abonnement Unibet Coolblue
pi_190967203
Hij is nog steeds droog na een middag monkeytown... Ff doorzetten nu dus, hopelijk lukt het morgen ook zo goed.
pi_190967684
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 13:23 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Die hebben wij vanochtend ook gekocht voor het toilet beneden. Simon wilde er meteen wel op, maar toen ie erop zat, begon ie te huilen dat ie eraf wilde :') Hij kan met zijn voetjes nog net niet bij het krukje, ik denk dat ie het daardoor wat eng vond. Maar ik ben er bij blijven staan en uiteindelijk kwam er ook nog een plasje :) .
Wat goed *O*

Wij hebben ook een tijdje "droog geoefend" _O- dan vroeg ik of hij met of zonder luier op de wc wilde, zodat ie vast n beetje kon wennen aan het wiebelige en ineens was ie om :D vandaag ook ineens gepoept *O* t wordt nog eens wat :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 10 januari 2020 @ 20:12:10 #278
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_190968574
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 14:20 schreef Nolita het volgende:
Lemijn lukt het Jacob om om 18:00 de nacht in te gaan ja? N viel laatst om 18:30 in slaap (zonder middagdut) maar werd vervolgens om 20:00 wakker en verkondigde dat ze echt wakker was en heeft vervolgens tot 22:00 gespeeld en is met veel moeite tussen ons in in slaap gevallen. Normaal slaapt ze tussen 20:00 en 21:00 dan gaat het prima. Ik heb het dus niet op vroeg in slaap vallen.
Ja dat ging prima. Hij werd vanmorgen tegen zevenen wakker. En sliep vanavond weer gewoon rond half 8.

Wat leuk van al die luierloge peuters!

En wat leuk van minilot en Günther hier!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  vrijdag 10 januari 2020 @ 21:48:50 #279
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_190970343
Welkom allen! Nieuwe peuters *O* @minilot, Günther al een peuter? Kanniejoh!

Ik heb eindelijk tijd om op mijn kont te zitten. Afgelopen week gewerkt als een dolle en sinds eergisteren was de koek een beetje op & heb ik het virus van Max overgenomen geloof ik. Koorts en misselijk. De rust van even thuis zijn doet me alleen al heel goed :)

@Nazil wat tof! Hier kondigde hij ook uit het niks aan dat hij niet meer wilde. Ook op de opvang. Heel fijn dat we er blijkbaar echt op kunnen vertrouwen dat ze het wel kunnen zodra ze er aan toe zijn. Wij hebben nog wel geregeld ongelukjes, maar het gaat steeds beter. Hij vindt wc's buitenshuis wel spannend, daar moeten we iets op verzinnen. Staand plassen of op de 'grote bril' doet hij (nog) niet.

@littledrummergirl zelfde opzetbril en krukje hier :Y

En dan de psz peuters hier. Spannend voor ze! Het kost ook eventjes tijd om te wennen.

Vanmiddag kwamen de 2 juffen van Max' psz (vanaf woensdag) thuis kennismaken :o Wow! Het was echt een heel leuk bezoekje. Er zijn al 2 kindjes die hij kent bij de groep (de peuters 3+ groep) en er blijkt 1 jongetje van zijn kdv groep erbij te komen binnenkort. Helemaal door het dolle was hij.

Verder is hij totaal in ban van zijn ....... verjaardag :{ We blijven maar uitleggen dat dat nog 9 maanden duurt. Hij heeft zijn feestje al in gedachten en vraagt telkens als ik we naar huis gaan: is mijn feestje er dan al? Of als we gaan slapen: is morgen dan mijn verjaardag? Word ik dan 4? Hij somt elke dag een potentieel kado op (kraanwagen, vrachtwagen, takelwagen, graafmachine, brandweer, allemaal van die gruwelijke dingen waar hij in kan, zo groot, heeft dat eens gezien in een winkel). Ik parkeer nu al die dingen maar op een mooie verlanglijst. Eentje staat op de 'poepjes en plasjesposter' met stickers in de wc en sindsdien doet hij extra zijn best :D
pi_190970946
@Quoi hij ging bij monkeytown op de grote wc (ik heb hem wel wijs gemaakt dat het een kleinere wc was anders wilde hij niet _O-) en ik heb een krukje onder z'n voeten gezet die daar stond. Ging prima. Wat goed van Max dat hij het ook zelf aangaf! Ik denk echt dat L. Van het zelf beschikken is. Met de speen deed hij dat ook en ik hoop echt dat we er doorheen zijn als we nu een paar dagen doorzetten en hij z'n raceauto heeft. Want toen ik zei dat hij dan een cadeautje kreeg wilde hij een raceauto. Eerst was zijn beloning naar monkeytown maar ja dat viel een beetje toevallig tegelijk dat het nu niet meer als beloning kan.
  vrijdag 10 januari 2020 @ 22:31:56 #281
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_190971337
Oh wat goed! Ik heb m nu zover dat we het eens samen gaan proberen. Nu staat hij soms in een winkel te draaien en verontschuldigt hij zich ervoor dat hij in zijn luier plast. Super dat hij het begrijpt ten eerste en dat is niet erg, zeg ik dan, maar ergens naar de wc gaan is nog wel een dingetje.

Die piemelpraat trouwens! Hebben jullie dat ook? Man man man. Hij vindt die van hem wel echt reuze interessant. Als hij op de wc zit komen er uitspraken uit, niet normaal. Oh, hij kijkt naar beneden, hij wil wat eten! Hij wordt groot, oh en nu weer klein. Hey twee balletjes! En zo legde ik vanmiddag aan 'm uit waar die balletjes voor zijn en wat er in zit.
pi_190971873
Quoi, kleuter wilde hier niet meer op de verkleiner nadat hij een vriendje zonder verkleiner zag plassen en het vervolgens ook probeerde. Wellicht is dat een optie? Hier geen piemelpraat verder, alleen regelmatig dat jongens die wel hebben en meisjes niet.

Verder knap al die (deels) zindelijke peuters. Hier 0 interesse weer.

Wij zijn een weekendje weg, zonder babyspullen! Geen babybedjes meer en geen kinderstoelen. De bagage paste ook gewoon in de auto zonder te stapelen. Zelfs inclusief buggy. En ze zitten gewoon op een normale eetstoel en dat ging eigenlijk al prima. Nu alleen nog even wat groter groeien zodat ik ze niet meer alle klimdingen van de indoor-speeltuin op hoef te duwen...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_190972407
Nieuwe peuters! *O*
Welkom!

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 22:31 schreef Quoi het volgende:
Oh wat goed! Ik heb m nu zover dat we het eens samen gaan proberen. Nu staat hij soms in een winkel te draaien en verontschuldigt hij zich ervoor dat hij in zijn luier plast. Super dat hij het begrijpt ten eerste en dat is niet erg, zeg ik dan, maar ergens naar de wc gaan is nog wel een dingetje.

Die piemelpraat trouwens! Hebben jullie dat ook? Man man man. Hij vindt die van hem wel echt reuze interessant. Als hij op de wc zit komen er uitspraken uit, niet normaal. Oh, hij kijkt naar beneden, hij wil wat eten! Hij wordt groot, oh en nu weer klein. Hey twee balletjes! En zo legde ik vanmiddag aan 'm uit waar die balletjes voor zijn en wat er in zit.
Ja :D
Heb nooit bedacht dat ik ooit zoveel over dat ding zou praten.

Hier ook weer 0,0 interesse in zindelijkheid. Net nog uitgebreid in de overloop op de vloerbedekking geplast. Maar wij zijn er ook nog echt niet mee bezig met hem. Ik wil even het drama bij Willem laten bezinken ;(
pi_190974875
Aan het inlezen. Wat jofel dat PKM en Rena een beetje voorlopen wat peuterspeelzaal betreft - dan kan ik in dit topic volgen hoe het de komende weken heeeeeeeelemaal goed komt voordat mijnes op 4 februari begint. Dank alvast, dames! ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_190975126
Nieuwe peuters *O*

We kunnen 4 februari lekker samen het topic volkletsen, mini. Dan zit ik namelijk ook alleen thuis te wachten. S. gaat dan al een paar dagen naar school en het is de eerste PSZ-ochtend van Mijm.

Ik was gisteravond naar de stad met S. Dat was zo’n ding dat ik vroeger in mijn hoofd had, samen winkelen met je kind. En het was zó gezellig. Hij heeft gymschoenen gekregen en zelf een jas uitgezocht. Helemaal keuren voor de spiegel en zelf gevraagd aan de caissière of de labels er af mochten O+ Ijsje gegeten bij de McDonalds en toen weer naar huis.
Overigens voor het eerst in heel lange tijd met luier, want hij had een beetje dunne poep. Hij vond het niet erg gelukkig.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zaterdag 11 januari 2020 @ 09:26:49 #286
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190975883
Feli Mini!
Heeft hij zijn verjaardag beetje meegekregen? Ik vond 2 daarin zo'n kantelpunt :D

Hier staat ook alles in het teken van verjaardag (nog ruim 6 maanden weg :') ), want dan wordt ze 4 en dan mag ze naar school.
Een magische plek waar volgens haar geen jongens zijn (?), je de hele dag op de glijbaan mag (?) en je de hele dag in de klas Shrek mag kijken op tv (?) _O-

Onderscheid tussen jongens en meisjes, mama's en papa's en vrouwen met of zonder baby etc is érg belangrijk hier. De hele dag gaat dat ordenen door.
En bij tekeningen maken maakt ze ook vrouwtjes met enórme borsten en mannetjes met enórme piemels. En zegt dan dat het papa is, dus die was er wel blij mee :+

Het is af en toe een driftkikkertje maar jezus wat is het toch gezellig met haar *;
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190976086
Verjaardag is hier ook belangrijk met 7 maanden te gaan. Want basisschool.

Molo poppetjes tekenen? Whut? De mijnes doet net z'n best om een ster in te kleuren ipv willekeurige rondjes of krassen.
pi_190977252
Welkom nieuwe peuters! En wat is de mijne dan al een kleuter eigenlijk. Wat verandert er veel en snel sinds ze 2 is.
Emmy tekent ook poppetjes en kleurplaten gaan al aardig binnen de lijntjes. Ze praat de hele dag en klinkt zo wijs, de verbanden die ze al legt en de vragen die ze stelt. Hier ook in de ban van piemels en het verschil tussen jongens en meisjes: mama, ik kan dus echt geen papa worden he, want ik heb helemaal geen piemel! En dan komt ze niet meer bij van het lachen. Ze vindt het ook heel interessant als ik ongesteld ben en wil dan ook graag ongesteld zijn :'). Ze kan ook in de rij bij de supermarkt roepen: mama jij bent toch ongesteld?? En als ik me sta te scheren daar beneden vraagt ze waarom en dan zegt ze dat zij haartjes wel mooi vindt en dat oma daar wel een baard heeft :')

Oh ja over de psz: ze komt eindelijk los. In de vakantie zei ze dat ze haar juffen echt miste. En ze geeft ze nu eindelijk een hand, maakt oogcontact en zegt heel zachtjes goedemorgen. Ze durft nu ook wat in de kring te vertellen. Ze waren een boekje aan het lezen over een poesje dat dood ging en toen zei ze: en dan komt ie noooit meer terug en wordt hij begraven
pi_190982212
S. is vooral gefascineerd over het feit dat ik wél kan plassen, maar toch geen piemel heb. Hoe dan?!? _O- Hij zegt het ook altijd met een beetje medelijden, zo van: ja, jij bent de enige in dit huis die dit fantastische ding niet heeft ;(

En mijn peuter wordt echt heel groot. Hij wilde vanavond gezellig bij opa en oma logeren :o dus nu alleen met Mijm. Ook gezellig.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zaterdag 11 januari 2020 @ 19:49:58 #290
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_190983044
Klinkt gezellig @LeSage! Even quality time 1-op-1 is top.

Gelukkig maar van de piemel (en gebrek daaraan) praat. Het is ook logisch, ze beginnen de wereld om hen heen een beetje te begrijpen.

Vandaag GEEN ongelukjes qua zindelijkheid ^O^ behalve een nr2, maar hey, dat mag. Dat zijn trouwens toch kanonskogels, dus die rollen we zo de wc in :')

Het gaat trouwens ineens heel snel zo. Zindelijkheid, maar ook aan- en uitkleden :o We schieten tegenwoordig meer op als ik hem zelf alles laat doen.

Vanmorgen was Max vanaf half 5 wakker en echt niet meer in slaap te krijgen. Jeusses, wat een dag, terwijl ik zelf niet fit ben. Ook een (dan maar ingelaste) middagdut lukte niet. Toen maar een endje met 'm gaan autorijden, binnen 5 min was hij vertrokken. Na een uurtje rondrijden :D geparkeerd bij het plaatselijke vliegveld om ook nog wat te spotten samen :P En hij ligt sinds een half uurtje al onder zeil, halleluja.
pi_190983278
Wat piemels en het ontbreken ervan betreft: Günther heeft inmiddels wel geaccepteerd dat ik überhaupt geen 'piemol' heb en nooit gehad heb. Bleef nog een hele tijd 'Kwijt?', met bezorgde blik. :')
Hij suggereert nu soms wel in krakkemikkige zinnen dat ik er dan maar eentje moet kopen en dat dat op het boodschappenlijstje moet. Was het maar zo makkelijk, vriend! *;

@Arja Baard! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_190983745
Wat grappig dat de jongens het zielig vinden dat jullie geen piemel hebben.
Wat goed Q van de zindelijkheid! Sinds Emmy geen luier heeft, valt me ook pas op dat ze inderdaad kanonskogels heeft en ik nauwelijks hoef schoon te maken daarna.

Voor de meisjesmoeders: emmy klaagt soms over pijn aan haar vagina bij het plassen. Het zag er ook best rood en vurig uit. Komt dat vaker voor? Heb er maar een beetje vaseline op gesmeerd.
pi_190983958
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 19:14 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Wat goed *O*

Wij hebben ook een tijdje "droog geoefend" _O- dan vroeg ik of hij met of zonder luier op de wc wilde, zodat ie vast n beetje kon wennen aan het wiebelige en ineens was ie om :D vandaag ook ineens gepoept *O* t wordt nog eens wat :D
Wat knap van de Kapitein, gepoept op de wc!
En van Max ook knap, zindelijk de hele dag *O*

Mini, :D
Hier is het alleen nog dat mama geen piemel heeft en dat wordt ook geaccepteerd.

Simon is wat ziek, bijna 39 graden koorts, snotverkouden, benauwd. Verder is ie wel goed te pas.
  zaterdag 11 januari 2020 @ 21:22:49 #294
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_190984809
'Heeft mama een piemel?'
kijkt ongeïnteresseerd globaal de goede kant op: Ja? :?
'En heeft papa een piemel? '
'Nee! ^O^

Oftewel: geen enkele interesse _O- .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 11 januari 2020 @ 21:47:23 #295
269689 crew  Viv
pi_190985358
ZZ vindt het soms wel jammer dat ze geen piemel heeft, en dat ze die ook niet zal krijgen. Het leverde wel interessante later-als-ik-groot-ben toekomstplannen op: "een papa, maar dan zonder piemel" en "een mama, maar dan zonder kinderen". :') O+
pi_190991471
Gisterenavond was ik weg toen heeft hij nog een ongelukje gehad. Man laat het op het potje gaan ook nog iets te veel aan hem zelf over. Ik neem hem mee naar het potje, nu gaan we een plasje doen. Man vraagt of hij een plasje moet en bij een 'nee' is het prima. En dat ging fout. Hij had het zelf niet echt door. Vandaag gaan we vol goede moed verder.
pi_190991507
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 20:31 schreef Arja het volgende:

Voor de meisjesmoeders: emmy klaagt soms over pijn aan haar vagina bij het plassen. Het zag er ook best rood en vurig uit. Komt dat vaker voor? Heb er maar een beetje vaseline op gesmeerd.
M. Heeft (had) dit ook, na het zindelijk worden eigenlijk. Ik denk dat ze op de opvang/peuterspeelzaal wat minder goed afvegen dan thuis ofzo (ik weet eigenlijk niet of Emmy daar heen gaat :@). M. houdt ook nogal van superveel zeep in bad, dat doen we nu niet meer. Ook was ik haar vagina en billen alleen met een washand en water. Nadat ze bij de peuterspeelzaal of opvang is geweest maak ik het ook even schoon met een washand voor de zekerheid. Het gaat nu een stuk beter!
pi_190996398
Bij ons is tellen 3, 4, 5, 6, 7, 10, 8, 9, 10.
Hij ziet wel wanneer er 1, 2 of 3 van iets is. Vanochtend vroeg hij zelfs om de twee speelgoedkaarsjes die ontbraken en drie taartstukjes. Dat vond ik knap, iets tellen wat hij niet voor zijn neus had.

Gisteren maakte hij voor het eerst een zin met tien woorden. Hij snapt ook steeds vaker dat het niet is "voor jou" maar "voor mij". Maar wanneer hij iets NU wil hebben blijft het vaak "jijjijjij".

De interesse in piemels is minimaal. Met blote billen tijd ging hij op een gele strandbal zitten, nou zegt hij nog vaak "piemel op de gele bal".
Gisteren leek het alsof hij in bad ging plassen dus vroeg ik of hij nog moest plassen. Ging hij weer verontwaardigd zijn piemel toespreken met "piemel aan, plasje aan". Op het moment zijn we helemaal niet met zindelijk worden bezig trouwens. Komt wel weer.

Wij gingen gisteren naar de kinderboerderij. Hij was helemaal in zijn sas tussen de koeien. Beetje hooi aanbieden, vragen of ze brokjes wouden eten. Heerlijk. O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_190998865
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 09:15 schreef Miezziej het volgende:

[..]

M. Heeft (had) dit ook, na het zindelijk worden eigenlijk. Ik denk dat ze op de opvang/peuterspeelzaal wat minder goed afvegen dan thuis ofzo (ik weet eigenlijk niet of Emmy daar heen gaat :@). M. houdt ook nogal van superveel zeep in bad, dat doen we nu niet meer. Ook was ik haar vagina en billen alleen met een washand en water. Nadat ze bij de peuterspeelzaal of opvang is geweest maak ik het ook even schoon met een washand voor de zekerheid. Het gaat nu een stuk beter!
Goed idee om er wat vaker een washand doorheen te halen nu ze zindelijk is. Dat zit nog niet in mijn systeem. Emmy gaat 2 ochtenden naar de psz en verder is ze bij mij, mijn man, moeder of zus.

Wat een leuke foto pkm het plezier straalt er vanaf.
pi_191001130
Heerlijk PKM! N zou dat echt helemaal niks vinden. Beesten moeten niet dichtbij komen, helaas. Van ver vindt ze het prima.

Ik heb hier laatst gevraagd naar tandjes en vandaag voelden en zagen we dan toch eindelijk het puntje van haar laatste door te komen snijtand. Pfieuw! :P
Die 4 kiezen die nog moeten geloof ik wel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')