Ik ben destijds al mijn koekjesrecepten kwijtgeraakt en volgens mij heb ik geen nieuwe opgeslagen dus ik ben blanco voor deze challange.quote:Op zondag 26 april 2020 19:13 schreef minilot het volgende:
Keuzestress. Ik blijk, net gechecked, alleen al online nog honderdéénenveertig koekjesrecepten opgeslagen te hebben die ik nog eens wil maken. En dan nog alle bakboeken in mijn kast. Aaaaaaa!
Ik ga maar alvast een schifting maken op basis van de koekjes waar mijn peuter veel mee kan helpen, want dat vindt -ie erg leuk
https://heelhollandbakt.o(...)/utrechtse-spritsen/quote:De Bergmans Utrechtse botersprits is een echt Utrechts koekje, naar het 128-jaar oude recept van Pieter Bergman uit 1888.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 28 april 2020 11:43 schreef minilot het volgende:
Kanshebber: koek met rum en dadel!
https://ladyandpups.com/2(...)tes-and-rum-cookies/
Het hoeven toch ook geen zoete koekjes te zijn?quote:Op dinsdag 28 april 2020 17:28 schreef Lonaa het volgende:
Ugh. Ik ben dus niet zo een zoetekauw. In mijn "opgeslagen recepten" heb ik voornamelijk hartig, maar dat wat er staat of wat ik nog een keer wil maken is baklava (geen koekje), spekkoek (geen koekje), verschillende taarten, cakes en bars.![]()
De meeste koekjes vind ik maar saai. Dus uh, ik zoek nog even verder
Ik zat al naar cheddar/bacon koekjes te kijken.quote:Op dinsdag 28 april 2020 18:25 schreef Yinny het volgende:
[..]
Het hoeven toch ook geen zoete koekjes te zijn?
Kaaskoekjes, viskoekjes, aardappelkoekjes, pestokoekjes...
Ik ga hartige madeleines maken. Nooit gedaan, recept voor maar 10 koekjes (ik ben alleen, dus moet ze wel opetenquote:Op dinsdag 28 april 2020 18:25 schreef Yinny het volgende:
[..]
Het hoeven toch ook geen zoete koekjes te zijn?
Kaaskoekjes, viskoekjes, aardappelkoekjes, pestokoekjes...
Dit klinkt echt niet lekkerquote:Op woensdag 29 april 2020 21:02 schreef Sorella het volgende:
Oe ik heb 1 keer koekjes met spek en gedroogde banaan er in gemaakt, was niet zo geslaagd want veels te veel spek erin gedaan, ik ga het zondag weer proberen nog een keer te maken.
Gaat op zoek naar het recept, gevonden het is een heston recpet
Zoet en zout is hartstikke hip de laatste jaren dus dit wordt ook een hitquote:Op woensdag 29 april 2020 21:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dit klinkt echt niet lekkerMaar soms maken de raarste ingrediëntcombinaties de lekkerste dingen.
Zijn dat niet meer cakejes?quote:Op maandag 20 april 2020 17:41 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik ga denk ik hartige koekjes maken. Waarschijnlijk madeleines
Misschien wel, maar ik moet het zelf opeten, dan wil ik het wel lustenquote:
Was gewoon een vraag. Niet of je wel of niet "mag" meedoen.quote:Op donderdag 30 april 2020 11:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Misschien wel, maar ik moet het zelf opeten, dan wil ik het wel lusten
Geloof niet dat ik een ban zou krijgenquote:Op donderdag 30 april 2020 11:46 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Was gewoon een vraag. Niet of je wel of niet "mag" meedoen.
Edit: Even opgezocht. Het is een cake
Ik kende iemand die at witte bolletjes met naturel chips er tussen. Was best lekkerquote:Op donderdag 30 april 2020 21:26 schreef Sorella het volgende:
Ik heb weleens broodjes gemaakt met naturel chips als toping, was niet eens vies
Goed bezigquote:Op zaterdag 2 mei 2020 13:31 schreef Isabeau het volgende:
Maar voor morgen: koekjes. En omdat ik een meh-geen-zin bui verwacht morgen heb ik vandaag het deeg gemaakt. Ongeveer de helft van dit recept, maar dan incl macadamianoten Soft and chewy white chocolate cranberry cookies
De ingredienten (er gaat geen banaan in en achteraan staat de bloem)
[ afbeelding ]
En ik maak het pakje baking soda open en zie:
[ afbeelding ]
Ik had een halve theelepel nodig en heb dus nog eh 452 gram of zo overBinnen een maand. Dus,,,
Mengen en hakken
[ afbeelding ]
En dit rolletje ging dus de koelkast in
[ afbeelding ]
Wordt vervolgd....
Speculaasquote:Op zaterdag 2 mei 2020 14:22 schreef douche-eendje het volgende:
Ik ben ook team #albegonnen.
' om de kruiden goed in te laten trekken, maak het deeg 24 uur van tevoren' . Check
Alles in een kom
[ afbeelding ]
Boter er doorheen snijden, goed kneden met de hand. Balletje in vershoudfolie en die kan nu mooi de koelkast in
[ afbeelding ]
Speculaasdeeg
Jaquote:
Gaafquote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:47 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jaik heb een speculaasplank, ben zo benieuwd of het lukt om vormpjes eruit te krijgen morgen!
Oh, daar zou ik ook benieuwd naar zijn geweest. Mooi moment om uit te proberenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:47 schreef douche-eendje het volgende:
Jaik heb een speculaasplank, ben zo benieuwd of het lukt om vormpjes eruit te krijgen morgen!
ohh wat leuk!!quote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:47 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jaik heb een speculaasplank, ben zo benieuwd of het lukt om vormpjes eruit te krijgen morgen!
Ik heb er, stomtoevallig, vandaag eentje gekregenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:47 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jaik heb een speculaasplank, ben zo benieuwd of het lukt om vormpjes eruit te krijgen morgen!
Maak een kleintje en noem het een spekkoekjequote:Op dinsdag 28 april 2020 17:28 schreef Lonaa het volgende:
Ugh. Ik ben dus niet zo een zoetekauw. In mijn "opgeslagen recepten" heb ik voornamelijk hartig, maar dat wat er staat of wat ik nog een keer wil maken is baklava (geen koekje), spekkoek (geen koekje), verschillende taarten, cakes en bars.![]()
De meeste koekjes vind ik maar saai. Dus uh, ik zoek nog even verder
Ik heb besloten dat het kokosmakronen worden.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:02 schreef Muck het volgende:
[..]
Maak een kleintje en noem het een spekkoekje![]()
@:Lucky_Strike en ik zullen het wel door de vingers zien, toch?
Ah ga ook speculaasjes bakken!quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:00 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik heb er, stomtoevallig, vandaag eentje gekregen![]()
Ik ga morgen de keukenkastjes eens overhoop halen om te kijken wat ik precies wil bakken, want ik had vandaag geen zin om een recept te zoeken en nog boodschappen te doen. Er moet ongetwijfeld iets te maken zijn van wat ik in huis heb, dus we gaan morgen eens kijken
Collegadin heeft ze vandaag ook gemaakt, ze had het over een blikkie gecondenseerde melk, iets erdoorheen flikkeren en 10 minuten in de ovenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:05 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb besloten dat het kokosmakronen worden.Mits ik zin kan maken morgen.
Ik vond inderdaad ook een recept met gecondenseerde melk. Tevens nog nooit gebruikt dus ben benieuwd.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 20:15 schreef Blues het volgende:
[..]
Collegadin heeft ze vandaag ook gemaakt, ze had het over een blikkie gecondenseerde melk, iets erdoorheen flikkeren en 10 minuten in de oven
/letterlijk
Scheutje door je koffie doenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 20:43 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik vond inderdaad ook een recept met gecondenseerde melk. Tevens nog nooit gebruikt dus ben benieuwd.
Kan ik daar nog meer mee, als ik wat overhou?
Donkere had ik niet, wel lichtbruinquote:Op zaterdag 2 mei 2020 20:48 schreef Muck het volgende:
[..]
Scheutje door je koffie doen![]()
Of, als je iets meer overhoudt, inkoken en op brood/op je pannekoek/tussen koekjes/over je ijs![]()
En eend, als ik donkere suiker in huis heb, doe ik het nog ook
SPOILER: ja hallo, speculaasjes!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Geslaagde bakochtend. Was wel even een paar keer proberen met de plank wat nou de juiste hoeveelheid bloem was om geen witte speculaasjes eruit te krijgen, maar ook niet zo dat de speculaasjes erin bleven plakken. Maar heel leuk om te doen. Laatste 6 kunnen bijna uit de oven.
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:09 schreef douche-eendje het volgende:
Wat mooiSPOILER: ja hallo, speculaasjes!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Geslaagde bakochtend. Was wel even een paar keer proberen met de plank wat nou de juiste hoeveelheid bloem was om geen witte speculaasjes eruit te krijgen, maar ook niet zo dat de speculaasjes erin bleven plakken. Maar heel leuk om te doen. Laatste 6 kunnen bijna uit de oven.![]()
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:09 schreef douche-eendje het volgende:
Mooi zegSPOILER: ja hallo, speculaasjes!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Geslaagde bakochtend. Was wel even een paar keer proberen met de plank wat nou de juiste hoeveelheid bloem was om geen witte speculaasjes eruit te krijgen, maar ook niet zo dat de speculaasjes erin bleven plakken. Maar heel leuk om te doen. Laatste 6 kunnen bijna uit de oven.
Spoilers!
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:09 schreef douche-eendje het volgende:
Leuk!!!SPOILER: ja hallo, speculaasjes!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Geslaagde bakochtend. Was wel even een paar keer proberen met de plank wat nou de juiste hoeveelheid bloem was om geen witte speculaasjes eruit te krijgen, maar ook niet zo dat de speculaasjes erin bleven plakken. Maar heel leuk om te doen. Laatste 6 kunnen bijna uit de oven.
Wat stellen de vormen voor? Ik herken een molen maar de rest?![]()
Volgens mij een kip en een zeilboot.quote:Op zondag 3 mei 2020 10:35 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Leuk!!!
Wat stellen de vormen voor? Ik herken een molen maar de rest?
Ik ben niet zo goed in me aan de recepten en/of hoeveelheden houden.. dat was ook redelijk de reden om met mn studie scheikunde te stoppenquote:Op zondag 3 mei 2020 10:36 schreef douche-eendje het volgende:
Hahaha Barreltje, ik zie het je nog doen ook na je no-knead met op de gok gist toevoegen![]()
. Ik heb gisteravond eerst even opgezocht hoe ik met een speculaasplank moet werken, want ik had ook geen idee.
Thanks!quote:Op zondag 3 mei 2020 10:37 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Volgens mij een kip en een zeilboot.
Ik had precies hetzelfde!!!quote:Op zondag 3 mei 2020 10:29 schreef Barreltje het volgende:
Goed gelukte koekjes DE![]()
Ik zou niet bedacht hebben dat je het deeg uit het malletje moest halen en zou dat houten ding zo in de oven geschoven hebben..![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Goed daar gaan we!quote:Recept:
10 g boter, handje bloem om de bakplaat te bestuiven
125 gr witte basterdsuiker
210 g boter op kamertemperatuur
1/2 ei
8 g citroenrasp = ongeveer de rasp van een grote citroen
1,5 g zout
250 g gezeefde bloem
300 g pure chocolade![]()
Alles afwegen en klaarzetten: (het klotezakkie staat er ook nog op)
Bakplaat voorbereiden; met wat gesmolten boter invetten en bestuiven met bloem en strepen trekken om je koekjes ertussen te kunnen spuiten
Het deeg (niet apart op foto gezet) is een zogenaamd 'wrijfdeeg' dat wil zeggen alle ingrediënten 1 voor 1 bij elkaar volgens de goeie volgorde en dan echt letterlijk op een plank of je aanrecht wrijven tot het wit en heel zacht is:
Dan tussen de lijntjes (....) spuiten (dit is dus de 2e poging met een goeie spuitzak van de hema
Iets minder deeg door het gedoe hiervoor, maar toch mooie rijtjes voor zo'n eerste keer in de oven!
Als het nog warm is snijden in stukken koek. Sommigen doen ze groter, maar dit is mijn versie zoals het in mijn herinnering te koop was in Utreg.
Dan chocolade smelten:
Koekjes schuin indopen: (dit onderscheidt gewone spritsen van Utrechtse spritsen)
Gelukt! Uitharden maar
Smaak is heerlijk! De hint van de citroenrasp erin, het brosse en de combi met de chocolade![]()
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:09 schreef douche-eendje het volgende:
Wat zijn ze mooi gelukt!SPOILER: ja hallo, speculaasjes!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Geslaagde bakochtend. Was wel even een paar keer proberen met de plank wat nou de juiste hoeveelheid bloem was om geen witte speculaasjes eruit te krijgen, maar ook niet zo dat de speculaasjes erin bleven plakken. Maar heel leuk om te doen. Laatste 6 kunnen bijna uit de oven.
quote:Op zondag 3 mei 2020 12:05 schreef Blues het volgende:
Mijn Utrechtse spritsenWow!!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]
Goed daar gaan we!![]()
Alles afwegen en klaarzetten: (het klotezakkie staat er ook nog op)
[ afbeelding ]
Bakplaat voorbereiden; met wat gesmolten boter invetten en bestuiven met bloem en strepen trekken om je koekjes ertussen te kunnen spuiten
[ afbeelding ]
Het deeg (niet apart op foto gezet) is een zogenaamd 'wrijfdeeg' dat wil zeggen alle ingrediënten 1 voor 1 bij elkaar volgens de goeie volgorde en dan echt letterlijk op een plank of je aanrecht wrijven tot het wit en heel zacht is:
[ afbeelding ]
Dan tussen de lijntjes (....) spuiten (dit is dus de 2e poging met een goeie spuitzak van de hema
[ afbeelding ]
Iets minder deeg door het gedoe hiervoor, maar toch mooie rijtjes voor zo'n eerste keer in de oven!
[ afbeelding ]
Als het nog warm is snijden in stukken koek. Sommigen doen ze groter, maar dit is mijn versie zoals het in mijn herinnering te koop was in Utreg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan chocolade smelten:
[ afbeelding ]
Koekjes schuin indopen: (dit onderscheidt gewone spritsen van Utrechtse spritsen)
[ afbeelding ]
Gelukt! Uitharden maar
[ afbeelding ]
Smaak is heerlijk! De hint van de citroenrasp erin, het brosse en de combi met de chocolade
[ afbeelding ]
Haha ik heb exact hetzelfde enorme pak baksoda gekocht. Kon niks kleiners vinden. Ik had nog een pakje achterin mijn kast gevonden maar die was al vier jaar over datum.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 13:31 schreef Isabeau het volgende:
En ik maak het pakje baking soda open en zie:
[ afbeelding ]
Ik had een halve theelepel nodig en heb dus nog eh 452 gram of zo overBinnen een maand. Dus,,,
+1quote:Op zondag 3 mei 2020 12:47 schreef Lonaa het volgende:
Bohh die spritsen!
Ik moet nog beginnen. Doe ik zo. Beloofd.
Doen! En kijk dan even het filmpje van HHB en holtkamp. Met die tips van wrijfdeeg en spuiten lukt t!quote:Op zondag 3 mei 2020 12:11 schreef Barreltje het volgende:
Oeh utrechtse spritsen!
Zal ik het er op wagen om die van de week voor mijn (uteregtse) schoonmoeder te maken??![]()
![]()
![]()
quote:Op zondag 3 mei 2020 13:00 schreef Cat-astrophe het volgende:
Wat een mooie spritsen. Slim, die lijntjes op de bakplaat
Mijn koekjes zijn klaar, tweede batch iets te lang in de oven gelaten.
Ze smaken beter dan ze eruit zien, soort chocolade kokoskoeken.
[ afbeelding ]
Op zijn plat Utreg dan maar!quote:Op zondag 3 mei 2020 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
@:Blues is het heel erg als nu de neiging krijg om keihard "als ik bovenop de Dom sta" te gaan "zingen"? O, ja en mijn bucketlist is zojuist weer aangevuld.
Ja dus...quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:36 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ah ga ook speculaasjes bakken!![]()
Hier, het speculaasrecept wat ik heb gebruikt![]()
https://www.landleven.nl/(...)/november/speculaas/
Ik doe morgen als het lukt ook nog een poging tot gevulde koeken. Gewoon, omdat het kan.
Oeh, lekker!quote:Op zondag 3 mei 2020 13:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou ben ik niet zo van de koekjes, wel het maken, niet het eten. En ik kan ze momenteel ook niet kwijt aan mijn collega’s, dus ik moest op zoek naar wat ik zelf wel lekker genoeg zou vinden. Dan kom ik al snel op hartig en dit is het geworden. Hartige madeleines. Het was wel een makkie. Beslag was in 10 minuten klaar en het bakken ook. Het opeten zou me ook in 10 minuten lukken, boah wat zijn ze lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat is het recept? Wil ze ook gaan makenquote:Op zondag 3 mei 2020 13:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou ben ik niet zo van de koekjes, wel het maken, niet het eten. En ik kan ze momenteel ook niet kwijt aan mijn collega’s, dus ik moest op zoek naar wat ik zelf wel lekker genoeg zou vinden. Dan kom ik al snel op hartig en dit is het geworden. Hartige madeleines. Het was wel een makkie. Beslag was in 10 minuten klaar en het bakken ook. Het opeten zou me ook in 10 minuten lukken, boah wat zijn ze lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hartige madeleines van laura’s bakery. Heb er wel extra zwarte olijf door gedaan. En iets meer kruiden had ook gemogen. Nog maar een keer experimenterenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |