FOK!forum / Ouder(s) / Het peutertopic (2-4 jaar) deel 249
littledrummergirlzondag 15 december 2019 @ 18:26
Welkom in het Peutertopic!!

moto-29.jpg

... en weer verder!
littledrummergirlzondag 15 december 2019 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 18:25 schreef littledrummergirl het volgende:
Muh t kapiteintje is ook ziek, gelukkig niet de poepgriep des doods, maar snot, koorts en geen eetlust en fut.

En hoe sneu ik t ook altijd vind als ie ziek is, dat ie dan ineens weer uren wil hangen en knuffelen vind ik heerlijk O+
LeSagezondag 15 december 2019 @ 20:30
Beterschap voor de kapitein ;(

Mijm begint steeds moeilijker te worden om naar bed te brengen. Hij heeft een heel eigen programma bedacht in zijn avondritueel, maar dat moet echt stap voor stap exact naar zijn zin zijn, anders gaat hij roepen :')
De liefste uit het ritueel is dat als we zijn rolgordijntje naar beneden doen hij hard naar buiten roept: ‘welterusten allemaal!’
Messinazondag 15 december 2019 @ 21:08
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 20:30 schreef LeSage het volgende:

De liefste uit het ritueel is dat als we zijn rolgordijntje naar beneden doen hij hard naar buiten roept: ‘welterusten allemaal!’
Awww O+

Hier slaapt meneertje weer regelmatig bij mij in bed, met harde regen wordt hij bang wakker en rent dan naar mijn bed. Prima. Vind het stiekem wel weer gezellig. :@
Lemijnzondag 15 december 2019 @ 21:19
Hier zit weer in het avondritueel dat hij idiote dingen verzint, zoals dat zijn auto naar bed wil, oh toch niet, oh toch wel. En hij vroeg om een boterham toen ik hem in bed zette. Ja doei. Dus bij al deze opstandigheid zit ook weer protest als ik weg wil gaan en dat ik toch maar een poosje op het logeerbed ernaast ga liggen. In combinatie met nul middagdutjes dit weekend vind ik dat maar matig.
TolstoiFanzondag 15 december 2019 @ 21:47
Het avondritueel begint hier ook weer vol onzindingen te zitten 8)7 .

Simon moet eerst een lekker plekje zoeken om te liggen, dan kruipt ie het hele bed door.
De laatste tijd wil hij weer onder een dekentje liggen, helemaal ingestopt. Maar het begint altijd met dat hij zegt dat ie niet ingestopt wil worden en dat ik dan zeg " prima, dan niet". Dan gaat hij jammeren/nephuilen, dat ie toch ingestopt wil worden. Dat doe ik dan, maar dan moet zijn knuffel ook ingestopt. Die ligt dan standaard zo'n 150 keer niet goed genoeg, dus weer gejammer. Dan moeten zijn traantjes en minitraantjes en mini-minitraantjes en krokodillentraantjes worden weggeveegd en niet te vergeten de snottebellen.
Dan moet ik erbij gaan zitten (op zich geen probleem voor eventjes), na een keer of 4 opstaan en proberen weg te gaan, mag ik pas echt weggaan zonder gehuil.
VERMOEIEND }:| :Z :{w

Wel fijn te lezen dat het af en toe bij jullie peuters ook zo gaat.
Lemijnzondag 15 december 2019 @ 22:27
Ja dat verlicht enigszins, deze gedeelde smart!

Dat om een boterham vragen doet hij trouwens ook ongeveer elke avond als ik het warme eten op tafel zet. Het liefste terwijl hij in huilen uitbarst (van moeheid). Dus mijn voornemens om geen boterhammen te smeren 's avonds is inmiddels de deur uit. Ik dacht dat we misschien wat vaker 's middags warm kunnen eten als ik thuis ben maar dan moet je dus 's ochtends koken en dat gaat me dan weer te ver 8)7 . Dus even rustig verder over denken. Dingen ertussenin kunnen natuurlijk ook. Een beetje soep bij de lunch, gevulde omelet, dat soort zaken. Hij is alleen ook in ei-staking momenteel :{w .
littledrummergirlzondag 15 december 2019 @ 22:45
Hier is er nog nooit een ei ingegaan, hij begint te kokhalzen als ik t in z'n buurt hou :')

Sinds kort zegt ie ook "blegh vies :r " op werkelijk alles, ook dingen die hij wel lust. En daarna laat ie t dramatisch uit z'n mond druipen ^O^ tot ie realiseert dat ie t lust en dan eet ie met smaak verder :') peuters
renamaandag 16 december 2019 @ 17:26
Interessant om over jullie bedrituelen te lezen, ben benieuwd of dat hier gaat veranderen de komende maanden. Tot noch toe vindt ze het wel fijn hoe het nu gaat. Krijgen jullie peuters nog melk voor het slapen gaan? Hier krijgt ze nog een flesje warme melk :@

Hoe gaat het nu met de kapitein, LDG?

Ik heb donderdag intake bij de peuterspeelzaal, mag C ook meebrengen, ben heel benieuwd hoe ze het gaat vinden. Vanaf 6 januari gaat ze op maandag en donderdagochtend. Ze heeft momenteel wat moeite als ze afscheid moet nemen van mij, zelfs bij haar oma’s waar ze dol op is, dus ik ben benieuwd hoe dat daar gaat zijn. Ik zie er zelf wel een beetje tegenop :@ maar laat dat niet aan haar merken.
Lemijnmaandag 16 december 2019 @ 19:34
Jacob wilde nooit naar de crèche van de kerk, dus daar waren we een jaar niet geweest. Recent weer eens geprobeerd. Tien minuten samen geweest, toen hij nog een half uurtje alleen. Hij was matig enthousiast. Een week later: hij herkende de plek, pakte iets te spelen en zwaaide zonder me aan te kijken. Heeft anderhalf uur blij gespeeld. Conclusie: hij herkende het en het was oké.

Dit bewijst voor mij hoe belangrijk routine en herkenbaarheid zijn. En duidelijkheid van mij uit: dit is een crèche, jij gaat hier spelen, zij zorgt voor je, ik ga naar beneden en kom straks terug. Net zoals alles met peuters, eigenlijk. Het gaf me wat vertrouwen voor de opvangwissel volgend jaar.

Hopelijk gaat het bij jullie ook zo makkelijk rena! C is geen opvang gewend geloof ik he? Dat scheelt misschien wel. Maar dan nog, je kan haar veel uitleggen al.
Lemijnmaandag 16 december 2019 @ 19:35
Waarom is melk voor het slapen :@ ? Alleen na het tandenpoetsen zou ik zelf niet doen, maar verder lekker genieten van de routine toch.
littledrummergirlmaandag 16 december 2019 @ 20:12
Hmm de koorts en snot hebben plaatsgemaakt voor heeel veel slijm en kots -O- net in bed non-stop hoesten en rochelen en de eerste ronde kots.. ik verwacht nog wel meer gezien het hoesten :X dus heb al wat setjes schoon spul bij elkaar gelegd en wat knuffels verdeeld zodat hij wat schone overhoudt :')
Lemijnmaandag 16 december 2019 @ 22:05
Oh no... sterkte vannacht LDG dat zijn niet de beste vooruitzichten.
FlyingFishmaandag 16 december 2019 @ 22:23
Oei, sterkte ldg… Maar goede voorbereiding! Daar denk ik dan weer nooit aan.

De meiden waren vanmiddag allebei even op de bank in slaap gevallen, dus vanavond niet zo moe. Ik leg ze in bed (* insert heel riedeltje over alle knuffels goed leggen, weer anders goedleggen, knuffelen, de ander knuffelen, de eerste nog een extra knuffel geven etc.). Ik ga even naar de wc (naast hun kamer), kom ik daar uit hoor ik Em tegen lala zeggen "licht aan doen?" en ik hoor Lala naar het licht lopen. Ik heb haar even goed laten schrikken en daarna zijn ze toch maar weer in bed gaan liggen.
Een half uur later denk ik, wat hoor ik nou... Staat boven toch het licht weer aan en zitten ze samen met de duplo te spelen :') En vervolgens heel hard huilen toen ik de Duplo weg haalde. Man heeft ze daarna getroost, maar pas toen ik de Duplo weer terug zette in de kast was het goed en heb ik ze niet meer gehoord.

Spannend Rena! Maar ik denk wel dat het heel goed voor haar is. Em en Lala vinden hun ene dagje kdv echt heel leuk, vooral vanwege de andere kinderen en de andere dingen die ze doen. Dat gaat C na even wennen vast ook krijgen. Oma's zijn toch anders dan andere kinderen. En met twee keer per week went ze waarschijnlijk ook snel.
Fazzdinsdag 17 december 2019 @ 10:46
Zonder flesje melk gaat de dame hier ook niet slapen hoor O-) De extra flesjes in de nacht geven we niet meer want als ze water krijgt heeft ze ineens niet zo'n dorst meer :') (ze drinkt overdag vaak slecht dus dorst in nacht is dan best aannemelijk)

Oh die riedel met poppen/knuffels goed leggen is hier ook FF. Dat duurt lang; bij jou vast 2x zo lang :P Ik moet wel gniffelen om het samen kattenkwaad uithalen, samen spelen als je niet moe bent snap ik best ;)

Kroketje heeft van sinterklaas een nieuwe mond gekregen *O* Althans, dat zegt haar broer 8-) Ze is zo aan het kletsen, ik sta er helemaal versteld van. Gisteren vertelde ze dat haar vriendinnetje op de opvang haar een kado had gegeven met haar verjaardag. Dat klopt, dat was in april :+ Afscheid nemen van Sinterklaas lukt haar nog niet, ze ging vanochtend toch echt weer met haar pietenmuts naar het kdv O+
Messinadinsdag 17 december 2019 @ 12:39
Hij is geen baby, dus geen fles, geen melk voor het slapen, geen speen meer.

Dat is dus gewoon omdat ik dat niet wilde, iedereen lekker doen wat goed voor jou als mama voelt. Voor mij was dat dit. ^O^

Spelen voor het slapengaan mag hier wel, maar ik heb er maar één. ;) Als hij maar in zijn kamer blijft en niet gaat roepen vind ik 't prima. ^O^ Ik check elke avond voor ik ga slapen of hij niet op de grond in slaap is gevallen ( :D ) en of het licht uit is. Hij heeft een nachtlampje aan de muur die hij zelf aan en uit kan doen :)
littledrummergirldinsdag 17 december 2019 @ 17:41
Kak, kind heeft bronchitis -O-. Wel blij dat ik even naar de huisarts ben gegaan :Y hij had wat blauwige lippen na t slapen vanmiddag, da's toch wel link :X.
Burdiedinsdag 17 december 2019 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 19:35 schreef Lemijn het volgende:
Waarom is melk voor het slapen :@ ? Alleen na het tandenpoetsen zou ik zelf niet doen, maar verder lekker genieten van de routine toch.
Hier ook een peuter van 3 die nog elke avond een fles melk krijgt. De oudste is er ook vanzelf mee gestopt, dat zal de jongste vast ook ooit doen ;).
Quoidinsdag 17 december 2019 @ 19:19
Warm flesje melk voor het slapen gaan, check :P

@LDG sterkte!

Na een paar dagen werken hier zijn vriendlief en Max vanmiddag aangekomen in Edinburgh. Heel leuk appartementje, Max voorbeeldig qua vliegen, alleen...... hij heeft de kotseritis. Misschien door vermoeidheid en spanning? Hoop het. Wordt dus gezellig de kerstmarkt omruilen voor appartement met afhaal Indiaas, terwijl Max in coma ligt :{

Heeft ook weer z’n charme. Hopelijk knapt hij op!
renadinsdag 17 december 2019 @ 19:42
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 19:34 schreef Lemijn het volgende:
Jacob wilde nooit naar de crèche van de kerk, dus daar waren we een jaar niet geweest. Recent weer eens geprobeerd. Tien minuten samen geweest, toen hij nog een half uurtje alleen. Hij was matig enthousiast. Een week later: hij herkende de plek, pakte iets te spelen en zwaaide zonder me aan te kijken. Heeft anderhalf uur blij gespeeld. Conclusie: hij herkende het en het was oké.

Dit bewijst voor mij hoe belangrijk routine en herkenbaarheid zijn. En duidelijkheid van mij uit: dit is een crèche, jij gaat hier spelen, zij zorgt voor je, ik ga naar beneden en kom straks terug. Net zoals alles met peuters, eigenlijk. Het gaf me wat vertrouwen voor de opvangwissel volgend jaar.

Hopelijk gaat het bij jullie ook zo makkelijk rena! C is geen opvang gewend geloof ik he? Dat scheelt misschien wel. Maar dan nog, je kan haar veel uitleggen al.
Klopt, ze is nog geen vorm van opvang gewend, op dinsdag als ik werk is ze bij mijn schoonouders en op zaterdag bij mijn man. Ze snapt inderdaad al steeds meer dus ik vertrouw er ook wel op dat het goedkomt, vandaag paste mijn moeder op en was ze ook even verdrietig toen ik net weg was maar ze hebben verder een topdag gehad ^O^

Tandenpoetsen doen we inderdaad meestal na de melk :) Ik denk ook maar er zijn ergere dingen om haar te geven dan melk, en het is nog zo gezellig als ze zo lekker bij me komt liggen O+

LDG, beterschap voor de kapitein, wat zielig zeg ;(

FF, jouw dames zijn een stel boeven bij elkaar zeg :o

Quoi, wat balen dat Max nu ziek is, hopelijk knapt hij snel op! Beterschap en hopelijk nog veel plezier!

Hier ook ineens weer een hoestende peuter en vanavond klonk haar ademhaling wat piepend, maar ze is heel vrolijk en heeft energie voor 10 dus ik hoop dat het nog naweeen zijn van de verkoudheid.
Nolitadinsdag 17 december 2019 @ 19:44
Oh nee quoi, wat stom van de kotseritis! -O-
Wel fijn dat je mannen bij je zijn en hopelijk is max morgen weer de oude. Hoeveel dagen hebben jullie nog?

Ach ldg, beterschap voor kapitein. Blauwe lippen klinkt akelig.

Hier is het avondritueel na 2 jaar eindelijk (ja, nog steeds) naar wens en hoop dat dat even blijft. 9 van de 10 avonden gaat het perfect. ^O^
Melk voor het slapen gaan drinkt ze niet meer sinds ze de BV voor het slapen gaan niet meer wilde.
PKMdinsdag 17 december 2019 @ 20:57
Ik mag met jullie meedoen, Banaan is vandaag twee geworden.

Beterschap voor de Kapitein @LDG . :*

We vierden zondag zijn verjaardag met alle familie en vrienden. Het huis zat propvol 's middags. Na het dutje duurde het even voor hij ontdooid was en door alle cadeautjes heen. Hij kon heerlijk spelen met een ouder buurmeisje. Daarna heeft hij een beetje gespeeld met het overige bezoek.

Begin januari gaat hij ook naar de peuterspeelzaal. Lijkt mij ook heel gek @rena . Banaan is wel echt toe aan meer andere kinderen en ik vind het ook geen straf zo af en toe mijn handen weer even vrij te hebben.

Ik geef nog altijd de borst om hem in slaap te laten vallen, bevalt nog prima. Ik heb ook niet het idee dat er ruimte is om dat ritueel te veranderen. Nou merk ik wel dat hij steeds minder nodig heeft en soms is een knuffel ook genoeg. Maar beslist niet van papa. Volgens mij doet hij een kincheck en zegt dan "papa weg". Als hij mijn kin voelt gaat hij wel weer slapen.

Hij is meestal ontzettend vrolijk, haalt kattenkwaad uit en noemt zichzelf dan boefje en hij kan zich verrassend goed uitdrukken. Hij kan ook steeds beter zelf spelen, watveen rust geeft dat. _O_
TolstoiFandinsdag 17 december 2019 @ 21:16
*O* *O* *O* Voor Banaan en PKM!
Van harte gefeliciteerd met je peuter. Klinkt als een leuke verjaardag!

Psz moeten wij ook hoognodig eens naar kijken. Er zijn in de wijk diverse opties, dus eerst uitzoeken hoe en wat. Kosten spelen dan ook rol vanwege geen recht op toeslagen.
Zouden jullie dan bij de keuze voor een psz rekening houden of die gelieerd is aan een basisschool, waar ze naar door kunnen stromen (ivm eventueel gemaakte vriendjes op de psz)?
Want dan moeten we ons ook gaan oriënteren op een basisschool bij de keuze voor een psz.

SPOILER
Vandaag mijn functioneringsgesprek gehad bij nieuwe werkgever. Die was zeer tevreden. Krijg na 4 maanden al een salarisverhoging en ook een kleine bonus, wat niet gebruikelijk is als je niet al een jaar in dienst bent. *O* *O* *O*
Lemijndinsdag 17 december 2019 @ 21:23
Als ik al wist naar welke school mijn kind gaat, en daar was een peuterspeelzaal aan verbonden die ik acceptabel vond, dan zou ik er misschien rekening mee houden. Maar meer qua continuïteit voor het kind dan voor de vriendjes. Ik wil niet neerbuigend doen over die vriendschappen maar ik denk dat een kind van 4 dat prima los kan laten en opnieuw kan beginnen.

En wat fijn van je spoiler, Tolstoi!

Welkom PKM en banaan *O* . En gefeliciteerd! Peuters zijn echt zo leuk!

Oh Quoi wat een pech zeg. Ik zou me vooral zorgen maken over de hoeveelheid schone kleren en beddengoed, maar daarnaast is het ook wel echt een beetje zonde inderdaad -O- . Hopelijk is het van korte duur!

LDG, bronchitis klinkt niet fijn. Beterschap voor je jongetje.

_O- voor de nieuwe mond van kroketje. Zo leuk om dingen terug te horen he?

En ook _O- voor de duploënde peuters van FF.
Nolitadinsdag 17 december 2019 @ 21:23
Welkom banaan en pkm, gefeliciteerd, dat klinkt al als een heuse peuter!

Wat fijn van je nieuwe werk Tolstoi!

Mbt psz geen tips. Woon in een dorp met maar 1 keuze en dan is die snel gemaakt (i.p.v. uitwijken naar ander dorp) op basis van bekende kinderen die mee doorstromen naar de basisschool / herkenning op straat. Geen idee hoe ik erin zou staan als er meer keuze zou zijn.
Overigens is psz hier van dezelfde organisatie als kdv en beweren ze zelf een vergelijkbaar programma voor de peuters op de opvang aan te bieden. We zien daar ook wel genoeg van terug dus wij houden het alleen bij de opvang.
Lemijndinsdag 17 december 2019 @ 21:30
Oh ja ik doe ook geen psz erbij, Jacob moet al genoeg. Maar voor een kind dat helemaal in het informele circuit wordt opgevoed lijkt het me wel heel tof, alvast een beetje interactie met andere kinderen zonder je moeder erbovenop.

Mijn moeder vroeg vanmorgen of Jacob al woorden van 3 lettergrepen zegt. Ik zit nu te dubben of 'ei-koek' telt, of 'helikop'. Ze zijn allebei niet helemaal correct. En we hebben natuurlijk nog babynoot! Dat is het enige dat is overgebleven van sinterklaas, zijn liefde voor pepernoten :Y) .
Quoidinsdag 17 december 2019 @ 21:36
Hier zal de psz een soort verkapte ochtend spelen met zijn beste vriend worden. Ik vind het allemaal aan de 'vele' kant qua opvang, maar dat halve dagje komt zo goed uit en hij vindt het zo leuk. Ze komen trouwens eerst op huisbezoek voordat hij half januari begint, 3 juffen! :o En volgens mij zit daar ook zijn toekomstige kleuterjuf tussen. Het zit naast zijn toekomstige basisschool.

@PKM welkom! Gefeliciteerd!

@Lemijn, ja kleding is zeker een zorg, alleen zo makkelijk op te lossen met een wandeling langs de H&M ;)

Hij ligt nu met een zetpil op in ons bed te slapen, mogen wij op de slaapbank :D Hulde trouwens voor mijn vriend, die zetpillen inpakte.
Lemijndinsdag 17 december 2019 @ 21:38
Oh my ik zou dat ook echt vergeten. Zo was ik afgelopen weekend ook een halve dag op stap zonder luiers mee |:( . Ik had een dopper met water en boterhammen met pindakaas en vond mijn voorbereiding al zo lekker makkelijk.
Quoidinsdag 17 december 2019 @ 21:43
:D Ik heb een hele periode gehad dat Dopper met water en stapel boterhammen met pindakaas overal mee naartoe gingen!
FlyingFishdinsdag 17 december 2019 @ 22:09
Gefeliciteerd PKM en banaan *O*

Wat fijn Tolstoi *O* Heb je het er zelf ook naar je zin?

Sterkte Quoi, hopelijk doen de zetpillen hun werk en kunnen jullie er toch nog een leuk uitje van maken.

Die luiers vergeet ik ook regelmatig :@ maar zijn onderweg wel te koop en schoonzus heeft ze gelukkig ook in huis.

Zegt Jacob nog geen chocola Lemijn? Dat was hier het eerste 3-lettergrepen woord (de 4e lettergreep gebruiken we zelf ook nooit). Om dat woord te leren hadden ze ook maar 1 keer chocolade eten nodig.

Kleuter had een beste vriend op de opvang, had hij het altijd over en was ook echt een goede match met hem. Maar toen ging kleuter naar de kleuterschool en nu heeft hij een andere beste vriend (wat een mindere match is, aldus de juf). En het andere jongetje heeft hij het nog wel een paar keer over gehad, maar nu al maanden niet meer. Dat jongetje gaat, ondanks dat de opvang in een basisschool zit, ook naar een andere basisschool nu (was iets later 4 dan kleuter). Ook peuterschool binnen een basisschool zegt dus niet perse veel over keuze voor basisschool.

Mijn meiden zijn overigens een paar weken terug ook ingeschreven voor dezelfde basisschool. Het is een kleine school en ik schrok een beetje van verhalen over 2e kinderen die toch niet terecht konden op de school van oudere broer/zus (op een andere school). Gezien de vele kinderen op de opvang van hun leeftijd en dat veel kinderen uit de klas van kleuter broertjes/zusjes van 2 jaar hebben, heb ik ze maar snel ingeschreven :@. Ter referentie, deze school had vorig jaar 8 groep 8-leerlingen. Dit jaar tot nu toe al 15 nieuwe groep 1 leerlingen + nog kinderen die vorig jaar na januari zijn gestart en in hetzelfde leerjaar zitten. En ze hebben plaats voor 1 klas per leerjaar in principe...
Adrian4woensdag 18 december 2019 @ 06:59
Welkom banaan! En PKM natuurlijk ook! Gefeliciteerd.

Ik heb nooit aan PSZ gedacht omdat ik echt de meerwaarde niet zie naast de opvang.

Ik vergeet luiers ook nog regelmatig! En dat voelt zo stom. En net als ik ze vergeet krijgen we uiteraard poep,

Beterschap voor Max en voor de kapitein!

Ik vind Kevin zo leuk worden. Gisteren was ik liedjes aan het zingen voor Willem in bed. Klimt Kevin uit bed en op mijn schoot en gaat ie meezingen
Ik: “slaap Willem”
Kevin: “slaaaaap”
I: “daar buiten loopt een”
K: “schaap”
I:”een schaap met witte”
K: “voetjes”
I:”die drinkt zijn melk zo zoetjes. Slaap Willem slaap, daar buiten loopt een”
K:”aardbei!!” “DOEI!!!!!”

En toen legde ik hem in zijn bed en daar was hij weer binnen 5 minuten uit. want hij had zijn luier vol gebaggerd. Tot zover ons slaapritueel bij Kevin. Hier zijn we nog steeds bezig met de fles in bed af te schaffen, maar hij slaapt er zo fijn mee in :@
littledrummergirlwoensdag 18 december 2019 @ 12:11
Hier ook geen psz naast de drie en vier dagen opvang (om de week). Hij vind vier opvangdagen altijd al erg veel, dus prima zo ^O^

Hier doen het antibioticum en de puffers al goed hun werk. Kapteintje heeft na vier dagen eindelijk weer wat kunnen eten en is losgeweekt van mijn schoot _O_.

Hoe is t met zieke maxje?

[ Bericht 0% gewijzigd door littledrummergirl op 18-12-2019 13:20:42 ]
LeSagewoensdag 18 december 2019 @ 14:53
Fijn LDG!

Gefeliciteerd nog PKM *O*

Hier maar een dagje opvang en S. ging toen al naar de psz. Mijm gaat er dadelijk ook naartoe, maar wel een andere.
Die zit in de school van S., dus vooral uit praktisch oogpunt. Bij S. bestond deze psz nog niet, anders had hij daar misschien ook wel gezeten.
Ik kijk wel uit naar een vaste vrije ochtend in de week :o

Mijm zat net voor zijn dutje op de wc en ging maar niet plassen. Toen ik zei dat hij er dan maar af moest begon hij heel hard te huilen, met van die dikke snikken erbij. En toen zei hij: ‘Ik ben zo moeehoeeee. Mag ik een knuffel?’ O+ O+
Quoiwoensdag 18 december 2019 @ 15:03
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2019 12:11 schreef littledrummergirl het volgende:
Hier ook geen psz naast de drie en vier dagen opvang (om de week). Hij vind vier opvangdagen altijd al erg veel, dus prima zo ^O^

Hier doen het antibioticum en de puffers al goed hun werk. Kapteintje heeft na vier dagen eindelijk weer wat kunnen eten en is losgeweekt van mijn schoot _O_.

Hoe is t met zieke maxje?
Goed zo, fijn dat hij wat opknapt.

Max wordt rondgereden door Edinburgh in de buggy, liggend onder een Schots dekentje :D Hij wil van alles, dus zit in alle attracties op de kerstmarkt, wandelt door het kasteel en ligt bij vlagen even voor pampus en spuugt er iets uit. Daarna alles weer goed :')
renadonderdag 19 december 2019 @ 13:55
PKM, klinkt als een geslaagde verjaardag! Ik denk dat ik ook stiekem wel ga genieten van 2 ochtenden in de week voor mezelf.

Tolstoi; ik heb wel rekening gehouden met de basisschool waar ze ook heen zal gaan, de psz zit zelfs al in de basisschool! En wat goed van je spoiler *O*

FF, wel goed dat je het zegt van de basisschool, ik denk dat ik binnenkort ook alvast ga inschrijven, je kunt er beter op tijd bij zijn.

LeSage, wat een lieverdje die Mijm, sneu hè als ze zo moe zijn dat ze alleen nog kunnen huilen ;( O+

Quoi, hoe gaat het vandaag met Max? Hopelijk hebben jullie er nog wat leuks van weten te maken :)

De psz intake ging echt heel goed vanochtend, C maakte gelijk een hele leuke connectie met de juf (of hoe je het ook noemt bij een psz) en ging met van alles spelen, er waren alleen geen kindjes meer maar ik denk dat het dan ook wel goed zal gaan. De leidster zei ook dat met de indruk die ze nu van haar kreeg ze wel dacht dat het goed moet komen ^O^ Ze was zich echt een beetje aan het uitsloven leek het wel, hele tijd aan het kwekken en gek aan het doen _O- Ze deelde zelfs al een kusje uit bij het weggaan :') Wat wordt mijn kleine aap ineens groot ;( O+
Adrian4donderdag 19 december 2019 @ 15:01
A5633573-20-E3-4270-94-E7-18-CCE26279-AE.jpg

Het is gezellig bij de kapper :Y :o
Quoidonderdag 19 december 2019 @ 16:18
Heb je ze iets beloofd Adrian!? :o Wat een braveriken O+

Jompels voor goede psz wen ochtend, Reza!

All fine here! Hij doet het supergoed en is zelfs een berg op gewandeld vanmorgen. Hier net voor zijn IKKANNIETMEERLOPENNNN breakdown en een mooie pose voor hijskranen:

SPOILER
ipoVpob.jpgnhpD3zC.jpg
renadonderdag 19 december 2019 @ 19:54
Oh Adrian, wat knap van ze *O*

Quoi, wat een mooie foto’s! Ik wil ook nog graag een keer die kant op in de toekomst.

Ik liet net bijna mijn dochter uit mijn armen glijden van het lachen :') Ik bracht haar naar boven om naar bed te gaan, ging manlief net douchen dus die liep in zijn blootje over de gang, ik zie C kijken, vervolgens wijzen met haar vingertje naar zijn onderste regionen en een behoorlijk afkeurende “BAHHHH” kwam uit haar mond :D :'( :D Ik moest haar heel snel naar haar bedje dragen want ik plaste bijna in mijn broek _O-
TolstoiFandonderdag 19 december 2019 @ 20:16
_O- _O- _O- Rena, zit hier ook hardop te lachen :D
En fijn dat de intake bij de psz goed ging!

Quoi, mooie foto's!

LDG, fijn dat het beter met de Kapitein gaat
Franny_Gdonderdag 19 december 2019 @ 22:14
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 21:19 schreef Lemijn het volgende:
Hier zit weer in het avondritueel dat hij idiote dingen verzint, zoals dat zijn auto naar bed wil, oh toch niet, oh toch wel. En hij vroeg om een boterham toen ik hem in bed zette. Ja doei. Dus bij al deze opstandigheid zit ook weer protest als ik weg wil gaan en dat ik toch maar een poosje op het logeerbed ernaast ga liggen. In combinatie met nul middagdutjes dit weekend vind ik dat maar matig.
Oh hier is dat ook iedere avond feest. En iedere ochtend trouwens ook. Als ik 's ochtends een stap verkeerd zet of iets verkeerds zeg, dan begint hij te krijsen. Dit zijn echt de peuterbastardhoogtijdagen.

Gisteren hadden we groenteballetjes bij het avondeten. Nadat hij die op z'n eigen bord had opgepeuzeld, eiste hij die van mij op. En ook echt tien minuten door het lint blijven gaan, omdat ik ze niet aan hem wilde geven. Hee, ik heb ook honger en het zijn mijn balletjes, ja. }:| . :') .
Lemijndonderdag 19 december 2019 @ 22:29
@Franny_G Ik moest zo lachen om je bericht, ik hoor mezelf ook dingen zeggen als 'jij bent niet de baas van wat er op mijn brood gaat' en 'ik mag ZELF weten welke broek ik aantrek'. Mijn hemel wat experimenteren die peuters soms matig met het begrip autonomie.

Ik moet gelukkig ook nog wel vaak om de peuter lachen. Hij kan heel goed 'mijn kaars' zeggen maar als ik zeg 'ja het is jouw kaars' dan zegt hij weer heel tevreden 'jouw kaars'.

We ploeteren ons er wel doorheen ^O^ .

Goed verhaal ook rena! Schrijf je 'm op ergens? En heb je je man wel afdoende getroost? :P .

Adrian zo'n foto kan ik de komende jaren echt nog niet maken. En ook toffe Maxfoto's zag ik!
littledrummergirldonderdag 19 december 2019 @ 23:07
Die mijn/jouw verwarring hebben we hier ook steeds.hier wordt soms stampvoetend "nee,nee! Dat is van jou!"geroepen als ik bijv iets van hem afpak :') uitleggen geeft alleen maar meer verwarring _O- dus ik laat t maar zo :D
Nanukevrijdag 20 december 2019 @ 07:40
De verwarring van mij/van jou is hier niet meer. Alles is gewoon van Dirk. Altijd. 'is van mama telefoon. Van mij :D' :')

Gillen, huilen en gooien en niet luisteren is het hier. Ik ben blij dat we bijna even vakantie hebben, hopelijk geeft dat weer een beetje rust in zijn koppie.
Gogo83vrijdag 20 december 2019 @ 09:11
Vermoeiend die fase!

Hier gaat het allemaal wel lekker, op één ding na: avondeten. Hij eet echt vrijwel niks meer 's avonds, behalve als we frietjes of pannenkoeken eten. Op zich krijgt ie overdag genoeg binnen, maar ik baal er wel van. Zeker omdat ie eigenlijk ook niet meer aan tafel wil zitten en dat is toch eigenlijk wel echt mijn minimale eis. Eten hoeft niet per se, maar aan tafel zitten wel.
vencodarkvrijdag 20 december 2019 @ 10:30
Rechtstreeks uit het Dreumestopic:


Hier is mijn kleine Z. vandaag 2 jaar geworden! :o
Mijn kleine popje. O+ De laatste weken zijn zo snel gegaan dat het meer een feit is dat ze jarig is dan dat mijn gevoel in feeststemming is. :')
Soort niet-kerststemming. Heel gek. We vieren het van het weekend en vanavond pas de slingers ophangen. Ik heb nachtdienst gedraaid dus weinig plannen voor vandaag.
Straks eerst even bijslapen. :)

Z. is een prachtige peuter geworden. Erg slim en ik sta soms verbaasd hoe goed ze praat en hoe ze alles duidelijk maakt. Ze is een matige eter maar goed, ze groeit en functioneert naar behoren. :+
Ze is geweldig met haar grote broer. Knuffelt graag en elke knuffel thuis is ook haar vriend.
En ze krijgt nog steeds borstvoeding, slaapt nog steeds niet door maar ook dat komt ooit wel goed. :Y)
Op naar de 3! *O*
vencodarkvrijdag 20 december 2019 @ 10:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 21:43 schreef Quoi het volgende:
:D Ik heb een hele periode gehad dat Dopper met water en stapel boterhammen met pindakaas overal mee naartoe gingen!
Hier nu ook inderdaad!
Wat grappig. Die universele ouderschapsdingen. :+
LeSagevrijdag 20 december 2019 @ 11:19
Hier is het ook veel gillen, slaan, stampen, huilen. We hebben nu 2 weken vakantie met z’n 4 en dan gaan we eens wat rust houden voor ze.
Ik denk ook wel dat het voor iedereen goed is dat S. straks naar school gaat. Wat exclusieve aandacht voor Mijm, S. die zich wat minder verveelt, een beetje rust voor mij.

Mijm heeft op het moment ook echt de meest belachelijke uitbarstingen. Dat ik zijn beker net niet precies zo aangeef als hij wil, hij wilde net het andere stukje vlees hebben, zijn schoenen moeten pas aan nadat zijn jas aan is, dat soort grapjes. En dan ook nog inconsequent zijn, want een dag later moeten die schoenen toch weer als eerst aan :')
TolstoiFanvrijdag 20 december 2019 @ 15:03
Venco, gefeliciteerd met je kersverse peuter *O* *O*
Welkom hier en een leuk feestje gewenst dit weekend!

Die peuters, toch. Stiekem moet ik een beetje lachen om al die fratsen en ben ik ook blij te lezen dat niet alleen Simon van die streken kan hebben. Zo fijn die herkenning
.
PKMzaterdag 21 december 2019 @ 14:22
@rena daar moest ik ook om lachen. :D

Nog gefeliciteerd @vencodark ! :*

Bij ons is het niet "ik ben twee en zeg nee". Bij ons is het "JAAAAA" op vol volume. Sowieso, hij sliep de afgelopen week beroerd en vooral de middag lijkt dan wel op vol volume te gaan.
Nee is vooral bestemd voor dingen die hij echt niet wil zoals omkleden en water drinken. En nee is voor anderen. "Nee kat, niet onze broodjes/niet de puzzel opeten" (de kat snuffelde aan zijn puzzel). Vanochtend hoorde hij met dreunesdans dat een ander kindje iets niet mocht en ging hij dat ook herhalen. Dat hij dat zelf ook niet mag lijkt hij niet te horen. ;)

Ik vind zijn manier van tellen ook zo grappig. Hij noemt het als er een of twee van iets is maar begint met tellen altijd bij drie.

Onze peuterspeelzaal zit trouwens ook in hetzelfde gebouw als de basisschool waar ik hem op wil hebben. Banaan heeft ontdekt dat als hij daar uit het raam kijkt hij het "lucht aharm" kan zien. Dat is fijn want we hebben al aardig wat tijd erop zitten drentelend rondom die paal. :D

Haha die spraakverwarring om jouw/mijn is leuk. Hier hebben we het ook. Gisteren deelde hij denkbeeldige muziekinstrunenten uit, "cello voor jou, gitaar voor mij". Ik kreeg dus de gitaar.

Ik ben ook blij, mijn man heeft vakantie! Mijn man is laatst van baan gewisseld en werkt een dag meer. Ik vind het nog steeds taai die vijf dagen alleen met Banaan, vooral in krijsweken zoals deze. :{
LeSagezaterdag 21 december 2019 @ 14:27
Tellen doet Mijm ook heel apart. Hij slaat standaard 4 en 5 over. 1-2-3-6-7-8-9-10.

Die verwarring met jij en ik is hier bij S. de reden geweest dat hij zichzelf wel een jaar ‘jijjij’ noemde O+

En nu zit S. lekker naast me te stickeren. Heerlijk dat hij tegenwoordig wat rust heeft om zulke dingen te doen!
TolstoiFanzaterdag 21 december 2019 @ 14:53
PKM, dat klinkt inderdaad wel pittig 5 dagen alleen met Banaan.

Dat tellen ging hier ook zo, 3 en 7 werden sowieso overgeslagen. Nu gaat het helemaal goed, maar als ie iets wil tellen, dan wijst Simon de dingen aan die hij telt, alleen gaat zijn vingertje sneller dan het tellen. Dan is ie met tellen bij 5, maar zijn vingertje is al bij 7 of 8 :)

En het alfabet vindt ie momenteel ook helemaal interessant. Hij heeft van oma een letterpuzzel gekregen en zegt nu zo'n beetje halfbakken en trots kijkend het alfabet op O+
Quoizondag 22 december 2019 @ 11:02
Ja hooooooi, ik heb net The Polar Express gekeken met Max. Dikke aanrader ~:) ^O^

Verder nog even beetje drukkig hier. Max is nog steeds niet fit. 's Ochtends is hij ok, 's middags stort hij in en heeft veel pijn in zijn buik en moet spugen. Nu al bijna een week. Bijna elke dag wel een zetpil erin ;( Vanaf morgen wat meer rust in de dagen, dus wie weet doet dat hem ook al goed.
TolstoiFanzondag 22 december 2019 @ 20:47
Vandaag nieuwe schoenen voor Simon gekocht. Zes weken geleden hadden we zijn voeten nog laten meten en toen gingen de schoenen maat 24, die hij had, nog prima mee. Vandaag opnieuw gemeten, heeft meneer in zes weken tijd opeens maat 26 nodig :o :o
Echt grote schoenen heeft ie nu :)

Hij is de afgelopen maand ook 2 centimeter gegroeid qua lengte, nu ong. 96 cm lang.

Vraagje: hoe lang duurt bij jullie het bedritueel?

Ik vind het bij ons te lang duren: avondvoeding aan de borst, wegrennen, nog een keer wegrennen, tandenpoetsen, op het potje plassen, weer wegrennen, schone luier, insmeren vanwege eczeem, pyjama aan, nog maar een keer wegrennen, verhaaltje lezen, slaapzak aan, nog even knuffelen en dan er nog bij zitten. We zijn dan zo'n 50 minuten bezig.

Ik merk dat er ik er de laatste tijd een beetje de balen van heb dat het hele ritueel zo lang duurt, ook omdat Simon overal tijd probeert te rekken door niet mee te werken, dramabuien tussendoor en wegrennen.
Het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase :')

Quoi, hoe gaat het nu met Max?
Quoizondag 22 december 2019 @ 20:53
Steeds korter hier. Bij vlagen ook 50 minuten, maar soms ook 10 minuten. Ik MOET er tegenwoordig naast blijven zitten als hij ligt in te slapen :') maar gelukkig is dat vaak na een paar minuten al gebeurd.

Thanks for asking. Vandaag was belabberd. We deden een lunch vanwege kerst met mijn familie, maar zijn daar eerder vertrokken omdat hij echt groen en geel zag, zo misselijk en pijn in zijn buik. In de auto terug is hij in slaap gevallen. We hadden nog steeds geen kerstboom, dus dachten zijn middagdut dan maar uit te buiten en langs een tuincentrum te rijden. Een gruwelijk dure kunstboom gekocht met veel foute lampjes enzo. Thuis hem op de bank geparkeerd en lekker gaan versieren. Na een uurtje stond hij op en ging hij gezellig meedoen. Sindsdien gaat het weer heel goed. Twee borden eten op, normale tijd op bed. Geen zetpil meer. Laat het nu maar afgelopen zijn!
Quoizondag 22 december 2019 @ 20:54
En die kerstboom is echt prachtig geworden O+ O+
littledrummergirlzondag 22 december 2019 @ 21:46
Fingers crossed dat dit het was quoi!

Hier duurt t bedritueel maximaal een kwartiertje denk ik. We lezen op de bank een boekje (of een paar, afhankelijk van de tijd) dan door naar de slaapkamer op de commode tanden poetsen,pyama en slaapzak aan, nog even papa/mama roepen voor een kus en een knuffel, muziekje aan, kort boekje lezen en dan gaan we weg.

En ja dan wil ie nog wel eens miepen vlak voordat we gaan "nog een knuffel/kusje/verhaaltje, ander liedje op de babyfoon, ander dekentje" maar daar gaan we niet echt in mee. Dan blijven we namelijk bezig en duurt het een eeuwigheid en wordt het er voor hem niet duidelijker door. Meestal valt ie binnen vijf minuten wel in slaap :Y
Lemijnzondag 22 december 2019 @ 22:31
Ik tel het boekje lezen en drinken (allebei beneden) niet mee, dat scheelt voor mijn gevoel een hoop ;). Vanaf dat we naar boven gaan duurt het nog ongeveer een kwartier denk ik. Ik moet er tegenwoordig ook naast blijven zitten. Heel irritant :') . Maar zonder middagdut slaapt hij meestal vlot in, zeker nu ik weer uit zicht zit. Dan kan ik ook mijn mobiel erbij houden dus zit ik wat relaxter.

Ik ben wel blij dat we beneden lezen, want dat maakt dat ik het kan schrappen als er geen tijd (lees: energie) meer is. En het is een onderdeel minder waar hij bij kan rekken, alles dat op zijn kamer gebeurt probeert hij te verlengen uiteraard.

Tegen weglopen helpt dat ik hem zo min mogelijk op zijn voeten zet boven :s) . En beneden doorspreken wat we boven gaan doen, op welke volgorde, helpt ook.

Quoi: hopelijk is het nu klaar zeg! Foto van de boom graag.
Adrian4zondag 22 december 2019 @ 22:55
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2019 20:47 schreef TolstoiFan het volgende:
Vandaag nieuwe schoenen voor Simon gekocht. Zes weken geleden hadden we zijn voeten nog laten meten en toen gingen de schoenen maat 24, die hij had, nog prima mee. Vandaag opnieuw gemeten, heeft meneer in zes weken tijd opeens maat 26 nodig :o :o
Echt grote schoenen heeft ie nu :)

Hij is de afgelopen maand ook 2 centimeter gegroeid qua lengte, nu ong. 96 cm lang.

Vraagje: hoe lang duurt bij jullie het bedritueel?

Ik vind het bij ons te lang duren: avondvoeding aan de borst, wegrennen, nog een keer wegrennen, tandenpoetsen, op het potje plassen, weer wegrennen, schone luier, insmeren vanwege eczeem, pyjama aan, nog maar een keer wegrennen, verhaaltje lezen, slaapzak aan, nog even knuffelen en dan er nog bij zitten. We zijn dan zo'n 50 minuten bezig.

Ik merk dat er ik er de laatste tijd een beetje de balen van heb dat het hele ritueel zo lang duurt, ook omdat Simon overal tijd probeert te rekken door niet mee te werken, dramabuien tussendoor en wegrennen.
Het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase :')

Quoi, hoe gaat het nu met Max?
Hier duurt ie ook lang inclusief alle treuzeltechnieken.

Fles melk beneden, richting trap lopen, wegrennen om speelgoed te pakken voor boven, nog een keer wegrennen, tandenpoetsen, weer wegrennen, schone luier, mama flink proberen te stampen, pyjama aan, mama toch maar knuffelen, nog maar een keer wegrennen, verhaaltje lezen, nog even knuffelen, in bed liggen, liedje zingen, mama nog een knuffel geven, alle knuffels goed leggen en lekker gaan liggen, nog een liedje en dan loopt mama weg. Als ik geluk heb blijft het hier bij en als ik pech heb komt ie nog zo’n 3 x uit bed en dan herhaalt het zich vanaf de eerste keer liedje zingen. Als ik er bij blijf slaapt ie sowieso niet. Dan is het kletsen en knuffelen of heel boos worden. Maar ik geloof dat 50 minuten toch wel echt maximaal is.

Ik hoop dat het nu over is met de zieke Max, Quoi!

Tellen gaat met Kevin heel goed. Hij komt al bijna even ver als Willem (tot 5!) en Willem kon twee maanden geleden nog maar tot 2 tellen... (jaja, die jongen heeft andere kwaliteiten! }:|) En als ik vraag “Kevin, mag ik drie van x?” krijg ik daadwerkelijk 3 dingen van x.
Lemijnzondag 22 december 2019 @ 23:17
Speelgoed (lees: auto’s) mee naar boven heb ik recent weer afgeschaft. Het begint een paar dagen leuk maar wordt al snel spelen, huilen dat het uit bed valt, et cetera. Dus nu elke avond strijd of er wellicht toch een auto mee mag maar boven is vervolgens minimale afleiding. Er ligt ook maar twee knuffels in bed op het moment :D.

Rekken door te knuffelen op de commode komt me dan wel weer bekend voor en daar ben ik natuurlijk niet tegen bestand *; .
Vivmaandag 23 december 2019 @ 01:04
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2019 23:17 schreef Lemijn het volgende:
Rekken door te knuffelen op de commode komt me dan wel weer bekend voor en daar ben ik natuurlijk niet tegen bestand *; .
Dit doet ZZ ook sinds kort! O+ :')
Ook een mooie: "Maar ik wil nog iets zeggen!", alsof ze iets Heel Belangrijks kwijt wil, maar als je dan vraagt wat ze wil zeggen, gaat ze ter plekke wat bedenken. *;
Adrian4maandag 23 december 2019 @ 06:02
Het wil nog wel eens lukken dat als hij een auto mee neemt en dan in bed niet meteen slaapt hij toch nog even speelt en dan in slaap valt ipv drie keer uit bed komt :)
Alleen gisteren had ie dus een politieauto met sirene gekozen en die mag echt niet in bed. Daar wordt overigens niet moeilijk over gedaan.

En knuffelen blijft hier de beste treuzel techniek en daar zijn ze beide achter.
Nanukemaandag 23 december 2019 @ 08:21
Ik snap al dat wegrennen niet zo goed? Het enige wat Dirk soms doet is als we boven komen onze kamer ingaan en op het grote bed gaan liggen. Maar als ik dat negeer komt hij binnen een minuut alweer aangewandeld om z'n speen/beer/iets anders te halen. En daarna til ik hem op de commode, en van de commode in z'n bed. Rennen doet hij hier de hele godganse dag, van rondjes tot heen en weer. Maar niet als we naar bed gaan, ik zou daar ook echt weinig geduld voor hebben. :@

Maar als dit een van de dingen is waar Dirk braaf in is, dan teken ik ervoor. We hebben lang genoeg gedoe gehad met slapen, eerlijk gezegd. :+
Vivmaandag 23 december 2019 @ 08:41
@Nanuke dat wegrennen is hier een sprintje trekken de verkeerde kant op (bijvoorbeeld als ik haar op de commode wil tillen), en dan niet meer terugkomen. Ik kap het nu direct af door haar te vragen om mee te werken (soms helpt dat :D ) en anders haal ik haar terug en til ik haar tot en met de commode.

@Lemijn zei hier ooit dat het voor een kind ook niet leuk is om steeds maar weer een uitweg proberen te zoeken terwijl de uitkomst onvermijdelijk is (die schone luier, toch tandenpoetsen, etc.) Dat vond ik een heel goed inzicht. O+
Adrian4maandag 23 december 2019 @ 09:20
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 08:41 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:Nanuke dat wegrennen is hier een sprintje trekken de verkeerde kant op (bijvoorbeeld als ik haar op de commode wil tillen), en dan niet meer terugkomen. Ik kap het nu direct af door haar te vragen om mee te werken (soms helpt dat :D ) en anders haal ik haar terug en til ik haar tot en met de commode

@:Lemijn zei hier ooit dat het voor een kind ook niet leuk is om steeds maar weer een uitweg proberen te zoeken terwijl de uitkomst onvermijdelijk is (die schone luier, toch tandenpoetsen, etc.) Dat vond ik een heel goed inzicht. O+
Maar waarom doen ze dat dan toch steeds? Is dat nog een gebrek aan oorzaak / gevolg inzicht?
Vivmaandag 23 december 2019 @ 09:37
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 09:20 schreef Adrian4 het volgende:
Maar waarom doen ze dat dan toch steeds? Is dat nog een gebrek aan oorzaak / gevolg inzicht?
Ik vermoed inderdaad het kortetermijndenken van "ik wil X niet, dus ik doe Y". Ik heb haar wel eens uitgelegd dat als ze meteen meewerkt alles 10x sneller gaat, en dat er dan ná die schone luier tijd over is om nog even te spelen (bij hetzelfde fenomeen 's middags, niet vlak voor bedtijd). Die uitleg snapt ze wel, kan ze ook zelf reproduceren, maar ze handelt er vervolgens niet naar. ):O

Maar eerst voelde ik me dus een beetje bezwaard om door te pakken, zo van "dat arme kind wil gewoon nog lekker spelen, en dan kom ik de pret bederven". Door dat inzicht van Lemijn beschouw ik het doorpakken nu als haar helpen, en het is ook écht zo. Ik kwam erachter dat hoe meer ze de neiging heeft om weg te rennen, hoe sneller ze even later in slaap valt. Hier is het dus een teken van moeheid, en dan is langer opblijven om te spelen niet in haar belang. :)
littledrummergirlmaandag 23 december 2019 @ 10:00
Wij laten de kaptein ook altijd helpen bij het opruimen van zijn speelgoed, gaat hij daar bij rotzakken (keihard smijten, alles weer omgooien ect)dan is hij er te moe voor. Bedank ik hem toch voor de hulp (want ik ga ervan uit dat hij wel wil helpen als hij niet zo moe was geweest) en dan laten we het liggen en breng ik hem naar bed. Het opruimen doe ik dan zelf daarna. Denk dat dat vergelijkbaar is met het rondrennen zoals bij vivi
Quoimaandag 23 december 2019 @ 11:06
Ik zie het altijd maar als een teken van grenzen verkennen wat erger wordt als hij moeier is. Rede en rationeel uitleggen verliest zijn waarde hier als hij moe is, dan is het gewoon doorpakken.

Na een belabberd nachtje weer hebben we hier de huisarts maar even gebeld (dat klinkt makkelijker dan ik hier tik, want die was niet zo bereikbaar). Natuurlijk heeft hij op dit moment weer helemaal nergens last van :') en plaste net ook nog netjes op de WC.
Lemijnmaandag 23 december 2019 @ 11:08
Ik zie het echt als mijn schone ondankbare taak om te snappen dat gooien met speelgoed inderdaad betekent dat hij te moe is om wat dan ook nog te doen. En inderdaad, dat zijn de avonden dat hij me probeert te trappen tijdens het tandenpoetsen. Omdat hij zich rot voelt en niks meer wil. Dus doorpakken, extra hard knuffelen en in bed gooien, in ons beider belang. Mij lijkt dat het nog wel even duurt voor ze dat zelf kunnen snappen. Zo zegt Jacob tegenwoordig soms wel 'moe' op de juiste momenten en beaamt zelfs sporadisch dat hij naar bed wil maar daadwerkelijk gaan doet ie echt niet hoor.
Schanumaandag 23 december 2019 @ 11:27
Heel herkenbaar, dat rennen en niet mee willen werken bij vermoeidheid voor het slapen gaan. Jewel verstopt zich altijd achter de gordijnen en heeft dan dikke pret, ik dus wat minder als ik haar dan op bed wil hebben :+

Het is hier zo ongeveer onderdeel van het bedritueel geworden dus ik laat het maar gebeuren. 'Zoek' haar, 'vind' haar achter de gordijnen en al vliegend gaan we dan naar bed. Zo blijft het gezellig en is het gedrag van korte duur. Hoe meer ik er tegenin ging, hoe langer het duurde namelijk.

Jewel verbaasde mij dit weekend op meerdere fronten. Ze heeft een 4+ spel gekregen van Dessineo om te tekenen. Een soort lichtbak waar je papier op kan leggen en dan kunnen ze tekeningen overtrekken, goed voor de motoriek. Dat blijkt ze gewoon al hartstikke goed te kunnen. Bij de 3 jaar afspraak bij het CB vorige week waren ze ook verbaasd over het feit dat ze het potlood bij de tekenopdracht al normaal vasthoudt.
Verder waren we bij mijn oma gisteren, 2 uur rijden enkele reis dus is altijd weer een onderneming. Maar ze gedroeg zich zo keurig. Ze wilde graag een knuffel meenemen die van mijn vader is geweest, kwam dat onwijs lief bij oma vragen: mag ik deze mee naar huis, oma oma? Herhaalde deze vraag vier keer even keurig omdat oma slechthorend is. En toen oma zei, nee die wil ik graag hier houden, zei Jewel: mag ik er nu wel mee spelen als ik hier ben? :o Geen gehuil omdat ze haar zin niet kreeg, geen gedoe, ik stond versteld. Sowieso merk ik dat ze rustiger wordt, dat ze tegen haar zusje zegt dat iets niet mag in plaats mee doet, dat ze uit zichzelf dingen opruimt, etc. Zo wordt ze opeens zo'n grote meid O+

Medio volgend jaar gaan we verhuizen naar een nabij gelegen dorp dus we staan wel opeens voor de uitdaging om een nieuwe basisschool voor haar te zoeken voor eind volgend jaar, terwijl we juist hier in de stad al ongeveer wisten wat we wilden. Gelukkig hebben we de tijd.
Adrian4maandag 23 december 2019 @ 12:16
Ik ben bang dat Kevin altijd oververmoeid is :{
Franny_Gmaandag 23 december 2019 @ 12:40
Bij oververmoeid is het hier om alles huilen en niks willen, behalve in bed liggen. Dat laatste geeft hij dan gelukkig zelf ook aan, hij wil dan niets liever dan in bed. Omdat er verder niets met hem te beginnen was, hebben we hem wel eens met z'n gewone kleren aan in bed gelegd. Wel met dan al een schone luier om. Ach ja.

Van de week leek hij na het avondeten nog energie te hebben, dus lieten we hem nog maar wat spelen met z'n zus. Ik was de keuken aan het opruimen. Kwam hij op een gegeven moment naar me toe, zette z'n autootje neer en ging naast me op de grond liggen. Hij was moe. :D . O+ . Dan is het tandenpoetsen, schone luier en hup bed in.

Dit heb ik met z'n zus echter nooit zo meegemaakt. Zij was nooit te moe voor het ritueel en wilde altijd boekjes lezen.

Wegrennen doet hij hier vooral uit baldadigheid en het heeft ook echt te maken met zelf controle willen hebben over wat er gebeurt. Ysje wil soms niet meewerken als we weggaan, dus met schoenen aandoen en jas aan. Dan is het ook wegrennen etc. Het idee dat wij dat allemaal bepalen, daar keert hij zich tegen. Als ik hem dan bijv een keuze geef (welke schoenen wil je aan) of hem gewoon even de ruimte geef, dan gaat het alsnog goed. De kunst is om te zorgen dat je dit allemaal op tijd doet en op tijd eraan begint. Ze voelen goed aan wanneer je onder druk staat.
Vivmaandag 23 december 2019 @ 13:13
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 12:40 schreef Franny_G het volgende:
Wegrennen doet hij hier vooral uit baldadigheid en het heeft ook echt te maken met zelf controle willen hebben over wat er gebeurt. Ysje wil soms niet meewerken als we weggaan, dus met schoenen aandoen en jas aan. Dan is het ook wegrennen etc. Het idee dat wij dat allemaal bepalen, daar keert hij zich tegen. Als ik hem dan bijv een keuze geef (welke schoenen wil je aan) of hem gewoon even de ruimte geef, dan gaat het alsnog goed. De kunst is om te zorgen dat je dit allemaal op tijd doet en op tijd eraan begint.
Ja, dat is hier ook wel. Alleen werkt "een keuze geven" hier al lang niet meer, dan zegt ze gewoon "allemaal niet". :')
quote:
Ze voelen goed aan wanneer je onder druk staat.
Dit! :%
TolstoiFanmaandag 23 december 2019 @ 13:45
Het streven is hier ook om hem zo weinig mogelijk op de benen te zetten tijdens het ritueel, maar 15+ kilo kan ik ook niet onbeperkt op de arm houden :D

Wegrennen is hier inderdaad ook de andere kant oprennen dan de bedoeling is (lees: NIET richting zijn slaapkamertje). Dan rent ie naar onze slaapkamer en gaat dan op het bed springen.
Of als ie op het potje heeft geplast, dan nog even in zijn nakie op ons bed rondrollen of de hele bovenverdieping rondhollen, alles als het maar niet zijn slaapkamer is. Of wel in zijn slaapkamer, maar dan zich verstoppen achter het gordijn, of achter de stoel of achter de deur. Ik pak hem dan ook op, wat weer gepaard gaat gekrijs.

Simon weet heel goed het bedritueel, want als we eens een stap over willen slaan vanwege grote vermoeidheid, dan gaat ie huilen en krijsen dat hij nog op het potje moet plassen of dat we nog een boekje moeten lezen.

Wel leuk om te lezen hoe het er bij jullie allemaal aan toe gaat.
PKMmaandag 23 december 2019 @ 13:52
@TolstoiFan hier ook een wegrenner. Als ik zeg dat we naar boven gaan dan zegt hij tevreden "naar de gordijnen". Bij ons gaat het ongeveer zoals bij @Schanu, het is onderdeel van het ritueel. Ik trek een kledingstuk uit, hij verstopt weer en zo gaan we door. Soms kom ik ermee weg om onder de gordijnen door vast wat uit te trekken terwijl hij nog verstopt is.

Als zijn energie echt op is dan mag ik tussen het verstoppen door niets doen, dan pak ik wel door.
Misschien dat Simon sommige dingen zelf kan doen, uitkleden of zijn benen insmeren bijvoorbeeld?

Wij hebben nog steeds een driftkikker. De wereld vergaat als hij de deksel niet op een bakje krijgt of hij eerst afgepoetst moet worden voordat hij uit de eetstoel mag. Ik wil best helpen met dingen die hem frustreren maar voor die tijd ontploft hij al. :X
renamaandag 23 december 2019 @ 14:28
Leuk om over de avondrituelen te lezen, hier gaat het over het algemeen aardig rustig verder, even afkloppen :P

Hier lijkt het verdriet bij afscheid nemen van mij of mijn man wel steeds groter te worden bij C, ik probeer het haar wel uit te leggen maar ze wordt dusdanig overstuur dat snel vertrekken de enige oplossing lijkt op het moment. Wat doen jullie in zulke situaties? Ik zorg er wel voor dat ik als ik haar af moet zetten dat ik er ruim op tijd ben zodat ik niet direct weg moet maar ik vraag me af of dat niet averechts werkt momenteel. Ze snapt het nog niet echt als ik haar uitleg dat mama even weggaat maar echt weer terugkomt om haar op te halen. Ze snapt zo veel al maar zulke dingen dan weer niet jammer genoeg -O- Schoonmoeder zegt wel dat het na een paar minuutjes voorbij is en dan gewoon lekker gaat spelen.
Schanumaandag 23 december 2019 @ 14:53
Sneu is dat he Rena, heeft Jewel ook nog steeds soms last van. Wat hier helpt is goed afscheid nemen, maar juist niet te lang blijven hangen. Door het raam nog even zwaaien met oma of de opvangleidster, daarna even 1 op 1 aandacht tussen haar en oma en opvangleidster.

Tijdens een terugval een paar maanden geleden zijn we een knuffel(pop) mee gaan geven en dat werkt heel goed, iets veiligs van thuis. Die pakt ze er tussendoor ook bij als ze moe is of naar huis verlangt en geeft haar de rust die ze op zo'n moment nodig heeft. Misschien dat dit C ook zou kunnen helpen?
Adrian4maandag 23 december 2019 @ 14:54
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 12:40 schreef Franny_G het volgende:

Wegrennen doet hij hier vooral uit baldadigheid en het heeft ook echt te maken met zelf controle willen hebben over wat er gebeurt. Ysje wil soms niet meewerken als we weggaan, dus met schoenen aandoen en jas aan. Dan is het ook wegrennen etc. Het idee dat wij dat allemaal bepalen, daar keert hij zich tegen. Als ik hem dan bijv een keuze geef (welke schoenen wil je aan) of hem gewoon even de ruimte geef, dan gaat het alsnog goed. De kunst is om te zorgen dat je dit allemaal op tijd doet en op tijd eraan begint. Ze voelen goed aan wanneer je onder druk staat.
Precies dit!
Je raakt er ook aan gewend dat sommige dingen gewoon strijd op leveren of zo...

En ik ben tot een goed inzicht gekomen na gruwelijke strijd om zijn middagdutje net die hij echt af en toe nodig heeft. Hij wil gewoon niet naar bed als Willem thuis is.”Niet EERLIJK!!”. Als Willem op school is is het geen probleem. Daarom lukt het de oma’s wel heel makkelijk, want die passen op Kevin als Willem op school is en is het bij ons altijd strijd. Zo fijn, ik begon aan mezelf te twijfelen.

Foto. Kevin zegt hier: “Pot is niet goed! Komt niets in” :N
5475201-D-610-D-4863-9-EBB-15-DEE28091-BB.jpg
Nolitamaandag 23 december 2019 @ 17:34
Haha herkenbaar Adrian met dat potje. Hier staan er 2 op de badkamer en als het op de ene niet lukt zegt ze ook ‘doet t niet’ en probeert de andere. :D

Rena sneu hoor; hier nam ik idd goed afscheid, uitleggen en dan was het snel over. Die fase was hier na 2 weken ook wel weer voorbij.

Het avondritueel doen we altijd. Oververmoeid of niet, dat lukt en wil ze ook altijd wel. Wegrennen gebeurt niet, ze heeft het even geprobeerd en mijn oplossing was toen gewoon alle deuren dicht op de bovenverdieping. Dan komt ze niet ver. :+
Laatst was ze wel oververmoeid. Middagdutje overgeslagen en verder ging het op zich prima. Alleen op het moment dat het ritueel klaar was en ze in bed moest sloeg ze op tilt. Krijsen door merg en been, ik was beneden en ben naar boven gerend. Daar snikte ze hevig niet moe te zijn en naar beneden te willen. Ik ben toen met haar in de houdgreep in het donker gaan zitten en binnen 10 minuten was ze rustig en in slaap gevallen. Peuters O+
Quoimaandag 23 december 2019 @ 17:38
ik ben blij dat Max niet echt van het wegrennen is. Nu met het herstel van mijn operatie kan ik nog steeds niet tillen enzo, dus alles moet van een afstand. Even in de houdgreep lukt me niet. Met wisselend succes trouwens, dat luisteren zonder houdgreep interventies :D

@Adrian4 :D Dat potje ook. Hier heeft hij het nooit wat gevonden.

We zijn bij de huisarts geweest. Hij heeft 'gewoon' buikgriep, maar ook 2 ontstoken oren. Die zagen we even niet aankomen. Verklaart wel dat hij niet alles eruit spuugt, de rode wangen en het gekronkel in bed (liggen is dan niet fijn). We zijn nu even niet te zuinig met zetpillen en doen een neusspray erbij. Vrijdag even bellen. Vanmorgen was hij supergoed en fit, vanmiddag weer een zielig vogeltje.
PKMwoensdag 25 december 2019 @ 09:23
Fijne kerst allemaal. :*

Ik werd om 23:00 wakker van een krijsende Banaan. Compleet hysterisch, geen contact mee te krijgen.

Voor de zekerheid gaven we een pijnstiller, geen idee of hij echt pijn had.
De vorige keer dat dit gebeurde was het enige dat hem uit het gebrul haalde om hem filmpjes te laten kijken, maar dat mocht natuurlijk niet meer uit.

Banaan zijn eigen suggestie is "tillen en dan rondjes lopen" maar dat houden mijn man en ik niet zo lang meer vol.

Dat wou ik gisteren niet weer, dus keken we uit het raam, wat frisse lucht deed hem ook goed. Maar ook daar wou hij niet mee stoppen. Bij plat leggen bleef hij opstaan. Uiteindelijk kalmeerde hij bij "1234 hoedje van papier" terwijl hij opgevouwen tegen me aan lag. En zo heb ik nog zo'n drie kwartier doorgebracht voordat hij melk wou en slapen.

Ik ben meer tevreden met uit het raam kijken dan filmpjes laten kijken. Beide opties vind ik beter dan eindeloos laten brullen. Maar hoe kalmeren jullie je kindjes als ze hysterisch zijn?

Ik zoek geen gouden tip maar iets om (hopelijk over lange tijd) te kunnen proberen. :)
Lemijnwoensdag 25 december 2019 @ 10:03
Als het nachtangst is helpt niks toch?

Bij gekke buien werkt iedere keer iets anders, omdat er net genoeg tijd tussen zit dat hij veranderd is. Zingen en filmpjes scoren hoog. Soms helpt iets eten.

Quoi, hoe is t met Max inmiddels?
Nanukewoensdag 25 december 2019 @ 10:11
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:03 schreef Lemijn het volgende:
Als het nachtangst is helpt niks toch?
Dit ja. Als Dirk nachtangst heeft is ernaar toe gaan en echt iets doen funest. Dan blijft hij er in. Tegenwoordig ga ik vaak op z'n bed zitten. Als t nachtangst is dan kalmeert hij vanzelf en dan heb ik t idee dat ik er in elk geval op gereageerd heb. En als het dat niet is kruipt hij op schoot en knuffelen we even tot hij vanzelf weer gaat liggen en slapen. Of niet en dan mag ik niet weglopen en wil hij 'oppe groote bed mama, met de papa'. Daar geef ik dan vaak maar aan toe, omdat überhaupt slapen al een ding is momenteel. :')
Burdiewoensdag 25 december 2019 @ 10:38
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:03 schreef Lemijn het volgende:
Als het nachtangst is helpt niks toch?
Klopt, gewoon uitzitten ( ;( ), wakker maken maakt het erger.
PKMwoensdag 25 december 2019 @ 11:17
Het zou kunnen, hij heeft er na de verhuizing ook last van gehad. Maar hoe weet ik dan zeker of dit nachtangst was?

Hij gaat namelijk overeind staan en roept "licht aan, optillen, klaar met slapen". Dat zijn ook zijn antwoorden als hij uit zijn middagdutje komt.

Ik heb hem ook niet bewust wakker gemaakt. Maar hij staat dus zo'n beetje tegen me op te springen en zou zonder ingrijpen binnen een minuut al zijn hoofd stoten. :{ Hoe los je dat dan op?
Burdiewoensdag 25 december 2019 @ 11:37
Oh, als hij zijn ogen open heeft en dingen roept, lijkt me dat geen nachtangst. Dat is (bij ons iig) al slapend hysterisch huilend liggen gillen "nee, nee, niet doen, ga weg" etc.
Quoiwoensdag 25 december 2019 @ 12:16
Lastig, dat soort buien. Blijft soms gissen naar de oorzaak. Weet wel dat ze nu bijna niet meer voorkomen (tov toen hij 2 jaar was).

@Lemijn begin van de dag helemaal goed, tweede helft van de dag een zielig, ziek vogeltje. Geven nu 3 zetpillen per dag en neusspray. Kijken of hij vandaag weer instort. We hebben een gruwelijk grote Lego brandweerkazerne voor 'm gekocht en daarmee is hij helemaal in zijn hum :P

ofwel: mama heeft 'm vanaf 6 uur vanmorgen gebouwd (5 zakken en een boekwerk aan instructies)
Nolitawoensdag 25 december 2019 @ 21:11
Ach quoi, het duurt nu wel al een hele tijd hè bij max? Dat het maar snel klaar is!

Hier geen ervaring met nachtelijke hysterie. Ze komt als ze wakker wordt eigenlijk altijd bij ons verder slapen en dat werkt goed.

Hebben jullie peuters hun gebit al compleet? Wij missen met bijna 28 maanden nog een snijtand boven en 4 kiezen. De eennalaatste snijtand kwam met 24 maanden door dus had de laatste inmiddels wel verwacht.
Gogo83woensdag 25 december 2019 @ 21:15
Teetje wordt over drie maanden drie en die moet boven nog twee kiezen krijgen. Onder zijn de twee achterste kiezen ook pas net door. Dus die vier kiezen waren er bij ons zeker nog niet met 28 maanden, zijn snijtanden had hij toen wel al. Maar het lijkt me dus niet uitzonderlijk (N=2 :) ).
Nazilwoensdag 25 december 2019 @ 21:42
L had voor z'n tweede verjaardag alles, dus geen idee. Tot z'n eerste verjaardag had hij maar 2 tanden dus je kan je voorstellen hoe gezellig het tweede jaar was.

Dag 1 familie zit er op. 2 paar opa's en oma's gehad, L vond alles best zolang de cadeautjes maar snel werden uitgepakt en die vond hij helemaal geweldig. Morgen nog naar mijn opa en de derde set opa&oma.

'Gaan we naar oma E als we hier uit zijn?' Ik proest het uit.'Ja, als we hier uit zijn gaan we naar oma E.' ' Neehee, niet hier uit, naar buiten met de T van T*****!'(Mans naam) ik verstond hem dus verkeerd :')
Adrian4woensdag 25 december 2019 @ 22:33
Bij nachtangst ga ik er bij zitten tot hij weer rustig is. Bij hysterie en echt wakker werkt afleiding hier inderdaad het beste. Hier ga ik dan vragen stellen over iets wat hij overdag heeft meegemaakt. Dan gaat ie daar over nadenken.
Wat ook goed werkt is bozig vragen waarom hij nu weer huilt :@ Maar dat was na een kut dag en al een paar keer wakker worden.

Arme Max :{
Adrian4woensdag 25 december 2019 @ 22:39
Fijne tweede kerstdag nog voor jullie allemaal. Hier nog een foto van mijn kerstengeltjes O-)

ACD1-BB94-A5-D6-4269-8-B62-085-C2-A61092-B.jpg
renadonderdag 26 december 2019 @ 07:52
Oh wat een leuke foto Adrian O+

PKM, wat ontzettend sneu voor Banaan, ging het vannacht beter? :*

Iedereen een fijne kerst gewenst :)

Hier was 1e kerstdag echt knudde, althans het deel bij mijn ouders. C had ook wel pech dat ze 2 keer ongelukkig viel maar daarna zat ze de hele tijd aan mij vastgekleefd, ik heb met niemand echt kunnen praten en ze was rond 18 uur zo afgedraaid en overstuur dat ik maar naar huis gegaan met haar en haar naar bed heb gebracht. Heel gezellig zo’n kerstavond in je eentje -O- Hopelijk gaat het vandaag beter, bij mijn schoonouders is het ook iets minder druk dan bij mijn ouders. Vandaag zijn we met z’n 6’en en gisteren met 18 personen :')

Ze zag er wel ontzettend zoet uit in haar feestjurk;
SPOILER
570-A1-BDE-DBBE-4-EAB-9-F32-006-E2-D731-C82.jpg
O+
jUsTmE13o2donderdag 26 december 2019 @ 08:05
Ha leuk die matching outfits adrian!

Nachtangst hebben we hier ook wel eens (tenminste dat geroep met nee niet doen klinkt bekend en ook het nergens op reageren of juist nog bozer worden). Gelukkig duurt het nooit zo heel lang hier, wij zitten het meestal even uit omdat het erger wordt als je tegen haar gaat praten.

Onze gup is opeens ziek 😳 ze is al een paar dagen aan het klieren en brutaal, maar nu snap ik pas waarom (denk ik, ze was echt anders dan anders). 40 gr koorts en hoesten als een zeehond. Zo opeens omgeslagen, rond het avondeten. Eerder merkten we behalve aan het gedrag weinig en na het avondeten ging het opeens bergafwaarts. Gelukkig wil ze wel goed drinken en zat om 7u al aan een waterijs. ‘Omdat het kerst is he?’ Zegt ze dan zelf 😍

We waren van plan om te gaan brunchen en avondeten bij schoonouders.. dat wordt denk ik een korte brunch en dan weer lekker naar huis. Komen ze maar lekker hier eten, wij zouden toch koken..
littledrummergirldonderdag 26 december 2019 @ 09:08
quote:
11s.gif Op donderdag 26 december 2019 07:52 schreef rena het volgende:
Oh wat een leuke foto Adrian O+

PKM, wat ontzettend sneu voor Banaan, ging het vannacht beter? :*

Iedereen een fijne kerst gewenst :)

Hier was 1e kerstdag echt knudde, althans het deel bij mijn ouders. C had ook wel pech dat ze 2 keer ongelukkig viel maar daarna zat ze de hele tijd aan mij vastgekleefd, ik heb met niemand echt kunnen praten en ze was rond 18 uur zo afgedraaid en overstuur dat ik maar naar huis gegaan met haar en haar naar bed heb gebracht. Heel gezellig zo’n kerstavond in je eentje -O- Hopelijk gaat het vandaag beter, bij mijn schoonouders is het ook iets minder druk dan bij mijn ouders. Vandaag zijn we met z’n 6’en en gisteren met 18 personen :')

Ze zag er wel ontzettend zoet uit in haar feestjurk;
SPOILER
O+
wat een plaatje rena O+
FlyingFishdonderdag 26 december 2019 @ 10:51
Ik wist niet dat jij ook een tweeling had adrian :P Leuke foto van ze!

Wat sneu van C Rena. Soms heb je dat soort dagen idd. Wij moeten tegenwoordig ook na het eten naar huis, dat natafelen mis ik ook wel. En wat hier gisteren ook hielp was om er als eerste te zijn zodat er nog bijna niemand is. Dan komen ze rustig binnen en zijn al gewend als de rest komt. Vandaag passen we dezelfde tactiek toe met mijn familie, maar dat zijn 25 mensen vs de 12 van gisteren dus het is nog even afwachten of dat ook een succes gaat worden. Plus dat het vandaag in een puberhuis is zonder kinderspeelgoed, waar het gisteren in een huis met veel peuterspeelgoed was. En de drieling (4 jaar) van m’n broer komt ook dus we moeten nog even goed nadenken wat we meenemen van speelgoed, dat moet wel enigszins hufterproof zijn.

Sterkte justme! En ook voor Max nog.
Arjadonderdag 26 december 2019 @ 10:57
Wat een schattige foto’s!

Beterschap aan de zieken. Emmy rommelt ook al een tijd wat aan. De ochtenden gaan nog, maar in de loop van de dag steeds 39 graden koorts en inderdaad hoesten als een zeehond en zo ontzettend veel snot. En hierdoor ook Jantje lacht Jantje huilt en stout doen. En tussendoor is het weer een engeltje.

Hopelijk vandaag beter. We gaan naar mijn familie en er zijn veel cadeautjes en natuurlijk onbeperkt eten.
Quoidonderdag 26 december 2019 @ 12:26
@Nolita hier was het gebit ook al best snel compleet. Mag ook wel na ruim 2 jaar heel erg kwijlen }:|

Och @Adrian4 wat een superkoppel dat. Leuk de matchende truitjes.

Succes aan zij die kwakkelen en ziek zijn. Gister was de eerste dag in bijna 14 dagen zonder inzinking des Max. De hele dag gezellig en lief. Vannacht ook doorgeslapen en geen gespuug. Vandaag houden we de pcm spiegel nog maar even op peil, maar het lijkt alsof het leed is geleden w/

Maar goed ook, want nu in de auto naar pake en beppe, incl. overnachting, lekker in een gezinskamer van een hotelletje dat we daar vaker pakken. Morgen koken een vriendin en ik voor een hoogzwangere vriendin, terwijl de mannen even met de kids wat gaan doen. Benieuwd of dat lukt. Als hij zich niet ok voelt, gaan ze lekker naar huis.

Fijne kerstdag!!
Quoidonderdag 26 december 2019 @ 12:27
En @rena ondanks haar gekwakkel ziet C er wel om op te vreten uit zeg O+
TolstoiFandonderdag 26 december 2019 @ 14:09
Och, die kleine C O+ O+ Net een prinsesje, rena!
Adrian, mooi koppel O+

Beterschap voor alle zieken!

Hier is eerste Kerstdag lekker rustig verlopen. 's Middags een lange wandeling en 's avonds lekker eten. Simon heeft heerlijk zitten smullen en naar de kaarsjes op tafel gekeken.

Vanochtend waren we naar de dierentuin. Simon ging met zijn papa van de sneeuwglijbaan met zo'n soort grote zwemband. Wonderbaarlijk, want hij vindt momenteel weer van alles en nog wat eng. Ik dacht dat ie wel weg zou lopen eenmaal bovenaan de superglijbaan, maar hij vond het geweldig O+ . En ook nog geknuffeld met de grote mascotte van de dierentuin, zijn dag kon niet meer stuk O+

Iedereen nog een hele fijne 2e Kerstdag!!!
littledrummergirldonderdag 26 december 2019 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 10:57 schreef Arja het volgende:
Wat een schattige foto’s!

Beterschap aan de zieken. Emmy rommelt ook al een tijd wat aan. De ochtenden gaan nog, maar in de loop van de dag steeds 39 graden koorts en inderdaad hoesten als een zeehond en zo ontzettend veel snot. En hierdoor ook Jantje lacht Jantje huilt en stout doen. En tussendoor is het weer een engeltje.

Hopelijk vandaag beter. We gaan naar mijn familie en er zijn veel cadeautjes en natuurlijk onbeperkt eten.
kaptein had hetzelfde, bleek bronchitis te zijn :X
jUsTmE13o2vrijdag 27 december 2019 @ 08:19
Gaaaaaaap! Zieke meiske lag vannacht in haar eigen bed maar vervolgens werd ik elk uur/anderhalf geroepen, niks aan de hand, na een knuffel en een zoen ging ze weer verder slapen. Toen ze het ging verkorten na 45 min tussen twee roepen haar maar bij ons genomen. Zij sliep vervolgens als een roosje maar ik helemaal niet meer, ze duwt en schopt in haar slaap😬 maar ik moet vandaag werken... 😱😱 hoe hou ik die dag vol.. haha zucht! Heb de assistentes maar wel vast gebeld dat ik later ben, dochter breng ik straks maar naar mijn ouders als ik haar in de auto krijg.. lijkt me prettiger voor haar dan toch de opvang proberen.
TolstoiFanvrijdag 27 december 2019 @ 08:47
Justme, pittige nacht!!! Veel sterkte met vandaag doorkomen!

Hier ook een belabberde nacht, niet door Simon, maar heb zelf uren wakker gelegen vanwege vreselijke keelpijn. Het is de bedoeling dat we straks op bezoek gaan bij vrienden met een baby'tje van bijna 8 weken, misschien beter als ik niet meega.....
FlyingFishvrijdag 27 december 2019 @ 10:17
Belabberde nacht check! Em was even wakker en ik kon daarna een paar uur niet meer slapen, niet hun schuld dus.

Wij hebben straks een bezoekje aan de huisarts gepland met Em. Ze waren gisteren aan het rondrennen tijdens het eten (aangespoord door hun grotere neven en nicht), en ik heb Em nog gewaarschuwd dat ze niet moest rennen, zeker niet met een mes in haar hand. Maar twee tellen later lag ze te huilen op de grond met een zacht bloedend oog (was zo’n bot plastic ikea mes zonder punt). Ik heb het idee dat de schade mee valt, maar ga het toch maar even laten checken.

Ik vind dat overigens wel het lastigste aan familiedagen, de drie drukke kleuters van m’n broer met andere regels, waardoor mijn kinderen ook gelijk veel drukker en vervelender worden. Als de andere drie rond mogen rennen tijdens het eten blijven die van mij ook nooit meer zitten natuurlijk. Peuter van de schoonfamilie mag filmpjes kijken tijdens het eten, maar dat heeft geen invloed op (het gedrag van) onze kinderen.
Arjavrijdag 27 december 2019 @ 10:40
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 14:33 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

kaptein had hetzelfde, bleek bronchitis te zijn :X
Die indruk heb ik niet, maar zo ja dan os daar volgens mij ook weinig aan te doen?

Een zacht bloedend oog klinkt niet fijn, zou ik ook naar laten kijken.

Hier ook een kutnacht. Las ik gister hier over nachtangst en dacht nog dat hebben we lang niet gehad... en ja hoor bingo. Ze zweette zich rot dus wilde haar pyjama uit doen maar dat was funest. Gillen krijsen me wegduwen. Ben toen maar weg gegaan en gezegd dat ik in de buurt ben maar het krijsen stopte niet. Man er nog heen geweest en heeft geprobeerd haar te laten plassen maar toen werd het nog erger. Zo lastig om dan niks te doen, want je wilt haar helpen maar alles maakt het erger.
TolstoiFanvrijdag 27 december 2019 @ 12:10
c_/ voor alle belabberde nachten.

Arja, dat klinkt akelig die nachtangsten.

FF, hoe was het bij de huisarts? Een zacht bloedend oog klinkt niet fijn.
Quoivrijdag 27 december 2019 @ 12:39
Dat klinkt idd als de horror FF. Brrr!

Zingen jullie kinderen ook nog sinterklaasliedjes?

En als ik eentje neurie, word ik gecorrigeerd met: nee mama, Sinterklaas komt volgend jaar pas weer! :D :')
renavrijdag 27 december 2019 @ 13:40
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 10:51 schreef FlyingFish het volgende:
Wat sneu van C Rena. Soms heb je dat soort dagen idd. Wij moeten tegenwoordig ook na het eten naar huis, dat natafelen mis ik ook wel. En wat hier gisteren ook hielp was om er als eerste te zijn zodat er nog bijna niemand is. Dan komen ze rustig binnen en zijn al gewend als de rest komt. Vandaag passen we dezelfde tactiek toe met mijn familie, maar dat zijn 25 mensen vs de 12 van gisteren dus het is nog even afwachten of dat ook een succes gaat worden. Plus dat het vandaag in een puberhuis is zonder kinderspeelgoed, waar het gisteren in een huis met veel peuterspeelgoed was. En de drieling (4 jaar) van m’n broer komt ook dus we moeten nog even goed nadenken wat we meenemen van speelgoed, dat moet wel enigszins hufterproof zijn.
Het stomme is dat ik al allerlei voorzorgsmaatregelen had genomen om dit te voorkomen, maar je weet soms toch niet wat ze dwars zit als ze nog niet zo goed kunnen praten -O- Gisteren bij mijn schoonouders ging het super gelukkig, heb toch nog een beetje het kerstgevoel gehad :) En je broer heeft een drieling joh :o , kan me best voorstellen dat dat soms ook best pittig is.

Quoi, fijn dat Max wat lijkt op te knappen, hopelijk een stijgende lijn nu!

Tolstoi, dat klinkt als een fijne kerst! Welke dierentuin heeft zo’n sneeuwglijbaan? Klinkt leuk!

Sterkte voor de mensen met slechte nachten en beterschap voor de zieken :*
PKMvrijdag 27 december 2019 @ 14:13
@Quoi ik hoor inderdaad nog Sinterklaasliedjes die gezongen worden vooral "stippe stappe stippe stap".

He bah @Arja dat klinkt naar. Sneu dat je niets kunt doen.
Wij hebben gelukkig weer rustige nachten en goede middagdutjes. Hij is gelijk ook weer wat vrolijker.

Die verschillende regels lijkt me ook wel lastig @FlyingFish .
Banaan mocht met het kerstdiner ook eerder van tafel en twee minuten later volgde mijn neefje. Thuis mag dat ook niet. Gelukkig was mijn man snel uitgegeten en kon hij zich ermee bezighouden.

Sterkte vandaag @jUsTmE13o2 . :*

Onze kerst was fijn, lekker gegourmet bij mijn ouders. Banaan had er niet zo'n zin in maar vond het spelen wel tof. En ik had dankzij mijn man even rust. O+
FlyingFishvrijdag 27 december 2019 @ 14:35
Em’s oog was waarschijnlijk wel een klein beetje open vanwege het bloed denkt de huisarts, maar zou nu eigenlijk al dicht moeten zijn. Voor de zekerheid wel oogcreme mee gekregen. Schade valt dus mee.

Hier ook nog volop sintliedjes. Net als verjaardagsliedjes. Mooiste variant is “ei ei ei en we zijn zo blij want er zijn geen stoute kinderen bij”
littledrummergirlvrijdag 27 december 2019 @ 15:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 10:40 schreef Arja het volgende:

[..]

Die indruk heb ik niet, maar zo ja dan os daar volgens mij ook weinig aan te doen?

Antibioticum, een puffer en paracetamol tegen de koorts was het hier.

Vriend overigens ook, bij hem is t al vier weken geleden en hij piept en reutelt nog steeds bij het ademhalen (is ondertussen ook alweer terug geweest bij de ha).
Arjavrijdag 27 december 2019 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 15:01 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Antibioticum, een puffer en paracetamol tegen de koorts was het hier.

Vriend overigens ook, bij hem is t al vier weken geleden en hij piept en reutelt nog steeds bij het ademhalen (is ondertussen ook alweer terug geweest bij de ha).
Oh balen zeg, maar Emmy is gelukkig niet benauwd
LeSagevrijdag 27 december 2019 @ 17:47
Hoi :W

Fijne (en minder fijne) kerstdagen bijgelezen hier!

Wij waren een paar dagen naar Frankrijk en daarna nog een avond bij mijn familie. Super gezellig geweest, jongens hebben het eigenlijk ook heel goed gedaan.
Alleen blijven ze maar ziek en kwakkelen. S. hoest op het moment tot spugen toe. En Mijm produceert gigantische hoeveelheden snot.

Die nachtangsten een tijd veel gehad met S. Zo lastig, hij was dan ook niet meer stil te krijgen. In houdgreep op bed zitten was mijn enige oplossing ;(
Mijm had het toevallig vorige week. Hij sloeg echt zijn handjes kapot op de muur, dus ook die maar in de houdgreep.
Lijkt gelukkig wel een leeftijdsding te zijn.
Nanukezaterdag 28 december 2019 @ 11:03
Ik kom weer eens binnenvallen met een adviesvraag. Mijn peuter (2 jaar en 3 maand) kan zichzelf thuis niet alleen vermaken. Hij speelt bij anderen prima (even) op zichzelf, maar thuis (en ook als we met ons tweeën ergens heen gaan, speeltuin, bos, etc) is het niks dan hangen of op welke manier dan ook aandacht vragen. Alles moet samen, mama moet mee(doen). Gezien het feit dat hij steeds vaker s middags weigert te slapen en daar tegen het einde van de dag helemaal niet leuker op wordt, ben ik wel benieuwd hoe anderen dit aanpakken.

We hebben sowieso geen heel leuke fase, en bovenstaand verhaal vreet zoveel energie dat ik er zelf ook niet echt leuker op wordt. ;(
Omentielvozaterdag 28 december 2019 @ 11:32
Ik hoor hier al heel lang niet meer. Maar zat te lurken.

Nanuke, mij heeft dit artikel enorm geholpen. Ook tegen mijn schuldgevoel dat ik niet genoeg zou doen met mijn kind.
Sinds dit artikel zie ik het niet als mijn taak om mijn kind de hele dag te vermaken. Wel zorg ik voor bewuste tijd samen (ik ben dan helemaal beschikbaar voor haar)

https://www.janetlansbury(...)oddler-in-3-steps-2/
Nanukezaterdag 28 december 2019 @ 11:46
Ik zie het ook zeker niet als taak. Hij gaat gewoon niet zelf wat doen. Als ik afstand creëer door (bijv) te zeggen dat ik ga koken, komt hij om me heen hangen. Als ik de deur dicht doe gaat hij daarop slaan. En ik kan daar een uur zitten, en dan nog blijft hij slaan. Er komt geen moment dat hij bedenkt dat hij zelf iets leukers kan gaan doen. Als ik naar boven ga, gaat hij achter me aan. Als ik op de bank zit en niks zeg en hem negeer gaat hij aan me hangen. Ik kan hem honderd keer naar z'n eigen speelhoek verkassen, hij doet er gewoon niks mee, hij verzint alleen maar dingen waarmee ik moet helpen. Ik ben zeker van de actieve aandacht, die krijgt hij ook echt genoeg. Ik ben niet de moeder die blokjes voor hem stapelt als hij zegt dat hij het niet kan of als dingen niet lukt dat ik het dan maar doe. Dat is allemaal niet het probleem. Ik weet gewoon niet wat ik nog meer kan proberen.
Jagärtrutzaterdag 28 december 2019 @ 11:52
Hier hielp het vaak om even op gang te helpen met spelen, Nanuke. Dus beginnen met duplo spelen, en dan na een tijdje weglopen. Of beginnen een puzzel te maken, etc. etc.
Nanukezaterdag 28 december 2019 @ 12:19
Dan stopt hij ermee zodra ik dat doe. Soms zelfs met een demonstratief 'niet meer leuk!'.

Ik had inmiddels soort van geaccepteerd dat het is wat het is. We spelen wat samen, ik ga huishouden doen en dan hobbelt hij maar een beetje mee of hangt om me heen. (Hij kan inmiddels goed de was in de wasmachine doen, weet waar het bestek ligt met uitpakken van de vaatwasser en stofzuigen is ook leuk om zelf te doen, blijkbaar.)
En als hij dan slaapt heb ik 2 uur even niks. Maar als hij niet slaapt is hij niet meer leuk van vermoeidheid, ben ik niet meer leuk omdat ik de rust mis en eindigt de dag elke keer in drama. Van beide kanten, ik heb daar ook zeker een rol in.

Ik wil dit dus heel graag doorbreken, ik zie gewoon niet in hoe.
Gogo83zaterdag 28 december 2019 @ 13:06
Lastig Nanuke! Ik heb helaas geen tips voor je.

Wel heb ik zelf even een vraagje: hoe krijgen jullie zieke kinderen aan het drinken? Teetje heeft flink koorts en wil niks drinken. Vanochtend heeft hij nog wel een klein bekertje melk gedronken, maar sindsdien niets. Ook een ijsje of fruit wil hij niet.
Nanukezaterdag 28 december 2019 @ 13:22
Ook lastig, Gogo! Helpt het om samen lekker in bad gaan? Dirk neemt altijd slokjes water uit een bekertje waarmee hij speelt. Of eventueel laten sabbelen/kauwen op een nat washandje? Aanbieden op een alternatieve manier als bijvoorbeeld een rietje wil hier ook nog wel eens helpen.
Aurezaterdag 28 december 2019 @ 13:24
Hier wil een rietje ook wel eens helpen en dan geven we hem bijvoorbeeld appelsap. En knijpfruit wil ook soms wel.
jUsTmE13o2zaterdag 28 december 2019 @ 13:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 12:19 schreef Nanuke het volgende:
Dan stopt hij ermee zodra ik dat doe. Soms zelfs met een demonstratief 'niet meer leuk!'.

Ik had inmiddels soort van geaccepteerd dat het is wat het is. We spelen wat samen, ik ga huishouden doen en dan hobbelt hij maar een beetje mee of hangt om me heen. (Hij kan inmiddels goed de was in de wasmachine doen, weet waar het bestek ligt met uitpakken van de vaatwasser en stofzuigen is ook leuk om zelf te doen, blijkbaar.)
En als hij dan slaapt heb ik 2 uur even niks. Maar als hij niet slaapt is hij niet meer leuk van vermoeidheid, ben ik niet meer leuk omdat ik de rust mis en eindigt de dag elke keer in drama. Van beide kanten, ik heb daar ook zeker een rol in.

Ik wil dit dus heel graag doorbreken, ik zie gewoon niet in hoe.
Ik herken je verhaal, heb helaas geen tips. Ik heb het maar opgegeven. Dochter is inmiddels 3 jaar en 2 maanden en alleen spelen lukt nog steeds niet. Soms een paar minuten, maar dan moet ik ook echt héél stil blijven zitten want zodra ze mij in het vizier krijgt moet ik weer meedoen. Het zal vast niet zo blijven tot ze 10 is denk ik dan maar.. en ja, ik vind mijn mamadagen daarom wel pittiger dan werkdagen 😬
TolstoiFanzaterdag 28 december 2019 @ 14:00
Nanuke, geen tips, wel enige herkenning. Simon speelt wel af en toe zelf, maar als manlief of ik op de bank gaan zitten, dan worden we wel meteen betrokken bij het spel en moeten we mee doen. We wonen splitlevel, dus soms ga ik dan maar gewoon boven aan de keukentafel zitten en Simon beneden in de woonkamer. Dan gaat ie wel spelen en kan ik toch een oogje in het zeil houden.

Even een klaagzang, sla gerust over :)
SPOILER
Pfffff, loop ook even flink tegen mezelf aan, vind mezelf geen leuke moeder momenteel :'( :'( . Alles lijkt teveel, vind het moeilijk om iets leuks met Simon te doen. De dingen die we doen hebben we al 100.000 keer gedaan. Simon vindt het nog steeds leuk, maar ik ben er na 99.999 keer wel klaar mee :@ .
Bijkomend "probleem" is ook dat hij heel slecht luistert naar me. Naar manlief luistert ie beter. Ik denk dus dat het door mij komt dat ie zo slecht luistert ;( .
Hij is ook wel superlief en leuk vaak, maar ik vraag me toch wel eens af wat ik nou eigenlijk toevoeg aan zijn leven, naast het moederzijn, wat me momenteel dus slecht afgaat. Ben te ongeduldig en opgeFokt, heel erg moe en ben soms opgelucht als ie 's avonds in bed ligt.
:'( :'( :'( :'( :'(
Ik zou zo graag een moeder willen zijn met veel geduld, leuke dingen doen met Simon of thuis een beetje knutselen, puzzelen, kleuren, spelen en ook nog genoeg tijd om het huis een beetje bij te houden. Dat lukt me nu dus totaal niet :'( :'( :'(
Quoizaterdag 28 december 2019 @ 14:52
@Tolstoi, ik vraag me op dat soort momenten altijd af hoeveel er nu echt echt moet, of moet van mezelf ;)

Succes, het zit duidelijk hoog. Man even inschakelen?

@Nanuke, geen tips, behalve dat het wel minder wordt. Hier een ultieme zich-zelfvermaker, maar heeft ook een periode gehad dat ik mee moest als we ergens waren.
Quoizaterdag 28 december 2019 @ 14:54
Hier is Max trouwens koos luierloos. Hij wilde niet meer. Wel met 100 natte onderbroeken, maar ook veel succesjes op de wc.

Buiten doe ik m dan wel weer een luier om hoor, gedoe anders. Hoe deden de al zindelijken van jullie dat?
Gogo83zaterdag 28 december 2019 @ 15:06
Goed bezig Max!!

Hij is inmiddels (met dank aan een paracetamol) een klein beetje levendiger, heeft ook wel weer een paar slokjes genomen. Knijpfruit is ook een goeie, dat heb ik volgens mij nog liggen! Bedankt voor de tips iig! :*
Lemijnzaterdag 28 december 2019 @ 15:25
Gogo: ik probeer me altijd 24 uur niet druk te maken om weinig drinken, en binnen die tijd gaat het altijd weer een beetje. Ze kunnen wel wat hebben gelukkig. Paracetamol was ook mijn tip. En ijs. En sinaasappelsap.

Nanuke: ik heb alleen herkenning voor je. Hier kan hij sinds een aantal maanden ook echt niet meer zonder me spelen. Om gek van te worden, maar ik snap het ook wel: hij kan steeds meer, dat allemaal leuker is met mij erbij. Ik probeer het maar te zien als dat ik blijkbaar fijn gezelschap ben. En huil zachtjes als hij geen dutjes doet op onze dagen samen. En in echte nood: Robocar Poli oO< .
Lemijnzaterdag 28 december 2019 @ 15:26
Wat goed van Max! Definitief beter nu ook?
Quoizaterdag 28 december 2019 @ 15:52
Gisteravond nog even de hele auto ondergekotst, maar dat leek gewoon door het (vele! & compensatoire?) eten. Verder weer bijna het mannetje!
Arjazaterdag 28 december 2019 @ 16:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 14:54 schreef Quoi het volgende:
Hier is Max trouwens koos luierloos. Hij wilde niet meer. Wel met 100 natte onderbroeken, maar ook veel succesjes op de wc.

Buiten doe ik m dan wel weer een luier om hoor, gedoe anders. Hoe deden de al zindelijken van jullie dat?
Wat goed van Max! Hier toen Emmy het aan gaf zonder luier te willen meteen en altijd gedaan dus ook buiten.

Over Zelf vermaken: Emmy kan dat goed als ze een keer niet ziek is of recent ziek geweest, maar ze kwakkelt maar door en dan claimt ze.

Wat goed werkt is haar op gang helpen en na een poosje weglopen en dan circa elke 5 min even langslopen, een compliment geven dat ze zo lekker aan het spelen is, haar tekening bewonderen, of even een duim omhoog of een knipoog geven. Je zou ook een kookwekker kunnen zetten en het zelfspelen steeds wat langer maken (beginnen met kleine haalbare stapjes en uitgebreid jubelen).

Weinig drinken: in bad met een paar bekertjes of een natte washand. Soms geef ik ook een bakje met ijsklontje. Oh ja in yoghurt zit ook veel vocht en ze is er dol op met wat honing

[ Bericht 3% gewijzigd door Arja op 28-12-2019 16:24:41 ]
Lemijnzaterdag 28 december 2019 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 14:00 schreef TolstoiFan het volgende:
Even een klaagzang, sla gerust over :)
Lieve Tolstoi ik wilde nog zeggen dat dit volgens mij allemaal over jou gaat, en niet over jullie band. Ik herken zulke gedachtes een beetje van tijden dat ik te moe of te gestresst ben, dan is alles 10x zo zwaar en botst het en erger ik me en voel ik me nutteloos. Als de rust is wedergekeerd kan ik weer gewoon genieten van alles.

Volgens mij luisteren veel peuters slechter naar hun moeder dan hun vader, hier geldt het in ieder geval ook. Ik denk vaak aan de analogie met dat elastiekje, dat ze kijken hoe ver ze het kunnen uitrekken voor het barst en bij je moeder kan je eindeloos rekken want die laat je nooit los. Dat betekent niet dat je alles moet laten gebeuren, maar wel dat ze zich zo veilig voelen dat ze je de ultieme persoon vinden om grenzen op te testen. Het is een beetje een gekke theorie want mijn kind voelt zich zeker ook helemaal veilig en op z'n gemak bij zijn vader, maar toch denk ik dat er iets van waarheid in zit.

Maar mijn voornaamste advies, mocht je advies willen: doe iets met je eigen gevoel. Neem eigen tijd, neem vrij, ga leuke dingen doen met je man of iemand anders, regel een schoonmaakster, zorg kortom dat je je niet meer zo overvraagd voelt en dat je weer mild kan zijn. Dan wordt het hopelijk weer lichter.

ps voor steeds hetzelfde doen: ik word daar ook wel gek van, dus soms haal ik iets dat Jacob heel leuk vindt en ik niet uit het zicht. Of gooi ik een nieuwe auto in de mix voor nieuwe ideeën. En veel naar buiten en met mensen afspreken helpt ook goed voor ander spel. Als ik goed kijk zie ik trouwens dat hij met dezelfde dingen wel langzaam andere dingen gaat doen.
Lemijnzaterdag 28 december 2019 @ 21:27
Overigens is Jacob echt getrouwd met zijn auto's. Auto is het eerste en laatste woord van de dag. Soms parkeer ik mijn auto voor de deur en dan zegt hij 'nee huis toe' en dan even later '... auto's!' en dan holt hij glimmend naar boven. Hij heeft het grootste deel van de dag in allebei de handen een auto die alleen even worden neergelegd als het nodig is. Meestal de hele dag dezelfde. Elke avond drama dat er geen auto mee naar bed mag, Elke maaltijd gedoe dat er maar 1 mee aan tafel mag. Iedere keer dat we op pad gaan: 'auto mee? *) '.
Van mij heeft ie het niet.... :s) .
littledrummergirlzaterdag 28 december 2019 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 21:27 schreef Lemijn het volgende:
Overigens is Jacob echt getrouwd met zijn auto's. Auto is het eerste en laatste woord van de dag. Soms parkeer ik mijn auto voor de deur en dan zegt hij 'nee huis toe' en dan even later '... auto's!' en dan holt hij glimmend naar boven. Hij heeft het grootste deel van de dag in allebei de handen een auto die alleen even worden neergelegd als het nodig is. Meestal de hele dag dezelfde. Elke avond drama dat er geen auto mee naar bed mag, Elke maaltijd gedoe dat er maar 1 mee aan tafel mag. Iedere keer dat we op pad gaan: 'auto mee? *) '.
Van mij heeft ie het niet.... :s) .
Hier net zo :Y als ik vraag "wat zullen we vandaag eens gaan doen?" Is het standaard antwoord "lekker spelen mette auto's". Hij heeft vrijwel altijd in elke hand een auto en wil ze het liefste overal mee naartoe nemen :Y ik heb zelf ook in elke handtas wel een autotje zitten voor als hij zich ergens even moet vermaken :'). Ook staan ze door het hele huis, in de badkamer, op mijn nachtkastje :') overal
PKMzaterdag 28 december 2019 @ 22:03
@Nanuke zelf spelen gaat bij ons de laatste tijd ineens veel beter. Misschien heeft het gewoon nog meer tijd nodig.
Voor dat zelf spelen moet hij wel echt lekker in zijn vel zitten anders plakt hij weer aan me vast. En ik moet in de tussentijd niet wat anders willen doen want dan wil hij helpen.
Hij speelt trouwens het beste zelf met zijn Playmobil of in zijn keuken. Al het andere wil hij vooral samen.

Wat me trouwens ook echt kan ergeren is dat zijn treintje op batterijen niet rijden mag. Ik heb me er weken op verheugd hoe hij daar fijn mee zou kunnen spelen maar het is altijd "nee nee, klaar, uit, klaar" en dan legt hij hem terug in de bak of in ieder geval naast de rails. Eigenlijk is het enige dat rijden mag een plastic ding met wielen die niet eens draaien en waar er een aantal van zijn afgebroken. }:|

Wij gingen vanavond naar het China lights festival in Ouwehands. Banaan lekker in de draagzak bij mijn man op de rug. Hij vond het denk ik maar matig interessant. De draaiende molen vond hij wel heel mooi maar eigenlijk zou hij liefst daar blijven in plaats van door moeten.
Mijn man aansporen om te rennen als een paard vond hij dan weer wel mooi. >:)

Banaan zegt bij alles wat ik vertel weer een bevestigende "hmhm" die vooral klinkt als "ja dat wist ik al". Hij heeft dit al eerder een tijd gedaan en stopte weer, ik geniet er maar van zolang het duurt. Wijsneus. O+

Wij hadden trouwens vaak gedoe om suikers. Waterijs, pudding, pepernoot, koek, poedersuiker en stroop zijn favoriet om op random momenten om te vragen. Hij begint er vaak mee als grapje maar bedenkt dan dat hij het echt wil en wordt dan boos dat het niet mag. Nou heb ik Ridder Ernie een paar keer gelezen en gebruik ik dat verhaal. Ik noem hem een snoepdraak en pak mijn "kietelzwaard" en zo versla ik de draak. Hij giert het uit en het scheelt me boze buien.

SPOILER
Tolstoi ik herken wel een beetje wat je zegt. Wat leuks buitenshuis doen met Banaan betekent vaak een enorme worsteling omdat hij niet luistert. Ik kies dan vaak om die dingen niet te doen of alleen met mijn man erbij. Het is echt maar goed dat hij twee ouders heeft want die heeft onze schreeuwende en stampende worstelaar ook echt nodig. ;)

Tekenen, vinger verven, knippen en plakken, is allemaal leuk voor zo'n tien minuten. Ik ben langer bezig met voorbereiden en schoonmaken dan dat hij bezig is. Puzzelen gaat ons beter af.

Probeer om niet zo hard voor jezelf te zijn. Er is volgens mij niets mis met jou als moeder en ook niet met Simons karakter. Het is gewoon een pittige tijd met een peuter die alle grenzen nog moet verkennen. Het wordt ook heus weer makkelijker. :*
Vivzaterdag 28 december 2019 @ 23:50
@TolstoiFan ZZ luistert ook beter naar haar vader dan naar mij. Wel onhandig, maar ik betrek dat niet op mezelf (er is wel een duidelijke aanleiding voor dat patroon hier, zo ongeveer wat Lemijn al zei). Soms maak ik er maar gewoon handig gebruik van: "Zorg jij er even voor dat ze haar tanden gaat poetsen?" :7

En qua samen knutselen en zo, lukt het dan niet omdat je er de tijd niet voor hebt, naast het huishouden? Als dat het is: kun je ook proberen de boel de boel te laten? Dus eerst knutselen of whatever en áls er dan nog tijd over is, iets in het huishouden doen en zo niet, dan niet (en vooral: daar dan ook oprecht geen fuck om geven :D ).

@Nanuke Hier is het wel/niet zelf kunnen spelen nogal situatie-afhankelijk. Op het moment dat ik denk "Nu zou het wel fijn zijn als ze zelf gaat spelen" (omdat ik naar de wc moet, of moe ben en op de bank wil liggen, of even een tijdschrift wil doorbladeren, etc.), dan kan ze het dus acuut NIET zelf. :') En als ik bezig ben met de tafel afruimen of zo (en dus duidelijk niet beschikbaar ben om samen te spelen), dan kan ze zich ineens prima zelf vermaken. Geen tips verder. :*
Franny_Gzondag 29 december 2019 @ 07:24
@TolstoiFan

Ik denk dat het een veel te grote druk op jezelf legt als je als moeder steeds maar leuk moet zijn en op die manier iets moet toevoegen aan het leven van je kind. Het belangrijkste is dat je een kind liefde geeft en de zorg die het nodig heeft. Ik vind dagen achter elkaar met mijn kinderen ook niet perse leuk. Een hoop ledigheid om te vullen, werkt voor veel mensen helemaal niet zo goed en voor kinderen ook niet. Wat hier helpt is om de deur uit te gaan, met de kinderen, maar ook zonder de kinderen. Zodat er een beetje een evenwicht kan zijn en je ook af en toe kunt 'ontsnappen'. Ik heb dat zelf echt nodig: een beetje lucht in het geheel.

Gisteren waren we in de dierentuin. Kleuter had een slechte nacht gehad en was niet in haar beste humeur. Die wordt dan heel recalcitrant, gaat nukken en echt vervelend doen. Ze is vooral verbaal nogal sterk en scherp. Maar die stond op een gegeven moment tegen me te schreeuwen: "Jij bent niet de baas over mij, ik doe wat ik zelf wil, ik ga niet mee, ik vind alles stom. Ik doe niks meer met jou, jij begon met gemeen doen!" Etc Etc Ze luistert dan naar helemaal niemand meer, gaat me ook nog eens slaan. Wel stonden er allemaal mensen bij te kijken, met geschokte blikken over wat mijn kleuter allemaal tegen me riep.

Ik heb inmiddels - omdat ik het met haar wel gewend ben dat ze scenes kan schoppen en alles uit de kast trekt als ze er doorheen zit - geleerd om rustig te blijven en niet te twijfelen aan mezelf, maar het ouderschap is dan niet bepaald leuk, wel een grote uitdaging.

En ik ben eigenlijk ie-de-re avond opgelucht als beide kinderen op een beetje vroeg tijdstip en zonder al teveel moeilijk gedoe slapen. *) . Zo, die taak is volbracht, denk ik dan. :+ .

Dus ik denk dat we het ons niet te persoonlijk moeten aantrekken. Het is gewoon niet altijd leuk, en kinderen kunnen heel vermoeiend zijn, opvoeden is zwaar. Het is zaak goed voor onszelf te zorgen, en als het teveel wordt tijd te nemen voor jezelf. Of het uit handen (durven) geven, voor even. Of de kinderen maar even in hun eigen sop gaar laten koken. Omen heeft echt een belangrijk punt: wij niet niet verantwoordelijk voor al het vermaak van onze kinderen of het spelen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Franny_G op 29-12-2019 07:44:14 ]
Franny_Gzondag 29 december 2019 @ 07:38
Wij waren aan het begin van de kerstvakantie voor het eerst met z'n vieren naar de Mac. Ysje vond het prachtig. :D . O+ .

SPOILER
jALDIaY.jpg

6bB4t6U.jpg
Lemijnzondag 29 december 2019 @ 07:43
Ja, helemaal eens met @Franny_G. Mijn kind hoeft mij niet het leukste te vinden, hij is niet mijn partner. Die levenslange liefde en zorg voelen ze echt wel.

Het is ook wel een omschakeling van de babytijd waarin je er zoveel mogelijk fysiek bent, bij voorkeur aan elkaar vast, naar zo’n zelfstandiger wordende peuter die je affectie actief kan afwijzen en gaat merken dat hij een eigen persoon is maar jij ook.
Franny_Gzondag 29 december 2019 @ 07:49
Ysje levert nu de hele tijd strijd om luier verschonen. Ik zei gisteren: "Papa en mama willen echt dat jij een schone luier krijgt." Roept hij: "Nee, geen papa en mama!" :D .

Die hele zindelijkheid wordt ook nog wel wat. Ben heel benieuwd. We zijn nu zonder druk verder een beetje bezig met bewustwording. Gisteren kwam hij op eigen initiatief vertellen dat hij gepoept had en ging hij ook aan z'n luier voelen met een vies gezicht. Dat lijkt me vooruitgang. :P .
Malteserzondag 29 december 2019 @ 08:01
Franny, wat kun jij de dingen toch altijd goed en eerlijk en helder verwoorden. Echt heel fijn. Zonder oordeel, zonder terechtwijzing, maar ook zonder de dingen mooier te maken dan ze zijn.

En dat terwijl wij echt niet over alles hetzelfde denken (ik ben bijvoorbeeld het liefst alle dagen van de week bij mijn kinderen).

Heel mooi dat je dat kan en ook altijd de tijd ervoor neemt om zo uitgebreid te reageren.

*sluipt weer weg, tot over vier maanden
gewoonmezelf87zondag 29 december 2019 @ 08:17
quote:
2s.gif Op zondag 29 december 2019 07:24 schreef Franny_G het volgende:
@:TolstoiFan

Ik denk dat het een veel te grote druk op jezelf legt als je als moeder steeds maar leuk moet zijn en op die manier iets moet toevoegen aan het leven van je kind. Het belangrijkste is dat je een kind liefde geeft en de zorg die het nodig heeft. Ik vind dagen achter elkaar met mijn kinderen ook niet perse leuk. Een hoop ledigheid om te vullen, werkt voor veel mensen helemaal niet zo goed en voor kinderen ook niet. Wat hier helpt is om de deur uit te gaan, met de kinderen, maar ook zonder de kinderen. Zodat er een beetje een evenwicht kan zijn en je ook af en toe kunt 'ontsnappen'. Ik heb dat zelf echt nodig: een beetje lucht in het geheel.

Gisteren waren we in de dierentuin. Kleuter had een slechte nacht gehad en was niet in haar beste humeur. Die wordt dan heel recalcitrant, gaat nukken en echt vervelend doen. Ze is vooral verbaal nogal sterk en scherp. Maar die stond op een gegeven moment tegen me te schreeuwen: "Jij bent niet de baas over mij, ik doe wat ik zelf wil, ik ga niet mee, ik vind alles stom. Ik doe niks meer met jou, jij begon met gemeen doen!" Etc Etc Ze luistert dan naar helemaal niemand meer, gaat me ook nog eens slaan. Wel stonden er allemaal mensen bij te kijken, met geschokte blikken over wat mijn kleuter allemaal tegen me riep.

Ik heb inmiddels - omdat ik het met haar wel gewend ben dat ze scenes kan schoppen en alles uit de kast trekt als ze er doorheen zit - geleerd om rustig te blijven en niet te twijfelen aan mezelf, maar het ouderschap is dan niet bepaald leuk, wel een grote uitdaging.

En ik ben eigenlijk ie-de-re avond opgelucht als beide kinderen op een beetje vroeg tijdstip en zonder al teveel moeilijk gedoe slapen. *) . Zo, die taak is volbracht, denk ik dan. :+ .

Dus ik denk dat we het ons niet te persoonlijk moeten aantrekken. Het is gewoon niet altijd leuk, en kinderen kunnen heel vermoeiend zijn, opvoeden is zwaar. Het is zaak goed voor onszelf te zorgen, en als het teveel wordt tijd te nemen voor jezelf. Of het uit handen (durven) geven, voor even. Of de kinderen maar even in hun eigen sop gaar laten koken. Omen heeft echt een belangrijk punt: wij niet niet verantwoordelijk voor al het vermaak van onze kinderen of het spelen.
_O_ heeft bijna 5 jaar geduurd voor ik er zo naar kon kijken.
Franny_Gzondag 29 december 2019 @ 08:47
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 08:01 schreef Malteser het volgende:
Franny, wat kun jij de dingen toch altijd goed en eerlijk en helder verwoorden. Echt heel fijn. Zonder oordeel, zonder terechtwijzing, maar ook zonder de dingen mooier te maken dan ze zijn.

En dat terwijl wij echt niet over alles hetzelfde denken (ik ben bijvoorbeeld het liefst alle dagen van de week bij mijn kinderen).

Heel mooi dat je dat kan en ook altijd de tijd ervoor neemt om zo uitgebreid te reageren.

*sluipt weer weg, tot over vier maanden
Oh, dat is lief, dank je wel. :) .
LaBelleFleur27zondag 29 december 2019 @ 09:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 21:47 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Hier net zo :Y als ik vraag "wat zullen we vandaag eens gaan doen?" Is het standaard antwoord "lekker spelen mette auto's". Hij heeft vrijwel altijd in elke hand een auto en wil ze het liefste overal mee naartoe nemen :Y ik heb zelf ook in elke handtas wel een autotje zitten voor als hij zich ergens even moet vermaken :'). Ook staan ze door het hele huis, in de badkamer, op mijn nachtkastje :') overal
Ik hoor hier pas over 1,5 week maar kan Casper alvast in het clubje met auto-liefhebbers, precies dit namelijk :') En zijn ‘kekke’ (trekker :P)
Pinnenmutskezondag 29 december 2019 @ 12:25
Doukje O+ is nu een echte peuter.

Trotse tante.
Adrian4zondag 29 december 2019 @ 13:41
Mag ik nog even iets er in gooien @TolstoiFan?
Ik vind moederschap veel leuker en makkelijker in de zomer met mooi weer. Dat je gewoon ff een blokje om kan als voor beide kanten (zowel ouder als kind kant) de muren op je af komen. Of lekker in de speeltuin kunt gaan zitten of lunch meenemen en opeten in het park of zo O+

Met regen en de hele dag verplicht binnen kan ik het heel zwaar vinden. Zeker nu in deze tijd, wanneer alle binnenuitjes super druk zijn. En wat Franny zegt: het heeft me tijd gekost en heb nu geaccepteerd dat ik het gewoon niet leuk vind dan.

Ik dwing mezelf om met ze te gaan knutselen of te bakken oid, alleen ik merk dat Kevin er eigenlijk nog te klein voor is en ik dus inderdaad meer tijd kwijt ben met voorbereidingen en opruimen dan dat hij het leuk vind om te doen. Met Willem is een knutselmiddag nu wel echt heel tof, dus dat groeit wel.

Ik had gisteren vier kinderen alleen de hele dag. Meisje van 8, twee vierjarige kleuters en mijn eigen lieve rustige peutertje. 2 kinderen van vrienden kwamen bij ons spelen, zodat de ouders goed konden verhuizen. Ik vond het zwaar! Het viel me vooral op dat Kevin echt nog klein is en heel graag mee wil doen en dat niet kan en dan heel vervelend wordt. Ook moest hij heel erg wennen dat andere kinderen met zijn speelgoed speelde. En mijn kinderen zijn niet de makkelijkste, maar ze hebben ook goede kanten blijkt :D Als mijn kinderen eindelijk spelen, spelen ze ook echt lang en goed en zijn ze niet met alles na 5 minuten weer klaar. Zelfs na 5 minuten in de speeltuin wilden ze eigenlijk al terug. Gelukkig waren Willem en Kevin het daar ook niet mee eens.
TolstoiFanzondag 29 december 2019 @ 14:20
Dames, bedankt voor alle lieve woorden, bemoedigingen en adviezen :* :* :* :*
Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Veel herkenning in wat jullie schrijven.

Heftige woorden van je kleuter, Franny. Knap hoe je daar mee om kan gaan!

Ik vind het nu met koude en natte weer inderdaad veel lastiger. Ik hou zelf niet zo van de kou, dus zou dan het liefst binnen blijven. Maar Simon moet ook zijn energie kwijt kunnen, dus dan toch maar helemaal inpakken en naar buiten. Vaak is het dan ook wel leuk, tot het moment dat ie niet meer luistert, zo een drukke straat met veel autoverkeer wil oprennen, zich dan ook gewoon losrukt om dat te doen. Als ik dan boos word, doet ie het meteen nog een keer. Of uit protest maar gewoon op straat gaan liggen of krijsen.

Knutselen is Simon nog niet zo geïnteresseerd in, dus op dit moment inderdaad meer werk met voorbereiden en schoonmaken. Tekenen en kleuren vindt ie dan wel weer erg leuk, vergt ook geen voorbereiding en soms achteraf wat kleurpotlood van de tafel poetsen.

Ik vind het lastig om te accepteren dat het niet altijd leuk HOEFT te zijn en ook niet altijd leuk IS.
Wij hebben gekozen om Simon te krijgen, en daarmee voel ik me dan ook verantwoordelijk voor zijn wel en wee.

Aan de ene kant vind ik het prachtig om te zien hoe zo'n klein baby'tje zich ontwikkelt naar nu een peuter en wat hij allemaal al kan en hoe grappig en lief hij kan zijn. Aan de andere vind ik het ook ontzettend zwaar. Misschien moet ik dat gewoon leren accepteren.

Ik ga jullie woorden nog eens rustig nalezen. Nogmaals dank!!!!
FlyingFishzondag 29 december 2019 @ 15:37
quote:
2s.gif Op zondag 29 december 2019 07:24 schreef Franny_G het volgende:
En ik ben eigenlijk ie-de-re avond opgelucht als beide kinderen op een beetje vroeg tijdstip en zonder al teveel moeilijk gedoe slapen. *) . Zo, die taak is volbracht, denk ik dan. :+ .
Dit! Regelmatig tellen mijn man en ik zelfs af tot het 7 uur is... en als m’n man niet thuis eet heb ik ze soms ook nog wel eerder op bed omdat ik zo klaar ben met de dag.

Verder speel ik eigenlijk vrij weinig met mijn kinderen. Ik probeer wel elke dag even iets met elk kind apart te doen, de ene keer 2 minuten croissantjes maken of samen een boek lezen, de andere keer 2 uur boodschappen halen (als m’n man thuis is). Spelen doen ze vooral met elkaar en ik doe incidenteel even mee. Verder ben ik vooral bezig met ruzie’s/gegil stoppen en zit er ook 50% van de dag wel minimaal 1 kind op schoot. En we doen bewust elke dag boodschappen bij de ‘verre’ winkel om een loopje te hebben, zelfs al heb ik eigenlijk niets nodig. De hele dag binnen zitten wordt niemand blij van. Wat dat betreft ook eens met Arja, moeder zijn is veel leuker met goed weer!
jUsTmE13o2zondag 29 december 2019 @ 20:13
Pffffttt help! Ofnouja.. gewoon even zeuren 😜😀Dochterlief was 1e kerstdag avond ziek, 2 e kerstdag nog een beetje ziek en vrijdag eigenlijk niet meer ziek. Maar sinds nacht van 1e op 2e kerstdag geen nacht meer geslapen.. elke twee uur, maar vaak korter op elkaar, huilen huilen. Er lijkt niks aan de hand, 9 vd 10 x is het ‘deken is los’ of ‘kan knuffel niet vinden’ (en dan ligt ie onder haar hoofd ofzo). Wij worden er zelf inmiddels een beetje wanhopig van. Vandaag van ellende de middagslaap maar eens overgeslagen in de hoop dat ze zo moe zou zijn dat ze zou blijven slapen, maar ze ligt er nu net een uur in en het gekrijs is alweer begonnen.. lijkt wel of ze in die twee zieke dagen gewend is aan het feit dat we bij haar komen zodra ze een piepje geeft.. Sam het schaap helpt ook niet meer, hoewel ze best weet dat ze ons niet mag roepen als het schaap rood is (tenzij poep/plas/nare droom, dat weet ze dondersgoed..)
PKMzondag 29 december 2019 @ 21:17
Dat is taai @5jUsTmE13o2 . Hopelijk gaat ze snel weer goede nachten maken. Misschien dat ze toch nog wat last heeft?

Banaan heeft het netjes vragen ontdekt. De hele dag door hoor ik "mama/papa, wil je <insert wens> ?"

Tot voor kort vroeg hij vaak "mama/papa, wil je ijs/drinken?" Nou zegt hij er "pakken" achteraan. Jammer, het was best grappig. ;)

Omdat hij zo hard zijn best doet om zijn zinnen goed te maken is het wel moeilijker om nee te zeggen. Ik kan ook aan hem merken dat hij het moeilijker vindt om nee te accepteren wanneer hij zo duidelijk is.

Helemaal mee eens trouwens dat het in de zomer makkelijker is. Vandaag was mijn man aan het klussen in de tuin, Banaan had zo echt een topdag. Ik ga weleens blad vegen of onkruid trekken al is het niet heel nodig. Geeft mij ook een lekker opgeruimd hoofd.

Banaan hoorde pas mijn man vloeken toen hij met de schutting bezig was. Nou zegt hij regelmatig "bastard schutting" en iets in de tuin doen is "basteren". :D
renazondag 29 december 2019 @ 21:25
Nanuke, ik herken het wel, hier ook een peuter die maar matig zelf kan spelen, vaak wil ze toch wel met of bij mij spelen, ik probeer wel vaak al een beetje duidelijk maken wat we gaan doen zodat ze weet waar ze aan toe is, als; “Nu mag je even zelf gaan spelen en dan gaan we straks een boekje lezen oid”, ze heeft nog niet altijd het besef van nu en straks, maar soms werkt het.

Tolstoi :* Zo te lezen is er al goed advies gegeven waar ik me achter schaar, het is soms gewoon echt lastig en zwaar en dat is niks om je voor te schamen!

PKM, wat schattig dat netjes vragen, hier zegt ze ineens “ja mama” en “nee mama” als ik haar wat vraag, het klinkt zo zoet O+ Ik vind bastard nog een milde vloek, ik merk ook echt dat ik op mijn woorden moet gaan letten, pas zei ik verdorie en toen hoorde ik ook “dorie” achter me :')

Zijn ze bij jullie ook al zo aan het knallen met vuurwerk? Ik word er chagrijnig van, gelukkig lijkt C zich er nog niet veel van aan te trekken. Hoe gaan jullie kindjes er mee om?
Lemijnzondag 29 december 2019 @ 21:33
Vuurwerk: ‘hee, boem!’ :D en speelt door.

Buurman slaat een spijker in de muur: ‘klop klop! eng!’ :'( en vliegt in mijn armen.
Nazilzondag 29 december 2019 @ 21:42
L is panisch, maar dat is hij voor veel hard geluid. Hij vraagt wat het is en zodra ik vuurwerk zeg, doet hij zijn handen op z'n oren. Wilde gisteren ook niet slapen. Vanavond gelukkig wel omdat het ff stil was toen hij net in bed lag.

We gaan Russisch roulette spelen op oudjaar: we gaan naar vrienden waar hij nog maar 1x is geweest, hij gaat er slapen (hij en logeren is geen goede combi) en dat met veel vrienden beneden en vuurwerk buiten ^O^ als het niet lukt gaan we wel naar huis.

Hij heeft knalerwten en die zijn wel leuk. Nu nog leren om hard te gooien :+
Quoizondag 29 december 2019 @ 21:46
Hier is het: mama, mag ik ook vuurwerk? Ehrm, nee schat.

Mijn lieve Maxje viel vanavond in slaap op de bank, na uren te hebben rondgedrenteld op mijn verjaardagsfeestje met biertjes proeven, hapjes erbij, quizzen. ik ben morgen pas jarig btw, wacht nog een dagje met jompelen :P

@Arja, na jouw opmerking ook gedacht: ja, luier ook gewoon af als we naar buiten gaan! Ging best goed. Alleen die 'grote' bril op de wc bij de Ikea waar we dus even een snelle tussenstop maakten toen hij moest plassen :o Staand plassen was even eng. Zal allemaal wennen zijn.
PKMzondag 29 december 2019 @ 21:51
Banaan vindt het tot nu toe wel mooi. Als het even kan dan wil hij kijken. Als er buiten niets wordt afgestoken dan vraagt hij er soms om.

Met echt harde knallen weet ik niet wat hij ervan vindt. Dat zou weleens kunnen tegenvallen. Tot nu toe valt het me heel erg mee met knallen.
TolstoiFanzondag 29 december 2019 @ 22:22
Hier wordt al behoorlijk geknald. Simon roept bij elke knal " boem" en de ene keer dat ie vuurwerk eng vindt en de andere keer dat ie ook vuurwerk wil.

Vorig jaar op oudejaarsdag heeft ie helemaal niet geslapen 's middags door het knallen en ook 's avonds pas na 1 uur 's nachts, toen het eindelijk wat rustiger werd. Ben benieuwd hoe dat dit jaar gaat.
jUsTmE13o2maandag 30 december 2019 @ 06:41
Ha! Mijn klaagzang heeft geholpen! Dochter is (volgens mij) maar 1x wakker geweest vannacht en die keer riep ze óók nog eens papa! Beetje jammer dat ik nu zelf de hele nacht wakker ben geweest, heb het 2/3/4 en 5u zien worden en sinds 5 niet meer geslapen. Moet vandaag werken, geen idee hoe ik de dag door ga komen 😱 gelukkig morgen weer vrij.

Hier ook al redelijk wat vuurwerk. Dochter vindt het wel interessant behalve dan de echt harde knallen. Ik las over knalerwten, wel zien liggen maar niet meegenomen, maar nu heb ik spijt haha! We hebben wel sterretjes (en een veiligheidsbril), maar ik weet nog niet of we (papa en mama en dochter) dat wel echt aandurven al 😂

Ik ben ook benieuwd hoe het tijdens de jaarwisseling gaat. De vorige jaren heeft ze zowel overdag als ‘s nachts gewoon doorgeslapen. wat wij bijzonder vinden want 9 vd 10 keer dat wij naar boven gaan wordt ze van ons best wel eventjes wakker, en zoveel lawaai maken we niet.
Nazilmaandag 30 december 2019 @ 13:46
We hebben vanochtend nog sterretjes gehaald, ik hoop daarmee de angst weg te nemen dat het mooi is en geen hard geknal hoeft te zijn. Die durfde hij al. De angst begint wel minder te worden. Hij zegt nu alleen constant dat de vogels het eng vinden buiten. Ja, ik kan niet anders dan beamen, zielig voor de beesten buiten.
Quoidinsdag 31 december 2019 @ 23:16
Ik wilde ook sterretjes, want de hele gutganze dag heeft meneer geroepen dat hij ook vuurwerk wilde :') Niet gelukt en maakt ook niet uit, want hij is gecrasht en wordt denk ik niet meer wakker rond de jaarwisseling. Hij wilde trouwens vanavond ook geen luier om en viel zo in slaap. Iets ambitieus om nu te verwachten dat hij ook meteen 's nachts zindelijk is, maar goed, we zien het wel. Onze Koos Luierloos O+

Fijne jaarwisseling allemaal w/

Wij vieren het na bijna 14 dagen onafgebroken feestjes en weg-zijn lekker thuis op de bank :s)
Adrian4woensdag 1 januari 2020 @ 02:37
Gelukkig nieuwjaar allemaal!
Hier zijn ze er gewoon doorheen geslapen. :z :z Knap hoor. Er werd flink wat afgestoken.
renawoensdag 1 januari 2020 @ 07:45
Een heel gelukkig nieuwjaar allemaal *O* O+ Hier heeft ze gewoon lekker het klokje rond geslapen gelukkig :) Het vuurwerk wat ze nog gezien heeft vond ze prachtig en ze riep de hele tijd “nog een” en werd driftig als het niet gebeurde :+
Nazilwoensdag 1 januari 2020 @ 09:23
Gelukkig Nieuwjaar! Hij werd om 22.00 wakker van heftig vuurwerk, daarna nog een uur geslapen totdat om 23.00 weer heftig geknal was en toen heb ik hem er uit gehaald. Broodje knakworst gegeten en om 00.00 wilde hij direct naar buiten en vroeg zich af waar het vuurwerk bleef toen om 00.01 nog niks te zien was :+ daarna drie kwartier buiten vuurwerk gekeken. De buren van de vrienden waar we waren hadden echt meterslang vuurwerk, erg gaaf en hij vond het geweldig O+

Thuis gelijk in slaap gedonderd en om 8.15 werd hij wakker.
Gogo83woensdag 1 januari 2020 @ 09:55
Gelukkig nieuwjaar! Wij waren bij vrienden. Teetje pas om 21.00 naar bed gebracht omdat hij zo lekker aan het spelen was. Hij is door het vuurwerk heen geslapen, maar genoot er wel enorm van tijdens het ritje naar huis. Thuis probleemloos weer gaan slapen. O+
LeSagewoensdag 1 januari 2020 @ 10:00
Beste wensen voor 2020 allemaal!

Wij waren ook bij vrienden. Jongens samen op een kamer gingen meteen slapen.
Mijm werd wel wakker om half 1, maar het leek dan ook net een oorlogsgebied qua geluid.
S. sliep zelfs verder toen ik de spullen alvast op ging ruimen met het licht aan.
Thuis ook meteen weer door gaan slapen.
We zijn het jaar begonnen met een marathonreeks van Paw Patrol, kan ik nog even chillen op de bank terwijl vriend nog slaapt.
TolstoiFanwoensdag 1 januari 2020 @ 11:17
Een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst!

Simon sliep rond 20:30 en sliep door al het vuurwerk heen. Manlief heeft hem nog wel kort na middernacht wakker gemaakt voor het vuurwerk, maar na 2-3 minuten zei hij " ik heb het gezien" en wilde hij verder slapen. Hij is met al het geknal meteen in slaap gevallen :z :z :z :z
Rond 8:45 waren we wakker.
Quoiwoensdag 1 januari 2020 @ 11:39
Beste wensen mensen! ;)

Nadat Max op de bank in slaap was getukkeld, heb ik hem om kwart voor 12 wakker gemaakt en heeft hij met ooooooo's en aaaaaaa's vuurwerk gekeken. Ook nog buiten geweest om even met buurtjes te babbelen. Bikkel! Om 1 uur met z'n drieën het grote bed in en geslapen tot half 10 :o

2020, het jaar waarin onze man alweer 4 jaar wordt, whoea!
Nolitawoensdag 1 januari 2020 @ 11:41
Wat goed van al onze peuters!

De beste wensen voor iedereen!
Hier ging ze wat later naar bed (22:00) en heeft daarna lekker geslapen tot 9:30.
We hebben eerder op de avond vuurwerk voor haar afgestoken, maar ze vond het helemaal niks. Huilend haar gezicht in mijn jas. Bij binnenkomst zei ze dat ze het wel leuk vond. :')
Binnen riep ze wel steeds knal, boem en sterretjes, mooie kleuren. Buiten was toch te spannend.
littledrummergirlwoensdag 1 januari 2020 @ 11:50
Wij waren bij vrienden, tot half negen gespeeld met alle kinderen en toen naar bed, sliep meteen en heeft dat volgehouden tot we hem om twee uur uit t canpingbedje visten om naar huis te gaan. Wonderlijk dat ze er doorheen kunnen slapen :)
PKMwoensdag 1 januari 2020 @ 12:12
Gelukkig nieuwjaar allemaal. :*

Wonderlijk al die doorslapers. Banaan sliep rond half acht en ik moest vier keer naar boven. Het was zo af en toe ook wel heel hard inclusief schreeuwende jongens. Ik ging om twee uur naar bed en Banaan werd pm zes uur wakker.

's Ochtends wou ik even met hem naar buiten maar bij de eerste knallen wou hij gelijk weer naar binnen.
De eerste vuurpijl die hij 's avonds zag was mooi, tot de knal toen barstte hij in tranen uit. We hebben nog een tijd vanaf zolder gekeken, dat vond hij wel mooi.

Banaan heeft weleens kleine wondjes aan zijn handen en heeft dan aan tafel pijn als daar eten op komt. Hij eet dan bijna niets, schreeuwt moord en brand en wil er steeds een kusje op.
Pleisters wil hij er gelijk weer af hebben (inclusief klachten dat ook het lostrekken pijn doet). Heeft iemand hier een tip?
Vivwoensdag 1 januari 2020 @ 12:15
Gelukkig nieuwjaar! *O*

ZZ was gisterochtend wakker om 11:00 (in de vakantie schuift haar ritme mooi op richting dat van ons 8-) ), dus ze bleef op t/m middernacht. Buiten vond ze de knallen niet leuk maar "de kleurtjes" wel. Eerst wilde ze alleen op de arm en kroop ze helemaal tegen mij aan, later durfde ze ook op de grond te staan en sterretjes vast te houden. O+ Rond 1:00 naar bed, zojuist pas wakker!
Lemijnwoensdag 1 januari 2020 @ 13:04
Wat relaxed al die verlegde ritmes. Wij waren ook bij vrienden, hij lag om acht uur te tukken en wekte me iets na zessen. Wat leverde voor mij een vrij korte nacht op :Y) .
Vivwoensdag 1 januari 2020 @ 13:08
Oei Lemijn, sterkte vandaag! :X
Molowoensdag 1 januari 2020 @ 14:12
Beste wensen allemaal! *O*

Mijn chickie was op bij alles, wilde vuurwerk 'pieuw 'pieuw vuurwerk mama!' buiten kijken en alles.
Ze lag er om kwart voor drie in, heeft tussen ons in getukt tot tien uur.
Nu kneiterduf natuurlijk, maar denk dat ze straks wel een lekker powernapje gaat doen.

Was enorm geslaagd jaar op alle fronten en hopelijk komend jaar weer _O_
Laat die basisschool maar komen iig _O_
FlyingFishwoensdag 1 januari 2020 @ 16:44
Wat een relaxte tijden Vivi! Die van Lemijn dan wat minder...

Wij hadden een relaxte jaarwisseling. Geen bezoek dit jaar en een aantal pittige nachten gehad icm vroeg wakker dus we waren ook moe en vonden het wel mooi zo. We hebben ‘hapjes’ gegeten aan de kleine tafel met een film erbij om het nog een beetje feestelijk te maken. De meiden hadden binnen 5 minuten 300 gram komijnenkaasblokjes naar binnen gewerkt :’) hun zelf gemaakte mini-pizza’s hebben ze niet aangeraakt. We hebben vanuit onze slaapkamer op de 2e nog wel even wat vuurwerk gekeken rond middernacht, maar voor 1 uur lagen we te slapen, vroegste ooit. Kinderen zijn ook overal doorheen geslapen, voor het eerst (afgelopen jaren was er altijd eentje wakker). Alleen om 22:30 en 5:45 was er een wakker.

Gelukkig nieuwjaar allemaal!
Nolitavrijdag 3 januari 2020 @ 14:27
Allemaal weer een beetje bijgekomen?

Ik geniet enorm van mijn peuter en heb dan ook eigenlijk weinig te melden / delen. Ik vind het zo mooi hoe ze me soms versteld doet staan.
We hebben een boekje van Nijntje van de bieb waarin ze afbeeldingen kan benoemen. Ik wist wel dat ze alles kende, maar het is bij haar geen potlood maar kleurpotlood; geen boot maar zeilboot en geen bloem maar Margriet. :D Die laatste moest ik zelfs googlen, maar het klopte! Ze zei eerst rietje, toen antwoordde ik nee dat is een bloem, toen zei ze margrietje. O+
renavrijdag 3 januari 2020 @ 20:04
Ik heb een beetje hetzelfde op het moment Nolita, op een enkele driftbui en kiezenleed na gaat het hier wel z’n gangetje ook, ze is over het algemeen heel lief maar wel heel erg aan mij gehecht, soms best lullig naar mijn man toe :@ Maandag gaat ze voor het eerst naar de PSZ, ik ben heel benieuwd hoe ze dat gaat vinden. En hoe ik het ga vinden :@

Wat klinkt je meisje pienter, zo leuk O+
Quoizaterdag 4 januari 2020 @ 00:18
Volgens mij begint de peuterpuberteit hier nu pas echt. OntDEUGend, niet normaal. En wat hij uitkraamt af en toe. Vanavond zong hij de hele avond de reclameslogan van een bekende drogist (Steeds verrassend altijd voorde-líg) en wilde hij dat papa hem naar bed bracht, want "papa is leuker" :{ :') |:( Sure, ok.

Morgen richting winter Efteling inclusief overnachting. Kadootje van diezelfde geweldige vader ;)
TolstoiFanzaterdag 4 januari 2020 @ 15:00
Verstoppertje spelen met Simon:

"Mama, ga maar verstoppen. Dan ga ik je zoeken. Ga maar achter die deur staan (wijst naar slaapkamerdeur), dan zoek ik je"
Mama gaat braaf achter de deur staan. Simon telt tot 10 met de ogen half open. Bij tien loopt ie naar de slaapkamerdeur en zegt enthousiast "Ja, gevonden!!!!!!" :D

En hij telt opeens tot 19 :o :o :o :o
Ik heb niet het idee dat hij echt de betekenis snapt, want als ik vraag om mij 3 blokjes te geven, dan krijg ik gewoon een random aantal.

Ontdeugende Max, stiekem wel een beetje O+ Simon slaat die fase vast over O-)
Hou oud is Max?
jUsTmE13o2zaterdag 4 januari 2020 @ 15:12
Hehe lekker bijdehand die Simon!

Wij hebben vandaag peutermeisje verhuisd met haar slaapkamer naar zolder. Ze is net, na enige discussie, heel lief een middagdutje gaan doen daar! Ik maakte me vreselijk zorgen maar wellicht niet nodig.. Fingers crossed 😬 Is ook wel een hele gave kamer met allerhande Frozen spul, dus dat vindt ze wel cool. En zelf een knuffelstoel uitgekozen (stoel op de kamer waar we altijd even op knuffelen voor het slapen), en een tipitent.. haha.

Ze heeft een Sam het schaap slaaptrainer waar ze best goed naar luistert. Hij staat nu alleen op een hoogte waar ze er zelf bij kan. Vraagt ze net voor het slapen, zo heel nonchalant, ‘mam, als ik hem nou groen wil maken op welke knop moet ik dan drukken?’. De slimmerik! Haha ik moest er hartelijk om lachen. Daarna: ja als je niet wil dat ik erbij kan dan moet je hem op die (kleding) kast zetten. Maar dan kan jij er ook niet bij he, alleen papa.
jUsTmE13o2zaterdag 4 januari 2020 @ 15:14
Ben benieuwd hoe de Efteling bevalt Quoi. Ik heb gratis kaartjes voor de unox dag op 19-1 dus dan gaan wij ook even kijken. Zal wel retedruk zijn dan maar ach.
Adrian4zaterdag 4 januari 2020 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 15:12 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
Hehe lekker bijdehand die Simon!

Wij hebben vandaag peutermeisje verhuisd met haar slaapkamer naar zolder. Ze is net, na enige discussie, heel lief een middagdutje gaan doen daar! Ik maakte me vreselijk zorgen maar wellicht niet nodig.. Fingers crossed 😬 Is ook wel een hele gave kamer met allerhande Frozen spul, dus dat vindt ze wel cool. En zelf een knuffelstoel uitgekozen (stoel op de kamer waar we altijd even op knuffelen voor het slapen), en een tipitent.. haha.

Ze heeft een Sam het schaap slaaptrainer waar ze best goed naar luistert. Hij staat nu alleen op een hoogte waar ze er zelf bij kan. Vraagt ze net voor het slapen, zo heel nonchalant, ‘mam, als ik hem nou groen wil maken op welke knop moet ik dan drukken?’. De slimmerik! Haha ik moest er hartelijk om lachen. Daarna: ja als je niet wil dat ik erbij kan dan moet je hem op die (kleding) kast zetten. Maar dan kan jij er ook niet bij he, alleen papa.
haha! Wij hebben hier de pinguïn slaaptrainer en toen Willem hem had was de uitleg er bij: Als de pinguïn niet meer rood is mag je uit bed. Stond ie midden in de nacht bij ons bed want de pingping was niet meer rood. Had ie hem zelf van kleur veranderd door op het knopje te drukken en nu was ie blauw. Toen maar uitgelegd dat de pinguïn groen moest zijn...
Adrian4zaterdag 4 januari 2020 @ 23:31
@Nolita @rena ik ben een beetje jaloers. Momenteel en ik in staat om Kevin bij het klooster neer te zetten en te vragen of zij hem kunnen laten opgroeien want ik kan het gewoon niet.
Man is een paar dagen weg en elke ochtend kost het me al zo veel strijd om hem aan te kleden en te laten eten en dan heeft ie me al zo veel pijn gedaan (slaan, schoppen, knijpen) dat ik op zie tegen de rest van de dag met al die strijd. En het wordt echt niet beter gedurende de dag. Het dieptepunt is als ie naar bed moet ‘s avonds.
FlyingFishzaterdag 4 januari 2020 @ 23:58
Soms heb je idd van die dagen... lastig als je er dan juist alleen voor staat. Hier wisselt het per dag, van enorm gezellig naar de dag erna strontvervelend.

Ik weet niet in hoeverre je echt dingen moet, maar helpt het niet om gewoon dingen niet te doen? Hier doen ze soms ook lastig, maar in de vakantie/ weekend is dat hun eigen probleem. Niet aangekleed mag je ook niet mee naar buiten (dat willen ze altijd wel), en willen ze niet eten, eten ze niet of pas veel later. Bij tegenstribbelen rondom de luier zet ik ze ook vaak weer op de grond. Maar met blote billen mag je niet op de bank. Meestal mag het dan, terwijl ze boos kijken, alsnog snel.

En ik probeer ze altijd even ‘uit te laten’. Een stuk buiten lopen of naar de speeltuin oid. Dat geeft mij ook wat rust en daarna willen ze vaak wel rustig op de bank een filmpje kijken.

Hier is het momenteel vooral ‘s nachts erg gezellig. Minimaal twee keer per nacht gaat het licht bij ze aan voor een speelsessie. Gisteren van 0:45 tot 3:15 bezig geweest omdat ze steeds weer het licht aan deden en gingen spelen. Voordeel is wel dat ze daardoor uitslapen, maar lang niet genoeg om te compenseren. De nacht daarvoor was het om 1 uur en half 6 raak (maar gingen ze wel weer netjes slapen na boos worden). Ze krijgen dus deze week ook een slaapschaap in de hoop dat dat werkt. En hopelijk zorgt de start van school ook weer voor wat meer ritme.
Nolitazondag 5 januari 2020 @ 09:29
Rena, succes voor jullie beiden maandag! Dat zal zeker even wennen zijn voor jullie allebei. Hier gaat N 2 dagen naar de opvang en ze leert er zo ontzettend veel en vindt het er heel leuk. Ik ben dus heel blij dat ze dit mee krijgt.

Tolstoi; dat verstoppertje spelen klinkt heel herkenbaar. O+
Als ze zichzelf verstopt staat ze ergens (soms onder tafel) met de handen voor haar ogen haha.

Hoe is het in de Efteling quoi? Ik wil ook wel eens gaan, maar wat verder weg enzo. Ik wil dan een keer gaan dat ik ook zeker weet dat we er N een plezier mee doen. Ze wilde/durfde 4 maanden geleden nog niet in een carrousel op de kermis dus ik durf het nog niet aan eigenlijk. Mijn held op sokken.

Adrian, maar dat is ook zwaar als het altijd strijd is. Idd wat FF zegt, zijn er momenten dat je de strijd kunt laten? Over eten ga ik nooit de strijd aan, kan haar niet dwingen. In de avond wil ze vaak niet of een boterham eten, maar als wij dan gaan eten en haar bord staat klaar wil ze er toch wel bij. Vaak voor de appelmoes, maar daarna gaat ze verder met de rest.
Kwa kleren laat ik haar vaak zelf kiezen uit twee. Eerst wil je een jurk of een broek en dan welke jurk / broek en daarna een trui. Sokken mag ze altijd zelf kiezen uit het mandje. Het kost wat tijd, maar er is geen strijd.

Oeh FF hopelijk werkt het slaapschaap! Lijkt me vermoeiend zo in de nacht. Hier vindt ze het geweldig om alle
Lampen aan en uit te doen, maar in de nacht heeft ze zich dat nog niet bedacht gelukkig.
Adrian4zondag 5 januari 2020 @ 10:28
Oh ja, als ie niet wil eten eet ie niet. Maar het is meer dat ik vraag wat ie wil eten: muesli of een boterham? en als ie dan kiest en ik dat maak voor hem is het gewoon standaard verkeerd. Hij wil toch het andere. En dat zegt ie niet gewoon, maar gaat gepaard met heel veel gekrijs en geschreeuw incl. “Stoute mama”
Ik weet dat ik dit met een korrel zout moet nemen, maar als dit een hele dag door gaat met alles wat je doet word ik heel verdrietig.

Ook boterham verkruimelen en op de grond gooien, broer slaan, dingen bewust kapot maken, zomaar bakken met speelgoed over de grond gooien en in het rond schoppen, spugen (naar alles en iedereen!!) Gewoon bewust over mijn grenzen gaan. Ik zoek de strijd niet op, maar dat doet hij.

Kleding heb ik ook geprobeerd met twee alternatieven, maar hij wil standaard de trui met de haai (en die zit ooit in de was) en als dat niet gaat is het ook krijsen, slaan en schoppen en “stoute mama”. Broeken zijn allemaal niet goed. Hij loopt tegenwoordig vaak zonder broek rond, maar als we naar buiten gaan moet het wel. Luiers gaat wel ok gelukkig.

Het is een fase

FF, die nachten zijn ook zwaar! Dat is hier het voordeel. Al die strijd kost veel energie ;)
Hupjezondag 5 januari 2020 @ 10:42
@Adrian4 Dat drama bij het kiezen hebben wij ook een tijd gehad, heel vermoeiend. Een leidster van het kdv benaderde het zo: bij kiezen 'win' je het een, maar 'verlies' je het ander. Peuters kennen dat nog niet en kunnen daar dan oprecht boos of verdrietig van worden. Ze moeten dat nog leren. Dat hielp mij wel bij het omgaan met zo'n dramabui.
FlyingFishzondag 5 januari 2020 @ 10:44
Frustrerend Adrian. Die ‘ik wil toch wat anders eten’-fase inclusief stoute mama is hier ook heel herkenbaar, maar gelukkig ook alweer achter de rug. Ik snijd alle boterhammen hierdoor wel exact hetzelfde door tegenwoordig :’)

Is hij al wel voor uitleg vatbaar? Hier werkte het soms om uit te leggen dat we bijv gezellig naar bed konden gaan met knuffelen en boekje, of ongezellig als ze niet mee wilden werken met korte knuffel zonder boekje. Dat zet ze soms aan het denken (en soms ook niet).

Sterkte iig, het is een rotfase. Hopelijk komt je man snel weer thuis en kun je ff wat tijd voor jezelf pakken.

Wij gaan ook op de unox-dag ook naar de Efteling. Lala is voor veel dingen nog bang, maar we gaan vooral voor het sprookjesbos. Dan hebben we ook niet zoveel last van de drukte verwacht ik, en het sprookjesbos vind ik op dagen dat ik wel bijna de volle mep betaal juist zonde van het geld.

Hoe vond Max het hotel Quoi? Of waren jullie niet bij het efteling hotel?
jUsTmE13o2zondag 5 januari 2020 @ 11:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:23 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

haha! Wij hebben hier de pinguïn slaaptrainer en toen Willem hem had was de uitleg er bij: Als de pinguïn niet meer rood is mag je uit bed. Stond ie midden in de nacht bij ons bed want de pingping was niet meer rood. Had ie hem zelf van kleur veranderd door op het knopje te drukken en nu was ie blauw. Toen maar uitgelegd dat de pinguïn groen moest zijn...
Haha nog zo’n slimmerik! Dat soort dingen kan ik zo om lachen!

Ons spook heeft mij vannacht 2x wakker gemaakt omdat ‘haar deken los was’. Ze heeft een peuterbed met een peuterdekbed (120x150 oid denk ik, van hema). Ik kan daar zó chagarijnig van worden.. als er echt iets is prima als ze me wakker maakt, maar dit.. Herkent iemand het en heb je dan de gouden tip?
TolstoiFanzondag 5 januari 2020 @ 15:09
@Adrian4 :* Klinkt al een zware en echt niet leuke fase. Ik kan me ook goed voorstellen dat je er verdrietig van wordt, ook al weet je verstandelijk dat het niet persoonlijk bedoeld is.
Hopelijk is je man snel weer terug.

Simon sloeg mij gister met een boek op mijn hoofd en toen ik hem duidelijk maakte dat dat niet lief is en pijn doet, gaf ie mij nog een klap in mijn gezicht. Manlief heeft hem toen apart gezet en stevig toegesproken. Uiteindelijk kwam ie wel een kusje geven en sorry zeggen, maar ik was er ook wel even verdrietig over.

En vanochtend een stevige strijd om de deur uit te komen, omdat we naar de binnenspeeltuin gingen (voor zijn plezier dus), maar hij wilde niet aankleden, niet tandenpoetsen, niet zijn laarzen aan enz. ALLES moet op zijn manier en anders is het brullen geblazen.

@FlyingFish, dat klinkt ook niet erg fijn, midden in de nacht gaan spelen. Slapen ze al in een peuterbed? Of klimmen ze gewoon uit het ledikant?
Simon slaapt nog zonder protest in zijn ledikant. We kunnen de zijkant eruit halen, zodat ie er zelf uit kan klimmen, maar zolang hij niet snapt dat wij het niet ok vinden, dat hij vaak de kasten leeghaalt, blijft ie lekker in zijn ledikant. Met de kans dat ie zijn ledikant ontgroeid is tegen de tijd dat de zijkant er wel echt uit kan :')
Quoizondag 5 januari 2020 @ 20:36
Ja, de Efteling is leuk voor een 3-jarige :Y @TolstoiFan, Max is 3 jaar en 4 maanden. Droomvlucht, Carnaval Festival, Symbolica, stoomtrein, Tuffelbaan, de Zes Zwanen, bootjes, monorail door lavenland en tal van speeltuinen. Winterefteling dubbel zo leuk zelfs.

Als je peuter fit is dan. We gaan volgend jaar voor de herkansing :{

Hij was sinds 28 dec weer het mannetje na 2 weken spugen en ging op 2 jan weer voor het eerst naar het kdv. Ik vrees dat hij daar weer iets heeft opgepikt, want hij begon gister belabberd aan de dag. Knapte gelukkig wat op halverwege, waardoor we schuingedrukte attracties hebben kunnen doen.

Once-in-a-lifetime-ervaringen:
- Een peuter die overgeeft tijdens de droomvlucht. We kregen van personeel een zaklampje.
- De single rider optie, omdat ik als single parent dan maar even ergens alleen in ben gegaan, dat geen wachttijd betekent (vs. 45 min voor de rest) _O_
- Als single rider vastzitten in een attractie vanwege een technische storing
- Met z'n drieën vastzitten vanwege een technische storing in de droomvlucht, nét na de kots en schuinstaand (gelukkig zat ik aan de hoge kant :D ).

Vandaag was hij weer helemaal het ventje. Superbijdehand en leek weer een update te hebben gehad. Alleen kotste hij vanavond al zijn eten er weer helemaal uit :{

@FlyingFish, we waren niet in het Efteling hotel, maar in eentje op 5 minuutjes lopen. Ge-wel-dig hotel trouwens, zou er zo weer heen gaan.
Quoizondag 5 januari 2020 @ 20:44
En voor de sfeerimpressie:

SPOILER
poppetje lacht *)
dibzY6A.jpg

poppetje huilt ;(
ep4UulB.jpg
Lemijnzondag 5 januari 2020 @ 20:48
Jeetje Quoi dat klinkt niet onverdeeld succesvol. Wat rot ook weer van dat spugen. Deed hij dat vroeger ook bij ziekzijn?

Adrian, sterkte met de peuterbuien. Hier worden ze altijd versterkt door:
- als ik heel moe ben, of slecht gehumeurd, of mentaal er niet bij
- als we uit verbinding zijn doordat we weinig tijd met elkaar hebben doorgebracht; vaak gecombineerd met:
- als hij teveel vreemde/spannende dingen heeft meegemaakt.

Maar dat betekent ook dat ik relatief makkelijk praten heb want als ik hem dan een dag helemaal volg dan zijn we er wel weer. En na een fikse uitbarsting van 2 kanten over dat je niet met messen mag spelen zei hij de volgende dag 'mes gooien mag niet' en legde het keurig naast zijn bord. En samen lachen helpt mij om 'm weer leuk te vinden :s) .

Niet dat ik denk dat je hier wat aan hebt...
Quoizondag 5 januari 2020 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 20:48 schreef Lemijn het volgende:
Jeetje Quoi dat klinkt niet onverdeeld succesvol. Wat rot ook weer van dat spugen. Deed hij dat vroeger ook bij ziekzijn?

Ik kan de keren spugen voor zijn 2e jaar op een hand tellen, dus nee. Maar weet wel dat hij vorig jaar rond deze tijd ook een paar spuugdagen had.
Lemijnzondag 5 januari 2020 @ 20:58
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 20:56 schreef Quoi het volgende:

[..]

Ik kan de keren spugen voor zijn 2e jaar op een hand tellen, dus nee. Maar weet wel dat hij vorig jaar rond deze tijd ook een paar spuugdagen had.
Nou ik duim maar gewoon dat het snel over is en dan even uit met de virussen aub.
littledrummergirlzondag 5 januari 2020 @ 22:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 20:48 schreef Lemijn het volgende:
Jeetje Quoi dat klinkt niet onverdeeld succesvol. Wat rot ook weer van dat spugen. Deed hij dat vroeger ook bij ziekzijn?

Adrian, sterkte met de peuterbuien. Hier worden ze altijd versterkt door:
- als ik heel moe ben, of slecht gehumeurd, of mentaal er niet bij
- als we uit verbinding zijn doordat we weinig tijd met elkaar hebben doorgebracht; vaak gecombineerd met:
- als hij teveel vreemde/spannende dingen heeft meegemaakt.

Maar dat betekent ook dat ik relatief makkelijk praten heb want als ik hem dan een dag helemaal volg dan zijn we er wel weer. En na een fikse uitbarsting van 2 kanten over dat je niet met messen mag spelen zei hij de volgende dag 'mes gooien mag niet' en legde het keurig naast zijn bord. En samen lachen helpt mij om 'm weer leuk te vinden :s) .

Niet dat ik denk dat je hier wat aan hebt...
Dit is juist erg herkenbaar,hier zijn we elkaar ook soms even kwijt, vinden we elkaar wederzijds irritant en ongeduldig :Y door dan echt even in zijn wereld te stappen, met volle aandacht samen iets bekends en overzichtelijks doen (loopfietsen, even naar de supermarkt oid) doorbreken we dat meestal weer en zijn we weer relaxed. Er thuis in blijven hangen werkt hier averechts :Y
FlyingFishzondag 5 januari 2020 @ 22:46
Aww, wat sneu Quoi. Hij plant het wel rot zo, net tijdens alle leuke uitjes. Fijn dat jullie nog wel wat dingen hebben kunnen doen, maar een dagje Efteling is wel een beetje jammer zo. Ik krijg gelijk flashbacks naar onze 1e keer Efteling met kleuter (toen 1,5) die ook vol over mij heen spuugde die middag na een flinke valpartij. Was het kortste dagje Efteling ooit.

Welk hotel zaten jullie wel? Als het zo goed bevallen is, is dat wel handige info!

Wij zijn vandaag als afsluiter van de vakantie naar Meijendel geweest (natuurpark in de duinen van Wassenaar). Een aanrader voor iedereen uit de regio. Er was een speurtocht uitgezet wat ze geweldig vonden, en daarna spelen in het apenbos en de speeltuin. Ze wilden alle drie niet mee naar huis, zo leuk vonden ze het. Het was alleen erg druk omdat iedereen dit vandaag een goed plan vond, maar op zich nog goed te doen.
littledrummergirlzondag 5 januari 2020 @ 22:46
Ach quoi, dat bleke toetje boven die deken ;( beterschap voor de kleine man!
Adrian4zondag 5 januari 2020 @ 23:24
Ahhh @Quoi Die laatste foto is zo zielig. Weer veel beterschap voor Max!

Ja, dat uit verbinding zijn ken ik heel goed van Willem. Tussen ons kan het knallen, omdat 1 van ons niet helemaal er in zit. Dan spreken we af dat we weer lief gaan zijn, knuffelen we heel hard we gaan weer verder.

Kevin zit anders in elkaar dan Willem en ik en die leeft en is heel intens. Dus intens blij en ook intens boos en intens niet lekker in zijn vel. Maar hij staat ook veel minder met mij in verbinding, omdat hij veel meer op zichzelf is (klinkt misschien heftiger dan het is trouwens, krijg het niet goed uitgelegd)

Man is weer thuis en heeft vanmiddag de volle laag gekregen terwijl ik in mijn eentje een donner durum aan het eten was in de stad :D O+
Het ligt dus echt niet aan mij :P

[ Bericht 2% gewijzigd door Adrian4 op 05-01-2020 23:30:06 ]
Franny_Gmaandag 6 januari 2020 @ 06:58
Dat is lastig, Adrian. Wij hebben het met I ook zwaar gehad in de peutertijd (en nu ze bijna 6 is, is het opvoedkundig gezien soms nog steeds erg lastig en uitdagend). Met Ysje is het heel anders. Kinderen kunnen zo verschillend zijn. Sterkte ermee.
renamaandag 6 januari 2020 @ 09:01
Tolstoi, Simon klinkt als een heerlijk bijdehand kereltje _O-

Adrian, wat klinkt dat pittig :{ Ik hoop dat hij gauw door deze fase heen is voor je, want zoals ik het lees doe je al je uiterste best voor hem :*

FF, nachtelijke speelsters :o Speurtocht klinkt leuk, jammer dat ik er niet in de buurt woon!

Oh Quoi, wat balen voor Max zeg, en sneu!

Het wegbrengen naar de PSZ ging hier heel goed vanmorgen _O_ C hoefde niet te huilen, moeders een beetje toen ze het gebouw uitliep :') Ik zit nu even op de bank te bedenken wat ik zal gaan doen, ik heb genoeg te doen :+ Het voelt gek, een huis zonder kind.
jUsTmE13o2maandag 6 januari 2020 @ 09:16
Adrian, wat vervelend dat jullie soms niet helemaal levelen. Heb ik hier met dochter ook. Inderdaad voor mij wel fijn om te lezen dat het dus heel normaal is en dat anderen het ook hebben.. Soms denk ik wel eens dat het aan mij/ons ligt. Ik heb helaas niet echt tips want ik ben zelf nog zoekende hoe ermee om te gaan. Ik las ergens hier ooit de uitspraak ‘choose your battles’, dat probeer ik te hanteren maar dan blijft er nog genoeg over waarvan ik vind dat het moet en dochter daar anders over denkt..

Iets heel anders: ik ga straks even naar de ikea, wat spulletjes nodig om dit huis af te maken (oa lampen) en wat spullen voor werk halen (heb 2 bonnen van die ikea kerstbomen).. Zijn jullie peuters al eens in smaland (utrecht) geweest? Ik geloof dat dochter nu eindelijk groot genoeg is, maar het feit dat ik er niet bij mag maakt me toch wat huiverig 😬
Franny_Gmaandag 6 januari 2020 @ 10:47
Wij hebben het met de oudste laatst een keertje gedaan, zij was toen ruim 5. Dat vond ik toen wel een goed idee, maar alleen Ysje zou ik nog niet doen. Het is toch een onbekende omgeving, en je gaat weg (alhoewel je wel oproepbaar bent), daar zou ik hem ook nog niet echt een plezier mee doen, denk ik. Maar het hangt ook wel af van hoe je kind is en hoe makkelijk zij omgaat met zo'n situatie.
Nazilmaandag 6 januari 2020 @ 10:56
We hebben het l ook nog niet laten doen. Hij vindt de ikea prima (zoek de pijlen! En de laatste keer: zoek de kerstbomen!) en ik denk niet dat we hem blij maken met een onbekend krijspaleis.
KapiteinCupcakemaandag 6 januari 2020 @ 11:12
Hallo allemaal!

Ik duik weer eens uit lurkstand. X en N zijn in november 2 geworden, wat een periode om een cadeautjesstroom op gang te brengen :+

Het was bij ons duidelijk merkbaar dat de rust een beetje is wedergekeerd met het weghalen van de kerstboom. Ze praten nog weinig (poes, vis, eten, klaar, dat soort woorden) waardoor het frustratie gehalte vaak hoog is. Dat uit zich vaak in bijten of slaan. Of haren trekken. Zo vervelend!

Het meest uitdagende van deze leeftijd vind ik ook consequent blijven, herkennen jullie dit?

Overigens zijn we gisteren naar Blijdorp geweest en daar heb ik twee voorbeeldige kinderen gehad :D. Zo gezellig als ze blij zijn! Maar wat FF ook zegt; vandaag zouden ze weer strontvervelend kunnen zijn... Peuters :')
jUsTmE13o2maandag 6 januari 2020 @ 11:22
quote:
2s.gif Op maandag 6 januari 2020 10:47 schreef Franny_G het volgende:
Wij hebben het met de oudste laatst een keertje gedaan, zij was toen ruim 5. Dat vond ik toen wel een goed idee, maar alleen Ysje zou ik nog niet doen. Het is toch een onbekende omgeving, en je gaat weg (alhoewel je wel oproepbaar bent), daar zou ik hem ook nog niet echt een plezier mee doen, denk ik. Maar het hangt ook wel af van hoe je kind is en hoe makkelijk zij omgaat met zo'n situatie.
Oh ik ben niet van plan om weg te gaan hoor, ik ga wel zitten wachten. Misschien proberen we het zo maar eens, want bij binnenkomen spotte ze het al meteen. Kon gelukkig overtuigen dat dat na het winkelen kon.
jUsTmE13o2maandag 6 januari 2020 @ 14:27
Pft ik ben gesloopt na de ikea 😂 Smaland durfde ze toch niet alleen, dus toen maar ijs gegeven. Maar op het moment heeft ze niet zomaar bananen in haar oren maar hele bananenbomen geloof ik.. Steeds wegrennen, echt niet leuk meer. Ik kan haar niet meer bijhouden met bolle buik dus erachteraan is ook geen optie. Lijkt wel of ze dat gebruikt, want niet-zwanger had ik haar allang opgetild en meegesleept naar de auto bijvoorbeeld. Op t laatst stond ik zelfs te vloeken 🙁 Ik houd t best even vol maar op een gegeven moment wordt er een grens bereikt en dan kan ik me niet meer inhouden en dat vind ik zó niet leuk! Ik moet maar eens een cursus omgaan met peuters/ anger management doen ofzo.

Ik merk steeds vaker dat ik maar liever nergens meer heen ga. Terwijl het als ze wel luistert, juist heel gezellig kan zijn!
littledrummergirlmaandag 6 januari 2020 @ 15:46
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 14:27 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
Pft ik ben gesloopt na de ikea 😂 Smaland durfde ze toch niet alleen, dus toen maar ijs gegeven. Maar op het moment heeft ze niet zomaar bananen in haar oren maar hele bananenbomen geloof ik.. Steeds wegrennen, echt niet leuk meer. Ik kan haar niet meer bijhouden met bolle buik dus erachteraan is ook geen optie. Lijkt wel of ze dat gebruikt, want niet-zwanger had ik haar allang opgetild en meegesleept naar de auto bijvoorbeeld. Op t laatst stond ik zelfs te vloeken 🙁 Ik houd t best even vol maar op een gegeven moment wordt er een grens bereikt en dan kan ik me niet meer inhouden en dat vind ik zó niet leuk! Ik moet maar eens een cursus omgaan met peuters/ anger management doen ofzo.

Ik merk steeds vaker dat ik maar liever nergens meer heen ga. Terwijl het als ze wel luistert, juist heel gezellig kan zijn!
Zou je geen baat hebben bij wat extra hulpverlening hierbij? Ik lees tussen de regels van je berichten door steeds zoveel frustratie, onmacht,moeheid. Misschien is het een optie om eens bij het cb te vragen wat de opties in je buurt zijn? Straks heb je er twee en is het nog drukker, vermoeiender en frustrerender. T lijkt me fijn voor je als je je dan wat meer gesterkt kan voelen.


Als ik het helemaal verkeerd interpreteer mag je dit gewoon negeren hoor :+ , ik gun je vooral dat jullie je ontspannen samen kunnen zijn :Y
Adrian4maandag 6 januari 2020 @ 17:57
Ik heb via CB een cursus communicatie met kinderen gedaan. Het is voor mij best nuttig geweest, omdat het me wat handvaten heeft gegeven. Vooral het meedenken van andere ouders bij alledaagse lastige situaties vond ik heel fijn. Ik vlieg soms uit de bocht qua analyseren van gedrag en dan hielpen andere ouders mij een beetje relativeren. Beetje FOK! In real life onder begeleiding van een professional :D Alles in de praktijk brengen is dan weer best lastig, maar ik ben aan het oefenen. Kevin is een goed oefen object 8-)

De vervolgcursus is Bewust Ouderschap en die staat op mijn verlanglijstje. Ik heb er alleen nu geen tijd voor, dus misschien volgend jaar!
jUsTmE13o2maandag 6 januari 2020 @ 18:09
Ik heb ook wel veel frustratie, in dat opzicht lijkt mijn dochter veel op me 😬 en waarschijnlijk voelt ze mijn frustraties waardoor zij ook gefrustreerd reageert. Lekker stel samen 😜 Nu zit ze al een poos weer heerlijk met de klei te spelen, zelf, ik stond in de keuken het eten voor te bereiden. Stuk gezelliger meteen 🥰
FlyingFishmaandag 6 januari 2020 @ 19:48
Wat leuk weer eens wat van je te lezen KapiteinCupcake! Consequent blijven vind ik niet zo lastig, maar ik heb een deel van mijn principes ook overboord gegooid, dat helpt.

Hoe vond C het vandaag Rena? En jij? Blij toen het ophaal-tijd was?

Wat fijn dat jullie CB dat allemaal organiseert Adrian! Hier organiseren ze niks, enkel het vaste programma qua inentingen en controles. Ik denk dat ik zonder FOK daar wel graag gebruik van had gemaakt. En ik denk dat het ook goed zou zijn voor sociale contacten binnen de wijk. Vanuit de meerlingen-vereniging organiseren ze wel jaarlijks iets dergelijks, daar ben ik vorig jaar geweest en dat was erg interessant.

Ik denk overigens dat een deel van de ‘problemen’ van justme samen hangen met de zwangerschap. Mijn zoon was ook echt heel vervelend toen af en toe, omdat hij wist dat ik minder in kon grijpen en hij zelf ook wat van slag was door alle veranderingen. Hopelijk haalt de geboorte straks er bij jullie ook de scherpe randjes weer af.
PKMmaandag 6 januari 2020 @ 20:31
Spannend @rena ! Laat je even weten hoe het ging? ;) Banaan start morgen.

@Adrian4 ik vind het tot voor je. :* Zet je weleens klassieke muziek aan? Banaan wordt daarmee gemiddeld zo'n 25% beter te doen. Ik luister dan altijd Beethoven symphony no. 9 in D Minor, mocht je geen idee hebben wat aan te zetten.

Hee @KapiteinCupcake leuk dat je er weer bent. :W
Ik vind het consequent zijn soms ook lastig. Vooral met het eeuwige gedram dat hij opgetild wil worden, dat doe ik als het kan maar (meestal) niet als ik bezig ben. Overigens denk ik niet dat het gedram minder zou zijn als ik daar een vaste lijn in zou trekken.

Wij hebben wat klotedagen achter de rug door verkoudheid. Ik voelde me slap en duizelig, staat er twaalf kilo op mijn benen te springen omdat hij getild wil worden.
Twee nachten waren we een paar uur wakker. De avonden en dutjes zijn kort en met onderbrekingen.
Hij is nog steeds heel snel boos en verdrietig maar wil wel weer wat meer zelf spelen. Vandaag speelde hij kappertje met föhn en kam en op het eind "dan mag je nou een spekje". :D
Lemijnmaandag 6 januari 2020 @ 21:21
quote:
1s.gif Op zondag 5 januari 2020 23:24 schreef Adrian4 het volgende:
Ahhh @:Quoi Die laatste foto is zo zielig. Weer veel beterschap voor Max!

Ja, dat uit verbinding zijn ken ik heel goed van Willem. Tussen ons kan het knallen, omdat 1 van ons niet helemaal er in zit. Dan spreken we af dat we weer lief gaan zijn, knuffelen we heel hard we gaan weer verder.

Kevin zit anders in elkaar dan Willem en ik en die leeft en is heel intens. Dus intens blij en ook intens boos en intens niet lekker in zijn vel. Maar hij staat ook veel minder met mij in verbinding, omdat hij veel meer op zichzelf is (klinkt misschien heftiger dan het is trouwens, krijg het niet goed uitgelegd)
Ik vind het heel duidelijk hoor, en ik vermoedde al dat hij zo is en dat het daarom anders werkt. Daarom schreef ik dat je waarschijnlijk weinig had aan mijn ervaring :). Dat hij meer op zichzelf is vind ik juist wel een mooie omschrijving.

Fijn dat jullie zijn begonnen op de peuterspeelzaal rena! Lijkt me inderdaad een stap.
Quoimaandag 6 januari 2020 @ 21:33
Smaland nooit gedaan! Altijd een keer proberen, dan weet je het ;) Ook hier is het zonder een van ons zijn een no-go. Ik vind het ook altijd gezellig om samen te gaan, dus vind het zelf ook saai om 'm erheen te brengen.

Nou, kdv ging gewoon geweldig vandaag. Hij sliep tot 7 uur vanmorgen, we sliepen in tijden niet zo lekker en hij ging netjes mee vanmorgen. In het verslag halverwege de dag lazen we dat hij zijn luier af wilde :D En dat hij een "kindjesbrandweer* wil voor zijn verjaardag. Daar heeft hij het tot vanavond over gehad en toen viel hij in slaap.

SPOILER
Gister was het een graafmachine btw. Hij heeft dat ding tot in detail beschreven x 100 en deed zelf (wtf, ZELF??) zijn schoenen en jas aan, pakte onze jassen, schoenen, sleutels en liep de deur uit richting de auto. Hij ging die graafmachine "even kopen". Hoeveel centjes het was, want hij had nog wel wat in zijn kassa. Omdat het zó lachwekkend was (vooral tijdens dat ziek-zijn even een lichtpuntje) zijn we maar met 'm mee gegaan. Bij de betreffende winkel (ik had al een vermoeden en me min of meer neergelegd bij een gele graafmachine voor in de tuin) bleek hij uitverkocht :D Toen heeft hij dus in zo'n elektrische brandweerauto rondgereden. No way dat hij die krijgt, dus we zijn probleemloos (ook dat _O_ ) de winkel weer uitgegaan.


[ Bericht 0% gewijzigd door Quoi op 06-01-2020 23:17:46 ]
renamaandag 6 januari 2020 @ 22:18
Ik ga later even teruglezen, maar de eerste dag ging redelijk! Het brengen ging goed, geen tranen bij C, en een beetje bij mij bij het verlaten van het gebouw :@ Na een minuut of 5 moest ze toch wel even hard huilen volgens de leidster, maar die heeft het wel goed opgepakt door haar bij zich te nemen en haar af te leiden. De rest van de ochtend ging het steeds beter zei ze; ik kwam een vrolijk kind ophalen wat lekker zat te kleuren. Ik was wel weer heel blij dat ze lekker bij mij was, ik vond het ook wel wennen, maar het gaat ongetwijfeld heel goed voor haar zijn :Y Ik ben heel benieuwd hoe het donderdag zal gaan!

Jullie ook succes morgen PKM!
Quoimaandag 6 januari 2020 @ 22:33
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 22:18 schreef rena het volgende:
Ik ga later even teruglezen, maar de eerste dag ging redelijk! Het brengen ging goed, geen tranen bij C, en een beetje bij mij bij het verlaten van het gebouw :@ Na een minuut of 5 moest ze toch wel even hard huilen volgens de leidster, maar die heeft het wel goed opgepakt door haar bij zich te nemen en haar af te leiden. De rest van de ochtend ging het steeds beter zei ze; ik kwam een vrolijk kind ophalen wat lekker zat te kleuren. Ik was wel weer heel blij dat ze lekker bij mij was, ik vond het ook wel wennen, maar het gaat ongetwijfeld heel goed voor haar zijn :Y Ik ben heel benieuwd hoe het donderdag zal gaan!

Jullie ook succes morgen PKM!
Super! Ik hoop ook dat je een beetje kan gaan genieten van de uurtjes voor jezelf. Zo te horen gaat ze het hartstikke snel oppikken.

Bij ons komen vrijdag de juffen thuis 'kennismaken' :{ En succes inderdaad @PKM !
Nazilmaandag 6 januari 2020 @ 22:41
quote:
3s.gif Op maandag 6 januari 2020 20:31 schreef PKM het volgende:
Spannend @:Rena ! Laat je even weten hoe het ging? ;) Banaan start morgen.

@:Adrian4 ik vind het tot voor je. :* Zet je weleens klassieke muziek aan? Banaan wordt daarmee gemiddeld zo'n 25% beter te doen. Ik luister dan altijd Beethoven symphony no. 9 in D Minor, mocht je geen idee hebben wat aan te zetten.


Pachelbel, Canon in D doet het hier ook goed :Y maar meestal zet ik Coldplay op, dat vindt hij ook fijn. 'Mama, is dit Compeeeyyy?'
Toen ik het uitzette toen man thuis komt (die vindt dat verschrikkelijk) : neehee, Hee Koekoh (Google) Compeeeyyy aan!

Ja wij doen alles met Google. Als hij 's ochtends beneden komt roept hij al voor mij: Hee koekoohhh Lampe aan!

Ik ben zo blij dat Google nog niet naar hem luistert.
Adrian4maandag 6 januari 2020 @ 23:16
quote:
3s.gif Op maandag 6 januari 2020 20:31 schreef PKM het volgende:
Spannend @:Rena ! Laat je even weten hoe het ging? ;) Banaan start morgen.

@:Adrian4 ik vind het tot voor je. :* Zet je weleens klassieke muziek aan? Banaan wordt daarmee gemiddeld zo'n 25% beter te doen. Ik luister dan altijd Beethoven symphony no. 9 in D Minor, mocht je geen idee hebben wat aan te zetten.

Hee @:KapiteinCupcake leuk dat je er weer bent. :W
Ik vind het consequent zijn soms ook lastig. Vooral met het eeuwige gedram dat hij opgetild wil worden, dat doe ik als het kan maar (meestal) niet als ik bezig ben. Overigens denk ik niet dat het gedram minder zou zijn als ik daar een vaste lijn in zou trekken.

Wij hebben wat klotedagen achter de rug door verkoudheid. Ik voelde me slap en duizelig, staat er twaalf kilo op mijn benen te springen omdat hij getild wil worden.
Twee nachten waren we een paar uur wakker. De avonden en dutjes zijn kort en met onderbrekingen.
Hij is nog steeds heel snel boos en verdrietig maar wil wel weer wat meer zelf spelen. Vandaag speelde hij kappertje met föhn en kam en op het eind "dan mag je nou een spekje". :D
Wat een goed idee.
Stom zeg dat ik daar niet aan denk! Wij leven hier muziek.
Bij baby Willem werkte Spinvis altijd heel goed :D
Ik ga het morgen uittesten!

Voor jou ook een digitale knuffel. Hopelijk snel wat betere nachten.

En dank jullie wel dames :*
jUsTmE13o2maandag 6 januari 2020 @ 23:45
Ik hoop het Flyingfish! Deel van de oorzaak heb ik inmiddels ook gevonden.. Ze heeft weer koorts. Hele dag had ik al een vermoeden maar mocht niet meten, net werd ze wakker en was heel warm dus toch maar even meten, 39. Ik begin een patroon te ontdekken. Met kerst was ze ook zo qua gedrag en toen kreeg ze ook koorts 😬
LeSagedinsdag 7 januari 2020 @ 08:52
Adrian, beetje spuit 11, maar ik wil je een hart onder de riem steken. Ik herken je verhalen zó goed. Afgelopen tijd heb ik hier thuis af en toe echt mezelf afgevraagd waarom ik kinderen wilde :@
S. was strontvervelend, maar met hem kom ik er altijd wel weer uit. Gesprekje, knuffel, dan zie ik ook dat hij zelf nadenkt over wat er mis ging.
Mijm was echt wekenlang over alles aan het krijsen. De gekste dingen, zoals iets op de verkeerde manier aangeven, niet goed zeggen, alles was fout. En álles zelf willen doen, ook al kan dat nog helemaal niet. Reactie is dan huilen, stampvoeten, slaan, bijten en inderdaad ‘stoute mama’.
En ineens, sinds vorige week, werd S. weer gezellig. Meewerken, zomaar luisteren. En nu merk ik dat Mijm ook weer wat rustiger begint te worden. Het blijft een eigenwijze pittige peuter, maar er is minder strijd, en ik kan die strijd ook beter begeleiden lijkt wel.
Je hebt hier niets aan, maar mij steunt de gedachte aan al die andere ouders die ook zo tegen dingen aan lopen wel enorm.

Pluspuntjes deze week:
S. kan zichzelf helemaal alleen aankleden *O*
Ik heb er weer zin in (door bovenstaand verhaal) *O*
Gisterenavond was ik de fiepen zo beu, dus ik heb ze verteld dat we zonder fiep gingen slapen. Commentaar uiteraard. En toen... vielen ze zonder problemen in slaap. Sterker nog, S. is wel bij ons komen liggen, maar zonder iets te zeggen. Mijm sliep de hele nacht door.
:o *O* :o

Zo ogentest met S. Herkansing, dus beetje spannend wel. Hoewel de kans wel heel groot is dat er brillen gaan komen hier. Onze families zien allemaal slecht :{

Klassieke muziek O+ Ik vind Peter en de Wolf ook zo fijn. Op spotify met verhaal van Frank Groothof.
LeSagedinsdag 7 januari 2020 @ 08:57
Oh, nog even een gesprekje met S. gisteravond en vanmorgen.

SPOILER
Hij was aan het vertellen dat hij zo graag kinderen wil. En broertjes. De broertjes zijn dan voor Mijm, zodat hij iemand heeft om mee te spelen. En dan zou S. wel bij papa en mama op de bank blijven zitten om de fles te geven.
Zijn eigen kinderen moesten wel in een ander huis gaan wonen, want daarvoor is het bij ons te klein vindt hij. Hijzelf blijft dan overigens gewoon bij papa en mama.
Ik geloof wel dat hij voor Bewust Alleenstaand Ouderschap gaat, want een vriendin of vriend hoefde hij dan weer niet.

Deze gesprekken, ik heb gewoon nog meer zin in de kleutertijd zo O+ O+
renadinsdag 7 januari 2020 @ 16:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 08:57 schreef LeSage het volgende:
Oh, nog even een gesprekje met S. gisteravond en vanmorgen.

SPOILER
Hij was aan het vertellen dat hij zo graag kinderen wil. En broertjes. De broertjes zijn dan voor Mijm, zodat hij iemand heeft om mee te spelen. En dan zou S. wel bij papa en mama op de bank blijven zitten om de fles te geven.
Zijn eigen kinderen moesten wel in een ander huis gaan wonen, want daarvoor is het bij ons te klein vindt hij. Hijzelf blijft dan overigens gewoon bij papa en mama.
Ik geloof wel dat hij voor Bewust Alleenstaand Ouderschap gaat, want een vriendin of vriend hoefde hij dan weer niet.

Deze gesprekken, ik heb gewoon nog meer zin in de kleutertijd zo O+ O+
O+ O+ O+ Wat heerlijk zoet! Hoe ging zijn ogentest?

@PKM , hoe ging het met Banaan vandaag? Ik ben heel benieuwd!
PKMdinsdag 7 januari 2020 @ 17:36
Bedankt voor de muziektip @Nazil .

Dat klinkt lief @LeSage .

Lief dat je het vraagt @rena .

Weggaan bij de psz was geen probleem. Hij zei "Mama gaat weg" en ging verder met spelen. Ik liet er thuis wel even wat tranen om, ik vond het zo gek zonder hem.
Ik belde na een ruim half uur om te vragen hoe het ging. Hij was heel vrolijk. Helaas kreeg ik een half uur later een telefoontje dat hij al een kwartier aan het huilen was en dat ik hem mocht ophalen. Toen ik kwam was hij net gekalmeerd met een boekje lezen op schoot bij de juf. Uiteindelijk was hij boos dat hij naar huis moest.
Donderdag de herkansing. Banaan zit thuis ook slecht in zijn vel, misschien had ik het kunnen verwachten.

Helaas ook maar een dutje van een uur. Wat is de middag dan lang zeg. Banaan was na het slapen zo over zijn toeren dat ik hem een tijdje heb gehobbeld op schoot terwijl hij voor zich uit staarde. Daarna begon hij nog eens met een driftbui omdat hij geen tweede ijsje mocht en heb ik hem maar in de draagzak gehangen.

Ik hoop dat hij zich snel beter voelt want dit is geen doen zo. -O-
renadinsdag 7 januari 2020 @ 20:43
Oh PKM, wat sneu voor Banaantje ;( Het is natuurlijk ook wat voor zo’n kleintje he -O- Vooral de eerste keer, maar ik snap je gevoelens heel erg goed momenteel. Ik huilde al toen ik het gebouw uitliep dinsdag :@ Ik hoop ook dat het voor onze beide kindjes nog beter gaat donderdag :*
Lemijndinsdag 7 januari 2020 @ 20:56
Peuter zijn is geloof ik gewoon best moeilijk. Jacob gooide vanavond zijn auto van de trap, terwijl ik had gezegd dat hij dan weg was van zijn slaapkamer en dat er geen nieuwe kwam. Toch volgde er een indrukwekkende driftbui met 'auto hebben, auto kwijt, auto halen' x100. Wetend dat hij iets anders zou verzinnen als ik die auto zou halen heb ik het maar uitgezeten. En hem uiteindelijk in bed gekregen met liedjes en een magisch slokje water. Arm kind, compleet over zijn toeren.
Morgen lekker naar de crèche! Dat is toch zo fijn voor hem, die voorspelbaarheid daar :D . Hij gaat echt altijd zonder problemen naar binnen, zwaait amper en heeft een goede dag.
Lemijndinsdag 7 januari 2020 @ 20:57
Waarmee ik nogal omslachtig zeg: lastig allemaal PKM, ik hoop dat het voor jouw en rena's peuter donderdag alweer makkelijker verloopt! En boks voor de veel te lange middagen soms.

Wat ben je van plan met de kindvrije tijd straks?
Nanukedinsdag 7 januari 2020 @ 21:45
Wat een herkenbare verhalen weer. De drama en het krijsen, het slaan, gooien, alles zelf willen doen, mama (en papa) die het allemaal niet goed doen. Dirk roept meerdere keren op een dag 'Nee! Huilen!' want als er iets Heel Ergs is dan mag ik natuurlijk niet helpen. Of het oplossen. Of überhaupt zijn kant op kijken. Maar ook niet weggaan. Ik vind het moeilijk en zwaar en hij volgens mij ook. Ik blijf maar hopen dat de fase snel weer over is, maar het lijkt er nog niet echt op. :X
Lemijndinsdag 7 januari 2020 @ 22:00
Doet me eraan denken dat we vanavond nog een primeur hadden: hij keek naar de pannen op het fornuis en zei 'eten lekker niet'. Bedankt he }:| .
Quoidinsdag 7 januari 2020 @ 22:04
"Wisten jullie dat er iets in deze pasta woont?", Zei Max vanavond tijdens het eten van ravioli :D

Ik lach me rot en herken tegelijkertijd heel veel in jullie verhalen.

Geen gekotst meer btw!
littledrummergirldinsdag 7 januari 2020 @ 22:06
Dat vind ik soms nog een van de meest frustrerende dingen, dat je helemaal lekker aan de gang bent geweest in de keuken, en dat ie dan gewoon überhaupt weigert te proeven of alles op de grond gooit. "Dit ga ik niet eten neenee " :%

Joh, graag of niet vriend :{w
kipknotsdinsdag 7 januari 2020 @ 22:49
Zo, mijn kleine is sinds een week ook een peuter. En het drama is gelijk begonnen.

Sinds zijn tweede verjaardag heeft hij nog maar 1 nacht normaal geslapen. De andere nachten wordt hij na een uur of twee totaal overstuur wakker. Houdt hij ook lang vol, half uur tot uur makkelijk. Bij hem op de kamer gaan helpt niet, dan kruist hij rustig door.

Enige waarvan hij rustig lijkt te worden is eruit halen en knuffelen. Aangezien hij eerst hetwel gewoon goed gaat slapen als hij naar bed gaat weet ik niet meer wat eraan te doen. Uiteindelijk een paar keer tussen ons in gehad, maar dat willen we natuurlijk ook niet vol houden.

Uren laten krijsen in bed is voor ons ook geen optie. Ook omdat mijn vrouw zwanger is van de tweede en last heeft van bekkeninstabiliteit, dus als rust kan gebruiken Ging tot vandaag deze zwangerschap nog redelijk, maar vanavond een flinke terugval. En de vorige zwangerschap heeft ze een half jaar mogen revalideren.

Dus ja, wat doe je eraan. Hoop dat dit een (korte) fase is, maar ben bang van niet.
littledrummergirldinsdag 7 januari 2020 @ 22:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 22:49 schreef kipknots het volgende:
Zo, mijn kleine is sinds een week ook een peuter. En het drama is gelijk begonnen.

Sinds zijn tweede verjaardag heeft hij nog maar 1 nacht normaal geslapen. De andere nachten wordt hij na een uur of twee totaal overstuur wakker. Houdt hij ook lang vol, half uur tot uur makkelijk. Bij hem op de kamer gaan helpt niet, dan kruist hij rustig door.

Enige waarvan hij rustig lijkt te worden is eruit halen en knuffelen. Aangezien hij eerst hetwel gewoon goed gaat slapen als hij naar bed gaat weet ik niet meer wat eraan te doen. Uiteindelijk een paar keer tussen ons in gehad, maar dat willen we natuurlijk ook niet vol houden.

Uren laten krijsen in bed is voor ons ook geen optie. Ook omdat mijn vrouw zwanger is van de tweede en last heeft van bekkeninstabiliteit, dus als rust kan gebruiken Ging tot vandaag deze zwangerschap nog redelijk, maar vanavond een flinke terugval. En de vorige zwangerschap heeft ze een half jaar mogen revalideren.

Dus ja, wat doe je eraan. Hoop dat dit een (korte) fase is, maar ben bang van niet.
Zou het nachtangst /nightterror kunnen zijn ? Google het even. Er zijn hier meer ouders met kinderen die dat hebben (gehad)
kipknotsdinsdag 7 januari 2020 @ 23:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 22:50 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Zou het nachtangst /nightterror kunnen zijn ? Google het even. Er zijn hier meer ouders met kinderen die dat hebben (gehad)
Dat zou zeker kunnen, binnenkort proberen of nog langer laten liggen helpt. En kijken of we een slaapplek voor mijn vrouw kunnen maken waar ze er niet wakker van wordt.

Het lijkt er op dat hij nu in ieder geval weer gaat slapen.

Bedankt in ieder geval voor de tip!
LaBelleFleur27woensdag 8 januari 2020 @ 07:36
Er ligt een verse peuter naast mij te slapen dus ik kom me hier melden 8-)

Het was al een temperamentvolle dreumes dus ik ben benieuwd hoe de peutertijd gaat worden :')

Hij heeft het bij mij zondag al gevierd dus ook hier een paar foto’s.

SPOILER
d2lHUxT.jpg
JXmzmZn.jpg
XMrgk8U.jpg
m7L70aD.jpg
littledrummergirlwoensdag 8 januari 2020 @ 08:05
Gefeliciteerd fleur O+ wat issie ineens groot geworden, vooral op die foto met zn fiets lijkt ie zoveel ouder :D
Nanukewoensdag 8 januari 2020 @ 08:42
Er zit ook een periode van slaapregresie rond 2 jaar @kipknots

Welkom @LaBelleFleur27! *O* Wat een lekkere jarige job. O+

[ Bericht 28% gewijzigd door Nanuke op 08-01-2020 08:52:47 ]
Lemijnwoensdag 8 januari 2020 @ 08:51
Gefeliciteerd Fleur en verse peuter!
Arjawoensdag 8 januari 2020 @ 11:34
Gefeliciteerd fleur!

Sterkte met de peuterbuien. Hier komen ze gelukkig niet vaak meer voor of ze zijn makkelijk te doorbreken (behalve als ze ziek wordt of is geweest).

Ze vroeg me net: hoe ben ik eigenlijk in jouw buik gekomen? Euh. :D
renawoensdag 8 januari 2020 @ 11:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 22:00 schreef Lemijn het volgende:
Doet me eraan denken dat we vanavond nog een primeur hadden: hij keek naar de pannen op het fornuis en zei 'eten lekker niet'. Bedankt he }:| .
:D _O- En hoe ging dat uiteindelijk?

Casper O+ *O* Welkom en proficiat!

Hier was ze vanmorgen ook weer zo lekker dwars en chagrijnig dat ik bijna uitkijk naar de PSZ morgen, hoop alleen dat het dan allemaal wat soepeler loopt voor haar :) Ben uiteindelijk maar een eind gaan wandelen met haar, daar knappen we vaak allebei van op wat frisse lucht!
PKMwoensdag 8 januari 2020 @ 20:28
@rena wat een weekdieren zijn we geworden he. ;)

Welkom Fleur en Casper en gefeliciteerd! :*

@Lemijn ik heb nog geen idee wat ik met die tijd ga doen. Op onze bovenverdieping moe nog steeds veel geklust worden, dat kan ik best zelf.
Ik twijfel nog over sport of vrijwilligerswerk. Geen van beide trekt me echt aan nu maar misschien als ik een beetje gewend ben aan de rust wel weer. :)

Vandaag ging het ineens weer beter. Hij heeft lekker gespeeld, sprong het huis door, momenten die de afgelopen week tot gigaproblemen leidden gingen ineens vlekkeloos voorbij. Gekke jongen.
renawoensdag 8 januari 2020 @ 21:15
quote:
3s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:28 schreef PKM het volgende:
@:rena wat een weekdieren zijn we geworden he. ;).
Ja :') Ik vind het soms echt lastig, vooral omdat ik met zulke dingen bang ben dat ze mijn emoties aanvoelt en het bij haar daardoor versterkt wordt. Maar goed, het zal bij mij ook na een paar keer wel beter gaan hoop ik :') Ben heel benieuwd hoe het morgen zal gaan. Ik had nooit verwacht zo’n weekdier te worden maar hoe langer ik nu moeder ben hoe erger het lijkt te worden :o
FlyingFishwoensdag 8 januari 2020 @ 23:51
Gefeliciteerd en welkom BelleFleur *O*

Hopelijk zit hij morgen nog steeds goed in zijn vel en gaat het een stuk beter PKM! Mijn kleuter begon met 2 jaar op de opvang en heeft het daar ook moeilijk mee gehad. En dan had hij nog zijn (mini) zusjes mee...

Weer echt vrije tijd lijkt me heerlijk! Helaas heeft ‘onze’ school geen peuterschool :( maar ze mogen wel met 3j9m al starten, dat is ook over een kleine 1,5 jaar al. Maar ik heb altijd geroepen dan een echte baan te gaan zoeken...

Em had vandaag een goede dag, Lala was weer drama. Letterlijk ook, want alles was huilen en als er ook maar iemand iets deed (al was het helpen) was het weer gillen. Erg vermoeiend, vooral omdat het vaak ook nephuilen is. Maar ik heb ook geen idee wat ik daaraan kan doen. Negeren helpt niet en knuffelen helpt alleen zolang ik het blijf doen. Ik heb haar uiteindelijk maar op bed gelegd (ze heeft vannacht ook korter geslapen want ze was overstuur omdat ze uit bed gevallen was, er met haar hoofd onder gerold was en vast zat. Lag in paniek “Kan niet los” te gillen, heel sneu). Maar 1,5 uur slaap later was het alsnog overal om huilen helaas. Gelukkig gaan ze bijtijds naar bed...

En ik ben alvast met een fotoalbum van 2020 begonnen. Elke dag 1 foto die ik dan met een begeleidende tekst plaats, 5 a 6 foto’s per pagina. En dan juist de dingen die normaal niet foto-album waardig zijn. Vandaag bijvoorbeeld een foto van Em en kleuter met een sticker op hun hoofd, eerder foto’s van kleuter uitzwaaien naar oma en een huilbui van lala omdat ze geen kruidnoot als ontbijt kreeg. Ik ben erg blij met het resultaat tot nu toe, dus deel het idee graag nu anderen er misschien ook nog iets mee kunnen voor dit jaar.
renadonderdag 9 januari 2020 @ 09:58
FF, maar zit er ook niet elders in de omgeving een peuterschool? Het scheelt wel dat jouw meiden al leren spelen met andere kinderen doordat ze elkaar hebben ;) Klinkt als een pittig dagje gisteren, hopelijk gaat het vandaag beter!

Goed dat je het zegt van die foto’s, dat moet ik ook weer eens op gaan pakken. Heb nu 2 ochtenden in de week vrij wat geschikt zou zijn voor dat soort klusjes.

Het was vanmorgen hard huilen toen ik haar bij de psz bracht, maar de leidster zou bellen als het echt niet ging en we zijn nu 1,5 uur verder dus ik moet er maar vertrouwen in hebben :) Vandaag zijn er twee leidsters, misschien scheelt dat ook.
renadonderdag 9 januari 2020 @ 09:58
Oh en Gunther is een peuter las ik elders, gefeliciteerd minilot *O* Gaan jullie het nog vieren? :)
TolstoiFandonderdag 9 januari 2020 @ 12:04
Fleur, nog gefeliciteerd met je peuter en welkom! *O* *O*

Mini, ook gefeliciteerd met peuter Gunther *O* *O*

Iemand ervaring met een stoelverhoger, zoiets als dit:
https://www.bol.com/nl/p/(...)7/?s2a=#productTitle

Er staat bij tot ongeveer 3 jaar, Simon is nu 2.5 jaar, vraag me af dat dan nog loont of dat het ook langer te gebruiken is.
Zijn kinderstoel is tot 15 kg, hij weegt nu ong. 15,7 kilo.
renadonderdag 9 januari 2020 @ 12:09
Nou, ik had het niet moeten zeggen dat het goed leek te gaan omdat ik niks hoorde, ik moest haar net eerder ophalen omdat ze toch de hele ochtend bij vlagen heel erg verdrietig was. Ze ging heel hard huilen toen ze mij zag -O- Maandag proberen we of het beter gaat met een tutje en een knuffel van thuis mee.

-O- Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet eventjes, ik probeer maar te denken dat het pas de 2e keer was en dat het binnenkort vast beter gaat. Ze moet toch ook ooit een keer naar school en dat is veel meer dan 2 ochtenden.
Nanukedonderdag 9 januari 2020 @ 12:55
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:04 schreef TolstoiFan het volgende:

Iemand ervaring met een stoelverhoger, zoiets als dit:
https://www.bol.com/nl/p/(...)7/?s2a=#productTitle

Er staat bij tot ongeveer 3 jaar, Simon is nu 2.5 jaar, vraag me af dat dan nog loont of dat het ook langer te gebruiken is.
Zijn kinderstoel is tot 15 kg, hij weegt nu ong. 15,7 kilo.
Ik sluit aan bij de vraag, maar dan om een andere reden. Dirk wil alleen nog op een grote stoel zitten, dus wij zijn ook op zoek naar een stoelverhoger. Erg benieuwd naar ervaringen!
Nanukedonderdag 9 januari 2020 @ 12:58
@rena, het is toch niet zo gek dat het wennen langer duurt dan 2x een paar uur? Ze is altijd bij jou geweest, toch? En nu ineens is ze ergens anders, met vreemde mensen en vreemde kindjes! Dat is nogal een overgang en ze is nog best heel jong dus waarschijnlijk snapt ze het ook nog niet zo goed. Ik denk dat het wel goed komt met een beetje tijd. Sterkte. :*
FlyingFishdonderdag 9 januari 2020 @ 13:22
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:04 schreef TolstoiFan het volgende:Iemand ervaring met een stoelverhoger, zoiets als dit:
https://www.bol.com/nl/p/(...)7/?s2a=#productTitle

Er staat bij tot ongeveer 3 jaar, Simon is nu 2.5 jaar, vraag me af dat dan nog loont of dat het ook langer te gebruiken is.
Zijn kinderstoel is tot 15 kg, hij weegt nu ong. 15,7 kilo.
Ik denk dat je niet naar de ‘tot 3 jaar’ moet kijken, maar naar de lengte (en evt het gewicht). Hoe lang verwacht je dat hij nog echt een zitje nodig heeft (qua lengte)? Zet hem eens op een gewone stoel, en kijk hoeveel cm hij hoger zou moeten zitten. Mijn kleuter zit nog steeds op zijn kinderstoel (de Prenatal triptrap variant), en daar blijft hij ook zitten tot we overstappen naar een bank voor ze alle drie. Maar als ik dit zitje inschat qua dikte zou hij daarmee al een tijdje niet meer fijn onder de tafel hebben kunnen zitten, en hij is gemiddeld qua lengte. Ik zou het zelf overigens het geld nu niet meer waard vinden, dan gaan ze maar op hun knieën aan tafel zitten op een gewone stoel tot ik ergens een goedkope 2e hands vind (hier niet van toepassing, want ze hebben triptraps sinds een half jaar die ze geweldig vinden omdat ze er zelf op en af kunnen klimmen).

Wat jammer Rena dat het zo gaat. Maar ik denk echt dat het wennen is. Van vrijwel fulltime bij mama naar ergens zonder mama maar met wel veel (drukke) andere kinderen is een flinke verandering. Daar moet ze echt even haar weg vinden.

Mijn meiden gaan overigens vanaf dat ze 9 weken waren al elke week 1 dag naar de opvang en hebben natuurlijk elkaar, dus peuterschool is voor hen niet noodzakelijk en het gedoe van een extra andere school niet waard. Ik zou het voor mezelf alleen fijn vinden :@.

Gefeliciteerd mini en gunther *O*
PKMdonderdag 9 januari 2020 @ 13:41
Gefeliciteerd @minilot en Gunther. :* Leuk dat jullie er weer zijn.

Bedankt @FlyingFish voor je bemoedigende woorden. Het scheelde wel vanochtend dat ik wist dat er meer kindjes een lastige start hadden.

Ik had afgesproken Banaan vandaag een uurtje eerder te halen. Helaas was hij er al eerder helemaal klaar mee en kreeg ik een telefoontje. Hij klonk op de achtergrond al heel erg overstuur en toen ik er vijf minuten later stond was hij inderdaad buiten adem van het huilen.
Mijn hart brak wel een beetje toen hij daar in zijn eentje stond te huilen. ;(
Malteserdonderdag 9 januari 2020 @ 15:56
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:04 schreef TolstoiFan het volgende:
Fleur, nog gefeliciteerd met je peuter en welkom! *O* *O*

Mini, ook gefeliciteerd met peuter Gunther *O* *O*

Iemand ervaring met een stoelverhoger, zoiets als dit:
https://www.bol.com/nl/p/(...)7/?s2a=#productTitle

Er staat bij tot ongeveer 3 jaar, Simon is nu 2.5 jaar, vraag me af dat dan nog loont of dat het ook langer te gebruiken is.
Zijn kinderstoel is tot 15 kg, hij weegt nu ong. 15,7 kilo.
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:55 schreef Nanuke het volgende:

[..]

Ik sluit aan bij de vraag, maar dan om een andere reden. Dirk wil alleen nog op een grote stoel zitten, dus wij zijn ook op zoek naar een stoelverhoger. Erg benieuwd naar ervaringen!
Ik las mee en zag jullie vragen. Een tip: zo’n simpele stoelverhoger voor in de auto werkt prima op een keukenstoel als tussenoplossing. En die kun je dan ‘later’ gebruiken in je auto voor als je incidenteel eens een vriendje/vriendinnetje wilt vervoeren.
littledrummergirldonderdag 9 januari 2020 @ 17:44
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:04 schreef TolstoiFan het volgende:
Fleur, nog gefeliciteerd met je peuter en welkom! *O* *O*

Mini, ook gefeliciteerd met peuter Gunther *O* *O*

Iemand ervaring met een stoelverhoger, zoiets als dit:
https://www.bol.com/nl/p/(...)7/?s2a=#productTitle

Er staat bij tot ongeveer 3 jaar, Simon is nu 2.5 jaar, vraag me af dat dan nog loont of dat het ook langer te gebruiken is.
Zijn kinderstoel is tot 15 kg, hij weegt nu ong. 15,7 kilo.
Wij hadden zon stoelverhoger in t hotel op vakantie, werkt op zich prima, geeft wel wat meer omkieprisico dan een kinderstoel. Oh en ik denk dat kindjes met wat dikkere beentjes/kontjes er met n jaar of drie niet meer in passen :)
Hoewel, zonder luier scheelt allicht wel veel.
renadonderdag 9 januari 2020 @ 18:13
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:58 schreef Nanuke het volgende:
@:rena, het is toch niet zo gek dat het wennen langer duurt dan 2x een paar uur? Ze is altijd bij jou geweest, toch? En nu ineens is ze ergens anders, met vreemde mensen en vreemde kindjes! Dat is nogal een overgang en ze is nog best heel jong dus waarschijnlijk snapt ze het ook nog niet zo goed. Ik denk dat het wel goed komt met een beetje tijd. Sterkte. :*
Ik had wel verwacht dat ze moest wennen, maar dat ze zo overstuur is vind ik zo sneu ;( Ik weet dat ze ook met dit soort emoties moeten gaan leren omgaan en ik kan haar niet overal tegen beschermen, maar het valt wel even tegen voor me :@ Heb gelukkig al wat tips gehad die we kunnen proberen om het wat makkelijker te maken.

Och PKM, wat sneu toch hè ;( Ik weet precies hoe je je voelt :{ Gelukkig hoeven ze nu pas maandag weer.

FF, ik kan me voorstellen dat je ook behoefte hebt aan wat extra vrije tijd!
Lemijndonderdag 9 januari 2020 @ 18:20
Ik probeer me altijd te bedenken dat peuters heel goed zijn in hevige emoties. Hard lachen, hard dramatisch huilen. Er zit nog zo weinig filter op. Ik vond Jacob net ook heel zielig toen hij begon te krijsen en jammeren toen ik de Duplo opruimde omdat hij ermee naar me gooide, maar rationeel wist ik dat ik het moest doen omdat ie bijna instortte en zijn Grote Verdriet het beste te sussen was door het avondritueel te starten. Ik plaats daarvan lag hij 4 minuten later op mijn schoot te slapen :') |:( *; .
Nu ben ik moed aan het verzamelen om het drama te heropenen met opstaan.

Waarmee ik bedoel te zeggen: het is heel sneu maar het valt ook wel mee.
Lemijndonderdag 9 januari 2020 @ 18:25
Hij is zo leuk trouwens. Niet omdat hij nu slaapt op mijn schoot (dat helpt wel) maar ik moet zo vaak om hem lachen. Mijn fiets noemt hij steeds een motor, daar gaan we samen op rijden, hij roept dan ‘hard motor!’ en wipt uit zijn stoel van enthousiasme. Als hij mijn vragen stom vindt (categorie ‘welke kleur is dit’) dan antwoordt hij op alles gewoon tatoe met een dikke grijns. En soms zegt hij opeens ‘ik oma, ik Acob niet’ en dan komt hij ook niet meer bij.
Verder heeft hij de voltooid deelwoorden door dus ik hoor de hele dag opgeruimd, weggegooid, gegeten, geslapen, etc. Er mist soms een letter maar de essentie staat. Zo tof.
littledrummergirldonderdag 9 januari 2020 @ 18:27
Over zonder luier gesproken, sinds n paar dagen plast de kaptein op de wc zodra we hem erop zetten. Hij vroeg het zelf ineens :D prima joh. Dus nu s ochtends en s avonds een rondje wc, tot nu toe elke keer met succes *O*
Lemijndonderdag 9 januari 2020 @ 18:45
Fijn LDG! Maar gaat hij gewoon op de grote bril zitten? Jacob heeft het woord eng nogal vooraan in zijn vocabulaire dus dat durft hij niet. En het potje is nog steeds koud.
TolstoiFandonderdag 9 januari 2020 @ 19:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 15:56 schreef Malteser het volgende:

[..]

[..]

Ik las mee en zag jullie vragen. Een tip: zo’n simpele stoelverhoger voor in de auto werkt prima op een keukenstoel als tussenoplossing. En die kun je dan ‘later’ gebruiken in je auto voor als je incidenteel eens een vriendje/vriendinnetje wilt vervoeren.
Kun je die ook vastmaken aan de keukenstoel?
gewoonmezelf87donderdag 9 januari 2020 @ 19:36
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:20 schreef Lemijn het volgende:
Ik probeer me altijd te bedenken dat peuters heel goed zijn in hevige emoties. Hard lachen, hard dramatisch huilen. Er zit nog zo weinig filter op. Ik vond Jacob net ook heel zielig toen hij begon te krijsen en jammeren toen ik de Duplo opruimde omdat hij ermee naar me gooide, maar rationeel wist ik dat ik het moest doen omdat ie bijna instortte en zijn Grote Verdriet het beste te sussen was door het avondritueel te starten. Ik plaats daarvan lag hij 4 minuten later op mijn schoot te slapen :') |:( *; .
Nu ben ik moed aan het verzamelen om het drama te heropenen met opstaan.

Waarmee ik bedoel te zeggen: het is heel sneu maar het valt ook wel mee.
Herkenbaar :')

James is gister voor de 2e keer gezakt voor de oogtest, dus moet nu 6 februari naar de oogarts voor verder onderzoek. Ben benieuwd. Hij ligt nu afgedraaid in bed na 4 ochtendjes psz. O+
littledrummergirldonderdag 9 januari 2020 @ 19:59
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 18:45 schreef Lemijn het volgende:
Fijn LDG! Maar gaat hij gewoon op de grote bril zitten? Jacob heeft het woord eng nogal vooraan in zijn vocabulaire dus dat durft hij niet. En het potje is nog steeds koud.
Wij hebben zon opzetbril van de ikea, krukje voor de wc (ook ikea toevallig, zon plastic ding met rubber noppen). Dan kukelt hij er niet in en kan ie steunen met zn voetjes.
PKMdonderdag 9 januari 2020 @ 20:49
@gewoonmezelf87 balen van de oogtest.

@rena ik heb zelf geen idee hoe ik het makkelijker zou kunnen maken. De juffen en hij moeten dat ook maar zelf een beetje uitzoeken.

@Lemijn goed punt. Banaan kan ook echt in een lachbui blijven steken. Dat heeft hij inderdaad ook als hij eenmaal van de kook is.
Lief trouwens dat op schoot slapen. Hopelijk blijft dat ook zo na wakker maken.

Banaan kan ook lekker grappen. Als ik een paar keer nee heb gezegd maakt hij er een spelletje van om meer te vragen wat niet mag. Dan gaat hij daarna over op vragen of hij water mag drinken, zeg ik nee en neemt hij gauw een slokje. O+
Lemijndonderdag 9 januari 2020 @ 20:57
Wij deden vanmiddag (in de miezer) weer het spelletje dat hij schommelt en ik hem waarschuw dat hij niet tegen me aan mag botsen en dan dichtbij genoeg ga staan dat het toch gebeurt. Bleef het samen plezier maken maar altijd zo simpel ;( .

En Jacob werd niet meer wakker. Ik deed alle lichten uit die ik onderweg tegenkwam en legde hem toen hoppa in zijn bed. Net omgekleed in pyjama. Schone luier had hij toevallig al. Nacht gestart om 18 uur! Belachelijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lemijn op 09-01-2020 21:02:38 ]
Malteserdonderdag 9 januari 2020 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:07 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Kun je die ook vastmaken aan de keukenstoel?
Dat zou kunnen ja, want aan de zijkant zitten van die uitsparingen waar de autogordel doorheen gaat. Deze bedoel ik:
Zny6mRu.jpg

Kun je met een spanbandje/riem/lang lint/andere oplossing prima aan een stoel vastmaken als je dat nodig vindt.
bunderbosdonderdag 9 januari 2020 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:04 schreef TolstoiFan het volgende:
Fleur, nog gefeliciteerd met je peuter en welkom! *O* *O*

Mini, ook gefeliciteerd met peuter Gunther *O* *O*

Iemand ervaring met een stoelverhoger, zoiets als dit:
https://www.bol.com/nl/p/(...)7/?s2a=#productTitle

Er staat bij tot ongeveer 3 jaar, Simon is nu 2.5 jaar, vraag me af dat dan nog loont of dat het ook langer te gebruiken is.
Zijn kinderstoel is tot 15 kg, hij weegt nu ong. 15,7 kilo.
Ik kom even uit lurkstand, wij hebben exact deze voor onze net-peuter, die sinds een paar maanden per se op een 'grote' stoel wil zitten. Wij zijn er heel tevreden over! Zit heel stevig (moet er wel bij melden dat we een heel rustig kind hebben, zet zichzelf nooit af ofzo). En vergeleken met de Ikea stoel die we hadden kan ze hier juist veel langer mee doen, ze heeft nog heel veel groeiruimte. En hij is heel makkelijk mee te nemen op familiebezoek of vakantie, vond ik ook een voordeel.
SQvrijdag 10 januari 2020 @ 10:01
Hey, ik heb een vraagje over het taalbegrip van jullie peuters. Noud blijft heel veel dingen zeer hardnekkig verkeerd benoemen, ondanks dat we het altijd corrigeren en ook uitleggen. Het gaat dan vooral om tegenstellingen.

Voorbeelden: hij noemt mij altijd papa en zijn vader altijd mama. Als hij naar boven wil vraagt hij om "beneje?!?" en naar beneden gaan is "bove??" Lamp aan / uit is ook niet te doen voor hem. Zijn er meer dreutels die dit doen?

Op zich is het best grappig, maar ik vraag me af of hij nou gewoon stug is of dat ie het echt niet snapt of dat het m gewoon geen lor interesseert :')
Molovrijdag 10 januari 2020 @ 10:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:01 schreef SQ het volgende:
Hey, ik heb een vraagje over het taalbegrip van jullie peuters. Noud blijft heel veel dingen zeer hardnekkig verkeerd benoemen, ondanks dat we het altijd corrigeren en ook uitleggen. Het gaat dan vooral om tegenstellingen.

Voorbeelden: hij noemt mij altijd papa en zijn vader altijd mama. Als hij naar boven wil vraagt hij om "beneje?!?" en naar beneden gaan is "bove??" Lamp aan / uit is ook niet te doen voor hem. Zijn er meer dreutels die dit doen?

Op zich is het best grappig, maar ik vraag me af of hij nou gewoon stug is of dat ie het echt niet snapt of dat het m gewoon geen lor interesseert :')
Doet madame hier ook met 3,5
Ze is niet achterlijk maar het interesseert haar gewoon geen moer denk ik. De dingen die anderen niet begrijpen en die ze wél belangrijk vindt corrigeert ze namelijk wel binnen no time :+
Adrian4vrijdag 10 januari 2020 @ 10:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:01 schreef SQ het volgende:
Hey, ik heb een vraagje over het taalbegrip van jullie peuters. Noud blijft heel veel dingen zeer hardnekkig verkeerd benoemen, ondanks dat we het altijd corrigeren en ook uitleggen. Het gaat dan vooral om tegenstellingen.

Voorbeelden: hij noemt mij altijd papa en zijn vader altijd mama. Als hij naar boven wil vraagt hij om "beneje?!?" en naar beneden gaan is "bove??" Lamp aan / uit is ook niet te doen voor hem. Zijn er meer dreutels die dit doen?

Op zich is het best grappig, maar ik vraag me af of hij nou gewoon stug is of dat ie het echt niet snapt of dat het m gewoon geen lor interesseert :')
Ik heb ook heel erg moeite met tegenstellingen en als ik moe ben kan ik ook best zeggen dat ik naar beneden ga terwijl ik de trap op loop. Zeker ook in het Engels is dat voor mij heel moeilijk. Ik heb altijd bedacht dat het komt door mijn dyslexie. Hierbij wil ik niet zeggen dat Noud dyslectisch is, maar meer dat wat voor jou logisch is niet altijd logisch is ;)
minilotvrijdag 10 januari 2020 @ 10:38
Ik meld me met kakelverse peuter! Voor wie 'm nog niet kent van eerdere topics: codenaam Günther (echte naam Otto), het is onze eerste en enige.

Telt tot veertien maar slaat consequent de twee over (is sinds gisteren dan ook 'drie oud' :')), kent een shitload aan kleuren bij naam en bouwt inmiddels met opperste concentratie coherente zinnetjes van een woord of zes á zeven. Plast meermaal daags op een potje maar wil er vooralsnog niet op poepen, slaat geregeld middagdutjes over en dat gaat goed. Heeft geen vaste avondbedtijd. Krijgt nog altijd borstvoeding (niet zo gepland maar gewoon zo gelopen O+ ) en slaapt al anderhalf jaar bij ons tussenin (zeker niet zo gepland, maar niettemin zo gelopen :+ ). Houdt van voorgelezen worden (veertig prentenboeken per dag, als het aan hem ligt) en helpt me bij elke maaltijd in de keuken.

Gaat niet naar opvang want nadat ik 'm eruit geperst had besloot ik eigenlijk meteen liever thuis met 'm te willen blijven, wat met een aantal aanpassingen gelukkig ook kon. Gaat over een paar weken wel voor het eerst naar de peuterspeelgroep en ik ga dikke tranen biggelen omdat ik z'n toffe gezelschap twee ochtenden in de week moet gaan missen. :') Weekdier, yup, maar ik vind het ook gewoon een geweldig joch dat ik serieus graag zoveel mogelijk bij me heb omdat -ie zo verrekte leuk is. O+
Wat peuterbuien betreft heb ik erg weinig te klagen, de heus wel aanwezige driftbuitjes zijn hevig maar hyperkort en ik geef er gewoon ruimte aan, zeker als -ie moe is of honger heeft. So far so good, maar vraag het me over een half jaartje nog maar eens. ;)

Plaatjes bij de praatjes!
Ongeveer een jaar geleden, met mij:
SPOILER
IDikbKC.jpg
Vorige week, met mijn lief:
SPOILER
WlW7RCO.jpg
Zo nog even een verjaardagsverslagje tikken voor in het Dreumestopic. :) :W
(Edit: done! OUD / Het dreumestopic (1 - 2 jaar) deel 442 )


Daarna hier eens inlezen :*

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-01-2020 10:59:18 ]
Nitzervrijdag 10 januari 2020 @ 10:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 10:38 schreef minilot het volgende:
Knip
Grappig, je omschrijft hier precies onze zoon. Eerste keer peuterspeelzaal was echt raar. Het idee dat een vreemde toezicht over hem had klopte eerste weken echt niet. Inmiddels is hij 5, maar m'n dochter is 3 dus ik mag me hier nog melden :)
Vivvrijdag 10 januari 2020 @ 11:05
@minilot Welkom met Günther! O+
Bedoel je met "het is onze eerste en enige" dat jullie het niet meer opnieuw gaan proberen, of zoals het vooralsnog feitelijk gewoon is? :*

Dat overslaan van een getal deed ZZ ook. Hoe zingt hij "Hoedje van papier"? ;)
minilotvrijdag 10 januari 2020 @ 11:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 11:05 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:minilot Welkom met Günther! O+
Bedoel je met "het is onze eerste en enige" dat jullie het niet meer opnieuw gaan proberen, of zoals het vooralsnog feitelijk gewoon is? :*

Dat overslaan van een getal deed ZZ ook. Hoe zingt hij "Hoedje van papier"? ;)
Feitelijke omschrijving :Y Of we het nog verder proberen hangt af van DNA-onderzoek en dat loopt nog tot ergens begin van aankomende lente :)

En: 'Een, drie, viehier, hoedje van, hoedje van'. :') Wat sloeg ZZ over? :)
Het is hier een beetje een running gag geworden: toen -ie kleiner was speelde hij vaak met een genummerde stapeltoren van karton, maar op een gegeven moment raakte de '2' zoek. We gaan er nu naar vanuit dat dat precies in een kritieke fase was en dat het daardoor nooit meer goed komt :+
Vivvrijdag 10 januari 2020 @ 11:23
@minilot
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 23:07 schreef ViviRAWRS het volgende:
ZZ telt al weken consequent 1-4-5-6-7-8-9-10, ik vind het zó irritant! :D Vooral omdat ze het concept "2" echt wel snapt, als ergens twee poezen zijn of zo, dan zegt ze "kijk! twee poezen!". En als ik met één hand een glas optil om een slok te nemen, is het streng "met twee handjes!", kennelijk hebben ze dat als regel op het kinderdagverblijf. :Y)
Ze zong het liedje ook gewoon 1,2,3,4. :') Is spontaan overgegaan, maar wij waren dan ook geen 2 of 3 van haar speelgoed kwijtgeraakt in de kritieke fase. ;)
Nazilvrijdag 10 januari 2020 @ 11:26
Gefeliciteerd minilot!
Dat tellen komt vast goed.

L spreekt sommige letters ook consequent verkeerd uit. De s wordt een soort Engelse g, de t wordt een k, dus alles wat voor in de mond uitgesproken moet worden gooit hij naar achter een andersom. We hebben daar nu sinds 2 maanden logopedie voor en dat gaat best aardig. Nog niet altijd goed maar hij kan nu de s op een goed moment uitspreken (sok ipv gok, al zegt hij uit zichzelf nog gok en na verbeteren wordt het schok) en de L kon hij helemaal niet en die kan hij nu wel zeggen. In woorden nog wat moeilijk maar los al wel, dus het komt. En de w gaat helemaal goed nu. Geen jew meer, maar wel. Zonder logopedie was het ook vast goed gekomen, maar ik vond het voor zijn eigen verstaanbaarheid fijn. Hij werd soms boos omdat mensen hem niet konden verstaan en hij niet wist wat hij fout zei. Dingen kunnen dus veranderen!
SQvrijdag 10 januari 2020 @ 11:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 11:23 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:minilot
[..]

Ze zong het liedje ook gewoon 1,2,3,4. :') Is spontaan overgegaan, maar wij waren dan ook geen 2 of 3 van haar speelgoed kwijtgeraakt in de kritieke fase. ;)
Mijn oudste heeft héél lang structureel de 5,7 en 9 overgeslagen met tellen. De 7 vergeet ze nog steeds wel eens. Geen idee waarom, je zou zeggen dat het een kwestie is van opdreunen, maar toch :')
Jagärtrutvrijdag 10 januari 2020 @ 13:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 11:33 schreef SQ het volgende:

[..]

Mijn oudste heeft héél lang structureel de 5,7 en 9 overgeslagen met tellen. De 7 vergeet ze nog steeds wel eens. Geen idee waarom, je zou zeggen dat het een kwestie is van opdreunen, maar toch :')
Mijn oudste kan prima tellen, maar vergeet inderdaad consequent de 6. Hij wordt volgend jaar 5, en wil dan ook maar gelijk uit huis.... O+
TolstoiFanvrijdag 10 januari 2020 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 19:59 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Wij hebben zon opzetbril van de ikea, krukje voor de wc (ook ikea toevallig, zon plastic ding met rubber noppen). Dan kukelt hij er niet in en kan ie steunen met zn voetjes.
Die hebben wij vanochtend ook gekocht voor het toilet beneden. Simon wilde er meteen wel op, maar toen ie erop zat, begon ie te huilen dat ie eraf wilde :') Hij kan met zijn voetjes nog net niet bij het krukje, ik denk dat ie het daardoor wat eng vond. Maar ik ben er bij blijven staan en uiteindelijk kwam er ook nog een plasje :) .
Nazilvrijdag 10 januari 2020 @ 13:57
Ik krijg mijn kind net zonder luier van de opvang terug :o hij wilde geen luier aan na het plassen en het ging al de hele ochtend goed... En nu zitten we thuis zonder luier, ook al naar de lidl geweest (doorheen gerend :+) zonder luier. We gaan alleen zo naar monkeytown daar doen we maar wel even een luier broekje aan :+
Nolitavrijdag 10 januari 2020 @ 14:20
Wat goed nazil! Lijkt me echt wel een ding, als je kind opeens zindelijk is. Hier heeft het totaal haar interesse niet op dit moment.

Welkom Casper en gunther, gezellig dat jullie er zijn!

Lemijn lukt het Jacob om om 18:00 de nacht in te gaan ja? N viel laatst om 18:30 in slaap (zonder middagdut) maar werd vervolgens om 20:00 wakker en verkondigde dat ze echt wakker was en heeft vervolgens tot 22:00 gespeeld en is met veel moeite tussen ons in in slaap gevallen. Normaal slaapt ze tussen 20:00 en 21:00 dan gaat het prima. Ik heb het dus niet op vroeg in slaap vallen.

Hier heeft ze een tijd de twee en drie tegelijk gezegd. Één, trei, vier....ze werd dus ook trei destijds. Opeens zei ze ook twee.

Voltooid deelwoorden zijn ook tof ja, al kloppen ze hier meestal niet (gedrinkt) ze is er wel mee bezig.
Nazilvrijdag 10 januari 2020 @ 18:42
Hij is nog steeds droog na een middag monkeytown... Ff doorzetten nu dus, hopelijk lukt het morgen ook zo goed.
littledrummergirlvrijdag 10 januari 2020 @ 19:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 13:23 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Die hebben wij vanochtend ook gekocht voor het toilet beneden. Simon wilde er meteen wel op, maar toen ie erop zat, begon ie te huilen dat ie eraf wilde :') Hij kan met zijn voetjes nog net niet bij het krukje, ik denk dat ie het daardoor wat eng vond. Maar ik ben er bij blijven staan en uiteindelijk kwam er ook nog een plasje :) .
Wat goed *O*

Wij hebben ook een tijdje "droog geoefend" _O- dan vroeg ik of hij met of zonder luier op de wc wilde, zodat ie vast n beetje kon wennen aan het wiebelige en ineens was ie om :D vandaag ook ineens gepoept *O* t wordt nog eens wat :D
Lemijnvrijdag 10 januari 2020 @ 20:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 14:20 schreef Nolita het volgende:
Lemijn lukt het Jacob om om 18:00 de nacht in te gaan ja? N viel laatst om 18:30 in slaap (zonder middagdut) maar werd vervolgens om 20:00 wakker en verkondigde dat ze echt wakker was en heeft vervolgens tot 22:00 gespeeld en is met veel moeite tussen ons in in slaap gevallen. Normaal slaapt ze tussen 20:00 en 21:00 dan gaat het prima. Ik heb het dus niet op vroeg in slaap vallen.
Ja dat ging prima. Hij werd vanmorgen tegen zevenen wakker. En sliep vanavond weer gewoon rond half 8.

Wat leuk van al die luierloge peuters!

En wat leuk van minilot en Günther hier!
Quoivrijdag 10 januari 2020 @ 21:48
Welkom allen! Nieuwe peuters *O* @minilot, Günther al een peuter? Kanniejoh!

Ik heb eindelijk tijd om op mijn kont te zitten. Afgelopen week gewerkt als een dolle en sinds eergisteren was de koek een beetje op & heb ik het virus van Max overgenomen geloof ik. Koorts en misselijk. De rust van even thuis zijn doet me alleen al heel goed :)

@Nazil wat tof! Hier kondigde hij ook uit het niks aan dat hij niet meer wilde. Ook op de opvang. Heel fijn dat we er blijkbaar echt op kunnen vertrouwen dat ze het wel kunnen zodra ze er aan toe zijn. Wij hebben nog wel geregeld ongelukjes, maar het gaat steeds beter. Hij vindt wc's buitenshuis wel spannend, daar moeten we iets op verzinnen. Staand plassen of op de 'grote bril' doet hij (nog) niet.

@littledrummergirl zelfde opzetbril en krukje hier :Y

En dan de psz peuters hier. Spannend voor ze! Het kost ook eventjes tijd om te wennen.

Vanmiddag kwamen de 2 juffen van Max' psz (vanaf woensdag) thuis kennismaken :o Wow! Het was echt een heel leuk bezoekje. Er zijn al 2 kindjes die hij kent bij de groep (de peuters 3+ groep) en er blijkt 1 jongetje van zijn kdv groep erbij te komen binnenkort. Helemaal door het dolle was hij.

Verder is hij totaal in ban van zijn ....... verjaardag :{ We blijven maar uitleggen dat dat nog 9 maanden duurt. Hij heeft zijn feestje al in gedachten en vraagt telkens als ik we naar huis gaan: is mijn feestje er dan al? Of als we gaan slapen: is morgen dan mijn verjaardag? Word ik dan 4? Hij somt elke dag een potentieel kado op (kraanwagen, vrachtwagen, takelwagen, graafmachine, brandweer, allemaal van die gruwelijke dingen waar hij in kan, zo groot, heeft dat eens gezien in een winkel). Ik parkeer nu al die dingen maar op een mooie verlanglijst. Eentje staat op de 'poepjes en plasjesposter' met stickers in de wc en sindsdien doet hij extra zijn best :D
Nazilvrijdag 10 januari 2020 @ 22:15
@Quoi hij ging bij monkeytown op de grote wc (ik heb hem wel wijs gemaakt dat het een kleinere wc was anders wilde hij niet _O-) en ik heb een krukje onder z'n voeten gezet die daar stond. Ging prima. Wat goed van Max dat hij het ook zelf aangaf! Ik denk echt dat L. Van het zelf beschikken is. Met de speen deed hij dat ook en ik hoop echt dat we er doorheen zijn als we nu een paar dagen doorzetten en hij z'n raceauto heeft. Want toen ik zei dat hij dan een cadeautje kreeg wilde hij een raceauto. Eerst was zijn beloning naar monkeytown maar ja dat viel een beetje toevallig tegelijk dat het nu niet meer als beloning kan.
Quoivrijdag 10 januari 2020 @ 22:31
Oh wat goed! Ik heb m nu zover dat we het eens samen gaan proberen. Nu staat hij soms in een winkel te draaien en verontschuldigt hij zich ervoor dat hij in zijn luier plast. Super dat hij het begrijpt ten eerste en dat is niet erg, zeg ik dan, maar ergens naar de wc gaan is nog wel een dingetje.

Die piemelpraat trouwens! Hebben jullie dat ook? Man man man. Hij vindt die van hem wel echt reuze interessant. Als hij op de wc zit komen er uitspraken uit, niet normaal. Oh, hij kijkt naar beneden, hij wil wat eten! Hij wordt groot, oh en nu weer klein. Hey twee balletjes! En zo legde ik vanmiddag aan 'm uit waar die balletjes voor zijn en wat er in zit.
FlyingFishvrijdag 10 januari 2020 @ 23:00
Quoi, kleuter wilde hier niet meer op de verkleiner nadat hij een vriendje zonder verkleiner zag plassen en het vervolgens ook probeerde. Wellicht is dat een optie? Hier geen piemelpraat verder, alleen regelmatig dat jongens die wel hebben en meisjes niet.

Verder knap al die (deels) zindelijke peuters. Hier 0 interesse weer.

Wij zijn een weekendje weg, zonder babyspullen! Geen babybedjes meer en geen kinderstoelen. De bagage paste ook gewoon in de auto zonder te stapelen. Zelfs inclusief buggy. En ze zitten gewoon op een normale eetstoel en dat ging eigenlijk al prima. Nu alleen nog even wat groter groeien zodat ik ze niet meer alle klimdingen van de indoor-speeltuin op hoef te duwen...
Adrian4vrijdag 10 januari 2020 @ 23:24
Nieuwe peuters! *O*
Welkom!

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 22:31 schreef Quoi het volgende:
Oh wat goed! Ik heb m nu zover dat we het eens samen gaan proberen. Nu staat hij soms in een winkel te draaien en verontschuldigt hij zich ervoor dat hij in zijn luier plast. Super dat hij het begrijpt ten eerste en dat is niet erg, zeg ik dan, maar ergens naar de wc gaan is nog wel een dingetje.

Die piemelpraat trouwens! Hebben jullie dat ook? Man man man. Hij vindt die van hem wel echt reuze interessant. Als hij op de wc zit komen er uitspraken uit, niet normaal. Oh, hij kijkt naar beneden, hij wil wat eten! Hij wordt groot, oh en nu weer klein. Hey twee balletjes! En zo legde ik vanmiddag aan 'm uit waar die balletjes voor zijn en wat er in zit.
Ja :D
Heb nooit bedacht dat ik ooit zoveel over dat ding zou praten.

Hier ook weer 0,0 interesse in zindelijkheid. Net nog uitgebreid in de overloop op de vloerbedekking geplast. Maar wij zijn er ook nog echt niet mee bezig met hem. Ik wil even het drama bij Willem laten bezinken ;(
minilotzaterdag 11 januari 2020 @ 05:52
Aan het inlezen. Wat jofel dat PKM en Rena een beetje voorlopen wat peuterspeelzaal betreft - dan kan ik in dit topic volgen hoe het de komende weken heeeeeeeelemaal goed komt voordat mijnes op 4 februari begint. Dank alvast, dames! ;)
LeSagezaterdag 11 januari 2020 @ 07:32
Nieuwe peuters *O*

We kunnen 4 februari lekker samen het topic volkletsen, mini. Dan zit ik namelijk ook alleen thuis te wachten. S. gaat dan al een paar dagen naar school en het is de eerste PSZ-ochtend van Mijm.

Ik was gisteravond naar de stad met S. Dat was zo’n ding dat ik vroeger in mijn hoofd had, samen winkelen met je kind. En het was zó gezellig. Hij heeft gymschoenen gekregen en zelf een jas uitgezocht. Helemaal keuren voor de spiegel en zelf gevraagd aan de caissière of de labels er af mochten O+ Ijsje gegeten bij de McDonalds en toen weer naar huis.
Overigens voor het eerst in heel lange tijd met luier, want hij had een beetje dunne poep. Hij vond het niet erg gelukkig.
Molozaterdag 11 januari 2020 @ 09:26
Feli Mini!
Heeft hij zijn verjaardag beetje meegekregen? Ik vond 2 daarin zo'n kantelpunt :D

Hier staat ook alles in het teken van verjaardag (nog ruim 6 maanden weg :') ), want dan wordt ze 4 en dan mag ze naar school.
Een magische plek waar volgens haar geen jongens zijn (?), je de hele dag op de glijbaan mag (?) en je de hele dag in de klas Shrek mag kijken op tv (?) _O-

Onderscheid tussen jongens en meisjes, mama's en papa's en vrouwen met of zonder baby etc is érg belangrijk hier. De hele dag gaat dat ordenen door.
En bij tekeningen maken maakt ze ook vrouwtjes met enórme borsten en mannetjes met enórme piemels. En zegt dan dat het papa is, dus die was er wel blij mee :+

Het is af en toe een driftkikkertje maar jezus wat is het toch gezellig met haar *;
Nazilzaterdag 11 januari 2020 @ 09:55
Verjaardag is hier ook belangrijk met 7 maanden te gaan. Want basisschool.

Molo poppetjes tekenen? Whut? De mijnes doet net z'n best om een ster in te kleuren ipv willekeurige rondjes of krassen.
Arjazaterdag 11 januari 2020 @ 12:05
Welkom nieuwe peuters! En wat is de mijne dan al een kleuter eigenlijk. Wat verandert er veel en snel sinds ze 2 is.
Emmy tekent ook poppetjes en kleurplaten gaan al aardig binnen de lijntjes. Ze praat de hele dag en klinkt zo wijs, de verbanden die ze al legt en de vragen die ze stelt. Hier ook in de ban van piemels en het verschil tussen jongens en meisjes: mama, ik kan dus echt geen papa worden he, want ik heb helemaal geen piemel! En dan komt ze niet meer bij van het lachen. Ze vindt het ook heel interessant als ik ongesteld ben en wil dan ook graag ongesteld zijn :'). Ze kan ook in de rij bij de supermarkt roepen: mama jij bent toch ongesteld?? En als ik me sta te scheren daar beneden vraagt ze waarom en dan zegt ze dat zij haartjes wel mooi vindt en dat oma daar wel een baard heeft :')

Oh ja over de psz: ze komt eindelijk los. In de vakantie zei ze dat ze haar juffen echt miste. En ze geeft ze nu eindelijk een hand, maakt oogcontact en zegt heel zachtjes goedemorgen. Ze durft nu ook wat in de kring te vertellen. Ze waren een boekje aan het lezen over een poesje dat dood ging en toen zei ze: en dan komt ie noooit meer terug en wordt hij begraven
LeSagezaterdag 11 januari 2020 @ 18:38
S. is vooral gefascineerd over het feit dat ik wél kan plassen, maar toch geen piemel heb. Hoe dan?!? _O- Hij zegt het ook altijd met een beetje medelijden, zo van: ja, jij bent de enige in dit huis die dit fantastische ding niet heeft ;(

En mijn peuter wordt echt heel groot. Hij wilde vanavond gezellig bij opa en oma logeren :o dus nu alleen met Mijm. Ook gezellig.
Quoizaterdag 11 januari 2020 @ 19:49
Klinkt gezellig @LeSage! Even quality time 1-op-1 is top.

Gelukkig maar van de piemel (en gebrek daaraan) praat. Het is ook logisch, ze beginnen de wereld om hen heen een beetje te begrijpen.

Vandaag GEEN ongelukjes qua zindelijkheid ^O^ behalve een nr2, maar hey, dat mag. Dat zijn trouwens toch kanonskogels, dus die rollen we zo de wc in :')

Het gaat trouwens ineens heel snel zo. Zindelijkheid, maar ook aan- en uitkleden :o We schieten tegenwoordig meer op als ik hem zelf alles laat doen.

Vanmorgen was Max vanaf half 5 wakker en echt niet meer in slaap te krijgen. Jeusses, wat een dag, terwijl ik zelf niet fit ben. Ook een (dan maar ingelaste) middagdut lukte niet. Toen maar een endje met 'm gaan autorijden, binnen 5 min was hij vertrokken. Na een uurtje rondrijden :D geparkeerd bij het plaatselijke vliegveld om ook nog wat te spotten samen :P En hij ligt sinds een half uurtje al onder zeil, halleluja.
minilotzaterdag 11 januari 2020 @ 20:03
Wat piemels en het ontbreken ervan betreft: Günther heeft inmiddels wel geaccepteerd dat ik überhaupt geen 'piemol' heb en nooit gehad heb. Bleef nog een hele tijd 'Kwijt?', met bezorgde blik. :')
Hij suggereert nu soms wel in krakkemikkige zinnen dat ik er dan maar eentje moet kopen en dat dat op het boodschappenlijstje moet. Was het maar zo makkelijk, vriend! *;

@Arja Baard! _O_
Arjazaterdag 11 januari 2020 @ 20:31
Wat grappig dat de jongens het zielig vinden dat jullie geen piemel hebben.
Wat goed Q van de zindelijkheid! Sinds Emmy geen luier heeft, valt me ook pas op dat ze inderdaad kanonskogels heeft en ik nauwelijks hoef schoon te maken daarna.

Voor de meisjesmoeders: emmy klaagt soms over pijn aan haar vagina bij het plassen. Het zag er ook best rood en vurig uit. Komt dat vaker voor? Heb er maar een beetje vaseline op gesmeerd.
TolstoiFanzaterdag 11 januari 2020 @ 20:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 19:14 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Wat goed *O*

Wij hebben ook een tijdje "droog geoefend" _O- dan vroeg ik of hij met of zonder luier op de wc wilde, zodat ie vast n beetje kon wennen aan het wiebelige en ineens was ie om :D vandaag ook ineens gepoept *O* t wordt nog eens wat :D
Wat knap van de Kapitein, gepoept op de wc!
En van Max ook knap, zindelijk de hele dag *O*

Mini, :D
Hier is het alleen nog dat mama geen piemel heeft en dat wordt ook geaccepteerd.

Simon is wat ziek, bijna 39 graden koorts, snotverkouden, benauwd. Verder is ie wel goed te pas.
Lemijnzaterdag 11 januari 2020 @ 21:22
'Heeft mama een piemel?'
kijkt ongeïnteresseerd globaal de goede kant op: Ja? :?
'En heeft papa een piemel? '
'Nee! ^O^

Oftewel: geen enkele interesse _O- .
Vivzaterdag 11 januari 2020 @ 21:47
ZZ vindt het soms wel jammer dat ze geen piemel heeft, en dat ze die ook niet zal krijgen. Het leverde wel interessante later-als-ik-groot-ben toekomstplannen op: "een papa, maar dan zonder piemel" en "een mama, maar dan zonder kinderen". :') O+
Nazilzondag 12 januari 2020 @ 09:05
Gisterenavond was ik weg toen heeft hij nog een ongelukje gehad. Man laat het op het potje gaan ook nog iets te veel aan hem zelf over. Ik neem hem mee naar het potje, nu gaan we een plasje doen. Man vraagt of hij een plasje moet en bij een 'nee' is het prima. En dat ging fout. Hij had het zelf niet echt door. Vandaag gaan we vol goede moed verder.
Miezziejzondag 12 januari 2020 @ 09:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 20:31 schreef Arja het volgende:

Voor de meisjesmoeders: emmy klaagt soms over pijn aan haar vagina bij het plassen. Het zag er ook best rood en vurig uit. Komt dat vaker voor? Heb er maar een beetje vaseline op gesmeerd.
M. Heeft (had) dit ook, na het zindelijk worden eigenlijk. Ik denk dat ze op de opvang/peuterspeelzaal wat minder goed afvegen dan thuis ofzo (ik weet eigenlijk niet of Emmy daar heen gaat :@). M. houdt ook nogal van superveel zeep in bad, dat doen we nu niet meer. Ook was ik haar vagina en billen alleen met een washand en water. Nadat ze bij de peuterspeelzaal of opvang is geweest maak ik het ook even schoon met een washand voor de zekerheid. Het gaat nu een stuk beter!
PKMzondag 12 januari 2020 @ 16:27
Bij ons is tellen 3, 4, 5, 6, 7, 10, 8, 9, 10.
Hij ziet wel wanneer er 1, 2 of 3 van iets is. Vanochtend vroeg hij zelfs om de twee speelgoedkaarsjes die ontbraken en drie taartstukjes. Dat vond ik knap, iets tellen wat hij niet voor zijn neus had.

Gisteren maakte hij voor het eerst een zin met tien woorden. Hij snapt ook steeds vaker dat het niet is "voor jou" maar "voor mij". Maar wanneer hij iets NU wil hebben blijft het vaak "jijjijjij".

De interesse in piemels is minimaal. Met blote billen tijd ging hij op een gele strandbal zitten, nou zegt hij nog vaak "piemel op de gele bal".
Gisteren leek het alsof hij in bad ging plassen dus vroeg ik of hij nog moest plassen. Ging hij weer verontwaardigd zijn piemel toespreken met "piemel aan, plasje aan". Op het moment zijn we helemaal niet met zindelijk worden bezig trouwens. Komt wel weer.

Wij gingen gisteren naar de kinderboerderij. Hij was helemaal in zijn sas tussen de koeien. Beetje hooi aanbieden, vragen of ze brokjes wouden eten. Heerlijk. O+
SPOILER
wHZ22XM.jpg
Arjazondag 12 januari 2020 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 09:15 schreef Miezziej het volgende:

[..]

M. Heeft (had) dit ook, na het zindelijk worden eigenlijk. Ik denk dat ze op de opvang/peuterspeelzaal wat minder goed afvegen dan thuis ofzo (ik weet eigenlijk niet of Emmy daar heen gaat :@). M. houdt ook nogal van superveel zeep in bad, dat doen we nu niet meer. Ook was ik haar vagina en billen alleen met een washand en water. Nadat ze bij de peuterspeelzaal of opvang is geweest maak ik het ook even schoon met een washand voor de zekerheid. Het gaat nu een stuk beter!
Goed idee om er wat vaker een washand doorheen te halen nu ze zindelijk is. Dat zit nog niet in mijn systeem. Emmy gaat 2 ochtenden naar de psz en verder is ze bij mij, mijn man, moeder of zus.

Wat een leuke foto pkm het plezier straalt er vanaf.
Nolitazondag 12 januari 2020 @ 21:31
Heerlijk PKM! N zou dat echt helemaal niks vinden. Beesten moeten niet dichtbij komen, helaas. Van ver vindt ze het prima.

Ik heb hier laatst gevraagd naar tandjes en vandaag voelden en zagen we dan toch eindelijk het puntje van haar laatste door te komen snijtand. Pfieuw! :P
Die 4 kiezen die nog moeten geloof ik wel.
renamaandag 13 januari 2020 @ 09:44
Dicht!