Oehhh vindaloo mag hier ook wel weereens op het menuquote:Op maandag 13 mei 2019 10:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat fijn uniek, eindelijk jij eens een dagje vrij. Geniet ervan
Ik ben begonnen met thee en cracottes met kaas en komkommer.
Paar dropjes tussendoor.
Vanmiddag soep en boterhammen met smeerkaas.
Vanavond kipdij vindaloo
Neh, cevapcici met zure room .quote:
Ja . Echt súperlekker.quote:
Zag er echt top uit die foto met alle schaaltjes in vorig topicquote:Op maandag 13 mei 2019 19:09 schreef realAIVD het volgende:
Wederom paarse rijst met spicy tuna, yak gochujang, geroosterde broccoli en chogochujang
maar nu in m'n eentje met een glaasje water
Voor morgen maar eens iets anders verzinnen
Dank! Was gelukkig ook erg lekkerquote:Op dinsdag 14 mei 2019 08:44 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zag er echt top uit die foto met alle schaaltjes in vorig topic
Wat is dat in het midden? Gehaktstaaf ofzo?quote:
Karadordeva snicla, een gerold varkenslapje gevuld met roomkaas en daarna gepaneerd.quote:Op woensdag 15 mei 2019 09:07 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Wat is dat in het midden? Gehaktstaaf ofzo?
jummiequote:Op woensdag 15 mei 2019 09:12 schreef Samzz het volgende:
[..]
Karadordeva snicla, een gerold varkenslapje gevuld met roomkaas en daarna gepaneerd.
quote:
500 gram asperges pp?quote:Op woensdag 15 mei 2019 18:29 schreef Myraela het volgende:
Beenhammetje uit de oven met 500 gram witte asperges pp. Genieten.
Zelf een gluten- en lactosevrij aspergesausje gemaakt voor het eerst in m'n leven. Was best okay.
Wat houdt dat in?quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:10 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga er trouwens een heerlijke voetbalpizza van maken
Hier wordt ook een pizza gehaald. Geen voetbalpizza echter.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:10 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga er trouwens een heerlijke voetbalpizza van maken
Jaaa, veel asperges is altijd fijn. Schil jij je groene asperges eigenlijk? Ze lijken zoveel lichter.quote:Op woensdag 15 mei 2019 18:36 schreef mascara-klodder het volgende:
500 gram asperges pp?
Kom ik aanzetten met mijn lullige 3 dunne groene asperges
Nou ik wilde iets van een middenstip en doelen maken en zo, maar dat ging niet lekker.quote:Op woensdag 15 mei 2019 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat houdt dat in?
Ik had zojuist bloemkool op z'n Hollands, een dikke schouderkarbonade, rabarber en toe ijs met aardbeien
Ja, heb ze geschild idd. Daarom heb ik er maar 3. Wat een +^#>$<%}werkquote:Op woensdag 15 mei 2019 18:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Jaaa, veel asperges is altijd fijn. Schil jij je groene asperges eigenlijk? Ze lijken zoveel lichter.
Niet te weinig beleg?quote:Op woensdag 15 mei 2019 19:07 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nou ik wilde iets van een middenstip en doelen maken en zo, maar dat ging niet lekker.
Dit is hem geworden:
[ afbeelding ]
Maar wel ballen in het veld.
Dat is waarom ik een groene asperge liefhebber ben, die hoef je niet te schillen!quote:Op woensdag 15 mei 2019 19:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja, heb ze geschild idd. Daarom heb ik er maar 3. Wat een +^#>$<%}werk
hoe krijg je het voor elkaar om een diepvries pizza te laten mislukken??quote:Op woensdag 15 mei 2019 19:09 schreef Sigaartje het volgende:
Het is een Dr. Oetker Ajax Tradizionale Polpette Salame Piccante
Maar mislukt.
Hahaha, ik heb nog ongeveer 400gr liggen dus het schillen doe ik dus nu niet meer.quote:Op woensdag 15 mei 2019 19:56 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat is waarom ik een groene asperge liefhebber ben, die hoef je niet te schillen!
Enige wat er bij mij aan ontbreekt is een barbecue, groene asperges op de bbq moet hemels zijn.
Ziet er heerlijk (en gezellig) uit allemaal, trouwens
Hier in m'n eentje de restjes opmaken: broccoli van gisteren opwarmen, gestoomde krieltjes in de schil, wat losse dingetjes en gelukkig wel nog een warmgerookte zalmmoot uit m'n persoonlijke AH bonus
Dat toetje....quote:Op woensdag 15 mei 2019 21:13 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hahaha, ik heb nog ongeveer 400gr liggen dus het schillen doe ik dus nu niet meer.
Ze waren trouwens heerlijk op de BBQ!
Toetje van de BBQ is meloen, marshmallows en brokjes Verkade met hazelnoot
[ afbeelding ]
Ik vond je avondeten wat magertjes maar nu begrijp ik emquote:Op woensdag 15 mei 2019 21:13 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hahaha, ik heb nog ongeveer 400gr liggen dus het schillen doe ik dus nu niet meer.
Ze waren trouwens heerlijk op de BBQ!
Toetje van de BBQ is meloen, marshmallows en brokjes Verkade met hazelnoot
[ afbeelding ]
Jammie .quote:Op woensdag 15 mei 2019 21:13 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hahaha, ik heb nog ongeveer 400gr liggen dus het schillen doe ik dus nu niet meer.
Ze waren trouwens heerlijk op de BBQ!
Toetje van de BBQ is meloen, marshmallows en brokjes Verkade met hazelnoot
[ afbeelding ]
Magertjes?quote:Op woensdag 15 mei 2019 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vond je avondeten wat magertjes maar nu begrijp ik em
Nu thee, 2 stukjes nougat en een kersenbonbon.
Verder: Team witte asperges, maar wil ze niet zelf schillen
Jemig ja dat vergeet ik iedere keerquote:Op woensdag 15 mei 2019 23:16 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Magertjes?
Ik ben een kleine eter, jeweettog
En mocht ik te weinig vlees of sla hebben dan altijd nog extra in de koelkast of vriezer
Toetje was lekker en maak ik meestal met banaan. Volgende keer dus weer banaan. Meloen is niet geschikt hiervoor.
Volgens de omschrijving in de kantine is het Turks brood belegd met gehakt en aubergine.quote:
Eet smakelijkquote:Op donderdag 16 mei 2019 12:38 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Volgens de omschrijving in de kantine is het Turks brood belegd met gehakt en aubergine.
lijkt op sloppy joequote:Op donderdag 16 mei 2019 12:38 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Volgens de omschrijving in de kantine is het Turks brood belegd met gehakt en aubergine.
Inderdaad, maar het was minder sloppy dan het eruit zagquote:
Mij lukt het. De rollade is trouwens ook mislukt. Ik weet niet wat ik verkeerd doe.quote:Op woensdag 15 mei 2019 20:00 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
hoe krijg je het voor elkaar om een diepvries pizza te laten mislukken??
rollade moet je even aanbraden in de koekenpan en dan drie kwartier in de ovenquote:Op donderdag 16 mei 2019 18:36 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Mij lukt het. De rollade is trouwens ook mislukt. Ik weet niet wat ik verkeerd doe.
Wat gebeurt er met die stukjes vetspek qua BBQ?quote:Op woensdag 15 mei 2019 18:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Toch maar BBQ
Spareribs voor mede-eter, kip sriracha, paprika en stukjes vetspek op het ene bord.
Op het andere bord spiesjes met burgertjes en tomaat en een paar asperges voor mij want die lust mijn mede-eter niet
Daarbij salade met lente-uitjes, tomaat, kappertjes en pijnboompitten met pesto-dressing, toast met kruidenboter en knoflooksaus+BBQ-saus
[ afbeelding ]
Nice.quote:
Oh ik niet.. maar het is nu goed dat ik aan de invisalign ben de drempel om na elke keer wat eten (en wat anders dan water drinken) tanden te poetsen is hoog zat.quote:Op donderdag 16 mei 2019 20:27 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Nice.
Ik zou elke dag een hele kersen/abrikozenvlaai kunnen eten.
Als ik niet zou opletten was ik #viesdik.
Wat was er mislukt aan?quote:
quote:
Oehquote:
Sow dat ziet er goed uitquote:
Geen keukenrol van de Lidlquote:Op zaterdag 18 mei 2019 20:25 schreef Sigaartje het volgende:
We houden het simpel vanavond
[ afbeelding ]
Nee maar ik ben altijd wel op de goedkope toer. Het keukenpapier is een megarol van AH voor 2 eiro nog wat. De hamburgers zijn van AH, vier BBQ voor 3 euro. Normaal zijn AH hamburgers niet te vreten, maar deze zijn lekker!quote:Op zaterdag 18 mei 2019 20:29 schreef maily het volgende:
[..]
Geen keukenrol van de Lidl
OT: Roseetje.
En die pizza van van de week? Is die al op?quote:Op zaterdag 18 mei 2019 20:37 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee maar ik ben altijd wel op de goedkope toer. Het keukenpapier is een megarol van AH voor 2 eiro nog wat. De hamburgers zijn van AH, vier BBQ voor 3 euro. Normaal zijn AH hamburgers niet te vreten, maar deze zijn lekker!
De aardappelschijfjes zijn bonus, 90 cent AH. De mayo is Hellmanns, bij Plus, twee grote potten voor de prijs van een.
Bij de hamburger zitten kleine stukjes madame jeanette.
Ik ben altijd op jacht naar koopjes, ik moet wel.
Nog eentje over, die eet ik morgen.quote:Op zaterdag 18 mei 2019 20:46 schreef maily het volgende:
[..]
En die pizza van van de week? Is die al op?
quote:Op zaterdag 18 mei 2019 21:02 schreef Sigaartje het volgende:
De spullen die over zijn gaan in de macaroni, gaat de vriezer in. Het lukt niet altijd maar ik gooi niks weg. Macaroni en spaghetti zijn dankbare slachtoffers om groente- en vleesresten doorheen te mikken, Italiaanse kruiden er doorheen et voila!
Dat ziet er smakelijk uit.quote:
2 euro voor een maaltijd is netjes, in die recepten in allerhande vd appie maken ze soms gerechten van 10 euro pp ofzoquote:Op zaterdag 18 mei 2019 20:47 schreef Sigaartje het volgende:
Wat je dus hier op tafel ziet:
1 broodje 25 ct
Aardappelschijfjes 50 cent
Hamburger 75 cent
Ei 25 cent
Rest: dubbeltje
Bij elkaar nog niet eens 2 euro, ok gas, dan kom je op 2 euro.
Ja, maar mijn gerecht is wel errugg simpel hoor. Het is leuk voor de zaterdagavond en daar heb je wel alles mee gezegd.quote:Op zaterdag 18 mei 2019 21:34 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
2 euro voor een maaltijd is netjes, in die recepten in allerhande vd appie maken ze soms gerechten van 10 euro pp ofzo
dat heet geen koken dat heet duur prutsen, voor die 10 euro pp zou ik maar es gaan kijken naar een restaurant
"duur-zaam"quote:Op zaterdag 18 mei 2019 21:43 schreef christmastsunami het volgende:
ik heb vandaag dit gekocht en gebakken
https://nos.nl/artikel/22(...)sche-hamburgers.html
vegatarische hamburger van het nieuwe merk 'Beyond Meat', 3 euro per stuk
het smaakt een beetje als een goedkope diepvries hamburger, niet slecht
ik was nieuwsgierig, het is best goed gelukt, maarja 3 euro per hamburger, is veel te veel, misschien als het goedkoper wordt, wordt het nog wat
in het geval van deze groenten burger, ben ik natuurlijk niet overtuigd of het ook zo duurzaam isquote:Op zondag 19 mei 2019 01:54 schreef Zomaar-een-Chinees het volgende:
[..]
"duur-zaam"
Die kant gaat het op.
Ik heb ook lunch met mijn zusquote:Op zondag 19 mei 2019 08:52 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik had thee, verse jus d’orange, boterham met spiegelei en kom yoghurt met cruesli, noten en rozijnen
Lunch vanmiddag met mijn zusje en de kinderen dat wordt kip, patat, zelfgemaakte appelmoes en salade van tomaat, avocado, lente-ui enz
Avond nog geen idee
Jammie!quote:Op maandag 20 mei 2019 11:06 schreef uniekhoorn het volgende:
Vanavond asperges, ham, ei en krieltjes met botersaus
Goed idee, ga ook zo een tomatensoepje uit de vriezer halen.quote:Op maandag 20 mei 2019 12:15 schreef klappernootopreis het volgende:
vanavond gestoomde zalm met prei-roomsaus
Nu tomatensoep met broodsticks..
eetzequote:Op maandag 20 mei 2019 12:23 schreef anndb het volgende:
[..]
Goed idee, ga ook zo een tomatensoepje uit de vriezer halen.
Maak jij geen tripjes naar korea?quote:Op dinsdag 21 mei 2019 12:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Lunch wordt toch anders want collega terug uit Korea met spullen
Carbo fire noodles
Ik maak tripjes naar de toko's en tot zover zijn dat tripjes naar Korea...quote:Op dinsdag 21 mei 2019 15:27 schreef Karzai het volgende:
[..]
Maak jij geen tripjes naar korea?
ik had vandaag
koffie, croissant, banaan en een gekookt eitje
thee, boterhammen met kaas, komkommer en sambal
vanavond spaghetti bolognese met wat zoetzure komkommer on the side
Wat is chili brie, waar koop ik het en wil ik het ook?quote:Op dinsdag 21 mei 2019 10:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Thee, kiwi en 2 crackers smeerkaas.
Vanmiddag kippensoep en crackers met chili brie.
Lekker.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 16:42 schreef Atak het volgende:
En salade.
[ afbeelding ]
Rund was half rauw. 🤤
Als het vlees van hoge kwaliteit is dan is het geen probleem.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 17:31 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Lekker.
Maar voor mij moet het very very well done zijn.
Bij dat halfrauwe eten moet ik altijd denken aan Cooking with Jack.
Lekker!quote:Op dinsdag 21 mei 2019 16:42 schreef Atak het volgende:
En salade.
[ afbeelding ]
Rund was half rauw. 🤤
Supermarkt, bij de castello white en blue https://www.castellochees(...)-White-with-Chili-1/quote:Op dinsdag 21 mei 2019 16:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat is chili brie, waar koop ik het en wil ik het ook?
Ja, dat wil ik zeker. Ik at net toastjes met castello blue.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 17:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Supermarkt, bij de castello white en blue https://www.castellochees(...)-White-with-Chili-1/
En ja, dit wil je wel. Is subtiel, niet pittig, wel lekkerder door die rode stukjes chili
Wat ging je koken en wat ging er fout?quote:Op dinsdag 21 mei 2019 19:51 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry meiden, het koken gaat niet als gewenst.
Voorraadmacaroni. Vertel later wel.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 20:19 schreef maily het volgende:
[..]
Wat ging je koken en wat ging er fout?
OT kipshoarma met een broodje en ijsbergsla.
die taco's is altijd wel moeilijk eten, meestal breek ik ze per ongeluk, voordat ie in mn mond belandquote:
Shoarma met sla in een broodje is ook geen feest hoorquote:Op dinsdag 21 mei 2019 20:49 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die taco's is altijd wel moeilijk eten, meestal breek ik ze per ongeluk, voordat ie in mn mond beland
Werkt als een trein.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:08 schreef christmastsunami het volgende:
kijk wat ik heb aangeschaft, tadadataaaaaaa
[ afbeelding ]
tevens voor het uitknippen van persoons gegevens op brieven
Taco's zijn volgens Mexicanen zachte tortilla wraps, de opgebakken/gefrituurde (oude) tortillas zijn tostada's, die meestal plat worden gebakken en soms in zo'n achterlijke schelp-vorm als bij ons (maar volgens mij is dat meer omdat Mexicanen ook wel een Hollands willen eten?)quote:Op dinsdag 21 mei 2019 20:49 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die taco's is altijd wel moeilijk eten, meestal breek ik ze per ongeluk, voordat ie in mn mond beland
Klopt. De harde taco heeft niks met Mexico te maken. Maar het is makkelijk en zo klaar. En het eet fijn weg. Tenminste vind ik.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:22 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Taco's zijn volgens Mexicanen zachte tortilla wraps, de opgebakken/gefrituurde (oude) tortillas zijn tostada's, die meestal plat worden gebakken en soms in zo'n achterlijke schelp-vorm als bij ons (maar volgens mij is dat meer omdat Mexicanen ook wel een Hollands willen eten?)
Anyway: misschien is het een idee om je harde tacoschelp in een slablad te stoppen of er ook een zachte tortilla omheen te doen? dan heb je wel het lekker knapperige zonder dat het een gevecht wordt om je voedsel binnen te krijgen.
ik kan best goed koken, als zeg ik het zelf, maar deeg is toch een vak apartquote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:22 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Taco's zijn volgens Mexicanen zachte tortilla wraps, de opgebakken/gefrituurde (oude) tortillas zijn tostada's, die meestal plat worden gebakken en soms in zo'n achterlijke schelp-vorm als bij ons (maar volgens mij is dat meer omdat Mexicanen ook wel een Hollands willen eten?)
Anyway: misschien is het een idee om je harde tacoschelp in een slablad te stoppen of er ook een zachte tortilla omheen te doen? dan heb je wel het lekker knapperige zonder dat het een gevecht wordt om je voedsel binnen te krijgen.
Klopt.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:26 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik kan best goed koken, als zeg ik het zelf, maar deeg is toch een vak apart
ik heb weleens gegoogled dat ze 1 specifiek merkje gebruiken in mexico
'Masa Harina'
https://www.google.com/se(...)ygC&biw=1920&bih=966
Om het OT te houdenquote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:35 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Klopt.
Btw, ik ben niet zo goed met deeg, maar een simpele tortilla is zo gemaakt hoor.
Zonder dingen in huis te hoeven halen die je nog niet hebt, zou je dit recept kunnen uitproberen:
1 kopje bloem
1/3 kopje warm water
1/8 kopje olie
1/2 theelepel zout
Bloem en zout door elkaar roeren, olie en water erbij.
Met een lepel doorroeren, als het één geheel is met ge-oliede handen doorkneden (3 tot 5 minuten).
Dan in 5 bolletjes verdelen en in huishoudfolie 10 tot 30 minuten laten rusten.
Vervolgens op een bebloemde werkplank de bolletjes uitrollen tot een diameter van ongeveer 15 centimeter.
pan verhitten en de tortilla's één voor één bakken.
Even kort aan beide kanten, dan ongeveer een minuutje, dan draaien en als het goed is blazen ze dan op. nog eens een minuutje (of korter) en klaar!
Superleuk om te doen...en nog belangrijker: vele malen lekkerder dan uit de supermarkt (eigenlijk onvergelijkbaar)
honing is ook gewoon suikerquote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:37 schreef realAIVD het volgende:
Nu een glaasje witte wijn en daarna nog een paar suikervrije honingdropjes van Klene.
...en dat terwijl de suikervrije honingdropjes 40 gram voedingsvezels per 100 gram bevatten
(serieus, what's that about?? staat op de site van AH en wordt ook keihard overgenomen door het voedingscentrum..??)
@:Sarabi
moet ik zelf ook gauw weer eens doen, het is te lang geleden!
Ja, joh, en aangezien het suikervrije dropjes zijn, zullen het wel honingSMAAKdropjes zijn.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:41 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
honing is ook gewoon suiker
sommige mensen denken dat honing geen suiker is, maar honing is suiker
je lichaam maakt er fructose van
Eindelijk iemand die die kneus ook kentquote:Op dinsdag 21 mei 2019 17:31 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Lekker.
Maar voor mij moet het very very well done zijn.
Bij dat halfrauwe eten moet ik altijd denken aan Cooking with Jack.
Ik viel van mijn stoel toen ik zijn videos voor de eerste keer zag.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:56 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Eindelijk iemand die die kneus ook kent
Maak maar eens alcohol van suiker en alcohol van honing.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 21:41 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
honing is ook gewoon suiker
sommige mensen denken dat honing geen suiker is, maar honing is suiker
je lichaam maakt er fructose van
kijk , hier hebben we wat aan, meneer botanistquote:Op woensdag 22 mei 2019 02:10 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
Maak maar eens alcohol van suiker en alcohol van honing.
Mede is stukken lekkerder kan ik je vertellen
Suikeralcohol is ook alcohol maar zonder smaak vaak alleen de gistsoort die de smaak dan bepaald niet echt om aan te raden.
Of je moet het plat filteren/destilleren dan smaakt het naar niets
haha Botanist daar ben ik nog nooit voor uitgemaakt maar goed ik kan daarmee levenquote:Op woensdag 22 mei 2019 02:16 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
kijk , hier hebben we wat aan, meneer botanist
quote:Op woensdag 22 mei 2019 20:33 schreef realAIVD het volgende:
Zo meteen AH kipsate gele rijst en AH kip tjap tjoy, wegens Sicstusiaanse inspiratie
naja lekker kan er ook niet genoeg van krijgen hoorquote:Op donderdag 23 mei 2019 14:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Een lieve jarige collega kwam net met een schaal bittergarnituur naar mij toe omdat ik er zo van hou.
Heb bijna 25 stukjes op
zelf gemaakt met zoutvlees?quote:
Nee :’( Van Conimex. Nooit meer dus.quote:
Ik vergeeft het je, op zich is het een simpel gerecht om zonder pakjes te makenquote:Op donderdag 23 mei 2019 16:53 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Nee :’( Van Conimex. Nooit meer dus.
Ook ik ben een beetje geïnspireerd door @:Sicstus (oké, oké....stiekem probeer ik al een tijdje k&k-dingen, voordat hij zijn topics begon )
Het was alsof ik waterige pindasaus naar binnen zat te werken. Volgende keer zelf maken dus
Had laatst de dahl van Conimex en die rook echt wel goed maar echt die soep was gewoon waterig en amper de smaak van de kruiden/specerijen die je rook
Voor straks staan er pannenkoeken naturel en met spek/kaas op het menu
Gewoon zelfgemaakt
Sic, kun je dit toelichten?quote:
Ooooh, dat ziet er heerlijk uit!! Eet smakelijkquote:
bij de toko hebben ze van die gado gado pinda oplos shitquote:Op donderdag 23 mei 2019 16:53 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Nee :’( Van Conimex. Nooit meer dus.
Ook ik ben een beetje geïnspireerd door @:Sicstus (oké, oké....stiekem probeer ik al een tijdje k&k-dingen, voordat hij zijn topics begon )
Het was alsof ik waterige pindasaus naar binnen zat te werken. Volgende keer zelf maken dus
Had laatst de dahl van Conimex en die rook echt wel goed maar echt die soep was gewoon waterig en amper de smaak van de kruiden/specerijen die je rook
Voor straks staan er pannenkoeken naturel en met spek/kaas op het menu
Gewoon zelfgemaakt
Oja, een stuk warmgerookte zalm van AH, geroerbakte spinazie met een beetje srirachasaus, en gestoomde (en weer afgekoelde, nog over van gisteren) rijst, opgewarmd (geroerbakt) in een klein beetje pindasaus van Faja Lobi.quote:
Ik kan dit van harte aanbevelen:quote:Op donderdag 23 mei 2019 19:19 schreef christmastsunami het volgende:
wacht in zuid afrika doen ze ook dingen met pindasaus
ff een sticky maken, ga ik ff inlezen
die tomaten puree is een heel dubbelblikje, 16oz, is een pond toch, 500GRquote:Op donderdag 23 mei 2019 19:48 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik kan dit van harte aanbevelen:
Goedkoop, simpel te maken en überlekker!
https://www.budgetbytes.com/african-peanut-stew-vegan/
nee hoor, er staat 1 6ozquote:Op donderdag 23 mei 2019 20:20 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die tomaten puree is een heel dubbelblikje, 16oz, is een pond toch, 500GR
Ooh neemt me mee naar toen ik een jaar of 12 was. Heerlijk, vooral die grote tijgergarnaal die ertussen zat. En altijd die oneetbare oude wortelroosjes ertussenquote:
die bamie ook met ham en kip en een gebekken ei erop en een kwak pindasus of babi pangangquote:Op donderdag 23 mei 2019 21:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ooh neemt me mee naar toen ik een jaar of 12 was. Heerlijk, vooral die grote tijgergarnaal die ertussen zat. En altijd die oneetbare oude wortelroosjes ertussen
Nu thee en chocola. Pasta heb ik overgeslagen na de bittergarnituur maaltijd. Zat echt nog vol.
Klopt, de nasi ook. Kan ik van blijven eten.quote:Op donderdag 23 mei 2019 21:43 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die bamie ook met ham en kip en een gebekken ei erop en een kwak pindasus of babi pangang
daar wordt je toch gewoon gelukkig van
Dat weet ik Ben normaal ook altijd van alles zelf maken.quote:Op donderdag 23 mei 2019 16:57 schreef Karzai het volgende:
[..]
Ik vergeeft het je, op zich is het een simpel gerecht om zonder pakjes te maken
Lekker!quote:Op donderdag 23 mei 2019 22:03 schreef stokj het volgende:
Een baka bana met satesaus, een loempia met chilisaus, een saotosoep en een paar stukjes telo met bakkeljauw en een kop thee.
Wie?quote:
Hariraquote:Op vrijdag 24 mei 2019 10:27 schreef Sicstus het volgende:
'verse' Marokkaanse linzensoep
[ afbeelding ]
Bedankt voor de review!quote:Op vrijdag 24 mei 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Goed. Het oordeel. Het eerste dat opvalt is dat er een overdadigheid aan tomatensmurrie in zit. Dat is erg jammer. Dat ben ik van Oetker niet gewend. De rol van de ui is volledig weggevaagd met een paar zielige snippertjes. Verder was er weinig Diablo aan. Ik heb zelfs pepers en Italiaanse kruiden toegevoegd. De pizza smaakt op zich goed, maar is vrij vlak met overheersing van tomaat.
Advies: Neem een Tradizionale van Oetker, salami en voeg daar wat pepers bij. Dan heb je wel eem lekkere pittige. De Restorante zijn "popi" van smaak. Dus vlakker van smaak.
Oh, dat zou zo maar kunnen. Geen idee.quote:Op vrijdag 24 mei 2019 12:03 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Bedankt voor de review!
Is dit trouwens niet 'gewoon' de vervanger van de eerdere Ristorante 'Salame piccante' (ofzo)?
Volgens mij wel. Die had in mijn herinnering ook een 'rating' van 2/3 rode pepertjes op de verpakking. En volgens mij had die ook niet zoveel tomatensaus. Dus deze nieuwe is eigenlijk een achteruitgangquote:Op vrijdag 24 mei 2019 15:35 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh, dat zou zo maar kunnen. Geen idee.
Doe eens een foto van het etiket?quote:Op vrijdag 24 mei 2019 15:53 schreef Geerd het volgende:
Onee, foutje deze had ik gister nog gehaald 23e tot de 30e te gebruiken is dat niet wat lang voor kip ?
Rauwe kip is toch max 2 dagen in de koelkast vaak houdbaar.
Ziet er goed uit. Zitten er ook aspergestukken in?quote:Op vrijdag 24 mei 2019 14:02 schreef mascara-klodder het volgende:
Groene aspergesoep met croutons was lekker!
[ afbeelding ]
Net een stuk vlaai met gele room op van de HEMA
Gister gekocht, ze gaan uit van een week houdbaar dus..quote:
Denk dat dat best kan.quote:Op vrijdag 24 mei 2019 17:14 schreef Geerd het volgende:
[..]
Gister gekocht, ze gaan uit van een week houdbaar dus..
[ afbeelding ]
Is nog helemaal prima hoorquote:Op vrijdag 24 mei 2019 17:14 schreef Geerd het volgende:
[..]
Gister gekocht, ze gaan uit van een week houdbaar dus..
[ afbeelding ]
Ja natuurlijk nu nog wel, maar ik zou het niet laten liggen tot en met de 29e...quote:
Dan eet je het eerder op. Of je bakt het, laat het afkoelen en vriest het dan in.quote:Op vrijdag 24 mei 2019 17:17 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ja natuurlijk nu nog wel, maar ik zou het niet laten liggen tot en met de 29e...
Yup, de topjes.quote:Op vrijdag 24 mei 2019 17:06 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Zitten er ook aspergestukken in?
Ah! Bij aspergesoep gooi ik er altijd nog wat extra aspergestukjes bij, is lekker.quote:Op vrijdag 24 mei 2019 17:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Yup, de topjes.
Vanavond gaat de steengrill aan hier. Daarbij zelfgemaakte stokbrood. Is nu bezig aan de derde rijs.
Alstublieftquote:Op vrijdag 24 mei 2019 17:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ah! Bij aspergesoep gooi ik er altijd nog wat extra aspergestukjes bij, is lekker.
En foto's van de stokbrood straks graag!
Wow goed gelukt! Jam, lekker vers brood en vleesquote:Op vrijdag 24 mei 2019 18:49 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Alstublieft
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |