abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 juli 2020 @ 14:37:36 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194006505
Rutte 3 moet omver!


quote:
Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'



Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Oever uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land'. De boeren zijn fel tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten van Landbouw.

"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."

Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman. Het bestuur van FDF is in elk geval om acht uur op het Binnenhof in Den Haag.

Stikstof
FDF reageert hiermee op een oproep van protestgroep Agractie, die pas vrijdag in actie wil komen. Zij willen de rust bewaren tot na het debat. FDF wil nog voor dat er een besluit is genomen in actie komen.

De boeren zijn fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer. Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat 'boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan'.

Laatste kans
De Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit 'de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen' voor de politiek.

Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.



https://www.omroepbrabant(...)enactie-aan-gas-erop
quote:
Duizenden boeren dreigen vannacht naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

UpdateBoeren dreigen vannacht of mogelijk al vanavond met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’



De landbouwminister verplicht veehouders hun koeien een eiwit-arm dieet voor te schrijven. Hierdoor wordt er minder stikstof uitgestoten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, tussen 1 september en 31 december wordt het eiwit in krachtvoer beperkt. ,,Als we dit niet doen, komt de woningbouw in ons land in gevaar en gaat er een streep door duizenden vergunningen voor nieuwe huizen. Dit veevoerplan is niet ideaal, dat weten wij ook, maar het is de enige manier om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten. Ook de landbouwsector zal een bijdrage moeten leveren’’, aldus een woordvoerder van minister Schouten.



Zieke dieren
De boeren zijn woedend over de verplichte voermaatregel en vrezen dat hun dieren ziek worden als ze te weinig eiwit binnen krijgen. De afgelopen maanden hebben ze een alternatief plan voorgelegd aan Schouten, maar zonder resultaat. De minister geeft aan dat het plan van de sector zelf op korte termijn te weinig oplevert. ,,Hun alternatief is op zich prima, maar niet voor dit jaar. Het herbergt te veel onzekerheden. Juridisch gezien zijn er te weinig garanties dat stikstofreductie in korte tijd aanzienlijk wordt verminderd. En dat is wel wat de Raad van State ons heeft opgelegd, vandaar dat we bij ons eigen maatregelenpakket blijven’’, aldus de LNV-woordvoerder.

In dit voorstel staat dat er een maximum moet komen voor de hoeveelheid eiwitten. ,,Dan kun je dus niet meer het eiwitdieet van de koe bijsturen door meer voedsel te geven, maatwerk is onmogelijk. Wij zijn vooral bang dat kalveren ziek zullen worden door een te laag eiwitgehalte in het dieet van drachtige koeien. Ook de spieropbouw komt in gevaar. Het is toch van de zotte dat boeren dit zelf niet meer kunnen regelen? Wij kunnen met maatwerk de stikstofreductie voor elkaar krijgen, maar kennelijk zijn juridische argumenten voor Schouten belangrijker dan de gezondheid van onze dieren’’, aldus Ronne Smolders van Agractie.



Vannacht de weg op
Agractie coördineert een nieuw boerenprotest als de Tweede Kamer vanavond akkoord gaat met de voermaatregel van de minister. ,,Dan gaan we met duizenden de weg op. We kunnen de boeren nu al bijna niet meer tegenhouden, zoveel woede is er. Maar we wachten eerst het Kamerdebat in Den Haag af. Als er een politieke meerderheid is die de maatregel verwerpt, dan blijven we thuis. Anders gaan we met z'n allen naar Den Haag. Niet morgenochtend, maar vannacht al’’, voorspelt Agractie-voorzitter Bart Kemp.

Ook protestbeweging Farmers Defence Force, FDF, roert zich inmiddels en dreigt eveneens met acties. Voorman Mark van den Oever roept zijn achterban op vandaag al de weg op te gaan richting Den Haag om druk te zetten op het politieke debat. Hij heeft het over wilde acties en meldt dat het FDF-bestuur vanavond om 20.00 uur op het Binnenhof is te vinden.

,,We moeten nog voor het debat begint ons gezicht in Den Haag laten zien, gas op die lolly. We accepteren niet dat de overheid zich met de voeding van onze dieren bemoeit. Daarvan hebben ze geen verstand’’, aldus Van den Oever in een statement.

Hij dreigt dat boeren langskomen bij politici die vanavond voor de maatregel van Schouten stemmen. ,,Wij zullen politici stuk voor stuk bijpraten over onze praktijk. Dan zien zij niet alleen vanaf vanavond trekkers op de weg, maar hoogstwaarschijnlijk ook hun straat inrijden.’’





https://www.ad.nl/binnenl(...)-van-tafel~a84547d6/
  donderdag 9 juli 2020 @ 14:37:47 #2
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194006508
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 13:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Nederland verandert, dat stop je niet door met trekkers te betogen voor hogere prijzen en meer subsidie ,zeker niet als je een vervuilende industrie bent

de mens verandert ook , die eet minder vlees en drinkt minder melk
Ook de schijf van 5 komt nauwelijks nog vlees en zuivel voor , wel vis

[ afbeelding ]
80% Van wat op die schijf staat komt bij boeren vandaan... :')
pi_194006604
Best wel apart, dat aangepaste voer waar ze nu over ageren, hebben ze zelf voorgesteld in eerder overleg met de minister, waar "ze" dan weer kwaad bij weg gelopen zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 9 juli 2020 @ 14:46:06 #4
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194006621
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 14:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

80% Van wat op die schijf staat komt bij boeren vandaan... :')
Daar ben ik ook trots op de tuinbouw kassen wat daar gaande is met de groente , tomaten en paprika's zoals ook het robot plukken en selecteren is zeer knap, , en dat er melkveeboeren weggekocht worden, dat gaat toch wel door, daar merken wij niets van

Vereer vind ik dat men de mest moet ophalen en in de fabriek verwerken , en wat minder op het land spuiten en zeker niet vlakbij kwetsbare natuur , dan is t hele probleem opgelost

Als de boeren minder soja uit Zuid-Amerika halen en aan de koeien geven dan gaat de melkprijs vanzelf omhoog door de lagere melkproductie,, ze maken zelf de melk en kaas markt kapot

Protesteren bij de Ajbert Heyn en Jumbo helpt niks , die halen hun schouders op over dat onnozel gedrag

Dat voer van For Farmers (defence) is nog duur ook

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 20:57:57 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 21:30:49 #5
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_194013633
Nu boerenprotest in Nijmegen.
Order! Ordeeeeeeeeer!
pi_194013892
https://www.rtlnieuws.nl/(...)oermaatregel-melkvee

quote:
Minister Schouten heroverweegt voermaatregel voor melkvee

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat opnieuw kijken naar haar plan om boeren te verplichten eiwitarm voer te geven aan melkvee. Die maatregel is bedoeld om de stikstofuitstoot te beperken, maar stuit op veel verzet bij de boeren. Ook de Tweede Kamer had vorige week kritiek.
  Moderator donderdag 9 juli 2020 @ 21:45:13 #7
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194013959
Oh dus als je het maar bont genoeg maakt krijg je je zin.
pi_194013968
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 21:45 schreef Momo het volgende:
Oh dus als je het maar bont genoeg maakt krijg je je zin.
Dat staat er niet eigenlijk.
  donderdag 9 juli 2020 @ 21:59:54 #9
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014224
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 21:45 schreef Momo het volgende:
Oh dus als je het maar bont genoeg maakt krijg je je zin.
Ja zo werkt dat , maar boeren geloven geen deskundigen

En de verkiezingen he , maar achter de schermen is de regering met andere zaken bezig om via via boeren op te kopen
Van bedrijfsverkoop of verplaatsing aan de staat is nog nooit een boer slechter geworden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194014309
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 21:59 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja zo werkt dat , maar boeren geloven geen deskundigen

En de verkiezingen he , maar achter de schermen is de regering met andere zaken bezig om via via boeren op te kopen
Van bedrijfsverkoop of verplaatsing aan de staat is nog nooit een boer slechter geworden
Boeren en varkens worden knorrend vet.

Helaas is de boerenlobby bijzonder invloedrijk in de politiek.
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:09:34 #11
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014418
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:03 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Boeren en varkens worden knorrend vet.

Helaas is de boerenlobby bijzonder invloedrijk in de politiek.
die For Farmers voerbedrijf zit ze op te stoken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194014806
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:03 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Boeren en varkens worden knorrend vet.

Helaas is de boerenlobby bijzonder invloedrijk in de politiek.
Straks worden al die koeien en varkens vervangen door een kweekvlees..

Beeld je zich in de toekomst, je komt bij een flat.. Op dak en gevel zitten vol met zonnepanelen.
Je zou haast denken dat je erin kan wonen. Maar binnen zitten vol een kweekvijvers.. Elke verdieping vol met zulke machines die vlees staan kweken.. Speciale lichten schijnt erop.
Alle personeel dragen een biopak.. die controleert alleen.. Want robot doet al zijn werk..

Nou ja..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:32:29 #13
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014868
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:30 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Straks worden al die koeien en varkens vervangen door een kweekvlees..

Beeld je zich in de toekomst, je komt bij een flat.. Op dak en gevel zitten vol met zonnepanelen.
Je zou haast denken dat je erin kan wonen. Maar binnen zitten vol een kweekvijvers.. Elke verdieping vol met zulke machines die vlees staan kweken.. Speciale lichten schijnt erop.
Alle personeel dragen een biopak.. die controleert alleen.. Want robot doet al zijn werk..

Nou ja..
Ja dan gaan ze ook protesteren ,
Het is beter om het aantal boeren fors terug te brengen en de overgeblevenen over te laten gaan op kringloop landbouw

https://www.telegraaf.nl/(...)bij-lelystad-airport


Ik vind het wel opvallend dat nu opeens al die nertsenbedrijven corona hebben en geruimd moeten worden kennelijk is de vergoeding nu wel goed
In 2024 moeten ze toch stoppen en dan zonder vergoeding
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194014911
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:30 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Straks worden al die koeien en varkens vervangen door een kweekvlees..

Beeld je zich in de toekomst, je komt bij een flat.. Op dak en gevel zitten vol met zonnepanelen.
Je zou haast denken dat je erin kan wonen. Maar binnen zitten vol een kweekvijvers.. Elke verdieping vol met zulke machines die vlees staan kweken.. Speciale lichten schijnt erop.
Alle personeel dragen een biopak.. die controleert alleen.. Want robot doet al zijn werk..

Nou ja..
Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:35:22 #15
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014924
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:34 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
ik eet zelden vlees , en dan nog alleen kip
dat is wel eens anders geweest

Beter is het om de meeste boeren om te vormen tot akkerbouw, weg met die beesten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:36:39 #16
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194014937
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:34 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
Ik maak zelf wel uit wat ik wil eten.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:40:19 #17
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194015007
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik eet zelden vlees , en dan nog alleen kip
dat is wel eens anders geweest

Beter is het om de meeste boeren om te vormen tot akkerbouw, weg met die beesten
Hoe zit het dan met zuivel, kaas, boter etc?
pi_194015067
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:36 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Ik maak zelf wel uit wat ik wil eten.
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:43:44 #19
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194015077
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:34 schreef rutger05 het volgende:

Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
Alles er tussenin telt weer niet mee he? :')

En insecten... :') _!
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:45:11 #20
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194015103
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:42 schreef rutger05 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Je brengt het op zo'n verwaand toontje van iedereen moet minderen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:57:35 #21
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194015426
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoe zit het dan met zuivel, kaas, boter etc?
alleen koffiemelk , camember en wat oude kaas, geen roomboter , wat vla , soms een yoghurt toetje , wel zonnebloemolie en olijfolie
wel veel tomaten en komkommers , fruit en groente zoals bietjes, wortelen , boontjes en vroege aardappels :9 :9

Maar als de overheid zegt je mag maar zoveel koeien , dan krijg je dat ze die soja troep gaan voeren

Maar de overheid moet ophouden met praten met de boeren en alles in stilte doen , als ruchtbaarheid geeft dan krijg je ellende want minder melk is minder geld

Boeren omscholen naar akkerbouw en melkvee bedrijven opkopen en klaar

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 23:10:49 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194016036
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

alleen koffiemelk , camember en wat oude kaas, geen roomboter , wat vla , soms een yoghurt toetje , wel zonnebloemolie en olijfolie
wel veel tomaten en komkommers , fruit en groente zoals bietjes, wortelen , boontjes en vroege aardappels :9 :9

Maar als de overheid zegt je mag maar zoveel koeien , dan krijg je dat ze die soja troep gaan voeren

Maar de overheid moet ophouden met praten met de boeren en alles in stilte doen , als ruchtbaarheid geeft dan krijg je ellende want minder melk is minder geld

Boeren omscholen naar akkerbouw en melkvee bedrijven opkopen en klaar
De probleem is dat overheid is keer op keer al onbetrouwbaar gebleken. Eest geeft ze goed keuring en daarna toch trekt ie weer in. Nu komen ze weer met iets anders aan.. Men weten niet meer wat ze willen..
Boeren willen gewoon rust gelaten en geld verdienen.. Zo nodig een voldoende steun vanuit overheid naar de duurzaam landbouw. Het kostte geld.. Maar als we aan stikstof gedoe willen voldoen. hangt er een prijskaart op.. Dus met VVD en CDA aan de roer zullen we nog ellende tegenkomen.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 9 juli 2020 @ 23:29:22 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194016169
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 23:23 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De probleem is dat overheid is keer op keer al onbetrouwbaar gebleken. Eest geeft ze goed keuring en daarna toch trekt ie weer in. Nu komen ze weer met iets anders aan.. Men weten niet meer wat ze willen..
Boeren willen gewoon rust gelaten en geld verdienen.. Zo nodig een voldoende steun vanuit overheid naar de duurzaam landbouw. Het kostte geld.. Maar als we aan stikstof gedoe willen voldoen. hangt er een prijskaart op.. Dus met VVD en CDA aan de roer zullen we nog ellende tegenkomen.
De overhed moet de fosfaat restrictiies verder aanscherpen , of de stront op laten halen

Maar die pokke soja uit Zuid Amerika dat is een uitvinding van die voerbedrijf For Farmers
straks vinden ze wel weer wat anders, de koeien die geven een enorme bak melk met die troep heb ik gehoord, alleen voor de melkprijs is het niet best , maar ja iedereen doe het

En vrijwillig minder soja geven daar komt niks van terecht
lijkt wel verslavend die troep

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 00:09:51 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 00:15:55 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194016727
Als we het heilige groen hart vol leggen met zonnepanelen , dan is energieprobleem opgelost en zijn we van die koeien ook af


quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 23:23 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De probleem is dat overheid is keer op keer al onbetrouwbaar gebleken. Eest geeft ze goed keuring en daarna toch trekt ie weer in. Nu komen ze weer met iets anders aan.. Men weten niet meer wat ze willen..
Boeren willen gewoon rust gelaten en geld verdienen.. Zo nodig een voldoende steun vanuit overheid naar de duurzaam landbouw. Het kostte geld.. Maar als we aan stikstof gedoe willen voldoen. hangt er een prijskaart op.. Dus met VVD en CDA aan de roer zullen we nog ellende tegenkomen.
Maar met protesteren bij de JUMBO en AH gaan de melk prijzen niet omhoog
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194016746
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 00:15 schreef michaelmoore het volgende:
Als we het heilige groen hart vol leggen met zonnepanelen , dan is energieprobleem opgelost en zijn we van die koeien ook af
Eerst moeten alle dakken met zonnepanelen geplakt, daarna mogen men op groen zetten. Vind ik..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  vrijdag 10 juli 2020 @ 00:37:48 #26
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194016874
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 00:18 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Eerst moeten alle dakken met zonnepanelen geplakt, daarna mogen men op groen zetten. Vind ik..
of beiden , alle daken dat gaat niet lukken en kost veel en veel meer en duurt te lang
De klimaat opwarming gaat steeds sneller lijkt het wel
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:52:35 #27
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194019928
https://www.telegraaf.nl/(...)ich-aan-bij-blokkade

Ja hoor optoeren ze weer bij de Albert Heyn , morgen naar de Jumbo

Afdwingen van hogere inkoopprijzen, wat willen ze dan ?? Meer subsidie soms

Moeten we Joris Driepinter weer van stal halen en iedereen verplichten om twee pakken melk per dag kopen en drie pinten melk per dag drinken
Er zijn gewoon teveel boeren, er moeten er 20% minder boeren of stoppen met die soja voer kopen
Ja ik lust geen melk , ook geen magere melk, wel tomatensap

Wat snappen die boeren niet aan de wet van Vraag en Aanbod
Vroeger was er een vaste inkoop prijs die door Brussel gegarandeerd was en dan krijg je een Melkplas
quote:
Door de blokkade van vrijdagmorgen in Zwolle kunnen vrachtwagens het terrein niet op en loopt het verkeer eromheen compleet vast, meldt RTV Oost.
De boeren zeggen tegen de omroep bereid te zijn om de hele dag te blijven. ,,
We hebben koffie, koek en broodjes mee.
En wij hebben heel grote broodtrommels."
Maandagavond waren ze er ook al aanwezig omdat ze het niet eens zijn met prijs die ze voor hun producten krijgen.
Ook hekelen ze een plan van het kabinet rond veevoer
.



We moeten weer gaan hamsteren
quote:
Den Haag voorbereid op tractorenmars

Boerenprotest Zwolle dwarsboomt bevoorrading 230 supermarkten Albert Heijn
Door ONZE REDACTIE
Updated 1 min geleden
59 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Het houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies.
Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle.
Dat zou de bevoorrading van maar liefst 230 Nederlandse supermarkten in de weg staan, meldt Albert Heijn.


[ Bericht 15% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 11:39:21 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194020643
Ik zag al een clipje voorbijkomen maar nu volledig.

  vrijdag 10 juli 2020 @ 11:54:51 #29
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_194020678
Kansloos volk, ga oogsten ofzo
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  vrijdag 10 juli 2020 @ 12:01:32 #30
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194020797
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 11:52 schreef Nober het volgende:
Ik zag al een clipje voorbijkomen maar nu volledig.

Ja de zullen elkaar nooit begrijpen ,


De boer heeft last van de import vlees en de import melk en wil hogere prijzen

De MOB wil meer natuur en met minder brandnetels in de heidevelden en heeft het over kringloop landbouw, dat kan alleen op volledige subsidie basis

Ze praten verschillende talen

Misschien zal het tijd worden dat er een 50% minder boeren in Nederland zijn
De kosten in Nederland zijn te hoog voor de boer

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 12:06:39 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194020919
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja de zullen elkaar nooit begrijpen ,

De boer heeft last van de import vlees en de import melk en wil hogere prijzen

De MOB wil meer natuur en met minder brandnetels in de heidevelden en heeft het over kringloop landbouw, dat kan alleen op volledige subsidie basis

Ze praten verschillende talen

Misschien zal het tijd worden dat er een 50% minder boeren in Nederland zijn
De kosten in Nederland zijn te hoog voor de boer
Ach kom... Natuurlijk verloop van heb ik jou daar, gewoon geen nieuwe vergunning verlenen voor schaalvergroting van aantal koeien...

Sterker nog, die fosfaatrechten werken al op die manier.... Het krimpt hier als een jekko, maar het gaat constant niet snel genoeg natuurlijk.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  vrijdag 10 juli 2020 @ 12:21:07 #32
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_194021169
Ze moeten Albert Heijn wel hebben.

Zullen wel vi-hooligans zijn.
pi_194021540
Hopelijk worden deze terroristen ook snel opgepakt.

Appie kan er niets aan doen dat de overheid nieuwe eisen stelt aan veehouders.

Appie kan er ook niets aan doen dat die zeurende veehouders al jarenlang een (almaar groeiende) overproductie hebben waardoor hun producten per kg nauwelijks iets opleveren. Vraag en Aanbod wordt al jaren niet begrepen door de boeren. Hoog tijd dat die lui eens wat lessen economie gaan volgen.
pi_194021807
Die boeren willen vast ook nog eens naar huis. Het zal een stunt zijn als die trekkers vast worden gezet met de vrachtwagens die het terrein niet op kunnen, en dit zo even een week laten staan. Vervolgens met een helikopter van defensie de bevoorrading regelen onder de noemer "oefening". En dan zo nu en dan even een trekker op die manier mee nemen. Dat is namelijk de enige manier om die boeren te laten stoppen.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 12:57:24 #35
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_194021851
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:53 schreef BasjeKlodder het volgende:
Die boeren willen vast ook nog eens naar huis. Het zal een stunt zijn als die trekkers vast worden gezet met de vrachtwagens die het terrein niet op kunnen, en dit zo even een week laten staan. Vervolgens met een helikopter van defensie de bevoorrading regelen onder de noemer "oefening". En dan zo nu en dan even een trekker op die manier mee nemen. Dat is namelijk de enige manier om die boeren te laten stoppen.
Ik weet niet hoe het wettelijk is, maar het in beslag nemen en door de compressor draaien van hun trekkertjes lijkt me een mooie eerste stap idd.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:38:52 #36
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022497
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:07 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ach kom... Natuurlijk verloop van heb ik jou daar, gewoon geen nieuwe vergunning verlenen voor schaalvergroting van aantal koeien...

Sterker nog, die fosfaatrechten werken al op die manier.... Het krimpt hier als een jekko, maar het gaat constant niet snel genoeg natuurlijk.
Ja bij overdracht / verkoop van fosfaatrechten mogen ze nog maar 80% overdragen , dus slechts 80% koeien
maar de boeren die pompen die koeien steeds op en met meer soja dan melken ze nog steeds meer melk en stront

het is een eeuwig gevecht , terwijl een boer die weggekocht is door de staat bij een natuurgebied in eene keer miljonair is, en een camping kan beginnen , dat is veel leuker lijkt me, dan die stomme koeien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194022521
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:38 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja bij overdracht / verkoop van fosfaatrechten mogen ze nog maar 80% overdragen , dus slechts 80% koeien
maar de boeren die pompen die koeien steeds op en met meer soja dan melken ze nog steeds meer melk en stront

het is een eeuwig gevecht , terwijl een boer die weggekocht is door de staat bij een natuurgebied in eene keer miljonair is, en een camping kan beginnen , dat is veel leuker lijkt me, dan die stomme koeien
Maar niet meer dan terecht.... Je kan niet zomaar iemands business slopen en dan geen vergoeding geven.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:42:34 #38
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022552
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:40 schreef ludovico het volgende:

[..]

Maar niet meer dan terecht.... Je kan niet zomaar iemands business slopen en dan geen vergoeding geven.
tuurlijk , de meeste boeren die miljonair worden hebben dat aan de staat te danken, ze krijgen ook inkomsten derving voor over 10 jaar he, dat heeft mijn vader toen gehad. die was zo blij

10 jaar de inkomsten zonder er een spat voor te doen, je moet het wel aantonen , gemiddelde van de afgelopen 3 jaar was dat toen

Land verkoop , hoge vergoeding en het land terug huren voor een prikkie voor een kringloop landbouw bedrijf ( hobby boer)
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:51:02 #39
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194022622
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:52:24 #40
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194022638
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:51 schreef Hexagon het volgende:
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
Ik hoop dat je chronische jeuk aan je anus krijgt.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:55:03 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022666
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:51 schreef Hexagon het volgende:
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
ik ook

Dit is niet goed, het moet ophouden, de AH gaat echt niet meer voor hun melk betalen

quote:
Zwolle: boeren moeten weg bij distributiecentrum AH
Door ONZE REDACTIE

Updated 10 min geleden
32 min geleden in BINNENLAND
ZWOLLE/DEN HAAG - Het houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten.

Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle.
Dat zou de bevoorrading van maar liefst 230 Nederlandse supermarkten in de weg staan, meldt Albert Heijn.

De gemeente Zwolle wil de boeren om 13.30 uur weg hebben.
De gemeente laat weten de actievoerders dat ultimatum te hebben gesteld.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194022667
Wat een minderwaardig volk is het toch ook.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:56:02 #43
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022677
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:55 schreef maghreb het volgende:
Wat een minderwaardig volk is het toch ook.
klote boeren met hun trekker trek wedstrijden, dom volk
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:57:44 #44
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194022690
Die boeren zijn goed op weg om het kleine beetje sympathie dat ze nog hadden te verspelen met deze lichte vorm van terrorisme.
Huilen dan.
  Moderator vrijdag 10 juli 2020 @ 13:57:46 #45
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194022692
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik ook

Dit is niet goed, het moet ophouden, de AH gaat echt niet meer voor hun melk betalen
[..]

Waar moet de AH anders melk vandaan halen? Het buitenland?
pi_194022728
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:55 schreef maghreb het volgende:
Wat een minderwaardig volk is het toch ook.
Ja hè, jij pist op ze, en ze geven jou uiteindelijk wel te eten, ondankbaar kreng.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194022733
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:57 schreef Isdatzo het volgende:
Die boeren zijn goed op weg om het kleine beetje sympathie dat ze nog hadden te verspelen met deze lichte vorm van terrorisme.
De boeren worden geterroriseerd waarom draai je het om?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194022736
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ja hè, jij pist op ze, en ze geven jou uiteindelijk wel te eten, ondankbaar kreng.
Haha nee. En hou je grote mond voor je.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:04:07 #49
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194022770
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

De boeren worden geterroriseerd waarom draai je het om?
:z
Huilen dan.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:05:12 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022791
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:57 schreef Momo het volgende:

[..]

Waar moet de AH anders melk vandaan halen? Het buitenland?
ja bijvoorbeeld, niet van Mars
uit Roemenie , denemarken , Oost Duitsland , of Belgie

http://www.milkprices.nl/
https://www.telegraaf.nl/(...)-drek-in-boerengroep
https://www.telegraaf.nl/(...)sters-in-boerengroep
quote:
Grenzen overschreden'

Ook aangifte Schouten en Ollongren om drek in boerengroep
Door ONZE REDACTIE

Updated 18 min geleden
1 uur geleden in BINNENLAND
DEN HAAG - Ook de ministers Carola Schouten (Landbouw) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hebben aangifte gedaan vanwege de stroom aan haatberichten in de besloten Facebookgroep van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF).
Eerder stapte ook Kamerlid De Groot (D66) naar de politie.


[ Bericht 13% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 14:16:39 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194022823
Mooi, AH, Jumbo en andere supers mogen best wat hogere marktprijs bieden aan boeren.
Zodat de boeren straks ook betere voer kan kopen.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:08:18 #52
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022834
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:07 schreef Captain_Ghost het volgende:
Mooi, AH, Jumbo en andere supers mogen best wat hogere marktprijs bieden aan boeren.
Zodat de boeren straks ook betere voer kan kopen.

[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het voer is prima, te goed zelfs
Dat is juist het probleem
De For Farmers (defence) die verdient er goed aan om dat soja uit de regenwouden van Brazilie te halen

http://www.milkprices.nl/


https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
In Denemarken zijn de boeren groter, hebben grotere bedrijven , dat zou hier ook moeten

Deense Boeren zijn slimmer
quote:
Het jaarlijkse European Dairy Farmers (EDF) congres in Denemarken maakte duidelijk dat de Denen de melkprijs in Europa bepalen. Dat stelt Interfarms emigratiebemiddelaar Dick Millenaar, die ook een veehouderijbedrijf heeft in Denemarken.

Het EDF congres besteedde veel aandacht aan de 'break-even melkprijs', die volgens dit verband van Europese melkveehouders in de Europese Unie gemiddeld 0,32 eurocent per liter bedraagt.
Historisch gezien volgt de melkprijs deze break-even melkprijs, waarbij niet alleen de variabele maar ook de vaste kosten volledig zijn gedekt. Omdat Deense melkveehouders voor een melkprijs van 32 cent kunnen produceren, zal de Europese melkprijs niet gaan stijgen de komende jaren.
Deze verwachting werd op het EDF congres uitgesproken, zegt Dick Millenaar. 'De Deense melkveehouderij heeft weliswaar zware jaren gekend met een lage melkprijs, hoge financiering en een sterke grondprijsdaling, maar de melkveetak heeft een sterke consolidatie doorgemaakt. Met als resultaat toekomstbestendige bedrijven die jaarlijks de productie opvoeren.'

Bedrijven met meer dan 500 koeien normaal
Dat blijkt ook uit de cijfers van Danmark Statistik, het Deense CBS.
Sinds 2012 daalde het aantal Deense melkveebedrijven in slechts 6 jaar tijd met een kwart van 3886 naar 2884.
Maar de melkproductie steeg met bijna 700 miljoen liter in dezelfde periode, sinds 2012.

Het aantal bedrijven met meer dan 500 koeien groeide van 60 in 2012 naar bijna 150 in 2018 en ook bedrijven met meer dan 1000 koeien zijn geen unicum meer. Millenaar: '

De Deense melkveehouderij heeft met grote strak georganiseerde bedrijven de kosten verlaagd door schaalvergroting, strenge protocollen en een strak voermanagement en een hoog dierenwelzijn.
Met deze bedrijfsvoering lukt het Deense melkveehouders om melk te produceren voor een lagere kostprijs dan het huidige Europese gemiddelde.'


[ Bericht 12% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 14:15:20 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:25:15 #53
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194023012
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:08 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Het voer is prima, te goed zelfs
Dat is juist het probleem
De For Farmers (defence) die verdient er goed aan om dat soja uit de regenwouden van Brazilie te halen

http://www.milkprices.nl/


https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
In Denemarken zijn de boeren groter, hebben grotere bedrijven , dat zou hier ook moeten

Deense Boeren zijn slimmer
[..]

Flikker eens een eind op met die stemmingmakerij.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  vrijdag 10 juli 2020 @ 15:10:48 #54
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194023502
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:25 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Flikker eens een eind op met die stemmingmakerij.
jij zegt

quote:
Mooi, AH, Jumbo en andere supers mogen best wat hogere marktprijs bieden aan boeren.
Zodat de boeren straks ook betere voer kan kopen.
dan zeg ik dat het voer heel erg goed is , Dat is juist het probleem

Daar is geen woord Spaans bij

En de marktprijs van melk is een internationaal gebeuren
Denemarken is men goed af met deze melkprijs , daar heeft men ook minder regels en niet zoveel kwetsbare natuur als hier en ook geen heilige groene hart
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194023510
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:01 schreef maghreb het volgende:

[..]

Haha nee. En hou je grote mond voor je.
:?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194023526
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:07 schreef Captain_Ghost het volgende:
Mooi, AH, Jumbo en andere supers mogen best wat hogere marktprijs bieden aan boeren.
Zodat de boeren straks ook betere voer kan kopen.

[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou die weten echt niet wat ze betalen voor hun boodschappen lolz.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  vrijdag 10 juli 2020 @ 15:14:52 #57
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194023542
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:13 schreef ludovico het volgende:

[..]

Nou die weten echt niet wat ze betalen voor hun boodschappen lolz.
ja de AH reclame is ook duur en die hebben ook onkosten
De AH laat zich niet dwingen ,, de betalen de marktprijs zo is de AH zo groot geworden, ze zijn er niet om de boeren te matsen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 15:17:03 #58
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194023566
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

jij zegt
[..]

dan zeg ik dat het voer heel erg goed is , Dat is juist het probleem

Daar is geen woord Spaans bij

En de marktprijs van melk is een internationaal gebeuren
Denemarken is men goed af met deze melkprijs , daar heeft men ook minder regels en niet zoveel kwetsbare natuur als hier en ook geen heilige groene hart
Zeg ik dat, of leg je een ander weer zomaar wat woorden in de mond?
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_194023721
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja de AH reclame is ook duur en die hebben ook onkosten
De AH laat zich niet dwingen ,, de betalen de marktprijs zo is de AH zo groot geworden, ze zijn er niet om de boeren te matsen
De boeren denken net zo.. en laat zich niet door supers matsen.. Dus consumenten is in iedere geval de lul straks..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_194024144
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja de AH reclame is ook duur en die hebben ook onkosten
De AH laat zich niet dwingen ,, de betalen de marktprijs zo is de AH zo groot geworden, ze zijn er niet om de boeren te matsen
Dat is het punt niet, dat de consument niet weet wat hij/zij betaalt.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194024476
Zijn dit nou enkel boeren onder de vlag van dat extremistisch aandoende FDF of ook anderen?
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_194024543
Wanneer worden deze terroristen gewoon een gearresteerd? Van geen enkele andere burger zou zo iets getolereerd worden.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_194024568
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 16:11 schreef TheVulture het volgende:
Zijn dit nou enkel boeren onder de vlag van dat extremistisch aandoende FDF of ook anderen?
FDF verbindt zich er niet meer mee, maar volgens mij zijn dit wel boeren die met FDF sympathiseren. Hetzelfde slag zeg maar. En vervolgens mobiliseren ze zichzelf via appgroepen.
pi_194024584
668 donaties
¤ 9.895,00
Doel: ¤ 20.000,00
49%

https://www.doneeractie.nl/i-give-a-piek/-44654
  vrijdag 10 juli 2020 @ 16:32:49 #65
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_194024824
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 16:18 schreef Nober het volgende:
668 donaties
¤ 9.895,00
Doel: ¤ 20.000,00
49%

https://www.doneeractie.nl/i-give-a-piek/-44654
:')
pi_194025444
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 16:18 schreef Nober het volgende:
668 donaties
¤ 9.895,00
Doel: ¤ 20.000,00
49%

https://www.doneeractie.nl/i-give-a-piek/-44654
Ohhh wat hadden ze mooie dingen kunnen doen van dat geld!
  vrijdag 10 juli 2020 @ 19:41:34 #67
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194027066
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:53 schreef ludovico het volgende:

[..]

Dat is het punt niet, dat de consument niet weet wat hij/zij betaalt.
De consument weet niet eens waar de melk vandaan komt , uit denemarken , Duitsland of uit Nederland
trouwens melk is niet gezond
https://www.telegraaf.nl/(...)ren-dit-is-niet-slim

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:26 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De boeren denken net zo.. en laat zich niet door supers matsen.. Dus consumenten is in iedere geval de lul straks..
De consument weet niet waar de melk vandaan komt , uit denemarken of uit Duitsland of uit nederland

De Nederlandse boer kan niet meer internationaal concurreren
Albert Hein onder druk zetten is idioot
We moeten gewoon 40% minder boeren en meer recreatie en woningbouw

https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/


quote:
Het jaarlijkse European Dairy Farmers (EDF) congres in Denemarken maakte duidelijk dat de Denen de melkprijs in Europa bepalen. Dat stelt Interfarms emigratiebemiddelaar Dick Millenaar, die ook een veehouderijbedrijf heeft in Denemarken.

Het EDF congres besteedde veel aandacht aan de 'break-even melkprijs', die volgens dit verband van Europese melkveehouders in de Europese Unie gemiddeld 0,32 eurocent per liter bedraagt. Historisch gezien volgt de melkprijs deze break-even melkprijs, waarbij niet alleen de variabele maar ook de vaste kosten volledig zijn gedekt.

Omdat Deense melkveehouders voor een melkprijs van 32 cent kunnen produceren, zal de Europese melkprijs niet gaan stijgen de komende jaren.


[ Bericht 25% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 20:17:45 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 20:44:47 #68
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194027784
Ministers doen aangifte tegen actievoerende boeren

DEN HAAG (ANP) - Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft aangifte gedaan tegen boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). Dat heeft haar woordvoerster laten weten. „Het is belangrijk dat iedereen in Nederland zijn mening kan laten horen. Maar met intimidatie en bedreiging ga je de grens over. Daarom heb ik aangifte gedaan", aldus Ollongren vrijdag.

Het Reformatorisch Dagblad meldde dat ook haar ambtgenoot Carola Schouten (Landbouw) vrijdag aangifte tegen FDF heeft gedaan. Een woordvoerder van haar ministerie wilde dat niet bevestigen.

De krant onthulde een paar weken geleden dat "tal van doodsverwensingen worden geuit in een besloten groep, onder meer aan het adres van politici". D66-Kamerlid Tjeerd de Groot deed in een eerder stadium al aangifte.

Zeeland.net
  vrijdag 10 juli 2020 @ 20:47:30 #69
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194027818
Ze zijn plotseling wel vlot met hun aangiftes. Maar goed, als het allemaal in hetzelfde tempo wordt opgelost als bij collega Wilders horen we er de aankomende 15 jaar niks meer van.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 20:53:32 #70
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194027896
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 20:44 schreef AchJa het volgende:
Ministers doen aangifte tegen actievoerende boeren

DEN HAAG (ANP) - Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft aangifte gedaan tegen boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). Dat heeft haar woordvoerster laten weten. „Het is belangrijk dat iedereen in Nederland zijn mening kan laten horen. Maar met intimidatie en bedreiging ga je de grens over. Daarom heb ik aangifte gedaan", aldus Ollongren vrijdag.

Het Reformatorisch Dagblad meldde dat ook haar ambtgenoot Carola Schouten (Landbouw) vrijdag aangifte tegen FDF heeft gedaan. Een woordvoerder van haar ministerie wilde dat niet bevestigen.

De krant onthulde een paar weken geleden dat "tal van doodsverwensingen worden geuit in een besloten groep, onder meer aan het adres van politici". D66-Kamerlid Tjeerd de Groot deed in een eerder stadium al aangifte.

Zeeland.net
Boeren zijn gefrustreerd, ze verdienen niks , de EU subsidies worden lager , concurrentie binnen de EU is fel, en ze mogen hier geen supervoer meer geven aan de koeien

De overheid moet ze uitkopen, dat is voor iedereen het beste
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194027945
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja de AH reclame is ook duur en die hebben ook onkosten
De AH laat zich niet dwingen ,, de betalen de marktprijs zo is de AH zo groot geworden, ze zijn er niet om de boeren te matsen
Aan boeren/ondernemers heeft men niets aangezien die met kracht geld eisen van jongeren voor drinkbare genotsmiddelen zoals bier, terwijl de meeste jongeren dat niet zelf mogen maken.
pi_194028204
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 00:15 schreef michaelmoore het volgende:
Als we het heilige groen hart vol leggen met zonnepanelen , dan is energieprobleem opgelost en zijn we van die koeien ook af
[..]

Maar met protesteren bij de JUMBO en AH gaan de melk prijzen niet omhoog
Dan is de natuur nog slechter af als met de mono cultuur van een grasland waar vee op graast..
pi_194028234
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:11 schreef ludovico het volgende:

[..]

:?
Wat moet je nou? Idioot figuur.
pi_194029246
quote:
‘Achterhoekse FDF-voorman aangehouden’, agent voelt zich bedreigd en trekt wapen

Na afloop van de boerendemonstratie bij CBL in Leidschendam is vrijdagmiddag een boer (39) uit Oost Gelre aangehouden. Dat laat de politie weten. Volgens de politie dreigde de man in te rijden op een motoragent. Volgens bronnen zou het gaan om Thijs Wieggers, een van de voormannen van Farmers Defence Force (FDF).
Lees verder bij de bron

https://www.ad.nl/binnenl(...)rekt-wapen~ac93f2bb/

Eigenlijk wel een eigen nieuwstopic waardig. Wat een tuig bij de FDF. Keihard aanpakken en straffen.
pi_194029464
Brwjeroenb twitterde op vrijdag 10-07-2020 om 22:30:21 #Schiphol is in lockdown. Terrorisme protocol is gaande op dit moment wegen #boerenprotest. Oproep is om niet die kant op te gaan. Iedereen in de omgeving wordt beboet. reageer retweet
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 22:33 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Lees verder bij de bron

https://www.ad.nl/binnenl(...)rekt-wapen~ac93f2bb/

Eigenlijk wel een eigen nieuwstopic waardig. Wat een tuig bij de FDF. Keihard aanpakken en straffen.
quote:
Volgens de politie dreigde de man in te rijden op een motoragent.
Geloven ze het zelf?

Graag de video van een van de velen live streamers.

[ Bericht 35% gewijzigd door Nober op 10-07-2020 22:52:36 ]
  vrijdag 10 juli 2020 @ 22:54:39 #76
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194029677
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 21:20 schreef Rapporteer-Deze-Gebruiker het volgende:

[..]

Dan is de natuur nog slechter af als met de mono cultuur van een grasland waar vee op graast..
Maar dat is wel beter dan een biomassa centrale, dan hebben we gratis energie en geen koeien meer met fosfaat stront in het grondwater

wat moeten ze nu weer op Schiphol , dan bij de AH en dan weer de minister belagen en de hele natuur vol met brandnetels
https://www.telegraaf.nl/(...)ans-op-lege-schappen
https://www.telegraaf.nl/(...)n-actie-bij-schiphol

https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/

[ Bericht 7% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 23:01:51 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194030160
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 21:22 schreef maghreb het volgende:

[..]

Wat moet je nou? Idioot figuur.
_O- Hehhhhhhhhhh
Ben je hard gevallen?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194030539
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 19:41 schreef michaelmoore het volgende:
De consument weet niet eens waar de melk vandaan komt , uit denemarken , Duitsland of uit Nederland
trouwens melk is niet gezond
https://www.telegraaf.nl/(...)ren-dit-is-niet-slim
Zegt clubje x met vooroordeel y.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194030907
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 20:53 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Boeren zijn gefrustreerd, ze verdienen niks , de EU subsidies worden lager , concurrentie binnen de EU is fel, en ze mogen hier geen supervoer meer geven aan de koeien

De overheid moet ze uitkopen, dat is voor iedereen het beste
Ja, overheid kan ook anders gaan doen..
Een hogere winstbelasting, met dat kunnen overheid een voor een boerderij uitkopen.

Bedenk even dat AH heeft afgelopen drie maanden van dit jaar maar liefst 48% winst gemaakt. Dit komt neer op zo een 645 miljoen euro.

Je zou net goed een 45 miljoen euro plukken en circa 30 boerderij uitkopen.. ( als je vanuit gaat dat per boerderij 1,5m kostte) Ik weet niet precies hoeveel ene bedrijf gemiddeld kostte
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  zaterdag 11 juli 2020 @ 00:13:14 #80
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194031103
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:00 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Ja, overheid kan ook anders gaan doen..
Een hogere winstbelasting, met dat kunnen overheid een voor een boerderij uitkopen.

Bedenk even dat AH heeft afgelopen drie maanden van dit jaar maar liefst 48% winst gemaakt. Dit komt neer op zo een 645 miljoen euro.

Je zou net goed een 45 miljoen euro plukken en circa 30 boerderij uitkopen.. ( als je vanuit gaat dat per boerderij 1,5m kostte) Ik weet niet precies hoeveel ene bedrijf gemiddeld kostte
Als de Nederlandse overheid hier megastallen zou toelaten dan kunnen boeren beter concurreren, in Denemarken zijn stallen 500 koeien groot

Hier slechts 100 a 200 koeien

De overheid staat met de fosfaat rechten in de hand dat niet toe

De overheid moet meer economisch reguleren niet afknijpen

Hier heeft de overheid teveel regels met verplichtte weidegang , omdat koeien in de wei zo leuk staat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194031140
Volgens mij wordt het tijd dat FDF wordt geclassificeerd als terroristische organisatie. Gevaarlijke idioten.
  zaterdag 11 juli 2020 @ 00:17:37 #82
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194031161
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:16 schreef Maverick_tfd het volgende:
Volgens mij wordt het tijd dat FDF wordt geclassificeerd als terroristische organisatie. Gevaarlijke idioten.
De overheid heeft het voortdurend over marktwerking , maar staat dat de boeren niet toe,

De overheid wil bloemetjes in de wei , land melk en vogelnestjes en weidegang en bomen inde wei en stront injecteren
Dat maakt de melk hier in Nederland veel te duur
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194031202
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 15:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja de AH reclame is ook duur en die hebben ook onkosten
De AH laat zich niet dwingen ,, de betalen de marktprijs zo is de AH zo groot geworden, ze zijn er niet om de boeren te matsen
Ze hebben vooral aandeelhouders.
pi_194031221
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De overheid heeft het voortdurend over marktwerking , maar staat dat de boeren niet toe,

De overheid wil bloemetjes in de wei en vogelnestjes en weidegang en bomen inde wei en stront injecteren
Dat maakt de melk hier in Nederland veel te duur
Wat heeft dat met mijn post te maken?
  zaterdag 11 juli 2020 @ 00:22:23 #85
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194031244
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:20 schreef Maverick_tfd het volgende:

[..]

Wat heeft dat met mijn post te maken?
For Farmers (defence) is een voer leverancier, die jut die boeren op , die verdient grof aan soja voer uit Brazilië halen
Daar worden de regenwouden voor platgebrand
De oplossing is megastallen en minder boeren net als in Denemarken en minder regels

En heel veel boeren wegkopen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 juli 2020 @ 00:26:08 #86
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_194031293
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:16 schreef Maverick_tfd het volgende:
Volgens mij wordt het tijd dat FDF wordt geclassificeerd als terroristische organisatie. Gevaarlijke idioten.
Onderhand wel ja. Maar ik snap ze wel, dat gepiepel al jaren lang. Hmmm.
pi_194031444
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:13 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als de Nederlandse overheid hier megastallen zou toelaten dan kunnen boeren beter concurreren, in Denemarken zijn stallen 500 koeien groot

Hier slechts 100 a 200 koeien

De overheid staat met de fosfaat rechten in de hand dat niet toe

De overheid moet meer economisch reguleren niet afknijpen

Hier heeft de overheid teveel regels met verplichtte weidegang , omdat koeien in de wei zo leuk staat

Het komt neer dat Nederlandse boeren die kansloos staat op de wereldmarkt, terwijl ze de meeste geavanceerd op de landbouw technologie staat tegenover de wereld.
Doordat de rest van de wereld op een simpel grootschalige wijze ging produceren.

Volgens mij beseffen overheid het nog niet dat zij eigenlijk de veroorzaker van de ellende rondom landbouw is. Waarbij AH die als als de derde lachend ervandoor met 650 miljoen op zak.

Eigenlijk smeekt de boeren hierom een hulp van volk. Omdat overheid domweg niet snapt hoe de markt eigenlijk werkt.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juli 2020 @ 03:32:49 #88
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_194032213
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:40 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]



Eigenlijk smeekt de boeren hierom een hulp van volk. Omdat overheid domweg niet snapt hoe de markt eigenlijk werkt.
Hoe slim is het dan om dag in dag uit het volk / de burgers lastig te vallen?
  zaterdag 11 juli 2020 @ 05:30:10 #89
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194032524
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 00:40 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Het komt neer dat Nederlandse boeren die kansloos staat op de wereldmarkt, terwijl ze de meeste geavanceerd op de landbouw technologie staat tegenover de wereld.
Doordat de rest van de wereld op een simpel grootschalige wijze ging produceren.

Nou de techniek is in alle landen het zelfde hoor , daar zijn genoeg internationale bedrijven om dat aan te leggen
Maar de Nederlandse boer heeft teveel regels en restricties dat is waar , vooral op fosfaat rechten ofwel het recht om stront te dumpen,

We hebben hier gewoon veel te veel boeren en teveel stront
Als men de stront voor een groot deel mechanisch laat verwerken en indrogen en verkopen door een fabriek dan is het probleem opgelost met de fosfaat rechten en de stikstof

Het zou mooi zijn als meer boeren bij natuurgebieden een mooie camping gaan beginnen en bos aanleggen
Of een kringloop boerderij, of een combinatie
Boeren moeten niet zo star zijn

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 11-07-2020 05:47:57 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Vis een optie? zaterdag 11 juli 2020 @ 09:49:15 #90
70532 loveli
N
pi_194033317
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:21 schreef Lemsterr het volgende:
Ze moeten Albert Heijn wel hebben.

Zullen wel vi-hooligans zijn.
Je krijgt iets minder media-aandacht als je bij de buurtsuper in Twello voor de deur gaat staan.
crap in = crap out
  zaterdag 11 juli 2020 @ 10:32:20 #91
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194033756
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:07 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ach kom... Natuurlijk verloop van heb ik jou daar, gewoon geen nieuwe vergunning verlenen voor schaalvergroting van aantal koeien...

Sterker nog, die fosfaatrechten werken al op die manier.... Het krimpt hier als een jekko, maar het gaat constant niet snel genoeg natuurlijk.
Men ( de overheid ) moet meer naar landen als Denemarken kijken en grotere boerderijen / Megastallen van 500 koeien toestaan en stoppen met die fosfaatrechten en weidegang verplichting

Net als in Denemarken, daar kan men wel uit met de melkprijs

Het is de schuld van de overheid, of het een, of het ander , maar niet moderne bedrijven afknijpen in hun ontwikeling
Dus of kringloop landbouw (hobbyboer) met een camping erbij of een megastal van 500 koeien zonder weidegangverplichting
https://www.boerenemigratie.nl/
https://www.boerenbusines(...)nder-grond-in-europa
quote:
Hoe kwam u in Denemarken terecht?
'Mijn neef runt een melkveebedrijf in Oost-Duitsland en raadde me aan om eens in Denemarken te kijken. Samen met mijn tweelingzus Leontien bezocht ik verschillende melkveehouders en zo kregen we een goed beeld van de sector daar.

'Een van die melkveehouders was André. Hij runde een bedrijf met 250 koeien. Toen hij een tweede bedrijf had aangekocht en 600 koeien ging melken, vroeg hij me om hem te komen helpen. Zo ging ik twee maanden op stage.'

Hoe staat de Deense melkveehouderij ervoor?
'Door een bijzondere werkwijze van de banken in Denemarken hadden melkveehouders grote bedrijven ontwikkeld.
Voor een stal met 100 koeien hoefde je niet aan te kloppen bij de bank. Het moest groter.
De hoge financiering draaide veel melkveehouders de nek om, als de melkprijzen slecht waren.
Daardoor daalde de waarde van de bedrijven die overbleven.
Deze bedrijven moesten meer rente gaan betalen en gingen daardoor ook failliet.

'Kortom, een negatieve spiraal. Het is een trieste situatie, maar het biedt tegelijkertijd ook kansen.
Het is nu mogelijk om in Denemarken 1 hectare grond te kopen voor 18.000 euro.'
https://www.nieuweoogst.n(...)loon-naar-denemarken

[ Bericht 10% gewijzigd door michaelmoore op 11-07-2020 13:04:03 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 juli 2020 @ 12:37:40 #92
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 11 juli 2020 @ 12:44:44 #93
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194035325
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:07 schreef Captain_Ghost het volgende:
Mooi, AH, Jumbo en andere supers mogen best een wat hogere marktprijs bieden aan boeren.
Zodat de boeren straks ook beter voer kunnen kopen.

[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als dit klopt, waarom starten die boeren dan niet samen een Boeren Supermarkt, waar het midden opgezocht wordt tussen kolom 2 en 3?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_194035500
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 12:44 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Als dit klopt, waarom starten die boeren dan niet samen een Boeren Supermarkt, waar het midden opgezocht wordt tussen kolom 2 en 3?
Sommigen boeren hebben daarom eigen super op eigen erf.. Verder zijn ze fulltime bezig met eigen bedrijf die boerderij heette.
Tenzij ze het uitbesteed aan andere, is het mogelijk.. Wellicht kan je eigen ondernemer 'super Tyr80' startten.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  zaterdag 11 juli 2020 @ 13:02:03 #95
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194035589
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 12:55 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Sommigen boeren hebben daarom eigen super op eigen erf.. Verder zijn ze fulltime bezig met eigen bedrijf die boerderij heette.
Tenzij ze het uitbesteed aan andere, is het mogelijk.. Wellicht kan je eigen ondernemer 'super Tyr80' startten.
Maar op zich zijn ze toch (tal)rijk genoeg om dit grootser op te zetten. Niet iedereen heeft tijd / zin om het platteland in te rijden om daar die paar verse artikelen te gaan halen om een paar euro te besparen en de boer wat meer inkomsten te gunnen.

Er zijn online supermarkten die via PostNL gekoelde spullen laten bezorgen, volgens mij zijn alle puzzelstukjes aanwezig hoor...

[ Bericht 0% gewijzigd door Tyr80 op 11-07-2020 13:14:10 ]
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_194035639
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:02 schreef Tyr80 het volgende:
Er zijn online supermarkten die via PostNL gekoelde spullen laten bezorgen, volgens mij zijn alle puzzelstukjes aanwezig hoor...
Maar 2 biefstukjes bij de boer bestellen zijn dan de verzendkosten niet waard. Dus dan moet je weer groot inkopen om het de moeite waard te laten zijn. En dan moet je maar net behoefte hebben aan een grote hoeveelheid vlees, kip, boerenkool, of wat de boer ook aan het produceren is.. Of ze moeten meerdere productgroepen gaan verkopen zodat je van alles wat kan bestellen. Zoals eh, hoe heet dat ook alweer. Een eh.. supermarkt :7
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
  zaterdag 11 juli 2020 @ 13:08:39 #97
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194035657
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:06 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Maar 2 biefstukjes bij de boer bestellen zijn dan de verzendkosten niet waard. Dus dan moet je weer groot inkopen om het de moeite waard te laten zijn. En dan moet je maar net behoefte hebben aan een grote hoeveelheid vlees, kip, boerenkool, of wat de boer ook aan het produceren is.. Of ze moeten meerdere productgroepen gaan verkopen zodat je van alles wat kan bestellen. Zoals eh, hoe heet dat ook alweer. Een eh.. supermarkt :7
Naja als ik als branche zo verenigd was en zo structureel genaaid werd door alle supermarkten tegelijk (en die blauwe vooraan) dan zou ik wel een poging wagen denk ik.

Al die andere generieke meuk kun je dan ook gewoon gaan verkopen natuurlijk. Naja, 't is ook maar een idee. Verbaast me echt hoe hard ze genaaid worden.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  zaterdag 11 juli 2020 @ 13:22:50 #98
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194035846
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:02 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Maar op zich zijn ze toch (tal)rijk genoeg om dit grootser op te zetten. Niet iedereen heeft tijd / zin om het platteland in te rijden om daar die paar verse artikelen te gaan halen om een paar euro te besparen en de boer wat meer inkomsten te gunnen.

Er zijn online supermarkten die via PostNL gekoelde spullen laten bezorgen, volgens mij zijn alle puzzelstukjes aanwezig hoor...
Ga je dan ook worteltjes verkopen ?/ van die jonge geschilde verse worteltjes, en hagelwitte bloemkool, dan ga ik bij jou bestellen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194035936
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:08 schreef Tyr80 het volgende:

Al die andere generieke meuk kun je dan ook gewoon gaan verkopen natuurlijk. Naja, 't is ook maar een idee. Verbaast me echt hoe hard ze genaaid worden.
Hoewel ik het absoluut met je eens ben dat ze genaaid worden. Moet je ook rekening houden dat veel boeren maar 1 of 2 keer per jaar een oogst hebben. Dan hebben ze gedurende een paar weken enorm veel vers-product en daarna niks meer. Die hoeveelheden kunnen ze nooit via een eigen kanaal wegzetten voordat het bederft. In ieder geval niet genoeg om het hele jaar van te kunnen financieren, want van een paar honderd bloemkooltjes via de webshop gaat een boer het niet redden. Ze hebben echt massa-distributeurs zoals supermarkten nodig.

Het enigste wat ze zouden kunnen proberen is zichzelf verenigen onder 1 grote coöperatie om betere prijzen te kunnen afdwingen, zoals melkboeren doen met Campina. Maar dan hebben ze natuurlijk ook het risico dat supermarkten hun spullen uit het buitenland halen.
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
  zaterdag 11 juli 2020 @ 13:36:12 #100
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194035981
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:30 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Hoewel ik het absoluut met je eens ben dat ze genaaid worden. Moet je ook rekening houden dat veel boeren maar 1 of 2 keer per jaar een oogst hebben. Dan hebben ze gedurende een paar weken enorm veel vers-product en daarna niks meer. Die hoeveelheden kunnen ze nooit via een eigen kanaal wegzetten voordat het bederft. In ieder geval niet genoeg om het hele jaar van te kunnen financieren, want van een paar honderd bloemkooltjes via de webshop gaat een boer het niet redden. Ze hebben echt massa-distributeurs zoals supermarkten nodig.

Het enige wat ze zouden kunnen proberen is zichzelf verenigen onder 1 grote coöperatie om betere prijzen te kunnen afdwingen, zoals melkboeren doen met Campina. Maar dan hebben ze natuurlijk ook het risico dat supermarkten hun spullen uit het buitenland halen.
Hmm, ok. Naja wellicht niet zo vers als we graag zouden willen, maar nu krijgen we ook appels en dergelijke die hele jaren in loodsen liggen te wachten voor ze naar de super gaan. En voor de rest (vlees, zuivel, eieren, etc.) moet toch wel iets te bedenken zijn...

De AH komt voor 8 euro per maand iedere week langs hier met spulletjes. Zeker voor gezinnen waar er aardig wat vlees, zuivel en eieren doorheen gaan moet die ruimte er toch zijn...kunnen we iedere dag biefstuk eten (ben persoonlijk niet echt van de groenten).

Ja buitenland risico is er ook nog inderdaad...maja, 'Buy Dutch' enzo.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  zaterdag 11 juli 2020 @ 15:04:42 #101
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194036902
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:36 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Hmm, ok. Naja wellicht niet zo vers als we graag zouden willen, maar nu krijgen we ook appels en dergelijke die hele jaren in loodsen liggen te wachten voor ze naar de super gaan. En voor de rest (vlees, zuivel, eieren, etc.) moet toch wel iets te bedenken zijn...

De AH komt voor 8 euro per maand iedere week langs hier met spulletjes. Zeker voor gezinnen waar er aardig wat vlees, zuivel en eieren doorheen gaan moet die ruimte er toch zijn...kunnen we iedere dag biefstuk eten (ben persoonlijk niet echt van de groenten).

Ja buitenland risico is er ook nog inderdaad...maja, 'Buy Dutch' enzo.
O en dan kan de boer of de vrouw van de boer zelf de koe slachten voor de biefstuk, dat is ook goedkoper dan, en vast schoner dan bij zo een supermarkt , dan heeft de koe ook minder pijn lijkt me, dan kan ze hem ook eerst melken

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 11-07-2020 15:46:29 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 juli 2020 @ 15:10:56 #102
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_194036997
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 12:55 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Sommigen boeren hebben daarom eigen super op eigen erf.. Verder zijn ze fulltime bezig met eigen bedrijf die boerderij heette.
Tenzij ze het uitbesteed aan andere, is het mogelijk.. Wellicht kan je eigen ondernemer 'super Tyr80' startten.
Full-time boeren? Ze zijn meer tijd kwijt aan demonstreren lijkt me ondertussen.
pi_194037103
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 15:10 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

Full-time boeren? Ze zijn meer tijd kwijt aan demonstreren lijkt me ondertussen.
Dat moet je niet aan mij vragen.. Misschien moet je keer met een boer en of boerin meelopen.. Dan weet je het hoe daar gaat.

Vergeet ook niet dat meeste mensen hebben geen idee wat je allemaal voor moet doen om een boer of boerin te zijn.. Sterker nog veel stedelingen weten niet waar hun voedsel vandaan komt.. alleen van super..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  zaterdag 11 juli 2020 @ 15:22:16 #104
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194037125
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 15:20 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Dat moet je niet aan mij vragen.. Misschien moet je keer met een boer en of boerin meelopen.. Dan weet je het hoe daar gaat.
De meid helpen met melkbussen spoelen bij de sloot,,als je er niet invalt dan

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 11-07-2020 21:26:40 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 juli 2020 @ 16:19:59 #105
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_194037948
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 15:20 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Dat moet je niet aan mij vragen.. Misschien moet je keer met een boer en of boerin meelopen.. Dan weet je het hoe daar gaat.

Vergeet ook niet dat meeste mensen hebben geen idee wat je allemaal voor moet doen om een boer of boerin te zijn.. Sterker nog veel stedelingen weten niet waar hun voedsel vandaan komt.. alleen van super..
Ik weet heel goed hoe het eraan toe gaat op een boerderij. Opgegroeid op het platteland, en veel van mijn vrienden zijn opgegroeid op een boerderij en hebben nog steeds een broer of zus die boer is. En die werken vaak heel veel uren.
En dan zie ik deze "boeren" met hun intimiderende acties en alle tijd van de wereld om te demonstreren. Met de trekker van Heerenveen naar Den Haag rijden? Hoe dan?
  zaterdag 11 juli 2020 @ 21:10:51 #106
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194042158
https://www.telegraaf.nl/(...)actor-op-hem-inrijdt

quote:
Motoragent trekt vuurwapen nadat boer met tractor op hem inrijdt
Updated Gisteren, 21:41

BLEISWIJK - Een motoragent heeft vrijdagavond zijn vuurwapen moeten trekken toen in Bleiswijk een demonstrerende boer met zijn tractor op hem inreed. ,,

Hierdoor ontstond een dusdanig gevaarlijke situatie voor de motoragent dat hij zich genoodzaakt voelde om zijn vuurwapen te trekken, waarna de bewuste boer zijn tractor tot stilstand bracht en hij kon worden aangehouden", aldus de politie.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194042324
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 16:19 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

Ik weet heel goed hoe het eraan toe gaat op een boerderij. Opgegroeid op het platteland, en veel van mijn vrienden zijn opgegroeid op een boerderij en hebben nog steeds een broer of zus die boer is. En die werken vaak heel veel uren.
En dan zie ik deze "boeren" met hun intimiderende acties en alle tijd van de wereld om te demonstreren. Met de trekker van Heerenveen naar Den Haag rijden? Hoe dan?
Dat compenseren ze. Ze hebben vaste taken die iedere dag gedaan moeten worden op een bepaald tijdstip en daarna 1000 dingen die op ieder moment van de dag gedaan kunnen worden dus ze dan beginnen ze gewoon nog een uurtje eerder en gaan s'avonds een paar uurtjes langer door. Boer hier is momenteel nog aan het maaien op zaterdagavond ( en nee, hij was niet eens naar de demonstraties ). Verder lopen er op een boerderij vaak nog meerdere generaties rond die dan gewoon wat harder werken en er een taak bijnemen als de ander een dag weg is.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  zaterdag 11 juli 2020 @ 21:43:35 #108
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194042728
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 21:19 schreef Wolken het volgende:

[..]

Dat compenseren ze. Ze hebben vaste taken die iedere dag gedaan moeten worden op een bepaald tijdstip en daarna 1000 dingen die op ieder moment van de dag gedaan kunnen worden dus ze dan beginnen ze gewoon nog een uurtje eerder en gaan s'avonds een paar uurtjes langer door. Boer hier is momenteel nog aan het maaien op zaterdagavond ( en nee, hij was niet eens naar de demonstraties ). Verder lopen er op een boerderij vaak nog meerdere generaties rond die dan gewoon wat harder werken en er een taak bijnemen als de ander een dag weg is.
Dat is met iedere zelfstandige zo hoor
Mijn broer installeert Airco systems en winkelinventarissen en die is in de zomer echt 120 uur druk en de vrouw doet tussen het huishouden door de administratie en zijn zoon die gaat in zijn vrije tijd ook mee en helpt met voorbereiden van orders

En in het weekend verbouwd ie zijn boerderij , en bouwt een schuur voor het bedrijf
je snap het niet maar dat gaat zo

Maar het moet wel rendabel zijn , want als iedereen voor niks werkt dan zit er iets fout
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194043437
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 13:02 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Maar op zich zijn ze toch (tal)rijk genoeg om dit grootser op te zetten. Niet iedereen heeft tijd / zin om het platteland in te rijden om daar die paar verse artikelen te gaan halen om een paar euro te besparen en de boer wat meer inkomsten te gunnen.

Er zijn online supermarkten die via PostNL gekoelde spullen laten bezorgen, volgens mij zijn alle puzzelstukjes aanwezig hoor...
Precies, het kan ook makkelijk. Alleen komen die boeren er dan achter dat de overhead, organisatie, panden, personeel etc zoveel geld kosten, dat ze ofwel zichzelf uit de markt prijzen ten opzichte van de bestaande supermarkten, ofwel dat ze echt niet meer aan hun producten overhouden dan wat het nu opbrengt.

Lokaal en kleinschalig kun je nog wel wat bereiken als boer, omdat je dan weinig te maken hebt met overheadkosten en de logistiek zelf kan doen. Bijvoorbeeld met een paar tuinbouwers, veeboeren en een melkveehouderij bij één van de bedrijven een winkeltje beginnen met lokale groenten, fruit, vlees en zuivelproducten. Als je dat met 5-6 boerderijen doet en je beurtelings moeders de vrouw een dag in de winkel gaat staan en zelf de goederen aanlevert, levert het wat financieel wat op. Alleen is dat dan niet meer dan een klein extra zakcentje, buiten de gebruikelijke afzetmarkten via de veiling of rechtstreeks aan de grote ketens. Zo'n winkeltje kun je vrijwel zeker niet met meerdere boerenfamilies van leven.

En wanneer je rechtstreeks aanlevert aan een bestaande verswinkel in een nabijgelegen plaats, lukt het ook nog wel. Maar bij twee verswinkels in de regio is nooit genoeg klandizie om in de boer z'n inkomen te voorzien. Daarvoor is veel meer afname nodig, van stadsbewoners. Die niet voor een paar versproducten een eind met de auto gaan rijden terwijl er een supermarkt om de hoek zit.

En die verswinkel in de stad, die gaat geen moeite doen om zijn winkel gevuld te krijgen met spullen die hij rechtstreeks inkoopt bij boeren een heel eind verderop. Want geen gun-factor bij de winkelier én het publiek en meer gedoe dan alles bij één groothandel te kopen die elke ochtend op een vaste tijd komt leveren.

Grootschalig en serieus winkeltje spelen kost enorm veel tijd. En die tijd moet betaald worden (personeel). En dat is een hele andere vorm van ondernemen als de vrijheid op de boerderij.
  zaterdag 11 juli 2020 @ 22:17:11 #110
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194043494
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 22:15 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Precies, het kan ook makkelijk. Alleen komen die boeren er dan achter dat de overhead, organisatie, panden, personeel etc zoveel geld kosten, dat ze ofwel zichzelf uit de markt prijzen ten opzichte van de bestaande supermarkten, ofwel dat ze echt niet meer aan hun producten overhouden dan wat het nu opbrengt.

Lokaal en kleinschalig kun je nog wel wat bereiken als boer, omdat je dan weinig te maken hebt met overheadkosten en de logistiek zelf kan doen. Bijvoorbeeld met een paar tuinbouwers, veeboeren en een melkveehouderij bij één van de bedrijven een winkeltje beginnen met lokale groenten, fruit, vlees en zuivelproducten. Als je dat met 5-6 boerderijen doet en je beurtelings moeders de vrouw een dag in de winkel gaat staan en zelf de goederen aanlevert, levert het wat financieel wat op.

En wanneer je rechtstreeks aanlevert aan een bestaande verswinkel in een nabijgelegen plaats, lukt het ook nog wel. Maar bij twee verswinkels in de regio is nooit genoeg klandizie om in de boer z'n inkomen te voorzien. Daarvoor is veel meer afname nodig, van stadsbewoners. Die niet voor een paar versproducten een eind met de auto gaan rijden terwijl er een supermarkt om de hoek zit.

En die verswinkel in de stad, die gaat geen moeite doen om zijn winkel gevuld te krijgen met spullen die hij rechtstreeks inkoopt bij boeren een heel eind verderop. Want geen gun-factor bij de winkelier én het publiek en meer gedoe dan alles bij één groothandel te kopen die elke ochtend op een vaste tijd komt leveren.

Grootschalig en serieus winkeltje spelen kost enorm veel tijd. En die tijd moet betaald worden (personeel). En dat is een hele andere vorm van ondernemen als de vrijheid op de boerderij.
Zal best wat kosten, maar toch nooit zoveel joh...

Die bloemkool heeft de laagste factor, ligt voor ruim 2.5x de inkoopsprijs in de winkel. Als je overhead zo enorm is doe je toch echt iets fout denk ik. En da's de laagste he.

Nee sorry, ik snap je punt wel, maar de marges zijn hier zo scheef dat het naar mijn idee echt wel te doen moet zijn.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_194043579
Ik zou zeggen: ga je gang.

Als het echt zo eenvoudig én rendabel zou zijn als wat jij beweert, dan heb ik er geen verklaring voor dat het niet al lang op grote schaal gedaan wordt. Kennelijk is de huidige manier van producten afzetten voor de boeren toch aantrekkelijker dan om hun eigen winkelketen te beginnen.

En kennelijk zien ook andere ondernemers er geen brood in om een winkel(keten) te beginnen met producten rechtstreeks van de boer.
Allemaal heel bijzonder als er dikke winsten mee te behalen zouden zijn.
  zaterdag 11 juli 2020 @ 22:27:06 #112
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_194043729
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 22:20 schreef Ivo1985 het volgende:
Ik zou zeggen: ga je gang.

Als het echt zo eenvoudig én rendabel zou zijn als wat jij beweert, dan heb ik er geen verklaring voor dat het niet al lang op grote schaal gedaan wordt. Kennelijk is de huidige manier van producten afzetten voor de boeren toch aantrekkelijker dan om hun eigen winkelketen te beginnen.

En kennelijk zien ook andere ondernemers er geen brood in om een winkel(keten) te beginnen met producten rechtstreeks van de boer.
Allemaal heel bijzonder als er dikke winsten mee te behalen zouden zijn.
Ok, zitten we toch op 1 lijn, ik snap het dus ook niet. Misschien toch iets van schoenmaker weet wat je leest...
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 11 juli 2020 @ 22:41:44 #113
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_194044060
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_194044628
@Tyr80
Nee, we zitten niet op één lijn. Ik zeg gewoon dat het hoogstwaarschijnlijk onderaan de streep te duur is voor de boeren om een eigen verswinkel te starten.

Even rekenen:
250m2 winkeloppervlak a ¤3000/maand heb je wel nodig om een compleet versassortiment te kunnen bieden.

Personeel bij dit winkeloppervlak ongeveer 5 fte a ¤3500 per Fte (want vergeet de werkgeverslasten niet) Je kunt daarmee 6 dagen per week open van 9 tot 6 en hebt dan de gemiddeld 3 mensen op de werkvloer staan, met een uitschieter naar 4 op vrijdagmiddag en op zaterdag. En eventueel kun je nog een koopavond open.

Energiekosten zijn relatief hoog, want veel versproducten moeten gekoeld worden ¤1000 per maand.

Zomaar ruim 20 mille per maand en dan kun je 5 a 6 dagen per week open. Bovenstaande komt dus al neer op 1000 euro per dag die je aan marge moet maken om quitte te spelen.

Dan komt er nog bij:
- winkelinrichting en inventaris
- verzekeringen
- lokale belastingen
- kassasystemen
- ict + zakelijke licenties
- pinapparaten+abonnement
- transportkosten tussen de deelnemende boerderijen en de winkel
- kosten van derving, diefstal, beschadiging
- boekhouder en accountant
- bankkosten
- promotiekosten
...

Je zit dan met gemak op 2000 euro kosten per dag.

Bij een marge van gemiddeld 50% moet je dan dus voor 4000 euro exclusief btw aan producten verkopen in die verswinkel voordat er ook maar één cent verdiend gaat worden.

Wanneer huishoudens gemiddeld 10 euro per dag inclusief BTW aan versproducten kopen, moet je dus een klantenkring van minimaal 435 huishoudens hebben. Ofwel pakweg 1000 personen (want een huishouden telt in NL gemiddeld iets van 2,2 personen)

Als die huishoudens gemiddeld 2 keer per week inkopen komen doen kom je uit op bijna 150 kasaanslagen per dag en zo'n 15 per uur. Dat is voor genoemde winkeloppervlak en personeelsbezetting aardig wat, want producten komen rechtstreeks van de boer en zijn dus niet voorverpakt. Dus moet het nog gesneden en/of gewogen en verpakt worden in de winkel.

En als je het concept dan ook nog wil gaan uitrollen over winkels in elke regio, zodat het voor deelnemende boeren echt een noemenswaardig verschil gaat maken in de omzet, komt er ook bovenop bovenstaande zaken ook nog de overhead van een centraal kantoor, centraal magazijn/distributiecentrum, gekoeld transport etc..
pi_194044774
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 22:20 schreef Ivo1985 het volgende:

En kennelijk zien ook andere ondernemers er geen brood in om een winkel(keten) te beginnen met producten rechtstreeks van de boer
Die zijn er wel hoor! En succesvol ook. Vaak wel in combinatie met horeca of recreatie (landwinkels, lokale bio winkels), maar dat zouden de boeren ook kunnen natuurlijk. Het probleem is, dat de doelgroep die speciaal voor lokale producten om willen rijden (en daar geld voor heeft) gewoon niet zo groot is. Je moet daarnaast tenslotte voor je overige boodschappen nog gewoon naar de super. Plus, lokaal is gewoon duurder. Dat kunnen we allemaal heel stom vinden maar het is wat het is.
Buiten dat, is retail een héle andere tak van sport dan landbouw of veeteelt. Dat moet je ook maar willen en kunnen.
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 11 juli 2020 @ 23:19:53 #117
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194044865
Anonlop twitterde op zaterdag 11-07-2020 om 22:57:18 Schermerhorn nu live!!!! Meer dan 300 traktoren xxx https://t.co/zizxqgVU9t reageer retweet


_O_ _O_ _O_
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zaterdag 11 juli 2020 @ 23:52:07 #118
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194045241
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 22:15 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Precies, het kan ook makkelijk. Alleen komen die boeren er dan achter dat de overhead, organisatie, panden, personeel etc zoveel geld kosten, dat ze ofwel zichzelf uit de markt prijzen ten opzichte van de bestaande supermarkten, ofwel dat ze echt niet meer aan hun producten overhouden dan wat het nu opbrengt.

Lokaal en kleinschalig kun je nog wel wat bereiken als boer, omdat je dan weinig te maken hebt met overheadkosten en de logistiek zelf kan doen. Bijvoorbeeld met een paar tuinbouwers, veeboeren en een melkveehouderij bij één van de bedrijven een winkeltje beginnen met lokale groenten, fruit, vlees en zuivelproducten. Als je dat met 5-6 boerderijen doet en je beurtelings moeders de vrouw een dag in de winkel gaat staan en zelf de goederen aanlevert, levert het wat financieel wat op. Alleen is dat dan niet meer dan een klein extra zakcentje, buiten de gebruikelijke afzetmarkten via de veiling of rechtstreeks aan de grote ketens. Zo'n winkeltje kun je vrijwel zeker niet met meerdere boerenfamilies van leven.

En wanneer je rechtstreeks aanlevert aan een bestaande verswinkel in een nabijgelegen plaats, lukt het ook nog wel. Maar bij twee verswinkels in de regio is nooit genoeg klandizie om in de boer z'n inkomen te voorzien. Daarvoor is veel meer afname nodig, van stadsbewoners. Die niet voor een paar versproducten een eind met de auto gaan rijden terwijl er een supermarkt om de hoek zit.

En die verswinkel in de stad, die gaat geen moeite doen om zijn winkel gevuld te krijgen met spullen die hij rechtstreeks inkoopt bij boeren een heel eind verderop. Want geen gun-factor bij de winkelier én het publiek en meer gedoe dan alles bij één groothandel te kopen die elke ochtend op een vaste tijd komt leveren.

Grootschalig en serieus winkeltje spelen kost enorm veel tijd. En die tijd moet betaald worden (personeel). En dat is een hele andere vorm van ondernemen als de vrijheid op de boerderij.
je kunt beter een ijskarretje beginnen , dan heb je een soort die je onderweg kunt koelen en ook onderweg bijvullen
Heel veel goederen die je niet verkoopt gaat zo de kliko in , er is geen retail dat zo aan bederf onderhevig is als zuivel een groente

Ik meen dat er een noemer is van 30% verlies is aan waardaling en bederf bij zuivel en groente

Som s hele kisten die bedorven zijn of onverkoopbaar , nee dat is geen dollen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 11 juli 2020 @ 23:58:12 #119
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194045324
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 23:13 schreef cemeteryslut het volgende:

[..]

Die zijn er wel hoor! En succesvol ook. Vaak wel in combinatie met horeca of recreatie (landwinkels, lokale bio winkels), maar dat zouden de boeren ook kunnen natuurlijk. Het probleem is, dat de doelgroep die speciaal voor lokale producten om willen rijden (en daar geld voor heeft) gewoon niet zo groot is. Je moet daarnaast tenslotte voor je overige boodschappen nog gewoon naar de super. Plus, lokaal is gewoon duurder. Dat kunnen we allemaal heel stom vinden maar het is wat het is.
Buiten dat, is retail een héle andere tak van sport dan landbouw of veeteelt. Dat moet je ook maar willen en kunnen.
klopt een groentewinkeltje is een full time job , en steeds aandacht voor presentatie en bijvullen, inkoop en openingstijden

Ik koop wel eens eieren van zo een automaat bij de boer hier, daar staat niemand bij , maar de omzet zal minimaal zijn en ik vraag me ook af omtrent de versheid

En geld in een doosje doen dat gaat te vaak fout zag ik op TV

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2020 00:11:38 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194045863
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 23:13 schreef cemeteryslut het volgende:

[..]

Die zijn er wel hoor! En succesvol ook. Vaak wel in combinatie met horeca of recreatie (landwinkels, lokale bio winkels), maar dat zouden de boeren ook kunnen natuurlijk. Het probleem is, dat de doelgroep die speciaal voor lokale producten om willen rijden (en daar geld voor heeft) gewoon niet zo groot is. Je moet daarnaast tenslotte voor je overige boodschappen nog gewoon naar de super. Plus, lokaal is gewoon duurder. Dat kunnen we allemaal heel stom vinden maar het is wat het is.
Buiten dat, is retail een héle andere tak van sport dan landbouw of veeteelt. Dat moet je ook maar willen en kunnen.
Tot voor kort reed ik nog wel eens naar boeren nabij Houten en Bunnik om wat dingen te kopen of bestelde ik direct bij een boer online maar sinds die achterlijke FDF terroristen er zijn ben ik daar ook klaar mee.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  zondag 12 juli 2020 @ 00:43:59 #121
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194045937
Ja, er zijn gewoon veel teveel boeren die steeds meer melk produceren door die soja enz,

deze problemen zijn er al veel jaar, vroeger kregen Boeren een vaste prijs voor de melk, die jaarlijks verhoogd werd,, toen was er teveel melkproductie uiteraard , daar ging de EEG dan maar boter van maken en daardoor ontstond de boterberg

Probleem is er zijn TEVEEL boeren, TEVEEL fosfaat en stikstof, door TEVEEL koeien , die TEVEEL melken en daardoor te weinig verdienen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194047129
Het nieuwe normaal, als je demonstreert tegen de wil van het kabinet word er gedreigd met je kinderen uit huis plaatsen

Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_194047845
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:32 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Men ( de overheid ) moet meer naar landen als Denemarken kijken en grotere boerderijen / Megastallen van 500 koeien toestaan en stoppen met die fosfaatrechten en weidegang verplichting

Net als in Denemarken, daar kan men wel uit met de melkprijs

Het is de schuld van de overheid, of het een, of het ander , maar niet moderne bedrijven afknijpen in hun ontwikeling
Dus of kringloop landbouw (hobbyboer) met een camping erbij of een megastal van 500 koeien zonder weidegangverplichting
https://www.boerenemigratie.nl/
https://www.boerenbusines(...)nder-grond-in-europa
[..]

https://www.nieuweoogst.n(...)loon-naar-denemarken
Je redeneert alleen verkeerd. De melkprijs is geen gegeven maar een direct resultaat van de kostprijs van de melk. Maak je die lager.. Door extra grote stallen en minder weidegang. Dan kost dat een stuk milieu en diervriendelijkheid.

Niks mis om daar voor te betalen en de sector te reguleren.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194047908
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:21 schreef ludovico het volgende:

[..]

Je redeneert alleen verkeerd. De melkprijs is geen gegeven maar een direct resultaat van de kostprijs van de melk. Maak je die lager.. Door extra grote stallen en minder weidegang. Dan kost dat een stuk milieu en diervriendelijkheid.

Niks mis om daar voor te betalen en de sector te reguleren.
De probleem is dat men doodleuk een melk uit Denenmarken kan halen. Als Nederlandse boeren hogere melkprijs willen, prima. De super gaat met de vrolijk kop naar buitenland, waar de regels soepeler is en prijs lager is.. ondanks de transport enz.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_194047916
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:40 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De probleem is dat men doodleuk een melk uit Denenmarken kan halen. Als Nederlandse boeren hogere melkprijs willen, prima. De super gaat met de vrolijk kop naar buitenland, waar de regels soepeler is en prijs lager is.. ondanks de transport enz.
Is zo, daarom subsidie / regels gelijk trekken met de EU.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194047919
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:42 schreef ludovico het volgende:

[..]

Is zo, daarom subsidie.
Zeg dat ff tegen VVD... Want hun filosofie op alles is marktwerking.. Wil je een subsidie, ga dan naar Frankrijk..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_194048027
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 03:21 schreef maryen65 het volgende:
Het nieuwe normaal, als je demonstreert tegen de wil van het kabinet word er gedreigd met je kinderen uit huis plaatsen

_O- En dat geloof je? Wtf
pi_194048044
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:42 schreef ludovico het volgende:

[..]

Is zo, daarom subsidie / regels gelijk trekken met de EU.
Structurele subsidie houdt uitsluitend de overproductie in stand.

Subsidies zijn goed als tijdelijke stimulering. Maar zodra ze structureel zijn, moet je je ernstig afvragen wat het algemeen nut er nog van is.
pi_194048060
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 03:21 schreef maryen65 het volgende:
Het nieuwe normaal, als je demonstreert tegen de wil van het kabinet word er gedreigd met je kinderen uit huis plaatsen

Als je bij die demonstraties geweld gebruikt of anderszins de wet overtreedt dan is dat niet ondenkbaar inderdaad. Kinderen structureel laten verblijven bij een ouder die geweldadig is of die keer op keer de wet overtreedt, wordt gezien als onwenselijk. Zeker in het geval er een andere ouder is die niet zo extremistisch is.

Vreedzaam demonstreren zal echt geen problemen opleveren. Of je hebt een wel heel slechte raadsman. Maar waarschijnlijk heeft de partij waar deze man tegen strijdt het nodige belastende beeldmateriaal van zijn deelnames aan demonstraties, waar het er iets minder vreedzaam aan toe gaat.
pi_194048335
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 00:43 schreef michaelmoore het volgende:
Ja, er zijn gewoon veel teveel boeren die steeds meer melk produceren door die soja enz,

deze problemen zijn er al veel jaar, vroeger kregen Boeren een vaste prijs voor de melk, die jaarlijks verhoogd werd,, toen was er teveel melkproductie uiteraard , daar ging de EEG dan maar boter van maken en daardoor ontstond de boterberg

Probleem is er zijn TEVEEL boeren, TEVEEL fosfaat en stikstof, door TEVEEL koeien , die TEVEEL melken en daardoor te weinig verdienen
Ja, er zijn ook teveel herenboeren, die de gerechten die zijzelf niet vertrouwen testen op weldenkende jongeren.
  zondag 12 juli 2020 @ 10:33:22 #131
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194049084
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:21 schreef ludovico het volgende:

[..]

Je redeneert alleen verkeerd. De melkprijs is geen gegeven maar een direct resultaat van de kostprijs van de melk. Maak je die lager.. Door extra grote stallen en minder weidegang. Dan kost dat een stuk milieu en diervriendelijkheid.

Niks mis om daar voor te betalen en de sector te reguleren.
Maar de overheid die wil dat niet , die wil graag koeien in de wei die vind dat leuk
en weinig koeien per boer , maar dat is verkeerd, boeren moeten groter worden tot 1000 koeien per boer


[ Bericht 23% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2020 11:19:00 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 12 juli 2020 @ 10:36:03 #132
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194049115
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:44 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Zeg dat ff tegen VVD... Want hun filosofie op alles is marktwerking.. Wil je een subsidie, ga dan naar Frankrijk..
Marktwerking is prima, het zijn de beperkingen en de bemoeizucht van de overheid

De overheid die wil zelf koeien in de wei en de stront op het land

Terwijl de stront op het land juist fout is, voor de ammoniak stikstof, die waait op en zorgt voor brandnetels in de heide natuur

MINDER overheid en de zaak is gered

quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 08:32 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Structurele subsidie houdt uitsluitend de overproductie in stand.

Subsidies zijn goed als tijdelijke stimulering. Maar zodra ze structureel zijn, moet je je ernstig afvragen wat het algemeen nut er nog van is.
juist zeeer juist

Het zijn de regels van de overheid waar de sector last van heeft, als de overheid vind dat er teveel boeren zijn dan moeten ze er maar stilletjes wat meer wegkopen. en niet zo hoog van de toren blazen
Maar stoppen met die onzinnige regelbrei, zoals weidegang plicht en mest injectie
Die mestinjectie maakt het hele bodemleven kapot

Laat dan de stront ophalen , indrogen en verkoop dat naar een woestijnland , dan is het hele stikstof gezeur van de baan en dan bedrijven van 1000 koeien toestaan , dan concurreren ze de hele Denemarken uit de markt



[ Bericht 16% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2020 11:10:22 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 12 juli 2020 @ 11:02:10 #133
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194049319
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 09:23 schreef torentje het volgende:

[..]

Ja, er zijn ook teveel herenboeren, die de gerechten die zijzelf niet vertrouwen testen op weldenkende jongeren.
Dat is juist het leuke van FOK , dat iedereen zijn hersenspinsels hier kan loslaten, ondanks de joint , alcohol en psychoses
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 12 juli 2020 @ 11:04:18 #134
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194049341
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 03:21 schreef maryen65 het volgende:
Het nieuwe normaal, als je demonstreert tegen de wil van het kabinet word er gedreigd met je kinderen uit huis plaatsen

Net als Groenendijk zeker _O- _O- _O-
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zondag 12 juli 2020 @ 11:28:02 #135
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194049590
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:40 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De probleem is dat men doodleuk een melk uit Denenmarken kan halen. Als Nederlandse boeren hogere melkprijs willen, prima. De super gaat met de vrolijk kop naar buitenland, waar de regels soepeler is en prijs lager is.. ondanks de transport enz.
Transport heb je toch of het nu naar Friesland is of Zeeland of Denemarken , of Oost Duitsland is maakt niet uit uurtje verder toeren ,

Dankzij de EU , vrij verkeer van goederen
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:42 schreef ludovico het volgende:

[..]

Is zo, daarom subsidie / regels gelijk trekken met de EU.
Transport heb je toch of het nu naar Friesland is of Zeeland of Denemarken , of Oost Duitsland is maakt niet uit uurtje verder toeren
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 12 juli 2020 @ 11:28:58 #136
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194049600
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 10:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Marktwerking is prima, het zijn de beperkingen en de bemoeizucht van de overheid

De overheid die wil zelf koeien in de wei en de stront op het land

Terwijl de stront op het land juist fout is, voor de ammoniak stikstof, die waait op en zorgt voor brandnetels in de heide natuur

MINDER overheid en de zaak is gered
[..]

juist zeeer juist

Het zijn de regels van de overheid waar de sector last van heeft, als de overheid vind dat er teveel boeren zijn dan moeten ze er maar stilletjes wat meer wegkopen. en niet zo hoog van de toren blazen
Maar stoppen met die onzinnige regelbrei, zoals weidegang plicht en mest injectie
Die mestinjectie maakt het hele bodemleven kapot

Laat dan de stront ophalen , indrogen en verkoop dat naar een woestijnland , dan is het hele stikstof gezeur van de baan en dan bedrijven van 1000 koeien toestaan , dan concurreren ze de hele Denemarken uit de markt


Doe niet zo onnozel. Bij de verregaande liberalisering van de (wereld)voedselmarkt ligt juist een groot deel van de oorzaak van de huidige ellende. De marges zijn gewoonweg te klein om op een fatsoenlijke manier te kunnen produceren, en laat staan daar een beetje van te kunnen leven.

Wanneer blijkt dat de markt niet in staat is om te produceren zonder dat dat ten koste gaat van het milieu (lucht- en waterkwaliteit, schadelijke gewasbeschermingsmiddelen, etc), het dierenwelzijn, de volksgezondheid en de (boterham van) de boer, dan moet de overheid gewoon ingrijpen.

Het failliet van het huidige industrieel-agrarisch systeem is een heel goed voorbeeld van wat doorgeslagen marktwerking teweeg kan brengen.
Huilen dan.
  zondag 12 juli 2020 @ 11:32:25 #137
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194049650
quote:
7s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:28 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Doe niet zo onnozel. Bij de verregaande liberalisering van de (wereld)voedselmarkt ligt juist een groot deel van de oorzaak van de huidige ellende. De marges zijn gewoonweg te klein om op een fatsoenlijke manier te kunnen produceren, en laat staan daar een beetje van te kunnen leven.

Wanneer blijkt dat de markt niet in staat is om te produceren zonder dat dat ten koste gaat van het milieu (lucht- en waterkwaliteit, schadelijke gewasbeschermingsmiddelen, etc), het dierenwelzijn, de volksgezondheid en de (boterham van) de boer, dan moet de overheid gewoon ingrijpen.

Het failliet van het huidige industrieel-agrarisch systeem is een heel goed voorbeeld van wat doorgeslagen marktwerking teweeg kan brengen.
Als de overheid Megastallen toestaat , dan kan Nederland ook mee concurreren
Die grondbezit verplichting en weidegang verplichting maakt de boeren kapot
Grond is hier te duur om 10 koeien per bunder op te zetten

https://www.boerenbusines(...)nder-grond-in-europa
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 12 juli 2020 @ 11:37:35 #138
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194049713
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:32 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als de overheid Megastallen toestaat , dan kan Nederland ook mee concurreren
Die grondbezit verplichting en weidegang verplichting maakt de boeren kapot
Grond is hier te duur om 10 koeien per bunder op te zetten

https://www.boerenbusines(...)nder-grond-in-europa
We hebben al zat koeien, waarom moeten er nou nóg meer komen? Als de marges klein zijn, dan is meer produceren de enige manier om je hoofd boven water te houden. Doet iedereen dat, dan dalen de prijzen nog verder. Wat doet dat met de marges? Zie je de vicieuze cirkel?

Waarom zouden wij willen concurreren op de wereldmarkt wanneer die een race to the bottom is?

Verder reageer je natuurlijk niet echt op mijn reactie.
Huilen dan.
  zondag 12 juli 2020 @ 11:41:37 #139
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194049770
quote:
7s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:37 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Als de marges klein zijn, dan is meer produceren de enige manier om je hoofd boven water te houden. Doet iedereen dat, dan dalen de prijzen nog verder. Wat doet dat met de marges? Zie je de vicieuze cirkel?

Waarom zouden wij willen concurreren op de wereldmarkt wanneer die een race to the bottom is?
Ja dan moeten we maar helemaal stoppen met de professionele melkvee boeren en verder gaan met kringloop landbouw (hobby boeren) , met koeien in de wei , handmelken ons meer richten op recreatie zoals de minister wil
Campings , natuur , recreatiebouw en hobbyboeren

ik kan me voorstellen dat een echte boer in hart en nieren ook liever 20 koeien, een varkensboomgaard en 5 geiten heeft met huisverkoop en 10 Caravans dan 2000 koeien in een carrousel en soja uit Brazilië

Als de overheid doorgaat met afknijpen van boeren zoals nu, dan stoppen de Boeren vanzelf wel met hun bedrijf ja

Of je vraagt 40% van hen om zoveel mogelijk over te stappen op kringlooplandbouw met natuur en recreatie

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2020 16:50:11 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194053247
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:02 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dat is juist het leuke van FOK , dat iedereen zijn hersenspinsels hier kan loslaten, ondanks de joint , alcohol en psychoses
Tja, als jij niet dieper ingaan wil op het slechte voer dat door de herenboeren gegeven wordt aan weldenkende jongeren, zou jij ook kunnen volstaan met zeggen dat je niet over dat onderwerp wil praten en dus niet mij meteen criminaliseren. Ik zou zeggen doe dat eens bij de echte criminelen, dan zwijg jij binnen afzienbare tijd voor eeuwig.
pi_194053650
quote:
6s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:04 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Net als Groenendijk zeker _O- _O- _O-
Hier draait en rookt Youri een jointje binnen waar zn kinderen bij zijn terwijl hij los gaat over 5G. Lekkere Jongen hoor

https://www.facebook.com/(...)5223722062/?vh=e&d=n
pi_194053702
Edit: geen privéshit van mensen

[ Bericht 61% gewijzigd door Isdatzo op 12-07-2020 16:48:01 ]
  zondag 12 juli 2020 @ 16:53:01 #143
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194054924
quote:
7s.gif Op zondag 12 juli 2020 11:37 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Waarom zouden wij willen concurreren op de wereldmarkt wanneer die een race to the bottom is?

Melkveeboerderijen is binnen de EU zeker een doodlopende weg voor Nederlandse boeren met hun superdure grond en knettergekke overheid

Nederland doet het binnen de EU op alle vlakken ZEER goed , behalve op gebied van landbouw,, op dat gebied is Denemarken , Roemenië en Bulgarije flink in het voordeel, daar mag alles, kan alles en grond kost niks

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2020 17:21:46 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 12 juli 2020 @ 19:13:56 #144
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194057224
https://www.nieuweoogst.n(...)-over-stikstofaanpak


quote:
Provincies en rijk sluiten basisakkoord over stikstofaanpak
11 JUL 2020 OM 10:25UUR

De provincies en de rijksoverheid hebben afgelopen donderdag een basisakkoord gesloten over de uitwerking van de stikstofaanpak.
Zo zijn nadere afspraken gemaakt over het legaliseren van meldingen, de opkoopregeling voor veehouderijen, het openstellen van extern salderen en over natuurherstel.

De overheden stellen vast dat nog niet alles nu is geregeld, maar dat de deze week gemaakte afspraken wel belangrijke stappen voorwaarts zijn.
Zo zijn afspraken gemaakt over de wijze van legaliseren van PAS-meldingen van bedrijven die onder het PAS niet vergunningplichtig waren.
Besloten is dat het rijk hiervoor primair de verantwoordelijkheid draagt. De provincies zullen helpen om dit voor elkaar te krijgen.
Melders ontvangen binnenkort een brief met informatie over het vervolg.

Extern Salderen
Verder is afgesproken dat na de zomer besloten wordt hoe het systeem van extern salderen zal worden opgezet.
De provincies en minister Carola Schouten van LNV hebben afspraken gemaakt over de benodigde waarborgen voor het zorgvuldig openstellen van extern salderen met veehouderijen.
Dat systeem zal ook van tevoren worden doorgesproken met de betrokken sectoren. De uitkomst hiervan wordt betrokken bij de besluitvorming, beloven zij.

Rijk en provincies zijn het ook eens over de hoofdlijnen van een zogenheten 'gerichte' opkoopregeling voor veehouderijbedrijven nabij natuurgebieden.
Het rijk zal de regeling na de zomer vaststellen, de provincies nemen de uitvoering op zich.
Het gaat voor de eerste tranche om 100 miljoen euro voor de vrijwillige opkoop van agrarische bedrijven in en nabij Natura 2000-gebieden.


[ Bericht 11% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2020 20:40:45 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194065364
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 07:44 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Zeg dat ff tegen VVD... Want hun filosofie op alles is marktwerking.. Wil je een subsidie, ga dan naar Frankrijk..
Positieve en negatieve externaliteiten moeten beprijsd worden, dat legt je gemiddelde econoom gewoon uit. Daar hoef je geen zoetsappig verhaal achter te laten schuilen.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  maandag 13 juli 2020 @ 10:10:01 #146
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194065446
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 15:38 schreef torentje het volgende:

[..]

Tja, als jij niet dieper ingaan wil op het slechte voer dat door de herenboeren gegeven wordt aan weldenkende jongeren, zou jij ook kunnen volstaan met zeggen dat je niet over dat onderwerp wil praten en dus niet mij meteen criminaliseren.
Ja ik weet niet zo goed wat ik daarop moet posten

Misschien vragen de weldenkende jongeren zelf om slecht eten van de MAC of zo en wist de herenboer daar niets van
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 13 juli 2020 @ 14:14:54 #147
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194068699
https://www.telegraaf.nl/(...)m-van-actiegroep-fdf


ik ben benieuwd of de minister gaat buigen voor onze trekkers
Ik denk het wel dat meissie zal wel eieren kiezen voor haar baantje

quote:
Minister Schouten gaat niet in op ultimatum van actiegroep FDF
4 min geleden in BINNENLAND


DEN HAAG - Minister Carola Schouten (Landbouw) legt het ultimatum van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) naast zich neer. Een woordvoerder van de bewindsvrouw laat weten dat ze er kennis van neemt.

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De FDF voert even geen actie.

Ze heeft de minister tot volgende week gegeven om een voermaatregel van tafel te halen.
Als ze hier niet op ingaat, volgen nieuwe acties waaronder het blokkeren van wegen.

De minister wijst erop dat de voermaatregel de steun heeft van de Tweede Kamer. Ze vraagt nog wel extra advies over de voermaatregel.
Dat wil ze eerst afwachten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 13 juli 2020 @ 14:18:57 #148
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194068756
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:14 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)m-van-actiegroep-fdf

ik ben benieuwd of de minister gaat buigen voor onze trekkers
Ik denk het wel dat meissie zal wel eieren kiezen voor haar baantje
[..]

Ja tuurlijk, na weken standvastig te hebben gehouden aan haar plan gaat ze nu als een twijgje knappen en hele maatregel van tafel schuiven omdat een groepje boeren anders weer met trekkers distributiecentra gaan blokkeren.

Natuurlijk niet.
  maandag 13 juli 2020 @ 14:45:46 #149
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194069013
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:18 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ja tuurlijk, na weken standvastig te hebben gehouden aan haar plan gaat ze nu als een twijgje knappen en hele maatregel van tafel schuiven omdat een groepje boeren anders weer met trekkers distributiecentra gaan blokkeren.

Natuurlijk niet.
ze zal toch wel verstandig worden zeker , anders weet ik niet wat , ze moet niet dollen met de boeren
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194069054
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ze zal toch wel verstandig worden zeker , anders weet ik niet wat , ze moet niet dollen met de boeren
Die domme boeren snappen niet dat publieke ultimatums averechts werken. Als ze het vertrouwelijk hadden medegedeeld had het misschie geholpen. Nu toegeven aan deze boerenterreur zou enorm gezichtsverlies betekenen.
  maandag 13 juli 2020 @ 14:50:09 #151
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194069075
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:49 schreef Confetti het volgende:

[..]

Die domme boeren snappen niet dat publieke ultimatums averechts werken. Als ze het vertrouwelijk hadden medegedeeld had het misschie geholpen. Nu toegeven aan deze boerenterreur zou enorm gezichtsverlies betekenen.
nee ze wil oorlog , dat is het

Ze iwil gewoon weten wie is de sterkste , dat meisje of de boeren met hun trekkers

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 13-07-2020 15:07:40 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 13 juli 2020 @ 15:08:04 #152
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194069269
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ze zal toch wel verstandig worden zeker , anders weet ik niet wat , ze moet niet dollen met de boeren
quote:
De boeren van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) hebben minister Schouten (Landbouw) een ultimatum gesteld, maar de bewindsvrouw legt dat ultimatum naast zich neer.
pi_194069352
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee ze wil oorlog , dat is het

Ze iwil gewoon weten wie is de sterkste , dat meisje of de boeren met hun trekkers
nee, ze wil gewoon dat andere Nederlanders weer kunnen bouwen aan wegen, huizen, scholen, ziekenhuizen en andere infrastructuur die elke Nederlander nodig heet
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  maandag 13 juli 2020 @ 15:24:43 #154
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194069481
quote:
6s.gif Op maandag 13 juli 2020 15:14 schreef Nielsch het volgende:

[..]

nee, ze wil gewoon dat andere Nederlanders weer kunnen bouwen aan wegen, huizen, scholen, ziekenhuizen en andere infrastructuur die elke Nederlander nodig heet
nee het gaat om de boeren he, en anders hebben ze geen vreten en dan komen de trekkers

Nooit bij een trekker trek wedstrijd geweest zeker
weet jij wat een boer krijgt voor de melk ??


En bouwen hoeft niet, huizen zat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 13 juli 2020 @ 15:25:50 #155
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194069496
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 15:24 schreef michaelmoore het volgende:

En bouwen hoeft niet, huizen zat
Hahahaha
pi_194069505
FDF = Terroristen
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Moderator maandag 13 juli 2020 @ 15:27:16 #157
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194069528
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 15:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee het gaat om de boeren he, en anders hebben ze geen vreten en dan komen de trekkers

Nooit bij een trekker trek wedstrijd geweest zeker
weet jij wat een boer krijgt voor de melk ??

En bouwen hoeft niet, huizen zat
Nou....
pi_194073031
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:49 schreef Confetti het volgende:

[..]

Die domme boeren snappen niet dat publieke ultimatums averechts werken. Als ze het vertrouwelijk hadden medegedeeld had het misschie geholpen. Nu toegeven aan deze boerenterreur zou enorm gezichtsverlies betekenen.
Aan dit ultimatum zal niemand zich ooit over geven. Hoe je het ook brengt. Dat snappen ze bij de FDF zelf ook nog wel. Dit is dan ook alleen maar voor de bühne. "Zie je wel, we hebben de minister een kans gegeven maar die grijpt ze niet aan!". En zo legitimeer je het dat je weer actie gaat voeren.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_194078163
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:51 schreef Hexagon het volgende:
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
Het arrogante is nog wel dat ze vanwege de lege schappen bij de AH menen de conclusie te kunnen trekken. Zo zie je maar weer hoe onmisbaar de NL boeren zijn.
Ze zouden een punt hebben wanneer ze hun producten niet meer aan de afnemers zouden leveren en daardoor lege schappen zouden hebben. Maar dit is gewoon blokkeren. Dat zouden ook militairen kunnen doen die vanwege hun beroep een tank tot hun beschikking hebben.
Begrijp me goed: Ik ben van jongs af aan opgegroeid tussen boeren en op zich heb ik deze altijd verdedigt tegenover stedelingen die ik tijdens mijn beroepsopleiding tegenkwam en die minachtend tegen de boeren deden.
En ik koop nog steeds regelmatig rechtstreeks van de boer. Maar voor dit FDF geteisem heb ik totaal geen respect. Hoe meer deze lieden menen een overwinnig te moeten claimen, hoe minder sympathie ze "oogsten". Dat is het hele trieste van alles. Het voelt lekker. Zo'n dikke trekker als machtsvertoon. Maar wat een zielige vertoning van deze agressie. Met Jesse-doodskisten, Confederate-flags en D666 bordjes. ..... sneuer dan sneu.....
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_194078192
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 14:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee ze wil oorlog , dat is het

Ze iwil gewoon weten wie is de sterkste , dat meisje of de boeren met hun trekkers
Wat is het alternatief voor deze boerendochter van de Christenunie.
Welk kabinet is mogelijk dat boervriendelijker is dan het huidige.

Kom niet aan met PVV en FvD. Dat is echt zelfmoord. Grenzen dicht... Geert met die slagboom op zijn affiche. Eens kijken of we 80% van de landbouwproducten binnen ons eigen land kwijt kunnen.....
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 00:15:20 #161
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_194078205
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:09 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Het arrogante is nog wel dat ze vanwege de lege schappen bij de AH menen de conclusie te kunnen trekken. Zo zie je maar weer hoe onmisbaar de NL boeren zijn.
Ze zouden een punt hebben wanneer ze hun producten niet meer aan de afnemers zouden leveren en daardoor lege schappen zouden hebben. Maar dit is gewoon blokkeren. Dat zouden ook militairen kunnen doen die vanwege hun beroep een tank tot hun beschikking hebben.
Begrijp me goed: Ik ben van jongs af aan opgegroeid tussen boeren en op zich heb ik deze altijd verdedigt tegenover stedelingen die ik tijdens mijn beroepsopleiding tegenkwam en die minachtend tegen de boeren deden.
En ik koop nog steeds regelmatig rechtstreeks van de boer. Maar voor dit FDF geteisem heb ik totaal geen respect. Hoe meer deze lieden menen een overwinnig te moeten claimen, hoe minder sympathie ze "oogsten". Dat is het hele trieste van alles. Het voelt lekker. Zo'n dikke trekker als machtsvertoon. Maar wat een zielige vertoning van deze agressie. Met Jesse-doodskisten, Confederate-flags en D666 bordjes. ..... sneuer dan sneu.....
Iedereen heeft een breekpunt. Ik keur het niet goed of af, te weinig verstand van. Maar ik denk dat iedereen zo'n punt heeft, waar het genoeg is. Boeren worden al jaren gepiepeld, minder koeien, meer koeien, minder mest, meer melk. Het is een keer klaar, de onduidelijkheid en papierwerk.
pi_194078230
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:15 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Iedereen heeft een breekpunt. Ik keur het niet goed of af, te weinig verstand van. Maar ik denk dat iedereen zo'n punt heeft, waar het genoeg is. Boeren worden al jaren gepiepeld, minder koeien, meer koeien, minder mest, meer melk. Het is een keer klaar, de onduidelijkheid en papierwerk.
Je kunt toch stoppen? Vroeger stopten ook mandenvlechters, klompenmakers, hoefsmeden en molenaars.
En wat willen die radicale boeren nu? Als je met zo'n Zuidelijke Statenvlag aan komt, met hoeveel procent moet de stikstofnorm dan omlaag? Welk natura-2000-gebied moet worden opgeheven. Met hoeveel euro moet dan de stop-premie omhoog. Wees dan duidelijk.
Als arbeiders (vroeger) staakten, had je bordjes en petjes met "plus 5%". Da's tenminste duidelijk.
Als ik naar de FDF site ga lijkt het wel een postorderbedrijf voor bekers, stickers, mutsen en hoodies.
Onlangs kwamen er Zwarte-Pieten langs bij de boeren. Het is gewoon een tentfeest/een rijdende plattelands-drinkkeet/een anti-Randstad-Klan.
En verder een beetje een personenauto klemrijden met je trekkertjes. Gatver!!

[ Bericht 30% gewijzigd door Twentsche_Ros op 14-07-2020 00:24:27 ]
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 00:22:31 #163
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_194078251
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:19 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Je kunt toch stoppen? Vroeger stopten ook mandenvlechters, klompenmakers, hoefsmeden en molenaars.
Daar zijn "we" op termijn mee bezig toch? Beetje minder export kan geen kwaad, maar onze koeien minder eiwitten geven terwijl ze dat gewoon nodig hebben, per direct? Hmmm.
pi_194078259
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:13 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Wat is het alternatief voor deze boerendochter van de Christenunie.
Welk kabinet is mogelijk dat boervriendelijker is dan het huidige.

Kom niet aan met PVV en FvD. Dat is echt zelfmoord. Grenzen dicht... Geert met die slagboom op zijn affiche. Eens kijken of we 80% van de landbouwproducten binnen ons eigen land kwijt kunnen.....
Het partijkartel wilt de voedselprijzen voor consumenten opdrijven door de boeren te manipuleren. Je hoort overheid nu al zeggen 'jamaar boeren julie krijgen veel te weinig voor dat plakje kaas wat doen we daaraan" terwijl ze het die boeren zelf onmogelijkmaken met die verzonnen stikstofellende maargoed.

[ Bericht 7% gewijzigd door Hoofdkraker_ op 14-07-2020 00:42:10 ]
gs0bkfBl..
pi_194078303
Dit maakt alles zoveel duidelijker dan een NOS verslaggeving kan doen;
gs0bkfBl..
pi_194078361
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:15 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Iedereen heeft een breekpunt. Ik keur het niet goed of af, te weinig verstand van. Maar ik denk dat iedereen zo'n punt heeft, waar het genoeg is. Boeren worden al jaren gepiepeld, minder koeien, meer koeien, minder mest, meer melk. Het is een keer klaar, de onduidelijkheid en papierwerk.
Die permanente onduidelijkheid is vooral te wijten aan de boerenlobby die het keer op keer maar voor elkaar krijgt om noodzakelijke maatregelen te traineren. Dan kun je nogal moeilijk gaan klagen als het, volkomen volgens verwachtigen, achter niet voldoende blijkt te zijn en er aanvullende maatregelen nodig zijn.
pi_194078369
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:39 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Die permanente onduidelijkheid is vooral te wijten aan de boerenlobby die het keer op keer maar voor elkaar krijgt om noodzakelijke maatregelen te traineren. Dan kun je nogal moeilijk gaan klagen als het, volkomen volgens verwachtigen, achter niet voldoende blijkt te zijn en er aanvullende maatregelen nodig zijn.
Kun je dat zogenaamde noodzakelijk ook onderbouwen?
gs0bkfBl..
  dinsdag 14 juli 2020 @ 00:44:30 #168
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_194078373
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:39 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Die permanente onduidelijkheid is vooral te wijten aan de boerenlobby die het keer op keer maar voor elkaar krijgt om noodzakelijke maatregelen te traineren. Dan kun je nogal moeilijk gaan klagen als het, volkomen volgens verwachtigen, achter niet voldoende blijkt te zijn en er aanvullende maatregelen nodig zijn.
Takes two to tango, wijzen naar een schuldige is onzinnig. Ik kijk vooral naar de oneerlijkheid en het falen van de communicatie van beide partijen. Mijn weegschaal helt nu over naar de boeren, terwijl ik de andere kant ook zie.
pi_194078402
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:44 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Takes two to tango, wijzen naar een schuldige is onzinnig. Ik kijk vooral naar de oneerlijkheid en het falen van de communicatie van beide partijen. Mijn weegschaal helt nu over naar de boeren, terwijl ik de andere kant ook zie.
Waarom dan. Wie niet luisteren wilt krijgt gewoon te maken met grote trekkers. De overheid zal in onderhandelingen geen milimeter meegeven of compromis doen. Wat zij willen is wat zij willen. En wat de overheid wilt is gewoon totaal onlogisch.
gs0bkfBl..
  dinsdag 14 juli 2020 @ 00:54:43 #170
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_194078420
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:51 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Waarom dan. Wie niet luisteren wilt krijgt gewoon te maken met grote trekkers. De overheid zal in onderhandelingen geen milimeter meegeven of compromis doen. Wat zij willen is wat zij willen. En wat de overheid wilt is gewoon totaal onlogisch.
Dat klopt niet, ze geven wel kleine beetjes toe. Te weinig, true. Daarom is protesteren zeker goed. Op een normale manier.
pi_194078431
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:54 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Dat klopt niet, ze geven wel kleine beetjes toe. Te weinig, true. Daarom is protesteren zeker goed. Op een normale manier.
Op een "normale manier" luistert geen hond naar je. Totaal verspilde tijd dan.
gs0bkfBl..
  dinsdag 14 juli 2020 @ 01:01:56 #172
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_194078453
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:56 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Op een "normale manier" luistert geen hond naar je. Totaal verspilde tijd dan.
Dan verspil ik maar
pi_194079353
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:15 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Iedereen heeft een breekpunt. Ik keur het niet goed of af, te weinig verstand van. Maar ik denk dat iedereen zo'n punt heeft, waar het genoeg is. Boeren worden al jaren gepiepeld, minder koeien, meer koeien, minder mest, meer melk. Het is een keer klaar, de onduidelijkheid en papierwerk.
Dan moet je de "schuld" bij het CDA leggen. Met name Bleker.

https://sargasso.nl/henk-(...)n-de-stikstofcrisis/
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_194079383
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:51 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

Waarom dan. Wie niet luisteren wilt krijgt gewoon te maken met grote trekkers. De overheid zal in onderhandelingen geen milimeter meegeven of compromis doen. Wat zij willen is wat zij willen. En wat de overheid wilt is gewoon totaal onlogisch.
Maar ik wil heel wat anders dan de boeren. Misschien moeten we een groep mensen kiezen die voor ons dit soort beslissingen neemt. Dan valt het soms nadelig uit voor de een en soms voor de ander. Of moet ik ook gewoon geweld en macht gaan gebruiken om mijn zin te krijgen?
pi_194079574
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:29 schreef Hoofdkraker_ het volgende:
Dit maakt alles zoveel duidelijker dan een NOS verslaggeving kan doen;
Hij zei zelf ook het zijn maar mensen. Hij pleitte voor minder stikstof, maar heeft nooit gezegd dat het van de boeren moest komen
pi_194079670
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 08:32 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Structurele subsidie houdt uitsluitend de overproductie in stand.

Subsidies zijn goed als tijdelijke stimulering. Maar zodra ze structureel zijn, moet je je ernstig afvragen wat het algemeen nut er nog van is.
Dat is niet waar, de boer produceert extra tot de prijs gelijk is aan zijn marginale kosten (netto, als je subsidie erbij betrekt)

Als er overproductie is dan zijn dat goederen die zogezegd tegen 0 nog verkocht zouden worden, dat gebeurt simpelweg niet. De gehele subsidie komt gewoon tot uiting in lagere prijzen.

Ik herriner me ook iets over overproductie op de middelbare school, maar die theorie klopt niet.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  Moderator dinsdag 14 juli 2020 @ 09:17:04 #177
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194079899
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 08:52 schreef StephanL het volgende:

[..]

Hij zei zelf ook het zijn maar mensen. Hij pleitte voor minder stikstof, maar heeft nooit gezegd dat het van de boeren moest komen

Laten we gewoon het buitenland afschaffen.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 09:21:34 #178
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194079980
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:17 schreef Momo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Laten we gewoon het buitenland afschaffen.
pi_194080174
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 09:48:30 #180
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194080337
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 00:13 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]
. Eens kijken of we 80% van de landbouwproducten binnen ons eigen land kwijt kunnen.....
Tuurlijk Denemarken die produceert steeds meer die exporteert hierheen
die is ook veel goedkoper

Boeren moeten stoppen met hun verloren strijd en iets anders gaan doen

https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194080359
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:48 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Tuurlijk Denemarken die produceert steeds meer die exporteert hierheen
die is ook veel goedkoper

Boeren moeten stoppen met hun verloren strijd en iets anders gaan doen

https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
"Grenzen dicht!" zegt Geert toch. Er komt niks meer in en uit!!
Afgelopen met dat buitenland. Heel Nederland in quarantaine!!
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 09:52:03 #182
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194080374
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:51 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

"Grenzen dicht!" zegt Geert toch. Er komt niks meer in en uit!!
Afgelopen met dat buitenland. Heel Nederland in quarantaine!!
De EU is geen buitenland, grenzen bestaan niet binnen de EU , niet voor blanke melk en niet voor zwarte vrienden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194080412
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:52 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De EU is geen buitenland, grenzen bestaan niet binnen de EU , niet voor blanke melk en niet voor zwarte vrienden
EU geen buitenland? Daar denkt Geert anders over! Hij wil toch juist uit de EU. Gewoon weer grenspalen. Met ambtenaren (douaniers) die in boekjes (paspoorten) bladeren.
Ideaal. Overal prikkeldraad. Met België en Duitsland. En hekken dwars door huiskamers (Baarle Nassau). Lijkt me een prima idee!
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 10:01:20 #184
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194080509
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:54 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

EU geen buitenland? Daar denkt Geert anders over! Hij wil toch juist uit de EU. Gewoon weer grenspalen. Met ambtenaren (douaniers) die in boekjes (paspoorten) bladeren.
Ideaal. Overal prikkeldraad. Met België en Duitsland. En hekken dwars door huiskamers (Baarle Nassau). Lijkt me een prima idee!
Ja valt voor alles wat te zeggen

Nederland red het wel zonder Italië, maar Italië niet meer zonder Nederland
Nederland is nu met Spanje, Portugal en Italië getrouwd, zonder voorwaarden, ,o en ook nog met Suriname en curaçao

Deze landen hebben hele grote gaten in hun handen
En die komen niet voor de melk hier
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194080579
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 10:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja valt voor alles wat te zeggen

Nederland red het wel zonder Italië, maar Italië niet meer zonder Nederland
Nederland is nu met Spanje, Portugal en Italië getrouwd, zonder voorwaarden, ,o en ook nog met Suriname en curaçao

Deze landen hebben hele grote gaten in hun handen
En die komen niet voor de melk hier
Nederland redt het wel zonder Italië?

Dat valt nog te bezien. Die zuidelijke landen hadden dan wellicht een gat in de hand. Maar dat hebben ze ook welweer uitgegeven aan producten uit oa Nederland.
Denk aan de Paus: "Dank voor die bloemen!"

Uiteindelijk vliegt het geld toch ergens heen. En dan kun je wel gaan nazoeken waar het is gebleven, maar daar zullen NL en Duitse bedrijven ook wel weer hun voordeel mee hebben gehad. Belangrijkste is dat er vrij verkeer van geld en goederen is. Dan kun je snel produceren en onder aan de streep wordt iedereen er beter van.
Als ieder land zichzelf (weer) opsluit krijg je een enorme stagnatie. Allemaal ambtenaren bij ontelbare rijen grenspalen. Met allemaal stempels en vergunningen en formulieren. Daar heeft niemand wat aan.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_194084330
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 10:06 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Nederland redt het wel zonder Italië?

Dat valt nog te bezien. Die zuidelijke landen hadden dan wellicht een gat in de hand. Maar dat hebben ze ook welweer uitgegeven aan producten uit oa Nederland.
Denk aan de Paus: "Dank voor die bloemen!"

Uiteindelijk vliegt het geld toch ergens heen. En dan kun je wel gaan nazoeken waar het is gebleven, maar daar zullen NL en Duitse bedrijven ook wel weer hun voordeel mee hebben gehad. Belangrijkste is dat er vrij verkeer van geld en goederen is. Dan kun je snel produceren en onder aan de streep wordt iedereen er beter van.
Als ieder land zichzelf (weer) opsluit krijg je een enorme stagnatie. Allemaal ambtenaren bij ontelbare rijen grenspalen. Met allemaal stempels en vergunningen en formulieren. Daar heeft niemand wat aan.
Wij zijn wel wat van de VOC, naja meer DSB praktijken natuurlijk. Wopke leent namens ons tegen 0% geld op de kapitaalmarkt, of zelfs tegen negatieve rente, en dat stoppen we dan in de EU. Dat geld komt dan inderdaad bij de zuidelijke netto-ontvangers terecht, die dat dan voor een deel weer in de noordelijke EU landen spenderen. Nog lelijker was het toen Griekenland "geholpen" werd door ons, die betalen een voor hun weliswaar lagere rente, maar daar pakken wij als Nederlanders toch mooi een procentje of 2 winst op.

Overkoepelende "plus" voor ons is dat dit indirect de Euro overeind houdt, en dus onze pensioenpot, die daar best innig tegenaan schurkt..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 14:10:10 #187
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194084420
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 14:06 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Wij zijn wel wat van de VOC, naja meer DSB praktijken natuurlijk. Wopke leent namens ons tegen 0% geld op de kapitaalmarkt, of zelfs tegen negatieve rente, en dat stoppen we dan in de EU. Dat geld komt dan inderdaad bij de zuidelijke netto-ontvangers terecht, die dat dan voor een deel weer in de noordelijke EU landen spenderen. Nog lelijker was het toen Griekenland "geholpen" werd door ons, die betalen een voor hun weliswaar lagere rente, maar daar pakken wij als Nederlanders toch mooi een procentje of 2 winst op.

Overkoepelende "plus" voor ons is dat dit indirect de Euro overeind houdt, en dus onze pensioenpot, die daar best innig tegenaan schurkt..
klopt en die schulden die ze daarvoor maken die kopen we zelf weer op via onze ECB en zo is de cirkel rond .
Tot iedere jonge Zuid-Europeaan in Nederland werkt en het zuiden kaal en leeg is met dorpjes zonder ziel , met tien oude mensen en een oude burgemeester met een stok

En wij onze kinderen maar afknijpen op een zolderkamertje omdat ze geen gezin kunnen stichten vanwege de woningnood
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 14 juli 2020 @ 14:17:45 #188
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194084593
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 14:10 schreef michaelmoore het volgende:

En wij onze kinderen maar afknijpen op een zolderkamertje omdat ze geen gezin kunnen stichten vanwege de woningnood
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2020 15:24 schreef michaelmoore het volgende:

En bouwen hoeft niet, huizen zat
pi_194084819
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 14:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klopt en die schulden die ze daarvoor maken die kopen we zelf weer op via onze ECB en zo is de cirkel rond .
Tot iedere jonge Zuid-Europeaan in Nederland werkt en het zuiden kaal en leeg is met dorpjes zonder ziel , met tien oude mensen en een oude burgemeester met een stok

En wij onze kinderen maar afknijpen op een zolderkamertje omdat ze geen gezin kunnen stichten vanwege de woningnood
Het verdrietige was, dat er onder aanvoering van het IMF bijna een gedeeltelijke kwijtschelding voor de Grieken was georchestreerd. De EU ministers en de ECB waren een goed eind op weg om te doen wat iedereen wist dat onvermijdelijk zou zijn, ondanks de politieke heibel in de eigen landen, totdat ze daar die Tsipras verkozen, en die begon te raaskallen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 14 juli 2020 @ 15:00:20 #190
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194085333
ontopic

ik pleit voor een mooiere ontwikkeling van Nederland met natuur, water , recreatie , fietssnelwegen en
mooie energieneutrale woningbouw en snelle trein en niet dat benauwde gedoe, met ongezonde melkvee boeren milieu

Dat kan best de helft minder , ze kunnen het toch niet redden hier met die duurste grond van Europa., en al die regels, al geven ze die koeien iedere dag biefstuk
Ondanks de subsidies die ze krijgen

Voor Akkerbouw en vooral Tuinbouw is overigens wel een zeer goede toekomst hier

https://www.veganrevolutie.nl/zelf-havermelk-maken/

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 14-07-2020 15:51:23 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194086345
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 15:00 schreef michaelmoore het volgende:
ontopic

ik pleit voor een mooiere ontwikkeling van Nederland met natuur, water , recreatie , fietssnelwegen en
mooie energieneutrale woningbouw en snelle trein en niet dat benauwde gedoe, met ongezonde melkvee boeren milieu

Dat kan best de helft minder , ze kunnen het toch niet redden hier met die duurste grond van Europa., en al die regels, al geven ze die koeien iedere dag biefstuk
Ondanks de subsidies die ze krijgen

Voor Akkerbouw en vooral Tuinbouw is overigens wel een zeer goede toekomst hier

https://www.veganrevolutie.nl/zelf-havermelk-maken/

Schouten wilt de proteine in veevoer verminderen. Daar worden die veebeesten pas belabberd van. En krijgen ze nog meer honger. Daar krijg je weer lawaai overlast van. En slecht voedsel in de supermarkt. En de prijs gaat ook omhoog. Allemaal wanbeleid weer waar je cynisch van wordt!
gs0bkfBl..
  dinsdag 14 juli 2020 @ 16:09:40 #192
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194086371
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 16:08 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Schouten wilt de proteine in veevoer verminderen. Daar worden die veebeesten pas belabberd van. En krijgen ze nog meer honger. Daar krijg je weer lawaai overlast van. En slecht voedsel in de supermarkt. En de prijs gaat ook omhoog. Allemaal wanbeleid weer waar je cynisch van wordt!
eet jij maar proteine
Koeien die zo opgefokt worden die leven niet lang , ze geven wel heel veel, heel veel melk
plof koeien zijn dat
Moet je aan je vrouw vragen of ze er zo uit wil zien







[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 14-07-2020 16:45:45 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 14 juli 2020 @ 17:06:38 #193
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194087163
Of je drinkt havermelk , dat is veel gezonder

Daaag Koe , Halllo Oatly
https://www.vox.com/the-g(...)d-lactose-intolerant

https://www.msn.com/nl-nl(...)BB16IMCt?li=BB13ppTU

quote:
MALMÖ (ANP/BLOOMBERG) - Rabobank stapt samen met beroemdheden als Oprah Winfrey, Jay-Z en Natalie Portman in havermelkproducent Oatly.

Ze willen de groei van dat Zweedse bedrijf aanjagen en meeliften op het succes van Oatly, dat al in twintig landen in de schappen licht.

Het financiële concern en de celebraties zijn onderdeel van een groep investeerders die 200 miljoen dollar in het bedrijf steken. Naar verluidt krijgt de groep, aangevoerd door investeerder Blackstone, daarmee circa 10 procent van Oatly in handen.

Oatly presenteert zichzelf nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel. Zo zet het bedrijf op zijn verpakkingen cijfers over de invloed die de producten hebben op het broeikaseffect. Sinds vorig jaar maakt Oatly ook drank in Nederland. In Vlissingen produceert de onderneming zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio's.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194087244
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 16:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

eet jij maar proteine
Koeien die zo opgefokt worden die leven niet lang , ze geven wel heel veel, heel veel melk
plof koeien zijn dat
Moet je aan je vrouw vragen of ze er zo uit wil zien

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo werkt dat niet. Van alleen proteine eten wordt je niet overgespierd hoor :)
gs0bkfBl..
pi_194087280
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 16:08 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Schouten wilt de proteine in veevoer verminderen. Daar worden die veebeesten pas belabberd van. En krijgen ze nog meer honger. Daar krijg je weer lawaai overlast van. En slecht voedsel in de supermarkt. En de prijs gaat ook omhoog. Allemaal wanbeleid weer waar je cynisch van wordt!
Allemaal wanbeleid dat niet nodig zou zijn als de veestapel zou inkrimpen, maar toen dat werd voorgesteld heeft die persoon het met doodsbedreigingen moeten bekopen..
  dinsdag 14 juli 2020 @ 17:17:59 #196
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194087288
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 17:12 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Zo werkt dat niet. Van alleen proteine eten wordt je niet overgespierd hoor :)
Doe jij maar normaal drink maar plantaardige melk of water

Laat andere kinderen maar vette melk van en proteine koe drinken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 14 juli 2020 @ 17:19:42 #197
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194087300
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 17:17 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Allemaal wanbeleid dat niet nodig zou zijn als de veestapel zou inkrimpen, maar toen dat werd voorgesteld heeft die persoon het met doodsbedreigingen moeten bekopen..
De overheid moet gewoon doorgaan met stilletjes weg kopen van boeren , niks meer verbieden
krijg je alleen maar ellende van

Doe maar meer tunbouw en akkerbouw
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194087330
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 17:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Doe jij maar normaal drink maar plantaardige melk of water

Laat andere kinderen maar vette melk van en proteine koe drinken
Plantaardige melk. Daar zitten stoffen in die planten gebruiken om oa. insecten steriel te maken enzo. Jij wil mij dood hebben zeker ;(
gs0bkfBl..
  dinsdag 14 juli 2020 @ 17:30:25 #199
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194087403
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 17:22 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Plantaardige melk. Daar zitten stoffen in die planten gebruiken om oa. insecten steriel te maken enzo. Jij wil mij dood hebben zeker ;(
dan moet je ook geen brood meer eten he dan consequent zijn

Maar als Oprah er in stapt dan zal t wel goed zijn , die eet geen rommel
https://www.msn.com/nl-nl(...)BB16IMCt?li=BB13ppTU
Rabobank stapt samen met beroemdheden als Oprah Winfrey, Jay-Z en Natalie Portman in havermelkproducent Oatly.

quote:
Oatly presenteert zichzelf nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel.
Zo zet het bedrijf op zijn verpakkingen cijfers over de invloed die de producten hebben op het broeikaseffect. Sinds vorig jaar maakt Oatly ook drank in Nederland.
In Vlissingen produceert de onderneming zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio's.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 14 juli 2020 @ 18:19:13 #200
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 14 juli 2020 @ 19:01:10 #201
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194088909
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 18:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Soja melk? :') _O-
koeien eten sola, uit Zuid Amerika
of ze dan een soort soja melk maken weet ik niet

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 14-07-2020 19:54:33 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 14 juli 2020 @ 23:11:40 #202
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194092811
https://www.telegraaf.nl/(...)doet-koeien-op-dieet

Geen soja meer maar citroengras

quote:
Burger King doet koeien op dieet
Updated 21 min geleden
36 min geleden in FINANCIEEL
NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Restaurantketen Burger King begint met de verkoop van hamburgers afkomstig van koeien die minder methaan uitstoten.
quote:
Grote vervuiler
De landbouwindustrie komt op de tweede plaats, na de energiesector, als het gaat om de uitstoot van broeikasgassen.

Het fokken van dieren is qua uitstoot goed voor ongeveer 14,5 procent van het wereldtotaal.

Koeien stoten methaan uit dat ongeveer dertig keer krachtiger is dan kooldioxide.

Probleem van de verkoop van methaan-arm vlees op grote schaal is dat bedrijven en klanten bereid moeten zijn om er meer voor te betalen.
Het gebruik van bepaalde voedingssupplementen en aangepaste diëten zullen waarschijnlijk extra kosten met zich meebrengen voor veehouders.

Die kampen al met een laag inkomen, een probleem dat nog wordt verergerd door de coronacrisis.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194093738
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 23:18 schreef ludovico het volgende:

[..]

_O- Hehhhhhhhhhh
Ben je hard gevallen?
:?
pi_194093743
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 00:35 schreef maghreb het volgende:

[..]

:?
Je doet een beetje raar met je berichten.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194093764
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 00:36 schreef ludovico het volgende:

[..]

Je doet een beetje raar met je berichten.
Ligt toch echt aan jezelf knul, aangezien jij begint met schelden. Maar genoeg aandacht besteed aan een nobody als jij.
pi_194093851
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 00:39 schreef maghreb het volgende:

[..]

Ligt toch echt aan jezelf knul, aangezien jij begint met schelden. Maar genoeg aandacht besteed aan een nobody als jij.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 23:18 schreef ludovico het volgende:

[..]

_O- Hehhhhhhhhhh
Ben je hard gevallen?
History repeats.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194095375
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 16:08 schreef Hoofdkraker_ het volgende:

[..]

Schouten wilt de proteine in veevoer verminderen. Daar worden die veebeesten pas belabberd van. En krijgen ze nog meer honger. Daar krijg je weer lawaai overlast van. En slecht voedsel in de supermarkt. En de prijs gaat ook omhoog. Allemaal wanbeleid weer waar je cynisch van wordt!
Als dat zo slecht is, waarom stond het dan als "quick win" maatregel in het alternatieve stikstofplan van de boerenorganisaties? Een plan wat de minister terecht terzijde heeft geschoven, want dat leek erg op de "oplossingen" die rokers aandroegen tijdens dát debat, en er onder aan de streep gek genoeg altijd op neer kwamen dat we er samen wel uit zouden komen, zolang zij maar mochten blijven roken waar ze wilden.

Nee de boeren zijn mijn goodwill inmiddels vakkundig kwijt geraakt, en ik heb godbetert nog op een melkveebedrijf gewerkt ook. Dat maakt me verre van een expert in deze materie, maar ik heb er wel wat ervaring mee. Daarom vind ik het ook zo jammer dat ze hun terecht verkregen goodwill zo verkwanselen.

Ter vergelijk, die voermaatregel zou grofweg evenveel stikstofdepositie schelen als de verlaging van de maximum snelheid, iets wat de rest van Nederland toch verrassend soepel heeft geaccepteerd voor het grotere goed.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 15 juli 2020 @ 09:01:22 #208
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194095440
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 08:54 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Als dat zo slecht is, waarom stond het dan als "quick win" maatregel in het alternatieve stikstofplan van de boerenorganisaties? Een plan wat de minister terecht terzijde heeft geschoven, want dat leek erg op de "oplossingen" die rokers aandroegen tijdens dát debat, en er onder aan de streep gek genoeg altijd op neer kwamen dat we er samen wel uit zouden komen, zolang zij maar mochten blijven roken waar ze wilden.

Nee de boeren zijn mijn goodwill inmiddels vakkundig kwijt geraakt, en ik heb godbetert nog op een melkveebedrijf gewerkt ook. Dat maakt me verre van een expert in deze materie, maar ik heb er wel wat ervaring mee. Daarom vind ik het ook zo jammer dat ze hun terecht verkregen goodwill zo verkwanselen.

Ter vergelijk, die voermaatregel zou grofweg evenveel stikstofdepositie schelen als de verlaging van de maximum snelheid, iets wat de rest van Nederland toch verrassend soepel heeft geaccepteerd voor het grotere goed.
Maar boeren hebben het ook best moeilijk , maar de enigste echt de enigste oplossing is fors minder boeren , voor de prijs en voor het milieu en om ruimte te scheppen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194095534
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 14:43 schreef fruityloop het volgende:
Best wel apart, dat aangepaste voer waar ze nu over ageren, hebben ze zelf voorgesteld in eerder overleg met de minister, waar "ze" dan weer kwaad bij weg gelopen zijn.
Ja dat viel mij ook op. Ik snap ze echt niet. Het alternatief was veel meer boerenbedrijven ruimen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 15 juli 2020 @ 09:24:59 #210
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194095749
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 09:11 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ja dat viel mij ook op. Ik snap ze echt niet. Het alternatief was veel meer boerenbedrijven ruimen.
En die boeren hebben allemaal 6 kinderen en die willen ook allemaal boer worden met subsidie en laaand en veul koeien
Nou ze gaan maar een vak leren
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194095934
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 09:11 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ja dat viel mij ook op. Ik snap ze echt niet. Het alternatief was veel meer boerenbedrijven ruimen.
The devil is in the details. en in dit geval in het percentage eiwit in het voedsel. Daar zit tussen beide plannen wat verschil in. Dus ze zijn niet 1 op 1 vergelijken. Echter wordt dát niet door de boeren gezegd. (is ook complex, is een hele matrix voor bedacht door de minister)

Maar goed, er zit ook een commerciële prikkel in, want hoe meer vet en eiwit in de geleverde melk, hoe meer je er voor krijgt van de melkfabriek als boer. Of andersom als je afgesproken percentages niet haalt, wordt de literprijs wat lager.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_194095965
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 09:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

En die boeren hebben allemaal 6 kinderen en die willen ook allemaal boer worden met subsidie en laaand en veul koeien
Nou ze gaan maar een vak leren
Boeren is een serieus vak kan ik je uit eigen ervaring zeggen. Dat is wel even wat anders dan een konijntje in de achtertuin in leven houden.

Van dat soort simpele gedachtes flippen ze terecht vind ik, hoe zou jij het vinden als een volstrekte buitenstaander even zegt dat je maar moet stoppen met je moeizaam opgebouwde bedrijf, en "maar een vak gaat leren'. :')
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 15 juli 2020 @ 09:42:31 #213
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194095976
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 09:41 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Boeren is een serieus vak kan ik je uit eigen ervaring zeggen. Dat is wel even wat anders dan een konijntje in de achtertuin in leven houden.

Van dat soort simpele gedachtes flippen ze terecht vind ik, hoe zou jij het vinden als een volstrekte buitenstaander even zegt dat je maar moet stoppen met je moeizaam opgebouwde bedrijf, en "maar een vak gaat leren'. :')
Ja omscholen dat heeft minister pas gezegd van al die kleine kroegen


Boeren is 200 koeien in een draaimolen melken 3 keer per dag en iedere week de stront injecteren met de trekker zodat de gras en de voermais hard zal groeien om te maaien

En in de lente er een 50 kalveren uit trekken en verpatsen voor 300 euro per stuk waarvan de helft zwart

Die boer die melkt 1 miljoen liter melk en krijgt daar voor 300.000 euro per jaar en das veuls te weinig , daar mot alle kosten vanaf en dan blieft niks over
Gaat er een koei dood dan komt eerst de veearts ,die kost veel geld en een dooie koe ook nog soms
Dus als ik soja bijgeef dan melk ik 100.000 liter extra per jaar das toch geld, dan kom ik net uit,
gaat die meid Schouten dat afpakken , ?? - Ik zal ze leren
Wat stikstof, ik zal ze stikstof en die vliegtuigen dan in de lucht ??
Weet je wat de rente is als je geld voor een trekker moet lenen bij de RABO ?



[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2020 17:33:27 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 15 juli 2020 @ 19:10:26 #214
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194104045
https://www.telegraaf.nl/(...)ensdag-22-juli-thuis

Ja hoor daar gaan ze weer 22 july
Wat zal Schouten nu bang zijn he
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194106012
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 19:10 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)ensdag-22-juli-thuis

Ja hoor daar gaan ze weer 22 july
Wat zal Schouten nu bang zijn he
De FDF denkt even te bepalen wat goed voor ons is, en hoe wij ons moeten gedragen op 22 juli :r
  woensdag 15 juli 2020 @ 21:38:41 #216
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194106212
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 21:24 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De FDF denkt even te bepalen wat goed voor ons is, en hoe wij ons moeten gedragen op 22 juli :r
J zij zijn de baas en straks gaan ze ons ook een minimum melkdrink hoeveelheid voorschrijven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 15 juli 2020 @ 21:45:49 #217
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194106305
BOEREN _O_ _O_ _O_
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_194109269
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 19:10 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)ensdag-22-juli-thuis

Ja hoor daar gaan ze weer 22 july
Wat zal Schouten nu bang zijn he
Als die boeren nu zelf dat advies om motorvoertuigen te laten staan nu eens ter harte zouden nemen...

Maar nee, iedereen moet maar thuis blijven terwijl zij met hun stinkende tractoren diverse steden gaan terroriseren.

Hopelijk wordt er binnenkort wat defensiematerieel ingezet om de veiligheid in binnensteden te waarborgen.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 16 juli 2020 @ 08:22:30 #219
186611 Haags
pi_194109330
Ik werk wel thuis volgende week woensdag. Net de dag dat ik met de auto moet. Al zal rond 06.00 nog wel meevallen helemaal als je vanuit Den Haag moet, gok ik.
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 16 juli 2020 @ 09:32:14 #220
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194110034
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2020 08:10 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Als die boeren nu zelf dat advies om motorvoertuigen te laten staan nu eens ter harte zouden nemen...

Maar nee, iedereen moet maar thuis blijven terwijl zij met hun stinkende tractoren diverse steden gaan terroriseren.

Hopelijk wordt er binnenkort wat defensiematerieel ingezet om de veiligheid in binnensteden te waarborgen.
Ja maar je wilt meer voor de melk hebben, ik snap dat wel
Weet je wat zo een TrekkerTrek wedstrijd kost ??

Misschien beter om 1000 boeren ontslaan, kunnen ze omscholen tot kringloop natuur boer, dan zal de melk vanzelf duur worden

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 16-07-2020 15:05:11 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194124790
quote:
Over de locaties en de exacte vormgeving van de boerenprotesten wil FDF nog niets kwijt, maar volgens de actiegroep zal "heel Nederland bijdragen" aan de verminderde stikstofuitstoot.
WTF man. Waar slaat dat nu weer op. En maar blijven wijzen naar anderen.

Helemaal klaar met dit achterlijke gedrag. Woensdag maar weer wat mensen vast zetten die er geen kloten mee van doen hebben.
pi_194127463
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juli 2020 09:18 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]

WTF man. Waar slaat dat nu weer op. En maar blijven wijzen naar anderen.

Helemaal klaar met dit achterlijke gedrag. Woensdag maar weer wat mensen vast zetten die er geen kloten mee van doen hebben.
Ik draag al genoeg bij. Huis volledig geïsoleerd, warmtepomp, zonnepanelen op het dak, werk op fietsafstand.

Nu die boeren nog een keer..
  zaterdag 18 juli 2020 @ 11:36:49 #223
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194141608
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2020 12:48 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Ik draag al genoeg bij. Huis volledig geïsoleerd, warmtepomp, zonnepanelen op het dak, werk op fietsafstand.

Nu die boeren nog een keer..
Nu die gaan weer eens naar Het RIVM , vragen om de onderzoekresultaten even aan te passen

https://www.telegraaf.nl/(...)egen-stikstofplannen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 18 juli 2020 @ 11:39:19 #224
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194141638
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juli 2020 09:18 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]

WTF man. Waar slaat dat nu weer op. En maar blijven wijzen naar anderen.

Helemaal klaar met dit achterlijke gedrag. Woensdag maar weer wat mensen vast zetten die er geen kloten mee van doen hebben.
Het beste is het aantal boeren met de helft verminderen dan gaat de melkprijs ook omhoog , ze kenne zeker nie allemaal boer wordn he

Laat er maar een paar 1000 boerenzoons een beroep gaan leren in de bouw of techniek
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 18 juli 2020 @ 11:39:51 #225
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_194141644
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2020 11:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Nu die gaan weer eens naar Het RIVM

https://www.telegraaf.nl/(...)egen-stikstofplannen
:D
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zaterdag 18 juli 2020 @ 12:03:21 #226
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 18 juli 2020 @ 12:11:59 #227
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194142018
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juli 2020 12:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als ze dan toch bezig zijn daar neem deze dan ook meteen mee:
[ afbeelding ]
corona topic is ook open
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 19 juli 2020 @ 09:57:57 #228
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_194156098
'Als je de ellende en het leed bij de boeren ziet snap je ze veel beter'. :Y
quote:
Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders wil dat de boeren stoppen met hun protestacties, blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Een veelgehoorde kreet is dat ze ‘de empathie’ zouden verliezen. Zo is er veel kritiek op recente protesten en opperde minister Carola Schouten (Landbouw) in Op1 dat er ook andere manieren zijn om een punt te maken. “Als je ziet wat voor ellende en leed er op de boerenbedrijven is, snap je ook veel beter waarom de boeren nu massaal de straat op gaan”, beklemtoont boerin Agnes Lensing in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.
  zondag 19 juli 2020 @ 10:15:52 #229
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194156330
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 09:57 schreef Bocaj het volgende:
'Als je de ellende en het leed bij de boeren ziet snap je ze veel beter'. :Y
[..]

Het probleem is
Veel boeren zijn in de val gestapt na afschaffing van de melkquota

Die zijn naar de RABObank gegaan om heel veel geld te lenen voor de bouw van een megastal, net als in Denemarken, om 3 keer zoveel koeien te gaan houden , tja de productieprijs per liter zou dan fors omlaag gaan

Tegelijkertijd dacht de overheid ja maar nu komen er teveel koeien met al die megastallen, dus we gaan fosfaatrechten verkopen aan de boeren , dus moest de boer nog meer lenen.

Echter de overheid die limiteert de uitgegeven fosfaatrechten anders komt er teveel fosfaat en ammoniak in de natuur

Nu zijn er veel boeren met een hele grote stal voor 500 koeien en een hele grote lening en met slechts 150 koeien

De boer die mocht slechts van 100 koeien naar 150 koeien wegens niet genoeg fosfaatrechten , toen ging ook nog de melkprijs fors omlaag doordat er veel meer koeien waren in Nederland
En Denemarken ??
Die boer mocht wel met moderne megastallen van 500 koeien aan de gang met methaanafvang, die koeien staan 24 /7 binnen
https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
Dus ging men hier soja bijvoeren uit Zuid Amerika , dan gingen de koeien 10 % meer melk geven en nu gaat de overheid dat ook verbieden vanwege de stikstof uit de stront , (over frustratie gesproken)

De overheid die ziet liever kringloopboeren met 10 varkens, 20 koeien in de wei, 3 pony, een fruitboomgaard, kaasmakerij , hoog gras, onkruid , kamperen bij de boer , huisverkoop, natuurbegraafplaats en handmelken

De overheid moet slechte boeren met oude stallen wegkopen en megastallen toestaan , methaan afvangen in die megastal, stront mechanisch laten verwerken en voor de toerist een 500 kringloop boeren toestaan
De weidegang subsidie en inkomensondersteuning subsidie kan dan vervallen

De overheid moet moderniseren , niet de boer, het is tijd voor een mediator met verstand van zaken, geen groenlinkse idioot
Dat meissie van Schouten heeft wel eens naast een koe gestaan maar ze snapt de kern van de zaak niet

Als ik de overheid was , dan zou mijn vader zeggen, joh je bent aan het rotzooien

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 21-07-2020 08:32:14 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 19 juli 2020 @ 10:18:59 #230
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_194156378
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 09:57 schreef Bocaj het volgende:
'Als je de ellende en het leed bij de boeren ziet snap je ze veel beter'. :Y
[..]

:')

Overheidsinstanties mogen wetsovertreders best achtervolgen in maisvelden om ze daar te arresteren. Zo simpel is het.

Bizar als je dan om razzia's gaat janken.

6 hele boeren zijn overleden aan zelfmoord of stress. Paniek. DE MAAT IS VOL.
Laffe huichelaar
  zondag 19 juli 2020 @ 10:20:16 #231
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_194156398
Als je een ellendig bestaan vol leed hebt om je beroep, heb je het verkeerde beroep gekozen.
Laffe huichelaar
pi_194156441
quote:
9s.gif Op zondag 19 juli 2020 10:20 schreef timmmmm het volgende:
Als je een ellendig bestaan vol leed hebt om je beroep, heb je het verkeerde beroep gekozen.
Precies, ze klagen terwijl ze veel kracht, warmte en plek hebben.
  zondag 19 juli 2020 @ 17:18:02 #233
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194163157
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 10:25 schreef torentje het volgende:

[..]

Precies, ze klagen terwijl ze veel kracht, warmte en plek hebben.
en warme melk en een goede moeder die ze knuffelt
zelfmoord is dan niet nodig

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 19-07-2020 19:32:44 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194166069
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 17:18 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

en warme melk en een goede moeder die ze knuffelt
zelfmoord is dan niet nodig
De boeren maken wel minder fortuinlijke waanzinnig met hun lawaaiig gemotoriseerd verkeer. Want aan iets leren heeft men niets door het altijd aanwezige lawaaiig gemotoriseerd verkeer, met als gevolg dat de minder fortuinlijke evenals de boeren ook een spraakgebrek krijgen en geen woordenschat meer hebben.
pi_194168104
Intussen stoppen oprichters van FDF-splintergroepen met actievoeren omdat er volgens hen teveel versplintering is onder de boeren:

https://www.lc.nl/friesla(...)acties-25862699.html
  zondag 19 juli 2020 @ 22:23:26 #236
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194168515
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 22:00 schreef spinazieruiker het volgende:
Intussen stoppen oprichters van FDF-splintergroepen met actievoeren omdat er volgens hen teveel versplintering is onder de boeren:

https://www.lc.nl/friesla(...)acties-25862699.html
er gaan duizenden bedrijven failliet in de horeca en de boeren die gaan maar door met hun geklaag over te weinig geld en subsidie , terwijl ze gewoon doorgaan met het bevuilen van Nederland en de natuur met fosfaat , ammoniak en methaan
https://www.lc.nl/friesla(...)ht-van-25199158.html

https://www.lc.nl/economi(...)klaard-25852605.html
quote:
Nederlandse boeren worden bedreigd met sabotage en brandstichting, als ze doorgaan met actievoeren.
Dat melden Jitty van der Werf van Belangen Agrarysk Fryslan en LTO Nederland.
Van der Werf ontving een dreigbrief op 24 december thuis per post in Hitzum.

De boodschap aan de ,,geachte boeren en boerinnen en de geminachte terroristen’’ luidt: ,,
Wij gaan jullie arrogantie, ontkenning, onwil en terreur niet met lede ogen aanzien.

Als jullie niet inbinden, wordt elke boerderij in Nederland in 2020 een potentieel doelwit voor sabotage en zelfs brandstichting.

Dan mobiliseren wij onze netwerken.”


[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 19-07-2020 22:45:35 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 20 juli 2020 @ 12:48:43 #237
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194175268
Blokkeerkoeien _O_ _O-

quote:
Zo'n vijftien koeien hebben afgelopen nacht een file op de A28 veroorzaakt. Wijkagent Jean Louis Becker had z'n handen vol aan de pinken, die niet onder de indruk leken van zijn optreden.

"Dames u staat op de A28, dat lijkt mij niet handig", zegt de wijkagent tegen de koeien in een video op Instagram. "Achter de vangrail!" De dieren bleven lekker staan.
https://www.rtvoost.nl/ni(...)-jagen-bij-Staphorst
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 20 juli 2020 @ 19:32:51 #238
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194181057
quote:
Ze zijn er alweer af,

waren verdwaald
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 21 juli 2020 @ 15:39:37 #239
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194192591
https://www.telegraaf.nl/(...)n-verbod-op-trekkers

Mag niet meer met trekkers

niks optoeren , wandelen

lopen dus, met de pet in de hand
Met de melkbus komen en dan wandelen
Een koe meenemen of de vrouw
of allebei, aan een touw

quote:
Boerenprotest RIVM op losse schroeven: verbod op trekkers
Updated 20 min geleden
22 min geleden in BINNENLAND

UTRECHT - De veiligheidsregio Utrecht vaardigt een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen uit in de gehele provincie.

Daarmee komt een aangekondigd protest van Farmers Defence Force op woensdag, waarbij de boeren naar het RIVM in Bilthoven zouden gaan, in het gedrang.
De boeren willen protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Ze vroegen Nederlanders om een dagje thuis te blijven zodat het boerenprotest mogelijk zou zijn. Boeren zouden uit verschillende regio's naar Bilthoven afreizen.

Het verbod is dinsdag meteen ingegaan en blijft twee dagen geldig. De veiligheidsregio laat weten dat het RIVM-protest kan doorgaan, maar zonder trekkers.

,,FDF kon niet aangeven hoeveel tractoren op de demonstratie af zullen komen en geeft aan het aantal moeilijk te kunnen beïnvloeden.

Bovendien roept de organisatie de afgelopen dagen via (sociale) media op met landbouwvoertuigen af te reizen naar de demonstratielocatie.

Daardoor is er een risico dat landbouwvoertuigen in groten getale afreizen.
Dat levert ernstige risico's op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk", motiveert de veiligheidsregio.


[ Bericht 39% gewijzigd door michaelmoore op 21-07-2020 18:20:26 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 21 juli 2020 @ 18:22:11 #240
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194194591
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2020 19:32 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ze zijn er alweer af,

waren verdwaald
Scheelt weer, zo sta je in elk geval niet meer alleen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 21 juli 2020 @ 18:27:25 #241
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_194194649
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_194194672
Wat een zooitje ongeregeld. :')
  dinsdag 21 juli 2020 @ 19:00:59 #243
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194195087
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 18:29 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
Wat een zooitje ongeregeld. :')
De hele melkveesector moet geherstructureerd worden met meer ruimte voor de mens en natuur en minder voor de subsidiekoeien dan is de melkprijs ook beter en minder ammoniak, fosfaat en stikstof , iedereen blij

Ze kunnen niet allemaal boer worden , dat gaat niet , een goed vak is ook wat waard
dan kun je misschien in de vrije tijd hobbyboer worden

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 21-07-2020 19:06:19 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194195183
Morgen dus een file van Mercedessen richting Bilthoven...
  dinsdag 21 juli 2020 @ 19:08:40 #245
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_194195192
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2020 09:41 schreef fruityloop het volgende:

Boeren is een serieus vak kan ik je uit eigen ervaring zeggen. Dat is wel even wat anders dan een konijntje in de achtertuin in leven houden.

Van dat soort simpele gedachtes flippen ze terecht vind ik,
Maar de bottom-line is dat het simpele gedachtes (rekensommen) zijn. Als er teveel is van een produkt, dan worden de prijzen lager. Als de prijzen lager worden, dan gaan er bedrijven failliet. Totdat er minder aanbod is en de prijzen omhoog gaan. Dat zijn de tekenen van een gezonde markt.

Blijkbaar vinden boeren zichzelf zo speciaal, dat zij daar niet aan hoeven te voldoen. Daar ben ik het pertinent mee oneens.

En vwb de stikstof-problematiek: 90% van de agrarische produkten zijn bestemd voor het buitenland (en dus voor de portemonnee van de boer). Maar 100% van de vervuiling blijft hier. Dus dan vind ik het niet meer dan terecht, dat daar iets aan gedaan wordt.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_194195350
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Maar de bottom-line is dat het simpele gedachtes (rekensommen) zijn. Als er teveel is van een produkt, dan worden de prijzen lager. Als de prijzen lager worden, dan gaan er bedrijven failliet. Totdat er minder aanbod is en de prijzen omhoog gaan. Dat zijn de tekenen van een gezonde markt.

Blijkbaar vinden boeren zichzelf zo speciaal, dat zij daar niet aan hoeven te voldoen. Daar ben ik het pertinent mee oneens.

En vwb de stikstof-problematiek: 90% van de agrarische produkten zijn bestemd voor het buitenland (en dus voor de portemonnee van de boer). Maar 100% van de vervuiling blijft hier. Dus dan vind ik het niet meer dan terecht, dat daar iets aan gedaan wordt.
Het nadeel is alleen dat als Nederlandse bedrijven verdwijnen, dit óf leidt tot verdere schaalvergroting (en dus minstens zoveel aanbod), óf tot een slechtere concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland (en dus minder afzet of tegen een lagere prijs blijven werken vanwege de concurrentiepositie t.o.v. het buitenland).

(Voor de duidelijkheid: met de acties tegen het kabinetsbeleid ben ik het oneens)
pi_194195403
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Maar de bottom-line is dat het simpele gedachtes (rekensommen) zijn. Als er teveel is van een produkt, dan worden de prijzen lager. Als de prijzen lager worden, dan gaan er bedrijven failliet. Totdat er minder aanbod is en de prijzen omhoog gaan. Dat zijn de tekenen van een gezonde markt.

Blijkbaar vinden boeren zichzelf zo speciaal, dat zij daar niet aan hoeven te voldoen. Daar ben ik het pertinent mee oneens.

En vwb de stikstof-problematiek: 90% van de agrarische produkten zijn bestemd voor het buitenland (en dus voor de portemonnee van de boer). Maar 100% van de vervuiling blijft hier. Dus dan vind ik het niet meer dan terecht, dat daar iets aan gedaan wordt.
Die 90% roept wel gemakkelijk. Maar ik zie de export naar Duitsland en België niet als echte export, maar meer als leveringen aan onze buren.
En de prijzen kun je boeren ook niet echt kwalijk nemen.
Maar ik ben wel met je eens, dat de diversiteit behoorlijk weg is. door het opgelegde voerschema van de grote voerproducenten.

Voor mij zijn twee criteria belangrijk, Eurozone gerichte produktie en wat is de werkgelegenheid.
Dus geen import van veevoerstoffen buiten de EU, en ook geen arbeidskrachten van buiten de EU, wat bijvoorbeeld de aspergeteelt wilde, Dan maar minder asperges .

Je kunt de duurzaamheid van de koeien bijvoorbeeld verlengen, door de afkalfcyclus te verlengen naar bijvoorbeeld 15 tot 18 maanden i.p.v. jaarlijks. Dan heb je eveneens minder (mannelijke) vleeskalveren.
Alleen zoiets maakt jou commercieel wel een stuk duurder dan dat je de koeien maximaal blijft uitwringen tot de slacht.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 19:25:54 #248
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_194195473
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:19 schreef spinazieruiker het volgende:

Het nadeel is alleen dat als Nederlandse bedrijven verdwijnen, dit óf leidt tot verdere schaalvergroting (en dus minstens zoveel aanbod), óf tot een slechtere concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland (en dus minder afzet of tegen een lagere prijs blijven werken vanwege de concurrentiepositie t.o.v. het buitenland).
Geldt voor elke internationale bedrijfstak. Als je niet efficient genoeg kunt produceren, gaat je bedrijf het niet redden.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 21 juli 2020 @ 19:27:20 #249
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_194195498
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:21 schreef Idisrom het volgende:

Die 90% roept wel gemakkelijk.
Maar het is toch waar?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_194195534
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:25 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Geldt voor elke internationale bedrijfstak. Als je niet efficient genoeg kunt produceren, gaat je bedrijf het niet redden.
Eens. Echter hebben boeren in Nederland wel meer last van het stikstofbeleid dan in andere landen.

Goed en nu stop ik het met het voor de boeren opnemen :D Het nieuwe beleid wordt gesteund door onderzoeken en de kamers en strijden voor je wensen doe je aan de onderhandelingstafel.
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 juli 2020 @ 19:31:56 #251
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194195558
RIVM is trending. Ik dacht vanwege de stijging van COVID-19 maar blijkbaar gaan de boeren het RIVM bezetten ofzo :')

Flikker toch op met die klote trekkers en laat de mensen van het RIVM hun werk doen!!!!! Kut boeren :( :( :(
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_194195562
Boeren _O_
  dinsdag 21 juli 2020 @ 19:35:23 #253
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194195609
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:29 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Eens. Echter hebben boeren in Nederland wel meer last van het stikstofbeleid dan in andere landen.

Nee dat is onziin , in Denemarken doet zich dit ook voor , maar daar denkt de overheid meer met de boeren mee

Daar is de melkprijs lager dan hier en kan men daar goed mee uit door megastallen van 500 koeien met methaan afzuiging en mest verwerking en meer ruimte voor natuur en mens met velden met hoog gras en onkruid en recreatie

Hier vecht de overheid om de boeren kort te houden met allerlei regels en heffingen en subsidies, er is teveel weiland in Nederland, laten we daar maar recreatie en natuur van maken
We brengen het evenwicht terug

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 21-07-2020 19:59:50 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 21 juli 2020 @ 20:10:02 #254
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_194196116

RIVM is ready
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:12:13 #255
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194196144
quote:
19s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:10 schreef Paul het volgende:
[ afbeelding ]
RIVM is ready
Haha daar deinst geen boer voor terug.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:17:23 #256
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194196205
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:12 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Haha daar deinst geen boer voor terug.
Ze moeten met de auto , dus dan kunnen ze ook makkelijker bekeurd worden
De samenleving begint dat gezanik goed zat te worden ., zeker als je zelf net ontslagen bent
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194196206
Leger aanwezig.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:20:11 #258
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194196256
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ze moeten met de auto , dus dan kunnen ze ook makkelijker bekeurd worden
De samenleving begint dat gezanik goed zat te worden ., zeker als je zelf net ontslagen bent
Als er een zanikt dan ben jij het wel. Ze zouden jou eens in een hokje met een dolle stier moeten zetten.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 21 juli 2020 @ 20:22:39 #259
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_194196290
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:17 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Leger aanwezig.
Atlijd ready:

twitter
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:25:36 #260
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194196337
quote:
19s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:22 schreef Paul het volgende:

[..]

Atlijd ready:

[ twitter ]
Je complete leger mobiliseren om een paar boeren tegen re houden :s) Zal ook wel een van de weinige dingen zijn die dit peanut-leger nog voor elkaar kan krijgen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:26:43 #261
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194196352
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:20 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Als er een zanikt dan ben jij het wel. Ze zouden jou eens in een hokje met een dolle stier moeten zetten.
O nou die doe mij niks hoor, ik kan best met beesten overweg
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194196977
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:25 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Je complete leger mobiliseren om een paar boeren tegen re houden :s) Zal ook wel een van de weinige dingen zijn die dit peanut-leger nog voor elkaar kan krijgen.
Wtf :')
pi_194197002
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:25 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Je complete leger mobiliseren om een paar boeren tegen re houden :s) Zal ook wel een van de weinige dingen zijn die dit peanut-leger nog voor elkaar kan krijgen.
Ik zie nog geen Apaches.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_194197102
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:25 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Je complete leger mobiliseren om een paar boeren tegen re houden :s) Zal ook wel een van de weinige dingen zijn die dit peanut-leger nog voor elkaar kan krijgen.
De boeren lopen de boel weer eens op te stoken op sociale media. De mogelijke consequenties daarvan zijn precies waarom de demonstraties aan banden worden gelegd.

[ Bericht 2% gewijzigd door spinazieruiker op 21-07-2020 21:32:46 ]
pi_194197562
Het leger: We brengen even wat containers om een paar afzettingen te regelen

De boeren: Ze zetten het leger in tegen de bevolking! Het lijkt wel oorlog!
pi_194198001
Ik heb zelf best wel begrip voor de problemen die de boeren in NL hebben, maar ze overspelen nu echt hun hand met deze acties. Zal alleen maar voor meer onbegrip zorgen. Net alsof andere sectoren in NL nu geen problemen hebben vanwege alle crisissen
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:11:25 #267
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194198174
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:01 schreef Evertjan het volgende:
Ik heb zelf best wel begrip voor de problemen die de boeren in NL hebben, maar ze overspelen nu echt hun hand met deze acties. Zal alleen maar voor meer onbegrip zorgen. Net alsof andere sectoren in NL nu geen problemen hebben vanwege alle crisissen
Deze hele problematiek staat natuurlijk compleet los van het corona-gebeuren maar is te wijten aan het bestuurlijk falen van de overheid door het ontbreken van een lange termijnvisie.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:13:49 #268
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194198204
40 militairen is onze complete leger?

Dan hebben we grotere problemen dan ik dacht ;(
pi_194198224
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:11 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Deze hele problematiek staat natuurlijk compleet los van het corona-gebeuren maar is te wijten aan het bestuurlijk falen van de overheid door het ontbreken van een lange termijnvisie.
Of het falen van de veeteelt sector, die ondanks decennia aan geschreeuw over te lage melkprijzen toch telkens meer is gaan produceren. Met inmiddels koeien die niet eens meer gezond kunnen leven van gras en ander voer van Nederlandse bodem.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:17:26 #270
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194198255
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:15 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Of het falen van de veeteelt sector, die ondanks decennia aan geschreeuw over te lage melkprijzen toch telkens meer is gaan produceren. Met inmiddels koeien die niet eens meer gezond kunnen leven van gras en ander voer van Nederlandse bodem.
Ah nog zo'n idioot met van die idiote leugens. :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_194198308
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:35 schreef spinazieruiker het volgende:
Het leger: We brengen even wat containers om een paar afzettingen te regelen

De boeren: Ze zetten het leger in tegen de bevolking! Het lijkt wel oorlog!
Het is vermakelijk om te lezen hoe die kortzichtige boeren op sociale media elkaar lopen op te hitsen zonder ook maar enig realiteitsbesef.

Wanneer een demonstratie is aangekondigd met onbekend aantal deelnemers en inzet van een onbekende hoeveelheid groot materieel, dan is het natuurlijk volstrekt logisch dat de overheid zelf ook een flinke hoeveelheid groot materieel inzet om de orde te kunnen handhaven. Temeer omdat bij vorige demonstraties herhaaldelijk is gebleken dat deze groep demonstranten de aanwijzingen van de overheid niet opvolgt met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Waaronder het omver rijden van afzettingen, inrijden op politie en marechaussee etc.
pi_194198345
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:17 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Ah nog zo'n idioot met van die idiote leugens. :')
Ik ben geen deskundige, maar:
Wat is dan het probleem om minder van die Zuid-Amerikaanse soja-meuk te voeren? Volgens de boeren zelf zouden hun koeien het alternatieve voer niet aan kunnen.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:24:26 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194198379
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:11 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Deze hele problematiek staat natuurlijk compleet los van het corona-gebeuren maar is te wijten aan het bestuurlijk falen van de overheid door het ontbreken van een lange termijnvisie.
De overheid moet Nederland herindelen ten algemene nutte , met voor de melkboeren nog slechts 50% van de open ruimte of alleen megastallen waar de koestront netjes afgevoerd en ingedroogd en de methaan afgevangen wordt

De tuinbouw en Fruitteelt mag van mij wel eens wat meer ruimte krijgen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:28:44 #274
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_194198482
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:22 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Ik ben geen deskundige, maar:
Wat is dan het probleem om minder van die Zuid-Amerikaanse soja-meuk te voeren? Volgens de boeren zelf zouden hun koeien het alternatieve voer niet aan kunnen.
Iemand die dus klakkeloos allerlei onwaarheden aanneemt. :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_194198622
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:20 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Het is vermakelijk om te lezen hoe die kortzichtige boeren op sociale media elkaar lopen op te hitsen zonder ook maar enig realiteitsbesef.

Wanneer een demonstratie is aangekondigd met onbekend aantal deelnemers en inzet van een onbekende hoeveelheid groot materieel, dan is het natuurlijk volstrekt logisch dat de overheid zelf ook een flinke hoeveelheid groot materieel inzet om de orde te kunnen handhaven. Temeer omdat bij vorige demonstraties herhaaldelijk is gebleken dat deze groep demonstranten de aanwijzingen van de overheid niet opvolgt met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Waaronder het omver rijden van afzettingen, inrijden op politie en marechaussee etc.
Precies dit.

Intussen roepen ze ook de plaatselijke bevolking op mee te demonstreren, want "jullie dorp wordt bezet".

Nee sukkels, het leger is daar om de mensen die er wonen en werken tegen jullie, de boeren, te beschermen |:(
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:54:56 #276
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_194199114
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:34 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Precies dit.

Intussen roepen ze ook de plaatselijke bevolking op mee te demonstreren, want "jullie dorp wordt bezet".

Nee sukkels, het leger is daar om de mensen die er wonen en werken tegen jullie, de boeren, te beschermen |:(
Ik vlucht morgen mijn dorp uit naar werk als dat lukt..er is veel politie en afzettingen zetten ze ook gaande de nacht neer..Ben benieuwd over een paar uurtjes wat voor bende ik weer aantref. :Z
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 juli 2020 @ 22:58:08 #277
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194199201
En dat is nou de reden waarom ze het leger inzetten :')

twitter
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 juli 2020 @ 22:59:31 #278
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194199245
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:54 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Ik vlucht morgen mijn dorp uit naar werk als dat lukt..er is veel politie en afzettingen zetten ze ook gaande de nacht neer..Ben benieuwd over een paar uurtjes wat voor bende ik weer aantref. :Z
Het hele dorp gaan ze afsluiten lees ik. Sterkte morgen!
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:01:40 #279
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194199314
Die Bioboer zegt het goed

De Nederlandse boer zit in een ratrace met de internationale melkprijs en krijgt tegenwerking van de Nederlandse overheid door de stikstofproblemen

De Nederlandse boer is verdwaasd door de Ratrace
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:02:36 #280
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194199340
twitter


En dan De Bilt link laten liggen en naar Den Haag gaan. Ik vind het wel een goede afleidingsmanoeuvre :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 23:05:09 #281
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194199396
quote:
6s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:58 schreef Nikonlover het volgende:
En dat is nou de reden waarom ze het leger inzetten :')

[ twitter ]
Even rapporteren deze mafketel, hij wil ook al de NOS letterlijk kapot maken.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:09:26 #282
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194199490
Wat een gekut met het embedden van Twitter links. Dan maar zo:

https://twitter.com/TinekeSenf/status/1285663205700894722
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194199496
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Nee dat is onziin , in Denemarken doet zich dit ook voor , maar daar denkt de overheid meer met de boeren mee

Daar is de melkprijs lager dan hier en kan men daar goed mee uit door megastallen van 500 koeien met methaan afzuiging en mest verwerking en meer ruimte voor natuur en mens met velden met hoog gras en onkruid en recreatie

Hier vecht de overheid om de boeren kort te houden met allerlei regels en heffingen en subsidies, er is teveel weiland in Nederland, laten we daar maar recreatie en natuur van maken
We brengen het evenwicht terug
Eens. Hoe groot is de beroepsgroep die zich boer noemt? Rechtvaardigt dat aantal de overschrijding van diverse uitstoot limieten? Focus je als micro landje eens op slim verbouwen van gewassen en probeer vlees te maken op een natuurvriendelijke manier. Nederland op de tweede plaats van voedselproducerende landen.... wij als kikkerlandje. Vandaar dat er een enorme kaalslag in biodiversiteit is. Alleen maar bemesten.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:10:26 #284
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194199510
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:54 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Ik vlucht morgen mijn dorp uit naar werk als dat lukt..er is veel politie en afzettingen zetten ze ook gaande de nacht neer..Ben benieuwd over een paar uurtjes wat voor bende ik weer aantref. :Z
Je dorp is al een vesting. Je bent te laat:

Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:15:49 #285
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194199620










:')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:16:56 #286
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_194199643
quote:
6s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:10 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Je dorp is al een vesting. Je bent te laat:

[ afbeelding ]
Ik was er net langs gefietst..eruit kom ik vermoedelijk wel..hopelijk gaan ze niet massaal richting Den Haag...dan wordt het een hele lange rit :')
Ach wat is die ene dag..ik gun het de boeren!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 juli 2020 @ 23:21:14 #287
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194199717
quote:
:') :') :') :')
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_194199747
hoe komen al die boeren aan zoveel vrije tijd om te protesteren. Is dus blijkbaar geen full time baan meer tegenwoordig.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:23:24 #289
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194199754
quote:
Nou kijk, daar kan ik meer sympathie voor opbrengen.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:24:31 #290
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194199767
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:22 schreef Evertjan het volgende:
hoe komen al die boeren aan zoveel vrije tijd om te protesteren. Is dus blijkbaar geen full time baan meer tegenwoordig.
En al die mensen die weken vakantie vieren. Kennelijk werkt er niemand nog in dit land.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194199777
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:24 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En al die mensen die weken vakantie vieren. Kennelijk werkt er niemand nog in dit land.
boeren kunnen toch nooit op vakantie?
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:26:02 #292
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194199793
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:25 schreef Evertjan het volgende:

[..]

boeren kunnen toch nooit op vakantie?
Daarom blijft het bij een middagje. Of is ze dat ook al niet gegund?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 juli 2020 @ 23:28:12 #293
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194199823
quote:
Meerdere veiligheidsregio's verbieden demonstratie met tractoren



In navolging van Utrecht hebben nu meerdere veiligheidsregio's een demonstratie met landbouwvoertuigen verboden voor morgen. Farmers Defence Force (FDF) heeft een grootschalige actie aangekondigd waar ook veel tractoren bij worden verwacht.

Het gaat om onder meer de veiligheidsregio's in Groningen, Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek. Onder meer het RIVM in De Bilt wordt aangedaan bij de demonstratie. Daar is inmiddels het leger ingezet om blokkades op te zetten.

Lelystad Airport
Volgens de Veiligheidsregio Flevoland heeft de FDF via sociale media opgeroepen om met tractoren te komen demonstreren, met als mogelijke locatie Lelystad Airport.

Om opstoppingen en onveilige situaties in het verkeer te voorkomen, is besloten om op 21 en 22 juli een verbod in te stellen op het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen in de veiligheidsregio Flevoland.

Volgens de Veiligheidsregio Groningen is duidelijk geworden 'dat representanten van boeren, waaronder Farmer Defence Force, opnieuw voornemens zijn op grote schaal demonstraties, blokkades of andere ontwrichtende acties te organiseren'. Daar geldt het verbod op 22 juli, van middernacht tot middernacht.

Demonstraties niet gemeld
Volgens de veiligheidsregio in Groningen hebben in het recente verleden 'demonstraties van groepen boeren en sympathisanten met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties. Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden'.

De veiligheidregio Gooi en Vechtstreek meldt dat het Mediapark ook een mogelijk doelwit zou zijn van FDF. Er is een verbod ingesteld 'om opstoppingen en onveilige situaties in het verkeer te voorkomen'.

In de provincie Utrecht was het al verboden om vandaag en morgen te demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, op parkeerplaatsen en op alle andere openbare plekken in de provincie.

Met de auto
FDF heeft zijn achterban opgeroepen om met de auto naar het protest in De Bilt te gaan. Ze demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet, waaronder nieuwe veevoerregels.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)tratie-met-tractoren
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 21 juli 2020 @ 23:51:44 #294
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194200103
twitter
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  woensdag 22 juli 2020 @ 00:03:21 #295
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194200221
quote:
DJoffrey/Innovation @00_bekwaamheid

Surrealistische taferelen in Bilthoven, waar het RIVM zetelt. Het lijkt een invasie Lokale bewoners zagen enorme stoet legertrucks en politie door de straten rijden. . De trucks moeten de protesterende boeren op afstand houden. Dat is democratisch Nederland anno 2020.


https://twitter.com/00_bekwaamheid/status/1285694808615464960
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 22 juli 2020 @ 00:05:08 #296
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194200235
quote:
Dat is een foto van den haag :T
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  woensdag 22 juli 2020 @ 00:05:48 #297
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194200242
quote:
6s.gif Op woensdag 22 juli 2020 00:05 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dat is een foto van den haag :T
Ik denk al, tramsrails in De Bilt :T
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  woensdag 22 juli 2020 @ 00:06:50 #298
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194200250
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juli 2020 00:05 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik denk al, tramsrails in De Bilt :T
we gaan nu een wedstrijdje doen wie heeft hier de grootste piemel
https://www.telegraaf.nl/(...)rachtwagens-bij-rivm
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 22 juli 2020 @ 00:06:59 #299
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194200251
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juli 2020 00:05 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik denk al, tramsrails in De Bilt :T
Dat zou wel bijzonder zijn :P Op Video in Verzet staan 2 filmpjes vanuit de bilt
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 22 juli 2020 @ 00:07:08 #300
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194200252
LAPO
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 22 juli 2020 @ 00:07:16 #301
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194200254
oohnee, nog eentje
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')