Wispelturig dat ik ben heb ik zojuist toch een potje bruine bonen bij m'n boodschappen gemikt, dan heb ik die in elk geval maar in huis. Van de week maar eens zoeken op de rest van de spullen die ik wil gebruikenquote:
Kook je ook mee, maat?quote:
Lijkt me lekker, met kippenbouillonquote:Op dinsdag 2 juni 2020 20:27 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Kook je ook mee, maat?
Kun je misschien een vegetarische maken.
Week te vroegquote:Op woensdag 3 juni 2020 10:02 schreef Smallish het volgende:
Wij eten ‘m vanavond a la Kaneelstokje. Die is zo goed bevallen, die houden we er in!
Had alles al in huis gehaald en ben er gek op.quote:Op woensdag 3 juni 2020 11:18 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Week te vroeg
Ik houd niet zo van chili dus sla over.
.
Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik meequote:Op dinsdag 9 juni 2020 09:28 schreef mascara-klodder het volgende:
Lekker!
Ben voor de verandering weereens niet thuis
Ben er een weekje tussenuitquote:Op dinsdag 9 juni 2020 09:35 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik meevandaag voorbereiden, de koelkast in en morgenavond de oven in.
haha, die zullen inmiddels wel goed gerijpt zijn.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:10 schreef Scheepskok het volgende:
Ja jongens, die chili, dat wordt me nog wel een experiment hoor. Nou, nou.
Een soort ouwe jongens krentenbroodverhaal.
Want kijk eens na het potje augurkjes dat ik ga gebruiken. Ja je ziet het goed.
[ afbeelding ]
Het potje komt uit 2017. Een goed augurkenjaar. Hij komt uit mijn oorlogsvoorraad. Ik heb hem even moet wassen het potje, hij zat helemaal onder het stof en de vlekken. Maar morgen gaat het mes eroverheen.
Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:28 schreef DJMO het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3
recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
[ afbeelding ]
Ha ha, wat grappig, rijst met bonen. Op curacao kennen ze dat ook. Daar heet het Aros moro.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:28 schreef DJMO het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3
recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
[ afbeelding ]
Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven).quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:43 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door DJMO op 09-06-2020 14:27:06 ]Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"
Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad - My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:48 schreef DJMO het volgende:
[..]
Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven).
In de spoiler mijn gecombineerde receptLekker. De combinatie met pasta vind ik wat apart, maar dat zegt niets.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had ooit een keer pasta (penne) over en die heb ik een pan kippensoep gesmeten, omdat er weinig vermicelli in zat. Het was net iets teveel soep en ik had nog een kommetje over voor de volgende dag. In de koelkast ermee met nog wat penne er in.
De volgende dag haalde ik het pannetje uit de koelkast en ik was stomverbaasd. Het water (lees de soepbouillon, zal ik maar zeggen) was volledig verdwenen!!
De pasta had zich volledig volgezogen en lag er wat opgezwollen bij tussen de groentestukjes en stukjes kip. Ik heb het maar even opgewarmd, en het was lekker!!!!!! Wauw!Wat een smaak had die pasta gekregen.
Ik heb dit gelijk opgeschreven in mijn kookschrift.
Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is.
Praat over de hel en je komt er.
Ligt eraan of je scherpe hitte wil, of een mellow brandje.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:17 schreef Scheepskok het volgende:
En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
bxpsipi0.jpg
Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zoutquote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:57 schreef Scheepskok het volgende:
Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is.
ah je bent al begonnen, maar wat een immense hoeveelheid ingredienten joh!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:01 schreef DJMO het volgende:
Heel m'n huis ruikt naar de chiliNormaal zijn het m'n buren die pittig / gekruid koken, en dat ruik je in de halve straat zowat; nu ben ik het een keer
Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen.quote:
Snap ik, smakelijksquote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:06 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen.
quote:Op dinsdag 9 juni 2020 15:30 schreef DJMO het volgende:
[..]
Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zout
AH komt op tijdquote:Op dinsdag 2 juni 2020 12:22 schreef Sarabi het volgende:
Als ik mee doe wordt het chili sin carne, ligt een beetje aan Appie.
Ik doe altijd een blokje pure chocoladequote:Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!
[ afbeelding ]
Ik maak een witte chili, ik denk niet dat die er beter van wordt met cacaopoeder...quote:Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |