abonnement Unibet Coolblue
pi_186462949
Uitgerekende data:

12 mei: Ceviche
20 mei: Sisu
20 mei: Pinquit
24 mei: dodoria
Eind mei: Elamanilo

22 juni: douche-eendje
Eind juni: BobbyMcGee

Half augustus: Minarosa
24 augustus: stippelrientje

September: ***Joene en Ticootje (twins)***

18 oktober: Kleurdoos

8 november: ***Automatic_ en Narrator***
10 november BellaaElisa
11 november: June.

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor wijzigingen graag even een quote of DM. Of vraag even een mod!

[ Bericht 3% gewijzigd door SQ op 30-04-2019 09:06:46 ]
pi_186462966
Verder jompelen voor Flav! *O*

En officieel rebubbled’s topic vind ik! :*
pi_186463169
Dankje allen voor het medeleven en de felicitaties O+
Kleine Guus ;) is echt om op te vreten!
Het was indd heftig, vooral nu ik net hoor dat ik in 1,5uur tijd van 4-5cm naar volledige ontsluiting ben gegaan.
Het leek voor mijn gevoel eeuwen te duren en kon het niet meer bij puffen.

O+ O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@Rebubbled ik wens jou heel veel succes en een mooie ontmoeting met je dochter O+
Hopelijk komt het snel op gang!
  FOK!fotograaf zaterdag 27 april 2019 @ 19:12:25 #4
148247 taxibabe
pi_186463263
Oooh wat een schatjes!!! O+ O+
  zaterdag 27 april 2019 @ 19:41:01 #5
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_186463792
Ahhh *; O+
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_186464950
Nohhhh O+ Ze lijken inderdaad op elkaar zeg! Smelten dat plaatje!
pi_186465068
Ah wat een ontzettende cuties samen. Prachtige kinderen Flav. Geniet ervan!🥰

Ik ben officieel over naar het ziekenhuis. Morgenochtend om 8u de eerste afspraak. Als de weeën nu alsnog komen moeten we ons melden bij het ziekenhuis. Vanavond hadden ze geen tijd meer voor een consult.. Top service nu al. Zie hier enorm naar uit. /sarcasme. Even flink uitgehuild bij boyfriend die in de startblokken staat om het bevalplan te verdedigen en door te vragen tot ze opgeven als ingrijpen niet echt nodig is.

En misschien heeft het ziekenhuis er ook helemaal geen zin in dat ik daar beval als mijn weeën starten en kan ik wel gewoon thuis blijven. Zoals de laatste twee keer in de afgelopen 24 uur met de consulten. 🙄
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zaterdag 27 april 2019 @ 20:59:41 #8
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_186465524
Ooh @Flav wat een prachtig duo heb je zo! En wat is V een lieve grote broer! Wat zijn eigenlijk z'n stats?
En Guus' pakje is van Hema, of niet? Ik had die ook klaar liggen als eerste pakje O+ Maar de kraam dacht dat die te klein zou zijn (wat helemaal niet zo was) dus ze hadden iets groters aangetrokken. We noemen 't zijn boevenpak O+

Oh bah, wat een nare start van de relatie zo, Rebub! Ik snap dat je daar tegenop ziet en er even goed om hebt moeten huilen. Hopelijk valt het allemaal mee en als je je er vannacht of morgenochtend meldt, luisteren ze gewoon goed naar jouw wensen. Veel succes nog! :*
pi_186465839
Ahhh rebub! :*
Schudden voor gebruik
  zaterdag 27 april 2019 @ 21:34:53 #10
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186466403
Aah ik krijg accute baardrang van zo'n schattig plaatje O+

Rebubbled, wat n teleurstelling ja. Dat zou ik ook moeilijk vinden. Maar mooie ziekenhuisbevallingen bestaan vast ook. Succes!
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_186466862
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 21:34 schreef -Mellow- het volgende:
Aah ik krijg accute baardrang van zo'n schattig plaatje O+

Rebubbled, wat n teleurstelling ja. Dat zou ik ook moeilijk vinden. Maar mooie ziekenhuisbevallingen bestaan vast ook. Succes!
Ik las baard-rang en vroeg me 3x af wat dat was...
  zaterdag 27 april 2019 @ 22:27:43 #12
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186467812
Flav,
Daar is hij dan! De ware koning van deze dag.
En wat ziet jouw oudste er trots uit met zn mini broertje. Echt vertederend om te zien.
O+ Ik moet eerlijk zeggen dat ik vanmorgen even een traantje moest laten toen ik je post las met : hij is er! Ik was zķ blij voor jou dat het je gelukt is om thuis te bevallen. Precies zoals het heeft moeten zijn.
En in zo’n korte tijd 4,5 cm extra ontsluiting. Wauw!

Rebubbled
Och lieve Meis, hou vol! Je bent nu gewoon zo kwetsbaar in de wereld als hooghķķg zwangere.
Als ik jouw Posts zo lees denk ik altijd aan hoe goed je alles onder controle hebt. Dit gaat je ook lukken. . Heb vertrouwen in je lijf en in je baby. Samen gaan jullie dit avontuur tot een fantastisch begin van jullie gezin afronden. Nu nog samen 1, maar binnenkort met zn drietjes. Komt goed. echt! O+

Ik ben vandaag met ro en man naar de rommelmarkt gegaan. Was na 30 min uitgeput (wel een paar sandalen gescoord ) en was blij toen ze zei dat ze moest plassen. wat betekende dat we naar de bios moesten waar ik gelijk een kop thee bestelde om
Bij te komen. Daarna ben ik naar huis gegaan (om te slapen O+ ) en is manlief nog met ro verder gaan wandelen. Ze heeft een plastic kasteeltje gekocht en een pluche drol die scheten kan laten. Jongens wat een pret. ‘Ik ga nu in bed poepen hoor!’
‘Oh mama, *ffffffffrrrrrrttttt* wat doe je nu!? Zeg eens pardon!’ :D
We lachen ons rot om haar gekke capriolen. Ze is verdorie zo leuk! Ik kan me weleens schuldig voelen als ik denk aan alles wat ik nu al en in de toekomst misschien moet gaan missen, -omdat ik te moe ben, -omdat Mn buik zo’n pijn doet, -omdat broertje aan de borst ligt, -omdat broertje slaapt, -omdat... etc.
Het stomme is ook.. en ik wil het gewoon een keer gezegd hebben in de hoop dat ik het daarna beter los kan laten .. maar ik ben weleens bang dat onze band er minder goed van wordt. We zijn nu zo op elkaar ingespeeld. Ons leven is zo goed. Wordt dat minder als de baby er is? Kan ik echt van 2 kinderen evenveel houden? Nu vind ik het zo onvoorstelbaar dat dat mogelijk is. Lach me niet uit aub.
Ik ben ook maar een kwetsbare , onzekere moeder die probeert het juiste te doen enzo.
Zonder hoop geen leven.
pi_186468373
@Sisu, ik vreesde hetzelfde. Maar het tegenovergestelde is waar: in zijn rol als grote broer van mijn dochtertje is de liefde voor mijn zoon nog meer gegroeid dan ik mogelijk achtte. En mijn meisje is me echt net zo lief als m’n jochie. Want zij is weer zijn kleine zusje, en zo’n heel eigen mensje dat enorm op haar broer lijkt en toch ook weer zo heel erg eigen is. Zo mooi om vertrouwde dingen in haar te herkennen en nieuwe dingen te ontdekken. En mijn oudste blijft zich ook maar ontwikkelen en mij daarmee verwonderen.
Het komt echt, heus goed :*
pi_186468572
Gefeliciteerd Flav! Mooie trotse broer erbij ook! Veel geluk samen!

Sisu, volgens mij heeft iedereen die twijfels als nr 2 op komst is, voor mij iig heel herkenbaar. Maar Ro gaat je over 1,5 jaar waarschijnlijk erg dankbaar zijn voor haar broertje (dan kunnen ze echt goed samen spelen), maar waarschijnlijk veel eerder al. En ik weet niet of ik van alle drie mijn kinderen even veel hou, dat varieert denk ik, maar de uitspraak dat je je hart bij een 2e kind niet extra gedeeld hoeft te worden maar juist extra groeit gaat hier zeker op. En de band tussen O en mij was een week na de geboorte van de tweeling (met voor hem 2 nachten logeren en voor mij 3 nachten ziekenhuis) weer op hetzelfde niveau.

En tot slot te tip om vooral je man nu veel leuke dingen met Ro te laten ondernemen. Dan doet zij leuke dingen, kun jij ondertussen uitrusten en heb je wel genoeg energie nog over om de dag samen af te sluiten. Mijn man is de laatste maand van mijn zwangerschap elk weekend een dag met hem weg geweest volgens mij.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_186469038
Helemaal eens met wat hierboven gezegd wordt. De broertje/zusje band is zo bijzonder ❤, en het is zo mooi om te zien hoe die twee en hun onderlinge relatie zich ontwikkeld. Hoe ze elkaar troosten als de een verdrietig is, hoe ze elkaar helpen als eentje iets niet weet/kan en hoe ze voor elkaar oppassen als er andere kindjes bijzijn ❤❤❤❤ Dan barst je hart bijna uit elkaar van liefde.
Als ze ruzie hebben is dat even wat minder misschien, maar dat moet een kind ook leren, en waar beter dan veilig in je eigen gezin met een broer/zus die toch wel van je houdt.
En ook eens met Flying fish, dit is de uitgelezen tijd voor je man om eens lekker veel 1-op-1 tijd net de oudste te hebben. Vind ik zelf ook heel mooi om te zien.
pi_186469089
En Rebubbled, heel veel sterkte! Fijn dat je man klaar is voor de strijd om jouw grenzen te bewaken. Ik hoop dat je toch ergens in je zen bubble kunt komen in dat ziekenhuis. Wat een slechte indruk maken die zeg.
(Uit interesse, wat zou er eigenlijk gebeuren als je nu gewoon nee zegt, en nog een dagje thuis blijft om af te wachten? Wat kunnen ze dan doen? Wordt je dan alle zorg geweigerd?)
pi_186471371
En rebubbled? Hoe is het gegaan/ Hoe gaat het?
pi_186471421
@Sisu O+ O+
Ik heb zo veel gehad aan ieders woord en steun hier, zo fijn!
Ik had dezelfde angst als wat jij nu hebt, maar toen ik vanmiddag V zag genieten van het eerste moment met z’n broertje was dat helemaal weg.
Hij zal er nu nog niet veel van meekrijgen en het soms misschien niet begrijpen maar dat komt wel.
Als je straks met je 2 kindjes op de bank zit is dat gevoel weg, het komt echt goed :*

@Stroopwafelmeisje
Pakje is indd van de hema :D
Spijt dat ik geen maat groter heb gekocht, misschien dat ik hem nog kan scoren.
Het pakje past echt maar net dus nog een paar keer dragen en dat was het dan haha.
Hij is 53cm en 3540gr, had hem niet zo lang verwacht dus daarom het pakje toen in 50 gekocht haha :P

@Rebubbled ik denk aan je :*
  zondag 28 april 2019 @ 08:43:02 #19
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186472091
Oh wauw. Bedankt voor jullie openhartige reacties. Echt. Het loont zķ om hier eerlijk te zijn. Dankje.
Ik durf er in het echt niet met anderen over te praten, omdat ik dan bang ben over te komen als een of andere weirdo.
Besef me steeds vaker dat mijn (schoon-)familie niet over ( mentale ) problemen praat en alles bagatelliseert .
‘Zijn gewoon je hormonen’. ‘Komt wel goed’. Of opeens overstappen op koetjes en kalfjes gesprekken.
Maar ik wil ook niet steeds die galbak zijn met negatieve gedachten of humeur. Nu ik geen psych of antidepressiva meer heb voel ik me toch steeds vaker eenzaam en in uitersten denken. Na Mn bevalling ga ik toch eens Mn hormoonspiegel laten checken.. als zoiets kan.. want volgens mij heeft het alles te maken met die horrormonen.
Zonder hoop geen leven.
pi_186472407
Sisu, hormonen doen ook echt heel veel voor je gemoedstoestand, vooral in combinatie met alle veranderingen in je leven :*. Ik heb mezelf meegemaakt met Clomid (=Draak), ik ken mezelf aan anticonceptie (stabiel doch uhm, ja. Empatieloos?), zonder anticonceptie (hallo meneerEend :9) en nu zwanger waarbij ik op een irritant roze wolkje door het leven ga want alles is prachtig en mooi en ik ben soms een hormonaal vergietje want het is zo mooi huuuuuu :'( en straks is alles anders en zal het nooit meer zijn zoals het was en huuuu :'( daar ga ik dan weer.

Aan hormoonhuishouding merk ik wel dat de zwangere staat mij prima past. Ik ben ontspannen, maak mij minder druk en zorgen om dingen waar ik normaal echt uren over wakker zou kunnen liggen. Mijn emoties&reacties zijn wel feller en ook geef ik duidelijker aan als ik het ergens wel of niet mee eens ben, dat ben ik ook niet van mezelf gewend. Maar als ik terug denk aan welke situaties dat zijn, dan zijn het dingen die niet ok zijn (zoals dat gedoe met werk dat er ineens vakantieuren ingehouden werden omdat ik naar de verloskundige ging voor controle :'), of het gedoe met de Boomvrucht ) of als ik heel erg moe ben. Ook merk ik dat meer dingen mij opvallen dan voorheen, op bepaalde punten ben ik scherper wat het met mij doet en kan ik dat beter benoemen. Dat ligt misschien ook wel weer in het feller zijn, alsof ik nu mijn kind & mijzelf al aan het beschermen ben ofzo :?.
Lichamelijk trek ik het zwanger zijn ook prima, alhoewel ik nu wel begin te merken dat dingen zwaarder en moeilijker aan het worden zijn. Ook heb ik soms vanuit het niets de behoefte om volledig andere zit/sta/lighoudingen aan te nemen die ik in niet-zwangere staat nooit zou doen. Lekker achterstevoren op je knieeen op een stoel zitten en over de leuning hangen en met je bekken heen en weer wiegen bijvoorbeeld. Of de kindhouding en rollende kat van yoga. Heerlijk O+.

Ik vind het aanstaande ouderschap echt heel erg spannend, want er is zoveel nieuw en dingen die ik niet weet die voor veel ouders zo vanzelfsprekend lijken. Maar ik kijk er ook wel naar uit. We worden nu al vaak wakker met zijn 3en omdat kind als ik wakker aan het worden ben, ook duidelijk actief is. Dat is echt al zo'n momentje samen in bed. Vanmorgen lagen we dan ook te mijmeren om de gewoon, kleine momentjes over een paar jaar. Schelpen zoeken op het strand, struinen in de duinen, modderstampen en zo'n warm lijfje dat tegen je aan komt kruipen in bed. Maar soms ook de angst, mijn moeder heeft na mijn broertje een postnatale depressie, psychose + diagnose bipolaire stoornis gehad en als ik zie wat de gevolgen daarvan zijn. Dus ja, dat hele zwanger zijn is maar wat gek wat het allemaal met je kan doen.

Sisu, vanuit mijn nuchtere perspectief: als ik zie met hoeveel liefde jij over Ro hier post, hoe jij al moeder bent en jullie band samen. Dan zie ik een moeder die ik ook graag wil zijn :*. De liefde die je nu voor Ro voelt, hoef je niet te delen straks over 2 kindjes he. Er komt gewoon een heel stuk nieuwe liefde bij, net zoals de vorige keer toen je voor het eerst moeder werd.
pi_186473543
Ahw wat schrijven jullie het allemaal lief. Ik bedenk dat wel, maar kom soms niet verder dan :*
Schudden voor gebruik
  zondag 28 april 2019 @ 12:05:33 #22
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186474500
Aw Sisu, ik heb dat al vaker gehoord. Mijn moeder zei dat ze dat ook had toen ze zwanger was van mij. Dat ze zich niet kon voorstellen dat ze nog genoeg liefde extra had voor nog een kindje omdat ze al zooo veel van mijn broer hield. Maar liefde raakt nooit op gelukkig! Je praat altijd zo lief over je dochter dus dat komt vast helemaal goed met nķg een lief kindje erbij. Volgens mij ben je een heel lieve/ leuke moeder. Jammer dat je je soms zo voelt. Heb je geen fijne vrienden/ vriendinnen in je omgeving om je emoties mee te delen?

douche-eendje, wat grappig dat jij jezelf als feller ervaart nu je zwanger bent. Ik heb het precies andersom. Voel me veel zachter en empathischer juist. Ik heb wat meer geduld met mijn lief, reageer minder impulsief op mijn emoties en heb ook meer ruimte voor mensen om mij heen die ik wat minder leuk vind "omdat zij ook iemands kind zijn" :D

Ik ben benieuwd hoe het met Rebubbled is....
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_186475219
Allemaal lieve dingen die jullie tegen elkaar zeggen! O+ Zo fijn om te lezen.

Hier sinds gisteravond onregelmatige weeën. Dus de hele nacht wakker gelegen, omdat erdoorheen slapen echt niet ging. Douchen hielp, dan zwakte ze wat af, dus het is echt voorwerk. Wel constant wat slijm met bloedverlies. Dus de baarmoedermond is waarschijnlijk aan het verstrijken. Is het niet voor niks gelukkig.

Vanochtend de CTG gehad, helemaal prima. Daarna een praatje met de diensthebbende medisch verloskundige. Ze begon een beetje twijfelend met 'Tja, daar zijn we dan.' Waarop ik meteen aangaf dat ik daar totaal niet wilde zijn en dat begreep ze helemaal. Het was een heel vriendelijk mens, vriendelijker dan de VK die me het hele weekend onder controle had. Morgenochtend een nieuwe CTG en dinsdagavond staat de inleiding gepland. We moeten hoe dan ook 24 uur blijven na de bevalling ter observatie, omdat mijn vliezen nu al zo lang gebroken zijn.

Dus de saga continues..
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zondag 28 april 2019 @ 13:07:38 #24
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186475373
Klinkt wel positief Rebub! :*
Beter zetten die krampen nog ff door.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zondag 28 april 2019 @ 13:11:03 #25
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186475435
Rebubbled :* Fijn dat je nu een vriendelijkere VK trof die je meer begreep. Laat het allemaal over je heen komen, dit is jullie journey, die van jou en je kindje en je lief. Elke stap is een stap die nodig is in jullie eigenste proces. Elk dingetje wat je voelt, dat helpt mee! Voorwerk is nooit voor niets, de hele zwangerschap lang bereiden je lichaam en baby zich al voor en elke minuut gebeuren er dingen die bijdragen aan de uiteindelijke geboorte. :* Probeer vertrouwen te blijven houden, ongeacht waar je bent en met wie. Je hoeft geen strijd te voeren, maar wees wel egoīstisch, jij bent aan het baren, jij staat in de hoofdrol! Dus luister naar je lichaam en naar je gevoel. En ook deze laatste rust voor de storm, het is allemaal ergens goed voor. Je baby'tje wordt straks geboren op de perfecte plek, het perfecte moment. Jullie kunnen dit! O+ Alle liefde toegewenst in deze prachtige bevalreis, helemaal uniek voor jullie, niemand anders maakt dezelfde reis en toch zijn er zoveel vrouwen die tegelijk met jou aan het baren zijn straks.
pi_186476125
@Rebubbled hoop dat het doorzet!
Klinkt een beetje zoals het begin van mijn bevalling.
Onregelmatige weeen die minder werden of zelfs stopte na het douchen. (Teleurgesteld)
Om vervolgens de dag erop weer terug te keren met menstruatiekrampen en slijmerig bloed verlies (Kon ook van het strippen zijn maar bleek dus de slijmprop)
Je lichaam is in ieder geval bezig! :*
pi_186479199
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2019 13:11 schreef elamanilo het volgende:
Rebubbled :* Fijn dat je nu een vriendelijkere VK trof die je meer begreep. Laat het allemaal over je heen komen, dit is jullie journey, die van jou en je kindje en je lief. Elke stap is een stap die nodig is in jullie eigenste proces. Elk dingetje wat je voelt, dat helpt mee! Voorwerk is nooit voor niets, de hele zwangerschap lang bereiden je lichaam en baby zich al voor en elke minuut gebeuren er dingen die bijdragen aan de uiteindelijke geboorte. :* Probeer vertrouwen te blijven houden, ongeacht waar je bent en met wie. Je hoeft geen strijd te voeren, maar wees wel egoīstisch, jij bent aan het baren, jij staat in de hoofdrol! Dus luister naar je lichaam en naar je gevoel. En ook deze laatste rust voor de storm, het is allemaal ergens goed voor. Je baby'tje wordt straks geboren op de perfecte plek, het perfecte moment. Jullie kunnen dit! O+ Alle liefde toegewenst in deze prachtige bevalreis, helemaal uniek voor jullie, niemand anders maakt dezelfde reis en toch zijn er zoveel vrouwen die tegelijk met jou aan het baren zijn straks.
Dit, Dit heb je zo mooi gezegd Ela O+ +1 :*
  zondag 28 april 2019 @ 22:04:32 #28
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186486703
Zoveel liefde voor alle vrouwen hier.
Wat blijft het toch mooi om al die steun te zien en lezen! :*

Rebubbled,
Hoe is het met je?


Ik sliep van 21:45 tot 08:00, van 11:30 tot 16:00 en om 21:00 er weer in..
Beetje jammer dat Mn man vandaag een uitje had geregeld, maar dat ik toch weer last minute moest afzeggen. Nu is hij met een vriend weggegaan terwijl ro bij schoonmoeder was.
Ro heeft vanaf morgen 2 weken lang vakantie. Hoe ga ik dat overleven.. slaap momenteel echt net zoveel als Mn katten :o hopelijk vermaakt ze zichzelf een beetje O-)

Morgen de bedklossen ophalen en installeren. Het wordt dan wel echt hoor :o
Zonder hoop geen leven.
pi_186491453
Blegh! Stomste zwangerschapskwaal ooit is gearriveerd: aambeien :{
pi_186491479
En nu ik toch aan het klagen ben, even een inventarisatie van alle zwangerschapsklachten:

- moe :O
- om 5 uur wakker worden en niet meer kunnen slapen :O
- aan het einde van de dag geen enkele comfortabele houding meer kunnen vinden
- gebrek aan conditie; volledig buiten adem zijn van een trap oplopen of een stukje fietsen
- maagzuur
- kramp in mijn kuiten
- heel veel harde buiken; nu standaard bij het overeind komen/bukken/schoenen aan doen/enz.
- lekkende borsten - op zich niet zo vervelend maar het altijd moeten slapen met hemdjes/topjes met zoogcompressen vind ik wel wat irritant
- jeukende huid op mijn buik en rug
- en die verdraaide aambeien dus :'(

Zo! Dat lucht op *O* :+

Wie volgt? ;)
pi_186491486
Maar: ik heb wel de liefste man ooit O+ We gaan verhuizen, gisteren hebben we de hele dag dozen ingepakt. Telkens als ik in mijn onhandigheid iets op de grond liet vallen, kwam mijn man aangesprint om het voor me op te rapen O+
En hij mopperde goedmoedig dat ik me niet zo druk moest maken. Dat terwijl ik toch zeker zo'n 5 afleveringen van Queer Eye op de bank heb liggen kijken. En hij heeft gekookt én opgeruimd.
Had ik al O+ gezegd?
pi_186491578
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 08:01 schreef BobbyMcGee het volgende:
En nu ik toch aan het klagen ben, even een inventarisatie van alle zwangerschapsklachten:

- moe :O
- maagzuur
- om 5 uur wakker worden en niet meer kunnen slapen :O
- aan het einde van de dag geen enkele comfortabele houding meer kunnen vinden
- gebrek aan conditie; volledig buiten adem zijn van een trap oplopen of een stukje fietsen
- maagzuur
- kramp in mijn kuiten
- heel veel harde buiken; nu standaard bij het overeind komen/bukken/schoenen aan doen/enz.
- lekkende borsten - op zich niet zo vervelend maar het altijd moeten slapen met hemdjes/topjes met zoogcompressen vind ik wel wat irritant
- jeukende huid op mijn buik en rug
- en die verdraaide aambeien dus :'(

Zo! Dat lucht op *O* :+

Wie volgt? ;)
Ok, komt ie:
- Moe
- Vocht vasthouden in benen en armen.
- Tintelende vingers door dat vocht en daardoor tig keer per nacht wakker worden. Brace lijkt wel te helpen maar dat zweet als een malle dus daar kan ik weer wakker van worden.
- Nachtelijke indalingsweeen }:|.
- Zwangerschapsdementie & geen concentratie.
- Ik heb het continu heel erg warm.
- Ik merk dat Buik toch wel heel erg in de weg begint te zitten met alledaagse dingen.

[ Bericht 0% gewijzigd door douche-eendje op 29-04-2019 08:44:52 ]
pi_186491919
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 08:04 schreef BobbyMcGee het volgende:
Maar: ik heb wel de liefste man ooit O+ We gaan verhuizen, gisteren hebben we de hele dag dozen ingepakt. Telkens als ik in mijn onhandigheid iets op de grond liet vallen, kwam mijn man aangesprint om het voor me op te rapen O+
En hij mopperde goedmoedig dat ik me niet zo druk moest maken. Dat terwijl ik toch zeker zo'n 5 afleveringen van Queer Eye op de bank heb liggen kijken. En hij heeft gekookt én opgeruimd.
Had ik al O+ gezegd?
Dat klinkt als een fijn exemplaar Bobby :D. Hoe gaat de verhuizing en is het voor jou zo vol te houden?

MeneerEend is hier ook zo lief en er meer mee bezig dan ik soms denk. Als ik 's nachts ga plassen merk ik aan hem dat hij er wakker van kan worden en zoals vannacht met indalingspijn die echt wel even aan bleef houden, legt hij zo ineens zijn hand op mijn buik zodat ik mij kan focussen op mijn ademhaling en de pijn snel wegzakt O+. Ow en hij kookt en maakt schoon, doet de was etc. Alleen is opruimen niet zijn sterkste kant.

[ Bericht 0% gewijzigd door douche-eendje op 29-04-2019 09:25:33 ]
  maandag 29 april 2019 @ 11:13:47 #34
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186493576
Ik doe ook mee:
-moe (maar het gaat beter nu ik ijzertabletten slik en gewoon veel slaap)
-'s avonds/'s nachts geen houding meer kunnen vinden, alles ligt vervelend en dan ben je eindelijk gesetteld en dan moeten plassen }:|
-pijn in m'n bekken door indalingspijn/bandenpijn of wat dan ook, vooral bij omdraaien in bed en bij opstaan (hebben jullie dat ook? Dit heb ik nou een week of 6 en begint echt vervelend te worden)
-telt niet echt, maar: m'n moeder }:| die begint echt op alles kritiek te geven. Blijkbaar is m'n huis niet schoon (is het wel), woon ik in een soort bouwval (omdat er ergens een spiegel te hoog hangt voor háár lengte en de vitrage verkeerd zou hangen wat niemand ziet en nog wat van die onnozele dingen), en zijn al onze keuzes wat de baby betreft niet goed (meubels in babykamer staan volgens haar verkeerd, wasbaar luieren moeten we niet doen, bevalbad is gedoe, zelfs de kleur van de box was niet goed).
Dat geeft wel stress want de naam gaat ze ook helemaal niks vinden en ik zie eigenlijk al op tegen haar kraambezoek. Kreeg zelfs kritiek dat ik haar een te slappe hand gaf :')
Ik stofzuig niet meer omdat ik daarna nauwelijks meer kan lopen en dan zegt zij 'ik deed nog wel alles zelf met 38 weken'. Nou ja, dat zit me nu dus even hoog :+

Maar hier ook een fantastische vriend *O* hij heeft nu vakantie en dat is eigenlijk heel erg prettig met deze termijn. Alleen dat huishouden he, dat is niet zijn ding, maar dat is dan ook het enige. En hij heeft jaren in de kinderopvang gewerkt dus hij kan mij alles leren als de baby er is :D
  maandag 29 april 2019 @ 11:58:53 #35
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186494211
Lekker klageeeen! O+

Ik klaag irl al genoeg :P

Ik ben vandaag zowaar een wandelingetje door de stad gaan maken met peuter op loopfiets. Ging haske goed, peuter luisterde goed en fietste goed O+ altijd fijn! Uurtje gewaggeld denk ik, dus nu kapotmoe op de bank :') laatste stukje lopen voelde zo maf en eng in m'n onderbuik :+ soms lijkt het net of baby aan de vliezen ligt te krabben :x

Nu lekker aan de bitter lemon O+ ben alleen beetje bang voor kinine immuniteit nu, kan ik 't straks niet gebruiken om de bevalling op te wekken :{ :+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186494524
Ik klaag irl amper, maar ik ben nu gewoon moe en dan merk ik dat ik gewoon alles tegen vind staan en stom vind.

Ceviche, ik heb regelmatig steken in mijn liezen bij omdraaien en onverwachte bewegingen, met regelmaat wat menstruatie-achtig gevoel in mijn onderbuik en bij vlagen ook het gevoel alsof kind zo met hoofd eruit kan kletteren, head first op de grond }:|.

En moeders. Pffff. Ik baal een beetje van de niet-betrokkenheid van die van mij. Maarja, als ze wel betrokken zou zijn dan zou ik mij kapot ergeren aan haar irritante doch goedbedoelde en onnozele opmerkingen, dus het is maar even beter zo.

Echt, dat 3e trimester.... tot vorig weekend ging het lekker, tot baby besloot in te gaan dalen en het ineens zo warm ging worden. Pfff. :') Ik kan nu alleen maar denken hoe ik dit vol moet/mag houden de komende nog maximaal 10 weken.
  maandag 29 april 2019 @ 13:19:28 #37
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186495369
Ik snap je hoor, D-E, zeker hier lees ik regelmatig posts van users die het echt niet zo goed getroffen hebben qua kwaaltjes. Maar soms valt het toch tegen allemaal.

Hier is m'n vader niet zo betrokken, had niet anders verwacht maar het is wel jammer natuurlijk. Gelukkig heb ik een hele lieve schoonfamilie die wel heel benieuwd is naar de baby en die juist heel positief zijn over het kamertje enzo O+

Heb je ook last van liezen/bekken enzo als je opstaat van de bank en bijvoorbeeld naar de keuken loopt? Of pijn bij zitten? Als ik 's ochtends opsta en m'n blaas is vol, staat er zoveel druk op dat gebied dat ik niet kan zitten van de pijn. Ik kom er maar niet uit of dat nou normaal is of niet.
Maar de baby was in week 32 al aan het indalen en vorige week (week 37) was hij nog steeds niet helemaal ingedaald. Morgen moet ik weer naar de vk, hopelijk is hij er nu wel helemaal.
Ik hoop stiekem dat het beter wordt als hij is ingedaald maar dat zal vast niet :P
  maandag 29 april 2019 @ 13:24:14 #38
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186495424
Volle blaas icm harde buik is hier echt verschrikkelijk
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 29 april 2019 @ 13:26:28 #39
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186495450
De nachten, ik verwacht niet eens meer een goede nacht. Dan kan 't alleen maar meevallen. Wat een gedoe jongens.

Maar het rotste vind ik de periode na het avondeten. Lekker gekookt, lekker gegeten, teveel gegeten want na een hele dag past er nog maar 20 gram eten in m'n buik erbij ;( en dan die buik, ik voel hem gewoon oprekken, bluuuh. Gaan liggen helpt tegen de buikpijn, maar dan komt het maagzuur :X
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 29 april 2019 @ 13:31:57 #40
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186495515
Aw, zieltjes :*

Hier gaat het vooralsnog wel lekker. Zeker wel kwaaltjes ook maar die zijn nog best te behapstukken. Lastig omdraaien in bed, steekjes, kuitkrampen, ribpijn, hoofdpijn.... maar alles in lichte mate. Nog behoorlijk energiek ook wel.

Mijn vriend is ook echt de liefste. Heel betrokken en behulpzaam.En hij heeft een paar dagen terug een kalimba gemaakt (zo'n pingel muziekinstrumentje) om met de baby te communiceren. Ik vind het zo zoet van 'm, maar na een tijdje wordt ik wat kriebelig van dat gepingel op mijn buik :')
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_186495516
D-E, ik heb de afgelopen weken ook meermaals gedacht: Ohh hoe kan ik dit nu nog xx aantal weken volhouden. Maar elke dag gaat gewoon voorbij en inmiddels ben ik 37 weken en zit ik er nog steeds. ;) :') En elke nacht gaat voorbij, ongeacht hoe lang ik wakker lig. :D

Ceviche, wow, je moeder :o :o :o Wat bizar dat ze alles zo op zichzelf betrekt en geen ruimte laat voor jou... En vooral heel erg jammer en verdrietig voor haar, dat ze niet meer geluk kan halen uit haar zwangere dochter en komst van haar kleinkindje. Wat moet je leven leeg zijn als je ervoor kiest om zo te leven/je te uiten......... Ik hoop dat jij het naast je neer kunt leggen en in kunt zien dat het haar probleem is en niet het jouwe. :* Maar dat is niet eenvoudig, want het is en blijft jouw mama natuurlijk. En nu je zelf moeder wordt, word je ook geconfronteerd met hoe je nu en straks zelf van je kindje houdt. Ik begrijp zo ook steeds minder van hoe mijn schoonouders met hun kinderen om gaan en vroeger omgingen... Ik vind het in ieder geval dapper dat je voor jezelf kunt kiezen, letterlijk en figuurlijk. En het is fijn dat je wel een lief aan je zijde hebt die er voor je is. O+

Kwaalklachten:
- Zware sjouwlast ;) M'n lichaam komt niet zo vloeiend meer vooruit, opstaan van de bank is een opgave, uit bed klimmen ook, omdraaien in bed doe ik meestal maar na een plas :') De baby hangt echt voor m'n buik, dus het is echt een sjouwwerk de hele dag van een kilo of 10 aan allerhande vruchtwater/baby/placenta/etc, wat buiten m'n eigen zwaartepunt hangt zeg maar.
- Slecht slapen... Er zitten nauwelijks nachten tussen dat ik zo goed als doorslaap, de meeste nachten lig ik meerdere uren wakker en ik ga dan ook piekeren... Vooral dat piekeren maakt het stom. En dat de nacht dan extra lang lijkt als je niets ligt te doen in bed. Soms maak ik m'n lief wakker voor wat actie. ;) Dat is dan wel weer leuk :9
- Hormonen. Ik voel me geestelijk wat instabiel momenteel, alhoewel het vandaag wel okee is gelukkig :) Ik wil met graag iemand praten, met m'n vrvr liefst, maar ik heb nog geen afspraak gemaakt, dus dat schiet nog niet op.
- Nesteldrang, maar geen mogelijkheden om die te uiten. Ik moet nu ook wat wassen (gewone) draaien, maar dat is ook weer echt zo'n uitdaging met m'n lichaam (bukken om de was uit te zoeken, bukken om de was in de machine te doen, trap op en trap af en trap op en trap af, was in de droger doen, was uit de droger halen en boven op de strijkplank leggen... en dan heb ik niet eens opgevouwen :P ). Schoonmaken en zo ook... dat is echt niet meer een optie eigenlijk, maar dan zie ik overal viezigheid en zo. :') Eigenlijk hoort dit bij die sjouwlast natuurlijk. :P
  maandag 29 april 2019 @ 13:44:04 #42
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186495663
Ohh dat laatste is zo herkenbaar Ela en ik vind het zo rot :{
Ik heb nogsteeds geen babywas gedraaid, omdat er gewoon genoeg was is van het gezin dat er nu rondloopt. De was doen vind ik altijd leuk en fijn werkje, maar dat is het enige dat ik nog doe in huis (en koken), de rest komt allemaal op m'n lief aan.
En die lief doet ook boodschappen, zorgt dat de kinderen naar bed gaan, doet naast z'n werk ook nog een opleiding (woensdag een examen, daarna wordt het weer wat rustiger. Timing was niet zo handig :+ ), we snakken echt naar tijd met elkaar zonder dat er dingen moeten.

Maar 't is gewoon alweer maandag ;(
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186495936
Sounds like us inderdaad! Precies hetzelfde, zoveel komt op mijn lief aan en hij klaagt niet en zet zich overal voor in, maar ik voel me er toch schuldig over. En ik mis hem ook ja!

Alweer maandag inderdaad...

We hebben ook nog geen nieuwe auto. En we willen komend weekend de verjaardag van peuter vieren (eigenlijk 27 mei jarig, maar dat gaat hem niet worden qua vieren, dan ben ik of nog net niet of net wel bevallen).

Ik heb ook dan van die doomgedachten soms dat ik denk: Straks is het een teken dat ik nog niets voor m'n baby klaar heb, dat het wellicht helemaal niet nodig is......
pi_186496100
Ik heb vandaag gezegd "ik doe eens helemaal niks!"

Ik mocht uitslapen, maar om half negen werd er al verbouwd bij de buren....

Een zooitje tot en met van 2 dagen mijn meneer thuis zijn en kind spelen. Dus ik ging weer naar boven met de mededeling pas naar beneden te komen als ze hadden opgeruimd. :+

Ik mag nu nog steeds op bed lanterfanteren en doezelen en dat bevalt mij na een drukke week en crappy slapen prima! O+

Klachten zijn te behappen. Ik heb alleen het meeste last van hooikoorts :')

Leuk topic!
Schudden voor gebruik
  maandag 29 april 2019 @ 14:32:26 #45
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186496424
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 14:02 schreef elamanilo het volgende:


Ik heb ook dan van die doomgedachten soms dat ik denk: Straks is het een teken dat ik nog niets voor m'n baby klaar heb, dat het wellicht helemaal niet nodig is......

:* dat zijn rotgedachten, doe es niet! Ombuigen naar: dat je heerlijke baby straks genoeg heeft aan liefde, borstvoeding en huid-op-huid :*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186496527
Ja, dat is een goeie! O+ Dankje!

Pff, nu moet ik er een traan van laten...
pi_186496645
Ceviche, de pijn is hier vooral vaak bij opstaan, maar ook zo vanuit het niets ineens. Vannacht bleef het ook wel een tijd dus aanhouden. En plassen is sowieso al genoeg reden tot oncomfortabel gedoe, ik merk zelfs dat baby dan ineens met de billen gaat duwen en onrustig gaat draaien.
Voor de nachtelijke veelplassers de tip van mijn yogadocente: let erop dat je echt wel goed je blaas leegplast. Je kunt dit bevorderen door je bekken goed naar voren en achteren te kantelen voordat je bedenkt dat je maar weer gaat opstaan en terugwaggelt.

Liggen en maagzuur is ook zo'n vreselijke ja. Was er even vanaf maar het is nu weer in volledigheid terug dus ik knaag weer lekker rennies weg. Slapen doe ik met een stapel kussens en ik heb eindelijk een fijne houding gevonden met dat idiote voedingskussen :P

Ela, ik vind het nog een beetje moeilijk om mij te realiseren dat er nog zoveel meer bijkan en dat mijn lichaam dat vol kan houden. Ik krijg steeds sterker een gevoel dat ik deze zwangerschap niet tot 40 weken uit ga lopen, dus ik ben mijn nestelen en dingen klaarmaken maar wat aan het doorzetten nu. En @ je rotgedachten, je hebt al een heleboel klaar voor je baby. Een moederhart vol liefde O+.

Ik denk/hoop dat het hier ook wat anders gaat als ik straks verlof heb. Nog 14 werkdagen verdeeld over 4 weken en dan zit het erop, de komende dagen wil ik gewoon dingen over gaan dragen en afronden, dan nog een paar dagen even genieten van de dingen die ik leuk vind op werk om te doen (moeilijke diagnostiekdingen, kom maar op :7) en daarna gewoon even voor het eerst in mijn hele werkbare leven zo'n lange periode eruit. Ben er ergens ook wel aan toe. En ik mis mijn yogaklasje, we hebben door meivakantie 2 weken geen yoga en pfff, het is zo'n gezellige groep en de oefeningen zijn zo fijn.
  maandag 29 april 2019 @ 14:47:24 #48
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186496672
Ela, wat Pinq zegt. En je hebt misschien nog wel een week of 5 de tijd :+
Dat piekeren is enorm vervelend, maar volgens mij onterecht. Ik heb vaak het gevoel dat jij een moeder bent van nature.
Ik vraag m'n vriend soms om de wasmand beneden te zetten, dan zoek ik het wel uit als ik op de bank zit. Alles binnenstebuiten enzo. En dan mag hij het gewassen weer naar boven brengen. En dan vouw ik het weer op terwijl ik op de bank zit. Strijken doe ik niet aan :{w

En tja, m'n moeder bedoelt het goed (denk ik :+). Maar het is denk ik beter als ik haar even niet zie, om dingen niet nog erger te maken. Komt vast wel weer. Naast me neerleggen lukt dan weer niet }:| en daarbij komt dat ze eigenlijk de enige grootouder is van ons kind.
pi_186496684
Strijken :')
pi_186496690
Ik ga zo maar eens brood maken, anders heb ik de rest van de week geen lunch om mee te nemen naar werk.
  maandag 29 april 2019 @ 14:55:48 #51
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186496868
Bedankt voor de tip, D-E. Ik ga hier 's avonds altijd plassen, en dan ga ik naar boven, me omkleden en tandenpoetsen enzo en dan ga ik nog een keer plassen. En dan rond een uur of 3 moet ik er weer uit.
En soms lig ik wakker, dan ga ik voor een derde keer :')
Maar na de 3-uur-plas slaap ik meestal wel door tot een uur of 10 :@ dat dan weer wel. Dus mag alsnog niet klagen. Hopelijk kan ik met jouw tip het 's avonds beperken tot 1 keer.

De tijd vliegt hoor, tijdens je verlof ;( je extra tijd gaat ineens op aan babydingen, slapen, dutjes, nesteldrang en moeten plassen :')
Maar misschien ligt het aan mij :+
pi_186497144
Ow de tijd vliegt ook voorbij op zo'n normale vrije dag als vandaag. Ben een paar weken geleden ook met scouting op zaterdag gestopt en heb ineens zeeen van tijd over die ik vul met slapen, niksdoen, breien en netflix :'). Maar ga soms ook gewoon nog even bewust een blokje om onze huizen heen waggelen, zo'n klein rondje gewoon omdat het kan. Moet ik zo misschien ook gewoon even doen als het brood staat te rijzen, krijg daar altijd wel weer wat energie van.

De afgelopen paar dagen waren trouwens mijn oude hardloop/vliegtuigsokken de uitvinding van de eeuw. Vocht be gone zegmaar, ik plas weer normaal, mijn enkels zien er normaal uit en ik kan weer bijna pijnloos lopen. Alleen mijn enkels hebben nogal een optater gekregen hierdoor, die zijn altijd gevoelig gebleven van 2 nare verzwikkingen ooit achter elkaar.
  maandag 29 april 2019 @ 15:18:35 #53
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186497192
Haha ik las dat je energie kreeg van kijken naar het brood dat staat te rijzen :+

Hebben jullie ook van die klunzige ongelukjes? Ik laat net het 10e glas deze zwangerschap kapot vallen :{
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186497249
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 15:18 schreef pinquit het volgende:
Haha ik las dat je energie kreeg van kijken naar het brood dat staat te rijzen :+

Hebben jullie ook van die klunzige ongelukjes? Ik laat net het 10e glas deze zwangerschap kapot vallen :{
Ow van rijzend brood krijg ik ook energie hoor. Alleen moet het dan nog even gebakken en in mijn mond gestopt worden.

Geen klunzige ongelukjes hier. Maar ik was blijkbaar MeneerEends privesecretaresse en nu niet meer omdat ik alles vergeet of opruim. De post van het inleveren van zijn leaseauto is al op de verkeerde hoop beland en de afgelopen 2 weken is hij op 3 afspraken of niet op komen dagen, of veel te laat aanwezig geweest. Hahaha, oeps.
pi_186498182
Niet bijgelezen.

Zaterdagavond begonnen eindelijk de weeën. Vanochtend om 6.40u is Lily Olivia met een tangverlossing ter wereld gebracht. Ik kon het niet meer en het enige dat me interesseerde was dat mijn kleine baby veilig ter wereld kwam. Ze weegt 3.2 kg wat P14 is voor 41.4. Bevallingsverhaal volgt als ik eraan toe ben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 29 april 2019 @ 16:22:50 #56
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_186498223
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 16:20 schreef Rebubbled het volgende:
Niet bijgelezen.

Zaterdagavond begonnen eindelijk de weeën. Vanochtend om 6.40u is Lily Olivia met een tangverlossing ter wereld gebracht. Ik kon het niet meer en het enige dat me interesseerde was dat mijn kleine baby veilig ter wereld kwam. Ze weegt 3.2 kg wat P14 is voor 41.4. Bevallingsverhaal volgt als ik eraan toe ben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gefeliciteerd!

En wat een super lieve namen O+
  maandag 29 april 2019 @ 16:23:23 #57
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186498235
Rebubbled! O+ wat een mooie meisje heb je op de wereld gezet O+
Je hebt keihard gewerkt, maar je hebt het geflikt! Yess! Van harte gefeliciteerd!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186498346
Gefeliciteerd Rebubbled! O+
pi_186498424
Ah, twee lieve snoetjes op één foto! O+ Reuze gefeliciteerd Rebubb! :*
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 april 2019 @ 16:37:39 #60
327807 Mariposas
יה&#14
pi_186498507
Gefeliciteerd rebubbled! Wat heb jij hard gewerkt en wat een prachtig resultaat heeft dat opgeleverd! *O* O+
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_186498545
Wauw je mooie meisje is er eindelijk O+ Wat een strijd heb je moeten leveren, maar ze is er!
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_186498792
Wat is ze mooi Rebubbeld, gefeliciteerd O+ :*
pi_186498835
Van harte gefeliciteerd Rebubbled! Wow, wat een bevalling was dat! Neem alle tijd om daarvan bij te komen, lichamelijk en geestelijk. Heerlijk knuffelen met dat zachte, warme baby'tje op je buik in plaats van erin. O+ :*
pi_186498991
Rebubbled daar is ze dan! Wat een leuke namen, gefeliciteerd O+ *O*
pi_186499215
Rebubbled, wat een bevalling zeg. Maar wat een prachtig mooi meisje heb je O+. Gefeliciteerd met jullie dochter :*
pi_186499476
Gefeliciteerd Rebubbled O+
  maandag 29 april 2019 @ 17:45:51 #67
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186499514
Rebubbled, van harte gefeliciteerd! *O* eindelijk is ze er O+ wat een mooie namen.
pi_186499952
Wat een mooie dochter met prachtige namen Rebubbled, gefeliciteerd O+
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
  maandag 29 april 2019 @ 19:35:02 #69
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_186501530
Wat een marathon Rebub! Nu eindelijk genieten van je prachtige dochter! O+ gefeliciteerd! *O*
pi_186501820
@Rebubbled wat een schattige baby en mooie namen O+

Gefeliciteerd!
  maandag 29 april 2019 @ 20:05:56 #71
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_186502247
Gefeliciteerd O+
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  FOK!fotograaf maandag 29 april 2019 @ 20:08:51 #72
148247 taxibabe
pi_186502317
Gefeliciteerd Rebubbled! En idd wat een prachtige namen! O+
  maandag 29 april 2019 @ 20:13:51 #73
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186502465
Rebubbled,jaaaaaaaa! Oh lieverd. Wat fijn.
Ik ben zo apetrots op je. Wat hebben jullie keihard gestreden om bij elkaar te zijn.
En nu is ze er met een práchtige naam!
Ze kan door iedereen genoemd worden. zo bijzonder.
Echt. Wauw!
Hopelijk zit je op je roze wolk. Heel fijn herstel gewenst en vooral rust! Er is al zo veel om aan te wennen.


Betekent wel dat wij nu 2e staan, pinq en ela. O+
:o

Klagen.
Ik heb de laatste weken al zo veel geklaagd dat het voorbij is. Er zijn wel lichamelijke ongemakken en ik ben hondsmoe, maar de liefde groeit en groeit.
Mn man is opeens super attent en behulpzaam. Luistert. Praat. Ik word er nu gewoon emotioneel van. Zo zijn we altijd geweest, maar deze zwangerschap heeft mij echt in een heks verandert. Ik besef me nu dus dat het grootste probleem bij mij lag en niet zo zeer bij hem.
Tenminste.. vandaag voel ik dat zo :')
Mn bed staat op klossen. Oh heerlijk zo hoog! Ik kan hier wel aan wennen al vind ik het ook nog eng met Mn rootje die nu dus ook zo hoog moet slapen.
Ro, haar bff en ik zijn vandaag gaan lunchen met taart bij villa augustus. Het was zo feestelijk. Daarna heerlijk gespeeld in de speeltuin terwijl ik zat te bakvissen op een bankje. Ik heb een paar keer een traan gelaten, omdat ik me besefte dat dit het is. Het goede leven. Hét leven.

Ela, kon ik jou maar een portie van mijn optimisme geven. Jij vertelt me élke dag weer hoe ik mijn hoofd moet leegmaken en op Mn baby, hart en lijf moet vertrouwen. Het lukt me steeds beter. Ik wens jou ook dagen met gouden randjes. O+

Mn mantra kaartjes hangen nu in een kruis omringd met gouden confetti. Ik kijk er nu naar en voel me dan zo rustig worden. Man weet ook dat als de bevalling begint dat ik de kaarten mee wil hebben.

In het centrum staat: mijn kindje is welkom (oh God, wat is hij welkom!)
Daarboven hangt : Alles gaat zoals het hoort.
Rechts hangt: ik vertrouw op mijn lichaam en mijn baby.
Onder hangt: mijn lichaam kan doen wat mijn hart gelooft.
En links: ik ben ontspannen. Ik ben zacht. Ik ben open.

Het kruis is als mijn lichaam. In het hart de wens (het kind dat zo welkom is). En de andere spreuken heb ik aan ledematen gekoppeld. Ik krijg mezelf helemaal zen tijdens het oplezen of eraan te denken/te herhalen.
Soort weesgegroetje. Hielp me vroeger altijd als kindje maar nu hoor ik ela’s Woorden. *;
Zonder hoop geen leven.
pi_186503477
@Rebubbled ik heb veel aan je dacht.
Nu is ze er! En wat een mooie naam hebben jullie haar gegeven O+
Hopelijk gaat het goed met jullie :*
  maandag 29 april 2019 @ 20:57:19 #75
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186503570
Aww Rebubbled gefeliciteerd, wat n mooi meisje zeg!

Voor nachtelijk plassen heb ik een "po" naast m'n bed. Heel simpel gemaakt door de bovenkant van een lege wasmiddelfles af te zagen, zo eentje met 'n handvat eraan. Past heel handig tussen m'n benen, alsof t ervoor gemaakt is :P
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_186504467
Sisu O+ dat klinkt tof! Je collage O+

En tweede 😱😱😱 Wow! Ik denk dat Pinq al bijna gaat baren 😁 En wie van ons twee daarna?!
  maandag 29 april 2019 @ 21:38:43 #77
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_186504668
Oh Rebubbled, daar is ze dan! Wat een klus zal het zijn geweest. Ik hoop dat het goed met jullie gaat en dat er heel goed voor je wordt gezorgd. Gefeliciteerd, ze heeft zeker een prachtige naam gekregen!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_186504722
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 21:30 schreef elamanilo het volgende:
Sisu O+ dat klinkt tof! Je collage O+

En tweede 😱😱😱 Wow! Ik denk dat Pinq al bijna gaat baren 😁 En wie van ons twee daarna?!
Als ik jou maar niet inhaal ;) :P
pi_186504742
Gefeliciteerd rebubbled! Wat een titanenstrijd heb jij geleverd! Ben benieuwd naar je verhaal. Nu maar eerst genieten van je prachtige dochter Met de prachtige naam ❤

Ela, Ik ben het eens met wat de anderen zeggen: jij bent een geboren moeder met een moederhart dat er helemaal klaar voor is! Dat huis komt wel.

Sisu, wat klinkt dat heerlijk zen met die affirmaties.

Ik heb gisteren nog een echo gehad om er zeker van te zijn dat de baby goed ligt (en ja: hoofdje ligt beneden). Baby wordt nu 3.4 kilo geschat met 36 weken (ze nam de laagste meting omdat ze niet wilde dat men moeilijk ging doen over mijn thuisbevalling). Dus geschat wordt dat baby 4.4 op UD is en 4.6 bij 41 weken (wanneer ik denk dat baby geboren wordt). Een lekker stevig mannetje dus! Maar gelukkig wel wat minder dan de schatting op basis van de fundushoogte. Ik ben er dus blij mee.
  maandag 29 april 2019 @ 21:48:46 #80
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186504977
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 21:30 schreef elamanilo het volgende:
Sisu O+ dat klinkt tof! Je collage O+

En tweede 😱😱😱 Wow! Ik denk dat Pinq al bijna gaat baren 😁 En wie van ons twee daarna?!
Ik denk ook dat Pinq en Sisu eerst aan de beurt zijn, en dan Dodoria en dan ik pas :P ik maak me nog geen zorgen over m'n nummer 1 positie O-)
pi_186505005
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 21:40 schreef dodoria het volgende:
Gefeliciteerd rebubbled! Wat een titanenstrijd heb jij geleverd! Ben benieuwd naar je verhaal. Nu maar eerst genieten van je prachtige dochter Met de prachtige naam ❤

Ela, Ik ben het eens met wat de anderen zeggen: jij bent een geboren moeder met een moederhart dat er helemaal klaar voor is! Dat huis komt wel.

Sisu, wat klinkt dat heerlijk zen met die affirmaties.

Ik heb gisteren nog een echo gehad om er zeker van te zijn dat de baby goed ligt (en ja: hoofdje ligt beneden). Baby wordt nu 3.4 kilo geschat met 36 weken (ze nam de laagste meting omdat ze niet wilde dat men moeilijk ging doen over mijn thuisbevalling). Dus geschat wordt dat baby 4.4 op UD is en 4.6 bij 41 weken (wanneer ik denk dat baby geboren wordt). Een lekker stevig mannetje dus! Maar gelukkig wel wat minder dan de schatting op basis van de fundushoogte. Ik ben er dus blij mee.
Brammetje was 4300 en daar had ik nauwelijks schade aan overgehouden. Gewoon goed luisteren ook naar de aanwijzingen. Komt wel goed.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 29 april 2019 @ 22:01:19 #82
208890 June.
Seriously?
pi_186505331
Gefeliciteerd @Rebubbled ! Klinkt als een pittige bevalling maar met zeer mooi resultaat O+ Lekker genieten met z’n drieën.
Shine bright like a diamond.
pi_186505334
quote:
17s.gif Op maandag 29 april 2019 21:40 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Als ik jou maar niet inhaal ;) :P
Bij m’n oudste beviel ik op dezelfde dag als Suikertante die pas ruim 3 weken later was uitgerekend... dus je weet het nooit, we kunnen nog een datum tweeling doen 😜

Ceviche: ohhh ben benieuwd ja, alle UDs van ins liggen eigenlijk hartstikke dicht bij elkaar 😁
pi_186505376
Dodoria, dat klinktnog hartstikke netjes allemaal toch?!
pi_186507258
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 22:02 schreef elamanilo het volgende:
Dodoria, dat klinktnog hartstikke netjes allemaal toch?!
Ja Ela, Ik ben er blij mee in ieder geval! Niet de giga reus van 10-11 pond waar ik eerst toch wat bang voor was. Dit kan ik wel aan denk ik. Ik ben wel nog even fijn wat bevallings yoga aan het doen om mijn bekken nog verder te openen, en probeer ook wat perineum massage. Uitscheuren vind ik op zich niet zo erg (heb ik tot nu toe iedere keer gedaan zonder er iets van te voelen), maar alles wat de bevalling veremakkelijkt is meegenomen denk ik.
pi_186507285
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 21:49 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Brammetje was 4300 en daar had ik nauwelijks schade aan overgehouden. Gewoon goed luisteren ook naar de aanwijzingen. Komt wel goed.
Ga ik doen! Ik heb er wel vetrouwen in ❤
pi_186507317
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 21:48 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Ik denk ook dat Pinq en Sisu eerst aan de beurt zijn, en dan Dodoria en dan ik pas :P ik maak me nog geen zorgen over m'n nummer 1 positie O-)
Ik verwacht zelf eigenlijk pas begin juni te bevallen, dus houd je benen nog maar even bij elkaar dan 😉

Of we doen het gewoon allemaal gezellig tegelijk 😱
  dinsdag 30 april 2019 @ 00:02:04 #88
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186508458
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 23:13 schreef dodoria het volgende:

[..]

Ik verwacht zelf eigenlijk pas begin juni te bevallen, dus houd je benen nog maar even bij elkaar dan 😉

Of we doen het gewoon allemaal gezellig tegelijk 😱
Songfestival babyboom *O*
Ik heb het idee dat als je al een of meerdere kinderen hebt, je vroeger bevalt. Geen idee hoe ik aan dat idee kom want volgens mij is dat helemaal niet bewezen ofzo.
Mijn vk verwacht wel dat ik de 40 weken aantik.
Zijn je andere kinderen ook geboren rond die termijn?
(je hebt al kinderen, toch?)
  dinsdag 30 april 2019 @ 00:10:48 #89
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186508617
Ik heb altijd 24 mei in Mn hoofd gehad. Geen idee waar dit op gebaseerd is.

Oh jongens. Iemand een tip tegen boeren? Ik ben te netjes opgevoed (boeren en windjes laten was echt not done in ons huishouden) en voel me zo bezwaard wanneer ik het kwijt moet. Ik mķet het nu wel doen wanneer het opborrelt, maar zonder gęne gaat het me echt niet af. Hoe normaal Mn man het ook vind.
-wat mij dan weer stoort :6
Zonder hoop geen leven.
  dinsdag 30 april 2019 @ 00:18:27 #90
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186508757
Trouwens. Vraagje.
War zou jullie ideale plek zijn om te bevallen?
Zonder dat je rekening hoeft te houden met medische dingen ofzo, maar gewoon het méést ideale plaatje?

Ik lag vandaag namelijk even in een grasveldje bij een grote speeltuin toen deze vraag in me opkwam.
Ik merkte dat mijn ideale plek helemaal niet thuis of in het ziekenhuis was, want die kwamen absoluut niet in Mn gedachten op.
Wel hele andere bestemmingen, haha.
Zoals het trechterbekercultuur huisje in archeon (niet in archeon natuurlijk, maar dat huisje en dan in dat tijdperk), het huisje van Mn ouders in de Morvan (back to basic) in the middle of nowhere en in een hut met boven me het noorderlicht. Zachte regen. Frisse lucht.
Mn man en kind zijn wel steeds constante factoren. Net als Mn katten. En Mn ouders die binnen komen als het kindje net op de borst ligt.
Heerlijk. Ik denk dat ik dat maar ga visualiseren als het eenmaal zo ver is. O+
Zonder hoop geen leven.
  dinsdag 30 april 2019 @ 07:29:58 #91
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186510202
Voor mij is het toch wel echt thuis :D stromend water in de buurt enzo ;) het moet vooral zo gemakkelijk mogelijk zijn.

Ik denk ook dat het hier niet meer zo heel lang duurt (bij Alex zou het nu nog 3dg duren!), maar ik ben bang om dat echt hardop te denken omdat het nog makkelijk 5wk kan duren. Als ik daar niet op ingesteld ben lijken die laatste weken me echt oneindig lang duren.


Vorige keer was er ook veel meer stress in m'n leven tijdens de laatste weken, dat heb ik nu minder, dus grote kans dat ze 't nog lang goed heeft binnen O+

[ Bericht 11% gewijzigd door pinquit op 30-04-2019 08:53:26 ]
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186510243
Thuis O+. Ons huis is zo'n fijn, warm plekje waar ik mij veilig voel.
pi_186510463
Rebubbled, van harte gefeliciteerd!

Ik heb al een tijdje niks verteld, het gaat nog steeds niet heel lekker en ik wil niet teveel klagen maar goed, soms moet er even wat uit.
Nog steeds erg veel buikpijn en soms wat bloedverlies, gister wat extra onderzoeken gehad om wat dingen uit te sluiten en vooralsnog lijkt er niets ernstigs aan de hand te zijn. Wel moet ik het rustiger aan gaan doen en beter gaan doseren qua werk, huishouden en andere dingen. Ik wil te veel in 1 keer en mijn lijf kan dat door alles wat er gebeurd is niet zo goed aan. Ondertussen probeer ik mijn boosheid en frustratie richting mijn ex onder controle te houden maar het gaat me iedere dag meer moeite kosten, zijn acties helpen ook niet mee waardoor ik me soms ontzettend alleen en in de steek gelaten voel. Ik voel me gewoon niet mezelf momenteel en dan alle chaos erbij, het is soms lastig om mijn weg in alles te vinden en te genieten van mijn zwangerschap en dat zou ik zo graag anders willen....
pi_186511874
quote:
1s.gif Op maandag 29 april 2019 23:11 schreef dodoria het volgende:

[..]

Ja Ela, Ik ben er blij mee in ieder geval! Niet de giga reus van 10-11 pond waar ik eerst toch wat bang voor was. Dit kan ik wel aan denk ik. Ik ben wel nog even fijn wat bevallings yoga aan het doen om mijn bekken nog verder te openen, en probeer ook wat perineum massage. Uitscheuren vind ik op zich niet zo erg (heb ik tot nu toe iedere keer gedaan zonder er iets van te voelen), maar alles wat de bevalling veremakkelijkt is meegenomen denk ik.
Gebruik het ook als mantra! Ik las in Ina May over een vrouw die een vaginale stuitbevalling ging doen en mede door haar mantra (I am going to get huuuuuge) heel ver kon openen. Ina May had het nog nooit eerder gezien. ;) Maar mind over matter, dus wat je je lichaam vertelt en uiteraard waar je ook zelf in gelooft, dat kan je lichaam echt doen!

En zo'n kleine frum van 4,5 kg is hartstikke binnen de lijnen, dat komt helemaal goed. O+
pi_186511922
Whoopje :* Het is ook heel heftig, ten eerste al alles wat er met je gebeurt als je zwanger bent en dan helemaal als er ook nog externe factoren zo'n grote rol spelen... Neem inderdaad alle tijd voor jezelf die je nodig hebt. Zoek ook iemand waar je mee kunt praten erover. Een holistisch vroedvrouw wellicht?! En/of een geboortewerker of doula oid die gespecialiseerd is? Ik denk dat het erg fijn kan zijn als je niet alleen hoef te zitten met al deze dingen, dat er een constante factor is die je daarin bijstaat.
pi_186512022
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 00:18 schreef Sisu het volgende:
Trouwens. Vraagje.
War zou jullie ideale plek zijn om te bevallen?
Zonder dat je rekening hoeft te houden met medische dingen ofzo, maar gewoon het méést ideale plaatje?

Ik lag vandaag namelijk even in een grasveldje bij een grote speeltuin toen deze vraag in me opkwam.
Ik merkte dat mijn ideale plek helemaal niet thuis of in het ziekenhuis was, want die kwamen absoluut niet in Mn gedachten op.
Wel hele andere bestemmingen, haha.
Zoals het trechterbekercultuur huisje in archeon (niet in archeon natuurlijk, maar dat huisje en dan in dat tijdperk), het huisje van Mn ouders in de Morvan (back to basic) in the middle of nowhere en in een hut met boven me het noorderlicht. Zachte regen. Frisse lucht.
Mn man en kind zijn wel steeds constante factoren. Net als Mn katten. En Mn ouders die binnen komen als het kindje net op de borst ligt.
Heerlijk. Ik denk dat ik dat maar ga visualiseren als het eenmaal zo ver is. O+
Beste vraag ever O+

Mijn ideale bevalplek is in de natuur. Liefst in de oceaan, op een warme plek, in het warme golvende water ergens beschut in de branding. Of in een warm stromend beekje.
Maar ik wil ook een bedje vlakbij, waar ik na de geboorte heerlijk kan gaan liggen, van alle gemakken voorzien (douche/bad/warmte). :D O+

Ik zie deze setting voor me voor een volgende bevalling trouwens. Aan het begin van deze zwangerschap overwoog ik om het dit keer al in praktijk te brengen, maar zie voor deze keer mijn woonkamer voor me. Mijn bevalbad 'in' de openslaande deuren. 's Nachts met sterrenhemel, tropische temperaturen, mijn deuren open. Een hemel over mijn bad, met veel lichtjes. Mijn lief heel dicht bij mij, twee vriendinnetjes om me heen, mijn ouders in de buurt, mijn twee andere kindjes slapend. Eventueel mijn dochter erbij helemaal op het einde, die wil er heel graag bij zijn en van mij mag ze. O+ Ik heb ook al heel erg het aantal uren in mijn hoofd en het aantal weeën. :D O+ Ik ga ze zelfs op 1 van m'n slingers maken, als geheugensteun. En ze staan op m'n bevalplan tekening...!
pi_186512126
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 16:20 schreef Rebubbled het volgende:
Niet bijgelezen.

Zaterdagavond begonnen eindelijk de weeën. Vanochtend om 6.40u is Lily Olivia met een tangverlossing ter wereld gebracht. Ik kon het niet meer en het enige dat me interesseerde was dat mijn kleine baby veilig ter wereld kwam. Ze weegt 3.2 kg wat P14 is voor 41.4. Bevallingsverhaal volgt als ik eraan toe ben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ahhhhw wat een mooierd! O+
Gefeliciteerd! Daar is ze dan eindelijk! :*
Schudden voor gebruik
  dinsdag 30 april 2019 @ 11:06:55 #98
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186513171
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 00:18 schreef Sisu het volgende:
Trouwens. Vraagje.
War zou jullie ideale plek zijn om te bevallen?
Zonder dat je rekening hoeft te houden met medische dingen ofzo, maar gewoon het méést ideale plaatje?

Ik lag vandaag namelijk even in een grasveldje bij een grote speeltuin toen deze vraag in me opkwam.
Ik merkte dat mijn ideale plek helemaal niet thuis of in het ziekenhuis was, want die kwamen absoluut niet in Mn gedachten op.
Wel hele andere bestemmingen, haha.
Zoals het trechterbekercultuur huisje in archeon (niet in archeon natuurlijk, maar dat huisje en dan in dat tijdperk), het huisje van Mn ouders in de Morvan (back to basic) in the middle of nowhere en in een hut met boven me het noorderlicht. Zachte regen. Frisse lucht.
Mn man en kind zijn wel steeds constante factoren. Net als Mn katten. En Mn ouders die binnen komen als het kindje net op de borst ligt.
Heerlijk. Ik denk dat ik dat maar ga visualiseren als het eenmaal zo ver is. O+
Wel in/bij m'n eigen huis, maar dan wou ik dat m'n huis ergens in een mooi bos stond, ver van de bewoonde wereld :)
En dan t liefst buiten in een warm bad.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_186514602
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 00:02 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Songfestival babyboom *O*
Ik heb het idee dat als je al een of meerdere kinderen hebt, je vroeger bevalt. Geen idee hoe ik aan dat idee kom want volgens mij is dat helemaal niet bewezen ofzo.
Mijn vk verwacht wel dat ik de 40 weken aantik.
Zijn je andere kinderen ook geboren rond die termijn?
(je hebt al kinderen, toch?)
Jaaa! Songefestival babies! Bij mijn laatste bevalling heb ik 3 uur lang songfestival gekeken vanuit het bad (in het begin), en ik kon me de volgende dag geen enkel liedje meer herinneren .
Ja mijn andere kinderen waren beiden na 41 weken. Dus ik verwacht eigenlijk niet anders deze keer. Mijn vk gaat er inderdaad ook vanuit, maar ze heeft me wel een snellere bevalling beloofd 😂😂😂

Ik ben benieuwd wanneer we uiteindelijk gaan bevallen!
pi_186515587
Een late proficiat voor Flav en Rebubbled! :*
  dinsdag 30 april 2019 @ 16:50:16 #101
149959 SQ
snelle trees
pi_186519923
Van harte gefeliciteerd rebubbled! Wat een mooierd O+
disclaimer
  dinsdag 30 april 2019 @ 17:56:55 #102
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186521279
Hehehehe
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_186521333
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:53 schreef elamanilo het volgende:
Whoopje :* Het is ook heel heftig, ten eerste al alles wat er met je gebeurt als je zwanger bent en dan helemaal als er ook nog externe factoren zo'n grote rol spelen... Neem inderdaad alle tijd voor jezelf die je nodig hebt. Zoek ook iemand waar je mee kunt praten erover. Een holistisch vroedvrouw wellicht?! En/of een geboortewerker of doula oid die gespecialiseerd is? Ik denk dat het erg fijn kan zijn als je niet alleen hoef te zitten met al deze dingen, dat er een constante factor is die je daarin bijstaat.
Ik heb al wel een psychisch verpleegkundige die me bijstaat maar die is niet specifiek in dit soort dingen gespecialiseerd, die is er meer om van me af te kunnen praten. Op zich fijn maar ik merk dat het momenteel niet voldoende is.
  dinsdag 30 april 2019 @ 18:07:52 #104
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_186521497
@Rebubbled, daar is ze dan O+. Gefeliciteerd met jullie meisje en een goed herstel toegewenst voor jou!
  dinsdag 30 april 2019 @ 18:19:36 #105
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186521705
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 april 2019 17:56 schreef douche-eendje het volgende:
Hehehehe
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sowieso, audit paniek :') O+
Muhahaha! Voelt wel even lekker om dan stiekem onmisbaar te zijn hč O+ :D
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 30 april 2019 @ 19:05:06 #106
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186522594
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 18:19 schreef pinquit het volgende:

[..]

Sowieso, audit paniek :') O+
Muhahaha! Voelt wel even lekker om dan stiekem onmisbaar te zijn hč O+ :D
Ja heerlijk joh, die paniek :D. Ook van die collega's die alles aan je vragen 'want je weet zoveel', die komen straks ook leuke dingen tegen als ze niet weten hoe en waar ze moeten zoeken.
  woensdag 1 mei 2019 @ 04:30:17 #107
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186532893
Vandaag het familiewiegje naast Mn bed gezet en plots groeiden Mn borsten een cup. :D
Kwam er wel achter dat ik geen molton onderlegger meer heb en dat ik die dus echt even moet gaan opzoeken. Net als de kruiken en nog wat van die dingen die wel ergens liggen, maar waar?
Bij ro had ik dit al lang in orde, haha.
Huis is ook weer netjes. Had een goede dag vandaag en hulp van Mn moeder. Ze is echt aan het mee zwangeren. Alles draait bij haar om de aankomende baby en ze is er 24/7 mee bezig. Vooral omdat we op een uur rijden van elkaar wonen en ze bang is dat ze de bevalling mist. Daar hebben we vandaag over gesproken. Ze heeft echt belangrijke dingen uitgesproken zoals dat ik vertrouwen moet hebben. En dat ze me aanraad om te kijken hoe het kindje geboren wordt. Hoe mooi dat is.
We hebben de affirmatiekaartjes samen gelezen en ze vond het ook zo waardevol O+ Ze vertelde dat ze die al eens had gezien in een alternatief winkeltje in Utrecht. Ze bedoelde vast de draaguitleen. (Wij wonen daar absoluut niet in de buurt dus ik vond dat heel leuk om te horen!).
Ze koos een kaartje uit voor in de wieg. (Iets over perfecte tijd en plaats geboren worden enzo).
En heeft daarna heerlijk bij me in bed gelegen terwijl ik heerlijk dutte, ro rondom bed speelde en zij het boek vrije geboorte las. Die ze nu mee heeft genomen om thuis te lezen.
Echt zo’n idyllisch daagje. Zo’n contrast met ons bezoek van afgelopen zondag. Maar goed.. ik onthou dit maar O+

En nu is het alweer half 5. Ro knuffelde me net in haar slaap O+
Hoe kunnen mensen er nou voor kiezen om níet zo heerlijk met elkaar te slapen joh? :o
Zonder hoop geen leven.
  woensdag 1 mei 2019 @ 08:52:30 #108
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186534309
O+ O+ O+ Feelgoodpost Sisu!
  woensdag 1 mei 2019 @ 09:39:43 #109
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186534837
Sisu O+ wat fijn!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186535335
Wat een fijne post!
Schudden voor gebruik
  woensdag 1 mei 2019 @ 10:49:57 #111
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186536076
Ik heb vannacht voor 't eerst in tijden gedroomd (ook voor 't eerst in tijden soort van uitgeslapen :o ) en voor 't eerst over de zwangerschap. Niks bijzonders verder, ik ging naar m'n oude vlk die een of andere praktijk had in ons Hans Anders filiaal. Om te vragen wat ik kon doen om m'n ontsluiting te laten vorderen, want die was gisteren 3cm en stagneerde nu :+ ze had geen tips, alles wat ik al deed was goed, dus toen ben ik naar huis gewandeld.


:')
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 10:51:30 #112
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186536097
Straks naar de vlk! Ik hoop een bad mee te kunnen nemen. En ik hoop dat de bevalling niet nu begint want m'n lief zit zo in een examen, ongeveer 2,5 uur van huis verwijderd. Toch spannend.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 10:56:12 #113
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186536193
O hoi, ik sliep 10 uur aan een stuk want ik was moe. Slapen O+
  woensdag 1 mei 2019 @ 10:59:47 #114
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186536256
Woaaah wat heerlijk O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 11:55:04 #115
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186537322
Ik hoefde er vannacht niet eens uit om te plassen :o
pi_186538307
Sisu, wat een fijne dag met je moeder ❤

En pinq 😂, wat een droom....


Ik heb vandaag mijn bevallingsbad opgehaald, maxicosi geinstalleerd in de auto en vandaag nog even 5 wassen gedraaid (en nog niet opgevouwen of opgeruimd...) dus Ik ben er klaar voor!
Vandaag nog goedgekeurd en mijn vk is comfortabel met een thuisbevalling zolang de schatting van de baby onder de 5 kilo blijft. De schatting nu is 4.4 op UD, dus dat komt wel goed denk ik. We hebben ook de opties van schouderdystochie besproken en ik laat de optie open dat de bevalling zelf dan dus misschien niet in het bad zou zijn (ivm ingrijpen bij dystochie). Ik heb er helemaal vertrouwen in ❤❤❤ Maar baby mag van mij nog wel even blijven zitten voorlopig....
  woensdag 1 mei 2019 @ 13:11:56 #117
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186539006
Lekker bezig Dodoria!
Hier ook weer goedgekeurd door de vlk. Bloeddruk wordt langzaamaan wat hoger nu, maar dat is opzich ook niet gek bij naderende bevalling.
Bad wordt als het goed is morgen door de vlk afgegooid *O* ideaal! :D

Baby ligt superdiep in m'n bekken en vast, dus ik hoef niet meer op de grond te gaan liggen als in de Hema m'n vliezen breken :P
Vlk denkt nog niet dat ik deze week zal bevallen :) gebaseerd op een gevoel bij haar, dus mja :P ik ga er gewoon vanuit dat ze deze week nog niet komt! :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 13:15:51 #118
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186539122
Sisu, je moeder klinkt enorm lief O+ fijn dat je je zwangerschap zo met haar kan delen.

Even een *O* voor de goede vk-bezoeken *O*
  FOK!fotograaf woensdag 1 mei 2019 @ 13:24:44 #119
148247 taxibabe
pi_186539355
Wat een goed en fijn nieuws allemaal vandaag!

Ik heb 'zenuwplokjes' links van mijn navel. Ik vraag me af of dat wurm is, mijn baarmoeder lag vorige week nog 2 cm onder mijn navel.
  FOK!fotograaf woensdag 1 mei 2019 @ 13:29:21 #120
148247 taxibabe
pi_186539436
Verder zitten we nog met een dilemma waar we op zich nog wel tijd voor hebben om een beslissing over te nemen. Ik wil graag een badbevalling, het liefst thuis. Vriendlief wil graag dat ik in het ziekenhuis beval i.v.m. mijn rug (hernia, slijtage, scheve wervel). Maar het ziekenhuis waar wij het liefst heengaan doet vooralsnog niet aan badbevallingen. Een ander ziekenhuis (even ver) doet dit wel, maar vinden wij niet echt een fijn ziekenhuis. pff..
  woensdag 1 mei 2019 @ 13:50:59 #121
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186539869
Ooh maar taxi, tugtechnisch is een badbevalling juist ideaal! Je kan makkelijk een andere houding aannemen en bent lekker gewichtloos.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 13:51:57 #122
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186539883
Misschien eens een rondleiding door de verlosafdeling doen in het ziekenhuis dat je niet zo fijn vindt anders? Kan reuze meevallen. :*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 14:12:24 #123
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186540249
taxi,
ik zou eens naar zo'n open avond gaan van de geboorteafdeling in het ziekenhuis. Misschien valt het wel enorm mee!

Pinq,
Super fijn dat ze is ingedaald en dat de vk zo'n mooie glazenbol heeft, haha. Ik zou het wel relaxed vinden als ze dat Echt zou hebben. Dat ze gewoon zou zeggen; Lieve Sisu.. Je kind heeft besloten om op donderdag tussen 08:00 en 12:00 geboren te worden.
Zo'n tijdsframe zoals bij coolblue zeg maar ;)

Ik moest vanmorgen ook naar de vk. Heb zo gelachen. vannacht lag ik dus Heel lang wakker (van half 2 tot half 7) en nadat ze mn bloeddruk op had genomen (108/52) zei ze: wat ben je heerlijk uitgerust en zen.
Ik dacht alleen maar; je moest eens weten _O-
Ze vraagt steeds of ik vragen heb, maar ik kan er niet echt veel verzinnen -x
Voel me dan altijd zo'n bleu typje haha.
Zonder hoop geen leven.
  woensdag 1 mei 2019 @ 14:15:09 #124
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186540304
Haha ik heb dat ook Sisu! Ben ook altijd weer met een kwartiertje buiten. Zeker nu we elkaar zo vaak zien.. Ik heb gewoon echt niks te vragen.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 15:33:14 #125
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_186541782
Taxibabe, hebben jij en je partner al samen met de verloskundige gesproken over deze kwestie? Dan kan je partner bespreken wat maakt dat hij om die reden liever naar het ziekenhuis wil, en afstemmen of zijn ideeën daarover wel kloppen. Is hij ergens bang voor? Is die angst reëel?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  FOK!fotograaf woensdag 1 mei 2019 @ 15:37:19 #126
148247 taxibabe
pi_186541861
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 13:50 schreef pinquit het volgende:
Ooh maar taxi, tugtechnisch is een badbevalling juist ideaal! Je kan makkelijk een andere houding aannemen en bent lekker gewichtloos.
Daarom wil ik ook idd een badbevalling! Alleen mijn vriend wil dat in het ziekenhuis en ik het liefst thuis,

quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2019 13:51 schreef pinquit het volgende:
Misschien eens een rondleiding door de verlosafdeling doen in het ziekenhuis dat je niet zo fijn vindt anders? Kan reuze meevallen. :*
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 14:12 schreef Sisu het volgende:
taxi,
ik zou eens naar zo'n open avond gaan van de geboorteafdeling in het ziekenhuis. Misschien valt het wel enorm mee!
Ik zag dat ze inderdaad rondleidingen geven, misschien toch maar eens doen. En voor de 20-weken echo moet ik in het ziekenhuis zijn waar nu nog geen badbevallingen mogelijk zijn, daar ook maar eens polsen of dat beleid inmiddels gewijzigd is of gaat wijzigen. Ik zal lijkt mij niet de eerste zijn die dat wil.
  FOK!fotograaf woensdag 1 mei 2019 @ 15:40:37 #127
148247 taxibabe
pi_186541916
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 15:33 schreef Lemijn het volgende:
Taxibabe, hebben jij en je partner al samen met de verloskundige gesproken over deze kwestie? Dan kan je partner bespreken wat maakt dat hij om die reden liever naar het ziekenhuis wil, en afstemmen of zijn ideeën daarover wel kloppen. Is hij ergens bang voor? Is die angst reëel?
We hebben het er vorige week donderdag bij de vk over gehad. De reden is voor mijn vriend is vooral dat er medisch ingegrepen kan worden als nodig. Ik ben behoorlijk smal van mezelf en zijn angst is dat de baby klem komt te zitten en er een spoedkeizersnede nodig is. Wij wonen nogal in de middle of nowhere en met de aanrijtijden van de ambulance en voordat we in het ziekenhuis zijn, ben je zo zeker een half uur tot een uur verder. Dus ergens snap ik zijn angst zeker wel.

Het ziekenhuis waar wel badbevallingen mogelijk zijn is absoluut niet slecht hoor, het is, denk ik, een persoonlijk gevoel. Het is heel groot, voor mijn gevoel onpersoonlijk en kil. Voor bevallingen kun je wel dichtbij parkeren, maar voor gewoon bezoek en de poli's is het parkeerbeleid ruk en duur. Vanaf de auto moet je zo nog een kwartier lopen voordat ergens in het ziekenhuis bent.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door taxibabe op 01-05-2019 15:49:26 ]
  woensdag 1 mei 2019 @ 17:18:49 #128
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186543775
Net bij de vk geweest, baby is nog niet helemaal ingedaald dus als de vliezen breken moet ik gaan liggen }:| hij is al 6 weken bezig met indalen dus ik heb er niet veel vertrouwen in dat dat volgende week ineens anders is (maar je weet nooit natuurlijk).
pi_186544378
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:18 schreef Ceviche het volgende:
Net bij de vk geweest, baby is nog niet helemaal ingedaald dus als de vliezen breken moet ik gaan liggen }:| hij is al 6 weken bezig met indalen dus ik heb er niet veel vertrouwen in dat dat volgende week ineens anders is (maar je weet nooit natuurlijk).
Dat kan snel gaan hoor, mijn dochter was pas met de laatste controle met 40 weken echt ingedaald. Ze nam de tijd :+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 1 mei 2019 @ 18:07:55 #130
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186544774
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:47 schreef rena het volgende:

[..]

Dat kan snel gaan hoor, mijn dochter was pas met de laatste controle met 40 weken echt ingedaald. Ze nam de tijd :+
Het kan dus nog *O*
pi_186546356
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:18 schreef Ceviche het volgende:
Net bij de vk geweest, baby is nog niet helemaal ingedaald dus als de vliezen breken moet ik gaan liggen }:| hij is al 6 weken bezig met indalen dus ik heb er niet veel vertrouwen in dat dat volgende week ineens anders is (maar je weet nooit natuurlijk).
Hier was de baby nog niet helemaal ingedaald paar uurtjes voor zijn geboorte :P
  woensdag 1 mei 2019 @ 19:47:07 #132
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186546599
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 19:33 schreef Flav het volgende:

[..]

Hier was de baby nog niet helemaal ingedaald paar uurtjes voor zijn geboorte :P
Had je een ligadvies? Is de baby dan ingedaald tijdens de bevalling? Ik hoop dat de mijne dan toch wat sneller indaalt :P
  woensdag 1 mei 2019 @ 19:48:49 #133
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186546639
37-weken-en-het-kindje-is-nog-niet-ingedaald-boks!
Oftewel, zoals pinquit het zo mooi verwoorde, ik hoor ook bij het team dat moet gaan liggen bij gebroken vliezen in de Hema. :D
Is dat trouwens echt direct noodzakelijk of mag je ook nog even een wat normaler plekje uitzoeken?
Onder de xxl jassen, de gordijnen of gewoon het Hema matras wat altijd midden in de gang staat ? :')
Pff..
Vandaag weer net iets meer gedaan dan ik van plan was. :{ leer het ook nooit.
Heb tomatensoep gemaakt, maar te veel knoflook gebruikt. Echt te veel.. iemand een idee hoe je dat kunt afzwakken? Ter verdediging: ik las gewoon eens een recept en volgde die blind. 3 teentjes knoflook. Was alleen vergeten dat mijn teentjes nogal groot waren. In de pastasaus niet erg, maar voor soep? :?
Hmm anders maak ik er gewoon pastasaus van. :P
Zonder hoop geen leven.
  woensdag 1 mei 2019 @ 19:48:58 #134
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186546644
Hier ook 2x tijdens de bevalling. Idd met ligadvies toen, zo naar vond ik dat. Echt beperkend, ik wilde niet meer echt weg.
Blij dat ik t nu niet heb, maar ik zou 't alsnog niet grappig vinden als m'n vliezen ergens buiten breken :+ maar dat is bij iedereen denk ik.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 1 mei 2019 @ 19:50:28 #135
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186546683
Enige wat ik kan bedenken is meer water toevoegen Sisu, verder geen idee.. Of pastasaus maken idd :D
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186548023
Sisu, Ik zou peterselie toevoegen. Dat helpt tegen knoflookgeur, dus misschien ook tegen de smaak?

Hier ook al eens bevallen zonder dat baby was ingedaald (dat gebeurde pas nadat ik al 10 cm ontsluiting had).
Maar hier nooit lig advies gekregen, ik had gehoord dat dat verouderd was en eigenlijk niet meer hoeft? Lijkt me eerlijk gezegd ook heel beperkend... lig je daar in de hema, en dan? Ambulance bellen dan maar?

Taxibabe, ik zou je vk met je vriend laten praten hierover. Angst is een hele slechte raadgever vwb bevallingen en al helemaal een angst die een ander op jouw situatie projecteert.
Mannen hebben vaak een voorkeur voor het ziekenhuis uit angst (had die van mij ook), omdat bevallen iets primitiefs en vreemd en eng is en ze denken dat het ziekenhuis veiliger is (is het niet).
Ook zijn angst voor het vast komen te zitten, ten eerste is er maar een kleine kans, en ten tweede doen ze daar in het ziekenhuis precies hetzelfde aan als thuis (eerst verschillende manoeuvres, waarmee de meeste babies alsnog geboren worden, en in uiterste levensbedreigende gevallen halen ze baby’s schouder uit de kom om m door het bekken te laten komen). En het ironische is dat je een grotere kans op vastzitten hebt als je in het ziekenhuis bevalt, dan wanneer je thuis bevalt. Dit ivm moeilijker te ontspannen voor moeder, eerder ingrijpen ivm tijdsdruk, vaker onvoordelige baringsposities etc.
Ik heb me toevallig flink verdiept in de risico’s van baby’s die vast komen te zitten, omdat mijn jongste ook vast kwam te zitten en er dus hardhandig uitgemanouvreerd moest worden. Deze baby is nog wat groter en juist om het risico op herhaling te verkleinen kies ik voor een thuisbevalling in bad, met bepaalde houdingen die de uitdrijving moeten vergemakkelijken.
Neem het niet zo maar van mij aan, maar het zou zonde zijn als je een keuze maakt op basis van ongegronde angsten van je vriend. Dus bespreek het zeker met je vk!
  woensdag 1 mei 2019 @ 21:36:20 #137
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186549765
Peterselie zou kunnen helpen Sisu, maar anders inderdaad pastasaus of het recept nog een keer deels maken zonder knoflook. Meer soep, minder knoflooksterkte. Of gewoon :+ doen en zeggen dat het zo hoort.

We waren net op het strand en het was zoooo fijn O+. Ik ga zo weer lekker slapen. Heb besloten voor werk om uiterlijk volgende week vrijdag alles afgerond te hebben wat afgerond moet zijn en de overgebleven 6 werkdagen daarna gewoon leuke dingen doen.
  woensdag 1 mei 2019 @ 22:22:59 #138
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186551446
En heb je dan verlof douche eendje?

Ik ben echt te eigenwijs voor een paniekerige ik-moet-nu-liggen-actie. Volgens mij kan mijn buikbaby dus trucjes. Erin en eruit, want soms lijkt het echt alsof hij in Mn kruis zit :o
Of in Mn dijbeen. Zo’n gek gevoel.
Deze zwangerschap draag ik sowieso heel anders. Aan het begin van de dag kan ik gewoon dik zijn terwijl het aan het einde van de dag énorm duidelijk zwanger is. Zal er weleens een foto van maken. Volgens mij ligt hij gewoon lekker in Mn zij ofzo.

Ff serieus jongens. Ik heb me de hele zwangerschap zo goed kunnen inhouden met shoppen (deels vanwege geldgebrek), omdat ik nieuw onzin vind en ontzettend geniet van 2ehands.
Maar nu het zo op begint te schieten vind ik eigenlijk dat ik van alles nodig heb :')
Zonder hoop geen leven.
pi_186554939
In je kruis!

Herkenbaar :) en niet te omschrijven hoe maf dat soms voelt.. :@

Hier had ik eerder soort van "Ik wil nu toch wel wat voorbereiden" gevoel willen hebben. Op zolder de maatje newborn kleding opgesnuffeld en toen vond ik éindelijk mijn zwangerschapsshort en lange broeken! Verdikke.. Ik was vergeten dat ik toen ooit dacht: "handig! Ik leg het bij elkaar.."

:')
Schudden voor gebruik
pi_186554980
Room zou het kunnen afzwakken, maar ook meer soep zonder knoflook erbij mikken.

Of toch lekker indikken :P
Schudden voor gebruik
  donderdag 2 mei 2019 @ 08:52:58 #141
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186558159
Sisu dan heb ik inderdaad verlof en ow, wat kijk ik er naar uit O+. Met vandaag erbij nog 12 werkdagen.

Die truukjes klinken al bekend. Soms het idee dat baby head first zo tussen mijn benen op de straatstenen kan kletteren.
  FOK!fotograaf donderdag 2 mei 2019 @ 09:13:13 #142
148247 taxibabe
pi_186558424
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 20:45 schreef dodoria het volgende:
Sisu, Ik zou peterselie toevoegen. Dat helpt tegen knoflookgeur, dus misschien ook tegen de smaak?

Hier ook al eens bevallen zonder dat baby was ingedaald (dat gebeurde pas nadat ik al 10 cm ontsluiting had).
Maar hier nooit lig advies gekregen, ik had gehoord dat dat verouderd was en eigenlijk niet meer hoeft? Lijkt me eerlijk gezegd ook heel beperkend... lig je daar in de hema, en dan? Ambulance bellen dan maar?

Taxibabe, ik zou je vk met je vriend laten praten hierover. Angst is een hele slechte raadgever vwb bevallingen en al helemaal een angst die een ander op jouw situatie projecteert.
Mannen hebben vaak een voorkeur voor het ziekenhuis uit angst (had die van mij ook), omdat bevallen iets primitiefs en vreemd en eng is en ze denken dat het ziekenhuis veiliger is (is het niet).
Ook zijn angst voor het vast komen te zitten, ten eerste is er maar een kleine kans, en ten tweede doen ze daar in het ziekenhuis precies hetzelfde aan als thuis (eerst verschillende manoeuvres, waarmee de meeste babies alsnog geboren worden, en in uiterste levensbedreigende gevallen halen ze baby’s schouder uit de kom om m door het bekken te laten komen). En het ironische is dat je een grotere kans op vastzitten hebt als je in het ziekenhuis bevalt, dan wanneer je thuis bevalt. Dit ivm moeilijker te ontspannen voor moeder, eerder ingrijpen ivm tijdsdruk, vaker onvoordelige baringsposities etc.
Ik heb me toevallig flink verdiept in de risico’s van baby’s die vast komen te zitten, omdat mijn jongste ook vast kwam te zitten en er dus hardhandig uitgemanouvreerd moest worden. Deze baby is nog wat groter en juist om het risico op herhaling te verkleinen kies ik voor een thuisbevalling in bad, met bepaalde houdingen die de uitdrijving moeten vergemakkelijken.
Neem het niet zo maar van mij aan, maar het zou zonde zijn als je een keuze maakt op basis van ongegronde angsten van je vriend. Dus bespreek het zeker met je vk!
Dank voor je uitgebreide reactie, ik ga me zeker ook nog verder verdiepen in de risico's. Maar ik snap zijn angst wel, hij heeft al 2 kinderen en de eerste is 4 weken te vroeg geboren (in het ziekenhuis) en de 2e in een omgedraaide stuit. De 2e zou thuis geboren worden en is uiteindelijk met gillende sirenes naar het ziekenhuis gegaan en daar geboren. Dus ik snap dat wel dat dat zijn voorkeur heeft.

Ik snap ook dat als je als moeder niet goed kunt ontspannen de bevalling moeilijker kan verlopen. Ik zag overigens dat het ziekenhuis wat wel aan badbevallingen doet ook bijna alle andere mogelijke vormen van bevallen aanbied, van baarkruk tot aan skippybal, alles is aanwezig. Dat verbaasde mij dan ook wel weer. Dus keuze genoeg.

Moeilijk moeilijk, volgende keer bij de vk dit maar weer aankaarten en naar zo'n voorlichtingsavond gaan. Gelukkig hebben we nog ff.
  donderdag 2 mei 2019 @ 09:24:33 #143
319308 Tink89
To live is to dance
pi_186558584
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 09:13 schreef taxibabe het volgende:

Ik snap ook dat als je als moeder niet goed kunt ontspannen de bevalling moeilijker kan verlopen. Ik zag overigens dat het ziekenhuis wat wel aan badbevallingen doet ook bijna alle andere mogelijke vormen van bevallen aanbied, van baarkruk tot aan skippybal, alles is aanwezig. Dat verbaasde mij dan ook wel weer. Dus keuze genoeg.

Ik ontlurk even om te vragen waarom je dat zo verbaast? Ik ben bij drie ziekenhuizen wezen kijken (eentje voor mijn schoonzusje weliswaar) en allemaal hadden ze skippyballen, baarkrukken, baden (soms alleen om weeën op te vangen, maar ook alledrie minstens één bevalbad) en stonden ze heel erg open voor eigen wensen...

Overigens: zou een kraamhotel voor jullie geen fijne compromis zijn? Dat stond hier op het lijstje, omdat het ons allebei een veilig gevoel gaf om al in het gebouw van het ziekenhuis te zijn en dus geen gillende sirenes, zegmaar, maar toch veel huiselijker en persoonlijker enzo dan een verloskamer.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  FOK!fotograaf donderdag 2 mei 2019 @ 09:34:24 #144
148247 taxibabe
pi_186558698
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 09:24 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik ontlurk even om te vragen waarom je dat zo verbaast? Ik ben bij drie ziekenhuizen wezen kijken (eentje voor mijn schoonzusje weliswaar) en allemaal hadden ze skippyballen, baarkrukken, baden (soms alleen om weeën op te vangen, maar ook alledrie minstens één bevalbad) en stonden ze heel erg open voor eigen wensen...

Overigens: zou een kraamhotel voor jullie geen fijne compromis zijn? Dat stond hier op het lijstje, omdat het ons allebei een veilig gevoel gaf om al in het gebouw van het ziekenhuis te zijn en dus geen gillende sirenes, zegmaar, maar toch veel huiselijker en persoonlijker enzo dan een verloskamer.
Ik had niet verwacht dat een ziekenhuis dat allemaal zou aanbieden. Het is voor mij allemaal nieuw, mijn enige ervaringen met ziekenhuizen en opnames is dat alles zo snel mogelijk moet. Lopende band werk zeg maar. Daarom had ik niet verwacht dat ze voor bevallingen zoveel mogelijkheden aan zouden bieden.
Helaas geen kraamhotel hier in de buurt..Edit: De verlosafdeling van dat ziekenhuis wordt dus kraamhotel genoemd.
  donderdag 2 mei 2019 @ 09:38:55 #145
319308 Tink89
To live is to dance
pi_186558780
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 09:34 schreef taxibabe het volgende:

[..]

Ik had niet verwacht dat een ziekenhuis dat allemaal zou aanbieden. Het is voor mij allemaal nieuw, mijn enige ervaringen met ziekenhuizen en opnames is dat alles zo snel mogelijk moet. Lopende band werk zeg maar. Daarom had ik niet verwacht dat ze voor bevallingen zoveel mogelijkheden aan zouden bieden.
Helaas geen kraamhotel hier in de buurt..Edit: De verlosafdeling van dat ziekenhuis wordt dus kraamhotel genoemd.
Ik weet niet in welke regio je zit, maar mijn ervaring met een ziekenhuis is echt heel positief (inleiding, dus had geen keuze). Ik zou gewoon eens gaan kijken, al je vragen stellen en dan pas een knoop doorhakken. En voelt het dan nog niet goed, is dat ook prima, maar dan heb je wel een weloverwogen keus gemaakt :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  FOK!fotograaf donderdag 2 mei 2019 @ 10:04:55 #146
148247 taxibabe
pi_186559191
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 09:38 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik weet niet in welke regio je zit, maar mijn ervaring met een ziekenhuis is echt heel positief (inleiding, dus had geen keuze). Ik zou gewoon eens gaan kijken, al je vragen stellen en dan pas een knoop doorhakken. En voelt het dan nog niet goed, is dat ook prima, maar dan heb je wel een weloverwogen keus gemaakt :)
In het oosten van het land. Ja, ze hebben voorlichtingsavonden en rondleidingen, dus daar wil ik sowieso naar toe.
pi_186559219
Ik merk niets van het indalen van de baby. Zou het ook behoorlijk vroeg vinden. DE, denk je dat de bevalling bij jou voor 40 weken gaat plaatsvinden, ook omdat je nu al zo'n indalend kind hebt?

Taxibabe, wat een lastige beslissing. Ik snap wel dat de eerdere ervaringen van je vriend meetellen in zijn overwegingen. Sterkte met de beslissing uiteindelijk!

Sisu; doe eens plaatjes van je baby-aankopen?

Pff.. de combi verhuizen/werken/opleiding/zwanger zijn valt me wel tegen. Vooral door de enorm slechte nachten. Veel te druk in het hoofd om tot rust te komen. En dan nog maagzuur erbij. Maargoed.. nog een paar weekjes doorbuffelen en dan eindelijk rust *O*
pi_186559291
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 08:11 schreef Whoopje het volgende:
Rebubbled, van harte gefeliciteerd!

Ik heb al een tijdje niks verteld, het gaat nog steeds niet heel lekker en ik wil niet teveel klagen maar goed, soms moet er even wat uit.
Nog steeds erg veel buikpijn en soms wat bloedverlies, gister wat extra onderzoeken gehad om wat dingen uit te sluiten en vooralsnog lijkt er niets ernstigs aan de hand te zijn. Wel moet ik het rustiger aan gaan doen en beter gaan doseren qua werk, huishouden en andere dingen. Ik wil te veel in 1 keer en mijn lijf kan dat door alles wat er gebeurd is niet zo goed aan. Ondertussen probeer ik mijn boosheid en frustratie richting mijn ex onder controle te houden maar het gaat me iedere dag meer moeite kosten, zijn acties helpen ook niet mee waardoor ik me soms ontzettend alleen en in de steek gelaten voel. Ik voel me gewoon niet mezelf momenteel en dan alle chaos erbij, het is soms lastig om mijn weg in alles te vinden en te genieten van mijn zwangerschap en dat zou ik zo graag anders willen....
Nog even een :* voor jou. Als je merkt dat de hulp/gesprekken die je momenteel krijgt niet voldoende helpen, zoek dan door en vraag om meer. Het is echt enorm heftig waar je nu mee te maken hebt. En de lichamelijke klachten daar nog bovenop, dat brengt ook spanning met zich mee. Lukt het je om het wat rustiger aan te doen mbt werk? Ben je al bij de bedrijfsarts geweest bijvoorbeeld?
  donderdag 2 mei 2019 @ 13:12:22 #149
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186562713
Bobby,

Ik heb nog (!) niks gekocht. Tot nu toe is alles tweedehands/viavia of nog van onze dochter. Heel handig. Ik moet alleen niet meer op de site van reiff, Disana of andere wolletjes kijken. Dat is trouwens niet waar. Bedenk me net dat ik een disana wollen wiegdeken heb gekocht via fb. Hij is mega vervilt maar dat maakt me niks uit.
Of zoals leuke groene webwinkels met hun te mooie aanbod van Ostheimer /grimms etc. Niet goed voor de portemonnee!

Ik sta nu in de parkeergarage van Ikea, omdat ik zo uitgeteld was en niemand had om even bij langs te gaan. Ro slaapt dus ik ben ook heerlijk aan het niksen. Dit is dus ook motherhood. Haha
BuikBaby is super druk O+

Oh en huilie.. er zit een fout in Mn geboortekaartje. Op de achtergrond en ik kan het niet meer niet zien. Aanpassen gaat lang duren en dat stel ik dus al 3 dagen uit.
Ander gezeur: de drukker vraagt opeens 15 euro (!) voor een proefdruk. Ga ff weg.. dit willen Mn hormonen niet :'(
Zonder hoop geen leven.
  donderdag 2 mei 2019 @ 14:27:58 #150
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186564175
@Bobby, indalen kan al gebeuren vanaf een week of 30. Bij sommige vrouwen daalt de baby pas vlak voor de bevalling in, bij anderen kan het al eerder gebeuren. Het hoofdje ligt nog niet vast in mijn bekken, dus nog niet volledig ingedaald hoor. Maar bij de laatste controle was wel duidelijk al dat baby er goed mee bezig is. Ergens heb ik al tijden het gevoel dat ik deze zwangerschap niet uit ga lopen tot de uitgerekende datum. Maar misschien heb ik het wel mis en haal ik de 42 weken ook nog wel.
Bij controles merken de verloskundige wel dat ik een lange, slanke baarmoeder heb en ik heb een best korte lichaamsbouw (kaboutertje :+ ), wie weet past het wel gewoon bij mijn bouw dat baby nu niet anders kan dan alvast goed gaan liggen.

Ik had vandaag het instortmoment waar ik blijkbaar al een tijdje tegenaan liep te hikken. Goed gesprek gehad met mijn oude-oude-oude leidinggevende die al jaren mijn leidinggevende niet meer is, maar hij heeft mij wel een heleboel tips en advies gegeven en heb inmiddels al bergen werk verzet en over kunnen dragen. Wat een hoop ruimte scheelt dat in je hoofd zeg.
pi_186564573
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 10:11 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Nog even een :* voor jou. Als je merkt dat de hulp/gesprekken die je momenteel krijgt niet voldoende helpen, zoek dan door en vraag om meer. Het is echt enorm heftig waar je nu mee te maken hebt. En de lichamelijke klachten daar nog bovenop, dat brengt ook spanning met zich mee. Lukt het je om het wat rustiger aan te doen mbt werk? Ben je al bij de bedrijfsarts geweest bijvoorbeeld?
Wat werk betreft ben ik sinds deze week even vrij gepland en ook volgende week ben ik in principe vrij. Daarna ga ik even kijken of ik mijn werk weer volledig oppak of andere uren ga draaien. Qua gesprekken ga ik idd even verder kijken, de psych. verpleegkundige is erg aardig maar ze kan me niet geven wat ik nodig heb, al vraag ik me soms wel af of ik zelf wel helemaal weet wat ik nodig heb op het moment.
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:19:31 #152
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186570435
Mn tomatensoep was lekker! Had er zelfs nog kaasstengels bij gebakken dus het was echt een feestje. Niet te veel knoflook. Gewoon lekker gekruid. Mmm. Morgen, ( overmorgen) weer :')
Ik lig al op bed met de gordijnen open en geniet van het mooie avondlicht. Zo mooi die rozige gloed O+
Beetje jammer alleen dat ik zo wel goed in het zicht lig voor de buurt. Moet daar wel ff iets op gaan verzinnen.
Ik heb een grote erker die best laag begint.
Misschien raamfolie voor Mn kraamweken ofzo..

Mn buik is in de war. Dik of full term zwanger. Het is of of. Zo bizar. Mn man zei net: ligt de baby nu dan dwars ofzo? Nee schat, dat is Mn vet :X
En over een uur puil ik weer uit. Echt gek. Hebben anderen dat ook?
Zonder hoop geen leven.
  donderdag 2 mei 2019 @ 20:47:42 #153
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186572882
Om mijn buik kun je niet heen. Hij heeft ook echt een ‘baby’ vorm, de baby ligt echt voor/op m’n buik geplakt. M’n vorige zwangerschappen lag het meer wat naar binnen denk ik, maar op het eind was het ondanks m’n eigen vetjes toch wel echt gevormd denk ik (hoop ik). :’)

Lijkt het voor een ander ook zo? Of is dat puur je eigen visie Sisu? :* Op de foto in het buikdntopic vond ik hem er erg mooi uit zien vanaf de zijkant!
pi_186576473
quote:
17s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:27 schreef douche-eendje het volgende:
@:Bobby, indalen kan al gebeuren vanaf een week of 30. Bij sommige vrouwen daalt de baby pas vlak voor de bevalling in, bij anderen kan het al eerder gebeuren. Het hoofdje ligt nog niet vast in mijn bekken, dus nog niet volledig ingedaald hoor. Maar bij de laatste controle was wel duidelijk al dat baby er goed mee bezig is. Ergens heb ik al tijden het gevoel dat ik deze zwangerschap niet uit ga lopen tot de uitgerekende datum. Maar misschien heb ik het wel mis en haal ik de 42 weken ook nog wel.
Het is wel te merken aan hoe verschillend we er in staan, terwijl we ongeveer dezelfde termijn zwanger zijn. Ook eerder al, schreef je over de focus minder op je werk hebben toen ik daar echt nog lang niet mee bezig was :D En dan een maandje later vind ik het ineens herkenbaar. Grappig hoor, ik hoop dat je voorgevoel klopt want het is best vervelend om heel lang door te lopen als je die verwachting niet hebt. En ik heb in elk geval de wens dat de baby niet voor week 39 komt. Ik ben dan pas net drie weken met verlof en woon pas ruim een maand in ons nieuwe huis. Genoeg te nestelen in die tijd.
quote:
Bij controles merken de verloskundige wel dat ik een lange, slanke baarmoeder heb en ik heb een best korte lichaamsbouw (kaboutertje :+ ), wie weet past het wel gewoon bij mijn bouw dat baby nu niet anders kan dan alvast goed gaan liggen.

Ik had vandaag het instortmoment waar ik blijkbaar al een tijdje tegenaan liep te hikken. Goed gesprek gehad met mijn oude-oude-oude leidinggevende die al jaren mijn leidinggevende niet meer is, maar hij heeft mij wel een heleboel tips en advies gegeven en heb inmiddels al bergen werk verzet en over kunnen dragen. Wat een hoop ruimte scheelt dat in je hoofd zeg.
Fijn dat je al veel hebt kunnen overdragen! Dat scheelt behoorlijk in de laatste werk-loodjes en geeft je ook een geruster gevoel.
pi_186576529
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:44 schreef Whoopje het volgende:

[..]

Wat werk betreft ben ik sinds deze week even vrij gepland en ook volgende week ben ik in principe vrij. Daarna ga ik even kijken of ik mijn werk weer volledig oppak of andere uren ga draaien. Qua gesprekken ga ik idd even verder kijken, de psych. verpleegkundige is erg aardig maar ze kan me niet geven wat ik nodig heb, al vraag ik me soms wel af of ik zelf wel helemaal weet wat ik nodig heb op het moment.
Fijn dat je wat vrije tijd hebt. Goed gebruik maken van je rust en daarnaast veel contact met mensen die je kunnen steunen. Heb je een fijn vangnet van familie of vrienden waar je terecht kunt?
pi_186579738
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 22:58 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Fijn dat je wat vrije tijd hebt. Goed gebruik maken van je rust en daarnaast veel contact met mensen die je kunnen steunen. Heb je een fijn vangnet van familie of vrienden waar je terecht kunt?
Dat wel gelukkig, ik wordt enorm door iedereen gesteund <3
pi_186581694
Ik ga vandaag de 17e week in 🖤 Het begint nu op te schieten!
Ik ben nu wel begonnen met aankomen, maar er is nog niets te zien :’)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 10:49:51 #158
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186581919
Yess KD *O* gaat hard ineens! En nog geen buikbobbel joh?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  vrijdag 3 mei 2019 @ 11:04:11 #159
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186582141
17e week alweer 😮😮😮 Dat gaat hard ja! Ben benieuwd wanneer je buik gaat groeien ♥
  FOK!fotograaf vrijdag 3 mei 2019 @ 11:08:53 #160
148247 taxibabe
pi_186582225
We zitten echt dicht bij elkaar Kleurdoos! Ik ga de 18e week vandaag in! Wat kunnen zwangerschappen toch verschillend verlopen, ik ben inmiddels al 5 kilo aangekomen.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 12:31:12 #161
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186583619
Hier 10 kilo en een behoorlijke buik.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186583855


Fascinerend voor een 7e zwangerschap :’)

Wel +2,3 nu maar dat zijn mijn bakstenen tieten.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 13:15:15 #163
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186584315
Hah, dat ging de vorige keer toch sneller dan!

Productief dagje hier! Iets te productief denk ik, aan m'n lichaam te voelen :')

Ik was net in de badkamer wat was aan het vouwen, terwijl peuter blijkbaar zijn voeten (en ons bed) aan het insmeren was met 3kg sheabutter :{ :') en nu klagen dat z'n voeten zo glad zijn :')
Vervolgens heeft ie wel heel lief mijn buik ingesmeerd met het restant dat nog aan z'n handjes zat O+ "wow, daaaar zitten veel sneeën!" ;( m'n striae is flink aan het verlengen, knalrood en jeukt als de ziekte. Zit zelfs een hele blauwe bij.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  vrijdag 3 mei 2019 @ 15:52:30 #164
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186586745
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 12:47 schreef Kleurdoos het volgende:
[ afbeelding ]

Fascinerend voor een 7e zwangerschap :’)

Wel +2,3 nu maar dat zijn mijn bakstenen tieten.
Huil!!
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186588254
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 13:15 schreef pinquit het volgende:
Hah, dat ging de vorige keer toch sneller dan!

Productief dagje hier! Iets te productief denk ik, aan m'n lichaam te voelen :')

Ik was net in de badkamer wat was aan het vouwen, terwijl peuter blijkbaar zijn voeten (en ons bed) aan het insmeren was met 3kg sheabutter :{ :') en nu klagen dat z'n voeten zo glad zijn :')
Vervolgens heeft ie wel heel lief mijn buik ingesmeerd met het restant dat nog aan z'n handjes zat O+ "wow, daaaar zitten veel sneeën!" ;( m'n striae is flink aan het verlengen, knalrood en jeukt als de ziekte. Zit zelfs een hele blauwe bij.
Ik had dat bij Elin ook zo erg. Bloedende! Scheurde door tot boven de navel tijdens t persen 🥴 de zuster zei zo lief ‘jeee, dat komt echt nooit meer goed! 😱’ top, thnx trol
pi_186588292
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:52 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Huil!!
Maar jij hebt er twee!! Het enige wat ik zie is een soort courgetteachtig formaat aan de rechterkant :’) als ik op mijn rug lig. Ik voel haar al wel ‘schoppen’ of iig met een klein foetusdolkje in me steken 😂
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:08:07 #167
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186590285
Ik heb 1 scheur die echt net stopt onder mn tattoo. Ik heb weinig hoop dat die tot die grens blijft.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:12:32 #168
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186590367
Ach, alle scheurtjes die ik al had uit de tijd dat ik te dik was scheuren nu lekker stukjes verder. Wel fijn, zo'n voorbewerkte huid want het scheelt nu veel ellende, pijn en jeuk :+
pi_186590504
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:08 schreef Ticootje het volgende:
Ik heb 1 scheur die echt net stopt onder mn tattoo. Ik heb weinig hoop dat die tot die grens blijft.
Hier alleen scheuren van Elin, daarna nooit meer iets erbij. Maar dat was ook wel genoeg :’) zal bij jou nu wel anders zijn idd. Weten jullie de geslachten en zo ja, kenbaar of houden jullie het geheim?
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:23:49 #170
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186590638
quote:
17s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:12 schreef douche-eendje het volgende:
Ach, alle scheurtjes die ik al had uit de tijd dat ik te dik was scheuren nu lekker stukjes verder. Wel fijn, zo'n voorbewerkte huid want het scheelt nu veel ellende, pijn en jeuk :+
Oh ik heb overal scheuren ook, vooral op mn benen net onder mn dikke reet.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:24:56 #171
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186590664
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:18 schreef Kleurdoos het volgende:

[..]

Hier alleen scheuren van Elin, daarna nooit meer iets erbij. Maar dat was ook wel genoeg :’) zal bij jou nu wel anders zijn idd. Weten jullie de geslachten en zo ja, kenbaar of houden jullie het geheim?
De piemols waren bij 13 weken al zichtbaar. Ik had de meisjesnamen al klaar.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:26:43 #172
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186590708
quote:
17s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:12 schreef douche-eendje het volgende:
Ach, alle scheurtjes die ik al had uit de tijd dat ik te dik was scheuren nu lekker stukjes verder. Wel fijn, zo'n voorbewerkte huid want het scheelt nu veel ellende, pijn en jeuk :+
Dit inderdaad :') alleen vallen die witte strepen nu meer op, dat dan weer wel.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:27:52 #173
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186590732
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:26 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Dit inderdaad :') alleen vallen die witte strepen nu meer op, dat dan weer wel.
Dat vind ik juist niet.
Maar mn huid is ook lijkbleek, steekt dus niet zo af.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186591355
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:24 schreef Ticootje het volgende:

[..]

De piemols waren bij 13 weken al zichtbaar. Ik had de meisjesnamen al klaar.
🖤 dus joen kan alleen maar piemels breien! Cuteness!

En hier zo’n fijne streep ook boven mijn stuitje. Soort parelmoeren regenboogje
  vrijdag 3 mei 2019 @ 20:49:56 #175
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186592425
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:23 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Oh ik heb overal scheuren ook, vooral op mn benen net onder mn dikke reet.
Ik heb nieuwe op een specifieke plek. