SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Goed daar gaan we!quote:Recept:
10 g boter, handje bloem om de bakplaat te bestuiven
125 gr witte basterdsuiker
210 g boter op kamertemperatuur
1/2 ei
8 g citroenrasp = ongeveer de rasp van een grote citroen
1,5 g zout
250 g gezeefde bloem
300 g pure chocolade![]()
Alles afwegen en klaarzetten: (het klotezakkie staat er ook nog op)
Bakplaat voorbereiden; met wat gesmolten boter invetten en bestuiven met bloem en strepen trekken om je koekjes ertussen te kunnen spuiten
Het deeg (niet apart op foto gezet) is een zogenaamd 'wrijfdeeg' dat wil zeggen alle ingrediėnten 1 voor 1 bij elkaar volgens de goeie volgorde en dan echt letterlijk op een plank of je aanrecht wrijven tot het wit en heel zacht is:
Dan tussen de lijntjes (....) spuiten (dit is dus de 2e poging met een goeie spuitzak van de hema
Iets minder deeg door het gedoe hiervoor, maar toch mooie rijtjes voor zo'n eerste keer in de oven!
Als het nog warm is snijden in stukken koek. Sommigen doen ze groter, maar dit is mijn versie zoals het in mijn herinnering te koop was in Utreg.
Dan chocolade smelten:
Koekjes schuin indopen: (dit onderscheidt gewone spritsen van Utrechtse spritsen)
Gelukt! Uitharden maar
Smaak is heerlijk! De hint van de citroenrasp erin, het brosse en de combi met de chocolade![]()
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:09 schreef douche-eendje het volgende:
Wat zijn ze mooi gelukt!SPOILER: ja hallo, speculaasjes!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Geslaagde bakochtend. Was wel even een paar keer proberen met de plank wat nou de juiste hoeveelheid bloem was om geen witte speculaasjes eruit te krijgen, maar ook niet zo dat de speculaasjes erin bleven plakken. Maar heel leuk om te doen. Laatste 6 kunnen bijna uit de oven.
quote:Op zondag 3 mei 2020 12:05 schreef Blues het volgende:
Mijn Utrechtse spritsenWow!!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]
Goed daar gaan we!![]()
Alles afwegen en klaarzetten: (het klotezakkie staat er ook nog op)
[ afbeelding ]
Bakplaat voorbereiden; met wat gesmolten boter invetten en bestuiven met bloem en strepen trekken om je koekjes ertussen te kunnen spuiten
[ afbeelding ]
Het deeg (niet apart op foto gezet) is een zogenaamd 'wrijfdeeg' dat wil zeggen alle ingrediėnten 1 voor 1 bij elkaar volgens de goeie volgorde en dan echt letterlijk op een plank of je aanrecht wrijven tot het wit en heel zacht is:
[ afbeelding ]
Dan tussen de lijntjes (....) spuiten (dit is dus de 2e poging met een goeie spuitzak van de hema
[ afbeelding ]
Iets minder deeg door het gedoe hiervoor, maar toch mooie rijtjes voor zo'n eerste keer in de oven!
[ afbeelding ]
Als het nog warm is snijden in stukken koek. Sommigen doen ze groter, maar dit is mijn versie zoals het in mijn herinnering te koop was in Utreg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan chocolade smelten:
[ afbeelding ]
Koekjes schuin indopen: (dit onderscheidt gewone spritsen van Utrechtse spritsen)
[ afbeelding ]
Gelukt! Uitharden maar
[ afbeelding ]
Smaak is heerlijk! De hint van de citroenrasp erin, het brosse en de combi met de chocolade
[ afbeelding ]
Haha ik heb exact hetzelfde enorme pak baksoda gekocht. Kon niks kleiners vinden. Ik had nog een pakje achterin mijn kast gevonden maar die was al vier jaar over datum.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 13:31 schreef Isabeau het volgende:
En ik maak het pakje baking soda open en zie:
[ afbeelding ]
Ik had een halve theelepel nodig en heb dus nog eh 452 gram of zo overBinnen een maand. Dus,,,
+1quote:Op zondag 3 mei 2020 12:47 schreef Lonaa het volgende:
Bohh die spritsen!
Ik moet nog beginnen. Doe ik zo. Beloofd.
Doen! En kijk dan even het filmpje van HHB en holtkamp. Met die tips van wrijfdeeg en spuiten lukt t!quote:Op zondag 3 mei 2020 12:11 schreef Barreltje het volgende:
Oeh utrechtse spritsen!
Zal ik het er op wagen om die van de week voor mijn (uteregtse) schoonmoeder te maken??![]()
![]()
![]()
quote:Op zondag 3 mei 2020 13:00 schreef Cat-astrophe het volgende:
Wat een mooie spritsen. Slim, die lijntjes op de bakplaat
Mijn koekjes zijn klaar, tweede batch iets te lang in de oven gelaten.
Ze smaken beter dan ze eruit zien, soort chocolade kokoskoeken.
[ afbeelding ]
Op zijn plat Utreg dan maar!quote:Op zondag 3 mei 2020 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
@:Blues is het heel erg als nu de neiging krijg om keihard "als ik bovenop de Dom sta" te gaan "zingen"? O, ja en mijn bucketlist is zojuist weer aangevuld.
Ja dus...quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:36 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ah ga ook speculaasjes bakken!![]()
Hier, het speculaasrecept wat ik heb gebruikt![]()
https://www.landleven.nl/(...)/november/speculaas/
Ik doe morgen als het lukt ook nog een poging tot gevulde koeken. Gewoon, omdat het kan.
Oeh, lekker!quote:Op zondag 3 mei 2020 13:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou ben ik niet zo van de koekjes, wel het maken, niet het eten. En ik kan ze momenteel ook niet kwijt aan mijn collega’s, dus ik moest op zoek naar wat ik zelf wel lekker genoeg zou vinden. Dan kom ik al snel op hartig en dit is het geworden. Hartige madeleines. Het was wel een makkie. Beslag was in 10 minuten klaar en het bakken ook. Het opeten zou me ook in 10 minuten lukken, boah wat zijn ze lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat is het recept? Wil ze ook gaan makenquote:Op zondag 3 mei 2020 13:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou ben ik niet zo van de koekjes, wel het maken, niet het eten. En ik kan ze momenteel ook niet kwijt aan mijn collega’s, dus ik moest op zoek naar wat ik zelf wel lekker genoeg zou vinden. Dan kom ik al snel op hartig en dit is het geworden. Hartige madeleines. Het was wel een makkie. Beslag was in 10 minuten klaar en het bakken ook. Het opeten zou me ook in 10 minuten lukken, boah wat zijn ze lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hartige madeleines van laura’s bakery. Heb er wel extra zwarte olijf door gedaan. En iets meer kruiden had ook gemogen. Nog maar een keer experimenterenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |