abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 00:42:19 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194820572
Etappe 4: Sisteron - Orcières-Merlette, 160,5 km

Een van de langste ritten van de Tour begon op een simpele manier. De eerste aanval was meteen raak. Jêrome Cousin ging als eerste, met Anthony Perez in het wiel. Daarna sloten er nog twee jongens aan van AG2R, Oliver Naesen en Benoit Cosnefroy. Perez en Cosnefroy zaten vooral mee voor de bergtrui. Qua punten stonden ze gelijk, maar omdat Cosnefroy net een paar plaatsen eerder over de streep was gekomen mocht hij de trui dragen. De voorsprong groeide snel, waarna de controle in het peloton kon beginnen. Naesen kreeg al snel van zijn ploegleider te horen dat dit geen zin had, toen de voorsprong was gegroeid naar twee minuten liet hij zich snel terugzakken. Met drie gingen de koplopers verder. Het werd daarna een vrij gezapige rit. De meeste spanning en sensatie kwam van een stevig regenbuitje onderweg. Op de bergjes onderweg was Anthony Perez Cosnefroy een paar keer te snel af, waardoor het duidelijk werd dat Perez de bergtrui over zou nemen. Het signaal voor zowel Perez als Cosnefroy om te stoppen met trappen. Jêrome Cousin stond er zodoende met 130 kilometer te gaan alleen voor, een ondankbare taak. Een ondankbare rit ook. Lang gebeurde er eigenlijk niets, tot het volgende klimmetje van de dag. Daar sprong Cosnefroy, inmiddels vanuit het peloton, nog een keertje weg in een poging toch nog wat dichter te komen in het bergklassement. De trui kon hij niet pakken, dus eigenlijk sloeg het nergens op. Perez had ook rustig kunnen blijven zitten, maar sprong toch mee. Bij die gelegenheid kreeg hij blijkbaar last van een lekke band. Na het vervangen van die lekke band moest hij in de achtervolging op het peloton en dat ging niet helemaal goed, hij kwam in aanraking met een auto. Gebroken sleutelbeen en misschien nog wel meer, het ziekenhuis in plaats van de bollentrui. Het blijft toch een merkwaardige sport he? Cousin hield het in z'n eentje vol tot op 16 kilometer van het eind, chapeau. In de aanloop naar de voorspelde massasprint was er nog wel een klein valpartijtje, met onder meer Cosnefroy als slachtoffer. Toch ook een merkwaardige dag voor hem, ondanks alles mag hij nog een dag langer de bergtrui dragen. Van Aert ging ook onderuit, weer geen kans voor hem. In de sprint vervolgens zagen we eigenlijk vooral dat de treintjes niet zo imponerend zijn dit jaar. Een beetje een chaotische sprint, met tegenwind. Sagan ging aan, maar viel heel snel stil. Bennett overvleugelde hem, maar viel ook stil. Ewan zat wat verder, kon mooi in het zog naar voren slalommen en ging er in de laatste tien meter voorbij, zoals hij het liefst doet. Een rit om bijzonder snel te vergeten, kortom. Gelukkig krijgen we nu leuker werk. Een aankomst bergop, op de vierde dag al! Amai, jongens toch. Via de bergjes in de omgeving van Dévoluy rijden we naar Orcières-Merlette, een klim die onlosmakelijk is verbonden met Ocaña en Merckx. Die namen zijn al een aantal keer gevallen, we gaan ze zeker weten nog een paar keer benoemen.




Caleb Ewan als eerste winnaar in je stad, je zou voor minder de stadsrechten inleveren. Al kunnen ze in Sisteron wel tegen een stootje, in een ver verleden hebben ze hier zelfs nog gevochten tegen de troepen van Napoleon. Sisteron ligt uiteraard langs de Route Napoleon, een weg die we gisteren goeddeels hebben bereden. Boven Sisteron ligt de citadel, het imposante bouwwerk kwam gisteren al uitgebreid in beeld. Vanaf deze citadel werden de troepen van Napoleon bestookt, volgens de Nederlandse Wikipedia althans. De Engelse versie stelt dan weer dat men hier aan de kant van Napoleon stond en hem rustig liet passeren. Op zoek naar een definitief antwoord kom je dan bij de Franse versie uit, maar daar wordt Napoleon eigenlijk niet eens genoemd. Schiet lekker op. Er zijn zeker wel gevechten geweest in deze regio en vele dorpelingen hebben hun toevlucht gezocht in de citadel, maar veel verder komen we niet. De boel is wel gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, een groot deel van de stad werd verwoest en ook de citadel kwam niet ongeschonden uit de strijd. Ongelukje, het was eigenlijk alleen de bedoeling om een paar bruggen op te blazen. Dat lukte uiteindelijk wel, maar het grapje leverde toch een stuk of honderd doden op en een geruïneerde stad. Dat hebben ze allemaal nog wel vrij aardig weten te herstellen, ook de citadel mag er nog steeds zijn. Vroeger was er ook een stadsmuur, maar daar zijn alleen nog een paar torentjes van over. Er is ook nog wel een aardig kerkje, maar verder moeten ze het hier toch echt hebben van de gekke rotsen. En de lammetjes. Het lamsvlees van Sisteron, dat voorzien is van een Beschermde Geografische Aanduiding (IGP) en het Label Rouge (wat dat dan ook moge betekenen), is bekend omdat het tegelijk fijn, zacht en smaakvol is. In normale jaren is er zelfs een heus festival rond het lam van Sisteron, blijkbaar. Om het geheel af te sluiten kan ik niet onvermeld laten dat er aan de rand van de stad nog een wielermomumentje staat. De Cyclolithe, moet een vrouw voorstellen zeggen ze. La Petite Reine, jawel. Zo noemen ze in Frankrijk de fiets wel eens. Heb me altijd afgevraagd waarom, maar blijkbaar is er zelfs een link met Nederland. Koningin Wilhelmina werd gekscherend zo genoemd, omdat ze op haar 10e al koningin werd en vrolijk rondjes fietste op een fiets. De kleine koningin, op de fiets. Dat werd later een synoniem voor de fiets in het algemeen. Voila. Ofzo. Klinkt dit logisch? Maakt niet uit.




De renners vertrekken in het centrum van Sisteron, een meter of honderd voorbij de finish van de vorige rit. Met het uitzicht op de oude torentjes beginnen ze aan een geneutraliseerde tocht die deze keer niet zo lang is. Ze verlaten het centrum en fietsen richting de oevers van de Buëch, een rivier die we enorm lang gaan volgen. Tijdens de neutralisatie fietsen de coureurs door een tunneltje, waarna ze uitzicht hebben over de kenmerkende rotsformaties van Sisteron. Rechts zien ze de gekke gegroefde rotsformatie, links zien ze dan weer de rotswanden van de citadel. Even verderop begint de rit echt, het zal een makkelijk begin zijn. De weg is breed, recht en vlak. De eerste kilometers gaan we gewoon rechtdoor, niks aan de hand. Het terrein is afwisselend groen en open. We beginnen in een bos, maar komen ook een aantal lege velden tegen. In de verte zien we wel wat bergen liggen, maar die gaan we voorlopig negeren. Na een paar kilometer rijden we door het dorpje Ribiers, waar het meeste gevaar komt van een aantal vluchtheuvels. Meer valt er voorlopig niet echt te melden. Nouja, dat ze naast lege velden hier ook wat tuinbouw hebben. Na een kilometer of tien wordt het terrein iets glooiender, maar veel stelt het niet voor. Beetje vals plat op en af, het is wat. Levert wel wat meer bochtenwerk op, om de renners toch nog een beetje wakker te houden. Na een kilometer of 17 rijden we over de Buëch en komen we uit in Laragne-Montéglin, alwaar de weg een beetje omhoog loopt. In dit dorpje slaan we linksaf, waarna we zeventien kilometer praktisch rechtdoor gaan rijden over een brede provinciale weg. De renners fietsen een tijdje langs het spoor, over een weg die de komende tien kilometer nog zo goed als vlak is. Even verderop rijden we over het spoor, altijd gevaarlijk natuurlijk. We komen uit in het dorpje Eyguians, hierna is het vier kilometer volledig rechtdoor fietsen tot aan de volgende nederzetting. Dat plaatsje heet Montrond, buiten dit dorp gaat het nog een keer een paar kilometer volledig rechtdoor. Wel in licht stijgende lijn, al valt dat met het blote oog amper waar te nemen. Na 33 kilometer komen we uit in Serres, een plaatsje dat we ook tijdens de vijfde rit gaan bezoeken. Voorbij Serres rijden we sowieso een tijdje over een weg die tijdens de volgende rit in tegengestelde richting zal worden afgewerkt. Na weer een spoorwegovergang rijden we het dorp binnen, even later zien we de volgende opvallende rotsformatie van de dag in beeld. Ieder dorp heeft hier zo z'n eigen rotsen, blijkbaar. Wel net wat minder dan in Sisteron, maar alsnog niet verkeerd.



Na de doortocht in Serres, waar de mensen allemaal een overkapping aan hun huis hebben vastgemaakt, volgen we de twintig kilometer daarna een weg die tijdens de volgende rit ook terug gaat komen. Dan zal het twintig kilometer licht naar beneden lopen, nu gaat het juist steeds een beetje vals plat omhoog. In totaal komen we amper 200 meter hoger uit, heel knetterend en spectaculair is het dus niet, het gaat op een behoorlijk gelijkmatige manier omhoog. Zoetjes aan, niet te gek. De omgeving is wel leuk, we zien overal de bergen opdoemen. Een paar kilometer na Serres komen de renners een rotonde tegen, waar ze naar rechts moeten. Dat is voorlopig de laatste moeilijkheid, het gaat verder over een brede weg richting Veynes. Daar ligt na 51 kilometer de tussensprint op de renners te wachten. Tot aan die tussensprint valt er weinig te melden, eigenlijk. Brede weg, vooral rechtdoor, licht omhoog. Af en toe staan er wat bomen langs de kant, maar we fietsen vooral door open velden. Eenmaal in Veynes gaat er dus gesprint worden, spannend. Dit kleine dorp valt vooral op door het station, best veel sporen voor zo'n klein gat. Paar rotondes en bochtjes hier, maar buiten het dorp gaan we weer vrolijk op een rechte manier verder. Na nog eens vier kilometer rechtdoor te hebben gereden over de weg die nog steeds sluipenderwijs omhoog gaat verlaten we de route die we tijdens de volgende rit ook gaan doen. Het gaat naar links, op weg naar de eerste echte berg van de dag. Na de bocht naar links gaat de weg 14 kilometer omhoog, waarvan de laatste acht serieus. Tussen de steeds mooier wordende bergtoppen door gaat het een kilometer of zes iets meer dan vals plat omhoog, aan een procentje of drie. Na een tijd rijden we door een kicken tunneltje, terwijl we ons in de gemeente Dévoluy bevinden. Even verderop begint de klim echt, met een kilometer aan 6%. Daarna wordt het weer wat makkelijker, twee kilometer aan 3%. Een beetje een gekke klim, de weg loopt vooral rechtdoor omhoog. Tussendoor wel een keer twee haarspeldbochten, maar meer bochten zijn er amper te herkennen. Na nog een makkelijke kilometer aan 4% volgt het zwaarste deel van de klim, twee kilometer aan 7%. Richting de top nog twee kilometer aan 5% en dan zijn we na 67,5 kilometer boven op de Col du Festre. Klimmetje van de derde categorie, volgens de organisatie 7,6 kilometer aan 5,3% gemiddeld. Andere bronnen voegen er nog wat meters aan toe, maar het idee blijft hetzelfde. De top van de klim is te herkennen aan het beeld langs de kant van de weg.




De afdaling van Le Festre kent dan wel weer wat bochten, merkwaardig genoeg. Direct na de top slingeren we ons door een open landschap een weg naar beneden, al duurt dat niet lang. Na amper drie kilometer gedaald te hebben begint de weg weer omhoog te lopen, er moet iets meer dan twee kilometer geklommen worden aan 5%. De Col de Rioupes is ongecategoriseerd, de top bereiken we na 73 kilometer. Kan bekend terrein zijn voor sommige renners, we bevinden ons nu vrij dicht in de buurt van het wintersportgebied Superdévoluy. Daar is de Dauphiné niet al te lang geleden nog wel eens gepasseerd. Direct na de top van de Col de Rioupes gaat de weg weer naar beneden, met in het prille begin meteen een haarspeldbocht. Daarna nog een lastigere bocht en dan gaat het weer rechter verder. In de verte zien we weer een paar bijzondere bergtoppen liggen, het is wel mooi hier. In totaal gaat het acht kilometer naar beneden, over het algemeen op een vrij makkelijke manier. Alleen vlak voor we het dorp Dévoluy binnen zouden rijden volgt er een vrij scherpe bocht naar links, daarna gaat het eigenlijk een paar kilometer zo goed als rechtdoor. Heel heftig naar beneden gaat het ook niet echt, er wordt gedaald aan een procent of vier gemiddeld. Na drie kilometer praktisch rechtdoor dalen komen we wel een keer een haarspeldbocht tegen, om het toch nog leuk te maken. Weer een paar kilometer later rijden de renners door Saint-Disdier, waar het ook even wat bochtiger is. Op deze kleine puntjes na stelt de afdaling bijzonder weinig voor. Er is dus ook wel wat tijd om van de omgeving te genieten, zo rijden we na een tijd langs Canal de Pellafol. Leuk kloofje weer, al wordt de weg tijdelijk wel even smal als we door een tunneltje in de Défilé de la Souloise rijden. Een paar bochten later rijden we over een stenen brug, de Pont de la Beaume. Na deze brug gaat de weg weer omhoog, we hebben nu 84 kilometer afgewerkt.



Een kort klimmetje van ongeveer twee kilometer moet bedwongen worden, niet heel enerverend. Voorbij dit korte klimmetje rijden we drie kilometer verder over een bochtige maar vlakke weg. Die weg komt uit in het plaatsje La Posterle, alwaar het parcours plotseling enorm recht wordt. Vier kilometer lang rijden de renners volledig rechtdoor, langs een aantal akkers. Het loopt licht naar beneden, onderweg naar het Lac du Sautet. Als we bijna bij het meer zijn wordt de weg weer wat bochtiger, terwijl het nog even verder naar beneden loopt. Asfalt is hier vrij matig, dus dit kleine stukje dalen is zowaar nog een beetje link ook. Even verderop rijden we via een brug over het meer, waarna aan de andere kant van het meer de volgende klim van de dag begint. We gaan klimmen naar het dorpje met de uiterst gezellige naam Corps. De Côte de Corps is 2,2 kilometer lang, gemiddeld gaat het aan 6,3% omhoog. Niet buitengewoon lastig, al komen we halverwege wel een paar haarspeldbochten tegen waar het heel kort wel wat steiler omhoog gaat. In het dorpje Corps zelf gaat het ook nog even omhoog, maar buiten het dorp is het klimmen wel gedaan. We bereiken een grotere en bredere weg, de weg was tijdens het klimmen iets minder goed. De brede weg is de komende drie kilometer vooral vlak, terwijl we nog steeds langs het meer van Sautet slingeren. Naderhand gaat het iets meer dan twee kilometer redelijk stevig naar beneden, met wat bochten onderweg. Dankzij de brede weg is het toch goed te doen. Aan het eind van deze korte afdaling gaat de weg meteen weer een paar meter omhoog, waarna het een kilometer of vier zo goed als vlak blijft. Het meer hebben we ondertussen achter ons gelaten, al volgen we nog wel het riviertje de Drac. Na een tijd wijkt de weg af van deze rivier, waarna het toch weer een kilometer of twee omhoog gaat. Procentje of vier, zo ongeveer. Boven op dit korte klimmetje rijden we weer tussen de grasvelden door, terwijl aan de horizon de bergen weer terug in beeld zijn. We komen uit in Chauffayer, alwaar we 110 kilometer koers hebben afgewerkt. Nog ongeveer 50 te gaan tot de finish, het echte werk komt er bijna aan.



Na de passage in Chauffayer rijden weer heel wat kilometers rechtdoor. Eerst wordt er kort gedaald, terug naar de Drac. Een afdaling die geen naam mag hebben, waarna we linksaf slaan. We volgen de tien kilometer daarna de Drac. Een rechte en brede weg die heel minimaal omhoog gaat lopen. De omgeving is groen, af en toe is er een uitzicht over de behoorlijk drooggevallen rivier die we de Drac noemen. Aan het eind van deze weg, na tien kilometer zonder noemenswaardigheden, rijden we een dorpje binnen. Hier slaan de renners bij een rotonde linksaf, daarna begint bijna meteen de volgende klim. Het is nog even vlak, bij de volgende rotonde gaat het weer naar links en dan stijgt de weg. De Côte de l'Aullagnier is begonnen, een klimmetje van de derde categorie. Drie kilometer aan 6,4%, het begint zowaar op klimmen te lijken. We rijden Saint-Bonnet-en-Champsaur binnen, alwaar een bochtige passage op de renners wacht. Eenmaal buiten het dorp gaat het nog wat verder omhoog, maar dan vooral rechtdoor. Vlak voor de top gaat het blijkbaar nog even aan 8% omhoog, maar steiler dan dat wordt het niet. Na 125 kilometers koers komen we boven. We rijden door het dorpje Aullagnier verder, zonder dat er direct gedaald gaat worden.



In Aullaugnier slingeren we een beetje rond over een weg die iets smaller is geworden. Een beetje een gek weggetje wel. Voor het eerst deze Tour zo ongeveer dat we eens wat smallere wegen opzoeken. Eén kilometer lang is de weg zo goed als vlak, daarna gaan we nog eens zes kilometer omhoog. Vooral vals plat, laten we het houden op een procent of drie gemiddeld. We rijden een beetje verloren door een verlaten gebied, gelukkig is de lokale natuur wel vrij bekoorlijk. Na heel wat bochten komen we uit in La Villetta, alwaar we voorlopig het hoogste punt hebben bereikt. De weg wordt hier iets breder, het asfalt wordt pas een stuk verderop wat beter. Vijf kilometer lang gaat de weg naar beneden. Een kilometer of twee gaat het vooral rechtdoor, daarna komen we toch nog wat bochten tegen. Paar haarspeldbochten ook wel, onder meer eentje in het dorpje Chabottes. Neem aan dat Bart en Splinter daar langs de kant van de weg staan. Voorbij Chabottes dalen we nog een stukje verder, tot we in La Haute Plaine de vlakte bereiken. In La Haute Plaine slaan we scherp rechtsaf, daarna volgen we even de doorgaande weg. Bij de volgende kruising gaat het een keer naar links en dan weer naar rechts, vervolgens laten we de vlakte meteen weer achter ons. Het had een tijdje makkelijk kunnen zijn, in plaats daarvan duiken we de heuvels weer in. Het volgende klimmetje van de dag, de Côte de Saint-Léger-les-Mélèzes. Ongeveer drie kilometer aan ongeveer 7%, een echt klimmetje. Er zit zelfs een kilometer aan 8% in, blijkbaar. De weg omhoog is vrij breed, behoorlijk recht en loopt grotendeels door een bos. In de buurt van de top rijden door meer open terrein het dorpje Saint-Léger-les-Mélèzes binnen. Een heel klein dorpje, stuk of 300 inwoners. Wel een vakantiedorpje, we komen wat hotels en campings tegen. Een restant van een kasteel ook, niet slecht. Na een rotonde in dit dorpje rijden we rechtdoor naar beneden, terug naar de grote doorgaande weg in de vallei. Ondanks de wat smallere weg is het een vrij makkelijke afdaling, de bochten zijn op één hand te tellen. Het gaat ook maar een kilometer of drie naar beneden, tot in Pont-du-Fossé. De lastigste bocht zit misschien nog wel helemaal aan het eind, als we eerst naar links en dan naar rechts moeten in dit dorpje met een opvallende brug, vandaar de naam.




In Pont-du-Fossé hebben de renners 145 kilometer afgewerkt, het is nog ongeveer 15 kilometer fietsen tot aan de finish. Nadat we over de brug gereden zijn rijden we rechtdoor het dorp uit, een aantal kilometer rijden we over de grote weg door de vallei. Een kilometer of vijf is het zo goed als vlak, als we over de volgende brug rijden en rechtsaf slaan richting Orcières begint de weg wel redelijk serieus omhoog te lopen. Drie kilometer aan 5%, toch wel. Telt niet mee voor de organisatie, maar in totaal komen we gewoon aan 10 kilometer aan 6%. In de buurt van Orcières gaat het heel kort naar beneden en dan begint na een bocht in het dorp de slotklim echt, volgens de organisatie althans. De ASO houdt het op zeven kilometer aan 6,7%. Gemiddelde komt wel hoger uit als je die drie kilometer aan 5% weglaat, toch blijft het misleiding. Tussen de huizen van Orcières door komen we de eerste haarspeldbochten tegen, in de laatste zeven kilometer van de rit gaan we heel wat van die dingen tegenkomen. Na een kilometer die nog te doen is aan 5,4% gaat het vervolgens wat steviger omhoog aan 8%. Een paar haarspeldbochten gaat het wat minder steil omhoog, we gaan aan 6% verder. Daarna volgt er een kilometer aan 7,5%, het is wel zo dat we de steilste kilometer van de klim meteen al hebben gehad. Al volgt er nu nog een kilometer aan 7,5%, helemaal vlak is het ook weer niet. Het is wel een behoorlijk kale berg, de wind zou hier eventueel een rol kunnen spelen. Al fietsen we door al die haarspeldbochten wel steeds een andere kant op, richting de top wordt dat niet minder. Op twee kilometer van het eind wordt het wat makkelijker, het gaat een tijdje aan 6% omhoog. In de slotkilometer wordt het weer wat steiler, het gaat tot de finish aan 7% omhoog. We volgen heel lang de hoofdweg, maar als we eenmaal in het bovenste gedeelte van Orcières zijn slaan we op een meter of 500 van het eind linksaf, waarna we door de lokale winkelstraat rijden. Langs de Spar rijden we verder richting de parkeerplaats in het midden van het dorp. Op een flauwe bocht op een meter of 300 van het eind na gaat het verder rechtdoor, vrij steil omhoog. In de laatste meters zwakt het wel wat af. Met uitzicht op de skilift en een aantal hotels stopt na 160,5 kilometer de vierde rit en de eerste aankomst bergop.





Orcières-Merlette, ook wel bekend als Orcières 1850, is een skiresort een meter of 400 boven Orcières in het departement Hautes-Alpes. Het skiresort in de Alpen bestaat nog niet eens zo gek lang, pas in 1960 besloot men hier de boel te cultiveren. In 1962 werd de boel geopend, negen jaar later kwam de Tour al voor het eerst langs. De eerste aankomst boven in Orcières werd meteen de meest memorabele. Luis Ocaña kreeg het voor elkaar om een buitenaardse solo van 60 kilometer uit zijn benen te schudden. Hij won, met meer dan acht minuten voorsprong op Eddy Merckx. Merckx was in die jaren schier onklopbaar, maar kreeg in Orcières-Merlette een pandoering van jewelste om zijn oren. Het leek er sterk op dat hij de Tour eindelijk een keer niet zou winnen, Ocaña nam het geel over en had een royale voorsprong in het klassement. Merckx liet dat alleen niet zomaar gebeuren. De volgende rit ging van start in Orcières-Merlette, de renners mochten beginnen met een afdaling. Zou nu niet meer kunnen, vroeger was niet alles beter. Merckx ging in ieder geval in die afdaling meteen in de aanval en wist Ocaña te verrassen. Met een klein groepje wist Merckx zijn vlucht richting Marseille succesvol af te ronden, al won hij de rit niet, terwijl Ocaña de ganse dag in de achtervolging moest. Hij wist de schade te beperken tot twee minuten, niet slecht. Later die Tour zou het alsnog mis gaan, maar daar komen we over een paar dagen nog wel op terug. Sindsdien heeft men het alleen maar over Merckx en Ocaña al het over Orcières gaat, terwijl de Tour hier nochtans vaker is geweest. Het jaar daarna bijvoorbeeld, in 1972. Lucien Van Impe won toen nota bene, ook bij die gelegenheid zou er een dag later een rit van start gaan in het skigebied. Die rit werd dan wel weer gewonnen door Merckx. Tien jaar later keerde de Tour nog eens terug, het leverde Pascal Simon een overwinning op. De enige overwinning de oudste van de vier Simons in de Tour. De laatste aankomst in Orcières-Merlette dateert van 1989, een individuele tijdrit met een aankomst bergop. ONZE Steven Rooks won, voor Marino Lejarreta en Miguel Indurain. De snelste beklimming kwam echter op naam van Gert-Jan Theunisse, pik je ook weer even mee. Sindsdien hebben ze in dit skigebied waar in het laagseizoen 700 mensen wonen geen koers meer gezien. De site van het skigebied heeft een heerlijke vertaling voor u in de aanbieding: Met zijn resort op 1850 m hoogte en een skigebied op 2725 m, is Orcières Merlette 1850 een van de weinige resorts in de Zuidelijke Alpen die u zulke hoge hoogten en sferen bieden op een licht overstroomd gebied. Een licht overstroomd gebied, ik weet niet of dat meteen goede reclame is voor je handeltje. Er zijn in ieder geval heel wat skiliften, een aantal daarvan zelfs innovatief. 51 pistes, met een lengte van 100 kilometer in totaal. Blijkbaar is er ook een enorm lange tokkelbaan, vette shit. Enkele bekende skiërs vertoeven graag in deze plek in het nationaal park Écrins, al zeggen die namen mij nooit zo gek veel. Maar goed, u kent Alizée Baron en Valentin Giraud-Moine misschien wel. Dat lijkt mij wel voldoende informatie over Orcières-Merlette.



In Sisteron wordt het 25 graden in de middag. Een beetje wind, maar minder dan gisteren. Minder kans op regen, al kan er natuurlijk altijd een onverwachte hagelbui langskomen. Dat bleek gisteren wel, jongens toch. In finishplaats Orcières is het uiteraard een paar graden frisser, we finishen toch op een behoorlijke hoogte. Beneden een graad of 16, op de top gaan we eerder richting 12 graden. Ook daar weinig kans op regen, als het goed is. De wind zou als het goed is het laatste stuk van de klim vooral in de rug staan, al blijft het natuurlijk veel draaien en keren op die klim. Aangezien de rit wat korter is beginnen we wat later, om 13:25 om precies te zijn. Na een korte neutralisatie van vijf minuten gaat het om 13:30 echt van start. Eurosport is er uiteraard weer meteen bij, de NOS en Sporza pas om 14:30. We mogen weer een uur genieten van Jan en Bobbie, ja! Ja! JA! De finish wordt verwacht tussen 17:22 en 17:44. Of nog wat later, want we zijn de laatste dagen niet echt op de brommer. Koersdirecteur Christian Prudhomme was een paar maanden terug wel aardig op de brommer, hij heeft de slotklim al eens mogen verkennen. Prachtfoto.



Het kan weer alle kanten op vandaag. Bij Deceuninck-Quick Step hebben ze aangegeven dat ze de gele trui zo lang mogelijk willen behouden, daardoor lijkt het voor de hand te liggen dat ze deze rit gaan controleren en een poging gaan wagen om Alaphilippe voor zijn tweede ritzege te laten gaan. Het zou ook zomaar kunnen dat ze een groepje nobuddies laten vertrekken, daardoor wordt de verleiding bij andere ploegen misschien minder om Alaphilippe te bestoken. In principe zou ik niet aan dat soort grappen beginnen, want voor je het weet kan de Tour zomaar ineens afgelopen zijn. Het heeft weinig zin om heel afwachtend te koersen, ik hoop dat enkele ploegen het heft eens stevig in handen gaan namen. Zo'n eerste aankomst bergop is een mooie gelegenheid om eens goed aan de boom te schudden. Er zijn nogal wat klassementsrenners met krasjes en vraagtekens, de ware verhoudingen op tijd ontdekken lijkt me alleen maar heel nuttig. Jumbo en Ineos zullen de treintjes misschien ook wel eens willen testen. Goed, laat ik toch maar uitgaan van een strijd tussen de klassementsrenners. Een enorme strijd zal het vermoedelijk niet worden, want daarvoor is de klim misschien niet lastig genoeg, en de rit als geheel sowieso niet. Vermoedelijk houden we een groepje over. Mannetje of 20, misschien wel meer. Dan moeten we kijken naar de rappe mannen onder de klassementsrenners. Kom je bij voorspelbare figuren uit, al is dat voor mij niet evident.
1. Roglic. Als het treintje van Jumbo op kop gaat rijden krijgen we misschien wel een scenario zoals we in de voorbereidingskoersen zagen. Iedereen moet z'n best doen om te volgen, er is geen gelegenheid om aan te vallen en uiteindelijk rolt Roglic iedereen op in de sprint. Klinkt logisch, al weet ik niet echt of Roglic wel goed is. Hij zou nog steeds last kunnen hebben van die valpartij in de Dauphiné, dan gaat deze vlieger niet op. Als hij er geen last meer van heeft wordt dit een sprintje bergop, zonder te ademen in de laatste 500 meter de rest nog even 10 seconden aansmeren.
2. Alaphilippe. Sprintje bergop is voor deze jongen natuurlijk ook een grote liefhebberij. Kan ook zomaar weer winnen, al twijfelen we met z'n allen alsnog over zijn vorm. Vorig jaar had hij geen Hirschi en Yates in zijn wiel gehad. Maarja, hij heeft gewonnen, dus daar mogen we niets over zeggen. Heb toch de verwachting dat hij het geel nu minder lang vast gaat houden, maar deze rit is dan weer geen probleem. Eigenlijk wel een slotklim op zijn maat.
3. Yates. Die moeten we nu ineens gaan noemen, na zijn prestatie in Nice. Vooraf had ik heel weinig rekening gehouden met Yates, al kwam dat ook deels voor z'n ploeg. Nee joh, we gaan gewoon een beetje rittenkapen. Eigenlijk niet eens gelogen, want Yates kaapte al bijna een rit. Nu staat ie er alleen in het klassement ook meteen heel goed voor, dan wordt het heel verleidelijk om toch voor die anonieme achtste plaats te gaan. Of misschien wel meer, hoe hij naar Alaphilippe en Hirschi reed was alvast indrukwekkend. We gaan het toch maar eens wat beter in de gaten houden.
4. Pogacar. Tadej sprint altijd mee. Zelfs in vlakke ritten, het zal jeugdig enthousiasme zijn. Met de benen zal het alvast goed zijn. Een Pogacar met goede benen moet je altijd in de gaten houden, dat zagen we vorig jaar wel in de Vuelta. Zijn Dauphiné was niet heel indrukwekkend, maar ik heb zomaar het gevoel dat de vorm nu wel begint te komen. Al zegt mijn gevoel vrij weinig.
5. Valverde. Toch nog maar eens proberen. Een ideale rit voor een typisch sprintje van deze smiecht, al staan er nog steeds grote vraagtekens achter zijn vorm. Het was echt pijnlijk om naar te gluren in de afgelopen koersen. Dus je zou hier misschien beter iemand anders kunnen noemen. Higuita is ook wel een man voor zo'n sprintje, of Carapaz. Of Schachmann, als het allemaal een beetje lukt met dat sleutelbeen. Kandidaten genoeg, en dan zal je zien dat toch weer iemand wint die je niet eens noemt. Komt Lutsenko ofzo ineens bovendrijven weet je wel. Nee, dit is voorlopig nog niet mijn Tour. Maar we houden vol. Zelfs als ineens de vluchters winnen, dan nog gaan we stug door.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 00:54:59 #2
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194820621
quote:
Boven Sisteron ligt de citadel, het imposante bouwwerk kwam gisteren al uitgebreid in beeld. Vanaf deze citadel werden de troepen van Napoleon bestookt, volgens de Nederlandse Wikipedia althans. De Engelse versie stelt dan weer dat men hier aan de kant van Napoleon stond en hem rustig liet passeren. Op zoek naar een definitief antwoord kom je dan bij de Franse versie uit, maar daar wordt Napoleon eigenlijk niet eens genoemd. Schiet lekker op.
Wikipedia-goden _O-.
pi_194821476
Jaaa, Superdévoluy. _O_
Goedkope studententijd wintersportreizen TOPSHOWS daar altijd!

Leuk ritje, slotklim niet lastig genoeg voor grote verschillen. Julian zal wel weer een paar dagen vliegen in het geel...
Jack does it in real time...
pi_194822486
Om hoe laat finishen ze vandaag?
pi_194822696
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 09:05 schreef Belgosome het volgende:
Om hoe laat finishen ze vandaag?
Als je openingspost had gelezen, had je deze vraag niet hoeven stellen!

OP _O_ Prachtig verhaal. Ocana Merckx kwam gisteravond al langs in vive le velo dus dat verklap ik maar ook niet.

Lijkt mij niet zwaar genoeg als rit om kopmannen uit hun hol te trekken
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 10:13:57 #6
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194823573
Ik was afgelopen zomer in het dal naast dit dal op vakantie :s)
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 10:26:07 #7
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194823745
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 10:13 schreef naatje_1 het volgende:
Ik was afgelopen zomer in het dal naast dit dal op vakantie :s)
Komt wel dichtbij zo.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  dinsdag 1 september 2020 @ 10:28:08 #8
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194823773
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 10:13 schreef naatje_1 het volgende:
Ik was afgelopen zomer in het dal naast dit dal op vakantie :s)
Laat me raden, je hebt daar een stokbrood in de magnetron opgewarmd.
  dinsdag 1 september 2020 @ 10:41:14 #9
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194823970
quote:
Caleb Ewan als eerste winnaar in je stad, je zou voor minder de stadsrechten inleveren.
:D
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 11:44:01 #10
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194824819
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2020 10:28 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Laat me raden, je hebt daar een stokbrood in de magnetron opgewarmd.
Er was daar geen magnetron :?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_194824854
Voorspel een saaie rit, Flip en Yates doen sprintje vanaf 2km van de meet, Flip wint, de Roog pakt 4 sec op de rest.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 11:57:09 #12
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194825112
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 11:45 schreef Bugno3 het volgende:
Voorspel een saaie rit, Flip en Yates doen sprintje vanaf 2km van de meet, Flip wint, de Roog pakt 4 sec op de rest.
Ik denk dat er wel wat oorlog gemaakt wordt door UAE en EF omdat zij wel kans hebben op de rit (en geel als Flip lost maar dat die zwaar moet lossen lijkt me sterk) bij een wat hardere koers.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 1 september 2020 @ 12:06:25 #13
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194825274
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 11:57 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik denk dat er wel wat oorlog gemaakt wordt door UAE en EF omdat zij wel kans hebben op de rit (en geel als Flip lost maar dat die zwaar moet lossen lijkt me sterk) bij een wat hardere koers.
Hoe zie jij de kans op de ritzege precies groeien voor die twee ploegen als je toch denkt dat Alaphilippe niet gaat lossen? Er zullen toch geen nog snellere mannen aan blijven hangen? Ook niet bij een rustig tempo tot de slotklim.
pi_194825352
twitter


Je moet als fotograaf af en toe ook wel stalen ballen hebben.
Het beste adres voor al uw primeurs!
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 12:11:43 #15
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194825377
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:06 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Hoe zie jij de kans op de ritzege precies groeien voor die twee ploegen als je toch denkt dat Alaphilippe niet gaat lossen? Er zullen toch geen nog snellere mannen aan blijven hangen? Ook niet bij een rustig tempo tot de slotklim.
Op zich ook wel weer mee eens. Alles wat rapper is dan Higuita en Pogacar lost wel (behalve Alaphilippe) als er niet stapvoets wordt gereden.
Maar ze zullen wel de vlucht 'controleren', derhalve.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194825386
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:10 schreef Scorpion_17 het volgende:
[ twitter ]

Je moet als fotograaf af en toe ook wel stalen ballen hebben.
Handig hoekje ook wel weer
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194825429
Niermann zegt "vooral te gaan verdedigen" vandaag.. Zonde wel
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 12:15:53 #18
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194825454
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:14 schreef Marcoss het volgende:
Niermann zegt "vooral te gaan verdedigen" vandaag.. Zonde wel
Vandaag kun je ook geen grote verschillen maken, ik begrijp het wel.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194825481
Toch een aardig klimmetje, als er ergens een treintje ook wel nut heeft is het op zo'n loper. Maar ja, we trust in De Nier. _O_
Jack does it in real time...
  dinsdag 1 september 2020 @ 12:30:43 #20
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194825678
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:17 schreef DeeBee het volgende:
Toch een aardig klimmetje, als er ergens een treintje ook wel nut heeft is het op zo'n loper. Maar ja, we trust in De Nier. _O_
Waarom linkt trust in godsnaam naar koelblauw? :')
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 12:34:06 #21
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194825764
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:30 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Waarom linkt trust in godsnaam naar koelblauw? :')
Zij zijn uitstekend in het verkopen van prachtige Trust producten

Maar vergeet bol.com, Kensington, iBood, Samsung en Apple niet.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 1 september 2020 @ 12:45:43 #22
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194825965
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:34 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Zij zijn uitstekend in het verkopen van prachtige Trust producten

Maar vergeet bol.com, Kensington, iBood, Samsung en Apple niet.
Ik heb tot vandaag nooit op Kensington geklikt en dacht dat het me naar de website van de band zou brengen :D
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:16:39 #23
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:19:53 #24
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194826458
twitter

Houdt Nairo van indekken?
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:21:36 #25
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826483
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:19 schreef hhh38 het volgende:
[ twitter ]
Houdt Nairo van indekken?
Snel even CM wisselen!1!!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194826532
Laat het snel 13.30 worden voordat ik nog mn team ga veranderen ;(
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:25:20 #27
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826537
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:24 schreef Frozen-assassin het volgende:
Laat het snel 13.30 worden voordat ik nog mn team ga veranderen ;(
Ik heb m pas 16 keer veranderd vanmorgen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194826542
Ik ben er *O*
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:29:02 #29
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826581
Ach nee, Engels commentaar.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194826587
Hoor je opeens engels bij Eurosport :D
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:30:44 #31
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194826604
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:29 schreef StephanL het volgende:
Hoor je opeens engels bij Eurosport :D
Ik hoor Nederlands?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:31:00 #32
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826607
Dumoulin gaat niet winnen joh.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:31:50 #33
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194826616
w/ w/ w/ w/
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:33:30 #34
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_194826644
Ah,dat was t alweer
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:33:44 #35
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194826649
Dat ging weer net iets te snel. Het is voor de klassementsrenners dus.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194826650
Ik had meer strijd verwacht om weg te komen vandaag.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:34:02 #37
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194826655
Nou, dat was het dan weer.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:34:25 #38
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826661
Ah, er gaan toch nog wat mannen het proberen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:34:29 #39
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194826665
Te vroeg geroepen
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:35:04 #40
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_194826678
En klaar.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:35:10 #41
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194826680
Jumbo probeert het wel meteen plat te leggen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:36:02 #42
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_194826695
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Jumbo probeert het wel meteen plat te leggen.
Lukt iets te goed en te snel ook
pi_194826697
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:30 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Ik hoor Nederlands?
Was heel kort, 3 seconden hooguit
pi_194826708
Jammer jammer. Ik hoopte op 50km aan vluchtspektakel
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:38:11 #45
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826731
TR gezet. :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194826752
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:31 schreef Mexicanobakker het volgende:
Dumoulin gaat niet winnen joh.
Het lijkt wel erg op de Castellania – Oropa etappe in de Giro 2017. Hij zou hier normaal gesproken goed in moeten zijn, al is hij minder explosief dan voorheen. Natuurlijk zijn Yates/Alaphilippe en Roglic de topfavorieten maar Tom zou het zomaar kunnen doen.
pi_194826775
Ik vul alvast Tiesj in als ritwinnaar.
pi_194826784
Begin er maar aan Quick Step.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:40:25 #49
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826789
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:39 schreef Lucyintheafternoon het volgende:

[..]

