FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / De Zwarte Piet-discussie #170 De discussie is taai taai
the-eyezondag 17 november 2019 @ 17:48
Aberglaube-Hanna-B%C3%B6vong-buchcover_wildejagd.jpg
Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Overzicht door Lunatiek:

Ik heb het eerste topic van augustus 2015 bekeken (de eerste van de reeks met de huidige nummering), en kom tot de volgende conclusie:

Er worden vanuit de anti-piet kant de volgende argumenten gebruikt:

• Het buitenland vind het maar vreemd (Had het afgelopen zaterdag met een maatje uit Ierland over het fenomeen Zwarte Piet. Die vindt het echt een van de meest bizarre en politiek incorrecte dingen die hij ooit heeft gezien - KoosVogels)
Tegenargumenten:
- Waarom moeten wij door het buitenland laten bepalen hoe wij onze volksfeesten vieren?
- Maakt "het buitenland" zich werkelijk zo druk om Zwarte Piet?

• ,,Wij zijn van mening dat de slavernij, een misdaad tegen de menselijkheid, niet gebagatelliseerd mag worden omwille van een kinderfeest" (gequote door Childofthe90s, onbekend waarvandaan, het klinkt als een valide argument)
Tegenargumenten:
- Het Sinterklaasfeest heeft niets met slavernij te maken
- Zwarte Piet was een door Sinterklaas bevrijde slaaf (volgens de hagiografie)

• Zwarte Piet is een neger/blackface, zwarte mensen vinden het beledigend op die manier geïmiteerd te worden.
Tegenargumenten:
- Niet alle negers hebben er een probleem mee
- Zwarte Piet is geen neger/blackface
- Zwarte Piet is nooit bedoeld om negers te beledigen.

• Zwarte Piet = racisme
Tegenargument:
- Zwarte Piet heeft niets met racisme te maken
- Ik heb niks tegen Zwarte Piet en ik ben géén racist

Uit de extreme anti-piet hoek komen niet echt argumenten, maar meer beschuldigingen over white privilege, white guilt en dergelijke.

Maryen65 citeert een tekst met uitspraken van anti-pietgroepen over het besluit van De Bijenkorf om gouden pieten te gebruiken:

[..]

Argumenten die hiermee samenhangen:
- Het is ook nooit goed
- Tegenstanders van Zwarte Piet gaan door tot de herstelbetalingen zijn betaald (chantage)
- We weten niet wanneer het genoeg is voor de tegenstanders (ethische slavernij)

Dan is er een groep die niet geheel anti-piet is, maar wel graag veranderingen ziet om het feest voor alle kinderen gezellig te houden. Zij zien graag Pieten in verschillende kleuren en/of het verwijderen van racistische, stereotype kenmerken.

• Iedereen moet gezellig aan het Sinterklaasfeest mee kunnen doen (Ik vind het maar een raar stuk, wat is er op tegen om een bedachte figuur aan te passen zodat ook die kleine groep tevreden is en we allemaal gezellig Sinterklaas kunnen vieren? - Wespensteek)
• Als er kinderen zijn die met de huidige situatie problemen hebben zie ik alleen verbetering als dat wordt opgelost. (Wespensteek)
Tegenargumenten:
- Het is niet verplicht Sinterklaas te vieren
- Sinterklaas is niet alleen een kinderfeest
- Er is onvoldoende bewijs dat er kinderen zijn die problemen hebben met de huidige situatie (het onderzoek van de Kinderombudsman wordt gezien als niet-wetenschappelijk, uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat kinderen geen problemen hebben met de huidige situatie, bij Paul de Leeuw bleek dit eveneens)

Er is ook een kleine groep die op zich wel wil overwegen veranderingen in Zwarte Piet wil doorvoeren, maar "niet als het op deze manier moet". Dit is de groep die zich geïntimideerd voelt door de militante, agressieve anti-piet-groepen, refererend aan de Slag in Gouda van 2014. Dus: rustig polderen over wijzigingen, niet de druk van anti-piet-acties leidend laten zijn.
Dit kun je ook zien als de "kont tegen de krib"groep, mensen die menen "wie vraagt wordt overgeslagen". Zwarte Piet niet willen veranderen, omdat ze van mening zijn dat de aanpassing niet afgedwongen mag worden.
Tegenargument:
- als er geen dwang aan te pas komt, wordt er nooit iets veranderd.

Aan de gematigde pro-piet kant zijn de volgende argumenten te horen:

• Het is een Nederlandse traditie, waarom zou je dat willen veranderen?
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is al heel oud en is altijd al veranderd, dus waarom nu dan niet?
- De tijden zijn verandert, je kunt niet meer aankomen met een stereotype uit de slaventijd
- Schenkman heeft Zwarte Piet bedacht in 1850, die traditie is niet zo oud.

In de historische hoek zijn de volgende argumenten te horen:

• Sinterklaas maakt met Zwarte Piet deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland en dat verdient bescherming
• Aangezien er geen enkel historisch bewijs is voor een racistische opvatting van Zwarte Piet, zijn wijzigingen om die reden niet gewenst
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is racistisch geworden en dat is voldoende reden om het te wijzigen
- Zulk erfgoed is verwerpelijk

De meer extreme argumenten uit het pro-piet kamp:
• Als je het er niet mee eens bent, rot je maar op naar je eigen land!!1!1!11
• Ze moeten zich niet met onze cultuur bemoeien, wij bemoeien ons ook niet met hun cultuur!
Tegenargumenten:
- Het zijn mensen die hier zijn geboren
jager_doorzonsint.jpg
Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:
de92ms.jpg
Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Gezin_op_Sinterklaasavond_Dutch_family_celebrating_St._Nicholas_eve.jpg

quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.
08_St._Nikolaas_bij_een_Snoeper-1.jpg
quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:


ZWARTE PIET _O_ *O* *O* *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door the-eye op 17-11-2019 17:56:32 ]
the-eyezondag 17 november 2019 @ 17:52
quote:
7s.gif Op zondag 17 november 2019 17:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Die houding naar immigranten gaat zorgen voor veel saamhorigheid inderdaad.
Dat lijkt mij wel ja.
Als iedereen probeert Nederlander te zijn kunnen misschien Afghanen, Nigerianen, Eskimo's en Finnen etc etc door één deur
Een situatie als we die zien in de azc's waar diverse culturen / nationaliteiten elkaar al te lijf gaan moeten we niet in Nederland hebben
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 17:17 schreef speknek het volgende: [..] Vanaf wanneer ben je geen "buitenlandse vreemdeling" meer?
Wanneer je meegaat in het saamhorigheidsbeleven van de etnische Nederlanders (dat zijn degenen die zich aan de Nederlandse cultuur conformeren), en niet alleen als er wat te halen valt.
quote:
Kunnen mensen met een kleurtje überhaupt ooit Nederlander worden volgens jou?
Dat heeft geen reet met kleur te maken. Jij bent degene die daarbij racistisch denkt.
Giazondag 17 november 2019 @ 18:04
Vandaag de aankomst van de sint in Helmond gekeken. Geweldig goed georganiseerd weer, met veel vrijwilligers, twee harmoniekorpsen die gezamenlijk sinterklaasliedjes speelden en natuurlijk een heel leger zwarte Pieten die zakjes snoep en high fives uitdeelden.

Tot 4 december blijft dit feest voort duren op het mooiste kasteel van Nederland.

Oh, langs de route zag ik ook veel mensen van kleur met hun kinderen, die ook volop genoten.

Prachtig toch!
Ringozondag 17 november 2019 @ 18:17
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 18:01 schreef Lunatiek het volgende:
Wanneer je meegaat in het saamhorigheidsbeleven van de etnische Nederlanders (dat zijn degenen die zich aan de Nederlandse cultuur conformeren), en niet alleen als er wat te halen valt.
Lazertyfstraal toch een eind op, kerel. Met je etnische saamhorigheidsbeleven.
Ringozondag 17 november 2019 @ 18:19
“Ik houd van Zwarte Piet want ik ben een Nederlander.” Zulke stormfrontredenaties krijg je dan :').
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 18:22
quote:
10s.gif Op zondag 17 november 2019 18:17 schreef Ringo het volgende:

[..]

Lazertyfstraal toch een eind op, kerel. Met je etnische saamhorigheidsbeleven.
Ga je nu huilie doen omdat je niet met de grote witte mensen mee mag doen vanwege je bekrompen allochtone culturele achtergrond die je verafgoodt?
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 18:25
quote:
10s.gif Op zondag 17 november 2019 18:19 schreef Ringo het volgende:
“Ik houd van Zwarte Piet want ik ben een Nederlander.” Zulke stormfrontredenaties krijg je dan :').
Alsof "zwarte piet moet weg want Bozkurtçular is mijn weg" zo koosjer is |:)
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 18:28
In Den bosch werden ook leuke Sinterklaas liedjes gezongen. Met een mooie groet nog op 0:30. :{

Lord_Vetinarizondag 17 november 2019 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:28 schreef BlackNero het volgende:
In Den Bosch werden ook leuke Sinterklaas liedjes gezongen. Met een mooie groet nog op 0:30. :{
Idioten hou je altijd.
BoneThugsszondag 17 november 2019 @ 18:31
quote:
10s.gif Op zondag 17 november 2019 18:17 schreef Ringo het volgende:

[..]

Lazertyfstraal toch een eind op, kerel. Met je etnische saamhorigheidsbeleven.
KOM OP DAN!!!!
Ringozondag 17 november 2019 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:28 schreef BlackNero het volgende:
In Den bosch werden ook leuke Sinterklaas liedjes gezongen. Met een mooie groet nog op 0:30. :{
show-Bertrams-46-2019-zwarte-piet.jpg
thedeedsterzondag 17 november 2019 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:28 schreef BlackNero het volgende:
In Den bosch werden ook leuke Sinterklaas liedjes gezongen. Met een mooie groet nog op 0:30. :{

Triest.

De acties van KOZP werken eerder averechts. Geen land is racismeloos en racisme is niet enkel een blank/wit ding.

Die KOZP gasten zorgen alleen maar voor meer polarisatie. Proficiat.
Buitendamzondag 17 november 2019 @ 18:33
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 18:01 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wanneer je meegaat in het saamhorigheidsbeleven van de etnische Nederlanders
:') op het moment dat je alles denkt te hebben gelezen op het internet is er net dat ene figuur.
Ringozondag 17 november 2019 @ 18:34
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:32 schreef thedeedster het volgende:
Die KOZP gasten zorgen alleen maar voor meer polarisatie. Proficiat.
Het tuigdeel der Nederlandse bevolking toont zijn ware aard.
Daar is weinig provocatie voor nodig. Keurig demonstreren is kennelijk al genoeg.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 18:39
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:32 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Triest.

De acties van KOZP werken eerder averechts. Geen land is racismeloos en racisme is niet enkel een blank/wit ding.

Die KOZP gasten zorgen alleen maar voor meer polarisatie. Proficiat.
Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

En deze dan. Deze is van voor de oprichting van KozpB2fGRUECMAANOoN.jpg

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
beantheriozondag 17 november 2019 @ 18:39
quote:
7s.gif Op zondag 17 november 2019 18:34 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het tuigdeel der Nederlandse bevolking toont zijn ware aard.
Daar is weinig provocatie voor nodig. Keurig demonstreren is kennelijk al genoeg.
(bijna) iedereen is voor Zwarte Piet dus uiteraard ook het tuig.
thedeedsterzondag 17 november 2019 @ 18:41
quote:
7s.gif Op zondag 17 november 2019 18:34 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het tuigdeel der Nederlandse bevolking toont zijn ware aard.
Daar is weinig provocatie voor nodig. Keurig demonstreren is kennelijk al genoeg.
Tuigdeel is tuigdeel. En niet heel Nederland.
voetbalmanager2zondag 17 november 2019 @ 18:43
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:28 schreef BlackNero het volgende:
In Den bosch werden ook leuke Sinterklaas liedjes gezongen. Met een mooie groet nog op 0:30. :{

Volgens de club, trainer en spelers van Den Bosch waren dat gewoon 'kraaiengeluiden' en die hebben niets met racisme te maken.

quote:
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven staat volledig achter het statement van FC Den Bosch omtrent de vermeende racistische uitspraken aan het adres van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. De Brabanste club schreef in een officiële reactie op de website van 'kraaiengeluiden' en wilde niks weten van racisme.
https://www.fcupdate.nl/v(...)atement-van-de-club/
thedeedsterzondag 17 november 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:39 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

En deze dan. Deze is van voor de oprichting van Kozp[ afbeelding ]

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
Tuig is tuig. Maar wat die lui flikken, is niet representatief voor heel Nederland.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:43 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Volgens de club, trainer en spelers van Den Bosch waren dat gewoon 'kraaiengeluiden' en die hebben niets met racisme te maken.

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven staat volledig achter het statement van FC Den Bosch omtrent de vermeende racistische uitspraken aan het adres van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. De Brabanste club schreef in een officiële reactie op de website van 'kraaiengeluiden' en wilde niks weten van racisme.
https://www.fcupdate.nl/v(...)atement-van-de-club/
Maar jij hoort zelf in dat filmpje niet het nummer van Henk Westbroek?
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:39 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

En deze dan. Deze is van voor de oprichting van Kozp[ afbeelding ]

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
Nederland heeft racistisch tuig, dat zal niemand ontkennen. Het is echter niet zo dat de 60-90 % propieten (geen idee van de actuele cijfers) allemaal tuig is. Of dat bij antipiet géén racisten zitten.

Ik durf te wedden dat dat tuig grotendeels propiet is vanwege de relletjes en het kunnen treiteren van zwarten, maar dat zwarte piet hun niks interesseert.
Montaguizondag 17 november 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:28 schreef BlackNero het volgende:
In Den bosch werden ook leuke Sinterklaas liedjes gezongen. Met een mooie groet nog op 0:30. :{

Sinterklaasliedjes werden gezongen toen Zwarte Pieten op de tribune rondliepen. Of het een met het ander verband houdt? De voetballer zal het in ieder geval opgevat hebben dat ze het voor hem bedoelen. Dus of achterlijk racisme, of misschien toch toeval.

twigthans twitterde op zondag 17-11-2019 om 16:10:45 @RijnmondSport Hier het ware verhaal van de gebeurtenissen welke plaats hebben gevonden bij Den Bosch-Excelsior welke ik door kreeg van een vriend van mij die als Bosschenaar aanwezig is in het stadion. Er liepen zwarte pieten rond die werden toegezongen (1) reageer retweet
twigthans twitterde op zondag 17-11-2019 om 16:13:27 @RijnmondSport door de Bossche supporters met het lied van Henk en Henk. Daarop ging Mendes Moreirea door het lint met alle gevolgen van dien, wat nog erger werd toen hij na de staking de 1-2 maakte en ging provoceren voor het vak. De zwarte pieten waren pepernoten uitdelen op het vak (2) reageer retweet
voetbalmanager2zondag 17 november 2019 @ 18:46
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:44 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Maar jij hoort zelf in dat filmpje niet het nummer van Henk Westbroek?
Ik hoor 1 supporter een Sinterklaasliedje zingen. Nou poehoe.
Dan kan je iedere wedstrijd wel staken, want in iedere wedstrijd is er wel een supporter die wat roept dat beledigend kan zijn.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik hoor 1 supporter een Sinterklaasliedje zingen. Nou poehoe.
Dan kan je iedere wedstrijd wel staken, want in iedere wedstrijd is er wel een supporter die wat roept dat beledigend kan zijn.
Goed, je hoeft mij niet te geloven. Dit gaat helemaal kapot geanalyseerd worden door de voetbaltalkshows. Je zult het vanzelf tegenkomen.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:44 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Maar jij hoort zelf in dat filmpje niet het nummer van Henk Westbroek?
Nu je het zegt wel, maar erg kort en dus niet duidelijk.

Hoe dan ook: als pro-piet georganiseerd was werden dit soort lui natuurlijk niet toegelaten.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 18:49
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 18:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nederland heeft racistisch tuig, dat zal niemand ontkennen. Het is echter niet zo dat de 60-90 % propieten (geen idee van de actuele cijfers) allemaal tuig is. Of dat bij antipiet géén racisten zitten.
Eens
quote:
Ik durf te wedden dat dat tuig grotendeels propiet is vanwege de relletjes en het kunnen treiteren van zwarten, maar dat zwarte piet hun niks interesseert.
Ook eens. Sterker nog, ik denk dat die mensen denken dat heel pro-piet Nederland achter ze staat.
voetbalmanager2zondag 17 november 2019 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:48 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Goed, je hoeft mij niet te geloven. Dit gaat helemaal kapot geanalyseerd worden door de voetbaltalkshows. Je zult het vanzelf tegenkomen.
Het zegt wel wat dat zowel de club, trainer als supporters spreken van kraaiengeluiden. Als er echt hoorbaar racistische leuzen waren geweest dan waren ze alle drie direct ontmaskerd.
Dat die donkere speler het racistisch opgevat heeft kan natuurlijk ook, maar dat maakt het nog niet racistisch.

Het is precies hetzelfde verhaal als Feyenoord en de levensgrote opblaasbare bananen.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 18:52
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:51 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het zegt wel wat dat zowel de club, trainer als supporters spreken van kraaiengeluiden. Als er echt hoorbaar racistische leuzen waren geweest dan waren ze alle drie direct ontmaskerd.
Dat die donkere speler het racistisch opgevat heeft kan natuurlijk ook, maar dat maakt het nog niet racistisch.

Het is precies hetzelfde verhaal als Feyenoord en de levensgrote opblaasbare bananen.
Het wordt nu op Fox 1 behandelt.
voetbalmanager2zondag 17 november 2019 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:52 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Het wordt nu op Fox 1 behandelt.
Het is maar een schim van het 'racistische' bananenincident van Feyenoord. Die zijn er zelfs zwaar door gestraft door de UEFA terwijl achteraf bleek dat dat ook helemaal niets met racisme te maken had.

Heb je de vele berichten uit Italie gelezen? Daar keerden meerdere Italiaanse clubs en supporters zich openlijk tegen eigen spelers die veel te snel racisme riepen bij geluiden van notabene supporters van andere clubs. Daar reageerde keer op keer de harde kernen zich openlijk in het voordeel van de harde kern van de tegenstander.
the-eyezondag 17 november 2019 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:39 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

En deze dan. Deze is van voor de oprichting van Kozp[ afbeelding ]

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
Gelukkig kijkt het overgrote deel van de bevolking niet iedereen met een kleurtje aan op de woorden en daden van KOZP. Waarom werkt dat andersom bij jou zo anders?
AchJazondag 17 november 2019 @ 19:05
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:39 schreef BlackNero het volgende:

Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
Geef dan zelf het goeie voorbeeld en flikker je nick in de shredder.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 19:11
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:00 schreef the-eye het volgende:

[..]

Gelukkig kijkt het overgrote deel van de bevolking niet iedereen met een kleurtje aan op de woorden en daden van KOZP. Waarom werkt dat andersom bij jou zo anders?
Hoe doe ik dat precies?
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 19:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Geef dan zelf het goeie voorbeeld en flikker je nick in de shredder.
Stel dat ik dat doe. Heb je dan verder nog argumenten tegen mijn standpunt?
AchJazondag 17 november 2019 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:39 schreef BlackNero het volgende:

Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
Het is al wat langer bezig dan KOZP bestaat he. In bv. 1994 hadden we Zwarte piet is Zwart verdriet al he.
AchJazondag 17 november 2019 @ 19:26
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:12 schreef BlackNero het volgende:

Stel dat ik dat doe. Heb je dan verder nog argumenten tegen mijn standpunt?
Absoluut.
the-eyezondag 17 november 2019 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:11 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Hoe doe ik dat precies?
Je focust je op een paar excessen en doet alsof het hier de norm is.
speknekzondag 17 november 2019 @ 19:36
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 18:01 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wanneer je meegaat in het saamhorigheidsbeleven van de etnische Nederlanders (dat zijn degenen die zich aan de Nederlandse cultuur conformeren), en niet alleen als er wat te halen valt.
Duidelijk, dus de neger is pas een Nederlander als hij zijn plaats weet en zijn bek houdt.
quote:
Dat heeft geen reet met kleur te maken. Jij bent degene die daarbij racistisch denkt.
Ohja jij bent zo kleurenblind, daarom moet piet per se zwart zijn.

Als een zwart iemand klaagt dat zwarte piet een karikatuur van zwarte personen is, dan heeft dat met racisme te maken, en het maakt vervolgens geen reet uit hoe jij en ik denken.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:36 schreef speknek het volgende:

[..]

Duidelijk, dus de neger is pas een Nederlander als hij zijn plaats weet en zijn bek houdt.
Nee. Jij maakt er met je racisme negers van, maar dat geldt voor iedereen. Ook voor Hollanders die in Limburg willen wonen. Ongeacht kleur.
En juist níet de bek houden, maar net als de anderen meedoen aan activiteiten. Je niet afzijdig houden. Helpen waar je kan, net als de rest, om er samen wat van te maken.

quote:
[..]

Ohja jij bent zo kleurenblind, daarom moet piet per se zwart zijn.

Als een zwart iemand klaagt dat zwarte piet een karikatuur van zwarte personen is, dan heeft dat met racisme te maken, en het maakt vervolgens geen reet uit hoe jij en ik denken.
Iemand die zwarte piet een karikatuur vind heeft het Sinterklaasfeest nooit mogen beleven zoals een etnische Nederlander (ongeacht kleur), heeft zich er niet in verdiept en snapt de basiswaarden van de Nederlandse cultuur niet.
Ciclonzondag 17 november 2019 @ 19:50
KOZP heeft precies hetgene waar zij op uit zijn, domme tokkies met racistische gebaren om de samenleving in 2en te scheiden.
thedeedsterzondag 17 november 2019 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:50 schreef Ciclon het volgende:
KOZP heeft precies hetgene waar zij op uit zijn, domme tokkies met racistische gebaren om de samenleving in 2en te scheiden.
Gewoon. Als je het heel goed bekijkt. Dan gelooft toch níemand dat dit alleen maar om een beetje schoensmeer gaat?
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is al wat langer bezig dan KOZP bestaat he. In bv. 1994 hadden we Zwarte piet is Zwart verdriet al he.
Er zijn zelfs nog oudere bewegingen. Maar hoe houd je die verantwoordelijk voor het gedrag van die FC Den Bosch 'supporters'. Ik betrok KOZP er niet bij hé. Gaf enkel een sarcastisch antwoord.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:30 schreef the-eye het volgende:

[..]

Je focust je op een paar excessen en doet alsof het hier de norm is.
Zo ken ik er nog wel eentje. Dat werkt twee kanten op. Of wou je zeggen dat KOZP geen exces is?
Ciclonzondag 17 november 2019 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:56 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Gewoon. Als je het heel goed bekijkt. Dan gelooft toch níemand dat dit alleen maar om een beetje schoensmeer gaat?
Alles valt of staat met de bedoeling van de persoon die zich zwart sminkt en dat is in 99,9% niet met het idee de zwarte medemens te kwetsen. Dus van racisme kan geen sprake zijn.
thedeedsterzondag 17 november 2019 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 19:57 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Alles valt of staat met de bedoeling van de persoon die zich zwart sminkt en dat is in 99,9% niet met het idee de zwarte medemens te kwetsen. Dus van racisme kan geen sprake zijn.
Ik bedoelde de zeurpieten, niet de zwarte pieten. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er geen verborgen agenda is.
Ciclonzondag 17 november 2019 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:00 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik bedoelde de zeurpieten, niet de zwarte pieten. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er geen verborgen agenda is.
Niet bij allemaal nee, maar zeker wel bij dat groepje van KOZP. Ik zou zeggen, doe eens een ronde social media en check haar pagina's om te kijken waar men het zoal over heeft. Gaat veel verder dan ZP. Tevens, het enige wat ze posten is racisme dit racisme dat.
LXIVzondag 17 november 2019 @ 20:05
Binnen nu en vijf jaar valt er een dode tijdens de intocht
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 20:05
nu.nl brengt de racistische spreekkoren tijdens FC Den B osch en Excelsior in samenhang met zwarte piet :')

Tyfus site
Kassamiepzondag 17 november 2019 @ 20:09
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:05 schreef -Chakotay- het volgende:
nu.nl brengt de racistische spreekkoren tijdens FC Den B osch en Excelsior in samenhang met zwarte piet :')

Tyfus site

Dat doet iedere nieuwsbron. Is dat onterecht dan ?
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 20:09
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:09 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Dat doet iedere nieuwsbron. Is dat onterecht dan ?
de vraag stellen is hem beantwoorden :)
Seven.zondag 17 november 2019 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:05 schreef -Chakotay- het volgende:
nu.nl brengt de racistische spreekkoren tijdens FC Den B osch en Excelsior in samenhang met zwarte piet :')

Tyfus site

Racistische spreekkoren waarin Zwarte Piet geroepen wordt. Dus blijkbaar zijn er hooligans die als onderdeel van hun spreekkoren de symbolische figuur Zwarte Piet aanhalen.

Het verband is er. In dit geval hebben de hooligans Zwarte Piet en racisme aan elkaar gekoppeld. Waarom is nu.nl dan een tyfus site als ze daarover schrijven? En besef jij wel dat nu.nl voornamelijk ANP persberichten publiceert?
thedeedsterzondag 17 november 2019 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:05 schreef LXIV het volgende:
Binnen nu en vijf jaar valt er een dode tijdens de intocht
Triest, doch niet onwaarschijnlijk.
LXIVzondag 17 november 2019 @ 20:22
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 20:12 schreef Seven. het volgende:

[..]

Racistische spreekkoren waarin Zwarte Piet geroepen wordt. Dus blijkbaar zijn er hooligans die als onderdeel van hun spreekkoren de symbolische figuur Zwarte Piet aanhalen.

Het verband is er. In dit geval hebben de hooligans Zwarte Piet en racisme aan elkaar gekoppeld. Waarom is nu.nl dan een tyfus site als ze daarover schrijven? En besef jij wel dat nu.nl voornamelijk ANP persberichten publiceert?
Nu.nl=>anp=>soros
Kassamiepzondag 17 november 2019 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:09 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

de vraag stellen is hem beantwoorden :)
Heb je daar ook argumenten voor of ben je nog aan het schuimbekken ?
Telegraaf en RTL zijn overigens nu dus ook tyfussites.
TomLunyzondag 17 november 2019 @ 20:24
Halsema zet in op iedereen te laten verheidenen

RXJT5ps.jpg?1
Joulupukki, the Finnish Santa

De 81ste intocht van Sinterklaas in Amsterdam lijkt misschien op die van andere jaren, maar heeft vanaf dit jaar een extra opdracht meegekregen: kinderen en ouders die niet met Sinterklaas zijn grootgebracht mee laten vieren. Expats, statushouders en families met een oorsprong van Marokko tot India. Probeer ze te betrekken bij het Sinterklaasfeest.

>
https://www.parool.nl/ams(...)-het-feest~b123ae34/

totaal inclusief
dus ook die van de finnen
Montaguizondag 17 november 2019 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:00 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik bedoelde de zeurpieten, niet de zwarte pieten. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er geen verborgen agenda is.
De dekolonisatie/herstelbetalingen opperdrammer en de man achter de KOZP strategie, Sandew Hira, was ook aanwezig bij de KOZP manifestatie in Den Haag. Gezellig een kopje thee drinken vermoed ik....
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 20:27
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 20:12 schreef Seven. het volgende:

[..]

Racistische spreekkoren waarin Zwarte Piet geroepen wordt. Dus blijkbaar zijn er hooligans die als onderdeel van hun spreekkoren de symbolische figuur Zwarte Piet aanhalen.

Het verband is er. In dit geval hebben de hooligans Zwarte Piet en racisme aan elkaar gekoppeld. Waarom is nu.nl dan een tyfus site als ze daarover schrijven? En besef jij wel dat nu.nl voornamelijk ANP persberichten publiceert?
Je hebt gelijk, het zijn diep trieste kut tokkies die ik liever op een onbewoond eiland zie. Maar het feit blijft dat je dit soort onderontwikkelde paupers hebt. Nuu.nl is vervolgens bezig met stemmingmakerij. Het punt is dat nu.nl een foto plaatst bij dit nieuwsbericht van supporters met een zwarte piet spandoek. M-Side loves zwarte piet.
Het is toch godverdomme van de zotte dat ze dit doen? Het ene heeft totaal geen reet met het andere te maken. Ronduit misplaatst
Fietsertje70zondag 17 november 2019 @ 20:28
Eerder vanmiddag stond er een filmpje op de site van het Brabants Dagblad waar ze enkele pro-zwarte pieters van onze plaatselijke voetbalclub( FC Den Bosch dus) aan het woord lieten. Jammer genoeg kan ik het nu niet meer vinden, laat ik maar erover zeggen dat ze met drieën samen nog geen 100 punten voor de IQ-test zouden halen.
Hexagonzondag 17 november 2019 @ 20:33
Pro-Zwarte Piet zijn is inderdaad geen pretje met zulke medestanders.
Fietsertje70zondag 17 november 2019 @ 20:39
Dat spandoek met M-side is voor zwarte Piet is vanmiddag in de binnenstad bij de intocht ook al te zien geweest. Toen zongen ze ook al liedjes van Henk&Henk.
LXIVzondag 17 november 2019 @ 20:45
De zwarte-pietdiscussie is een achterhoede gevecht van een cultuur die zelfstandig zijn eigen graf in aan het springen is.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 20:47
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 20:12 schreef Seven. het volgende:

[..]

Racistische spreekkoren waarin Zwarte Piet geroepen wordt. Dus blijkbaar zijn er hooligans die als onderdeel van hun spreekkoren de symbolische figuur Zwarte Piet aanhalen.

Het verband is er. In dit geval hebben de hooligans Zwarte Piet en racisme aan elkaar gekoppeld. Waarom is nu.nl dan een tyfus site als ze daarover schrijven? En besef jij wel dat nu.nl voornamelijk ANP persberichten publiceert?
KOZP heeft de hooligans uitgelegd waar je donkere mensen het meest mee kan kwetsen, die hebben het verband gelegd.
Voorheen had je de ondubbelzinnig racistische apengeluiden maar dat is nu niet hip meer kennelijk.
Kassamiepzondag 17 november 2019 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 20:47 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

KOZP heeft de hooligans uitgelegd waar je donkere mensen het meest mee kan kwetsen, die hebben het verband gelegd.
Voorheen had je de ondubbelzinnig racistische apengeluiden maar dat is nu niet hip meer kennelijk.
Dit is niet echt nieuw - sinds Gerda Havertong haar anti-Pieten tirade in Sesamstraat deed (1987) vind men het "grappig" om als zij binnenkomt "toevallig" sinterklaasliedjes op te hebben staan.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 20:59
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 20:47 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

KOZP heeft de hooligans uitgelegd waar je donkere mensen het meest mee kan kwetsen, die hebben het verband gelegd.
Voorheen had je de ondubbelzinnig racistische apengeluiden maar dat is nu niet hip meer kennelijk.
Hou toch op, man. KOZP heeft dit gedrag aan de kaak gesteld omdat het allang bestond. Zwarte mensen worden al tientallen jaren voor Zwarte Piet uitgemaakt, soms door onschuldige lieve kinderen en soms door een stel racistische eikels.

quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 18:39 schreef BlackNero het volgende:

[..]

Ah deze 'supporters' zijn slachtoffers van Kozp.

En deze dan. Deze is van voor de oprichting van Kozp[ afbeelding ]

Er is gewoon meer tuig in Nederland dan dat je dacht, zo simpel is het.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:00
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:57 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Dit is niet echt nieuw - sinds Gerda Havertong haar anti-Pieten tirade in Sesamstraat deed (1987) vind men het "grappig" om als zij binnenkomt "toevallig" sinterklaasliedjes op te hebben staan.
Ja, het is een tuthola eerste klas en als je weet waar je haar het hardst kunt raken doe je dat.
Of denk je dat de mensen die dat doen ècht in de veronderstelling zijn dat ze dan pepernoten krijgen?
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:01
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:00 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja, het is een tuthola eerste klas en als je weet waar je haar het hardst kunt raken doe je dat.
Of denk je dat de mensen die dat doen ècht in de veronderstelling zijn dat ze dan pepernoten krijgen?
Waarom is Gerda Havertong een tuthola eerste klas?
Kassamiepzondag 17 november 2019 @ 21:01
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:00 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja, het is een tuthola eerste klas en als je weet waar je haar het hardst kunt raken doe je dat.
Of denk je dat de mensen die dat doen ècht in de veronderstelling zijn dat ze dan pepernoten krijgen?
Nee, ik bedoelde dus dat dit soort pestgedrag verre van nieuw is.
Daarom klaagt KOZP er ook over :P
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 21:03
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 20:47 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

KOZP heeft de hooligans uitgelegd waar je donkere mensen het meest mee kan kwetsen, die hebben het verband gelegd.
Voorheen had je de ondubbelzinnig racistische apengeluiden maar dat is nu niet hip meer kennelijk.
Kijk, het is de manier van zeggen en de context waarin iets gezegd wordt. Ik kan mij indenken dat zwarte piet in combinatie met katoenplukker en kanker zwarte, in zijn geheel als racistisch is. Laat ik het zo zeggen "het is racistisch"!!

Zelfs al zeggen ze enkel zwarte piet tegen een kleurling. Je zegt zoiets met de intentie om iemand te kwetsen. Vooral als je in je eentje als zwarte in een stadion vol blanken zit, komt dit hard aan. Het zou hetzelfde zijn als ik als blanke voetballer in een stadion vol zwarte toeschouwers, 90 minuten kaaskop te horen zou krijgen. Dat is simpelweg gewoon kwetsend!

Maar dan is de vraag, gaan we dan vervolgens kaas verbieden? Of kaas zwarte maken?

Zwarte piet als fenomeen, heeft simpelweg niks met racisme te maken. 95% (zo niet meer) van de Nederlanders zijn geen racisten en hebben het sinterklaasfeest nooit in context gebracht met racisme of andere kwade bedoelingen.
Wederzijdse tolerantie is de bakermat voor wederzijdse acceptatie . Tolerantie ga je niet krijgen als je dingen gaat verbieden en geforceerd een primaire cultuur gaat omvormen.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:03
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 20:59 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hou toch op, man. KOZP heeft dit gedrag aan de kaak gesteld omdat het allang bestond. Zwarte mensen worden al tientallen jaren voor Zwarte Piet uitgemaakt, soms door onschuldige lieve kinderen en soms door een stel racistische eikels.
[..]

Is dat omdat die mensen donker zijn, of omdat het irritante figuren zijn die je keihard wilt kwetsen vanwege hun gedrag?

En doen die kinderen dat uit racisme?
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:04
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:01 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Nee, ik bedoelde dus dat dit soort pestgedrag verre van nieuw is.
Daarom klaagt KOZP er ook over :P
Je kunt net zo goed tegen een betonnen muur praten. Hij weigert te geloven dat KOZP een reactie op racisme is, en hij rechtvaardigt dit door te zeggen dat racisme eeb reactie is op KOZP.
Discombobulatezondag 17 november 2019 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:24 schreef TomLuny het volgende:
Halsema zet in op iedereen te laten verheidenen
Die heidense dingen zijn overigen wel veel cooler dan onze saaie sinterklaas.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:09
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:03 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Is dat omdat die mensen donker zijn, of omdat het irritante figuren zijn die je keihard wilt kwetsen vanwege hun gedrag?

En doen die kinderen dat uit racisme?
Nee, die kinderen doen dat niet uit racistische motieven. Ik zeg ook absoluut niet dat Zwarte Piet racistisch is, maar er zijn gewoon teveel randmongolen die het voor hun eigen racistische doeleinden misbruikt hebben, en dit in alle hevigheid doorzetten nu het actueel is. En daarmee is Zwarte Piet door racisten (en NIET door KOZP) ineens verheven tot de swastika van deze tijd.
Kassamiepzondag 17 november 2019 @ 21:09
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:03 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Is dat omdat die mensen donker zijn, of omdat het irritante figuren zijn die je keihard wilt kwetsen vanwege hun gedrag?
Beide.

quote:
En doen die kinderen dat uit racisme?
Veel wel ja. Of dat erg is is een 2e.
Kansenjongerezondag 17 november 2019 @ 21:09
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:01 schreef Seven. het volgende:

[..]

Waarom is Gerda Havertong een tuthola eerste klas?
Omdat ze heeft gezegd dat ze zwarte Piet niet leuk vindt en dan is blijkbaar alles geoorloofd om haar kapot te maken.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:10
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 20:59 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hou toch op, man. KOZP heeft dit gedrag aan de kaak gesteld omdat het allang bestond. Zwarte mensen worden al tientallen jaren voor Zwarte Piet uitgemaakt, soms door onschuldige lieve kinderen en soms door een stel racistische eikels.
[..]

Is dat omdat die mensen donker zijn, of omdat het irritante figuren zijn die je keihard wilt kwetsen vanwege hun gedrag?

En doen die kinderen dat uit racisme?
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:01 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Nee, ik bedoelde dus dat dit soort pestgedrag verre van nieuw is.
Daarom klaagt KOZP er ook over :P
Alleen jammer dat als zwarte piet weggetreitert is, ze dan gewoon weer voor zwarte apen uitgescholden worden. Tokkies gonna tokkie, en ze zouden er beter aan doen om dat racisme en de daders aan te pakken dan een algemeen iets als het Sinterklaasfeest dat voor de meeste mensen helemaal niks met racisme te maken heeft, maar die worden nu wel het meest gestraft.
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 21:12
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:09 schreef Seven. het volgende:

[..]

ben jij pro of anti zwarte piet?
Hexagonzondag 17 november 2019 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 20:45 schreef LXIV het volgende:
De zwarte-pietdiscussie is een achterhoede gevecht van een cultuur die zelfstandig zijn eigen graf in aan het springen is.
Als iemand onze cultuur aan het vernielen is dan zijn het alt-right figuren die Zwarte Piet gekaapt hebben om zieltjes te winnen.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:15
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:09 schreef Seven. het volgende:

[..]

Nee, die kinderen doen dat niet uit racistische motieven. Ik zeg ook absoluut niet dat Zwarte Piet racistisch is, maar er zijn gewoon teveel randmongolen die het voor hun eigen racistische doeleinden misbruikt hebben, en dit in alle hevigheid doorzetten nu het actueel is. En daarmee is Zwarte Piet door racisten (en NIET door KOZP) ineens verheven tot de swastika van deze tijd.
Artis afschaffen dan maar? Aangezien "zwarte aap" heel vaak voorkomt (in tegenstelling tot "zwarte piet" heb ik "zwarte aap" regelmatig gehoord en gelezen).

0:45
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 21:16
Ach, niet iedereen is agressief, hoe graag mensen daar ook op inzoomen.

Je kunt namelijk ook een huildeken gebruiken en zeikies sparen bij Dick.

Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:17
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:03 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Kijk, het is de manier van zeggen en de context waarin iets gezegd wordt. Ik kan mij indenken dat zwarte piet in combinatie met katoenplukker en kanker zwarte, in zijn geheel als racistisch is. Laat ik het zo zeggen "het is racistisch"!!

Zelfs al zeggen ze enkel zwarte piet tegen een kleurling. Je zegt zoiets met de intentie om iemand te kwetsen. Vooral als je in je eentje als zwarte in een stadion vol blanken zit, komt dit hard aan. Het zou hetzelfde zijn als ik als blanke voetballer in een stadion vol zwarte toeschouwers, 90 minuten kaaskop te horen zou krijgen. Dat is simpelweg gewoon kwetsend!

Maar dan is de vraag, gaan we dan vervolgens kaas verbieden? Of kaas zwarte maken?

Zwarte piet als fenomeen, heeft simpelweg niks met racisme te maken. 95% (zo niet meer) van de Nederlanders zijn geen racisten en hebben het sinterklaasfeest nooit in context gebracht met racisme of andere kwade bedoelingen.
Wederzijdse tolerantie is de bakermat voor wederzijdse acceptatie . Tolerantie ga je niet krijgen als je dingen gaat verbieden en geforceerd een primaire cultuur gaat omvormen.
Er is toch een mooi alternatief? Roetveegpiet past perfect binnen het sinterklaas verhaal. Ik was bij de intocht in Apeldoorn, de kinderen zelf zien het verschil niet eens. Dus waarom zou je dan vasthouden aan een zwarte piet, dan hou je dus willens en wetens vast aan het kwetsen van een minderheid.

En daar zit dus de kern van het probleem. Er zijn best wel wat pro-pieten die stiekem toch wel bang zijn dat de Nederlandse cultuur verloren gaat. Nou heb ik nieuws voor je: cultuur en tradities zijn ALTIJD aan verandering onderhevig. Als een niet-racistisch sprookjesfiguur misbruikt wordt door een racistische minderheid, dan moet je daar niet trots op zijn, maar los laten.

Dat gezegd hebbende, er mag best een verdwaalde zwarte piet meedoen wat mij betreft, zolang ze maar niet allemaal zwart zijn met rode lippen als de achterlijke knechtjes van de goede sint, met dat stereotype ben ik groot geworden in de jaren '80.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:18
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:09 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Omdat ze heeft gezegd dat ze zwarte Piet niet leuk vindt en dan is blijkbaar alles geoorloofd om haar kapot te maken.
Nee, omdat ze een pedante racist is die wat graag de excuustruus wil spelen.
BoneThugsszondag 17 november 2019 @ 21:18
Ooit een neger gezien met rode make-up in pagepak en oorbellen terwijl de kapper op hem wacht. Hij bestaat niet eens

Simpel volk hier.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:20
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:15 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Artis afschaffen dan maar? Aangezien "zwarte aap" heel vaak voorkomt (in tegenstelling tot "zwarte piet" heb ik "zwarte aap" regelmatig gehoord en gelezen).

0:45
Artis is geen product van de Nederlandse cultuur. Zwarte aap in racistische context kan je niet linken aan Artis, want dierentuinen bestaan overal ter wereld. Zwarte Piet alleen in Nederland. Blackface zie je elders in de wereld ook niet meer.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:22
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:15 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Als iemand onze cultuur aan het vernielen is dan zijn het alt-right figuren die Zwarte Piet gekaapt hebben om zieltjes te winnen.
Hartgrondig eens.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:16 schreef luxerobots het volgende:
Ach, niet iedereen is agressief, hoe graag mensen daar ook op inzoomen.

Je kunt namelijk ook een huildeken gebruiken en zeikies sparen bij Dick.

Afgaande op dit filmpje denk ik dat die badslippers afgeschaft moeten worden. Zelfs al trek je een huildeken over je hoofd, het blijft een stereotyp van een lichtgetintiër.
Doe die slippers aan en maak die bevolkingsgroep belachelijk.

quote:
Vind ik niet kunnen.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 21:24
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:17 schreef Seven. het volgende:
Dus waarom zou je dan vasthouden aan een zwarte piet, dan hou je dus willens en wetens vast aan het kwetsen van een minderheid.

En daar zit dus de kern van het probleem.
Er is niet zoiets als het recht om niet gekwetst te worden.

Als we het zo gaan spelen. Dan kan het offerfeest ook heel kwetsend zijn. Mensen vieren feest met het doden van een onschuldig lammetje.

Een toneelstuk of iets negatiefs over Mohamed? Heel kwetsend. Zo kunnen we ook films, tekeningen en toneelstukken verbieden.

Waar leg je de grens? Wie mag wel gekwetst worden en wie niet?
Hexagonzondag 17 november 2019 @ 21:28
Overigens ben ik zelf nog altijd pro Zwarte Piet. Omdat ik vind dat als je met iedereen die ergens aanstoot aan neemt rekening moet gaan houden, dat we verworden tot een hele vervelende samenleving waarbij alles een slappe, zoutloze brei zonder enige pit wordt. Bovendien moeten mensen zich minder druk maken om onzin.

Maargoed ik beschouw de discussie om Zwarte Piet als verloren en heb er ook niet zoveel trek ik het nog te gaan verdedigen gezien het maar een feest is. Dus leg me erbij neer dat we naar roetveegpieten gaan.
LXIVzondag 17 november 2019 @ 21:29
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:15 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Als iemand onze cultuur aan het vernielen is dan zijn het alt-right figuren die Zwarte Piet gekaapt hebben om zieltjes te winnen.
Zwarte Piet is uiteindelijk maar een detail.
Maar ZP is niet tot discussiepunt gemaakt door alt-right. Dat is toch echt gebeurt door Links.
AchJazondag 17 november 2019 @ 21:30
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:17 schreef Seven. het volgende:

Dus waarom zou je dan vasthouden aan een zwarte piet, dan hou je dus willens en wetens vast aan het kwetsen van een minderheid.
Je gekwetst voelen is een keuze.
Hexagonzondag 17 november 2019 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:29 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zwarte Piet is uiteindelijk maar een detail.
Maar ZP is niet tot discussiepunt gemaakt door alt-right. Dat is toch echt gebeurt door Links.
En die discussie had gewonnen kunnen worden als we niet in een team gespeeld hadden met allerlei medespelers die voortdurend eigen doelpunten maken.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:24 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Er is niet zoiets als het recht om niet gekwetst te worden.

Als we het zo gaan spelen. Dan kan het offerfeest ook heel kwetsend zijn. Mensen vieren feest met het doden van een onschuldig lammetje.

Een toneelstuk of iets negatiefs over Mohamed? Heel kwetsend. Zo kunnen we ook films, tekeningen en toneelstukken verbieden.

Waar leg je de grens? Wie mag wel gekwetst worden en wie niet?
Ik heb het niet over het recht om niet gekwetst te worden. En ik zeg ook niet dat Zwarte Piet racistisch is. Ik zeg alleen dat ik het niet persé nodig vind om door te gaan als het duidelijk als kwetsend ervaren wordt door een deel van de bevolking. Dat is geen recht, maar ik vind het domweg niet nodig.

Net als Mohammed cartoons, die zijn ook niet nodig. Moeten we dat 100% afschaffen? Nee, hoeft van mij ook niet.
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:29 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zwarte Piet is uiteindelijk maar een detail.
Maar ZP is niet tot discussiepunt gemaakt door alt-right. Dat is toch echt gebeurt door Links.
Klopt, zag dan de demonstranten van kozp, allemaal blank langharig werkschuw tuig.

Nu bemoeit kim Kardashian zich ermee en dat betekend einde oefening voor zp.
Roetveegpiet musst sein.
Maakt me eigenlijk geen klap uit maar vrees wel wat het volgende word.
LXIVzondag 17 november 2019 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:30 schreef Hexagon het volgende:

[..]

En die discussie had gewonnen kunnen worden als we niet in een team gespeeld hadden met allerlei medespelers die voortdurend eigen doelpunten maken.
Tja. Van die domme medespelers is door de media handig gebruik gemaakt om de voorstanders van ZP in een kwaad daglicht te stellen.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:32
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:30 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je gekwetst voelen is een keuze.
100% met je eens, maar dat betekent niet dat je de gekwetste gevoelens van je medemens maar moet negeren.
Seven.zondag 17 november 2019 @ 21:34
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:32 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Klopt, zag dan de demonstranten van kozp, allemaal blank langharig werkschuw tuig.

Nu bemoeit kim Kardashian zich ermee en dat betekend einde oefening voor zp.
Roetveegpiet musst sein.
Maakt me eigenlijk geen klap uit maar vrees wel wat het volgende word.
Ik denk dat #metoo weer op gaat leven.
Fietsertje70zondag 17 november 2019 @ 21:35
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:32 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Klopt, zag dan de demonstranten van kozp, allemaal blank langharig werkschuw tuig.

Nu bemoeit kim Kardashian zich ermee en dat betekend einde oefening voor zp.
Roetveegpiet musst sein.
Maakt me eigenlijk geen klap uit maar vrees wel wat het volgende word.
Tegendemonstranten-achter-dranghekken-foto-Bart-Meesters.jpg?v=aRIXuxqoK8dYJj9A4E41sw2
Blank langharig werkschuw tuig? Ik ben bang dat je een beetje kleurenblind bent
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:35 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Blank langharig werkschuw tuig? Ik ben bang dat je een beetje kleurenblind bent
Hey die negroïde meneer met zonnebril en baard is een ouderwetse geweldspleger.

https://www.geenstijl.nl/5145163/rigtersrellen/
Montaguizondag 17 november 2019 @ 21:39
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:17 schreef Seven. het volgende:

Dat gezegd hebbende, er mag best een verdwaalde zwarte piet meedoen wat mij betreft, zolang ze maar niet allemaal zwart zijn met rode lippen als de achterlijke knechtjes van de goede sint, met dat stereotype ben ik groot geworden in de jaren '80.
Je beseft wel dat Zwarte Piet meer Blackface is zonder rode lippen?
Hexagonzondag 17 november 2019 @ 21:42
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:32 schreef LXIV het volgende:

[..]

Tja. Van die domme medespelers is door de media handig gebruik gemaakt om de voorstanders van ZP in een kwaad daglicht te stellen.
Gezien hun enorme aanwezigheid op allerlei social media heb je de media daar niet voor nodig.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:42
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:39 schreef Montagui het volgende:

[..]

Je beseft wel dat Zwarte Piet meer Blackface is zonder rode lippen?
In dat Engelse filmpje van Scheer zag je duidelijk dat bij diverse "pieten" dat rood bloed moet voorstellen, bij sommigen droop het over de kin.
skrnzondag 17 november 2019 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:24 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Er is niet zoiets als het recht om niet gekwetst te worden.

Als we het zo gaan spelen. Dan kan het offerfeest ook heel kwetsend zijn. Mensen vieren feest met het doden van een onschuldig lammetje.

Een toneelstuk of iets negatiefs over Mohamed? Heel kwetsend. Zo kunnen we ook films, tekeningen en toneelstukken verbieden.

Waar leg je de grens? Wie mag wel gekwetst worden en wie niet?
Waar maar als je pretendeert een kinderfeest voor iedereen te zijn, vind ik wat kritisch mag zijn hoe alles overkomt.

In dat opzicht snap ik de verandering maar roetveegpiet wel.
Montaguizondag 17 november 2019 @ 21:47
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:31 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb het niet over het recht om niet gekwetst te worden. En ik zeg ook niet dat Zwarte Piet racistisch is. Ik zeg alleen dat ik het niet persé nodig vind om door te gaan als het duidelijk als kwetsend ervaren wordt door een deel van de bevolking. Dat is geen recht, maar ik vind het domweg niet nodig.

Net als Mohammed cartoons, die zijn ook niet nodig. Moeten we dat 100% afschaffen? Nee, hoeft van mij ook niet.
Goed dan. Je kwetst mij wanneer Zwarte Piet niet meer zwart mag zijn, dat ik in mijn vrijheid van expressie (een grondrecht) beperkt word doordat ik een essentieel onderdeel (het zwart) van de oer variant van deze traditie niet meer mag uitbeelden.

In hoeverre wil je rekening houden met mijn gekwetsheid?
Montaguizondag 17 november 2019 @ 21:51
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:42 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

In dat Engelse filmpje van Scheer zag je duidelijk dat bij diverse "pieten" dat rood bloed moet voorstellen, bij sommigen droop het over de kin.
Misschien moeten we Zwarte Piet kleine hoorntjes geven zodat de link met de versie van de geknechte duivel duidelijk zichtbaar is. Dan kan de associatie met negers of slaven toch onmogelijk nog gemaakt worden?
Kassamiepzondag 17 november 2019 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:51 schreef Montagui het volgende:

[..]

Misschien moeten we Zwarte Piet kleine hoorntjes geven zodat de link met de versie van de geknechte duivel duidelijk zichtbaar is. Dan kan de associatie met negers of slaven toch onmogelijk nog gemaakt worden?
Zoals eerder genoemd zag men vroeger negers als duivels, mede ingegeven door het idee dat de zwarte huid het kainsteken zou zijn. Ze ook hoorntjes geven kan dus als een extra karikatuur gezien worden.

Helaas;)
Montaguizondag 17 november 2019 @ 21:56
"Die mensen daar gaan zeggen dat Zwarte Piet weg moet, en ik word daar heel verdrietig van"
paulinthedark twitterde op zondag 17-11-2019 om 10:11:09 Of je nu voor of tegen bent. Ga niet demonstreren waar kinderen bij zijn! Dit krijg je er dus van. #kozp #zwartepiet #Sinterklaasintocht2019 https://t.co/s5hFaOE8xZ reageer retweet
Aldus een klein meisje dat geconfronteerd werd met KOZP demonstranten. Filmpje in tweet.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:44 schreef skrn het volgende:

[..]

Waar maar als je pretendeert een kinderfeest voor iedereen te zijn, vind ik wat kritisch mag zijn hoe alles overkomt.
De eerste claims dat het een kinderfeest voor iedereen moet zijn, komen uit de hoek van KOZP. Persoonlijk vind ik dat het a) veel meer is dan een kinderfeest en b) dat het niet voor iedereen hoeft te zijn. Zoals het overgrote deel van de boeren/volksfeesten: buitenstaanders hebben er niets te zoeken, want die snappen er toch geen reet van.
Zo snap ik zelf niks van dat crossen en høken in de Achterhoek met Hemelvaartdag. Ik ga daar dus niet heen. Ik kan er wel van genieten dat die andere mensen er zo'n lol in hebben, en dat is wat ik niet wil verstoren.
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:35 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Blank langharig werkschuw tuig? Ik ben bang dat je een beetje kleurenblind bent
Op het nos journaal savonds na de intocht zag je alleen die types. :')
Mubassiezondag 17 november 2019 @ 21:58
Heeft de neger anno nu eigenlijk nog wel een ruggengraat?

Ze lijken met het jaar in te slinken in ieder geval.

Negers vinden zichzelf over het algemeen heel erg zielig en zoeken overal iets achter om maar in de spotlights te komen.

Nu ze bijna zwarte Piet verbannen hebben komt er wel weer iets anders.

Persoonlijk zou ik zeggen.. Komop negers, laat je niet gek maken. Doe lekker gezellig mee en stel je niet zo aan.

Mij hoor je toch ook niet zeiken dat ik morgen wel moet gaan werken?
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 21:59
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De eerste claims dat het een kinderfeest voor iedereen moet zijn, komen uit de hoek van KOZP. Persoonlijk vind ik dat het a) veel meer is dan een kinderfeest en b) dat het niet voor iedereen hoeft te zijn. Zoals het overgrote deel van de boeren/volksfeesten: buitenstaanders hebben er niets te zoeken, want die snappen er toch geen reet van.
Zo snap ik zelf niks van dat crossen en høken in de Achterhoek met Hemelvaartdag. Ik ga daar dus niet heen. Ik kan er wel van genieten dat die andere mensen er zo'n lol in hebben, en dat is wat ik niet wil verstoren.
Sinterklaasfeest is alleen voor blanken en zwarten die zich niet zo aanstellen.
Discombobulatezondag 17 november 2019 @ 22:02
Ik zag ergens een foto van Sinterklaas met Krampussen als pieten. Dat leek me ook wel een geinig idee. Die heidense tradities zoals Krampus nacht zijn overigens veel cooler dan wat wij hebben.

Maar ontopic, het zou mij echt geen reet uitmaken als onze zwarte piet vervangen wordt door een roetveegpiet. Past prima bij het verhaal.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:56 schreef Montagui het volgende:
"Die mensen daar gaan zeggen dat Zwarte Piet weg moet, en ik word daar heel verdrietig van"
paulinthedark twitterde op zondag 17-11-2019 om 10:11:09 Of je nu voor of tegen bent. Ga niet demonstreren waar kinderen bij zijn! Dit krijg je er dus van. #kozp #zwartepiet #Sinterklaasintocht2019 https://t.co/s5hFaOE8xZ reageer retweet
Aldus een klein meisje dat geconfronteerd werd met KOZP demonstranten. Filmpje in tweet.
KOZP boeit het geen reet dat ze een kinderfeestje verstoren. Ze zijn alleen met hun eigen zieligheid bezig.
Montaguizondag 17 november 2019 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:53 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Zoals eerder genoemd zag men vroeger negers als duivels, mede ingegeven door het idee dat de zwarte huid het kainsteken zou zijn. Ze ook hoorntjes geven kan dus als een extra karikatuur gezien worden.

Helaas;)
Dus zelfs als Zwarte Piet er als een Zwarte Duivel uitziet is het alsnog een neger? Right. 8)7
Travnikzondag 17 november 2019 @ 22:04
https://twitter.com/CindyZwier/status/533650370531450880?s=20

Is dit echt?
skrnzondag 17 november 2019 @ 22:04
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:58 schreef Lunatiek het volgende:
De eerste claims dat het een kinderfeest voor iedereen moet zijn, komen uit de hoek van KOZP. Persoonlijk vind ik dat het a) veel meer is dan een kinderfeest en b) dat het niet voor iedereen hoeft te zijn. Zoals het overgrote deel van de boeren/volksfeesten: buitenstaanders hebben er niets te zoeken, want die snappen er toch geen reet van.

Ik vind dat het wel een feest van iedereen mag zijn.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 22:05
quote:
14s.gif Op zondag 17 november 2019 22:04 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik vind dat het wel een feest van iedereen mag zijn.
Ik wil een vegetarisch offerfeest. En ik ben nog serieus ook.
Zipportalzondag 17 november 2019 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:56 schreef Montagui het volgende:
"Die mensen daar gaan zeggen dat Zwarte Piet weg moet, en ik word daar heel verdrietig van"
paulinthedark twitterde op zondag 17-11-2019 om 10:11:09 Of je nu voor of tegen bent. Ga niet demonstreren waar kinderen bij zijn! Dit krijg je er dus van. #kozp #zwartepiet #Sinterklaasintocht2019 https://t.co/s5hFaOE8xZ reageer retweet
Aldus een klein meisje dat geconfronteerd werd met KOZP demonstranten. Filmpje in tweet.
@Paul God.
skrnzondag 17 november 2019 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:05 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ik wil een vegetarisch offerfeest. En ik ben nog serieus ook.
Verzin een slogan en ga bij een moskee protesteren.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:56 schreef Montagui het volgende:
"Die mensen daar gaan zeggen dat Zwarte Piet weg moet, en ik word daar heel verdrietig van"
paulinthedark twitterde op zondag 17-11-2019 om 10:11:09 Of je nu voor of tegen bent. Ga niet demonstreren waar kinderen bij zijn! Dit krijg je er dus van. #kozp #zwartepiet #Sinterklaasintocht2019 https://t.co/s5hFaOE8xZ reageer retweet
Aldus een klein meisje dat geconfronteerd werd met KOZP demonstranten. Filmpje in tweet.
Die commentaren op Pakjeboter zijn ook tenenkrommend. Hij geeft duidelijke voorbeelden van racisme die hij heeft meegemaakt (als ik hem moet geloven, ken hem verder niet), maar "hij weet niet waar hij het over heeft". Z'n pvv banner helpt niet mee, maar ik vermoed toch dat het een niet-zwarte meneer van allochtone afkomst is die wel degelijk racisme heeft meegemaakt. Maar ja, racisme tegen Turken en Marokkanen telt natuurlijk niet in de ogen van anti-piet, want die waren geen slaven of zo.
En dat is dus ook zo maf: er is racisme in Nederland en alle mensen met een migratieachtergrond hebben ermee te maken, maar KOZP gaat daar geen steun zoeken, het is een Ghanees met heel veel Surinamers en whitey helpers.
Paulzondag 17 november 2019 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:06 schreef Zipportal het volgende:

[..]

@:Paul God.
M'n twitter geeft gewoon letterlijk elke seconde een melding vandaag _O-
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:02 schreef Discombobulate het volgende:
Maar ontopic, het zou mij echt geen reet uitmaken als onze zwarte piet vervangen wordt door een roetveegpiet. Past prima bij het verhaal.
Dat ligt eraan welk verhaal je wilt vertellen. Door roetveegpieten en dat laffe "komt door de schoorsteen" worden veel andere verhalen teniet gedaan.
skrnzondag 17 november 2019 @ 22:15
Alleen vind ik de toon aardig hard. Ik vind protesteren bij een intocht gewoon vergaand; nu beklijft mij het gevoel dat die roetveegpiet er alleen komt vanwege veiligheidsredenen en gedoe, en niet als gevolg van debat.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 22:15
quote:
Dat weet ik niet, maar ik denk het wel. Alleen niet recent.
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 22:16
Het meest achterlijke is nog wel dat sinds de zp-discussie de discriminatie flink is toegenomen in NL.
Let maar eens op, voetbalclubs, Facebook, Twitter het gaat alleen maar over discriminatie.

Hebben die lui dan nu hun zin, lekker leven in een discriminerend land.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 22:17
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 22:15 schreef skrn het volgende:
Alleen vind ik de toon aardig hard. Ik vind protesteren bij een intocht gewoon vergaand; nu beklijft mij het gevoel dat die roetveegpiet er alleen komt vanwege veiligheidsredenen en gedoe, en niet als gevolg van debat.
Dat is een terechte constatering.
Prutzenbergzondag 17 november 2019 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:02 schreef Discombobulate het volgende:
Ik zag ergens een foto van Sinterklaas met Krampussen als pieten. Dat leek me ook wel een geinig idee. Die heidense tradities zoals Krampus nacht zijn overigens veel cooler dan wat wij hebben.

Maar ontopic, het zou mij echt geen reet uitmaken als onze zwarte piet vervangen wordt door een roetveegpiet. Past prima bij het verhaal.
Welk verhaal? Dat van die schoorsteen? Dat is een gereformeerd verhaaltje voor de tere (kinder)ziel. :{w
Zwart is essentieel in het Sinterklaasverhaal. Stop de disneyficatie van het Sinterklaasfeest! oO/
DpkxTGtWkAA-hTZ.jpg
Prutzenbergzondag 17 november 2019 @ 22:25
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 22:10 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Die commentaren op Pakjeboter zijn ook tenenkrommend. Hij geeft duidelijke voorbeelden van racisme die hij heeft meegemaakt (als ik hem moet geloven, ken hem verder niet), maar "hij weet niet waar hij het over heeft". Z'n pvv banner helpt niet mee, maar ik vermoed toch dat het een niet-zwarte meneer van allochtone afkomst is die wel degelijk racisme heeft meegemaakt. Maar ja, racisme tegen Turken en Marokkanen telt natuurlijk niet in de ogen van anti-piet, want die waren geen slaven of zo.
En dat is dus ook zo maf: er is racisme in Nederland en alle mensen met een migratieachtergrond hebben ermee te maken, maar KOZP gaat daar geen steun zoeken, het is een Ghanees met heel veel Surinamers en whitey helpers.
Het is ook vreemd dat de meeste klagers over racisme uit een stad komen die er prat op gaat 192 nationaliteiten te herbergen en qua multicultuur een lichtend schijnt te zijn. :')
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:20 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Welk verhaal? Dat van die schoorsteen? Dat is een gereformeerd verhaaltje voor de tere (kinder)ziel. :{w
Zwart is essentieel in het Sinterklaasverhaal. Stop de disneyficatie van het Sinterklaasfeest! oO/
[ afbeelding ]
De eerste keer dat 'Zwarte Piet' in Nederland opdook was in een tekst uit ongeveer 1820. Daarin staat beschreven dat een Italiaanse familie in Amsterdam Sinterklaas vierde met een zwarte helper. Schenkman is hier waarschijnlijk weer mee verder gegaan met zijn bekende boekje.

Maar die Italiaanse traditie, is dus ouder dan de transatlantische slavenhandel.
Travnikzondag 17 november 2019 @ 22:28
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 22:15 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat weet ik niet, maar ik denk het wel. Alleen niet recent.
Als het niet recent is, dan is het nu nog veel erger.
BlackNerozondag 17 november 2019 @ 22:29
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 22:15 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat weet ik niet, maar ik denk het wel. Alleen niet recent.
Natuurlijk was dat echt, wel van 2014. Een aantal daarvan is veroordeeld. Wat ik dan weer belachelijk vond.
KLB / Straffen voor racistische opmerkingen selfie Leroy Fer
Giazondag 17 november 2019 @ 22:30
De roetveegpieten zien eruit als mijnwerkers. Dus die gaan nu verhaal halen. Zo zagen zij eruit na een werkdag. En veel kompels zijn omgekomen in de kolenmijnen en anders kregen ze jaren later wel longkanker.

Lijkt me veel erger dan als neger zwarte piet genoemd worden.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:53 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Zoals eerder genoemd zag men vroeger negers als duivels, mede ingegeven door het idee dat de zwarte huid het kainsteken zou zijn. Ze ook hoorntjes geven kan dus als een extra karikatuur gezien worden.

Helaas;)
Welk vroeger, en waar?
Want daar staan zwarte heiligen, ridders en koningen tegenover die alles behalve duivels waren.
Prutzenbergzondag 17 november 2019 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:26 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De eerste keer dat 'Zwarte Piet' in Nederland opdook was in een tekst uit ongeveer 1820. Daarin staat beschreven dat een Italiaanse familie in Amsterdam Sinterklaas vierde met een zwarte helper. Schenkman is hier later weer mee verder gegaan met zijn bekende boekje.

Maar die Italiaanse traditie, is dus ouder dan de transatlantische slavenhandel.
Er zijn voldoende verhalen over Nederlandse gebruiken op Sinterklaasavond waar een zwart gemaakte 'Klaas‘ de boel op stelten zette. Zwarte Piet is een samenraapsel van al die gebruiken waarbij er ook naar het buitenland is gekeken. Hij is een gevolg van een beschavingsoffensief van de elite tegen het volkse, ruige Sinterklaasfeest. Een nette bisschop met een keurige mens geworden zwarte knecht.
(deze keer vond het volk de aanpassing leuk)
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 22:41
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 22:32 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Er zijn voldoende verhalen over Nederlandse gebruiken op Sinterklaasavond waar een zwart gemaakte 'Klaas‘ de boel op stelten zette. Zwarte Piet is een samenraapsel van al die gebruiken waarbij er ook naar het buitenland is gekeken. Hij is een gevolg van een beschavingsoffensief van de elite tegen het volkse, ruige Sinterklaasfeest. Een nette bisschop met een keurige mens geworden zwarte knecht.
(deze keer vond het volk de aanpassing leuk)
Het jezelf zwart maken gebeurt al duizenden jaren. In een heleboel vormen. Wat ik echter omschreef waren de eerste figuren (gedocumenteerd) die door zouden kunnen gaan als Sinterklaas en Zwarte Piet.

Van wikipedia:

De katholieke Amsterdamse schrijver en dichter Joseph Alberdingk Thijm (1820-1889) herinnerde zich in 1884 dat hij als 8-jarige bij een 'strooiavond' was geweest bij een Italiaans familielid van zijn moeder.[12] De goedheiligman werd daar begeleid door Pieter-mê-knecht, een 'kroesharige neger' die cadeautjes uit zijn korf uitdeelde.
Ciclonzondag 17 november 2019 @ 22:43
KOZP is als de Gestapo uit de nare dagen van Europa. Mobiliseren en als ze de media etc. Aan hen kant hebben staan, toeslaan. Ze werken exact hetzelfde als je je een beetje verplaatst in de tijdsgeest.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 22:45
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:41 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Het jezelf zwart maken gebeurt al duizenden jaren. In een heleboel vormen. Wat ik echter omschreef waren de eerste figuren (gedocumenteerd) die door zouden kunnen gaan als Sinterklaas en Zwarte Piet.

Van wikipedia:

De katholieke Amsterdamse schrijver en dichter Joseph Alberdingk Thijm (1820-1889) herinnerde zich in 1884 dat hij als 8-jarige bij een 'strooiavond' was geweest bij een Italiaans familielid van zijn moeder.[12] De goedheiligman werd daar begeleid door Pieter-mê-knecht, een 'kroesharige neger' die cadeautjes uit zijn korf uitdeelde.
Dan heb je dat schilderij uit 1703 gemist
thumbnail_schilderij.jpg
http://sintenpietengilde.(...)heden-sint-nicolaas/
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 22:48
quote:
2s.gif Op zondag 17 november 2019 21:17 schreef Seven. het volgende:

[..]

Er is toch een mooi alternatief? Roetveegpiet past perfect binnen het sinterklaas verhaal. Ik was bij de intocht in Apeldoorn, de kinderen zelf zien het verschil niet eens. Dus waarom zou je dan vasthouden aan een zwarte piet, dan hou je dus willens en wetens vast aan het kwetsen van een minderheid.

En daar zit dus de kern van het probleem. Er zijn best wel wat pro-pieten die stiekem toch wel bang zijn dat de Nederlandse cultuur verloren gaat. Nou heb ik nieuws voor je: cultuur en tradities zijn ALTIJD aan verandering onderhevig. Als een niet-racistisch sprookjesfiguur misbruikt wordt door een racistische minderheid, dan moet je daar niet trots op zijn, maar los laten.

Dat gezegd hebbende, er mag best een verdwaalde zwarte piet meedoen wat mij betreft, zolang ze maar niet allemaal zwart zijn met rode lippen als de achterlijke knechtjes van de goede sint, met dat stereotype ben ik groot geworden in de jaren '80.
Het gaat daar niet om. Het gaat niet om simpel een klein aanpassinkje in kleur. Het gaat om iets veel groters. De aanpassing in kleur lijkt misschien iets kleins, maar het is een sluipmoordenaar, omdat ze telkens een klein beetje meer (af)pakken en ontnemen. Het zijn mensen die de identiteit van de Nederlander willen uitgummen of aanpassen ten behoeve van een groter doel (het lijkt de borg wel). Hoe je dat doel precies kan omschrijven en kan omvatten, daar heb ik soms de juiste woorden niet voor, maar het voelt soms heel eng en heel fout en dat is het in veel gevallen ook. Het is ergens ook wel demonisch te noemen. Mensen die slechte dingen doen om iets in voor hun ogen goeds te verwezelijken.

Het zijn mensen waaronder ik die een halt toeroepen tegens het alsmaar verder accepteren en toelaten van veranderingen. Waarom is onze cultuur ondergeschikt aan andere culturen? Waarom heb ik niet het recht om gekwetst te zijn? Hebben minderheden een monopolie om gekwetst te worden en te zijn?
Het maakt jou misschien niks uit, en dat respecteer ik. Maar respecteer dan ook mensen die wel hechten aan zwarte piet. Zoveel traditionele folkoristische culturele elementen hebben wij niet in ons land. Het gaat steeds verder en verder. Ze zijn nu al bezig met het uitgummen van het woordje Kerst in december.
Het is een hele enge constatering. Je kan voor elk klein dingetje telkens blijven toegeven en je schouders ophalen en zeggen "ach, wat maakt het uit, het is maar een kleurtje".
Het bad loopt ook vol als de kraan druppelt.
Ciclonzondag 17 november 2019 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:48 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Het gaat daar niet om. Het gaat niet om simpel een klein aanpassinkje in kleur. Het gaat om iets veel groters. De aanpassing in kleur lijkt misschien iets kleins, maar het is een sluipmoordenaar, omdat ze telkens een klein beetje meer (af)pakken en ontnemen. Het zijn mensen die de identiteit van de Nederlander willen uitgummen of aanpassen ten behoeve van een groter doel (het lijkt de borg wel). Hoe je dat doel precies kan omschrijven en kan omvatten, daar heb ik soms de juiste woorden niet voor, maar het voelt soms heel eng en heel fout en dat is het in veel gevallen ook. Het is ergens ook wel demonisch te noemen. Mensen die slechte dingen doen om iets in voor hun ogen goeds te verwezelijken.

Het zijn mensen waaronder ik die een halt toeroepen tegens het alsmaar verder accepteren en toelaten van veranderingen. Waarom is onze cultuur ondergeschikt aan andere culturen? Waarom heb ik niet het recht om gekwetst te zijn? Hebben minderheden een monopolie om gekwetst te worden en te zijn?
Het maakt jou misschien niks uit, en dat respecteer ik. Maar respecteer dan ook mensen die wel hechten aan zwarte piet. Zoveel traditionele folkoristische culturele elementen hebben wij niet in ons land. Het gaat steeds verder en verder. Ze zijn nu al bezig met het uitgummen van het woordje kerst in December.
Het is een hele enge constatering. Je kan voor elk klein dingetje telkens blijven toegeven en je schouders ophalen en zeggen "ach, wat maakt het uit, het is maar een kleurtje".
Het bad loopt ook vol als de kraan druppelt.
Dit roep ik al jaren. ZP is het symbool voor iets veel groters en dat is de blanke man op z'n knieën krijgen.
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 22:56
Voor de vrienden van Israël :r

quote:
Het CIDI (https://www.cidi.nl/) werkt samen met moslims en radicale anti-blanken

Laten we eens kijken naar die andere organisaties, die ik niet ken. Gelijk onder het CIDI, dat fier bovenaan staat, staat: European Race & Imagery Foundation. ERIF.

De recente berichten gaan over ‘Blackface’. Dus we hebben alvast een idee.

Onder de ‘Who Are we‘ lezen we dat ze zelf stellen dat ze een anti-blanke organisatie zijn:

Erif1.jpg?resize=696%2C249&ssl=1

En tussen het zes-koppige bestuur, vier negers en een helper-whitey, vinden we op diezelfde pagina ook ene Leah. Het behoeft geen uitleg welke etniciteit Leah heeft neem ik aan.

Onder ‘Aims-Objective‘ – alles is in het Engels, terwijl het allemaal ‘Nederlanders’ zijn, zien we:

Erif2.jpg?resize=696%2C448&ssl=1

En direct daaronder, op dezelfde pagina, verklaren ze ons openlijk de oorlog:

Erif3.jpg?resize=696%2C288&ssl=1

Onder ‘facts on racist imagery‘ zien we zelfs staan dat racisme tegen blanken niet mogelijk is

Terwijl wij de enige echte vervolgde minderheid op deze wereld zijn.

Erif4.jpg?resize=696%2C205&ssl=1

https://fenixx.news/2019/(...)-anti-blanke-negers/
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:00
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:52 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Dit roep ik al jaren. ZP is het symbool voor iets veel groters en dat is de blanke man op z'n knieën krijgen.
Er zijn zoveel slechte mensen op de wereld. Ze zitten bij extreem links en extreem rechts.
Globalistisch socialisme is wat mij betreft de nieuwe trent.
Vroeger had je zoiets als nationaal socialisme.
Doel is hetzelfde, de wereld veroveren voor een steriel gedachtengoed.

Extremen zijn altijd slecht, het zorgt voor ontwrichting. Dat moet je altijd voor zijn en de balans moet je altijd behouden.

Vroeger is in dit geval echt veel beter dan nu. Er is nu bijvoorbeeld zoveel immigratie, dat de kans groot is dat de autochtoon de minderheid gaat worden. Je ziet het natuurlijk allang in Zweden waar de samenleving pas echt aan het ontwrichten is.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 23:04
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 22:45 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan heb je dat schilderij uit 1703 gemist
[ afbeelding ]
http://sintenpietengilde.(...)heden-sint-nicolaas/
Dat zijn clowns. En ja, Zwarte Piet lijkt op een clown.
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:05
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:56 schreef LelijKnap het volgende:
Voor de vrienden van Israël :r
[..]

van wie quote je precies?
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 23:06
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:05 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

van wie quote je precies?
Bron staat er bij.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:52 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Dit roep ik al jaren. ZP is het symbool voor iets veel groters en dat is de blanke man op z'n knieën krijgen.
Dan ben je er nog niet. Het is puur wraak om wat blanken de zwarten hebben aangedaan, zoals de Joden in de gaskamers moesten boeten voor wat ze de christenen hadden aangedaan.
Bluesdudezondag 17 november 2019 @ 23:09
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:00 schreef -Chakotay- het volgende:

Globalistisch socialisme is wat mij betreft de nieuwe trent.
Vroeger had je zoiets als nationaal socialisme.
Doel is hetzelfde, de wereld veroveren voor een steriel gedachtengoed.

De stroming globaliistisch socialisme bestaat niet. Althans niet met die naam.
Weliicht kun je verwijzen naar stromingen met de juiste naam, maar dat die stromingen als doel hebben de wereld te veroveren zoals de nazi's is een fantasie van je.
Je kunt natuurlijk een goed verhaal maken dat elke levensbeschouwelijke stroming graag ziet dat de mensheid het met hen eens is en er naar handelt. .
Bedoel je dat met "veroveren" Dus niet met geweld een dictatuur willen
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:10
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:04 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dat zijn clowns. En ja, Zwarte Piet lijkt op een clown.
Lees de bron.
En harlekijn is géén clown. Lees je in: hij is de aanvoerder van de doden, heeft een stok om mee te slaan en heeft meestal een zwart masker. Hoewel de pagina dat tegenspreekt.
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:10
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:56 schreef LelijKnap het volgende:
Voor de vrienden van Israël :r
[..]

waarom zouden de Joden samenwerken met moslims en anti blanke mannen organisaties?
Ik snap dat niet
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:10
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:06 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Bron staat er bij.
Goeie bron. Hitler zou trots op je zijn.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 23:11
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:10 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Lees de bron.
En harlekijn is géén clown. Lees je in: hij is de aanvoerder van de doden, heeft een stok om mee te slaan en heeft meestal een zwart masker. Hoewel de pagina dat tegenspreekt.
Op het schilderij zie ik geen zwart masker en sowieso geen zwarte figuren. Deze mensen zouden we nu niet zien als Zwarte Pieten.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:10 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

waarom zouden de Joden samenwerken met moslims en anti blanke mannen organisaties?
Ik snap dat niet
Omdat ultra-rechts zo al zijn vijanden in één hoek heeft.
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:09 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

De stroming globaliistisch socialisme bestaat niet. Althans niet met die naam.
Weliicht kun je verwijzen naar stromingen met de juiste naam, maar dat die stromingen als doel hebben de wereld te veroveren zoals de nazi's is een fantasie van je.
Je kunt natuurlijk een goed verhaal maken dat elke levensbeschouwelijke stroming graag ziet dat de mensheid het met hen eens is en er naar handelt. .
Bedoel je dat met "veroveren" Dus niet met geweld een dictatuur willen
niet officieel nee
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 23:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:10 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

waarom zouden de Joden samenwerken met moslims en anti blanke mannen organisaties?
Ik snap dat niet
Much to learn, you have :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2019 23:13:52 ]
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:11 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Op het schilderij zie ik geen zwart masker.
Klopt ook. Maar de harlekijnen zijn hier niet de piet. En Sint niet echt een kindervriend met zijn roe.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 23:14
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:13 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Klopt ook. Maar de harlekijnen zijn hier niet de piet. En Sint niet echt een kindervriend met zijn roe.
Oke. Maar ik had het over de eerste figuren die we nu nog zouden zien als Sinterklaas en Zwarte Piet. En dan gaat de oudste bron terug naar ongeveer 1820.
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:24
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:09 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

De stroming globaliistisch socialisme bestaat niet. Althans niet met die naam.
Weliicht kun je verwijzen naar stromingen met de juiste naam, maar dat die stromingen als doel hebben de wereld te veroveren zoals de nazi's is een fantasie van je.
Je kunt natuurlijk een goed verhaal maken dat elke levensbeschouwelijke stroming graag ziet dat de mensheid het met hen eens is en er naar handelt. .
Bedoel je dat met "veroveren" Dus niet met geweld een dictatuur willen
Socialisme is een milde vorm van communisme. Dat is gewoon een gegeven.
Pas echt opgebloeid in west-europa sinds het einde van de 2e wereldoorlog.
Ik denk dat ik met mijn vrezen, omtrent een totalitaire staat, helemaal niet zo ver af zit van de nationaal socialistsiche gedachte . Je ziet het nu simpelweg al met de opengrenzen en toestroom van allochtonen. Dit heeft allemaal een doel op zich terwijl het wordt gebracht onder de noemer zielig.
We worden al heel lang voorgelogen, en de common sensers pikken dit niet langer meer
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:24
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:13 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Much to learn, you have :Y
leer mij het dan maar ;)
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 23:27
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dan ben je er nog niet. Het is puur wraak om wat blanken de zwarten hebben aangedaan, zoals de Joden in de gaskamers moesten boeten voor wat ze de christenen hadden aangedaan.
Wat hebben de joden de christenen aangedaan?
MadJackthePiratezondag 17 november 2019 @ 23:29
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:27 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Wat hebben de joden de christenen aangedaan?
Jezus vermoord...
Kansenjongerezondag 17 november 2019 @ 23:29
Aluhoedjes die zichzelf common sensers noemen zijn dan wel weer best koddig.
Leandrazondag 17 november 2019 @ 23:29
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:27 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Wat hebben de joden de christenen aangedaan?
Jezus vermoord, en dat wordt al zo'n 1700 jaar gebruikt als excuus om de Joden te verguizen.
ludovicozondag 17 november 2019 @ 23:30
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 23:31
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:24 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

leer mij het dan maar ;)
Wanneer de tijd rijp is.
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 23:34
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:29 schreef Leandra het volgende:

[..]

Jezus vermoord, en dat wordt al zo'n 1700 jaar gebruikt als excuus om de Joden te verguizen.
Geloof je het zelf.
Ik zoek al jaren naar het echte verhaal waarom de Duitsers zo pissig waren dat ze hele families konden vergassen.
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 23:35
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:34 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Geloof je het zelf.
Ik zoek al jaren naar het echte verhaal dat de Duitsers zo pissig waren dat ze hele families konden vergassen.
Wat nu? Gelooft u niet in de ''Zondebok''-theorie?! Anti-semiet!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2019 23:36:15 ]
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:36
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:29 schreef Leandra het volgende:

[..]

Jezus vermoord, en dat wordt al zo'n 1700 jaar gebruikt als excuus om de Joden te verguizen.
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:29 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Jezus vermoord...
Inderdaad.
Red_85zondag 17 november 2019 @ 23:40
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 21:56 schreef Montagui het volgende:
"Die mensen daar gaan zeggen dat Zwarte Piet weg moet, en ik word daar heel verdrietig van"
paulinthedark twitterde op zondag 17-11-2019 om 10:11:09 Of je nu voor of tegen bent. Ga niet demonstreren waar kinderen bij zijn! Dit krijg je er dus van. #kozp #zwartepiet #Sinterklaasintocht2019 https://t.co/s5hFaOE8xZ reageer retweet
Aldus een klein meisje dat geconfronteerd werd met KOZP demonstranten. Filmpje in tweet.
Nòòò.

Wat een tyfuslijers zijn het ook.
Leandrazondag 17 november 2019 @ 23:40
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:34 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Geloof je het zelf.
Ik zoek al jaren naar het echte verhaal waarom de Duitsers zo pissig waren dat ze hele families konden vergassen.
Er is geen echt verhaal, het is een excuus om de macht te kunnen grijpen.
Als je een zondebok hebt dan werkt dat bij "het volk" dat liever niet verder denkt dan het verhaal dat een populist ze voorschotelt.
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 23:41
Aldus een copy+paste van het riedeltje dat we allemaal voorgeschoteld kregen rond de leeftijd waarop we ook nog in Sinterklaas geloofde.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2019 23:43:33 ]
#ANONIEMzondag 17 november 2019 @ 23:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:40 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nòòò.

Wat een tyfuslijers zijn het ook.
Sinterklaasfeest is in de kern een racistisch feestje omdat racisten pro-piet zijn, ergo: dit meisje huilt racistentranen.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:44
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:34 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Geloof je het zelf.
Ik zoek al jaren naar het echte verhaal waarom de Duitsers zo pissig waren dat ze hele families konden vergassen.
Notendop:
Jezus vermoorden > tweederangsburger > geen rechten in gildes > alternatieve inkomsten, want christenen mogen niet woekeren > joden als bankiers > stereotype van rijke joden > afgunst & haat > WO1 met vernedering en vernietiging van Duitsland, heeft zondebok nodig > economische recessie en megainflatie > bankiers krijgen de schuld, die werden toch al gehaat > joden krijgen de schuld, werden toch al gehaat > gaskamers.

Daarnaast nog wat ander antisemitisme (ook christelijk geïnspireerd) en de antroposofische rassenleer en compleet geflipte figuren ala Von List, Himmler, Marby.
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:47
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

[..]

Inderdaad.
Volgens mij heeft zelfs ooit in de bijbel gestaan dat de joden het eeuwig vervolgde ras is
PippenScottiezondag 17 november 2019 @ 23:47
Ben met mijn kinderen naar een sinterklaasvoorstelling geweest waar roetveegpieten de show verzorgden.

Mijn meisjes hebben er van genoten en wij hebben een fijne dag gehad.

Geef het op mensen. Zwarte piet is gekaapt door voetbalhooligans en PVV’ers (een Venn diagram met flinke overlap). Het racisme binnen deze groep, op social media en op straat, is stuitend en valt niet meer te ontkennen.

Er zijn alternatieven. Doe met ons mee.
Lospedrosazondag 17 november 2019 @ 23:48
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Notendop:
Jezus vermoorden > tweederangsburger > geen rechten in gildes > alternatieve inkomsten, want christenen mogen niet woekeren > joden als bankiers > stereotype van rijke joden > afgunst & haat > WO1 met vernedering van Duitsland > economische recessie en megainflatie > bankiers krijgen de schuld > joden krijgen de schuld > gaskamers.

Daarnaast nog wat ander antisemitisme (ook christelijk geïnspireerd) en de antropisofische rassenleer.
Ja dat riedeltje ken ik ook.
Maar die allesomvattende haat verklaard het niet. Ik zou graag verhalen horen over pre wo2, dagelijkse verhalen waarom de joden zo gehaat werden. Dat mensen ze probleemloos konden vermoorden.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 23:49
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Notendop:
Jezus vermoorden > tweederangsburger > geen rechten in gildes > alternatieve inkomsten, want christenen mogen niet woekeren > joden als bankiers > stereotype van rijke joden > afgunst & haat > WO1 met vernedering en vernietiging van Duitsland, heeft zondebok nodig > economische recessie en megainflatie > bankiers krijgen de schuld, die werden toch al gehaat > joden krijgen de schuld, werden toch al gehaat > gaskamers.

Daarnaast nog wat ander antisemitisme (ook christelijk geïnspireerd) en de antropisofische rassenleer.
Joden bleven cultureel een aparte groep. Ze pasten zich maatschappelijk wel aan (waar je natuurlijk voordeel bij hebt), maar cultureel niet.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 23:50
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:48 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Ja dat riedeltje ken ik ook.
Maar die allesomvattende haat verklaard het niet. Ik zou graag verhalen horen over pre wo2, dagelijkse verhalen waarom de joden zo gehaat werden. Dat mensen ze probleemloos konden vermoorden.
Propaganda (wat we tegenwoordig de media zouden noemen) speelt ook een belangrijke rol.

Mijn oma had het over joden op de markt, die wel geld hadden. Armoede en afgunst speelde dus ook mee.
luxerobotszondag 17 november 2019 @ 23:51
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:47 schreef PippenScottie het volgende:
Ben met mijn kinderen naar een sinterklaasvoorstelling geweest waar roetveegpieten de show verzorgden.

Mijn meisjes hebben er van genoten en wij hebben een fijne dag gehad.

Geef het op mensen. Zwarte piet is gekaapt door voetbalhooligans en PVV’ers (een Venn diagram met flinke overlap). Het racisme binnen deze groep, op social media en op straat, is stuitend en valt niet meer te ontkennen.

Er zijn alternatieven. Doe met ons mee.
Zwarte Piet is niet gekaapt. Anti-Pieters stoken en provoceren zodat ze dat kunnen zeggen.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:52
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:47 schreef PippenScottie het volgende:
Er zijn alternatieven. Doe met ons mee.
Er is geen alternatief voor zwart.
Alternatieven zijn echte racisten bestraffen en mensen die aanstoot nemen aan zwart informeren, o.a. over rechten van de mens, artikel 27, lid 1.
Lunatiekzondag 17 november 2019 @ 23:58
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:48 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Ja dat riedeltje ken ik ook.
Maar die allesomvattende haat verklaard het niet. Ik zou graag verhalen horen over pre wo2, dagelijkse verhalen waarom de joden zo gehaat werden. Dat mensen ze probleemloos konden vermoorden.
Het zijn niet "de Duitsers", die haatten joden niet zo heftig. Het zat meer in dat groepje malloten rondom Himmler. Die konden hun gang gaan toen de gewone mensen Hitler als leider kozen, omdat ze dachten dat die hen uit de penarie van de recessie kon helpen.

Er was ook veel nepnieuws, pure fantasie die de joden in een kwaad daglicht stelde. Zie Marby.
Het zal ook niet hebben geholpen dat joden duidelijk "niet Germaans" waren en dus in blut&boden niet op Duits grondgebied thuishoorden.

Of dat onder de bolsjwwieken joden waren, vijand nummer 1.

Maar dat wist je ook al, hoewel Marby niet zo bekend is. Waar jij naar op zoek bent is een daad van de joden, zodat je kunt zeggen "eigen schuld". Maar die is er niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lunatiek op 18-11-2019 00:13:18 ]
-Chakotay-zondag 17 november 2019 @ 23:59
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Notendop:
Jezus vermoorden > tweederangsburger > geen rechten in gildes > alternatieve inkomsten, want christenen mogen niet woekeren > joden als bankiers > stereotype van rijke joden > afgunst & haat > WO1 met vernedering en vernietiging van Duitsland, heeft zondebok nodig > economische recessie en megainflatie > bankiers krijgen de schuld, die werden toch al gehaat > joden krijgen de schuld, werden toch al gehaat > gaskamers.

Daarnaast nog wat ander antisemitisme (ook christelijk geïnspireerd) en de antroposofische rassenleer en compleet geflipte figuren ala Von List, Himmler, Marby.
Het Christendom had niks te maken met de uitroeing van de joden tijdens WW2
Lospedrosamaandag 18 november 2019 @ 00:04
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het zijn niet "de Duitsers", die haatten joden niet zo heftig. Het zat meer in dat groepje malloten rondom Himmler. Die konden hun gang gaan toen de gewone mensen Hitler als leider kozen, omdat ze dachten dat die hen uit de penarie van de recessie kon helpen.

Er was ook veel nepnieuws, pure fantasie die de joden in een kwaad daglicht stelde. Zie Marby.
Het zal ook niet hebben geholpen dat joden duidelijk "niet Germaans" waren en dus in blut&boden niet op Duits grondgebied thuishoorden.

Of dat onder de bolsjwwieken josen waren, vijand nummer 1.

Maar dat wist je ook al, hoewel Marby niet zo bekend is. Waar jij naar op zoek bent is een daad van de joden, zodat je kunt zeggen "eigen schuld". Maar die is er niet.
Ik vind het echt ontzettend laf dat ook de kinderen vermoord werden, bij de beesten af.
Toch denk ik dat er een ander verhaal is dan de altijd vertelde ‘de super aardige joden, nette meisjes met dagboeken, altijd op vreemde wijze de klos, Joden’.
Of de hele bevolkingsgroep heeft gewoon alle pech van de wereld.
Van Roma’s snap ik het nog wel, overal waar je die ziet is het drama.
Bluesdudemaandag 18 november 2019 @ 00:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:24 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Socialisme is een milde vorm van communisme. Dat is gewoon een gegeven.
Pas echt opgebloeid in west-europa sinds het einde van de 2e wereldoorlog.
Na WO II bloeide het kapitalisme in west-europa..
Daarvoor ook al...en nu nog steeds.
quote:
Ik denk dat ik met mijn vrezen, omtrent een totalitaire staat, helemaal niet zo ver af zit van de nationaal socialistsiche gedachte . Je ziet het nu simpelweg al met de opengrenzen en toestroom van allochtonen. Dit heeft allemaal een doel op zich terwijl het wordt gebracht onder de noemer zielig.
ah zo.... je bent een complotdenker.... "socialisten" willen met moslims een dictatuur vestigen .
Rutte is zó'n socialist? Dijkhoff, Segers, Jetten , Heerma ook ? Die rechtse balletjes, Merkel, Cameron ook. " socialisten" zijn geinfiltreerd in regerende rechtse partijen?

quote:
We worden al heel lang voorgelogen, en de common sensers pikken dit niet langer meer
Jij bent geen commonsense-mens. Het tegendeel is waar
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 00:12
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:49 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Joden bleven cultureel een aparte groep. Ze pasten zich maatschappelijk wel aan (waar je natuurlijk voordeel bij hebt), maar cultureel niet.
Het merkwaardige is dat joden in Duitsland rond 1900 steeds meer cultureel aangepast waren, o.a. door secularisatie en het opheffen van beperkingen eerder. Na het opheffen hadden ze een enorme opleving wat schitterende synagogen in oriëntaalse stijl heeft opgeleverd, maar daarna werd het minder omdat niet meer zo geïsoleerd hoefden te leven. Men denkt dat Joden in West-Europa grotendeels zouden zijn opgegaan in de rest van de bevolking als Hitler er niet was geweest.

En daar zie ik een parallel met Zwarte Piet: je gaat tegen racisme demonstreren in een land waar racisme (in vergelijking) marginaal is. Of was. In geen enkel ander land zijn er zoveel raciaal gemengde huwelijken. Er is niet één racistische wet en die is er voor donkere mensen ook nooit geweest (wel voor joden en zigeuners).
Waarom hier? Waarom niet in Ghana, waar slavernij nog dagelijkse praktijk is? Waarom niet in de USA met zijn racistisch geweld?
Wie heeft er belang bij dat Nederlands racisme dat aan het verdwijnen was weer (uitver)groot op het wereldtoneel komt?
Bluesdudemaandag 18 november 2019 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:59 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Het Christendom had niks te maken met de uitroeing van de joden tijdens WW2
zeker wel.... eeuwenlang hebben christenen gezegd dat Joden... jezus hebben vermoord.
En die nazi-moordenaars waren meestal christelijk opgevoed, idem de nazi-aanhangers en kiezers
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 00:17
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 23:59 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Het Christendom had niks te maken met de uitroeing van de joden tijdens WW2
Daar denken historici anders over. De kern van het "jodenprobleem" is namelijk dat het geen rechtgeaarde christenen zijn.
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 00:18
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 00:12 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het merkwaardige is dat joden in Duitsland rond 1900 steeds meer cultureel aangepast waren, o.a. door secularisatie en het opheffen van beperkingen eerder. Na het opheffen hadden ze een enorme opleving wat schitterende synagogen in oriëntaalse stijl heeft opgeleverd, maar daarna werd het minder omdat niet meer zo geïsoleerd hoefden te leven. Men denkt dat Joden in West-Europa grotendeels zouden zijn opgegaan in de rest van de bevolking als Hitler er niet was geweest.

En daar zie ik een parallel met Zwarte Piet: je gaat tegen racisme demonstreren in een land waar racisme (in vergelijking) marginaal is. Of was. In geen enkel ander land zijn er zoveel raciaal gemengde huwelijken. Er is niet één racistische wet en die is er voor donkere mensen ook nooit geweest (wel voor joden en zigeuners).
Waarom hier? Waarom niet in Ghana, waar slavernij nog dagelijkse praktijk is? Waarom niet in de USA met zijn racistisch geweld?
Wie heeft er belang bij dat Nederlands racisme dat aan het verdwijnen was weer (uitver)groot op het wereldtoneel komt?
Haat jegens blanken. Een klein groepje probeert de samenleving te onwrichten door eerst zwarte mensen aan hen kan te werven door te zeggen dat ZP racistisch is (daarom speelt dat gedoe op Curaçao pas nu een beetje) om vervolgens Bn'ers en dus de media aan hun zeide te krijgen. Blijkt na 5 jaar niet genoeg te zijn, dus pakken ze het internationaal aan. De woorden wit, supremacy, privilege zijn de meest gekozen woorden van die groeperingen. Je ziet pararelen met Nazi- Duitsland mbt Joden. Wat klein begon werd steeds groter.
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 00:20
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 00:04 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Ik vind het echt ontzettend laf dat ook de kinderen vermoord werden, bij de beesten af.
Toch denk ik dat er een ander verhaal is dan de altijd vertelde ‘de super aardige joden, nette meisjes met dagboeken, altijd op vreemde wijze de klos, Joden’.
Of de hele bevolkingsgroep heeft gewoon alle pech van de wereld.
Misschien moet je de Bijbel eens lezen. Dat stuk over Sodom en Gomorra.
-Chakotay-maandag 18 november 2019 @ 00:24
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:56 schreef LelijKnap het volgende:
Voor de vrienden van Israël :r
[..]

wil je deze bullshit site niet meer quoten.. er staat echt veel bagger
Kansenjongeremaandag 18 november 2019 @ 00:25
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 00:18 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Je ziet pararelen met Nazi- Duitsland mbt Joden.
De eerste concentratiekampen voor Pieten zijn inderdaad al geopend. 8)7
Scarface88maandag 18 november 2019 @ 00:39
Er wordt hier hard gegodwint.
Kansenjongeremaandag 18 november 2019 @ 00:46
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 00:39 schreef Scarface88 het volgende:
Er wordt hier hard gegodwint.
Maar er schijnt dan ook sprake te zijn van genocide tegen de boze/bange blanke man.
-Chakotay-maandag 18 november 2019 @ 01:03
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 00:13 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

zeker wel.... eeuwenlang hebben christenen gezegd dat Joden... jezus hebben vermoord.
En die nazi-moordenaars waren meestal christelijk opgevoed, idem de nazi-aanhangers en kiezers
duik maar weer eens in de geschiedenisboeken
Stray_catmaandag 18 november 2019 @ 01:06
3 op de 4 wil dat hij zwart blijft toch? Klaar dan, zwarte piet blijft zwart. Wat een gemekker nog steeds :D
riazopmaandag 18 november 2019 @ 01:08
aA5xdxF.jpg
Scarface88maandag 18 november 2019 @ 01:09
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 00:46 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Maar er schijnt dan ook sprake te zijn van genocide tegen de boze/bange blanke man.
:')
Stray_catmaandag 18 november 2019 @ 01:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 01:09 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

:')
Zo voelen ze dat *kusjekroel
wuuhtmaandag 18 november 2019 @ 01:25
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:47 schreef PippenScottie het volgende:
Ben met mijn kinderen naar een sinterklaasvoorstelling geweest waar roetveegpieten de show verzorgden.

Mijn meisjes hebben er van genoten en wij hebben een fijne dag gehad.

Geef het op mensen. Zwarte piet is gekaapt door voetbalhooligans en PVV’ers (een Venn diagram met flinke overlap). Het racisme binnen deze groep, op social media en op straat, is stuitend en valt niet meer te ontkennen.

Er zijn alternatieven. Doe met ons mee.
Dus, omdat die groepen het gekaapt hebben moet zwarte piet maar weg?
Kassamiepmaandag 18 november 2019 @ 05:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 01:03 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

duik maar weer eens in de geschiedenisboeken
Dit klopt volledig hoor. Hitler bouwde zijn paleis niet voor niets in Catholic central.
Red_85maandag 18 november 2019 @ 07:30
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 23:44 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Sinterklaasfeest is in de kern een racistisch feestje omdat racisten pro-piet zijn, ergo: dit meisje huilt racistentranen.
Maak het nog erger.
Hoe kan dat kind nu racist zijn.. Stop er eens mee.
BoneThugssmaandag 18 november 2019 @ 07:36
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 23:47 schreef PippenScottie het volgende:
Ben met mijn kinderen naar een sinterklaasvoorstelling geweest waar roetveegpieten de show verzorgden.

Mijn meisjes hebben er van genoten en wij hebben een fijne dag gehad.

Geef het op mensen. Zwarte piet is gekaapt door voetbalhooligans en PVV’ers (een Venn diagram met flinke overlap). Het racisme binnen deze groep, op social media en op straat, is stuitend en valt niet meer te ontkennen.

Er zijn alternatieven. Doe met ons mee.
:')
mcmlxivmaandag 18 november 2019 @ 08:18
Ik vind de zwartepiet discussie eigenlijk de leukste traditie binnen het hele sinterklaas gedoe. En net als pepernoten, steeds vroeger in het jaar verkrijgbaar.

Verder zou ik iedereen die werkelijk gelooft in een wereldwijd complot om “de blanke man” te marginaliseren toch willen aanraden hulp te zoeken. Daar bestaan pilletjes voor.
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 08:28
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:18 schreef mcmlxiv het volgende:
Ik vind de zwartepiet discussie eigenlijk de leukste traditie binnen het hele sinterklaas gedoe. En net als pepernoten, steeds vroeger in het jaar verkrijgbaar.

Verder zou ik iedereen die werkelijk gelooft in een wereldwijd complot om “de blanke man” te marginaliseren toch willen aanraden hulp te zoeken. Daar bestaan pilletjes voor.
Mensen die "discussie voeren over zwarte piet" een leuke traditie vinden mogen wat mij betreft dat pilletje wel in hun mik gedouwd krijgen.

Echt, niemand maar dan ook niemand zit te wachten op wat jij mensen zou willen aan raden.
Ringomaandag 18 november 2019 @ 08:39
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:28 schreef TomStall het volgende:
Mensen die "discussie voeren over zwarte piet" een leuke traditie vinden mogen wat mij betreft dat pilletje wel in hun mik gedouwd krijgen.

Echt, niemand maar dan ook niemand zit te wachten op wat jij mensen zou willen aan raden.
Iedereen zʼn brutale bek houden aub! Er is hier sprake van een superieure wittemensentraditie en daar mag NIET van worden afgeweken. De suggestie alleen is al genoeg om u af te serveren als zelfhater, landverrader of negervriend.

Was getekend,
de boze witte man die zijn Kultuur naar de knoppen ziet gaan
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 08:43
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:28 schreef TomStall het volgende:

[..]

Mensen die "discussie voeren over zwarte piet" een leuke traditie vinden mogen wat mij betreft dat pilletje wel in hun mik gedouwd krijgen.

Echt, niemand maar dan ook niemand zit te wachten op wat jij mensen zou willen aan raden.
9d0760e66b3fdc1b686dea9115d42c82.jpg
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 08:45
kinderfeestje niet leuk, "discussie" erover voeren wel leuk.

Ok jongens, noted. 8)7
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 08:53
als je discussies niet leuk vind dan ben je hier op de verkeerde plek hoor
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 08:56
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:53 schreef sp3c het volgende:
als je discussies niet leuk vind dan ben je hier op de verkeerde plek hoor
Zeg dat even tegen de tegenstanders van zwarte piet graag. Als je zwarte piet niet leuk vind ben je hier op de verkeerde plek hoor.

[ Bericht 6% gewijzigd door TomStall op 18-11-2019 09:11:31 ]
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 08:57
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:56 schreef TomStall het volgende:

[..]

Zeg dat even tegen de tegenstanders van zwarte piet graag.
wie de schoen past mag hem aantrekken :Y
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 08:59
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:57 schreef sp3c het volgende:

[..]

wie de schoen past mag hem aantrekken :Y
jij doet het vast goed op verjaardagen
mcmlxivmaandag 18 november 2019 @ 09:00
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:28 schreef TomStall het volgende:

[..]

Mensen die "discussie voeren over zwarte piet" een leuke traditie vinden mogen wat mij betreft dat pilletje wel in hun mik gedouwd krijgen.

Echt, niemand maar dan ook niemand zit te wachten op wat jij mensen zou willen aan raden.
Kerel wat een agressie. Neem een pilletje
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:04
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:00 schreef mcmlxiv het volgende:
Kerel wat een agressie. Neem een pilletje
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:18 schreef mcmlxiv het volgende:
Ik vind de zwartepiet discussie eigenlijk de leukste traditie binnen het hele sinterklaas gedoe.
Echt "kerel": iemand die dit "leuk" vind dit hele gebeuren wat er nu gebeurt spoort niet.
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 09:12
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:59 schreef TomStall het volgende:

[..]

jij doet het vast goed op verjaardagen
overal
dellipdermaandag 18 november 2019 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:45 schreef TomStall het volgende:
kinderfeestje niet leuk, "discussie" erover voeren wel leuk.

Ok jongens, noted. 8)7
Ik ben het met jou eens.

Deze kansloze, domme haat en nijd discussie dat groepen mensen recht tegenover elkaar zet is minder leuk dan een kinderfeestje dat geen enkel onderscheid maakt behalve in het geval als je zoet bent je iets lekkers krijgt en als je stout bent de roe krijgt.
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:12 schreef sp3c het volgende:

[..]

overal
in je eigen fantasie zeker, realiteit zal gerust anders zijn.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 09:17
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:56 schreef TomStall het volgende:

[..]

Zeg dat even tegen de tegenstanders van zwarte piet graag. Als je zwarte piet niet leuk vind ben je hier op de verkeerde plek hoor.
Whut? Bepaal jij nou even welke mening je moet hebben om in dit topic te mogen posten?
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:21
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:17 schreef Leandra het volgende:

[..]

Whut? Bepaal jij nou even welke mening je moet hebben om in dit topic te mogen posten?
jezus wat ben jij dom. Nee, er wordt hier tegen mij gezegd: als je discussies voeren niet leuk vind ben je hier op de verkeerde plek. Waarop ik zeg: zeg dat even tegen de tegenstanders van zwarte piet. Bedoel ik mee: BUITEN het forum. Als je zwarte piet niet leuk vind ben je hier (in nederland) op de verkeerde plek hoor.

Zo duidelijk Kim?
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:22
foutje edit
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 09:22
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:14 schreef TomStall het volgende:

[..]

in je eigen fantasie zeker, realiteit zal gerust anders zijn.
die indruk krijg ik niet hoor
Ringomaandag 18 november 2019 @ 09:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:21 schreef TomStall het volgende:
Als je zwarte piet niet leuk vind ben je hier (in nederland) op de verkeerde plek hoor.
Waarom?
Wie zegt dat de traditie van zwarte piet moet worden gehandhaafd?
Alle reden voor aanpassing, en gelukkig kunnen we zien dat dat ook gebeurt.
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:22 schreef sp3c het volgende:

[..]

die indruk krijg ik niet hoor
Nee klopt. Heeft mijn manager ook. Die denkt ook dat hij de bomb is overal. Zelfreflectie gaat daar een beetje bij mis, krijgt nog coaching en alles ook. Ook in het verkeer denkt hij dat hij de enigste is die goed kan rijden. Rijdt Mini, voorheen BMW. Rij jij ook BMW of Audi ofzo toevallig spec? Waar staat spec eigenlijk voor? Speciaal? Want dat ben je idd zeker. "een bijzonder kind, speciaal"
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:25
quote:
7s.gif Op maandag 18 november 2019 09:24 schreef Ringo het volgende:

[..]

Waarom?
Wie zegt dat de traditie van zwarte piet moet worden gehandhaafd?
Alle reden voor aanpassing, en gelukkig kunnen we zien dat dat ook gebeurt.
Gelukkig maar idd. Gaat helemaal goed komen! ^O^

:|W
Starhoppermaandag 18 november 2019 @ 09:25
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:56 schreef TomStall het volgende:

[..]

Zeg dat even tegen de tegenstanders van zwarte piet graag. Als je zwarte piet niet leuk vind ben je hier op de verkeerde plek hoor.
Dus mensen die voor zwarte piet zijn moeten maar oprotten en een pilletje nemen? Wat ben jij voor engnek? Ga lekker zelf weg!

We zitten hier op een forum. Hier discussiëren we over ZP. Wil je niet met andere mensen gedachten wisselen, dan ben je op een discussieforum niet op de juiste plek. Open een blog ofzo waar je je eigen gedachtes kan plaatsen en waar geen ruimte is voor discussie.
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:26
quote:
6s.gif Op maandag 18 november 2019 09:25 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dus mensen die voor zwarte piet zijn moeten maar oprotten en een pilletje nemen? Wat ben jij voor engnek? Ga lekker zelf weg!

We zitten hier op een forum. Hier discussiëren we over ZP. Wil je niet met andere mensen gedachten wisselen, dan ben je op een discussieforum niet op de juiste plek. Open een blog ofzo waar je je eigen gedachtes kan plaatsen en waar geen ruimte is voor discussie.
dude. je leest het niet goed.
mcmlxivmaandag 18 november 2019 @ 09:27
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:04 schreef TomStall het volgende:

[..]


[..]

Echt "kerel": iemand die dit "leuk" vind dit hele gebeuren wat er nu gebeurt spoort niet.
Zwartepiet zal mij jeuken, zwart, roet, paars, ik vind alles best.

Echter, de agressie die met name pro-Piet figuren uitstrooien over onze samenleving is voor mij ronduit verbijsterend en het grootste probleem. Ik zie anti geen wetten overtreden of eigen rechter spelen. Ik zie een beweging waar je het misschien niet mee eens kunt zijn, maar die wel gewoon binnen het rechtsstelsel opereert. Dat in tegenstelling tot grote delen van de pro beweging.

Sinterklaas zal nooit meer hetzelfde zijn met dank aan vooral de pro beweging
Starhoppermaandag 18 november 2019 @ 09:28
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:26 schreef TomStall het volgende:

[..]

dude. je leest het niet goed.
Ik zie toch wat er staat. Ik ga verder niet op je in want ik vind het walgelijk wat je schrijft....

:W
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:29
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:27 schreef mcmlxiv het volgende:
...
Sinterklaas zal nooit meer hetzelfde zijn met dank aan vooral de pro beweging
Niet mee eens. Er was nooit een probleem. Net zoals er nooit een probleem was met homo's en transgenders. Zwarte piet was voor iedereen een held.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 09:29
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:27 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Zwartepiet zal mij jeuken, zwart, roet, paars, ik vind alles best.

Echter, de agressie die met name pro-Piet figuren uitstrooien over onze samenleving is voor mij ronduit verbijsterend en het grootste probleem. Ik zie anti geen wetten overtreden of eigen rechter spelen. Ik zie een beweging waar je het misschien niet mee eens kunt zijn, maar die wel gewoon binnen het rechtsstelsel opereert. Dat in tegenstelling tot grote delen van de pro beweging.

Sinterklaas zal nooit meer hetzelfde zijn met dank aan vooral de pro beweging
Dit.
Zelfs als je niet tegen zwarte piet bent is het gedrag van de pro-pieten zo beschamend dat je daar helemaal niet mee geassocieerd wilt worden.
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:30
quote:
6s.gif Op maandag 18 november 2019 09:28 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ik zie toch wat er staat. Ik ga verder niet op je in want ik vind het walgelijk wat je schrijft....

:W
Ja is helemaal goed. Je leest ook niet verder want een andere user snapte het ook al niet. Die heb ik beantwoord, maar dat heb jij niet gelezen. Maakt niet uit verder. Toedels

edit: wel apart trouwens. Ik ben al wat maanden op dit forum actief, en we zijn het vrijwel altijd eens. Ik quote berichten van jou ook wel eens en geef dan veelal positieve reacties dat ik het met je eens ben. Nu interpreteer je 1 (!) van mijn posts verkeerd en ik ben gelijk een "engnek".
Beetje vreemd. Ik zal je niet missen overigens.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 09:31
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:29 schreef TomStall het volgende:

[..]

Niet mee eens. Er was nooit een probleem. Net zoals er nooit een probleem was met homo's en transgenders. Zwarte piet was voor iedereen een held.
Het probleem is ontstaan door mensen die het leuk/grappig/normaal vinden om negers met zwarte piet aan te duiden.
Blijkt dat nou net vooral in dezelfde groep te gebeuren die het oh zo belangrijk vindt dat zwarte piet zwart blijft.

Ze hebben dit hele gedoe dus voornamelijk aan zichzelf en hun eigen racistische grote bek te danken.
Klopkoekmaandag 18 november 2019 @ 09:33
merelvd twitterde op zondag 17-11-2019 om 22:03:30 Je hebt maar één kans voor een 1ste reactie. Je bent de leider van een groep jongens die naar hun trainer kijkt hoe hij reageert op zo’n situatie. De jeugd die hetzelfde doet. Je bent een voorbeeld. Je had kunnen inspireren maar kiest voor deze reactie. Wat. Een. Gemiste. Kans. https://t.co/s3Fdx6t8P2 reageer retweet
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 09:33
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:31 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het probleem is ontstaan door mensen die het leuk/grappig/normaal vinden om negers met zwarte piet aan te duiden.
Blijkt dat nou net vooral in dezelfde groep te gebeuren die het oh zo belangrijk vindt dat zwarte piet zwart blijft.

Ze hebben dit hele gedoe dus voornamelijk aan zichzelf en hun eigen racistische grote bek te danken.
Ik heb nog nooit een neger (jouw woorden) zwarte piet genoemd. Nooit in mijn hele leven. Sorry. Ben er wel voor dat zwarte piet gewoon zwart blijft overigens.
Starhoppermaandag 18 november 2019 @ 09:34
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:30 schreef TomStall het volgende:

[..]

Ja is helemaal goed. Je leest ook niet verder want een andere user snapte het ook al niet. Die heb ik beantwoord, maar dat heb jij niet gelezen. Maakt niet uit verder. Toedels

edit: wel apart trouwens. Ik ben al wat maanden op dit forum actief, en we zijn het vrijwel altijd eens. Ik quote berichten van jou ook wel eens en geef dan veelal positieve reacties dat ik het met je eens ben. Nu interpreteer je 1 (!) van mijn posts verkeerd en ik ben gelijk een "engnek".
Beetje vreemd. Ik zal je niet missen overigens.
Ik lees t later mss wel ff terug :P
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 09:37
Jelle ten Rouwelaar werd toch ook altijd voor Bassie uitgescholden?
Leandramaandag 18 november 2019 @ 09:38
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:33 schreef TomStall het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit een neger (jouw woorden) zwarte piet genoemd. Nooit in mijn hele leven. Sorry. Ben er wel voor dat zwarte piet gewoon zwart blijft overigens.
Okay, dat is ook echt wat ik zeg.
Misschien nog een keer proberen te lezen en de woorden "vooral" en "voornamelijk" even opzoeken in het woordenboek, voor je weer boos wordt dat iemand zegt dat JIJ dat doet, als ze uitleggen waarom een probleem een probleem is geworden door het gedrag van een bepaalde groep mensen.

Hier, linkje voor je: https://www.vandale.nl/opzoeken
Woelwatermaandag 18 november 2019 @ 09:38
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:33 schreef TomStall het volgende:
Ik heb nog nooit een neger (jouw woorden) zwarte piet genoemd.
Wel een puntje dit _O-
Als blanke je druk maken om Zwarte Piet maar je donkere medemens wel duiden als neger. Denk dat airfryer daar ook niet erg blij mee is.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 09:43
B2fGRUECMAANOoN?format=jpg&name=900x900

Zie de reacties, dat zijn de mensen die het probleem zijn.
En een kans van 99 op 100 dat ze nu lopen te gillen dat zwarte piet zwart moet blijven.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 09:44
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:38 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Wel een puntje dit _O-
Als blanke je druk maken om Zwarte Piet maar je donkere medemens wel duiden als neger. Denk dat airfryer daar ook niet erg blij mee is.
Ach ja joh, als ik "zwarte medemens" of wat voor term dan ook had gebruikt was het ook niet goed geweest.
Maar goed, fijn om te lezen dat ik mijn woordgebruik moet aanpassen omdat dat volgens de pro-pieten veel te ver gaat.
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 09:54
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:24 schreef TomStall het volgende:

[..]

Nee klopt. Heeft mijn manager ook. Die denkt ook dat hij de bomb is overal. Zelfreflectie gaat daar een beetje bij mis, krijgt nog coaching en alles ook. Ook in het verkeer denkt hij dat hij de enigste is die goed kan rijden. Rijdt Mini, voorheen BMW. Rij jij ook BMW of Audi ofzo toevallig spec? Waar staat spec eigenlijk voor? Speciaal? Want dat ben je idd zeker. "een bijzonder kind, speciaal"
heb geen auto

en het staat voor spek, want lekker
KoosVogelsmaandag 18 november 2019 @ 10:02
quote:
6s.gif Op maandag 18 november 2019 09:25 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dus mensen die voor zwarte piet zijn moeten maar oprotten en een pilletje nemen? Wat ben jij voor engnek? Ga lekker zelf weg!
Dat is precies het tegenovergestelde van wat hij schrijft.

De user in kwestie vindt juist dat tegenstanders van Zwarte Piet op moeten rotten. Een ronduit achterlijke mening, maar dat is nogal in tegenspraak met wat jij schrijft.
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 10:05
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:44 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ach ja joh, als ik "zwarte medemens" of wat voor term dan ook had gebruikt was het ook niet goed geweest.
Maar goed, fijn om te lezen dat ik mijn woordgebruik moet aanpassen omdat dat volgens de pro-pieten veel te ver gaat.
Punt is dat jij pro-pieten voornamelijk ziet als racisten, terwijl de meeste pro-pieten imho verre van racistisch zijn. Zwarte piet is nooit als kwetsend bedoeld, zo heb ik hem als kind als zodanig nooit ervaren in elk geval. Integendeel: het is juist een held en ik wilde juist vroeger ook later voor sinterklaas werken als zwarte piet. De link tussen gekleurde mensen en zwarte piet heb ik als kind nooit gelegd trouwens. Zag echt wel dat het schmink was: het gaf af op de kraag van zwarte piet, en de fel blauwe of groene ogen vielen ook extra op. Dacht er verder niet bij na, het was alleen maar positief.

Jij gebruikt het woord "neger". Is naar mijn mening ook niks mis mee, maar "neger" wordt vaak verward met "nikker", wat wel weer als denigrerend bedoeld is. Vandaar dat "neger" niet meer mag, tenzij je zelf neger bent dan mag het weer wel.

Maar lees wat je zelf zegt: "Ach ja joh, als ik "zwarte medemens" of wat voor term dan ook had gebruikt was het ook niet goed geweest.". Want daar heb je namelijk wel een punt. Zo is het namelijk niet alleen met woorden: Is zwarte piet straks namelijk niet zwart meer, dan komt er weer iets anders wat niet deugd namelijk. En weer iets. En weer iets. Krijgen we hier ook last van "micro-agressions", echt gezellig. Aankijken is niet goed, niet aankijken is ook niet goed. Weg kijken omhoog is tonen hoe dom je iemand vind, weg kijken naar beneden betekent dat je neer kijkt op iemand?
Leandramaandag 18 november 2019 @ 10:12
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:05 schreef TomStall het volgende:

[..]

Punt is dat jij pro-pieten voornamelijk ziet als racisten, terwijl de meeste pro-pieten imho verre van racistisch zijn. Zwarte piet is nooit als kwetsend bedoeld, zo heb ik hem als kind als zodanig nooit ervaren in elk geval. Integendeel: het is juist een held en ik wilde juist vroeger ook later voor sinterklaas werken als zwarte piet. De link tussen gekleurde mensen en zwarte piet heb ik als kind nooit gelegd trouwens. Zag echt wel dat het schmink was: het gaf af op de kraag van zwarte piet, en de fel blauwe of groene ogen vielen ook extra op. Dacht er verder niet bij na, het was alleen maar positief.

Jij gebruikt het woord "neger". Is naar mijn mening ook niks mis mee, maar "neger" wordt vaak verward met "nikker", wat wel weer als denigrerend bedoeld is. Vandaar dat "neger" niet meer mag, tenzij je zelf neger bent dan mag het weer wel.

Maar lees wat je zelf zegt: "Ach ja joh, als ik "zwarte medemens" of wat voor term dan ook had gebruikt was het ook niet goed geweest.". Want daar heb je namelijk wel een punt. Zo is het namelijk niet alleen met woorden: Is zwarte piet straks namelijk niet zwart meer, dan komt er weer iets anders wat niet deugd namelijk. En weer iets. En weer iets. Krijgen we hier ook last van "micro-agressions", echt gezellig. Aankijken is niet goed, niet aankijken is ook niet goed. Weg kijken omhoog is tonen hoe dom je iemand vind, weg kijken naar beneden betekent dat je neer kijkt op iemand?
De pro-pieten die zich luidkeels kenbaar maken als pro-piet zijn inderdaad vaak racisten.
Of wil je beweren dat dat clubje van Wagensveld, dat bewust weigerde naar het demonstratievak te gaan, helemaal geen racisten zijn?
Dat is het soort waar je nu als pro-piet door vertegenwoordigd wordt.

En dat "was het ook niet goed geweest" ging vooral over de discussie hier, als ik wat voor andere term dan ook had gebruikt dan was dat ook tegen me gebruikt.
Bluesdudemaandag 18 november 2019 @ 10:18
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 01:03 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

duik maar weer eens in de geschiedenisboeken
Yipp.. dat heb jij nodig . Moet je echt doen
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 10:19
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:12 schreef Leandra het volgende:
...
De pro-pieten die zich luidkeels kenbaar maken als pro-piet zijn inderdaad vaak racisten.
Of wil je beweren dat dat clubje van Wagensveld, dat bewust weigerde naar het demonstratievak te gaan, helemaal geen racisten zijn?
...
Met die lui associeer ik mezelf niet. Net zoals een voetbalfan zichzelf ook niet associeert met hooligans. Net zoals mensen die tegen zwarte piet zijn zichzelf niet associeren met black panther. Dat jij pro pieten zo ziet is misschien juist wel wat racisme is. Alles over 1 kam scheren door stereotypering?
Woelwatermaandag 18 november 2019 @ 10:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:12 schreef Leandra het volgende:
De pro-pieten die zich luidkeels kenbaar maken als pro-piet zijn inderdaad vaak racisten.
Of wil je beweren dat dat clubje van Wagensveld, dat bewust weigerde naar het demonstratievak te gaan, helemaal geen racisten zijn?
Dat is het soort waar je nu als pro-piet door vertegenwoordigd wordt.
Maar als een stel hooligans een stad afbreken verbieden we toch ook niet het voetbal omdat alle supporters zo zouden zijn.
Als een moslim-extremist een bus opblaast verbieden we de islam toch ook niet omdat alle moslims zo zouden zijn.
Waar komt de kortzichtigheid dan opeens vandaan om dat stelletje pro-Piet tokkies wel te zien als representatief, of zelfs vertegenwoordigers voor de hele groep?
Leandramaandag 18 november 2019 @ 10:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:19 schreef TomStall het volgende:

[..]

Met die lui associeer ik mezelf niet. Net zoals een voetbalfan zichzelf ook niet associeert met hooligans. Net zoals mensen die tegen zwarte piet zijn zichzelf niet associeren met black panther. Dat jij pro pieten zo ziet is misschien juist wel wat racisme is. Alles over 1 kam scheren door stereotypering?
Tuurlijk joh, pro-pieten zo zien is racisme :')
Arme boze blanke mannen toch :'(
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

Tuurlijk joh, pro-pieten zo zien is racisme :')
Arme boze blanke mannen toch :'(
Racist. Zielige zwarte...
Montaguimaandag 18 november 2019 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:12 schreef Leandra het volgende:

[..]

De pro-pieten die zich luidkeels kenbaar maken als pro-piet zijn inderdaad vaak racisten.
Of wil je beweren dat dat clubje van Wagensveld, dat bewust weigerde naar het demonstratievak te gaan, helemaal geen racisten zijn?
Dat is het soort waar je nu als pro-piet door vertegenwoordigd wordt.

En dat "was het ook niet goed geweest" ging vooral over de discussie hier, als ik wat voor andere term dan ook had gebruikt dan was dat ook tegen me gebruikt.
Het groepje racistische pro-Pieten is marginaal. De anti-Piet activisten noemen iedere pro-Piet inmiddels racist, en tegenwoordig ook nazi. Daarmee miljoenen Nederlanders als zodanig wegzettend. Alleen activisten gaan met dergelijke redenaties mee. Ieder ander weldenkende anti- of pro-piet weet wel beter. De massa is gewoonweg niet racistisch (in de zin die de anti-Piet activisten bedoelen). Zoals altijd, en dus ook hier verpest een klein groepje het voor de rest.

Ondanks dat, is er voor wat betreft die grote masse ook niets mis met Zwart Piet en blijft hij nagenoeg overal zwart. Men negeert de anti- en pro-Piet activisten/racisten.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:24 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Maar als een stel hooligans een stad afbreken verbieden we toch ook niet het voetbal omdat alle supporters zo zouden zijn.
Als een moslim-extremist een bus opblaast verbieden we de islam toch ook niet omdat alle moslims zo zouden zijn.
Waar komt de kortzichtigheid dan opeens vandaan om dat stelletje pro-Piet tokkies wel te zien als representatief, of zelfs vertegenwoordigers voor de hele groep?
Ik weet niet of je verder wel eens op FOK! leest?

Maar goed, als jij als pro-piet gelukkig wordt van de manier waarop pro-pieten zichzelf in het nieuws brengen dan is dat fijn voor je, maar als je werkelijk zo gematigd en genuanceerd bent dan moet je toch ook wel oog hebben voor het feit dat er een hele grote schreeuwende groep pro-pieten is die wel racistisch is en het probleem met hun racistische gedrag vooral veroorzaakt hebben.
NoPicNicmaandag 18 november 2019 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:44 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ach ja joh, als ik "zwarte medemens" of wat voor term dan ook had gebruikt was het ook niet goed geweest.
Maar goed, fijn om te lezen dat ik mijn woordgebruik moet aanpassen omdat dat volgens de pro-pieten veel te ver gaat.
Ongelofelijk hoe jij alle pro-Pieten aanhangers wegzet als racisten. Ik ben als heel erg witte man voor zwarte piet en ik heb nog nooit een zwarte meneer of mevrouw uitgemaakt voor weet-ik-veel. Het is echt schandalig hoe jij tekeer gaat. Ben jij wellicht zo'n eng deugmens of zo?
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 10:30
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:24 schreef Leandra het volgende:

[..]

Tuurlijk joh, pro-pieten zo zien is racisme :')
Arme boze blanke mannen toch :'(
Tsja, dat jij deze post van mij beantwoord met huilsmileys legt je eigen gebrek aan zelfreflectie wel bloot. Is wat confronterend heh? Dan maar een huilsmiley en mij "boze witte man" noemen, is makkelijker.
Leandramaandag 18 november 2019 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:30 schreef TomStall het volgende:

[..]

Tsja, dat jij deze post van mij beantwoord met huilsmileys legt je eigen gebrek aan zelfreflectie wel bloot. Is wat confronterend heh? Dan maar een huilsmiley en mij "boze witte man" noemen, is makkelijker.
Waar noem ik jou dat?

Edit; laat maar, afgezien van het feit dat je niet kunt schrijven kun je dus ook niet lezen en betrek je werkelijk alles op jezelf, dus ik ben wel klaar met de discussie met jou.
mcmlxivmaandag 18 november 2019 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:27 schreef Montagui het volgende:

[..]

Het groepje racistische pro-Pieten is marginaal. De anti-Piet activisten noemen iedere pro-Piet inmiddels racist, en tegenwoordig ook nazi. Daarmee miljoenen Nederlanders als zodanig wegzettend. Alleen activisten gaan met dergelijke redenaties mee. Ieder ander weldenkende anti- of pro-piet weet wel beter. De massa is gewoonweg niet racistisch (in de zin die de anti-Piet activisten bedoelen). Zoals altijd, en dus ook hier verpest een klein groepje het voor de rest.

Ondanks dat, is er voor wat betreft die grote masse ook niets mis met Zwart Piet en blijft hij nagenoeg overal zwart. Men negeert de anti- en pro-Piet activisten/racisten.
Net als moslims dus. Nooit meer alle moslims veroordelen op basis van enkele terroristen. Toch?

En anti-piet mag tot in lengte van dagen blijven roepen dat zwarte piet rascistisch is en op basis daarvan ongestoord blijven demonstreren toch?
Woelwatermaandag 18 november 2019 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:29 schreef Leandra het volgende:
Maar goed, als jij als pro-piet gelukkig wordt van de manier waarop pro-pieten zichzelf in het nieuws brengen dan is dat fijn voor je
Waar zeg ik dat?
Leandramaandag 18 november 2019 @ 10:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:32 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat?
Ik zeg niet dat je dat zegt, ik zeg dat het fijn voor je is als je er wel gelukkig van wordt.

Maar ik zie hier vooral pro-piet verdedigd worden en de schreeuwerige pro-pieten niet veroordeeld worden, en hoppa, daar is je probleem.
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 10:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:31 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het probleem is ontstaan door mensen die het leuk/grappig/normaal vinden om negers met zwarte piet aan te duiden.
Blijkt dat nou net vooral in dezelfde groep te gebeuren die het oh zo belangrijk vindt dat zwarte piet zwart blijft.
Dat geloof ik eerlijk gezegd niet. Ja, ze willen dat zp blijft om die anti-groep te jennen maar iets als argumenten of zo komt daar niet vandaan, en je zag ze vroeger ook niet bij het zp feest.

Waarom zou je als pro-piet met de redenen die zijn genoemd om zp te behouden iemand gaan uitschelden voor zp? Dat klopt gewoon niet. Mensen die dat doen hebben schijt aan zwarten en aan zwarte piet.
Bluesdudemaandag 18 november 2019 @ 10:39
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:24 schreef Woelwater het volgende:
Waar komt de kortzichtigheid dan opeens vandaan om dat stelletje pro-Piet tokkies wel te zien als representatief, of zelfs vertegenwoordigers voor de hele groep?
Je reageert op onderstaande zin van Leandra

quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:12 schreef Leandra het volgende:
De pro-pieten die zich luidkeels kenbaar maken als pro-piet zijn inderdaad vaak racisten.
Het is maar net hoe iets bedoeld en geformuleerd is
Als je " luidkeels" vertaalt als " agressief, beledigend, discriminerend "dan is er een duidelijker onderscheid tussen gematigde pro-pieters en een klein agressief groepje en dan is de stelling beter te verdedigen, hoewel ik het toch iets anders zou formuleren bijv eindigend met "herbergt nogal wat racisten"
Deze bewering zo geformuleerd zou wat beter zijn:
De pro-pieten die zich agressief, beledigend, discriminerend kenbaar maken als pro-piet zijn herbergt nogal wat racisten
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 10:41
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:24 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Maar als een stel hooligans een stad afbreken verbieden we toch ook niet het voetbal omdat alle supporters zo zouden zijn.
Als een moslim-extremist een bus opblaast verbieden we de islam toch ook niet omdat alle moslims zo zouden zijn.
Waar komt de kortzichtigheid dan opeens vandaan om dat stelletje pro-Piet tokkies wel te zien als representatief, of zelfs vertegenwoordigers voor de hele groep?
Heeft inmiddels iemand dat verhaal van Sodom en Gomorra gelezen?
Hathormaandag 18 november 2019 @ 10:42
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 10:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Heeft inmiddels iemand dat verhaal van Sodom en Gomorra gelezen?
Link?
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 10:46
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:42 schreef Hathor het volgende:

[..]

Link?
https://www.statenvertaling.net/bijbel/gene/18.html
Vers 23 en verder
Giamaandag 18 november 2019 @ 10:50
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:31 schreef Leandra het volgende:
Het probleem is ontstaan door mensen die het leuk/grappig/normaal vinden om negers met zwarte piet aan te duiden.
Waarom is dat een probleem?
Zoveel mensen worden voor iets of iemand uitgemaakt vanwege overeenkomstige eigenschappen.
Vuurtoren, brilsmurf, kaaskop, noem maar op.
Waarom is het in die gevallen een kwestie van eelt op je ziel kweken en moet zwarte piet veranderen?
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:05 schreef TomStall het volgende:

Is zwarte piet straks namelijk niet zwart meer, dan komt er weer iets anders wat niet deugd namelijk. En weer iets. En weer iets. Krijgen we hier ook last van "micro-agressions", echt gezellig. Aankijken is niet goed, niet aankijken is ook niet goed. Weg kijken omhoog is tonen hoe dom je iemand vind, weg kijken naar beneden betekent dat je neer kijkt op iemand?
Zelfs roetvegen is niet genoeg. Zwarte Piet moet in zijn geheel verdwijnen. Dan pas is KOZP, over dit punt, tevreden.

En ja, dan wordt het zeiken over de kleur van drop, bijvoorbeeld, omdat mensen een klein zwart kindje weleens 'een droppie' noemen.
Of zwarte zaterdag, zwarte cross, een zwarte bladzijde.....
Montaguimaandag 18 november 2019 @ 10:54
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 10:32 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Net als moslims dus. Nooit meer alle moslims veroordelen op basis van enkele terroristen. Toch?

En anti-piet mag tot in lengte van dagen blijven roepen dat zwarte piet rascistisch is en op basis daarvan ongestoord blijven demonstreren toch?
Uiteraard.
Kerelnextblokmaandag 18 november 2019 @ 10:54
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:50 schreef Gia het volgende:

[..]

Waarom is dat een probleem?
Zoveel mensen worden voor iets of iemand uitgemaakt vanwege overeenkomstige eigenschappen.
Vuurtoren, brilsmurf, kaaskop, noem maar op.
Waarom is het in die gevallen een kwestie van eelt op je ziel kweken en moet zwarte piet veranderen?
[..]

Zelfs roetvegen is niet genoeg. Zwarte Piet moet in zijn geheel verdwijnen. Dan pas is KOZP, over dit punt, tevreden.

En ja, dan wordt het zeiken over de kleur van drop, bijvoorbeeld, omdat mensen een klein zwart kindje weleens 'een droppie' noemen.
Of zwarte zaterdag, zwarte cross, een zwarte bladzijde.....
Sinterklaas feest is een schande voor Nederland. Alleen al aan die zwart geschminkte koppen zie je al wat voor een racistisch feest sinterklaas feestje is. Er circuleren ook video's rond van Wilders aanhangers die donkere kinderen in een trein zwarte piet noemen. En berichten sturen via facebook dat ''of zij die gene kunnen inhuren als zwarte piet.''

Ik snap werkelijk waar niet hoe men zo racistisch kan zijn in Nederland. Vredig land alles gaat redelijk goed maar wel zwaar racistisch, ongelooflijk. Een groot deel van de Nederlanders zijn zo racistisch dat zelfs Hitler daar niet aan kan tippen.
Giamaandag 18 november 2019 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:27 schreef Montagui het volgende:

[..]

Het groepje racistische pro-Pieten is marginaal. De anti-Piet activisten noemen iedere pro-Piet inmiddels racist, en tegenwoordig ook nazi. Daarmee miljoenen Nederlanders als zodanig wegzettend. Alleen activisten gaan met dergelijke redenaties mee. Ieder ander weldenkende anti- of pro-piet weet wel beter. De massa is gewoonweg niet racistisch (in de zin die de anti-Piet activisten bedoelen). Zoals altijd, en dus ook hier verpest een klein groepje het voor de rest.

Ondanks dat, is er voor wat betreft die grote masse ook niets mis met Zwart Piet en blijft hij nagenoeg overal zwart. Men negeert de anti- en pro-Piet activisten/racisten.
Je kunt ook niet bij geen van de kampen horen, want een school die zich verre van de discussie houdt en gewoon Sinterklaas viert als vanouds, doet dat toch om een statement te maken.

Zo ook mijn eigen stad: geen discussie, geen demonstranten, gewoon een geweldig leuk feest.
Vader_Aardbeimaandag 18 november 2019 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:50 schreef Gia het volgende:

[..]

Waarom is dat een probleem?
Zoveel mensen worden voor iets of iemand uitgemaakt vanwege overeenkomstige eigenschappen.
Vuurtoren, brilsmurf, kaaskop, noem maar op.
Waarom is het in die gevallen een kwestie van eelt op je ziel kweken en moet zwarte piet veranderen?
Daar ben ik het mee eens, zelfde geld trouwens voor homo's. Die maken er ook altijd zo'n ontzettend punt van dat kinderen soms gepest worden vanwege hun geaardheid. :')

Ja no shit Sherlock, kinderen zijn vreselijk. Ze pesten je om je rode haar, pukkels, gebrek aan merkkleding, je afkomst, je cultuur, religie en geslacht, wie je ouders zijn en wat hun baan is, als je stottert, spastisch bent of mank loopt, ze pesten je als je voor Feyenoord bent, ze pesten je als je maagd bent of 3 vriendjes in een maand verslijt... er zijn letterlijk HONDERDDUIZEND redenen waarom je gepest kan worden.

Maar als het om kleur of seksuele voorkeur gaat moeten we opeens allemaal geschokt roepen ''dit kan echt niet hoor!''.
Giamaandag 18 november 2019 @ 11:09
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 10:54 schreef Kerelnextblok het volgende:

[..]

Sinterklaas feest is een schande voor Nederland. Alleen al aan die zwart geschminkte koppen zie je al wat voor een racistisch feest sinterklaas feestje is. Er circuleren ook video's rond van Wilders aanhangers die donkere kinderen in een trein zwarte piet noemen. En berichten sturen via facebook dat ''of zij die gene kunnen inhuren als zwarte piet.''

Ik snap werkelijk waar niet hoe men zo racistisch kan zijn in Nederland. Vredig land alles gaat redelijk goed maar wel zwaar racistisch, ongelooflijk. Een groot deel van de Nederlanders zijn zo racistisch dat zelfs Hitler daar niet aan kan tippen.
Tja, door de hele discussie krijg je nu meer van dit.
Vroeger kwam het eens een enkele keer voor dat een kindje zich vergiste. En laten we wel wezen, er zijn zwarte vrouwen die vaak felgekleurde kleding dragen, met hoofdbedekking op traditionele wijze. Een kind kan zich makkelijk vergissen.

Maar ja, nou wordt half Nederland voor racist uitgemaakt, vanwege die paar vergissinkjes, en moet Piet volledig van het toneel verdwijnen.
Lijkt me heel logisch dat veel mensen hier niet blij mee zijn en je kunt dan verwachten dat mensen, als ze toch al racist worden genoemd, zich ook zo gaan gedragen.

Maar, op de rest van mijn post ga je niet in. Waarom is beledigd worden voor een neger erger dan voor een rooie, een beugeldraagster, iemand met een bril of een blond persoon?
Hathormaandag 18 november 2019 @ 11:11
quote:
Dank. ^O^
Giamaandag 18 november 2019 @ 11:26
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:11 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dank. ^O^
Is iedereen nu de Bijbel aan 't lezen?
Hathormaandag 18 november 2019 @ 11:29
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 11:26 schreef Gia het volgende:

[..]

Is iedereen nu de Bijbel aan 't lezen?
Het was maar een beperkt stukje. De bijbel in zijn geheel heb ik al gelezen toen ik nog op de lagere school zat, daar begin ik niet meer aan. :')
Fred2maandag 18 november 2019 @ 11:35
quote:
6s.gif Op maandag 18 november 2019 11:02 schreef Nikonlover het volgende:
Ok, nou, ik vier 5 december sinterklaas en er komen zwarte pieten een zak met cadeautjes brengen. Hartstikke leuk voor de kinderen!

Maarja, dat maakt mij een nazi dus?
Het maakt je een egoïst.
Om jij vind dat dat jouw kinderen het alleen leuk kunnen hebben op 5 december met een Sinterklaas en een Zwarte Piet moeten de gevoelens van andere mensen wijken.

Jij hebt het gevoel om vergeleken te worden met een nazi, mensen met een huidskleur hebben het gevoel vergelijken te worden met een boze boeman. (Wat de karakter zwarte piet ook tientallen jaren is geweest)

Tegelijkertijd leer jij je kinderen nu ook om egoïstisch te zijn: je leert ze nu ook niet naar anderen om te kijken, maar gewoon te doen wat je zelf prettig vind.

Ik heb van mijn leven nog nooit een sinterklaas of zwarte piet in huis gehad. Heb er niks aan gemist, Sinterklaas was nog steeds Sinterklaas. Ik ben mijn ouders zelf dankbaar dat zij mij niet in de buurt hebben gebracht bij volwassen mensen die zich onherkenbaar verkleden om zo dicht mogelijk bij kinderen te komen en zelfs kinderen op schoot gezet te krijgen.
ludovicomaandag 18 november 2019 @ 11:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:35 schreef Fred2 het volgende:
Het maakt je een egoïst.
Om jij vind dat dat jouw kinderen het alleen leuk kunnen hebben op 5 december met een Sinterklaas en een Zwarte Piet moeten de gevoelens van andere mensen wijken.

Het is toch totaal kansloos om snel geprikkelden steeds te pleasen als je daarvoor je eigen wensen overboord moet gooien?

Draai hem om? Waarom kunnen die geprikkelden niet even optieften? En hun wensen even lekker voor zichzelf houden?
Giamaandag 18 november 2019 @ 11:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:29 schreef Hathor het volgende:

[..]

Het was maar een beperkt stukje. De bijbel in zijn geheel heb ik al gelezen toen ik nog op de lagere school zat, daar begin ik niet meer aan. :')
Heb er één gekregen bij ons huwelijk, maar erg kerkelijk zijn we niet. Kids zijn wel misdienaar geweest, omdat ze dat wilden.
Giamaandag 18 november 2019 @ 11:40
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:35 schreef Fred2 het volgende:

[..]

Het maakt je een egoïst.
Om jij vind dat dat jouw kinderen het alleen leuk kunnen hebben op 5 december met een Sinterklaas en een Zwarte Piet moeten de gevoelens van andere mensen wijken.

Jij hebt het gevoel om vergeleken te worden met een nazi, mensen met een huidskleur hebben het gevoel vergelijken te worden met een boze boeman. (Wat de karakter zwarte piet ook tientallen jaren is geweest)

Tegelijkertijd leer jij je kinderen nu ook om egoïstisch te zijn: je leert ze nu ook niet naar anderen om te kijken, maar gewoon te doen wat je zelf prettig vind.

Ik heb van mijn leven nog nooit een sinterklaas of zwarte piet in huis gehad. Heb er niks aan gemist, Sinterklaas was nog steeds Sinterklaas. Ik ben mijn ouders zelf dankbaar dat zij mij niet in de buurt hebben gebracht bij volwassen mensen die zich onherkenbaar verkleden om zo dicht mogelijk bij kinderen te komen en zelfs kinderen op schoot gezet te krijgen.
Dat bedoel ik dus. Je kunt in deze discussie niet neutraal zijn en 'normaal' doen. Als in 'geen probleem zien en traditioneel sinterklaas vieren'.

Dan ben je een egoïst, dus.
Lekker kortzichtig.
Starhoppermaandag 18 november 2019 @ 11:41
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:35 schreef Fred2 het volgende:

[..]

Het maakt je een egoïst.
Om jij vind dat dat jouw kinderen het alleen leuk kunnen hebben op 5 december met een Sinterklaas en een Zwarte Piet moeten de gevoelens van andere mensen wijken.

Jij hebt het gevoel om vergeleken te worden met een nazi, mensen met een huidskleur hebben het gevoel vergelijken te worden met een boze boeman. (Wat de karakter zwarte piet ook tientallen jaren is geweest)

Tegelijkertijd leer jij je kinderen nu ook om egoïstisch te zijn: je leert ze nu ook niet naar anderen om te kijken, maar gewoon te doen wat je zelf prettig vind.

Ik heb van mijn leven nog nooit een sinterklaas of zwarte piet in huis gehad. Heb er niks aan gemist, Sinterklaas was nog steeds Sinterklaas. Ik ben mijn ouders zelf dankbaar dat zij mij niet in de buurt hebben gebracht bij volwassen mensen die zich onherkenbaar verkleden om zo dicht mogelijk bij kinderen te komen en zelfs kinderen op schoot gezet te krijgen.
Prima joh.
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 11:43
Fred2 komt fascistisch over, alles moet naar zijn zin. Ga lekker in een dictatuur wonen, mafkees.
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 11:44
fascisme is wat anders hoor
Fred2maandag 18 november 2019 @ 11:45
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:36 schreef ludovico het volgende:

[..]

Het is toch totaal kansloos om snel geprikkelden steeds te pleasen als je daarvoor je eigen wensen overboord moet gooien?

Draai hem om? Waarom kunnen die geprikkelden niet even optieften? En hun wensen even lekker voor zichzelf houden?
Ja, inderdaad. Laat de snel geprikkelden in Friesland en Den Haag zelf maar optiefen ipv de mening van een ander met blokkades / geweld de kop in proberen te drukken.

Niemand maakt zich druk over een stoomboot die een trein wordt.
Niemand maakt zich druk om een andere naam voor een paard.
Sterker nog, hij kwam aan zóóóónder paard.

Die kinderen vonden het allemaal prachtig.

Dus hoe de f#ck maken mensen zich dan zo druk om een figuur die een beetje minder schoensmeer op zijn gezicht heeft?
ludovicomaandag 18 november 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:45 schreef Fred2 het volgende:

[..]

Ja, inderdaad. Laat de snel geprikkelden in Friesland en Den Haag zelf maar optiefen ipv de mening van een ander met blokkades / geweld de kop in proberen te drukken.

Niemand maakt zich druk over een stoomboot die een trein wordt.
Niemand maakt zich druk om een andere naam voor een paard.
Sterker nog, hij kwam aan zóóóónder paard.

Die kinderen vonden het allemaal prachtig.

Dus hoe de f#ck maken mensen zich dan zo druk om een figuur die een beetje minder schoensmeer op zijn gezicht heeft?
Ken jij het principe nostalgie?
Of cultuur?
Woelwatermaandag 18 november 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:45 schreef Fred2 het volgende:
Niemand maakt zich druk om een andere naam voor een paard.
Jawel :( What the f. was er mis met Amerigo, was dat ook al racistisch.
Fred2maandag 18 november 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:43 schreef Ciclon het volgende:
Fred2 komt fascistisch over, alles moet naar zijn zin. Ga lekker in een dictatuur wonen, mafkees.
:')

Het zal mij aan mijn kont roesten wat er gebeurd met het figuur "zwarte piet".

Enige waar ik me over kan winden zijn de volwassenen die geen rekening houden met de rest van de mensen op deze wereld.
Hathormaandag 18 november 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:36 schreef Gia het volgende:

[..]

Heb er één gekregen bij ons huwelijk, maar erg kerkelijk zijn we niet. Kids zijn wel misdienaar geweest, omdat ze dat wilden.
Ik ook, maar dat werd min of meer gepushed vanuit school.
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:45 schreef Fred2 het volgende:

[..]

Ja, inderdaad. Laat de snel geprikkelden in Friesland en Den Haag zelf maar optiefen ipv de mening van een ander met blokkades / geweld de kop in proberen te drukken.

Niemand maakt zich druk over een stoomboot die een trein wordt.
Niemand maakt zich druk om een andere naam voor een paard.
Sterker nog, hij kwam aan zóóóónder paard.

Die kinderen vonden het allemaal prachtig.

Dus hoe de f#ck maken mensen zich dan zo druk om een figuur die een beetje minder schoensmeer op zijn gezicht heeft?
Blijkbaar maak jij je er enorm druk om als een fictief figuur, tevens vaak een buurman of vader, zich volledig onder schoensmeer sminkt.

In mijn dorp speelt het gelukkig allemaal niet en is iedereen happy, geen gezeik, geen demonstranten, geen verongelijkte personen, geen mens die selectief verontwaardigd is. Heerlijk, zou je graag eens uitnodigen.
ludovicomaandag 18 november 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:47 schreef Fred2 het volgende:

[..]

:')

Het zal mij aan mijn kont roesten wat er gebeurd met het figuur "zwarte piet".

Enige waar ik me over kan winden zijn de volwassenen die geen rekening houden met de rest van de mensen op deze wereld.
Ja hou gewoon ff rekening met mensen die zwarte Piet willen.
Fred2maandag 18 november 2019 @ 11:50
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:47 schreef ludovico het volgende:
Ken jij het principe nostalgie?
Of cultuur?
Zeker, maar nostalgie is nog geen reden om andermans gevoel te kwetsen.

En cultuur ken ik ook. En laat nou net de Nederlandse cultuur een van de meest dynamische zijn, waarin zelfs decenia lang sinterklaas gevierd werd zonder medewerker van de heilig man.
sp3cmaandag 18 november 2019 @ 11:50
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:47 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Blijkbaar maak jij je er enorm druk om als een fictief figuur, tevens vaak een buurman of vader, zich volledig onder schoensmeer sminkt.

In mijn dorp speelt het gelukkig allemaal niet en is iedereen happy, geen gezeik, geen demonstranten, geen verongelijkte personen, geen mens die selectief verontwaardigd is. Heerlijk, zou je graag eens uitnodigen.
kom het 'probleem' sowieso alleen op internet tegen

die paar marginalen die dan voor de camera gaan lopen rellen heb ik geen last van verder
ludovicomaandag 18 november 2019 @ 11:51
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:50 schreef Fred2 het volgende:
Zeker, maar nostalgie is nog geen reden om andermans gevoel te kwetsen.
Ehm, gekwetst zijn daar heeft de gekwetste de macht over. Niet het persoon dat kwetsend wordt bevonden.

Dus waarom hou jij de partij schuldig die helemaal geen macht heeft over dat principe?
Kerelnextblokmaandag 18 november 2019 @ 11:51
Nederland zou bevrijdt zijn van het fascisme van Hitler en Nazi Deutschland. Het ziet er naar uit dat men in Nederland helemaal niet bevrijdt wou worden van het fascisme want anders zou men sinterklaas feest allang al verbieden.
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 11:52
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:50 schreef sp3c het volgende:

[..]

kom het 'probleem' sowieso alleen op internet tegen

die paar marginalen die dan voor de camera gaan lopen rellen heb ik geen last van verder
Klopt. En die mensen proberen ook mensen te mobiliseren om vervolgens hen op te zetten tegen mensen die wel een ZP gebruiken.

Volgens Ronnie Flex, Glennis Grace zijn we een racist als we nog steeds ZP gebruiken.
Woelwatermaandag 18 november 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:51 schreef Kerelnextblok het volgende:
Nederland zou bevrijdt zijn van het fascisme van Hitler en Nazi Deutschland. Het ziet er naar uit dat men in Nederland helemaal niet bevrijdt wou worden van het fascisme want anders zou men sinterklaas feest allang al verbieden.
Als dit een vertegenwoordiger is van het anti-Pieten kamp kan ik me goed voorstellen dat heel het land met de hakken het zand in gaat.
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:51 schreef Kerelnextblok het volgende:
Nederland zou bevrijdt zijn van het fascisme van Hitler en Nazi Deutschland. Het ziet er naar uit dat men in Nederland helemaal niet bevrijdt wou worden van het fascisme want anders zou men sinterklaas feest allang al verbieden.
Verbieden klinkt erg fascistisch is het niet? Joden werden op een gegeven moment ook verboden om zich te bevinden buiten de Ghetto's.
Fred2maandag 18 november 2019 @ 12:03
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:47 schreef ludovico het volgende:
Ja hou gewoon ff rekening met mensen die zwarte Piet willen.
Van mij mag je.

Maar waarom zou je als het a) aan de beleving van de kinderen niks toevoegt en b) je andere mensen mee kwetst.

Die kinderen zijn alleen maar gefocust op het kadootje wat ze krijgen. Al verander je de piet in Elfjes, vervang je de boot door slee en komt die man 20 dagen later in een pyjama dan nóg hebben de kinderen een geweldig feest.

Het is gewoon zielig om te zien dat volwassen mensen liever elkaar kwetsen dan naar elkaar te luisteren, onder het mom van "het is een kinderfeest".
ludovicomaandag 18 november 2019 @ 12:08
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:03 schreef Fred2 het volgende:
b) je andere mensen mee kwetst.
Kwetsen doe je niet, gekwetsten. voelen zich gekwetst.

Snap je?
TomStallmaandag 18 november 2019 @ 12:08
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:03 schreef Fred2 het volgende:
...
Die kinderen zijn alleen maar gefocust op het kadootje wat ze krijgen. Al verander je de piet in Elfjes, vervang je de boot door slee en komt die man 20 dagen later in een pyjama dan nóg hebben de kinderen een geweldig feest.
...
Dat denk je te weten, maar echt weten doe je het niet:

quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:35 schreef Fred2 het volgende:
Ik heb van mijn leven nog nooit een sinterklaas of zwarte piet in huis gehad. Heb er niks aan gemist, Sinterklaas was nog steeds Sinterklaas. Ik ben mijn ouders zelf dankbaar dat zij mij niet in de buurt hebben gebracht bij volwassen mensen die zich onherkenbaar verkleden om zo dicht mogelijk bij kinderen te komen en zelfs kinderen op schoot gezet te krijgen.
Ik heb wel sinterklaas en zwarte piet in huis gehad vroeger. Ook op schoot geweest (bitch please wat bedoel je daar trouwens mee?). De zwarte piet was mijn tante trouwens, niet herkend juist door de zwarte schmink, geweldig..! Zal ook voor mijn ouders heel erg hilarisch geweest zijn. Ik kan mij eigenlijk geen cadeautje meer herinneren, wel de magie van het idee dat zwarte piet en sinterklaas in het land zijn en vannacht misschien wel bij mij thuis als iedereen slaapt iets leuks in mijn schoen stoppen. Kinderfantasie is de hele magie, cadeautjes zijn bijzaak. IMHO.
Fred2maandag 18 november 2019 @ 12:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:08 schreef ludovico het volgende:
Kwetsen doe je niet, gekwetsten. voelen zich gekwetst.
Dus dan is het goed dat mensen zich gekwetst voelen?

Feit blijft dat je met het handhaven van Zwarte Piet mensen zich gekwetst laat voelen.
Woelwatermaandag 18 november 2019 @ 12:12
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:03 schreef Fred2 het volgende:
b) je andere mensen mee kwetst.
Ja ik voel me gekwetst door vrouwen met een hoofddoek, die er vanuit gaan dat als ze hun "schoonheid" niet voor mij bedekken ik ze zomaar zou verkrachten.
Zou daar ook een verbod op kunnen komen?

Voel me trouwens ook gekwetst door de term "witte man" is dat ook niet uit te bannen?
Giamaandag 18 november 2019 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:45 schreef Fred2 het volgende:

[..]

Ja, inderdaad. Laat de snel geprikkelden in Friesland en Den Haag zelf maar optiefen ipv de mening van een ander met blokkades / geweld de kop in proberen te drukken.

Niemand maakt zich druk over een stoomboot die een trein wordt.
Niemand maakt zich druk om een andere naam voor een paard.
Sterker nog, hij kwam aan zóóóónder paard.

Die kinderen vonden het allemaal prachtig.

Dus hoe de f#ck maken mensen zich dan zo druk om een figuur die een beetje minder schoensmeer op zijn gezicht heeft?
In Helmond met de boot, met Amerigo en met zwarte Pieten.
En alle kinderen, ook die van kleur, walgelijke uitdrukking, vonden het prachtig.
Lunatiekmaandag 18 november 2019 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:35 schreef Fred2 het volgende:
Ik ben mijn ouders zelf dankbaar dat zij mij niet in de buurt hebben gebracht bij volwassen mensen die zich onherkenbaar verkleden om zo dicht mogelijk bij kinderen te komen en zelfs kinderen op schoot gezet te krijgen.
Zeik toch niet, dat zijn gewoon Ome Henk en tante Truus bij wie je op kringverjaardagen uit eigen beweging op schoot kroop.
Ciclonmaandag 18 november 2019 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:12 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja ik voel me gekwetst door vrouwen met een hoofddoek, die er vanuit gaan dat als ze hun "schoonheid" niet voor mij bedekken ik ze zomaar zou verkrachten.
Zou daar ook een verbod op kunnen komen?
Dit inderdaad. De lijst is eindeloos als we ZP gaan verbieden, want kwetsend...
Fred2maandag 18 november 2019 @ 12:15
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:08 schreef TomStall het volgende:

Dat denk je te weten, maar echt weten doe je het niet:
De overige 6-7 miljard mensen op deze planeet hebben meer met dat "kinderfeest" wat ik net beschreef dan met het "kinderfeest" wat in Nederland "geviert" wordt...
quote:
Kinderfantasie is de hele magie, cadeautjes zijn bijzaak. IMHO.
Kinderfantasie laat zich niet beperken tot een man in een jurk en een figuur met schoensmeer ;)
Giamaandag 18 november 2019 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 11:47 schreef Fred2 het volgende:

:')

Het zal mij aan mijn kont roesten wat er gebeurd met het figuur "zwarte piet".

Enige waar ik me over kan winden zijn de volwassenen die geen rekening houden met de rest van de mensen op deze wereld.
Dus, als je zwarte pieten hebt bij het sinterklaasfeest hou je nooit, never, geen rekening met andere mensen.

Huh?

Oh ja, gebeurt is met een -t
Fred2maandag 18 november 2019 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:14 schreef Lunatiek het volgende:
Zeik toch niet, dat zijn gewoon Ome Henk en tante Truus bij wie je op kringverjaardagen uit eigen beweging op schoot kroop.
Wie weet stimuleerden Ome Henk en Tante Truus dat zonder dat je dat als kind door had...

En genoeg mensen die wildvreemden betalen om hun kinderen op schoot te nemen.
Bluesdudemaandag 18 november 2019 @ 12:16
quote:
Eenmaal daar begint Wagensveld opnieuw luidkeels te praten. Hij vindt dat de politie ‘zich laat misbruiken door de NTR’. En waarschuwt dat ze het dit jaar vreedzaam hebben geprobeerd. ‘Nederland kan volgend jaar wat anders verwachten.’
https://www.volkskrant.nl(...)n-het-rond~b95a1bf8/

Pegida zal volgend jaar niet-vreedzaam actie voeren bij een sint-intocht ?

Dit is ook zielig:
quote:
Want vinden de Pegida-pieten: ‘Wij zijn de echte Zwarte Pieten. Straks komt Sinterklaas met zijn NSB-pieten.
Fred2maandag 18 november 2019 @ 12:17
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:16 schreef Gia het volgende:

[..]

Dus, als je zwarte pieten hebt bij het sinterklaasfeest hou je nooit, never, geen rekening met andere mensen.

Huh?
Dat zeg niet.