Lucky_Strike | maandag 20 april 2020 @ 11:39 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woendag 6 mei maken we met iedereen die mee wil doen een maaltijdsoep. Maaltijdsoep De naam zegt het al. Geen aanvullende regels nodig dus. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Lonaa | maandag 20 april 2020 @ 11:50 |
Ik overweeg ramen. Of iets in die richting. Heb ook nog een halve eend in de vriezert. | |
Kaatje1 | maandag 20 april 2020 @ 12:13 |
Ik plan een “gooi van alles in de pan” water en bouillon erbij, verder op smaak maken en misschien vers brood erbij | |
Lucky_Strike | maandag 20 april 2020 @ 12:14 |
Ik wil eens zo'n soep met boerenkool en aardappel maken. Naam even kwijt. Ik heb nog boerenkool in de vriezer. | |
Sarabi | maandag 20 april 2020 @ 12:15 |
Waarschijnlijk een currysoep | |
Sorella | vrijdag 24 april 2020 @ 20:28 |
Witte bonen met prei soep, geen idee of het lekker is maar verhuist al 4 weken mee naar de nieuwe week, misschien dat het nu wel lukt. | |
minilot | dinsdag 28 april 2020 @ 00:51 |
Alvast als reminder aan mezelf: Pho! https://thewoksoflife.com/pho-vietnamese-noodle-soup/ | |
minilot | dinsdag 28 april 2020 @ 01:20 |
Edit: verkeerde topic! | |
Aure | dinsdag 28 april 2020 @ 07:29 |
Ik heb nog zelfgemaakte dumplings in de vriezer dus dat wordt iets ramen achtigs | |
Lonaa | dinsdag 28 april 2020 @ 09:05 |
| |
Cat-astrophe | woensdag 29 april 2020 @ 19:57 |
Soep! Ik denk dat ik mijn allerfavorietste soep maak: https://www.hellofresh.nl(...)a1f979a23c10488b4567 Nu hopen dat ik aan verse dragen kan komen zonder teveel winkels af te moeten sjouwen (want dat doe ik niet nu), want die maakt het wel áf | |
Isabeau | vrijdag 1 mei 2020 @ 17:30 |
Die is idd heel erg lekker Al 3x gemaakt of zo. | |
drakin | vrijdag 1 mei 2020 @ 17:44 |
Steensoep lijkt me wel wat | |
DJMO | vrijdag 1 mei 2020 @ 19:00 |
Ik maakte altijd kippengroentesoep met balluh, maar om dat voor één persoon te maken gaat een uitdaging worden. Een of twee porties invriezen is geen punt, maar ik hoef geen vriezer vol met soep | |
Barreltje | zaterdag 2 mei 2020 @ 11:15 |
Ik ga denk ik voor een chowder | |
Sarabi | zaterdag 2 mei 2020 @ 11:19 |
Ik twijfel nog tussen een vega linzensoep (maar telt dat als maaltijden?) Of een kip/curry soep | |
Barreltje | zaterdag 2 mei 2020 @ 11:21 |
Als jij je soep als maaltijd gaat eten en niet enkel als voorgerecht.. prima toch? | |
Sarabi | zaterdag 2 mei 2020 @ 11:24 |
Daar heb je gelijk in | |
marc0871 | zondag 3 mei 2020 @ 02:34 |
Woensdag zal wel niet lukken. Morgen (vandaag?) zou wel gaan. Post ik woensdag wel een piccie | |
golfer | dinsdag 5 mei 2020 @ 14:44 |
Wordt een soort Japanse ramen bij mij. | |
AnneX | dinsdag 5 mei 2020 @ 16:24 |
Goed gepland voor de woensdag: https://www.hellofresh.nl(...)bd0c61b38d1d131b1c0c Oh, dragon vinden wij ook altijd lekker. | |
Kaatje1 | dinsdag 5 mei 2020 @ 16:37 |
Ik heb het gisteren gemaakt, de benodigde prei werd snel minder fris. Plaats morgen wel foto’s | |
Lonaa | dinsdag 5 mei 2020 @ 16:44 |
Ik maakte een bouillon vandaag met o.a.: ui, wortel, kippendrumsticks, een stuk eend, knoflook, gember, shiitake, sojasaus en steranijs. | |
golfer | dinsdag 5 mei 2020 @ 16:48 |
Ik smokkel morgen, want de bouillon maak ik niet vanaf scratch. Ik gebruik een kant-en-klare fond. | |
Sorella | dinsdag 5 mei 2020 @ 17:18 |
Als ik zelf bouillon maak moet ik er altijd nog bouillonblokjes bij gooien achteraf. Of ik het nu in de slowcooker, crockpot, pannetje op het vuur, aanbruinen of niet het maakt allemaal niets uit dus ik ben er mee gestopt, ik neem kant en klare fond/bouillon/blokjes. | |
Lonaa | dinsdag 5 mei 2020 @ 18:15 |
Ik was ook niet per se van plan om de bouillon zelf te maken, want doe ik anders nooit maar mwah, ik was in kookmodus. | |
Kaneelstokje | dinsdag 5 mei 2020 @ 18:58 |
Wanneer is iets een maaltijdsoep? | |
Oceanonix | dinsdag 5 mei 2020 @ 19:02 |
als de soep het hoofdgerecht is. | |
Kaneelstokje | dinsdag 5 mei 2020 @ 19:05 |
Ah, prima. Ik heb wat kikkererwten gehaald. Eigenlijk voor de hummus, maar dan maar voor de soep. | |
Tegan | dinsdag 5 mei 2020 @ 20:11 |
Is curry ook soep? Dan doe ik misschien mee. | |
Cat-astrophe | dinsdag 5 mei 2020 @ 20:21 |
Ging ik toch bijna een kliekje uit de vriezer halen voor morgen | |
Sarabi | dinsdag 5 mei 2020 @ 20:43 |
Oja moet wel even de kip uit de vriezer halen voor de soep | |
Lucky_Strike | dinsdag 5 mei 2020 @ 20:45 |
Ik moet een beslissing nemen over mijn definitieve recept. Ook vanwege vlees uit de vriezer. | |
Hupje | dinsdag 5 mei 2020 @ 20:57 |
Goede reminder! Ik had woensdag al boodschappen gedaan, dus mijn vlees moest in de vriezer. Ik zal het er meteen maar uithalen. | |
Cat-astrophe | dinsdag 5 mei 2020 @ 21:06 |
Geen idee dat mijn post zoveel voorbereiding teweeg bracht | |
Oceanonix | woensdag 6 mei 2020 @ 08:43 |
Ik ben gisteravond begonnen met mijn crisisdeegje voor brood bij de soep. Een crisisdeegje bevat maar 0,1 g gist. Dat heeft gisteravond 2 uur staan rijzen op kamertemp. Vannacht in de koelkast en vanochtend is het deeg aangevuld met meer meel, water en het zout en heeft een goede kneed gehad. De komende uren staat het in de rijslade. | |
Yinny | woensdag 6 mei 2020 @ 09:22 |
Mijn brooddeeg heeft ook de afgelopen nacht in de koelkast gestaan. Kijken of we misschien voor lunch en avondeten soep doen, heb namelijk nog een kliekje passata staan. | |
Farenji | woensdag 6 mei 2020 @ 10:03 |
Alles is soep, of kan soep worden, als je er maar genoeg vocht bij doet. | |
Myraela | woensdag 6 mei 2020 @ 10:20 |
Grappig dat veel mensen brood gaan bakken. Ik vind iets juist een maaltijdsoep wanneer je er geen brood bij hoeft te eten om het toch een volledige maaltijd te laten zien. | |
Kaneelstokje | woensdag 6 mei 2020 @ 10:21 |
Ga jij ook een soepje wagen straks? | |
Myraela | woensdag 6 mei 2020 @ 10:23 |
Nee, woensdag is pizza-avond tijdens Temptation Island. Al heb ik vanmiddag nog een restje van de courgettesoep van gisteren, maar dat is gewoon simpel courgette met bouillon en een staafmixer. | |
Kaneelstokje | woensdag 6 mei 2020 @ 10:25 |
Ik heb ook alleen de spullen voor een simpel soepje, maar ben vandaag alleen. Post denk ik wel alleen fototje. | |
Farenji | woensdag 6 mei 2020 @ 10:34 |
Ik zit nu ook aan de soep, aan de camellia sinensis soep. Dat is geen maaltijdsoep te noemen, is eigenlijk gewoon bouillon. Vanavond ga ik denk ik een goedgevulde pindasoep maken. | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 11:08 |
Pho van start gegaan! De bouillon vergt maar liefst drie verschillende stukken van het nobele rund: mergpijp, schenkel en een pietsje biefstuk. Bedankt, koe! Zodadelijk boven gasvlam een ui en een bonk gember zwartblakeren en een heeeeeeleboel specerijen als steranijs, kaneelstok, venkelzaad en kardemompeul roosteren in een pannetje. Zodra alles gereed, tenminste vier uur zachtjes koken (minus de helft van de schenkel, die gaat eruit zodra gaar en zacht.) Geen brood erbij vanavond, uiteraard Boel rijstnoedels. #slurpfeest | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 11:41 |
