Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews.quote:Op vrijdag 27 november 2020 19:56 schreef Ole het volgende:
Heerlijk topic toch
Tegenhanger voor de snobtopics
begrijp me niet verkeerd hoorquote:Op vrijdag 27 november 2020 22:26 schreef praadje het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews.
beetjeofftopicquote:Op maandag 30 november 2020 18:35 schreef Ole het volgende:
[..]
begrijp me niet verkeerd hoor
ga weer los 'culinair' als de portemonnee het weer toelaat . Maar geef dan voorkeur aan prijs/kwaliteit.
Genoeg in het middensegment hier
#metoo !!quote:Op dinsdag 1 december 2020 11:02 schreef Smallish het volgende:
Deze lurker meldt even dat ze het een ontzettend leuk topic vindt en er iedere keer met plezier naar kijkt! Dus wat mij betreft: ga zo door!
Toevallig vorige week gegetenquote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden
Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.
[ afbeelding ]
Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Met regelmaat! Wel Duitse afkomst:quote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet
Het zou me niet verbazen als het allemaal uit dezelfde fabriek komt.quote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden
Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.
[ afbeelding ]
Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Bleh! Wat ziet dat er onsmakelijk uit.quote:Op zondag 20 december 2020 13:21 schreef Sicstus het volgende:
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:
[ afbeelding ]
Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.
Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:
[ afbeelding ]
Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.
Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Ik denk dat dit nou echt zoiets is dat je zelf nog moet aankleden. Zo'n bakje zeevruchten uit het koelschap erin en misschien wat peterselie en croutons.quote:Op zondag 20 december 2020 13:21 schreef Sicstus het volgende:
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:
[ afbeelding ]
Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.
Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:
[ afbeelding ]
Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.
Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Oja, dat ben ik vergeten: al deze maaltijden varieren qua kosten van 4,95 tot 5,75; deze was 5,25.quote:Op woensdag 31 maart 2021 21:00 schreef mascara-klodder het volgende:
Fijn verslag weer
En wat moest je betalen voor de maaltijd?
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperenquote:Op woensdag 31 maart 2021 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.
Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).
Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.
[ afbeelding ]
De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.
[ afbeelding ]
En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.
De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.
Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!
Even op een rijtje:
- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
Godverquote:Op woensdag 31 maart 2021 21:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Niet zo stoer doen, gewoon slikken met die witte saus.quote:Op woensdag 31 maart 2021 21:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok.....quote:Op woensdag 31 maart 2021 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.
Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).
Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.
[ afbeelding ]
De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.
[ afbeelding ]
En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.
De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.
Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!
Even op een rijtje:
- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan?quote:Op donderdag 1 april 2021 09:28 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok.....
Nou, beetje minder saus. Vaak zijn dat de calorieleveranciers.quote:Op donderdag 1 april 2021 09:59 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan?
Die lapjes zien er erg...eh....apart uit....quote:Op donderdag 1 april 2021 10:37 schreef Sicstus het volgende:
Als kant-en-klaar en blikvoer connaisseur heb ik het altijd vreemd gevonden dat 1 van de belangrijkste maaltijdcomponenten zwaar ondervertegenwoordigd is in de schappen van de supermarkten hier te lande.
We hebben volop keuze uit groenten, fruit en vis uit blik, maar wat ontbreekt is natuurlijk: vlees!
Waarom zouden we in 2021 nog steeds primitief moeten klooien met rauw vlees en een pannetje met olie of
boter om e.e.a. klaar te maken, als het veel efficienter in een fabriek kan?
Gelukkig hebben de Aldi-goden deze lacune in onze vaderlandse voedselvoorziening onderkend, en zijn zij
gekomen met varkenslapjes en runderlapjes in een handzaam, lang houdbaar blik!
[ afbeelding ]
De vakmensen van de Hofstee 'De Drie Eiken' hebben ons voorzien van vier varkenslapjes in bruine saus, voor het luttele bedrag van 6,99, nog geen 1,75 per lapje kwaliteitsvlees dus. Niet gek!
Het eerste wat we zien als we het blik openen is de saus, oftewel jus, en dat is niet zo vreemd natuurlijk. Na uitgieten in het pannetje komen de vleesjes tevoorschijn: mooie, dikke stukjes sappig varkensvlees.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De lapjes zijn allemaal ongeveer even groot en zwaar, en er zijn zowaar wat grilllijntjes op waar te nemen! Dit is premium spul!
Eenmaal opgediend valt het niet uit de toon in een degelijke Hollandse maaltijd.
[ afbeelding ]
De lapjes zijn goed mals, je zou er heel eenvoudig pulled pork van kunnen maken, lekker op een broodje! De jus is helaas niet zo goed, het is een beetje flauw, snotterig en heeft een wat muf 'aroma'. Het is dus zaak zoveel mogelijk van de jus van het vlees af te schrapen of de wrijven (met een keukenpapiertje eventueel).
Uiteindelijk een gedegen poging van de Aldi en zijn leveranciers om onze vleesvoorziening de 21e eeuw binnen te loodsen. De lapjes zijn best goed, maar de jus kan een stuk beter. Toch een 7!
Tot mijn verdriet heb ik het blik al weggegooid en kan ik dus geen voedingswaarden geven
Held! Dat je dat probeerdequote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:
[ afbeelding ]
Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.
Nou, openmaken dan maar:
[ afbeelding ]
Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.
De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
quote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Gadver, wat ziet dat er vies uit zeg.... Wel lef hebben om dat te proberen!quote:Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:
[ afbeelding ]
Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.
Nou, openmaken dan maar:
[ afbeelding ]
Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.
De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.
De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.
Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen
Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunchquote:Op zaterdag 8 mei 2021 11:48 schreef FutureFairytale het volgende:
Precies! Vraag me af wie zoiets pakt daar.
Tof van je hoor. Nu in de 1001 dag week heb je paprika's en wijnbladeren met rijst. Doe die maar niet
Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 12:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunch
Dit ziet er niet echt smakelijk uit nee. Zou niet weten waarom je er maagklachten van zou krijgen maar ziet er gewoon uit als derrie, een creatieve vorm van verwerken van restvlees en restvis
Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ikquote:Op zaterdag 8 mei 2021 13:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai.
Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegetenquote:Op zaterdag 8 mei 2021 14:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ik
De witte reuzebonen in tomatensaus zijn hier ook altijd prima als lunch of bijgerecht (en standaard onderdeel in de kampeerstash als noodvoer ook ).
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?quote:Op zaterdag 8 mei 2021 14:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Kocht bij Amazing Oriental dit
[ afbeelding ]
Was verrassend lekker!
Eend ontdooien, in de oven en dan ff onder de grill.
Ook nooit van die grote witte bonen bij de Griek gekregen?quote:Op zaterdag 8 mei 2021 17:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegeten
Fysieke winkelketen. Zijn grote Aziatische supermarkten.quote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:17 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Grote keten van Aziatische supermarktenquote:Op zaterdag 8 mei 2021 18:17 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |