abonnement Unibet Coolblue
pi_190673581
Gaaaaaaap! Zieke meiske lag vannacht in haar eigen bed maar vervolgens werd ik elk uur/anderhalf geroepen, niks aan de hand, na een knuffel en een zoen ging ze weer verder slapen. Toen ze het ging verkorten na 45 min tussen twee roepen haar maar bij ons genomen. Zij sliep vervolgens als een roosje maar ik helemaal niet meer, ze duwt en schopt in haar slaap😬 maar ik moet vandaag werken... 😱😱 hoe hou ik die dag vol.. haha zucht! Heb de assistentes maar wel vast gebeld dat ik later ben, dochter breng ik straks maar naar mijn ouders als ik haar in de auto krijg.. lijkt me prettiger voor haar dan toch de opvang proberen.
pi_190673746
Justme, pittige nacht!!! Veel sterkte met vandaag doorkomen!

Hier ook een belabberde nacht, niet door Simon, maar heb zelf uren wakker gelegen vanwege vreselijke keelpijn. Het is de bedoeling dat we straks op bezoek gaan bij vrienden met een baby'tje van bijna 8 weken, misschien beter als ik niet meega.....
pi_190674770
Belabberde nacht check! Em was even wakker en ik kon daarna een paar uur niet meer slapen, niet hun schuld dus.

Wij hebben straks een bezoekje aan de huisarts gepland met Em. Ze waren gisteren aan het rondrennen tijdens het eten (aangespoord door hun grotere neven en nicht), en ik heb Em nog gewaarschuwd dat ze niet moest rennen, zeker niet met een mes in haar hand. Maar twee tellen later lag ze te huilen op de grond met een zacht bloedend oog (was zo’n bot plastic ikea mes zonder punt). Ik heb het idee dat de schade mee valt, maar ga het toch maar even laten checken.

Ik vind dat overigens wel het lastigste aan familiedagen, de drie drukke kleuters van m’n broer met andere regels, waardoor mijn kinderen ook gelijk veel drukker en vervelender worden. Als de andere drie rond mogen rennen tijdens het eten blijven die van mij ook nooit meer zitten natuurlijk. Peuter van de schoonfamilie mag filmpjes kijken tijdens het eten, maar dat heeft geen invloed op (het gedrag van) onze kinderen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_190675094
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 14:33 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

kaptein had hetzelfde, bleek bronchitis te zijn :X
Die indruk heb ik niet, maar zo ja dan os daar volgens mij ook weinig aan te doen?

Een zacht bloedend oog klinkt niet fijn, zou ik ook naar laten kijken.

Hier ook een kutnacht. Las ik gister hier over nachtangst en dacht nog dat hebben we lang niet gehad... en ja hoor bingo. Ze zweette zich rot dus wilde haar pyjama uit doen maar dat was funest. Gillen krijsen me wegduwen. Ben toen maar weg gegaan en gezegd dat ik in de buurt ben maar het krijsen stopte niet. Man er nog heen geweest en heeft geprobeerd haar te laten plassen maar toen werd het nog erger. Zo lastig om dan niks te doen, want je wilt haar helpen maar alles maakt het erger.
pi_190676711
c_/ voor alle belabberde nachten.

Arja, dat klinkt akelig die nachtangsten.

FF, hoe was het bij de huisarts? Een zacht bloedend oog klinkt niet fijn.
  vrijdag 27 december 2019 @ 12:39:48 #106
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_190677224
Dat klinkt idd als de horror FF. Brrr!

Zingen jullie kinderen ook nog sinterklaasliedjes?

En als ik eentje neurie, word ik gecorrigeerd met: nee mama, Sinterklaas komt volgend jaar pas weer! :D :')
pi_190678284
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 10:51 schreef FlyingFish het volgende:
Wat sneu van C Rena. Soms heb je dat soort dagen idd. Wij moeten tegenwoordig ook na het eten naar huis, dat natafelen mis ik ook wel. En wat hier gisteren ook hielp was om er als eerste te zijn zodat er nog bijna niemand is. Dan komen ze rustig binnen en zijn al gewend als de rest komt. Vandaag passen we dezelfde tactiek toe met mijn familie, maar dat zijn 25 mensen vs de 12 van gisteren dus het is nog even afwachten of dat ook een succes gaat worden. Plus dat het vandaag in een puberhuis is zonder kinderspeelgoed, waar het gisteren in een huis met veel peuterspeelgoed was. En de drieling (4 jaar) van m’n broer komt ook dus we moeten nog even goed nadenken wat we meenemen van speelgoed, dat moet wel enigszins hufterproof zijn.
Het stomme is dat ik al allerlei voorzorgsmaatregelen had genomen om dit te voorkomen, maar je weet soms toch niet wat ze dwars zit als ze nog niet zo goed kunnen praten -O- Gisteren bij mijn schoonouders ging het super gelukkig, heb toch nog een beetje het kerstgevoel gehad :) En je broer heeft een drieling joh :o , kan me best voorstellen dat dat soms ook best pittig is.

Quoi, fijn dat Max wat lijkt op te knappen, hopelijk een stijgende lijn nu!

Tolstoi, dat klinkt als een fijne kerst! Welke dierentuin heeft zo’n sneeuwglijbaan? Klinkt leuk!

Sterkte voor de mensen met slechte nachten en beterschap voor de zieken :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_190679143
@Quoi ik hoor inderdaad nog Sinterklaasliedjes die gezongen worden vooral "stippe stappe stippe stap".

He bah @Arja dat klinkt naar. Sneu dat je niets kunt doen.
Wij hebben gelukkig weer rustige nachten en goede middagdutjes. Hij is gelijk ook weer wat vrolijker.

Die verschillende regels lijkt me ook wel lastig @FlyingFish .
Banaan mocht met het kerstdiner ook eerder van tafel en twee minuten later volgde mijn neefje. Thuis mag dat ook niet. Gelukkig was mijn man snel uitgegeten en kon hij zich ermee bezighouden.

Sterkte vandaag @jUsTmE13o2 . :*

Onze kerst was fijn, lekker gegourmet bij mijn ouders. Banaan had er niet zo'n zin in maar vond het spelen wel tof. En ik had dankzij mijn man even rust. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_190679828
Em’s oog was waarschijnlijk wel een klein beetje open vanwege het bloed denkt de huisarts, maar zou nu eigenlijk al dicht moeten zijn. Voor de zekerheid wel oogcreme mee gekregen. Schade valt dus mee.

Hier ook nog volop sintliedjes. Net als verjaardagsliedjes. Mooiste variant is “ei ei ei en we zijn zo blij want er zijn geen stoute kinderen bij”
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_190680516
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 10:40 schreef Arja het volgende:

[..]

Die indruk heb ik niet, maar zo ja dan os daar volgens mij ook weinig aan te doen?

Antibioticum, een puffer en paracetamol tegen de koorts was het hier.

Vriend overigens ook, bij hem is t al vier weken geleden en hij piept en reutelt nog steeds bij het ademhalen (is ondertussen ook alweer terug geweest bij de ha).
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_190681003
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 15:01 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Antibioticum, een puffer en paracetamol tegen de koorts was het hier.

Vriend overigens ook, bij hem is t al vier weken geleden en hij piept en reutelt nog steeds bij het ademhalen (is ondertussen ook alweer terug geweest bij de ha).
Oh balen zeg, maar Emmy is gelukkig niet benauwd
pi_190685327
Hoi :W

Fijne (en minder fijne) kerstdagen bijgelezen hier!

Wij waren een paar dagen naar Frankrijk en daarna nog een avond bij mijn familie. Super gezellig geweest, jongens hebben het eigenlijk ook heel goed gedaan.
Alleen blijven ze maar ziek en kwakkelen. S. hoest op het moment tot spugen toe. En Mijm produceert gigantische hoeveelheden snot.

Die nachtangsten een tijd veel gehad met S. Zo lastig, hij was dan ook niet meer stil te krijgen. In houdgreep op bed zitten was mijn enige oplossing ;(
Mijm had het toevallig vorige week. Hij sloeg echt zijn handjes kapot op de muur, dus ook die maar in de houdgreep.
Lijkt gelukkig wel een leeftijdsding te zijn.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_190701766
Ik kom weer eens binnenvallen met een adviesvraag. Mijn peuter (2 jaar en 3 maand) kan zichzelf thuis niet alleen vermaken. Hij speelt bij anderen prima (even) op zichzelf, maar thuis (en ook als we met ons tweeën ergens heen gaan, speeltuin, bos, etc) is het niks dan hangen of op welke manier dan ook aandacht vragen. Alles moet samen, mama moet mee(doen). Gezien het feit dat hij steeds vaker s middags weigert te slapen en daar tegen het einde van de dag helemaal niet leuker op wordt, ben ik wel benieuwd hoe anderen dit aanpakken.

We hebben sowieso geen heel leuke fase, en bovenstaand verhaal vreet zoveel energie dat ik er zelf ook niet echt leuker op wordt. ;(
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_190702276
Ik hoor hier al heel lang niet meer. Maar zat te lurken.

Nanuke, mij heeft dit artikel enorm geholpen. Ook tegen mijn schuldgevoel dat ik niet genoeg zou doen met mijn kind.
Sinds dit artikel zie ik het niet als mijn taak om mijn kind de hele dag te vermaken. Wel zorg ik voor bewuste tijd samen (ik ben dan helemaal beschikbaar voor haar)

https://www.janetlansbury(...)oddler-in-3-steps-2/
pi_190702575
Ik zie het ook zeker niet als taak. Hij gaat gewoon niet zelf wat doen. Als ik afstand creëer door (bijv) te zeggen dat ik ga koken, komt hij om me heen hangen. Als ik de deur dicht doe gaat hij daarop slaan. En ik kan daar een uur zitten, en dan nog blijft hij slaan. Er komt geen moment dat hij bedenkt dat hij zelf iets leukers kan gaan doen. Als ik naar boven ga, gaat hij achter me aan. Als ik op de bank zit en niks zeg en hem negeer gaat hij aan me hangen. Ik kan hem honderd keer naar z'n eigen speelhoek verkassen, hij doet er gewoon niks mee, hij verzint alleen maar dingen waarmee ik moet helpen. Ik ben zeker van de actieve aandacht, die krijgt hij ook echt genoeg. Ik ben niet de moeder die blokjes voor hem stapelt als hij zegt dat hij het niet kan of als dingen niet lukt dat ik het dan maar doe. Dat is allemaal niet het probleem. Ik weet gewoon niet wat ik nog meer kan proberen.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_190702691
Hier hielp het vaak om even op gang te helpen met spelen, Nanuke. Dus beginnen met duplo spelen, en dan na een tijdje weglopen. Of beginnen een puzzel te maken, etc. etc.
pi_190703165
Dan stopt hij ermee zodra ik dat doe. Soms zelfs met een demonstratief 'niet meer leuk!'.

Ik had inmiddels soort van geaccepteerd dat het is wat het is. We spelen wat samen, ik ga huishouden doen en dan hobbelt hij maar een beetje mee of hangt om me heen. (Hij kan inmiddels goed de was in de wasmachine doen, weet waar het bestek ligt met uitpakken van de vaatwasser en stofzuigen is ook leuk om zelf te doen, blijkbaar.)
En als hij dan slaapt heb ik 2 uur even niks. Maar als hij niet slaapt is hij niet meer leuk van vermoeidheid, ben ik niet meer leuk omdat ik de rust mis en eindigt de dag elke keer in drama. Van beide kanten, ik heb daar ook zeker een rol in.

Ik wil dit dus heel graag doorbreken, ik zie gewoon niet in hoe.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_190704082
Lastig Nanuke! Ik heb helaas geen tips voor je.

Wel heb ik zelf even een vraagje: hoe krijgen jullie zieke kinderen aan het drinken? Teetje heeft flink koorts en wil niks drinken. Vanochtend heeft hij nog wel een klein bekertje melk gedronken, maar sindsdien niets. Ook een ijsje of fruit wil hij niet.
pi_190704370
Ook lastig, Gogo! Helpt het om samen lekker in bad gaan? Dirk neemt altijd slokjes water uit een bekertje waarmee hij speelt. Of eventueel laten sabbelen/kauwen op een nat washandje? Aanbieden op een alternatieve manier als bijvoorbeeld een rietje wil hier ook nog wel eens helpen.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_190704418
Hier wil een rietje ook wel eens helpen en dan geven we hem bijvoorbeeld appelsap. En knijpfruit wil ook soms wel.
pi_190705210
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 12:19 schreef Nanuke het volgende:
Dan stopt hij ermee zodra ik dat doe. Soms zelfs met een demonstratief 'niet meer leuk!'.

Ik had inmiddels soort van geaccepteerd dat het is wat het is. We spelen wat samen, ik ga huishouden doen en dan hobbelt hij maar een beetje mee of hangt om me heen. (Hij kan inmiddels goed de was in de wasmachine doen, weet waar het bestek ligt met uitpakken van de vaatwasser en stofzuigen is ook leuk om zelf te doen, blijkbaar.)
En als hij dan slaapt heb ik 2 uur even niks. Maar als hij niet slaapt is hij niet meer leuk van vermoeidheid, ben ik niet meer leuk omdat ik de rust mis en eindigt de dag elke keer in drama. Van beide kanten, ik heb daar ook zeker een rol in.

Ik wil dit dus heel graag doorbreken, ik zie gewoon niet in hoe.
Ik herken je verhaal, heb helaas geen tips. Ik heb het maar opgegeven. Dochter is inmiddels 3 jaar en 2 maanden en alleen spelen lukt nog steeds niet. Soms een paar minuten, maar dan moet ik ook echt héél stil blijven zitten want zodra ze mij in het vizier krijgt moet ik weer meedoen. Het zal vast niet zo blijven tot ze 10 is denk ik dan maar.. en ja, ik vind mijn mamadagen daarom wel pittiger dan werkdagen 😬
pi_190705349
Nanuke, geen tips, wel enige herkenning. Simon speelt wel af en toe zelf, maar als manlief of ik op de bank gaan zitten, dan worden we wel meteen betrokken bij het spel en moeten we mee doen. We wonen splitlevel, dus soms ga ik dan maar gewoon boven aan de keukentafel zitten en Simon beneden in de woonkamer. Dan gaat ie wel spelen en kan ik toch een oogje in het zeil houden.

Even een klaagzang, sla gerust over :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 28 december 2019 @ 14:52:40 #123
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_190706861
@Tolstoi, ik vraag me op dat soort momenten altijd af hoeveel er nu echt echt moet, of moet van mezelf ;)

Succes, het zit duidelijk hoog. Man even inschakelen?

@Nanuke, geen tips, behalve dat het wel minder wordt. Hier een ultieme zich-zelfvermaker, maar heeft ook een periode gehad dat ik mee moest als we ergens waren.
  zaterdag 28 december 2019 @ 14:54:20 #124
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_190706892
Hier is Max trouwens koos luierloos. Hij wilde niet meer. Wel met 100 natte onderbroeken, maar ook veel succesjes op de wc.

Buiten doe ik m dan wel weer een luier om hoor, gedoe anders. Hoe deden de al zindelijken van jullie dat?
pi_190707179
Goed bezig Max!!

Hij is inmiddels (met dank aan een paracetamol) een klein beetje levendiger, heeft ook wel weer een paar slokjes genomen. Knijpfruit is ook een goeie, dat heb ik volgens mij nog liggen! Bedankt voor de tips iig! :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')