abonnement Unibet Coolblue
pi_189779664
quote:
Thijs H. wordt ervan verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw van 56, Etsuko Endo, heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.

Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide (Heerlen) nog een vrouw van 63, Diny uit Heerlen en een man van 68 heeft gedood. Alle slachtoffers waren dus mensen op leeftijd die daarnaast allemaal op dat moment hun hond aan het uitlaten waren.

Thijs wordt dus verdacht van het doden van in totaal drie mensen. Hij klopte de afgelopen maanden bij meerdere medische instanties aan. Thijs, 27 jaar oud, leed al langer aan verschillende geestesziekten. De afgelopen maanden was zijn contact met hulpverleners intensiever. Dat is het beeld dat oprijst uit zijn medisch dossier.
https://www.limburger.nl/(...)erdere-hulpverleners.

https://www.limburger.nl/(...)aastricht-en-bemelen

Thijs is op woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg bij Margraten in Zuid-Limburg.
https://www.limburger.nl/(...)uden-in-zuid-limburg

Volgens een politiebron was hij na zijn arrestatie woensdagavond dusdanig in de war dat van een zinnig verhoor vrijwel geen sprake was. Hij moest eerst met medicatie tot bedaren worden gebracht.

Hij zit op dit moment in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand anders dan zijn advocaat Serge Weening contact mag hebben en dat zijn advocaat en de politie niets naar buiten mogen brengen over de zaak.

Thijs is op woensdag 15-5 voorgeleid aan de rechter commisaris in Roermond die Thijs achter gesloten deuren heeft gehoord. De recter commisaris heeft beslist dat zijn voorarrest met twee weken is verlengd en dat hij zal worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum. Hier zal hij worden geobserveerd en zal ook zijn geestelijke gesteldheid ten tijde van zijn delict worden onderzocht. De datum dat hij zal worden overgebracht is nog niet bekend.

https://www.limburger.nl/(...)-pieter-baan-centrum
quote:
''Thijs zat de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling als de 51-jarige psychiatrische patiënt die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdag plaatsvond: twee medewerkers, een cliënt en de verdachte moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tot overmaat van ramp bleek Thijs daarna verdwenen.''
https://www.limburger.nl/(...)ondriaan-langer-vast
Tijdlijn tot nu toe:

Zaterdag 4 mei: 1 vrouw dood aangetroffen in de Scheveningse Bosjes

quote:
De buurman van Thijs vertelde dat Thijs, die in hetzelfde pand woont, afgelopen zaterdagmiddag (4 mei dus) helemaal door het lint ging. 'Hij trapte zijn badkamerdeur in. Hij was helemaal verwilderd, ik dacht dat hij dronken was.'
https://www.limburger.nl/(...)enaar-was-je-buurman
'
Maandag 6 mei: Thijs laat de hond van zijn ouders uit in Brunssum.
https://www.gelderlander.(...)nopvallend~a74e4683/

Dinsdag 7 mei: 2 mensen dood aangetroffen op de Brunsummerheide

• Thijs meldt zich op diezelfde dinsdag 7 mei bij zijn GGZ instelling de Mondriaan en blijft daar in de nacht van dinsdag op woensdag slapen op een gesloten afdeling.
https://www.limburger.nl/(...)instelling-mondriaan

Woensdagochtend 8 mei voor 6:00 steekincident de Mondriaan; 5 mensen raken gewond.
Thijs was niet de dader maar verlaat in de commotie die ontstaat op de een of andere manier de kliniek. Er was een gerucht dat hij dat zelf bewerkstelligde door het brandalarm te activeren.

Woensdagavond 8-mei 22:30 wordt Thijs opgepakt

Hier een link naar een redelijk goed overzicht met beeld en geluid:
https://www.rtlboulevard.(...)-gebeurd-met-thijs-h

Voor wat er nu bekend is en de verschillende meningen daarover zie ondergaande topics. Eerste topic in dit lijstje is het meest actueel.

NWS / Thijs is verdachte van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #3
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #2
NWS / Drievoudige moordenaar zocht vergeefs hulp in GGZ
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag

quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'
Kliniek in Maastricht linkte Thijs H. al direct aan moorden in Heerlen.
https://www.limburger.nl/(...)l-direct-aan-moorden

Justitie wil camerabeelden kliniek Thijs H., Mondriaan weigert vanwege beroepsgeheim.
https://www.limburger.nl/(...)anwege-beroepsgeheim

Rechter: Mondriaan moet camerabeelden Thijs H. delen met OM
https://www.limburger.nl/(...)thijs-h-delen-met-om
Uitspraak: https://uitspraken.rechts(...)I:NL:RBLIM:2019:4940

Update 28 mei: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist.
https://www.1limburg.nl/t(...)ntext=latestarticles
met beelden.

De zaak Thijs H.: de gebeurtenissen van dag tot dag.
https://www.limburger.nl/(...)ssen-van-dag-tot-dag

Update 4 november: Thijs H. opnieuw voor rechtbank Maastricht

Bij de rechtbank in Maastricht begint maandag de tweede pro-formazitting van het proces tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. (27) uit Brunssum. Hij bekende in augustus de moorden onder invloed van een psychose te hebben gepleegd omdat hij daartoe 'opdrachten of berichten kreeg', onder meer via nieuwsberichten en kentekens.
https://www.limburger.nl/(...)rechtbank-maastricht

SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:20:10 Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH reageer retweet


[ Bericht 3% gewijzigd door IriYe op 04-11-2019 14:14:06 ]
pi_189779701


quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 10:26 schreef Tengano het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 08:30:55 Vandaag staat de 27-jarige Thijs H. voor de 2de keer voor de rechtbank in Maastricht. Thijs H. heeft bekend 3 moorden te hebben gepleegd: een vrouw in Den Haag, en een man en een vrouw op de Brunssumerheide bij Heerlen. #ThijsH reageer retweet
Zitting is inmiddels begonnen.

SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:10:12 Thijs H. komt binnen. Oogt een beetje wezenloos. Hij heeft rode krassen in zijn hals. Hij gaat naast zijn advocaat Serge Weening zitten. Nabestaanden van de Limburgse slachtoffers zitten schuin achter hem. #ThijsH reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:20:10 Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:22:17 Thijs H. zijn voeten met sokken gestoken in blauw-groene bajersslippers met klittenbandsluiting, wordt teruggebracht naar het cellenblok. Hij loopt met zijn handen in elkaar gevouwen op zijn rug naar de deur. #ThijsH reageer retweet
Justitie stapt naar rechter voor medische stukken Thijs H.

Justitie voert een juridische strijd om een deel van de medische stukken van moordverdachte Thijs H. (28) te bemachtigen. De twintiger uit Brunssum wordt verdacht van drie moorden.

De officier van justitie liet maandag weten dat de gang naar de rechter is gemaakt om de stukken in handen te krijgen.

Belangrijke informatie
Het is niet bekend om welke informatie het precies gaat en welke partij de stukken niet wil overhandigen. Justitie vindt de dossiers belangrijk genoeg om de rechter-commissaris er een beslissing over te laten maken.

In de zaak is al eerder een gang naar de rechter gemaakt om extra informatie te krijgen. Het ging in dat geval over beelden van een steekincident bij GGZ-instelling Mondriaan. De rechter-commissaris besloot toen dat Mondriaan de beelden niet af hoefde te staan.

Tweede zitting
Maandag verscheen de twintiger voor de tweede keer voor de rechter tijdens een zogeheten pro forma-zitting. Op 17 december staat de regiezitting op de planning. Dan worden de laatste zaken doorgesproken die nodig zijn om het onderzoek af te ronden.
https://www.1limburg.nl/j(...)s-h?context=topstory

[ Bericht 13% gewijzigd door IriYe op 04-11-2019 13:25:12 ]
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:30:47 #3
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189950310
quote:
Moeder Thijs H. leverde vermoedelijk moordmes zelf in bij politie

De moeder van Thijs H. overhandigde de politie zelf een mes uit haar huis, waarmee haar zoon vermoedelijk twee mensen op de Brunssummerheide heeft gedood. Vanochtend stond H. voor de tweede keer voor de rechter, vanwege het plegen van in totaal drie moorden.

H.'s moeder nam het mes mee tijdens een verhoor. Het is afkomstig uit het messenblok van de ouders. H. heeft de drie moorden - de eerste in Den Haag, de tweede en derde op de Brunssummerheide - bekend.

Er wordt nog onderzoek gedaan om te kijken of wonden bij slachtoffers en Diny en Frans, die om het leven kwamen op de Brunssummerheide, door het mes uit het ouderlijk huis zijn veroorzaakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kijkt daarnaar. Over het overhandigen van het mes door de moeder zegt H.'s advocaat Serge Weening: ,,De ouders hebben onmiddellijk meegewerkt en gedeeld wat ze wisten.” Een ander mes, waarmee het Haagse slachtoffer Etsuko waarschijnlijk is omgebracht, werd in H.'s eigen woning aangetroffen.

Waar de ouders openheid van zaken gaven, doen de behandelaars van H. het tegenovergestelde, zegt advocaat Weening. ,,Zijn behandelaars beroepen zich op verschoningsrecht.” H. werd op meerdere plekken behandeld voor zijn psychische problemen.

Pieter Baan Centrum

De 27-jarige Hagenaar zou psychotisch zijn geweest toen hij toesloeg. Later werd ook duidelijk dat H. in het verleden drugs gebruikte. Vanochtend werd duidelijk dat sporen van amfetamine in zijn haar zijn aangetroffen. Het vinden van de sporen hoeft niet op dat drugsgebruik te duiden. Het kan zijn dat het komt door medicijngebruik. De rechter wil daarover meer duidelijkheid, zo bleek tijdens de zitting.

De rapportage van het Pieter Baan Centrum, waar H. de afgelopen maanden werd geobserveerd, is bijna af. Als daarover gesproken wordt, staart H. voor zich uit. Hij zit er stilletjes bij. In zijn nek zitten krassen, volgens zijn advocaat het gevolg van een eerdere zelfmoordpoging, die hij vorig jaar - dus nog voor de moorden - deed.

H. stak de drie wandelaars begin mei dood. Zij lieten hun hond uit toen H. toesloeg. In augustus deed de 27-jarige Limburger een bekentenis, maar hij gaf aan dat ‘stemmen’ hem ‘opdrachten’ gaven om te moorden. Die opdrachten zouden onder meer via kentekens en nieuwsberichten zijn binnengekomen.

Zoekopdrachten
Het Openbaar Ministerie zet vraagtekens bij de uitleg dat H. psychotisch was. In zijn computer zijn zoekopdrachten gevonden als ‘hoe moet je je gedragen als psychopaat’, ‘hoe kun je professionals als rechters en politie voor de gek houden’ en: ‘why do some good people become evil’.

De brief die H. aan de nabestaanden heeft gestuurd, willen de familieleden van zijn slachtoffers niet lezen, werd eerder duidelijk: ,,Ze hebben het idee dat hij publiekelijk sympathie probeert te wekken”, zei een van de slachtofferadvocaten. Een andere advocaat zegt dat nabestaanden voor een dilemma kwamen te staan door de brief: ,,Aan de ene kant wil je weten wat iemand meldt, wat hem dreef. Maar het is ook pijnlijk, de nabestaanden willen nu liever afstand houden.” H.’s advocaat benadrukt dat de brief geen charmeoffensief was. ,,Dit had de media niet moeten halen,” zegt Weening.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ij-politie~a3ad6486/
Zit nog een filmpje bij. Deze informatie doet voorkomen dat de ouders en met name de moeder van Thijs toch een meer positievere rol speelde dan in onze topics werd aangenomen.

De volgende zitting lijkt op 20 december gepland itt tot de eerder genoemde datum van 17 december? Iig moet dan ook het PBC rapport af zijn en krijgen we meer inzicht hoe Thijs er destijds geestelijk aan toe was.
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:58:00 #4
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_189950617
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 09:30 schreef Tengano het volgende:

[..]

Zit nog een filmpje bij. Deze informatie doet voorkomen dat de ouders en met name de moeder van Thijs toch een meer positievere rol speelde dan in onze topics werd aangenomen.

De volgende zitting lijkt op 20 december gepland itt tot de eerder genoemde datum van 17 december? Iig moet dan ook het PBC rapport af zijn en krijgen we meer inzicht hoe Thijs er destijds geestelijk aan toe was.
Even een mes inleveren en zeggen dat dat het moordmes is maakt natuurlijk niet al haar acties hiervoor in een keer goed. Mooie poging natuurlijk die ook meteen uitgebuit wordt door de advocaat.
pi_189965705
Thijs H. had blijkbaar ook ADHD? Hij slikte dexamfetamine.

https://www.ad.nl/binnenl(...)z-kliniek~a174a5c46/
ADHD-C
pi_189965979
Godver "aan medicatie wennen".
Tering, je zult met je psychotische kind met zo'n excuus weggestuurd worden bij een instelling :{
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 16 november 2019 @ 20:30:08 #7
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190000388
Ze zijn weer geschokt..

Tweede Kamer over Thijs H.: ‘Moorden hadden voorkomen kunnen worden’

Partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet ingrijpt in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) om ernstige misdrijven te voorkomen. Politici zijn geschokt over het nieuws dat drievoudig moordenaar Thijs H. tot twee keer toe niet werd opgenomen, ondanks noodkreten van zijn ouders.

https://www.ad.nl/politie(...)nen-worden~a5dcc8ec/
pi_190070630
Kliniek geeft alsnog medische dossiers van Thijs H.

Het Openbaar Ministerie heeft toch alle gevraagde medische behandelinformatie over drievoudig moordenaar Thijs H. ontvangen. Eerder ving justitie nog bot bij behandelaars, die zich beriepen op het verschoningsrecht. Maar inmiddels hebben de GGZ-instellingen de dossiers wel gedeeld.

Dat meldt de rechtbank in Maastricht vanmiddag. Het OM wil inzage in alle relevante medische informatie om alle feiten op een rij te krijgen en te kunnen beoordelen in hoeverre Thijs H. daadwerkelijk in een psychose verkeerde toen hij begin mei toesloeg. Aanvankelijk weigerde de ggz-kliniek deze informatie te verstrekken, waarop het OM dit wilde afdwingen via de rechter. Dat is nu niet meer nodig, omdat de dossiers alsnog overhandigd zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)an-thijs-h~a27627c6/
  vrijdag 22 november 2019 @ 18:46:25 #10
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190071777
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 november 2019 17:40 schreef IriYe het volgende:
Kliniek geeft alsnog medische dossiers van Thijs H.

Het Openbaar Ministerie heeft toch alle gevraagde medische behandelinformatie over drievoudig moordenaar Thijs H. ontvangen. Eerder ving justitie nog bot bij behandelaars, die zich beriepen op het verschoningsrecht. Maar inmiddels hebben de GGZ-instellingen de dossiers wel gedeeld.

Dat meldt de rechtbank in Maastricht vanmiddag. Het OM wil inzage in alle relevante medische informatie om alle feiten op een rij te krijgen en te kunnen beoordelen in hoeverre Thijs H. daadwerkelijk in een psychose verkeerde toen hij begin mei toesloeg. Aanvankelijk weigerde de ggz-kliniek deze informatie te verstrekken, waarop het OM dit wilde afdwingen via de rechter. Dat is nu niet meer nodig, omdat de dossiers alsnog overhandigd zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)an-thijs-h~a27627c6/
Ze hebben in Limburg iig genoeg tijd gehad om alles even te 'up-daten'.
pi_190072237
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2019 18:46 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ze hebben in Limburg iig genoeg tijd gehad om alles even te 'up-daten'.
Onder genot van een orkestje even om de tafel om op elkaar af te stemmen.
  vrijdag 22 november 2019 @ 19:51:36 #12
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190072821
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 november 2019 19:12 schreef IriYe het volgende:

[..]

Onder genot van een orkestje even om de tafel om op elkaar af te stemmen.
Alles onder controle hier ^O^

En geen haan die er naar kraait :Y)
pi_190419024
Experts: Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar

Drievoudig moordenaar Thijs H. wordt door de deskundigen van het Pieter Baan Centrum ‘volledig ontoerekeningsvatbaar’ verklaard. Als de rechter daarin meegaat, krijgt de 28-jarige Limburger geen celstraf maar alleen tbs met dwangverpleging.

Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving in regionale media. In mei vermoordde H. drie wandelaars, in Den Haag en op de Brunssummerheide. Al eerder bleek dat hij zware psychische problemen had. Zijn ouders klopten vlak voor de moorden meermaals wanhopig aan bij de GGZ-kliniek, maar H. werd niet opgenomen.
.
In het Pieter Baan Centrum is H. wekenlang geobserveerd. Hij werkte volledig mee aan dat onderzoek. Zijn advocaat Serge Weening wil geen toelichting geven op het rapport. ,,Dat doe ik in de zittingszaal.” Dinsdag is de regiezitting in de zaak.

Advocaat Sébas Diekstra staat de nabestaanden bij van de 56-jarige vrouw die in Den Haag werd vermoord. Hij wil ook niet inhoudelijk reageren, maar laat wel weten dat hij het voor de nabestaanden ,,uiterst pijnlijk’' vindt dat er weer informatie uit de strafzaak is gelekt: ,,De nabestaanden hebben mij laten weten dat zij hopen dat er onderzocht zal worden waar deze informatie vandaan komt.’’
https://www.tubantia.nl/b(...)ngsvatbaar~ab76fb24/
  vrijdag 13 december 2019 @ 18:41:40 #14
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190421599
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 01:10 schreef Tengano het volgende:

[..]

Dat is Thijs zijn toekomst; zijn drama is nog lang niet voorbij.
Sterkte Thijs
pi_190491538
Live | Was Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar?

Deze dinsdagochtend staat Thijs H. voor de derde keer voor de rechter. De 28-jarige man uit Brunssum heeft eerder bekend dat hij in mei drie wandelaars heeft vermoord in Den Haag en op de Brunssummerheide. Hij zegt in een psychose te hebben gehandeld.
Het Pieter Baan Centrum, waar hij psychisch is onderzocht, adviseert de rechtbank Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Mogelijk komt het rapport vandaag aan de orde tijdens de regiezitting waarin openbaar ministerie en advocaat aanvullende onderzoekswensen kenbaar maken.
https://www.limburger.nl/(...)ntoerekeningsvatbaar

Vanaf 10:00 uur kun je hier ons liveblog volgen.

clairevandyck twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 09:25:35 Om 10 u begint de regiezitting in het proces tegen de 28-jarige #ThijsH uit Brunssum. Hij bekende eerder in mei 3 wandelaars te hebben doodgestoken: een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssummerheide. reageer retweet
pi_190491730
Ach we weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Een fopstraf + TBS. 'Gekte' is iets waar rechters hun vingers niet aan willen branden en het is iets dat zij ook niet begrijpen, vergelijkbaar met de eeuwige schaduw op de achterkant van de maan. En dus is het stempeltje 'gek' of 'verward' voldoende om weg te komen met de meest nare misdaden.
pi_190491767
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:03 schreef Pleun2011 het volgende:
Ach we weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Een fopstraf + TBS. 'Gekte' is iets waar rechters hun vingers niet aan willen branden en het is iets dat zij ook niet begrijpen, vergelijkbaar met de eeuwige schaduw op de achterkant van de maan. En dus is het stempeltje 'gek' of 'verward' voldoende om weg te komen met de meest nare misdaden.
Waar ik een beetje moeite mee heb, is dat de ouders zogenaamd alle hulp voor hem hebben gezorgd maar niet hebben gekregen. En hem vervolgens wel in een appartement duwen in Den Haag... Zonder toezicht of anderen te informeren.
pi_190491947
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar ik een beetje moeite mee heb, is dat de ouders zogenaamd alle hulp voor hem hebben gezorgd maar niet hebben gekregen. En hem vervolgens wel in een appartement duwen in Den Haag... Zonder toezicht of anderen te informeren.
Precies. Ik erger me aan het verschijnsel dat je steeds terug ziet komen: dat niemand verantwoordelijk is wanneer een dader 'verward' is. Het is een incident mensen, hij kon er niks aan doen. Jammer maar helaas. U kunt doorlopen.
pi_190492028
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:19 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Precies. Ik erger me aan het verschijnsel dat je steeds terug ziet komen: dat niemand verantwoordelijk is wanneer een dader 'verward' is. Het is een incident mensen, hij kon er niks aan doen. Jammer maar helaas. U kunt doorlopen.
Ik ben ook heel benieuwd naar het betoog van Sebastiaan Diekstra.
pi_190492115
https://mobile.twitter.com/NielsKlaassen?ref_src=twsrc%5Etfw

Thijs kan zelf geen vragen beantwoorden want hij gaat door een mindere periode..
Ook lekker makkelijk.
pi_190492168
Bijzonder, Thijs lijkt slachtoffer gemaakt te worden.
Vragen beantwoorden is al lastig, hij moet na een zitting een lange periode bijkomen.

Tja, dat geldt volgens mij voor elke verdachte van drie moorden. Dat het heftig is in de rechtszaal.

Edit:
Het is nog bonter, Thijs gaan door een depressieve periode en wordt daar momenteel niet voor behandeld. Ach zou zijn konijntje dood zijn?

[ Bericht 23% gewijzigd door ootjekatootje op 17-12-2019 10:52:33 ]
pi_190494632
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar ik een beetje moeite mee heb, is dat de ouders zogenaamd alle hulp voor hem hebben gezorgd maar niet hebben gekregen. En hem vervolgens wel in een appartement duwen in Den Haag... Zonder toezicht of anderen te informeren.
Slechte band met ma. Zij dacht zeker:Snel uit m'n buurt voordat ik het haasje ben. Ze weet volgens mij goed wat voor linkmiegel ze in huis had; liever een ander het haasje, dan ik. Nu schijnt het ook dat alleen Thijs en zijn moeder wist van zijn zogenaamde psychose..? Niks verkeerde medicatie, gewoon een junk die goed wist wat hij deed. Zijn ma mogen ze ook wel eens nakijken. Spoort ook niet met haar leugens.
pi_190496197
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 13:43 schreef IriYe het volgende:

[..]

Slechte band met ma. Zij dacht zeker:Snel uit m'n buurt voordat ik het haasje ben. Ze weet volgens mij goed wat voor linkmiegel ze in huis had; liever een ander het haasje, dan ik. Nu schijnt het ook dat alleen Thijs en zijn moeder wist van zijn zogenaamde psychose..? Niks verkeerde medicatie, gewoon een junk die goed wist wat hij deed. Zijn ma mogen ze ook wel eens nakijken. Spoort ook niet met haar leugens.
Wat een vreemde aannames zeg, hij heeft 3 willekeurige mensen vermoord. Hoe zou je dat verklaren zonder er een psychose of hele ernstige mentale problemen erbij te betrekken? Dit was niet zomaar een junk.

Waarom zou de moeder volgens jou liegen wanneer er daar weinig aanleiding voor is?
pi_190496383
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:08 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Wat een vreemde aannames zeg, hij heeft 3 willekeurige mensen vermoord. Hoe zou je dat verklaren zonder er een psychose of hele ernstige mentale problemen erbij te betrekken? Dit was niet zomaar een junk.

Waarom zou de moeder volgens jou liegen wanneer er daar weinig aanleiding voor is?
In een psychose op je pc gaan zoeken naar specifieke thermen, ja tuurlijk...
pi_190496612
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

In een psychose op je pc gaan zoeken naar specifieke thermen, ja tuurlijk...
Zou ik zeker niet uitsluiten, het is niet alsof dat zo een ingewikkelde handeling is. Jij denkt dat die bewust 3x een volledig willekeurig persoon doodsteekt omdat die dat leuk vindt? zou uiteraard kunnen maar dan ben je per definitie al compleet psychisch gestoord en niet zomaar een “junk”
pi_190497245
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:32 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Zou ik zeker niet uitsluiten, het is niet alsof dat zo een ingewikkelde handeling is. Jij denkt dat die bewust 3x een volledig willekeurig persoon doodsteekt omdat die dat leuk vindt? zou uiteraard kunnen maar dan ben je per definitie al compleet psychisch gestoord en niet zomaar een “junk”
OM zet er ook flinke twijfels bij.
https://www.telegraaf.nl/(...)ose-liegende-thijs-h
pi_190497378
Die lul zou voor de rest van zijn leven 5 maal daags anaal vernedert moeten worden met een honkbalknuppel.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190497386
Bij voorkeur overdwars.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190497501
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

OM zet er ook flinke twijfels bij.
https://www.telegraaf.nl/(...)ose-liegende-thijs-h
Tuurlijk zijn er twijfels maar als je eens antwoordt gaf op mijn vorige vraag dan wist je ook dat zijn acties alleen kunnen worden gemaakt als je psychisch compleet gestoord bent en intensieve hulp nodig hebt..
pi_190497866
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:12 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Tuurlijk zijn er twijfels maar als je eens antwoordt gaf op mijn vorige vraag dan wist je ook dat zijn acties alleen kunnen worden gemaakt als je psychisch compleet gestoord bent en intensieve hulp nodig hebt..
Met zijn acties doel je op de steekpartijen?

Of ook het ontsnappen en het wegwerken van de messen en het schoonmaken van zijn kleding?

Dat zou dan toch voor elke dader van een dodelijke steekpartij gelden? O ik ben ziek in mijn hoofd dus ik kan er niets aandoen.
pi_190498132
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:31 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Met zijn acties doel je op de steekpartijen?

Of ook het ontsnappen en het wegwerken van de messen en het schoonmaken van zijn kleding?

Dat zou dan toch voor elke dader van een dodelijke steekpartij gelden? O ik ben ziek in mijn hoofd dus ik kan er niets aandoen.
95% van de moorden worden gepleegd met een bestaand motief: relatiebreuk, geldschuld, wraak, noem maar op. Wat voor reden zou je kunnen geven behalve dat zijn mentale staat totaal gestoord was/is?

En nee dat zou je zeker niet bij iedere dader kunnen doen want enorm vaak zit er wel een correlatie tussen dader en slachtoffer.

Of het een psychose was kun je bijna onmogelijk bevestigen/ontkrachten maar dat die vantevoren al heel veel mentale problemen had is een feit.
pi_190498344
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:08 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Wat een vreemde aannames zeg, hij heeft 3 willekeurige mensen vermoord. Hoe zou je dat verklaren zonder er een psychose of hele ernstige mentale problemen erbij te betrekken? Dit was niet zomaar een junk.

Waarom zou de moeder volgens jou liegen wanneer er daar weinig aanleiding voor is?
Volgens mij zijn er wel vaker willekeurige mensen vermoord door daders die niet in een psychose zaten.
pi_190498582
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:44 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

95% van de moorden worden gepleegd met een bestaand motief: relatiebreuk, geldschuld, wraak, noem maar op. Wat voor reden zou je kunnen geven behalve dat zijn mentale staat totaal gestoord was/is?

En nee dat zou je zeker niet bij iedere dader kunnen doen want enorm vaak zit er wel een correlatie tussen dader en slachtoffer.

Of het een psychose was kun je bijna onmogelijk bevestigen/ontkrachten maar dat die vantevoren al heel veel mentale problemen had is een feit.
Onzin, het is nogal makkelijk te roepen psychose sorry...

Dus drie keer door de molen.
pi_190498588
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:55 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel vaker willekeurige mensen vermoord door daders die niet in een psychose zaten.
Inderdaad
pi_190498772
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:55 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel vaker willekeurige mensen vermoord door daders die niet in een psychose zaten.
Heel zeldzaam, dat je het überhaupt overweegt bevestigd al dat er hele ernstige psychische problemen zijn
pi_190498811
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Onzin, het is nogal makkelijk te roepen psychose sorry...

Dus drie keer door de molen.
Zeker geen onzin, tuurlijk is het makkelijk maar er is ook een aannemelijke kans dat het wel zo is.

Stel hij zou dit volkomen bewust doen, wat zou dan het motief zijn volgens jou?
pi_190498828
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Inderdaad
Misschien ligt de clou wel in 1 van de zoekopdrachten in zijn computer:

Why do some good people become evil

Dat hij psychisch niet in orde is dat lijkt me duidelijk, maar niet alle psychisch gestoorden maken willekeurig mensen dood. Je hebt ook nog iets als 'het kwaad' in de mens, wat de meeste mensen niet begrijpen omdat ze dat zelf niet hebben (gelukkig maar). Ik las een keer een boek over Ted Bundy. Dat was een 100% psychopaat maar ook volledig verantwoordelijk voor zijn daden. Gewoon een door en door slecht mens. Hier in Nederland worden daders veel te makkelijk zielig gevonden.
pi_190498976
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:17 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Zeker geen onzin, tuurlijk is het makkelijk maar er is ook een aannemelijke kans dat het wel zo is.

Stel hij zou dit volkomen bewust doen, wat zou dan het motief zijn volgens jou?
Ik mis een stuk nuance, het is een idioot met stoornissen, dat ziet iedereen.
Hij zat geestelijk niet lekker in zijn vel, anders ga je niet babbelen bij een ggz.

Hij blowde geregeld, dat gaat fout en steekt die vrouw neer, krijgt er een kick van en doet het in Brunssum nog twee keer.

Waarom verkracht iemand vrouwen? Hij zal er wel een kick van krijgen.
pi_190499002
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:19 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Misschien ligt de clou wel in 1 van de zoekopdrachten in zijn computer:

Why do some good people become evil

Dat hij psychisch niet in orde is dat lijkt me duidelijk, maar niet alle psychisch gestoorden maken willekeurig mensen dood. Je hebt ook nog iets als 'het kwaad' in de mens, wat de meeste mensen niet begrijpen omdat ze dat zelf niet hebben (gelukkig maar). Ik las een keer een boek over Ted Bundy. Dat was een 100% psychopaat maar ook volledig verantwoordelijk voor zijn daden. Gewoon een door en door slecht mens. Hier in Nederland worden daders veel te makkelijk zielig gevonden.
Eens, dit is een seriemoordenaar.

En laat zijn advocaat maar aantonen dat die er niets aan kan doen.

Enkele reis long stay.
pi_190499129
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik mis een stuk nuance, het is een idioot met stoornissen, dat ziet iedereen.
Hij zat geestelijk niet lekker in zijn vel, anders ga je niet babbelen bij een ggz.

Hij blowde geregeld, dat gaat fout en steekt die vrouw neer, krijgt er een kick van en doet het in Brunssum nog twee keer.

Waarom verkracht iemand vrouwen? Hij zal er wel een kick van krijgen.
Jammer dat je weer van die rare aannames doet, het gaat fout met blowen en hij steekt een vrouw neer? :') goed dat je geen advocaat bent.

Iemand verkracht vrouwen op basis van lust en macht gecombineerd met een psychische ziekte.
pi_190499180
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:31 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Eens, dit is een seriemoordenaar.

En laat zijn advocaat maar aantonen dat die er niets aan kan doen.

Enkele reis long stay.
We zouden juist als samenleving meer onderzoek moeten wijden aan de oorzaak van dit gedrag om het in de toekomst te kunnen voorkomen ipv blind iemand opsluiten en wachten tot de volgende
pi_190499235
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:41 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

We zouden juist als samenleving meer onderzoek moeten wijden aan de oorzaak van dit gedrag om het in de toekomst te kunnen voorkomen ipv blind iemand opsluiten en wachten tot de volgende
Het 1 sluit het ander niet uit.
pi_190499273
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:41 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

We zouden juist als samenleving meer onderzoek moeten wijden aan de oorzaak van dit gedrag om het in de toekomst te kunnen voorkomen ipv blind iemand opsluiten en wachten tot de volgende
Liever tijd, geld en energie stoppen om de samenleving te beschermen tegen deze gekken, en tot die tijd ze buiten de samenleving houden, dat kunnen ze helemaal niet aan.

Je maakt er nog net geen slachtoffer van, het is een dader.
pi_190499395
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Liever tijd, geld en energie stoppen om de samenleving te beschermen tegen deze gekken, en tot die tijd ze buiten de samenleving houden, dat kunnen ze helemaal niet aan.

Je maakt er nog net geen slachtoffer van, het is een dader.
Als de structuur van de mentale gezondheidszorg beter was geweest had dit wellicht voorkomen kunnen worden. Deze man had door zoveel verschillende factoren ziek kunnen worden of in een psychose te komen geraken dat het niet verstandig is om maar stempels te gaan plaatsen.

Is het een dader? Ja. Bestaat er een kans dat die er zelf weinig aan kon doen? Ja.
pi_190499408
quote:
Als je een straatoverval vergelijkt met een ongemotiveerde seriemoord door een instabiel persoon kan ik je helaas niet serieus nemen :')
pi_190499488
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:54 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Als je een straatoverval vergelijkt met een ongemotiveerde seriemoord door een instabiel persoon kan ik je helaas niet serieus nemen :')
Sorry verkeerde steekpartij!

Ik bedoelde deze:
https://www.ad.nl/binnenl(...)or-anderen~a9660f7d/
pi_190499563
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:59 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Sorry verkeerde steekpartij!

Ik bedoelde deze:
https://www.ad.nl/binnenl(...)or-anderen~a9660f7d/
Schizofrenie is naar mijn weten ook deels ontoerekeningsvatbaar. Een mentale ziekte waarbij de samenleving nog niet weet hoe het is te genezen/voorkomen. Ik weet ook niet in hoeverre deze mensen bewust deze keuzes maken en al helemaal niet wat je er mee moet gaan doen. Maar dat deze ziek waren is duidelijk
pi_190499725
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:53 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Als de structuur van de mentale gezondheidszorg beter was geweest had dit wellicht voorkomen kunnen worden. Deze man had door zoveel verschillende factoren ziek kunnen worden of in een psychose te komen geraken dat het niet verstandig is om maar stempels te gaan plaatsen.

Is het een dader? Ja. Bestaat er een kans dat die er zelf weinig aan kon doen? Ja.
En Malek Fostok met z'n vogel?
pi_190499746
Sowieso die (naar verluidt) collaborerende moeder van Thijs ook vervolgen. En voor de volledigheid de rest van het rattennest even grondig doorlichten. :r
  dinsdag 17 december 2019 @ 19:36:22 #51
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190501390
Zoals ik in mei al zei krijgt Thijs geen gevangenisstraf en zal hij het moeten stellen met het beetje behandeling wat hij in de TBS zal krijgen. En dit omdat de GGZ een paar steekjes heeft laten vallen.
pi_190589423
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:19 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Misschien ligt de clou wel in 1 van de zoekopdrachten in zijn computer:

Why do some good people become evil

Dat hij psychisch niet in orde is dat lijkt me duidelijk, maar niet alle psychisch gestoorden maken willekeurig mensen dood. Je hebt ook nog iets als 'het kwaad' in de mens, wat de meeste mensen niet begrijpen omdat ze dat zelf niet hebben (gelukkig maar). Ik las een keer een boek over Ted Bundy. Dat was een 100% psychopaat maar ook volledig verantwoordelijk voor zijn daden. Gewoon een door en door slecht mens. Hier in Nederland worden daders veel te makkelijk zielig gevonden.
Dat laaste valt wel mee. Psychopaten worden ook in NL toerekeningsvatbaar verklaard (ze weten tijdens hun daad immers van de wederrechtelijkheid van het begane feit af) en krijgen dan ook een jaar of 10+ cel en daarna TBS.

Ook als je flink dronken bent en niet meer weet wat links en rechts is, ben je in NL toerekeningsvatbaar. Je was namelijk nuchter en bij je volle verstand toen je aan de alcohol (waarvan algemeen bekend is dat het ontremmend werkt) begon; dus juridisch verantwoordelijk. Zelfs als je in een psychose komt na zonder overleg met artsen te stoppen met medicatie ben je voor een gedeelte verantwoordelijk. Dat soort dingen wordt wel streng getoetst.

Totale ontoerekeningsvatbaarheid in NL is niet iets wat zomaar toegewezen wordt; doorgaans alleen bij psychoses (buiten schuld) en schizofrenie. Of er moet sprake zijn van psychische overmacht (bij minder ernstige problematiek), maar ook dat is lastig.

Nu maar even wachten of Thijs met zijn intelligentie het PBC niet op het verkeerde spoor heeft gezet.
Movistar oh Movistar!
Team Movistar Topic
pi_190589708
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 19:36 schreef Tengano het volgende:

beetje behandeling

een paar steekjes
Ik verbaas me nog steeds over hoe je je hierover uitdrukt, deze man heeft 3 onschuldige oudere mensen afgeslacht.
  woensdag 11 maart 2020 @ 11:10:11 #54
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_191956224
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2019 04:26 schreef Za het volgende:

[..]

Ik verbaas me nog steeds over hoe je je hierover uitdrukt, deze man heeft 3 onschuldige oudere mensen afgeslacht.
Dit was mijn post:
quote:
En dit omdat de GGZ een paar steekjes heeft laten vallen.
En hier zijn een aantal artikelen die aangeven wat ik hier (ondermeer) mee bedoel:

quote:
Inspectie: kliniek schoot tekort bij opname Thijs H. 09-03-2020
https://www.hartvannederl(...)%2Fduckduckgo.com%2F
quote:
Onderzoekscommissie Thijs H. vindt dat zorginstelling eerder politie had moeten bellen 09-03-2020
https://www.omroepwest.nl(...)ie-had-moeten-bellen
quote:
Onafhankelijke onderzoekers: beroepsgeheim had eerder doorbroken moeten worden bij Thijs H. 09-03-2020
https://www.limburger.nl/(...)n-worden-bij-thijs-h
Niet alleen lieten ze na de delicten steken vallen, ook daarvoor waarin Thijs natuurlijk al lang gedecompenseerd was werd hij eigenlijk aan zijn lot overgelaten en was er geen beeld noch toezicht aangaande de desastreuze denkbeelden van Thijs. De kwaliteit van de monitoring van Thijs, zo mag logischerwijs worden verondersteld, lag destijds op hetzelfde magere niveau als na de delicten.

Dan mijn andere statement:
quote:
Zoals ik in mei al zei krijgt Thijs geen gevangenisstraf en zal hij het moeten stellen met het beetje behandeling wat hij in de TBS zal krijgen.
Het behandelaanbod in de TBS is mager en zorgelijk en dit is ondermeer waarom behandelingen zo idioot lang duren. Ook in de tussentijd moet Thijs maar gewoon afwachten en wordt hij voorlopig alleen maar gesedeerd en heel veel meer hoeft hij niet te verwachten.
  woensdag 11 maart 2020 @ 12:15:55 #55
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_191957183
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2019 02:04 schreef RemcoW23 het volgende:

...

Totale ontoerekeningsvatbaarheid in NL is niet iets wat zomaar toegewezen wordt; doorgaans alleen bij psychoses (buiten schuld) en schizofrenie. Of er moet sprake zijn van psychische overmacht (bij minder ernstige problematiek), maar ook dat is lastig.

Nu maar even wachten of Thijs met zijn intelligentie het PBC niet op het verkeerde spoor heeft gezet.
Dit is op geen enkele wijze een berekenende, moordende psychopaat. Een beetje met bloed besmeurd klinieken in en uit rennen en schuimbekkende taferelen zonder enige controle op het gedrag komt toch totaal niet overeen met dat profiel?
pi_193734859
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 22 juni 2020 @ 11:22:43 #58
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_193734928
quote:
quote:
Het inzicht dat de wereld 'vol psychopaten' is, maakte Thijs H. heel angstig.
ehhh

quote:
Door zijn zoektocht op internet 'ontdekt' H. dat hij zèlf geen psychopaat is, maar dat er heel veel psychopaten op de wereld rondlopen die in codetaal spreken. Thijs H. ging op zoek naar die codetaal, en die vond hij onder meer bij de vriend van zijn zusje en in televisieseries als That '70s Show.
wut
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_193734955
quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2020 11:22 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

[..]

ehhh
[..]

wut
Knettergek die idioot.

Opsluiten. Sleutel wegtiefen. Klaar.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 22 juni 2020 @ 11:52:02 #60
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_193735234
Knettergek ??? Dat wil hij mensen graag laten denken. Lijkt me lastig om in zijn geval vast te stellen in hoe verre hij gestoord is. Daar zorgt hij zelf wel voor.
De definitie : slecht mens mag tegenwoordig niet meer.
Ik zou hem nooit op straat willen tegenkomen. Opsluiten en nooit meer los laten is in zijn geval de enige oplossing. Maar dat gaat niet gebeuren.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_193735303
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 11:52 schreef deedeetee het volgende:
Knettergek ??? Dat wil hij mensen graag laten denken. Lijkt me lastig om in zijn geval vast te stellen in hoe verre hij gestoord is. Daar zorgt hij zelf wel voor.
De definitie : slecht mens mag tegenwoordig niet meer.
Ik zou hem nooit op straat willen tegenkomen. Opsluiten en nooit meer los laten is in zijn geval de enige oplossing. Maar dat gaat niet gebeuren.
Denk je dat hij doet alsof dan? Zijn eerdere handelingen lijken eerder op die van iemand die geestelijk van het padje af is dan iemand die berekenend te werk gaat.
pi_193735370
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 11:52 schreef deedeetee het volgende:
Knettergek ??? Dat wil hij mensen graag laten denken.
Als jij gewoon onschuldige mensen dood steekt, zomaar, dan ben je knettergek en dan maakt het mij eigenlijk geen ene flikker uit of hij veinst psychotisch te zijn of weet ik wat voor labeltje ze hem op willen plakken.

Die knaker is knettergek en levensgevaarlijk. :r
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_193735458
SaskiaBelleman twitterde op maandag 22-06-2020 om 10:31:30 Hij was lief voor zijn jongere zusje, vertelden zijn ouders. De motorische ontwikkeling van #ThijsH verliep wat moeizaam. Hij fietste pas vanaf zijn 7de en viel geregeld van zijn stoel. reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 22-06-2020 om 10:33:21 #ThijsH viel geregeld van zijn stoel en was daar steeds weer verbaasd over. Omslaan van bladzijden ging niet normaal, de pagina's scheurden steeds. Hij leerde vlot lezen en werd ,,een uitmuntende en leergierige leerling" genoemd. reageer retweet
Tsja.
pi_193735722
speelt hij nou een spelletje of lijkt het maar zo?
  maandag 22 juni 2020 @ 12:56:33 #65
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_193735891
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 11:58 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Denk je dat hij doet alsof dan? Zijn eerdere handelingen lijken eerder op die van iemand die geestelijk van het padje af is dan iemand die berekenend te werk gaat.
Ik heb geen idee, hij gedraagt zich niet normaal zoveel is zeker. Hij is ook bedacht op zijn eigen voordeel en handelt daar naar, daar ben ik ook van overtuigt. Hoe kun je nu bepalen wat hem precies bezielde en dreef ? Welk deel van zijn verhaal een slim verzinsel is en welk deel waarachtig is ? Vandaar mijn opmerking over een slecht mens. Hij is dat in meer dan 1 opzicht denk ik.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_193739371
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:22:17 Thijs H. zijn voeten met sokken gestoken in blauw-groene bajersslippers met klittenbandsluiting, wordt teruggebracht naar het cellenblok. Hij loopt met zijn handen in elkaar gevouwen op zijn rug naar de deur. #ThijsH reageer retweet
wat zijn bajersslippers?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 22 juni 2020 @ 18:10:40 #67
338319 ZarB
Piña colada
pi_193739833
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 17:27 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:22:17 Thijs H. zijn voeten met sokken gestoken in blauw-groene bajersslippers met klittenbandsluiting, wordt teruggebracht naar het cellenblok. Hij loopt met zijn handen in elkaar gevouwen op zijn rug naar de deur. #ThijsH reageer retweet
wat zijn bajersslippers?
Bajesslippers gok ik. Daar loopt al dat tuig op. Gewoon van die goedkope badslippers die je krijgt als je vast zit.



Ik geloof geen zak van zijn "ik weet het niet meer" theater. Ziek of niet, deze gast is levensgevaarlijk.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193740775
De doodstraf maar weer invoeren dan maar ?

Heeft de rechter eigenlijk aan em gevraagd of hij überhaupt spijt heeft van zn daden ?
"You can call me Susan if it makes you happy"
  maandag 22 juni 2020 @ 19:35:58 #69
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_193740982
Damn die gast is totaal gestoord, bizar om te lezen wat hij allemaal uitkraamt. Ook wel een 'gek' idee dat hij ooit student aan de TU in Delft was, herinner me zijn linkedin profiel nog.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
  maandag 22 juni 2020 @ 21:39:49 #70
338319 ZarB
Piña colada
pi_193744231
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 19:19 schreef TLC het volgende:
De doodstraf maar weer invoeren dan maar ?

Heeft de rechter eigenlijk aan em gevraagd of hij überhaupt spijt heeft van zn daden ?
In sommige gevallen is het ter bescherming van de maatschappij de beste optie. Als levenslang opsluiten niet kan. Sommige mensen zullen altijd een gevaar zijn, helaas.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193753625
clairevandyck twitterde op dinsdag 23-06-2020 om 15:30:48 Het gevoel dat Thijs ook slachtoffer is, ebde snel weg bij de dochter van Diny. Ze haalt de getapte telefoongesprekken aan, waaruit blijkt dat hij alleen maar bezig is om aan zijn toekomst te werken en liefst met een grote zak geld van de ggz-instelling daaraan begint.'
#ThijsH reageer retweet
:o
  dinsdag 23 juni 2020 @ 16:02:48 #73
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_193753640
Bizarre zaak, vader en moeder zijn ook niet helemaal in orde. Je psychisch gestoorde zoon komt onder het bloed thuis en dan ga je maar z'n kleding wassen? Niet eerst zeker weten of wat die allemaal uitkraamt over "ik ben gevallen" wel klopt?

[ Bericht 9% gewijzigd door Twiitch op 23-06-2020 16:08:28 ]
pi_193753689
  dinsdag 23 juni 2020 @ 18:27:28 #75
338319 ZarB
Piña colada
pi_193756089
Ik ken genoeg mensen die in een psychose iemand om het leven hebben gebracht. Maar ik ken er geen een die dit deed op verschillende plekken met een behoorlijk tijdsbestek ertussen. Heel vreemd.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 23 juni 2020 @ 18:28:44 #76
338319 ZarB
Piña colada
pi_193756105
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:02 schreef Twiitch het volgende:
Bizarre zaak, vader en moeder zijn ook niet helemaal in orde. Je psychisch gestoorde zoon komt onder het bloed thuis en dan ga je maar z'n kleding wassen? Niet eerst zeker weten of wat die allemaal uitkraamt over "ik ben gevallen" wel klopt?
Verbaast me niets. Het komt 9 van de 10 keer echt niet uit het niks hoor.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 23 juni 2020 @ 19:50:40 #77
40566 Ericr
Livewrong
pi_193757293
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 18:27 schreef ZarB het volgende:
Ik ken genoeg mensen die in een psychose iemand om het leven hebben gebracht. Maar ik ken er geen een die dit deed op verschillende plekken met een behoorlijk tijdsbestek ertussen. Heel vreemd.
Die ken je persoonlijk of heb je er over gelezen?
pi_193757539
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:02 schreef Twiitch het volgende:
Bizarre zaak, vader en moeder zijn ook niet helemaal in orde. Je psychisch gestoorde zoon komt onder het bloed thuis en dan ga je maar z'n kleding wassen? Niet eerst zeker weten of wat die allemaal uitkraamt over "ik ben gevallen" wel klopt?
Later werkten ze wel 100% mee aan het politie-onderzoek. Het kan ook gewoon zo zijn dat ze het niet verwacht hadden. Zelfs als ze het verwacht hadden kan ik mij voorstellen dat de vader en moeder in shock raken en toch op de een of andere manier hun zoon proberen te helpen. Dat blijft toch een instinctieve reactie ben ik bang.
One man's trash, another man's treasure.
  dinsdag 23 juni 2020 @ 21:07:11 #79
338319 ZarB
Piña colada
pi_193758543
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 19:50 schreef Ericr het volgende:

[..]

Die ken je persoonlijk of heb je er over gelezen?
Nee, persoonlijk (beroepshalve) ;)
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193758900
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:05 schreef Arkai het volgende:

[..]

Later werkten ze wel 100% mee aan het politie-onderzoek. Het kan ook gewoon zo zijn dat ze het niet verwacht hadden. Zelfs als ze het verwacht hadden kan ik mij voorstellen dat de vader en moeder in shock raken en toch op de een of andere manier hun zoon proberen te helpen. Dat blijft toch een instinctieve reactie ben ik bang.
Hmm, je zoon komt thuis met een bebloede rugzak, kleding en een keukenmes...

Welk belletje mis je dan?
pi_193777023
Dinsdag de strafeis vanuit het OM.
pi_193777054
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 21:07 schreef ZarB het volgende:

[..]

Nee, persoonlijk (beroepshalve) ;)
Ben je psycholoog?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_193777100
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 20:05 schreef Arkai het volgende:

[..]

Later werkten ze wel 100% mee aan het politie-onderzoek. Het kan ook gewoon zo zijn dat ze het niet verwacht hadden. Zelfs als ze het verwacht hadden kan ik mij voorstellen dat de vader en moeder in shock raken en toch op de een of andere manier hun zoon proberen te helpen. Dat blijft toch een instinctieve reactie ben ik bang.
Of dat ze toen ook geen hoop meer hadden hun zoon aan vervolging/de rechtsgang te kunnen onttrekken. :')
  donderdag 25 juni 2020 @ 00:59:47 #84
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193777122
quote:
15s.gif Op donderdag 25 juni 2020 00:57 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Of dat ze toen ook geen hoop meer hadden hun zoon aan vervolging/de rechtsgang te kunnen onttrekken. :')
Vaak is niet zozeer sprake van kwade opzet, mensen willen de realiteit soms domweg niet onder ogen zien. Of dat nu gaat om emotioneel afwezige ouders, een mishandelende partner of een zoon met allerlei ziektebeelden. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om vaak van het goede uit te gaan.
  donderdag 25 juni 2020 @ 01:25:06 #85
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193777280
Hij heeft een ziekte. Hij had last van psychoses.

Uiteraard is het verschrikkelijk dat hij mensen heeft vermoord. Als eerste natuurlijk voor de nabestaanden van de slachtoffers maar ook voor hemzelf.

Wat hem (mogelijk) te verwijten valt:
- Tijdens heldere momenten had hij kunnen weten dat het goed mis met hem was. Hij had zijn behandelaars dit moeten laten weten en zichzelf en daarmee anderen in bescherming moeten nemen.
- Hij gebruikte hallucinerende paddestoelen. En dat is niet zo'n lekkere combinatie bij iemand die al psychotisch is.
pi_193778509
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2020 01:25 schreef Ixnay het volgende:
Hij heeft een ziekte. Hij had last van psychoses.

Uiteraard is het verschrikkelijk dat hij mensen heeft vermoord. Als eerste natuurlijk voor de nabestaanden van de slachtoffers maar ook voor hemzelf.

Wat hem (mogelijk) te verwijten valt:
- Tijdens heldere momenten had hij kunnen weten dat het goed mis met hem was. Hij had zijn behandelaars dit moeten laten weten en zichzelf en daarmee anderen in bescherming moeten nemen.
- Hij gebruikte hallucinerende paddestoelen. En dat is niet zo'n lekkere combinatie bij iemand die al psychotisch is.
Waar ik persoonlijk een beetje moeite mee heb is dat extreme drugsgebruik vooraf gaande aan zijn psychose.

Vanaf het derde jaar middelbare school...

Als het dan zogenaamd een slim ventje was, had die de gevolgen van overmatig drugsgebruik kunnen weten/opzoeken.
  donderdag 25 juni 2020 @ 09:13:51 #87
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193778711
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 08:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar ik persoonlijk een beetje moeite mee heb is dat extreme drugsgebruik vooraf gaande aan zijn psychose.

Vanaf het derde jaar middelbare school...

Als het dan zogenaamd een slim ventje was, had die de gevolgen van overmatig drugsgebruik kunnen weten/opzoeken.
Hij gebruikte wel eens drugs. Dat woord extreem is nergens een bron of onderbouwing van.
pi_193778846
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 09:13 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Hij gebruikte wel eens drugs. Dat woord extreem is nergens een bron of onderbouwing van.
maandag tijdens de zitting noemde ze even op wat hij wanneer gebruikt had. Dat was extreem.
  donderdag 25 juni 2020 @ 09:56:37 #89
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193779132
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 18:28 schreef ZarB het volgende:

[..]

Verbaast me niets. Het komt 9 van de 10 keer echt niet uit het niks hoor.
Dus jij vindt ouders of begeleiders mede-schuldigen? :')
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 09:59:54 #90
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193779157
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 21:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hmm, je zoon komt thuis met een bebloede rugzak, kleding en een keukenmes...

Welk belletje mis je dan?
Niet om het goed te praten, maar een ouder die zijn/haar kind meteen wil helpen in plaats van een kruisverhoor geven, is helemaal niets mis mee - zeker niet als je niet weet wat er is gebeurd. Ouders gaan instinctmatig van het goede van hun kind uit. Het is zelfs volledig psychologisch te verklaren.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193779190
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 09:59 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Niet om het goed te praten, maar een ouder die zijn/haar kind meteen wil helpen in plaats van een kruisverhoor geven, is helemaal niets mis mee - zeker niet als je niet weet wat er is gebeurd. Ouders gaan instinctmatig van het goede van hun kind uit. Het is zelfs volledig psychologisch te verklaren.
We hebben daar in mei 2019 al een stevige discussie over gehad in het topic toen.

Ik blijf het handelen van met name moeders heel vreemd vinden.

Je hebt het over instinctief beschermen, die afspraak bij Mondriaan stond al. Dan vrees je imo voor je leven als hij onder het bloed en “verwart” de woning binnen komt. Zeker als de moeder/zoon band al jaren verstoord is
  donderdag 25 juni 2020 @ 10:41:18 #92
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193779598
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 10:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

We hebben daar in mei 2019 al een stevige discussie over gehad in het topic toen.

Ik blijf het handelen van met name moeders heel vreemd vinden.

Je hebt het over instinctief beschermen, die afspraak bij Mondriaan stond al. Dan vrees je imo voor je leven als hij onder het bloed en “verwart” de woning binnen komt. Zeker als de moeder/zoon band al jaren verstoord is
Het is zeker vreemd, daarover zijn we het eens. Ik heb het meer over de 'ouder-kind moraliteit' die meestal ontstaat uit een bepaalde zorgplicht. Wij denken allemaal namelijk onbewust dat onze ouders of onze kinderen een bepaalde kwetsbaarheid hebben. Dit gevoel van kwetsbaarheid ontstaat uit angst om onze ouders of kinderen te verliezen en daarom hebben wij instinctief het gevoel om hen te koesteren en te beschermen.

Hieruit vloeit de ouder-kind moraliteit (bij gebrek aan beter handhaaf ik deze gebrekkige definitie) uit voort; uit angst om het kind te verliezen, zal de ouder immorele dingen doen, zoals liegen, verzwijgen of achterhouden om het kind maar te beschermen. Overigens ook morele dingen, zoals zelfopoffering en het algemeen geliefde altruïsme.

Deze moraliteit, met goede en slechte kanten, zie je overal terug; vrienden die elkaar dekken, grote bedrijven die de handen boven het hoofd van de leidinggevende houden, etc etc.

Als ik een analogie maak met de ouders van Thijs H, dan valt mij op dat zij geconfronteerd werden met hun eigen kind die besmeurd was met bloed en een mes bij zich had. In een seconde moest zij beslissen hoe zij met deze situatie om moest gaan. Instinctief had ze de gedachte om te beschermen en te verhullen, omdat zij haar kwetsbare kind wilde beschermen. Ik durf zelfs te beweren dat de gedachte van rechtvaardigheid voor de mogelijke nabestaanden door haar eigen zoon aan te geven, niet eens een enkele keer in haar gedachten opkwam toen ze Thijs voor de deur zag staan.

Voor ons is dat onbegrijpelijk, omdat A) Thijs is niet ons kind, dus wij hebben totaal geen behoefte om hem te beschermen en B) wij kunnen de situatie rustig analyseren en hoeven geen beslissing te nemen in een split van een seconde. Omdat de afstand te groot is tussen ons (Thijs H en ik) zou ik uiteraard hem meteen hebben aangegeven bij de instanties. Met deze veel te grote post wil ik aangeven dat de moraliteit en de keuzes die daaruit voortvloeien totaal anders is voor ons in vergelijking met de ouders van Thijs H.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193779731
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 10:41 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Het is zeker vreemd, daarover zijn we het eens. Ik heb het meer over de 'ouder-kind moraliteit' die meestal ontstaat uit een bepaalde zorgplicht. Wij denken allemaal namelijk onbewust dat onze ouders of onze kinderen een bepaalde kwetsbaarheid hebben. Dit gevoel van kwetsbaarheid ontstaat uit angst om onze ouders of kinderen te verliezen en daarom hebben wij instinctief het gevoel om hen te koesteren en te beschermen.

Hieruit vloeit de ouder-kind moraliteit (bij gebrek aan beter handhaaf ik deze gebrekkige definitie) uit voort; uit angst om het kind te verliezen, zal de ouder immorele dingen doen, zoals liegen, verzwijgen of achterhouden om het kind maar te beschermen. Overigens ook morele dingen, zoals zelfopoffering en het algemeen geliefde altruïsme.

Deze moraliteit, met goede en slechte kanten, zie je overal terug; vrienden die elkaar dekken, grote bedrijven die de handen boven het hoofd van de leidinggevende houden, etc etc.

Als ik een analogie maak met de ouders van Thijs H, dan valt mij op dat zij geconfronteerd werden met hun eigen kind die besmeurd was met bloed en een mes bij zich had. In een seconde moest zij beslissen hoe zij met deze situatie om moest gaan. Instinctief had ze de gedachte om te beschermen en te verhullen, omdat zij haar kwetsbare kind wilde beschermen. Ik durf zelfs te beweren dat de gedachte van rechtvaardigheid voor de mogelijke nabestaanden door haar eigen zoon aan te geven, niet eens een enkele keer in haar gedachten opkwam toen ze Thijs voor de deur zag staan.

Voor ons is dat onbegrijpelijk, omdat A) Thijs is niet ons kind, dus wij hebben totaal geen behoefte om hem te beschermen en B) wij kunnen de situatie rustig analyseren en hoeven geen beslissing te nemen in een split van een seconde. Omdat de afstand te groot is tussen ons (Thijs H en ik) zou ik uiteraard hem meteen hebben aangegeven bij de instanties. Met deze veel te grote post wil ik aangeven dat de moraliteit en de keuzes die daaruit voortvloeien totaal anders is voor ons in vergelijking met de ouders van Thijs H.
Mooie post, denk jij dat hij het bewust of onbewust gedaan heeft?
  donderdag 25 juni 2020 @ 11:04:49 #94
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_193779958
Drugsgebruikers moesten ze keihard straffen. Je zag het al bij Ragnar Lothbrok misgaan.

Geen respect voor junkies. Het gevang moeten ze in.
pi_193780020
Hoe vaak lezen we verwarde man steekt fietser/wandelaar neer, volgens mij krijgen die ook eerst een gevangenisstraf en vervolgens tbs.

Thijs heeft de schijn behoorlijk tegen door de baan van zijn moeder, de zoekopdrachten en het liegen tijdens de verhoren.

Maar de media aandacht voor deze zaak is groot.
pi_193780055
Deze zaak:
https://www.omroepbrabant(...)ie-maanden-in-de-cel

Over Thijs, ach zielig psychose dus hulp in plaats van celstraf.
Die Soedanees krijgt gewoon celstraf en mogelijk tbs.
  donderdag 25 juni 2020 @ 11:23:54 #97
338319 ZarB
Piña colada
pi_193780232
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 09:56 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Dus jij vindt ouders of begeleiders mede-schuldigen? :')
Dat is precies wat er staat, ja.

:N

Áls er sprake is van ernstige psychiatrische problemen dan zie je in 9 van de 10 gevallen dat dat bij de ouders óók het geval is (of ernstige ontwikkelingsproblemen, opvoedingsproblemen etc etc). Het komt zelden voor dat een persoon met een piekfijn verleden en een warm nest iets dergelijks overkomt. Het kan wel, maar het is zeldzaam.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 25 juni 2020 @ 11:38:59 #98
338319 ZarB
Piña colada
pi_193780461
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 10:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

We hebben daar in mei 2019 al een stevige discussie over gehad in het topic toen.

Ik blijf het handelen van met name moeders heel vreemd vinden.

Je hebt het over instinctief beschermen, die afspraak bij Mondriaan stond al. Dan vrees je imo voor je leven als hij onder het bloed en “verwart” de woning binnen komt. Zeker als de moeder/zoon band al jaren verstoord is
Vind ik ook. Wat eerder geschreven is over ouder-kind moraliteit klopt in beginsel zeker, maar als er al lang gedoe is en de band is verstoord raken ouders zeker in staat om kritischer naar hun kind te kijken (zeker als het ouder wordt), wat dan ook vaak omslaat in achterdocht of angst. Als de ouders van Thijs is dat stadium beland waren dan is het op z'n minst vreemd te noemen dat ze niet anders hebben gehandeld.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 25 juni 2020 @ 12:46:42 #99
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193781630
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 10:49 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Mooie post, denk jij dat hij het bewust of onbewust gedaan heeft?
Dankjewel :)

Dat is uiteraard moeilijk te stellen aangezien ik geen psycholoog ben en omdat ik het dossier niet heb ingezien. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om een juiste conclusie te trekken, aangezien ik veilig achter mijn computer zit te typen, zonder dat ik ook maar iemand heb gesproken die meer weet van de zaak.

Na deze disclaimer wil ik mijn mening hierover best geven; het zit namelijk zo dat de hele discussie draait om een enkel ding van groot belang: was Thijs toerekeningsvatbaar ten tijde van de daad? Artikel 39 van het Wetboek van Strafrecht bevat de definitie van ontoerekenbaarheid:

"Niet strafbaar is hij die een feit begaat, dat hem wegens de gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens niet kan worden toegerekend."

In deze regel worden er twee dingen gesteld; de strafbaarheid van een feit kan niet worden toegerekend aan een dader als A) gebrekkige ontwikkeling en/of B) ziekelijke stoornis kan worden vastgesteld. Ook moet een causaal verband zijn tussen de gebrekkige ontwikkeling en/of ziekelijke stoornis en de daad zelf.

Na vluchtig onderzoek te doen naar Thijs H komen de volgende feiten naar boven:
- Hij heeft een verleden met drugsgebruik en medicatie
- Hij heeft ervaring met zorginstellingen
- Een geschiedenis met zelfmoordpogingen

Zelf heeft Thijs verklaard dat hij signalen oppikte van televisieseries en kentekenplaten die hem vertelde dat iedereen een psychopaat zou zijn. Vanuit deze signalen zou hij mensen hebben moeten omleggen. Ook is hij door veel mensen aangemerkt als 'verward'. Zo trapte hij een badkamerdeur binnen, waarop zijn huisgenoot dacht dat hij dronken was. Ook op andere ooggetuigen maakte hij een verwarde indruk.

Tot zover is het nog logisch, een man met een geschiedenis van drugs, medicatie en instelling die een verwarde indruk geeft op zijn omgeving. Ook psychologen van het Pieter Baan centrum hebben hem aangemerkt als ontoerekeningsvatbaar. Het beeld wordt geschetst dat hij onder de eerder beschreven noemer B) ziekelijke stoornis valt. Maar daarmee is er nog geen causaal verband tussen zijn vermeende ziekte en de daad die hij uiteindelijk zou plegen.

Hierna komt het lastigere gedeelte. Hoe kan men bewijzen dat hij zijn daad heeft gepleegd door zijn ziekelijke stoornis? Er komen al snel een heleboel problemen: zo heeft hij op internet bepaalde zoektermen gebruikt die hem kunnen linken aan gedachte van moord en zijn eigen schuldontkenning, hij is ontsnapt door een kunstgreep uit een instelling, willens en wetens een route afgelegd door half Nederland, etc etc. Het lijkt er dus op dat hij tijdens de periode van de moorden redelijk rationeel te werk ging. Hij wist namelijk voortreffelijk wat er stond te gebeuren, als men de zoektermen mag geloven. Maar hij wist ook dat hij daarvoor moest ontsnappen (er wordt gesuggereerd dat hij daarvoor de brandknop induwde) en welke route hij daarvoor moest nemen. Zou hij dan ook onder invloed zijn geweest van zijn stoornis? Waarom wist hij dat hij terug moest gaan naar zijn beschermd ouderlijk huis? Dat zijn naar mijn inziens rationele overwegingen.

Naar mijn inziens is deze man inderdaad ontoerekeningsvatbaar. Dat hij problemen heeft met zijn mentale gesteldheid staat wat mij betreft als een paal boven water. Alleen vind ik het tot dusverre onvoldoende aannemelijk dat er een causaal verband is tussen zijn mentale gesteldheid en de daden die hij pleegde. Let wel, krankzinnige mensen kunnen ook heldere, rationele momenten hebben en vooralsnog immorele dingen doen. De amateur-psycholoog die ik ben, vermoed dat een verward persoon tijdens het plegen van een moord ander gedrag vertoont. Iedereen is bekend met de verwarde man op straat die schreeuwend zwaait met een mes. Die mensen zijn in de regel extreem angstig en extreem wantrouwig - bijna altijd zitten verwarde mensen tijdens zulke ervaringen ook diep in de emotie, tot tranen aan toe, waarbij ze hard roepen dat het allemaal een complot is van de duivel (ik geef even een voorbeeld).

Wat mij opvalt aan Thijs H. is het gebrek van deze diepgewortelde emotie in combinatie met zijn gebrekkige uitleg van de psychose. Hij stelt namelijk dat hij tekens kreeg via de media en in het alledaags leven dat iedereen een psychopaat is. Niets mis met dit ziektebeeld, en kan op waarheid zijn berust. Alleen heeft dit dus totaal geen correlatie met de drie moorden. Waarom vermoordde hij dan willekeurig drie mensen als iedereen een psychopaat zou zijn met ook nog eens een flinke tijdsspanne tussen de eerste moord en daarna de dubbele moord? Waarom ging het na die tijd dan ineens een tijd lang prima met hem?

Om tot een conclusie te komen (eindelijk!), denk ik dat hij inderdaad ontoerekeningsvatbaar is. Alleen heeft die ontoerekeningsvatbaarheid geen causaal verband met de moorden, waardoor ik hem schuldig acht aan de tenlastelegging. Daarvoor ging hij naar mijn inziens veel te rationeel ter werk.

Maar nogmaals, ik beroep me op beperkte informatie zonder enige dossierkennis, dus veel zal je niet hebben aan mijn betoog. Hopelijk heb ik mijn mening wel goed onderbouwd. :P
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 12:51:30 #100
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193781683
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 11:23 schreef ZarB het volgende:

[..]

Dat is precies wat er staat, ja.

:N

Áls er sprake is van ernstige psychiatrische problemen dan zie je in 9 van de 10 gevallen dat dat bij de ouders óók het geval is (of ernstige ontwikkelingsproblemen, opvoedingsproblemen etc etc). Het komt zelden voor dat een persoon met een piekfijn verleden en een warm nest iets dergelijks overkomt. Het kan wel, maar het is zeldzaam.
Er zijn echt heel veel gevallen van psychopaten die uit een heel goed nest zijn gekomen. Ik denk dat het een oversimplificatie van het probleem is. Sterker nog; als je vader of moeder schizofreen blijkt te zijn, hoef jij dat ook niet meteen te worden. Wel zou je sterkere aanleg moeten hebben voor die geestelijke ziekte.

Daarbij kan trouwens iedereen in potentie in een psychose komen, ongeacht de achtergrond of verleden van die persoon. Genoeg voorbeelden van zelfs miljonairs met een succesvolle baan die krankzinnig geworden zijn zonder dat er iets noemenswaardig aan vooraf is gegaan.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 12:55:35 #101
338319 ZarB
Piña colada
pi_193781724
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 12:51 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Er zijn echt heel veel gevallen van psychopaten die uit een heel goed nest zijn gekomen. Ik denk dat het een oversimplificatie van het probleem is. Sterker nog; als je vader of moeder schizofreen blijkt te zijn, hoef jij dat ook niet meteen te worden. Wel zou je sterkere aanleg moeten hebben voor die geestelijke ziekte.

Daarbij kan trouwens iedereen in potentie in een psychose komen, ongeacht de achtergrond of verleden van die persoon. Genoeg voorbeelden van zelfs miljonairs met een succesvolle baan die krankzinnig geworden zijn zonder dat er iets noemenswaardig aan vooraf is gegaan.
Ik stel ook niet dat het onmogelijk is. Overigens komen echte psychopaten relatief weinig voor.

Laat ik het vanuit mijn eigen ervaring zeggen: in de 12 jaar dat ik te maken heb gehad met gevallen als Thijs H. En het hele spectrum daarom heen, kan ik de warme en ongeschonde nesten op 1 hand tellen.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193781793
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 12:46 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Dankjewel :)

Dat is uiteraard moeilijk te stellen aangezien ik geen psycholoog ben en omdat ik het dossier niet heb ingezien. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om een juiste conclusie te trekken, aangezien ik veilig achter mijn computer zit te typen, zonder dat ik ook maar iemand heb gesproken die meer weet van de zaak.

Na deze disclaimer wil ik mijn mening hierover best geven; het zit namelijk zo dat de hele discussie draait om een enkel ding van groot belang: was Thijs toerekeningsvatbaar ten tijde van de daad? Artikel 39 van het Wetboek van Strafrecht bevat de definitie van ontoerekenbaarheid:

"Niet strafbaar is hij die een feit begaat, dat hem wegens de gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens niet kan worden toegerekend."

In deze regel worden er twee dingen gesteld; de strafbaarheid van een feit kan niet worden toegerekend aan een dader als A) gebrekkige ontwikkeling en/of B) ziekelijke stoornis kan worden vastgesteld. Ook moet een causaal verband zijn tussen de gebrekkige ontwikkeling en/of ziekelijke stoornis en de daad zelf.

Na vluchtig onderzoek te doen naar Thijs H komen de volgende feiten naar boven:
- Hij heeft een verleden met drugsgebruik en medicatie
- Hij heeft ervaring met zorginstellingen
- Een geschiedenis met zelfmoordpogingen

Zelf heeft Thijs verklaard dat hij signalen oppikte van televisieseries en kentekenplaten die hem vertelde dat iedereen een psychopaat zou zijn. Vanuit deze signalen zou hij mensen hebben moeten omleggen. Ook is hij door veel mensen aangemerkt als 'verward'. Zo trapte hij een badkamerdeur binnen, waarop zijn huisgenoot dacht dat hij dronken was. Ook op andere ooggetuigen maakte hij een verwarde indruk.

Tot zover is het nog logisch, een man met een geschiedenis van drugs, medicatie en instelling die een verwarde indruk geeft op zijn omgeving. Ook psychologen van het Pieter Baan centrum hebben hem aangemerkt als ontoerekeningsvatbaar. Het beeld wordt geschetst dat hij onder de eerder beschreven noemer B) ziekelijke stoornis valt. Maar daarmee is er nog geen causaal verband tussen zijn vermeende ziekte en de daad die hij uiteindelijk zou plegen.

Hierna komt het lastigere gedeelte. Hoe kan men bewijzen dat hij zijn daad heeft gepleegd door zijn ziekelijke stoornis? Er komen al snel een heleboel problemen: zo heeft hij op internet bepaalde zoektermen gebruikt die hem kunnen linken aan gedachte van moord en zijn eigen schuldontkenning, hij is ontsnapt door een kunstgreep uit een instelling, willens en wetens een route afgelegd door half Nederland, etc etc. Het lijkt er dus op dat hij tijdens de periode van de moorden redelijk rationeel te werk ging. Hij wist namelijk voortreffelijk wat er stond te gebeuren, als men de zoektermen mag geloven. Maar hij wist ook dat hij daarvoor moest ontsnappen (er wordt gesuggereerd dat hij daarvoor de brandknop induwde) en welke route hij daarvoor moest nemen. Zou hij dan ook onder invloed zijn geweest van zijn stoornis? Waarom wist hij dat hij terug moest gaan naar zijn beschermd ouderlijk huis? Dat zijn naar mijn inziens rationele overwegingen.

Naar mijn inziens is deze man inderdaad ontoerekeningsvatbaar. Dat hij problemen heeft met zijn mentale gesteldheid staat wat mij betreft als een paal boven water. Alleen vind ik het tot dusverre onvoldoende aannemelijk dat er een causaal verband is tussen zijn mentale gesteldheid en de daden die hij pleegde. Let wel, krankzinnige mensen kunnen ook heldere, rationele momenten hebben en vooralsnog immorele dingen doen. De amateur-psycholoog die ik ben, vermoed dat een verward persoon tijdens het plegen van een moord ander gedrag vertoont. Iedereen is bekend met de verwarde man op straat die schreeuwend zwaait met een mes. Die mensen zijn in de regel extreem angstig en extreem wantrouwig - bijna altijd zitten verwarde mensen tijdens zulke ervaringen ook diep in de emotie, tot tranen aan toe, waarbij ze hard roepen dat het allemaal een complot is van de duivel (ik geef even een voorbeeld).

Wat mij opvalt aan Thijs H. is het gebrek van deze diepgewortelde emotie in combinatie met zijn gebrekkige uitleg van de psychose. Hij stelt namelijk dat hij tekens kreeg via de media en in het alledaags leven dat iedereen een psychopaat is. Niets mis met dit ziektebeeld, en kan op waarheid zijn berust. Alleen heeft dit dus totaal geen correlatie met de drie moorden. Waarom vermoordde hij dan willekeurig drie mensen als iedereen een psychopaat zou zijn met ook nog eens een flinke tijdsspanne tussen de eerste moord en daarna de dubbele moord? Waarom ging het na die tijd dan ineens een tijd lang prima met hem?

Om tot een conclusie te komen (eindelijk!), denk ik dat hij inderdaad ontoerekeningsvatbaar is. Alleen heeft die ontoerekeningsvatbaarheid geen causaal verband met de moorden, waardoor ik hem schuldig acht aan de tenlastelegging. Daarvoor ging hij naar mijn inziens veel te rationeel ter werk.

Maar nogmaals, ik beroep me op beperkte informatie zonder enige dossierkennis, dus veel zal je niet hebben aan mijn betoog. Hopelijk heb ik mijn mening wel goed onderbouwd. :P
dank je! Wederom een sterke post.

Ik kijk ook even naar andere steekincidenten en inderdaad veelvuldig wordt door getuigen en slachtoffers een verwilderde blik en angst beschreven.

Interessante case
pi_193781810
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 12:55 schreef ZarB het volgende:

[..]

Ik stel ook niet dat het onmogelijk is. Overigens komen echte psychopaten relatief weinig voor.

Laat ik het vanuit mijn eigen ervaring zeggen: in de 12 jaar dat ik te maken heb gehad met gevallen als Thijs H. En het hele spectrum daarom heen, kan ik de warme en ongeschonde nesten op 1 hand tellen.
ik heb daar geen ervaring in maar kan er nu al drie opnoemen:
Micheal p
Thijs H
Mireille Gram
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:05:35 #104
338319 ZarB
Piña colada
pi_193781838
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik heb daar geen ervaring in maar kan er nu al drie opnoemen:
Micheal p
Thijs H
Mireille Gram
Als wat? Dat ze niet uit een warm nest komen?
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193781893
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:05 schreef ZarB het volgende:

[..]

Als wat? Dat ze niet uit een warm nest komen?
Die kwamen uit gezinnen met voldoende middelen en mogelijkheden om hun kinderen een gedegen opvoeding, gezonde jeugd en opleiding te geven.
pi_193781924
Wanneer daders uit een intact, vermogend en hooggeleid gezin komen betekent dat natuurlijk nog niet automatisch dat men een gelukkige jeugd heeft genoten.
pi_193781953
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:14 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Wanneer daders uit een intact, vermogend en hooggeleid gezin komen betekent dat natuurlijk nog niet automatisch dat men een gelukkige jeugd heeft genoten.
Dat is ook vaak het excuus zie Thijs en met name Mariëlle gram.
pi_193782082
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:17 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat is ook vaak het excuus zie Thijs en met name Mariëlle gram.
Het is volgens mij iets wat veel mensen onderschatten: hoe fucked up je kunt raken van niet goed (en dan doel ik niet op normen en waarden maar op bijv veilige hechting) opgevoed worden.

In een instelling geplaatst worden omdat je ouders te druk zijn met geld verdienen lijkt me niet heel gezond voor je mentale gezondheid.
pi_193782330
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:26 schreef Samhain het volgende:

[..]

Het is volgens mij iets wat veel mensen onderschatten: hoe fucked up je kunt raken van niet goed (en dan doel ik niet op normen en waarden maar op bijv veilige hechting) opgevoed worden.

In een instelling geplaatst worden omdat je ouders te druk zijn met geld verdienen lijkt me niet heel gezond voor je mentale gezondheid.
Ze benoemde ze dat zelf inderdaad. Een instelling kan ook een kostschool of internaat geweest zijn. En mogelijk was dat voor een bepaalde periode.

Duik er eens in want haar straf ging van 14 jaar naar 5, waarvan ze er 4 moest uitzitten.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:43:36 #110
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782336
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 11:38 schreef ZarB het volgende:

[..]

Vind ik ook. Wat eerder geschreven is over ouder-kind moraliteit klopt in beginsel zeker, maar als er al lang gedoe is en de band is verstoord raken ouders zeker in staat om kritischer naar hun kind te kijken (zeker als het ouder wordt), wat dan ook vaak omslaat in achterdocht of angst. Als de ouders van Thijs is dat stadium beland waren dan is het op z'n minst vreemd te noemen dat ze niet anders hebben gehandeld.
Jij stelt dat hoe verstoorder de relatie wordt tussen ouder en kind, ook die moraliteit zal vertroebelen cq zal de ouder het kind sneller aangeven. Daar ben ik het geheel mee eens, alleen gaan we voorbij aan het feit dat het voor ons onmogelijk is om de relatie tussen Thijs H. en zijn ouders te beoordelen. Wie weet hadden ze een fantastische band onderling, waarbij koste wat het kost Thijs beschermd moest worden voor de instanties. Ik heb er zelf in ieder geval geen zicht op, maar ik beroep me op het feit dat de moeder van Thijs hem bij iedere instelling heeft afgezet om te smeken hem hulp aan te bieden. Dat geeft voor mij aan dat deze band totaal niet verstoord was.

Om even dieper in te gaan over die verstoring in het ouder-kind relatie in relatie met de moraliteit, wil ik ook stellen dat hoe diep verstoord de relatie ook is, is de wil tot bescherming van de ouder nog altijd meer aanwezig zal zijn dan de wil tot bescherming van een vriend en collega. Even een filosofische bubbel uitblazen; ik ben ervan overtuigd dat wij allen meer geneigd zijn ons gehate kind uit de brand te helpen dan een geliefde collega.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193782366
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:43 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze benoemde ze dat zelf inderdaad. Een instelling kan ook een kostschool of internaat geweest zijn. En mogelijk was dat voor een bepaalde periode.
Ik duik er eens in want haar straf ging van 14 jaar naar 5, waarvan ze er 4 moest uitzitten.

Even kijken wat er over die zwaai bekend is.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:45:41 #112
338319 ZarB
Piña colada
pi_193782376
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:11 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Die kwamen uit gezinnen met voldoende middelen en mogelijkheden om hun kinderen een gedegen opvoeding, gezonde jeugd en opleiding te geven.
Even snel mireille gramm gegoogled maar de eerste zin over haar jeugd begint al met "luxueus, maar eenzaam en in een instelling gestopt". Klinkt niet heel goed. Dan praatbje over termen als verhoogde risicofactoren.

Ook zijn Thijs H. en Michael P. alleen maar figuren die we uit de media kennen. We kennen de dossiers niet zoals je die zou kennen als je direct met ze te maken hebt. In the end kunnen we daar dus helemaal niets over zeggen of concluderen.

[ Bericht 2% gewijzigd door ZarB op 25-06-2020 13:52:00 ]
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193782426
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:43 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Jij stelt dat hoe verstoorder de relatie wordt tussen ouder en kind, ook die moraliteit zal vertroebelen cq zal de ouder het kind sneller aangeven. Daar ben ik het geheel mee eens, alleen gaan we voorbij aan het feit dat het voor ons onmogelijk is om de relatie tussen Thijs H. en zijn ouders te beoordelen. Wie weet hadden ze een fantastische band onderling, waarbij koste wat het kost Thijs beschermd moest worden voor de instanties. Ik heb er zelf in ieder geval geen zicht op, maar ik beroep me op het feit dat de moeder van Thijs hem bij iedere instelling heeft afgezet om te smeken hem hulp aan te bieden. Dat geeft voor mij aan dat deze band totaal niet verstoord was.

Om even dieper in te gaan over die verstoring in het ouder-kind relatie in relatie met de moraliteit, wil ik ook stellen dat hoe diep verstoord de relatie ook is, is de wil tot bescherming van de ouder nog altijd meer aanwezig zal zijn dan de wil tot bescherming van een vriend en collega. Even een filosofische bubbel uitblazen; ik ben ervan overtuigd dat wij allen meer geneigd zijn ons gehate kind uit de brand te helpen dan een geliefde collega.
Ik vermoed dat die band al jaren eerder kapot was, tijdens zijn middelbare school periode.
En dat verzwijgen van al het drugs gebruik in de jaren erna.

Mogelijk heeft zijn serieuze zelfmoord poging in November 2018 ze weer dichter bij elkaar gebracht.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:49:43 #114
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782441
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:26 schreef Samhain het volgende:

[..]

Het is volgens mij iets wat veel mensen onderschatten: hoe fucked up je kunt raken van niet goed (en dan doel ik niet op normen en waarden maar op bijv veilige hechting) opgevoed worden.

In een instelling geplaatst worden omdat je ouders te druk zijn met geld verdienen lijkt me niet heel gezond voor je mentale gezondheid.
Ik ben een van de vele mensen die het onderschatten, want er zijn zoveel mensen in erbarmelijke omstandigheden opgegroeid die uiteindelijk uitgegroeid zijn tot een succesvol levensverhaal. Sterker nog, ik denk dat die mensen weerbaarder zijn dan jij en ik, omdat zij enorm goed met tegenslagen kunnen omgaan.

Maar ik ben ook van mening dat het te maken heeft met karakter en persoonlijkheid. Iemand die "zwak" is qua karakter kan in de perfecte omstandigheden een hel creëren, terwijl iemand die "sterk" is qua karakter in de meeste slechte omstandigheden een paradijs kan creëren. Dus ik betoog dat het niet de omstandigheden zijn, maar de weerbaarheid en karakter van de persoon die het leven bepalen.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:50:53 #115
338319 ZarB
Piña colada
pi_193782458
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:43 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Jij stelt dat hoe verstoorder de relatie wordt tussen ouder en kind, ook die moraliteit zal vertroebelen cq zal de ouder het kind sneller aangeven. Daar ben ik het geheel mee eens, alleen gaan we voorbij aan het feit dat het voor ons onmogelijk is om de relatie tussen Thijs H. en zijn ouders te beoordelen. Wie weet hadden ze een fantastische band onderling, waarbij koste wat het kost Thijs beschermd moest worden voor de instanties. Ik heb er zelf in ieder geval geen zicht op, maar ik beroep me op het feit dat de moeder van Thijs hem bij iedere instelling heeft afgezet om te smeken hem hulp aan te bieden. Dat geeft voor mij aan dat deze band totaal niet verstoord was.

Om even dieper in te gaan over die verstoring in het ouder-kind relatie in relatie met de moraliteit, wil ik ook stellen dat hoe diep verstoord de relatie ook is, is de wil tot bescherming van de ouder nog altijd meer aanwezig zal zijn dan de wil tot bescherming van een vriend en collega. Even een filosofische bubbel uitblazen; ik ben ervan overtuigd dat wij allen meer geneigd zijn ons gehate kind uit de brand te helpen dan een geliefde collega.
Ik ken de casus ook alleen vanuit de dingen die ik zo nu en dan op het nieuws lees dus vandaar dat ik er ook niet zoveel conclusies over durf te drukken (professioneel gezien). Onprofessioneel en gevoelsmatig gezien natuurlijk wel :+
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:51:59 #116
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782484
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:48 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik vermoed dat die band al jaren eerder kapot was, tijdens zijn middelbare school periode.
En dat verzwijgen van al het drugs gebruik in de jaren erna.

Mogelijk heeft zijn serieuze zelfmoord poging in November 2018 ze weer dichter bij elkaar gebracht.
Maar definieer 'kapot' eens voor het gemak. Vroeger had ik als tiener ook vaak ruzie met mijn ouders en dacht ik ook dat onze relatie 'kapot' was. Maar nu ik in mijn twintiger jaren zit, heb ik een betere band met hen dan ooit. Dingen kunnen bijtrekken, en aangezien wij geen inzicht hebben in deze relatie is het gewoonweg moeilijk om hier uitspraken over te doen.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193782509
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:50 schreef ZarB het volgende:

[..]

Ik ken de casus ook alleen vanuit de dingen die ik zo nu en dan op het nieuws lees dus vandaar dat ik er ook niet zoveel conclusies over durf te drukken (professioneel gezien). Onprofessioneel en gevoelsmatig gezien natuurlijk wel :+
Velen hier op Fok reageren onprofessioneel en gevoelsmatig. Ik ook :+
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:54:25 #118
338319 ZarB
Piña colada
pi_193782526
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:49 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Ik ben een van de vele mensen die het onderschatten, want er zijn zoveel mensen in erbarmelijke omstandigheden opgegroeid die uiteindelijk uitgegroeid zijn tot een succesvol levensverhaal. Sterker nog, ik denk dat die mensen weerbaarder zijn dan jij en ik, omdat zij enorm goed met tegenslagen kunnen omgaan.

Maar ik ben ook van mening dat het te maken heeft met karakter en persoonlijkheid. Iemand die "zwak" is qua karakter kan in de perfecte omstandigheden een hel creëren, terwijl iemand die "sterk" is qua karakter in de meeste slechte omstandigheden een paradijs kan creëren. Dus ik betoog dat het niet de omstandigheden zijn, maar de weerbaarheid en karakter van de persoon die het leven bepalen.
Het zijn heel veel factoren die een rol spelen. En dan nog kun je geen conclusies trekken, maar alleen inschattingen maken. Die over het algemeen ook nog eens heel dynamisch zijn. Het is niet voor niks zo moeilijk om patiënten als Thijs H. en consorten te behandelen.

Maar ik denk dat jij vanuit een andere visie dan die van een behandelaar schrijft? ;)
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:54:55 #119
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782534
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:50 schreef ZarB het volgende:

[..]

Ik ken de casus ook alleen vanuit de dingen die ik zo nu en dan op het nieuws lees dus vandaar dat ik er ook niet zoveel conclusies over durf te drukken (professioneel gezien). Onprofessioneel en gevoelsmatig gezien natuurlijk wel :+
Haha, maar daarom is het ook zo lastig om over deze dingen te discussiëren zonder scheve conclusies te trekken. Dat terwijl ik het echt heel leuk vind om het hierover te hebben, dus ik vind het gevoelsmatig ook allemaal heel raar. :D
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:55:13 #120
338319 ZarB
Piña colada
pi_193782542
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:53 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Velen hier op Fok reageren onprofessioneel en gevoelsmatig. Ik ook :+
Is ook niks geks aan. :)
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193782560
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:51 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Maar definieer 'kapot' eens voor het gemak. Vroeger had ik als tiener ook vaak ruzie met mijn ouders en dacht ik ook dat onze relatie 'kapot' was. Maar nu ik in mijn twintiger jaren zit, heb ik een betere band met hen dan ooit. Dingen kunnen bijtrekken, en aangezien wij geen inzicht hebben in deze relatie is het gewoonweg moeilijk om hier uitspraken over te doen.
Ik heb het rechtbank verslag deze week gevolgd en hierin werd dat benoemd.

Vandaar dat ik erover begon.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:57:57 #122
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782591
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:54 schreef ZarB het volgende:

[..]

Het zijn heel veel factoren die een rol spelen. En dan nog kun je geen conclusies trekken, maar alleen inschattingen maken. Die over het algemeen ook nog eens heel dynamisch zijn. Het is niet voor niks zo moeilijk om patiënten als Thijs H. en consorten te behandelen.

Maar ik denk dat jij vanuit een andere visie dan die van een behandelaar schrijft? ;)
Absoluut, in iedere situatie is er sprake van perspectivisme. Ik bekijk het voornamelijk vanuit de rationeel-filosofische hoek, omdat ik zelf geen geestelijke gezondheidsmedewerker ben en zelf totaal geen ervaring heb als deskundige (zo eerlijk ben ik dan ook weer haha). Maar ik zie de mens en natuur als samenwerkend organisme, die weerstand juist nodig heeft om te kunnen groeien. Daarom is weerstand en tegenslag juist goed - omdat het zorgt voor groei en ontwikkeling.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 13:59:01 #123
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782610
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:56 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik heb het rechtbank verslag deze week gevolgd en hierin werd dat benoemd.

Vandaar dat ik erover begon.
Dat is zeer interessant, ik heb die verslagen namelijk zelf niet gelezen. Heeft de moeder dat zelf verklaard?
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
  donderdag 25 juni 2020 @ 14:01:08 #124
338319 ZarB
Piña colada
pi_193782645
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:57 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Absoluut, in iedere situatie is er sprake van perspectivisme. Ik bekijk het voornamelijk vanuit de rationeel-filosofische hoek, omdat ik zelf geen geestelijke gezondheidsmedewerker ben en zelf totaal geen ervaring heb als deskundige (zo eerlijk ben ik dan ook weer haha). Maar ik zie de mens en natuur als samenwerkend organisme, die weerstand juist nodig heeft om te kunnen groeien. Daarom is weerstand en tegenslag juist goed - omdat het zorgt voor groei en ontwikkeling.
Dat verklaart je uitgebreide betogen en mijn opgetrokken wenkbrauwen af en toe bij deze betogen ;) desondanks kan ik het wel waarderen. Wetenschapsfilosofie was één van mijn favoriete vakken tijdens mijn studie vroeguuhhh.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193782656
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:59 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Dat is zeer interessant, ik heb die verslagen namelijk zelf niet gelezen. Heeft de moeder dat zelf verklaard?
De verslagen over de zaak in het ad en de Telegraaf vanuit de zaal daar, bedoel ik :@
  donderdag 25 juni 2020 @ 14:04:11 #126
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193782689
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:01 schreef ZarB het volgende:

[..]

Dat verklaart je uitgebreide betogen en mijn opgetrokken wenkbrauwen af en toe bij deze betogen ;) desondanks kan ik het wel waarderen. Wetenschapsfilosofie was één van mijn favoriete vakken tijdens mijn studie vroeguuhhh.
Haha, je mag het absoluut oneens zijn met de inhoud. Ik heb immers niet de wijsheid in pacht ;)
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193782740
Het tweede slachtoffer leek volgen OvJ erg veel op Thijs zijn moeder.

Hij had een zwak voor Aziatische vrouwen, dat was zijn eerst slachtoffer.

Ik vind het wel wat toevallig tijdens een psychose...
pi_193782751
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:08 schreef ootjekatootje het volgende:
Het tweede slachtoffer leek volgen OvJ erg veel op Thijs zijn moeder.

Hij had een zwak voor Aziatische vrouwen, dat was zijn eerst slachtoffer.

Ik vind het wel wat toevallig tijdens een psychose...
Wat?
  donderdag 25 juni 2020 @ 14:09:27 #129
338319 ZarB
Piña colada
pi_193782755
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:04 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Haha, je mag het absoluut oneens zijn met de inhoud. Ik heb immers niet de wijsheid in pacht ;)
Niet zozeer oneens hoor, maar het snelle conclusies en verbanden leggen is vanuit behandelperspectief nogal tricky. Vandaar ;)
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193783514
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:09 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Wat?
Dat hij niets meer weet van de daadwerkelijke steekpartij, vervolgens wel snel weet dat die weg moet. En dat de slachtoffers leken op zijn moeder en op een Aziatische tekening van een vrouw, gevonden in zijn appartement.

Maar volgens de experts is dat “normaal” gedrag bij een psychose.
pi_193783574
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:56 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat hij niets meer weet van de daadwerkelijke steekpartij, vervolgens wel snel weet dat die weg moet. En dat de slachtoffers leken op zijn moeder en op een Aziatische tekening van een vrouw, gevonden in zijn appartement.

Maar volgens de experts is dat “normaal” gedrag bij een psychose.
Dat kan zijn. Ik weet alleen uit ervaring met een broer die psychosen heeft gehad dat het gedrag heel onvoorspelbaar is en men ook gewone heldere momenten kan hebben.
pi_193783647
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:00 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat kan zijn. Ik weet alleen uit ervaring met een broer die psychosen heeft gehad dat het gedrag heel onvoorspelbaar is en men ook gewone heldere momenten kan hebben.
Dat geloof ik meteen.

Maar zo pleit elke advocaat van een succesvol messentrekker zijn/haar cliënt vrij.
Sorry nabestaanden, tijdelijke psychose dus hij krijgt geen straf wel een behandeling.
pi_193783696
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat geloof ik meteen.

Maar zo pleit elke advocaat van een succesvol messentrekker zijn/haar cliënt vrij.
Sorry nabestaanden, tijdelijke psychose dus hij krijgt geen straf wel een behandeling.
Ik neem aan dat een expert (psych) wel moet beoordelen of iemand wwerkelijk psychose (n) heeft of heeft gehad. Beetje moeilijk.
pi_193783800
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:07 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik neem aan dat een expert (psych) wel moet beoordelen of iemand wwerkelijk psychose (n) heeft of heeft gehad. Beetje moeilijk.
De experts gaven aan dat dat juist niet gebeurd was in Mondriaan. Daarom kreeg hij de verkeerde medicatie.
pi_193783839
Leuke (interessante) discussie!

Over psychose vs. rationaliteit, volgens mij kan iemand met een zwaar verstoorde perceptie op de realiteit, of extreme denkbeelden, alsnog rationeel handelen --> dwz in lijn met de verstoorde perceptie.

Als je werkelijk gelooft dat je naasten vermomd zijn als aliens is het niet irrationeel om daarnaar te handelen.

*onprofessionele mening disclaimer
What's the name of the game?
pi_193784052
https://twitter.com/Saski(...)403599657533440?s=20

Zijn haar was 6 cm lang, die troep is dan dus van de laatste maanden voor de moordpartijen.
pi_193784526
https://twitter.com/Saski(...)355117416599552?s=20

Hier dit ging er fout, ze stopten met zijn medicijnen tegen psychose en begonnen met medicatie tegen ADHD.
pi_193784560
https://www.tijdschriftvo(...)5-artikel-nieuws.pdf

Tja tja, en dan ook nog cannabis erbij....
pi_193787287
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 13:49 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Ik ben een van de vele mensen die het onderschatten, want er zijn zoveel mensen in erbarmelijke omstandigheden opgegroeid die uiteindelijk uitgegroeid zijn tot een succesvol levensverhaal. Sterker nog, ik denk dat die mensen weerbaarder zijn dan jij en ik, omdat zij enorm goed met tegenslagen kunnen omgaan.

Maar ik ben ook van mening dat het te maken heeft met karakter en persoonlijkheid. Iemand die "zwak" is qua karakter kan in de perfecte omstandigheden een hel creëren, terwijl iemand die "sterk" is qua karakter in de meeste slechte omstandigheden een paradijs kan creëren. Dus ik betoog dat het niet de omstandigheden zijn, maar de weerbaarheid en karakter van de persoon die het leven bepalen.
Ja, er zal zeker ook veel met karakter te maken hebben maar ik ben er ook van ov overtuigd dat het heel, heel moeilijk kan zijn je daaruit te ontworstelen en dat daar meer dan een sterk karakter voor nodig is.
  donderdag 25 juni 2020 @ 19:56:08 #140
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193788002
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 19:03 schreef Samhain het volgende:

[..]

Ja, er zal zeker ook veel met karakter te maken hebben maar ik ben er ook van ov overtuigd dat het heel, heel moeilijk kan zijn je daaruit te ontworstelen en dat daar meer dan een sterk karakter voor nodig is.
Naar mijn mening zorgt het sterke karakter juist voor dat men ontworstelt uit een situatie. Dat is de belangrijkste eigenschap, want kracht en weerbaarheid is de basis van een sterk karakter.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193792755
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 19:56 schreef Grishenko_ het volgende:

[..]

Naar mijn mening zorgt het sterke karakter juist voor dat men ontworstelt uit een situatie. Dat is de belangrijkste eigenschap, want kracht en weerbaarheid is de basis van een sterk karakter.
Zeker.
Maar ik denk ook dat een sterk karakter niet per definitie zorgt dat je je kunt ontworstelen.
pi_193856238
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 30-06-2020 om 10:59:11 Wat het OM betreft staat voorbedachte rade vast. En dus moord. Drie moorden kunnen worden bestraft met levenslang. Tenzij een verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar was. #ThijsH reageer retweet
  dinsdag 30 juni 2020 @ 11:19:49 #143
338319 ZarB
Piña colada
pi_193856503
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:56 schreef ootjekatootje het volgende:
https://twitter.com/Saski(...)355117416599552?s=20

Hier dit ging er fout, ze stopten met zijn medicijnen tegen psychose en begonnen met medicatie tegen ADHD.
Kromme tenen van al die zelfbenoemde psychiaters op social media :r
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:20:04 #144
338319 ZarB
Piña colada
pi_193858222
Ik lees het liveblog op nu.nl. die ouders beginnen langzamerhand gevaarlijker te klinken dan Thijs H. zelf. De nachtmerrie van elke behandelaar.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:21:13 #145
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193858239
https://www.telegraaf.nl/(...)t-voorbedachten-rade

Het OM maakt gehakt van het PBC verhaal.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:23:33 #146
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193858271
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 13:20 schreef ZarB het volgende:
Ik lees het liveblog op nu.nl. die ouders beginnen langzamerhand gevaarlijker te klinken dan Thijs H. zelf. De nachtmerrie van elke behandelaar.
Er gebeurt inderdaad van alles daar nu, ouders zijn na de twee moorden in Limburg nog even naar Den Haag gereden om het appartement schoon te maken. Voordat de politie daar binnen was geweest. Ze namen een vuilniszak mee terug naar Limburg.

En blijkbaar mag familie meehelpen bewijsmateriaal te verduisteren. Wist ik niet.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:50:29 #147
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193858593
Samenvatting van tweede deel zitting
Het OM heeft uiteengezet waarom er twijfels zijn bij het verhaal van Thijs H. en de conclusie van het PBC. Zo zouden de ouders van H. al vanaf het begin de regie hebben geprobeerd te voeren over het onderzoek. Ze maakten een lijst met referenten voor het PBC en hebben met sommige van deze personen al gesproken. Ook kwam, voorafgaand aan het onderzoek bij het PBC, een psychiater langs bij H. die eerder bij Pauw heeft gezeten en daar sprak over de zaak. Het OM noemt dat dit bezoekje nogal mysterieus overkomt en vraagt zich hardop af of H. niet is geïnstrueerd door de man.

De onderzoekers van het PBC achten H. ontoerekeningsvatbaar als gevolg van een ernstige psychose. Maar het OM vindt het vreemd dat de behandelaars van de ggz-kliniek waar H. voor de steekpartijen werd behandeld, weinig tot geen signalen zagen van deze psychose. De officier van justitie heeft vraagtekens gezet bij het feit dat de onderzoekers van het PBC deze behandelaars ook niet hebben gesproken en hekelt het feit dat er wat feitelijke onjuistheden in het rapport staan. Dit waren geen feiten die voor de conclusie doorslaggevend zijn, overigens.

Het OM heeft nogmaals benoemd dat ze tegenstrijdigheden zien in de verklaringen van H. Zo veranderen data waarop hij voor het eerst stemmen zou horen en zou hij eerder tegen een vriendin hebben gezegd dat hij nog wel een bepaalde mate van controle had in zijn gekte.

Gezien het uitgebreide dossier over de psyche van H. komt het OM uit op verminderde toerekeningsvatbaarheid, wat betekent dat zij denken dat de daden hem wel deels aangerekend kunnen worden. Wat H. precies heeft gemankeerd ten tijde van de steekpartijen, is volgens de officier van justitie niet duidelijk.

https://www.nu.nl/binnenl(...)en-zijn-bewezen.html
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:53:13 #148
338319 ZarB
Piña colada
pi_193858633
Die PBC rapporten moeten ook echt niet als heilig beschouwd worden. Ja, dat zou moeten in die zin dat ze zeer bepalend zijn voor de koers die de rechter gaat varen, maar het is en blijft mensenwerk waar heel vaak informatie incompleet is (het zal ook niet de eerste zijn waarin een verkeerde diagnose wordt gesteld). Goed dat er kritisch naar wordt gekeken.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193858652
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 13:53 schreef ZarB het volgende:
Die PBC rapporten moeten ook echt niet als heilig beschouwd worden. Ja, dat zou moeten in die zin dat ze zeer bepalend zijn voor de koers die de rechter gaat varen, maar het is en blijft mensenwerk waar heel vaak informatie incompleet is (het zal ook niet de eerste zijn waarin een verkeerde diagnose wordt gesteld). Goed dat er kritisch naar wordt gekeken.
Ja al zou ik liever zien dat het OM dan ook een deskundige inschakelt (wat ze mogelijk ook gedaan hebben) . Anders is het een beetje gebaseerd op het "gevoel van"
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:57:38 #150
338319 ZarB
Piña colada
pi_193858683
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 13:54 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]

Ja al zou ik liever zien dat het OM dan ook een deskundige inschakelt (wat ze mogelijk ook gedaan hebben) . Anders is het een beetje gebaseerd op het "gevoel van"
Dat overwegen ze of hebben ze overwogen las ik net, maar dan zouden de nieuwe onderzoekers een behoorlijk lastige taak hebben. Daarnaast doet het OM een beroep op de behandelaren van Thijs H. en kaarten ze inconsistenties aan. Op zich is dat vrij feitelijk. De vraag is alleen waar de rechter meer naar neigt. Ik ben geen rechter, en zoals eerder gezegd hekel ik zelfbenoemde psychiaters 8)7 , maar ik vind het OM sterker dan het PBC.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193859200
Strafeis komt er zo aan. Maak er maar levenslang van.

Zal wel 30 jaar en TBS worden.

[ Bericht 28% gewijzigd door Zipportal op 30-06-2020 14:51:32 ]
  dinsdag 30 juni 2020 @ 14:56:37 #152
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193860083
quote:
Hopelijk krijgt die hond dat ook. Good riddance. :r
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 15:40:16 #154
338319 ZarB
Piña colada
pi_193860096
quote:
*O* *O*
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 15:45:12 #155
338319 ZarB
Piña colada
pi_193860152
"Thijs H. hoopte op tbs met voorwaarden want dan kon hij een opleiding doen" _O- Is deze man onderzocht op persoonlijkheidsproblematiek?

Zijn uitspraken als "kentekens en nieuwsberichten zeiden dat ik moest moorden anders zou mijn familie wat aangedaan worden" komen ook uit de koker van een berekenende engerd. Meest cliché smoesje wat je kunt bedenken. Geloof er geen woord van.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_193860178
Maar wat zou dan (als dit doelbewust is gedaan ipv werkelijk onder invloed van een psychose) het motief zijn? Louter moordlust? Of is daar niets over gezegd?
  dinsdag 30 juni 2020 @ 15:47:56 #157
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193860181
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 15:45 schreef ZarB het volgende:
"Thijs H. hoopte op tbs met voorwaarden want dan kon hij een opleiding doen" _O- Is deze man onderzocht op persoonlijkheidsproblematiek?

Zijn uitspraken als "kentekens en nieuwsberichten zeiden dat ik moest moorden anders zou mijn familie wat aangedaan worden" komen ook uit de koker van een berekenende engerd. Meest cliché smoesje wat je kunt bedenken. Geloof er geen woord van.
Al die zaken die het OM vandaag aan het licht bracht, bizar.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 15:49:46 #158
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193860205
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 15:47 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Maar wat zou dan (als dit doelbewust is gedaan ipv werkelijk onder invloed van een psychose) het motief zijn? Louter moordlust? Of is daar niets over gezegd?
Ze geloven wel die die ziek in zijn kop is, maar noemen het geen psychose.

Daarnaast dat zelfstandig stoppen met medicatie en zijn veelvuldige drugsgebruik, wordt hem aangerekend.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 15:54:38 #159
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193860254
Thijs zou twee uur na de eerste moord warrig geweest zijn, dat zei zijn ex vriendin. Maar die heeft veel contact gehad met de moeder.
Haar verhaal neemt het OM niet serieus.

Toen de vriendin weg was, ging hij foto’s kijken van opgegraven lichamen.

De voorbedachte rade zit hem in:
Muziek vooraf opzetten
Wachten tot een kwetsbare voorbij kwam
  dinsdag 30 juni 2020 @ 16:03:16 #160
338319 ZarB
Piña colada
pi_193860364
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 15:47 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Maar wat zou dan (als dit doelbewust is gedaan ipv werkelijk onder invloed van een psychose) het motief zijn? Louter moordlust? Of is daar niets over gezegd?
Ook in een psychose kan er sprake zijn van enig realiteitsbesef. Genoeg mensen die psychotisch zijn, maar geen moord hebben gepleegd. En die ook in een psychose heel goed weten wat wel en niet kan.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 16:23:06 #161
489308 Stoorzendert
Zie signature
pi_193860590
Gaat het handelen van de ouders ook nog een staartje krijgen? Of mag je als ouders (moeder notabene advocaat) bewust bewijsmateriaal vernietigen?
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
pi_193860773
Prima eis. De ouders, de mensen van het pbc en de advocaat kregen nog een aardige veeg uit de pan.
Ongelooflijk dat het pbc op geen enkele manier contact heeft gelegd met Mondriaan waar Thijs al behandeld was.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 16:56:24 #163
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_193861036
Nvm

[ Bericht 99% gewijzigd door Revanches op 30-06-2020 17:18:30 ]
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
  dinsdag 30 juni 2020 @ 17:12:18 #164
338319 ZarB
Piña colada
pi_193861234
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 16:23 schreef Stoorzendert het volgende:
Gaat het handelen van de ouders ook nog een staartje krijgen? Of mag je als ouders (moeder notabene advocaat) bewust bewijsmateriaal vernietigen?
Daar heeft nu.nl antwoord op gegeven. Ouders hebben verschoningsrecht en zijn niet verplicht mee te werken. Actief tegenwerken is ook niet strafbaar.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 17:16:16 #165
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_193861280
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 15:49 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze geloven wel die die ziek in zijn kop is, maar noemen het geen psychose.

Daarnaast dat zelfstandig stoppen met medicatie en zijn veelvuldige drugsgebruik, wordt hem aangerekend.
Zelfstandig stoppen met medicatie is iets wat heel vaak gebeurt bij mensen die aan de antipsychotica zitten. Die slaan natuurlijk niet allemaal aan het moorden, maar het is iets wat bij veel ziektebeelden hoort. Bij psychoses kunnen mensen ook nog een hoop logisch gedrag vertonen en bijvoorbeeld uitzoeken hoe ze iemand moeten ombrengen omdat hun wanen hun vertellen dat ze dat moeten gaan doen.

Ik vind het echt raar dat de experts hem compleet ontoerekeningsvatbaar verklaren en dat het OM daar uit zichzelf als leken niet in meegaat. Laat dan een tweede, onafhankelijk onderzoek uitvoeren.
pi_193861371
de moeder van Thijs h speelt wel een hele dubieuze rol hierin
  dinsdag 30 juni 2020 @ 17:29:38 #167
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193861467
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 16:23 schreef Stoorzendert het volgende:
Gaat het handelen van de ouders ook nog een staartje krijgen? Of mag je als ouders (moeder notabene advocaat) bewust bewijsmateriaal vernietigen?
Nee, dat werd besproken in de Twitter reeks van Saskia Belleman, familieleden zijn niet strafbaar
  dinsdag 30 juni 2020 @ 17:31:40 #168
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193861493
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 17:16 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Zelfstandig stoppen met medicatie is iets wat heel vaak gebeurt bij mensen die aan de antipsychotica zitten. Die slaan natuurlijk niet allemaal aan het moorden, maar het is iets wat bij veel ziektebeelden hoort. Bij psychoses kunnen mensen ook nog een hoop logisch gedrag vertonen en bijvoorbeeld uitzoeken hoe ze iemand moeten ombrengen omdat hun wanen hun vertellen dat ze dat moeten gaan doen.

Ik vind het echt raar dat de experts hem compleet ontoerekeningsvatbaar verklaren en dat het OM daar uit zichzelf als leken niet in meegaat. Laat dan een tweede, onafhankelijk onderzoek uitvoeren.
Maar ja das dan de tweede groep die achteraf moet vaststellen dan hij vorig jaar een psychose had.

Hij stond onder behandeling, was tussen het noorden door zelfs opgenomen en dat dossier is dan toch de leidraad lijkt me.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 17:32:58 #169
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193861517
Vond de opmerking dat moeder zei dat ze gesmeekt hadden of hij kon worden opgenomen in de Mondriaan en het ontbreken van gegeven van die smeekbedes is het dossier wel veelzeggend.

En dat terwijl ze toen ook nog even het appartement ging poetsen
pi_193861731
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 17:16 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Zelfstandig stoppen met medicatie is iets wat heel vaak gebeurt bij mensen die aan de antipsychotica zitten. Die slaan natuurlijk niet allemaal aan het moorden, maar het is iets wat bij veel ziektebeelden hoort. Bij psychoses kunnen mensen ook nog een hoop logisch gedrag vertonen en bijvoorbeeld uitzoeken hoe ze iemand moeten ombrengen omdat hun wanen hun vertellen dat ze dat moeten gaan doen.

Ik vind het echt raar dat de experts hem compleet ontoerekeningsvatbaar verklaren en dat het OM daar uit zichzelf als leken niet in meegaat. Laat dan een tweede, onafhankelijk onderzoek uitvoeren.
Omdat het onderzoek helemaal niet goed heeft plaatsgevonden misschien? Het pbc heeft op halve informatie een conclusie getrokken en heeft de behandelaars van Thijs bij Mondriaan voor het gemak volledig overgeslagen als het over informatie inwinnen aankomt. Gok ik.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 18:13:33 #171
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193862094
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 17:48 schreef Questular het volgende:

[..]

Omdat het onderzoek helemaal niet goed heeft plaatsgevonden misschien? Het pbc heeft op halve informatie een conclusie getrokken en heeft de behandelaars van Thijs bij Mondriaan voor het gemak volledig overgeslagen als het over informatie inwinnen aankomt. Gok ik.
je zou op zijn minst een gesprek verwachten tussen de medewerkers van de Mondriaan en de experts van PBC.

Ik begreep dat er geen contact is geweest, dat stond in de brief van de Mondriaan.

Persoonlijk ben ik benieuwd, Thijs is gewassen en zijn spullen ook, voordat hij naar de Mondriaan ging na de derde moord. Of ze daar iets gemerkt hebben, ik vermoed dat die daar fris en fruitig zat.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 18:37:45 #172
338319 ZarB
Piña colada
pi_193862436
quote:
13s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 17:23 schreef osodevo het volgende:
de moeder van Thijs h speelt wel een hele dubieuze rol hierin
Op een of andere manier zie ik vaak: hoe gestoorder de zoon, hoe dubieuzer de rol van de moeders.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 18:40:17 #173
338319 ZarB
Piña colada
pi_193862474
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 18:13 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

je zou op zijn minst een gesprek verwachten tussen de medewerkers van de Mondriaan en de experts van PBC.

Ik begreep dat er geen contact is geweest, dat stond in de brief van de Mondriaan.

Persoonlijk ben ik benieuwd, Thijs is gewassen en zijn spullen ook, voordat hij naar de Mondriaan ging na de derde moord. Of ze daar iets gemerkt hebben, ik vermoed dat die daar fris en fruitig zat.
Een onderzochte moet toestemming geven voor elke vorm van gegevensuitwisseling. Wellicht heeft hij dat niet gedaan? (Heb daar niets over gelezen, dus misschien is dat ergens benoemd).
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 18:53:55 #174
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193862649
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 18:40 schreef ZarB het volgende:

[..]

Een onderzochte moet toestemming geven voor elke vorm van gegevensuitwisseling. Wellicht heeft hij dat niet gedaan? (Heb daar niets over gelezen, dus misschien is dat ergens benoemd).
Vorig jaar al, dat ze niet meewerkten.
Gehaaide familie...
  dinsdag 30 juni 2020 @ 18:58:48 #175
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193862715
Ouders Thijs H. smeekten GGZ om hulp, maar opname was 'onnodig’

https://www.ad.nl/binnenl(...)s-onnodig~a174a5c46/

Premium artikel,wel heel heftig, het OM zegt dat deze smeekbedes nooit hebben plaats gevonden...

Ze vertikken gewoon mee te werken.
https://www.ad.nl/binnenl(...)en-zwijgen~a333bf2b/
  dinsdag 30 juni 2020 @ 19:07:22 #176
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_193862818
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 17:12 schreef ZarB het volgende:

[..]

Daar heeft nu.nl antwoord op gegeven. Ouders hebben verschoningsrecht en zijn niet verplicht mee te werken. Actief tegenwerken is ook niet strafbaar.
Dit vind ik echt zo bijzonder. Dat je als verdachte/familie van verdachte niet mee hoeft te werken aan de veroordeling snap ik. Maar actief tegenwerken/bewijsmateriaal vernietigen vind ik toch wel van een hele andere orde. Vreemd dat dit niet strafbaar is.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 19:07:52 #177
338319 ZarB
Piña colada
pi_193862822
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 18:53 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Vorig jaar al, dat ze niet meewerkten.
Gehaaide familie...
Ik bedoelde de reden dat PBC niet met Mondriaan heeft gesproken. Ook daar moet Thijs toestemming voor geven.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 19:09:28 #178
338319 ZarB
Piña colada
pi_193862844
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 19:07 schreef RealistAtheist het volgende:

[..]

Dit vind ik echt zo bijzonder. Dat je als verdachte/familie van verdachte niet mee hoeft te werken aan de veroordeling snap ik. Maar actief tegenwerken/bewijsmateriaal vernietigen vind ik toch wel van een hele andere orde. Vreemd dat dit niet strafbaar is.
Ja, ik vind het ook vreemd. Het stond verder ook niet toegelicht. Alleen dat ze zich kunnen beroepen op verschoningsrecht. Maar ik weet niet in hoeverre het 'actief tegenwerken' onderbouwd kan worden. Er worden wel vreemde dingen zoals met die psychiater benoemd, maar volgens mij blijft dat allemaal vaag.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 20:50:15 #179
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193864469
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 19:09 schreef ZarB het volgende:

[..]

Ja, ik vind het ook vreemd. Het stond verder ook niet toegelicht. Alleen dat ze zich kunnen beroepen op verschoningsrecht. Maar ik weet niet in hoeverre het 'actief tegenwerken' onderbouwd kan worden. Er worden wel vreemde dingen zoals met die psychiater benoemd, maar volgens mij blijft dat allemaal vaag.
Bewijs maar eens dat die psychiater daar op bezoek ging om Thijs even te vertellen hoe die zich moet gedragen... Das moeilijk.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 20:51:02 #180
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193864482
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 19:07 schreef ZarB het volgende:

[..]

Ik bedoelde de reden dat PBC niet met Mondriaan heeft gesproken. Ook daar moet Thijs toestemming voor geven.
En ik denk dat dat door moeder is ingefluisterd, daar hadden ze toch ook tapes van. Dat Thijs alleen naar hun moest luisteren.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 22:47:40 #181
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193865925
Nu op 1 en duidelijk verhaal van Saskia belleman
  woensdag 1 juli 2020 @ 15:38:02 #182
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_193875023
Vandaag mocht de verdediging reageren. En Thijs ook. Beetje standaard verhaal. Uitspraak is op 30 juli. Ik ben heel benieuwd.

Neig persoonlijk wel naar conclusie OM. Het is anderzijds wel tricky dat iemand heldere momenten kan hebben in een psychose (dan had hij er wel veel trouwens). Want met die zoekopdrachten en andere zaken die hij op internet deed vertrouw ik het niet en lijkt het allemaal heel erg berekenend te zijn. Ook de keuze voor zwakke slachtoffers en een fysiek sterke passant met rust laten zegt wel iets.

Heel dubbel dus. Aan de ene kant mag ie lekker 24 jaar en TBS krijgen. Aan de andere kant is het wel echt heel sneu als hij echt een psychose had en de komende 25-30 jaar niet meer vrij komt.

Ben blij dat ik de uitspraak niet hoef te doen 😅
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  woensdag 1 juli 2020 @ 15:45:52 #183
490095 Grishenko_
Groot-Inquisiteur
pi_193875120
Iemand die ooit Dostoyevski heeft gelezen? Met name 'Misdaad en Straf'? Er zijn namelijk veel parallellen in deze verhalen. Vooral de vraag over hoe verwijtbaar/toerekeningsvatbaar de dader was tijdens zijn daad en welke straf het beste past op zulke misdaad. Best interessante materie voor de liefhebber.
"Bent u dan echt zo iemand als u wordt voorgesteld? Is dat werkelijk mogelijk!"
Riep de vorst opeens verwijtend, uit de grond van zijn hart.
pi_193875201
kijk, je kunt ook gewoon een moord plegen en dan zorgen dat ze geen motief kunnen vinden.
zoals dat je een huurmoordenaar erop afstuurt en als deze persoon gepakt is gooit hij dan op psychose
misschien bij Thijs wel sprake van stoornis, maar een andere moordenaar kan een verwijzing doen naar zaak Thijs om ook onder psychose veroordeeld te worden.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_193876054
Hij is geen wreed mens lees ik net.
pi_193876090
Hij is geen wreed mens en hij is 'wanhopig voor een sprankje hoop' Tsja, net zo wanhopig als je slachtoffers zeker, achterlijke debiel. Drie mensen afgeslacht..sorry mensen ik zal het nooit meer doen. Opsluiten en sleutel weggooien is mijn advies.
  woensdag 1 juli 2020 @ 17:03:14 #187
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193876238
Moeilijke case
pi_193879966
30 juli uitspraak
pi_193921463
Vanavond in Hollandse zaken.

Het aantal incidenten met psychotische of verslaafde mensen waarbij de politie moet ingrijpen, verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Dat aantal stijgt nog steeds. Het blijkt in de praktijk lastig om verward gedrag goed te duiden en op tijd in te grijpen. Keer op keer moeten familie en buurtbewoners smeken om hulp. Die vervolgens uitblijft. Als het dan misgaat, gaat het gruwelijk mis.

Te gast zijn de moeder en stiefvader van Rik van de Rakt en advocaat Phil Boonen, van de nabestaanden van de slachtoffers van Thijs H. Ook de buren van de in november vorig jaar doodgeschoten verwarde ‘Carla’ uit Alkmaar en vertegenwoordigers van de politie en GGZ zijn aanwezig.

https://www.tvgids.nl/tv/hollandse-zaken/90541771
  zaterdag 4 juli 2020 @ 12:12:23 #190
338319 ZarB
Piña colada
pi_193921543
Hopelijk geen vingertje wijzen naar de ggz in dat programma (maar ik vermoed van wel). We moeten ook eens accepteren (of uberhaupt onder ogen zien) dat sommige mensen echt dermate ziek/gestoord/you name it zijn dat er niet tegenaan te behandelen valt. Met veel lichamelijke dingen wordt vaak genoeg gezegd: kunnen we niks (meer) aan doen. Dat is vrij normaal. Voor psychische aandoeningen lijkt dat blijkbaar niet het geval en heeft altijd de ggz gefaald.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  zaterdag 4 juli 2020 @ 12:30:22 #191
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_193921838
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 16:52 schreef Pleun2011 het volgende:
Hij is geen wreed mens en hij is 'wanhopig voor een sprankje hoop' Tsja, net zo wanhopig als je slachtoffers zeker, achterlijke debiel. Drie mensen afgeslacht..sorry mensen ik zal het nooit meer doen. Opsluiten en sleutel weggooien is mijn advies.
Of gewoon een nekschot, is het goedkoopste op de lange termijn.
pindazakje
pi_194320428
13:30 vandaag uitspraak via livestream te volgen.

https://streams.nfgd.nl/uitspraak-thijs-h
  donderdag 30 juli 2020 @ 10:58:49 #193
117098 Hathor
Effe niet
pi_194320467
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 16:50 schreef cobain1994 het volgende:
Hij is geen wreed mens lees ik net.
Oh nee...dan is het goed.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_194320885
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 10:56 schreef Zipportal het volgende:
13:30 vandaag uitspraak via livestream te volgen.

https://streams.nfgd.nl/uitspraak-thijs-h
Ben benieuwd, verwacht 28 jaar plus tbs
pi_194321095
Ik ga voor 23 jaar + TBS.
pi_194322352
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 10:56 schreef Zipportal het volgende:
13:30 vandaag uitspraak via livestream te volgen.

https://streams.nfgd.nl/uitspraak-thijs-h
Chille service van de Rechtbank om een livestream aan te bieden in plaats van tweets. :Y
pi_194322399
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 11:43 schreef Questular het volgende:
Ik ga voor 23 jaar + TBS.
Ik denk alleen tbs
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  donderdag 30 juli 2020 @ 13:26:36 #198
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194322652
Misschien een tussenweg mogelijk? Sterk verminderd toerekeningsvatbaar verklaren (toch nog enige keuzevrijheid gehad) en ipv na 2/3e van de straf al naar 1/3e van de straf de TBS in?

Dan is 15 jaar en TBS wel netjes. Eerst 5 jaar zitten en dan jaar of 8 TBS minimaal.

Zal hoe dan ook wel een hoger beroep volgen.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
pi_194322756
twitter


Stream doet het nu wel.
pi_194322770
EN LOS.
  donderdag 30 juli 2020 @ 13:49:53 #201
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194322991
Drie keer moord (voorbedachte rade).. Maarja, nu de toerekenbaarheid nog.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  donderdag 30 juli 2020 @ 13:54:23 #202
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194323068
Volgens mij wordt dit ontoerekeningsvatbaarheid.

*EDIT* Oh toch niet.

[ Bericht 13% gewijzigd door Pvt.Webster op 30-07-2020 13:59:32 ]
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
pi_194323095
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 13:49 schreef Pvt.Webster het volgende:
Drie keer moord (voorbedachte rade).. Maarja, nu de toerekenbaarheid nog.
Gewoon de oven in.
pi_194323363
Gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar.

[ Bericht 45% gewijzigd door praadje op 30-07-2020 14:25:47 ]
pi_194323382
twitter
pi_194323431
twitter
  donderdag 30 juli 2020 @ 14:20:15 #207
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194323472
Leuk geprobeerd, maar 3 keer moord, enigszins toerekeningsvatbaar en 103k betalen is toch een pijnlijk vonnis voor 'm.
Nu de straf...
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  donderdag 30 juli 2020 @ 14:25:26 #208
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194323550
18 jaar en TBS
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  donderdag 30 juli 2020 @ 14:26:18 #209
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_194323567
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:20 schreef Pvt.Webster het volgende:
Leuk geprobeerd, maar 3 keer moord, enigszins toerekeningsvatbaar en 103k betalen is toch een pijnlijk vonnis voor 'm.
Nu de straf...
Die schadebedragen in dit soort zaken zijn niet zozeer een straf voor de veroordeelde. De overheid schiet dat namelijk voor, de dader krijgt uiteraard nooit meer een fatsoenlijke baan dus volledig terugbetaling kun je vergeten.
  donderdag 30 juli 2020 @ 14:29:19 #210
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_194323603
Toedeloe :W
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_194323625
Enkeltje richting Longstay. :W
pi_194323635
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:30 schreef Jemoederniet het volgende:
Enkeltje richting Longstay. :W
_O_
pi_194323646
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:30 schreef Jemoederniet het volgende:
Enkeltje richting Longstay. :W
Tijd voor koffie @Wereldgozer om bij te komen.
pi_194323656
Haha, lekker cynisch. Ik wens iedereen wel thuis. Thijs gaat voorlopig niet naar huis :D
pi_194323662
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:25 schreef Pvt.Webster het volgende:
18 jaar en TBS
6 jaar
pi_194323692
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:31 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Tijd voor koffie @:wereldgozer om bij te komen.
twitter
(lol)
pi_194323696
quote:
Snel tbs
De rechter legde dus achttien jaar celstraf en tbs op, maar Thijs hoeft 'slechts' zes jaar te brommen. Daarna zou hij aan zijn tbs-traject mogen beginnen. Dat loopt in dat geval wel parallel aan zijn gevangenisstraf. Deze beslissing is genomen met het oog op zijn nog jonge leeftijd en het effect van de behandeling, dat minder zou worden na een lange celstraf.
pi_194323704
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:32 schreef osodevo het volgende:

6 jaar
Na 6 jaar gaat de TBS met dwangverpleging in.

Wat houdt dat in voor de overige opgelegde 12 jaar? BVD
pi_194323736
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:34 schreef Za het volgende:

[..]

Na 6 jaar gaat de TBS met dwangverpleging in.

Wat houdt dat in voor de overige opgelegde 12 jaar? BVD
Die loopt parallel aan de tbs door....
  donderdag 30 juli 2020 @ 14:38:01 #220
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_194323766
"z'n jonge leeftijd" :')

Die MAN is 27 jaar. Alsof ze het over een broekie van 16 hebben.
pi_194323819
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:34 schreef Za het volgende:

[..]

Na 6 jaar gaat de TBS met dwangverpleging in.

Wat houdt dat in voor de overige opgelegde 12 jaar? BVD
Normaliter zit je tweederde van je straf uit.
In dit geval wordt er na 6 jaar gevangenisstraf alvast gestart met het TBS traject, maar blijft hij wel in de gevangenis.
Na 12 jaar (tweederde) in de gevangenis gezeten te hebben, verhuist dit stuk menselijk afval naar en TBS kliniek.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_194323856
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:43 schreef StateOfMind het volgende:

Normaliter zit je tweederde van je straf uit.
In dit geval wordt er na 6 jaar gevangenisstraf alvast gestart met het TBS traject, maar blijft hij wel in de gevangenis.
Na 12 jaar (tweederde) in de gevangenis gezeten te hebben, verhuist dit stuk menselijk afval naar en TBS kliniek.
Thanks en eens met je qualificering.
pi_194323903
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:25 schreef Pvt.Webster het volgende:
18 jaar en TBS
Die zien we nooit meer terug.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_194323992
quote:
9s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:38 schreef Twiitch het volgende:
"z'n jonge leeftijd" :')

Die MAN is 27 jaar. Alsof ze het over een broekie van 16 hebben.
Genoeg met een eigen woning, fijn gezin en goede baan op de leeftijd.

Zie zijn moeder er nog vooraan om jeugddetentie te vragen in het hoger beroep. Want zielige jongen...
  donderdag 30 juli 2020 @ 15:19:18 #225
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194324339
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 13:26 schreef Pvt.Webster het volgende:
Misschien een tussenweg mogelijk? Sterk verminderd toerekeningsvatbaar verklaren (toch nog enige keuzevrijheid gehad) en ipv na 2/3e van de straf al naar 1/3e van de straf de TBS in?

Dan is 15 jaar en TBS wel netjes. Eerst 5 jaar zitten en dan jaar of 8 TBS minimaal.

Zal hoe dan ook wel een hoger beroep volgen.
Zat er niet ver naast ;) :D
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  donderdag 30 juli 2020 @ 15:52:46 #226
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_194324866
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:49 schreef superniger het volgende:

[..]

Die zien we nooit meer terug.
Waarom dan nog TBS geven?
  donderdag 30 juli 2020 @ 15:56:22 #227
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_194324921
Over 10 jaar samen met Joran de Vereniging van ex-gedetineerden oprichten en leuke interviews geven bij Paul & Witteman.
Praat over de hel en je komt er.
pi_194325562
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 15:52 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Waarom dan nog TBS geven?
Mooi toetsmoment om te kijken of het ooit nog iets gaat worden met hem? Is nee het antwoord dan zit hij nog wel even vast.
pi_194325764
quote:
9s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:38 schreef Twiitch het volgende:
"z'n jonge leeftijd" :')

Die MAN is 27 jaar. Alsof ze het over een broekie van 16 hebben.
Misschien jong in relatie tot andere daders van dergelijke vergrijpen? :?
  donderdag 30 juli 2020 @ 17:08:26 #230
338319 ZarB
Piña colada
pi_194326127
6 jaar gevangenis omdat ze bang zijn dat ie snel psychotisch ontregelt.

Ik verwacht dat ze er in de TBS, of wellicht al in de gevangenis, al achter gaan komen dat er van psychotische ontregeling helemaal geen sprake is en was. Wellicht onder invloed van drugs, maar geen stoornis. Als hij daar vanaf blijft wordt echt wel duidelijk dat deze man gewoon een fikse antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft, zo niet een onbehandelbare psychopaat is.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  donderdag 30 juli 2020 @ 17:13:49 #231
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_194326256
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:34 schreef Za het volgende:

[..]

Na 6 jaar gaat de TBS met dwangverpleging in.

Wat houdt dat in voor de overige opgelegde 12 jaar? BVD
Die 18 jaar hoefde hij sowieso niet uit te zitten, de maximum is 2/3 dus 12 jaar. Maar blijkbaar vond de rechter ook te lang en blijven er maar 6 over. Maar 18 jaar klinkt wel heel wat in de media.
  donderdag 30 juli 2020 @ 17:56:27 #232
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_194327004
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 17:08 schreef ZarB het volgende:
6 jaar gevangenis omdat ze bang zijn dat ie snel psychotisch ontregelt.

Ik verwacht dat ze er in de TBS, of wellicht al in de gevangenis, al achter gaan komen dat er van psychotische ontregeling helemaal geen sprake is en was. Wellicht onder invloed van drugs, maar geen stoornis. Als hij daar vanaf blijft wordt echt wel duidelijk dat deze man gewoon een fikse antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft, zo niet een onbehandelbare psychopaat is.
Wat gebeurt er eigenlijk als zo iemand een onbehandelbare psychopaat blijkt?
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  donderdag 30 juli 2020 @ 17:57:40 #233
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_194327023
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 17:56 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat gebeurt er eigenlijk als zo iemand een onbehandelbare psychopaat blijkt?
Long stay. Staat gelijk aan levenslang.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_194327112
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 17:57 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Long stay. Staat gelijk aan levenslang.
Ik hoop het. Dat die gevaarlijke gek maar nooit meer vrij komt.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_194327196
Ben benieuwd of er een hoger beroep komt. Ik denk het haast wel. Het komt zo goed als nooit voor dat een rechter een uitslag/diagnose van een kliniek naast zich neerlegt. Het is wel eens eerder gebeurd in een zaak over een man die twee mensen neerstak in Maastricht en dat was ook deze rechter. Er is dus ook geen jurisprudentie over en een hoger beroep zou zorgen dat er dan wel een jurisprudentie is.

Bron; NPO radio1
pi_194328423
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 17:13 schreef T-zooi het volgende:

[..]

Die 18 jaar hoefde hij sowieso niet uit te zitten, de maximum is 2/3 dus 12 jaar. Maar blijkbaar vond de rechter ook te lang en blijven er maar 6 over. Maar 18 jaar klinkt wel heel wat in de media.
2/3 is niet meer vanzelfsprekend toch? Na 12 jaar gaan ze kijken of hij in aanmerking komt voor een vervroegde invrijheidstelling. Dus standaard van 2/3 uitgaan is fout. En als hij eerder is uitbehandeld gaat hij gewoon weer de rest van zijn straf uitzitten.
pi_194328426
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 17:08 schreef ZarB het volgende:
6 jaar gevangenis omdat ze bang zijn dat ie snel psychotisch ontregelt.

Ik verwacht dat ze er in de TBS, of wellicht al in de gevangenis, al achter gaan komen dat er van psychotische ontregeling helemaal geen sprake is en was. Wellicht onder invloed van drugs, maar geen stoornis. Als hij daar vanaf blijft wordt echt wel duidelijk dat deze man gewoon een fikse antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft, zo niet een onbehandelbare psychopaat is.
Dit inderdaad.

Die zes jaar celstraf kunnen ze gebruiken om hem echt te laten afkicken van alle troep van jarenlang drugsgebruik. Om vervolgens eens te gaan kijken wat voor vlees ze in de Kuip hebben.
pi_194328434
quote:
3s.gif Op donderdag 30 juli 2020 16:46 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Misschien jong in relatie tot andere daders van dergelijke vergrijpen? :?
Die Turk uit Utrecht was toch ook 27?

En de Morocco Maffia! Die zijn nog jonger.
pi_194328473
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 19:36 schreef Questular het volgende:

[..]

2/3 is niet meer vanzelfsprekend toch? Na 12 jaar gaan ze kijken of hij in aanmerking komt voor een vervroegde invrijheidstelling. Dus standaard van 2/3 uitgaan is fout. En als hij eerder is uitbehandeld gaat hij gewoon weer de rest van zijn straf uitzitten.
Hij blijft toch 12 jaar in de gevangenis? Eerst 6 jaar alleen bajes en dan 6 jaar bajes icm met behandeling. En dan daarna evt. verlenging van zijn tbs die hij dan misschien in de kliniek mag voortzetten.
pi_194328484
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 14:43 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Normaliter zit je tweederde van je straf uit.
In dit geval wordt er na 6 jaar gevangenisstraf alvast gestart met het TBS traject, maar blijft hij wel in de gevangenis.
Na 12 jaar (tweederde) in de gevangenis gezeten te hebben, verhuist dit stuk menselijk afval naar en TBS kliniek.
Ah, hier had ik dat dus gelezen.
  donderdag 30 juli 2020 @ 21:22:00 #241
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_194330248
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 17:08 schreef ZarB het volgende:
6 jaar gevangenis omdat ze bang zijn dat ie snel psychotisch ontregelt.

Ik verwacht dat ze er in de TBS, of wellicht al in de gevangenis, al achter gaan komen dat er van psychotische ontregeling helemaal geen sprake is en was. Wellicht onder invloed van drugs, maar geen stoornis. Als hij daar vanaf blijft wordt echt wel duidelijk dat deze man gewoon een fikse antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft, zo niet een onbehandelbare psychopaat is.
Zou mij ook niets verbazen. Even kijken hoe hij zich in de gevangenis gedraagt, zonder alle meuk in zn lijf.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  donderdag 30 juli 2020 @ 23:01:50 #242
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194332007
Helaas is TBS in de praktijk gewoon levenslang.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194332488
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 23:01 schreef Harvest89 het volgende:
Helaas is TBS in de praktijk gewoon levenslang.
Hoezo helaas?
Alius aliud dicit
  donderdag 30 juli 2020 @ 23:34:28 #244
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194332497
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 23:33 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Hoezo helaas?
Omdat ik tegen levenslange straffen ben.
Dat is uitzichtloos.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194332916
quote:
6s.gif Op maandag 4 november 2019 13:15 schreef IriYe het volgende:

[..]


[..]

Tijdlijn tot nu toe:

Zaterdag 4 mei: 1 vrouw dood aangetroffen in de Scheveningse Bosjes
[..]

Maandag 6 mei: Thijs laat de hond van zijn ouders uit in Brunssum.
https://www.gelderlander.(...)nopvallend~a74e4683/

Dinsdag 7 mei: 2 mensen dood aangetroffen op de Brunsummerheide

• Thijs meldt zich op diezelfde dinsdag 7 mei bij zijn GGZ instelling de Mondriaan en blijft daar in de nacht van dinsdag op woensdag slapen op een gesloten afdeling.
https://www.limburger.nl/(...)instelling-mondriaan

Woensdagochtend 8 mei voor 6:00 steekincident de Mondriaan; 5 mensen raken gewond.
Thijs was niet de dader maar verlaat in de commotie die ontstaat op de een of andere manier de kliniek. Er was een gerucht dat hij dat zelf bewerkstelligde door het brandalarm te activeren.

Woensdagavond 8-mei 22:30 wordt Thijs opgepakt

Hier een link naar een redelijk goed overzicht met beeld en geluid:
https://www.rtlboulevard.(...)-gebeurd-met-thijs-h

Voor wat er nu bekend is en de verschillende meningen daarover zie ondergaande topics. Eerste topic in dit lijstje is het meest actueel.

NWS / Thijs is verdachte van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #3
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #2
NWS / Drievoudige moordenaar zocht vergeefs hulp in GGZ
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag
[..]

Kliniek in Maastricht linkte Thijs H. al direct aan moorden in Heerlen.
https://www.limburger.nl/(...)l-direct-aan-moorden

Justitie wil camerabeelden kliniek Thijs H., Mondriaan weigert vanwege beroepsgeheim.
https://www.limburger.nl/(...)anwege-beroepsgeheim

Rechter: Mondriaan moet camerabeelden Thijs H. delen met OM
https://www.limburger.nl/(...)thijs-h-delen-met-om
Uitspraak: https://uitspraken.rechts(...)I:NL:RBLIM:2019:4940

Update 28 mei: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist.
https://www.1limburg.nl/t(...)ntext=latestarticles
met beelden.

De zaak Thijs H.: de gebeurtenissen van dag tot dag.
https://www.limburger.nl/(...)ssen-van-dag-tot-dag

Update 4 november: Thijs H. opnieuw voor rechtbank Maastricht

Bij de rechtbank in Maastricht begint maandag de tweede pro-formazitting van het proces tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. (27) uit Brunssum. Hij bekende in augustus de moorden onder invloed van een psychose te hebben gepleegd omdat hij daartoe 'opdrachten of berichten kreeg', onder meer via nieuwsberichten en kentekens.
https://www.limburger.nl/(...)rechtbank-maastricht

[tweet="1191283987970428928","196518084","SaskiaBelleman","http://pbs.twimg.com/profile_images/907505281239830528/gu-Ok4d3_normal.jpg","Mon Nov 04 09:20:10 +0000 2019"]Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH[/tweet]
Tja dat ik ben de zieke patiënt gedoe en die hulpzoekerij is toneel bedoeld zijn uiteindelijke straf zoveel mogelijk te laten verzachten. Je merkt ook dat hij vooral aanklopte na de moord reeds was begaan.
pi_194334442
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 23:34 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Omdat ik tegen levenslange straffen ben.
Dat is uitzichtloos.
Wat zou je dan willen doen met mensen die gewoon niet meer terug kunnen in de maatschappij?
pi_194334471
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 07:31 schreef Questular het volgende:

[..]

Wat zou je dan willen doen met mensen die gewoon niet meer terug kunnen in de maatschappij?
Hij ontkent dat zulke mensen bestaan. Bovendien kent het Nederlandse strafrecht het principe van rehabilitatie. Een fenomeen waar iedere vonniswijzing rekening mee moet houden en het venstertje daarop openhouden, hoe klein die mogelijkheid ook. Anders zou het in strijd zijn met de grondwet.
pi_194334484
Verder ben ik geen fan van Thijs en zou hem persoonlijk liever vandaag dan morgen aan de galg zien hangen.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 08:21:01 #249
338319 ZarB
Piña colada
pi_194334765
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 23:34 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Omdat ik tegen levenslange straffen ben.
Dat is uitzichtloos.
Er bestaan écht mensen die altijd gevaarlijk blijven en die eigenlijk niet vrij in de maatschappij mogen rondlopen (ook niet begeleid wonen oid). Gaat dan het humane idee van niet levenslang straffen boven de veiligheid van de maatschappij?

Want neem van me aan: ze bestaan écht. Dus daar hoef je niet over te discussieren.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  vrijdag 31 juli 2020 @ 08:45:22 #250
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_194335004
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 19:36 schreef Questular het volgende:

[..]

2/3 is niet meer vanzelfsprekend toch? Na 12 jaar gaan ze kijken of hij in aanmerking komt voor een vervroegde invrijheidstelling. Dus standaard van 2/3 uitgaan is fout. En als hij eerder is uitbehandeld gaat hij gewoon weer de rest van zijn straf uitzitten.
Jawel, 2/3 is nog altijd vanzelfsprekend. Dat er eens over gedacht wordt dat eens aan te pakken maakt niet dat het al zo is. Tevens hebben de rechters al aangegeven lak te hebben aan de wet mocht dit aangepast worden en ze gaan de straffen naar beneden aanpassen om hier rekening mee te houden.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 14:38:55 #251
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_194339339
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2020 16:35 schreef Questular het volgende:

[..]

Mooi toetsmoment om te kijken of het ooit nog iets gaat worden met hem? Is nee het antwoord dan zit hij nog wel even vast.
Dus als hij belooft om het nooit meer te doen dan vrijlaten?
pi_194540419
twitter


twitter


Op naar de 29 jaar en 11 maanden en 29 dagen en 23 uren met dwangverplegende TBS.

[ Bericht 35% gewijzigd door Nober op 13-08-2020 18:17:56 ]
pi_194540443
Aanpakken dat stukvreten.
pi_194541082
Gewoon doodstraf geven aan dat stuk varken. Ga je andere levens wegneken en verwoesten, ga je er zelf aan.
pi_194547201
https://www.ad.nl/binnenl(...)n-jaar-cel~adfb616e/

Tja...

Hoger beroep valt vaker in het voordeel van de dader, had ik ergens gelezen. Dus het zou goed kunnen dat hij met enkel voorwaardelijke TBS ervan af komt. Het is alleen niet te hopen.
pi_194547791
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 01:21 schreef osodevo het volgende:
https://www.ad.nl/binnenl(...)n-jaar-cel~adfb616e/

Tja...

Hoger beroep valt vaker in het voordeel van de dader, had ik ergens gelezen. Dus het zou goed kunnen dat hij met enkel voorwaardelijke TBS ervan af komt. Het is alleen niet te hopen.
De laatste tijd valt het me juist op dat ze ook hoger straffen
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 07:13:04 #257
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_194547836
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

De laatste tijd valt het me juist op dat ze ook hoger straffen
Maar in dit geval is er een groot twistpunt die ook nog eens zeer zwaar meetelt in de strafeis. De beoordeling van het Pieter Baan Centrum. Bij de eerste veroordeling gingen ze daar maar deels in mee. Gaat de volgende rechter wel helemaal akkoord met die beoordeling dan vervalt z'n hele celstraf gewoon.
pi_194550245
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:13 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Maar in dit geval is er een groot twistpunt die ook nog eens zeer zwaar meetelt in de strafeis. De beoordeling van het Pieter Baan Centrum. Bij de eerste veroordeling gingen ze daar maar deels in mee. Gaat de volgende rechter wel helemaal akkoord met die beoordeling dan vervalt z'n hele celstraf gewoon.
Omdat zijn advocatenfamilie daar zo'n grote 'sturende' rol in gehad heeft.
pi_198699140
twitter
pi_198819780
Drievoudig moordverdachte Thijs H. moet tóch weer psychisch onderzocht worden

https://www.ad.nl/binnenl(...)cht-worden~aa607ffe/
  vrijdag 2 april 2021 @ 18:42:25 #261
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_198822837
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 maart 2021 12:59 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
Ik snap het even niet. Het hoger beroep van Thijs heeft al plaats gevonden, en hij is opnieuw veroordeeld? Ik heb daar niks van meegekregen en zie ook geen posts van andere users hier? Kan jammergenoeg het draadje van Saskia hier ook niet over vinden.
pi_198822902
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 18:42 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ik snap het even niet. Het hoger beroep van Thijs heeft al plaats gevonden, en hij is opnieuw veroordeeld? Ik heb daar niks van meegekregen en zie ook geen posts van andere users hier? Kan jammergenoeg het draadje van Saskia hier ook niet over vinden.
Die 18 jaar is eerste aanleg. Het hoger beroep is nu gaande uitspraak moet nog volgen. Gaat nog wel een tijdje duren.
  vrijdag 2 april 2021 @ 18:48:40 #263
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_198822925
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 18:46 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Die 18 jaar is eerste aanleg. Het hoger beroep is nu gaande uitspraak moet nog volgen. Gaat nog wel een tijdje duren.
Ow dankje. En kunnen we dat qua verslag van Saskia dan ook mee- of teruglezen. Ik krijg dat met die tweet van Sakia van die voorgaande post niet voor elkaar. Thijs ziet er trouwens niet blij uit op die tekening...
pi_198822938
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 april 2021 18:48 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ow dankje. En kunnen we dat qua verslag van Saskia dan ook mee- of teruglezen. Ik krijg dat met die tweet van Sakia van die voorgaande post niet voor elkaar.
https://twitter.com/hashtag/ThijsH?src=hashtag_click&f=live
  vrijdag 2 april 2021 @ 18:50:46 #265
433238 Tengano
Try not to think of me
  maandag 28 juni 2021 @ 23:26:57 #266
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_200119263
quote:
Nieuwe deskundigen: Thijs H. was volledig ontoerekeningsvatbaar

DEN BOSCH - Thijs H., de 29-jarige man die voor een drievoudige moord is veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, is door twee nieuwe deskundigen die hem hebben onderzocht volledig ontoerekeningsvatbaar bevonden.

Dat gebeurde eerder ook al door deskundigen van het Pieter Baan Centrum, maar dat oordeel werd een jaar geleden door de rechtbank in Maastricht terzijde geschoven. Volgens de psychiater en psycholoog die door de advocaten Serge Weening en Job Knoester werden ingeschakeld, is Thijs H. schizofreen.

https://www.telegraaf.nl/(...)ntoerekeningsvatbaar
  maandag 14 februari 2022 @ 18:20:24 #267
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203661727
Daar gaan we weer. Het hoger beroep zal wss uitwijzen dat Thijs volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van zijn delict. Bij de vorige zitting had de rechtbank 'de witte jas aan getrokken' en het advies van het Pieterbaancentrum ter zijde gelegd. Die vlieger gaat dit keer wss niet op.

Dinsdag worden de strafeisen verwacht.

quote:
Hoger beroep drievoudig moordverdachte Thijs H. begint

Gedragingen ingekleurd
Het hoger beroep draait om de vraag of Thijs volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de moorden. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum concludeerden dat hij onder invloed van een psychose zou hebben gehandeld. Volgens de rechtbank echter dikte Thijs symptomen aan en kleurde hij gedragingen achteraf in. Dat inkleuren deed hij volgens de rechtbank op basis van op internet gezochte verhalen over symptomen van psychopathie, medicijn- en drugsgebruik.

Niet in psychotische toestand
Deskundigen die de psyche van drievoudig moordenaar opnieuw hebben onderzocht, stellen dat de Brunssumer mogelijk niet in psychotische toestand verkeerde toen hij de drie mensen doodstak. Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover L1. Het rapport staat haaks op conclusies uit eerdere onderzoeken.

Schizofrenie
Het hof trekt meerdere dagen uit voor het strafproces. Maandag komen deskundigen aan het woord, zoals een psychiater en een psycholoog van het Pieter Baan Centrum. De rechters laten zich maandag ook adviseren door twee deskundigen die ze zelf hebben benoemd.

https://www.1limburg.nl/h(...)achte-thijs-h-begint


[ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 14-02-2022 18:33:09 ]
  maandag 14 februari 2022 @ 18:24:16 #268
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203661775
Thijs is wss vanaf het begin af aan sterk beinvloed door zijn moeder waardoor zijn verhaal minder waarheidsgetrouw overkomt en hij imo door deskundigen wordt gewantrouwd. Het manipuleren vanuit moeder heeft een kwalijke rol gespeeld in de vorige behandeling die leidde tot de hoge gevangenisstraf.

quote:
Drievoudig moordenaar Thijs H. geconfronteerd met telefoongesprekken: ‘Pijnlijk om naar te moeten luisteren’

Justitie suggereert dat steeds als H. iets wil zeggen over zijn drugsgebruik, moeder ingrijpt. ,,Het gaat om je medicijnen." Volgens het OM belde H. soms vier keer per dag met zijn moeder. Zij zou haar zoon hebben beïnvloed over welk verhaal hij moest vertellen. De gesprekken zijn opgenomen toen hij in het Pieter Baan Centrum zat.
https://www.ad.nl/binnenl(...)-luisteren~aede4097/


[ Bericht 20% gewijzigd door Tengano op 14-02-2022 18:35:13 ]
pi_203662697
Waarom wordt in dat L1 artikel de 3e alinea met 'Schizofrenie' gekopt? Terwijl het in die alinea niet voorkomt....
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  maandag 14 februari 2022 @ 19:35:19 #270
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203662981
Als je zoiets zegt ben je geen goeie psychiater en niet geschikt cq onbekwaam voor dat vak. Niet kunnen duiden wat er met iemand aan de hand is en wel een oordeel vellen is onverantwoordelijk en onmenselijk als iemand 18 jaar cel boven het hoofd hangt. Dit soort prutsers zorgt er ook voor dat er zoveel foute diagnoses worden gesteld in de psychiatrie en de patient vaak de kop van jut is en het altijd aan hem of haar ligt.

En dit maakt ook dat rechters niet in staat zijn om het juiste oordeel te vellen en dwalen omdat ze door dit soort sukkels op het verkeerde been gezet worden.

#ongeschikt

twitter


[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 14-02-2022 19:44:51 ]
pi_203663043
Haha, alsof de politie zegt: Die crimineel is te goed voor ons. Doen we nix aan.

:')
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_203664124
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 18:20 schreef Tengano het volgende:
Daar gaan we weer. Het hoger beroep zal wss uitwijzen dat Thijs volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van zijn delict.
No way.
  maandag 14 februari 2022 @ 20:31:30 #273
338319 ZarB
Piña colada
pi_203664243
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 19:35 schreef Tengano het volgende:
Als je zoiets zegt ben je geen goeie psychiater en niet geschikt cq onbekwaam voor dat vak. Niet kunnen duiden wat er met iemand aan de hand is en wel een oordeel vellen is onverantwoordelijk en onmenselijk als iemand 18 jaar cel boven het hoofd hangt. Dit soort prutsers zorgt er ook voor dat er zoveel foute diagnoses worden gesteld in de psychiatrie en de patient vaak de kop van jut is en het altijd aan hem of haar ligt.

En dit maakt ook dat rechters niet in staat zijn om het juiste oordeel te vellen en dwalen omdat ze door dit soort sukkels op het verkeerde been gezet worden.

#ongeschikt

[ twitter ]
Want hij had een diagnose moeten stellen zonder dat hij eigenlijk aan alle criteria voldoet? Geen diagnose kunnen stellen en iemand onvoorspelbaar en ondoorgrondelijk kunnen noemen kan echt prima. In de (forensische) psychiatrie wemelt het van dit soort gevallen. De wetenschap kan niet alles oplossen, maar dat wil niet zeggen dat je iemand dan maar vogeltje vrij moet rond laten lopen. zeker niet als hij 3 moorden op z'n geweten heeft.

En zelfs als je wel zou weten wat de diagnose is is de kans gering dat dit behandeld kan worden en het recidiverisico verlaagt. Mensen zien dat graag, maar in de praktijk werkt het helaas niet zo.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  maandag 14 februari 2022 @ 21:14:00 #274
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203664965
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 20:23 schreef Za het volgende:

[..]
No way.
En ook ik zeg dat Thijs volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van zijn delict. 5 tegen 2 dus.

twitter
pi_203665013
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 21:14 schreef Tengano het volgende:

[..]
En ook ik zeg dat Thijs volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van zijn delict. 5 tegen 2 dus.

[ twitter ]
Nee, want hij zocht ze uit. Liet een grietje lopen en een man waarvan hij dacht dat die te sterk was, en bij de verhoren was hij ineens weer normaal en gezond, zonder medicatie.
  maandag 14 februari 2022 @ 21:19:47 #276
338319 ZarB
Piña colada
pi_203665068
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 21:16 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Nee, want hij zocht ze uit. Liet een grietje lopen en een man waarvan hij dacht dat die te sterk was, en bij de verhoren was hij ineens weer normaal en gezond, zonder medicatie.
Zal vast hoog scoren op psychopathie. Ontoerekeningsvatbaar denk ik ook niet. Dat ma er zo bovenop zit past ook wel in dat plaatje.

In ieder geval een torenhoog risico. Dus hopelijk loopt dit goed af voor de maatschappij.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  maandag 14 februari 2022 @ 21:26:09 #277
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203665163
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 21:16 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Nee, want hij zocht ze uit. Liet een grietje lopen en een man waarvan hij dacht dat die te sterk was, en bij de verhoren was hij ineens weer normaal en gezond, zonder medicatie.
Mensen die psychotisch zijn kunnen in hun waan/psychose weldegelijk afwegingen maken en zelfs zaken zeer zorgvuldig uitvoeren. Alleen gebeurt een en ander cq wordt alles geinitieert vanuit de waan. Het blijft dus uiteindelijk afwijkend gedrag, waarbinnen wel goede afwegingen kunnen worden gemaakt. Vooral dat laatste doet buitenstaanders vaak twijfelen of er toch geen opzet, vanuit een gezonde normale initiatie, in het spel is. Immers betrokkene dacht toch na, wist toch wat hij ging doen, nam voorzorgsmaatregelen, maakte keuzes in zijn delict. Ja, maar dat gebeurt allemaal binnen de psychose.

Mensen die in een psychose zitten, spelen zeg maar in hun eigen film die ze als keiharde realiteit zien en ervaren, met alle spanning, angsten, dwang en zenuwen vandien. En in zo'n film doe je net zo goed je best als andere mensen dat in de werkelijke realiteit doen. Vaak nog meer omdat er vaak sprake is van dwanghandelingen. 'Stemmen', het dwingende psychosedeel in je, dat je opdracht geeft om dingen te doen. Het deel dat het van jou heeft overgenomen. Je zou het het beste kunnen zien als een soort foutief hoger zelf wat alles voor jou bepaalt.

Daarnaast kunnen psychotische mensen ook normale dingen doen, zoals een treinkaartje kopen en van Den Haag naar Limburg reizen of boodschappen doen en koken. Je merkt dan vaak niks aan ze en de meeste mensen weten ook niet eens waar je op zou moeten letten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 14-02-2022 21:34:09 ]
  maandag 14 februari 2022 @ 22:29:55 #278
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_203666327
Hoe dan ook, dit is een levensgevaarlijke kerel. Als hij ten tijde van de misdrijven ontoerekeningsvatbaar was, is er een hele grote kans dat hij in de toekomst weer gaat moorden. Die professionele hersenpeuteraars zullen er toch op een of andere manier een etiketje op moeten plakken om deze mafketel voor hele lange tijd op te bergen om te voorkomen dat hij op korte termijn weer in de maatschappij terecht komt
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_203667379
quote:
0s.gif Op maandag 14 februari 2022 21:26 schreef Tengano het volgende:

[..]
Mensen die psychotisch zijn kunnen in hun waan/psychose weldegelijk afwegingen maken en zelfs zaken zeer zorgvuldig uitvoeren. Alleen gebeurt een en ander cq wordt alles geinitieert vanuit de waan. Het blijft dus uiteindelijk afwijkend gedrag, waarbinnen wel goede afwegingen kunnen worden gemaakt. Vooral dat laatste doet buitenstaanders vaak twijfelen of er toch geen opzet, vanuit een gezonde normale initiatie, in het spel is. Immers betrokkene dacht toch na, wist toch wat hij ging doen, nam voorzorgsmaatregelen, maakte keuzes in zijn delict. Ja, maar dat gebeurt allemaal binnen de psychose.

Mensen die in een psychose zitten, spelen zeg maar in hun eigen film die ze als keiharde realiteit zien en ervaren, met alle spanning, angsten, dwang en zenuwen vandien. En in zo'n film doe je net zo goed je best als andere mensen dat in de werkelijke realiteit doen. Vaak nog meer omdat er vaak sprake is van dwanghandelingen. 'Stemmen', het dwingende psychosedeel in je, dat je opdracht geeft om dingen te doen. Het deel dat het van jou heeft overgenomen. Je zou het het beste kunnen zien als een soort foutief hoger zelf wat alles voor jou bepaalt.

Daarnaast kunnen psychotische mensen ook normale dingen doen, zoals een treinkaartje kopen en van Den Haag naar Limburg reizen of boodschappen doen en koken. Je merkt dan vaak niks aan ze en de meeste mensen weten ook niet eens waar je op zou moeten letten.
Ik vind het allemaal prima, meneer heeft drie mensen van hun leven beroofd.
Niet achter elkaar maar met een tussenpose van dagen, meneer kan treinkaartjes kopen en eten en drinken.

We gaan heel veel mee met zijn geestelijke toestand.

Persoonlijk zeg ik, opsluiten op de long stay en weg ermee. Wat interesseert mij het nou wat die dacht, gebruikte of voelde. We kijken over tien jaar nog eens wat we er als maatschappij mee willen en kunnen.
Feit blijft dat die droplul drie mensen vermoord heeft.

O en zijn moeder is ook een mislukt mens.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 01:23:50 #280
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203667632
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 00:07 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ik vind het allemaal prima, meneer heeft drie mensen van hun leven beroofd.
Niet achter elkaar maar met een tussenpose van dagen, meneer kan treinkaartjes kopen en eten en drinken.

We gaan heel veel mee met zijn geestelijke toestand.

Persoonlijk zeg ik, opsluiten op de long stay en weg ermee. Wat interesseert mij het nou wat die dacht, gebruikte of voelde. We kijken over tien jaar nog eens wat we er als maatschappij mee willen en kunnen.
Feit blijft dat die droplul drie mensen vermoord heeft.

O en zijn moeder is ook een mislukt mens.
Je gaat pas naar de long stay nadat blijkt dat behandeling geen zin heeft. Beetje onzinnig dus om daar nu al van uit te gaan, aangezien er nog niet eens een aanvang is gemaakt of resultaten daarvan beschikbaar zijn.

De onderbuik viert weer hoogtij vandaag bij een aantal users hier. Sleutel weggooien, nooit meer vrijlaten, komt nooit meer goed, blijft altijd een gevaar, zal wel hoog scoren op psychopatie :')2
pi_203667646
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 01:23 schreef Tengano het volgende:

[..]
Je gaat pas naar de long stay nadat blijkt dat behandeling geen zin heeft. Beetje onzinnig dus om daar nu al van uit te gaan, aangezien er nog niet eens een aanvang is gemaakt of resultaten daarvan beschikbaar zijn.

De onderbuik viert weer hoogtij vandaag bij een aantal users hier. Sleutel weggooien, nooit meer vrijlaten, komt nooit meer goed, blijft altijd een gevaar, zal wel hoog scoren op psychopatie :')2
Nou ja, hij heeft wel drie mensen vermoord…

Ik weet niet hoe jouw onderbuik werkt maar die hoef ik niet als buurman, leraar of in het park tegen te komen tijdens het wandelen.
pi_203667649
Drie mensen vermoorden is gewoon de doodstraf in Texas.

O maar dit, ja maar dat…
Het boeit niet hoe of wat in zijn kop. Gewoon weg ermee en niet meer terug in de maatschappij.

En die moeder ook gewoon 1 jaar de bak in, met d’r gezeur. Die heeft het maar laten gebeuren en de twee laatste moorden gefaciliteerd. Medeplichtig en hup ook weg. Draak van een mens, ff de bloedvlekken wegwassen in de wasmachine.

Ze had dat pleurisjong gewoon moeten aangeven, valt heel Nederland nu over Glennis heen, nee deze ma dan, hup weg ermee.
pi_203673733
Nu hoger beroep bezig, de straf eis gaat anders worden. Ik denk moord met voorbedachte rade.
pi_203673806
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 01:23 schreef Tengano het volgende:

[..]
Je gaat pas naar de long stay nadat blijkt dat behandeling geen zin heeft. Beetje onzinnig dus om daar nu al van uit te gaan, aangezien er nog niet eens een aanvang is gemaakt of resultaten daarvan beschikbaar zijn.

De onderbuik viert weer hoogtij vandaag bij een aantal users hier. Sleutel weggooien, nooit meer vrijlaten, komt nooit meer goed, blijft altijd een gevaar, zal wel hoog scoren op psychopatie :')2
waarom zoveel geld stoppen in zo'n beest? voor dat geld kun je heel veel andere mensen hun leven lang helpen die geen 3 mensen hebben vermoord.
pi_203673813
Thijs zou gewoon een spuitje moeten krijgen.
pi_203673878
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 14:29 schreef Halcon het volgende:
Thijs zou gewoon een spuitje moeten krijgen.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 13:24 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]
Doodsverwensing, like gezet.
Liken!!!!
pi_203674718
twitter

Ophangen.
pi_203674948
twitter
pi_203674977
twitter

twitter


[ Bericht 31% gewijzigd door Zipportal op 15-02-2022 16:34:18 ]
pi_203675036
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 01:44 schreef ootjekatootje het volgende:
Het boeit niet hoe of wat in zijn kop. Gewoon weg ermee en niet meer terug in de maatschappij.
:') :') :')
  dinsdag 15 februari 2022 @ 16:10:38 #292
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203675279
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 15:47 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
Zo, die gaat flink los :D
pi_203675306
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 15:52 schreef Alloch87 het volgende:

[..]
:') :') :')
Ja, strafeis 30 jaar en TBS, meneer was met zijn moeder de toekomst al aan het plannen op de meest achterbakse, respectloze en schofterige manier.

[ Bericht 0% gewijzigd door ootjekatootje op 15-02-2022 16:20:03 ]
  dinsdag 15 februari 2022 @ 16:21:23 #294
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203675375
Zijn hier geen live beelden van toevallig?
  dinsdag 15 februari 2022 @ 16:22:53 #295
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203675385
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 16:13 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ja, strafeis 30 jaar en TBS, meneer was met zijn moeder de toekomst al aan het plannen op de meest achterbakse, respectloze en schofterige manier.
Beetje vreemd dat zijn moeder dat telefonisch met hem heeft besproken toen hij in het PBC zat. Niet echt slim.
pi_203675409
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 16:21 schreef Tengano het volgende:
Zijn hier geen live beelden van toevallig?
Nee, helaas.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 16:27:34 #297
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_203675448
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 16:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Nee, helaas.
Ik ga het hele twitterverslag nog teruglezen; ook van gisteren nog. Die AG klinkt een beetje wanhopig. Gaat natuurlijk nooit lukken die 30 jaar. Maar Thijs zal hem wel knijpen :D
pi_203675521
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 16:27 schreef Tengano het volgende:

[..]
Ik ga het hele twitterverslag nog teruglezen; ook van gisteren nog. Die AG klinkt een beetje wanhopig. Gaat natuurlijk nooit lukken die 30 jaar. Maar Thijs zal hem wel knijpen :D
Het is moord met voorbedachte rade, en dat keer drie.
pi_203675532
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 16:33 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Het is moord met voorbedachte rade, en dat keer drie.
Moord is altijd met voorbedachte rade... |:(
pi_203675678
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 16:34 schreef Alloch87 het volgende:

[..]
Moord is altijd met voorbedachte rade... |:(
Dan noem ik het moord met een zeer uitgewerkt plan.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 16:49:36 #301
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_203675731
Een strafeis is toch anders dan een definitieve uitspraak?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')