abonnement Unibet Coolblue
pi_196445424
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 19:56 schreef Ole het volgende:
Heerlijk topic toch _O_
Tegenhanger voor de snobtopics
Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews. _O_
pi_196486912
In deze tijd van het jaar is het koud en vroeg donker, en wat is er dan beter om je een beetje te verwarmen vanbinnen dan een heerlijke hartige Hollandse herfststamppot!



Ik zag deze liggen bij de Dirk, de nieuwe (?) Hollandse herfststamppot met rundergoulash, van het merk 'Mealmasters'. Mealmasters heeft bij mij niet de allerbeste reputatie, De smaken zijn soms een beetje vreemd, of veel te flauw, en soms zit er veel teveel vocht in zodat de maaltijd een beetje papperig wordt.

Zo ziet het eruit als het eenmaal uit de magnetron gekomen is:







Helaas kan ik niets vertellen over de ingredienten, of de voedingswaarden, want op de achterkant vinden we deze weinig informatieve sticker:



Ik wist dus niet eens hoelang de bak in de magnetron moest, dus heb ik op goed geluk 4 minuten op 720 Watt geprobeerd.

Het rundvlees is, tja, rundvlees. Het had iets smaakvoller en iets malser gemogen, maar het is op zich prima te eten. Wat er in de stamppot zit kan ik door het blanco etiket helaas niet vertellen; ik herken stukjes wortel, en uiteraard zit er aardappel(puree) in, en verder meen ik prei of zoiets te proeven, maar verder kom ik niet. Dit blijft dus een mysterie.

De maaltijd lijdt onder het eerdergenoemde probleem van andere Mealmastersproducten, namelijk dat ze te waterig zijn. Je moet echt zorgen dat je de stamppot en de goulash niet teveel mengt, want anders wordt het een soort babyvoer. Qua smaak is het allemaal redelijk, maar voor 3,89 krijg je niet bijster veel.

Kortom, deze maaltijd scoort een 5,5 bij mij. Ik zal hem niet nog eens kopen, tenzij afgeprijsd, en er echt geen andere optie voorhanden is.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator / Miss SHO maandag 30 november 2020 @ 18:32:28 #103
22592 crew  Ole
pi_196487164
:o
heb afgelopen jaar in keuken gewerkt, goulash, stoofvlees, beetje (vaak knorr hoor) kruiden, zo lang mogelijk stomen/ pruttelen
Zou deze niet kopen inderdaad
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO maandag 30 november 2020 @ 18:35:15 #104
22592 crew  Ole
pi_196487206
quote:
17s.gif Op vrijdag 27 november 2020 22:26 schreef praadje het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews. _O_
begrijp me niet verkeerd hoor O-)
ga weer los 'culinair' als de portemonnee het weer toelaat . Maar geef dan voorkeur aan prijs/kwaliteit.
Genoeg in het middensegment hier

[/] beetjeofftopic

0
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_196487417
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2020 18:35 schreef Ole het volgende:

[..]

begrijp me niet verkeerd hoor O-)
ga weer los 'culinair' als de portemonnee het weer toelaat . Maar geef dan voorkeur aan prijs/kwaliteit.
Genoeg in het middensegment hier

beetjeofftopic

0
[/quote]
Ik zou het zelf nooit kopen hoor, ik kook over het algemeen altijd vers. Maar ik geniet wel van de reviews.
pi_196491986
Dat blanco etiket :') :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_196495410
Deze lurker meldt even dat ze het een ontzettend leuk topic vindt en er iedere keer met plezier naar kijkt! Dus wat mij betreft: ga zo door! *O* ^O^
Is dat zo?
pi_196505210
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 december 2020 11:02 schreef Smallish het volgende:
Deze lurker meldt even dat ze het een ontzettend leuk topic vindt en er iedere keer met plezier naar kijkt! Dus wat mij betreft: ga zo door! *O* ^O^
#metoo !!
pi_196508326
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 december 2020 20:16 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

#metoo !!
Hear hear :)
  Moderator / Miss SHO dinsdag 1 december 2020 @ 23:35:55 #110
22592 crew  Ole
pi_196508801
*O* kom maar door met de reviews O+
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_196511350
Sicstus! Leuke review!
pi_196533668
Dank voor alle lovende woorden ^O^

Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.



Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_196533769
Nou, dit trekt mij eerlijk gezegd niet zo. Maar ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring. Wellicht toch eens proberen.
Is dat zo?
pi_196533773
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden ^O^

Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.

[ afbeelding ]

Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Toevallig vorige week gegeten :D
Een paar hapjes en toen was ik er wel weer klaar mee voor de komende jaren :+ (vriend had 't op brood dus ik snoepte wat mee :) )
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_196535883
Hmm lekker op een zacht wit puntje :9~
pi_196535903
Ik wil het ook weleens op een wit broodje doen :)
pi_196536869
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet
Met regelmaat! Wel Duitse afkomst:
Fjord Krone
Allemaal lekker! :P
  donderdag 3 december 2020 @ 19:30:02 #118
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196537102
Ooit een blikje gehad wat lek raakte in mijn tas
Onderweg tijdens lange wandeling....

Sindsdien niet meer gegeten :')

Op zich wel lekker, zonder die lucht :T

Briljant topic trouwens _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196839880
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:



Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.

Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:



Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.

Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_196846144
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden ^O^

Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.

[ afbeelding ]

Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Het zou me niet verbazen als het allemaal uit dezelfde fabriek komt.
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  zondag 20 december 2020 @ 18:01:01 #121
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196846226
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 13:21 schreef Sicstus het volgende:
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:

[ afbeelding ]

Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.

Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:

[ afbeelding ]

Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.

Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Bleh! Wat ziet dat er onsmakelijk uit.
Praat over de hel en je komt er.
pi_196855809
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 13:21 schreef Sicstus het volgende:
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje:

[ afbeelding ]

Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn).
Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen.

Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar:

[ afbeelding ]

Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen.

Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo!
Ik denk dat dit nou echt zoiets is dat je zelf nog moet aankleden. Zo'n bakje zeevruchten uit het koelschap erin en misschien wat peterselie en croutons.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_198784905
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.

Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).

Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.



De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.



En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.

De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.

Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!

Even op een rijtje:

- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_198785244
Fijn verslag weer :Y
En wat moest je betalen voor de maaltijd?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_198785270
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 21:00 schreef mascara-klodder het volgende:
Fijn verslag weer :Y
En wat moest je betalen voor de maaltijd?
Oja, dat ben ik vergeten: al deze maaltijden varieren qua kosten van 4,95 tot 5,75; deze was 5,25.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  woensdag 31 maart 2021 @ 21:28:02 #126
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_198785704
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.

Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).

Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.

[ afbeelding ]

De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.

[ afbeelding ]

En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.

De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.

Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!

Even op een rijtje:

- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_198785884
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 21:28 schreef LXIV het volgende:

[..]

De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Godver :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_198789951
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 21:28 schreef LXIV het volgende:

[..]

De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen
Niet zo stoer doen, gewoon slikken met die witte saus.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 1 april 2021 @ 09:28:12 #129
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_198790223
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen!
Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen.

Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus).

Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal.

[ afbeelding ]

De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar.

[ afbeelding ]

En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten.

De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd.

Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie!

Even op een rijtje:

- 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten);
- 485 kcal;
- 2.78 gram zout.
Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok.....
De brocolli ziet er goed uit! Lijkt er inderdaad niet op dat het uit elkaar valt. Ik hou zelf meer van broccoli met een bite.
Praat over de hel en je komt er.
pi_198790689
quote:
0s.gif Op donderdag 1 april 2021 09:28 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok.....
Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan? ;)
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  donderdag 1 april 2021 @ 10:25:08 #131
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_198791044
quote:
0s.gif Op donderdag 1 april 2021 09:59 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan? ;)
Nou, beetje minder saus. Vaak zijn dat de calorieleveranciers.
Praat over de hel en je komt er.
pi_198791213
Als kant-en-klaar en blikvoer connaisseur heb ik het altijd vreemd gevonden dat 1 van de belangrijkste maaltijdcomponenten zwaar ondervertegenwoordigd is in de schappen van de supermarkten hier te lande.
We hebben volop keuze uit groenten, fruit en vis uit blik, maar wat ontbreekt is natuurlijk: vlees!

Waarom zouden we in 2021 nog steeds primitief moeten klooien met rauw vlees en een pannetje met olie of
boter om e.e.a. klaar te maken, als het veel efficienter in een fabriek kan?

Gelukkig hebben de Aldi-goden deze lacune in onze vaderlandse voedselvoorziening onderkend, en zijn zij
gekomen met varkenslapjes en runderlapjes in een handzaam, lang houdbaar blik!



De vakmensen van de Hofstee 'De Drie Eiken' hebben ons voorzien van vier varkenslapjes in bruine saus, voor het luttele bedrag van 6,99, nog geen 1,75 per lapje kwaliteitsvlees dus. Niet gek!

Het eerste wat we zien als we het blik openen is de saus, oftewel jus, en dat is niet zo vreemd natuurlijk. Na uitgieten in het pannetje komen de vleesjes tevoorschijn: mooie, dikke stukjes sappig varkensvlees.





De lapjes zijn allemaal ongeveer even groot en zwaar, en er zijn zowaar wat grilllijntjes op waar te nemen! Dit is premium spul!

Eenmaal opgediend valt het niet uit de toon in een degelijke Hollandse maaltijd.



De lapjes zijn goed mals, je zou er heel eenvoudig pulled pork van kunnen maken, lekker op een broodje! De jus is helaas niet zo goed, het is een beetje flauw, snotterig en heeft een wat muf 'aroma'. Het is dus zaak zoveel mogelijk van de jus van het vlees af te schrapen of de wrijven (met een keukenpapiertje eventueel).

Uiteindelijk een gedegen poging van de Aldi en zijn leveranciers om onze vleesvoorziening de 21e eeuw binnen te loodsen. De lapjes zijn best goed, maar de jus kan een stuk beter. Toch een 7!

Tot mijn verdriet heb ik het blik al weggegooid en kan ik dus geen voedingswaarden geven :(
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_199171882
quote:
0s.gif Op donderdag 1 april 2021 10:37 schreef Sicstus het volgende:
Als kant-en-klaar en blikvoer connaisseur heb ik het altijd vreemd gevonden dat 1 van de belangrijkste maaltijdcomponenten zwaar ondervertegenwoordigd is in de schappen van de supermarkten hier te lande.
We hebben volop keuze uit groenten, fruit en vis uit blik, maar wat ontbreekt is natuurlijk: vlees!

Waarom zouden we in 2021 nog steeds primitief moeten klooien met rauw vlees en een pannetje met olie of
boter om e.e.a. klaar te maken, als het veel efficienter in een fabriek kan?

Gelukkig hebben de Aldi-goden deze lacune in onze vaderlandse voedselvoorziening onderkend, en zijn zij
gekomen met varkenslapjes en runderlapjes in een handzaam, lang houdbaar blik!

[ afbeelding ]

De vakmensen van de Hofstee 'De Drie Eiken' hebben ons voorzien van vier varkenslapjes in bruine saus, voor het luttele bedrag van 6,99, nog geen 1,75 per lapje kwaliteitsvlees dus. Niet gek!

Het eerste wat we zien als we het blik openen is de saus, oftewel jus, en dat is niet zo vreemd natuurlijk. Na uitgieten in het pannetje komen de vleesjes tevoorschijn: mooie, dikke stukjes sappig varkensvlees.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De lapjes zijn allemaal ongeveer even groot en zwaar, en er zijn zowaar wat grilllijntjes op waar te nemen! Dit is premium spul!

Eenmaal opgediend valt het niet uit de toon in een degelijke Hollandse maaltijd.

[ afbeelding ]

De lapjes zijn goed mals, je zou er heel eenvoudig pulled pork van kunnen maken, lekker op een broodje! De jus is helaas niet zo goed, het is een beetje flauw, snotterig en heeft een wat muf 'aroma'. Het is dus zaak zoveel mogelijk van de jus van het vlees af te schrapen of de wrijven (met een keukenpapiertje eventueel).

Uiteindelijk een gedegen poging van de Aldi en zijn leveranciers om onze vleesvoorziening de 21e eeuw binnen te loodsen. De lapjes zijn best goed, maar de jus kan een stuk beter. Toch een 7!

Tot mijn verdriet heb ik het blik al weggegooid en kan ik dus geen voedingswaarden geven :(
Die lapjes zien er erg...eh....apart uit....
pi_199311532
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:



Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.

Nou, openmaken dan maar:



Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.

De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:





Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.

De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.

Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen :r

Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_199311738
Gatver. Dank voor je opoffering zodat wij niet hoeven te lijden.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Moderator / Miss SHO vrijdag 7 mei 2021 @ 16:41:31 #136
22592 crew  Ole
pi_199316720
dit ziet er wel heel goor uit zeg! Jij liever dan ik.
Geen darmklachten gehad?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_199317659
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:

[ afbeelding ]

Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.

Nou, openmaken dan maar:

[ afbeelding ]

Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.

De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.

De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.

Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen :r

Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
Held! Dat je dat probeerde
pi_199318925
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.

De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.

Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen :r
:r :r
  zaterdag 8 mei 2021 @ 11:03:42 #139
58711 soapie
Zeeperd
pi_199326526
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 09:46 schreef Sicstus het volgende:
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika:

[ afbeelding ]

Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'.
Raadselachtig.

Nou, openmaken dan maar:

[ afbeelding ]

Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald.

De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval.

De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen.

Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen :r

Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week.
Gadver, wat ziet dat er vies uit zeg.... Wel lef hebben om dat te proberen!
pi_199327158
Precies! Vraag me af wie zoiets pakt daar.

Tof van je hoor. Nu in de 1001 dag week heb je paprika's en wijnbladeren met rijst. Doe die maar niet ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 8 mei 2021 @ 12:00:15 #141
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199327334
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 11:48 schreef FutureFairytale het volgende:
Precies! Vraag me af wie zoiets pakt daar.

Tof van je hoor. Nu in de 1001 dag week heb je paprika's en wijnbladeren met rijst. Doe die maar niet ;)
Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunch :9

Dit ziet er niet echt smakelijk uit nee. Zou niet weten waarom je er maagklachten van zou krijgen maar ziet er gewoon uit als derrie, een creatieve vorm van verwerken van restvlees en restvis :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_199328487
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 12:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunch :9

Dit ziet er niet echt smakelijk uit nee. Zou niet weten waarom je er maagklachten van zou krijgen maar ziet er gewoon uit als derrie, een creatieve vorm van verwerken van restvlees en restvis :+
Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 8 mei 2021 @ 14:50:37 #143
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_199330042
Kocht bij Amazing Oriental dit

Was verrassend lekker!
Eend ontdooien, in de oven en dan ff onder de grill.
  zaterdag 8 mei 2021 @ 14:53:57 #144
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199330094
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 13:08 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai.
Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ik

De witte reuzebonen in tomatensaus zijn hier ook altijd prima als lunch of bijgerecht (en standaard onderdeel in de kampeerstash als noodvoer ook O+ ).
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_199332636
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 14:53 schreef Molo het volgende:

[..]

Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ik

De witte reuzebonen in tomatensaus zijn hier ook altijd prima als lunch of bijgerecht (en standaard onderdeel in de kampeerstash als noodvoer ook O+ ).
Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegeten :@
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_199333437
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 14:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Kocht bij Amazing Oriental dit
[ afbeelding ]
Was verrassend lekker!
Eend ontdooien, in de oven en dan ff onder de grill.
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zaterdag 8 mei 2021 @ 18:30:04 #147
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199333585
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 17:13 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegeten :@
Ook nooit van die grote witte bonen bij de Griek gekregen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_199333587
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 18:17 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Fysieke winkelketen. Zijn grote Aziatische supermarkten.
  zaterdag 8 mei 2021 @ 18:30:20 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_199333592
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 18:17 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online?
Grote keten van Aziatische supermarkten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 8 mei 2021 @ 18:39:31 #150
16715 Mylene
*schatje*
pi_199333689


In de magnetron. Ik moet zeggen, diverse malen gekocht, maar soms is het veel meer mals dan de andere keren. Zo mals krijg ik het zelf niet als ik het normaal moet bereiden. Te koop bij o.a. Jumbo, Dirk, Hoogvliet en Deen.

Er is ook een sukadelapje, hacheevlees (vind ik niets, kleine stukjes rundvlees), Boeuf Stroganoff en Goulash.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')