Heb je het nu wel of niet gegeten?quote:Op donderdag 5 augustus 2021 17:26 schreef Knipoogje het volgende:
Haha, grappig topic! Ik wil eigenlijk deze niet zelf reviewen, want ik vind hem prijs/kwaliteit-technisch helemaal geweldig
De curry lucht is sterk aanwezig en voor de prijs krijg je verrassend veel garnalen. Alleen de maiskolfjes vind ik niet bij het gerecht passen qua smaak.
Misschien dat iemand de proef op de som durft te nemen voor dit diepvriesgerecht van de Aldi voor ¤3.79 en er een review over kan plaatsen?
[ afbeelding ]
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scrollquote:Op vrijdag 30 juli 2021 17:17 schreef Sicstus het volgende:
Onlangs bestelde ik wat potten van onvolprezen JIF pindakaas bij Kelly's Expat Shop, en besloot ik om wat Angelsaksische delicatessen mee te bestellen. Altijd interessant om te proberen!
De Britten hebben een aantal soorten voedsel die bij ons nagenoeg onbekend zijn. Een voorbeeld zijn de zogenaamde 'pies' en 'puddings' of 'puds'. Het betreft hier een soort taartvormige deegwaren die gevuld zijn met voornamelijk vlees, soms aangevult met groenten of kaas. Veelvoorkomende vullingen zijn 'Steak & Kidney', 'Beef & Onion', 'Cheese & Onion'.
Onze saucijzenbroodjes of Brabantse worstenbroodjes (en aanverwante producten als frikandelbroodjes e.d.) komen misschien nog het meest in de buurt. Ook bapao's zijn enigszins verwant.
Enfin, het merk bij uitstek voor kant-en-klare pies en puds is 'Fray Bentos'. Ik had eigenlijk een pie gewild, de grotere en duurdere producten, maar die waren uitverkocht, dus ik kocht een 'pudding', een kleiner deeghapje, en dan in de smaak Steak & Kidney, rundvlees en niertjes dus.
[ afbeelding ]
Kennelijk bestaat het bedrijf al sinds 1881, we hebben dus te maken met een producent van hoogwaardige kwaliteitsproducten, anders hou je het niet zo lang uit.
[ afbeelding ]
Een aanwijzing dat we hier niet zomaar met een junkfoodproduct te maken hebben waarvoor uitsluitend separatorvlees is gebruikt, maar echt vlees, is dat er kennelijk nog stukjes bot in kunnen zitten.
De ingredientenlijst is eveneens indicatief voor een ambachtelijk product: allemaal natuurlijke ingredienten die je ook in je eigen baksels zou gebruiken.
[ afbeelding ]
Afijn, de instructies instrueren ons om het deksel eraf te trekken en het aldus geopende blik omgekeerd op een bord of schotel te plaatsen, en de hele boel 90 seconden in de magnetron te verwarmen. Het idee is dat je daarna het blik simpelweg kunt oppakken en dat de 'pudding' dan op het bord achterblijft, ongeveer volgens hetzelfde principe als de bekende Mona-puddinkjes.
Echter, de praktijk is weerbarstig:
[ afbeelding ]
De inhoud van de pudding ligt inderdaad op het bord, maar het omhullende stuk deegwaar blijft achter in het blik, en zal handmatig daaruit verwijderd moeten worden. Dit is ook het moment waarop we ons realiseren het schoteltje dat we gebruikt hebben dreigt over te lopen door de jus; we're gonna need a bigger boat.
Het omhulsel plaatsen we vervolgens terug op het bergje vleesachtige spul, en dan hebben we hoe het er ongeveer uit zou moeten zien.
[ afbeelding ]
Je kunt je voorstellen dat dit niet eenvoudig te eten is; een qua consistentie wat rubberachtig stukje deeg, dat los op een bergje vleesproduct met de consistentie van kattevoer ligt. Na het nemen van de laatste foto heb ik het deeg dus maar wat opzij geschoven en het vlees apart geproefd. Hiermee is niet echt iets mis, het smaakt naar het, altijd wat armzalige, 'stoofvlees' wat je bij kant-en-klare magnetronhutspot krijgt.
Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets in mijn mond gehad en ik weet ook niet wat ik ervan moet vinden. Ik heb er een paar hapjes van gegeten en dat was niet vies of onplezierig, maar ik had niet de behoefte om het helemaal te verorberen, wat voor mij een zeldzaamheid is.
Al met al een bijzondere kennismaking met een typisch Brits product. Ik geef het een 5 als eindcijfer: allemaal niet echt vies, maar het vlees is wat armetierig en niet bijzonder, en het deegachtige omhulsel is gewoon een beetje raar; misschien een 'acquired taste'.
Als het structureel wat beter in elkaar had gezeten was het misschien een krappe voldoende geworden.
Ja en ga vervolgens nogmaals over m'n nek als ik onderstaande lees:quote:Op donderdag 5 augustus 2021 19:26 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scroll
quote:Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig.
Hou op met me haha, vreselijk.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 19:36 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]
Ja en ga vervolgens nogmaals over m'n nek als ik onderstaande lees:
[..]
Ja, zoals ik zei vond ik hem erg lekker (bovengemiddeld goed voor diepvriesthuismaaltijd-kwaliteit zeg maar). Ik ben benieuwd wat anderen er van vinden.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 17:33 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb je het nu wel of niet gegeten?
Idem. Het ziet eruit als een combinatie van (inderdaad) kattenvoer en drilpudding.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 19:26 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scroll
Ik eet ook weleens zo'n zak 'Spaanse schotel' van de Aldi, een soort paella uit het vriesvak. Dan krijg je dus 750 gram voor minder dan 3 euro, en dan hebben ze de halve Middellandse Zee voor je leeggevist. Mosselen, inktvis, garnalen, koolvis en dan ook chorizo en flink wat kip. .Dat kan toch helemaal niet als je ziet wat een bakje zeevruchten kost?quote:Op donderdag 5 augustus 2021 17:26 schreef Knipoogje het volgende:
Haha, grappig topic! Ik wil eigenlijk deze niet zelf reviewen, want ik vind hem prijs/kwaliteit-technisch helemaal geweldig
De curry lucht is sterk aanwezig en voor de prijs krijg je verrassend veel garnalen. Alleen de maiskolfjes vind ik niet bij het gerecht passen qua smaak.
heerlijk anti CUL snobs! En de reviews zijn geweldig!quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 17:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Interessant topic! Ik ga het niet na doen, maar ik vermaak mij kostelijk met de reviews hier
Die neem ik ook wel eens, maar als je de mosselen proeft, dan snap ik wel dat het minder dan 3¤ kost. Die chorizo is ook meer zout dan vlees. Maar het geheel is uiteraard prima te doen verder voor die prijs.quote:Op zondag 8 augustus 2021 13:55 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik eet ook weleens zo'n zak 'Spaanse schotel' van de Aldi, een soort paella uit het vriesvak. Dan krijg je dus 750 gram voor minder dan 3 euro, en dan hebben ze de halve Middellandse Zee voor je leeggevist. Mosselen, inktvis, garnalen, koolvis en dan ook chorizo en flink wat kip. .Dat kan toch helemaal niet als je ziet wat een bakje zeevruchten kost?
Die had ik toevallig laatst eens geprobeerd. Maar jeetje, dat spul is vooral echt belachelijk zoet.quote:Op dinsdag 10 augustus 2021 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Ik moest kokhalzen bij de foto's !
Lijkt op de spaghetti hoops die heel populair zijn hier in ierland.
[ afbeelding ]
Daar heb je wel gelijk in, maar dat heb ik eigenlijk altijd bij verwerkte mosselen. Ik snap het punt van mosselen niet anders dan meteen als ze net aan gaar zijn opscheppen.quote:Op zondag 8 augustus 2021 20:47 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Die neem ik ook wel eens, maar als je de mosselen proeft, dan snap ik wel dat het minder dan 3¤ kost. Die chorizo is ook meer zout dan vlees. Maar het geheel is uiteraard prima te doen verder voor die prijs.
Ik vraag me altijd af welke mensen zich hieraan wagen, want niets is gemakkelijker te maken dan spaghetti. Daar hoef je geen kok voor te zijn. Je kookt spaghetti, flikkert er wat doorheen, even met een schudbus Italiaanse kruiden er over heen en het is altijd lekker. 10 minuten werk. Ik maak het vaak als ik geen zin heb in koken.quote:Op maandag 9 augustus 2021 13:19 schreef Sicstus het volgende:
Een winkel waar ik eigenlijk zelden of nooit kom, maar die bij hele volksstammen immens populair schijnt te zijn, is de Action. Merkwaardig genoeg verkopen zij ook voedselproducten, en zo kwam het dat mijn oog viel op dit charmante zakje Spaghetti Bolognese:
[ afbeelding ]
'Cucina San Marco', dat klinkt niet verkeerd! De instructies zijn simpel: van boven openscheuren (de fabrikant heeft alvast een inkeping gemaakt om je op weg te helpen) en dan twee minuten op ongeveer 750 Watt in de magnetron, rechtopstaand.
Een sneak peek vooraf:
[ afbeelding ]
En als het eenmaal opgewarmd is laten we het uit het zakje in ons schaaltje glijden:
[ afbeelding ]
Een beetje losschudden met de vork, en het ziet er ineens zowaar eetbaar uit:
[ afbeelding ]
Ik moet zeggen dat ik door de geur tijdens het opwarmen al niet heel enthousiast werd aangezien het een beetje zurig rook. En inderdaad, ook bij het eten proef je dat; de tomatensaus is gewoon te zurig, maar wel minder dan ik gevreesd had. Ook vreesde ik dat de pasta veel te gaar zou zijn, een veel gemaakte fout door amateurkoks en fabrikanten van kant-en-klaarspul, maar tot mijn verrassing is dit toch tamelijk 'al dente'; het eet lekker weg zonder van ellende uit elkaar te vallen.
Als het dat nare zuurtje niet had, zou dit echt prima te doen zijn. Misschien de volgende keer wat geraspte kaas eroverheen, wellicht dat dat voor wat meer balans zorgt.
Verder moet je je er niet teveel van voorstellen, dit gerechtje bestaat letterlijk alleen uit spaghetti (70%) en tomatensaus (30%). En een flintertje basilicum. Maar voor de prijs (1 euro 15) kun je ook niet meer verwachten.
Klopt! Om precies te zijn bevat het gerecht 8.7% kabeljauw, 4.7% garnalen en 4% zalm.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 12:26 schreef -Sigaartje het volgende:
Goeie review! Zie ik daar ook een verdwaald garnaaltje?
Wat grappig, dat verschil tussen de foto op de verpakking en het gerecht in het echt.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 14:31 schreef Sicstus het volgende:
Ik heb ook de Action zak met rijst geprobeerd, maar dat was lang niet zo 'interessant' als de spaghettivariant; het is namelijk gewoon gekookte, opgewarmde rijst. Met wat flintertjes groenten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om precies te zijn 84% rijst (=210 gram) en 14% groenten (=35 gram). Ik twijfel er echter aan of die 35 gram ook echt gehaald wordt. In de tweede foto zie je, als je goed kijkt, rechtsboven een maiskorrel, en links een flintertje rode paprika ofzo. Maar het is echt heel schaars.
Bonusfoto: ik heb ook een paar slavinken gebraden voor mijn moeder.
[ afbeelding ]
Wat lief Zien er goed uit al is het niet mijn favoriete stukje vlees.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 14:31 schreef Sicstus het volgende:
Bonusfoto: ik heb ook een paar slavinken gebraden voor mijn moeder.
Waneer komt deze nou?quote:Op donderdag 3 december 2020 16:14 schreef Sicstus het volgende:
Dank voor alle lovende woorden
Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken.
[ afbeelding ]
Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd.
Oeps! Terechte opmerking! Die was ik helemaal vergeten. Maar uiteraard ga ik mijn belofte inlossen!quote:
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op.quote:Op zondag 1 augustus 2021 16:35 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik zou bijna denken, laat het bovenste grijze spul weg en prop het vlees in een broodje. beetje ijsbergsla erbij. De jus ziet er niet slecht uit.
Brrr, ziet eruit als kattenvoer!quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 12:32 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op.
Koud opengemaakt ziet het deegwaar er weer even onsma...apart uit:
[ afbeelding ]
Het lijkt wel of er minder vulling in zit dan in de vorige, vergelijk maar eens met de foto's een paar pagina's terug.
[ afbeelding ]
Wellicht omdat 'kidney' een stuk goedkoper is dan steak, en ze er daarom bij de 'Just Steak' variant minder vlees in (kunnen) doen zonder de prijs te moeten verhogen.
Afijn, zo ziet het eruit op een broodje (een tijgerbolletje van de Jumbo):
[ afbeelding ]
Het was geen succes. Het lijkt inderdaad alsof er minder vlees is gebruikt, de rest is een soort slijmerige gelei-achtige substantie. Het smaakt ook niet ergens naar. Ik heb het bij 1 hap gehouden toen maar een normaal ontbijtje gemaakt.
Wel zonde van het broodje.
Thanksquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 16:32 schreef praadje het volgende:
Niet heel smakelijk op zijn zachts gezegd maar wel zo ontzettend tof dat je dit doet Dit is een van mijn favoriete topics.
Dan had je geen goed begin van de dag. Kan me voorstellen dat je dan terug je bed induikt haha.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 16:38 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Thanks
Sowieso geen goed idee om dit als ontbijt te proberen. En daarna ging het verder bergafwaarts, want ik dacht: ik schraap die rommel van het broodje af, en dan eet ik dat verder op met wat hummus. Na een hap daarvan ging ik voor een tweede keer over mijn nek, want die hummus bleek bedorven te zijn.
Toen heb ik mijn mond maar gespoeld met een blikje cola zero en ben weer voor een paar uur terug naar bed gegaan.
Wauw, leuk!quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 12:32 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op.
Koud opengemaakt ziet het deegwaar er weer even onsma...apart uit:
[ afbeelding ]
Het lijkt wel of er minder vulling in zit dan in de vorige, vergelijk maar eens met de foto's een paar pagina's terug.
[ afbeelding ]
Wellicht omdat 'kidney' een stuk goedkoper is dan steak, en ze er daarom bij de 'Just Steak' variant minder vlees in (kunnen) doen zonder de prijs te moeten verhogen.
Afijn, zo ziet het eruit op een broodje (een tijgerbolletje van de Jumbo):
[ afbeelding ]
Het was geen succes. Het lijkt inderdaad alsof er minder vlees is gebruikt, de rest is een soort slijmerige gelei-achtige substantie. Het smaakt ook niet ergens naar. Ik heb het bij 1 hap gehouden toen maar een normaal ontbijtje gemaakt.
Wel zonde van het broodje.
Altijd lekker.quote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:00 schreef potjecreme het volgende:
'Slaatje' of te wel een huzarensalade.
Ik gok iets van lupackquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 16:46 schreef Sicstus het volgende:
Mijn volgende review staat ook alweer in de steigers! En wie raadt wat het is, wint...mijn bewondering!
Het gaat om een product wat al tientallen jaren algemeen in de koelschappen van vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar is, maar al die tijd in slechts 3 of 4 'klassieke' smaakvarianten. Maar nu zag ik ineens twee nieuwe smaken: 'Kroket' en 'Frikandel', ik geloofde mijn ogen niet.
Wie kan raden om welk product het gaat?
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou wordenquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:00 schreef potjecreme het volgende:
'Slaatje' of te wel een huzarensalade.
Wow, @potjecreme wat goed van jou zegquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:04 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou worden
Hulde voor potjecreme!
Haten op frikandelquote:Op zaterdag 21 augustus 2021 17:12 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Tegenwoordig stoppen ze overal frikandel in. Ze moeten die rommel toch ergens kwijt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |