Wispelturig dat ik ben heb ik zojuist toch een potje bruine bonen bij m'n boodschappen gemikt, dan heb ik die in elk geval maar in huis. Van de week maar eens zoeken op de rest van de spullen die ik wil gebruikenquote:
Kook je ook mee, maat?quote:
Lijkt me lekker, met kippenbouillonquote:Op dinsdag 2 juni 2020 20:27 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Kook je ook mee, maat?
Kun je misschien een vegetarische maken.
Week te vroegquote:Op woensdag 3 juni 2020 10:02 schreef Smallish het volgende:
Wij eten ‘m vanavond a la Kaneelstokje. Die is zo goed bevallen, die houden we er in!
Had alles al in huis gehaald en ben er gek op.quote:Op woensdag 3 juni 2020 11:18 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Week te vroeg
Ik houd niet zo van chili dus sla over.
.
Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik mee vandaag voorbereiden, de koelkast in en morgenavond de oven in.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 09:28 schreef mascara-klodder het volgende:
Lekker!
Ben voor de verandering weereens niet thuis
Ben er een weekje tussenuit Zal vriendin vragen als ze vnv thuis is of zij en de kinderen van chili houden dan doe ik morgen dus wel mee.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 09:35 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik mee vandaag voorbereiden, de koelkast in en morgenavond de oven in.
haha, die zullen inmiddels wel goed gerijpt zijn.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:10 schreef Scheepskok het volgende:
Ja jongens, die chili, dat wordt me nog wel een experiment hoor. Nou, nou.
Een soort ouwe jongens krentenbroodverhaal.
Want kijk eens na het potje augurkjes dat ik ga gebruiken. Ja je ziet het goed.
[ afbeelding ]
Het potje komt uit 2017. Een goed augurkenjaar. Hij komt uit mijn oorlogsvoorraad. Ik heb hem even moet wassen het potje, hij zat helemaal onder het stof en de vlekken. Maar morgen gaat het mes eroverheen.
Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:28 schreef DJMO het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3
recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
[ afbeelding ]
Ha ha, wat grappig, rijst met bonen. Op curacao kennen ze dat ook. Daar heet het Aros moro.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:28 schreef DJMO het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3
recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
[ afbeelding ]
Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven).quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:43 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door DJMO op 09-06-2020 14:27:06 ]Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"
Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad - My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:48 schreef DJMO het volgende:
[..]
Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven).
In de spoiler mijn gecombineerde receptLekker. De combinatie met pasta vind ik wat apart, maar dat zegt niets.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had ooit een keer pasta (penne) over en die heb ik een pan kippensoep gesmeten, omdat er weinig vermicelli in zat. Het was net iets teveel soep en ik had nog een kommetje over voor de volgende dag. In de koelkast ermee met nog wat penne er in.
De volgende dag haalde ik het pannetje uit de koelkast en ik was stomverbaasd. Het water (lees de soepbouillon, zal ik maar zeggen) was volledig verdwenen!!
De pasta had zich volledig volgezogen en lag er wat opgezwollen bij tussen de groentestukjes en stukjes kip. Ik heb het maar even opgewarmd, en het was lekker!!!!!! Wauw! Wat een smaak had die pasta gekregen.
Ik heb dit gelijk opgeschreven in mijn kookschrift.
Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is.Praat over de hel en je komt er.
Ligt eraan of je scherpe hitte wil, of een mellow brandje.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:17 schreef Scheepskok het volgende:
En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
bxpsipi0.jpg
Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zoutquote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:57 schreef Scheepskok het volgende:
Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is.
ah je bent al begonnen, maar wat een immense hoeveelheid ingredienten joh!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:01 schreef DJMO het volgende:
Heel m'n huis ruikt naar de chili Normaal zijn het m'n buren die pittig / gekruid koken, en dat ruik je in de halve straat zowat; nu ben ik het een keer
Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen.quote:
Snap ik, smakelijksquote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:06 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen.
quote:Op dinsdag 9 juni 2020 15:30 schreef DJMO het volgende:
[..]
Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zout
AH komt op tijd dus ik doe meequote:Op dinsdag 2 juni 2020 12:22 schreef Sarabi het volgende:
Als ik mee doe wordt het chili sin carne, ligt een beetje aan Appie.
Ik doe altijd een blokje pure chocolade Zelfde idee. Super lekker.quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!
[ afbeelding ]
Ik maak een witte chili, ik denk niet dat die er beter van wordt met cacaopoeder...quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!
[ afbeelding ]
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik doe altijd een blokje pure chocolade Zelfde idee. Super lekker.
Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip.quote:Op woensdag 10 juni 2020 11:01 schreef Karzai het volgende:
Ik heb ook een blik bonen uit de corona voorraad, zit al in chili saus, beetje oppimpen
Ik maak ook geen traditionele Mexicaanse chili. Maar een chili Hawaii met ananas, dat is verrassend lekker in de chili heb ik gemerkt!
[ afbeelding ]
Aardige reactie.quote:
Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:51 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Aardige reactie.
Toch juist het leuke aan deze reeks dat iedereen het op zijn eigen manier doet.
Sorry! Snapte de grap denk ik niet.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:55 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter.
Ik heb het weggehaald, ik heb er spijt van. Was gewoon niet de bedoeling. Erg flauw.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:57 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Sorry! Snapte de grap denk ik niet.
Benieuwd naar jouw chili
Ik heb de bonen snel voorgeweekt.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:40 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip.
Bonen zijn nog aan het weken. Ik hoop dat ik het nog allemaal red. Het gehakt is ook nog niet helemaal ontdooid.
Wauwquote:Op woensdag 10 juni 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg
Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keukenquote:Op woensdag 10 juni 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg
Welk merk?quote:Op woensdag 10 juni 2020 17:27 schreef DJMO het volgende:
[..]
Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keuken
Ook heel erg waarquote:Op woensdag 10 juni 2020 15:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.
Die wil ik ook!quote:Op woensdag 10 juni 2020 17:59 schreef DJMO het volgende:
[..]
https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100266834
Ik heb deze
Dan bestel je hem toch?quote:
Is ook geen geld...quote:Op woensdag 10 juni 2020 17:59 schreef DJMO het volgende:
[..]
https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100266834
Ik heb deze
Agua? Por que no tequila?quote:Op woensdag 10 juni 2020 19:00 schreef Scheepskok het volgende:
Wat een mooie gerechten allemaal!
Eerlijk gezegd vond ik het niet veel moeite.
Mijn enige gezelschap vannacht in bed zal een beker water zijn.
Daar kan ik niet zo goed tegen.quote:
Dat brood is een leuk idee!quote:Op woensdag 10 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had laatst 5 bakjes met basissauzen besteld van de “food fellows”. Sauzen met heel veel groenten. De tomatensoep vond ik niet heel lekker, moest er nog wel wat mee doen, dus ik hield mijn hart vast over de chili. Maar die viel zeker niet tegen. Had nog voor de zekerheid een spaans pepertje liggen, maar echt niet nodig. Heb er zelf mais, kidneybonen en natuurlijk gehakt bij gedaan en het is erg lekker geworden, ietwat een aangebrand smaakje omdat ik het vocht te goed inkookte En bij chili hoort natuurlijk guacamole en tortilla chips
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Uit nood geboren, kon de wraps niet vinden, had geen tacoschelpen gekocht en rijst is niet mijn meest favoriete etenquote:
Prima in te vriezen, ik maak dit soort gerechten altijd in ruime hoeveelheden. Als ik dan geen zin heb om boodschappen te doen of om te koken, dan ontdooi ik zo’n bakje, vul ik wraps met de chili, kaas eroverheen raspen en dan de oven in, klodder creme fraiche ernaast en klaarquote:Op woensdag 10 juni 2020 19:38 schreef Scheepskok het volgende:
Voorlopig hoef ik geen honger te lijden.
Kun je zoiets trouwens invriezen?
[ afbeelding ]
Want?quote:Op woensdag 10 juni 2020 20:26 schreef Myraela het volgende:
Deze gaat wel de boeken in als de minst fotogenieke opdracht.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 10-06-2020 21:40:25 ]
Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:17 schreef Scheepskok het volgende:
En we zijn nog niet klaar. Ik heb een zakje keiverse bruine bonen, die zijn niet oud. Je kunt wat zeggen van bruine bonen uit een pot, maar deze had ik ook nog liggen, dus waarom niet. Ze kunnen vannacht wellen en daarna anderhalf uur aan de kook. Het is de eerste keer dat ik dit doe, we zullen wel zien hoe dit gaat, de bonen zullen de pan wel uitrijzen.
[ afbeelding ]
Met het zakje ernaast ga ik het rundergehakt kruiden. Om er toch een beetje een Texmex-idee aan te geven. Extra hot. Ook uit de oorlogsvoorraad.
Nu draaien we de boel even om.
[ afbeelding ]
Eh, goed tot 2015. Ik vond het al een beetje hard aanvoelen. Nou, ik weet niet wat ik er van moet denken, ik ga het morgen maar even fijnmaken of zo, ik kijk wel, we zien wel.
En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
[ afbeelding ]
Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
Dan verbranden ze niet. Nederlanders houden niet van scherp, maar ik wel. Als je pepers op het laatst toevoegt zijn ze nog op hun scherpst. Heerlijk!quote:Op woensdag 10 juni 2020 21:27 schreef Atak het volgende:
[..]
Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen?
Ik doe meestal in het midden van het kookproces. Heb geen zin in rauwe peper.quote:Op woensdag 10 juni 2020 21:32 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Dan verbranden ze niet. Nederlanders houden niet van scherp, maar ik wel. Als je pepers op het laatst toevoegt zijn ze nog op hun scherpst. Heerlijk!
Hoe lang duurt jouw kookproces?quote:Op woensdag 10 juni 2020 21:40 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik doe meestal in het midden van het kookproces. Heb geen zin in rauwe peper.
quote:Op woensdag 10 juni 2020 21:22 schreef Yinny het volgende:
Losjes gebaseerd op dit recept:
https://www.contentednesscooking.com/vegetarian-white-chili/
Met haver crème fraiche en kookroom, is die zelfs vegan.
Ik had al gedroogde witte bonen gekocht, maar die moeten natuurlijk wel eerst geweekt en gekookt worden. En als je dat vandaag pas beseft, dan ben je blij dat je een snelkookpan hebt!
Oké, nu de rest van de spullen. Ik houd niet van heel heet eten en de kleuter ook niet, dus ipv jalapeno pepers gaat er een groene paprika in, wel een beetje cayenne peperpoeder.
[ afbeelding ]
Groentes klein snijden en bakken, de smaakmakers erbij
[ afbeelding ]
Dat gaat dus nooit een witte chili worden! Nou, ja, haver kookroom en crème fraiche erbij, de bonen en mais, en sudderen maar!
[ afbeelding ]
Met wat toppings erbij ziet het er nog wel leuk uit!
[ afbeelding ]
We hebben ze gegeten met tortillachips, naturel voor mij en voor vriend met gesmolten kaas.
Vriend moet nog even denken of hij dit lekker vind, ik vond het wel lekker. Gelukkig maar, want er is nog heeeeeel veel overDit wil ik ook wel eens proberen Chili maken we vaak, afgelopen maandag nog, maar deze variant ken ik helemaal niet.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Iets meer dan 1 uur. Langer kook ik het niet want ik vind dood gekookt eten niet zo smakelijk.quote:
Van pepers blijft niets over na een half uur koken.quote:Op woensdag 10 juni 2020 21:54 schreef Atak het volgende:
[..]
Iets meer dan 1 uur. Langer kook ik het niet want ik vind dood gekookt eten niet zo smakelijk.
Bij laag pruttelen is het nog steeds rete heet.quote:Op woensdag 10 juni 2020 22:02 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Van pepers blijft niets over na een half uur koken.
Mja, bij mij ook een keer.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.
quote:Op donderdag 11 juni 2020 18:57 schreef Oceanonix het volgende:
dit keer hebben er 9 personen meegedaan, als ik goed geteld heb.
[ afbeelding ]
Alstu: CUL / Chili a la Kaneelquote:Op maandag 22 juni 2020 16:46 schreef Kanaroe het volgende:
Wie kan mij een linkje geven van het Chili a la Kaneelstokje-recept?
Heb het wel eens gelezen en leek me lekker, maar kan het nergens meer vinden!
Bij voorbaat dank!
Ik lurk mee hier bij iedere kooksessie!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
quote:Op maandag 22 juni 2020 17:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Alstu: CUL / Chili a la KaneelAh, top, dankje!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ben niet bang voor bijters hoor! Ik lees de kooksessies als kookboeken, leuk om te volgen.
Wie weet ga ik ooit meekokkerellen, als het zo uitkomt
Laat me maar weten hoe het is gelukt.quote:Op maandag 22 juni 2020 18:01 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, top, dankje!
Ben niet bang voor bijters hoor! Ik lees de kooksessies als kookboeken, leuk om te volgen.
Wie weet ga ik ooit meekokkerellen, als het zo uitkomt
Haha, ik lees nu het recept weer! Was weer vergeten dat je het met chorizo maakte, dàt was wat mijn aandacht destijds trok. Of ik het ga maken weet ik nog nietquote:Op maandag 22 juni 2020 18:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Laat me maar weten hoe het is gelukt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |