abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 9 juli 2020 @ 14:37:36 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194006505
Rutte 3 moet omver!


quote:
Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'



Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Oever uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land'. De boeren zijn fel tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten van Landbouw.

"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."

Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman. Het bestuur van FDF is in elk geval om acht uur op het Binnenhof in Den Haag.

Stikstof
FDF reageert hiermee op een oproep van protestgroep Agractie, die pas vrijdag in actie wil komen. Zij willen de rust bewaren tot na het debat. FDF wil nog voor dat er een besluit is genomen in actie komen.

De boeren zijn fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer. Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat 'boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan'.

Laatste kans
De Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit 'de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen' voor de politiek.

Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.



https://www.omroepbrabant(...)enactie-aan-gas-erop
quote:
Duizenden boeren dreigen vannacht naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

UpdateBoeren dreigen vannacht of mogelijk al vanavond met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’



De landbouwminister verplicht veehouders hun koeien een eiwit-arm dieet voor te schrijven. Hierdoor wordt er minder stikstof uitgestoten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, tussen 1 september en 31 december wordt het eiwit in krachtvoer beperkt. ,,Als we dit niet doen, komt de woningbouw in ons land in gevaar en gaat er een streep door duizenden vergunningen voor nieuwe huizen. Dit veevoerplan is niet ideaal, dat weten wij ook, maar het is de enige manier om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten. Ook de landbouwsector zal een bijdrage moeten leveren’’, aldus een woordvoerder van minister Schouten.



Zieke dieren
De boeren zijn woedend over de verplichte voermaatregel en vrezen dat hun dieren ziek worden als ze te weinig eiwit binnen krijgen. De afgelopen maanden hebben ze een alternatief plan voorgelegd aan Schouten, maar zonder resultaat. De minister geeft aan dat het plan van de sector zelf op korte termijn te weinig oplevert. ,,Hun alternatief is op zich prima, maar niet voor dit jaar. Het herbergt te veel onzekerheden. Juridisch gezien zijn er te weinig garanties dat stikstofreductie in korte tijd aanzienlijk wordt verminderd. En dat is wel wat de Raad van State ons heeft opgelegd, vandaar dat we bij ons eigen maatregelenpakket blijven’’, aldus de LNV-woordvoerder.

In dit voorstel staat dat er een maximum moet komen voor de hoeveelheid eiwitten. ,,Dan kun je dus niet meer het eiwitdieet van de koe bijsturen door meer voedsel te geven, maatwerk is onmogelijk. Wij zijn vooral bang dat kalveren ziek zullen worden door een te laag eiwitgehalte in het dieet van drachtige koeien. Ook de spieropbouw komt in gevaar. Het is toch van de zotte dat boeren dit zelf niet meer kunnen regelen? Wij kunnen met maatwerk de stikstofreductie voor elkaar krijgen, maar kennelijk zijn juridische argumenten voor Schouten belangrijker dan de gezondheid van onze dieren’’, aldus Ronne Smolders van Agractie.



Vannacht de weg op
Agractie coördineert een nieuw boerenprotest als de Tweede Kamer vanavond akkoord gaat met de voermaatregel van de minister. ,,Dan gaan we met duizenden de weg op. We kunnen de boeren nu al bijna niet meer tegenhouden, zoveel woede is er. Maar we wachten eerst het Kamerdebat in Den Haag af. Als er een politieke meerderheid is die de maatregel verwerpt, dan blijven we thuis. Anders gaan we met z'n allen naar Den Haag. Niet morgenochtend, maar vannacht al’’, voorspelt Agractie-voorzitter Bart Kemp.

Ook protestbeweging Farmers Defence Force, FDF, roert zich inmiddels en dreigt eveneens met acties. Voorman Mark van den Oever roept zijn achterban op vandaag al de weg op te gaan richting Den Haag om druk te zetten op het politieke debat. Hij heeft het over wilde acties en meldt dat het FDF-bestuur vanavond om 20.00 uur op het Binnenhof is te vinden.

,,We moeten nog voor het debat begint ons gezicht in Den Haag laten zien, gas op die lolly. We accepteren niet dat de overheid zich met de voeding van onze dieren bemoeit. Daarvan hebben ze geen verstand’’, aldus Van den Oever in een statement.

Hij dreigt dat boeren langskomen bij politici die vanavond voor de maatregel van Schouten stemmen. ,,Wij zullen politici stuk voor stuk bijpraten over onze praktijk. Dan zien zij niet alleen vanaf vanavond trekkers op de weg, maar hoogstwaarschijnlijk ook hun straat inrijden.’’





https://www.ad.nl/binnenl(...)-van-tafel~a84547d6/
  donderdag 9 juli 2020 @ 14:37:47 #2
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194006508
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 13:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Nederland verandert, dat stop je niet door met trekkers te betogen voor hogere prijzen en meer subsidie ,zeker niet als je een vervuilende industrie bent

de mens verandert ook , die eet minder vlees en drinkt minder melk
Ook de schijf van 5 komt nauwelijks nog vlees en zuivel voor , wel vis

[ afbeelding ]
80% Van wat op die schijf staat komt bij boeren vandaan... :')
pi_194006604
Best wel apart, dat aangepaste voer waar ze nu over ageren, hebben ze zelf voorgesteld in eerder overleg met de minister, waar "ze" dan weer kwaad bij weg gelopen zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 9 juli 2020 @ 14:46:06 #4
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194006621
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 14:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

80% Van wat op die schijf staat komt bij boeren vandaan... :')
Daar ben ik ook trots op de tuinbouw kassen wat daar gaande is met de groente , tomaten en paprika's zoals ook het robot plukken en selecteren is zeer knap, , en dat er melkveeboeren weggekocht worden, dat gaat toch wel door, daar merken wij niets van

Vereer vind ik dat men de mest moet ophalen en in de fabriek verwerken , en wat minder op het land spuiten en zeker niet vlakbij kwetsbare natuur , dan is t hele probleem opgelost

Als de boeren minder soja uit Zuid-Amerika halen en aan de koeien geven dan gaat de melkprijs vanzelf omhoog door de lagere melkproductie,, ze maken zelf de melk en kaas markt kapot

Protesteren bij de Ajbert Heyn en Jumbo helpt niks , die halen hun schouders op over dat onnozel gedrag

Dat voer van For Farmers (defence) is nog duur ook

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 20:57:57 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 21:30:49 #5
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_194013633
Nu boerenprotest in Nijmegen.
Order! Ordeeeeeeeeer!
pi_194013892
https://www.rtlnieuws.nl/(...)oermaatregel-melkvee

quote:
Minister Schouten heroverweegt voermaatregel voor melkvee

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat opnieuw kijken naar haar plan om boeren te verplichten eiwitarm voer te geven aan melkvee. Die maatregel is bedoeld om de stikstofuitstoot te beperken, maar stuit op veel verzet bij de boeren. Ook de Tweede Kamer had vorige week kritiek.
  Moderator donderdag 9 juli 2020 @ 21:45:13 #7
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194013959
Oh dus als je het maar bont genoeg maakt krijg je je zin.
pi_194013968
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 21:45 schreef Momo het volgende:
Oh dus als je het maar bont genoeg maakt krijg je je zin.
Dat staat er niet eigenlijk.
  donderdag 9 juli 2020 @ 21:59:54 #9
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014224
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 21:45 schreef Momo het volgende:
Oh dus als je het maar bont genoeg maakt krijg je je zin.
Ja zo werkt dat , maar boeren geloven geen deskundigen

En de verkiezingen he , maar achter de schermen is de regering met andere zaken bezig om via via boeren op te kopen
Van bedrijfsverkoop of verplaatsing aan de staat is nog nooit een boer slechter geworden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194014309
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 21:59 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja zo werkt dat , maar boeren geloven geen deskundigen

En de verkiezingen he , maar achter de schermen is de regering met andere zaken bezig om via via boeren op te kopen
Van bedrijfsverkoop of verplaatsing aan de staat is nog nooit een boer slechter geworden
Boeren en varkens worden knorrend vet.

Helaas is de boerenlobby bijzonder invloedrijk in de politiek.
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:09:34 #11
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014418
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:03 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Boeren en varkens worden knorrend vet.

Helaas is de boerenlobby bijzonder invloedrijk in de politiek.
die For Farmers voerbedrijf zit ze op te stoken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194014806
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:03 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Boeren en varkens worden knorrend vet.

Helaas is de boerenlobby bijzonder invloedrijk in de politiek.
Straks worden al die koeien en varkens vervangen door een kweekvlees..

Beeld je zich in de toekomst, je komt bij een flat.. Op dak en gevel zitten vol met zonnepanelen.
Je zou haast denken dat je erin kan wonen. Maar binnen zitten vol een kweekvijvers.. Elke verdieping vol met zulke machines die vlees staan kweken.. Speciale lichten schijnt erop.
Alle personeel dragen een biopak.. die controleert alleen.. Want robot doet al zijn werk..

Nou ja..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:32:29 #13
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014868
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:30 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Straks worden al die koeien en varkens vervangen door een kweekvlees..

Beeld je zich in de toekomst, je komt bij een flat.. Op dak en gevel zitten vol met zonnepanelen.
Je zou haast denken dat je erin kan wonen. Maar binnen zitten vol een kweekvijvers.. Elke verdieping vol met zulke machines die vlees staan kweken.. Speciale lichten schijnt erop.
Alle personeel dragen een biopak.. die controleert alleen.. Want robot doet al zijn werk..

Nou ja..
Ja dan gaan ze ook protesteren ,
Het is beter om het aantal boeren fors terug te brengen en de overgeblevenen over te laten gaan op kringloop landbouw

https://www.telegraaf.nl/(...)bij-lelystad-airport


Ik vind het wel opvallend dat nu opeens al die nertsenbedrijven corona hebben en geruimd moeten worden kennelijk is de vergoeding nu wel goed
In 2024 moeten ze toch stoppen en dan zonder vergoeding
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194014911
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:30 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Straks worden al die koeien en varkens vervangen door een kweekvlees..

Beeld je zich in de toekomst, je komt bij een flat.. Op dak en gevel zitten vol met zonnepanelen.
Je zou haast denken dat je erin kan wonen. Maar binnen zitten vol een kweekvijvers.. Elke verdieping vol met zulke machines die vlees staan kweken.. Speciale lichten schijnt erop.
Alle personeel dragen een biopak.. die controleert alleen.. Want robot doet al zijn werk..

Nou ja..
Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:35:22 #15
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194014924
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:34 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
ik eet zelden vlees , en dan nog alleen kip
dat is wel eens anders geweest

Beter is het om de meeste boeren om te vormen tot akkerbouw, weg met die beesten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:36:39 #16
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_194014937
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:34 schreef rutger05 het volgende:

[..]

Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
Ik maak zelf wel uit wat ik wil eten.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:40:19 #17
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194015007
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik eet zelden vlees , en dan nog alleen kip
dat is wel eens anders geweest

Beter is het om de meeste boeren om te vormen tot akkerbouw, weg met die beesten
Hoe zit het dan met zuivel, kaas, boter etc?
pi_194015067
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:36 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Ik maak zelf wel uit wat ik wil eten.
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:43:44 #19
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194015077
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:34 schreef rutger05 het volgende:

Of insecten, dat is ook veelbelovend en een stuk gezonder, maar mensen kunnen ook prima zonder vlees. Geen of weinig vlees is veel gezonder dan veel vlees eten.
Alles er tussenin telt weer niet mee he? :')

En insecten... :') _!
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:45:11 #20
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_194015103
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:42 schreef rutger05 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Je brengt het op zo'n verwaand toontje van iedereen moet minderen.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  donderdag 9 juli 2020 @ 22:57:35 #21
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194015426
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoe zit het dan met zuivel, kaas, boter etc?
alleen koffiemelk , camember en wat oude kaas, geen roomboter , wat vla , soms een yoghurt toetje , wel zonnebloemolie en olijfolie
wel veel tomaten en komkommers , fruit en groente zoals bietjes, wortelen , boontjes en vroege aardappels :9 :9

Maar als de overheid zegt je mag maar zoveel koeien , dan krijg je dat ze die soja troep gaan voeren

Maar de overheid moet ophouden met praten met de boeren en alles in stilte doen , als ruchtbaarheid geeft dan krijg je ellende want minder melk is minder geld

Boeren omscholen naar akkerbouw en melkvee bedrijven opkopen en klaar

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 23:10:49 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194016036
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 22:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

alleen koffiemelk , camember en wat oude kaas, geen roomboter , wat vla , soms een yoghurt toetje , wel zonnebloemolie en olijfolie
wel veel tomaten en komkommers , fruit en groente zoals bietjes, wortelen , boontjes en vroege aardappels :9 :9

Maar als de overheid zegt je mag maar zoveel koeien , dan krijg je dat ze die soja troep gaan voeren

Maar de overheid moet ophouden met praten met de boeren en alles in stilte doen , als ruchtbaarheid geeft dan krijg je ellende want minder melk is minder geld

Boeren omscholen naar akkerbouw en melkvee bedrijven opkopen en klaar
De probleem is dat overheid is keer op keer al onbetrouwbaar gebleken. Eest geeft ze goed keuring en daarna toch trekt ie weer in. Nu komen ze weer met iets anders aan.. Men weten niet meer wat ze willen..
Boeren willen gewoon rust gelaten en geld verdienen.. Zo nodig een voldoende steun vanuit overheid naar de duurzaam landbouw. Het kostte geld.. Maar als we aan stikstof gedoe willen voldoen. hangt er een prijskaart op.. Dus met VVD en CDA aan de roer zullen we nog ellende tegenkomen.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 9 juli 2020 @ 23:29:22 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194016169
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 23:23 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De probleem is dat overheid is keer op keer al onbetrouwbaar gebleken. Eest geeft ze goed keuring en daarna toch trekt ie weer in. Nu komen ze weer met iets anders aan.. Men weten niet meer wat ze willen..
Boeren willen gewoon rust gelaten en geld verdienen.. Zo nodig een voldoende steun vanuit overheid naar de duurzaam landbouw. Het kostte geld.. Maar als we aan stikstof gedoe willen voldoen. hangt er een prijskaart op.. Dus met VVD en CDA aan de roer zullen we nog ellende tegenkomen.
De overhed moet de fosfaat restrictiies verder aanscherpen , of de stront op laten halen

Maar die pokke soja uit Zuid Amerika dat is een uitvinding van die voerbedrijf For Farmers
straks vinden ze wel weer wat anders, de koeien die geven een enorme bak melk met die troep heb ik gehoord, alleen voor de melkprijs is het niet best , maar ja iedereen doe het

En vrijwillig minder soja geven daar komt niks van terecht
lijkt wel verslavend die troep

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 00:09:51 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 00:15:55 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194016727
Als we het heilige groen hart vol leggen met zonnepanelen , dan is energieprobleem opgelost en zijn we van die koeien ook af


quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 23:23 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

De probleem is dat overheid is keer op keer al onbetrouwbaar gebleken. Eest geeft ze goed keuring en daarna toch trekt ie weer in. Nu komen ze weer met iets anders aan.. Men weten niet meer wat ze willen..
Boeren willen gewoon rust gelaten en geld verdienen.. Zo nodig een voldoende steun vanuit overheid naar de duurzaam landbouw. Het kostte geld.. Maar als we aan stikstof gedoe willen voldoen. hangt er een prijskaart op.. Dus met VVD en CDA aan de roer zullen we nog ellende tegenkomen.
Maar met protesteren bij de JUMBO en AH gaan de melk prijzen niet omhoog
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194016746
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 00:15 schreef michaelmoore het volgende:
Als we het heilige groen hart vol leggen met zonnepanelen , dan is energieprobleem opgelost en zijn we van die koeien ook af
Eerst moeten alle dakken met zonnepanelen geplakt, daarna mogen men op groen zetten. Vind ik..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  vrijdag 10 juli 2020 @ 00:37:48 #26
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194016874
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 00:18 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Eerst moeten alle dakken met zonnepanelen geplakt, daarna mogen men op groen zetten. Vind ik..
of beiden , alle daken dat gaat niet lukken en kost veel en veel meer en duurt te lang
De klimaat opwarming gaat steeds sneller lijkt het wel
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:52:35 #27
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194019928
https://www.telegraaf.nl/(...)ich-aan-bij-blokkade

Ja hoor optoeren ze weer bij de Albert Heyn , morgen naar de Jumbo

Afdwingen van hogere inkoopprijzen, wat willen ze dan ?? Meer subsidie soms

Moeten we Joris Driepinter weer van stal halen en iedereen verplichten om twee pakken melk per dag kopen en drie pinten melk per dag drinken
Er zijn gewoon teveel boeren, er moeten er 20% minder boeren of stoppen met die soja voer kopen
Ja ik lust geen melk , ook geen magere melk, wel tomatensap

Wat snappen die boeren niet aan de wet van Vraag en Aanbod
Vroeger was er een vaste inkoop prijs die door Brussel gegarandeerd was en dan krijg je een Melkplas
quote:
Door de blokkade van vrijdagmorgen in Zwolle kunnen vrachtwagens het terrein niet op en loopt het verkeer eromheen compleet vast, meldt RTV Oost.
De boeren zeggen tegen de omroep bereid te zijn om de hele dag te blijven. ,,
We hebben koffie, koek en broodjes mee.
En wij hebben heel grote broodtrommels."
Maandagavond waren ze er ook al aanwezig omdat ze het niet eens zijn met prijs die ze voor hun producten krijgen.
Ook hekelen ze een plan van het kabinet rond veevoer
.



We moeten weer gaan hamsteren
quote:
Den Haag voorbereid op tractorenmars

Boerenprotest Zwolle dwarsboomt bevoorrading 230 supermarkten Albert Heijn
Door ONZE REDACTIE
Updated 1 min geleden
59 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Het houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies.
Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle.
Dat zou de bevoorrading van maar liefst 230 Nederlandse supermarkten in de weg staan, meldt Albert Heijn.


[ Bericht 15% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 11:39:21 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194020643
Ik zag al een clipje voorbijkomen maar nu volledig.

  vrijdag 10 juli 2020 @ 11:54:51 #29
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_194020678
Kansloos volk, ga oogsten ofzo
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  vrijdag 10 juli 2020 @ 12:01:32 #30
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194020797
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 11:52 schreef Nober het volgende:
Ik zag al een clipje voorbijkomen maar nu volledig.

Ja de zullen elkaar nooit begrijpen ,


De boer heeft last van de import vlees en de import melk en wil hogere prijzen

De MOB wil meer natuur en met minder brandnetels in de heidevelden en heeft het over kringloop landbouw, dat kan alleen op volledige subsidie basis

Ze praten verschillende talen

Misschien zal het tijd worden dat er een 50% minder boeren in Nederland zijn
De kosten in Nederland zijn te hoog voor de boer

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 12:06:39 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194020919
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja de zullen elkaar nooit begrijpen ,

De boer heeft last van de import vlees en de import melk en wil hogere prijzen

De MOB wil meer natuur en met minder brandnetels in de heidevelden en heeft het over kringloop landbouw, dat kan alleen op volledige subsidie basis

Ze praten verschillende talen

Misschien zal het tijd worden dat er een 50% minder boeren in Nederland zijn
De kosten in Nederland zijn te hoog voor de boer
Ach kom... Natuurlijk verloop van heb ik jou daar, gewoon geen nieuwe vergunning verlenen voor schaalvergroting van aantal koeien...

Sterker nog, die fosfaatrechten werken al op die manier.... Het krimpt hier als een jekko, maar het gaat constant niet snel genoeg natuurlijk.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  vrijdag 10 juli 2020 @ 12:21:07 #32
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_194021169
Ze moeten Albert Heijn wel hebben.

Zullen wel vi-hooligans zijn.
pi_194021540
Hopelijk worden deze terroristen ook snel opgepakt.

Appie kan er niets aan doen dat de overheid nieuwe eisen stelt aan veehouders.

Appie kan er ook niets aan doen dat die zeurende veehouders al jarenlang een (almaar groeiende) overproductie hebben waardoor hun producten per kg nauwelijks iets opleveren. Vraag en Aanbod wordt al jaren niet begrepen door de boeren. Hoog tijd dat die lui eens wat lessen economie gaan volgen.
pi_194021807
Die boeren willen vast ook nog eens naar huis. Het zal een stunt zijn als die trekkers vast worden gezet met de vrachtwagens die het terrein niet op kunnen, en dit zo even een week laten staan. Vervolgens met een helikopter van defensie de bevoorrading regelen onder de noemer "oefening". En dan zo nu en dan even een trekker op die manier mee nemen. Dat is namelijk de enige manier om die boeren te laten stoppen.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 12:57:24 #35
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_194021851
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:53 schreef BasjeKlodder het volgende:
Die boeren willen vast ook nog eens naar huis. Het zal een stunt zijn als die trekkers vast worden gezet met de vrachtwagens die het terrein niet op kunnen, en dit zo even een week laten staan. Vervolgens met een helikopter van defensie de bevoorrading regelen onder de noemer "oefening". En dan zo nu en dan even een trekker op die manier mee nemen. Dat is namelijk de enige manier om die boeren te laten stoppen.
Ik weet niet hoe het wettelijk is, maar het in beslag nemen en door de compressor draaien van hun trekkertjes lijkt me een mooie eerste stap idd.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:38:52 #36
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022497
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 12:07 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ach kom... Natuurlijk verloop van heb ik jou daar, gewoon geen nieuwe vergunning verlenen voor schaalvergroting van aantal koeien...

Sterker nog, die fosfaatrechten werken al op die manier.... Het krimpt hier als een jekko, maar het gaat constant niet snel genoeg natuurlijk.
Ja bij overdracht / verkoop van fosfaatrechten mogen ze nog maar 80% overdragen , dus slechts 80% koeien
maar de boeren die pompen die koeien steeds op en met meer soja dan melken ze nog steeds meer melk en stront

het is een eeuwig gevecht , terwijl een boer die weggekocht is door de staat bij een natuurgebied in eene keer miljonair is, en een camping kan beginnen , dat is veel leuker lijkt me, dan die stomme koeien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194022521
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:38 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja bij overdracht / verkoop van fosfaatrechten mogen ze nog maar 80% overdragen , dus slechts 80% koeien
maar de boeren die pompen die koeien steeds op en met meer soja dan melken ze nog steeds meer melk en stront

het is een eeuwig gevecht , terwijl een boer die weggekocht is door de staat bij een natuurgebied in eene keer miljonair is, en een camping kan beginnen , dat is veel leuker lijkt me, dan die stomme koeien
Maar niet meer dan terecht.... Je kan niet zomaar iemands business slopen en dan geen vergoeding geven.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:42:34 #38
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022552
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:40 schreef ludovico het volgende:

[..]

Maar niet meer dan terecht.... Je kan niet zomaar iemands business slopen en dan geen vergoeding geven.
tuurlijk , de meeste boeren die miljonair worden hebben dat aan de staat te danken, ze krijgen ook inkomsten derving voor over 10 jaar he, dat heeft mijn vader toen gehad. die was zo blij

10 jaar de inkomsten zonder er een spat voor te doen, je moet het wel aantonen , gemiddelde van de afgelopen 3 jaar was dat toen

Land verkoop , hoge vergoeding en het land terug huren voor een prikkie voor een kringloop landbouw bedrijf ( hobby boer)
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:51:02 #39
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194022622
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:52:24 #40
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_194022638
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:51 schreef Hexagon het volgende:
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
Ik hoop dat je chronische jeuk aan je anus krijgt.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:55:03 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022666
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:51 schreef Hexagon het volgende:
Ik hoop dat Albert Heijn alle schade op de boeren verhaalt.
ik ook

Dit is niet goed, het moet ophouden, de AH gaat echt niet meer voor hun melk betalen

quote:
Zwolle: boeren moeten weg bij distributiecentrum AH
Door ONZE REDACTIE

Updated 10 min geleden
32 min geleden in BINNENLAND
ZWOLLE/DEN HAAG - Het houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten.

Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle.
Dat zou de bevoorrading van maar liefst 230 Nederlandse supermarkten in de weg staan, meldt Albert Heijn.

De gemeente Zwolle wil de boeren om 13.30 uur weg hebben.
De gemeente laat weten de actievoerders dat ultimatum te hebben gesteld.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194022667
Wat een minderwaardig volk is het toch ook.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:56:02 #43
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022677
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:55 schreef maghreb het volgende:
Wat een minderwaardig volk is het toch ook.
klote boeren met hun trekker trek wedstrijden, dom volk
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:57:44 #44
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194022690
Die boeren zijn goed op weg om het kleine beetje sympathie dat ze nog hadden te verspelen met deze lichte vorm van terrorisme.
Huilen dan.
  Moderator vrijdag 10 juli 2020 @ 13:57:46 #45
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194022692
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik ook

Dit is niet goed, het moet ophouden, de AH gaat echt niet meer voor hun melk betalen
[..]

Waar moet de AH anders melk vandaan halen? Het buitenland?
pi_194022728
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:55 schreef maghreb het volgende:
Wat een minderwaardig volk is het toch ook.
Ja hè, jij pist op ze, en ze geven jou uiteindelijk wel te eten, ondankbaar kreng.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194022733
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:57 schreef Isdatzo het volgende:
Die boeren zijn goed op weg om het kleine beetje sympathie dat ze nog hadden te verspelen met deze lichte vorm van terrorisme.
De boeren worden geterroriseerd waarom draai je het om?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_194022736
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

Ja hè, jij pist op ze, en ze geven jou uiteindelijk wel te eten, ondankbaar kreng.
Haha nee. En hou je grote mond voor je.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:04:07 #49
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194022770
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 14:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

De boeren worden geterroriseerd waarom draai je het om?
:z
Huilen dan.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 14:05:12 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194022791
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:57 schreef Momo het volgende:

[..]

Waar moet de AH anders melk vandaan halen? Het buitenland?
ja bijvoorbeeld, niet van Mars
uit Roemenie , denemarken , Oost Duitsland , of Belgie

http://www.milkprices.nl/
https://www.telegraaf.nl/(...)-drek-in-boerengroep
https://www.telegraaf.nl/(...)sters-in-boerengroep
quote:
Grenzen overschreden'

Ook aangifte Schouten en Ollongren om drek in boerengroep
Door ONZE REDACTIE

Updated 18 min geleden
1 uur geleden in BINNENLAND
DEN HAAG - Ook de ministers Carola Schouten (Landbouw) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hebben aangifte gedaan vanwege de stroom aan haatberichten in de besloten Facebookgroep van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF).
Eerder stapte ook Kamerlid De Groot (D66) naar de politie.


[ Bericht 13% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2020 14:16:39 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')