties. Nu hopen dat er geen of heel weinig bijwerkingen zijn de komende 24 uur, maar dat zal wel goed komen.
Mijn pa klaagde na de Pfizer prik dat ze het waarschijnlijk niet goed gedaan hadden, want hij had er helemaal niks van gevoeld, ook erna niet, dus dat kon dan niet goed zijn, zo redeneerde hij. Maar goed, we maken ons pas zorgen als hij niks te klagen heeft.
pi_198877393
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:02 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Mijn pa klaagde na de Pfizer prik dat ze het waarschijnlijk niet goed gedaan hadden, want hij had er helemaal niks van gevoeld, ook erna niet, dus dat kon dan niet goed zijn, zo redeneerde hij. Maar goed, we maken ons pas zorgen als hij niks te klagen heeft.
Herkenbaar, dat zou ik bij mijn schoonpa ook hebben. Elke keer weer iets nieuws om over te klagen en waarvoor hij naar het ziekenhuis moet voor allerlei scans en onderzoeken (wordt eigenlijk nooit iets gevonden).

Mijn moeder is geen klager, als die zou klagen dan is er serieus iets aan de hand. Dus in dit geval goed nieuws :)
pi_198877451
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:05 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Herkenbaar, dat zou ik bij mijn schoonpa ook hebben. Elke keer weer iets nieuws om over te klagen en waarvoor hij naar het ziekenhuis moet voor allerlei scans en onderzoeken (wordt eigenlijk nooit iets gevonden).

Mijn moeder is geen klager, als die zou klagen dan is er serieus iets aan de hand. Dus in dit geval goed nieuws :)
Ik trek zulke mensen altijd heel slecht, mensen die altijd overal het negatieve in zien en altijd maar klagen over overheid/ondernemers/zorg/banken/pensioen/werk etc.

Soms heb ik wel eens het idee dat deze crisis nog meer van zulke mensen voortbrengt. Ook als je bijv. een PVV/FVC/SP hoort debatteren, dan heb ik altijd zoiets van: 90% van Nederland staat echt bij de voedselbank en IS staat aan de grens bij Emmen om ons allemaal tot slaaf te maken:P

Positiviteit!
pi_198877637
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:09 schreef Piethur het volgende:

[..]

Ik trek zulke mensen altijd heel slecht, mensen die altijd overal het negatieve in zien en altijd maar klagen over overheid/ondernemers/zorg/banken/pensioen/werk etc.

Soms heb ik wel eens het idee dat deze crisis nog meer van zulke mensen voortbrengt. Ook als je bijv. een PVV/FVC/SP hoort debatteren, dan heb ik altijd zoiets van: 90% van Nederland staat echt bij de voedselbank en IS staat aan de grens bij Emmen om ons allemaal tot slaaf te maken:P

Positiviteit!
Geregeld discussies, helaas. Sommige wel plat kunnen slaan, bijvoorbeeld over de overheid. Heb eens gevraagd waar hij op gestemd heeft, wetende dat hij stemmen nonsens vind en zonde van zijn tijd. Die discussie was dus direct afgelopen :P
pi_198877659
Negatief bericht vandaag, maar wel belangrijk. Er is inderdaad (zoals gevreesd en verwacht) een verband tussen AZ en trombose :{

Dit gaat ons vertraging opleveren, ik verwacht niet dat AZ nog ingezet gaat worden in Nederland. Dat is negatief. Positief is dat we dan meer Pfizer/Moderna gaan prikken wat beduidend minder risico geeft en beter beschermd tegen varianten.
pi_198877693
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:21 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Geregeld discussies, helaas. Sommige wel plat kunnen slaan, bijvoorbeeld over de overheid. Heb eens gevraagd waar hij op gestemd heeft, wetende dat hij stemmen nonsens vind en zonde van zijn tijd. Die discussie was dus direct afgelopen :P
Vaak mensen die al 40 jaar bij dezelfde 'baas' werken en er ook al 40 jaar zwaar ontevreden over zijn.

AZ heeft al zwaar imago probleem en dan komt dit er nog bij. Ik zou het vaccin gewoon prima nemen overigens maar wellicht bepaalde groepen dan niet inenten met AZ
pi_198877751
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:23 schreef GereDathan het volgende:
Negatief bericht vandaag, maar wel belangrijk. Er is inderdaad (zoals gevreesd en verwacht) een verband tussen AZ en trombose :{

Dit gaat ons vertraging opleveren, ik verwacht niet dat AZ nog ingezet gaat worden in Nederland. Dat is negatief. Positief is dat we dan meer Pfizer/Moderna gaan prikken wat beduidend minder risico geeft en beter beschermd tegen varianten.
Wellicht dat men ter compensatie ook gewoon voor een 1 priks strategie gaat bij Pfizer.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198877916
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:25 schreef Piethur het volgende:

[..]

Vaak mensen die al 40 jaar bij dezelfde 'baas' werken en er ook al 40 jaar zwaar ontevreden over zijn.
Herkenbaar :{

quote:
AZ heeft al zwaar imago probleem en dan komt dit er nog bij. Ik zou het vaccin gewoon prima nemen overigens maar wellicht bepaalde groepen dan niet inenten met AZ
Ik liever niet, als ik de keuze heb. Ondanks dat ik niet tot de risicogroep behoor. Vind het hele gedoe rondom AZ zeer irritant, dit is niet het eerste akkefietje. Ik zou zeggen, zet in op Pfizer/Moderna/Janssen en vergeet AZ. Het is niet anders, soms moet je dingen accepteren als niet geslaagd.
pi_198877980
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:29 schreef raptorix het volgende:

[..]

Wellicht dat men ter compensatie ook gewoon voor een 1 priks strategie gaat bij Pfizer.
Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit nodig is. Pfizer en Moderna leveren strak volgens afspraak en Pfizer is meer dan verdubbeld sinds vorige week. Er komen nu ongeveer 500.000 vaccins per week binnen van Pfizer. Volgende week start ook de levering van Janssen.

De leveringen van AZ zijn zo onstabiel en de reuring omtrent AZ zo groot dat je wellicht meer winst haalt door het gewoon af te serveren. Scheelt een hoop logistiek gedoe.

Gevolg is misschien dat we een paar weken vertraging oplopen, maar ook daarin zie ik weinig problemen. De grootste risicogroep (60+) voor Corona heb je nu snel gevaccineerd. Daarna is het minder erg dat het tempo iets omlaag gaat denk ik.
pi_198878022
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:40 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit nodig is. Pfizer en Moderna leveren strak volgens afspraak en Pfizer is meer dan verdubbeld sinds vorige week. Er komen nu ongeveer 500.000 vaccins per week binnen van Pfizer. Volgende week start ook de levering van Janssen.

De leveringen van AZ zijn zo onstabiel en de reuring omtrent AZ zo groot dat je wellicht meer winst haalt door het gewoon af te serveren. Scheelt een hoop logistiek gedoe.

Gevolg is misschien dat we een paar weken vertraging oplopen, maar ook daarin zie ik weinig problemen. De grootste risicogroep (60+) voor Corona heb je nu snel gevaccineerd. Daarna is het minder erg dat het tempo iets omlaag gaat denk ik.
Wellicht is stoppen met AZ misschien wel de beste oplossing voor draagvlak....

Het zou wel ernstig zijn als we onze portie van AZ aan de derde wereld doneren :P
pi_198878041
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:40 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit nodig is. Pfizer en Moderna leveren strak volgens afspraak en Pfizer is meer dan verdubbeld sinds vorige week. Er komen nu ongeveer 500.000 vaccins per week binnen van Pfizer. Volgende week start ook de levering van Janssen.

De leveringen van AZ zijn zo onstabiel en de reuring omtrent AZ zo groot dat je wellicht meer winst haalt door het gewoon af te serveren. Scheelt een hoop logistiek gedoe.

Gevolg is misschien dat we een paar weken vertraging oplopen, maar ook daarin zie ik weinig problemen. De grootste risicogroep (60+) voor Corona heb je nu snel gevaccineerd. Daarna is het minder erg dat het tempo iets omlaag gaat denk ik.
Was het niet zo deze Pfizer leveringen vooruitgeleverde bestellingen waren, of is dat blijvend?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198878062
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Was het niet zo deze Pfizer leveringen vooruitgeleverde bestellingen waren, of is dat blijvend?
Vooruit geleverd is ook prima, volgens mij heeft Nederland genoeg vaccins om heel Nederland drie keer te vaccineren uiteindelijk....
pi_198878104
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:46 schreef Piethur het volgende:

[..]

Vooruit geleverd is ook prima, volgens mij heeft Nederland genoeg vaccins om heel Nederland drie keer te vaccineren uiteindelijk....
Jawel, maar zou wel lekker zijn als we de komende 8 weken gewoon een half miljoen geleverd krijgen, want dan ben je snel bij de 60+ grens.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198878186
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:23 schreef GereDathan het volgende:
Negatief bericht vandaag, maar wel belangrijk. Er is inderdaad (zoals gevreesd en verwacht) een verband tussen AZ en trombose :{

Dit gaat ons vertraging opleveren, ik verwacht niet dat AZ nog ingezet gaat worden in Nederland. Dat is negatief. Positief is dat we dan meer Pfizer/Moderna gaan prikken wat beduidend minder risico geeft en beter beschermd tegen varianten.
Ondertussen roepen alle trombosespecialisten op om vooral door te gaan met prikken omdat de zeer beperkte risico's niet opwegen tegen de voordelen.
De specialist die gister bij Beau aa tafel zat gaf okk aan dat het meer een politiek besluit lijkt dan een medisch besluit.
A mind with a heart of it's own
pi_198878214
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 10:52 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Succes met oplossen!

Hier een positief begin van de dag, moeders heeft Pfizer gekregen en de prik niet eens gevoeld. Geen allergische reacties. Nu hopen dat er geen of heel weinig bijwerkingen zijn de komende 24 uur, maar dat zal wel goed komen.
mijn ouders hebben hem zondag gehad. Beetje last van de spier in de bovenarm, zoals je ook kunt hebben na een griepprik. Verder nergens last van ^O^
A mind with a heart of it's own
pi_198878318
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Was het niet zo deze Pfizer leveringen vooruitgeleverde bestellingen waren, of is dat blijvend?
Er is een extra levering van zo'n 170k geweest een paar weken terug. Sinds april is de levering structureel opgeschroefd van ongeveer 200k naar 500k. We ontvangen dus elke woensdag ongeveer 500k vaccins. En over enkele weken zou ook dat nog verder omhoog moeten gaan.
pi_198878331
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:52 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Ondertussen roepen alle trombosespecialisten op om vooral door te gaan met prikken omdat de zeer beperkte risico's niet opwegen tegen de voordelen.
De specialist die gister bij Beau aa tafel zat gaf okk aan dat het meer een politiek besluit lijkt dan een medisch besluit.
Probleem is dat er een hoop onrust is. Die moet je wegnemen. Als dat betekent dat je AZ moet schrappen, dan moet dat maar. Alles beter dan dat er weerstand ontstaat tegen andere vaccins.

Ik weet het ook niet, er zijn diverse mogelijkheden. Maar ik zou als ik de overheid was heel snel een besluit nemen, want dit doet het hele proces geen goed.
pi_198878371
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Jawel, maar zou wel lekker zijn als we de komende 8 weken gewoon een half miljoen geleverd krijgen, want dan ben je snel bij de 60+ grens.
Komende 8 weken krijg je sowieso 4 miljoen keer Pfizer. Aangezien de levering stabiel is zou je kunnen inzetten op alles weg prikken, in de weken die volgen komt er genoeg binnen voor de 2e pril. Dat betekent dat je binnen 8 weken nog eens 4 miljoen mensen voor 80% kunt beschermen, dat lijkt mij een zeer gewenste situatie.
pi_198878379
Ik zit dus wel in de AZ-doelgroep (vrouw, dertiger) en door dat gehannes van welles nietes zat het me eigenlijk al helemaal niet lekker _O-
Tap tap tap
  Redactie Games dinsdag 6 april 2021 @ 12:03:59 #155
181272 crew  Noppie2000
pi_198878386
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:01 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Probleem is dat er een hoop onrust is. Die moet je wegnemen. Als dat betekent dat je AZ moet schrappen, dan moet dat maar. Alles beter dan dat er weerstand ontstaat tegen andere vaccins.

Ik weet het ook niet, er zijn diverse mogelijkheden. Maar ik zou als ik de overheid was heel snel een besluit nemen, want dit doet het hele proces geen goed.
Ik heb nog niemand zien of horen zeggen 'het proces rondom AZ is raar, ik neem helemaal geen vaccins meer'. Wel 'Ik heb liever geen AZ, ik wacht wel op een ander'. Dat is iemands goedrecht, maar de vaccinatiebereidheid blijft volgens mij gewoon erg hoog.

Ik hoop dat ze het besef hebben gewoon door te gaan met AZ. Buiten de risicogroep en met hen die toch het AZ wil, ondanks het miniscule risico. Nu alles van AZ schrappen en wegsodemieteren zou enorm slecht zijn.
  dinsdag 6 april 2021 @ 12:08:42 #156
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_198878469
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:03 schreef CherryLips het volgende:
Ik zit dus wel in de AZ-doelgroep (vrouw, dertiger) en door dat gehannes van welles nietes zat het me eigenlijk al helemaal niet lekker _O-
Maar als dertiger ben jij voorlopig nog niet aan de beurt, kan zomaar zijn dat je J&J krijgt aangeboden tegen die tijd.
pi_198878475
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:03 schreef Noppie2000 het volgende:

[..]

Ik heb nog niemand zien of horen zeggen 'het proces rondom AZ is raar, ik neem helemaal geen vaccins meer'. Wel 'Ik heb liever geen AZ, ik wacht wel op een ander'. Dat is iemands goedrecht, maar de vaccinatiebereidheid blijft volgens mij gewoon erg hoog.

Ik hoop dat ze het besef hebben gewoon door te gaan met AZ. Buiten de risicogroep en met hen die toch het AZ wil, ondanks het miniscule risico. Nu alles van AZ schrappen en wegsodemieteren zou enorm slecht zijn.
Ik woon vlakbij vaccinlocatie, als ze nu berichtje sturen dat ze AZ over hebben, dan stap ik gerust op de fiets.

Het stoppen van het vaccineren kost wellicht wel meer doden (doordat mensen besmet raken die anders waren beschermd) dan door trombose. Maar goed de paniek is al een beetje gezaaid nu
pi_198878481
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:08 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Maar als dertiger ben jij voorlopig nog niet aan de beurt, kan zomaar zijn dat je J&J krijgt aangeboden tegen die tijd.
Dat hoop ik wel :P Het heeft ook geen zin om me er druk om te maken, het duurt nog zo'n tijd.
Tap tap tap
pi_198878799
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:08 schreef Piethur het volgende:

[..]

Ik woon vlakbij vaccinlocatie, als ze nu berichtje sturen dat ze AZ over hebben, dan stap ik gerust op de fiets.

Het stoppen van het vaccineren kost wellicht wel meer doden (doordat mensen besmet raken die anders waren beschermd) dan door trombose. Maar goed de paniek is al een beetje gezaaid nu
Ik zou me ook direct laten vaccineren met AZ als dat nu kon. Misschien zou dat ook wel de oplossing zijn. Een gestructureerde strategie van oud naar jong met Pfizer / JJ / Moderna. En tegelijkertijd een volledig open inschrijving voor AZ zonder enige leeftijds-eis.
Ik schat in (hoop) dat er dan alsnog een enorme run op AZ zal blijken te zijn.
pi_198879088
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:03 schreef CherryLips het volgende:
Ik zit dus wel in de AZ-doelgroep (vrouw, dertiger) en door dat gehannes van welles nietes zat het me eigenlijk al helemaal niet lekker _O-
Tegen de tijd dat jij aan de beurt bent kan je kiezen tussen AZ/Pfizer/Moderna/Janssen waarschijnlijk :)
  Public Relations / Redactie Film dinsdag 6 april 2021 @ 12:47:40 #161
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198879101
Ik denk dat, mochten we stoppen met AZ, de vertraging als geheel wel meevalt.



Als dertiger moet ik eerlijk zijn dat ik niet veel nadenk over die tweede prik. Na twee weken na de eerste prik zou dat al veel moeten helpen. Maar misschien ben ik naļef. Ga de eventuele tweede wel halen.
pi_198879111
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:03 schreef Noppie2000 het volgende:

[..]

Ik heb nog niemand zien of horen zeggen 'het proces rondom AZ is raar, ik neem helemaal geen vaccins meer'. Wel 'Ik heb liever geen AZ, ik wacht wel op een ander'. Dat is iemands goedrecht, maar de vaccinatiebereidheid blijft volgens mij gewoon erg hoog.
Ik helaas 1 iemand, die was al 'kritisch' (bijna wappie) en is nu helemaal klaar met alle vaccins. Niet in staat om het verschil te zien volgens mij.

Onrust doet nooit goed is mijn ervaring. Maar ik hoop dat ik het mis heb in deze!

quote:
Ik hoop dat ze het besef hebben gewoon door te gaan met AZ. Buiten de risicogroep en met hen die toch het AZ wil, ondanks het miniscule risico. Nu alles van AZ schrappen en wegsodemieteren zou enorm slecht zijn.
Simpelweg alleen nog gebruiken voor mannen of op eigen inschrijving van mensen. Dan hoeft er niets weg :)
pi_198879120
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:29 schreef blissard1984 het volgende:

[..]

Ik zou me ook direct laten vaccineren met AZ als dat nu kon. Misschien zou dat ook wel de oplossing zijn. Een gestructureerde strategie van oud naar jong met Pfizer / JJ / Moderna. En tegelijkertijd een volledig open inschrijving voor AZ zonder enige leeftijds-eis.
Ik schat in (hoop) dat er dan alsnog een enorme run op AZ zal blijken te zijn.
Toevallig, ik noemde het zelfde :)
  Redactie Games dinsdag 6 april 2021 @ 12:50:17 #164
181272 crew  Noppie2000
pi_198879136
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:44 schreef capricia het volgende:
We krijgen er de komende weken heel wat geleverd. Meer goed nieuws _O_
[..]

https://www.bloomberg.com(...)-shows?sref=FSjtyMb8

[ twitter ]
Even cross-quoten O+ Is ook gelukkig nog gewoon goed nieuw te melden.
pi_198879139
In Belgiė hebben ze een (beginnende) reservelijst, dat is wel een idee.
Tap tap tap
pi_198879183
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:47 schreef Roberto_BOZ het volgende:
Ik denk dat, mochten we stoppen met AZ, de vertraging als geheel wel meevalt.

[ afbeelding ]

Als dertiger moet ik eerlijk zijn dat ik niet veel nadenk over die tweede prik. Na twee weken na de eerste prik zou dat al veel moeten helpen. Maar misschien ben ik naļef. Ga de eventuele tweede wel halen.
Klopt, vertraging zou wel meevallen denk ik. Moeten echter wel rekening houden met dat AZ heel makkelijk te bewaren en vervoeren is en andere dat minder hebben.
pi_198879227
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:29 schreef blissard1984 het volgende:

[..]

Ik zou me ook direct laten vaccineren met AZ als dat nu kon. Misschien zou dat ook wel de oplossing zijn. Een gestructureerde strategie van oud naar jong met Pfizer / JJ / Moderna. En tegelijkertijd een volledig open inschrijving voor AZ zonder enige leeftijds-eis.
Ik schat in (hoop) dat er dan alsnog een enorme run op AZ zal blijken te zijn.
Ja ik ook, de normale flow blijven volgen en een lijst ernaast voor de categorie 'boeit me niet wat het is, als het maar duur klinkt', die hier allemaal niet zo zwaar aan tillen
pi_198879280
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:01 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Probleem is dat er een hoop onrust is. Die moet je wegnemen. Als dat betekent dat je AZ moet schrappen, dan moet dat maar. Alles beter dan dat er weerstand ontstaat tegen andere vaccins.

Ik weet het ook niet, er zijn diverse mogelijkheden. Maar ik zou als ik de overheid was heel snel een besluit nemen, want dit doet het hele proces geen goed.
Het lijkt me ook deels een politiek spel. Er is onrust in de EU/Nederland, er is geen onrust over het AZ vaccin in de UK, en de vaccinatiebereidheid in de UK is erg hoog. En dat verschil heeft vooral te maken met de wispelturigheid van het beleid tov het AZ vaccin. Door dat telkens maar aan te passen. Een eenduidig beleid schept veel meer vertrouwen, maar nu verandert dat beleid telkens. In de UK is men op 4 januari met het AZ vaccin begonnen, met heeft 1 vaccinatiestrategie vanaf het begin aangehouden, die niet meer aangepast, en men heeft geen pauzes gehad.
pi_198879353
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:47 schreef Roberto_BOZ het volgende:
Ik denk dat, mochten we stoppen met AZ, de vertraging als geheel wel meevalt.

[ afbeelding ]

Als dertiger moet ik eerlijk zijn dat ik niet veel nadenk over die tweede prik. Na twee weken na de eerste prik zou dat al veel moeten helpen. Maar misschien ben ik naļef. Ga de eventuele tweede wel halen.
Ik ben wel benieuwd of het weggooien van 15 miljoen doses Janssen vaccin in de VS ook de levering in de EU gaat raken. Janssen had al waarschuwingen in de VS. In Februari zouden ze 12 miljoen doses leveren en daar konden ze niet aan voldoen, eind maart zouden ze er 20 miljoen geleverd hebben, maar ze kwamen niet verder dan ruim 8 miljoen. En toen kwam de miskleun met die 15 miljoen doses eroverheen. Wat ook de leveringen van AZ moet raken, aangezien de productie van beide vaccins in dezelfde fabriek gebeurde, en ze ingredienten gemixed hadden.

Pfizer lijkt vooralsnog de meest stabiele producent, en die stellen hun leveringen vooral naar boven bij.
pi_198879576
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 12:59 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Het lijkt me ook deels een politiek spel. Er is onrust in de EU/Nederland, er is geen onrust over het AZ vaccin in de UK, en de vaccinatiebereidheid in de UK is erg hoog. En dat verschil heeft vooral te maken met de wispelturigheid van het beleid tov het AZ vaccin. Door dat telkens maar aan te passen. Een eenduidig beleid schept veel meer vertrouwen, maar nu verandert dat beleid telkens. In de UK is men op 4 januari met het AZ vaccin begonnen, met heeft 1 vaccinatiestrategie vanaf het begin aangehouden, die niet meer aangepast, en men heeft geen pauzes gehad.
Een van de voordelen van de Brexit, ze kunnen dit zelf bepalen. Wij zijn afhankelijk van (onder andere) de EMA, helaas.
pi_198880162
twitter
pi_198880186
Lage uitstroom geweest, vergeleken met anders. Instroom blijft rond de 200 voor kliniek, en 44 voor IC. Wellicht lage uitstroom door paasdagen (je ziet vaker lage uitstroom in het weekend dan door de weeks, dacht ik).
pi_198880453
207 op de kliniek is zelfs erg weinig voor dinsdag en ook 44 op de IC zit redelijk laag.
Lijkt inderdaad vooral de uitstroom te zijn die het negatief doet lijken.
  dinsdag 6 april 2021 @ 14:23:29 #174
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198880578
Vorige week dinsdag (nieuwe opnames):
Ziekenhuis + 293
IC: + 50

Al met al een iets betere dinsdag als vorige week.
pi_198880934
Inderdaad qua instroom wel beter, de uitstroom duidelijk wat vertraagd. Dit komt enerzijds door weekend en Pasen en anderzijds omdat administratie gisteren minder gedaan is. Ik verwacht dat dit morgen weer rechtgetrokken wordt.

De instroom is uiteraard hoog, te hoog, maar wel beter dan vorige week. Laten we hopen dat we de rest van de week richting de 125 dalen.
  Public Relations / Redactie Film dinsdag 6 april 2021 @ 14:49:44 #176
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198881091
Niet helemaal positief, maar vergeet niet dat de Pasen ook invloed heeft op de instroom. Kan morgen dus een inhaalslag nieuwe uitstroom betekenen.
pi_198881180
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 14:42 schreef GereDathan het volgende:
Inderdaad qua instroom wel beter, de uitstroom duidelijk wat vertraagd. Dit komt enerzijds door weekend en Pasen en anderzijds omdat administratie gisteren minder gedaan is. Ik verwacht dat dit morgen weer rechtgetrokken wordt.

De instroom is uiteraard hoog, te hoog, maar wel beter dan vorige week. Laten we hopen dat we de rest van de week richting de 125 dalen.
Ja dit dacht ik dus ook, en toen dacht ik: Maar als de administratie is vertraagd, waarom dan alleen voor de uitstroom en niet voor de instroom. Maar ik denk waarschijnlijk te makkelijk :)
pi_198881248
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 14:54 schreef Freudie het volgende:

[..]

Ja dit dacht ik dus ook, en toen dacht ik: Maar als de administratie is vertraagd, waarom dan alleen voor de uitstroom en niet voor de instroom. Maar ik denk waarschijnlijk te makkelijk :)
Denk ik dan te makkelijk als ik zeg dat er in het weekend en bij feestdagen meer mensen bezig zijn met instroom dan met uitstroom?
pi_198881442
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 14:54 schreef Freudie het volgende:

[..]

Ja dit dacht ik dus ook, en toen dacht ik: Maar als de administratie is vertraagd, waarom dan alleen voor de uitstroom en niet voor de instroom. Maar ik denk waarschijnlijk te makkelijk :)
Zoals @MoreDakka aangeeft, de instroom is een heel ander proces en ik denk belangrijker dan de uitstroom. Sowieso heb je te maken met tig systemen die met elkaar praten, grote kans dat een deel van de systemen wel rapporteert in het weekend en een deel niet.

De ervaring leert dat maandag vaak hoge instroom - lage uitstroom is en dinsdag hoge uitstroom - lage instroom.
  dinsdag 6 april 2021 @ 15:24:47 #180
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198881822
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 t/m maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve tests: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 t/m maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve tests: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 t/m maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve tests: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 t/m maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve tests: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 t/m maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve tests: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 t/m maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve tests: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 t/m maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve tests: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 t/m maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve tests: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met maandag 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve tests: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve tests: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m 15 maandag februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve tests: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m 22 maandag februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve tests: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met maandag 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve tests: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 maart:
totaal: 31.457 (percentage positieve tests: 8,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 0,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m maandag 15 maart:
totaal: 38.752 (percentage positieve tests: 7,8%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 23,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m maandag 22 maart:
totaal: 45.145 (percentage positieve tests: 8,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 16,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 23 t/m maandag 29 maart:
Stijging t.o.v. week ervóór: 11,8% (percentage positieve tests: 8,6%)

dinsdag: 5.560
woensdag: 7.579
donderdag: 7.705
vrijdag: 7.562
zaterdag: 8.798
zondag: 7.430
maandag: 6.718


totaal: 50.452

Besmettingcijfers dinsdag 30 maart t/m maandag 5 april:
Daling t.o.v. week ervóór: 4,2 % (percentage positieve tests: 8,7%)

dinsdag: 5.828
woensdag: 7.633
donderdag: 7.827
vrijdag: 7.253
zaterdag: 7.628
zondag: 6.822
maandag: 5.320


totaal: 48.311

Besmettingcijfers dinsdag 6 t/m maandag 12 april:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervóór: - 4,9%

dinsdag: 5.541
woensdag:
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
zondag:
maandag:


totaal: 38.787 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198881848
https://www.politico.eu/article/europe-vaccination-coronavirus-success-story/
:o
quote:
Actually, they could. All it takes is for someone to connect the dots and tell the story. Because if you look at the numbers, the EU isn’t doing that badly at all. Even with all the drama and uncertainty about the AstraZeneca vaccine, Germany has recently been jabbing more than 250,000 people a day. When one accounts for the difference in population, that’s the equivalent of a country the size of the U.S. vaccinating 1 million a day.

Italy and the Netherlands are doing even better — closer to the U.S. equivalent of 1.5 million a day. France is even approaching the equivalent of Biden’s recently announced new target of 2 million jabs a day. All in all, the EU is clearly delivering on Biden’s original promise of 1 million a day.
pi_198881948
+5541 besmettingen, met de Paasdagen in gedachte kunnen we er niet direct waarde aan hechten.

Maar waar ik wel waarde aan hecht: +89.734 vaccinaties!! En dat met Pasen én zonder AZ!! *O*

Toch nog een prachtige dag!
pi_198882040
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 15:31 schreef GereDathan het volgende:
+5541 besmettingen, met de Paasdagen in gedachte kunnen we er niet direct waarde aan hechten.

Maar waar ik wel waarde aan hecht: +89.734 vaccinaties!! En dat met Pasen én zonder AZ!! *O*

Toch nog een prachtige dag!
Heel mooie vaccinatie cijfers inderdaad. En dat de daling in besmettingen niet veel zegt is wellicht waar. Het is echter gelukkig geen stijging, en dat is dan toch zeker positief.
pi_198882200
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 15:36 schreef blissard1984 het volgende:

[..]

Heel mooie vaccinatie cijfers inderdaad. En dat de daling in besmettingen niet veel zegt is wellicht waar. Het is echter gelukkig geen stijging, en dat is dan toch zeker positief.
Dat is zeker positief, maar ik wacht in dit geval even donderdag/vrijdag af. Dan pas kan je echt iets zeggen, feestdagen vertekenen het beeld. Maar het is zeker positief dat we mooi laag zitten!

We zitten over de 2,9 miljoen prikken ondertussen. Als dit een aanloop is voor deze week dan gaan we morgen over de 3 miljoen en komt de 4 miljoen ook snel in zicht. En ik weet niet waarom, maar de 4 miljoen voelt voor mij als een belangrijke mijlpaal. Met het aantal natuurlijke besmettingen komen we dan langzaam in de buurt van 45-50 procent van de bevolking met antistoffen. 50 procent is een beetje het kantelpunt, tot 50 procent lopen de besmettingen en ziekenhuisopnames nog op en daarna neemt het hard af (bron: Israėl en de UK). Als we dat punt bereiken, dan gaan we net als de UK eindelijk vaart maken met openen van de maatschappij.

Mijn verwachting voor de persco van volgende week trouwens alvast:
- Terrassen en droge horeca open, met afstand en max aantal klanten
- Winkels open zonder afspraak, maar wel met max aantal klanten
- Stadions, musea, dierentuin & pretpark open, maar ook met max aantal klanten

En ik denk dat dit dan voor of op 1 mei in zal gaan. Dat is nog ongeveer 25 dagen vanaf nu, en als we het gemiddeld aantal vaccinaties in die tijd per dag op 100.000 krijgen dan hebben we nog 2,5 miljoen extra eerste prikken op dat moment. Dat zou ruim voldoende moeten zijn om stevig te versoepelen.
pi_198882397
89 000 vaccinaties en morgen dus door de 3 miljoen, lekker hoor!
  dinsdag 6 april 2021 @ 15:59:08 #186
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198882415
Prachtige vaccinatiecijfers *O*

Had ik niet verwacht op tweede paasdag.
pi_198882589
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 15:31 schreef GereDathan het volgende:
+5541 besmettingen, met de Paasdagen in gedachte kunnen we er niet direct waarde aan hechten.

Maar waar ik wel waarde aan hecht: +89.734 vaccinaties!! En dat met Pasen én zonder AZ!! *O*

Toch nog een prachtige dag!
Toch nog genoeg positiviteit tussen alle buien van vandaag door *O*
  Public Relations / Redactie Film dinsdag 6 april 2021 @ 16:08:27 #188
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198882605
Wow die vaccinatiecijfers! Hele mooie cijfers!
pi_198882987
Mooi nieuws van Pfizer, na 6 maanden is het vaccin vrijwel onverminderd effectief: https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-confirm-high-efficacy-and-no-serious

Ook hier: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-01/pfizer-shot-remains-more-than-91-effective-after-six-months

Ook lijkt het goed effectief tegen de Zuid-Afrikaanse strain. Er waren 9 cases in een trial in Zuid-Afrika, en 6 daavan waren met de Zuid-Afrikaanse strain, maar alle cases waren in de placebo groep. Dat is te weinig data om er een percentage aan te hangen, maar wel een goede indicatie dat het ook effectief is tegen die strain.

En onderzoek in de UK laat zien dat vrijwel alle ouderen ook een sterke immuunreactie hebben na 2 injecties.
pi_198884247
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 april 2021 16:07 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Toch nog genoeg positiviteit tussen alle buien van vandaag door *O*
Gelukkig wel!

En ik lees net als bonus dat Ernst Kuipers het een goed idee vind om de terrassen te openen om de algehele moraal op te krikken én dat je buiten amper risico loopt. Slechts 0,1 procent van de besmettingen is buiten opgelopen.

Het klinkt gek, maar na weken met negatief nieuws begint de zon nu echt door te breken.
pi_198884352
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 17:33 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Gelukkig wel!

En ik lees net als bonus dat Ernst Kuipers het een goed idee vind om de terrassen te openen om de algehele moraal op te krikken én dat je buiten amper risico loopt. Slechts 0,1 procent van de besmettingen is buiten opgelopen.

Het klinkt gek, maar na weken met negatief nieuws begint de zon nu echt door te breken.
Ik las het net. Ik kan de hele redenering wel goedkeuren. En mijn gazon kan ook wel zon gebruiken :)
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_198885015
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 17:33 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Gelukkig wel!

En ik lees net als bonus dat Ernst Kuipers het een goed idee vind om de terrassen te openen om de algehele moraal op te krikken én dat je buiten amper risico loopt. Slechts 0,1 procent van de besmettingen is buiten opgelopen.

Het klinkt gek, maar na weken met negatief nieuws begint de zon nu echt door te breken.
Wel grappig dat hij dit met dit weerbeeld zegt :D
pi_198885141
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 april 2021 15:59 schreef Tinos85 het volgende:
Prachtige vaccinatiecijfers *O*

Had ik niet verwacht op tweede paasdag.
De vaccinatie cijfers is iets vreemds mee aan de hand. Die zijn nu bijgesteld naar ongeveer 55.000 meen ik.
pi_198885236
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:24 schreef koemleit het volgende:

[..]

De vaccinatie cijfers is iets vreemds mee aan de hand. Die zijn nu bijgesteld naar ongeveer 55.000 meen ik.
Zover ik begrijp was het vandaag een samenraapsel van nieuwe prikken (de 55k) en correcties van het aantal in de periode hiervoor. Een beetje zoals de dagelijkse besmettingscijfers die vele dagen terug gaan zoals @simonblue laat zien.
pi_198885265
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:30 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Zover ik begrijp was het vandaag een samenraapsel van nieuwe prikken (de 55k) en correcties van het aantal in de periode hiervoor. Een beetje zoals de dagelijkse besmettingscijfers die vele dagen terug gaan zoals @:simonblue laat zien.
Ahaaa! Klinkt logisch.
pi_198885317
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 15:44 schreef GereDathan het volgende:


Mijn verwachting voor de persco van volgende week trouwens alvast:
- Terrassen en droge horeca open, met afstand en max aantal klanten
- Winkels open zonder afspraak, maar wel met max aantal klanten
- Stadions, musea, dierentuin & pretpark open, maar ook met max aantal klanten
Ja enig. Negatieve test moeten laten zien voor elk uitje zoals een museumbezoek. Laat maar dan. -O-

-edit
Lees nu in een ander topic over sneltesten die je zelf aan kunt schaffen. Ik dacht aan een rondje teststraat. Mocht je zelf eenvoudig een test kunnen halen, dan heb ik niks gezegd. :)

[ Bericht 10% gewijzigd door Pisces29 op 06-04-2021 18:44:41 ]
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  dinsdag 6 april 2021 @ 18:45:30 #197
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198885497
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:24 schreef koemleit het volgende:

[..]

De vaccinatie cijfers is iets vreemds mee aan de hand. Die zijn nu bijgesteld naar ongeveer 55.000 meen ik.
Voor een "zondag" alsnog prima. En hopelijk morgen de 3 miljoenste prik.
pi_198885547
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:36 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Ja enig. Negatieve test moeten laten zien voor elk uitje zoals een museumbezoek. Laat maar dan. -O-

Waarom kom je dat hier melden? Ga lekker naar een negatief topic terug zou ik zeggen?
pi_198885752
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:47 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Waarom kom je dat hier melden? Ga lekker naar een negatief topic terug zou ik zeggen?
Nou heel eerlijk......ik ga me toch ook echt niet laten testen om een leuk uitje te kunnen hebben.....het vaccinbewijs laten zien okee, maar testen? Nee, dat zou niet normaal moeten gaan worden....
pi_198885784
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:58 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Nou heel eerlijk......ik ga me toch ook echt niet laten testen om een leuk uitje te kunnen hebben.....het vaccinbewijs laten zien okee, maar testen? Nee, dat zou niet normaal moeten gaan worden....
Je houdt geen neus meer over dan.
Tap tap tap
  dinsdag 6 april 2021 @ 19:05:23 #201
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_198885869
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:36 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Ja enig. Negatieve test moeten laten zien voor elk uitje zoals een museumbezoek. Laat maar dan. -O-

-edit
Lees nu in een ander topic over sneltesten die je zelf aan kunt schaffen. Ik dacht aan een rondje teststraat. Mocht je zelf eenvoudig een test kunnen halen, dan heb ik niks gezegd. :)
Nou dit dus :X
pi_198886216
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 18:47 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Waarom kom je dat hier melden? Ga lekker naar een negatief topic terug zou ik zeggen?
Oh ik had niet meegekregen dat dit topic 100% juichen is. My bad.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_198886258
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 19:00 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Je houdt geen neus meer over dan.
Precies......
pi_198886307
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 april 2021 19:22 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Oh ik had niet meegekregen dat dit topic 100% juichen is. My bad.
100% positief, maar eerder behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. :)

N.b. we hadden hier een paar dagen geleden nog een MOD die bewust hier negatieve berichten plaatste, dus ja, wat kunnen we daar nog op zeggen... ;) Er stond wel een sorry bij, dat wel.
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  dinsdag 6 april 2021 @ 20:08:21 #205
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198887350
Goedenavond, Later dan normaal hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een kleine stijging op de IC’s en een grote stijging op de verpleegafdelingen. Per saldo is het een stijging van 121 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.495 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.400.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- dinsdag 6 april: 750 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,5%);
- maandag 5 april: 746 (absolute stijging 16; relatieve stijging 2,2%);
- zondag 4 april: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%);
- donderdag 1 april: 688 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%);
- woensdag 31 maart: 681 (absolute daling 1; relatieve daling 0,1%);
- dinsdag 30 maart: 682 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%);

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- dinsdag 6 april: 1.745 (absolute stijging 117; relatieve stijging 7,2%);
- maandag 5 april: 1.628 (absolute stijging 41; relatieve stijging 2,6%);
- zondag 4 april: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 1 april: 1.639 (absolute daling 14; relatieve daling 0,8%);
- woensdag 31 maart: 1.653 (absolute daling 75; relatieve daling 4,3%);
- dinsdag 30 maart: 1.728 (absolute stijging 61; relatieve stijging 3,7%);

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  dinsdag 6 april 2021 @ 20:40:47 #206
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198888064
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 15:31 schreef GereDathan het volgende:
+5541 besmettingen, met de Paasdagen in gedachte kunnen we er niet direct waarde aan hechten.

[...]
Nee, en het percentage positieve tests is gestegen van 8,7 naar 8,9. Hopelijk is dat het plafond.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198888306
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 20:40 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Nee, en het percentage positieve tests is gestegen van 8,7 naar 8,9. Hopelijk is dat het plafond.
Cijfers zijn wel enigszins wispelturig hč, afhankelijk van het weer of van feestdagen of evt. vakanties of wat voor reden dan ook.....pin je er niet dagelijks op vast....
  dinsdag 6 april 2021 @ 20:55:53 #208
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198888339
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 april 2021 20:54 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Cijfers zijn wel enigszins wispelturig hč, afhankelijk van het weer of van feestdagen of evt. vakanties of wat voor reden dan ook.....pin je er niet dagelijks op vast....
Nee, klopt, maar de trend is een stijging helaas. Hopelijk verandert het.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198888407
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 april 2021 20:55 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Nee, klopt, maar de trend is een stijging helaas. Hopelijk verandert het.
Een lichte stijging en je weet niet waarom en wie zich nou wel of juist niet laten testen...
pi_198890241
Nog maar een keer Israel. Bijna alles is volledig open, en nog steeds dalen de cijfers, nu zo laag als juni vorig jaar.

twitter
pi_198890281
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 april 2021 19:22 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Oh ik had niet meegekregen dat dit topic 100% juichen is. My bad.
Sorry dat ik wat fel was. Nieuwe user die gelijk negatieve dingen roept, we hebben er slechte ervaring mee. Sorry.
  woensdag 7 april 2021 @ 14:05:48 #212
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198897790
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een stijging op de IC’s en op de verpleegafdelingen. In totaal is het een stijging van 60 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.558 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.500.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- woensdag 7 april: 776 (absolute stijging 26; relatieve stijging 3,5%);
- dinsdag 6 april: 750 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,5%);
- maandag 5 april: 746 (absolute stijging 16; relatieve stijging 2,2%);
- zondag 4 april: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%);
- donderdag 1 april: 688 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%);
- woensdag 31 maart: 681 (absolute daling 1; relatieve daling 0,1%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- woensdag 7 april: 1.782 (absolute stijging 34; relatieve stijging 1,9%);
- dinsdag 6 april: 1.745 (absolute stijging 117; relatieve stijging 7,2%);
- maandag 5 april: 1.628 (absolute stijging 41; relatieve stijging 2,6%);
- zondag 4 april: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 1 april: 1.639 (absolute daling 14; relatieve daling 0,8%);
- woensdag 31 maart: 1.653 (absolute daling 75; relatieve daling 4,3%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.

[ Bericht 0% gewijzigd door Federer-fan op 08-04-2021 14:08:46 ]
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198898979
quote:
Update van 7 april:

- 6.346 nieuw gemelde positieve testen
- 285 nieuwe ziekenhuisopnames
- 57 nieuwe IC-opnames
- 23 nieuwe overlijdens
Tap tap tap
  woensdag 7 april 2021 @ 15:19:55 #214
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198898998
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 t/m maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve tests: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 t/m maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve tests: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 t/m maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve tests: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 t/m maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve tests: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 t/m maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve tests: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 t/m maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve tests: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 t/m maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve tests: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 t/m maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve tests: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met maandag 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve tests: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve tests: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m 15 maandag februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve tests: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m 22 maandag februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve tests: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met maandag 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve tests: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 maart:
totaal: 31.457 (percentage positieve tests: 8,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 0,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m maandag 15 maart:
totaal: 38.752 (percentage positieve tests: 7,8%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 23,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m maandag 22 maart:
totaal: 45.145 (percentage positieve tests: 8,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 16,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 23 t/m maandag 29 maart:
Stijging t.o.v. week ervóór: 11,8% (percentage positieve tests: 8,6%)

dinsdag: 5.560
woensdag: 7.579
donderdag: 7.705
vrijdag: 7.562
zaterdag: 8.798
zondag: 7.430
maandag: 6.718


totaal: 50.452

Besmettingcijfers dinsdag 30 maart t/m maandag 5 april:
Daling t.o.v. week ervóór: 4,2 % (percentage positieve tests: 8,7%)

dinsdag: 5.828
woensdag: 7.633
donderdag: 7.827
vrijdag: 7.253
zaterdag: 7.628
zondag: 6.822
maandag: 5.320


totaal: 48.311

Besmettingcijfers dinsdag 6 t/m maandag 12 april:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervóór: - 11,7%

dinsdag: 5.541
woensdag: 6.346
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
zondag:
maandag:


totaal: 41.604 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198899204
Kroegen open! _O_
pi_198899364
De besmettingen gaan de goede kant op, hoog tijd dat de instroom in de ziekenhuizen afneemt. Maar zoals ik al eerder aangaf, dat zal niet voor het einde van deze week zijn. Misschien zelfs iets later dan ik in de eerste instantie dacht. Het loopt simpelweg altijd achter de besmettingen aan, een dag of 7 tot 10.

Hopen dat de vaccinatiecijfers goed zijn vandaag :)
pi_198899372
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 15:31 schreef Piethur het volgende:
Kroegen open! _O_
Graag, maar ben bang dat het net te vroeg is ;)
  woensdag 7 april 2021 @ 15:49:32 #218
342418 VKV
Plausibel
pi_198899548
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 15:31 schreef Piethur het volgende:
Kroegen open! _O_
Terrassen!


wel dikke jas aan en zuidwester op :')
pi_198899735
Eigenlijk best gek, al 2 dagen veel positief nieuws en dit topic is bijna leeg :o

Is iedereen het aan het vieren? Haha. Nee, ziet er goed uit zo! Eindelijk wat perspectief voor eind april *O*
pi_198899891
Weer een mooie daling in het aantal besmettingen. Persoonlijk denk ik dat er in de instroom van de ziekenhuizen nog een effect van de paasdagen zichtbaar is. Na een normaal weekend is meestal een piek in het aantal ziekenhuisopnames op dinsdag omdat de huisartsen dan op maandag weer huisbezoeken gaan afleggen). Met het paasweekeinde verwacht ik dat dit ook een dag verschoven is. Dan zou de instroom morgen weer een stuk lager moeten zijn.

Mijn grafieken van vandaag:

De data lijkt nu compleet te zijn tot en met woensdag 31 maart. Ook deze week laat weer een plateau van maandag tot en met woensdag (29-31 maart) zien, maar dat is duidelijk minder dan de week daarvoor (22-24 maart). Ook nu lijkt er weer een stevige daling op donderdag te zijn.


In de dagcurves van de afgelopen twee dagen (geel en donkergroen) is te zien dat de 'buik' weer wat lager is dan de dagen daarvoor (nu is het maximum in de buik weer onder de 1000 gevallen). De piek van de dagcurve van gisteren is wel weer hoger, maar dat komt doordat er gisteren waarschijnlijk weer meer is getest dan op paaszondag en paasmaandag.


De aandelen van de verschillende leeftijdsgroepen lijken zich te stabiliseren (data van de laatste week is nog niet compleet). De bijdrage van de groep 80+ gaat nog steeds naar beneden van 2.0% op 16 maart naar 1.6% op 31 maart, maar dat is lastig in de grafiek te zien vanwege de lage waarden.
pi_198900006
https://nos.nl/artikel/23(...)rs-het-toelaten.html

quote:
Kabinet wil terrassen en winkels open op 21 april als cijfers het toelaten
Slag om de arm, maar toch fijn.
Tap tap tap
pi_198900298
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 16:00 schreef GereDathan het volgende:
Eigenlijk best gek, al 2 dagen veel positief nieuws en dit topic is bijna leeg :o

Is iedereen het aan het vieren? Haha. Nee, ziet er goed uit zo! Eindelijk wat perspectief voor eind april *O*
Ik kom hier voor een positieve blik als de rest tegen valt.
De hou de moed erin opmerkingen zijn dan vooral fijn.
Nu is ineens iedereen positief op wat doemkijkers na , hoef ik niet hierheen om op te vrolijken, maar ik kom toch om mee te juichen. *O* *O* *O*
pi_198900456
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 16:00 schreef GereDathan het volgende:
Eigenlijk best gek, al 2 dagen veel positief nieuws en dit topic is bijna leeg :o

Is iedereen het aan het vieren? Haha. Nee, ziet er goed uit zo! Eindelijk wat perspectief voor eind april *O*
Hier vooral druk met werken.....als mijn collega's en ik in juli/augustus vrij zijn, zijn er vakantiekrachten die kunnen invallen....maar in voor/najaar moeten we vooral voor elkaar invallen :)
  Redactie Games woensdag 7 april 2021 @ 16:51:44 #225
181272 crew  Noppie2000
pi_198900570
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 16:00 schreef GereDathan het volgende:
Eigenlijk best gek, al 2 dagen veel positief nieuws en dit topic is bijna leeg :o

Is iedereen het aan het vieren? Haha. Nee, ziet er goed uit zo! Eindelijk wat perspectief voor eind april *O*
Precies dit perspectief hadden we ook voor eind maart, we weten nog hoe dat eindigde, dus ik houd nog even af :@ De berichtgeving en intentie erachter is wel positief, dat zondermeer :Y
pi_198900576
quote:
17s.gif Op woensdag 7 april 2021 16:45 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Hier vooral druk met werken.....als mijn collega's en ik in juli/augustus vrij zijn, zijn er vakantiekrachten die kunnen invallen....maar in voor/najaar moeten we vooral voor elkaar invallen :)
Herkenbaar, ik loop al weken over. Probeer mijzelf naar rustiger vaarwater te sturen en vandaag is dat eens gelukt :)

Succes met de drukte!
pi_198900760
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 16:51 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Herkenbaar, ik loop al weken over. Probeer mijzelf naar rustiger vaarwater te sturen en vandaag is dat eens gelukt :)

Succes met de drukte!
Had vorige week vrij dus was wel enigszins opgeladen, maar het blijft hectisch....
  woensdag 7 april 2021 @ 21:05:55 #228
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198905952
Goedenavond, hier is Oliver weer met het ondergesneeuwde Coronanieuws van woensdag 7 april 2021, ook wel door sommigen als derde paasdag genoemd. En dan met name het positieve nieuws, maar wel altijd met een realistische kijk daarop.

* Gisteren maakte het RIVM haar weekcijfers bekend, en eigenlijk waren die voor onze lezers van dit topic geen verrassing. Een dag eerder zagen wij in mijn gepubliceerde weekcijfers de actuele situatie. De ziekenhuizen zitten nu in de derde golf(je), al is nu bevestigd dat deze niet zo hoog gaat uitpakken als wat de voorspelling was. Ook is de piek eerder, waarschijnlijk al over anderhalve week. Goed nieuws dus.

* Ook werd er vandaag bekend gemaakt dat Nederland langzaam weer van het slot gaat. We hebben het al eerder meegemaakt dat versoepelingen toch niet doorgingen, maar nu lijkt het de goede kant op te gaan. Versoepelingen die per 21 april 2021 ons te wachten staan:
- Terrassen weer open
- Winkels weer open
- Scholen weer open
- Naschoolse opvang weer open
- Avondklok verdwijnt
- van 1 naar 2 bezoeker thuis ontvangen.

Dan zou begin mei 2021 het tweede pakket versoepelingen ingaan, dat zou bestaan uit:
- Pretparken weer open
- Dierentuinen weer open
- Sportscholen weer open

En in het derde pakket versoepelingen, ergens in juni
- Culturele sector weer open
- Droge horeca weer open

Je zag in het journaal al diverse sectoren feest vieren, al zijn er voor veel branches nog veel onzekerheden. Wat te denken van bijvoorbeeld de bioscopen (of vallen die onder cultuur?), of wanneer wordt het OV weer toegankelijk voor niet noodzakelijke reizen? En wat te doen met de sekswerkers? Je leest steeds vaker over illegale bordelen die worden opgerold. En wanneer verdwijnt het mondkapje? Allemaal vragen die hopelijk dinsdag worden beantwoord.

En dan in de zomer zouden vrijwel alle maatregelen zijn verdwenen, behalve nog het handen wassen, thuis blijven bij klachten en de anderhalve meter afstand houden. Allemaal erg goed en hoopgevend nieuws, en laten we hopen dat dit ook echt doorgaat. Alle hoop is gebaseerd dat eind april 3 miljoen mensen een vaccin hebben gehad, en 3 miljoen mensen al corona hebben gehad. Ik denk dat de mensen die Corona hebben gehad vele malen hoger ligt, en sluit mij aan bij het getal van 5 miljoen wat eerder werd genoemd.

Woensdag is altijd de dag dat ik de tussenbalans eventjes opmaak betreft de weekcijfers van aankomende zondag. Laten we eens kijken:

Aantal besmettingen tot nu toe: 11.887 (vorige week woensdag: 13.461)

Aantal Covid patiėnten in de ziekenhuizen tot nu toe: 2.558 (vorige week woensdag 2.334)

Instroom Covid patiėnten op de verpleegafdelingen tot nu toe: 697 (vorige week woensdag: 738)

Instroom Covid patiėnten op de IC afdelingen tot nu toe: 159 (vorige week woensdag: 128)

Uitstroom Covid patiėnten op de verpleegafdelingen tot nu toe: 515 (vorige week woensdag: 678)

Uitstroom Covid patiėnten op de IC afdelingen tot nu toe: 113 (vorige week woensdag: 102)

Aantal sterftegevallen tot nu toe: 54 (vorige week woensdag: 75)

We zien tot nu toe meer patiėnten in de ziekenhuizen dan vorige week woensdag. Qua instroom zien we voorlopig een kleine daling op de verpleegafdelingen, maar wederom een stijging qua instroom op de IC afdelingen. De uitstroom op de IC ligt gelukkig dan wel weer voor op vorige week woensdag. Dat geldt dan weer niet voor de verpleegafdelingen. Die kent een veel lagere uitstroom op dit moment, dan afgelopen woensdag. Sterftegevallen is weer erg hoopgevend. Tot en nu 54, en vorige week woensdag na drie dagen op 75.

Zondag weer de presentatie van de weekcijfers.

Vandaag geen interessante grafiekjes, maar gewoon even een stukje informatieve tekst. Ik hoop dat de mensen in dit topic die even in een dipje zitten er snel weer uit klauteren. Er komt echt een moment dat ik mijn praatje ga beginnen over dat we het ergste achter de rug hebben. En dat moment komt sneller dan gedacht ;)

Fijne avond allemaal _O_
  woensdag 7 april 2021 @ 22:51:24 #229
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_198908431
Thx! @Oliver23. Fijn om alle info even bij elkaar te zien.
En speciale hulde voor je laatste alinea. _O_
... ♥ ik mis je ♥
pi_198911613
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 21:05 schreef Oliver23 het volgende:
En dan in de zomer zouden vrijwel alle maatregelen zijn verdwenen, behalve nog het handen wassen, thuis blijven bij klachten en de anderhalve meter afstand houden. Allemaal erg goed en hoopgevend nieuws, en laten we hopen dat dit ook echt doorgaat. Alle hoop is gebaseerd dat eind april 3 miljoen mensen een vaccin hebben gehad, en 3 miljoen mensen al corona hebben gehad. Ik denk dat de mensen die Corona hebben gehad vele malen hoger ligt, en sluit mij aan bij het getal van 5 miljoen wat eerder werd genoemd.
Allereerst dank weer @Oliver23!

Volgens mij zit je mis met de vaccinaties, we gaan als het goed is vandaag al over de 3 miljoen. Volgens mij verwachten ze eind april zelfs al op 5 miljoen te zitten.

Deze week gaan er 900.000 vaccins naar de priklokaties. Hoewel die natuurlijk niet direct in de arm zitten is dit wel erg goed nieuws. Het betekent dat de "versnel trein" nog steeds vaart aan het maken is.
pi_198912273
Gisteravond op de valreep kwamen de vaccinatiecijfers nog even door: +54.509

En dan tellen ze AZ niet mee omdat die maar mondjesmaat gezet wordt. Al met al toch nog een redelijk niveau met alleen Pfizer/Moderna. Minder dan vorige week, maar dat is wel verklaarbaar. Pasen, AZ en de nieuwe doelgroep die uitnodigingen heeft ontvangen en nog ingepland moet worden.

Mijn persoonlijke wens is dat we snel op 100.000 per dag zitten, maar alles boven de 50.000 per dag ben ik tevreden mee. Dan houden we ongeveer de 1 op 10 verhouding aan (1 besmetting = 10 vaccinaties). Daarmee snijden we het virus steeds verder de pas af, elke dag een factor 10 meer immuniteit die we kweken is een goede basis wat mij betreft.
pi_198912349
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 10:10 schreef GereDathan het volgende:
Gisteravond op de valreep kwamen de vaccinatiecijfers nog even door: +54.509

En dan tellen ze AZ niet mee omdat die maar mondjesmaat gezet wordt. Al met al toch nog een redelijk niveau met alleen Pfizer/Moderna. Minder dan vorige week, maar dat is wel verklaarbaar. Pasen, AZ en de nieuwe doelgroep die uitnodigingen heeft ontvangen en nog ingepland moet worden.

Mijn persoonlijke wens is dat we snel op 100.000 per dag zitten, maar alles boven de 50.000 per dag ben ik tevreden mee. Dan houden we ongeveer de 1 op 10 verhouding aan (1 besmetting = 10 vaccinaties). Daarmee snijden we het virus steeds verder de pas af, elke dag een factor 10 meer immuniteit die we kweken is een goede basis wat mij betreft.
Los van de problemen met AZ, had ik wel gehoopt dat er steeds meer zou worden geprikt dan de week ervoor. Ik vind 50k per dag wel erg weinig in deze fase.
pi_198912413
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 10:16 schreef 297534 het volgende:

[..]

Los van de problemen met AZ, had ik wel gehoopt dat er steeds meer zou worden geprikt dan de week ervoor. Ik vind 50k per dag wel erg weinig in deze fase.
Er zijn dagen geweest met 20k. Natuurlijk is sneller beter, maar zo werkt het niet. Ik heb de vergelijking al eerder gemaakt, het is net als een schoolreisje. Weken verheug je je erop en kan het niet snel genoeg gaan. Als de dag daar is dan moet je na 1 attractie alweer naar huis voor je gevoel :)

Deze week worden er 900k vaccins uitgereden, dat betekent dat die ook op korte termijn de armen in gaan. De versnelling is nog steeds gaande. Het gemiddelde per dag is geklommen van 10k naar 20k naar 50k nu (ruwweg). Elke dag gaan we sneller en wordt het beter. Ik denk dat we voor we het door hebben op 70k per dag zitten gemiddeld en dan snel doorgroeien naar 100k per dag.

Nog een positief bericht, ondanks dat het in de eerste instantie negatief is. Het is erg druk in de ziekenhuizen, zeker met Pasen was het een gekkenhuis. Dit is wat het ziekenhuis erover zegt:
quote:
‘Paasweekend was een gekkenhuis’

Volgens Langenbach is het de laatste dagen extra druk in de Rotterdamse regio door de piek in de besmettingen van twee weken geleden.
https://www.ad.nl/rotterd(...)rondbellen~aad265c4/

Dat is positief omdat er direct de relatie wordt gelegd met het aantal besmettingen. Wat inderdaad super hoog was, we herinneren ons allemaal nog de dag dat ome Ferd even dropte dat we op 9k+ zaten. Die mensen zijn nu het ziekenhuis ingegaan, maar in de tussentijd is het aantal besmettingen weer fors gedaald. Dat betekent dat mijn verwachting dat we de komende dagen een daling in de instroom gaan zien steeds realistischer wordt.

Echt nog even 4 tot 6 weken afzien, en dan zijn we er denk ik. Ik blijf de focus houden op 1 juni, dan verwacht ik dat we echt weer een stuk normaler leven.

Dit heb ik voorspeld op 30 maart:
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 15:58 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik heb ergens de hoop dat we op 1 mei gaan versoepelen. Ik denk dan aan avondklok, terrassen, restaurants, winkels en stadions. April moeten we inderdaad door, dat wordt nog een hobbelige maand.

Vanaf 1 juni hoop ik mondkapjes weg, theater en musea weer open.

Vanaf 1 juli hoop ik ook evenementen, mogelijk nog kleinschalig, weer mogelijk en dan rond 1 september gewoon weer helemaal normaal.

Maar dit is hoop en afhankelijk van heel veel factoren.
En ik was, zoals het er nu uitziet, zelfs nog te terughoudend en conservatief. 1 mei wordt 21 april zoals het er nu uitziet en de kleinschalige evenementen mogen vanaf 23 april weer wat doen.
pi_198913170
Helaas moesten een aantal collega's zelf bellen hoe het met hun afspraak van deze week zat, lang niet iedereen is door het vaccincallcenter gebeld. Maar cliėnt van me, 63, mag zijn AZ door de huisarts laten zetten.....wel benieuwd hoe het komende weken gaat lopen met dit vaccin.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2021 13:40:31 ]
pi_198913516
Vandaag eindelijk weer eens volle bak hier bij de vaccinatielocatie. Ben benieuwd naar de cijfers van vandaag.
Alpha kenny one
pi_198913794
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 11:37 schreef falling_away het volgende:
Vandaag eindelijk weer eens volle bak hier bij de vaccinatielocatie. Ben benieuwd naar de cijfers van vandaag.
Die komen dan morgen terug in de cijfers.
  donderdag 8 april 2021 @ 14:07:18 #237
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198915399
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een stijging op de IC’s maar een daling op de verpleegafdelingen. Per saldo is het een daling van 33 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.525 bezette bedden in totaal. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.500.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- donderdag 8 april: 798 (absolute stijging 22; relatieve stijging 2,8%);
- woensdag 7 april: 776 (absolute stijging 26; relatieve stijging 3,5%);
- dinsdag 6 april: 750 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,5%);
- maandag 5 april: 746 (absolute stijging 16; relatieve stijging 2,2%);
- zondag 4 april: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%);
- donderdag 1 april: 688 (absolute stijging 7; relatieve stijging 1,0%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- donderdag 8 april: 1.727 (absolute daling 55; relatieve daling 3,1%);
- woensdag 7 april: 1.782 (absolute stijging 34; relatieve stijging 1,9%);
- dinsdag 6 april: 1.745 (absolute stijging 117; relatieve stijging 7,2%);
- maandag 5 april: 1.628 (absolute stijging 41; relatieve stijging 2,6%);
- zondag 4 april: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 1 april: 1.639 (absolute daling 14; relatieve daling 0,8%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  donderdag 8 april 2021 @ 14:14:34 #238
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198915478
Fijn, daling op de verpleegafdeling. Hopelijk volgt de IC snel.
pi_198916123
Zouden we het hoogtepunt gehad hebben? Dat zou prettig zijn namelijk. IC zal dan nog een paar dagen op zich laten wachten, loopt wat achter op de normale opnames.
pi_198916255
Helaas is het vooral de hoge uitstroom. Want de instroom is nog steeds onverminderd hoog:
269 kliniek om 57 IC.
pi_198916419
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:13 schreef Freudie het volgende:
Helaas is het vooral de hoge uitstroom. Want de instroom is nog steeds onverminderd hoog:
269 kliniek om 57 IC.
Klopt, die blijft hoog. Al is het wel positief dat de instroom stevig onder de 300 blijft. Maar dat is wel heel positief gedacht, hij moet snel naar onder de 200 en liefst naar 100.

Overigens is dat wel 1 van de dingen die we eerder hebben gezien. Op een gegeven moment bereiken instroom en uitstroom een bepaald plateau. Want een hoge instroom nu betekent ook een hoge uitstroom over een week of 2/3.
  donderdag 8 april 2021 @ 15:23:14 #242
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198916438
Besmettingcijfers dinsdag 24 t/m maandag 30 november (totaal: 33.940):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 1 t/m maandag 7 december
Totaal: 41.116 (percentage positieve tests: 11,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 22,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 8 t/m maandag 14 december
Totaal: 58.065 (percentage positieve tests: 12,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 41,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 15 t/m maandag 21 december
Totaal: 79.328 (percentage positieve tests: 13,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór': 36,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 t/m maandag 28 december:
Totaal: 69.865 (percentage positieve tests: 13,0%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,9%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 29 t/m maandag 4 januari
Totaal: 57.738 (percentage positieve tests: 13,7%)
Daling t.o.v. week ervóór: 17,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 5 t/m maandag 11 januari:
Totaal: 50.999 (percentage positieve tests: 12,3%)
Daling t.o.v. week ervóór: 11,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 12 t/m maandag 18 januari:
Totaal: 39.562 (percentage positieve tests: 10,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 22,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 19 t/m maandag 25 januari:
totaal: 35.727 (percentage positieve tests: 11,1%)
Daling t.o.v. week ervóór: 9,7%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 26 januari tot en met maandag 1 februari:
totaal: 26.768 (percentage positieve tests: 11,5%)
Daling t.o.v. week ervóór: 19,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 februari:
Totaal: 26.326 (percentage positieve tests: 10,9%)
Daling t.o.v. week ervóór: 7,8%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m 15 maandag februari:
totaal: 24.115 (percentage positieve tests: 10,8%)
Daling t.o.v. week ervóór: 8,4%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m 22 maandag februari:
totaal: 28.700 (percentage positieve tests: 9,7%)
Stijging t.o.v. week ervóór 19,0%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 22 februari tot en met maandag 1 maart:
totaal: 31.651 (percentage positieve tests: 8,6%)
Stijging t.o.v. week ervóór 10,3%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 2 t/m maandag 8 maart:
totaal: 31.457 (percentage positieve tests: 8,6%)
Daling t.o.v. week ervóór: 0,6%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 9 t/m maandag 15 maart:
totaal: 38.752 (percentage positieve tests: 7,8%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 23,2%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 16 t/m maandag 22 maart:
totaal: 45.145 (percentage positieve tests: 8,1%)
Stijging t.o.v. week ervóór: 16,5%

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Besmettingcijfers dinsdag 23 t/m maandag 29 maart:
Stijging t.o.v. week ervóór: 11,8% (percentage positieve tests: 8,6%)

dinsdag: 5.560
woensdag: 7.579
donderdag: 7.705
vrijdag: 7.562
zaterdag: 8.798
zondag: 7.430
maandag: 6.718


totaal: 50.452

Besmettingcijfers dinsdag 30 maart t/m maandag 5 april:
Daling t.o.v. week ervóór: 4,2 % (percentage positieve tests: 8,7%)

dinsdag: 5.828
woensdag: 7.633
donderdag: 7.827
vrijdag: 7.253
zaterdag: 7.628
zondag: 6.822
maandag: 5.320


totaal: 48.311


Besmettingcijfers dinsdag 6 t/m maandag 12 april:
(Voorlopige) Wijziging t.o.v. week ervóór: - 7,6%

dinsdag: 5.541
woensdag: 6.346
donderdag: 7.783
vrijdag:
zaterdag:
zondag:
maandag:


totaal: 45.895 (Extrapolatie op basis van de weekcijfers tot nu toe:)

pi_198916449
+7.783 in de besmettingen, ook weer fors. Balen. Ook al weet ik dat het een donderdag is na een feestdag, dan hebben we altijd een hoog getal.

Wel positief, +52.308 vaccinaties! Dat betekent dat we nu over de 3 miljoen zitten, om precies te zijn op: 3.016.263 *O*

Hugo heeft daarin woord gehouden, begin april zouden we op 3 miljoen zitten. Netjes. Nu snel doorpakken naar de 4 miljoen!
pi_198916519
Meh, kan er vandaag geloof ik maar weinig positiefs uit halen, heb echt het gevoel dat het al héél lang te hoog blijft allemaal.....
pi_198916764
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:23 schreef GereDathan het volgende:
+7.783 in de besmettingen, ook weer fors. Balen. Ook al weet ik dat het een donderdag is na een feestdag, dan hebben we altijd een hoog getal.

Wel positief, +52.308 vaccinaties! Dat betekent dat we nu over de 3 miljoen zitten, om precies te zijn op: 3.016.263 *O*

Hugo heeft daarin woord gehouden, begin april zouden we op 3 miljoen zitten. Netjes. Nu snel doorpakken naar de 4 miljoen!
Idd, ondanks 2 keer stoppen met AZ, na al die tegenslagen moet het dan nu maar eens mee zitten!
pi_198916771
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:23 schreef GereDathan het volgende:
+7.783 in de besmettingen, ook weer fors. Balen. Ook al weet ik dat het een donderdag is na een feestdag, dan hebben we altijd een hoog getal.

Wel positief, +52.308 vaccinaties! Dat betekent dat we nu over de 3 miljoen zitten, om precies te zijn op: 3.016.263 *O*

Hugo heeft daarin woord gehouden, begin april zouden we op 3 miljoen zitten. Netjes. Nu snel doorpakken naar de 4 miljoen!
Het is inderdaad niet alleen de donderdag na een feestdag, maar het is alsnog lager dan vorige week donderdag (7827)!

M.a.w. ik zou het ook liever lager hebben gezien maar de dalende trend zet door.
Alpha kenny one
pi_198917051
quote:
17s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:27 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Meh, kan er vandaag geloof ik maar weinig positiefs uit halen, heb echt het gevoel dat het al héél lang te hoog blijft allemaal.....
Zo slecht is het vandaag niet hoor, eigenlijk stiekem wel redelijk. Zoals @failing_away aangeeft lager dan een reguliere donderdag en dat na een feestdag.
pi_198917059
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:41 schreef Piethur het volgende:

[..]

Idd, ondanks 2 keer stoppen met AZ, na al die tegenslagen moet het dan nu maar eens mee zitten!
Ik ben blij dat Pfizer/Moderna volgens afspraak levert en het tempo er daarmee goed in lijkt te zitten. Het mag ook inderdaad wel eens meezitten :)
pi_198917233
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:58 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Zo slecht is het vandaag niet hoor, eigenlijk stiekem wel redelijk. Zoals @:failing_away aangeeft lager dan een reguliere donderdag en dat na een feestdag.
Jawel, maar toch voelt het alsof het allemaal nog veel te lang duurt.
pi_198917253
quote:
17s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:13 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]

Jawel, maar toch voelt het alsof het allemaal nog veel te lang duurt.
Bekend gevoel, morgen is het weer beter. Rustig aan :*
pi_198917274
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:15 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Bekend gevoel, morgen is het weer beter. Rustig aan :*
Kom maar met die lente ook, geen kou sneeuw en regen meer ;)
pi_198917309
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:59 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik ben blij dat Pfizer/Moderna volgens afspraak levert en het tempo er daarmee goed in lijkt te zitten. Het mag ook inderdaad wel eens meezitten :)
Nu nog hopen op een wijs besluit en gewoon doorprikken met AZ.
Of dat ze iig het prikken van mannen met AZ door laten gaan als die trombose ellende vooral bij vrouwen voorkomt.
A mind with a heart of it's own
pi_198917327
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:59 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Ik ben blij dat Pfizer/Moderna volgens afspraak levert en het tempo er daarmee goed in lijkt te zitten. Het mag ook inderdaad wel eens meezitten :)
Janssen komt er binnenkort ook aan. :)
The only way you can be original, is to be yourself.
pi_198917356
quote:
17s.gif Op donderdag 8 april 2021 15:27 schreef Cinderelladreamer het volgende:
Meh, kan er vandaag geloof ik maar weinig positiefs uit halen, heb echt het gevoel dat het al héél lang te hoog blijft allemaal.....
Echt hč, heb het ook wel een beetje, maar moet toch aan die dooddoener denken 'nog even geduld'... zoals GD ook al zei pas, we vallen misschien in herhaling, maar het is echt zo. Ik denk dat als we nu allemaal uitloggen voor maar 3 į 4 weken, dat we als we weer online komen, we al een heel groot verschil zien. De laatste weekjes mensen! *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door Sangha op 08-04-2021 16:28:21 ]
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  Public Relations / Redactie Film donderdag 8 april 2021 @ 16:25:40 #255
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198917405
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:22 schreef Sangha het volgende:

[..]

Echt hč, heb het ook wel een beetje, maar moet toch aan die dooddoener denken 'nog even geduld'... zoals GD ook al zei pas, we vallen misschien in herhaling, maar het is echt zo. Ik denk dat als we nu allemaal uitloggen voor maar 3 weken, dat we als weer weer online komen, we al een heel groot verschil zien. De laatste weekjes mensen! *O*
Dit dus. In de podcast van corona-pessimisten Yorrick en Marino gaven zelfs hun aan dat ze een mooie zomer verwachten.

Alleen zeg ik: 6 weken nog.
pi_198917523
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:22 schreef Sangha het volgende:

[..]

Echt hč, heb het ook wel een beetje, maar moet toch aan die dooddoener denken 'nog even geduld'... zoals GD ook al zei pas, we vallen misschien in herhaling, maar het is echt zo. Ik denk dat als we nu allemaal uitloggen voor maar 3 į 4 weken, dat we als we weer online komen, we al een heel groot verschil zien. De laatste weekjes mensen! *O*
Dit klinkt wel als iets om aan vast te houden :)
pi_198917560
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:20 schreef RedWhiteArmy1983 het volgende:

[..]

Janssen komt er binnenkort ook aan. :)
Die is ook niet onomstreden als je het over trombose hebt :{

Gewoon volle bak Pfizer/Moderna erin *O*

[ Bericht 9% gewijzigd door GereDathan op 08-04-2021 16:41:18 ]
  donderdag 8 april 2021 @ 16:47:47 #258
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_198917702
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:35 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Die is ook niet onomstreden als je het over trombose hebt :{

Gewoon volle bak Pfizer/Moderna erin *O*
Ook moderna kent t trombose probleem. :D Gewoon alles prikken.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Public Relations / Redactie Film donderdag 8 april 2021 @ 17:07:26 #259
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198917966
Hugo volgt de EU gewoon. AZ alleen bij 60+. Het is niet anders.

Ps: dit is mijn voorspelling.
  donderdag 8 april 2021 @ 17:14:03 #260
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198918045
Lichtelijk teleurgesteld over het aantal prikken. Maar het positieve is dat AZ niet meegeteld wordt maar er wel mee geprikt wordt bij 60+.

Alleen geen idee hoeveel dat er zijn.
pi_198918062
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 17:07 schreef Roberto_BOZ het volgende:
Hugo volgt de EU gewoon. AZ alleen bij 60+. Het is niet anders.

Ps: dit is mijn voorspelling.
Dat zou dan AZ zijn voor 60 tot 65?
pi_198918235
quote:
1s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:18 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Nu nog hopen op een wijs besluit en gewoon doorprikken met AZ.
Of dat ze iig het prikken van mannen met AZ door laten gaan als die trombose ellende vooral bij vrouwen voorkomt.
Geef mij maar AZ als ik dan morgen aan de beurt ben neem ik het risico wel.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  Public Relations / Redactie Film donderdag 8 april 2021 @ 17:29:11 #263
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198918240
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 17:15 schreef Brad het volgende:

[..]

Dat zou dan AZ zijn voor 60 tot 65?
Nee want het mag nu ook voor 65+ volgens mij. In ieder geval in andere landen.
  Public Relations / Redactie Film donderdag 8 april 2021 @ 17:29:29 #264
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198918244
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 17:28 schreef vipergts het volgende:

[..]

Geef mij maar AZ als ik dan morgen aan de beurt ben neem ik het risico wel.
Ik durf eerlijk gezegd ook wel. Kwestie van kansberekening.
pi_198924650
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 17:28 schreef vipergts het volgende:

[..]

Geef mij maar AZ als ik dan morgen aan de beurt ben neem ik het risico wel.
Woensdag ben ik aan de beurt, zal ongetwijfeld AZ zijn. Zo positief dat ik er helemaal een beetje hyper van ben. *O*
pi_198924986
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 22:13 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Woensdag ben ik aan de beurt, zal ongetwijfeld AZ zijn. Zo positief dat ik er helemaal een beetje hyper van ben. *O*
Top!
pi_198925149
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 22:13 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Woensdag ben ik aan de beurt, zal ongetwijfeld AZ zijn. Zo positief dat ik er helemaal een beetje hyper van ben. *O*
Ik merk het bij veel mensen die de oproep krijgen. De meesten worden er meteen vrolijk van. Eindelijk zicht op de finishlijn! *O*
pi_198926718
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:25 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Dit dus. In de podcast van corona-pessimisten Yorrick en Marino gaven zelfs hun aan dat ze een mooie zomer verwachten.

Alleen zeg ik: 6 weken nog.
Ik trek die Marino vrij slecht in zo'n podcast moet ik zeggen.
pi_198926767
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 22:13 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Woensdag ben ik aan de beurt, zal ongetwijfeld AZ zijn. Zo positief dat ik er helemaal een beetje hyper van ben. *O*
Het is gewoon fijn te weten dat je dan je steentje bijdraagt aan de weg naar normaal, en binnen afzienbare tijd ook veel minder risico loopt iemand anders te besmetten, en zelf ziek te worden.
  donderdag 8 april 2021 @ 23:17:16 #270
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198926874
Na m'n moeder heeft nu ook m'n vader (60) zn uitnodiging binnen. Maandag krijgt hij z'n eerste AZ vaccinatie. Fijn! *O*
pi_198927017
Ik vind het nog steeds bizar, want m'n oudste oom van 74 heeft nog geeneens de uitnodiging binnen :') laat staan de rest van de familie. Alleen m'n jongste tante van 64 is gevaccineerd met AZ.
Tap tap tap
  donderdag 8 april 2021 @ 23:57:28 #272
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_198927509
quote:
1s.gif Op donderdag 8 april 2021 23:25 schreef CherryLips het volgende:
Ik vind het nog steeds bizar, want m'n oudste oom van 74 heeft nog geeneens de uitnodiging binnen :') laat staan de rest van de familie. Alleen m'n jongste tante van 64 is gevaccineerd met AZ.
je bedoelt, de 1ste prik of twee prikken?
pi_198928702
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 23:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je bedoelt, de 1ste prik of twee prikken?
Eerste prik
Tap tap tap
pi_198928974
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 23:09 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Ik trek die Marino vrij slecht in zo'n podcast moet ik zeggen.
Ik trek die hele Marino zwaar slecht, maar zijn getallen en grafieken zijn prettig. Voor de rest lees/luister/kijk ik niets van hem :)

Zelfde geldt voor Yorick B.
pi_198928976
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 16:20 schreef RedWhiteArmy1983 het volgende:

[..]

Janssen komt er binnenkort ook aan. :)
Dat waren toch maar een paar duizend vaccins?
pi_198928980
quote:
1s.gif Op donderdag 8 april 2021 23:17 schreef Tinos85 het volgende:
Na m'n moeder heeft nu ook m'n vader (60) zn uitnodiging binnen. Maandag krijgt hij z'n eerste AZ vaccinatie. Fijn! *O*
Dat is goed nieuws! Dat betekent dat we de doelgroep 60-64 ook aan het voltooien zijn met de eerste prik. En laat nu net de groep 60+ de grootste risicogroep zijn.

Nu hopen dat Pfizer/Moderna die nu ongeveer bij 72 jaar is ook snel doorknalt richting 65.
pi_198928985
quote:
1s.gif Op donderdag 8 april 2021 23:25 schreef CherryLips het volgende:
Ik vind het nog steeds bizar, want m'n oudste oom van 74 heeft nog geeneens de uitnodiging binnen :') laat staan de rest van de familie. Alleen m'n jongste tante van 64 is gevaccineerd met AZ.
Je oom moet direct bellen, mijn moeder van 72 heeft de uitnodiging ook nog niet maar is afgelopen dinsdag al bij de GGD geweest. Het lijkt erop of de uitnodigingen traag zijn voor deze groep.

Zie DM :)
pi_198929011
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 08:29 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Dat waren toch maar een paar duizend vaccins?
In Q2 staan er 3 miljoen gepland. Nu is Q2 een ruim begrip aangezien dit april-mei-juni betreft. De eerste leveringen zullen nog niet zo hoog zijn, maar gemiddeld gaan ze er een miljoen per maand leveren. Dus dat zal snel meer worden.
pi_198929766
Hier even goed nieuws delen en ook beetje bijzonder. Mijn vader is gisteren gevaccineerd. Hoor steeds meer mensen om mij heen!

Wat wel bijzonder was, hij woont in klein dorpje in Drenthe en werd gisterochtend ineens gebeld of hij vaccinatie wou hebben want ze hadden wat over (Astra). Hij is 62 en loopt de marathon 2 keer per jaar en zit totaal niet in een risico categorie. Positieve hieraan is dat ze in mijn ogen, dus niets verspillen en tempo er echt in komt!
pi_198929797
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 09:57 schreef Piethur het volgende:
Hier even goed nieuws delen en ook beetje bijzonder. Mijn vader is gisteren gevaccineerd. Hoor steeds meer mensen om mij heen!

Wat wel bijzonder was, hij woont in klein dorpje in Drenthe en werd gisterochtend ineens gebeld of hij vaccinatie wou hebben want ze hadden wat over (Astra). Hij is 62 en loopt de marathon 2 keer per jaar en zit totaal niet in een risico categorie. Positieve hieraan is dat ze in mijn ogen, dus niets verspillen en tempo er echt in komt!
Lekker! Fijn om te lezen :)

Mooi om te zien dat er dus huisartsen zijn (en dit is vast niet de enige) die actie ondernemen als ze iets over hebben.
  vrijdag 9 april 2021 @ 11:12:12 #281
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_198930641
Ik hoorde zojuist van een kennis dat haar ouders belden voor een prik-afspraak maar dat dit voorlopig niet kon wegens drukte. Ik weet even niet welke locatie dit betrof.

Ze kregen de tip om zelf contact op te nemen met de priklocatie in Barneveld. Ze konden de volgende dag terecht en waren bijna de enige... waarschijnlijk dat veel mensen in de Bible Belt die zich niet laten vaccineren.
Was te verwachten, maar evengoed ... 8)7
... ♥ ik mis je ♥
pi_198930696
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 11:12 schreef phluphy het volgende:
Ik hoorde zojuist van een kennis dat haar ouders belden voor een prik-afspraak maar dat dit voorlopig niet kon wegens drukte. Ik weet even niet welke locatie dit betrof.

Ze kregen de tip om zelf contact op te nemen met de priklocatie in Barneveld. Ze konden de volgende dag terecht en waren bijna de enige... waarschijnlijk dat veel mensen in de Bible Belt die zich niet laten vaccineren.
Was te verwachten, maar evengoed ... 8)7
Dubbel goed nieuws!
  vrijdag 9 april 2021 @ 11:43:39 #283
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_198930957
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 08:29 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dat is goed nieuws! Dat betekent dat we de doelgroep 60-64 ook aan het voltooien zijn met de eerste prik. En laat nu net de groep 60+ de grootste risicogroep zijn.

Nu hopen dat Pfizer/Moderna die nu ongeveer bij 72 jaar is ook snel doorknalt richting 65.
Ik hoop eigenlijk dat ze de AZ vaccins die voor 60- bestemd waren gaan gebruiken voor 65+. Extra snelheid erbij.
pi_198930980
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 april 2021 11:43 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Ik hoop eigenlijk dat ze de AZ vaccins die voor 60- bestemd waren gaan gebruiken voor 65+. Extra snelheid erbij.
Dat zou mooi zijn, maar zover ik nu weet is AZ nog niet goedgekeurd voor die groep. Tijdens de testfase was deze groep niet afdoende vertegenwoordigd. Hopelijk kan dat wel op korte termijn gebeuren, want dan zou je de Pfizer voor <60 kunnen gebruiken.

Ik verwacht dat we op korte termijn aanpassingen in de strategie gaan krijgen. Daar wordt nu aan gewerkt.
  Public Relations / Redactie Film vrijdag 9 april 2021 @ 11:50:06 #285
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_198931038
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 11:45 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dat zou mooi zijn, maar zover ik nu weet is AZ nog niet goedgekeurd voor die groep. Tijdens de testfase was deze groep niet afdoende vertegenwoordigd. Hopelijk kan dat wel op korte termijn gebeuren, want dan zou je de Pfizer voor <60 kunnen gebruiken.

Ik verwacht dat we op korte termijn aanpassingen in de strategie gaan krijgen. Daar wordt nu aan gewerkt.
Dinsdag į woensdag, voor het volgende debat, komt de kamerbrief van Hugo met daarin de aangepaste vaccinatie-strategie.
pi_198932211
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 13:24 schreef raptorix het volgende:
https://www.stichting-nice.nl/COVID_rapport.pdf

Goed nieuws, ligtijd gemiddeld nu: 12.1 dag.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_198932355
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 11:50 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]

Dinsdag į woensdag, voor het volgende debat, komt de kamerbrief van Hugo met daarin de aangepaste vaccinatie-strategie.
Nu maar hopen dat dan zijn vrouw niet de verkeerde papieren voor hem klaarlegt :s)
pi_198932544
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 11:45 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Dat zou mooi zijn, maar zover ik nu weet is AZ nog niet goedgekeurd voor die groep. Tijdens de testfase was deze groep niet afdoende vertegenwoordigd. Hopelijk kan dat wel op korte termijn gebeuren, want dan zou je de Pfizer voor <60 kunnen gebruiken.

Ik verwacht dat we op korte termijn aanpassingen in de strategie gaan krijgen. Daar wordt nu aan gewerkt.
Vorige maand toch al?

https://www.volkskrant.nl(...)is-geraakt~b5e37b5a/
pi_198932591
quote:
Daarin wordt het een advies genoemd. Ik weet het eerlijk niet, maar het moet snel duidelijk worden zou ik zeggen.
  vrijdag 9 april 2021 @ 14:05:57 #290
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_198932702
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een daling op de IC’s en op de verpleegafdelingen. In totaal is het een daling van 30 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.495 bezette bedden in totaal. Gelukkig dus weer onder de 2.500. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.400.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- vrijdag 9 april: 784 (absolute daling 14; relatieve daling 1,8%);
- donderdag 8 april: 798 (absolute stijging 22; relatieve stijging 2,8%);
- woensdag 7 april: 776 (absolute stijging 26; relatieve stijging 3,5%);
- dinsdag 6 april: 750 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,5%);
- maandag 5 april: 746 (absolute stijging 16; relatieve stijging 2,2%);
- zondag 4 april: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- vrijdag 9 april: 1.711 (absolute daling 16; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 8 april: 1.727 (absolute daling 55; relatieve daling 3,1%);
- woensdag 7 april: 1.782 (absolute stijging 34; relatieve stijging 1,9%);
- dinsdag 6 april: 1.745 (absolute stijging 117; relatieve stijging 7,2%);
- maandag 5 april: 1.628 (absolute stijging 41; relatieve stijging 2,6%);
- zondag 4 april: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_198932759
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 13:58 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Daarin wordt het een advies genoemd. Ik weet het eerlijk niet, maar het moet snel duidelijk worden zou ik zeggen.
Het is een advies van de GR aan het kabinet, dat volgt dus ną een goedkeuring. Het is geen advies om goed te keuren, volgens mij.
pi_198932827
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 14:09 schreef Hannnnn het volgende:

[..]

Het is een advies van de GR aan het kabinet, dat volgt dus ną een goedkeuring. Het is geen advies om goed te keuren, volgens mij.
Duidelijk, even afwachten wat we dinsdag of woensdag horen dan :)
pi_198932831
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 april 2021 14:05 schreef Federer-fan het volgende:
Goedemiddag, Hierbij mijn dagelijkse post over de aantallen patiėnten op de IC's en de verpleegafdelingen van vandaag en de afgelopen zeven dagen, gebaseerd op de LCPS-cijfers. Een daling op de IC’s en op de verpleegafdelingen. In totaal is het een daling van 30 in de ziekenhuizen. Het zijn 2.495 bezette bedden in totaal. Gelukkig dus weer onder de 2.500. Hopelijk dalen we een dezer dagen (ver) onder de 2.400.

1) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP EEN NEDERLANDSE OF DUITSE IC
- vrijdag 9 april: 784 (absolute daling 14; relatieve daling 1,8%);
- donderdag 8 april: 798 (absolute stijging 22; relatieve stijging 2,8%);
- woensdag 7 april: 776 (absolute stijging 26; relatieve stijging 3,5%);
- dinsdag 6 april: 750 (absolute stijging 4; relatieve stijging 0,5%);
- maandag 5 april: 746 (absolute stijging 16; relatieve stijging 2,2%);
- zondag 4 april: 655 (absolute stijging 12; relatieve stijging 1,9%);
- zaterdag 3 april: 734 (absolute stijging 29; relatieve stijging 4,1%);
- vrijdag 2 april: 705 (absolute stijging 17; relatieve stijging 2,5%).

2) NEDERLANDSE PATIĖNTEN MET EEN COVID-19-INFECTIE OP DE VERPLEEGAFDELINGEN VAN NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN
- vrijdag 9 april: 1.711 (absolute daling 16; relatieve daling 0,9%);
- donderdag 8 april: 1.727 (absolute daling 55; relatieve daling 3,1%);
- woensdag 7 april: 1.782 (absolute stijging 34; relatieve stijging 1,9%);
- dinsdag 6 april: 1.745 (absolute stijging 117; relatieve stijging 7,2%);
- maandag 5 april: 1.628 (absolute stijging 41; relatieve stijging 2,6%);
- zondag 4 april: 1.593 (absolute daling 2; relatieve daling 0,1%);
- zaterdag 3 april: 1.614 (absolute daling 11; relatieve daling 0,7%);
- vrijdag 2 april: 1.625 (absolute daling 14; relatieve daling 0,9%).

Mochten jullie ergens een fout menen te zien, DM me dan s.v.p. even.
Het is maar licht en de instroom is met 262 nog steeds te hoog, maar het is in ieder geval eindelijk weer eens een daling *O*
pi_198932906
Uitstroom zo houden, instroom omlaag, en we kunnen weer knallen!
pi_198933351
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 14:21 schreef Freudie het volgende:
Uitstroom zo houden, instroom omlaag, en we kunnen weer knallen!
De dag dat dit gebeurd komt elke dag dichterbij, we hebben nu bijna 2 weken dalende dagcijfers. Dat betekent normaal dat de instroom omlaag gaat (zit meestal een week of 2 vertraging in na stijging of daling).
pi_198933746
Zullen we hem sluiten voor @Oliver23 wakker schrikt?
pi_198933751
Dan kan hij in een vers topic beginnen!
pi_198933755
Dat lijkt mij leuk voor hem!
  vrijdag 9 april 2021 @ 15:19:06 #299
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_198933759
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 15:18 schreef GereDathan het volgende:
Dan kan hij in een vers topic beginnen!
dank jullie
pi_198933760
En ons ook! Nog maar 3 zeg.
pi_198933763
Oh jee dit is hem al!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')