Het lijkt wel erg op de Castellania – Oropa etappe in de Giro 2017. Hij zou hier normaal gesproken goed in moeten zijn, al is hij minder explosief dan voorheen. Natuurlijk zijn Yates/Alaphilippe en Roglic de topfavorieten maar Tom zou het zomaar kunnen doen.
Tom heeft niet meer die explosiviteit heb ik het idee en ik denk dat het daarvoor toch nog iets zwaarder moet zijn om die rappe jongens te koken.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:40:50 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194826797
Vier TR's, bedankt jongens.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:42:23 #51
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826823
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Vier TR's, bedankt jongens.
Graag gedaan, bedankt voor het uitmuntende werk! :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194826838
Als Tom een Oropa TOPSJOWTJE weg gaat geven ga ik alvast uit het raam hangen!
Jack does it in real time...
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:43:25 #53
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194826841
Vuillermoz mee, goed voor mn CM zo
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:43:41 #54
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194826846
Ik wilde eigenlijk zeggen dat Jan weer eens uit z'n nek aan het lullen was toen hij Burgaudeau de jongste renner noemde, want dat is natuurlijk Chevalier.

Bij dezen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:44:03 #55
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194826854
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Tom heeft niet meer die explosiviteit heb ik het idee en ik denk dat het daarvoor toch nog iets zwaarder moet zijn om die rappe jongens te koken.
Tom is wel uitermate goed in klimmen van een minuut of 20-30
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_194826857
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Tom heeft niet meer die explosiviteit heb ik het idee en ik denk dat het daarvoor toch nog iets zwaarder moet zijn om die rappe jongens te koken.
Klopt ook allemaal.
pi_194826880
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Tom heeft niet meer die explosiviteit heb ik het idee en ik denk dat het daarvoor toch nog iets zwaarder moet zijn om die rappe jongens te koken.
Vermoed dat als Tom erbij zit en groepje overblijft, dat hij sprintje aantrekt voor Roglic.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194826890
Schitterende beelden _O_
pi_194826900
Wat zegt immer betrouwbare en fantastische NTTPredictor eigenlijk?
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:46:22 #60
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826903
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:45 schreef franklop het volgende:

[..]

Vermoed dat als Tom erbij zit en groepje overblijft, dat hij sprintje aantrekt voor Roglic.
Ook dat ja, Roglic is natuurlijk een pak rapper en moet dit ook kunnen overleven.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 13:46:33 #61
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194826909
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:46 schreef Frozen-assassin het volgende:
Wat zegt immer betrouwbare en fantastische NTTPredictor eigenlijk?
Ik zag net Tadej Pogacar.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:49:11 #62
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194826950
Tom moet gewoon 20 minuten volle bak gaan, KOM staat op 19:56, het was nog nooit zo perfect voor ONZE TOM
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 13:49:31 #63
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194826956
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik wilde eigenlijk zeggen dat Jan weer eens uit z'n nek aan het lullen was toen hij Burgaudeau de jongste renner noemde, want dat is natuurlijk Chevalier.

Bij dezen.
Ze lezen mee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194826991
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:49 schreef Fretwork het volgende:
Tom moet gewoon 20 minuten volle bak gaan, KOM staat op 19:56, het was nog nooit zo perfect voor ONZE TOM
Ho ho , pas op, nee nee, we mogen toch zeker niet te veel over de ONZEN praten.
pi_194826998
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:49 schreef Fretwork het volgende:
Tom moet gewoon 20 minuten volle bak gaan, KOM staat op 19:56, het was nog nooit zo perfect voor ONZE TOM
De KOM wordt van TOM, hahahaha.
Jack does it in real time...
pi_194827040
quote:
81s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:51 schreef DeeBee het volgende:

[..]

De KOM wordt van TOM, hahahaha.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 14:10:21 #67
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194827290
W-W-W
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194827574
Hilarisch :D _O_
pi_194827659
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2020 07:12 schreef DeeBee het volgende:
Jaaa, Superdévoluy. _O_
Goedkope studententijd wintersportreizen TOPSHOWS daar altijd!

Leuk ritje, slotklim niet lastig genoeg voor grote verschillen. Julian zal wel weer een paar dagen vliegen in het geel...
Dit.
pi_194827671
Cees bol hype :')
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 14:37:05 #71
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_194827723
De palindromen vliegen om de oren vandaag
pi_194827736
Het gaat er elke dag beter uitzien !

Zijn uitspraken zoals die uit z'n beste tijden !

Jongens,jongens,jongens,jongens.
  dinsdag 1 september 2020 @ 14:39:26 #73
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_194827756
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:37 schreef Lucyintheafternoon het volgende:
Het gaat er elke dag beter uitzien !

Zijn uitspraken zoals die uit z'n beste tijden !

Jongens,jongens,jongens,jongens.
We vergeten voor de goede orde even dat Roglic meedoet, maar dat mag het pleinfeest niet verpesten
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_194827769
Heeft Danny de hele corona tijd taart lopen eten?!
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 14:45:51 #75
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194827848
Waarom doet Bonifazio moeite voor die tussensprintjes?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194827855
Dat ging toch niet echt lekker voor Sagan :')
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 14:46:24 #77
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194827857
BMW wat?
  dinsdag 1 september 2020 @ 14:49:12 #78
62913 Blik
The one and Only!
pi_194827895
Jumbo zit lekker vooraan, die hebben de oude rol van Sky duidelijk overgenomen
pi_194827901
Die co-commentator (stef clement) komt heel onsympathiek over. Geen idee waarom maar voelt niet goed bij hem.
Wat is de mening over hem?
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_194827910
Gaan ze nu serieus discussiëren over Benoot voor groen?
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 14:50:43 #81
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194827915
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:50 schreef showtimer het volgende:
Gaan ze nu serieus discussiëren over Benoot voor groen?
logisch want Tiesj is een belg
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 1 september 2020 @ 14:51:11 #82
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194827929
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:49 schreef RipCity het volgende:
Die co-commentator (stef clement) komt heel onsympathiek over. Geen idee waarom maar voelt niet goed bij hem.
Wat is de mening over hem?
Beter dan Joris.
pi_194827953
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:51 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Beter dan Joris.
Letterlijk alles is beter dan Joris.
pi_194827963
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:51 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Beter dan Joris.
Is dat die andere die praat? Wat is er mis met hem? Die praat wel rustig en informatief eigenlijk.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 14:53:42 #85
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194827979
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:49 schreef RipCity het volgende:
Die co-commentator (stef clement) komt heel onsympathiek over. Geen idee waarom maar voelt niet goed bij hem.
Wat is de mening over hem?
Stef Clement heeft goede verhalen en kennis maar snap wel dat hij betweeterig over komt. Joris is gewoon een flapdrol.
pi_194828038
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:52 schreef RipCity het volgende:

[..]

Is dat die andere die praat? Wat is er mis met hem? Die praat wel rustig en informatief eigenlijk.
O jee.
  dinsdag 1 september 2020 @ 14:57:03 #87
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194828049
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:52 schreef RipCity het volgende:

[..]

Is dat die andere die praat? Wat is er mis met hem? Die praat wel rustig en informatief eigenlijk.
Gebrek aan kennis, over iets anders beginnen als Stef iets vertelt en vooral de 'humor' :')
pi_194828060
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:50 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

logisch want Tiesj is een belg
Minachting van de kijker.
pi_194828062
Stef is ten minste zelf coureur geweest, heeft meer recht op betweterigheid dan Joris.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 14:57:50 #90
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194828069
Joris van de Berg is een nonvaleur
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194828118
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:57 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Gebrek aan kennis, over iets anders beginnen als Stef iets vertelt en vooral de 'humor' :')
Ah ja..

Vind vooral die stiltes telkens vreemd. Denk telkens dat de verbinding bij ze is weggevallen of dat m'n tv uit staat.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:57 schreef Roceco het volgende:
Stef is ten minste zelf coureur geweest, heeft meer recht op betweterigheid dan Joris.
Krijg telkens het gevoel bij hem dat hij kwaad is op de halve wereld.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_194828137
Vandegoor voor duiding (en een ellenlang verhaal)
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:02:36 #93
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194828156
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:00 schreef RipCity het volgende:

[..]

Ah ja..

Vind vooral die stiltes telkens vreemd. Denk telkens dat de verbinding bij ze is weggevallen of dat m'n tv uit staat.
[..]

Krijg telkens het gevoel bij hem dat hij kwaad is op de halve wereld.
Ik hoor juist een enthousiaste oud-coureur. Luisteren weer wel naar dezelfde zender?
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:02:48 #94
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194828162
Stef en Joris zullen niet bij elkaar op de koffie gaan inderdaad
pi_194828170
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:01 schreef Frozen-assassin het volgende:
Vandegoor voor duiding (en een ellenlang verhaal)
Christophe wil naar huis
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:03:22 #96
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828177
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:02 schreef Momo het volgende:
Stef en Joris zullen niet bij elkaar op de koffie gaan inderdaad
In tegenstelling tot Derksen en Genee.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:03:33 #97
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194828180
Keramische lagers van Cancellara haha
pi_194828187
Wat een oud wijf.

Slecht geslapen, hoge hartslag poe hee
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:03:50 #99
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194828188
Zoveel dooddoeners van Joris he...
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:04:26 #100
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194828199
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:03 schreef showtimer het volgende:

[..]

Christophe wil naar huis
We houden hem niet tegen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:04:44 #101
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_194828201
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:03 schreef Immerdebestebob het volgende:
Zoveel dooddoeners van Joris he...
Waarom doe je dat jezelf aan?
pi_194828220
Dat was wel een leuke comeback van Stef richting Joris. Maar Joris-bashing juich ik altijd toe.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:05:59 #103
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828226
US Postal Jumbo-Visma
We have always been at war with Eastasia.
pi_194828264
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:04 schreef noodgang het volgende:

[..]

Waarom doe je dat jezelf aan?
Er is langzaamaan geen fatsoenlijk alternatief meer. Chauvinisme van met name Wuyts komt me erg de keel uit dit jaar.
Het beste adres voor al uw primeurs!
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:08:37 #105
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194828268
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:05 schreef -XOR- het volgende:
US Postal Jumbo-Visma
Sky Jumbo-Visma
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:09:18 #106
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828279
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:08 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Sky Jumbo-Visma
Het Nieuwe Wielrennen
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:13:44 #107
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194828338
Wout van Aert genoemd jaaaaaaaa

Ondertussen lost Poels
pi_194828343
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:13 schreef Frozen-assassin het volgende:
Wout van Aert genoemd jaaaaaaaa
Voor de rit vandaag?
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:14:35 #109
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828349
Poels mist wat Ineos-ketoontjes.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:14:40 #110
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194828351
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:14 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Voor de rit vandaag?
Ja... aldus Vandegoor.

En Tiesj Benoot ook...
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:14:46 #111
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194828354
Stop er maar mee Twan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194828371
Ach nee, slaaf Wout.
Jack does it in real time...
pi_194828377
Poels :')
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:16:11 #114
362868 crew  Slobeend
of all places
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:16:34 #115
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828388
Poels is eigenlijk het lot van de zwarte Amerikanen gevat in een wielrenner: na de slavernij alsnog in de shit. Twan's Life Matters!
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:17:37 #116
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194828404
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:16 schreef -XOR- het volgende:
Poels is eigenlijk het lot van de zwarte Amerikanen gevat in een wielrenner: na de slavernij alsnog in de shit. Twan's Life Matters!
Hij hoeft tenminste niet te vrezen voor Moscon
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:18:25 #117
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194828415
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:16 schreef -XOR- het volgende:
Poels is eigenlijk het lot van de zwarte Amerikanen gevat in een wielrenner: na de slavernij alsnog in de shit. Twan's Life Matters!
twitter
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:19:26 #118
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194828435
Wisten jullie dat de bruin-blauw-witte kit van AG2R door een Rotterdams marketingbureau is bedacht?
pi_194828438
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:52 schreef RipCity het volgende:

[..]

Is dat die andere die praat? Wat is er mis met hem? Die praat wel rustig en informatief eigenlijk.
Met Joris is alles mis. Hij blinkt nergens in uit, maar hij vindt zelf van wel. Hij spreekt samenvattingen in a la Mart Smeets alsof hij zelf belangrijker is dan de samenvatting, bij Mart is dat daadwerkelijk zo, terwijl Joris nog niet eens verdiend heeft de sponsor van de uitzending in te spreken. Joris is al enthousiast voordat er iets van belang is gebeurd, Joris heeft geen uitknop. Joris geeft commentaar alsof hij weet dat half Nederland moet grinniken om zijn flauwe grappen, terwijl in werkelijkheid alleen zijn moeder thuis lacht uit beleefdheid. Joris waant zichzelf het buitenechtelijke kind van de Mart en Sierd de Vos, maar in werkelijkheid houdt hij heel Nederland in een ongemakkelijke wurggreep.
pi_194828487
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:19 schreef Slobeend het volgende:
Wisten jullie dat de bruin-blauw-witte kit van AG2R door een Rotterdams marketingbureau is bedacht?
ONS AG2R w/
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:23:09 #121
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194828492
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:19 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Met Joris is alles mis. Hij blinkt nergens in uit, maar hij vindt zelf van wel. Hij spreekt samenvattingen in a la Mart Smeets alsof hij zelf belangrijker is dan de samenvatting, bij Mart is dat daadwerkelijk zo, terwijl Joris nog niet eens verdiend heeft de sponsor van de uitzending in te spreken. Joris is al enthousiast voordat er iets van belang is gebeurd, Joris heeft geen uitknop. Joris geeft commentaar alsof hij weet dat half Nederland moet grinniken om zijn flauwe grappen, terwijl in werkelijkheid alleen zijn moeder thuis lacht uit beleefdheid. Joris waant zichzelf het buitenechtelijke kind van de Mart en Sierd de Vos, maar in werkelijkheid houdt hij heel Nederland in een ongemakkelijke wurggreep.
_O_
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:23:42 #122
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194828509
Wat is de gedachtegang achter deze actie van Nils?
pi_194828519
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:19 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Met Joris is alles mis. Hij blinkt nergens in uit, maar hij vindt zelf van wel. Hij spreekt samenvattingen in a la Mart Smeets alsof hij zelf belangrijker is dan de samenvatting, bij Mart is dat daadwerkelijk zo, terwijl Joris nog niet eens verdiend heeft de sponsor van de uitzending in te spreken. Joris is al enthousiast voordat er iets van belang is gebeurd, Joris heeft geen uitknop. Joris geeft commentaar alsof hij weet dat half Nederland moet grinniken om zijn flauwe grappen, terwijl in werkelijkheid alleen zijn moeder thuis lacht uit beleefdheid. Joris waant zichzelf het buitenechtelijke kind van de Mart en Sierd de Vos, maar in werkelijkheid houdt hij heel Nederland in een ongemakkelijke wurggreep.
Sow.
pi_194828569
Sivakov wel n sympathiek ventje. Had n grauw Sovjetfiguur in mn hoofd.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:28:09 #125
268045 Boezeidekoe
Ik ben een tong80 fan,jij ook?
pi_194828580
Al die nutteloze interviews van renners die toch nooit wat zeggen ertussendoor :')
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:30:07 #126
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194828608
Niels Pollitt show speciaal voor @Mani89
pi_194828643
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:53 schreef Momo het volgende:

[..]

Stef Clement heeft goede verhalen en kennis maar snap wel dat hij betweeterig over komt. Joris is gewoon een flapdrol.
Staf is beter voor een talkshowtje als Tour du Jour. Voor een commentaarsessie van een paar uur moet je ook een prettige stem hebben.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:33:29 #128
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194828649
R_R hoeft geen stukje over Ocana - Merckx meer te typen. Wuyts en De Cauwer hebben het allemaal al uitgezet.
pi_194828669
Ik heb helemaal geen excuus om de persconferentie van Rutte niet te kijken, shit.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:35:37 #130
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194828676
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:34 schreef El-Stinho het volgende:
Ik heb helemaal geen excuus om de persconferentie van Rutte niet te kijken, shit.
Is er weer een persconferentie? Lap.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:37:47 #131
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194828695
Joris die als een soort veredelde kleuter weer domme vragen aan Stef stelt. :') |:(
pi_194828697
CARL JAAAAAAAAA
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:38:19 #134
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194828700
Dju toch.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:38:32 #135
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194828704
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:34 schreef El-Stinho het volgende:
Ik heb helemaal geen excuus om de persconferentie van Rutte niet te kijken, shit.
TDF is geen excuus?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:38:52 #136
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828713
Toms drinkbusincident was out-of-character.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:40:06 #137
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_194828731
Volgens Carl zijn er 6 renners vooruit die met zo n groot mogelijke voorsprong aan de laatste klim hopen te beginnen.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:40:38 #138
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194828740
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:40 schreef kibo het volgende:
Volgens Carl zijn er 6 renners vooruit die met zo n groot mogelijke voorsprong aan de laatste klim hopen te beginnen.
Nee maar, wat een inzicht
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:40:42 #139
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194828741
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:40 schreef kibo het volgende:
Volgens Carl zijn er 6 renners vooruit die met zo n groot mogelijke voorsprong aan de laatste klim hopen te beginnen.
Ziener.
pi_194828745
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:40 schreef kibo het volgende:
Volgens Carl zijn er 6 renners vooruit die met zo n groot mogelijke voorsprong aan de laatste klim hopen te beginnen.
Dat zijn teksten
pi_194828756
twitter
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:42:21 #142
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194828762


Gaat deze jongen vandaag winnen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194828765
Carl durft wel zeg.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:43:28 #144
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194828836
Uitputtende lijst Nederlanders in Spaanse dienst. Bedankt Joris
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:49:00 #146
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828850
Erwin Nijboer vergeten te noemen.
We have always been at war with Eastasia.
pi_194828866
Koffie Baredo...

Ah nu snap ik die Joris-haters betr. z'n grapjes.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_194828878
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:49 schreef -XOR- het volgende:
Erwin Nijboer vergeten te noemen.
Genoemd
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:52:01 #149
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194828893
Mag ik zeggen dat Stef Clement geen fijne commentaarstem heeft?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194828896
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:52 schreef Mani89 het volgende:
Mag ik zeggen dat Stef Clement geen fijne commentaarstem heeft?
T is een beetje stoffel de schildpad
Het beste adres voor al uw primeurs!
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:53:14 #151
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194828909
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:19 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Met Joris is alles mis. Hij blinkt nergens in uit, maar hij vindt zelf van wel. Hij spreekt samenvattingen in a la Mart Smeets alsof hij zelf belangrijker is dan de samenvatting, bij Mart is dat daadwerkelijk zo, terwijl Joris nog niet eens verdiend heeft de sponsor van de uitzending in te spreken. Joris is al enthousiast voordat er iets van belang is gebeurd, Joris heeft geen uitknop. Joris geeft commentaar alsof hij weet dat half Nederland moet grinniken om zijn flauwe grappen, terwijl in werkelijkheid alleen zijn moeder thuis lacht uit beleefdheid. Joris waant zichzelf het buitenechtelijke kind van de Mart en Sierd de Vos, maar in werkelijkheid houdt hij heel Nederland in een ongemakkelijke wurggreep.
Een kunstwerk van Johannes, Johannes Vermeer.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:53:34 #152
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194828913
Stef kan vuillermoz ook niet normaal uitspreken.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:54:06 #153
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194828921
Piekastjoe
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:54:11 #154
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194828925
Komt echt dichtbij nu, want over deze weg ben ik met de auto nog gegaan deze zomer (nouja, mijn ouders dan)
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 15:54:38 #155
375570 crew  Cyan9
pi_194828939
Dit is wel een beetje cringe.
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
  dinsdag 1 september 2020 @ 15:55:50 #156
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194828963
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:54 schreef naatje_1 het volgende:
Komt echt dichtbij nu, want over deze weg ben ik met de auto nog gegaan deze zomer (nouja, mijn ouders dan)
En je zat netjes achterin in je zitje?
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 15:56:02 #157
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194828966
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:53 schreef -XOR- het volgende:
Stef kan vuillermoz ook niet normaal uitspreken.
Vuile mof
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194829001
Giro, Ronde van Zwitserland en de Tour winnen (met telkens minder dan een week ertussen). _O- _O-
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:00:04 #159
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829017
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:55 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

En je zat netjes achterin in je zitje?
:B
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_194829025
De wissel.
leven zoals het leven is
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:00:45 #161
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829030
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 15:55 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

En je zat netjes achterin in je zitje?
Zat overigens voorin, mijn moeder was traag met google maps hanteren dus ik nam vrij snel de taak van bijrijder over
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:02:43 #162
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_194829056
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:00 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Zat overigens voorin, mijn moeder was traag met google maps hanteren dus ik nam vrij snel de taak van bijrijder over
Wij deden dat gewoon nog met Michelinkaarten _O_
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:04:19 #163
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829082
Flink lijntje.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194829091
Beetje verdwaald
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:05:56 #165
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829112
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:02 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Wij deden dat gewoon nog met Michelinkaarten _O_
Ook nog een tijdje gedaan hoor
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:06:15 #166
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829117
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:00 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Zat overigens voorin, mijn moeder was traag met google maps hanteren dus ik nam vrij snel de taak van bijrijder over
De keren dat ik samen met mijn ouders in de auto zit zit ik ook voorin. Al sinds ik langer ben dan mijn moeder :P We hebben geen Maybach helaas.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:06:57 #167
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829137
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:05 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Ook nog een tijdje gedaan hoor
Hier ook, of met een stratenboek.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:09:32 #168
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829178
Gebeurt er al wat in de KOERS?!
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194829220
De altijd mensonterende filmpjes van Sammy Neyrinck.
pi_194829257
Komkommertijd op Sporza?
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:15:08 #171
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829276
#Flesterug.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:15:23 #172
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_194829279
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:14 schreef TargaFlorio het volgende:
Komkommertijd op Sporza?
Idem NPO1 . Maarten en Joris zitten elkaars lulverhalen af te kappen.
pi_194829280
Bji de NOS laten ze de Tour van 82 zien.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:16:52 #174
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194829306
Die historische terugblikken tijdens de lockdown zijn bij de NOS blijkbaar goed bevallen.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:17:31 #175
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829314
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:15 schreef TargaFlorio het volgende:
Bji de NOS laten ze de Tour van 82 zien.
En nu die van 1971.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:18:07 #176
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829321
Nog even en we zien beelden van Maurice Garin.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:19:41 #177
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194829342
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:18 schreef Dagoduck het volgende:
Nog even en we zien beelden van Maurice Garin.
Toen hij met fiets en al de trein instapte?
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:20:17 #178
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829353
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:19 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Toen hij met fiets en al de trein instapte?
En aan de koffie zat bij tante Charlotte.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194829403
Mooie Julian voelt zich alweer beresterk in het geel als je DQS zo ziet werken.
Jack does it in real time...
pi_194829413
twitter


Eerste tractor kunst!
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:26:34 #181
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_194829431
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:24 schreef RipCity het volgende:
[ twitter ]

Eerste tractor kunst!
O+
Als ik opnieuw zou kunnen beginnen, zou ik iets gaan studeren waarbij ik dit fenomeen zou kunnen duiden. Agrarisch-sociologische antropologische kunstgeschiedenis ofzo.
pi_194829448
Ik been zeer benieuwd naar Emoe vandaag.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 16:29:28 #183
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194829463
Morgen allen Wout opstellen in CM dus.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194829465
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:28 schreef Columbiafan het volgende:
Ik been zeer benieuwd naar Emoe vandaag.

Nicht mehr verstecken
pi_194829471
We noteren alvast Van Aert voor morgen.
pi_194829472
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:26 schreef AllesKaputt het volgende:

[..]

O+
Als ik opnieuw zou kunnen beginnen, zou ik iets gaan studeren waarbij ik dit fenomeen zou kunnen duiden. Agrarisch-sociologische antropologische kunstgeschiedenis ofzo.
Ga werken bij het Meertens Instituut.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:29:57 #187
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194829476
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:29 schreef Mexicanobakker het volgende:
Morgen allen Wout opstellen in CM dus.
Daar trap ik niet in
pi_194829485
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:29 schreef showtimer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Nicht mehr verstecken
Het is toch zo'n mooie, fragiele jongen. O+
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 16:31:55 #189
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194829509
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:29 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Daar trap ik niet in
Hij hep er sin in
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194829518
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:30 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Het is toch zo'n mooie, fragiele jongen. O+
Kan me niet voorstellen dat hij een grotere fan buiten Duitsland heeft.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:34:04 #191
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194829540
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:31 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Hij hep er sin in
Ik wacht voorbeschouwing van R_R af voor de laatste kilometers maar overall lijkt me de rit niet zwaar genoeg om de sprinters weg te rijden.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:35:04 #192
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194829557
Ducrot gepikeerd dat ie Mollema niet als dark horse mag noemen :D
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:35:53 #193
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194829572
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:32 schreef showtimer het volgende:

[..]

Kan me niet voorstellen dat hij een grotere fan buiten Duitsland heeft.
Zou er buiten Nederland iemand fan zijn van Wivco?
pi_194829599
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:35 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Zou er buiten Nederland iemand fan zijn van Wivco?
Zijn Belgische buren toch wel? :)
pi_194829651
Max heeft ut zwaar
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:40:52 #196
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829653
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Zijn Belgische buren toch wel? :)
Ik denk dat die komen te vervallen :B
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_194829655
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:35 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Zou er buiten Nederland iemand fan zijn van Wivco?
En Mollema? Juichen er mensen uit Aken of Thierbach voor Mollema?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:42:13 #198
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194829674
Die hele sprinttrein van Total Energie trouwens in die tussensprint voor Bonifazio die daarna van alle kanten voorbij werd gefietst 🤣🤣🤣
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:43:05 #199
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194829691
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:30 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Het is toch zo'n mooie, fragiele jongen. O+
Een buitengewoon minderwaardig mens.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:43:57 #200
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194829708
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:40 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

En Mollema? Juichen er mensen uit Aken of Thierbach voor Mollema?
Mollema heeft vast fans in het Baskenland.
pi_194829720
Kristoff is te gespierd
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:44:56 #202
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_194829730
Dikke Danny lijkt op Billie Turf
pi_194829731
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:43 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Mollema heeft vast fans in het Baskenland.
Dan moet @Rellende_Rotscholier even met zweep langs.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_194829732
Dit is een goed topic.

Er wordt geluld over Garin en zijn tante Charlotte.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:45:19 #205
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829735
ZO, ben ik even blij dat ik Grek heb gewisseld
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_194829736
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:40 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

En Mollema? Juichen er mensen uit Aken of Thierbach voor Mollema?
Hij heeft onderhand best veel fans.
pi_194829755
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:43 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Mollema heeft vast fans in het Baskenland.
Veel haters zal hij ook niet hebben. :s)
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:46:35 #208
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829759
Of had Krek materiaalpech?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_194829772
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:44 schreef AllesKaputt het volgende:
Dikke Danny lijkt op Billie Turf
[ afbeelding ]
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:47:47 #210
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194829777
Twan bij dikke Kristoff. Je zou voor minder
pi_194829783
Allez, Vuillermoz.
(Om D. Nelissens ongelijk te bewijzen.)
Ik doe het ff rustig aan.
pi_194829789
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Sprekend
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:48:42 #213
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194829793
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

Veel haters zal hij ook niet hebben. :s)
Niemand haat Bokkema.
pi_194829799
Waar zit Rob Ruijgh tegenwoordig?
Ooit nog top 20 in De tour
pi_194829803
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:48 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Niemand haat Bokkema.
En terecht.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:50:33 #216
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194829826
Oja ik denk inderdaad de hele tijd dat Mørkov nog Deens kampioen is.
pi_194829830
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:49 schreef Belgosome het volgende:
Waar zit Rob Ruijgh tegenwoordig?
Ooit nog top 20 in De tour
Eervol pensioen.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_194829845
Poels mist de ketonen van Sky/Ineos
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_194829848
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:49 schreef Belgosome het volgende:
Waar zit Rob Ruijgh tegenwoordig?
Ooit nog top 20 in De tour
Binnenkort cumbek bij NTT
Jack does it in real time...
pi_194829864
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:50 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Eervol pensioen.
Nooit meer iets van gehoord na dat top jaar van Vancansoleil in de Tour.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:52:48 #221
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_194829865
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:52 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Binnenkort cumbek bij NTT
Wegkapitein bij Israel Start-Up Nation
pi_194829870
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:49 schreef Belgosome het volgende:
Waar zit Rob Ruijgh tegenwoordig?
Ooit nog top 20 in De tour
quote:
Rob Ruijgh (Heerlen, 12 november 1986) is een gewezen Nederlands wielrenner die actief was tussen 2004 en 2018 en eind dat jaar stopte met wielrennen.[1]
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_Ruijgh
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_194829873
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:52 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Nooit meer iets van gehoord na dat top jaar van Vancansoleil in de Tour.
Ronde van Iran gewonnen.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:53:47 #224
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194829879
TIESJ
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:53:56 #225
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_194829883
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:53 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Ronde van Iran gewonnen.
Moving ahead
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:54:07 #226
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_194829885
Och och och Tiesj.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_194829886
Chute Tiesj
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194829887
Badum Tiesj.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_194829888
Tiesj nie waar
pi_194829889
En hoe is dat al 9 jaar geleden.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:54:14 #231
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194829891
Ai ai ai Tiesj Benoot
pi_194829893
Mooie grind
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:54:28 #233
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_194829896
SJUUT
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_194829900
Gelukkig heeft hij goeie kleding @Slobeend
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:54:40 #235
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194829901
In een bocht is het doorgaans zaak te sturen.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:54:44 #236
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194829903
Er gebeurt wat!
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194829905
Waarom rijdt hij daar rechtdoor?
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:54:57 #238
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_194829908
Sunweb fietst met harnassen, niks aan het handje
pi_194829910
Vreemde sjuut van onze Tiesj.
pi_194829917
Het leek verdorie Senna wel.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 16:55:48 #241
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194829924
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:54 schreef showtimer het volgende:
Gelukkig heeft hij goeie kleding @:Slobeend
Ik zie geen gescheurde kleding!
pi_194829925
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:54 schreef Koffieplanter het volgende:
In een bocht is het doorgaans zaak te sturen.
Weet De Nier dat al wel?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:56:15 #243
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_194829932
Lekker hoe dat zadel afbreekt.
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:56:33 #244
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194829936
Gelukkig voor Jose Been is hij ongedeerd.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194829938
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:56 schreef matthijst het volgende:
Lekker hoe dat zadel afbreekt.
Wat is daar lekker aan?

geproefd?
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:57:22 #246
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194829949
Op dit prutspul gaat Jumbo dus rijden hahaha.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:57:25 #247
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_194829951
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:56 schreef Belg het volgende:

[..]

Wat is daar lekker aan?

geproefd?
Ja, smaakt naar bezwete ballen :9
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:57:38 #248
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_194829958
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:56 schreef matthijst het volgende:
Lekker hoe dat zadel afbreekt.
Pruts materiaal
Feyenoord!!! * Barça
pi_194829961
Tom moet ook nog leren om als een judoka te schijten.
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:57:52 #250
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194829962
Gele band grap :{
pi_194829964
quote:
2018...voor mijn gevoel is hij vijf jaar geleden al gestopt.
pi_194829965
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:57 schreef Koffieplanter het volgende:
Op dit prutspul gaat Jumbo dus rijden hahaha.
Tom weer vies mad volgend jaar over een brakke TT fiets.
Jack does it in real time...
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 1 september 2020 @ 16:58:08 #253
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_194829969
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:57 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

Pruts materiaal
Gelukkig fiets Jumbo daar volgend jaar ook op.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:58:19 #254
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_194829973
Zou Joris Parijs gaan halen?
pi_194829977
Ducrot :')
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:58:50 #256
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194829979
Biobaby. _O- Domme hond.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:59:23 #257
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_194829991
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:58 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Gelukkig fiets Jumbo daar volgend jaar ook op.
Ik ben hier een dagjesmens, dank voor de info
Feyenoord!!! * Barça
pi_194829996
Overstap naar Cervelo snap ik nog steeds niet. Wat goed is moet je goed houden.
Maar zal wel om de centjes gaan. Meneer Pon is blijkbaar ook van de w/ w/ w/ brigade.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:59:42 #259
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194829999
Joris -veiligheid- van den Berg gaat weer volledig af, omdat hij niet begrijpt dat valbescherming prima zou kunnen bij wielrennen.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:59:53 #260
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194830002
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:56 schreef matthijst het volgende:
Lekker hoe dat zadel afbreekt.
Gifje?
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 17:00:04 #261
362868 crew  Slobeend
of all places
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:00:08 #262
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194830006
Dommekracht Poliep al eraf. Dat is niet best
pi_194830012
Domme kracht Nils
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2020 @ 17:00:28 #264
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194830015
Poliep zal nooit een serieuze koers winnen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:00:46 #265
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194830020
Circus Politt verlaat het toneel.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:00:51 #266
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194830022
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:00 schreef Slobeend het volgende:
Domme Nils.
Hoe heeft hij ooit 1 profzege gehaald? :D
pi_194830023
Ga weg Carl
pi_194830027
FDJ :')
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:01:15 #269
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194830029
Flikker op Carl
pi_194830030
Carl gaat weer beschrijven wat we op televisie gezien hebben.
pi_194830033
Sivakov had ergens nog een sterretje gekregen vandaag.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:01:24 #272
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_194830035
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:00 schreef Mexicanobakker het volgende:
Poliep zal nooit een serieuze koers winnen.
Ik geef het maximaal drie maanden in het volgende seizoen voordat dit een feitelijk lachwekkende uitspraak blijkt te zijn.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 17:01:25 #273
362868 crew  Slobeend
of all places
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:01:30 #274
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_194830040
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:59 schreef Immerdebestebob het volgende:
Joris -veiligheid- van den Berg gaat weer volledig af, omdat hij niet begrijpt dat valbescherming prima zou kunnen bij wielrennen.
Waarom stoppen ze niet wat carbon op de heupen en kont in die broeken om de standaard schaafwonden te voorkomen?
Feyenoord!!! * Barça
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:01:49 #275
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_194830044
Alsof mensen niet weten wie Wilfried de Jong is. :')
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_194830045
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:01 schreef wimderon het volgende:
Carl gaat weer beschrijven wat we op televisie gezien hebben.
In het hoofd van Carl is het voor eeuwig Sesamstraat.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:02:00 #277
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_194830050
twitter
Haters everywhere but I don't really care.
pi_194830055
Bedankt Carl.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:02:16 #279
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194830058
Carl houd je bek klootzak, mongooltje.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:02:20 #280
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_194830060
Ja heel jammer Carl, motor Tiesj had het vast wel uitgezongen voor het pulleton.
pi_194830061
Was Benoot echt de motor van de ontsnapping?

Kijk net pas mee
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194830066
quote:
Hier gaat iets mis.
Jack does it in real time...
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 17:02:43 #283
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194830067
Carl doet net alsof wij geen beelden hebben.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194830070
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:02 schreef franklop het volgende:
Was Benoot echt de motor van de ontsnapping?

Kijk net pas mee
Een Belg is altijd de motor van de ontsnapping.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:02:46 #285
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_194830071
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:02 schreef franklop het volgende:
Was Benoot echt de motor van de ontsnapping?

Kijk net pas mee
Dat zeggen ze altijd over een Belg als er één in de ontsnapping zit.
pi_194830072
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:02 schreef Mani89 het volgende:
Carl houd je bek klootzak, mongooltje.
HEY CARL SKKLTJEEEEEEEEEEEEEEEEEE
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:03:49 #287
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_194830086
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:02 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Hier gaat iets mis.
Behoorlijk :D
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:03:49 #288
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194830087
Ik rem niet voor Carl.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194830089
Carl verwacht spektakel, we kunnen wat anders gaan kijken.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 17:04:18 #290
362868 crew  Slobeend
of all places
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:04:22 #291
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194830092
Het is koers. DOEI CARL.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194830093
Waarom geeft Michel hem nog meer zendtijd?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194830097
Klassementsmannen gaan dus pas weer op de laatste klim aan...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_194830099
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Carl doet net alsof wij geen beelden hebben.
Dat Michel hem steeds vragen stelt alsof hij een of ander orakel is, wie heeft dat ooit bedacht?
pi_194830102
Matig Alexis
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 17:04:53 #296
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194830103
De altijd onvoorspelbare Neilands.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_194830108
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:00 schreef Mexicanobakker het volgende:
Poliep zal nooit een serieuze koers winnen.
De Denkbonus denkt daar volgend jaar anders over.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:05:13 #298
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194830110
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De altijd onvoorspelbare Neilands.
Als het draait is dat een geweldige renner.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194830111
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:04 schreef Godshand het volgende:
Klassementsmannen gaan dus pas weer op de laatste klim aan...
Gras is groen.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 17:05:18 #300
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_194830112
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:04 schreef Godshand het volgende:
Klassementsmannen gaan dus pas weer op de laatste klim aan...
Het is vroeg in ronde, Parijs is nog ver.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:05:35 #301
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194830118
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:04 schreef Godshand het volgende:
Klassementsmannen gaan dus pas weer op de laatste klim aan...
Bedankt Carl.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')