Ik maak een witte chili, ik denk niet dat die er beter van wordt met cacaopoeder...quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!
[ afbeelding ]
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik doe altijd een blokje pure chocolade Zelfde idee. Super lekker.
Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip.quote:Op woensdag 10 juni 2020 11:01 schreef Karzai het volgende:
Ik heb ook een blik bonen uit de corona voorraad, zit al in chili saus, beetje oppimpen
Ik maak ook geen traditionele Mexicaanse chili. Maar een chili Hawaii met ananas, dat is verrassend lekker in de chili heb ik gemerkt!
[ afbeelding ]
Aardige reactie.quote:
Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:51 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Aardige reactie.
Toch juist het leuke aan deze reeks dat iedereen het op zijn eigen manier doet.
Sorry! Snapte de grap denk ik niet.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:55 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter.
Ik heb het weggehaald, ik heb er spijt van. Was gewoon niet de bedoeling. Erg flauw.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:57 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Sorry! Snapte de grap denk ik niet.
Benieuwd naar jouw chili
Ik heb de bonen snel voorgeweekt.quote:Op woensdag 10 juni 2020 15:40 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip.
Bonen zijn nog aan het weken. Ik hoop dat ik het nog allemaal red. Het gehakt is ook nog niet helemaal ontdooid.
Wauwquote:Op woensdag 10 juni 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg
Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keukenquote:Op woensdag 10 juni 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg
Welk merk?quote:Op woensdag 10 juni 2020 17:27 schreef DJMO het volgende:
[..]
Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keuken
Ook heel erg waarquote:Op woensdag 10 juni 2020 15:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.
Die wil ik ook!quote:Op woensdag 10 juni 2020 17:59 schreef DJMO het volgende:
[..]
https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100266834
Ik heb deze
Dan bestel je hem toch?quote:
Is ook geen geld...quote:Op woensdag 10 juni 2020 17:59 schreef DJMO het volgende:
[..]
https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100266834
Ik heb deze
Agua? Por que no tequila?quote:Op woensdag 10 juni 2020 19:00 schreef Scheepskok het volgende:
Wat een mooie gerechten allemaal!
Eerlijk gezegd vond ik het niet veel moeite.
Mijn enige gezelschap vannacht in bed zal een beker water zijn.
Daar kan ik niet zo goed tegen.quote:
Dat brood is een leuk idee!quote:Op woensdag 10 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had laatst 5 bakjes met basissauzen besteld van de “food fellows”. Sauzen met heel veel groenten. De tomatensoep vond ik niet heel lekker, moest er nog wel wat mee doen, dus ik hield mijn hart vast over de chili. Maar die viel zeker niet tegen. Had nog voor de zekerheid een spaans pepertje liggen, maar echt niet nodig. Heb er zelf mais, kidneybonen en natuurlijk gehakt bij gedaan en het is erg lekker geworden, ietwat een aangebrand smaakje omdat ik het vocht te goed inkookte En bij chili hoort natuurlijk guacamole en tortilla chips
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Uit nood geboren, kon de wraps niet vinden, had geen tacoschelpen gekocht en rijst is niet mijn meest favoriete etenquote:
Prima in te vriezen, ik maak dit soort gerechten altijd in ruime hoeveelheden. Als ik dan geen zin heb om boodschappen te doen of om te koken, dan ontdooi ik zo’n bakje, vul ik wraps met de chili, kaas eroverheen raspen en dan de oven in, klodder creme fraiche ernaast en klaarquote:Op woensdag 10 juni 2020 19:38 schreef Scheepskok het volgende:
Voorlopig hoef ik geen honger te lijden.
Kun je zoiets trouwens invriezen?
[ afbeelding ]
Want?quote:Op woensdag 10 juni 2020 20:26 schreef Myraela het volgende:
Deze gaat wel de boeken in als de minst fotogenieke opdracht.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 10-06-2020 21:40:25 ]
Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:17 schreef Scheepskok het volgende:
En we zijn nog niet klaar. Ik heb een zakje keiverse bruine bonen, die zijn niet oud. Je kunt wat zeggen van bruine bonen uit een pot, maar deze had ik ook nog liggen, dus waarom niet. Ze kunnen vannacht wellen en daarna anderhalf uur aan de kook. Het is de eerste keer dat ik dit doe, we zullen wel zien hoe dit gaat, de bonen zullen de pan wel uitrijzen.
[ afbeelding ]
Met het zakje ernaast ga ik het rundergehakt kruiden. Om er toch een beetje een Texmex-idee aan te geven. Extra hot. Ook uit de oorlogsvoorraad.
Nu draaien we de boel even om.
[ afbeelding ]
Eh, goed tot 2015. Ik vond het al een beetje hard aanvoelen. Nou, ik weet niet wat ik er van moet denken, ik ga het morgen maar even fijnmaken of zo, ik kijk wel, we zien wel.
En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
[ afbeelding ]
Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
Dan verbranden ze niet. Nederlanders houden niet van scherp, maar ik wel. Als je pepers op het laatst toevoegt zijn ze nog op hun scherpst. Heerlijk!quote:Op woensdag 10 juni 2020 21:27 schreef Atak het volgende:
[..]
Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |