Ja hoor, dat staat altijd op de verpakkingquote:Op vrijdag 28 augustus 2020 12:10 schreef Dullahan het volgende:
ben te lui om naar de winkel te gaan maar wil zoiets ook niet eten je weet nooit wat ze erin gooien
ik geloof ze niet ook die e-nummers ik word daar ziek vanquote:Op vrijdag 28 augustus 2020 12:19 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja hoor, dat staat altijd op de verpakking
Ik ben ook benieuwdquote:Op vrijdag 28 augustus 2020 12:55 schreef Sicstus het volgende:
Alvast een tipje van de sluier van de volgende producten die ik ga testen:
[ afbeelding ]
Gerookte oesters en mosselen! Dit zijn nieuwe producten van de firma 'John West', bekend van de visconserven.
Ik ben benieuwd
Geen koolhydraten?quote:Op vrijdag 28 augustus 2020 12:36 schreef Sicstus het volgende:
Voor de liefhebber nog even de voedingswaarden (voor de hele bak):
- 756 kcal
- 46 gram vet (waarvan 18 gram verzadigd)
- 14,4 gram suikers
- 26 gram vezels
- 28 gram eiwitten
- 12,6 gram zout
Vegetarisch eten is ook gezond.quote:Op vrijdag 28 augustus 2020 14:28 schreef Harvest89 het volgende:
Nu al een schitterend topic.
Stel je voor je moet dit verplicht eten omdat je weinig centjes hebt. Ik pleit voor een slagersvlees subsidie voor minima.
Noten en soja zijn duur.quote:
Ik dacht ook al: zo'n topic bestaat toch al?quote:Op vrijdag 28 augustus 2020 09:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Welkom terug @:Sicstus, ik zal dit topic straks koppelen aan je eerdere topics.
Blijf dan maar gewoon binnen en eet witte rijst.quote:Op vrijdag 28 augustus 2020 12:21 schreef Dullahan het volgende:
[..]
ik geloof ze niet ook die e-nummers ik word daar ziek van
ik heb zojuist groente gekocht en wat gehaktquote:Op vrijdag 28 augustus 2020 15:15 schreef Karstman het volgende:
[..]
Blijf dan maar gewoon binnen en eet witte rijst.
Donequote:Op vrijdag 28 augustus 2020 09:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Welkom terug @:Sicstus, ik zal dit topic straks koppelen aan je eerdere topics.
Ze staan er allemaal tussen volgens mij hoor: Topicreeks: Sicstus' kant en klaar recensiesquote:Op zaterdag 29 augustus 2020 12:32 schreef golfer het volgende:
[..]
???
Oh, niet samengevoegd met die andere zelfde. CUL / Sicstus' blikvoer en andere k&k zooi #2
Ik ook!quote:Op vrijdag 28 augustus 2020 12:55 schreef Sicstus het volgende:
Alvast een tipje van de sluier van de volgende producten die ik ga testen:
[ afbeelding ]
Gerookte oesters en mosselen! Dit zijn nieuwe producten van de firma 'John West', bekend van de visconserven.
Ik ben benieuwd
Wettelijke omschrijvingquote:Op maandag 31 augustus 2020 23:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhhh wat slecht allemaal @:Sicstus, op de frieten na Tof dat je het geprobeerd hebt wel En dat je het overleefd hebt ook nog
Ik heb er voor morgen of overmorgen eentje. Iets wat ik normaal nooit zou kopen dus ben heeeeel erg benieuwd.
[ afbeelding ]
Dat zet je al aan het denken, hčquote:
Nogal jaquote:Op maandag 31 augustus 2020 23:39 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat zet je al aan het denken, hč
Wat goed dat je dat gaat proberen! Padifood vind ik zelf erg goed te doen, maar ik koop dan wel eigenlijk altijd de complete maaltijden. Bij dit soort stand-alone gerechten moet je er wel van uitgaan dat de saus/ananas/vlees-verhouding behoorlijk in het nadeel van het vlees uitvalt, dan kan het haast niet tegenvallen!quote:Op maandag 31 augustus 2020 23:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhhh wat slecht allemaal @:Sicstus, op de frieten na Tof dat je het geprobeerd hebt wel En dat je het overleefd hebt ook nog
Ik heb er voor morgen of overmorgen eentje. Iets wat ik normaal nooit zou kopen dus ben heeeeel erg benieuwd.
[ afbeelding ]
Top-recensie!quote:Op maandag 7 september 2020 15:45 schreef mascara-klodder het volgende:
Sicstus, je had helemaal gelijk over die verhoudingen
Zo zag het er uit in de verpakking:
[ afbeelding ]
Ik heb er eier-mie bij gekookt. Wat er in de verpakking zat was gewoon teveel voor mij. Ik heb de helft gebruikt. Wel heb ik nog iets van 80gram kipfilet erbij gebakken.
Op het bord ziet er dan zo uit als alles klaar is:
[ afbeelding ]
Dit is voor mij meer dan voldoende dus.
Het belangrijkste: de smaak! Die was gewoon een dikke prima.
En dan de verhoudingen: de ananas was echt ver te zoeken. Jammer want dat past hier juist perfect bij. De paprika zat er in te grote stukken in.
De helft van wat over was had ik in de vriezer gedaan en gisteren gegeten aangevuld met wokgarnalen
Koop ik dit nog een keer? Nee want kip, paprika en ananas heb ik standaard in de vriezer liggen en is dus zo gemaakt.
Zoetzure woksaus erbij en ik heb binnen 10 minuten gewoon een prima maaltijd.
Wil ik er iets meer tijd aan besteden dan maak ik de zoetzure saus zelf, dat is nl helemaal niet zo moeilijk
In ieder geval heb ik er weer een simpel maar lekker maaltje bij waar ik maar 1 pan voor nodig heb en dus nauwelijks afwas
En dit had ik dus nooit gemaakt zonder eerst de k&k-versie te proberen
Smakelijk eten!quote:Op dinsdag 8 september 2020 15:57 schreef Ole het volgende:
Toprecensie weer! Bedenk me net dat ik andijvie met gehaktballetjes in mijn Too good to go pakketje had. Ga ik straks eten!
Oei, benieuwd wat jij er zelf van vond...quote:Op dinsdag 8 september 2020 17:14 schreef Ole het volgende:
2,6 in deze test https://www.bnnvara.nl/ka(...)are-andijviestamppot
4. Albert Heijn | ¤3,25 | Cijfer: 2,6
Opmerkingen: Veel gegaarde groenten, je proeft de aardappel bijna niet. Lijkt alsof er instant puree is gebruikt. Uiterlijk stamppot is oké, groot verschil met de smaak. Stamppot zou net zo goed spinazie kunnen zijn. Bal heeft prima geur, wel sponzig. Jus erg dik, lijkt wel gelei.
2,6 uit 5 hoop ik? Succes, ben benieuwd.quote:Op dinsdag 8 september 2020 17:14 schreef Ole het volgende:
2,6 in deze test https://www.bnnvara.nl/ka(...)are-andijviestamppot
4. Albert Heijn | ¤3,25 | Cijfer: 2,6
Opmerkingen: Veel gegaarde groenten, je proeft de aardappel bijna niet. Lijkt alsof er instant puree is gebruikt. Uiterlijk stamppot is oké, groot verschil met de smaak. Stamppot zou net zo goed spinazie kunnen zijn. Bal heeft prima geur, wel sponzig. Jus erg dik, lijkt wel gelei.
Uit 10..quote:Op dinsdag 8 september 2020 17:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
2,6 uit 5 hoop ik? Succes, ben benieuwd.
quote:Op dinsdag 8 september 2020 17:40 schreef Ole het volgende:
[..]
Uit 10..
Niet te vreten inderdaad! Rare bijsmaak. En stamppot andijvie hoort natuurlijk met rauwe andijvie! Deze groene drab is nauwelijks herkenbaar als a
Zalm avocado maaltijdsaladequote:Op dinsdag 8 september 2020 17:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vind juist gekookte andijvie wel lekker (vers dan) maar dit klinkt naar. Hoop dat je nog wat anders lekkers hebt voor vanavond.
Misschien bedoelde hijquote:Op dinsdag 8 september 2020 17:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Leuk geschreven Sisctus! Boulettes en boudins klinkt een stuk mooier dan ballen en pens
Overigens is 675kcal heel netjes.
Vind t helemaal niet veel.
Maar ook de suiker, en toch ook de hoeveelheid kcal. Normaal gesproken ga ik bij een k&k maaltijd nooit boven de 500 a 550 kcal.quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:18 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
[..]
Misschien bedoelde hij
" - 5,45 gram zout. "
Dat is nogal veel inho
ook van tgtg denk?quote:
Das best wat jaquote:Op dinsdag 8 september 2020 18:18 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
[..]
Misschien bedoelde hij
" - 5,45 gram zout. "
Dat is nogal veel inho
Ga ik morgen halen bij de Lidl!!quote:Op dinsdag 8 september 2020 15:15 schreef Sicstus het volgende:
De zomer is weer voorbij, en dit keer hebben we vakantie in eigen land moeten vieren! Met het coronavirus wat in allerlei minder ontwikkelde landen nog heftig gierde, was het eigenlijk niet verantwoord naar het buitenland te gaan. Ik heb wel getwijfeld over België, want dat ligt tenslotte naast de deur en ze praten er ook een soort Nederlands, dat taaltje is echt heel zacht. Ik stond dus in dubio, maar uiteindelijk nam ik toch maar geen enkel risico!
Gelukkig brengt ons aller Lidl ons buurland gewoon bij ons thuis, met de Belgische week die ze momenteel hebben georganiseerd! Met vandaag op het menu:
[ afbeelding ]
Boulettes, balletjes dus, in een rijke jus op basis van Luikse siroop, geflankeerd door een royale hoeveel aardappelpuree en groenten.
Zo ziet het eruit als het uit de magnetron komt (4 minuten op 750 Watt, vergeet geen gaatjes te prikken):
[ afbeelding ]
Excuus voor de belichting. Hier is een betere foto:
[ afbeelding ]
Verleidelijk ziet het eruit, die balletjes in die zijdezachte glinsterende saus. En lekker ruiken dat het doet!
[ afbeelding ]
De gehaktballetjes hebben tot mijn vreugde echt een smaak en een mooie textuur; dit is geen uit separatorvleesdrek geperste ellende, dit voelt en smaakt bijna als zelfgedraaide balletjes! Heel goed.
De aardappelpuree is lekker, niet heel speciaal, maar gewoon wat je mag verwachten in een kant-en-klaar maaltijd. Wel gegarneerd met een stukje peterselie, wat het toch een wat sjiekere uitstraling geeft, kom daar maar eens om in calvinistisch Nederland.
De groente bestaat uit doperwten en worteltjes, dat had u zelf al gezien natuurlijk, maar de worteltjes zijn wel apart gesneden, niet die typische minipeentjes die ze in Nederlandse kant en klaarmaaltijden hebben, of in conservenpotjes en blikjes. Ze hebben ook nog een goeie bite!
De maaltijd wordt gecomplementeerd door een biertje van Belgische afkomst, een Cuvée des Trolls, trollenwijn dus.
[ afbeelding ]
Kennelijk oorspronkelijk bestemd voor de Canadese markt, vreemd genoeg. Goed dat die listige inkopers van de Lidl hier de hand op hebben weten te leggen, want het is een prima biertje, 7% sterk!
[ afbeelding ]
Kortom: dit was een plezierige maaltijd, ik geef deze een 8. De voedingswaarden doen me wel even schrikken:
- 675 kcal;
- 36 gram vet, waarvan 11,5 gram verzadigd;
- 47,5 gram koolhydraten waarvan 24,5 gram suikers;
- 36,5 gram eiwitten
- 5,45 gram zout.
Dit moet je dus niet elke dag eten.
Morgen duiken we echt de Belgische volkskeuken in met een duo van pensen!
[ afbeelding ]
25 centquote:Op woensdag 9 september 2020 09:19 schreef Scheepskok het volgende:
Hi hi
Voor 25 cent...
Alleen zat ik naar die worst te kijken, zit daar echt pens in?
[ afbeelding ]
Nieuw beleid van Lidl voor producten die op hun THT-datum zitten om voedselverspilling tegen te gaan.quote:
Nee, maar die donkere is wel een bloedworst. Witte pens = gewoon een kalfsworst met peterselie, en die zwarte pens een bloedworst.quote:Op woensdag 9 september 2020 09:19 schreef Scheepskok het volgende:
Hi hi
Voor 25 cent...
Alleen zat ik naar die worst te kijken, zit daar echt pens in?
[ afbeelding ]
Oh ik ben dat tot op heden nog niet tegengekomen bij de Lidl...ik ga erop letten!quote:Op woensdag 9 september 2020 14:44 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Nieuw beleid van Lidl voor producten die op hun THT-datum zitten om voedselverspilling tegen te gaan.
Veel beter dan het 35% korting beleid van de AH.
Nou, die 25 cent schappen zijn vaak binnen een kwartier na opening van de deuren uitverkocht, dus ik zou het goed plannen.quote:Op woensdag 9 september 2020 15:07 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Oh ik ben dat tot op heden nog niet tegengekomen bij de Lidl...ik ga erop letten!
En ja die 35% van AH slaat nergens op. Vroeger was het bij de AH tenminste nog 50%.
Gelijk om 8 uur gaan inderdaad. Zijn speciale bakken. Ligt van alles in.quote:Op woensdag 9 september 2020 15:08 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Nou, die 25 cent schappen zijn vaak binnen een kwartier na opening van de deuren uitverkocht, dus ik zou het goed plannen.
Hmm dat wordt het dan niet, om 8 uur lig ik nog in m'n nest.quote:Op woensdag 9 september 2020 15:10 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Gelijk om 8 uur gaan inderdaad. Zijn speciale bakken. Ligt van alles in.
Ik heb het nu ook gegeten. Mijn oordeel:quote:Op dinsdag 8 september 2020 15:15 schreef Sicstus het volgende:
De zomer is weer voorbij, en dit keer hebben we vakantie in eigen land moeten vieren! Met het coronavirus wat in allerlei minder ontwikkelde landen nog heftig gierde, was het eigenlijk niet verantwoord naar het buitenland te gaan. Ik heb wel getwijfeld over België, want dat ligt tenslotte naast de deur en ze praten er ook een soort Nederlands, dat taaltje is echt heel zacht. Ik stond dus in dubio, maar uiteindelijk nam ik toch maar geen enkel risico!
Gelukkig brengt ons aller Lidl ons buurland gewoon bij ons thuis, met de Belgische week die ze momenteel hebben georganiseerd! Met vandaag op het menu:
[ afbeelding ]
Boulettes, balletjes dus, in een rijke jus op basis van Luikse siroop, geflankeerd door een royale hoeveel aardappelpuree en groenten.
Zo ziet het eruit als het uit de magnetron komt (4 minuten op 750 Watt, vergeet geen gaatjes te prikken):
[ afbeelding ]
Excuus voor de belichting. Hier is een betere foto:
[ afbeelding ]
Verleidelijk ziet het eruit, die balletjes in die zijdezachte glinsterende saus. En lekker ruiken dat het doet!
[ afbeelding ]
De gehaktballetjes hebben tot mijn vreugde echt een smaak en een mooie textuur; dit is geen uit separatorvleesdrek geperste ellende, dit voelt en smaakt bijna als zelfgedraaide balletjes! Heel goed.
De aardappelpuree is lekker, niet heel speciaal, maar gewoon wat je mag verwachten in een kant-en-klaar maaltijd. Wel gegarneerd met een stukje peterselie, wat het toch een wat sjiekere uitstraling geeft, kom daar maar eens om in calvinistisch Nederland.
De groente bestaat uit doperwten en worteltjes, dat had u zelf al gezien natuurlijk, maar de worteltjes zijn wel apart gesneden, niet die typische minipeentjes die ze in Nederlandse kant en klaarmaaltijden hebben, of in conservenpotjes en blikjes. Ze hebben ook nog een goeie bite!
De maaltijd wordt gecomplementeerd door een biertje van Belgische afkomst, een Cuvée des Trolls, trollenwijn dus.
[ afbeelding ]
Kennelijk oorspronkelijk bestemd voor de Canadese markt, vreemd genoeg. Goed dat die listige inkopers van de Lidl hier de hand op hebben weten te leggen, want het is een prima biertje, 7% sterk!
[ afbeelding ]
Kortom: dit was een plezierige maaltijd, ik geef deze een 8. De voedingswaarden doen me wel even schrikken:
- 675 kcal;
- 36 gram vet, waarvan 11,5 gram verzadigd;
- 47,5 gram koolhydraten waarvan 24,5 gram suikers;
- 36,5 gram eiwitten
- 5,45 gram zout.
Dit moet je dus niet elke dag eten.
Morgen duiken we echt de Belgische volkskeuken in met een duo van pensen!
[ afbeelding ]
Dat zal best. Ik had iets van, wat krijgen we nou? Het leek een soort zachte meelhap. Mijn eerste reactie was: dit is niet goed meer, maar het rook toch goed. Ik had een knapperige worst verwacht, dit had iets weg van meatloaf.quote:Op vrijdag 11 september 2020 17:42 schreef anndb het volgende:
Goh sja wellicht ben ik al een stuk belg aan het worden, en het is inderdaad niet te vergelijken met een nederlandse braadworst maar ik vind beide worsten toch wel lekker. Weet niet uit deze maaltijd trouwens die heb ik nooit op, ik heb het over beide varianten van de slager gewoon.
Mja als ik je fotos zie, dan zie ik ook wel verschil hoor met wat ik hier koop. Volgens mij is deze traditioneel ook met peterselie (hier wel bij de slager) en dat zie ik er niet door en van de slager hier heeft ook meer textuur, maar het blijft een stuk zachtere worst dan de nederlandse braadworst.quote:Op vrijdag 11 september 2020 17:47 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Dat zal best. Ik had iets van, wat krijgen we nou? Het leek een soort zachte meelhap. Mijn eerste reactie was: dit is niet goed meer, maar het rook toch goed. Ik had een knapperige worst verwacht, dit had iets weg van meatloaf.
De foto's zijn niet van mij.quote:Op vrijdag 11 september 2020 17:50 schreef anndb het volgende:
[..]
Mja als ik je fotos zie, dan zie ik ook wel verschil hoor met wat ik hier koop. Volgens mij is deze traditioneel ook met peterselie (hier wel bij de slager) en dat zie ik er niet door en van de slager hier heeft ook meer textuur, maar het blijft een stuk zachtere worst dan de nederlandse braadworst.
Ik had het moeten weten. Doet me nog denken dat ik voor het eerst, jaaaaren geleden, met hoge voorwachtingen even maar Belgie reed om patat te kopen bij een frietkot (ik woonde in Zeeland). Wat een drama. Dat begon toen het meisje achter de balie vroeg: ajuin erbij?quote:Op vrijdag 11 september 2020 17:50 schreef anndb het volgende:
[..]
Mja als ik je fotos zie, dan zie ik ook wel verschil hoor met wat ik hier koop. Volgens mij is deze traditioneel ook met peterselie (hier wel bij de slager) en dat zie ik er niet door en van de slager hier heeft ook meer textuur, maar het blijft een stuk zachtere worst dan de nederlandse braadworst.
Ja, weet ik, maar geen enkele supermarkt hier in de omgeving heeft een Pools schapquote:Op zaterdag 12 september 2020 03:02 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Voor goeie kant & klare koolrolletjes kun je beter zo'n pot kopen uit het polen-schap in de supermarkt die kunnen hun kool
Ik heb nog nooit dronken door de Lidl gelopen. Aanrader?quote:Op vrijdag 13 november 2020 12:22 schreef Sicstus het volgende:
ik ben toevallig dronken als ik daar rondloop, zal ik er misschien nog wel eens eentje kopen.
quote:Op vrijdag 13 november 2020 13:25 schreef Welten het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit dronken door de Lidl gelopen. Aanrader?
Sowieso is dronken door een supermarkt lopen geen goed idee, je geeft veels te veel uitquote:Op vrijdag 13 november 2020 13:25 schreef Welten het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit dronken door de Lidl gelopen. Aanrader?
En vergeet de hotdogsaus niet van de IKEAquote:Op vrijdag 13 november 2020 12:31 schreef anndb het volgende:
Kan je beter een pak van de ikea broodjes en hotdogs in de vriezer hebben.
In de Hoven, rijtje van Acacia zit een Poolse supermarktquote:Op zaterdag 12 september 2020 18:49 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja, weet ik, maar geen enkele supermarkt hier in de omgeving heeft een Pools schap
Altijd in huis hier, ook die van de hema trouwens en broodje unox saus.quote:Op zondag 22 november 2020 13:01 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
En vergeet de hotdogsaus niet van de IKEA
Ja dat weet ik maar ik durf nooit zo goed bij die etnische winkeltjes naar binnenquote:Op zondag 22 november 2020 13:02 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
In de Hoven, rijtje van Acacia zit een Poolse supermarkt
Huh?????? Waarom niet?quote:Op maandag 23 november 2020 09:18 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja dat weet ik maar ik durf nooit zo goed bij die etnische winkeltjes naar binnen
Ik voel me daar niet zo op mijn gemak als westerlingquote:
Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews.quote:Op vrijdag 27 november 2020 19:56 schreef Ole het volgende:
Heerlijk topic toch
Tegenhanger voor de snobtopics
begrijp me niet verkeerd hoorquote:Op vrijdag 27 november 2020 22:26 schreef praadje het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews.
beetjeofftopicquote:Op maandag 30 november 2020 18:35 schreef Ole het volgende:
[..]
begrijp me niet verkeerd hoor
ga weer los 'culinair' als de portemonnee het weer toelaat . Maar geef dan voorkeur aan prijs/kwaliteit.
Genoeg in het middensegment hier
#metoo !!quote:Op dinsdag 1 december 2020 11:02 schreef Smallish het volgende:
Deze lurker meldt even dat ze het een ontzettend leuk topic vindt en er iedere keer met plezier naar kijkt! Dus wat mij betreft: ga zo door!
Toevallig vorige week gegetenquote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden
Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.
[ afbeelding ]
Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Met regelmaat! Wel Duitse afkomst:quote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet
Het zou me niet verbazen als het allemaal uit dezelfde fabriek komt.quote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden
Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.
[ afbeelding ]
Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Bleh! Wat ziet dat er onsmakelijk uit.quote:Op zondag 20 december 2020 13:21 schreef Sicstus het volgende:
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:
[ afbeelding ]
Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.
Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:
[ afbeelding ]
Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.
Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Ik denk dat dit nou echt zoiets is dat je zelf nog moet aankleden. Zo'n bakje zeevruchten uit het koelschap erin en misschien wat peterselie en croutons.quote:Op zondag 20 december 2020 13:21 schreef Sicstus het volgende:
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:
[ afbeelding ]
Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.
Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:
[ afbeelding ]
Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.
Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Oja, dat ben ik vergeten: al deze maaltijden varieren qua kosten van 4,95 tot 5,75; deze was 5,25.quote:Op woensdag 31 maart 2021 21:00 schreef mascara-klodder het volgende:
Fijn verslag weer
En wat moest je betalen voor de maaltijd?
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperenquote:Op woensdag 31 maart 2021 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.
Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).
Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.
[ afbeelding ]
De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.
[ afbeelding ]
En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.
De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.
Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!
Even op een rijtje:
- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
Godverquote:Op woensdag 31 maart 2021 21:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Niet zo stoer doen, gewoon slikken met die witte saus.quote:Op woensdag 31 maart 2021 21:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok.....quote:Op woensdag 31 maart 2021 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.
Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).
Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.
[ afbeelding ]
De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.
[ afbeelding ]
En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.
De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.
Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!
Even op een rijtje:
- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan?quote:Op donderdag 1 april 2021 09:28 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok.....
Nou, beetje minder saus. Vaak zijn dat de calorieleveranciers.quote:Op donderdag 1 april 2021 09:59 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan?
Die lapjes zien er erg...eh....apart uit....quote:Op donderdag 1 april 2021 10:37 schreef Sicstus het volgende:
Als kant-en-klaar en blikvoer connaisseur heb ik het altijd vreemd gevonden dat 1 van de belangrijkste maaltijdcomponenten zwaar ondervertegenwoordigd is in de schappen van de supermarkten hier te lande.
We hebben volop keuze uit groenten, fruit en vis uit blik, maar wat ontbreekt is natuurlijk: vlees!
Waarom zouden we in 2021 nog steeds primitief moeten klooien met rauw vlees en een pannetje met olie of
boter om e.e.a. klaar te maken, als het veel efficienter in een fabriek kan?
Gelukkig hebben de Aldi-goden deze lacune in onze vaderlandse voedselvoorziening onderkend, en zijn zij
gekomen met varkenslapjes en runderlapjes in een handzaam, lang houdbaar blik!
[ afbeelding ]
De vakmensen van de Hofstee 'De Drie Eiken' hebben ons voorzien van vier varkenslapjes in bruine saus, voor het luttele bedrag van 6,99, nog geen 1,75 per lapje kwaliteitsvlees dus. Niet gek!
Het eerste wat we zien als we het blik openen is de saus, oftewel jus, en dat is niet zo vreemd natuurlijk. Na uitgieten in het pannetje komen de vleesjes tevoorschijn: mooie, dikke stukjes sappig varkensvlees.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De lapjes zijn allemaal ongeveer even groot en zwaar, en er zijn zowaar wat grilllijntjes op waar te nemen! Dit is premium spul!
Eenmaal opgediend valt het niet uit de toon in een degelijke Hollandse maaltijd.
[ afbeelding ]
De lapjes zijn goed mals, je zou er heel eenvoudig pulled pork van kunnen maken, lekker op een broodje! De jus is helaas niet zo goed, het is een beetje flauw, snotterig en heeft een wat muf 'aroma'. Het is dus zaak zoveel mogelijk van de jus van het vlees af te schrapen of de wrijven (met een keukenpapiertje eventueel).
Uiteindelijk een gedegen poging van de Aldi en zijn leveranciers om onze vleesvoorziening de 21e eeuw binnen te loodsen. De lapjes zijn best goed, maar de jus kan een stuk beter. Toch een 7!
Tot mijn verdriet heb ik het blik al weggegooid en kan ik dus geen voedingswaarden geven
Held! Dat je dat probeerdequote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:
[ afbeelding ]
Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.
Nou, openmaken dan maar:
[ afbeelding ]
Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.
De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
quote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Gadver, wat ziet dat er vies uit zeg.... Wel lef hebben om dat te proberen!quote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:
[ afbeelding ]
Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.
Nou, openmaken dan maar:
[ afbeelding ]
Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.
De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunchquote:Op zaterdag 8 mei 2021 11:48 schreef FutureFairytale het volgende:
Precies! Vraag me af wie zoiets pakt daar.
Tof van je hoor. Nu in de 1001 dag week heb je paprika's en wijnbladeren met rijst. Doe die maar niet
Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 12:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunch
Dit ziet er niet echt smakelijk uit nee. Zou niet weten waarom je er maagklachten van zou krijgen maar ziet er gewoon uit als derrie, een creatieve vorm van verwerken van restvlees en restvis
Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ikquote:Op zaterdag 8 mei 2021 13:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai.
Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegetenquote:Op zaterdag 8 mei 2021 14:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ik
De witte reuzebonen in tomatensaus zijn hier ook altijd prima als lunch of bijgerecht (en standaard onderdeel in de kampeerstash als noodvoer ook ).
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?quote:Op zaterdag 8 mei 2021 14:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Kocht bij Amazing Oriental dit
[ afbeelding ]
Was verrassend lekker!
Eend ontdooien, in de oven en dan ff onder de grill.
Ook nooit van die grote witte bonen bij de Griek gekregen?quote:Op zaterdag 8 mei 2021 17:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegeten
Fysieke winkelketen. Zijn grote Aziatische supermarkten.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:17 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Grote keten van Aziatische supermarktenquote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:17 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Waarom in de magnetron en niet in pan of oven opwarmen?quote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:39 schreef Mylene het volgende:
[ afbeelding ]
In de magnetron. Ik moet zeggen, diverse malen gekocht, maar soms is het veel meer mals dan de andere keren. Zo mals krijg ik het zelf niet als ik het normaal moet bereiden. Te koop bij o.a. Jumbo, Dirk, Hoogvliet en Deen.
Er is ook een sukadelapje, hacheevlees (vind ik niets, kleine stukjes rundvlees), Boeuf Stroganoff en Goulash.
Heerlijke jaren '70 kleurstelling en vormgeving ook.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:39 schreef Mylene het volgende:
[ afbeelding ]
In de magnetron. Ik moet zeggen, diverse malen gekocht, maar soms is het veel meer mals dan de andere keren. Zo mals krijg ik het zelf niet als ik het normaal moet bereiden. Te koop bij o.a. Jumbo, Dirk, Hoogvliet en Deen.
Er is ook een sukadelapje, hacheevlees (vind ik niets, kleine stukjes rundvlees), Boeuf Stroganoff en Goulash.
Wat voor toevoegingen?quote:Op zaterdag 8 mei 2021 19:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Waarom in de magnetron en niet in pan of oven opwarmen?
Dat malse is vaak door de bereidingswijze, maar vooral ook door toevoegingen waardoor de structuur afbreekt --> mals wordt
Zuren vooraf of tijdens het garen toevoegen, eiwitsplitsende enzymen toevoegen etcquote:
Nee, het hoeft niet perse in de magnetron lees ik nu.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 20:30 schreef Molo het volgende:
[..]
Zuren vooraf of tijdens het garen toevoegen, eiwitsplitsende enzymen toevoegen etc
https://foodbyfour.nl/veel-gestelde-vragenquote:Ik gebruik geen magnetron, hoe warm ik het op?
Ons gegaarde vlees is op verschillende manieren te verwarmen. Bijvoorbeeld au bain-marie: het vlees in de folie in een pannetje met heet water verwarmen (geen gaatjes in de folie prikken ;-). Lekker makkelijk voor op de camping! En als je het vlees uit de folie haalt is het eenvoudig op te warmen in de braadpan. Ook zonder de folie op de barbeque – in een BBQ-pan of aluminiumbakje – is ons vlees eenvoudig te verwarmen.
Lijkt en zo uitdrogen door een magnetron, vandaarquote:Op zaterdag 8 mei 2021 20:37 schreef Mylene het volgende:
[..]
Nee, het hoeft niet perse in de magnetron lees ik nu.
[..]
https://foodbyfour.nl/veel-gestelde-vragen
Nope nooit eigenlijk. In Griekenland zelf ook niet gegeten.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:30 schreef Molo het volgende:
[..]
Ook nooit van die grote witte bonen bij de Griek gekregen?
Veel naar gekeken in de super. Niet gepakt nog maar lijkt me wel ok.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:39 schreef Mylene het volgende:
[ afbeelding ]
In de magnetron. Ik moet zeggen, diverse malen gekocht, maar soms is het veel meer mals dan de andere keren. Zo mals krijg ik het zelf niet als ik het normaal moet bereiden. Te koop bij o.a. Jumbo, Dirk, Hoogvliet en Deen.
Er is ook een sukadelapje, hacheevlees (vind ik niets, kleine stukjes rundvlees), Boeuf Stroganoff en Goulash.
Ja deze was idd lekker!quote:Op zaterdag 8 mei 2021 20:44 schreef Mylene het volgende:
Ontopic maar weer, kant en klaar meuk. Ik mis deze bij de Lidl, uit het assortiment zo lijkt het. Ze hadden ook met Carbonara, alleen die variant waren bij mijn Lidl filialen in de buurt vaak afgeprijsd met 35% korting.
[ afbeelding ]
Liegenaar!quote:Op zaterdag 8 mei 2021 21:42 schreef Ole het volgende:
Zonde gister vergeten te posten .. Had lekkere pasta van de Appie. Heb nu paella in de koelkast dus ga ik morgen posten!
Ik denk het niet Ik hou niet van hawaii-pizza, sowieso niet van warm fruit in/bij hartig eten...quote:Op woensdag 28 juli 2021 21:10 schreef Mrmime het volgende:
Jeeejj weer een toffe recensie! Durf je de Hawai ook aan?
1,99! Duurder dan Flemmings, goedkoper dan Rustlers (denk ik).quote:Op donderdag 29 juli 2021 09:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Toffe review Sicstus! Wat was de prijs? Ziet er prima uit. Lekker veel kaas.
Voor mij zijn jouw posts een bijzondere vorm van poëzie.quote:Op woensdag 28 juli 2021 15:09 schreef Sicstus het volgende:
Street Food week bij de Lidl! Ik heb dit keer weer een burgertje gekozen, en zoals je al in dit en eerdere topics hebt kunnen lezen zijn deze nogal 'hit and miss', dus mijn verwachtingen waren gematigd.
Deze keer zijn het de zgn. 'pizzaburgers' die prominent figureren in deze streetfood week, en wel in twee varianten: 'Salami' en 'Hawaii'. Zoals bij elk normaal persoon is de keuze voor mij dan eenvoudig:
[ afbeelding ]
De kenners weten: broodjes in de magnetron, om die er goed uit te laten komen (d.w.z. niet slap en zompig), is een soort van heilige graal voor de voedingsingenieurs en designers. Het is de Lidl-wetenschappers eenmaal eerder gelukt (ook bij een Streetfood-item), maar dat succes hebben ze tot nu toe niet weten te herhalen.
Nu is er echter een nieuwe ontwikkeling: volgens de instructies moeten we nu *twee* hoekjes van de verpakking openknippen, en dan op specifieke hoeken: diametraal tegenover elkaar. Is dit het ei van Columbus?
[ afbeelding ]
Op het eerste gezicht ziet het er niet best uit, maar de aanraak -en openmaak test blijkt er significant minder waterdamp vrij te komen dan verwacht, en het broodje voelt zowaar 'normaal' aan; niet nat of zompig.
[ afbeelding ]
Binnenin vinden we voornamelijk een zee aan gesmolten (analoog-) kaas en wat salami, en misschien wat stukjes paprika?
[ afbeelding ]
En dan proeven. Hoewel het als 'burger' aan de man gebracht wordt, bevat dit geen vleesschijf die de boel nog wat structurele integriteit zou kunnen geven. Het is gewoon een zacht broodje met gesmolten kaas en wat stukjes salami. Eten met de hand, zoals een echte burger, is dus niet echt praktisch, daarvoor is de zaak te slap; het risico dat de boel desintegreert en op je kleding terechtkomt is gewoon te groot. Dus dan maar de boel in stukjes gesneden.
[ afbeelding ]
En eerlijk is eerlijk: ik vind dit gewoon lekker Het broodje is niet zompig, maar gewoon lekker zacht, als een opgewarmd wit fabrieksbolletje, en dan gevuld met romige, zoutige kaas en precies genoeg salami. Feitelijk smaakt dit als een Dr. Oetker salami-pizza, maar dan in een wit zacht bolletje. Ik ben aan het lijnen dus ik was absoluut niet van plan dit hele ding op te eten, maar voor ik het wist had alles naar binnen gewerkt. En ben ik excuses aan het verzinnen om de komende dagen nog eens naar de Lidl te moeten.
Kortom, dit is wel een winnaar, ik geef dit broodje een dikke 8.
Voor de liefhebber nog de voedingswaarden:
- 448 kcal;
- 14.4 gram vet, waarvan:
- 7.74 gram verzadigd;
- 7.74 gram suiker;
- 18.9 gram proteine;
- 2.93 gram zout.
Al met al valt dat toch nog mee.
edit: die laatste foto' dat lijken toch net roomsoesjes, maar dan met gesmolten kaas i.p.v. room...mmmm
En ik die rotte paprika's maar weggooien kennelijk moet ik ze inbliken en verkopen als Spaanse lekkernij ipv ze aan schapen te geven.quote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:
[ afbeelding ]
Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.
Nou, openmaken dan maar:
[ afbeelding ]
Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.
De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
Ben benieuwdquote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:27 schreef Ole het volgende:
deze straks
[ afbeelding ]
Dit mag geen carbonara heten van een 'echte ' Italiaan maar lijkt me best lekker. Zat in mijn too good to go pakket
ja maar ik heb klein maagje, dus eet sowieso niet in één keer op!quote:Op vrijdag 30 juli 2021 18:30 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ben benieuwd
Wel iets om niet elke dag te eten he...653 kcal en maar 130 gram groente
Maar hoe was het nou?quote:Op vrijdag 30 juli 2021 18:57 schreef Ole het volgende:
[..]
ja maar ik heb klein maagje, dus eet sowieso niet in één keer op!
Ziet er goed uit.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:27 schreef Ole het volgende:
deze straks
[ afbeelding ]
Dit mag geen carbonara heten van een 'echte ' Italiaan maar lijkt me best lekker. Zat in mijn too good to go pakket
Ja ik ben ook nieuwsgierig @Olequote:
Heeft inderdaad niets met echte carbonara te maken, maar is wel érg lekker!quote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:27 schreef Ole het volgende:
deze straks
[ afbeelding ]
Dit mag geen carbonara heten van een 'echte ' Italiaan maar lijkt me best lekker. Zat in mijn too good to go pakket
Hij was zeker lekker!quote:Op zondag 1 augustus 2021 14:17 schreef Klonterpot het volgende:
[..]
Heeft inderdaad niets met echte carbonara te maken, maar is wel érg lekker!
Tja, heb hem opgegeten na een avondje in de kroeg, dus dan is alles lekkerquote:Op zondag 1 augustus 2021 16:11 schreef potjecreme het volgende:
[..]
LOL met smacht wachtten we op een review. Krijgen we 1 zin bestaande uit 4 woorden.
Waarschijnlijk wordt het in het land van herkomst erg gewaardeerd. Ik kan me voorstellen dat eters uit andere landen een gelijksoortig oordeel zullen geven over onze Unox hamburgers die je uit het schap haalt in de supermarkt.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:17 schreef Sicstus het volgende:
Onlangs bestelde ik wat potten van onvolprezen JIF pindakaas bij Kelly's Expat Shop, en besloot ik om wat Angelsaksische delicatessen mee te bestellen. Altijd interessant om te proberen!
De Britten hebben een aantal soorten voedsel die bij ons nagenoeg onbekend zijn. Een voorbeeld zijn de zogenaamde 'pies' en 'puddings' of 'puds'. Het betreft hier een soort taartvormige deegwaren die gevuld zijn met voornamelijk vlees, soms aangevult met groenten of kaas. Veelvoorkomende vullingen zijn 'Steak & Kidney', 'Beef & Onion', 'Cheese & Onion'.
Onze saucijzenbroodjes of Brabantse worstenbroodjes (en aanverwante producten als frikandelbroodjes e.d.) komen misschien nog het meest in de buurt. Ook bapao's zijn enigszins verwant.
Enfin, het merk bij uitstek voor kant-en-klare pies en puds is 'Fray Bentos'. Ik had eigenlijk een pie gewild, de grotere en duurdere producten, maar die waren uitverkocht, dus ik kocht een 'pudding', een kleiner deeghapje, en dan in de smaak Steak & Kidney, rundvlees en niertjes dus.
[ afbeelding ]
Kennelijk bestaat het bedrijf al sinds 1881, we hebben dus te maken met een producent van hoogwaardige kwaliteitsproducten, anders hou je het niet zo lang uit.
[ afbeelding ]
Een aanwijzing dat we hier niet zomaar met een junkfoodproduct te maken hebben waarvoor uitsluitend separatorvlees is gebruikt, maar echt vlees, is dat er kennelijk nog stukjes bot in kunnen zitten.
De ingredientenlijst is eveneens indicatief voor een ambachtelijk product: allemaal natuurlijke ingredienten die je ook in je eigen baksels zou gebruiken.
[ afbeelding ]
Afijn, de instructies instrueren ons om het deksel eraf te trekken en het aldus geopende blik omgekeerd op een bord of schotel te plaatsen, en de hele boel 90 seconden in de magnetron te verwarmen. Het idee is dat je daarna het blik simpelweg kunt oppakken en dat de 'pudding' dan op het bord achterblijft, ongeveer volgens hetzelfde principe als de bekende Mona-puddinkjes.
Echter, de praktijk is weerbarstig:
[ afbeelding ]
De inhoud van de pudding ligt inderdaad op het bord, maar het omhullende stuk deegwaar blijft achter in het blik, en zal handmatig daaruit verwijderd moeten worden. Dit is ook het moment waarop we ons realiseren het schoteltje dat we gebruikt hebben dreigt over te lopen door de jus; we're gonna need a bigger boat.
Het omhulsel plaatsen we vervolgens terug op het bergje vleesachtige spul, en dan hebben we hoe het er ongeveer uit zou moeten zien.
[ afbeelding ]
Je kunt je voorstellen dat dit niet eenvoudig te eten is; een qua consistentie wat rubberachtig stukje deeg, dat los op een bergje vleesproduct met de consistentie van kattevoer ligt. Na het nemen van de laatste foto heb ik het deeg dus maar wat opzij geschoven en het vlees apart geproefd. Hiermee is niet echt iets mis, het smaakt naar het, altijd wat armzalige, 'stoofvlees' wat je bij kant-en-klare magnetronhutspot krijgt.
Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets in mijn mond gehad en ik weet ook niet wat ik ervan moet vinden. Ik heb er een paar hapjes van gegeten en dat was niet vies of onplezierig, maar ik had niet de behoefte om het helemaal te verorberen, wat voor mij een zeldzaamheid is.
Al met al een bijzondere kennismaking met een typisch Brits product. Ik geef het een 5 als eindcijfer: allemaal niet echt vies, maar het vlees is wat armetierig en niet bijzonder, en het deegachtige omhulsel is gewoon een beetje raar; misschien een 'acquired taste'.
Als het structureel wat beter in elkaar had gezeten was het misschien een krappe voldoende geworden.
Ik zou bijna denken, laat het bovenste grijze spul weg en prop het vlees in een broodje. beetje ijsbergsla erbij. De jus ziet er niet slecht uit.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:17 schreef Sicstus het volgende:
Onlangs bestelde ik wat potten van onvolprezen JIF pindakaas bij Kelly's Expat Shop, en besloot ik om wat Angelsaksische delicatessen mee te bestellen. Altijd interessant om te proberen!
De Britten hebben een aantal soorten voedsel die bij ons nagenoeg onbekend zijn. Een voorbeeld zijn de zogenaamde 'pies' en 'puddings' of 'puds'. Het betreft hier een soort taartvormige deegwaren die gevuld zijn met voornamelijk vlees, soms aangevult met groenten of kaas. Veelvoorkomende vullingen zijn 'Steak & Kidney', 'Beef & Onion', 'Cheese & Onion'.
Onze saucijzenbroodjes of Brabantse worstenbroodjes (en aanverwante producten als frikandelbroodjes e.d.) komen misschien nog het meest in de buurt. Ook bapao's zijn enigszins verwant.
Enfin, het merk bij uitstek voor kant-en-klare pies en puds is 'Fray Bentos'. Ik had eigenlijk een pie gewild, de grotere en duurdere producten, maar die waren uitverkocht, dus ik kocht een 'pudding', een kleiner deeghapje, en dan in de smaak Steak & Kidney, rundvlees en niertjes dus.
[ afbeelding ]
Kennelijk bestaat het bedrijf al sinds 1881, we hebben dus te maken met een producent van hoogwaardige kwaliteitsproducten, anders hou je het niet zo lang uit.
[ afbeelding ]
Een aanwijzing dat we hier niet zomaar met een junkfoodproduct te maken hebben waarvoor uitsluitend separatorvlees is gebruikt, maar echt vlees, is dat er kennelijk nog stukjes bot in kunnen zitten.
De ingredientenlijst is eveneens indicatief voor een ambachtelijk product: allemaal natuurlijke ingredienten die je ook in je eigen baksels zou gebruiken.
[ afbeelding ]
Afijn, de instructies instrueren ons om het deksel eraf te trekken en het aldus geopende blik omgekeerd op een bord of schotel te plaatsen, en de hele boel 90 seconden in de magnetron te verwarmen. Het idee is dat je daarna het blik simpelweg kunt oppakken en dat de 'pudding' dan op het bord achterblijft, ongeveer volgens hetzelfde principe als de bekende Mona-puddinkjes.
Echter, de praktijk is weerbarstig:
[ afbeelding ]
De inhoud van de pudding ligt inderdaad op het bord, maar het omhullende stuk deegwaar blijft achter in het blik, en zal handmatig daaruit verwijderd moeten worden. Dit is ook het moment waarop we ons realiseren het schoteltje dat we gebruikt hebben dreigt over te lopen door de jus; we're gonna need a bigger boat.
Het omhulsel plaatsen we vervolgens terug op het bergje vleesachtige spul, en dan hebben we hoe het er ongeveer uit zou moeten zien.
[ afbeelding ]
Je kunt je voorstellen dat dit niet eenvoudig te eten is; een qua consistentie wat rubberachtig stukje deeg, dat los op een bergje vleesproduct met de consistentie van kattevoer ligt. Na het nemen van de laatste foto heb ik het deeg dus maar wat opzij geschoven en het vlees apart geproefd. Hiermee is niet echt iets mis, het smaakt naar het, altijd wat armzalige, 'stoofvlees' wat je bij kant-en-klare magnetronhutspot krijgt.
Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets in mijn mond gehad en ik weet ook niet wat ik ervan moet vinden. Ik heb er een paar hapjes van gegeten en dat was niet vies of onplezierig, maar ik had niet de behoefte om het helemaal te verorberen, wat voor mij een zeldzaamheid is.
Al met al een bijzondere kennismaking met een typisch Brits product. Ik geef het een 5 als eindcijfer: allemaal niet echt vies, maar het vlees is wat armetierig en niet bijzonder, en het deegachtige omhulsel is gewoon een beetje raar; misschien een 'acquired taste'.
Als het structureel wat beter in elkaar had gezeten was het misschien een krappe voldoende geworden.
Paar jaar geleden had ik deze maar vond em helaas flauw, zelfs met veel extra peper en parmezaan erdoor.quote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:27 schreef Ole het volgende:
deze straks
[ afbeelding ]
Dit mag geen carbonara heten van een 'echte ' Italiaan maar lijkt me best lekker. Zat in mijn too good to go pakket
Thnx voor de tip! Ik wist niet dat AH nog vernieuwingen doorvoerde in hun stoommaaltijen, het is al jaren hetzelfde volgens mij, dus waren ze een beetje van mijn radar verdwenen. Maar ik ga deze dan zeker proberenquote:Op maandag 2 augustus 2021 14:54 schreef Weltschmerz het volgende:
Over stoommaaltijden gesproken, ik ben inmiddels fan de AH Aziatische kip in zwarte bonensaus. Die is nieuw, ik was altijd al wel fan van de Kip Rozemarijn maar ik denk dat dit mijn nieuwe favoriet is. Er zitten geen zwarte bonen in, het is echt een soort jus van zwarte bonen voor de noedels met een markante smaak.
Dat combineert allemaal uitstekend met de kip, de peulen, paksoy en de champignons, tauge geeft altijd iets extra's maar het mooie is 'het pepertje' om maar zo'n afschuwelijk tv-kok verkleinwoord te gebruiken. Het is niet heel pittig maar er brandt iets op de achtergrond en achterin de mond, niet op de tong.
Mijn complimenten, echt knap gemaakt dat zoiets in 6.5 mnuut klaar is.
Er zat een paar weken geleden een sticker 'nieuw' op, ik heb er inmiddels als 3 op. Een tijd terug kwamen ze met de 'stoomsoepen' in dezelfde verpakking maar ik hou niet zo van soep als avondmaaltijd. Ze hebben de budget Nasi met kipsate helemaal verneukt onder het mom van 'nieuwe verpakking' dus ik moest ook wat anders, dat was jammer want die was op zijn eigen onpretentieuze manier heel erg lekker met een versgebakken ei en goede sambal.quote:Op maandag 2 augustus 2021 15:16 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Thnx voor de tip! Ik wist niet dat AH nog vernieuwingen doorvoerde in hun stoommaaltijen, het is al jaren hetzelfde volgens mij, dus waren ze een beetje van mijn radar verdwenen. Maar ik ga deze dan zeker proberen
Heb je het nu wel of niet gegeten?quote:Op donderdag 5 augustus 2021 17:26 schreef Knipoogje het volgende:
Haha, grappig topic! Ik wil eigenlijk deze niet zelf reviewen, want ik vind hem prijs/kwaliteit-technisch helemaal geweldig
De curry lucht is sterk aanwezig en voor de prijs krijg je verrassend veel garnalen. Alleen de maiskolfjes vind ik niet bij het gerecht passen qua smaak.
Misschien dat iemand de proef op de som durft te nemen voor dit diepvriesgerecht van de Aldi voor ¤3.79 en er een review over kan plaatsen?
[ afbeelding ]
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scrollquote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:17 schreef Sicstus het volgende:
Onlangs bestelde ik wat potten van onvolprezen JIF pindakaas bij Kelly's Expat Shop, en besloot ik om wat Angelsaksische delicatessen mee te bestellen. Altijd interessant om te proberen!
De Britten hebben een aantal soorten voedsel die bij ons nagenoeg onbekend zijn. Een voorbeeld zijn de zogenaamde 'pies' en 'puddings' of 'puds'. Het betreft hier een soort taartvormige deegwaren die gevuld zijn met voornamelijk vlees, soms aangevult met groenten of kaas. Veelvoorkomende vullingen zijn 'Steak & Kidney', 'Beef & Onion', 'Cheese & Onion'.
Onze saucijzenbroodjes of Brabantse worstenbroodjes (en aanverwante producten als frikandelbroodjes e.d.) komen misschien nog het meest in de buurt. Ook bapao's zijn enigszins verwant.
Enfin, het merk bij uitstek voor kant-en-klare pies en puds is 'Fray Bentos'. Ik had eigenlijk een pie gewild, de grotere en duurdere producten, maar die waren uitverkocht, dus ik kocht een 'pudding', een kleiner deeghapje, en dan in de smaak Steak & Kidney, rundvlees en niertjes dus.
[ afbeelding ]
Kennelijk bestaat het bedrijf al sinds 1881, we hebben dus te maken met een producent van hoogwaardige kwaliteitsproducten, anders hou je het niet zo lang uit.
[ afbeelding ]
Een aanwijzing dat we hier niet zomaar met een junkfoodproduct te maken hebben waarvoor uitsluitend separatorvlees is gebruikt, maar echt vlees, is dat er kennelijk nog stukjes bot in kunnen zitten.
De ingredientenlijst is eveneens indicatief voor een ambachtelijk product: allemaal natuurlijke ingredienten die je ook in je eigen baksels zou gebruiken.
[ afbeelding ]
Afijn, de instructies instrueren ons om het deksel eraf te trekken en het aldus geopende blik omgekeerd op een bord of schotel te plaatsen, en de hele boel 90 seconden in de magnetron te verwarmen. Het idee is dat je daarna het blik simpelweg kunt oppakken en dat de 'pudding' dan op het bord achterblijft, ongeveer volgens hetzelfde principe als de bekende Mona-puddinkjes.
Echter, de praktijk is weerbarstig:
[ afbeelding ]
De inhoud van de pudding ligt inderdaad op het bord, maar het omhullende stuk deegwaar blijft achter in het blik, en zal handmatig daaruit verwijderd moeten worden. Dit is ook het moment waarop we ons realiseren het schoteltje dat we gebruikt hebben dreigt over te lopen door de jus; we're gonna need a bigger boat.
Het omhulsel plaatsen we vervolgens terug op het bergje vleesachtige spul, en dan hebben we hoe het er ongeveer uit zou moeten zien.
[ afbeelding ]
Je kunt je voorstellen dat dit niet eenvoudig te eten is; een qua consistentie wat rubberachtig stukje deeg, dat los op een bergje vleesproduct met de consistentie van kattevoer ligt. Na het nemen van de laatste foto heb ik het deeg dus maar wat opzij geschoven en het vlees apart geproefd. Hiermee is niet echt iets mis, het smaakt naar het, altijd wat armzalige, 'stoofvlees' wat je bij kant-en-klare magnetronhutspot krijgt.
Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets in mijn mond gehad en ik weet ook niet wat ik ervan moet vinden. Ik heb er een paar hapjes van gegeten en dat was niet vies of onplezierig, maar ik had niet de behoefte om het helemaal te verorberen, wat voor mij een zeldzaamheid is.
Al met al een bijzondere kennismaking met een typisch Brits product. Ik geef het een 5 als eindcijfer: allemaal niet echt vies, maar het vlees is wat armetierig en niet bijzonder, en het deegachtige omhulsel is gewoon een beetje raar; misschien een 'acquired taste'.
Als het structureel wat beter in elkaar had gezeten was het misschien een krappe voldoende geworden.
Ja en ga vervolgens nogmaals over m'n nek als ik onderstaande lees:quote:Op donderdag 5 augustus 2021 19:26 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scroll
quote:Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig.
Hou op met me haha, vreselijk.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 19:36 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]
Ja en ga vervolgens nogmaals over m'n nek als ik onderstaande lees:
[..]
Ja, zoals ik zei vond ik hem erg lekker (bovengemiddeld goed voor diepvriesthuismaaltijd-kwaliteit zeg maar). Ik ben benieuwd wat anderen er van vinden.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 17:33 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb je het nu wel of niet gegeten?
Idem. Het ziet eruit als een combinatie van (inderdaad) kattenvoer en drilpudding.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 19:26 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scroll
Ik eet ook weleens zo'n zak 'Spaanse schotel' van de Aldi, een soort paella uit het vriesvak. Dan krijg je dus 750 gram voor minder dan 3 euro, en dan hebben ze de halve Middellandse Zee voor je leeggevist. Mosselen, inktvis, garnalen, koolvis en dan ook chorizo en flink wat kip. .Dat kan toch helemaal niet als je ziet wat een bakje zeevruchten kost?quote:Op donderdag 5 augustus 2021 17:26 schreef Knipoogje het volgende:
Haha, grappig topic! Ik wil eigenlijk deze niet zelf reviewen, want ik vind hem prijs/kwaliteit-technisch helemaal geweldig
De curry lucht is sterk aanwezig en voor de prijs krijg je verrassend veel garnalen. Alleen de maiskolfjes vind ik niet bij het gerecht passen qua smaak.
heerlijk anti CUL snobs! En de reviews zijn geweldig!quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 17:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Interessant topic! Ik ga het niet na doen, maar ik vermaak mij kostelijk met de reviews hier
Die neem ik ook wel eens, maar als je de mosselen proeft, dan snap ik wel dat het minder dan 3¤ kost. Die chorizo is ook meer zout dan vlees. Maar het geheel is uiteraard prima te doen verder voor die prijs.quote:Op zondag 8 augustus 2021 13:55 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik eet ook weleens zo'n zak 'Spaanse schotel' van de Aldi, een soort paella uit het vriesvak. Dan krijg je dus 750 gram voor minder dan 3 euro, en dan hebben ze de halve Middellandse Zee voor je leeggevist. Mosselen, inktvis, garnalen, koolvis en dan ook chorizo en flink wat kip. .Dat kan toch helemaal niet als je ziet wat een bakje zeevruchten kost?
Die had ik toevallig laatst eens geprobeerd. Maar jeetje, dat spul is vooral echt belachelijk zoet.quote:Op dinsdag 10 augustus 2021 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Ik moest kokhalzen bij de foto's !
Lijkt op de spaghetti hoops die heel populair zijn hier in ierland.
[ afbeelding ]
Daar heb je wel gelijk in, maar dat heb ik eigenlijk altijd bij verwerkte mosselen. Ik snap het punt van mosselen niet anders dan meteen als ze net aan gaar zijn opscheppen.quote:Op zondag 8 augustus 2021 20:47 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Die neem ik ook wel eens, maar als je de mosselen proeft, dan snap ik wel dat het minder dan 3¤ kost. Die chorizo is ook meer zout dan vlees. Maar het geheel is uiteraard prima te doen verder voor die prijs.
Ik vraag me altijd af welke mensen zich hieraan wagen, want niets is gemakkelijker te maken dan spaghetti. Daar hoef je geen kok voor te zijn. Je kookt spaghetti, flikkert er wat doorheen, even met een schudbus Italiaanse kruiden er over heen en het is altijd lekker. 10 minuten werk. Ik maak het vaak als ik geen zin heb in koken.quote:Op maandag 9 augustus 2021 13:19 schreef Sicstus het volgende:
Een winkel waar ik eigenlijk zelden of nooit kom, maar die bij hele volksstammen immens populair schijnt te zijn, is de Action. Merkwaardig genoeg verkopen zij ook voedselproducten, en zo kwam het dat mijn oog viel op dit charmante zakje Spaghetti Bolognese:
[ afbeelding ]
'Cucina San Marco', dat klinkt niet verkeerd! De instructies zijn simpel: van boven openscheuren (de fabrikant heeft alvast een inkeping gemaakt om je op weg te helpen) en dan twee minuten op ongeveer 750 Watt in de magnetron, rechtopstaand.
Een sneak peek vooraf:
[ afbeelding ]
En als het eenmaal opgewarmd is laten we het uit het zakje in ons schaaltje glijden:
[ afbeelding ]
Een beetje losschudden met de vork, en het ziet er ineens zowaar eetbaar uit:
[ afbeelding ]
Ik moet zeggen dat ik door de geur tijdens het opwarmen al niet heel enthousiast werd aangezien het een beetje zurig rook. En inderdaad, ook bij het eten proef je dat; de tomatensaus is gewoon te zurig, maar wel minder dan ik gevreesd had. Ook vreesde ik dat de pasta veel te gaar zou zijn, een veel gemaakte fout door amateurkoks en fabrikanten van kant-en-klaarspul, maar tot mijn verrassing is dit toch tamelijk 'al dente'; het eet lekker weg zonder van ellende uit elkaar te vallen.
Als het dat nare zuurtje niet had, zou dit echt prima te doen zijn. Misschien de volgende keer wat geraspte kaas eroverheen, wellicht dat dat voor wat meer balans zorgt.
Verder moet je je er niet teveel van voorstellen, dit gerechtje bestaat letterlijk alleen uit spaghetti (70%) en tomatensaus (30%). En een flintertje basilicum. Maar voor de prijs (1 euro 15) kun je ook niet meer verwachten.
Klopt! Om precies te zijn bevat het gerecht 8.7% kabeljauw, 4.7% garnalen en 4% zalm.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 12:26 schreef -Sigaartje het volgende:
Goeie review! Zie ik daar ook een verdwaald garnaaltje?
Wat grappig, dat verschil tussen de foto op de verpakking en het gerecht in het echt.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 14:31 schreef Sicstus het volgende:
Ik heb ook de Action zak met rijst geprobeerd, maar dat was lang niet zo 'interessant' als de spaghettivariant; het is namelijk gewoon gekookte, opgewarmde rijst. Met wat flintertjes groenten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om precies te zijn 84% rijst (=210 gram) en 14% groenten (=35 gram). Ik twijfel er echter aan of die 35 gram ook echt gehaald wordt. In de tweede foto zie je, als je goed kijkt, rechtsboven een maiskorrel, en links een flintertje rode paprika ofzo. Maar het is echt heel schaars.
Bonusfoto: ik heb ook een paar slavinken gebraden voor mijn moeder.
[ afbeelding ]
Wat lief Zien er goed uit al is het niet mijn favoriete stukje vlees.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 14:31 schreef Sicstus het volgende:
Bonusfoto: ik heb ook een paar slavinken gebraden voor mijn moeder.
Waneer komt deze nou?quote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden
Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.
[ afbeelding ]
Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Oeps! Terechte opmerking! Die was ik helemaal vergeten. Maar uiteraard ga ik mijn belofte inlossen!quote:
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op.quote:Op zondag 1 augustus 2021 16:35 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik zou bijna denken, laat het bovenste grijze spul weg en prop het vlees in een broodje. beetje ijsbergsla erbij. De jus ziet er niet slecht uit.
Brrr, ziet eruit als kattenvoer!quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 12:32 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op.
Koud opengemaakt ziet het deegwaar er weer even onsma...apart uit:
[ afbeelding ]
Het lijkt wel of er minder vulling in zit dan in de vorige, vergelijk maar eens met de foto's een paar pagina's terug.
[ afbeelding ]
Wellicht omdat 'kidney' een stuk goedkoper is dan steak, en ze er daarom bij de 'Just Steak' variant minder vlees in (kunnen) doen zonder de prijs te moeten verhogen.
Afijn, zo ziet het eruit op een broodje (een tijgerbolletje van de Jumbo):
[ afbeelding ]
Het was geen succes. Het lijkt inderdaad alsof er minder vlees is gebruikt, de rest is een soort slijmerige gelei-achtige substantie. Het smaakt ook niet ergens naar. Ik heb het bij 1 hap gehouden toen maar een normaal ontbijtje gemaakt.
Wel zonde van het broodje.
Thanksquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 16:32 schreef praadje het volgende:
Niet heel smakelijk op zijn zachts gezegd maar wel zo ontzettend tof dat je dit doet Dit is een van mijn favoriete topics.
Dan had je geen goed begin van de dag. Kan me voorstellen dat je dan terug je bed induikt haha.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 16:38 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Thanks
Sowieso geen goed idee om dit als ontbijt te proberen. En daarna ging het verder bergafwaarts, want ik dacht: ik schraap die rommel van het broodje af, en dan eet ik dat verder op met wat hummus. Na een hap daarvan ging ik voor een tweede keer over mijn nek, want die hummus bleek bedorven te zijn.
Toen heb ik mijn mond maar gespoeld met een blikje cola zero en ben weer voor een paar uur terug naar bed gegaan.
Wauw, leuk!quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 12:32 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op.
Koud opengemaakt ziet het deegwaar er weer even onsma...apart uit:
[ afbeelding ]
Het lijkt wel of er minder vulling in zit dan in de vorige, vergelijk maar eens met de foto's een paar pagina's terug.
[ afbeelding ]
Wellicht omdat 'kidney' een stuk goedkoper is dan steak, en ze er daarom bij de 'Just Steak' variant minder vlees in (kunnen) doen zonder de prijs te moeten verhogen.
Afijn, zo ziet het eruit op een broodje (een tijgerbolletje van de Jumbo):
[ afbeelding ]
Het was geen succes. Het lijkt inderdaad alsof er minder vlees is gebruikt, de rest is een soort slijmerige gelei-achtige substantie. Het smaakt ook niet ergens naar. Ik heb het bij 1 hap gehouden toen maar een normaal ontbijtje gemaakt.
Wel zonde van het broodje.
Altijd lekker.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:00 schreef potjecreme het volgende:
'Slaatje' of te wel een huzarensalade.
Ik gok iets van lupackquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 16:46 schreef Sicstus het volgende:
Mijn volgende review staat ook alweer in de steigers! En wie raadt wat het is, wint...mijn bewondering!
Het gaat om een product wat al tientallen jaren algemeen in de koelschappen van vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar is, maar al die tijd in slechts 3 of 4 'klassieke' smaakvarianten. Maar nu zag ik ineens twee nieuwe smaken: 'Kroket' en 'Frikandel', ik geloofde mijn ogen niet.
Wie kan raden om welk product het gaat?
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou wordenquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:00 schreef potjecreme het volgende:
'Slaatje' of te wel een huzarensalade.
Wow, @potjecreme wat goed van jou zegquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:04 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou worden
Hulde voor potjecreme!
Haten op frikandelquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:12 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Tegenwoordig stoppen ze overal frikandel in. Ze moeten die rommel toch ergens kwijt.
Ook kroket slaatje gezien bij de Jumbo.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:12 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Tegenwoordig stoppen ze overal frikandel in. Ze moeten die rommel toch ergens kwijt.
Ik gok dat ze ze zelf ook al gespot heeft of erover gelezen heeftquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:05 schreef praadje het volgende:
[..]
Wow, @:Potjecreme wat goed van jou zeg
Wat is 'af hespot' ?quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:20 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik gok dat ze ze zelf ook al gespot heeft of erover gelezen heeft
Is al lang aangepastquote:
Zijn van Westland, dus die zullen inderdaad wel in meer supermarkten te vinden zijnquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:15 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ook kroket slaatje gezien bij de Jumbo.
Ja maar ze vallen niet zo op, het is er in een soort dot-matrix font op geprint, en natuurlijk heel klein op het prijsbordje, dus ik dacht dat er niet veel mensen zouden zijn die het zouden opmerken.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:22 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Zijn van Westland, dus die zullen inderdaad wel in meer supermarkten te vinden zijn
Snap ikquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:23 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja maar ze vallen niet zo op, het is er in een soort dot-matrix font op geprint, en natuurlijk heel klein op het prijsbordje, dus ik dacht dat er niet veel mensen zouden zijn die het zouden opmerken.
Dat gevoel he, dat opgewonden, uitgelaten gevoel dat je hebt als je denkt dat je iets ontdekt hebt wat nog niemand anders heeft ontdekt, en er dan achter komen dat je gewoon 'late to the party' bent...dat voel ik nu. En het doet pijn. Heel veel pijn.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:30 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Snap ik
Ik had ze ook nog niet gespot. Maar als je toevallig op zoek bent naar bijv. zo'n bakje maar dan met rundvleessalade oid zou je ze makkelijk kunnen spotten.
Sorryquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:36 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dat gevoel he, dat opgewonden, uitgelaten gevoel dat je hebt als je denkt dat je iets ontdekt hebt wat nog niemand anders heeft ontdekt, en er dan achter komen dat je gewoon 'late to the party' bent...dat voel ik nu. En het doet pijn. Heel veel pijn.
Heeft niks met jou te maken. Is gewoon een zure snee die mij mijn 'winst' niet gunt. Dat zij jou daarbij pijn doet, kan haar niks schelenquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:36 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dat gevoel he, dat opgewonden, uitgelaten gevoel dat je hebt als je denkt dat je iets ontdekt hebt wat nog niemand anders heeft ontdekt, en er dan achter komen dat je gewoon 'late to the party' bent...dat voel ik nu. En het doet pijn. Heel veel pijn.
Schandelijkquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:39 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Heeft niks met jou te maken. Is gewoon een zure snee die mij mijn 'winst' niet gunt. Dat zij jou daarbij pijn doet, kan haar niks schelen
Zaligquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 18:01 schreef -Sigaartje het volgende:
Zal ik de kant-en-klaar chips er al vast bijpakken?
Ik had gehoopt dat ik de eerste zou zijn die het zou raden. Ik heb ze beide al op, ben benieuwd naar wat je er van vindt en zal daarna reageren, wil je niet beīnvloeden.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:04 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou worden
Hulde voor potjecreme!
Wauw, je zet elke avond de oven aan voor minifrikandellen?quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 18:39 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik eet iedere avond twee mini-frikandelletjes uit de oven. Oke, soms 3.
quote:Op maandag 23 augustus 2021 09:30 schreef Karstman het volgende:
[..]
Wauw, je zet elke avond de oven aan voor minifrikandellen?
trouwen?quote:
Thanks!quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 11:44 schreef Sicstus het volgende:
Tijd voor de frikandel/kroketslaatjestest! Hier gaat het dus om:
[ afbeelding ]
Wat opvalt is dat de kroketvariant inderdaad lijkt op de ragout waar een kroket doorgaans mee gevuld is. De frikandelvariant is vooral geel en doet qua uiterlijk in niets denken aan iets wat ik met een frikandel associeer.
Een paar close-ups:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb een snee speltbrood geroosterd en in stukjes gesneden, dat zal ik gebruiken om de slaatjes mee te consumeren.
[ afbeelding ]
Eerst de kroket. Deze is okee en lijkt inderdaad wat op de ragout in een kroket. Het komt in de buurt. Ik vind echter dat de korst van een kroket een essentieel onderdeel is van de kroketbeleving, en dat mis ik wel
Het frikandelslaatje verbijsterd mij; deze doet op geen enkele manier denken aan de smaak van een frikandel, speciaal of niet. Ik proef voornamelijk kerrie. Dat is wat dit is, een standaardslaatje met kerriesmaak. Zouden ze een fout hebben gemaakt in de fabriek? Ik begrijp absoluut niet waarom ze dit een 'frikandel'-slaatje genoemd hebben. De bedenker hiervan heeft waarschijnlijk nog nooit in zijn/haar leven een frikandel genuttigd.
Kortom, beiden zijn niet vies, maar hebben zo hun gebreken. Bij de kroketvariant mis ik toch wel erg de krokante korst, ik heb het gevoel alsof ik gewoon de kale ragout op een stukje brood aan het eten ben.
Het gebrek van het frikandelslaatje is dat het op geen enkele wijze iets te maken heeft met een frikandel, terwijl dat toch wel essentieel is als je je product als 'frikandelslaatje' in de markt zet.
edit: er zit op deze slaatjes standaard altijd mayonaise, wat op zich wel bij een frikandel past, maar natuurlijk op geen enkele wijze in de buurt van een kroket zou mogen komen.
In de speciaal sausquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 14:46 schreef Molo het volgende:
Kerrie in een frikandel??
Wat een wazige producten trouwens man. Een kroket zonder korst is als seks met je hand. Dat is het toch net niet allemaal
Wel toffe reviews, dank
Bevat wel kerriequote:Op dinsdag 24 augustus 2021 16:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Currysaus bevat geen kerrie naar mijn weten
Tevens: currysaus
Sorry @:vanyel
Als het alleen naar kerrie smaakt ik ook nietquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 16:43 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Ja alleen iemand snapte niet wat de kerrie in het slaatje frikandel speciaal deed
Currysaus is genotquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 16:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Currysaus bevat geen kerrie naar mijn weten
Tevens: currysaus
Sorry @:vanyel
Ik zie het net ja. Weer wat geleerdquote:
Ik zag ze ook liggen maar hoorde via iemand die het geproefd had dat het niet te hachelen wasquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:04 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou worden
Hulde voor potjecreme!
Nou ik snapte het wel, maar ik vind currysaus niet speciaal naar kerrie smaken, meer naar zoetige tomaat. En de frikandel zelf heeft natuurlijk ook nog een eigen smaak. Maar het slaatje smaakte eigenlijk puur naar aardappels met kerriesaus/poeder, dus meer iets wat je bij de surinamer bij de roti krijgt ofzo. Totaal niet naar frikandel/frikandel speciaal/iets anders met frikandelquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 16:43 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Ja alleen iemand snapte niet wat de kerrie in het slaatje frikandel speciaal deed
Het recept wat ik ken en gemaakt heb zit iig geen kerrie in:quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 16:43 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Ja alleen iemand snapte niet wat de kerrie in het slaatje frikandel speciaal deed
De curry die de meesten kopen bevat wel kerrie. Wat jij maakt boeit mij niet.quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 18:37 schreef 111210 het volgende:
[..]
Het recept wat ik ken en gemaakt heb zit iig geen kerrie in:
Speklappen
Zout
zwarte peper
uienpoeder
nootmuskaat
foelie
gember
korianderzaad
paneermeel
maizena
ijsgruis
Nee, ze wist niet dat er kerrie zit in curry. Ik kan er ook niks aan doen hčquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 18:32 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Nou ik snapte het wel, maar ik vind currysaus niet speciaal naar kerrie smaken, meer naar zoetige tomaat. En de frikandel zelf heeft natuurlijk ook nog een eigen smaak. Maar het slaatje smaakte eigenlijk puur naar aardappels met kerriesaus/poeder, dus meer iets wat je bij de surinamer bij de roti krijgt ofzo. Totaal niet naar frikandel/frikandel speciaal/iets anders met frikandel
Dit ging over je opmerking van kerrie in een frikandel, dat zit er dus niet in. En als het je niet boeit moet je ook niet reagerenquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 18:40 schreef potjecreme het volgende:
[..]
De curry die de meesten kopen bevat wel curry. Wat jij maakt boeit mij niet.
Nee hoor dat zeg ik niet. Lezen is voor sommigen moeilijkquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 18:43 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dit ging over je opmerking van kerrie in een frikandel, dat zit er dus niet in. En als het je niet boeit moet je ook niet reageren
Ze ging er vanuit dat je frikandel altijd met currysaus eet. Van beide wist ik niet dat er kerrie in zat.quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 18:43 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dit ging over je opmerking van kerrie in een frikandel, dat zit er dus niet in. En als het je niet boeit moet je ook niet reageren
Neeeeeeeeeee al kan je het niet helpen. Het slaatje heet frikandel speciaal.quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 19:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Ze ging er vanuit dat je frikandel altijd met currysaus eet. Van beide wist ik niet dat er kerrie in zat.
In frikandel is dat ook zo, zit geen kerrie in. In de currysaus blijkbaar wel.
Einde verhaal
Lieve schat, hoe kan ik dat weten? Het staat nergens in de tekst of op de foto'squote:Op dinsdag 24 augustus 2021 19:12 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Neeeeeeeeeee al kan je het niet helpen. Het slaatje heet frikandel speciaal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |