Sicstus | vrijdag 28 augustus 2020 @ 09:01 |
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden! Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen. De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans! De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit! Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee. De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten. Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch. Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken. De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt. Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens. Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten. Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus. Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen. Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks. Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen. | |
Geerd | vrijdag 28 augustus 2020 @ 09:09 |
- Doe eens niet - [ Bericht 64% gewijzigd door Lucky_Strike op 28-08-2020 09:24:12 ] | |
Lucky_Strike | vrijdag 28 augustus 2020 @ 09:25 |
Welkom terug @Sicstus, ik zal dit topic straks koppelen aan je eerdere topics. | |
Karstman | vrijdag 28 augustus 2020 @ 09:26 |
Hij is terug! En zo wat ziet dat er smerig uit! | |
Doedezemaar | vrijdag 28 augustus 2020 @ 09:34 |
Dat soort spul ligt hier altijd nog maanden na de actie nog in de bakken bij de Aldi, ik heb nog nooit de behoefte gehad om ze uit te proberen en je bewijst nu precies waarom. Getverdemme | |
Dullahan | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:10 |
ben te lui om naar de winkel te gaan maar wil zoiets ook niet eten je weet nooit wat ze erin gooien | |
Sicstus | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:19 |
Ja hoor, dat staat altijd op de verpakking | |
Dullahan | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:21 |
ik geloof ze niet ook die e-nummers ik word daar ziek van | |
Doedezemaar | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:24 |
Je brengt me wel op het idee om ze eindelijk eens een keer zelf te maken | |
Sicstus | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:36 |
Voor de liefhebber nog even de voedingswaarden (voor de hele bak): - 756 kcal - 46 gram vet (waarvan 18 gram verzadigd) - 14,4 gram suikers - 26 gram vezels - 28 gram eiwitten - 12,6 gram zout | |
LXIV | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:42 |
Ziet er heerlijk uit Sicstus! Moet ik ook eens proberen. Helaas ben ik niet zo'n keukenprins!! | |
Sicstus | vrijdag 28 augustus 2020 @ 12:55 |
Alvast een tipje van de sluier van de volgende producten die ik ga testen: Gerookte oesters en mosselen! Dit zijn nieuwe producten van de firma 'John West', bekend van de visconserven. Ik ben benieuwd | |
Hallojo | vrijdag 28 augustus 2020 @ 13:36 |
Ik ben ook benieuwd | |
quirina | vrijdag 28 augustus 2020 @ 14:26 |
Ik niet | |
Harvest89 | vrijdag 28 augustus 2020 @ 14:28 |
Nu al een schitterend topic. Stel je voor je moet dit verplicht eten omdat je weinig centjes hebt. Ik pleit voor een slagersvlees subsidie voor minima. | |
Dullahan | vrijdag 28 augustus 2020 @ 14:34 |
Geen koolhydraten? | |
quirina | vrijdag 28 augustus 2020 @ 14:35 |
Vegetarisch eten is ook gezond. | |
Harvest89 | vrijdag 28 augustus 2020 @ 14:39 |
Noten en soja zijn duur. | |
golfer | vrijdag 28 augustus 2020 @ 14:45 |
Ik dacht ook al: zo'n topic bestaat toch al? | |
Karstman | vrijdag 28 augustus 2020 @ 15:15 |
Blijf dan maar gewoon binnen en eet witte rijst. | |
Dullahan | vrijdag 28 augustus 2020 @ 19:18 |
ik heb zojuist groente gekocht en wat gehakt | |
Muck | vrijdag 28 augustus 2020 @ 20:52 |
Done | |
praadje | zaterdag 29 augustus 2020 @ 12:27 |
Leuk dat je er weer bent Sictus. | |
golfer | zaterdag 29 augustus 2020 @ 12:32 |
??? Oh, niet samengevoegd met die andere zelfde. CUL / Sicstus' blikvoer en andere k&k zooi #2 | |
Lucky_Strike | zaterdag 29 augustus 2020 @ 13:39 |
Ze staan er allemaal tussen volgens mij hoor: Topicreeks: Sicstus' kant en klaar recensies Edit: jij hebt het over samenvoegen, wij over reeksen [ Bericht 5% gewijzigd door Lucky_Strike op 29-08-2020 14:44:04 ] | |
Yinny | zaterdag 29 augustus 2020 @ 14:36 |
Hoi, Sicstus! Fijn dat je weer terug bent! | |
maily | zaterdag 29 augustus 2020 @ 14:48 |
Ik ook! En welkom terug | |
Sicstus | zondag 30 augustus 2020 @ 10:43 |
En bij deze de gerookte schaaldieren van John West! Ik had de kartonnetjes eraf gehaald zonder te kijken wat nou wat is, maar ik neem aan dat het blikje met SOYO erop de oesters zijn, en het blikje met 'MSSO' de mosselen. Zo zien de schaaldiertjes eruit: Kun jij zien welke de oesters zijn en welke de mosselen? Hier een close-up. Links de mosselen, rechts de oesters. Op youtube heb een filmpje gezien van een Amerikaan die gerookte oesters van verschillende merken recenseerde, en bijna allemaal zijn ze wat groenig vanbinnen, net als deze van John West: Dat kan dus geen kwaad. Als ik me goed herinner is dat gewoon de 'stront' van de oester. Ik besluit ze te eten op een toastje, zoals ik die Amerikaan ook heb zien doen: En dan de smaak. Tja, die valt wat tegen. Het is een beetje flauw, met name de mosselen. Een duidelijke rooksmaak ontbreekt, al is die bij de oesters ietsje meer merkbaar dan bij de mosselen. De oesters hebben sowieso een iets interessantere smaak, al kan ik mijn vinger er niet helemaal opleggen waar het hem in zit. Maar stel je er niet teveel van voor. En wat de mosselen betreft: ze smaken als zo'n standaard bakje gekookte mosselen uit de supermarkt, vrij vlak en oninteressant dus. Wel iets 'zachter', minder rubberachtig, dankzij het rookproces neem ik aan. Kortom: als je deze wilt proberen, zou ik de oesters nemen. Deze blikjes kosten namelijk 3,49 per stuk bij de Jumbo. Het is voor mij niet echt voor herhaling vatbaar. De overgebleven mosselen heb ik door een salade geroerd, en met de oesters heb ik een omelet gemaakt: en dat was dan wel weer lekker | |
maily | zondag 30 augustus 2020 @ 11:01 |
Hmm ... denk niet dat wij ons daar aan gaan wagen. | |
Karstman | zondag 30 augustus 2020 @ 13:28 |
Weer een product om over te slaan, dank! | |
Sicstus | maandag 31 augustus 2020 @ 19:45 |
Even een vluggertje! Deze had ik nog liggen van de Britse week van de Liddel, eerder deze maand (geloof ik): Ja, 'echte' Britse 'chips'! Oftewel patat. Ze zijn echt groot en dik, het lijkt misschien weinig op de foto's hierboven maar dat is toch al 250 gram. Pas nadat ik ze in het vetpannetje gekieperd had las ik op de verpakking dat het eigenlijk ovenfriet is, helaas. Nu werkt het ovendeel van mijn combimagnetron-oven heel belabberd, dus als ik de instructies op de verpakking had aangehouden, dan had ik tegen middernacht nog geen patat gehad. Maar het best lekker! Aromatisch, hartig (door de 'beef dripping'?), knapperig van buiten en luchtig en bloemig vanbinnen. Deze diepvriespatat krijgt van mij een 7,5. Misschien had het nog hoger uitgevallen als ik e.e.a. op de juiste manier zou hebben klaargemaakt. | |
praadje | maandag 31 augustus 2020 @ 20:03 |
Ze zien er wel lekker uit | |
maily | maandag 31 augustus 2020 @ 20:04 |
Je zou er trek van krijgen | |
praadje | maandag 31 augustus 2020 @ 20:04 |
| |
Mortaxx | maandag 31 augustus 2020 @ 22:16 |
Die mosselen inderdaad | |
maily | maandag 31 augustus 2020 @ 22:20 |
Ehm nee, ik reageerde op die FRIET | |
mascara-klodder | maandag 31 augustus 2020 @ 23:18 |
Ohhhh wat slecht allemaal @Sicstus, op de frieten na Tof dat je het geprobeerd hebt wel En dat je het overleefd hebt ook nog Ik heb er voor morgen of overmorgen eentje. Iets wat ik normaal nooit zou kopen dus ben heeeeel erg benieuwd. | |
maily | maandag 31 augustus 2020 @ 23:36 |
Wettelijke omschrijving | |
mascara-klodder | maandag 31 augustus 2020 @ 23:39 |
Dat zet je al aan het denken, hè | |
maily | maandag 31 augustus 2020 @ 23:40 |
Nogal ja | |
Sicstus | dinsdag 1 september 2020 @ 08:52 |
Wat goed dat je dat gaat proberen! Padifood vind ik zelf erg goed te doen, maar ik koop dan wel eigenlijk altijd de complete maaltijden. Bij dit soort stand-alone gerechten moet je er wel van uitgaan dat de saus/ananas/vlees-verhouding behoorlijk in het nadeel van het vlees uitvalt, dan kan het haast niet tegenvallen! | |
mascara-klodder | maandag 7 september 2020 @ 15:45 |
Sicstus, je had helemaal gelijk over die verhoudingen Zo zag het er uit in de verpakking: Ik heb er eier-mie bij gekookt. Wat er in de verpakking zat was gewoon teveel voor mij. Ik heb de helft gebruikt. Wel heb ik nog iets van 80gram kipfilet erbij gebakken. Op het bord ziet er dan zo uit als alles klaar is: Dit is voor mij meer dan voldoende dus. Het belangrijkste: de smaak! Die was gewoon een dikke prima. En dan de verhoudingen: de ananas was echt ver te zoeken. Jammer want dat past hier juist perfect bij. De paprika zat er in te grote stukken in. De helft van wat over was had ik in de vriezer gedaan en gisteren gegeten aangevuld met wokgarnalen Koop ik dit nog een keer? Nee want kip, paprika en ananas heb ik standaard in de vriezer liggen en is dus zo gemaakt. Zoetzure woksaus erbij en ik heb binnen 10 minuten gewoon een prima maaltijd. Wil ik er iets meer tijd aan besteden dan maak ik de zoetzure saus zelf, dat is nl helemaal niet zo moeilijk In ieder geval heb ik er weer een simpel maar lekker maaltje bij waar ik maar 1 pan voor nodig heb en dus nauwelijks afwas En dit had ik dus nooit gemaakt zonder eerst de k&k-versie te proberen [ Bericht 11% gewijzigd door mascara-klodder op 07-09-2020 16:03:04 ] | |
Sicstus | dinsdag 8 september 2020 @ 14:49 |
Top-recensie! Wel vreemd dat er zo weinig ananas in zat, dat kost immers ook geen reet volgens mij. | |
Sicstus | dinsdag 8 september 2020 @ 15:15 |
De zomer is weer voorbij, en dit keer hebben we vakantie in eigen land moeten vieren! Met het coronavirus wat in allerlei minder ontwikkelde landen nog heftig gierde, was het eigenlijk niet verantwoord naar het buitenland te gaan. Ik heb wel getwijfeld over België, want dat ligt tenslotte naast de deur en ze praten er ook een soort Nederlands, dat taaltje is echt heel zacht. Ik stond dus in dubio, maar uiteindelijk nam ik toch maar geen enkel risico! Gelukkig brengt ons aller Lidl ons buurland gewoon bij ons thuis, met de Belgische week die ze momenteel hebben georganiseerd! Met vandaag op het menu: Boulettes, balletjes dus, in een rijke jus op basis van Luikse siroop, geflankeerd door een royale hoeveel aardappelpuree en groenten. Zo ziet het eruit als het uit de magnetron komt (4 minuten op 750 Watt, vergeet geen gaatjes te prikken): Excuus voor de belichting. Hier is een betere foto: Verleidelijk ziet het eruit, die balletjes in die zijdezachte glinsterende saus. En lekker ruiken dat het doet! De gehaktballetjes hebben tot mijn vreugde echt een smaak en een mooie textuur; dit is geen uit separatorvleesdrek geperste ellende, dit voelt en smaakt bijna als zelfgedraaide balletjes! Heel goed. De aardappelpuree is lekker, niet heel speciaal, maar gewoon wat je mag verwachten in een kant-en-klaar maaltijd. Wel gegarneerd met een stukje peterselie, wat het toch een wat sjiekere uitstraling geeft, kom daar maar eens om in calvinistisch Nederland. De groente bestaat uit doperwten en worteltjes, dat had u zelf al gezien natuurlijk, maar de worteltjes zijn wel apart gesneden, niet die typische minipeentjes die ze in Nederlandse kant en klaarmaaltijden hebben, of in conservenpotjes en blikjes. Ze hebben ook nog een goeie bite! De maaltijd wordt gecomplementeerd door een biertje van Belgische afkomst, een Cuvée des Trolls, trollenwijn dus. Kennelijk oorspronkelijk bestemd voor de Canadese markt, vreemd genoeg. Goed dat die listige inkopers van de Lidl hier de hand op hebben weten te leggen, want het is een prima biertje, 7% sterk! Kortom: dit was een plezierige maaltijd, ik geef deze een 8. De voedingswaarden doen me wel even schrikken: - 675 kcal; - 36 gram vet, waarvan 11,5 gram verzadigd; - 47,5 gram koolhydraten waarvan 24,5 gram suikers; - 36,5 gram eiwitten - 5,45 gram zout. Dit moet je dus niet elke dag eten. Morgen duiken we echt de Belgische volkskeuken in met een duo van pensen! | |
Ole | dinsdag 8 september 2020 @ 15:57 |
Toprecensie weer! Bedenk me net dat ik andijvie met gehaktballetjes in mijn Too good to go pakketje had. Ga ik straks eten! | |
Sicstus | dinsdag 8 september 2020 @ 16:56 |
Smakelijk eten! | |
Ole | dinsdag 8 september 2020 @ 17:14 |
2,6 in deze test https://www.bnnvara.nl/ka(...)are-andijviestamppot 4. Albert Heijn | ¤3,25 | Cijfer: 2,6 Opmerkingen: Veel gegaarde groenten, je proeft de aardappel bijna niet. Lijkt alsof er instant puree is gebruikt. Uiterlijk stamppot is oké, groot verschil met de smaak. Stamppot zou net zo goed spinazie kunnen zijn. Bal heeft prima geur, wel sponzig. Jus erg dik, lijkt wel gelei. | |
Sicstus | dinsdag 8 september 2020 @ 17:20 |
Oei, benieuwd wat jij er zelf van vond... | |
praadje | dinsdag 8 september 2020 @ 17:28 |
Leuke recensie Sicstus. En wat een leuke inleiding. Ziet er inderdaad uit als een prima maaltijd Groetjes uit Belgie . [ Bericht 0% gewijzigd door praadje op 08-09-2020 17:34:52 ] | |
FutureFairytale | dinsdag 8 september 2020 @ 17:33 |
Leuk geschreven Sisctus! Boulettes en boudins klinkt een stuk mooier dan ballen en pens Overigens is 675kcal heel netjes. Vind t helemaal niet veel. | |
FutureFairytale | dinsdag 8 september 2020 @ 17:34 |
2,6 uit 5 hoop ik? Succes, ben benieuwd. | |
Ole | dinsdag 8 september 2020 @ 17:40 |
Uit 10.. Niet te vreten inderdaad! Rare bijsmaak. En stamppot andijvie hoort natuurlijk met rauwe andijvie! Deze groene drab is nauwelijks herkenbaar als andijvie. Balletjes redelijk maar heel weinig jus. | |
FutureFairytale | dinsdag 8 september 2020 @ 17:41 |
Ik vind juist gekookte andijvie wel lekker (vers dan) maar dit klinkt naar. Hoop dat je nog wat anders lekkers hebt voor vanavond. | |
Ole | dinsdag 8 september 2020 @ 18:18 |
Zalm avocado maaltijdsalade | |
Circle.Of.Filth | dinsdag 8 september 2020 @ 18:18 |
Misschien bedoelde hij " - 5,45 gram zout. " Dat is nogal veel inho | |
Sicstus | dinsdag 8 september 2020 @ 20:02 |
Maar ook de suiker, en toch ook de hoeveelheid kcal. Normaal gesproken ga ik bij een k&k maaltijd nooit boven de 500 a 550 kcal. | |
FutureFairytale | dinsdag 8 september 2020 @ 20:25 |
ook van tgtg denk? Das best wat ja | |
#ANONIEM | dinsdag 8 september 2020 @ 21:15 |
En, is er leven op Pluto? [ Bericht 75% gewijzigd door #ANONIEM op 08-09-2020 21:18:17 ] | |
Scheepskok | dinsdag 8 september 2020 @ 21:47 |
Ga ik morgen halen bij de Lidl!! Ziet er goed uit. Goeie recensie. | |
Scheepskok | woensdag 9 september 2020 @ 09:19 |
Hi hi Voor 25 cent... Alleen zat ik naar die worst te kijken, zit daar echt pens in? | |
Sicstus | woensdag 9 september 2020 @ 14:42 |
25 cent Bof jij even! | |
#ANONIEM | woensdag 9 september 2020 @ 14:44 |
Nieuw beleid van Lidl voor producten die op hun THT-datum zitten om voedselverspilling tegen te gaan. Veel beter dan het 35% korting beleid van de AH. | |
anndb | woensdag 9 september 2020 @ 14:53 |
Nee, maar die donkere is wel een bloedworst. Witte pens = gewoon een kalfsworst met peterselie, en die zwarte pens een bloedworst. | |
Sicstus | woensdag 9 september 2020 @ 15:07 |
Oh ik ben dat tot op heden nog niet tegengekomen bij de Lidl...ik ga erop letten! En ja die 35% van AH slaat nergens op. Vroeger was het bij de AH tenminste nog 50%. | |
#ANONIEM | woensdag 9 september 2020 @ 15:08 |
Nou, die 25 cent schappen zijn vaak binnen een kwartier na opening van de deuren uitverkocht, dus ik zou het goed plannen. [ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 09-09-2020 15:09:00 ] | |
Scheepskok | woensdag 9 september 2020 @ 15:10 |
Gelijk om 8 uur gaan inderdaad. Zijn speciale bakken. Ligt van alles in. | |
Sicstus | woensdag 9 september 2020 @ 15:21 |
Hmm dat wordt het dan niet, om 8 uur lig ik nog in m'n nest. | |
Scheepskok | woensdag 9 september 2020 @ 17:53 |
Ik haal er nog wel eens wat vandaan. Dingen als soepgroenten, vleesbeleg en kant-en-klaar-maaltijden. Er liggen ook veel salades bij. De buiten-koeling-artikelen hebben een aparte bak. Dat zijn chips over datum bijvoorbeeld. En een aparte broodbak, maar die loopt echt storm. | |
Scheepskok | woensdag 9 september 2020 @ 21:34 |
Ik heb het nu ook gegeten. Mijn oordeel: Allereerst viel me de groente op. Die was gewoon stevig, al dente. Ben ik niet gewend van kant en klaar-voedsel. Ik vond dat een aangename verrassing. Je kon zelfs bijten in de doperwtjes. De balletjes hebben structuur, ook niet verwacht. Ze zitten halverwege de gehaktballetjes uit een Unox-blik en zelf gedraaide balletjes. Geen slechte score voor een kant en klaar-bakje. De aardappelpuree is ook stevig, geen smurrie, maar speelt een ondergeschikte rol door het missen van smaak. Jammer. De saus is niet mijn ding, maar dat is persoonlijk. Ik houd niet van een zoete toon in mijn eten. Ik had nog wat jus over en dat maakte gelijk de aardappelpuree een stuk beter. Groente: een negen Balletjes: een acht Aardappelpuree: een zes Saus: geen ordeel. Al met al een 8! | |
Sicstus | vrijdag 11 september 2020 @ 14:03 |
Topper! Ik had dus ook het 'duo van pensen' geprobeerd, en dat is wel even andere koek dan die balletjes met groenten! De aardappelpuree was hetzelfde, maar voor de rest leek het niet op wat ik als Hollander gewend ben! Appelmoes (of compote) in plaats van groenten? Witte worst en bloedworst in plaats van vlees of vis? Ik ben gewend aan hartigheid en groente bij een avondmaaltijd, maar dit is vooral zoet! Door de appelmoes natuurlijk, maar de bloedworst is ook zoet, haast chocoladeachtig, als een brownie. Uitermate vreemd! En ook de witte worst is niet echt worstachtig zoals wij dat kennen, het is helemaal niet vlees-achtig. Ik heb het opgegeten, maar daarna nog wel even een boterham met kaas genomen. Niet omdat de maaltijd vies was of niet vulde, maar gewoon om weer een vertrouwde, bekende smaak en textuur te proeven. Slecht is dit denk ik niet, maar het is niet mijn smaak. Bij de volgende Belgische week neem ik het balletjesgerecht nog wel een keer, maar deze laat ik liggen. Nog even de voedingswaarden erbij: 720 kcal; 39 gram vetten, waarvan 16 gram verzadigd; 61 gram koolhydraten, waarvan 13,5 gram suikers; 28 gram eiwitten; 3,8 gram zout. [ Bericht 6% gewijzigd door Sicstus op 11-09-2020 15:31:27 ] | |
mascara-klodder | vrijdag 11 september 2020 @ 14:50 |
Ik vind de worstenvariant er echt zeer onsmakelijk uitzien Ik neem trouwens ook weleens appelcompôte als groenten. Maar dan wel zelfgemaakt en dus zonder suiker. Dan is het wel lekker fris. Uit een pot ofzo hoef ik appelmoes of compôte sowieso niet. | |
Scheepskok | vrijdag 11 september 2020 @ 17:30 |
Ik heb het dus ook gegeten. De bloedworst heb ik overgeslagen, sorry. De aardappelpuree was inderdaad hetzelfde en het is gewoon niet mijn favoriet. Niet op smaak te krijgen, waarom, geen idee. Maar toch wel stevige puree. De witte worst, tja wat zal ik zeggen. Dat was enorm wennen. Het is niet de worst waar je doorheen "knapt", maar het is superzacht, doet me meer denken aan een mengsel van aardappel en vlees. Je kunt het bijna roeren. Dikke 4, voor de moeite. Dit is geen worst. | |
anndb | vrijdag 11 september 2020 @ 17:42 |
Goh sja wellicht ben ik al een stuk belg aan het worden, en het is inderdaad niet te vergelijken met een nederlandse braadworst maar ik vind beide worsten toch wel lekker. Weet niet uit deze maaltijd trouwens die heb ik nooit op, ik heb het over beide varianten van de slager gewoon. Zal wellicht door het kalfsvlees komen en fijne maling, maar ik vind dat heerlijk. Vind kalfsgehakt ook super, super lekkere soep balletjes. Heerlijk zacht. Niet van die taaie stuiterballen die ze in NL in de soep hebben. En sja bloedworst daar moet je van houden maar vind die belgische versie ook lekker. Vaak wel gecombineerd met zoet, maar dat doen ze in Nederland ook. Vind juist de nederlandse smerig (hard gebakken en met kruidnagel). Spaanse of argentijnse vind ik nog lekkerder. [ Bericht 25% gewijzigd door anndb op 11-09-2020 17:48:55 ] | |
Scheepskok | vrijdag 11 september 2020 @ 17:47 |
Dat zal best. Ik had iets van, wat krijgen we nou? Het leek een soort zachte meelhap. Mijn eerste reactie was: dit is niet goed meer, maar het rook toch goed. Ik had een knapperige worst verwacht, dit had iets weg van meatloaf. | |
anndb | vrijdag 11 september 2020 @ 17:50 |
Mja als ik je fotos zie, dan zie ik ook wel verschil hoor met wat ik hier koop. Volgens mij is deze traditioneel ook met peterselie (hier wel bij de slager) en dat zie ik er niet door en van de slager hier heeft ook meer textuur, maar het blijft een stuk zachtere worst dan de nederlandse braadworst. | |
Scheepskok | vrijdag 11 september 2020 @ 19:12 |
De foto's zijn niet van mij. | |
Sorella | vrijdag 11 september 2020 @ 19:52 |
Vroegah als mijn moeder bloedworst bakte (plakken) werd er een plak appel meegebakken en die werd dan op de bloedworst gelegd. De randjes van de worst waren dan wel knapperig maar de rest zelf sja zompig ? Niet mijn favoriete stukje vlees moet ik zeggen. | |
Scheepskok | vrijdag 11 september 2020 @ 20:03 |
Ik had het moeten weten. Doet me nog denken dat ik voor het eerst, jaaaaren geleden, met hoge voorwachtingen even maar Belgie reed om patat te kopen bij een frietkot (ik woonde in Zeeland). Wat een drama. Dat begon toen het meisje achter de balie vroeg: ajuin erbij? Wat is ajuin? Vroeg ik, ik weet dat echt niet. Ik kreeg een kwade blik terug en een bak patat dat letterlijk zwom in het vet. Oei wat een misser. Ik kom vaker in Belgie, maar gelukkig met betere ervaringen nu. | |
No239SquadronRAF | zaterdag 12 september 2020 @ 03:02 |
Voor goeie kant & klare koolrolletjes kun je beter zo'n pot kopen uit het polen-schap in de supermarkt die kennen hun kool [ Bericht 1% gewijzigd door No239SquadronRAF op 12-09-2020 23:17:39 ] | |
Sicstus | zaterdag 12 september 2020 @ 18:49 |
Ja, weet ik, maar geen enkele supermarkt hier in de omgeving heeft een Pools schap | |
Sicstus | zondag 8 november 2020 @ 10:53 |
Oei, alweer bijna 2 maanden niks gepost Een vluggertje doen dan maar! Mijn favoriete keuken is de Hollandse keuken, en in de kant-en-klaarwereld is deze gelukkig ook uitgebreid vertegenwoordigd. Maar helaas komen veel supermarkten niet verder dan de bekende stamppotten of andere conventionele combinaties (spinazie-aardappels-ei-slavink en dergelijke). Dus was ik geintrigeerd door deze maaltijd van de firma 'Mealmasters', verkrijgbaar bij het Dirkje: Een Hollandse saucijs met aardappelpuree en...witte bonen in tomatensaus! Deze combinatie heb ik niet eerder gezien. Normaal gesproken 3,89 ekkermannen, maar dankzij de 30% korting slechts 2,72. Ik heb deze maaltijd overigens op 4 november aangeschaft, terwijl de THT-datum op 6 november ligt. Ik weet niet of het slordigheid of beleid is, maar ik heb het al vaker gezien bij de Dirk: producten die al 1 of 2 dagen voor de datum afgeprijsd zijn. De werkman met de kleine beurs doet er dus goed aan bij de Dirk te winkelen! Zo ziet het eruit als het eenmaal bereidt is, met behulp van het magnetronnetje uiteraard. Het ruikt opvallend goed! De saucijs is lekker, geen vette zoutbom, en de aardappelpuree (wel goed doorroeren en eventueel mixen met de jus) is prima te doen, niet slap en waterig ofzo. De bonen zijn me iets te stevig, die hadden wel wat gaarder gemogen. Maar ik ben dan ook bonen uit pot/blik gewend, die zijn sowieso altijd erg gaar. Misschien horen bonen wel zo'n 'bite' te hebben, als je zelf droge bonen welt en kookt, ik weet het niet. De tomatensaus is een beetje flauw, maar liever iets te flauw dan te zoet/zuur! Al met al geen slechte maaltijd en ik kan me goed voorstellen dat ik hem nog weleens zou kopen, mits afgeprijsd, want 3,89 vind ik toch iets te duur. Eindcijfer: 7. | |
Spanky78 | zondag 8 november 2020 @ 11:06 |
Heerlijk topic, even goed volgen. Is al jaren geordender ik als student nog we eens zoiets kocht. Leuke recensies! | |
Yinny | zondag 8 november 2020 @ 21:50 |
Een beetje Engelse maaltijd, witte bonen in tomatensaus en worst.. | |
Welten | donderdag 12 november 2020 @ 09:01 |
tvp :-) | |
Sicstus | vrijdag 13 november 2020 @ 12:22 |
Nog even een vluggertje, ik wou hem destijds eigenlijk niet posten omdat de derde foto mislukt is wegens voortschrijdende dronkenschap. Dit is dus de kant en klare hotdog uit de koeling, die begin oktober tijdens de Amerikaanse week bij Lidl verkocht werd. Tis niet een erg fotogeniek product, maar dat is de aard van het beestje: goedkoop fastfood voor in de magnetron. Toch is hij niet helemaal slecht: in vergelijking met de bekende Flemmings magnetronhotdogs heeft deze wat meer substantie: zowel het broodje als het worstje zijn steviger. Die van Flemmings hebben veel meer weg van een paar hapjes lucht. In tegenstelling tot die van Flemmings zit de saus hier al op, dus doseren gaat niet. Ook zitten er wat uitjes tussen het broodje, wat niet bij die van Flemmings zit. Kortom, je mist er niets aan, maar als deze weer eens bij de Lidl liggen en ik ben toevallig dronken als ik daar rondloop, zal ik er misschien nog wel eens eentje kopen. | |
anndb | vrijdag 13 november 2020 @ 12:31 |
Kan je beter een pak van de ikea broodjes en hotdogs in de vriezer hebben. | |
Welten | vrijdag 13 november 2020 @ 13:25 |
Ik heb nog nooit dronken door de Lidl gelopen. Aanrader? | |
maily | vrijdag 13 november 2020 @ 13:39 |
| |
Sicstus | vrijdag 13 november 2020 @ 13:42 |
Sowieso is dronken door een supermarkt lopen geen goed idee, je geeft veels te veel uit | |
mascara-klodder | zondag 22 november 2020 @ 13:01 |
En vergeet de hotdogsaus niet van de IKEA | |
mascara-klodder | zondag 22 november 2020 @ 13:02 |
In de Hoven, rijtje van Acacia zit een Poolse supermarkt | |
anndb | zondag 22 november 2020 @ 13:50 |
Altijd in huis hier, ook die van de hema trouwens en broodje unox saus. | |
Sicstus | maandag 23 november 2020 @ 09:18 |
Ja dat weet ik maar ik durf nooit zo goed bij die etnische winkeltjes naar binnen | |
mascara-klodder | dinsdag 24 november 2020 @ 11:26 |
Huh?????? Waarom niet? | |
Sicstus | dinsdag 24 november 2020 @ 12:53 |
Ik voel me daar niet zo op mijn gemak als westerling | |
Sicstus | woensdag 25 november 2020 @ 11:08 |
Onlangs tijdens de Mexicaanse week bij Lidl deze burger geprobeerd: Tis een flinke jongen, 225 gram, helaas ben ik de verpakking kwijt dus ik kan niets zeggen over de ingredienten of de voedingswaarden Wat er precies Mexicaans aan is weet ik niet, voorzover ik weet is een hamburger ook niet typisch Mexicaans maar whatever. Er zit in ieder geval kaas, ketchup en ui op. De burger lijdt onder dezelfde mankementen als de meeste magnetronburgers/broodjes, namelijk dat het brood slap en zompig is geworden en het vlees een beetje rubberachtig. Al met al niet echt beter of slechter dan de bekende Rustler's of Flemmings broodjes. | |
Scheepskok | donderdag 26 november 2020 @ 15:28 |
Weer een prima review! | |
Ole | donderdag 26 november 2020 @ 15:35 |
Heb je een contactgrill of oven? Ik ben eigenwijs en doe ze daarin. net even lekkerder. Vooral het brood | |
LXIV | donderdag 26 november 2020 @ 21:45 |
Huiveringwekkend wat jij allemaal in je mond durft te nemen sictus! Ik haal wel eens van die kant-en-klare nasi van Master Chef, omdat die opbakken toch net wat lekkerder is dan van net zelf gekookte rijst. Maar dan doe ik er wel veel verse groente bij. Daar blijft het dan bij. Vol bewondering, nee, ontzag zelfs, volg ik jouw dappere avonturen rond de schappen van de discounters. Het heeft wel iets weg van “The Lord of the Rings”. | |
Ole | vrijdag 27 november 2020 @ 19:56 |
Heerlijk topic toch Tegenhanger voor de snobtopics | |
praadje | vrijdag 27 november 2020 @ 22:26 |
Helemaal mee eens. Ik zit ook altijd heerlijk te genieten van de reviews. | |
Sicstus | maandag 30 november 2020 @ 18:14 |
In deze tijd van het jaar is het koud en vroeg donker, en wat is er dan beter om je een beetje te verwarmen vanbinnen dan een heerlijke hartige Hollandse herfststamppot! Ik zag deze liggen bij de Dirk, de nieuwe (?) Hollandse herfststamppot met rundergoulash, van het merk 'Mealmasters'. Mealmasters heeft bij mij niet de allerbeste reputatie, De smaken zijn soms een beetje vreemd, of veel te flauw, en soms zit er veel teveel vocht in zodat de maaltijd een beetje papperig wordt. Zo ziet het eruit als het eenmaal uit de magnetron gekomen is: Helaas kan ik niets vertellen over de ingredienten, of de voedingswaarden, want op de achterkant vinden we deze weinig informatieve sticker: Ik wist dus niet eens hoelang de bak in de magnetron moest, dus heb ik op goed geluk 4 minuten op 720 Watt geprobeerd. Het rundvlees is, tja, rundvlees. Het had iets smaakvoller en iets malser gemogen, maar het is op zich prima te eten. Wat er in de stamppot zit kan ik door het blanco etiket helaas niet vertellen; ik herken stukjes wortel, en uiteraard zit er aardappel(puree) in, en verder meen ik prei of zoiets te proeven, maar verder kom ik niet. Dit blijft dus een mysterie. De maaltijd lijdt onder het eerdergenoemde probleem van andere Mealmastersproducten, namelijk dat ze te waterig zijn. Je moet echt zorgen dat je de stamppot en de goulash niet teveel mengt, want anders wordt het een soort babyvoer. Qua smaak is het allemaal redelijk, maar voor 3,89 krijg je niet bijster veel. Kortom, deze maaltijd scoort een 5,5 bij mij. Ik zal hem niet nog eens kopen, tenzij afgeprijsd, en er echt geen andere optie voorhanden is. | |
Ole | maandag 30 november 2020 @ 18:32 |
heb afgelopen jaar in keuken gewerkt, goulash, stoofvlees, beetje (vaak knorr hoor) kruiden, zo lang mogelijk stomen/ pruttelen Zou deze niet kopen inderdaad | |
Ole | maandag 30 november 2020 @ 18:35 |
begrijp me niet verkeerd hoor ga weer los 'culinair' als de portemonnee het weer toelaat . Maar geef dan voorkeur aan prijs/kwaliteit. Genoeg in het middensegment hier [/] beetjeofftopic 0 | |
praadje | maandag 30 november 2020 @ 18:51 |
beetjeofftopic 0 [/quote] Ik zou het zelf nooit kopen hoor, ik kook over het algemeen altijd vers. Maar ik geniet wel van de reviews. | |
mascara-klodder | dinsdag 1 december 2020 @ 00:08 |
Dat blanco etiket | |
Smallish | dinsdag 1 december 2020 @ 11:02 |
Deze lurker meldt even dat ze het een ontzettend leuk topic vindt en er iedere keer met plezier naar kijkt! Dus wat mij betreft: ga zo door! | |
Nielojram75 | dinsdag 1 december 2020 @ 20:16 |
#metoo !! | |
Sorella | dinsdag 1 december 2020 @ 22:54 |
Hear hear | |
Ole | dinsdag 1 december 2020 @ 23:35 |
kom maar door met de reviews | |
Yinny | woensdag 2 december 2020 @ 09:06 |
Sicstus! Leuke review! | |
Sicstus | donderdag 3 december 2020 @ 16:14 |
Dank voor alle lovende woorden Binnenkort: de grote haring-in-tomatensaus test! Ik eet dat spul regelmatig, dus ik wil een vergelijkend onderzoek gaan doen welke nou de lekkerste is! Momenteel ontbreekt alleen de John West haring nog, dus die moet ik nog even ergens op de kop tikken. Wie eet dit ook weleens? Ben benieuwd. | |
Smallish | donderdag 3 december 2020 @ 16:20 |
Nou, dit trekt mij eerlijk gezegd niet zo. Maar ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring. Wellicht toch eens proberen. | |
mascara-klodder | donderdag 3 december 2020 @ 16:21 |
Toevallig vorige week gegeten Een paar hapjes en toen was ik er wel weer klaar mee voor de komende jaren (vriend had 't op brood dus ik snoepte wat mee ) | |
praadje | donderdag 3 december 2020 @ 18:29 |
Hmm lekker op een zacht wit puntje | |
Sorella | donderdag 3 december 2020 @ 18:32 |
Ik wil het ook weleens op een wit broodje doen | |
Hydrogeny | donderdag 3 december 2020 @ 19:21 |
Met regelmaat! Wel Duitse afkomst: Fjord Krone Allemaal lekker! | |
Molo | donderdag 3 december 2020 @ 19:30 |
Ooit een blikje gehad wat lek raakte in mijn tas Onderweg tijdens lange wandeling.... Sindsdien niet meer gegeten Op zich wel lekker, zonder die lucht Briljant topic trouwens | |
Sicstus | zondag 20 december 2020 @ 13:21 |
Enkele maanden geleden tijdens de Franse weken bij de Liddel scoorde ik dit flesje: Nu had een jaar of twee geleden ook zo'n fles gekocht, en die beviel toen redelijk. Dat was een soort bouillabaisse, met stukken vis erin en zelfs een hele krab (die hol bleek te zijn). Helaas had ik daar, voor zover ik me kan herinneren, geen stukje over gemaakt. Dus dacht op herhaling te gaan en het nu goed te doen. Maar het is een heel ander soort soep! Kijk maar: Het is een soort vla-achtige substantie, alsof ze de vis en de schaaldieren gepureerd hebben met een plens water erbij. Wellicht dat hoog-culinairen een naam hebben voor dit soort soepen. Het smaakt niet heel slecht, maar dit is gewoon niet mijn ding. Ik begon door een stukje brood erin te dopen, daarna probeerde ik met een lepel de soep naar binnen te werken, maar dat schoot niet. Toen zette ik de kom maar aan mijn mond, maar het was het allemaal niet echt waard, het is allemaal hetzelfde mondgevoel en dezelfde smaak. Bovendien zit er 900 ml in zo'n fles. Nee, dat ging ik niet allemaal opdrinken. Tis wel goed zo! | |
Circle.Of.Filth | zondag 20 december 2020 @ 17:57 |
Het zou me niet verbazen als het allemaal uit dezelfde fabriek komt. | |
Scheepskok | zondag 20 december 2020 @ 18:01 |
Bleh! Wat ziet dat er onsmakelijk uit. | |
Karstman | maandag 21 december 2020 @ 09:08 |
Ik denk dat dit nou echt zoiets is dat je zelf nog moet aankleden. Zo'n bakje zeevruchten uit het koelschap erin en misschien wat peterselie en croutons. | |
Sicstus | woensdag 31 maart 2021 @ 20:36 |
Je boi Sicstus is inmiddels overstag en bestelt tegenwoordig zijn boodschapjes online bij het Jumbootje, en dat geeft hem de gelegenheid om eens wat maaltijden uit de 'luxe'diepvrieslijn 'Vers aan Tafel' te proberen! Want volgens mij zijn deze niet normaal in de Jumbo-winkels verkrijgbaar, ik heb ze in ieder geval nog nooit bij een Jumbo zien liggen. Nu ga ik niet graag over 1 nacht ijs aangaande mijn kant-en-klare maaltijdmeuk, en wetende dat ze nogal extreem kunnen varieren wat betreft het aantal calorieen, heb ik eerst een inventarisatie gemaakt van het aantal kcal per maaltijd. Het blijkt dat deze verse diepvriesmaaltijden varieren van 347 kcal (voor de Hollandse Hachée met Rode Kool en Gekookte Aardappelen) tot maar liefst 792 kcal (voor de Hete Bliksem met Braadworst en Jus). Normaal gesproken vind ik 600 kcal echt de max voor een avondmaaltijd, en nu ik probeer af te vallen heb ik de limiet op 500 kcal gezet. Tien van de 23 maaltijden voldoen hieraan, en mijn keuze voor deze week is gevallen op de 'Heek in Hollandaisesaus met Broccoli en Aardappelpuree' van 485 kcal. De instructies vertellen ons dat we het bakje (na inprikken) 10 tot 12 minuten bij 750 Watt in het magnetronnetje moeten plaatsen. Ik heb geen 750W maar wel 720, dus ik heb sowieso voor de 12 minuten gekozen. En inderdaad, dat werkt! Alles is 'piping hot' en gaar. En tot mijn lichte verbazing is het inderdaad allemaal dikke prima! De vis is lekker mals en zacht, de saus smaakvol en niet flauw of waterig, en de aardappelpuree is uitstekend; beter dan de koelverse aardappelpuree van de Jumbo, die ik ook niet verkeerd vindt! De broccoli is ook gaar, maar had een tikje zachter gemogen voor mij; ik ben een kind van de jaren 80, het tijdperk net voordat er een zekere vermoeidheid over het land neerdaalde aangaande het tot snot koken van groenten. De portie is ook groot genoeg (545 gram) en ik heb echt een verzadigd gevoel na het nuttigen van deze maaltijd. Al met al heb ik een erg gunstige indruk en deze maaltijd nodigt zeker uit tot meer probeersels met maaltijden uit deze serie! Even op een rijtje: - 545 gram voer (waarvan 158 gram groenten); - 485 kcal; - 2.78 gram zout. | |
mascara-klodder | woensdag 31 maart 2021 @ 21:00 |
Fijn verslag weer En wat moest je betalen voor de maaltijd? | |
Sicstus | woensdag 31 maart 2021 @ 21:02 |
Oja, dat ben ik vergeten: al deze maaltijden varieren qua kosten van 4,95 tot 5,75; deze was 5,25. | |
LXIV | woensdag 31 maart 2021 @ 21:28 |
De Heekfilet op het tweede plaatje lijkt enigzins op een penis, wat mijn eetlust wat zou temperen | |
mascara-klodder | woensdag 31 maart 2021 @ 21:37 |
Godver | |
Karstman | donderdag 1 april 2021 @ 09:06 |
Niet zo stoer doen, gewoon slikken met die witte saus. | |
Scheepskok | donderdag 1 april 2021 @ 09:28 |
Goed dat het gesmaakt heeft. Bij de aanblik van de vis en de saus heb ik zoiets van.... ok..... De brocolli ziet er goed uit! Lijkt er inderdaad niet op dat het uit elkaar valt. Ik hou zelf meer van broccoli met een bite. | |
Sicstus | donderdag 1 april 2021 @ 09:59 |
Tja...hoe had jij gedacht dat een stukje witvis met een witte saus eruit zouden moeten zien dan? | |
Scheepskok | donderdag 1 april 2021 @ 10:25 |
Nou, beetje minder saus. Vaak zijn dat de calorieleveranciers. | |
Sicstus | donderdag 1 april 2021 @ 10:37 |
Als kant-en-klaar en blikvoer connaisseur heb ik het altijd vreemd gevonden dat 1 van de belangrijkste maaltijdcomponenten zwaar ondervertegenwoordigd is in de schappen van de supermarkten hier te lande. We hebben volop keuze uit groenten, fruit en vis uit blik, maar wat ontbreekt is natuurlijk: vlees! Waarom zouden we in 2021 nog steeds primitief moeten klooien met rauw vlees en een pannetje met olie of boter om e.e.a. klaar te maken, als het veel efficienter in een fabriek kan? Gelukkig hebben de Aldi-goden deze lacune in onze vaderlandse voedselvoorziening onderkend, en zijn zij gekomen met varkenslapjes en runderlapjes in een handzaam, lang houdbaar blik! De vakmensen van de Hofstee 'De Drie Eiken' hebben ons voorzien van vier varkenslapjes in bruine saus, voor het luttele bedrag van 6,99, nog geen 1,75 per lapje kwaliteitsvlees dus. Niet gek! Het eerste wat we zien als we het blik openen is de saus, oftewel jus, en dat is niet zo vreemd natuurlijk. Na uitgieten in het pannetje komen de vleesjes tevoorschijn: mooie, dikke stukjes sappig varkensvlees. De lapjes zijn allemaal ongeveer even groot en zwaar, en er zijn zowaar wat grilllijntjes op waar te nemen! Dit is premium spul! Eenmaal opgediend valt het niet uit de toon in een degelijke Hollandse maaltijd. De lapjes zijn goed mals, je zou er heel eenvoudig pulled pork van kunnen maken, lekker op een broodje! De jus is helaas niet zo goed, het is een beetje flauw, snotterig en heeft een wat muf 'aroma'. Het is dus zaak zoveel mogelijk van de jus van het vlees af te schrapen of de wrijven (met een keukenpapiertje eventueel). Uiteindelijk een gedegen poging van de Aldi en zijn leveranciers om onze vleesvoorziening de 21e eeuw binnen te loodsen. De lapjes zijn best goed, maar de jus kan een stuk beter. Toch een 7! Tot mijn verdriet heb ik het blik al weggegooid en kan ik dus geen voedingswaarden geven | |
Yinny | maandag 26 april 2021 @ 22:19 |
Die lapjes zien er erg...eh....apart uit.... | |
Sicstus | vrijdag 7 mei 2021 @ 09:46 |
Enige tijd geleden was het Spaanse/Portugese (oftewel Iberische) week bij de Lidl. Mijn oog viel op een paar intrigerende blikjes met gevulde paprika: Er zijn drie varianten, ik heb ze alledrie aangeschaft. De varianten zijn: 'Bacalao', oftewel kabeljauw (en garnalen), 'Carne', oftewel vleesch, en 'Merluza y gambas', oftewel heek en garnalen. De garnalen worden dus bij deze laatste variant expliciet benoemd, maar de kabeljauwvariant heet simpelweg 'Bacalao' in plaats van 'Bacalao y gambas'. Raadselachtig. Nou, openmaken dan maar: Per blikje vinden we vier stukken gevulde paprika; bovenstaande foto heb ik genomen nadat ik er van elke variant al eentje had uitgehaald. De stukken paprika zijn mooi rood, de vulling is een oranje/beige mousse-achtige substantie: Wel opvallend is dat de vulling er nagenoeg hetzelfde uitziet; ik zou toch verwachten dat met name de 'Carne'-variant er wat anders zou uitzien; meer gehaktachtig. Maar dat is niet het geval. De smaaktest valt tegen: niet alleen zien ze er allemaal hetzelfde uit, ze smaken ook allemaal nagenoeg hetzelfde, heel flauw. In de verste verte is geen geen vis, garnalen of vleessmaak te bekennen. Storender is dat de eetsensatie bij elke hap verstoord wordt door rare harde stukjes; zijn dat ongare stukjes paprika, stukjes van het steeltje van de paprika die per ongeluk zijn achtergebleven, of stukjes bot/graat? Het doet me in ieder geval kokhalzen Nee, deze 'delicatessen' mogen de Spanjolen houden! Lekker in het schap laten liggen bij de volgende 'Iberische' week. | |
Karstman | vrijdag 7 mei 2021 @ 10:01 |
Gatver. Dank voor je opoffering zodat wij niet hoeven te lijden. | |
Ole | vrijdag 7 mei 2021 @ 16:41 |
dit ziet er wel heel goor uit zeg! Jij liever dan ik. Geen darmklachten gehad? | |
Yinny | vrijdag 7 mei 2021 @ 18:11 |
Held! Dat je dat probeerde | |
Houtenbeen | vrijdag 7 mei 2021 @ 19:51 |
| |
soapie | zaterdag 8 mei 2021 @ 11:03 |
Gadver, wat ziet dat er vies uit zeg.... Wel lef hebben om dat te proberen! | |
FutureFairytale | zaterdag 8 mei 2021 @ 11:48 |
Precies! Vraag me af wie zoiets pakt daar. Tof van je hoor. Nu in de 1001 dag week heb je paprika's en wijnbladeren met rijst. Doe die maar niet | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 12:00 |
Die wijnbladeren met rijst is niks mis mee. Eet ik regelmatig als lunch Dit ziet er niet echt smakelijk uit nee. Zou niet weten waarom je er maagklachten van zou krijgen maar ziet er gewoon uit als derrie, een creatieve vorm van verwerken van restvlees en restvis | |
FutureFairytale | zaterdag 8 mei 2021 @ 13:08 |
Ok had ooit eens zoiets van de Lidl geprobeerd maar denk dan een ander merk. Die wijnbladeren waren toen hartstikke droog en taai. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 8 mei 2021 @ 14:50 |
Kocht bij Amazing Oriental dit Was verrassend lekker! Eend ontdooien, in de oven en dan ff onder de grill. | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 14:53 |
Heb ik ook eens gehad bij een batch van de Turkse winkel hier. Is dan net pech hebben denk ik De witte reuzebonen in tomatensaus zijn hier ook altijd prima als lunch of bijgerecht (en standaard onderdeel in de kampeerstash als noodvoer ook ). | |
FutureFairytale | zaterdag 8 mei 2021 @ 17:13 |
Moet zeggen dat ik nog nooit witte bonen heb gegeten | |
Sicstus | zaterdag 8 mei 2021 @ 18:17 |
Ziet er goed uit...wat is Amazing Oriental? Een fysieke winkel(-keten)? of iets online? | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 18:30 |
Ook nooit van die grote witte bonen bij de Griek gekregen? | |
DIJK | zaterdag 8 mei 2021 @ 18:30 |
Fysieke winkelketen. Zijn grote Aziatische supermarkten. | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 18:30 |
Grote keten van Aziatische supermarkten | |
Mylene | zaterdag 8 mei 2021 @ 18:39 |
In de magnetron. Ik moet zeggen, diverse malen gekocht, maar soms is het veel meer mals dan de andere keren. Zo mals krijg ik het zelf niet als ik het normaal moet bereiden. Te koop bij o.a. Jumbo, Dirk, Hoogvliet en Deen. Er is ook een sukadelapje, hacheevlees (vind ik niets, kleine stukjes rundvlees), Boeuf Stroganoff en Goulash. | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 19:09 |
Waarom in de magnetron en niet in pan of oven opwarmen? Dat malse is vaak door de bereidingswijze, maar vooral ook door toevoegingen waardoor de structuur afbreekt --> mals wordt | |
nostra | zaterdag 8 mei 2021 @ 19:16 |
Heerlijke jaren '70 kleurstelling en vormgeving ook. | |
Mylene | zaterdag 8 mei 2021 @ 20:18 |
Wat voor toevoegingen? | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 20:30 |
Zuren vooraf of tijdens het garen toevoegen, eiwitsplitsende enzymen toevoegen etc | |
Mylene | zaterdag 8 mei 2021 @ 20:37 |
Nee, het hoeft niet perse in de magnetron lees ik nu. https://foodbyfour.nl/veel-gestelde-vragen | |
Molo | zaterdag 8 mei 2021 @ 20:38 |
Lijkt en zo uitdrogen door een magnetron, vandaar | |
Mylene | zaterdag 8 mei 2021 @ 20:44 |
Ontopic maar weer, kant en klaar meuk. Ik mis deze bij de Lidl, uit het assortiment zo lijkt het. Ze hadden ook met Carbonara, alleen die variant waren bij mijn Lidl filialen in de buurt vaak afgeprijsd met 35% korting. | |
FutureFairytale | zaterdag 8 mei 2021 @ 21:32 |
Nope nooit eigenlijk. In Griekenland zelf ook niet gegeten. Veel naar gekeken in de super. Niet gepakt nog maar lijkt me wel ok. | |
FutureFairytale | zaterdag 8 mei 2021 @ 21:33 |
Ja deze was idd lekker! | |
Ole | zaterdag 8 mei 2021 @ 21:42 |
Zonde gister vergeten te posten .. Had lekkere pasta van de Appie. Heb nu paella in de koelkast dus ga ik morgen posten! | |
Mrmime | maandag 17 mei 2021 @ 16:15 |
Ik kende dit topic helemaal niet. Net alles teruggelezen! Hulde aan alle recensenten, wat een mooi topic | |
Friday12 | maandag 17 mei 2021 @ 17:18 |
Liegenaar! | |
Sicstus | woensdag 28 juli 2021 @ 15:09 |
Street Food week bij de Lidl! Ik heb dit keer weer een burgertje gekozen, en zoals je al in dit en eerdere topics hebt kunnen lezen zijn deze nogal 'hit and miss', dus mijn verwachtingen waren gematigd. Deze keer zijn het de zgn. 'pizzaburgers' die prominent figureren in deze streetfood week, en wel in twee varianten: 'Salami' en 'Hawaii'. Zoals bij elk normaal persoon is de keuze voor mij dan eenvoudig: De kenners weten: broodjes in de magnetron, om die er goed uit te laten komen (d.w.z. niet slap en zompig), is een soort van heilige graal voor de voedingsingenieurs en designers. Het is de Lidl-wetenschappers eenmaal eerder gelukt (ook bij een Streetfood-item), maar dat succes hebben ze tot nu toe niet weten te herhalen. Nu is er echter een nieuwe ontwikkeling: volgens de instructies moeten we nu *twee* hoekjes van de verpakking openknippen, en dan op specifieke hoeken: diametraal tegenover elkaar. Is dit het ei van Columbus? Op het eerste gezicht ziet het er niet best uit, maar de aanraak -en openmaak test blijkt er significant minder waterdamp vrij te komen dan verwacht, en het broodje voelt zowaar 'normaal' aan; niet nat of zompig. Binnenin vinden we voornamelijk een zee aan gesmolten (analoog-) kaas en wat salami, en misschien wat stukjes paprika? En dan proeven. Hoewel het als 'burger' aan de man gebracht wordt, bevat dit geen vleesschijf die de boel nog wat structurele integriteit zou kunnen geven. Het is gewoon een zacht broodje met gesmolten kaas en wat stukjes salami. Eten met de hand, zoals een echte burger, is dus niet echt praktisch, daarvoor is de zaak te slap; het risico dat de boel desintegreert en op je kleding terechtkomt is gewoon te groot. Dus dan maar de boel in stukjes gesneden. En eerlijk is eerlijk: ik vind dit gewoon lekker Het broodje is niet zompig, maar gewoon lekker zacht, als een opgewarmd wit fabrieksbolletje, en dan gevuld met romige, zoutige kaas en precies genoeg salami. Feitelijk smaakt dit als een Dr. Oetker salami-pizza, maar dan in een wit zacht bolletje. Ik ben aan het lijnen dus ik was absoluut niet van plan dit hele ding op te eten, maar voor ik het wist had alles naar binnen gewerkt. En ben ik excuses aan het verzinnen om de komende dagen nog eens naar de Lidl te moeten. Kortom, dit is wel een winnaar, ik geef dit broodje een dikke 8. Voor de liefhebber nog de voedingswaarden: - 448 kcal; - 14.4 gram vet, waarvan: - 7.74 gram verzadigd; - 7.74 gram suiker; - 18.9 gram proteine; - 2.93 gram zout. Al met al valt dat toch nog mee. edit: die laatste foto' dat lijken toch net roomsoesjes, maar dan met gesmolten kaas i.p.v. room...mmmm [ Bericht 2% gewijzigd door Sicstus op 28-07-2021 15:17:55 ] | |
Mrmime | woensdag 28 juli 2021 @ 21:10 |
Jeeejj weer een toffe recensie! Durf je de Hawai ook aan? | |
Yinny | woensdag 28 juli 2021 @ 21:16 |
Leuke review weer! | |
Meridiaan | donderdag 29 juli 2021 @ 04:47 |
Jouw reviews zijn als een guilty pleasure om te lezen | |
praadje | donderdag 29 juli 2021 @ 09:47 |
Leuk, weer eens een review. | |
FutureFairytale | donderdag 29 juli 2021 @ 09:57 |
Toffe review Sicstus! Wat was de prijs? Ziet er prima uit. Lekker veel kaas. | |
Sicstus | donderdag 29 juli 2021 @ 10:01 |
Ik denk het niet Ik hou niet van hawaii-pizza, sowieso niet van warm fruit in/bij hartig eten... 1,99! Duurder dan Flemmings, goedkoper dan Rustlers (denk ik). Dank voor alle leuke reacties! | |
potjecreme | donderdag 29 juli 2021 @ 10:24 |
Ik scrolde van beneden naar boven. Het begon met mmm lekker roomsoesjes naar hè wat is dit???? Leuke review weer! | |
praadje | donderdag 29 juli 2021 @ 11:29 |
Alleen al voor die heerlijke gesmolten kaas zou ik hem kopen. | |
Karstman | donderdag 29 juli 2021 @ 16:49 |
Laat ik ook weer eens een kleine K&K review doen. Ik liep gisteren in de Appie langs het koelschap en mijn oog viel op deze verpakking Chinese tomatensoep Hier in huis houden ze niet heel erg van de klassieke chinees en al helemaal niet van Chinese tomatensoep maar ik stiekem wel. Het is een soort guilty pleasure dat zoetige smaakje met die MSG smaak erbij, vies lekker. En omdat dit potje slecht 2,80 kostte dacht ik wat the hell laten we dit morgen eens als lunch gebruiken. Volgens de verpakking moet het 4-5 minuten op 600W in de magnetron. Na 4,5 minuut vond ik het na doorroeren niet voldoende heet dus heb ik er 2 minuten aan toegevoegd en toen was het wel warm. In een kom gegoten dient de vermicelli uit het bolle bakje te worden toegevoegd, ik heb het even los geproefd en het is niet zozeer vermicelli maar iets wat het midden houdt tussen karton en kleine stukjes kroepoek. In de kom ziet het er dan zo uit: en na doorroeren zo: De structuur van de "vermicelli"verdwijnt een beetje in de soep maar tot het einde proef je toch nog wel iets van vulling erdoor. De soep is verder de goeie dikte die we kennen van de plaatselijke chinees en ook de vulling is in orde, wat groente, vooral bosui denk ik, en wat kip: Al met al was de smaak helemaal prima en kwam voor een magnetron ding verdacht dicht in de buurt van het origineel van de lokale chinees. Ik was dus eigenlijk blij verrast en het was een prima lunch. Het belangrijkste is dat mijn honger naar de Chinees Indische keuken weer even is gestild. Een welverdiende 8 voor dit product. | |
Sicstus | donderdag 29 juli 2021 @ 20:08 |
Ik was ook altijd al benieuwd naar die soepjes, fijn om te weten dat ze goed zijn! | |
Smallish | donderdag 29 juli 2021 @ 20:15 |
Leuk, nieuwe recensies! | |
LXIV | donderdag 29 juli 2021 @ 20:19 |
Voor mij zijn jouw posts een bijzondere vorm van poëzie. | |
LXIV | donderdag 29 juli 2021 @ 20:21 |
Hoewel ik gruwel van het eten zelf. | |
vipergts | donderdag 29 juli 2021 @ 21:41 |
En ik die rotte paprika's maar weggooien kennelijk moet ik ze inbliken en verkopen als Spaanse lekkernij ipv ze aan schapen te geven. | |
Sicstus | vrijdag 30 juli 2021 @ 08:59 |
Weer een uniek product van de Lidl, uit hun Belgische week: de klassieke Gentse waterzooi met kip! In een modern, handzaam pot van 800 ml, zodat je het rustig jarenlang in de kast kunt laten staan terwijl je de moed verzamelt om eraan te beginnen. Voor wie het gerecht niet kent is er natuurlijk een wikipedia-artikel, maar in het kort: het is een soort soep van kip, groenten, aardappelen en room. In de middeleeuwen werd het met vis uit de Gentse sloten en grachten gemaakt, maar daar loosde men hun afval en stront in dus dat was niet al te fris. Toen is men op kip overgegaan. In de pan ziet het best appetijtelijk uit, maar dat komt misschien door de belichting: Eenmaal in het schaaltje ziet het er wat grijzer van kleur uit op de foto's, dus dat is wat minder aantrekkelijk. We treffen stukjes aardappel en groenten aan, en redelijk grote stukjes kip: Ik heb maar de helft gebruikt, 400 ml dus, want dit spul is zo'n 100 kcal per 100 ml; de helft is dus genoeg voor een lunch bijvoorbeeld, als er een sneetje brood bij neem zoals ik heb gedaan. Niet authentiek wellicht, maar je moet wat. Qua smaak valt het niet tegen: een gewone kippensoepsmaak eigenlijk. Alleen het mondgevoel is verschillend; in Nederland zijn we gewend aan heldere kippensoep, dus deze variant met room voelt vreemd aan in de mond. Niet helemaal mijn ding, soepen (of andere gerechten) met room, en daarom is het voor mij een eenmalig probeersel, maar vies is het niet. Voedingswaarden kan ik helaas niet geven, want ik heb de pot al weggegooid. Eindoordeel: 6,5 | |
Karstman | vrijdag 30 juli 2021 @ 09:22 |
Op de pot zie ik 4 porties staan, dat zijn dan wel heel magere porties. | |
-Sigaartje | vrijdag 30 juli 2021 @ 09:25 |
Respect dat je dit eet. Ik moet er niet aan denken. | |
#ANONIEM | vrijdag 30 juli 2021 @ 09:29 |
Waterzooi. Prachtige (toepasselijke) naam. | |
hanskraaijjr | vrijdag 30 juli 2021 @ 15:55 |
Gisteren de kapsalon en kip piri piri van de streetfoodweken gehad. Het krokante jasje van de kip was flauw maar wel pittig. De kapsalon was een drama, slappe friet en weinig vlees. | |
coinchantal | vrijdag 30 juli 2021 @ 17:11 |
Toevallig vandaag ook dus de chinese tomatensoep op van padifoods. Zeker een aanrader met een broodje! 8/10 | |
Sicstus | vrijdag 30 juli 2021 @ 17:17 |
Onlangs bestelde ik wat potten van onvolprezen JIF pindakaas bij Kelly's Expat Shop, en besloot ik om wat Angelsaksische delicatessen mee te bestellen. Altijd interessant om te proberen! De Britten hebben een aantal soorten voedsel die bij ons nagenoeg onbekend zijn. Een voorbeeld zijn de zogenaamde 'pies' en 'puddings' of 'puds'. Het betreft hier een soort taartvormige deegwaren die gevuld zijn met voornamelijk vlees, soms aangevult met groenten of kaas. Veelvoorkomende vullingen zijn 'Steak & Kidney', 'Beef & Onion', 'Cheese & Onion'. Onze saucijzenbroodjes of Brabantse worstenbroodjes (en aanverwante producten als frikandelbroodjes e.d.) komen misschien nog het meest in de buurt. Ook bapao's zijn enigszins verwant. Enfin, het merk bij uitstek voor kant-en-klare pies en puds is 'Fray Bentos'. Ik had eigenlijk een pie gewild, de grotere en duurdere producten, maar die waren uitverkocht, dus ik kocht een 'pudding', een kleiner deeghapje, en dan in de smaak Steak & Kidney, rundvlees en niertjes dus. Kennelijk bestaat het bedrijf al sinds 1881, we hebben dus te maken met een producent van hoogwaardige kwaliteitsproducten, anders hou je het niet zo lang uit. Een aanwijzing dat we hier niet zomaar met een junkfoodproduct te maken hebben waarvoor uitsluitend separatorvlees is gebruikt, maar echt vlees, is dat er kennelijk nog stukjes bot in kunnen zitten. De ingredientenlijst is eveneens indicatief voor een ambachtelijk product: allemaal natuurlijke ingredienten die je ook in je eigen baksels zou gebruiken. Afijn, de instructies instrueren ons om het deksel eraf te trekken en het aldus geopende blik omgekeerd op een bord of schotel te plaatsen, en de hele boel 90 seconden in de magnetron te verwarmen. Het idee is dat je daarna het blik simpelweg kunt oppakken en dat de 'pudding' dan op het bord achterblijft, ongeveer volgens hetzelfde principe als de bekende Mona-puddinkjes. Echter, de praktijk is weerbarstig: De inhoud van de pudding ligt inderdaad op het bord, maar het omhullende stuk deegwaar blijft achter in het blik, en zal handmatig daaruit verwijderd moeten worden. Dit is ook het moment waarop we ons realiseren het schoteltje dat we gebruikt hebben dreigt over te lopen door de jus; we're gonna need a bigger boat. Het omhulsel plaatsen we vervolgens terug op het bergje vleesachtige spul, en dan hebben we hoe het er ongeveer uit zou moeten zien. Je kunt je voorstellen dat dit niet eenvoudig te eten is; een qua consistentie wat rubberachtig stukje deeg, dat los op een bergje vleesproduct met de consistentie van kattevoer ligt. Na het nemen van de laatste foto heb ik het deeg dus maar wat opzij geschoven en het vlees apart geproefd. Hiermee is niet echt iets mis, het smaakt naar het, altijd wat armzalige, 'stoofvlees' wat je bij kant-en-klare magnetronhutspot krijgt. Het deegwaar is heel apart, een kruising tussen natte ontbijtkoek en rauw deeg, ongeveer. Zoetig en een beetje kauwgomachtig. Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets in mijn mond gehad en ik weet ook niet wat ik ervan moet vinden. Ik heb er een paar hapjes van gegeten en dat was niet vies of onplezierig, maar ik had niet de behoefte om het helemaal te verorberen, wat voor mij een zeldzaamheid is. Al met al een bijzondere kennismaking met een typisch Brits product. Ik geef het een 5 als eindcijfer: allemaal niet echt vies, maar het vlees is wat armetierig en niet bijzonder, en het deegachtige omhulsel is gewoon een beetje raar; misschien een 'acquired taste'. Als het structureel wat beter in elkaar had gezeten was het misschien een krappe voldoende geworden. | |
Ole | vrijdag 30 juli 2021 @ 17:27 |
deze straks Dit mag geen carbonara heten van een 'echte ' Italiaan maar lijkt me best lekker. Zat in mijn too good to go pakket | |
Sicstus | vrijdag 30 juli 2021 @ 18:30 |
Ben benieuwd Wel iets om niet elke dag te eten he...653 kcal en maar 130 gram groente | |
Ole | vrijdag 30 juli 2021 @ 18:57 |
ja maar ik heb klein maagje, dus eet sowieso niet in één keer op! | |
Sicstus | zaterdag 31 juli 2021 @ 09:02 |
Maar hoe was het nou? | |
praadje | zondag 1 augustus 2021 @ 14:09 |
Ziet er goed uit. Ja ik ben ook nieuwsgierig @Ole | |
Klonterpot | zondag 1 augustus 2021 @ 14:17 |
Heeft inderdaad niets met echte carbonara te maken, maar is wel érg lekker! | |
Ole | zondag 1 augustus 2021 @ 16:05 |
Hij was zeker lekker! | |
potjecreme | zondag 1 augustus 2021 @ 16:11 |
LOL met smacht wachtten we op een review. Krijgen we 1 zin bestaande uit 4 woorden. | |
Ole | zondag 1 augustus 2021 @ 16:19 |
Tja, heb hem opgegeten na een avondje in de kroeg, dus dan is alles lekker Heb dan ook geen foto's, maar toch even een review: Fijne van de stoommaaltijden is dat ze vers zijn. misschien zag mijn maaltijd er nog wel beter uit dan op het plaatje. Bereiden super makkelijk, 5 minuten in de magnetron. Ingredienten allemaal aanwezig en herkenbaar. Verder was de saus prima en ik heb hem bijna in één keer opgegeten. Normaal kost hij 4,99. Deze zat in een too good to go pakket voor 3,99 Hele pakket was ruim 15 euro waard, dus absoluut een goede deal. cijfer: 8 | |
-Sigaartje | zondag 1 augustus 2021 @ 16:33 |
Waarschijnlijk wordt het in het land van herkomst erg gewaardeerd. Ik kan me voorstellen dat eters uit andere landen een gelijksoortig oordeel zullen geven over onze Unox hamburgers die je uit het schap haalt in de supermarkt. | |
-Sigaartje | zondag 1 augustus 2021 @ 16:35 |
Ik zou bijna denken, laat het bovenste grijze spul weg en prop het vlees in een broodje. beetje ijsbergsla erbij. De jus ziet er niet slecht uit. | |
FutureFairytale | zondag 1 augustus 2021 @ 21:20 |
Paar jaar geleden had ik deze maar vond em helaas flauw, zelfs met veel extra peper en parmezaan erdoor. | |
Weltschmerz | maandag 2 augustus 2021 @ 14:54 |
Over stoommaaltijden gesproken, ik ben inmiddels fan de AH Aziatische kip in zwarte bonensaus. Die is nieuw, ik was altijd al wel fan van de Kip Rozemarijn maar ik denk dat dit mijn nieuwe favoriet is. Er zitten geen zwarte bonen in, het is echt een soort jus van zwarte bonen voor de noedels met een markante smaak. Dat combineert allemaal uitstekend met de kip, de peulen, paksoy en de champignons, tauge geeft altijd iets extra's maar het mooie is 'het pepertje' om maar zo'n afschuwelijk tv-kok verkleinwoord te gebruiken. Het is niet heel pittig maar er brandt iets op de achtergrond en achterin de mond, niet op de tong. Mijn complimenten, echt knap gemaakt dat zoiets in 6.5 mnuut klaar is. | |
Sicstus | maandag 2 augustus 2021 @ 15:16 |
Thnx voor de tip! Ik wist niet dat AH nog vernieuwingen doorvoerde in hun stoommaaltijen, het is al jaren hetzelfde volgens mij, dus waren ze een beetje van mijn radar verdwenen. Maar ik ga deze dan zeker proberen | |
Weltschmerz | maandag 2 augustus 2021 @ 15:22 |
Er zat een paar weken geleden een sticker 'nieuw' op, ik heb er inmiddels als 3 op. Een tijd terug kwamen ze met de 'stoomsoepen' in dezelfde verpakking maar ik hou niet zo van soep als avondmaaltijd. Ze hebben de budget Nasi met kipsate helemaal verneukt onder het mom van 'nieuwe verpakking' dus ik moest ook wat anders, dat was jammer want die was op zijn eigen onpretentieuze manier heel erg lekker met een versgebakken ei en goede sambal. | |
Knipoogje | donderdag 5 augustus 2021 @ 17:26 |
Haha, grappig topic! Ik wil eigenlijk deze niet zelf reviewen, want ik vind hem prijs/kwaliteit-technisch helemaal geweldig De curry lucht is sterk aanwezig en voor de prijs krijg je verrassend veel garnalen. Alleen de maiskolfjes vind ik niet bij het gerecht passen qua smaak. Misschien dat iemand de proef op de som durft te nemen voor dit diepvriesgerecht van de Aldi voor ¤3.79 en er een review over kan plaatsen? | |
mascara-klodder | donderdag 5 augustus 2021 @ 17:33 |
Heb je het nu wel of niet gegeten? | |
praadje | donderdag 5 augustus 2021 @ 19:26 |
Ik blijf gruwelen iedere keer dat ik hier voorbij scroll | |
TargaFlorio | donderdag 5 augustus 2021 @ 19:36 |
Ja en ga vervolgens nogmaals over m'n nek als ik onderstaande lees:
| |
praadje | donderdag 5 augustus 2021 @ 19:40 |
Hou op met me haha, vreselijk. | |
praadje | donderdag 5 augustus 2021 @ 19:41 |
Alle respect voor jou hoor @Sicstus . Ik had me er echt niet aan gewaagd | |
Knipoogje | donderdag 5 augustus 2021 @ 23:18 |
Ja, zoals ik zei vond ik hem erg lekker (bovengemiddeld goed voor diepvriesthuismaaltijd-kwaliteit zeg maar). Ik ben benieuwd wat anderen er van vinden. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 6 augustus 2021 @ 17:15 |
Interessant topic! Ik ga het niet na doen, maar ik vermaak mij kostelijk met de reviews hier | |
Eightyone | vrijdag 6 augustus 2021 @ 17:17 |
Idem. Het ziet eruit als een combinatie van (inderdaad) kattenvoer en drilpudding. | |
Weltschmerz | zondag 8 augustus 2021 @ 13:55 |
Ik eet ook weleens zo'n zak 'Spaanse schotel' van de Aldi, een soort paella uit het vriesvak. Dan krijg je dus 750 gram voor minder dan 3 euro, en dan hebben ze de halve Middellandse Zee voor je leeggevist. Mosselen, inktvis, garnalen, koolvis en dan ook chorizo en flink wat kip. .Dat kan toch helemaal niet als je ziet wat een bakje zeevruchten kost? | |
Ole | zondag 8 augustus 2021 @ 14:35 |
heerlijk anti CUL snobs! En de reviews zijn geweldig! | |
Knipoogje | zondag 8 augustus 2021 @ 20:47 |
Die neem ik ook wel eens, maar als je de mosselen proeft, dan snap ik wel dat het minder dan 3¤ kost. Die chorizo is ook meer zout dan vlees. Maar het geheel is uiteraard prima te doen verder voor die prijs. | |
Sicstus | maandag 9 augustus 2021 @ 13:19 |
Een winkel waar ik eigenlijk zelden of nooit kom, maar die bij hele volksstammen immens populair schijnt te zijn, is de Action. Merkwaardig genoeg verkopen zij ook voedselproducten, en zo kwam het dat mijn oog viel op dit charmante zakje Spaghetti Bolognese: 'Cucina San Marco', dat klinkt niet verkeerd! De instructies zijn simpel: van boven openscheuren (de fabrikant heeft alvast een inkeping gemaakt om je op weg te helpen) en dan twee minuten op ongeveer 750 Watt in de magnetron, rechtopstaand. Een sneak peek vooraf: En als het eenmaal opgewarmd is laten we het uit het zakje in ons schaaltje glijden: Een beetje losschudden met de vork, en het ziet er ineens zowaar eetbaar uit: Ik moet zeggen dat ik door de geur tijdens het opwarmen al niet heel enthousiast werd aangezien het een beetje zurig rook. En inderdaad, ook bij het eten proef je dat; de tomatensaus is gewoon te zurig, maar wel minder dan ik gevreesd had. Ook vreesde ik dat de pasta veel te gaar zou zijn, een veel gemaakte fout door amateurkoks en fabrikanten van kant-en-klaarspul, maar tot mijn verrassing is dit toch tamelijk 'al dente'; het eet lekker weg zonder van ellende uit elkaar te vallen. Als het dat nare zuurtje niet had, zou dit echt prima te doen zijn. Misschien de volgende keer wat geraspte kaas eroverheen, wellicht dat dat voor wat meer balans zorgt. Verder moet je je er niet teveel van voorstellen, dit gerechtje bestaat letterlijk alleen uit spaghetti (70%) en tomatensaus (30%). En een flintertje basilicum. Maar voor de prijs (1 euro 15) kun je ook niet meer verwachten. | |
Karzai | maandag 9 augustus 2021 @ 14:46 |
Mooie review weer, gewoon weg spoelen met twee halve liters Hollandia export pils | |
sirdanilot | dinsdag 10 augustus 2021 @ 16:48 |
Ik moest kokhalzen bij de foto's ! Lijkt op de spaghetti hoops die heel populair zijn hier in ierland. | |
Myraela | dinsdag 10 augustus 2021 @ 16:53 |
Die had ik toevallig laatst eens geprobeerd. Maar jeetje, dat spul is vooral echt belachelijk zoet. | |
Weltschmerz | woensdag 11 augustus 2021 @ 19:25 |
Daar heb je wel gelijk in, maar dat heb ik eigenlijk altijd bij verwerkte mosselen. Ik snap het punt van mosselen niet anders dan meteen als ze net aan gaar zijn opscheppen. | |
Sicstus | zaterdag 14 augustus 2021 @ 11:30 |
Even een korte, die best wel oke was: de AH 'verse maaltijd' Pappardelle puttanesca met vis. De originele prijs is 7 euro en dat is wat meer dan ik voor een kant-en-klare maaltijd wil uitgeven, maar met 35% korting komt het op 4.55 uit en voor dat bedrag wil ik het wel proberen. Na vijf minuten op 900 Watt ziet het er zo uit: Ziet er toch goed uit? Kleurig en vers enzo. Het ruikt ook prima! De volgende foto is bedoeld als wat meer een close-up van het eten, maar is in een andere kamer genomen met minder licht, dus die kwam niet helemaal uit de verf. Het smaakt ook prima, de tomaten-olijvensaus overheerst maar dat is niet erg, het smaakt goed, anders dan de tomatensaus in mijn vorige review. Volgens de ingredientenlijst zit er ook rode chilipeper in, maar daar is (door mij althans) weinig van te merken. De pappardelle heeft nog een bite. Het enige wat tegenvalt zijn de stukjes vis (kabeljauw en zalm), die zijn wat aan de droge kant. Al met al een heel aardige maaltijd voor 4.55, maar voor 7 euro zou ik hem niet kopen. Wat calorieen betreft zit je hier ook wel goed mee, 116 kcal per 100 gram. Helaas vermelden ze niet hoeveel de maaltijd in totaal weegt; bij inhoud staat, heel nuchter: '1 stuk' 450 gram lijkt me een goede schatting. Je komt dan op 522 kcal voor de gehele maaltijd, alsmede 1.26 gram zout, ook alleszins redelijk voor een k&k-maaltijd. | |
-Sigaartje | zaterdag 14 augustus 2021 @ 12:26 |
Goeie review! Zie ik daar ook een verdwaald garnaaltje? | |
-Sigaartje | zaterdag 14 augustus 2021 @ 12:31 |
Ik vraag me altijd af welke mensen zich hieraan wagen, want niets is gemakkelijker te maken dan spaghetti. Daar hoef je geen kok voor te zijn. Je kookt spaghetti, flikkert er wat doorheen, even met een schudbus Italiaanse kruiden er over heen en het is altijd lekker. 10 minuten werk. Ik maak het vaak als ik geen zin heb in koken. | |
Deisyy | zaterdag 14 augustus 2021 @ 12:43 |
Dit topic wint wel als er een prijs was voor meest wanstaltige etensfoto's Maar de reviews Geweldig topic in ieder geval | |
Eightyone | zaterdag 14 augustus 2021 @ 12:49 |
Die hoop blubber die een Engels vleesgerechtje voor moest stellen, idd. | |
Sicstus | zaterdag 14 augustus 2021 @ 12:58 |
Klopt! Om precies te zijn bevat het gerecht 8.7% kabeljauw, 4.7% garnalen en 4% zalm. | |
Sicstus | zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:31 |
Ik heb ook de Action zak met rijst geprobeerd, maar dat was lang niet zo 'interessant' als de spaghettivariant; het is namelijk gewoon gekookte, opgewarmde rijst. Met wat flintertjes groenten. Om precies te zijn 84% rijst (=210 gram) en 14% groenten (=35 gram). Ik twijfel er echter aan of die 35 gram ook echt gehaald wordt. In de tweede foto zie je, als je goed kijkt, rechtsboven een maiskorrel, en links een flintertje rode paprika ofzo. Maar het is echt heel schaars. Bonusfoto: ik heb ook een paar slavinken gebraden voor mijn moeder. | |
-Sigaartje | zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:51 |
Wat grappig, dat verschil tussen de foto op de verpakking en het gerecht in het echt. Mooie slavinkjes trouwens. | |
Sicstus | zaterdag 14 augustus 2021 @ 20:39 |
Thanks! | |
praadje | zondag 15 augustus 2021 @ 19:33 |
Wat lief Zien er goed uit al is het niet mijn favoriete stukje vlees. | |
Mrmime | zondag 15 augustus 2021 @ 19:36 |
Fijne reviews weer Sicstus | |
-Sigaartje | zondag 15 augustus 2021 @ 20:05 |
In ieder geval inspireert het wel zelf te koken. Ik zie soms foto’s voorbijkomen dan heb ik al gegeten en gedronken. Sommige kant en klaar zijn wel goed hoor zoals de AH bami, maar een sateetje erbij is wel lekker (ook kant en klaar). Misschien moet ik daar eens foto’s van schieten. | |
111210 | vrijdag 20 augustus 2021 @ 01:29 |
Waneer komt deze nou? | |
Sicstus | vrijdag 20 augustus 2021 @ 10:36 |
Oeps! Terechte opmerking! Die was ik helemaal vergeten. Maar uiteraard ga ik mijn belofte inlossen! | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 12:32 |
Ik heb deze suggestie vanochtend gevolgd, want...ik had TWEE van deze puddingkjes gekocht! Weliswaar in een andere variant ('Just Steak', de eerste was 'Steak & Kidney'), maar hij moet toch een keer op. Koud opengemaakt ziet het deegwaar er weer even onsma...apart uit: Het lijkt wel of er minder vulling in zit dan in de vorige, vergelijk maar eens met de foto's een paar pagina's terug. Wellicht omdat 'kidney' een stuk goedkoper is dan steak, en ze er daarom bij de 'Just Steak' variant minder vlees in (kunnen) doen zonder de prijs te moeten verhogen. Afijn, zo ziet het eruit op een broodje (een tijgerbolletje van de Jumbo): Het was geen succes. Het lijkt inderdaad alsof er minder vlees is gebruikt, de rest is een soort slijmerige gelei-achtige substantie. Het smaakt ook niet ergens naar. Ik heb het bij 1 hap gehouden toen maar een normaal ontbijtje gemaakt. Wel zonde van het broodje. | |
Whiskers2009 | zaterdag 21 augustus 2021 @ 13:12 |
Ziet er ook echt onsmakelijk uit.. | |
soapie | zaterdag 21 augustus 2021 @ 14:26 |
Brrr, ziet eruit als kattenvoer! | |
fathank | zaterdag 21 augustus 2021 @ 14:32 |
Dat durven ze in Afrika nog niet in een voedselhulppakket te stoppen | |
praadje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:32 |
Niet heel smakelijk op zijn zachts gezegd maar wel zo ontzettend tof dat je dit doet Dit is een van mijn favoriete topics. | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:38 |
Thanks Sowieso geen goed idee om dit als ontbijt te proberen. En daarna ging het verder bergafwaarts, want ik dacht: ik schraap die rommel van het broodje af, en dan eet ik dat verder op met wat hummus. Na een hap daarvan ging ik voor een tweede keer over mijn nek, want die hummus bleek bedorven te zijn. Toen heb ik mijn mond maar gespoeld met een blikje cola zero en ben weer voor een paar uur terug naar bed gegaan. | |
praadje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:40 |
Dan had je geen goed begin van de dag. Kan me voorstellen dat je dan terug je bed induikt haha. | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:46 |
Mijn volgende review staat ook alweer in de steigers! En wie raadt wat het is, wint...mijn bewondering! Het gaat om een product wat al tientallen jaren algemeen in de koelschappen van vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar is, maar al die tijd in slechts 3 of 4 'klassieke' smaakvarianten. Maar nu zag ik ineens twee nieuwe smaken: 'Kroket' en 'Frikandel', ik geloofde mijn ogen niet. Wie kan raden om welk product het gaat? | |
Mortaxx | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:47 |
Bapao frikandel speciaal | |
praadje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:53 |
Vla | |
potjecreme | zaterdag 21 augustus 2021 @ 16:58 |
Frikandel vla???? | |
potjecreme | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:00 |
'Slaatje' of te wel een huzarensalade. | |
praadje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:02 |
| |
-Sigaartje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:03 |
Wauw, leuk! | |
-Sigaartje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:03 |
Altijd lekker. | |
Bzzzzt | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:04 |
Ik gok iets van lupack | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:04 |
Godver, ik had niet gedacht dat het zo snel geraden zou worden Hulde voor potjecreme! | |
praadje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:05 |
Wow, @potjecreme wat goed van jou zeg | |
-Sigaartje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:12 |
Tegenwoordig stoppen ze overal frikandel in. Ze moeten die rommel toch ergens kwijt. | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:14 |
Haten op frikandel | |
Mylene | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:15 |
Ook kroket slaatje gezien bij de Jumbo. | |
Whiskers2009 | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:20 |
Ik gok dat ze ze zelf ook al gespot heeft of erover gelezen heeft | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:21 |
Wat is 'af hespot' ? | |
Whiskers2009 | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:21 |
Is al lang aangepast | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:21 |
Bijdehandje | |
Whiskers2009 | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:22 |
Zijn van Westland, dus die zullen inderdaad wel in meer supermarkten te vinden zijn | |
-Sigaartje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:23 |
Frikandel speciaal is zo het enige gerecht waar ik op kan komen dat een beetje te kanen is. | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:23 |
Ja maar ze vallen niet zo op, het is er in een soort dot-matrix font op geprint, en natuurlijk heel klein op het prijsbordje, dus ik dacht dat er niet veel mensen zouden zijn die het zouden opmerken. | |
Whiskers2009 | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:30 |
Snap ik Ik had ze ook nog niet gespot. Maar als je toevallig op zoek bent naar bijv. zo'n bakje maar dan met rundvleessalade oid zou je ze makkelijk kunnen spotten. | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:36 |
Dat gevoel he, dat opgewonden, uitgelaten gevoel dat je hebt als je denkt dat je iets ontdekt hebt wat nog niemand anders heeft ontdekt, en er dan achter komen dat je gewoon 'late to the party' bent...dat voel ik nu. En het doet pijn. Heel veel pijn. | |
Whiskers2009 | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:39 |
Sorry | |
potjecreme | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:39 |
Heeft niks met jou te maken. Is gewoon een zure snee die mij mijn 'winst' niet gunt. Dat zij jou daarbij pijn doet, kan haar niks schelen | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:48 |
Schandelijk | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:48 |
Oh een kusje | |
potjecreme | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:49 |
NEE | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:55 |
| |
-Sigaartje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 18:01 |
Zal ik de kant-en-klaar chips er al vast bijpakken? | |
Sicstus | zaterdag 21 augustus 2021 @ 18:03 |
Zalig | |
Mortaxx | zaterdag 21 augustus 2021 @ 18:13 |
Ik heb nu trek in frikandel | |
praadje | zaterdag 21 augustus 2021 @ 18:39 |
Ik eet iedere avond twee mini-frikandelletjes uit de oven. Oke, soms 3. | |
Karstman | maandag 23 augustus 2021 @ 09:29 |
Ik had gehoopt dat ik de eerste zou zijn die het zou raden. Ik heb ze beide al op, ben benieuwd naar wat je er van vindt en zal daarna reageren, wil je niet beïnvloeden. | |
Karstman | maandag 23 augustus 2021 @ 09:30 |
Wauw, je zet elke avond de oven aan voor minifrikandellen? | |
Salina | maandag 23 augustus 2021 @ 10:37 |
Kroket slaatje? | |
potjecreme | maandag 23 augustus 2021 @ 10:49 |
Slaatje met paneermeel eroverheen gestrooid | |
praadje | maandag 23 augustus 2021 @ 11:01 |
| |
Sicstus | maandag 23 augustus 2021 @ 15:15 |
trouwen? [ Bericht 0% gewijzigd door Sicstus op 23-08-2021 15:23:48 ] | |
praadje | maandag 23 augustus 2021 @ 16:09 |
| |
Sicstus | dinsdag 24 augustus 2021 @ 11:44 |
Tijd voor de frikandel/kroketslaatjestest! Hier gaat het dus om: Wat opvalt is dat de kroketvariant inderdaad lijkt op de ragout waar een kroket doorgaans mee gevuld is. De frikandelvariant is vooral geel en doet qua uiterlijk in niets denken aan iets wat ik met een frikandel associeer. Een paar close-ups: Ik heb een snee speltbrood geroosterd en in stukjes gesneden, dat zal ik gebruiken om de slaatjes mee te consumeren. Eerst de kroket. Deze is okee en lijkt inderdaad wat op de ragout in een kroket. Het komt in de buurt. Ik vind echter dat de korst van een kroket een essentieel onderdeel is van de kroketbeleving, en dat mis ik wel Het frikandelslaatje verbijsterd mij; deze doet op geen enkele manier denken aan de smaak van een frikandel, speciaal of niet. Ik proef voornamelijk kerrie. Dat is wat dit is, een standaardslaatje met kerriesmaak. Zouden ze een fout hebben gemaakt in de fabriek? Ik begrijp absoluut niet waarom ze dit een 'frikandel'-slaatje genoemd hebben. De bedenker hiervan heeft waarschijnlijk nog nooit in zijn/haar leven een frikandel genuttigd. Kortom, beiden zijn niet vies, maar hebben zo hun gebreken. Bij de kroketvariant mis ik toch wel erg de krokante korst, ik heb het gevoel alsof ik gewoon de kale ragout op een stukje brood aan het eten ben. Het gebrek van het frikandelslaatje is dat het op geen enkele wijze iets te maken heeft met een frikandel, terwijl dat toch wel essentieel is als je je product als 'frikandelslaatje' in de markt zet. edit: er zit op deze slaatjes standaard altijd mayonaise, wat op zich wel bij een frikandel past, maar natuurlijk op geen enkele wijze in de buurt van een kroket zou mogen komen. | |
FutureFairytale | dinsdag 24 augustus 2021 @ 13:54 |
Thanks! Frikandel speciaal bestaat uit vlees, curry (kerrie), mayo en uitjes en geloof wel dat dat er allemaal in zit alleen waarschijnlijk overheerst de aardappel te veel. Kroketslaatje klinkt eigenlijk best ok Ik hou wel van een broodje ragout | |
Molo | dinsdag 24 augustus 2021 @ 14:46 |
Kerrie in een frikandel?? Wat een wazige producten trouwens man. Een kroket zonder korst is als seks met je hand. Dat is het toch net niet allemaal Wel toffe reviews, dank | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 16:23 |
In de speciaal saus | |
Molo | dinsdag 24 augustus 2021 @ 16:26 |
Currysaus bevat geen kerrie naar mijn weten Tevens: currysaus Sorry @Vanyel | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 16:27 |
Bevat wel kerrie | |
Friday12 | dinsdag 24 augustus 2021 @ 16:29 |
Een minimale hoeveelheid ja | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 16:43 |
Ja alleen iemand snapte niet wat de kerrie in het slaatje frikandel speciaal deed | |
Friday12 | dinsdag 24 augustus 2021 @ 16:58 |
Als het alleen naar kerrie smaakt ik ook niet | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 24 augustus 2021 @ 17:10 |
Currysaus is genot | |
-Sigaartje | dinsdag 24 augustus 2021 @ 17:14 |
Ik dacht dat die plastic lepeltjes sinds juli 2021 verboden waren. | |
Molo | dinsdag 24 augustus 2021 @ 17:24 |
Ik zie het net ja. Weer wat geleerd | |
111210 | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:32 |
Ik zag ze ook liggen maar hoorde via iemand die het geproefd had dat het niet te hachelen was | |
Sicstus | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:32 |
Nou ik snapte het wel, maar ik vind currysaus niet speciaal naar kerrie smaken, meer naar zoetige tomaat. En de frikandel zelf heeft natuurlijk ook nog een eigen smaak. Maar het slaatje smaakte eigenlijk puur naar aardappels met kerriesaus/poeder, dus meer iets wat je bij de surinamer bij de roti krijgt ofzo. Totaal niet naar frikandel/frikandel speciaal/iets anders met frikandel | |
111210 | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:37 |
Het recept wat ik ken en gemaakt heb zit iig geen kerrie in: Speklappen Zout zwarte peper uienpoeder nootmuskaat foelie gember korianderzaad paneermeel maizena ijsgruis | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:40 |
De curry die de meesten kopen bevat wel kerrie. Wat jij maakt boeit mij niet. [ Bericht 0% gewijzigd door potjecreme op 24-08-2021 19:00:02 ] | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:40 |
Nee, ze wist niet dat er kerrie zit in curry. Ik kan er ook niks aan doen hè | |
111210 | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:43 |
Dit ging over je opmerking van kerrie in een frikandel, dat zit er dus niet in. En als het je niet boeit moet je ook niet reageren | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:45 |
Nee hoor dat zeg ik niet. Lezen is voor sommigen moeilijk | |
Sicstus | dinsdag 24 augustus 2021 @ 18:58 |
Dames, dames, laten we het gezellig houden | |
Molo | dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:09 |
Ze ging er vanuit dat je frikandel altijd met currysaus eet. Van beide wist ik niet dat er kerrie in zat. In frikandel is dat ook zo, zit geen kerrie in. In de currysaus blijkbaar wel. Einde verhaal | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:12 |
Neeeeeeeeeee al kan je het niet helpen. Het slaatje heet frikandel speciaal. | |
potjecreme | dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:12 |
Ik zal nog eens helpen | |
Molo | dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:14 |
Lieve schat, hoe kan ik dat weten? Het staat nergens in de tekst of op de foto's Alstu TS: CUL / Sicstus' blikvoer en kant en klare meuk - nu speciaal :T |