Gember en ui in de vlammen houden: done! | |
Barreltje | woensdag 6 mei 2020 @ 12:24 |
Ik ga zo eens op de visboer aan Hopelijk kan ik daar ook een kilo mosselen kopen.. 2 kilo vind ik zo veel.. | |
Aure | woensdag 6 mei 2020 @ 12:32 |
Oh shit vergeten, en nu eten we al babi ketjap vanavond | |
Cat-astrophe | woensdag 6 mei 2020 @ 12:34 |
Mijn soep heeft ook een broodje nodig voor erbij. Zelf gekocht, niet gebakken. Geen dragen kunnen vinden Een volgende keer beter plannen en vooraf bestellen. | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 12:38 |
Specerijen pre-roosteren: De kleintjes in thee-ei: Tot over vier uur en soepkookze, iedereen! | |
DJMO | woensdag 6 mei 2020 @ 12:39 |
Ik ben onverwacht niet thuis vandaag; geen soep voor mij dus. (maak ik morgen wel; maar dat telt niet ) | |
Oceanonix | woensdag 6 mei 2020 @ 12:40 |
pureren en bouillon erbij? | |
Yinny | woensdag 6 mei 2020 @ 13:54 |
We hebben net al geluncht met soep! Ui, wortels, knoflook, snacktomaten, snackpaprika's, tomatenpuree, tijm, zout, peper, bouillonblokje en later passata erbij. Even zachtjes laten doorkoken en dan de staafmixer erdoor. Vanavond linzensoep! | |
Hupje | woensdag 6 mei 2020 @ 14:19 |
Volgens het recept van Allerhande heb ik dit nodig voor eenvoudige goulashsoep: Aanbakken Bouillon erbij. Nu wachten… 2,5 uur op laag vuur en dan verder. | |
Sarabi | woensdag 6 mei 2020 @ 14:43 |
De ingrediënten Kip even gebakken, nog warm Currypasta (+ui en knoflook) aanbakken De rest er bij Ik ga straks spijt krijgen van de extra chilivlokken | |
Lucky_Strike | woensdag 6 mei 2020 @ 15:43 |
Ik heb net de slowcooker aan gezet voor een zuppa Toscana. Ik kom dit gerecht al jaren tegen op Amerikaanse receptenblogs. Blijkbaar is er een Amerikaanse restaurantketen, Olive Garden, die dit op de kaart heeft staan en men probeert het na te maken. Ik ben niet bekend met Olive Garden maar soep met aardappel, boerenkool, room en worst klinkt gewoon lekker. Ik heb er wat tomatenpuree en courgette bij gedaan omdat ik denk dat het dan lekkerder wordt. | |
golfer | woensdag 6 mei 2020 @ 15:52 |
Ook begonnen met de voorbereidingen van de Ramen. Later volgt volledig verslag en resultaat. | |
ijs_beer | woensdag 6 mei 2020 @ 16:19 |
Begonnen met het maken van een bloemkoolsoep met garnalen. De ingrediënten voor de soep zelf. (Minus de bouillonblokjes en laurierblaadjes)) De sjalotten en het knoflookteentje al eerste. intussen een aardappeltje snijden. En het bloemkooltje wassen. Intussen zit dat allemaal lekker in de pan, en zijn de garnalen aan het ontdooien om te pellen. En kort voor het eten straks nog even een stokbroodje afbakken. | |
ijs_beer | woensdag 6 mei 2020 @ 16:21 |
Niks mis met een goulashsoepje. | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 17:37 |
Ah, wat leuk om iedereens progressie te zien! Het meest benieuwd naar Olive Gardens Zuppa Toscana! Wat voor worst gebruik je, @Lucky_Strike? | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 17:38 |
En heh, het is nou al de tweede keer sinds Kook Mee Met CUL begon dat mijn hele huis naar vissaus meurt. | |
Yinny | woensdag 6 mei 2020 @ 17:40 |
Je maakt toch pho? Ik verbeeld me dan een hoop exotische geuren, maar geen vissaus! | |
Sarabi | woensdag 6 mei 2020 @ 17:43 |
Uiteindelijk geen brood bij nodig gehad | |
Lucky_Strike | woensdag 6 mei 2020 @ 17:55 |
Het ruikt prima in de bijkeuken. Ik ben er ook erg benieuwd naar. Ik heb doorgaans weinig vertrouwen in Amerikaanse recepten maar ik denk dat dit prima gaat zijn. Ik heb een boerenrookworst gebruikt. Niet ideaal maar hij moest eens op. En we weten allemaal dat rookworst prima smaakt bij boerenkool. | |
Cat-astrophe | woensdag 6 mei 2020 @ 18:03 |
The usual suspects. Zonder dragon want die was nergens te koop. En zonder parelcouscous want die stond nog in de kast. En zonder broodje want die was ik ook al vergeten erbij te pakken. Maar een pompoenbroodje van de Jumbo is ook niet echt boeiend. En als extra speler een restje passata. Dus! Pruttelpruttel (couscous staat al in het hoekje te wachten om gekookt te worden) Afmaken met wat crème fraiche en nom! Zonder dragon en dat is een gemis. Volgende keer echt beter plannen. Broodje is even onder de grill gegaan en daarna roomboter erop. | |
Lonaa | woensdag 6 mei 2020 @ 18:38 |
Zo! Niet zoveel foto's, helaas. Ook niet echt een recept gebruikt. De reden om dit te maken is dat er nog een halve kant en klare pekingeend in de vriezer zat. Anyway, Aziatische soep met udonnoodles en eend. Ik heb mijn eigen bouillon getrokken van kip-tvsticks ( ) ui en wortel. Daarna heb ik de bouillon "aziatisch" gemaakt door het toevoegen van gember, knoflook, sojasaus, laurier, een stuk stuk van die eend en gedroogde shiitake. Tijdje zachtjes koken, opnieuw zeven. Eend bewaren. Vandaag bakje met bouillon uit de koelkast gehaald en verder had ik nog nodig: In het bakje de bouillon met stukjes eend. Tauge, enoki, bosui, paksoi, udonnoodles en in dat plastic zakje zat de borst van de eend + het vel dat niet in de soep ging. Bouillon opwarmen, water koken en over de tauge gieten, beetje dingen snijden, vel uitbakken, borst warm bakken en toen waren de topppings klaar (eend niet op de foto want eend in de pan) Tijd om alles in een kom te mieteren, snelle foto te maken en op te eten. | |
Kaatje1 | woensdag 6 mei 2020 @ 18:44 |
Ik had dus gesmokkeld omdat de prei nogal bruin werd. Dus maandag gemaakt en een deel gegeten. Het is een recept uit de allehande, mediterrane maaltijdsoep met pangius. Dat heb ik maar niet erin gedaan, niet handig met een vis intolerantie. Erbij heb ik een cracker met een pittige spread van een turkse winkel en zelfgemaakte hummus. De soep is nu eigenlijk nog lekkerder. En ook al heb ik het recept gehalveerd, ik kan er nu zelfs 3 keer van eten. | |
Lucky_Strike | woensdag 6 mei 2020 @ 18:46 |
Ik krijg trek van jullie. | |
golfer | woensdag 6 mei 2020 @ 18:46 |
Ramen. Benodigde spullen: Ik wilde graag gerookte kip erbij, dus eerst filet even in pekelwater koken: Resultaat nadat het in mijn rookoventje geweest is: Gerookte kipfilet in plakjes snijden: Rest van de spullen even kort aanbraden: Bouillon maken van fond en daarbij wat bouillonblokjes en wat sesamolie en soja: Ramennoedels koken: Ramen op bord: Garnituur erbij: Bouillon erbij en smullen maar: | |
Barreltje | woensdag 6 mei 2020 @ 18:47 |
Soep staat te pruttelen! Eerst mosselen gekookt Daarna alles mis-en-place gesneden Daarna alles in stappen in de pan geknikkerd met een scheutje wijn er bij Nu lekker pruttelen | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 18:59 |
Even de bouillon voorproeven dacht ik, maar ik! kan! niet! ophouden! met! slurpen! Iedereen, maak dit! https://thewoksoflife.com/pho-vietnamese-noodle-soup/ Zo noedels koken en garnituur snijden en eten maar! Foto volgt nog. | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 19:02 |
(Zelfgerookte kip van @golfer, tof! ) | |
Barreltje | woensdag 6 mei 2020 @ 19:29 |
En het simpele AH recept.. | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 19:29 |
Goed. Soep, dus. Tomatensoep, want dat maak ik eigenlijk altijd Ingrediënten Pan op het vuur en de bouillonblokjes erin Gehakt met wat peper, zout en wat kruidnagel Die mochten alvast gaan zwemmen. Voor de groenten had ik een zakje soepgroenten, een uitje en nog een flink stuk extra paprika. Die mochten de ballen gezelschap gaan houden. Verder ging er nog wat tomatenpuree, kruiden en peper en zout in. Mag even 3 kwartier tot een uur koken. Laatste 10 minuten nog wat krulvermicelli erbij en even regelmatig roeren. Nu even wachten op het resultaat, want ik ben het in real time aan het koken. Ik eet weer eens niet voor 20:00 | |
ijs_beer | woensdag 6 mei 2020 @ 19:30 |
Idd gaaf! | |
praadje | woensdag 6 mei 2020 @ 19:33 |
Ik ben een lurker van deze kookuitdagingen en ik ga echt die Ramen en die Pho maken. Wat ziet dat er heerlijk uit zeg. | |
drakin | woensdag 6 mei 2020 @ 19:48 |
Ik ging voor de broccolisoep vanavond met omelet en bamireepjes Bouillon eergister al getrokken van de kip met parsley, sage, rosemary and time(mooi nummer van Simon & Garfunkel) Hoofdingredient: eieren klutsen met kookroom, chilivlokken en gerookt zout: Echt een aanrader dit zout: De soep heet opscheppen, de gekookte bami, omelet en wat gele tomaatjes erin en even laten staan zodat die laatsten ook lekker warm zijn: Jummie warm tomaatje: En op tafel samen met een lekkere salade: Superlekker, deze komt vaker op tafel! | |
ijs_beer | woensdag 6 mei 2020 @ 20:22 |
En het resultaat: (En er zaten wel meer garnalen in dan die ene hoor. ) | |
Farenji | woensdag 6 mei 2020 @ 20:34 |
Het recept van mijn West Afrikaanse pindasoep kwam ik ooit hier op fok tegen en dit bleek zo lekker dat ik het vaker heb gemaakt. https://www.budgetbytes.com/african-peanut-stew-vegan/ De ingrediënten. De tomatenpuree, Sriracha en zilvervliesrijst ontbreken hier. In de pan even aanbakken, pindasaus en tomatenpuree erbij... Groentebouillon erbij en aan de kook brengen, zachtjes laten pruttelen tot alles bijna gaar is. Dan de groentjes (baby paksoy deze keer) erbij, nog even door laten pruttelen en dan in een kom, met rijst, gehakte pinda, koriander en Sriracha om het af te maken. Het was weer erg lekker! | |
Myraela | woensdag 6 mei 2020 @ 20:38 |
Dit wil ik ook echt een keer proberen. | |
Sorella | woensdag 6 mei 2020 @ 20:38 |
Mijn witte bonen prei soep viel niet tegen, is wel voor herhaling vatbaar (vonden mijn buren ook ) De ingrediënten Spekjes en ui in de pan, even bakken aardappel, tijm en prei er ook bij, ook even bakken Bouillon erbij (kippen) in het recept stond 500 ml, ik heb er 1 liter van gemaakt. Witte bonen en crème fraîche er door heen nog even laten pruttelen. Eindresultaat de lente-ui en peterselie niet gebruikt die gooi ik morgen in de kip kerrie. p.s. die witte stipjes is de crème fraîche | |
AnneX | woensdag 6 mei 2020 @ 20:43 |
Hello fresh heeft de boodschappen gedaan voor de soep. https://www.hellofresh.nl(...)bd0c61b38d1d131b1c0c En het was weer heerlijk en vullend. Tuurlijk weer een mini recept opgeslagen in een overvolle map ‘mini’s recepten’. @golfer : En zo’n rookoventje is ook leuk! Doe je dat onder de afzuigkap?
| |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 20:46 |
Hoppa, pho! Na het opslobberen hiervan hebben we het restant van de awesome bouillon zonder verdere garnituur, behoudens een kneepje limoensap, in grote mok opgedronken en dat was eigenlijk nog het allerlekkerst | |
Lonaa | woensdag 6 mei 2020 @ 20:46 |
Hier ook opgeslagen, pindasoep staat al jaren op mijn 'moet ik nog een keer maken' lijstje. | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 20:46 |
Zo, dat was weer lekker Fotootje van het resultaat En nog 2 porties voor de vriezer en ik heb nog een pannetje voor van 't weekend. Soep koken doe ik niet van het zuinige | |
Lucky_Strike | woensdag 6 mei 2020 @ 20:47 |
Mensen! Mijn soep was de hemel! Ik ga morgen het recept uitschrijven voor pan en slowcooker, het moet zeker in het FOK! Kookboek. Ik ben zo veel van het originele recept afgeweken dat dit best telt als eigen recept. Ik vergeet altijd om alle ingrediënten bij elkaar op de foto te zetten. Hier zat de helft al in de slowcooker. Na 2 uur is er courgette toegevoegd. Het laatste half uur nog room met maizena en boerenkool. Het resultaat was een heerlijk romige comfort food soep die ik absoluut vaker ga maken. Alles is op, geen soep voor de lunch morgen | |
Lonaa | woensdag 6 mei 2020 @ 20:48 |
awesome bouillon is Die van mij was ook heerlijk. Had gewild dat ik er meer van had | |
Farenji | woensdag 6 mei 2020 @ 20:51 |
Ja dit is echt ook comfort food, hier word ik echt gelukkig van. | |
Farenji | woensdag 6 mei 2020 @ 20:55 |
Ja, zelf bouillon trekken kost veel tijd maar ik vind het dat echt dubbel en dwars waard. Eens in de zoveel tijd maak ik het in grote hoeveelheid en dan heb ik aan het eind een paar liter geconcentreerde supersmaakvolle bouillon die ik dan in ijsblokjes-zakjes in de vriezer gooi. Daar kan geen blokje tegenop. | |
golfer | woensdag 6 mei 2020 @ 20:55 |
Afzuigkap op maximiaal en keukendeur naar buiten open. | |
Lucky_Strike | woensdag 6 mei 2020 @ 20:56 |
Ik wil alle soepen die jullie gemaakt hebben ook En @golfer, bedankt voor me herinneren aan het feit dat ik ook een rookoventje heb. @AnneX, dat roken kan je gewoon onder de afzuigkap doen inderdaad, is hartstikke leuk en het ruikt niet zo erg | |
Kaatje1 | woensdag 6 mei 2020 @ 20:56 |
Ik wil Nu ook (bijna) al deze soepen proberen | |
minilot | woensdag 6 mei 2020 @ 21:05 |
Aaaa, wat een feest is deze topicserie toch! Echt zo verschrikkelijk leuk om jullie allemaal aan de slag te zien! Voor lui met pindasoep nog op de todolijst: zeker maken Simpel maar lekker (En vullend! Met recht een maaltijdsoep) en ik heb er momenteel een restant van in de vriezer dat ik niet op wil maken, want dan is het op! | |
Farenji | woensdag 6 mei 2020 @ 21:07 |
Fascinerend recept met die geblakerde ui en gember, ziet er ook prachtig uit. Hiervoor zou ik best een keer mijn vegetarische principes opzij willen zetten. | |
Sarabi | woensdag 6 mei 2020 @ 21:08 |
Pindasoep is heerlijk Leuk om iedereen weer bezig te zien | |
Lucky_Strike | woensdag 6 mei 2020 @ 21:11 |
Eens. Pindasoep is zeker de bom. | |
Oceanonix | woensdag 6 mei 2020 @ 21:25 |
een keer raden wat voor soep ik gemaakt heb.... hoofdingredient na koken en pureren andere ingredienten in de soepkom en broodje eindproduct | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 21:30 |
Rode bietensoep. | |
Hupje | woensdag 6 mei 2020 @ 21:33 |
Ik was vanmiddag geeindigd met 2,5 uur op laag vuur. Daarna mocht er nog paprika en aardappel bij. Nog 20 minuutjes zachtjes koken. Klaar. Vulde prima, smaak was oké. Niet een recept wat ik nog eens zal maken. | |
AnneX | woensdag 6 mei 2020 @ 21:37 |
Ook het recept van de pindasoep opgeslagen. klinkt ook al goed! @marco : goed idee om ook voor de vriezer voorraad te koken. Je eet toch wel meer dan 1 kopje soep zoals het daar staat - met broodjes - voor een maaltijd? Is het servies niet Arcopal? doet erg jaren’60 aan 🤪 | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 21:48 |
Uiteraard Na de foto heb ik het in een diep bord gegooid en er nog een pollepel bij gedaan. Daarna heb ik hem nog een keer gevuld. Met 3 broodjes erbij zat ik echt wel vol, hoor Inderdaad Arcopal "Fruits de France" Staat hier nog aardig wat van in de kast. Was van moeders. | |
AnneX | woensdag 6 mei 2020 @ 21:52 |
Arcopal voor de foto 😉 Cookie styling. | |
golfer | woensdag 6 mei 2020 @ 21:59 |
Maaltijdsoep??? | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 22:00 |
Was even het mooiste wat ik in de kast had staan. Anders had het zoiets geworden Vond ik het ook niet echt. Het mooie servies is naar een achternichtje gegaan en het mijne staat in de opslag. | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 22:10 |
Majoraan en karwijzaad (niet te gek mee doen). Rozemarijn en tijm is een goede tweede. | |
drakin | woensdag 6 mei 2020 @ 22:41 |
Het lijkt zo net een kinderserviesje of zijn je ballen zo groot? | |
Yinny | woensdag 6 mei 2020 @ 22:41 |
We hebben nog een soepjes gegeten als avondeten https://esthermixt.wordpr(...)-griekse-linzensoep/ Alle spullen bij elkaar Groentes aanbakken en de rest erbij. Dat word een brij... Een beetje olijfolie en rode wijnazijn erbij. Aan tafel! | |
Yinny | woensdag 6 mei 2020 @ 22:45 |
Wat een geweldige soepen allemaal! @Hupje ik kan dit recept voor goulash aanraden https://www.daringgourmet(...)rian-goulash-gulyas/ | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 23:02 |
Ik geloof 'm Kan ook zijn om hoe het is geschreven. Alleen al door te lezen loopt het water in mijn mond. | |
marc0871 | woensdag 6 mei 2020 @ 23:15 |
Die kommetjes zijn idd niet zo heel groot. Er gaat precies een grote pollepel soep in. Ik denk dat de ballen niet zo gek veel groter zijn dan die balletjes in een pot of pakket. | |
Cat-astrophe | woensdag 6 mei 2020 @ 23:17 |
Ik wil niet alleen een koekjesmeet maar ook een soepmeet | |
drakin | woensdag 6 mei 2020 @ 23:18 |
Reserveren dan maar, want er mogen maar max 30 komen | |
Kaatje1 | woensdag 6 mei 2020 @ 23:29 |
En een kroketten meet | |
Oceanonix | donderdag 7 mei 2020 @ 07:22 |
en de samenvatting | |
Yinny | donderdag 7 mei 2020 @ 09:54 |
@Oceanonix dankjewel weer voor de mooie overzicht! @marc0871 geweldig dat je het alleen voor de foto in een kleine kom doet! En Honig vermicelli! Elk andere is het toch echt niet. | |
drakin | donderdag 7 mei 2020 @ 10:27 |
18 soepjes | |
AnneX | donderdag 7 mei 2020 @ 10:31 |
en dank voor de collage👍🏼 | |
Kaneelstokje | donderdag 7 mei 2020 @ 21:47 |
Links, 3de van boven ziet er geweldig uit. Krijg er zo trek van | |
mascara-klodder | donderdag 7 mei 2020 @ 21:53 |
Ohhhh het is dat ik al zoveel servies heb maar met dat servies heb ik ook een paar keer in mijn handen gestaan bij de kringloop. Ontopic: geweldige soepen voorbij zien komen en weer zo’n prachtige collage natuurlijk | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 13:38 |
Mijn soeprecept. Ik post hem ook in het slowcookertopic en in het FOK! Kookboek. Ingrediënten voor boerenkoolsoep voor 2-3 personen: Klontje boter 1 ui 1 teen knoflook 50g spekreepjes 1 el bloem (of maizena bij slowcooker) 1 el tomatenpuree 250g rookworst 400g vastkokende aardappels 500ml kippenbouillon 1/2 courgette 200g boerenkool 150ml slagroom Peper naar smaak Chilivlokken naar smaak. Bereiden algemeen: Schil de aardappelen en snij ze samen met de rookworst, spek, ui en courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Bereiden pan: Verhit de boter en bak hier de ui in. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. . Voeg hierna de spek toe. Als deze bruin genoeg naar je smaak is, voeg je de bloem toe voor 2 minuten. Bak daarna de tomatenpuree een minuut mee. Doe de bouillon, aardappels en de worst nu in de pan en laat zo'n 20 minuten koken. De laatste 10 minuten kan de courgette en de boerenkool er bij. Haal de pan van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak met chilivlokken en peper. Bereiden slowcooker: Doe de ui, knoflook, worst, aardappel, bouillon en tomatenpuree in de slowcooker en zet op low voor 3,5 uur. Los de bloem of maizena op in de room. De laatste 45 minuten doe je de courgette, boerenkool en de room er bij. [ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-05-2020 13:46:31 ] | |
Yinny | vrijdag 8 mei 2020 @ 13:42 |
Gelijk boodschappenlijst aangepast! Hoeveel spekjes heb je gebruikt? | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 13:45 |
Oh ja, even aanpassen. Ik had maar een eetlepel al uitgebakken spekjes gebruikt. Mijn spekjes en worst (beiden van de boer) zijn erg zout dus meer had ik er ook niet in moeten doen. Supermarktspekjes en Unoxworst zijn veel minder zout. Ik heb er voor het recept maar 50g van gemaakt. | |
Hupje | vrijdag 8 mei 2020 @ 14:16 |
De volgende dag was de smaak en textuur veel meer wat ik er van verwachtte | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:32 |
Mooi is dat he? Dat had ik met de koekjes die ik afgelopen zondag maakte. | |
minilot | zaterdag 16 mei 2020 @ 07:48 |
Ik eet deze vanavond, dank voor de tip! Wel met verse dragon want de groenteboer hier in het dorp heeft daar tegenwoordig altijd bossen van liggen | |
Isabeau | zaterdag 16 mei 2020 @ 08:43 |
Ik wil ook zo'n groenteboer | |
Yinny | zaterdag 16 mei 2020 @ 15:38 |
@minilot ben je je door alle kook mee topics aan het eten? | |
Cat-astrophe | zaterdag 16 mei 2020 @ 16:13 |
Ben benieuwd of hij jullie ook zo goed smaakt. Wat heb je een fijne groenteboer | |
minilot | zaterdag 16 mei 2020 @ 16:30 |
Is een keten! Misschien ook eentje in je buurt? https://www.degoudreinet.nl/winkels | |
Isabeau | zaterdag 16 mei 2020 @ 16:32 |
Ik doe dat ook een beetje Als ik iets zie wat lekker is dan gaat het op mijn planning. Al een paar dingen gemaakt. | |
Cat-astrophe | zaterdag 16 mei 2020 @ 17:41 |
Strook Rotterdam/Zwolle | |
Kaatje1 | zaterdag 16 mei 2020 @ 18:08 |
Nooit geweten dat zij nu van een keten zijn, het was vroeger een klein groenteboertje, en ik dacht dat ze groter waren gegroeid | |
mascara-klodder | zaterdag 16 mei 2020 @ 18:14 |
Die mag van mij ook wel in Delft komen, hebben ook een perfect winkelcentrum ervoor buiten de binnenstad. Zou er prima passen. Dichtstbijzijnde is helaas in Zoetermeer. | |
Kaatje1 | zaterdag 16 mei 2020 @ 18:17 |
Ze hebben hier echt een fijne winkel. Ben er een paar weken niet geweest, de laatste keer te vol, maar ik kom er graag | |
minilot | zaterdag 16 mei 2020 @ 20:49 |
Jawel, prima soep! Dank nogmaals voor de suggestie - ook van mijn tweejarige, die een flinke kom wegslobberde. Heb nu nog twee flinke porties in de vriezer ook dus jeuj! | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 00:13 |
@Cat-astrophe Ik had je soep als lunch gemaakt, zonder parelcouscous en... zonder dragon, die had ik laten liggen bij de groenteboer Heel lekker en kleuterproof @Lucky-Strike vandaag eindelijk jouw soep gemaakt, minus courgette. Reactie vriend: stamppot boerenkool, maar dan anders Ik was blij dat de bezorgappie nog rookworst en diepvries boerenkool had. |