abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 juli 2019 @ 11:08:20 #1
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187762780
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187762787
Haa, je was me net voor Tink *O*
pi_187763495
Gefeliciteerd met je verjaardag DE! Heerlijk he, die zelfzorg O+ Ik heb ook nooit eerder zo goed mijn benen bijgehouden qua scheren :P

Beterschap Tink!

Wat betreft de nachten: ons jonkje mag altijd bij ons als hij pijn/ongemak heeft. De ellende van de afgelopen week was dat er veel nachten waren waarop dat niet genoeg meer was. Bij ons in bed, buik masseren, drinken, pink erin.. alleen maar meer gekrijs. Ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat nabijheid genoeg was om hem weer stil te krijgen :+ Het rondjes lopen helpt wel erg goed. Dus ik heb besloten dat maar te doen, en om het relaxed te maken een verstand-op-nul-serie aan te zetten zodat de tijd wat gemakkelijker verstrijkt.
De man was aan het eind van zijn latijn gisteravond (ik slaap minder momenteel maar ben er sinds de bevalling zoveel beter tegen bestand), dus we besloten dat hij een nacht bij moest slapen in het logeerbed. Ik zou het jongetje dan brengen als ik het niet meer trok. Maar hij heeft ons verrast: lekker bij mij in bed geslapen (stiekem is al die ruimte heel prettig) en slechts wakker om te drinken om 21:00, 1:00 en 5:30 :o *O*

Sisu, ik lees over je bubbel: wat fijn dat je zo gelukkig bent O+ Ik herken ook de neiging om me op ons gezin te richten en heb weinig ruimte om ook geinteresseerd te zijn in wat er in andermans leven om gaat. Toch probeer ik af en toe wel actief er aan te denken ook interesse in de ander te tonen. Ik probeer er aan te denken om in een gesprek ook te vragen 'hoe is het met jou?' nadat ik merkte dat ik eigenlijk alleen maar over mezelf praat momenteel :@ Ik heb een tijdje geleden 's avonds laat geappt met een vriendin die mentaal er door heen zat. En nu ik dit schrijf herinner ik me dat ik mijn broer wilde vragen hoe het met hem gaat.
Andersom zou ik het vervelend vinden als een vriendin/familielid alleen maar op zichzelf gefocused was, hoe begrijpelijk ook. Dat geldt helemaal voor vrienden/kennissen/familie met een kinderwens die niet uitkomt. Ik heb aan de andere kant gestaan, en het is best eenzaam wanneer veel mensen om je heen kinderen krijgen en daardoor weinig aandacht meer hebben voor de wereld om hen heen.

[ Bericht 27% gewijzigd door BobbyMcGee op 05-07-2019 12:10:16 ]
  vrijdag 5 juli 2019 @ 13:28:02 #4
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187764546
Gefeliciteerd d-e!

@Sisu wat heerlijk dat je zo geniet. Ik geniet dit keer ook echt enorm.
Bij mijn oudste was het echt overleven. Hij huilde alleen maar en ik was de hele dag met hem aan het rondlopen, zijn gekrijs aan het aanhoren of hem aan het voeden. Ik voelde me echt zijn slaaf en kon er totaal niet van genieten, niet van hem en niet van mijn verlof. Het was een opluchting toen hij naar de opvang ging, nog tijdens mijn verlof. Zo fijn om het dit keer totaal anders te ervaren. Alleen in de avond wel wat kleine huiluurtjes gehad. Ik heb dan ook totaal geen zin om weer aan het werk te gaan (eind deze maand :'( ).
Fietsen met baby in draagdoek durf ik niet aan, deed het bij de oudste wel. Maar met twee voel ik me toch te kwetsbaar. Ik moet natuurlijk ook door een vrij drukke stad fietsen, en met trams enzo. Maar over twee weken mag hij in de bakfiets in de maxi cosi. *O* Eindelijk meer vrijheid!

[ Bericht 4% gewijzigd door Mariposas op 05-07-2019 14:52:39 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  vrijdag 5 juli 2019 @ 13:28:46 #5
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187764557
Tink, ik woon in een dorp zonder kruidvat/etos. Er is alleen een supermarkt maar ik betwijfel of die precies de zetpillen heeft voor een baby. En de apotheek zit om de hoek (yay voor wonen in een dorp).

@Sisu, lekker genieten, de rest komt wel weer. Maar is fietsen met een draagzak wel veilig? Ik zou het zelf niet aandurven maar ik vind slapen met Koert ook eng :P
Edit: ik heb het opgezocht en het lijkt echt niet veilig helaas. Maar blijkbaar bestaat er iets als een 'babyschaal', die kun je in de bakfiets zetten als het goed is. Is dat misschien wat voor je? En dan allebei in de bakfiets?

[ Bericht 26% gewijzigd door Ceviche op 05-07-2019 13:53:21 ]
pi_187768893
Ons twee weken oud zoontje heeft nu regelmatig een natte rug. Maar dan zo nat dat z'n romper en bovenkant broek nat zijn. Zijn luier is dan soms wel nagenoeg droog. En zijn temperatuur is ook in orde. Iemand een idee?
  vrijdag 5 juli 2019 @ 19:06:04 #7
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_187768953
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 19:02 schreef Linkse_krijger het volgende:
Ons twee weken oud zoontje heeft nu regelmatig een natte rug. Maar dan zo nat dat z'n romper en bovenkant broek nat zijn. Zijn luier is dan soms wel nagenoeg droog. En zijn temperatuur is ook in orde. Iemand een idee?
Vouw je de randjes van de luier wel naar buiten? Die rond de beentjes zeg maar, anders loopt het er zo langs ...
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_187769010
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 19:06 schreef Rijstebuiltje het volgende:

[..]

Vouw je de randjes van de luier wel naar buiten? Die rond de beentjes zeg maar, anders loopt het er zo langs ...
Ja, volgens mij wel :@

Maar zou dan niet de onderkant van z'n broek nat moeten zijn?

Zal er in ieder geval voor de zekerheid wat scherper op letten. Meneer jaagt zijn garderobe er wat snel doorheen zo :P
pi_187769406
Nou dat was wel weer een middag. Van huisarts toch weer naar ziekenhuis/gynaecoloog en volgende week afspraak maken bij neuroloog -O-

Maar we hebben wel een gebakje kunnen eten op een terras en toen had Bas honger. Dus ik heb mijn eerste buiten-voeding ook gehad :')
pi_187769547
Hoera voor DE’s eerste buiten voeding *O* wel rot dat je naar de neuroloog moet -O- Hopelijk valt het toch nog mee :*

Sisu, heerlijk die bubbel! Lastig wel je schoolrun issue. Dragen met draagdoek/zak heb ik nooit gedurfd, maar S’ school is ‘maar’ anderhalf kilometer (enkele reis :P) en dus net dichtbij genoeg om te lopen. Weet niet waar je woont en wat de omstandigheden zijn, maar ik laat S. ook wel zelf fietsen en dat ik er met de wagen achteraan loop. Zo hoef ik niet als een malle te slenteren en is zij niet moe als de dag pas net begint ^O^
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:00:00 #11
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187769884
Hoera voor de!

En de natte ruggen: hier was een maatje groter (luier én romper) de oplossing. De luier had de ruimte niet om uit te zetten, zegmaar.

Er zit sowieso overlap in de maten, dus als je nog in 2-5 kilo zit, kun je wrs ook al naar 3-6 of 4-8 zelfs.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:00:51 #12
480396 Sisu
Oudgediende
pi_187769898
Bobby,
Die tijd van druk maken om wat anderen van mij vinden ben ik een beetje voorbij. Ik heb me jarenlang druk gemaakt om alles en iedereen waardoor ik mezelf altijd voorbij liep, want vriendin a was depressief, collega b ‘s vader was overleden en kennis c ging trouwen oh en dan de buurvrouw nog met haar onvervulde kinderwens. (_< fictief uiteraard, maar je begrijpt de strekking). Ik heb die warme deken die ik anderen toestop (en nog steeds met liefde doe voor mijn geliefden ) niet ervaren toen ik het zelf zwaar had. Of al 6 jaar met een onvervulde kinderwens liep terwijl iedereen ‘zo’ zwanger werd en aan kwam met 101 goedbedoelde, maar ongevraagde tips.
Kinderen krijgen verandert je nu eenmaal. Je prioriteiten verschuiven. Logisch toch ook?
En whatsapp kost zo veel tijd! Ik heb mezelf nu op offline staan.. dat mensen niet kunnen zien of ik online ben. Scheelt al wat ergernis.
Maar ik heb regelmatig 180 gemiste berichten op een avond (ik zit in veel groepjes). Vroegah zou ik het allemaal gelezen hebben en er op reageren. Nu laat ik het vaak aan me voorbij gaan of ik app de persoon in kwestie terug i.p.v. de groep.

Fietsen met draagzak is absoluut niet veilig. Maar we moeten 2,5 km fietsen door de stad. Nu is ons kleine stadje eigenlijk een groot dorp dus fietsen gaat prima.
Veel recht toe rechtaan en belangrijker: de auto is gewoon geen optie. Ik moet dan om het autoluwe gebied heen waardoor Mn route opeens 6 km wordt. Dan nog parkeerplek zoeken (hel!) en naar school lopen die uiteraard in een autovrij gebied staat. Dus dat is ook nog 5 min lopen. (Wel door een schitterend gebied. Iets waardoor ik elke dag denk; wat is het toch een prachtige stad. wat een voorrecht om hier te mogen lopen)

Ik kan echt niet vroeger dan 06:30 opstaan. Dan heb je niks meer aan mij. :X
-> ons regime
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Vandaag ben ik ro lopend gaan ophalen, maar dat duurt dus echt dik een half uur, voordat we thuis zijn.
Te veel afleidingen :D ‘oeh bloemetjes’. ‘Ahhhhh mamaaaa! Een poesje voor het raam!’
Uberschattig, maar tijdtechnisch een ramp :D

[ Bericht 1% gewijzigd door Sisu op 05-07-2019 22:46:08 ]
Zonder hoop geen leven.
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:25:01 #13
149959 SQ
snelle trees
pi_187770337
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 19:02 schreef Linkse_krijger het volgende:
Ons twee weken oud zoontje heeft nu regelmatig een natte rug. Maar dan zo nat dat z'n romper en bovenkant broek nat zijn. Zijn luier is dan soms wel nagenoeg droog. En zijn temperatuur is ook in orde. Iemand een idee?
Duw je het piemeltje wel naar beneden voor je de luier dicht plakt? En de luier goed "strak" aan laten sluiten. Ik had dit ook met mijn zoon voor ik dit doorhad, maar als dat piemeltje omhoog staat loopt de plas dus de verkeerde kant op :')
disclaimer
  vrijdag 5 juli 2019 @ 20:32:05 #14
149959 SQ
snelle trees
pi_187770437
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:00 schreef Tink89 het volgende:
Hoera voor de!

En de natte ruggen: hier was een maatje groter (luier én romper) de oplossing. De luier had de ruimte niet om uit te zetten, zegmaar.

Er zit sowieso overlap in de maten, dus als je nog in 2-5 kilo zit, kun je wrs ook al naar 3-6 of 4-8 zelfs.
Als de luier nog geheel droog is lijkt me dat niet het probleem ;)
disclaimer
pi_187775051
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:25 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Duw je het piemeltje wel naar beneden voor je de luier dicht plakt? En de luier goed "strak" aan laten sluiten. Ik had dit ook met mijn zoon voor ik dit doorhad, maar als dat piemeltje omhoog staat loopt de plas dus de verkeerde kant op :')
Dat sowieso wel, denk dat de flapjes bij z'n benen niet goed zaten, laatste luiers waren nat en zijn kleren niet :P
pi_187783093
Ik heb een tweeling van bijna 3 maand, eeneiige tweeling, 8 week te vroeg.
En dat van die natte ruggetjes herken ik wel ja.
Maar ik zal ook beter opletten inderdaad met dat de luier echt goed strak zit en piemeltje naar beneden.
Hebben jullie nog tips voor buikkrampjes?
En soms beginnen ze vanuit het niets gewoon allebei keihard te huilen en dan neem je ze op arm en dan zijn ze stil en vallen ze in slaap, maar zodra ik ze terug in bedje leg ,krijsen ze direct weer verder.. :? En dan hebben ze gewoon schone luier en flesje gehad en boertjes gedaan 2 uur terug..
Ik snap soms niks van ze..
India, ga er na toe!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 18:41:23 #17
149959 SQ
snelle trees
pi_187783102
Dan willen ze graag bij mama zijn ;)
disclaimer
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 19:05:58 #18
74056 crew  ToT
pi_187783451
*O* Mini-ToT's eetlust is nu weer helemaal terug! *O*
De pijn met de tandjes is een stuk minder (maar is nog wel duidelijk aanwezig), maar hem echt super fijnvermalen en waterige Olvarit geven die voor jongere baby's bedoeld is, laat hem weer heel goed eten! :D En zoals eerder gezegd gaat het met banaan ook super goed! :Y

Weer ff 2 fotootjes:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 19:55:24 #19
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187784015
Mooi jochie, ToT!

Afgelopen nacht eindelijk iets beter geslapen. Wat mis ik die weken dat we eigenlijk gewoon lekker door konden slapen :').

We waren trouwens de eersten die op een woning in de vrije sector hadden gereageerd. Er stond toen opeens bij dat deze onder voorbehoud verhuurd is. Na een belletje blijkt een andere huurder die al bekend was bij de woningbouwvereniging een aanbod te hebben gekregen voor dat huis. Er was daar veel aan de hand en ja, ze vonden het erg jammer voor ons maar ze zijn er vrij in om die uitzondering te maken. Ook als er niets in de advertentie stond over urgentie oid -O-. Ik ben nog steeds heel erg teleurgesteld en ga voor mijn gevoel nooit verhuizen op deze manier :'). Potverdorie, sta je op vakantie daar dan je telefoon voor in de gaten te houden met de nodige stress want slecht bereik. Pfff.

Zijn hier meer mensen die luierbroekjes van die ondingen vinden? Ik begreep dat ze zo handig zijn maar het is echt een worsteling met verschonen en ze worden ook vrij snel vochtig.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:38:07 #20
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187784557
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 19:55 schreef Helsinki het volgende:

Zijn hier meer mensen die luierbroekjes van die ondingen vinden? Ik begreep dat ze zo handig zijn maar het is echt een worsteling met verschonen en ze worden ook vrij snel vochtig.
Je scheurt ze zeker niet aan de zijkanten open? :P
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_187784742
En je kan met 1 broekspijp aan een nieuwe aantrekken. Been waar de broek aan zit, met broek en al door het ene beengat steken. Andere been in het andere beengat steken, broek (of maillot) om het blote been en ophijsen maar :s)
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:53:16 #22
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_187784765
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 20:38 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Je scheurt ze zeker niet aan de zijkanten open? :P
Ik dacht hetzelfde :D
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:55:14 #23
149959 SQ
snelle trees
pi_187784802
Ik heb de charme van die krengen ook nooit begrepen en al helemaal niet voor baby's. Ze worden inderdaad meteen klam, ze zijn onhandig aan te trekken. Bij ons kdv wordt ook met klem afgeraden om ze mee te geven voor kinderen die nog niet zindelijk zijn. Dus nee, het ligt niet aan jou ;) het is echt persoonlijke voorkeur, ik vind ze ook kut :P
disclaimer
  zaterdag 6 juli 2019 @ 21:13:30 #24
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187785111
Nou, dat dus. En ja, ik scheur ze aan de zijkanten open :+. Kan me alleen (nog) niet vinden in de positieve reacties.
pi_187785192
Ik vind het ondingen. Mijn vrouw vind ze geweldig.

We hebben dus luierbroekjes. :9
pi_187785326
Ik kan ook niks met luierbroekjes :N

Welpje trok zich vandaag op tot half-staan in de box! :o *O* Dus die moeten we morgen maar eens naar beneden zetten.
pi_187785720
Vind luierbroekjes ook alleen fijn toen we bezig waren met zindelijkheidstraining, of voor de leeftijd tussen 2-3 jaar waar ze echt njet meer gaan liggen dus ik zo staand snel kon verschonen :')

Wooo luna, daar gaat je baby :D

Onze baby sliep vannacht voor het eerst een nachtje door O+ Zo van genoten!

En hij draaide voor het eerst van rug naar buik :o maar we hebben het allemaal gemist _O- vriend had ‘m weggelegd, ging koffie halen, en toen ‘ie terugkwam lag hij op z’n buik :') sindsdien geweigerd om nog een keer te rollen natuurlijk..
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 22:30:28 #28
74056 crew  ToT
pi_187786634
Wij zaten er juist net aan te denken om die luierbroekjes uit te gaan proberen, zeker omdat mini-ToT zich tijdens het verschonen soms helemaal omdraait en zijn nog vieze kontje de lucht in steekt terwijl hij de Zwitsal doekjes uit de verpakking gaat zitten trekken! :')
Als je een hele strijd hebt geleverd hem schoon te krijgen, moet je weer een nieuwe strijd aan gaan om die luier om te krijgen! _O-
En dan nog zijn gewone broekje? Ehhh....weet je wat, mini-ToTje? Een luier is nu wel even genoeg, het is wel even warm genoeg zo, vind je niet? :')
  zaterdag 6 juli 2019 @ 22:31:44 #29
149959 SQ
snelle trees
pi_187786658
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:30 schreef ToT het volgende:
Wij zaten er juist net aan te denken om die luierbroekjes uit te gaan proberen, zeker omdat mini-ToT zich tijdens het verschonen soms helemaal omdraait en zijn nog vieze kontje de lucht in steekt terwijl hij de Zwitsal doekjes uit de verpakking gaat zitten trekken! :')
En denk je dat hij dat met broekjes ineens niet meer doet? :D
disclaimer
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 22:32:14 #30
74056 crew  ToT
pi_187786673
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:31 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

En denk je dat hij dat met broekjes ineens niet meer doet? :D
Zie edit. :P
Met dat broekje DACHTEN we dat 1 van de stappen iets eenvoudiger zou worden! _O-
pi_187786981
Met frum is het ook één en al drama om de luier te verschonen dus het is wel voor een split second in me opgekomen om die luierbroekjes te halen :') maar nu ik alles hier lees doe ik het lekker niet.
Druk haar nu maar van alles in de handen om een beetje voor afleiding te zorgen.. en hopen dat ze snel weer chill wordt op het aankleedkussen :')

@krijgerrtje wat lekker! Een nachtje doorgeslapen *O* beetje jammer dat je het omrollen net heb gemist haha, the usual.

Luna aahh doeii baby :W
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 22:57:02 #32
74056 crew  ToT
pi_187787194
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:47 schreef Framblij89 het volgende:
Met frum is het ook één en al drama om de luier te verschonen dus het is wel voor een split second in me opgekomen om die luierbroekjes te halen :') maar nu ik alles hier lees doe ik het lekker niet.
Druk haar nu maar van alles in de handen om een beetje voor afleiding te zorgen.. en hopen dat ze snel weer chill wordt op het aankleedkussen :')

@:krijgerrtje wat lekker! Een nachtje doorgeslapen *O* beetje jammer dat je het omrollen net heb gemist haha, the usual.

Luna aahh doeii baby :W
Met luiers verschonen is het allerergste als mini-ToT een adult-sized bolus heeft gedraaid en hij bij het verschonen met beide handjes ineens grijpt naar waar hij nu ineens verkoeling voelt nu de luier er niet meer omheen zit.
Moet je z'n handjes weer schoonmaken en met een beetje pech ook hem nieuwe kleertjes geven omdat die ineens onder de vreemd ruikende vlekken zitten! :')
_O- En soms vereist de situatie het dat je hem echt helemaal in bad moet doen! :')

[ Bericht 7% gewijzigd door ToT op 06-07-2019 23:16:50 ]
pi_187787813
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:57 schreef ToT het volgende:

[..]

Met luiers verschonen is het allerergste als mini-ToT een adult-sized bolus heeft gedraaid en hij bij het verschonen met beide handjes ineens grijpt naar waar hij nu ineens verkoeling voelt nu de luier er niet meer omheen zit.
Moet je z'n handjes weer schoonmaken en met een beetje pech ook hem nieuwe kleertjes geven omdat die ineens onder de vreemd ruikende vlekken zitten! :')
Wanneer je met het voorste deel van de luier die bolus naar beneden veegt ligt het meeste in de dubbelgeklapte luier waardoor er met een beetje geluk weinig meer te graaien valt.

en mini-tot kan een beetje staan toch? probeer eens om hem tegen jou aan te laten staan zodat hij zich aan jou vast kan houden en dan de broek aantrekken.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 23:30:23 #34
74056 crew  ToT
pi_187787896
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 23:26 schreef Elleska het volgende:

[..]

Wanneer je met het voorste deel van de luier die bolus naar beneden veegt ligt het meeste in de dubbelgeklapte luier waardoor er met een beetje geluk weinig meer te graaien valt.

en mini-tot kan een beetje staan toch? probeer eens om hem tegen jou aan te laten staan zodat hij zich aan jou vast kan houden en dan de broek aantrekken.
Ja het meeste veeg je zo wel weg, maar er blijft helaas meestal nog wel genoeg plakken voor hem om in te graaien! :')
@ dat trucje met staan; dat heb ik gisteren toevallig geprobeerd! :D Werkt op zich wel beter, maar hij klemt zijn beentjes soms enorm tegen elkaar aan, waardoor je vaak alsnog wel een probleempje hebt, maar het is minder erg dan hem liggend verschonen als hij weer eens een lijpe bui heeft! _O-
pi_187788004
Dat met de beentjes tegen elkaar bij het staan komt vanzelf wel goed. voordat je het weet staat hij al op 1 been klaar terwijl jij nog bezig bent met het goed doen van de broekspijp ;)
romper dichtdoen werkt bij zo'n bui trouwens ook prima staand. en als je een luierbroekje gebruikt die vast ook maar daar heb ik geen ervaring mee. staand verschonen lukt mij ook niet, dat doen ik nog altijd liggend op de commode in de houdgreep.
pi_187790658
Luierbroekje kan je ook wel makkelijk aantrekken als je baby staat inderdaad. Maar mijn voorkeur gaat ook uit naar gewone luiers :P
  zondag 7 juli 2019 @ 08:01:19 #37
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187790725
Welpje :o O+

Hier inderdaad ook zo'n beweeglijke baby. Gisteren lag hij op z'n slaapzakje bij gebrek aan iets anders om hem hier op te verschonen. Met al die capriolen rolde er zo een keuteltje in :').
pi_187791061
De dame hier wil inderdaad wel alleen maar staan, ook bij het verschonen. Vandaar waarschijnlijk de voorkeur voor broekjes van mijn vrouw. Zij is er echt veel sneller en soepeler mee. Ik ben gewoon niet zo handig geloof ik. :P
pi_187791313
Het verschonen hier is inmiddels ook een beetje een strijd geworden. Het maakt niks meer uit of we nu plakluiers of luierbroekjes halen. Beide even intensief. M is zo ontzettend bewegelijk en op ontdekkingstocht! Wel mega leuk om te zien en we genieten er enorm van, maar het verschonen is wel een kwestie van heel veel geduld en handigheidjes.

O+ En ik vind het steeds leuker worden. M is nu 9,5 maand. Ook wordt het wat intensiever, want M heeft in 1,5 maand tijd leren tijgeren, kruipen, zitten, optrekken tot stand en hij loopt nu langs alle meubels heen. Dus je moet hem nu constant in de gaten houden. Het is wel een mega blij ei O+
Ben blij dat het thuis allemaal zo lekker loopt, ik ben zelf flink overwerkt met nog 1 schoolweek te gaan voor de vakantie. Hemel, wat voelt dit kut :'(
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 7 juli 2019 @ 12:35:16 #40
74056 crew  ToT
pi_187792882
Na alle mislukte pogingen vind ik dat mini-ToT vandaag wel voor het eerst écht een stukje gekropen heeft! :D Was maar 20 cm of zo, maar het zag er tenminste echt als kruipen uit! *O*
Hij heeft zich de afgelopen week soms wel 2 meter vooruit bewogen, maar dat was vooral met draaien en rollen en allerlei onhandige bewegingen. Vandaag was het dus echt kruipen! *O*
En hij doet nu ook pogingen om op te staan. Zijn beentjes zijn nog te zwak, maar toen ik hem ietsjes hielp, merkte ik dat hij de techniek om te gaan staan al wel goed begreep! :D

Hij krijgt trouwens ook steeds meer grijpgrage handjes! _O- mijn borst- en okselhaar, een plant (waarvan de top nu geknakt is), afstandsbedieningen, kaarsen, kabels en wat er ook allemaal maar te grijpen is.
Til je hem bij het ene weg, vindt hij binnen 0,3 seconde iets anders om te grijpen waar je hem neerzet! _O-
Oh, hij heeft nu weer 1 van de steunpinnen van de ballenbak waar hij in zit er uit getrokken! :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 7 juli 2019 @ 13:45:37 #41
74056 crew  ToT
pi_187793616
@ de grijpgrage handjes:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En na het slopen is het slapen! :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij werd weer wakker, ging huilen, trok zich overeind, bleef huilen, zag zijn speentje, deed die in z'n mond en hij was meteen weer tevreden! :D
_O- Flinke afdruk van het dekentje in z'n gezicht! :')

[ Bericht 9% gewijzigd door ToT op 07-07-2019 16:17:59 ]
  zondag 7 juli 2019 @ 17:29:41 #42
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187797709
Bas heeft vanmorgen liggen drinken als een malle en slaapt nu al bijna 4 uur. Hij maakt inmiddels wakker-worden-lege-maag pruttels
pi_187804405
Mijn baby is vandaag aan haar laatste maand als baby begonnen! :o :? :D :') O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 7 juli 2019 @ 23:10:42 #44
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187805635
Takkie, wat een prachtige bijna-dreumes :o
Zo vrolijk O+

Tot, bijna kruipend *O* zal vast niet lang meer duren inderdaad. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor hij de hele kamer rondgaat :D

Ik blijf me zo verbazen over m'n baby, Koert is vandaag 8 weken oud en sinds een paar dagen hebben we echt interactie met hem O+ hij wil nu 2 keer per dag een uur geentertaind worden, brabbelt een beetje terug (vrijdag hebben we een half uur 'gekletst'), doet ons na (tong uitsteken, hand open en dicht doen), ik had echt niet gedacht zo snel al interactie te hebben.
En hij is lekker vrolijk, maar morgen krijgt hij de eerste inentingen. Ik ben benieuwd of en hoeveel last hij ervan zal hebben.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 7 juli 2019 @ 23:14:16 #45
74056 crew  ToT
pi_187805710
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 23:10 schreef Ceviche het volgende:
Takkie, wat een prachtige bijna-dreumes :o
Zo vrolijk O+

Tot, bijna kruipend *O* zal vast niet lang meer duren inderdaad. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor hij de hele kamer rondgaat :D

Ik blijf me zo verbazen over m'n baby, Koert is vandaag 8 weken oud en sinds een paar dagen hebben we echt interactie met hem O+ hij wil nu 2 keer per dag een uur geentertaind worden, brabbelt een beetje terug (vrijdag hebben we een half uur 'gekletst'), doet ons na (tong uitsteken, hand open en dicht doen), ik had echt niet gedacht zo snel al interactie te hebben.
En hij is lekker vrolijk, maar morgen krijgt hij de eerste inentingen. Ik ben benieuwd of en hoeveel last hij ervan zal hebben.
Dat is wel HEEL erg snel zeg, wauw! :D
Het echte imiteren merken we bij mini-ToT pas sinds kort goed.
2x per dag een uur entertainen? _O- Ik ben jaloers! :') Hoewel mini-ToT de laatste tijd zichzelf ook wel meer kan vermaken. :)

@ dat hij de hele kamer door gaat; mevrouw ToT was zonet verbaasd dat mini-ToT eerst naast de salontafel zat en toen ze weer keek, zat hij er ineens achter. "Hoe ben je DAAR zo terecht gekomen??? :o " _O-
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 7 juli 2019 @ 23:14:36 #46
74056 crew  ToT
pi_187805713
quote:
1s.gif Op zondag 7 juli 2019 22:14 schreef Takkie88 het volgende:
Mijn baby is vandaag aan haar laatste maand als baby begonnen! :o :? :D :') O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker vrolijk! :D
  maandag 8 juli 2019 @ 06:06:16 #47
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187807586
Ik wil slapen... Prul heeft buikpijn, wat moeite met poepen enzo en krijgt dus al een tijdje laxo door haar fruit. Gisteren dacht ik 'we kunnen ook wat pruim erdoor doen' en dat was het slechtste idee ooit. Ze heeft zo veel buikpijn, het is echt heel zielig. Maar ook doodvermoeiend. Dus ga ik nu op een koffieinfuus naar m'n werk en heb ik m'n man geïnstrueerd om zo even de dokter te bellen voor advies.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  maandag 8 juli 2019 @ 09:30:05 #48
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187808584
Ah Pink, sterkte maar weer -O-
pi_187808937
Leuk zeg @Ceviche, snel al inderdaad!! Die hele eerste maanden zijn zo’n blur voor mij dus kan me niet meer herinneren wanneer frum dat deed _O- maar wel fijn he die interactie?

Wat goed zeg dat mini ToT heeft gekropen *O* nu gaat het beginnen ;)

@Tink89 het zit niet mee he ;( sterkte :*
Misschien kan je ook kijken waar die verstopping vandaan komt wbt voeding? Ik gaf frum een tijdje die koekjes van de kleine keuken maar ze had telkens moeite met poepen dus ik gaf ze niet meer, en nu gaat poepen weer (te) goed :)

Wij waren gister op de verjaardag van mijn vriend zijn opa, heel huis vol met oudjes. Frum ging de clown uithangen en kroop van hot naar her haha. Toen we weg gingen ging mijn vriend z’n oma op frum haar handje happen, dus ik zei tegen haar “kijk maar uit straks trekt ze je gebit eruit” en ja hoor _O-

Merk nu wel dat het dan toch iets te druk voor haar is geweest, slapen gaat moeilijker en veel huilen ;(

Takkie de laatste maand al :{, ik vind haar zo leuk O+ Frum heeft dat rompertje ook O+
  maandag 8 juli 2019 @ 10:27:52 #50
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_187809276
Tink, wij hebben bij de grote ook heel veel problemen gehad. Het ging eigenlijk nooit echt makkelijk, maar toen ze 15 maanden oid was, was het rampzalig. Op advies van de huisarts een tijdje lactosevrij gegeten en het was direct (echt na een dag!) beter. We eten nu niet helemaal lactosevrij maar wel -arm (dus melk en yoghurt zijn plantaardig) en nog steeds nergens last van. Wellicht heeft prul ook ergens een intolerantie voor? Sterkte in elk geval :*
  maandag 8 juli 2019 @ 11:06:04 #51
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187809836
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 10:27 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Tink, wij hebben bij de grote ook heel veel problemen gehad. Het ging eigenlijk nooit echt makkelijk, maar toen ze 15 maanden oid was, was het rampzalig. Op advies van de huisarts een tijdje lactosevrij gegeten en het was direct (echt na een dag!) beter. We eten nu niet helemaal lactosevrij maar wel -arm (dus melk en yoghurt zijn plantaardig) en nog steeds nergens last van. Wellicht heeft prul ook ergens een intolerantie voor? Sterkte in elk geval :*
Moedermelk staat toch ook stijf van de lactose? Ik eet zelf lactosevrij (en daardoor grotendeels koemelkvrij), maar lactosevrij voor een baby lijkt me echt ingewikkeld.

En Takkie: we letten al goed op wat ze krijgt. Pasta bijvoorbeeld niet, want dan poept ze niet meer. Hetzelfde geldt voor wortels. Maar nu heb ik echt geen idee waar het aan ligt. Ze heeft afgelopen week niet anders gegeten dan anders.

Maar goed: man belde net dat ze (een beetje) gepoept heeft en blij is, dus we wachten weer even af. En anders gaan we toch maar aan de lactulose ofzo.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  maandag 8 juli 2019 @ 11:21:39 #52
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_187810004
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 11:06 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Moedermelk staat toch ook stijf van de lactose? Ik eet zelf lactosevrij (en daardoor grotendeels koemelkvrij), maar lactosevrij voor een baby lijkt me echt ingewikkeld.

En Takkie: we letten al goed op wat ze krijgt. Pasta bijvoorbeeld niet, want dan poept ze niet meer. Hetzelfde geldt voor wortels. Maar nu heb ik echt geen idee waar het aan ligt. Ze heeft afgelopen week niet anders gegeten dan anders.

Maar goed: man belde net dat ze (een beetje) gepoept heeft en blij is, dus we wachten weer even af. En anders gaan we toch maar aan de lactulose ofzo.
Klopt, maar zoals ik het begrepen heb, zit er in moedermelk ook enzymen die het verteren makkelijker maakt, ook voor kinderen met intolerantie. Maar het komt inderdaad weinig voor bij kleine kinderen. Wij merkten in elk geval meteen verschil (en verder ook geen onderzoeken gedaan - voor ons werkt dit zo goed).
Fijn dat het er uit is! Hopelijk gaat het nu weer beter.
  maandag 8 juli 2019 @ 11:59:06 #53
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187810507
Txs voor de uitleg! We gaan het proberen.

Ze heeft net iig nog eens gepoept en dit lijkt de pruimlading: dunner, natter, beter _O_
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187811658
Ceviche, leuk is dat hè! Onze bug is ontzettend mensgericht en dat merken we heel erg in de interactie. Gericht lachen en gekke bekken met je willen trekken sinds week 3 en met je praten en echt nadoen sinds week 8. Speeltjes is ze matig in geinteresseerd, op een rammelaar die in de babygym hangt na. Die bokst ze graag heen en weer en sinds een week probeert ze hem al dan niet succesvol te grijpen. Helaas zorgt dit er ook voor dat ze de hele dag bij je wilt hangen. Nouja helaas.. Ik vind het ontzettend leuk en gezellig. Kom alleen aan weinig dingen toe zo. Gelukkig komt morgen de schoonmaakster weer en vriendlief heeft door dat het huis schoonmaken de positieve bijwerkingen heeft dat ik niet gestresst en een stuk gezelliger ben en het huis schoon is. Dus hij is sinds een tijdje ineens heel ondernemend hierin.

Overigens heb ik onlangs ontdekt dat ossengalzeep echt enorm goed werkt tegen babypoepvlekken. Ook als ze al ingedroogd zijn. Nat maken, insmeren, langs elkaar wrijven, uitspoelen, eventueel herhalen en in de wasmachine. Echt een uitkomst, aangezien vanish hier witte kleertjes doet vergrijzen en kleurige kleertjes verkleurt. En enkel wassen deed het hem niet.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 8 juli 2019 @ 14:36:48 #55
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187812851
@Rebubbled speelgoed interesseert Koert ook niks, alleen een speciaal babyboekje vindt hij wel tof.
Heb je weleens geprobeerd om kleertjes met poepvlekken in de zon te hangen? Schijnt ook goed te helpen.

Net bij het cb geweest, vaccinatie hoefde nog niet omdat ik die kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap heb gekregen :)
En mooie stats, 57,9 cm en 5,4 kilo. In een week bijna 2 cm gegroeid :D en qua gewicht van de - 2 lijn naar de +1 :7
pi_187813161
Oh wat fijn dat hij zo lekker is gegroeid!

Zon geprobeerd ja, maar dat hielp hier niet. Ben daarom echt blij om iets gevonden te hebben. Vond het zo zonde van al die kleertjes.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187814081
Eh, hoi! :W

Ik ben er nog half, lees soms mee, maar ik kom maar niet aangehaakt.

Voor de leuk nog maar een keer een foto van Bollie, maar daarmee zwaai ik ook een beetje af, want ik verwacht niet dat dat aanhaken nog een keer gaat lukken binnenkort :o

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187814486
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 15:52 schreef silliegirl het volgende:
Eh, hoi! :W

Ik ben er nog half, lees soms mee, maar ik kom maar niet aangehaakt.

Voor de leuk nog maar een keer een foto van Bollie, maar daarmee zwaai ik ook een beetje af, want ik verwacht niet dat dat aanhaken nog een keer gaat lukken binnenkort :o

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik hoor hier niet meer, maar wat een prachtig meisje heb je toch, mooi kind O+ Dat wilde ik alleen even zeggen :s)
pi_187814517
Guus kan zich sinds kort omdraaien O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 8 juli 2019 @ 17:23:52 #60
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187815764
Hier ook cb bezoek vandaag. Mijn pulletje is nu 3385 gram en 50 cm, nu 4 weken oud :'). Geloof dat we nog wel een paar weken in maat 50 blijven. Verder is Bas nu wat langer en actiever goed wakker, wel heel leuk om te merken. Zoveel meer interactie nu met hem.

Poepvlekken: blauwe biotex als voorwasmiddel zoals bij wasbare luiers lijkt hier ook prima te werken :)

[ Bericht 22% gewijzigd door douche-eendje op 08-07-2019 17:30:56 ]
pi_187818344
Vrees dat we hier weer een partij tandenleed hebben. Zo bijzonder hoe het verschilt per kind.. (Als dit het is natuurlijk)

Ze heeft vandaag buiten de nacht (tot 7u ongeveer) tot nog toe slechts 1,5 uur geslapen en komt nu ook niet in slaap. Bwuh.
pi_187819031
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 15:52 schreef silliegirl het volgende:
Eh, hoi! :W

Ik ben er nog half, lees soms mee, maar ik kom maar niet aangehaakt.

Voor de leuk nog maar een keer een foto van Bollie, maar daarmee zwaai ik ook een beetje af, want ik verwacht niet dat dat aanhaken nog een keer gaat lukken binnenkort :o

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Echt jaloers op die bos haar! Lekkere toet! O+
pi_187820607
@silliegirl ; wat een heerlijk bekkie heeft Bollie! Ook zonder verder aan te haken mag je foto’s plaatsen hoor O+
Benieuwd hoe die bos krullen verder groeit!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 8 juli 2019 @ 22:40:21 #64
74056 crew  ToT
pi_187821868
Mini-ToT is de laatste tijd in een ongelooflijk schattige bui, maar kan zich ook al best aanstellen als hij zijn zin niet krijgt! _O-

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187824896
Baby foto dag! *O* *O*

Zullen vandaag eens proberen wat op de foto te krijgen..
  dinsdag 9 juli 2019 @ 09:16:19 #66
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187825283
Knappe kindjes! Zowel bollie als mini-tot. Die van ons heeft ook zo'n megabos haar, echt zo tof is dat :D Kale kindjes zijn ook knap hoor, maar haartjes O+

Ik heb advies nodig, geloof ik:

Prul slaapt overdag redelijk in haar bed. We kunnen haar wakker wegleggen en ze valt dan - soms met een paar minuutjes jengelen - zelf in slaap. 's Avonds is het een ander verhaal. Tot nu toe voedde ik haar - na de groentehap, bij de eerste vermoeidheidssignalen - altijd in slaap en dan legde ik haar weg. Ze lag dan meestal tussen half zeven en half acht in bed, afhankelijk van wanneer ze nog een slaapje gedaan had en wanneer ze dus moe werd.
Ze sliep dan tot ongeveer 23 en dan voedde ik weer en legde haar weer slapend weg en dan nog 2-3 keer tot ze rond 7 uur echt wakker was. Veel voedingen dus, maar wel een tevreden slapende baby tussendoor. Tandjesleed en oorontstekingen enzo (en de absolute kutnachten die daarbij horen) laat ik dan even buiten beschouwing.

De laatste weken gaat het echter eerder zo:

Groentehap, vermoeidheidssignaaltjes: pyjama en slaapzak aan, licht uit, voeding in de stoel op de babykamer.... en krijsen. Overstrekken, boos worden, niet meer willen eten, maar ook geen fiep meer willen, steeds rechtop op schoot gaan zitten, om zich heen slaan. Het lijkt geen verdriet, maar 'boosheid' :? We hebben haar de laatste dagen dan toch maar in bed gelegd en even gekalmeerd en gesust en dan is ze ook weer prima te kalmeren, maar zodra we weglopen, is het einde zoek. Prul heeft dan geen tranen ofzo, maar gaat liggen gillen, rollen, kruipen, met haar hoofd tegen het bed bonken -O- :'( Uiteindelijk raakt ze natuurlijk wel weer overstuur.

Gisteren was het zo dat mijn man een heel blije, slaperige baby had zolang hij niet in de buurt van haar bed kwam. Op de trap zitten was goed, beneden in de box was goed, maar de drempel van haar kamer over: krijsen. Uiteindelijk is ze na 1,5 uur gedoe beneden op de arm in slaap gevallen en heeft mijn man haar slapend in bed gelegd. Ze kwam vervolgens nog voor 2 voedingen en die gingen op zich wel prima.

We hebben veel al geprobeerd: steeds even terug gaan om te troosten, er naast blijven zitten, op schoot nemen, wiegen, rondjes lopen, zachtjes zingen, dentinox, paracetamol... zelfs een paar minuutjes (max 4-5 minuten en alleen als het de goede kant op gaat) maar gewoon even negeren, maar niks helpt.

Soms valt prul wel aan de borst in slaap, maar dan wordt ze na een half uur tot drie kwartier steevast krijsend wakker. En dan begint hetzelfde probleem opnieuw.

Zie ik iets over het hoofd? We hebben niet het idee dat ze pijn heeft (dan zou ze immers beneden ook door huilen én dat huiltje klinkt anders), maar dat ze misschien gewoon niet alleen wil zijn? Maar ook als ik haar bij mij in bed leg, is het gedoe.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187825433
BFD!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187825508
Jeetje Tink, lees je post net, we waren tegelijk aan het typen denk ik. Klinkt alsof je alles al geprobeerd hebt. Ik heb verder geen advies, enkel een hart onder de riem en het standaard 'het is een faaaaase.' Hopelijk is de fase snel voorbij.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187825530
Lieve foto's Rebubbled O+

Tink, is gewoon bij jullie houden 's avonds geen optie?

Iemand een tip om je baby duidelijk te maken dat half 4 's nachts géén speeltijd is? :O Gelukkig is 'ie wel schattig. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 9 juli 2019 @ 10:01:44 #70
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187825779
Heeft ze geen honger? Helpt het om haar niet slapend in bed te leggen? Dat las ik eens. Door haar als ze moe is wakker in bed te leggen leert ze daar in slaap te vallen. En verder check ik de temperatuur ook altijd.

Meer ideeën heb ik er helaas ook niet over :*.

Pittig, Luna! En Welpje had een goede maaltijd zo te zien :D. I. gaat nu ook steeds met z'n vinger in zijn mond. Vervolgens lekker door z'n haren en op het blad smeren waar vervolgens alles intrekt als je niet snel genoeg weg staat te poetsen }:|.

Ach, wat lief Rebubbled O+. En zo knus. Moet de poes er al wat meer van hebben?

I. kwam vanmorgen vanuit de woonkamer naar mij toe gekropen. Vet schattig O+. Daarna ontbijt op bed gehad en lekker gekroeld met mijn baby. Helemaal niet verkeerd zo.
pi_187825940
Tink het kan ook zo maar zijn dat dit het begin van de verlatingsangst is? Het gefrustreerde en boosheid is heel herkenbaar, en dat inderdaad vooral ‘s avonds. Ik kan me herinneren (alsof het heel lang geleden is :')) dat frum echt woedend werd en ging krijsen als één van ons de kamer uit liep, nou hebben wij een temperamentvolle baby, en ik weet niet hoe prul is maar zo klinkt het wel een beetje. Heb toen op een gegeven moment bij elk slaapje haar handje vast moeten houden en dus ook ‘s nachts. Na een maandje ging dat langzaam maar zeker beter, en nu huilt ze nog wel als ik de kamer uit loop, maar minder.

Ging toen ook wel ernstig twijfelen of het niet pijn was oid, maar zoals jij al zei dan zou ze dat heel de dag doen. Altijd maar dat gokken wat het zou kunnen zijn :')

@Rebubbled al zou je ze 30.000 keer spammen, die foto’s O+ O+

@silliegirl blijf maar posten hoor O+

@Helsinki ik zag het in je story, zo super lief!!

[ Bericht 16% gewijzigd door Framblij89 op 09-07-2019 23:42:42 ]
  dinsdag 9 juli 2019 @ 11:59:30 #72
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_187827149
Oh Fram O+ als ik je foto's ook zie op Instagram zie ik ook hartjes. Wat een leuk meisje heb je. En al zo goed staan? Hoe oud is ze eigenlijk?
En inderdaad: baby's met haar O+

Tink, icm de ontlasting, zou het toch een allergie oid kunnen zijn? Dat ze toch reageert op iets dat ze eet?
Ze heeft wel de leeftijd van een piek in verlatingsangst dus dat zou het ook goed kunnen zijn. Daar is dan helaas niet zo heel veel tegen te doen denk ik, behalve kiezen op elkaar en hopen dat het snel voorbij is. Sterkte :*

Mijn baby slaapt sinds een week 6 uur achtereen 's nachts (11 tot 5) O+ Ik ben een beetje uit de overlevingsmodus aan het klimmen. Dat betekent ook dat de adrenaline me niet meer wakker houdt, dus ik ben moe-er dan hiervoor :')
Gister was ik hem aan het voeden toen dochter de kamer binnen kwam. Hij hoorde haar, ogen groot open, liet los en begon te lachen O+ En als ik hem 'zittend' op schoot heb, stopt ze opeens met spelen, komt ze hem knuffelen en kusjes geven en op een hoog stemmetje tegen hem te praten O+ O+ Ze noemt zichzelf ook steeds 'zus'. Ik had allemaal doemscenario's in m'n hoofd hoe ze op een klein broertje zou reageren, maar tot nu toe is het alleen maar liefde en echt fantastisch om te zien hoe leuk hij haar al vindt!
pi_187827720
Zag dat er in het vorige topic gevraagd werd naar het fietsverhaal. Ik zet het in spoiler omdat het een naar verhaal is, dan kan je het overslaan als je het liever niet leest:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus wacht mensen, wacht echt tot ze zelf kunnen gaan zitten. Hoe frustrerend het soms ook is, omdat je zo graag wilt gaan fietsen. Maar hijs ze alsjeblieft niet te vroeg in zo’n stoeltje. En mijd de eerste keren sowieso hobbelige klinkerwegen. Kies voor strak asfalt.
pi_187827803
Stroopwafel wat leuk! Ik kan niet wachten tot bug ook grote zus is.

Framblij, echt zo'n mooi meisje! En dat haar vind ik echt fantastisch. Heeft ze ooit een kale fase gehad?

Helsinki, ik zag hem ook op insta en ben echt medeverliefd. Wat ontzettend cute! O+ Poes is nog steeds niet echt onder de indruk. Ze wordt vooral genegeerd en poes heeft nog weleens de neiging om op haar te gaan staan om zo dichter bij mij te komen. Vraag me dus af of ze doorheeft dat het een mensje is. Of misschien heeft ze het juist wel door en denkt ze dat ze daarom juist wel op haar kan staan/zitten/liggen. Ze wil in elk geval altijd aandacht als ik ga liggen om te voeden, wat ietwat irritant is. Ook heeft ze nu door dat ik 's nachts uit bed kom en dat een ideaal moment is om knuffels te vragen, aangezien ze dan 20 minuten ongestoord geaaid kan worden. Ze zit dan echt bij mijn slaapkamerdeur te wachten als mijn wekker gaat. Heel lief. Ze is momenteel wel een beetje het stiefkind. Blijf het lastig vinden om haar voldoende aandacht te geven.

Luna, dat pastahoofd is echt fantastisch. Zo'n zin om bug te voeren als ik dat zie. Je maakt zelf pastasaus van gegrilde groenten toch?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187827865
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 12:41 schreef Rebubbled het volgende:
Luna, dat pastahoofd is echt fantastisch. Zo'n zin om bug te voeren als ik dat zie. Je maakt zelf pastasaus van gegrilde groenten toch?
Vaak wel, maar dit was een potje. ;)
pi_187829809
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 11:59 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Oh Fram O+ als ik je foto's ook zie op Instagram zie ik ook hartjes. Wat een leuk meisje heb je. En al zo goed staan? Hoe oud is ze eigenlijk?
En inderdaad: baby's met haar O+

Mijn baby slaapt sinds een week 6 uur achtereen 's nachts (11 tot 5) O+ Ik ben een beetje uit de overlevingsmodus aan het klimmen. Dat betekent ook dat de adrenaline me niet meer wakker houdt, dus ik ben moe-er dan hiervoor :')
Gister was ik hem aan het voeden toen dochter de kamer binnen kwam. Hij hoorde haar, ogen groot open, liet los en begon te lachen O+ En als ik hem 'zittend' op schoot heb, stopt ze opeens met spelen, komt ze hem knuffelen en kusjes geven en op een hoog stemmetje tegen hem te praten O+ O+ Ze noemt zichzelf ook steeds 'zus'. Ik had allemaal doemscenario's in m'n hoofd hoe ze op een klein broertje zou reageren, maar tot nu toe is het alleen maar liefde en echt fantastisch om te zien hoe leuk hij haar al vindt!
Zo lief, dankjewel O+ :* ja volgens mij is ze best snel?! Ze is over een week 10 maanden :)

Zo leuk hoe je oudste reageert op haar broertje, lijkt me fantastisch om mee te maken O+

@Rebubbled ja ze heeft een meeeeega grote kale plek gehad haha, bij geboorte had ze wel super veel haar, maar dat is vrij normaal geloof ik? Zal wel even kijken of ik een foto kan vinden van toen ze half kaal was :') Thanks :*

Ukkie heeft vannacht doorgeslapen én vandaag al 2x 2,5 uur geslapen :{ ze hoest ook een beetje en ziet wat witjes, hoop niet dat ze ziek wordt ;(
  dinsdag 9 juli 2019 @ 16:59:30 #77
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187831289
Hooooi! :D O+
Hier gaat alles hartstikke goed, we genieten keihard en het is echt haske druk met 3 kinderen :')
Gelukkig heb ik uitslaapkinders en is het al een soort van vakantie, dus ik krijg zelfs gewoon genoeg nachtrust enzo O+ Al doe ik voor de buitenwereld gewoon alsof ik slaapgebrek en postnatale dementie heb enzo, want het is wel een mooi excuus voor hoe ik m'n dag indeel en m'n prioriteiten (huis=bende, sociale contacten=niet, kinderbedtijd=euh) kies *O*

Verder nog even voor de mensen die nog twijfelen over tweede, derde, vierde enz. kinderen:





O+ de jongens (allebei!) zijn helemaal dol op haar, zo lief.

En nog even m'n meisje alleen

O+ ze wordt zo groot, het gaat zo snel *jank* bijna 2mnd! :o

[ Bericht 1% gewijzigd door pinquit op 09-07-2019 17:07:06 ]
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187831977
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 15:52 schreef silliegirl het volgende:
Eh, hoi! :W

Ik ben er nog half, lees soms mee, maar ik kom maar niet aangehaakt.

Voor de leuk nog maar een keer een foto van Bollie, maar daarmee zwaai ik ook een beetje af, want ik verwacht niet dat dat aanhaken nog een keer gaat lukken binnenkort :o

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eh, hoi!

Ook zonder aan te haken meer dan welkom met je foto's en berichten over bollie! Wat een heerlijke toet!

--

@Tink89
Bwoh. Ik weet zo even geen advies, maar bwuh. Bwoh, bwuh zeg maar. Klinkt onwijs pittig zo. Klinkt beetje alsof ze niet zonder jullie kan/wil slapen. Maar heb niet echt advies zo. :(

@Rebubbled
Ik smelt van het poezebeest! We zijn hier bezig met de foto's van de eerste maanden en elke foto met poezebeest hier is echt geweldig. De liefde is nu er interesse is vanuit de dame een beetje bekoeld, maar mnah! Uiteraard ook liefde voor de kleine, mooie hapreflex! :9

@lunapuella
Maar om half 4 's nachts is de hele wereld toch aan het spelen?!
Heerlijk bekkie zo met het eten op! :D

@Helsinki
Super cute zoals die naar je toe gekropen kwam! <3

@Framblij89
Je hebt zo'n leuk kindje hé! Of ja, jullie uiteraard. :9 Jaloers op de palmboom in het haar, op het feit dat ze zelf knijpfruit kan eten zonder dat kennelijk 80% overal zit behalve in haar mond... Pretbekkie!
Kwam hier laatst ook nog zo'n foto tegen van onze dame met de kale plek op het achterhoofd.. Bloempot. :')

@Stroopwafelmeisje
Fijn dat baby een beetje doorslaapt! Maakt zo'n wereld van verschil! Fijn! :D Ook super fijn dat er een beetje fijne interactie is nu tussen de kleintjes! Hopen dat het een beetje zo doorzet en blijft. :D <3

@pinquit
Fijn weer wat te horen zo tussen de 3 kinderen door én nog met foto's ook! <3
Mooi meisje heb je! Super fijn dat je jongens het ook zo goed doen!
pi_187832074
We hebben hier ook ons best gedaan voor de BFD vandaag! O+



pi_187832181
As we speak zit ik op een (houten) bankje en loopt Spookje langs de bank met een balletje in haar hand. Ik zit helemaal rechts, ze loopt naar me toe, legt het balletje in mijn hand, pakt hem zelf terug en gooit hem weg (~ 2 meter verder). Loopt langs de bank op, gaat daar zitten, kruipt naar de bal, kruipt met bal terug naar de bank, loopt langs de bank, legt de bal in mijn hand en zo begint het weer van vooraf aan. _O-

't typt niet zo snel en handig, maar wauw, wat een mooi vermaak.

Ze zit trouwens enorm in een gooifase.. :o Herkenbaar met 10-11 maanden?
pi_187832387
@NicolasJoy thanks O+, en wederzijds trouwens O+ Spookje d’r haar is nu best wel aan het groeien toch? Nog ff en je kan ook een palmboom in doen!

Wat betreft het knijpzakje, deze keer met was gewoon puur geluk, normaal gesproken ligt alles overal _O-
Of dan neemt ze een hapje en gaat ze scheet geluiden maken met d’r mond :')

Wat een schattig verhaal trouwens. Ze is zo’n poepie.
En ja, er is al één stuk speelgoed gesneuveld door het zo vaak op de grond gooien, die had hele leuke muziekjes maar nu klinkt het als een dronkelap.
pi_187832528
@Framblij89

Het haar van Spookje groeit nu aardig, zit al bijna voor haar ogen, maar op de verkeerde plekken zeg maar.. Plus, ze heeft heel veel last van berg. :( Als we het haar een beetje proberen op te steken zie je dat nog meer..

Als ze eenmaal doorhebben dat je met het eten leuk ver kan spugen.. :+

Wij hebben - goddank - nog geen speelgoed met geluidjes. Proberen het zo lang mogelijk vol te houden. :')
pi_187833238
Oh pinq zo mooi O+ Ik rammel nu al voor een derde en jouw foto’s helpen niet :6

NJ wat een leuke foto’s O+ Zag ze ook op IG voorbij komen :D En wat groot ineens al he? Gewoon helemaal zelf even bepalen wat er gaat gebeuren en hoe :o

Ben wel even benieuwd naar hoeveel jullie baby’s slapen op een dag! T, 5 maanden, sliep in de ochtend ongeveer anderhalf uur en ‘s middags nog een hazenslaapje van een half uurtje :') daar staat tegenover dattie wel echt rond 6-7 uur al aan z’n nacht begint en -met onderbrekingen- tot ongeveer 6-7 uur ‘s ochtends slaapt. Lijkt me steeds zo weinig overdag, maar misschien slaapt hij ‘s avonds gewoon heel vroeg. :P

Vind het overigens geen probleem zo, maar wel nieuwsgierig wat andere baby’s doen :+
  dinsdag 9 juli 2019 @ 19:20:02 #84
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187833462
@krijgerrtje
Mijn baby (11 weken) slaapt ook bijzonder weinig in de middag. Vandaag na 11:00 uur: 2 x 10 minuten en 1 x 5 min. En de nacht begint hier meestal om 20:00 uur. Ik ben er nu mee bezig. :P
Waar zijn de dagen dat ik de draagdoek knoopte, de baby binnen 2 minuten sliep, en ik daarna gewoon op de bank kon zitten. }:|
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  dinsdag 9 juli 2019 @ 19:21:03 #85
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187833492
Slapen gaat hier werkelijk elke dag anders, maar mijn baby is nog klein
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187834873
Hier ook geen ritme in slaapjes en voedingen hoor, ik volg hem gewoon. Als ‘ie moe is leg ik hem in bed/de wagen (als we de oudste bijna moeten halen) en als ‘ie honger heeft krijgt hij een fles :P Maar zijn vaak 2-3 hazenslaapjes :+
  dinsdag 9 juli 2019 @ 20:44:48 #87
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187835154
Bas heeft een update gehad met de 'ik kan 3 uur slapen'-optie. Ben ik erg gelukkig mee.
pi_187835175
Ooooh @pinquit hou op schei uit, ik zou zo graag nog een meisje erbij willen maar een 3e is echt niet handig... En nou breng je me een partij aan het rammelen O+ O+ O+
  dinsdag 9 juli 2019 @ 21:09:41 #89
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187835628
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 20:44 schreef douche-eendje het volgende:
Bas heeft een update gehad met de 'ik kan 3 uur slapen'-optie. Ben ik erg gelukkig mee.
Sliep hij eerst steeds korter? Slaap jij dan ook zo weinig/kort? :o
pi_187835880
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 19:10 schreef krijgerrtje het volgende:
Oh pinq zo mooi O+ Ik rammel nu al voor een derde en jouw foto’s helpen niet :6

NJ wat een leuke foto’s O+ Zag ze ook op IG voorbij komen :D En wat groot ineens al he? Gewoon helemaal zelf even bepalen wat er gaat gebeuren en hoe :o

Ben wel even benieuwd naar hoeveel jullie baby’s slapen op een dag! T, 5 maanden, sliep in de ochtend ongeveer anderhalf uur en ‘s middags nog een hazenslaapje van een half uurtje :') daar staat tegenover dattie wel echt rond 6-7 uur al aan z’n nacht begint en -met onderbrekingen- tot ongeveer 6-7 uur ‘s ochtends slaapt. Lijkt me steeds zo weinig overdag, maar misschien slaapt hij ‘s avonds gewoon heel vroeg. :P

Vind het overigens geen probleem zo, maar wel nieuwsgierig wat andere baby’s doen :+
Dankjewel! O+ 't gaat zo snel ineens zeg.. Ze is nu al de hele avond aan het stappen, kruipen, samen lachen, dansen.. Wordt steeds meer een écht mensje. Brabbelen. Maar nog steeds onvoorstelbaar dat ze over een ruime maand al het eerst jaar er op heeft zitten..

Wij houden de slaap nog altijd 100% bij. (Sinds 1 september, de eerste dagen staan in het kraamboek, maar eigenlijk zouden we nagenoeg perfect kunnen zeggen hoe ze altijd heeft geslapen. :') )

Vijf maanden, dan moet ik terug naar januari.

Ik zie hier als een voorbeelddag:
Wakker tussen 07:30 en 08:45. (~ 8 uur)

Dan zie ik vervolgens een lange dut 's ochtends (1,5-2,5 uur) en één of meerdere dutjes 's middags. (25-50 minuten per dut).

Dan vaak slapen 's avonds tussen 20 en 21, tot een uur of 23 of 01 om nog één fles te krijgen voor de nacht begon.

(Op 24 uur sliep ze dan circa 13-14,5 uur).

Zie vooral heel veel dagen met drie dutjes. Eind van de ochtend, loop van de middag en begin van de avond voordat de nacht begint.
pi_187836020
Oh, zie nu dat de app het helemaal kan uitrekenen zelfs.

In de dagen dat ze 5 maand oud was sliep ze:
181 keer. 19 dagen en 4 uur totaal. Gemiddeld 2 uur wakker tussen de slaapjes door.

Kwam neer op in 24 uur gemiddeld 5,7x slapen, 14 uur en 22 minuten gemiddeld op een dag.

(1 maand: 13 uur 52 minuten over 5,9 slaapjes)
(2 maand: 13 uur 34 minuten over 5,4 slaapjes)
(3 maand: 14 uur 54 minuten over 5,7 slaapjes)
(4 maand: 14 uur 4 minuten over 5,7 slaapjes)
(5 maand: 14 uur 22 minuten over 5,7 slaapjes)
(6 maand: 14 uur 5 minuten over 5,4 slaapjes)
(7 maand: 13 uur 33 minuten over 5,3 slaapjes)
(8 maand: 13 uur 36 minuten over 5,6 slaapjes)
(9 maand: 13 uur 27 minuten over 5 slaapjes)
(10 maand: 13 uur 21 minuten over 5 slaapjes)

Eigenlijk is er dus weinig veranderd sindsdien. :') Ons kind slaapt kennelijk al bijna een jaar bijna even veel. :+
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 9 juli 2019 @ 21:37:52 #92
74056 crew  ToT
pi_187836219
Super schattige foto's weer! :D

Ik heb mini-ToT al wel flink zitten spammen, maar vooruit; het is dinsdag! :T

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En hee, lurkertjes van [KLB] :W
  dinsdag 9 juli 2019 @ 21:46:05 #93
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187836381
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 21:09 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Sliep hij eerst steeds korter? Slaap jij dan ook zo weinig/kort? :o
Vooral in de nacht haalde hij hooguit 2,5 uur. Vannacht voor het eerst voeding om 23, 02 en 05 *O*. Hij weegt nu ook pas 3385 gram en begint het clusteren aan te kunnen sinds een paar dagen.
pi_187837085
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 18:25 schreef NicolasJoy het volgende:
@:Framblij89

Het haar van Spookje groeit nu aardig, zit al bijna voor haar ogen, maar op de verkeerde plekken zeg maar.. Plus, ze heeft heel veel last van berg. :( Als we het haar een beetje proberen op te steken zie je dat nog meer..

Als ze eenmaal doorhebben dat je met het eten leuk ver kan spugen.. :+

Wij hebben - goddank - nog geen speelgoed met geluidjes. Proberen het zo lang mogelijk vol te houden. :')
Ik wilde even reageren op berg. Hier ook berg gehad wat eerder meer dan minder leek te worden. We kregen de tip om het haar/hoofdhuid in te smeren met babyolie (we hebben gewoon de olie van Zwitsal gebruikt die we gebruikten voor massage) even laten intrekken, daarna haartjes wassen en met een kaart de berg eruit vegen. (Kammetje was hier al voldoende). Dit was na 1x bij ons al voldoende om er vanaf te zijn! Had gewild dat ik die tip eerder had gehad!

En ja ik lees hier stiekem mee soms....rammel, rammel :@ Wat een mooie baby’s allemaal en die broer/zus foto’s. O+
pi_187837160
Wauw, gedetailleerd NJ! :D ongeveer even veel slaap dus wel, al doet de mijne het voornamelijk in de avond/nacht (haha dus niet doorslapen he, maar wel tussen 6-6 bij wijze van). Overdag ook echt zo 4 uur aan één stuk wakker. Bijzonder wel!
pi_187837421
De jongens hier hebben als grootste hobby slapen geloof ik...
In de ochtend staan we om 7 uur op, gaan ze om kwart voor 9 weer slapen tot half 11/11 uur. Dan wakker tot 12 uur en dan slapen ze tot half 2.. en dan slapen ze nog van 3 tot 5. En dan om 7 uur naar bed voor de hele nacht.. ze lijken op hun vader, die kan oom zoveel slapen.

Vincent heeft ontdekt dat hij zich kan verplaatsen, hij doet een soort zeehondjes move.. armpjes naar achter en buikschuif/hoppend komt hij de kamer door _O- Jeremy vind het heerlijk om daar naar te kijken en rolt van de ene naar de andere zij om zijn broer te volgen. Totdat Vincent te dichtbij komt, dan gaat hij huilen. Maar dat komt ook omdat 9 vd 10 keer Vincent dan in zn oog prikt of aan zijn oor trekt.. mooi stel die twee _O-


pi_187840213
Ff babyspieken hoor! Lastig aanhaken hè sillie? Lukt mij ook nog steeds niet hoor. Lekker snoetje!

Pinq, mijn spiraal rammelt er bijna uit. Wat een beauty!

En nu weer lurken, doehoeg!
pi_187841508
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 21:28 schreef NicolasJoy het volgende:
Oh, zie nu dat de app het helemaal kan uitrekenen zelfs.

In de dagen dat ze 5 maand oud was sliep ze:
181 keer. 19 dagen en 4 uur totaal. Gemiddeld 2 uur wakker tussen de slaapjes door.

Kwam neer op in 24 uur gemiddeld 5,7x slapen, 14 uur en 22 minuten gemiddeld op een dag.

(1 maand: 13 uur 52 minuten over 5,9 slaapjes)
(2 maand: 13 uur 34 minuten over 5,4 slaapjes)
(3 maand: 14 uur 54 minuten over 5,7 slaapjes)
(4 maand: 14 uur 4 minuten over 5,7 slaapjes)
(5 maand: 14 uur 22 minuten over 5,7 slaapjes)
(6 maand: 14 uur 5 minuten over 5,4 slaapjes)
(7 maand: 13 uur 33 minuten over 5,3 slaapjes)
(8 maand: 13 uur 36 minuten over 5,6 slaapjes)
(9 maand: 13 uur 27 minuten over 5 slaapjes)
(10 maand: 13 uur 21 minuten over 5 slaapjes)

Eigenlijk is er dus weinig veranderd sindsdien. :') Ons kind slaapt kennelijk al bijna een jaar bijna even veel. :+
De baby+ app toevallig? Die heb ik ook een tijd bij gehouden haha maar werd er op een gegeven moment heel nerveus van.
Die app rekent toch ook van 0:00-0:00?

@aapieannie aw O+ Leuk!
pi_187841521
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 22:18 schreef Nolita het volgende:

[..]

Ik wilde even reageren op berg. Hier ook berg gehad wat eerder meer dan minder leek te worden. We kregen de tip om het haar/hoofdhuid in te smeren met babyolie (we hebben gewoon de olie van Zwitsal gebruikt die we gebruikten voor massage) even laten intrekken, daarna haartjes wassen en met een kaart de berg eruit vegen. (Kammetje was hier al voldoende). Dit was na 1x bij ons al voldoende om er vanaf te zijn! Had gewild dat ik die tip eerder had gehad!

En ja ik lees hier stiekem mee soms....rammel, rammel :@ Wat een mooie baby’s allemaal en die broer/zus foto’s. O+
Heb hier inderdaad ook niet het idee dat het minder wordt..

Gaan het nog maar eens proberen denk ik. Hebben al heel veel geprobeerd, ook qua olie, speciale zalf.. Maar buiten dat ze nu een hele vette kop heeft zie ik eigenlijk geen verandering. :(

quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 22:22 schreef krijgerrtje het volgende:
Wauw, gedetailleerd NJ! :D ongeveer even veel slaap dus wel, al doet de mijne het voornamelijk in de avond/nacht (haha dus niet doorslapen he, maar wel tussen 6-6 bij wijze van). Overdag ook echt zo 4 uur aan één stuk wakker. Bijzonder wel!
Ik schrok er zelf van. :')

Uit gewoonte zetten we hier alles in een baby-app (Slapen, eten, fles) Zodat als we elkaar mislopen we toch weten hoe of wat het die dag is gegaan. Best handig in de eerste maanden. Nu is het meer gewoonte en de wens het voor een heel jaar te hebben gedaan. :+

quote:
6s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 22:33 schreef aapieannie het volgende:
De jongens hier hebben als grootste hobby slapen geloof ik...
In de ochtend staan we om 7 uur op, gaan ze om kwart voor 9 weer slapen tot half 11/11 uur. Dan wakker tot 12 uur en dan slapen ze tot half 2.. en dan slapen ze nog van 3 tot 5. En dan om 7 uur naar bed voor de hele nacht.. ze lijken op hun vader, die kan oom zoveel slapen.

Vincent heeft ontdekt dat hij zich kan verplaatsen, hij doet een soort zeehondjes move.. armpjes naar achter en buikschuif/hoppend komt hij de kamer door _O- Jeremy vind het heerlijk om daar naar te kijken en rolt van de ene naar de andere zij om zijn broer te volgen. Totdat Vincent te dichtbij komt, dan gaat hij huilen. Maar dat komt ook omdat 9 vd 10 keer Vincent dan in zn oog prikt of aan zijn oor trekt.. mooi stel die twee _O-

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk toch, slaapkopjes!

Gave foto's! Pretbekkies!
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 08:24 schreef Framblij89 het volgende:

[..]

De baby+ app toevallig? Die heb ik ook een tijd bij gehouden haha maar werd er op een gegeven moment heel nerveus van.
Baby Daybook

Begonnen voor de borstvoeding en alles en nu dus nog alles erin.

Gebruikten hem vooral ter bevestiging van wat we zagen. Hoeveel tijd tussen het slapen, de maaltijden, de hoeveelheid melk op een dag (Ze had nooit genoeg namelijk :9 ) Nu gaat het zoveel op gevoel dat het meer bijhouden is dan dat we er nog echt naar kijken..
pi_187841746
Hier slaapt met 10 weken van 00u tot 08u en na de voeding van 09/10u nog 3 uur. Daarna nog 3 of 4 korte slaapjes van 20 min tot 1,5 uur.

NJ, ik vind het echt knap dat jullie het zolang bijhouden. Coole stats.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  woensdag 10 juli 2019 @ 09:01:29 #101
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187841770
Huh, ik snap niet waarom je dat bij zou willen houden?!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 10 juli 2019 @ 09:53:10 #102
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_187842411
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 09:01 schreef pinquit het volgende:
Huh, ik snap niet waarom je dat bij zou willen houden?!
Nou, idd. Ik zou er depressief van worden. 😂🌚
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 10 juli 2019 @ 10:26:07 #103
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187842891
Voor mij was het bijhouden wel heel handig en ook nodig de eerste maanden. Ik heb ADHD en ben best chaotisch. Zo kan ik heel makkelijk vergeten wanneer ik m'n medicatie heb ingenomen of zo opgaan in andere zaken die ook nog moeten, dat het voordat ik het weet alweer tijd is voor een voeding. Voeden op verzoek werkte voor ons dan ook niet. Ik zag zijn signalen niet en vond/vind ze ook niet heel duidelijk (mijn partner had hier ook moeite mee, ik denk niet dat dit perse aan mij ligt).

Het is dan prettig als je even snel kunt zien hoe laat je kindje heeft gegeten of geslapen als ze bij het KDV ernaar vragen. Of als mijn lief het van mij overneemt als ik moet gaan werken en hij net thuis komt. Zeker toen ik zo slecht in mijn vel zat dat dingen onthouden me maar slecht lukte.

Nu zit het redelijk in m'n systeem en gebruik ik zo'n app bijna niet. Ik heb inmiddels vertrouwen in de hoeveelheid luiers en maak me niet meer zo druk als toen (over zijn groei) :). Maar het kan ook inzicht geven en helpen de boel te relativeren. Soms kan het zo anders in je hoofd zitten (dat je kind bijvoorbeeld maar hele korte slaapjes doet) terwijl de conclusie anders kan zijn als je het daadwerkelijk bijhoudt.

Ieder z'n ding :+.
pi_187844102
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 08:58 schreef Rebubbled het volgende:
Hier slaapt met 10 weken van 00u tot 08u en na de voeding van 09/10u nog 3 uur. Daarna nog 3 of 4 korte slaapjes van 20 min tot 1,5 uur.

NJ, ik vind het echt knap dat jullie het zolang bijhouden. Coole stats.
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 09:01 schreef pinquit het volgende:
Huh, ik snap niet waarom je dat bij zou willen houden?!
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 09:53 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Nou, idd. Ik zou er depressief van worden. 😂🌚
In het begin was het om de zaken bij te houden. Mijn vriendin wist na de bevalling niet meer wat boven of onder was, laat staan bij welke borst ze was geëindigd met de voeding (en welke ze dus weer 'moest' beginnen), wanneer ze voeding had gegeven, wanneer ze voor het laatst de luier had verschoond, of de baby 30 minuten of anderhalf uur wakker was, of ze al medicijnen had gegeven, ga zo maar door..

't gaf dus houvast voor het voeden, later met de flesvoeding om te zorgen dat er niet te veel of te weinig tijd tussen de flessen zat en zo'n zelfde iets qua slapen.

Het is heel leuk zoals sommige mensen vanaf het begin al direct 'aanvoelen' wat hun kindje nodig heeft, maar wij hadden dat totaal niet. Had ze honger? Was ze moe? Ze huilde de eerste maanden aldoor en we konden op geen enkele wijze de 'bekende huiltjes' eruit halen wat nu wat was.

De app gaf houvast en zorgde dat we een soort van ritme in konden bouwen. Via de grafieken zie je op een gegeven moment de ritmes ontstaan en kun je daar op anticiperen. Fantastisch dat velen dit kunnen zonder app, maar dat zat er hier niet in.

Daarbij was het ook ideaal dat als je langs elkaar heen leeft je via de app al precies kan zien hoe de dag is verlopen zonder dat je steeds een 'overdracht' moet doen. Of als ik dan nog aan het werk was dat ik kon zien hoe het er thuis aan toe was om te zien of ik het beste zo snel mogelijk naar huis kon gaan i.v.m. eten of een wakkere baby, of dat ik het rustig aan kon doen omdat ze net sliep/nog sliep.
pi_187844118
In het kort dat eigenlijk:
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 10:26 schreef Helsinki het volgende:
Maar het kan ook inzicht geven en helpen de boel te relativeren. Soms kan het zo anders in je hoofd zitten (dat je kind bijvoorbeeld maar hele korte slaapjes doet) terwijl de conclusie anders kan zijn als je het daadwerkelijk bijhoudt.
  woensdag 10 juli 2019 @ 12:28:47 #106
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187844542
Ik snap 't! Dank voor de uitleg.
Als je houvast nodig hebt lijkt het me inderdaad een uitkomst :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187845014
Het was van mijn kant geen commentaar hoor! Oprecht onder de indruk. Mijn vriend wilde ook graag dat ik zijn lijstjes bijhield, maar ik vergat het gewoon. Nu zijn we daar dus maar mee gestopt.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187845312
Naarmate het steeds meer als 'vanzelf' gaat vergeet je het steeds meer in te vullen. 't heeft nu ook niet echt functie meer buiten dat we op de een of andere manier nu zoiets hebben van: 'Dan maken we het jaar vol ook .. '
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 juli 2019 @ 16:30:23 #109
74056 crew  ToT
pi_187847824


Handige dingen, die veiligheidsslotjes! :Y
pi_187853382
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 13:18 schreef NicolasJoy het volgende:
Naarmate het steeds meer als 'vanzelf' gaat vergeet je het steeds meer in te vullen. 't heeft nu ook niet echt functie meer buiten dat we op de een of andere manier nu zoiets hebben van: 'Dan maken we het jaar vol ook .. '
Gok wel dat het over een paar jaar echt heel leuk is om terug te zien :P
  woensdag 10 juli 2019 @ 22:18:33 #111
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187854090
quote:
2s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:30 schreef ToT het volgende:
[ afbeelding ]

Handige dingen, die veiligheidsslotjes! :Y
Welke hebben jullie?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 juli 2019 @ 22:19:21 #112
74056 crew  ToT
  woensdag 10 juli 2019 @ 22:21:20 #113
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187854155
quote:
Ah, die zijn niet zo geschikt voor onze huurwoning -O-.
pi_187854388
Mochten er hier nog mensen twijfelen over een foto-album.. Begin op tijd!
Had gewild dat we het meer hadden bijgehouden van maand tot maand..

We gebruiken hier onze vakantiedagen voor het verzamelen van de foto's (telefoons, camera's, familie), uitzoeken van de foto's en samenstellen van een album. Denk dat we er sinds zondag nu al zeker 30 uur in hebben zitten.

Wel interessant is trouwens de aanbieding van de kruidvat nu. Waardebonnen te koop tot eind volgende week geloof ik, te gebruiken tot eind september.
13,50 voor 10 euro / 35 voor 25 euro / 85 voor 50 euro / 150 voor 75 euro.
Als je toch al met zo'n programma wilde werken..
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 juli 2019 @ 22:37:22 #115
74056 crew  ToT
pi_187854490
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:32 schreef NicolasJoy het volgende:
Mochten er hier nog mensen twijfelen over een foto-album.. Begin op tijd!
Had gewild dat we het meer hadden bijgehouden van maand tot maand..

We gebruiken hier onze vakantiedagen voor het verzamelen van de foto's (telefoons, camera's, familie), uitzoeken van de foto's en samenstellen van een album. Denk dat we er sinds zondag nu al zeker 30 uur in hebben zitten.

Wel interessant is trouwens de aanbieding van de kruidvat nu. Waardebonnen te koop tot eind volgende week geloof ik, te gebruiken tot eind september.
13,50 voor 10 euro / 35 voor 25 euro / 85 voor 50 euro / 150 voor 75 euro.
Als je toch al met zo'n programma wilde werken..
_O- Dat verbaast me serieus echt niks! :D

Verder goede tip, maar ik zou ook ibood in de gaten houden en eventueel gewoon ff met Google zoeken. :)
pi_187854534
quote:
2s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:37 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Dat verbaast me serieus echt niks! :D

Verder goede tip, maar ik zou ook ibood in de gaten houden en eventueel gewoon ff met Google zoeken. :)
Eerlijk waar, ik had het onderschat. Dacht 1-2 dagen even leuk wat in elkaar draaien.. Maar heb het gevoel dat we nu nog niet op de helft zijn. :')

Ik neig zelf nog het meest naar afdrukken en zelf inplakken. Makkelijker sorteren..

Maar echt, vanaf nu zoek ik het eind van de maand m'n foto's uit en zet ik een selectie direct apart in een mapje..
pi_187854597
NicolasJoy, als je ervoor zorgt dat de data op alle apparaten waarmee je foto's maakt klopt dan kan je de foto's sorteren op datum. scheelt weer wat uitzoekwerk.
pi_187856445
Lifecake app! Maakt ook fotoalbums :s) echt super chill!
Ik heb nog niet besteld via die app dus ik weet niet of het werkelijk wat is. Verder moet ik denk ik ook maar eens aan een fotoalbum gaan beginnen WNt zo te horen is het best wel wat werk :s)
pi_187858374
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:32 schreef NicolasJoy het volgende:
Mochten er hier nog mensen twijfelen over een foto-album.. Begin op tijd!
Had gewild dat we het meer hadden bijgehouden van maand tot maand..

We gebruiken hier onze vakantiedagen voor het verzamelen van de foto's (telefoons, camera's, familie), uitzoeken van de foto's en samenstellen van een album. Denk dat we er sinds zondag nu al zeker 30 uur in hebben zitten.

Wel interessant is trouwens de aanbieding van de kruidvat nu. Waardebonnen te koop tot eind volgende week geloof ik, te gebruiken tot eind september.
13,50 voor 10 euro / 35 voor 25 euro / 85 voor 50 euro / 150 voor 75 euro.
Als je toch al met zo'n programma wilde werken..
Lig 4 jaar achter met het album van de oudste ;(
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 06:58:57 #120
74056 crew  ToT
pi_187858396
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:38 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Eerlijk waar, ik had het onderschat. Dacht 1-2 dagen even leuk wat in elkaar draaien.. Maar heb het gevoel dat we nu nog niet op de helft zijn. :')

Ik neig zelf nog het meest naar afdrukken en zelf inplakken. Makkelijker sorteren..

Maar echt, vanaf nu zoek ik het eind van de maand m'n foto's uit en zet ik een selectie direct apart in een mapje..
Ik heb in het algemeen alles wel in mapjes zitten, als we ergens naar toe gingen of zo. Maar losse kiekjes zo tussendoor staan allemaal in 1 grote verzamelmap. Wel ben ik kritisch in wat ik daarin bewaar en wat niet, dus het meeste in die verzamelmappen is op één of andere manier wel leuk.
Alleen om die foto's op een goede manier te sorteren voor in de map; dat blijft nog wel een kunst! :')
  donderdag 11 juli 2019 @ 07:46:46 #121
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187858640
Dar klinkt inderdaad als heel veel werk. Hier staan alle foto's van prul in één map op mijn telefoon (en op de spiegelreflex en de telefoon van mijn man) op datum gesorteerd. Ben benieuwd hoeveel werk het straks wordt.

Verder:

Dank voor alle adviezen! Prul zet het inmiddels ook op gillen als ik de kamer uitga of zelfs maar even buiten zicht ben. Het lijkt dus op verlatingsangst. Op zich is dat fijn, dan heeft ze namelijk iig geen honger, pijn of ander ongemak. Eergisteren heb ik uiteindelijk bijna 1,5 uur naast haar bed gezeten terwijl ze in slaap aan het vallen was. Ze werd steeds even wakker om te checken of ik er nog wel was. Toen ze eenmaal echt sliep, was er niks meer aan de hand en gingen de nachtvoedingen prima.

Gisteren duurde hetzelfde proces nog 3 kwartier. Dat was echt al een serieuze verbetering :D Nu hopen dat het doorzet. Maar zelfs als dat niet zo is, is 3 kwartier goed te overzien.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  donderdag 11 juli 2019 @ 08:05:10 #122
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_187858756
Tink, kun je dan wel bijvoorbeeld een boek lezen of op je telefoon? Of heeft ze dan last van het licht? Als ik drie kwartier in het donker zou moeten zitten zou ik ook in slaap vallen :D Maar met vermaak is het inderdaad goed te doen! Fijn, nu maar hopen dat het een heel korte fase is :P
  donderdag 11 juli 2019 @ 08:09:48 #123
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187858796
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 08:05 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Tink, kun je dan wel bijvoorbeeld een boek lezen of op je telefoon? Of heeft ze dan last van het licht? Als ik drie kwartier in het donker zou moeten zitten zou ik ook in slaap vallen :D Maar met vermaak is het inderdaad goed te doen! Fijn, nu maar hopen dat het een heel korte fase is :P
Neuh, ik vind een beetje in het donker zitten helemaal niet zo erg.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187859714
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:41 schreef Elleska het volgende:
NicolasJoy, als je ervoor zorgt dat de data op alle apparaten waarmee je foto's maakt klopt dan kan je de foto's sorteren op datum. scheelt weer wat uitzoekwerk.
Dat scheelt super veel werk inderdaad!
Op zich had ik dat op mijn telefoon en camera wel (staat dan ook in de titel), maar de foto's van anderen variëren van 2005 tot 2018. :')

Als het goed ingesteld staat scheelt uren waarschijnlijk. :9

quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:15 schreef Framblij89 het volgende:
Lifecake app! Maakt ook fotoalbums :s) echt super chill!
Ik heb nog niet besteld via die app dus ik weet niet of het werkelijk wat is. Verder moet ik denk ik ook maar eens aan een fotoalbum gaan beginnen WNt zo te horen is het best wel wat werk :s)
Ziet er best goed uit! Heb je dan inderdaad alles mooi op volgorde zo in de app staan?

Sorteren is 1) daarna is het ook net hoe kritisch je bent. :9

quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 06:55 schreef krijgerrtje het volgende:

[..]

Lig 4 jaar achter met het album van de oudste ;(
Ai. Wel alles nog bij wat je er in wil gebruiken? :P Leuk vakantie projectje! :+

quote:
2s.gif Op donderdag 11 juli 2019 06:58 schreef ToT het volgende:

[..]

Ik heb in het algemeen alles wel in mapjes zitten, als we ergens naar toe gingen of zo. Maar losse kiekjes zo tussendoor staan allemaal in 1 grote verzamelmap. Wel ben ik kritisch in wat ik daarin bewaar en wat niet, dus het meeste in die verzamelmappen is op één of andere manier wel leuk.
Alleen om die foto's op een goede manier te sorteren voor in de map; dat blijft nog wel een kunst! :')
Vooral die losse kiekjes zijn lastig! Ik ben eerst van ~ 5000-8000 foto's ofzo naar 1000 gegaan. Maar 1000 is uiteraard nog veel te veel voor een album. :') Maar omdat ik het al uitgezocht had wilde ik eigenlijk wel alles erin hebben... :9

Nu heb ik alles per maand in mapjes gedaan om daar dan vervolgens een selectie van te maken..

quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 07:46 schreef Tink89 het volgende:
Dar klinkt inderdaad als heel veel werk. Hier staan alle foto's van prul in één map op mijn telefoon (en op de spiegelreflex en de telefoon van mijn man) op datum gesorteerd. Ben benieuwd hoeveel werk het straks wordt.

Verder:

Dank voor alle adviezen! Prul zet het inmiddels ook op gillen als ik de kamer uitga of zelfs maar even buiten zicht ben. Het lijkt dus op verlatingsangst. Op zich is dat fijn, dan heeft ze namelijk iig geen honger, pijn of ander ongemak. Eergisteren heb ik uiteindelijk bijna 1,5 uur naast haar bed gezeten terwijl ze in slaap aan het vallen was. Ze werd steeds even wakker om te checken of ik er nog wel was. Toen ze eenmaal echt sliep, was er niks meer aan de hand en gingen de nachtvoedingen prima.

Gisteren duurde hetzelfde proces nog 3 kwartier. Dat was echt al een serieuze verbetering :D Nu hopen dat het doorzet. Maar zelfs als dat niet zo is, is 3 kwartier goed te overzien.
Op datum is al wel super fijn! O+

Pittig wel.. Maar beter dan pijn inderdaad.. :* Hoort wel een beetje bij de huidige leeftijd geloof ik!
pi_187859875
@Sisu bedankt nog! Heel lief dat je me wilde steunen met de prikjes O+
Mijn moeder had uiteindelijk vrij genomen en was toch meegeweest, dus ik was gelukkig niet alleen :) (ik woon trouwens in R'dam).

Mooie baby's zie ik weer langskomen! Ik hou van de dinsdagen :P

@pinquit ik heb ook dat hema setje voor M. Die staat echt leuk :)

Ik weet niet of het met de vaccinaties te maken heeft of toeval is, maar heb sinds zondag een verkouden baby. En sinds gisteren ben ik ook ziek. We zijn allebei verkouden en hebben keelpijn. Ik heb ook hoofdpijn, weet niet of M daar ook last van heeft.

M is 13 weken en slaapt gemiddeld 12 a 13 uur op een dag. Ze slaapt van 22:30 tot 02:30 uur, van 3:00 tot 6:00 uur, van 07:00 tot 08:00 uur, van 09:00 tot 10 uur. Van 12 tot 14 uur. En van 16 tot 17 uur.

Needless to say dat ik doodop ben van de onderbroken nachten.

En over 2 weken moet ik weer beginnen met werken. Gelukkig maar een weekje, daarna een maand vakantieverlof, maar toch :P Ik heb er totaal geen zin in. Wil mijn baby niet achterlaten..
pi_187859879
@NicolasJoy ja! Alles staat op exacte volgorde en zelfs de leeftijd erbij. Ideaal! Ik weet niet meer wie dat was maar iemand hier gaf die tip van lifecake een tijd geleden. O+

Je kan daar in principe gewoon alles in één keer uploaden, en dat wordt dan vanzelf gesorteerd. Zit ook een timelapse functie in ^O^

Haha ik had gisteravond een aardig bakkie op, en ging blijkbaar keihard lachen in m’n slaap (ik heb sinds de bevalling echt levens echte dromen en ben heel actief in slaap), had dus frum wakker gelachen en m’n vriend is toen 2 uur bezig geweest om haar weer in slaap te krijgen. 8)7 en ik gewoon door tukken.. :')

Ik ben trouwens niet de enige die praat in m’n slaap, frumpie doet dat ook, je hoort telkens baaaawaaaaa en papa O+
  donderdag 11 juli 2019 @ 10:23:25 #127
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187860054
Dat zijn toch best goede nachten, @CaVaBien? Die van mij is meestal ergens tussen 01:00 02:00 en 04:00 en 05:00 wakker om te drinken, en dan tussendoor nog wel eens wat gepiep, maar dan kan ik gewoon even een speen erin stoppen. En om 06:30 gaat de wekker voor de grote. Vind de nachten juist helemaal niet zwaar op deze manier! Misschien omdat ik weet dat het vee erger kan.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_187860152
@NJ nee, zo onoverzichtelijk als de pest _O- maar ben nu steeds als ik ‘s avonds alleen ben (vriend heeft om de week avonddienst) voorzichtig bezig met het ordenen van mijn foto verzameling, zodat ik die uiteindelijk wel eenvoudig genoeg in een fotoalbum kan zetten :+
pi_187860234
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 10:32 schreef krijgerrtje het volgende:
@:NJ nee, zo onoverzichtelijk als de pest _O- maar ben nu steeds als ik ‘s avonds alleen ben (vriend heeft om de week avonddienst) voorzichtig bezig met het ordenen van mijn foto verzameling, zodat ik die uiteindelijk wel eenvoudig genoeg in een fotoalbum kan zetten :+
Was mijn idee ook, maar ook na bijna 11 maanden hebben we nog niet echt 'de avond voor onszelf' zoals sommige dat zo mooi zeggen.

De laatste tijd slaapt ze tussen 22 en 23 ongeveer. Dan willen wij zelf ook naar bed. :9
Maar goed, doorslapen is meer waard aan de avond aan mezelf. :+

Dan maar gewoon de vrije dagen gebruiken voor de foto's! :D
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 10:42:13 #130
74056 crew  ToT
pi_187860242
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:54 schreef NicolasJoy het volgende:

Vooral die losse kiekjes zijn lastig! Ik ben eerst van ~ 5000-8000 foto's ofzo naar 1000 gegaan. Maar 1000 is uiteraard nog veel te veel voor een album. :') Maar omdat ik het al uitgezocht had wilde ik eigenlijk wel alles erin hebben... :9

Nu heb ik alles per maand in mapjes gedaan om daar dan vervolgens een selectie van te maken..

_O- Zo dan! :D En wij dachten al dat we met 2200 foto's al bizar veel hadden! :D (Overigens denk ik wel dat het werkelijke aantal hoger ligt, want een aantal kon ik zo gauw ff niet terug vinden toen ik het fotoalbum samenstelde.)
pi_187860266
quote:
2s.gif Op donderdag 11 juli 2019 10:42 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Zo dan! :D En wij dachten al dat we met 2200 foto's al bizar veel hadden! :D (Overigens denk ik wel dat het werkelijke aantal hoger ligt, want een aantal kon ik zo gauw ff niet terug vinden toen ik het fotoalbum samenstelde.)
Het zal je verbazen hoe snel je veel foto's hebt..

Van de week in de Apenheul hebben we zo 100-200 foto's gemaakt. Als ze bij anderen is (Opa, oma, familie, vrienden) maken die ook heel veel foto's en krijg je zo 40-50 foto's van één dag (zonder bijzonderheden) doorgestuurd. Maar ook die 'moet' je sorteren als het allemaal samen staat. :P
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 10:46:45 #132
74056 crew  ToT
pi_187860282
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 10:44 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Het zal je verbazen hoe snel je veel foto's hebt..

Van de week in de Apenheul hebben we zo 100-200 foto's gemaakt. Als ze bij anderen is (Opa, oma, familie, vrienden) maken die ook heel veel foto's en krijg je zo 40-50 foto's van één dag (zonder bijzonderheden) doorgestuurd. Maar ook die 'moet' je sorteren als het allemaal samen staat. :P
Ja als we ergens naar toe gaan maak ik ook ontzettend veel foto's, maar mini-ToT staat dan maar op een fractie van die foto's. :) Als ik die mapjes meetel, komen er nog wel een paar duizend bij op. :P
pi_187860302
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 10:23 schreef Mariposas het volgende:
Dat zijn toch best goede nachten, @:cavabien? Die van mij is meestal ergens tussen 01:00 02:00 en 04:00 en 05:00 wakker om te drinken, en dan tussendoor nog wel eens wat gepiep, maar dan kan ik gewoon even een speen erin stoppen. En om 06:30 gaat de wekker voor de grote. Vind de nachten juist helemaal niet zwaar op deze manier! Misschien omdat ik weet dat het vee erger kan.
Het kan dus erger zo te horen :P

Ik heb centering pregnancy gedaan tijdens de zwangerschap en had laatst weer contact met de dames. Alle baby's (we waren met 9 zwangeren) slapen door, behalve mijn baby :') Ik hoorde dat hun baby's 9 a 11 uur doorslapen.

Maar goed, die baby's krijgen fv dus misschien dat dat beter vult.
  donderdag 11 juli 2019 @ 11:07:45 #134
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187860522
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 10:48 schreef CaVaBien het volgende:

[..]

Het kan dus erger zo te horen :P

Ik heb centering pregnancy gedaan tijdens de zwangerschap en had laatst weer contact met de dames. Alle baby's (we waren met 9 zwangeren) slapen door, behalve mijn baby :') Ik hoorde dat hun baby's 9 a 11 uur doorslapen.

Maar goed, die baby's krijgen fv dus misschien dat dat beter vult.
Ik vind jouw nachten ook reuze meevallen, maar dat is natuurlijk wel vanuit mijn eigen referentiekader. En die doorslaapbaby's: ik ken er in het echt maar 2...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187860721
Ik ken doorslaapbaby's alleen uit verhalen van anderen over anderen. Ik knijp in mijn handjes met het slapen van deze baby: hij gaat ergens tussen 20.00 en 23.00 aan de nacht beginnen, daarna komt hij elke drie à vier uur voor een voeding. In de ochtend, ergens tussen zeven en negen,is hij een uur wakker en dan gaat hij weer een uur tukken. Prima, zeker met de ervaring bij Frits in mijn achterhoofd. Het kan ook zo weer omslaan. Het helpt ook als ik bedenk dat ik en mijn man ook regelmatig wakker zijn 's nachts.

Wij zijn aan het genieten van onze laatste dagen in Spanje. Het is keihard werken met een baby en een kleuter, maar wat is het fijn om als gezin van vier hier te kunnen zijn. O+
pi_187860760
Mijn baby van 11 maanden komt s'nachts nog een keer of 5 a 7. En dat is al veel beter dan de 15 keer per nacht voor de operatie. Het is maar net wat je gewent bent en verwacht denk ik...
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 11:43:20 #137
269689 crew  Viv
pi_187861010
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:26 schreef Wolken het volgende:
Mijn baby van 11 maanden komt s'nachts nog een keer of 5 a 7. En dat is al veel beter dan de 15 keer per nacht voor de operatie. Het is maar net wat je gewent bent en verwacht denk ik...
15 keer per nacht is ook echt geen doen joh ;( voor de baby zelf ook niet.

Los van wat je gewend bent of wat je verwachtingen zijn (of hoe je telt: die van CaVaBien zou ik als 1 nachtvoeding tellen), kan de één ook veel beter tegen onderbroken nachten of korte nachten dan de ander. Het is dus niet per se zo dat iemand met 2 onderbrekingen een betere nacht heeft dan iemand anders met 4 onderbrekingen. En dan heb je ook nog dat de ene onderbreking de andere niet is: dat varieert van liggend aanleggen en samen verder slapen, tot urenlang rondlopen met een huilende baby op de arm.
pi_187861088
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:22 schreef Cholula het volgende:
Ik ken doorslaapbaby's alleen uit verhalen van anderen over anderen. Ik knijp in mijn handjes met het slapen van deze baby: hij gaat ergens tussen 20.00 en 23.00 aan de nacht beginnen,
Over het slaapritme van onze drie weken oude zoon mogen we ook niet klagen. Om 23:00 uur gaat de laatste fles er in en dan om 3:00 uur en 7:00 uur weer. Tussendoor ligt meneer in coma :P
  donderdag 11 juli 2019 @ 12:15:56 #139
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187861492
Koert is nu 8 weken en slaapt nu ook door, hij slaapt tegen een uur of 12/1, en dan tegen 6/7 wordt hij wakker. Soms maakt hij een ruk van 5/5,5 uur maar dat is ook goed.
Eigenlijk is hij vanaf de geboorte niet vaker dan 1 keer per nacht wakker geworden.
Hij is wakker tussen 21 en 00 uur, dat zal ook helpen daarna beter te slapen. En nu ook weer in de Cosleeper :)

9/11 uur achtereen slapen lijkt me niet goed hoor, dan zijn er toch niet genoeg drinkmomenten? Dan zouden ze erg veel moeten drinken tijdens die voedingen.

Ik lees hier inderdaad wel over jullie horrornachten, ik voel met jullie mee. Zeker als er ook nog een zware zwangerschap/bevalling aan vooraf is gegaan. Jammer dat het niet voor iedereen zo 'vanzelf' gaat. Gelukkig wel allemaal toffe baby's *O*
pi_187861677
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:15 schreef Ceviche het volgende:
9/11 uur achtereen slapen lijkt me niet goed hoor, dan zijn er toch niet genoeg drinkmomenten? Dan zouden ze erg veel moeten drinken tijdens die voedingen.
Sofie sliep vanaf 2 weken oud tot een maand of 4-5 hele nachten door, van 20.00-8.00 ongeveer. Maar om aan genoeg voedingen te komen wilde ze dus overdag inderdaad om de 2 uur drinken. Ze regelde dus zelf dat ze toch genoeg kon drinken.

Dat slapen doet ze nu niet meer op deze manier, ze slaapt veel minder. Maar daar veren we maar gewoon in mee.
pi_187861754
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 10:48 schreef CaVaBien het volgende:

[..]

Het kan dus erger zo te horen :P

Ik heb centering pregnancy gedaan tijdens de zwangerschap en had laatst weer contact met de dames. Alle baby's (we waren met 9 zwangeren) slapen door, behalve mijn baby :') Ik hoorde dat hun baby's 9 a 11 uur doorslapen.

Maar goed, die baby's krijgen fv dus misschien dat dat beter vult.
Mijn baby sliep niet door op BV en nu ook niet op FV :D

Vind het sowieso bijzonder hóe veel verhalen je hoort van baby’s die na 2-3 maanden gewoon al een volle nacht slapen. Hoe dan :D volgens mij liegen mensen gewoon als ze dat zeggen :')
  donderdag 11 juli 2019 @ 12:50:15 #142
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187861979
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:30 schreef Takkie88 het volgende:

[..]

Sofie sliep vanaf 2 weken oud tot een maand of 4-5 hele nachten door, van 20.00-8.00 ongeveer. Maar om aan genoeg voedingen te komen wilde ze dus overdag inderdaad om de 2 uur drinken. Ze regelde dus zelf dat ze toch genoeg kon drinken.

Dat slapen doet ze nu niet meer op deze manier, ze slaapt veel minder. Maar daar veren we maar gewoon in mee.
Gaf/geef je borstvoeding? Heb je dan last van enorme stuwing in de ochtend?

Overigens is het hier begonnen met regeldagen rond week 3, vond het zo frustrerend dat hij uren achtereen aan de borst wilde (die ook niet prettig meer aanvoelden) met alsnog een ontevreden baby, dat we maar een flesje hebben gemaakt. Hij dronk toen gelijk iets van 120 ml en heeft toen doorgeslapen. Sinds week zes slaapt hij bijna elke nacht door.
pi_187862011
Wij zijn dan gelukkigen met onze kids, die van ons krijgen 18.30-19.00 de laatste fles. Liggen over het algemeen tussen 19.00-19.30 in bed en worden de volgende ochtend tussen 06.00-06.30 wakker, wat voor ons prima is omdat wij dan ook opstaan :)

Ze zijn nu 6,5 maand en sliepen vanaf 3 maanden al door na de laatste voeding van 23.00.

Overdag hebben ze dan 3 slaapjes van ongeveer 1,5-2 uur.

En ik lieg hier echt niet over. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ze midden in de nacht al denken dat het ochtend is, maar speen erin (bij 1tje, de ander wil geen speen) deur dicht en ze slapen weer verder.

Respect voor degenen die het tegenovergestelde hebben, wij prijzen ons dan ook gelukkig.
pi_187862524
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:50 schreef Ceviche het volgende:

[..]
Gaf/geef je borstvoeding? Heb je dan last van enorme stuwing in de ochtend?
Ik geef bv en inderdaad had toen enorme stuwing. Niet in de ochtend maar ‘s nachts al. Toen Sofie 4 weken oud was heb ik een flinke borstontsteking gehad. Dus vanaf toen zette ik ‘s nachts m’n wekker om te kolven. En dat deed ik dan na een poos steeds een half-uur later totdat de stuwing ‘s ochtends wel te doen was.
Nu met 11 maanden drinkt ze meestal rond 20.30 voor het laatst en dan weer ergens tussen 7.00 en 8.30.
Maar dat zijn bij lange na niet haar slaaptijden hoor ;( :P
  donderdag 11 juli 2019 @ 13:36:46 #145
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187862901
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:16 schreef Takkie88 het volgende:

[..]

Ik geef bv en inderdaad had toen enorme stuwing. Niet in de ochtend maar ‘s nachts al. Toen Sofie 4 weken oud was heb ik een flinke borstontsteking gehad. Dus vanaf toen zette ik ‘s nachts m’n wekker om te kolven. En dat deed ik dan na een poos steeds een half-uur later totdat de stuwing ‘s ochtends wel te doen was.
Nu met 11 maanden drinkt ze meestal rond 20.30 voor het laatst en dan weer ergens tussen 7.00 en 8.30.
Maar dat zijn bij lange na niet haar slaaptijden hoor ;( :P
Maar dan heb je juist sneller stuwing doordat ze overdag vaker drinkt, en dan moet je zelf alsnog eruit 's nachts. Dan is het niet eens zo handig als je baby dan doorslaapt :D
Al is het wel fijn om te weten dat je baby het wel kan :D
Is ze nog steeds zo'n goede slaper? Of wordt ze inmiddels wel 8 keer per nacht wakker?
pi_187863164
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:43 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

15 keer per nacht is ook echt geen doen joh ;( voor de baby zelf ook niet.

Los van wat je gewend bent of wat je verwachtingen zijn (of hoe je telt: die van CaVaBien zou ik als 1 nachtvoeding tellen), kan de één ook veel beter tegen onderbroken nachten of korte nachten dan de ander. Het is dus niet per se zo dat iemand met 2 onderbrekingen een betere nacht heeft dan iemand anders met 4 onderbrekingen. En dan heb je ook nog dat de ene onderbreking de andere niet is: dat varieert van liggend aanleggen en samen verder slapen, tot urenlang rondlopen met een huilende baby op de arm.
Ik heb eigenlijk ook echt mijn slaap nodig maar daar heeft Bikkel geen boodschap aan :') .

En hij krijgt ook nog steeds bv en komt gewoon heel stabiel iedere 3 uur, zowel overdag als s'nachts.

Zo zagen mijn nachten er trouwens wekenlang uit:

17-05-19

20:30 slapen
22:15 huilend wakker. Opgetild, speentje, 2 boertjes en slaapt weer verder.

23:24 kort wakker, wat onrustig. Weer zelf verder gaan slapen.

23:37 huilend wakker. Wilt geen speen. Eruit getilt, getroost en speen. Viel gelijk weer in slaap. Gerommel in buik.

00:02 huilend wakker en gaat rechtop zitten. Geef borstvoeding.

00:20 Is na voeding in slaap gevallen. Leg hem terug in zijn bed.

01:15 jammerend wakker. Speentje gegeven.

01:26 onrustig. Gaat op buik liggen en slaapt verder.

02:00 wakker en rechtop. Leg hem weer op rug met speen.

02:10 rechtop. Laat hem even zo gaan. Leg hem meerdere keren terug. Gaat staan. Huilt nog niet.

02:45 blijft onrustig. Geef voeding en daarna direct eigen bed weer in.

04:50. Wakker en staan in bed. Meerdere malen weer neerleggen.

05:00 blijf hem iedere keer weer neerleggen. blijft huilen. Zit aan rechter oor.

05:05 valt in slaap

05:07. Toch niet. Gaat weer rechtop zitten. Ik leg hem weer neer en geef speen.

05:10 slaapt

05:13 toch niet. Gaat weer meerdere keren rechtop zitten. Leg hem iedere keer weer neer.

05:20 blijf hem continue terugleggen. blijft huilen en jammeren.

05:30 hij blijft even liggen en is rustig. Zit met knuffeltje te priegelen. Ga een bv geven.

05:45 klaar met voeden en leg hem in zijn eigen bed

07:45 is klaar om de dag te beginnen.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_187863229
De laatste weken slaapt ze ‘s avonds moeilijk in. Als we geluk hebben valt in ze slaap tijdens de laatste voeding en kan ik haar slapend wegleggen. Lukt dit niet dan leg ik haar in haar bed en blijf ik erbij zitten. Maar staat ze dan na een half uur nog overeind dan neem ik haar maar weer mee naar beneden. En dan gaat ze later op de avond met mij mee naar ons bed.
Wanneer ze wel in slaap valt in haar eigen bed dan wordt ze ‘s nachts overstuur wakker. En voor iedereen is het het dan het fijnst als ze tussenin komt liggen. Ik denk dat het overstuur wakker worden van het dromen komt.
Maar uiteindelijk ligt ze dus ‘s ochtends altijd tussenin. Maar zoals ik al schreef; we veren mee en kiezen vooral wat nu het handigst is. Ooit, als ze een jaar of 16 is :P, wil ze vast niet meer tussenin slapen ;) :D
pi_187863285
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:53 schreef Wolken het volgende:

[..]

Oh Wolken, dat is voor niemand vol te houden! Is bikkel nu wel minder onrustig ‘s nachts?
Gaat het eten van vast voedsel nu wat beter of heeft Bikkel nog steeds elke keer last van zijn oren?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 14:07:08 #149
269689 crew  Viv
pi_187863332
@Wolken de tering :X zelfs als slaapgebrek als martelmethode wordt toegepast in de VS, krijgen ze nog een milder regime dan wat jij hebt doorgemaakt: https://www.theguardian.c(...)n-among-us-detainees
pi_187863543
Klopt, het onthouden van slaap is echt een martelmethode. Ik wilde alles bekennen ;) .

Ik heb meerdere malen huilend bij de HAP en ha gezeten maar ze konden ons niet helpen. Uiteindelijk met de doorverwijzing naar de KNO arts is het snel gegaan. En ook nu hij buisjes heeft blijft hij wel oorontstekingen houden maar nu kan de prut er gelijk uitlopen en heeft hij die druk op de trommelvliezen niet meer. En doordat het zo lang slecht is gegaan moet hij weer helemaal opnieuw leren slapen dus dat het nu ook nog niet perfect gaat neem ik maar voor lief. 5 keer per nacht is peanuts B-) .

@Takie88: eten gaat nu heel goed! Hij was niet voldoende aangekomen de laatste keer ( wat ik niet vreemd vind ) maar nu hij dus minder pijn heeft eet hij meteen een heel stuk beter. Gisteren op het kdv 2 broodjes en daarna begon hij aan het broodje van zijn buurvrouw :D . Alleen is hij zelf fan van Olvarit potjes :{ . Dus ik heb allerlei groentes gekookt en in ijsblokzakjes ingevroren en nu eet hij s'avonds 4 a 5 blokjes en eenderde van zo een potje gemixt en dat ben ik steeds meer aan het afbouwen. Hoe gaat het eten van Sofie?
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_187863567
Aah prut. -O- Ik had nog zo netjes in mijn agenda gezet dat Welpje maandag net zo lang uit als in de buik was, maar ben het die hele dag (en de dagen erna dus) alsnog glad vergeten. -O-
pi_187863636
Hallo, mag ik hier even een vraag stellen? Ik ga binnenkort bij mensen op bezoek met een 7 maanden oude baby (meisje). Nou wil ik een rokje voor het kind maken en ik weet dat ze maat 80 heeft. Heb de moeder ook gevraagd wat de omvang van de buik is maar dat snapte ze niet helemaal (ze is nog maar 2 jaar in Nederland), 1 meter leek me een beetje veel :D . Heb dus maar niet eens gevraagd de afstand tussen middel en knie.
Zou iemand van jullie zo aardig willen zijn om dat op te meten en mij dat door te geven?
We have far more in common than that which devides us..
pi_187863672
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 14:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Hallo, mag ik hier even een vraag stellen? Ik ga binnenkort bij mensen op bezoek met een 7 maanden oude baby (meisje). Nou wil ik een rokje voor het kind maken en ik weet dat ze maat 80 heeft. Heb de moeder ook gevraagd wat de omvang van de buik is maar dat snapte ze niet helemaal (ze is nog maar 2 jaar in Nederland), 1 meter leek me een beetje veel :D . Heb dus maar niet eens gevraagd de afstand tussen middel en knie.
Zou iemand van jullie zo aardig willen zijn om dat op te meten en mij dat door te geven?
Ik zou gewoon even een Hema/Zeeman/Prenatal binnenlopen en daar een kledingstuk maat 80 opmeten. :P
pi_187863692
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 14:24 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Ik zou gewoon even een Hema/Zeeman/Prenatal binnenlopen en daar een kledingstuk maat 80 opmeten. :P
Kijk, daar had ik nou helemaal niet aan gedacht. Superidee, dank je wel.
We have far more in common than that which devides us..
pi_187863894
@Wolken; fijn dat het eten bij Bikkel nu zo goed gaat! En hij zal inderdaad nog een nieuw ritme moeten leren krijgen. Is het normaal dat een baby na buisjes nog steeds elke keer oorontsteking heeft? Had voor jullie gehoopt dat dat gewoon helemaal klaar zou zijn.

Langzaam aan gaat Sofie wat meer eten. Ik wilde graag de rapley-methode aanhouden maar dan at ze echt te weinig.
Ze drinkt nu nog 3x per dag bv en ze eet gemiddeld 3x per dag nog vast voedsel. 1 boterham met beleg, 1x fruit met volle Griekse yoghurt en 1x warm eten. Ergens zal ze ook een keer moeten gaan ontbijten maar ik zie nog even niet hoe. Dus zolang ze ‘s ochtends nog goed bij mij drinkt laten we het maar even zo.
Ze blijft klein, nu 70cm, maar ze groeit en is super actief.
pi_187867754
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 14:19 schreef lunapuella het volgende:
Aah prut. -O- Ik had nog zo netjes in mijn agenda gezet dat Welpje maandag net zo lang uit als in de buik was, maar ben het die hele dag (en de dagen erna dus) alsnog glad vergeten. -O-
Same _O- had ook aan m’n vriend gevraagd of hij een taartje mee kon nemen van z’n werk, maar alles vergeten :@
Ze is morgen dan wel 300 dagen oud haha.

@Takkie88 is ze geen ochtend eter? Frum eet soms een halve boterham met appelstroop in de ochtend en soms een klein bakje yoghurt, ook niet echt veel maar ben zelf ook niet van het ontbijt :9
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 21:30:13 #157
74056 crew  ToT
pi_187870832
_O- Mini-ToT zat vandaag met beide handjes aan het deurtje van een keukenkastje te trekken om hem open te krijgen, en toen hij dat veiligheidspalletje/slotje door de kier zag, zat hij die helemaal af te tasten en te bestuderen om te kijken hoe die open moest! :D
10 maand oud, verdomme! :D
  donderdag 11 juli 2019 @ 21:40:11 #158
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187871048
Doen jullie in de ochtend dan melk + broodje? Hoeveel melk dan? :@. Hier is het in de ochtend een fles (180/6) en dan rond half 10 fruit. Middag kom ik vaak ook moeilijk uit met melk en brood. Rond half 12 iig een boterham (gaat tergend langzaam altijd) en dan een uurtje later een volle fles. Rond 17:00u warme maaltijd en dan weer rond 19:00u een fles. Soms eerder en dan later op de avond nog 1 omdat hij het daar dan niet op kan redden tot de volgende ochtend.
pi_187871141
Globaal is het hier
~ 8u Fles van 150+5.
~ 10:30 Fruit.
~ 13u Fles van 120+4 + brood
~ 17u Brood
~ 18:30 Maaltijd
~ 21u Fles van 180+6

"Snacks" tussendoor (mais puffs, rijstewafels, fruit) waar nodig.
  donderdag 11 juli 2019 @ 22:22:05 #160
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187871802
Hier is het op een werkdag:
5:30 borst
Rond 7:15 wakker
Negen uur fruit
Na slapen: fles van 120
Rond middag: boterham
Slapen
Weer fles
Rijstwafel
Half zes: warm eten
Half zeven: borst en naar bed

En dan nog meestal 3 voedingen 's nachts.

Als ik thuis ben is fruit, brood en warm eten hetzelfde. En dan onbeperkt de borst. Meestal een keer of 7-9 per 24 uur.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187878136
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:40 schreef Helsinki het volgende:
Doen jullie in de ochtend dan melk + broodje? Hoeveel melk dan? :@. Hier is het in de ochtend een fles (180/6) en dan rond half 10 fruit. Middag kom ik vaak ook moeilijk uit met melk en brood. Rond half 12 iig een boterham (gaat tergend langzaam altijd) en dan een uurtje later een volle fles. Rond 17:00u warme maaltijd en dan weer rond 19:00u een fles. Soms eerder en dan later op de avond nog 1 omdat hij het daar dan niet op kan redden tot de volgende ochtend.
2x per dag (ochtend en tweede slaapje) 180/6 en dan 1x 120/4 en dan weer 200 voor het slapen gaan :) daarnaast nog 2 boterhammen, yoghurt, fruit (uit knijpzakje, die zijn zooo lekker O+) en warm eten. Hebben geen vaste tijden want dat vind ik vervelend dus gewoon wanneer ik denk dat frum honger heeft krijgt ze wat.
pi_187881035
Oke wat bedoelen jullie met 180/4 200/6 etc? Het eerste is cc maar het tweede getal? Schepjes?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 12 juli 2019 @ 13:47:56 #163
74056 crew  ToT
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 12 juli 2019 @ 13:48:38 #164
74056 crew  ToT
pi_187881314
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 13:33 schreef Rebubbled het volgende:
Oke wat bedoelen jullie met 180/4 200/6 etc? Het eerste is cc maar het tweede getal? Schepjes?
Lijkt me wel, het zijn in ieder geval wel de bijbehorende hoeveelheden idd. :Y
Zo berekenen wij het ook altijd, we kijken nooit naar de exacte hoeveelheid milliliters als die schepjes er eenmaal in zitten.
pi_187881457
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 13:33 schreef Rebubbled het volgende:
Oke wat bedoelen jullie met 180/4 200/6 etc? Het eerste is cc maar het tweede getal? Schepjes?
Klopt.

120cc/4schepjes wordt 135cc. 150cc/5 schepjes 165 cc en 180/6 schepjes wordt ongeveer 200 cc.
pi_187884668
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 13:33 schreef Rebubbled het volgende:
Oke wat bedoelen jullie met 180/4 200/6 etc? Het eerste is cc maar het tweede getal? Schepjes?
Ja het aantal schepjes! Bijv bij 180 komen er 6 schepjes bij dus is het 200ml :)

Wederom spuit 11..

@ToT ogen om in te verdrinken O+
pi_187890077
Vandaag voor het eerst de stad weer in geweest. 4 uur maar en ik ben best wel overprikkeld.. Ik hoop echt dat mijn brein ooit nog de oude wordt. Wel voor het eerst in het openbaar gevoed. Middenin de Bijenkorf of all places. :') Maar ik heb eindelijk mijn borst uit mijn shirt kunnen hangen en succesvol mijn babietje gevoed. Jeeeejj!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  vrijdag 12 juli 2019 @ 21:40:10 #168
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187890290
Mooie foto, Tot!

Rebubbled, ik lees hier vaak dat vrouwen zich 9 maanden na de bevalling weer de oude beginnen te voelen :)
Ik zou de moed nog niet opgeven :P en yay voor voeden in het openbaar *O*
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 12 juli 2019 @ 21:56:52 #169
74056 crew  ToT
pi_187890503
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 16:55 schreef Framblij89 het volgende:

[..]

Ja het aantal schepjes! Bijv bij 180 komen er 6 schepjes bij dus is het 200ml :)

Wederom spuit 11..

@:ToT ogen om in te verdrinken O+
Haha! :D

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 21:40 schreef Ceviche het volgende:
Mooie foto, Tot!
Thanks! :D

En er is niets aan gephotoshopped, alleen ff wat losse huidschilfertjes verwijderd en dit stuk uitgesneden. (De foto was van hem helemaal.)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 12 juli 2019 @ 22:59:28 #170
74056 crew  ToT
pi_187891383
_O- Meneertje heeft ontdekt dat hij haren op zijn hoofdje heeft! :D Zat echt een hele tijd met zijn handje op zijn hoofd te tikken en zat vervolgens verbaasd naar zijn handje te kijken! :D
pi_187896698
:o Onze dame loopt aan een kruk het hele huis door.

Hadden vanochtend allemaal plannen, maar mevrouw sliep tot 09:30 #nietklagen
  zaterdag 13 juli 2019 @ 11:07:05 #172
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187896950
Hier zit Bas in een spurtje. Onverzadigbaar ineens aan eten, heeft weer een kleine babyupdate gehad want nieuwe geluidjes (aaaah is toegevoegd) en vanmorgen echt gericht lachen met oogjes en mond. Mijn kleine baby :o. Ga eens niet zo snel joh.

Rebubbled eerste buitenvoeding *O*. Hoe vond je het? Ik heb hem vorige week op een terrasje gedaan, we kwamen net bij de huisarts vandaan en ik had honger en dorst. Bas ook. Zaten iets verderop een tafeltje met wat oudere dames, 'ow kijk eens hoe mooi, en je ziet er niks van'. Keek ik hun kant op, allemaal duimen omhoog O+.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187897255
Uitslapen op zaterdag, nice! Hier 7.30, wat prima is. Gevoed en dacht haar daarna slapend achter te laten met vriend die graag nog even door slaapt 's ochtends. Maar tijdens het kolven van de andere borst hoorde ik al allemaal kirgeluiden en kwam hij uiteindelijk slaperig naar beneden met een klaarwakkere baby.

Doet hier iemand aan baby zwemmen? Moet je perse meet de les meedoen? Of mag je ook gewoon in de andere uren gaan? Daarbij is onze baby zwemles 45 minuten, maar ik lees overal dat 20 minuten de max is?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187897309
D-E, thuis voed ik liggend, dus ik vind de Madonna houding nog steeds een beetje awkward en oncomfortabel. Verder heb ik geen probleem met mijn borsten tevoorschijn toveren. Mensen dealen maar.

Wat leuk van de update! Buggie is haar grijpen enorm aan het oefenen. Heel cute. Nog niet super succesvol, maar het principe van hand openen, richting object bewegen en dan sluiten is er. Dat het object aangeraakt moet worden, is een tweede. :D
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 13 juli 2019 @ 11:52:26 #175
74056 crew  ToT
pi_187897406


"Wat zijn dat voor zachte dunne dingen op mijn hoofd?!? Papa, jij hebt dat niet! Wat is dit???"

En let even niet op de vlekken! :') Hij kreeg ff gauw een hapje tussendoor zonder slabbetje om, met alle gevolgen van dien! _O-
  zaterdag 13 juli 2019 @ 12:50:12 #176
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187898264
@Rebubbled, van vrienden van ons begreep ik dat babyzwemmen voor hun baby leuk werd zo rond 3 maanden; toen kon hun zoontje ook gericht dingen vastpakken/wegmeppen. Wij gaan als Bas 12 weken is 2 weken naar Centerparcs in Frankrijk (verklaar mezelf nog altijd voor gek hiervoor, maar ach :P ) en dan gaan we daar eens laagdrempelig kijken bij het babyzwemmen. Als dat een succes is zullen we dat hier in het zwembad ook wel gaan doen, ik woon op loopafstand van het zwembad en ze hebben dagelijks babyzwemmen :D. Bas is sowieso heel chill in water, als ik hem op het juiste moment als hij goed wakker is in bad doe of hij gaat mee onder de douche, is hij helemaal zen.

Ik voed vooral in biological nurturing/achterover leunende houding,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
omdat mijn tsr nogal enthousiast aan het reageren is en dan is Bas heel onrustig met drinken als ik dit niet doe. Madonna of lopend (ja, lopend :') ) lukt inmiddels wel, maar pas na een paar minuten als de ergste druk weggedronken is. Dus ik ben toen maar wat onderuit gezakt in mijn stoel toen gaan hangen

Hahaha, miniToT. Wat een blikken O+
pi_187898522
Hmm buggie verdrinkt dan echt in mijn borst. Hoe zorg je dat hij niet helemaal je borst in duikt?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zaterdag 13 juli 2019 @ 13:13:10 #178
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187898640
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 13:06 schreef Rebubbled het volgende:
Hmm buggie verdrinkt dan echt in mijn borst. Hoe zorg je dat hij niet helemaal je borst in duikt?
Ow dat doet Bas ook hoor :'). Als ik Bas op links voed, ondersteun ik mijn borst nog met mijn rechterhand (en andersom natuurlijk) en kan ik met mijn duim heel voorzichtig zijn neus een beetje vrijhouden zodat hij kan ademen. Maar ik heb momenteel dan ook een bhmaat 90G aan, mijn borsten zijn te groot voor zijn hoofd :').
  zaterdag 13 juli 2019 @ 17:27:40 #179
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187902796
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 13:13 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ow dat doet Bas ook hoor :'). Als ik Bas op links voed, ondersteun ik mijn borst nog met mijn rechterhand (en andersom natuurlijk) en kan ik met mijn duim heel voorzichtig zijn neus een beetje vrijhouden zodat hij kan ademen. Maar ik heb momenteel dan ook een bhmaat 90G aan, mijn borsten zijn te groot voor zijn hoofd :').
Hier lukt door m'n 75J deze houding niet. Zo jammer :(

En babyzwemmen: prul vindt water prachtig, maar had pas echt iets aan zwemmen toen ze een maand of 4 was. Daarvoor was het te koud en te druk in het zwembad (cp in Zeeland).

De jongedame hangt nu op m'n buik nadat ze net haar bedje vol spuugde en we daarom maar in bad geweest zijn. De nachten zijn nog steeds prut... Gisteren wel heerlijk geshopt. Ze heeft in de auto op de heenweg, terugweg en tussendoor in de wagen geslapen. En verder was ze vrolijk en blij en wilde ze mijn zoete aardappel frietjes in plaats van haar boterham. Heb maar niet toegegeven, er zat te veel vet en zout op.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  zaterdag 13 juli 2019 @ 17:48:45 #180
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187903058
Oef Tink, dat kan ik mij indenken. Het is voor Bas al een uitdaging met zijn kleine hoofdje en mijn cupmaat om niet te verzuipen in MountBoob. Met stuwing was het helemaal zielig, belandde het ook nog zo hup in zijn neus toen hij losliet. Arm ding.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 13 juli 2019 @ 19:41:48 #181
74056 crew  ToT
pi_187904323
-O- Ennnn mini-ToT heeft een bult op z'n koppie. ;(
Hij zat op de tegels met kussens achter en naast hem, en toen besloot hij om voorover te kukelen! :')

Krijsen als een speenvarken! :o

Hier een foto van vandaag toen hij nog geen ene fuck gaf op een fantasy festival. :P



Er liepen daar donders veel furry's rond zeg! :o
De meeste baby's zagen hen als uit de kluiten gewassen bewegende knuffelpoppen, maar sommigen waren er wel bang voor. :P

[ Bericht 14% gewijzigd door ToT op 13-07-2019 19:47:07 ]
  zaterdag 13 juli 2019 @ 20:17:53 #182
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187904915
Even spuien hoor!

Here we go again... Boos in bed. Honger en pijn zijn uitgesloten (goed gegeten na het spugen en paracetamol en dentinox gehad voor de tandjes), madame huilt zonder tranen en ligt dus echt boos te doen, denk ik? Zo lang ik ernaast blijf zitten of haar naast mij leg, wil ze spelen en gaat ze het hele bed door (ondertussen continu gapen en in haar ogen wrijven) en zodra ik weg ga, is ze boos.

Ik heb de afgelopen week bij elkaar zo'n 20 uur geslapen en kan niet meer... Man is nu bij haar, maar die weet het ook niet meer.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187905011
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 20:17 schreef Tink89 het volgende:
Even spuien hoor!

Here we go again... Boos in bed. Honger en pijn zijn uitgesloten (goed gegeten na het spugen en paracetamol en dentinox gehad voor de tandjes), madame huilt zonder tranen en ligt dus echt boos te doen, denk ik? Zo lang ik ernaast blijf zitten of haar naast mij leg, wil ze spelen en gaat ze het hele bed door (ondertussen continu gapen en in haar ogen wrijven) en zodra ik weg ga, is ze boos.

Ik heb de afgelopen week bij elkaar zo'n 20 uur geslapen en kan niet meer... Man is nu bij haar, maar die weet het ook niet meer.
Knuppel in het hoenderhok, maar wat doet ze als je haar gewoon even laat? Bollie kan ook zo doen, maar als ik dan toch wegga brult ze hooguit nog 5 minuten en dan slaapt ze...
pi_187905432
+1 op sillie, hier ook. Denk toch met de verlatingsangst van doen. Maar wij laten haar nu even heen doen en ze gaat steeds vaker na een minuut of wat weer liggen.

Als ze aanhoudend blijft krijsen ga ik erheen, troost ik haar tot haar ademhaling weer rustig is, aai over bol en kus en ga ik weer. En repeat. Totdat ze het opgeeft en zelf in slaap valt :).
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 13 juli 2019 @ 21:05:20 #185
74056 crew  ToT
pi_187905668
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 20:17 schreef Tink89 het volgende:
Even spuien hoor!

Here we go again... Boos in bed. Honger en pijn zijn uitgesloten (goed gegeten na het spugen en paracetamol en dentinox gehad voor de tandjes), madame huilt zonder tranen en ligt dus echt boos te doen, denk ik? Zo lang ik ernaast blijf zitten of haar naast mij leg, wil ze spelen en gaat ze het hele bed door (ondertussen continu gapen en in haar ogen wrijven) en zodra ik weg ga, is ze boos.

Ik heb de afgelopen week bij elkaar zo'n 20 uur geslapen en kan niet meer... Man is nu bij haar, maar die weet het ook niet meer.
-O- Owwww kut is dat zeg!
  zaterdag 13 juli 2019 @ 21:07:47 #186
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187905702
Ik laat prul niet langer huilen dan een paar minuten... Net tien minuten geprobeerd (het leek steeds net ietsje minder te worden), langer dan ooit tevoren, maar na die tien minuten raakte ze ineens echt overstuur en werd ze ook niet meteen rustig toen ik ging kijken. Dat had echt even wiegen en zingen nodig. Pas toen stopte ze met huilen.

Ik heb haar net uiteindelijk maar in ons bed in slaap gevoed (ze was nu zo moe dat ze niet meer speelde) en heel voorzichtig in haar eigen bed gelegd. Nu snel even m'n ogen dicht nu het kan...

Overigens: het ochtendslaapje in bed gaat wel goed (hooguit twee minuten jengelen, huilen kan ik het niet eens noemen)...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187905890
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 20:17 schreef Tink89 het volgende:
Even spuien hoor!

Here we go again... Boos in bed. Honger en pijn zijn uitgesloten (goed gegeten na het spugen en paracetamol en dentinox gehad voor de tandjes), madame huilt zonder tranen en ligt dus echt boos te doen, denk ik? Zo lang ik ernaast blijf zitten of haar naast mij leg, wil ze spelen en gaat ze het hele bed door (ondertussen continu gapen en in haar ogen wrijven) en zodra ik weg ga, is ze boos.

Ik heb de afgelopen week bij elkaar zo'n 20 uur geslapen en kan niet meer... Man is nu bij haar, maar die weet het ook niet meer.
Start van de verlatingsangst. Heel herkenbaar. Ik zie het alsof ze testen of je er nog wel bent/of je nog wel komt. Wij gaan elke keer als hij echt huilt (dus niet de roephuil, maar echt huilen) naar hem toe, knuffelen en zingen voor hem en leggen hem weer in zijn bedje. Wel pas als hij in zijn lijfje weer rustig en ontspannen is. En herhaal x 6. Uiteindelijk valt hij tegen ons aan of in bed in slaap. We halen hem dus wel even uit bed, maar hij gaat zijn kamertje niet uit. En we leggen hem elke keer weer terug in zijn eigen bedje. Ons bed blijft ons bed.
Het keten in bed is ook herkenbaar. En geef ze eens ongelijk? De nieuw verworven skills zijn zo tof om overal uit te proberen! Ook in bed. Ik blijf ook niet stil op mijn rug liggen als ik onrustig ben of de slaap niet kan vatten.

Succes! Na 3 weken lijken we het ergste gehad te hebben.
pi_187906344
Verlatingsangst ;)
Een hele leuke fase ;)


En hoi, ik heb nog steeds een baby en weinig tijd ;) Nog 1 week en dan wel 5 weken vakantie!

En verder hier ook een meisje met enorme verlatingsangst en eenkennigheid op het moment :) Momenteel is iedereen leuk en gezellig, maar mogen alleen papa, mama, Ow en Js aan haar komen ;)
En in slaap vallen doet ze alleen op ons of in de kinderwagen/maxicosi en als ze dan alleen wakker wordt is het krijsen. Dus ze eindigt bijna iedere nacht wel tussen ons in (zelfs de co-sleeper is te ver weg).

Maar ik weet.... het is een faaaaassssseeee!

Verder is ze heerlijk de wereld aan het ontdekken, nog steeds echt heel gemakkelijk en vrolijk. Ik mag niet klagen (en ben stiekem al begonnen met de eerste voorbereidingen voor haar verjaardag :o )
pi_187906375
Het wordt hier niet in dank afgenomen te zeggen, maar echt: laten huilen @Tink89

Eigenlijk wat @Peacefulll ook zegt en @hetzusjevan en missen @silliegirl ook wel.

We zitten hier ook echt in de fase 'verlatingsangst' volgens mij. Op een gegeven moment kan ze haar ogen niet meer open houden, alles is brullen en te veel moeite. Knuffelen is brullen, spelen is leuk, maar als het blokje verkeerd ligt is het brullen, als iets te ver weglegt is het krijsen.. Intussen oren trekken, ogen wrijven, gapen.. Oftewel: doodop.

Leggen we haar in bed dan gaat ze daar staan, spelen, rollen, zeg maar voort. Soms hebben we het geluk dat ze zo moe is dat ze in slaap valt voordat we weg zijn, maar meestal moeten we gewoon het kamertje uit gaan..

Dan gaat ze huilen, jengelen. Dan laten we haar. Dit duurt soms 5 minuten, maar ook wel eens 30-45 minuten. Met geen mogelijkheid meer gezellig of wakker te houden, maar slapen? Ho maar.

Beste werkt dan toch haar gewoon even te laten.. Uiteraard als ze begint te krijsen/overstuur wordt gaan we erheen, troosten, knuffelen, liedje zingen .. net wat voor handen is. Maar daarna gaan we weer.

Als we blijven zitten of bij iedere keer huilen komen dan slapen we niet meer.. We hebben het geprobeerd en sliepen dan inderdaad 2-3 uurtjes per nacht verdeeld in een paar keer 40 minuten. Nu nog soms klote nachten, dat ze elke 40 minuten huilend wakker wordt, ons mist en ze pas gaat slapen als we weer even zijn geweest. Dan kunnen we er toch de hele nacht weer uit..

Op een gegeven moment krijgt ze door dat er altijd wel weer iemand terug komt en zal ze makkelijker gaan inslapen. Hoop ik.
pi_187906422
Voorbereidingen voor de verjaardag.. Goede @Loj .. Staat hier ook voor onze vakantiedagen opgeschreven, maar we hebben zo de handen vol aan onze dame dat het er niet van komt. :9 Komt al snel dichtbij. :o

Ze is hier zo druk met 'apporteren', lopen langs de bank, keuken, tafel, muur .. alles.

Vandaag heeft ze voor het eerst tot twee keer toe los gestaan. 5-8 seconden maximaal ofzo hoor, maar stop! Ho! 't gaat te snel. :6

Frustratie ook als het even niet lukt omdat ze te moe is.. pfff.. :9
pi_187907288
Dat laten huilen werkt hier soms ook maar dan moeten we op een gegeven moment wel écht weer terug want als we te laat zijn gaat het over in keihard gekrijs en zijn we nog langer bezig om haar in slaap te krijgen.

Wanneer moet je eigenlijk beginnen met ‘opvoeden’? Ik weet niet of het al nut heeft om dat nu al te doen hoewel ik soms denk dat babies meer begrijpen dan wij denken :')

Wel leuk hoor @NicolasJoy dat ze al zo veel doet O+ en los staan al.. blijf aub nog heeeeeeel eventjes baby tot dat je 1 bent :')

voorbereidingen op verjaardagen alweer, oh my. Wanneer begin je met zoiets eigenlijk?
Soms heb ik het idee dat ik ook al moet beginnen met de voorbereidingen want de tijd gaat veel te snel en ik ben bang dat ik heel veel ga vergeten _O- maar wil ook weer niet zo overdreven doen.

Het lijkt hier trouwens alsof frum woordjes na ‘praat’ vanmiddag zei ik iets van “neeeee frum dat is bah”. Haar reactie; bah! :{ maar zal wel een klank zijn die ze imiteert :')
pi_187911078
Oh ja heb nog een vraag.... sorry voor de dubbelpost. Frumpie gaat sinds vrijdag staan in haar triptrap, levensgevaarlijk natuurlijk. Iemand tips? Herkenning is ook al goed |:( ik kan nu geen seconde de andere kant op kijken want dan zit ze gewoon op de eettafel.
  zondag 14 juli 2019 @ 08:14:01 #193
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187911095
Ja, hier ook zo Framblij. Ik heb het plankje weer wat lager gezet. We hebben dat tuigje ook maar die gebruik ik eigenlijk niet. Sowieso niet tijdens eten maar als hij gewoon even in de stoel zit zou het wel kunnen. Ik had hem laatst voor de wasmachine gezet omdat hij er maar naartoe bleef kruipen :'). Was gewoon 20 minuten zoet zo. Kon ik mooi even gauw opruimen :P.

Verder niet bijgelezen. Handen vol aan onze kleine jengelende jongen.
pi_187911167
Plankje wat lager zetten en een tuigje gebruiken :P
pi_187911446
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 22:51 schreef Framblij89 het volgende:
Dat laten huilen werkt hier soms ook maar dan moeten we op een gegeven moment wel écht weer terug want als we te laat zijn gaat het over in keihard gekrijs en zijn we nog langer bezig om haar in slaap te krijgen.

Wanneer moet je eigenlijk beginnen met ‘opvoeden’? Ik weet niet of het al nut heeft om dat nu al te doen hoewel ik soms denk dat babies meer begrijpen dan wij denken :')

Wel leuk hoor @:nicolasjoy dat ze al zo veel doet O+ en los staan al.. blijf aub nog heeeeeeel eventjes baby tot dat je 1 bent :')

voorbereidingen op verjaardagen alweer, oh my. Wanneer begin je met zoiets eigenlijk?
Soms heb ik het idee dat ik ook al moet beginnen met de voorbereidingen want de tijd gaat veel te snel en ik ben bang dat ik heel veel ga vergeten _O- maar wil ook weer niet zo overdreven doen.

Het lijkt hier trouwens alsof frum woordjes na ‘praat’ vanmiddag zei ik iets van “neeeee frum dat is bah”. Haar reactie; bah! :{ maar zal wel een klank zijn die ze imiteert :')
Je moet inderdaad wel voordat ze overstuur is zien dat je er bent, anders heb je jezelf.. Maar de valkuil is hier eerder dat we er te snel heen gaan, dan te laat. :9 't blijft niet tof om je kindje te 'laten huilen'. Maar typisch is wel dat negen van de tien keer mevrouw staat te lachen zodra de deur open gaat. Als ze dan bleef lachen.... :9

Wij proberen al wel te belonen bij goed gedrag, maar echt straffen bij slecht gedrag nog niet. Meer geen aandacht aan geven ofzo. Echt opvoeden voelt voor mij alsof het nog niet werkt, maar ze snappen inderdaad veel meer dan je denkt soms...

Sommige mensen lijken al maanden van te voren te beginnen voor de verjaardag.. Diegene waar we een taart wilden kopen zit al vol tot en met september. :') Dus wij hebben nog niks gedaan eigenlijk. :P Deze week eens nadenken wie we hier allemaal willen hebben en hoe het er globaal uit zal zien. Op de dag zelf ben ik de hele dag werken, dus vieren het sowieso al later.. :+

Is ze snel mee! Of ja, sneller dan ons Spook. :9 Hier heeft nu "O-o!" ontdekt. Het liefst al voordat ze iets laat vallen/gooit. Dit heeft ze de afgelopen dagen geleerd. Verder is het 'mamamamm' 'bapa' en 'omnomnomnom'. Meer brabbelen dan echt woord-achtig.

quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 08:02 schreef Framblij89 het volgende:
Oh ja heb nog een vraag.... sorry voor de dubbelpost. Frumpie gaat sinds vrijdag staan in haar triptrap, levensgevaarlijk natuurlijk. Iemand tips? Herkenning is ook al goed |:( ik kan nu geen seconde de andere kant op kijken want dan zit ze gewoon op de eettafel.
Plankje omlaag. Wees voorbereid op een boze baby. :D Hier gaat ze continu staan, dus inderdaad een tuigje, niet altijd vast overigens.

Plankje deze week omlaag gezet en mevrouw was ziedend. Heel teleurgesteld. Nu met uiterste strekpogingen tikken haar tenen het plankje weer meer aan waardoor ze meer af kan zetten weer.
pi_187912216
Hier moest ik een datum claimen ivm verjaardagen van neefjes enzo ;)
En ik heb bij de eerste verjaardagen van mijn jongens een uitnodiging via de post verstuurd, met het geboortekaartje als inspiratie. Dus daar moet ik wel mee gaan beginnen omdat ik tussendoor ook nog op vakantie ben.

En als je een uitnodiging stuurt heb je een lijstje nodig ;) zeker als je alles al hebt -O_
Speciale taarten of thema’s doe ik niet aan, al moet ik nog wel wat slingers halen (piraten en cars slingers zijn ook tof, maar als ik dan een meisje heb ;) )

En tripptrapp, plankje eentje omlaag. Je had ook riempjes, maar die vond ik te duur. Omdat ik een reserve Ikeastoel gebruik ik dat riempje ook nog wel eens.

Voor hoever eten de andere (bijna) 11 maanders hier al met de pot mee?
pi_187913158
Dat plankje omlaag werkt hier niet, nu zet ze zich gewoon af op die zwarte tussenstang :{. We gaan het plankje van het zitgedeelte iets verder naar voren schuiven, kijken of ze dan niet meer bij die stang kan. Dat tuigje/die riempjes kan je wel bij babydump of mamaloes kopen trouwens voor 7 euro ofzo (is universeel, zou ook op tripp trapp moeten passen).

Loj ik laat Nien al een paar weken best veel mee eten (die is 10 mnd nu), maar dat komt omdat ze alles wil proberen wat ze ons ziet eten. Alleen als er ui of iets anders pittigs in zit krijgt ze iets anders, maar groente + aardappelen eet ze sowieso mee. En mede dankzij zus die haar alles in de hand stopt heeft ze al frietjes op, en kroepoek, en ijsjes, en pannekoeken.. zo van lekker alle eet principes overboord bij de tweede heuj :'). .

Ik heb Nien net van de trap geplukt, die stond al op de eerste tree en met haar linkerknie zat ze al op de 2e trede :o.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het traphekje staat er inmiddels weer :+ (onding).
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
  zondag 14 juli 2019 @ 12:25:01 #198
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187913699
Ik heb hier (prul is bijna 8 maanden) ook al een datum geclaimd, want externe locatie, intocht van sinterklaas en nog twee baby's jarig in dezelfde twee weken. Dus die van ons staat vast.

En er komt hier een hele toffe taart <3
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 14 juli 2019 @ 15:59:20 #199
74056 crew  ToT
pi_187917913
Tip voor als je een baby wil maken; zorg dat je de bouw-instructie goed stap voor stap volgt, anders verklooi je misschien het één en ander en krijg je dit soort resultaten:



Volgens mij klopt er hier iets niet? :? :P
  zondag 14 juli 2019 @ 17:23:43 #200
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187920297
quote:
2s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:59 schreef ToT het volgende:
Tip voor als je een baby wil maken; zorg dat je de bouw-instructie goed stap voor stap volgt, anders verklooi je misschien het één en ander en krijg je dit soort resultaten:

[ afbeelding ]

Volgens mij klopt er hier iets niet? :? :P
Maar heb je naast de bouwinstructie ook de handleiding wel gelezen? Want volgens mij is dit gewoon een software update met wat bijzondere opties.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 14 juli 2019 @ 18:28:22 #201
74056 crew  ToT
pi_187921527
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2019 17:23 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Maar heb je naast de bouwinstructie ook de handleiding wel gelezen? Want volgens mij is dit gewoon een software update met wat bijzondere opties.
Ow, vandaar! :P
  zondag 14 juli 2019 @ 19:59:09 #202
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187923716
Zijn er hier baby's die duimen/op vingers sabbelen in plaats van speen? Hoelang duurde het ongeveer voordat baby dat kon?
Nora wil dus geen speen en muuuh come on girl! Ik hou van spenen! :') mijn andere kinderen werden/worden er altijd zo rustig van en in slaap vallen is ook appeltje eitje. Maar deze dame moet geen plastic als er geen melk uit komt en eet het liefst haar vuist op. Echt handig gaat dat niet, en als het haar soms lukt om er een duim of vinger in te krijgen, dan prikken d'r andere vingers in haar oog :') :{ dus dan is 't meteen huilen (logisch).

Hoelang nog deze marteling? :P
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187924224
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 19:59 schreef pinquit het volgende:
Zijn er hier baby's die duimen/op vingers sabbelen in plaats van speen? Hoelang duurde het ongeveer voordat baby dat kon?
Nora wil dus geen speen en muuuh come on girl! Ik hou van spenen! :') mijn andere kinderen werden/worden er altijd zo rustig van en in slaap vallen is ook appeltje eitje. Maar deze dame moet geen plastic als er geen melk uit komt en eet het liefst haar vuist op. Echt handig gaat dat niet, en als het haar soms lukt om er een duim of vinger in te krijgen, dan prikken d'r andere vingers in haar oog :') :{ dus dan is 't meteen huilen (logisch).

Hoelang nog deze marteling? :P
Fred probeerde het en was geen fan van de speen. Toen zag mijn man een speen van Bibs met een leuk kleurtje en die pakt Fred wel. Al zat hij van de week wel heel triomfantelijk met zijn duim in de mond om zich heen te kijken. :')

Edit: dat was in Utrecht tijdens de Canal Pride en toen was hij tien weken. Duim in de mond zonder oogprikken was met 15 weken.
  zondag 14 juli 2019 @ 20:28:16 #204
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187924528
Mijnes heeft 1 keer geduimd, met 6 weken tijdens het gesprek met de arts op het cb. Daarna nooit meer :')
Speen lijkt mij ook eigenlijk vooral gedoe dus ik ben blij dat we ze zelden nodig hebben.
pi_187924771
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 10:28 schreef Loj het volgende:
Hier moest ik een datum claimen ivm verjaardagen van neefjes enzo ;)
En ik heb bij de eerste verjaardagen van mijn jongens een uitnodiging via de post verstuurd, met het geboortekaartje als inspiratie. Dus daar moet ik wel mee gaan beginnen omdat ik tussendoor ook nog op vakantie ben.

En als je een uitnodiging stuurt heb je een lijstje nodig ;) zeker als je alles al hebt -O_
Speciale taarten of thema’s doe ik niet aan, al moet ik nog wel wat slingers halen (piraten en cars slingers zijn ook tof, maar als ik dan een meisje heb ;) )

En tripptrapp, plankje eentje omlaag. Je had ook riempjes, maar die vond ik te duur. Omdat ik een reserve Ikeastoel gebruik ik dat riempje ook nog wel eens.

Voor hoever eten de andere (bijna) 11 maanders hier al met de pot mee?
Dat kun je natuurlijk ook nog hebben..

Vind het hier al zo vervelend dat er zoveel mensen op vakantie zijn straks. :(

Over het mee-eten met de pot: nope. Nagenoeg niets. Geregeld geprobeerd, maar blijft niets in, dus toch maar weer een potje..

----

@pinquit
Hier geen speen, maar ook geen duim of andere vingers... :9 Sorry! :P

Heeft ze nooit gewild..
  zondag 14 juli 2019 @ 20:40:37 #206
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187924813
Ik heb bij mijn oudste ook 50.000 spenen geprobeerd, hij wou er geen. Ook geen duimpje. Deze baby is gematigd fan van speentjes, maar probeert ook zijn handje op te eten. Ik probeer dat af te remmen door hem een speen te geven, duimen is echt lastig af te leren.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  zondag 14 juli 2019 @ 21:28:23 #207
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187925682
Hier sabbelt Bas wel eens op zijn knuistje maar zijn speen O+ is echt bijna net zo fantastisch als mijn tepel. Zowel Avent als bibs zijn lekker volgens hem.
pi_187926295
Hier wordt ook op vingers en duim gezogen maar nog niet zo goed dat hij ermee in slaap kan vallen :P
Wij hebben de bibs speentjes, alleen die pakt Guus.
De silicone speentjes pakt hij niet, wel de natuur rubberen. Die blijven ook beter in zijn mond zitten.
  zondag 14 juli 2019 @ 22:25:57 #209
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187926770
Ik ga eens zo'n bibs speen aanschaffen *O*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187927435
Ik lees mee maar zal ook eens proberen mee te gaan posten.

We hebben een dame van al bijna 11 maanden. Inmiddels crosst ze met de babyrollator van het ene naar andere einde van de woonkamer. We zijn gestart met borstvoeding, maar ik moest aan de antibiotica (toen fles) en heb uiteindelijk besloten te gaan kolven. Tot 4 maand borstvoeding en daarna over gegaan op kunstvoeding. Ze eet praktisch alles, maar hongerniveau verschilt nu en dan wel eens.

Qua speen startten we met difrax dat was zuig-zuig-plop. Uiteindelijk is bibi het succes. Hier alleen nog speen in bed nu.
  maandag 15 juli 2019 @ 06:07:26 #211
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187929583
Prul zoog al snel op haar handjes en duim, dat vonden we niks. Dus speentjes geprobeerd. Difrax, bibi, nuby, kruidvat: allemaal vies. Alleen de speen van MAM wil ze wel.

En die is nu alleen nog voor in bed, slapen in de auto en slapen in de wagen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  maandag 15 juli 2019 @ 07:32:40 #212
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187929769
Buh mijn baby heeft toch waterpokken gekregen. ;( Al lijkt hij er weinig last van te hebben, maar hij gaat deze week voor het eerst naar de opvang. }:|
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_187929940
Onpraktisch Mariposas. Enige ziekte die ik hier, denk ik, gezien heb js de zesde ziekte (vlekjes en koorts). Ze gaat verder niet naar opvang, dus kans om iets op te pikken is kleiner.
pi_187931643
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 09:13 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Je moet inderdaad wel voordat ze overstuur is zien dat je er bent, anders heb je jezelf.. Maar de valkuil is hier eerder dat we er te snel heen gaan, dan te laat. :9 't blijft niet tof om je kindje te 'laten huilen'. Maar typisch is wel dat negen van de tien keer mevrouw staat te lachen zodra de deur open gaat. Als ze dan bleef lachen.... :9

Is ze snel mee! Of ja, sneller dan ons Spook. :9 Hier heeft nu "O-o!" ontdekt. Het liefst al voordat ze iets laat vallen/gooit. Dit heeft ze de afgelopen dagen geleerd. Verder is het 'mamamamm' 'bapa' en 'omnomnomnom'. Meer brabbelen dan echt woord-achtig.
[..]

Plankje omlaag. Wees voorbereid op een boze baby. :D Hier gaat ze continu staan, dus inderdaad een tuigje, niet altijd vast overigens.

Plankje deze week omlaag gezet en mevrouw was ziedend. Heel teleurgesteld. Nu met uiterste strekpogingen tikken haar tenen het plankje weer meer aan waardoor ze meer af kan zetten weer.
Ja vind dat ‘laten huilen’ echt verschrikkelijk maar vaak is het niet eens huilen te noemen maar jengelen ofzo.. ze wordt ook vaak genoeg ‘wakker’ en huilt dan even maar dan slaapt ze weer verder. Ook vaak dus de fout gemaakt dat ik er gelijk heen ging en dan was het een dikke party *O*

In principe is frum d’r verjaardag al over 9 weken (omygawdd) dus tis gelukkig niet dat we extreem vroeg zijn _O- en dan ook mijn vriend z’n vakantie, dus dubbel plezier met aftellen *O*

Plankje omlaag gaat dus niet werken vrees ik, ze gaat namelijk staan in het zitgedeelte _O- ik vind het heel knap hoor maar kom op.

En inderdaad goed gedrag belonen, is wel heel leuk overigens, want ze kan nu vanuit staan weer zitten en dan klap ik als een overdreven blije zeehond en dan gaat ze het nog 100x doen _O-

Wat leuk dat ze al o,o zegt!! Op zich doet spookje ook alles wel op de minuut kwa ‘hoe het moet volgens het boekje’ he?

Zal wel even kijken voor dat tuigje wat meerderen hier hebben geroepen. En voorbereiden op een krijsfestein *)

Over mee eten met de pot, ik kijk gewoon elke avond wat wij gaan eten en dan hou ik wat groente apart en kook ik er wat aardappels bij of zo. Vlees lust ze niet, maar vis is ze echt gek op :) moest wel lachen om @Feyre, kroepoek _O-

En ik sluit me aan bij de Bibs spenen! Leuk design en frum is er dol op O+
pi_187932631
Ok ok, bibs speen besteld na al deze reviews. :')
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 15 juli 2019 @ 12:20:13 #216
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187932790
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 07:32 schreef Mariposas het volgende:
Buh mijn baby heeft toch waterpokken gekregen. ;( Al lijkt hij er weinig last van te hebben, maar hij gaat deze week voor het eerst naar de opvang. }:|
Op zich wel fijn toch, dan heeft hij ze vast gehad. :@
En soms mogen ze gewoon naar de opvang. Maar leuk is anders natuurlijk.
  maandag 15 juli 2019 @ 12:40:38 #217
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187933118
Wij willen geen foto's posten van onze baby (op geen enkele social medium trouwens) maar we zijn van de week getrouwd en dit pakje stond Koert zo schattig :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 15 juli 2019 @ 12:40:43 #218
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187933120
quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2019 12:20 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Op zich wel fijn toch, dan heeft hij ze vast gehad. :@
En soms mogen ze gewoon naar de opvang. Maar leuk is anders natuurlijk.
Neh, op die leeftijd bouwen ze nog niet voldoende antistoffen op, dus hij zal het nog een keer krijgen. Maar dan is het verloop meestal wel milder.
Hij mag wel naar de opvang. :) Ik twijfelde, omdat hij nog maar twee uurtjes eerder is geweest dus nog niet echt heeft kunnen besmetten. En het is een babygroep waar hij in zit.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  maandag 15 juli 2019 @ 12:41:47 #219
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187933133
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 12:40 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Neh, op die leeftijd bouwen ze nog niet voldoende antistoffen op, dus hij zal het nog een keer krijgen. Maar dan is het verloop meestal wel milder.
Hij mag wel naar de opvang. :) Ik twijfelde, omdat hij nog maar twee uurtjes eerder is geweest dus nog niet echt heeft kunnen besmetten. En het is een babygroep waar hij in zit.
Oh ik dacht dat hij net wat ouder was. Maar nog onder de 3 maanden dus?
Fijn dat de opvang geen probleem is ^O^
  maandag 15 juli 2019 @ 12:54:44 #220
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187933334
Je struikelt hier heel gemakkelijk over al het speelgoed dat we hebben, maar kabels, afstandsbedieningen, traphekje, klepje onder de oven en de deur is veel interessanter. En volgens mij heeft hij stiekem een yogalesje meegepakt want mijn baby is fan van de downward facing dog en dat het liefst vóór het traphekje of die deur uit te voeren. En zet je hem weg? Dan proberen we het toch nog maar een keer of tienduizend? }:| :').

edit: en dan nog een keer, gewoon omdat het kan :P.

pi_187933595
Ach Helsinki :D wat een gymnast heb je!

Gefeliciteerd Ceviche! Mooie dag gehad?
  maandag 15 juli 2019 @ 13:21:27 #222
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187933842
@Helsinki wat een mooie jongen O+ en een baas dat hij dit kan :D

@BobbyMcGee We wilden trouwen voor de baby kwam, zodat man ook meteen gezag heeft maar er was een wachtlijst dus dat is niet meer gelukt :') :D
We houden niet zo van aandacht en gedoe dus gewoon 's ochtends gratis getrouwd.
Eigenlijk zijn we dus alleen even op en neer naar het stadhuis geweest met 2 getuigen. Was heel gezellig hoor, daar niet van :P
  maandag 15 juli 2019 @ 13:23:57 #223
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187933885
Ja, die moves heeft ie niet van mij :+.

Van harte gefeliciteerd @Ceviche! Dat pakje inderdaad O+.
pi_187934007
Oh gefeliciteerd nog Chevice!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 15 juli 2019 @ 13:59:36 #225
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187934391
Gefeliciteerd Chevice!

Bas is vandaag alweer 5 weken, wat gaat het idioot snel joh :o. Hij heeft gisteren de hele dag lopen bunkeren op mijn borsten, gisteravond geclusterd als een gek en een wat onrustige nacht gehad want zijn darmen zijn zoveel voeding nog lang niet gewend natuurlijk, maar hij liet nu 4 uur tussen de nachtvoedingen in. Wel waren we veel wakker om hem te troosten, maar ach. Stijgende lijn :s).
  maandag 15 juli 2019 @ 14:08:22 #226
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187934505
Gefeliciteerd chevice!

En Helsinki: dat doet prulleke ook de hele dag. Kruipen? nee joh... Tijgeren, planken en de dfd _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187934858
Willen jullie meedenken?

Ik ben aan het nadenken over hoe lang mijn verlof zal gaan duren. Officieel moet ik 9 september weer aan het werk (14 weken na de bevalling). Ik kan echter maximaal 4 weken onbetaald verlof opnemen (volgens mijn CAO). Daarnaast heb ik nog ongeveer 3,5 weken vakantie die ik kan opnemen.

Ik vind het echt heel lastig om hier keuzes in te maken. Een maand onbetaald verlof is best een dure grap. Anderzijds ben ik er van overtuigd dat een kind de eerste maanden helemaal niets aan de opvang heeft en er van profiteert om zoveel mogelijk bij ouders/belangrijke hechtingsfiguren te zijn.
Zelf heb ik gematigd zin om weer te werken, mijn werk is leuk dus daar zal ik wel weer plezier aan beleven. Anderzijds zie ik op tegen werken in combinatie met gebroken nachten, kolven, kind in de ochtend op tijd bij de opvang krijgen..
Een weekje vakantie ter overbrugging en wat vrije dagen rondom kerst/oud&nieuw vind ik ook wel erg prettig, dus ik ben niet zo enthousiast over vakantie-uren gebruiken om mijn verlof te verlengen.

Ik werk overigens 24 uur per week. Mijn man werkt vanaf begin september 32 uur, en is één dag thuis.

Wat zijn jullie overwegingen (geweest)?
  maandag 15 juli 2019 @ 14:40:17 #228
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187934922
Malle baby's :D. Ik vind het wel cute met die bips zo de lucht in.

Heb je iets van overuren Bobby? Of anders een deel van het verlof inzetten? (een dag of 2). En een deel van de vakantie kan ook. Zo had ik het zelf ook willen doen. Eerst de overuren inzetten 1 dag in de week. En dan eventueel een dag ouderschapsverlof. Ik zou sowieso werken als hij thuis is in ieder geval :).
pi_187934988
Gefeliciteerd Chevice, wat een schattig pakje!

Helsinki, je kunt vast nog wat van hem leren qua moves ;) Hier in huis is de krantenbak favoriet, vooral alles eruit gooien. Ook de deur en de lades zijn leuk om mee te spelen. Qua speelgoed gebruikte ze vandaag dr kralenrek (zo'n speelding van IKEA) om achter te lopen...

Fijn he douche-eendje als er wat meer tijd tussen komt, geeft je weer wat rust terug! De tijd gaat zo snel als ze klein zijn!
pi_187935044
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 14:35 schreef BobbyMcGee het volgende:
Willen jullie meedenken?

Ik ben aan het nadenken over hoe lang mijn verlof zal gaan duren. Officieel moet ik 9 september weer aan het werk (14 weken na de bevalling). Ik kan echter maximaal 4 weken onbetaald verlof opnemen (volgens mijn CAO). Daarnaast heb ik nog ongeveer 3,5 weken vakantie die ik kan opnemen.

Ik vind het echt heel lastig om hier keuzes in te maken. Een maand onbetaald verlof is best een dure grap. Anderzijds ben ik er van overtuigd dat een kind de eerste maanden helemaal niets aan de opvang heeft en er van profiteert om zoveel mogelijk bij ouders/belangrijke hechtingsfiguren te zijn.
Zelf heb ik gematigd zin om weer te werken, mijn werk is leuk dus daar zal ik wel weer plezier aan beleven. Anderzijds zie ik op tegen werken in combinatie met gebroken nachten, kolven, kind in de ochtend op tijd bij de opvang krijgen..
Een weekje vakantie ter overbrugging en wat vrije dagen rondom kerst/oud&nieuw vind ik ook wel erg prettig, dus ik ben niet zo enthousiast over vakantie-uren gebruiken om mijn verlof te verlengen.

Ik werk overigens 24 uur per week. Mijn man werkt vanaf begin september 32 uur, en is één dag thuis.

Wat zijn jullie overwegingen (geweest)?
Ik zit in het onderwijs en heb een contract van 32 uur. Na de verplichte verlofperiode ben ik weer begonnen. Aangezien ik mijn vakantiedagen niet kon opnemen (bevallen in zomervakantie), hield ik deze nog over. Ik heb er voor gekozen om deze de rest van het jaar uit te spreiden (3 dagen in de week ipv 4 werken). Eigenlijk is met dat best goed bevallen! Komend jaar eerst 4 dagen en later in het jaar neem ik ouderschapsverlof op om 3 dagen per week te werken.

De combi van slapeloze nachten en werken zag ik ook tegenop. Daarom ging ik 's avonds vroeger naar bed toe om wel aan mijn slaap te komen. Gelukkig liet ze ook steeds meer tijd tussen de voedingen en met 4 maanden sliep ze opeens door (even schrikken)! De combi werken/moeder zijn en wel je rust pakken werkte voor mij in ieder geval goed. Overigens heb ik ook nog op de dagen dat ik niet werkte vaak genoeg een slaapje met haar mee gedaan.

Je zegt dat ze nog niet zoveel aan het kinderdagverblijf hebben, maar de gewenning is misschien wel handig? Wij hebben oppas aan huis, dus dat gaat niet helemaal op qua vergelijking.

Kun je niet een soort van combi zoeken? Hoe vast zit je in de werktijden? Misschien eerste weken 2 dagen en de weken erna naar 3 dagen per week werken? Kijken hoe het bevalt?
pi_187935271
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 14:35 schreef BobbyMcGee het volgende:
Willen jullie meedenken?

Ik ben aan het nadenken over hoe lang mijn verlof zal gaan duren. Officieel moet ik 9 september weer aan het werk (14 weken na de bevalling). Ik kan echter maximaal 4 weken onbetaald verlof opnemen (volgens mijn CAO). Daarnaast heb ik nog ongeveer 3,5 weken vakantie die ik kan opnemen.

Ik vind het echt heel lastig om hier keuzes in te maken. Een maand onbetaald verlof is best een dure grap. Anderzijds ben ik er van overtuigd dat een kind de eerste maanden helemaal niets aan de opvang heeft en er van profiteert om zoveel mogelijk bij ouders/belangrijke hechtingsfiguren te zijn.
Zelf heb ik gematigd zin om weer te werken, mijn werk is leuk dus daar zal ik wel weer plezier aan beleven. Anderzijds zie ik op tegen werken in combinatie met gebroken nachten, kolven, kind in de ochtend op tijd bij de opvang krijgen..
Een weekje vakantie ter overbrugging en wat vrije dagen rondom kerst/oud&nieuw vind ik ook wel erg prettig, dus ik ben niet zo enthousiast over vakantie-uren gebruiken om mijn verlof te verlengen.

Ik werk overigens 24 uur per week. Mijn man werkt vanaf begin september 32 uur, en is één dag thuis.

Wat zijn jullie overwegingen (geweest)?
Ik heb na mijn bevallingsverlof (10 weken) nog 2 weken onbetaald verlof gehad. Na 12 weken dus weer aan het werk. Langer had op zich gekund, maar was bang dat ik er dan steeds meer tegenop zou zien en, inderdaad, het geld wilden we eigenlijk niet missen (konden dus wel, maar wilden we niet :@ )

Moet zeggen dat ik er heel erg tegenop keek, maar het wende heel snel en ik was direct héél blij weer aan het werk te zijn. O+ scheelt misschien wel dat T. naar een hele lieve gastouder gaat O+ en hij daar maar 1 dag naartoe hoeft :+ Zelf werk ik ook 24 uur.
  maandag 15 juli 2019 @ 15:19:54 #232
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187935553
Ik ben na 13 weken weer gaan werken. 3 dagen op kantoor, 2 halve thuis. Inmiddels 3 dagen kantoor en 1 hele thuis. Mijn man is dan thuis.

Ik vind werken fijn, prul vindt het leuk op de opvang en ik trek de slapeloze nachten beter dan ik dacht. Mijn man is op maandag en vrijdag thuis (en ik dus op vrijdag thuis aan het werk). Dinsdag en donderdag is kdv. Woensdag en zaterdag ben ik thuis en werkt mijn man.

Soms neem ik een maandag (als man op zat werkt) of een vrijdag (als man op zon werkt) vrij om samen een lekker lang weekend te hebben. Dat is dan echt heel luxe.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  maandag 15 juli 2019 @ 15:26:50 #233
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_187935679
@BobbyMcGee ik zou een compromis er in zoeken. 2 weken onbetaald verlof en 2 weken vakantie. Dan heb je ook nog wat vakantieuren over.

Ik heb helemáál geen zin om te werken dit keer. Over 2,5 week alweer. Zie er zo tegenop. :{ morgen is officieel mijn laatste zwangerschapsverlofdag! Ongelooflijk hoe hard het is gegaan.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  maandag 15 juli 2019 @ 15:40:56 #234
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187935944
Ik ga nu m'n laatste officiële week in maar ik heb momenteel geen werk. Nu maar solliciteren en dan hoop ik in september te kunnen starten.
Woensdag heb ik een gesprek dus ik hoop dat dat wat is (al zoeken ze eigenlijk iemand per 1 augustus geloof ik).
Ook lekker handig: ik woon in een dorp waar niks dichtbij is en we hebben geen auto, werk start standaard om 8 uur maar om half 8 gaat de opvang pas open :')
Heb nu een gastouder gevonden die vanaf 7 uur open is, maar die heeft dan weer niet heel veel dagen nog plek dus dat moet net samenvallen allemaal.
Hoop echt dat ik die baan krijg want dat is qua reistijd ideaal. Of nou ja, ik kan m'n kind dan 's ochtends nog wegbrengen :P

Bobby, ik zou 2 weken onbetaald opnemen en 1 week vakantie. Dan hou je nog redelijk wat vakantie over, mis je niet al teveel inkomsten, en heb je toch 3 weken extra.
pi_187936019
Thanks voor de input!
Het is ook wel lastig, ik had net de man aan de telefoon, en hij vindt het geld een belangrijk argument. Terwijl ik vind dat dat niet mee zou moeten tellen. Anderzijds is dat ook weer niet helemaal eerlijk; we hebben net een huis gekocht en hoewel het onbetaalde verlof heus zou kunnen, is wat spaargeld opbouwen ook best belangrijk nu. En dan allebei moe zijn en telefonisch eruit proberen te komen... dat werkt dus niet :X

Ik denk dat het inderdaad een combi wordt, van twee weken onbetaald verlof, één week vakantie en daarna per week 8 uur minder werken voor nog eens twee weken. Zo rol ik er lekker rustig in en kan ons jonkje nog wat groter worden voordat hij 2 dagen van ruim 8 uur naar de opvang moet. Hij is dan bijna vier maand oud.
Fijn om te lezen dat het vaak meevalt om weer aan het werk te zijn ^O^

En om een heuse update over het jonkje te geven: hij lachte twee dagen geleden voor het eerst bewust. Zo ontroerend mooi O+ O+ O+ En ik begin een soort-van ritme te ontdekken, in de nacht. Hij drinkt 's avonds laat, dan rond een uur of drie en dan wordt hij rond een uur of zes/zeven weer wakker. Soms wil hij dan drinken maar soms stelt hij dat ook nog een uur of twee uit. Het enige lastige is dat zijn krampjes op volledig willekeurige momenten komen. Gisteravond ging ik rond elf uur naar bed terwijl mijn man op hem zou letten. Het jonkje was zo overstuur dat ik met gekromde tenen in bed lag te luisteren naar zijn gekrijs. Ik moest mezelf echt voorhouden dat zijn vader bij hem was en hij getroost werd.

Spannend Ceviche, solliciteren!
pi_187936190
Gefeliciteerd Ceviche! En wat een schattig pakje heeft jullie baby aan O+

Ik wilde eigenlijk een beetje zeuren en tips vragen over weer aan het werk gaan, maar zie dat het onderwerp al ter sprake is gekomen.

Aanstaande zondag is officieel mijn laatste verlofdag. Volgende week moet ik dus helaas weer beginnen met werken. M is dan 15 weken (ik beviel na 1 week zwangerschapsverlof, dus heb eigenlijk een beetje geluk gehad).

Elke keer als ik eraan denk, krijg ik een beetje een brok in mijn keel. Ik ben zo gewend aan thuis met M zijn. Hoe ga ik het over mijn hart verkrijgen om haar achter te laten. Ik wil echt niet. Hoe hebben jullie dat gedaan?

Ik hoef dan gelukkig 1 week te werken en daarna heb ik 4 weken vakantieverlof opgenomen. Kon helaas niet aaneengesloten, vanwege de vakantieperiode.

Ik heb nog anderhalve week vakantieverlof over voor de rest van het jaar.

Bobby ik zou inderdaad ook een compromis erin zoeken. 2 weken onbetaald en 2 weken vakantieverlof. Ik zou de vakantiedagen niet gelijk opmaken nu. Die kunnen nog heel goed van pas komen.
pi_187936636
Ik vond het totaal niet erg om weer aan het werk te moeten.
Heb nu mijn eerste werkweek erop zitten, Guus is 11 weken oud.
Hij gaat standaard 1 dag per week 7 uur naar de opvang, rest is geregeld met opa’s en oma’s wanneer nodig.
Vriend werkt in de continue dienst dus is vaak thuis bij de jongens en dan is opvang niet nodig.
Ik werk 3 dagen van 9 uur en vind dat prima zo.
Hoeveel ik ook van mijn jongens houd vind ik het ook wel weer lekker om met mijn vak bezig te zijn :)
pi_187936695
Ik ben nu zó gewend weer aan werken en T. achterlaten dat ik bijna schrik van hoeveel jullie er tegenop kijken :D Stom, want ik stond er precies zo in toen ik ruim 2 maanden geleden weer begon :* En inmiddels zou ik dus echt niet anders willen en moet ik er niet meer aan denken om alle dagen thuis te zijn. :+

Bobby, weet niet hoe jullie de opvang geregeld hebben, maar kan je man niet ook nog ouderschapsverlof regelen? Zodat je ‘m niet bij de opvang hoeft achter te laten maar gewoon bij papa? :)

(Vind dat overigens een aanrader voor alle partners _O_ minimaal 1 dag alleen thuis met baby, als het even kan, voor een goede binding, zelfvertrouwen en ervaring :+ Maar snap dat het niet overal mogelijk is :* )
pi_187938161
Ik vond het echt verschrikkelijk om weer te gaan werken @CaVaBien, maar ik vind mijn werk op het moment niet zo leuk. ‘Gelukkig’ werk ik nu maar 2 dagen per week dus heb verder niet te klagen, zou heel graag 3 dagen per week willen werken(ergens anders) om dus ook zo veel mogelijk nog met de kleine te zijn. Dat ‘achterlaten’ raak je wel aan gewend trouwens :), tis niet leuk maar het is ook fijn om weer jezelf te zijn en niet constant alert hoeven zijn :9

Eens met @krijgerrtje wat betreft het 1 dag alleen met de partner, doen wij hier ook, vind het ideaal.
  maandag 15 juli 2019 @ 18:42:05 #240
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_187938904
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 15:47 schreef BobbyMcGee het volgende:
Thanks voor de input!
Het is ook wel lastig, ik had net de man aan de telefoon, en hij vindt het geld een belangrijk argument. Terwijl ik vind dat dat niet mee zou moeten tellen. Anderzijds is dat ook weer niet helemaal eerlijk; we hebben net een huis gekocht en hoewel het onbetaalde verlof heus zou kunnen, is wat spaargeld opbouwen ook best belangrijk nu. En dan allebei moe zijn en telefonisch eruit proberen te komen... dat werkt dus niet :X
Moe en telefoon zijn inderdaad perfecte ingrediënten voor zo'n discussie ja *) .

Geld is wel een argument maar ik vond het argument dat ik 5 maanden fulltime voor mijn baby wilde zorgen belangrijker. En ik ben ZZP'er dus die 2 maanden extra waren grotendeels onbetaald. Maar ik vond het zeer de moeite waard: veel langer geen zorgen over je eigen vermoeidheid, geen druk om iets aan de onderbroken nachten te doen, nog geen zorgen over drinken uit de fles, niet dat ukje naar de opvang maar vooral: langer ongestoord samen *; . Geen seconde spijt en daarna ging werken ook weer prima. Ik heb dat trouwens wel opgebouwd met nog een maand op halve kracht. Ik zou het een volgende keer zo weer doen.

Even als tegengeluid, want natuurlijk kan je ook gewoon na 10-12 weken aan de slag, je baby kan dat aan en jij ook, je stelt je erop in en doet het gewoon en het is vast wel leuk om weer te werken, aangenomen dat je leuk werk hebt. Maar ondanks dat kan het dus ook anders.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_187939422
@Framblij89
Negen weken! Klinkt dan ineens dichtbij hé.. Hier is het over ruim 4 weken al zo ver.. Minder dan vijf weken. :o

Op het zitgedeelte ja? Handige tut! Dan zou ik toch maar wel een tuigje gaan doen. Doorzetten, want in het begin vinden ze het echt niet..

Volgens het oei ik groei boek? (Qua ontwikkeling Spookje) Geen idee eigenlijk, heb hem er al een tijdje niet bijgepakt. :9 Zijn zo druk met het volgen van alle ontwikkelingen dat ik geen tijd meer heb om te lezen! :P

@Ceviche
Congrats! Met trouwen én het uberschattige pakje!
Ga hier ook voor je duimen qua sollicitatie dat het wat is!

@Helsinki
Oh, dat vind ik zo naar hé! Of ja.. Bij ons als ze dat doet dan wil ze nog wel eens voorover duiken naar iets dat ze ziet. Geen succes kan ik je vertellen. :9
Wel super leuke foto zo!

@BobbyMcGee
Ik zou dan eerder de dagen inzetten om nog met wat minder uren te beginnen dan het helemaal uit te stellen. Ik weet natuurlijk niet hoeveel uur je werkt of dat handig is en kan, maar ik kan me voorstellen dat het fijner is rustig aan te beginnen en het in uren op te bouwen. Verder ook toch nog niet alle uren op te nemen voor het geval dat. Stel dat je nog iets moet regelen in de loop van het jaar is het niet fijn als dat 'calimiteitenverlof' of niets is zeg maar. Verder hebben wij hier wel echt positieve ervaringen met de vroege opvang.. Was hier ook meer doordat m'n vriendin vanaf week 14 van de zwangerschap minder moest gaan werken en in week 20 al helemaal moest stoppen.. Die was echt klaar met het niet werken. Zijn hier met 10 weken al rustig aan begonnen. Dan schiet ze nog weinig op met de opvang, true, maar als ik zie hoe weinig moeite het heeft gekost, qua wennen, socialiseren zou ik het zo weer doen. Geen gedoe met afscheid nemen en onwijs verdrietige kindjes met weggaan zoals ik nu om ons heen wel zie bij ouders die echt pas later zijn begonnen met de opvang. (Wel dan echt laat, wij waren natuurlijk behoorlijk vroeg, dus wat later is nog niet laat. :P )

@MissEnergy
Fijn hé, zo'n krantenbak.. :9 Hier staat het oud papier binnen handbereik....

@krijgerrtje
Als ik die dag alleen met de baby moet inplannen dan zie ik m'n vriendin niet meer! :9 Helaas hier zo'n situatie dat het niet anders kan.. Als ik één dag minder ga werken dan zou m'n vriendin 2-3 dagen meer moeten gaan werken.. Extra binding maken deze vrije dagen dus!
  maandag 15 juli 2019 @ 19:30:30 #242
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187939714
Bobby, Bas kwam hier ook eerder en in Z&G heb je vast toen wel meegekregen hoe mijn werk was de laatste paar weken; dus ik ga daar even verder niet over uitwijden maar ik snap je gevoel :'). Het is hier helemaal gek omdat ik momenteel zo veel tijd in ziekenhuizen kwijt ben aan mijzelf, dat het echt amper als verlof voelt.
Ik heb zelf nog heel, heel veel uren staan bij mijn werkgever (PLB-uren), maar ook veel vakantieuren omdat ik door drukte de afgelopen jaren vrij weinig op heb kunnen nemen. Aansluitend aan mijn verlof heb ik dus 3 weken vakantie, t/m 1 november werk ik 2 dagen in de week en daarna 3 dagen (24u) in de week door mijn plburen in te zetten. Ik blijf mijn salaris van 32 uur hiermee behouden. Mijn plburen zijn ergens eind januari 2021 dan op.

De krampjes en het ritme klinken redelijk bekend. Hier liet Bas vannacht er ineens 4 uur tussen zitten en veel krampjes, maar zijn lijfje went er straks aan en kan hij wat meer uurtjes slapen. Net weer krampjes, dus ik heb net maar een eerste poging gedaan met baby in de draagdoek knopen (had al meerdere keren met een grote knuffel geoefend met knopen) en hij is nu in slaap gevallen op mij.

Ben vanmiddag bij de oogarts geweest en dat was allemaal goed, maar de pupilverwijdende druppels werken nog flink door dus :W tot morgen. Gelukkig kan ik blind typen :+ want ik zie alles behalve goed nu hierdoor, haha.
pi_187943435
We hebben weer een ontwikkeling! Ze kan nu bewust dingen grijpen met beide handen en had vandaag door dat de handen ook konden samenwerken. Papa's baard is helaas dusdanig vaak slachtoffer dat hij er nu maar de schaar in gaat zetten. Ook hadden we ons eerste lachje met geluid. Alhoewel ik niet zeker weet of dat per ongeluk ging haha.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  dinsdag 16 juli 2019 @ 06:04:51 #244
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187946501
Hoe zoek je hulp als je het door het niet slapen niet meer trekt? Weer elke drie kwartier vannacht. Huilen, huilen, huilen... Of keten. Laten huilen hielp niet, bij ons leggen ook niet, wiegen, wandelen, draagzak: het had geen zin. Ik ga nu naar m'n werk, maar weet niet meer hoe dit moet.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187946712
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 06:04 schreef Tink89 het volgende:
Hoe zoek je hulp als je het door het niet slapen niet meer trekt? Weer elke drie kwartier vannacht. Huilen, huilen, huilen... Of keten. Laten huilen hielp niet, bij ons leggen ook niet, wiegen, wandelen, draagzak: het had geen zin. Ik ga nu naar m'n werk, maar weet niet meer hoe dit moet.
Oh Tink, ik ken de wanhoop.
Mijn oudste was ook een extreem slechte slaper waarbij niets leek te werken. (Wekenlang geleefd op 3 uur slaap per nacht :’( ).
Ik heb nog ergens een lijstje met alles wat ik heb uitgeprobeerd. Ik wil dat best even terugzoeken, maar moet nu ook werken.

Gewoon :* voor vandaag :*
  Moderator dinsdag 16 juli 2019 @ 07:12:29 #246
447051 crew  Peejtur
pi_187946818
quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2019 16:30 schreef krijgerrtje het volgende:
Ik ben nu zó gewend weer aan werken en T. achterlaten dat ik bijna schrik van hoeveel jullie er tegenop kijken :D Stom, want ik stond er precies zo in toen ik ruim 2 maanden geleden weer begon :* En inmiddels zou ik dus echt niet anders willen en moet ik er niet meer aan denken om alle dagen thuis te zijn. :+

Bobby, weet niet hoe jullie de opvang geregeld hebben, maar kan je man niet ook nog ouderschapsverlof regelen? Zodat je ‘m niet bij de opvang hoeft achter te laten maar gewoon bij papa? :)

(Vind dat overigens een aanrader voor alle partners _O_ minimaal 1 dag alleen thuis met baby, als het even kan, voor een goede binding, zelfvertrouwen en ervaring :+ Maar snap dat het niet overal mogelijk is :* )
Vanaf 1 september gaat mijn vrouw weer werken en vanaf dan ben ik elke vrijdag thuis. Wel zin in :Y
pi_187946924
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 06:04 schreef Tink89 het volgende:
Hoe zoek je hulp als je het door het niet slapen niet meer trekt? Weer elke drie kwartier vannacht. Huilen, huilen, huilen... Of keten. Laten huilen hielp niet, bij ons leggen ook niet, wiegen, wandelen, draagzak: het had geen zin. Ik ga nu naar m'n werk, maar weet niet meer hoe dit moet.
Ons zoontje sliep ook zo extreem slecht en na alles geprobeerd te hebben, hebben wij uiteindelijk slaapcoaching gedaan. Dit werkte echt als een trein en sindsdien slaapt hij goed. We zeggen nu 2 jaar later nog tegen elkaar dat dit de best bestede 500 euro zijn die we uitgegeven hebben! Ja het is echt duur helaas. Inmiddels heeft ze ook een boek geschreven waar ze de methode in beschrijft. Het boek heet slaap! Van Suzanne Willekes. De methode is niet ingewikkeld dus misschien kun je het boek wel lenen en het zelf proberen. Sterkte! En succes, ik hoop dat je er wat aan hebt!
pi_187947010
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 06:04 schreef Tink89 het volgende:
Hoe zoek je hulp als je het door het niet slapen niet meer trekt? Weer elke drie kwartier vannacht. Huilen, huilen, huilen... Of keten. Laten huilen hielp niet, bij ons leggen ook niet, wiegen, wandelen, draagzak: het had geen zin. Ik ga nu naar m'n werk, maar weet niet meer hoe dit moet.
Op kort termijn, je doet er goed aan om een nacht bij te slapen, aldus de psychologen van mijn postpartum depressie groep. Is er iemand, de vaste oppas, oma, een vriendin, die een nacht op haar kan passen? En ja die bereid zich dan voor op een lange nacht en doet dat met liefde voor jou. Probeer eventueel schuldgevoel naar die persoon en de baby te laten voor wat het is en probeer een nacht te slapen. Daarna kun je alweer zoveel meer aan.

Kunnen je partner en jij wisselnachten doen? Heeft ze misschien honger of dorst? Te koud of te warm? Maakt iets in haar kamer een raar geluid? White noise weer proberen?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187947265
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 06:04 schreef Tink89 het volgende:
Hoe zoek je hulp als je het door het niet slapen niet meer trekt? Weer elke drie kwartier vannacht. Huilen, huilen, huilen... Of keten. Laten huilen hielp niet, bij ons leggen ook niet, wiegen, wandelen, draagzak: het had geen zin. Ik ga nu naar m'n werk, maar weet niet meer hoe dit moet.
Als jullie het los van elkaar nog wel trekken: neem een nacht 'vrij'. Laat de ander de hele nacht pakken, zodat je zelf echt even kan bijslapen.

Ik weet dat het voor jou nog lastiger zal zijn vanwege de borstvoeding, maar voor zo'n nacht moet je echt zien dat je kunstvoeding geeft of afkolft. Je gaat elkaar de hersenen inslaan als je dit zo door blijft doen.

Verder misschien toch ook ouders, zussen, broers of goede vriend(in)en inschakelen om een nacht op te laten passen en zelf te slapen.

Bij totale ramp zou ik ook toch ook maar kijken naar een slaapcoach o.i.d. Duur, maar als je er aan onderdoor gaat al het geld waard..
pi_187947560
Toen Jip zo slecht sliep ging hij op een gegeven moment logeren bij mijn ouders (was eigenlijk vanwege een festival, maar we hebben hem toen een paar dagen eerder al gebracht voor extra slaap.. ). 4 nachten slaap en het was heerlijk. We hadden het zo hard nodig! Hij sliep daar trouwens 2 nachten beter dan thuis en 2 nachten een beetje van hetzelfde. Het is een korte termijn oplossing, maar wel eentje die je nodig hebt als je echt op bent.
pi_187947636
@NicolasJoy nee het oei ik groei boek is vreemd _O- ik bedoel op websites als ouderrrsvannuu waar je ook ontwikkelingen per maand kan volgen enzo. Ik lees het ook bijna niet meer maar soms ff kijken en denk je heyyy leuk!

Tink, misschien kan je ook proberen om borstvoeding af te gaan bouwen en over te stappen op kunstvoeding? Zo kunnen jullie net als wat NJ zei ook de nachten afwisselen, zodat jullie beide aan slaap komen. En dan gewoon wel echt oordoppen in. Of zowel bv als kv, ben niet bekend met bv dus weet niet of je dat zou kunnen combineren maar als het mogelijk is zou dat ook wat schelen denk ik. Zo heb je een beetje van beide.
En op korte termijn inderdaad bij vrienden of familie oid, of boek voor jullie zelf 2 nachten in een hotel :)
Sluit me ook aan bij slaapcoach, weet niet of je al contact hebt opgenomen bij het consultatiebureau maar daar kan je evt bij de wijkverpleegster aangeven dat jullie het echt niet meer trekken op deze manier, en dan hopen dat ze jullie serieus nemen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Framblij89 op 16-07-2019 09:20:01 ]
pi_187949265
Wie dat paspoort voor baby's heeft bedacht kan ook beter wat anders doen, man man man. _O-

Paspoort is vijf jaar geldig en dan heb je een foto van een baby plus de lengte als baby. ¤53, leuk hoor.
Dan komt het er op neer dat het kindje zelf het paspoort op moet halen, want dat zijn de regels.
Om nog maar te zwijgen over de manier hoe je een baby fatsoenlijk volgens de regels op de foto krijgt.
pi_187949349
@Cheviche, succes met je zoektocht naar een leuke baan!

@BobbyMcGee, leuk he die ontwikkelingen je voelt je dan zo trots!

@Tink89, Ik had zelf niet zo'n goede start na bevalling (week ziekenhuis) en was slapjes. Ik was erg blij als mijn partner de nacht kon draaien en ik kon blijven liggen. Dat ging vrij makkelijk aangezien ik alles kolfde en hij het dan in flesje kon geven. Verder sliep ik in mijn verlof en eerste weken van werk veel slaapjes met de kleine mee om het te kunnen volhouden. De tip van iemand anders vragen is al gegeven, denk ook aan jezelf! Je kleintje is zoveel leuker als je zelf ook lekker in je vel zit.

@Vjenne12345 Wij hebben een ID gedaan vanwege de prijs/geldigheid. Foto was eigenlijk zo gepiept, ik kon haar op mijn knie zetten (ze zat vrij snel stevig) en de fotograaf had het zo voor elkaar. Aanvragen en ophalen was hier verder ook geen issue, wel even de brief met handtekening van papa mee genomen.
  dinsdag 16 juli 2019 @ 12:44:41 #254
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187949968
@Framblij89, Tink geeft volgens mij inmiddels borstvoeding op een manier die voor haar prettig is, na maanden gedoe en heel veel doorzettingsvermogen. Denk dat aan voeding morrelen nu wel even het laatste is waar ze op zit te wachten.

Tink, ben je al eens bij een mamacafe in de buurt geweest? Ik kom er net vandaan en heel veel tips over slapen, borstvoeding, werk etcetc van de lactatiekundige ^O^. Volg vooral je eigen gevoel, dat heeft al meer dan eens goed gezeten :*
pi_187950127
quote:
17s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 12:44 schreef douche-eendje het volgende:
@:Framblij89, Tink geeft volgens mij inmiddels borstvoeding op een manier die voor haar prettig is, na maanden gedoe en heel veel doorzettingsvermogen. Denk dat aan voeding morrelen nu wel even het laatste is waar ze op zit te wachten.

Tink, ben je al eens bij een mamacafe in de buurt geweest? Ik kom er net vandaan en heel veel tips over slapen, borstvoeding, werk etcetc van de lactatiekundige ^O^. Volg vooral je eigen gevoel, dat heeft al meer dan eens goed gezeten :*
Oh sorry, dat wist ik niet. Dan heb ik niks gezegd. :*
  dinsdag 16 juli 2019 @ 13:12:51 #256
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187950335
quote:
17s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 12:44 schreef douche-eendje het volgende:
@:Framblij89, Tink geeft volgens mij inmiddels borstvoeding op een manier die voor haar prettig is, na maanden gedoe en heel veel doorzettingsvermogen. Denk dat aan voeding morrelen nu wel even het laatste is waar ze op zit te wachten.

Tink, ben je al eens bij een mamacafe in de buurt geweest? Ik kom er net vandaan en heel veel tips over slapen, borstvoeding, werk etcetc van de lactatiekundige ^O^. Volg vooral je eigen gevoel, dat heeft al meer dan eens goed gezeten :*
Ik ben zo moe dat ik even moest huilen om je eerste stukje. Je hebt helemaal gelijk. De bv loopt eindelijk lekker en ik geniet daar ontzettend van. Prul heeft 's nachts ook echt niet altijd honger, soms wil ze de borst als troost.

We hebben wel een kolfvoorraadje in de diepvries, genoeg voor een nachtje of 3 denk ik. Ik was die aan het bewaren voor in geval van nood, maar misschien is dit wel zo'n geval inmiddels.

@Framblij89: Niks om sorry voor te zeggen hoor! Ik neem hoe dan ook alle tips mee en bespreek ze thuis met m'n man. We staan overal voor open, maar veel hebben we al geprobeerd. En als het stoppen met bv uiteindelijk de oplossing zou kunnen zijn, willen we zelfs dat proberen. Al is het wel echt de laatste optie wat mij betreft.

En mamacafé is hier heel fijn inderdaad! Zowel in 013 als in 076 al geweest, vooral die laatste is echt heel fijn. Misschien morgen maar weer even langs gaan. De herkenning is daar heel fijn en prul vindt het ook gezellig. Ik wacht even af of ze morgenvroeg lief gaat slapen (overdag gaat best goed, gek genoeg), want dan ga ik even mee slapen. Slaapt ze niet, dan kunnen we wel even gaan.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187953138
Overdag meeslapen is ook echt een goede @Tink89 !

Voelt altijd even heel dubbel en het huishouden lijdt er misschien een klein beetje onder, maar echt echt doen. Zodra je de kans hebt gewoon even samen de ogen dicht doen. Kun je er 's avonds ook beter tegen, misschien dat de positieve energie op Prul overslaat...
pi_187953179
Mag ik voor vandaag het startsein geven van BFD? *O*

Ongeduldig voor Burgers Zoo vandaag!! :9



En .. Zelf doen! Of ja, zelf uit doen dan. Voeten moeten kennelijk bloot.. :6

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187953645
Aah NJ wat een ontzettende cutie!! Wat een lange haren al. Hoe was het in de dierentuin? Alles goed gegaan?

Onze wekelijkse 'thnx voor het cadeau, het wordt gebruikt'-fotosessie


Lekker verder tukken in de draagdoek bij thuiskomst.


Pluizige dingen zijn hun leven niet meer zeker. Ze behoren tegenwoordig tot babyvoedsel.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187953767
@Rebubbled
O+
Haar haar groeit gelukkig steeds meer! Willen snel zo'n palmboompje maken zoals Frum van @Framblij89 maar toen we dat probeerden leek het nog nergens op.. :9 Qua voorhoofd mag ze eigenlijk bijna naar de kapper, maar daar is de rest van het hoofd nog niet bij mee zeg maar..

De dierentuin was echt fantastisch! Alle dieren krijgen wel dezelfde reactie: 'Kggggeh!' + armpje(s) omhoog, uitsteken en dan ofwel verbaasd onder de indruk ofwel wild bewegen omdat ze er naar toe wil. :9 Maar meest succesvol waren toch wel de pinguïns, aapjes, cheetah, giraffe en stokstaartjes. O+ Daar was het bijna verdriet toen we door liepen. Tussendoor een dutje in de kinderwagen van een kleine drie kwartier en ze slaapt sinds we thuis zijn gekomen, indrukken verwerken denk ik. :9

Houd je die fotosessies nog een beetje vol? :9 Wij waren zo snel vergeten wat we van wie hadden gekregen...

Wat hebben jullie een dotje zeg!
De eerste foto is ze net een baby born popje! Fijn gezichtje O+ En die smurk in de draagzak, ahw! Cute!
pi_187954355
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 18:42 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Moe en telefoon zijn inderdaad perfecte ingrediënten voor zo'n discussie ja *) .

Geld is wel een argument maar ik vond het argument dat ik 5 maanden fulltime voor mijn baby wilde zorgen belangrijker. En ik ben ZZP'er dus die 2 maanden extra waren grotendeels onbetaald. Maar ik vond het zeer de moeite waard: veel langer geen zorgen over je eigen vermoeidheid, geen druk om iets aan de onderbroken nachten te doen, nog geen zorgen over drinken uit de fles, niet dat ukje naar de opvang maar vooral: langer ongestoord samen *; . Geen seconde spijt en daarna ging werken ook weer prima. Ik heb dat trouwens wel opgebouwd met nog een maand op halve kracht. Ik zou het een volgende keer zo weer doen.

Even als tegengeluid, want natuurlijk kan je ook gewoon na 10-12 weken aan de slag, je baby kan dat aan en jij ook, je stelt je erop in en doet het gewoon en het is vast wel leuk om weer te werken, aangenomen dat je leuk werk hebt. Maar ondanks dat kan het dus ook anders.
Ook goed om de andere kant te horen ^O^ Dat het anders kan, daar ben ik mij van bewust. Dat maakt de keuze ook lastig :D
pi_187954415
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 13:12 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik ben zo moe dat ik even moest huilen om je eerste stukje. Je hebt helemaal gelijk. De bv loopt eindelijk lekker en ik geniet daar ontzettend van. Prul heeft 's nachts ook echt niet altijd honger, soms wil ze de borst als troost.

We hebben wel een kolfvoorraadje in de diepvries, genoeg voor een nachtje of 3 denk ik. Ik was die aan het bewaren voor in geval van nood, maar misschien is dit wel zo'n geval inmiddels.

@:Framblij89: Niks om sorry voor te zeggen hoor! Ik neem hoe dan ook alle tips mee en bespreek ze thuis met m'n man. We staan overal voor open, maar veel hebben we al geprobeerd. En als het stoppen met bv uiteindelijk de oplossing zou kunnen zijn, willen we zelfs dat proberen. Al is het wel echt de laatste optie wat mij betreft.

En mamacafé is hier heel fijn inderdaad! Zowel in 013 als in 076 al geweest, vooral die laatste is echt heel fijn. Misschien morgen maar weer even langs gaan. De herkenning is daar heel fijn en prul vindt het ook gezellig. Ik wacht even af of ze morgenvroeg lief gaat slapen (overdag gaat best goed, gek genoeg), want dan ga ik even mee slapen. Slaapt ze niet, dan kunnen we wel even gaan.
Wat slopend zwaar dat prul het zo moeilijk heeft. Als het verlatingsangst is, helpt het dan als jullie bij haar blijven? Tijdelijk een matras bij haar op de kamer bijvoorbeeld, is dat een optie?
Verder: inderdaad de zorg verdelen zodat je af en toe wel een goede nacht kunt maken (ook met borstvoeding vind ik het een stuk beter te doen als ik af en toe een aantal uren achter elkaar kan slapen terwijl ik weet dat de man voor ons kind zorgt) en overdag bijslapen indien mogelijk. Slaapgebrek zorgt ervoor dat je niet meer helder kunt denken en gehuil veel slechter trekt. Sterkte! :*
pi_187954466
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 17:33 schreef Rebubbled het volgende:
Aah NJ wat een ontzettende cutie!! Wat een lange haren al. Hoe was het in de dierentuin? Alles goed gegaan?

Onze wekelijkse 'thnx voor het cadeau, het wordt gebruikt'-fotosessie
[ afbeelding ]

Lekker verder tukken in de draagdoek bij thuiskomst.
[ afbeelding ]

Pluizige dingen zijn hun leven niet meer zeker. Ze behoren tegenwoordig tot babyvoedsel.
[ afbeelding ]
Haha, ik scrolde voorbij je foto's en ik dacht 'ja wij hebben ook wel knuffels gekregen, maar wat moet een kind daar zo jong al mee'. Maar foto's als bedankje is wel een goed idee! ^O^

Wat een prachtfoto, die met de draagdoek O+ Ook een mooie doek!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 16 juli 2019 @ 18:41:27 #264
74056 crew  ToT
pi_187954721
Owjah, dinsdag he? :P

Bij deze:





Inclusief plek waar een bult gezeten heeft van het vallen! :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 16 juli 2019 @ 18:42:05 #265
74056 crew  ToT
pi_187954736
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 17:33 schreef Rebubbled het volgende:
Aah NJ wat een ontzettende cutie!! Wat een lange haren al. Hoe was het in de dierentuin? Alles goed gegaan?

Onze wekelijkse 'thnx voor het cadeau, het wordt gebruikt'-fotosessie
[ afbeelding ]

Lekker verder tukken in de draagdoek bij thuiskomst.
[ afbeelding ]

Pluizige dingen zijn hun leven niet meer zeker. Ze behoren tegenwoordig tot babyvoedsel.
[ afbeelding ]
Zo schattig! :D
pi_187955112
Heerlijke foto’s weer, was helemaal vergeten dat het BFD is :')

@ToT knapperd O+ frum d’r tong hangt ook hele dagen uit haar mond _O-

@NicolasJoy over een tijdje is haar palmboom zo groot! Ik Zie dat ze steeds meer haar krijgt. En frum heeft dat rompertje ook dus zag die foto en dacht huhhhh ik had toch nog geen foto gepost _O-
Dus dierentuin is wel een aanrader op deze leeftijd? Mooi, dan gaan wij lekker naar b.lijdorp binnenkort. O+

Aan de ouders van de 10+ maanders; zijn jullie toen overgestapt op opvolgmelk 3 of hebben jullie het bij 2 gehouden?

[ Bericht 8% gewijzigd door Framblij89 op 17-07-2019 08:37:00 ]
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 16 juli 2019 @ 19:04:03 #267
74056 crew  ToT
pi_187955131
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 19:02 schreef Framblij89 het volgende:
Heerlijke foto’s weer, was helemaal vergeten dat het BFD is :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@:ToT knapperd O+ frum d’r tong hangt ook hele dagen uit haar mond _O-

@:nicolasjoy over een tijdje is haar palmboom zo groot! Ik Zie dat ze steeds meer haar krijgt. En frum heeft dat rompertje ook dus zag die foto en dacht huhhhh ik had toch nog geen foto gepost _O-
Dus dierentuin is wel een aanrader op deze leeftijd? Mooi, dan gaan wij lekker naar b.lijdorp binnenkort. O+
Haha leuk weer! :D

Bonusfoto, iets minder charmant met de tong:

pi_187955294
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 19:02 schreef Framblij89 het volgende:
Heerlijke foto’s weer, was helemaal vergeten dat het BFD is :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@:ToT knapperd O+ frum d’r tong hangt ook hele dagen uit haar mond _O-

@:nicolasjoy over een tijdje is haar palmboom zo groot! Ik Zie dat ze steeds meer haar krijgt. En frum heeft dat rompertje ook dus zag die foto en dacht huhhhh ik had toch nog geen foto gepost _O-
Dus dierentuin is wel een aanrader op deze leeftijd? Mooi, dan gaan wij lekker naar b.lijdorp binnenkort. O+
Blij ei! Leuk trouwens ook het geboortekaartje (?) zo uitvergroot op de muur! Ik herken een heleboel kleding van Frum bij ons in de kast. :9 Ook de hydrofielen enzo. Wel een beetje dezelfde smaak denk ik. :D

We hebben de palmboom geprobeerd, maar was echt nog geen gezicht. Dan krijgt ze echt zo'n rondje op haar koppie waar we het wegpakken, maar kan dus nog niet overal. :9 Ook zie je de berg dan heel erg.. Dus vooralsnog maar even zo.. :P

Dierentuin zeker een aanrader! Ik weet niet hoe Frum verder op dieren reageert? Hier is ze vanaf maanden terug al helemaal gefixeerd op de poes hier in huis en de hond van m'n ouders.. Dus helemaal blij als ze dieren ziet. Houd er wel rekening mee dat ze veel dieren niet (direct) zal zien. De tijger zat te goed tussen de planten, de leeuwen te ver weg, de olifant bewoog niet, dus dat ging allemaal over. :9

En het is even zoeken qua tijd dat ze wakker is/kan blijven en alle indrukken kan verwerken. We hadden nu gratis kaartjes via de Postcodeloterij, dus geen risico. Maar zodra ze de speeltuin ook een beetje kan gebruiken denk ik dat wij over gaan op een seizoenskaart. O+
pi_187956503
Vraagje! T is over een maand een half jaar, en ik had bedacht om tegen die tijd met rapley te starten.. jullie ervaring mee? Wat is handig/niet handig? Ik zal het rapley topic ook eens opzoeken maar misschien hebben jullie recentere tips en tricks ofzo :P

We deden het bij S. ook maar da’s 4 jaar geleden en weet niet meer hoe we dat geïntroduceerd hebben, ook omdat ze toen al wel hapjes kreeg. T. hebben we tot nog toe 1 lepeltje banaan en 1 lepeltje wortels aangeboden maar hij vond het echt drie keer niks :')
pi_187956956
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 19:02 schreef Framblij89 het volgende:
Heerlijke foto’s weer, was helemaal vergeten dat het BFD is :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@:ToT knapperd O+ frum d’r tong hangt ook hele dagen uit haar mond _O-

@:nicolasjoy over een tijdje is haar palmboom zo groot! Ik Zie dat ze steeds meer haar krijgt. En frum heeft dat rompertje ook dus zag die foto en dacht huhhhh ik had toch nog geen foto gepost _O-
Dus dierentuin is wel een aanrader op deze leeftijd? Mooi, dan gaan wij lekker naar b.lijdorp binnenkort. O+

Aan de ouders van de 10+ maanders; zijn jullie toen overgestapt op opvolgmelk 3 of hebben jullie het bij 2 gehouden?
Bikkel krijgt nog steeds volledig bv maar ik gebruik kv voor het aanmaken van zijn pap s'ochtends. Ik gebruik nog steeds nummer 1 omdat ik niet geloof in opvolgmelk maar de meningen zijn daarover verdeeld. Als hij over 2 weken jarig is en de poeder die ik nog heb op is stap ik over op ( rauwe ) koemelk. Als ik jou was zou ik gaan inlezen over opvolgmelk.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_187957784
Bij de oudste ook bij 1. gehouden geloof ik, denk dat we dat nu ook blijven doen. Na de eerste verjaardag overgegaan op gewoon koemelk inderdaad :Y
pi_187957903
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 19:02 schreef Framblij89 het volgende:
Aan de ouders van de 10+ maanders; zijn jullie toen overgestapt op opvolgmelk 3 of hebben jullie het bij 2 gehouden?
Deze gemist in de tussentijd.

Wij gebruiken momenteel Forte 2. Daar wordt aangegeven 6-12 maanden, dus eigenlijk nog helemaal niet gekeken naar hoe of wat het nu verder gaat.. Moet ook maar even inlezen geloof ik.
pi_187957987
Ik zie kleding en knuffels voorbij komen die we ook hebben!

Hier vanmiddag ook slaapje mee gedaan, ik was zo moe! Verder ook 4 pakken luiers bij etos ingeslagen.

Hier gebruiken we wel opvolgmelk, het is even duur als nr 1 en zitten meer vitaminen in etc.

Eten doen we soms rapley, afhankelijk van wat ze krijgt en of dat anders een bende wordt. Een slap met mouwen is wel aan te raden. We pureren ook lang niet alles meer, ze krijgt veel wel fijn met dr kaken. Vandaag lekker Spaghetti slierten geslurpt.
pi_187958434
Echt pureren was ik sowieso niet van plan, tenzij straks blijkt dat ‘ie alles met structuur echt vreselijk vind :D Maar ik kook m’n groente dan vaak ook zo zacht dat prakken heel eenvoudig is :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 juli 2019 @ 07:19:05 #275
74056 crew  ToT
pi_187962371
_O- :')
Mini-ToT zit ineens super schattig te doen en wil opgepakt worden.
DIIIIIIIIKKE knuffel.
Na een tijdje wil ik hem weer terug zetten, hij huilen en blijft me vasthouden.
Ik geef hem zijn speentje en knuffel nog even door.
Dan probeer ik hem lost te laten. Hij blijft me vasthouden en begint wanhopige geluidjes te makenOHHHHHH wat zie ik daar? Een groen balletje!
_O- Hij grijpt de bal, is er helemaal door gefascineerd en laat mij los.

:') Een groen plastic balletje is interessanter dan zijn bloedeigen vader!
pi_187962878
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 19:11 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Blij ei! Leuk trouwens ook het geboortekaartje (?) zo uitvergroot op de muur! Ik herken een heleboel kleding van Frum bij ons in de kast. :9 Ook de hydrofielen enzo. Wel een beetje dezelfde smaak denk ik. :D

En het is even zoeken qua tijd dat ze wakker is/kan blijven en alle indrukken kan verwerken. We hadden nu gratis kaartjes via de Postcodeloterij, dus geen risico. Maar zodra ze de speeltuin ook een beetje kan gebruiken denk ik dat wij over gaan op een seizoenskaart. O+
Het is een soort van geboortekaartje, niet die we zelf hadden ontworpen, maar een vriendin heeft die gemaakt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Echt wel 1 vd leukste kraamcadeau’s die we hebben gekregen O+
We hebben volgens mij inderdaad dezelfde smaak haha ook kwa kleertjes die ik bij spookje zie vind ik t telkens zo leuk O+

Frum heeft ook nog wel wat berg trouwens, al wordt het wel steeds minder! Eerst was het zooooo veel maar we konden al vrij snel een palmboom in doen dus had er eigenlijk schijt aan, ik dacht misschien is het wel goed dat het een soort van door lucht :')

We hebben thuis 2 katten en daar is ze helemaal dol op O+ Zij rennen alleen voor haar weg omdat ze nog niet kan aaien maar bam bam bam doet haha.
Willen sowieso een seizoenskaart kopen want dan maakt het in principe ook niet uit als je maar een half uur kan of zo! Ivm slaapjes idd ;)
Wel leuk hoor O+

Sowieso verdere uitstapjes vind ik vaak best moeilijk in te plannen, mijn vriend heeft overdag de auto dus echt ver kom ik ook niet. Dus nu zit ik vaak van ehhh j wtf moet ik nou weer doen met jou, zeker nu ze weer in een of andere sprong zit en dus veel te jengelig is en niks goed is.

Heb me ff ingelezen over de opvolgmelk, en we hebben besloten dat we bij nummer 2 blijven, die 2 maandjes maken nou ook niet zo veel verschil meer.
Thanks iig :*

@krijgerrtje wij hebben nooit rapley gedaan want ik vond het dood eng, maar nu pakt ze eigenlijk altijd zelf haar eten van het bord af.
pi_187964043
@Framblij89
Super leuk kraamcadeau! Misschien dat ik hem op Intagram ook voorbij had zien komen, vlagen ervan dan. :9 Had hem in elk geval met naam gezien! :D Als we weer nieuwe kleding nodig hebben kunnen we dus eigenlijk wel samen gaan shoppen! Zou willen dat we dan kleding van je over konden nemen, maar ik denk dat Frum en Spookje redelijk gelijk opgaan qua maat.. Frum is natuurlijk jonger, maar een stuk langer!

We gaan zo de berg proberen er een beetje uit te kammen, de hele ochtend olie in laten trekken.. Nog maar eens proberen. Wil er vanaf!

Hier hetzelfde met de kat! Er is nog geen fysiek contact zeg maar. :9 Maar de interesse is er behoorlijk. :') Is Blijdorp een beetje betaalbaar qua seizoenskaart?
Heb je geen vrienden/vriendinnen die graag mee willen met auto? Alles zeker ook net niet binnen loopafstand met de wagen?

Wat is jullie plan dan met de melk na de 12 maanden? Koemelk of nog wel een melkpoeder?
pi_187964121
Blijdorp is dacht ik iets van ¤80,- per jaar pp of ¤200,- voor een gezinskaart. Ik heb nu al 5 jaar een abbo en wij zijn er nog steeds niet klaar mee.
Nu heb ik ook twee grote dierenfanaten, dus we gaan ook veel andere dierentuinen langs, waar we weer korting krijgen.

Hier ook geen opvolgmelk 3. Nog 6 weken nummer 2 ;)

Heel gaaf kraamcadeau zeg!
pi_187964332
NJ, onze bug zat helemaal onder de berg. Hoofd, voorhoofd, oren, wenkbrauwen. Ik heb er consequent kokosolie op gesmeerd en de ergste berg op haar hoofd er met een pinpas vanaf geschraapt een paar keer. Is nu niets meer van over. :) Dat schrapen was wel echt schrapen, dus ik deed het als ze diep sliep. Anders had ze het niet heel chill gevonden denk ik.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  woensdag 17 juli 2019 @ 10:51:06 #280
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187964480
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:20 schreef Loj het volgende:
Blijdorp is dacht ik iets van ¤80,- per jaar pp of ¤200,- voor een gezinskaart. Ik heb nu al 5 jaar een abbo en wij zijn er nog steeds niet klaar mee.
Nu heb ik ook twee grote dierenfanaten, dus we gaan ook veel andere dierentuinen langs, waar we weer korting krijgen.

Hier ook geen opvolgmelk 3. Nog 6 weken nummer 2 ;)

Heel gaaf kraamcadeau zeg!
Wij willen ook heel graag een abo, maar we hebben geen echt leuke dierentuin in de buurt. En een uur rijden is dan toch niet helemaal handig... We twijfelen tussen Burger's Zoo en GaiaZoo (bij die laatste vooral krijg je ook nog eens superveel korting op andere dierentuinen enzo). Abo's zijn daan +- 55 per persoon en prul is de komende jaren nog gratis. Voor ongeveer 130 euro (inclusief parkeren) kun je dan het hele jaar gaan.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187964483
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:20 schreef Loj het volgende:
Blijdorp is dacht ik iets van ¤80,- per jaar pp of ¤200,- voor een gezinskaart. Ik heb nu al 5 jaar een abbo en wij zijn er nog steeds niet klaar mee.
Nu heb ik ook twee grote dierenfanaten, dus we gaan ook veel andere dierentuinen langs, waar we weer korting krijgen.

Hier ook geen opvolgmelk 3. Nog 6 weken nummer 2 ;)

Heel gaaf kraamcadeau zeg!
Dat klinkt lang niet gek! Hier de Apenheul en Burgers Zoo dichtbij, dus denk dat wij geen klagen hebben qua dierentuin. O+
Krijg je korting bij de dierentuinen door je abbo bij Blijdorp?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 juli 2019 @ 10:53:37 #282
74056 crew  ToT
pi_187964514
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:51 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Wij willen ook heel graag een abo, maar we hebben geen echt leuke dierentuin in de buurt. En een uur rijden is dan toch niet helemaal handig... We twijfelen tussen Burger's Zoo en GaiaZoo (bij die laatste vooral krijg je ook nog eens superveel korting op andere dierentuinen enzo). Abo's zijn daan +- 55 per persoon en prul is de komende jaren nog gratis. Voor ongeveer 130 euro (inclusief parkeren) kun je dan het hele jaar gaan.
GaiaZoo ken ik niet, maar Burger's Zoo is echt awesome! _O_
pi_187964515
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:39 schreef Rebubbled het volgende:
NJ, onze bug zat helemaal onder de berg. Hoofd, voorhoofd, oren, wenkbrauwen. Ik heb er consequent kokosolie op gesmeerd en de ergste berg op haar hoofd er met een pinpas vanaf geschraapt een paar keer. Is nu niets meer van over. :) Dat schrapen was wel echt schrapen, dus ik deed het als ze diep sliep. Anders had ze het niet heel chill gevonden denk ik.
Misschien toch nog iets actiever schrapen dan..

Hebben het hier vanochtend ingesmeerd met olie, goed in laten trekken en proberen er uit te wassen i.c.m. schrapen. Maar komt echt moeizaam los, maar doordat haar haar al wat langer is blijft het heel erg vastzitten het het haar..

Hebben er lang mee gewacht omdat het 'vanzelf over zou gaan'. Nu is ze straks een jaar en is ze nog oranje onder haar blonde lokken.. :X
pi_187967454
Ja kan me voorstellen dat je er dan gewoon vanaf wilt. Flink schrapen en herhalen. Ook hielp het om de losgekomen schilfers uit het haar te poetsen met een hydrofiel. Succes!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  woensdag 17 juli 2019 @ 14:17:44 #285
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187967609
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:53 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Misschien toch nog iets actiever schrapen dan..

Hebben het hier vanochtend ingesmeerd met olie, goed in laten trekken en proberen er uit te wassen i.c.m. schrapen. Maar komt echt moeizaam los, maar doordat haar haar al wat langer is blijft het heel erg vastzitten het het haar..

Hebben er lang mee gewacht omdat het 'vanzelf over zou gaan'. Nu is ze straks een jaar en is ze nog oranje onder haar blonde lokken.. :X
Wij hebben na een week grondig zonnebrand smeren per toeval ontdekt dat je daar uiteindelijk prima de berg mee weghaalt :+. Ollie heeft nog niet super veel haar en wat hij heeft is heeeel blond en dun, dus op zijn hoofd ging twee keer per dag een dikke laag zonnebrandcreme. Het beetje berg wat hij nog had, bleek na een dag of wat dus zo weg te vegen.

Maar aangezien jouw baby vrij veel haar heeft, is het sowieso een vette bedoening maar ook nog eens de vraag of het de hoofdhuid wel bereikt :+
pi_187967614
Ik kom even langswippen want ik lees over berg. Daar had mijn oudste ook veel last van, ik heb van alles geprobeerd maar het enige dat hier hielp was de berg zalf van Leenarts. Ik kreeg er op het moment zelf alle berg mee weg en het is daarna nooit meer zo hevig teruggekomen.

Sluipt weer weg.
pi_187967684
https://instagram.com/babyledweanteam?igshid=qzs3d7w6ql4l

Deze Instagram bevat overigens heel veel info over rapley.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187967845
Geen idee of het echt zo is, maar mijn schoonzus vertelde dat zij bij haar oudste berg had verwijderd en die heeft best dun slap haar. Bij de jongste had ze dat niet gedaan en die heeft heel mooi dik haar.
Ik heb het toen eens nagevraagd bij 2 vriendinnen en daar bleek dat ?toevallig? bij beide ook te kloppen.
Ik laat de berg dus lekker zitten ;)
Oh want bij mijn jongens klopt het ook ;)

Ja, in bijna alle dierentuinen 20 tot 50% korting. Dat vind ik best fijn. Een paar dierentuinen in het buitenland (Antwerpen, Mechelen, duisburg) zijn gratis en nog goed aan te rijden ook :)
Genoeg reclame gemaakt ;)
pi_187968081
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:51 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Wij willen ook heel graag een abo, maar we hebben geen echt leuke dierentuin in de buurt. En een uur rijden is dan toch niet helemaal handig... We twijfelen tussen Burger's Zoo en GaiaZoo (bij die laatste vooral krijg je ook nog eens superveel korting op andere dierentuinen enzo). Abo's zijn daan +- 55 per persoon en prul is de komende jaren nog gratis. Voor ongeveer 130 euro (inclusief parkeren) kun je dan het hele jaar gaan.
Dus als je 3x gaat heb je je abbo er al uit ;)
Wij hebben de oudste voor zijn eerste verjaardag een abbo op Blijdorp gegeven (ok, hij was natuurlijk nog gratis ;) )

Wat ik nu ook heel fijn vind is dat de jongens dieren ook helemaal fantastisch vinden. Dus als we een dagje uit gaan, kiezen ze zelf vaak voor een dierentuin en dat vind ik weer veel fijner dan een krijspaleis ;)
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 17 juli 2019 @ 14:55:56 #290
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_187968208
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 10:51 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Wij willen ook heel graag een abo, maar we hebben geen echt leuke dierentuin in de buurt. En een uur rijden is dan toch niet helemaal handig... We twijfelen tussen Burger's Zoo en GaiaZoo (bij die laatste vooral krijg je ook nog eens superveel korting op andere dierentuinen enzo). Abo's zijn daan +- 55 per persoon en prul is de komende jaren nog gratis. Voor ongeveer 130 euro (inclusief parkeren) kun je dan het hele jaar gaan.
Ikzelf vind Gaia nog altijd leuk om te bezoeken. Vroeger abo gehad op Ouwehands, Amersfoort en Blijdorp toen ik in Utrecht woonde. Nu terug in t zuiden ook weer een jaar Gaia gehad. Op t moment geen, maar als de kleine er is komt er vast weer een, of misschien een keer kasteelpark Born tussendoor. Wildpark gangelt doet t ook altijd goed.

BTW, Gaia loont om te wachten tot november/ december ivm met leuke kortingen op de aboprijs
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  woensdag 17 juli 2019 @ 16:05:40 #291
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187969369
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2019 14:34 schreef Loj het volgende:
Geen idee of het echt zo is, maar mijn schoonzus vertelde dat zij bij haar oudste berg had verwijderd en die heeft best dun slap haar. Bij de jongste had ze dat niet gedaan en die heeft heel mooi dik haar.
Ik heb het toen eens nagevraagd bij 2 vriendinnen en daar bleek dat ?toevallig? bij beide ook te kloppen.
Ik laat de berg dus lekker zitten ;)
Oh want bij mijn jongens klopt het ook ;)

Ja, in bijna alle dierentuinen 20 tot 50% korting. Dat vind ik best fijn. Een paar dierentuinen in het buitenland (Antwerpen, Mechelen, duisburg) zijn gratis en nog goed aan te rijden ook :)
Genoeg reclame gemaakt ;)
Bij mijn oudste zoon heb ik het destijds ook weggehaald en ik ben zelden iemand tegengekomen met meer / dikker haar dan hij :+

Het lijkt me sterk dat iets wat genetisch bepaald is, kunt beïnvloeden door het wegwrijven van talg. Maar wie weet kan iemand me verrassen met een interessant artikel 😁
  woensdag 17 juli 2019 @ 18:11:26 #292
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_187971767
Dierentuin abonnement is hier geen discussie over mogelijk thuis. Dierenpark Amersfoort O+. Heb er 4 jaar gewerkt als bijbaantje en mijn moeder en broertje wonen daar, dus we zijn daar toch regelmatig. Enige die dichterbij zijn voor ons is Artis of landgoed Hoenderdaal.
  woensdag 17 juli 2019 @ 18:28:52 #293
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187971989
Over een babykopje schrapen met een pasje klinkt zo zielig ;(
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187972291
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2019 16:05 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Bij mijn oudste zoon heb ik het destijds ook weggehaald en ik ben zelden iemand tegengekomen met meer / dikker haar dan hij :+

Het lijkt me sterk dat iets wat genetisch bepaald is, kunt beïnvloeden door het wegwrijven van talg. Maar wie weet kan iemand me verrassen met een interessant artikel 😁
Dat kan ik niet ;)
Iemand zei het en hier werkte het ;)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 juli 2019 @ 20:03:14 #295
74056 crew  ToT
pi_187973708
Boswandelingetje gemaakt. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:') We waren allebei hartstikke moe, dus volgende keer beter! :')
  woensdag 17 juli 2019 @ 20:20:07 #296
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187974117
Boskabouter O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 juli 2019 @ 20:52:51 #297
74056 crew  ToT
pi_187974857
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 20:20 schreef pinquit het volgende:
Boskabouter O+
:D Whehe, idd! :D

Overigens wel meteen goed alles afgeveegd en thuis op teken gecontroleerd! :Y
pi_187975027
Dierenpark Amersfoort O+ Is voor ons ook het dichtst bij en als de kinderen iets ouder zijn overwegen we ook een abonnement.
  woensdag 17 juli 2019 @ 21:10:53 #299
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_187975282
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 14:07 schreef Rebubbled het volgende:
Ja kan me voorstellen dat je er dan gewoon vanaf wilt. Flink schrapen en herhalen. Ook hielp het om de losgekomen schilfers uit het haar te poetsen met een hydrofiel. Succes!
Flink schrapen? Een babyhoodje? Nee, juist niet.
Insmeren met babyolie, even laten intrekken en dan voorzichtig er overheen gaan.

U. had ook veel last van berg en ik heb het ook altijd weggehaald. Volgens mij heeft niemand, afgezien van @vencodark s kindje, meer haar dan U. ;)

Team Ouwehands Dierenpark hier. *O* Na 3 bezoeken heb je de kosten er zo uit. En het is een leuk park met een groot indoor zandbak/speeltuin. Heerlijk.
Protège moi de mes désirs.
pi_187975391
Heb het bij de oudste altijd laten zitten want schrapen over zo’n babyhoofdje leek me zo naar :') volgens mij heeft het tot 2-3 jaar gezeten.. nu misschien nog steeds wel, maar je ziet het niet meer door d’r haar :')

Zal de olie truc eens toepassen. Schrapen gaat me te ver :{w behalve dat het er wat maf uit ziet kan ‘t heul geen kwaad toch? :D
pi_187975971
Hier wel berg gezien, maar lijkt zo goed als weg. Beetje babyolie, borstelen en onder de douche doet wonderen.

Bij ons in de buurt zit niet echt een dierentuin. Er is wel een kinderboerderij waarop je een abonnement kan nemen (geloof per seizoen). Volgend jaar maar eens overwegen. Vandaag tijdens fietsen genoeg schaapjes zien grazen op het platteland.

Morgen naar het consultatiebureau voor inenting. Ik ben benieuwd hoe zwaar ze nu is; ze lijkt de afgelopen weken zwaar te worden...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')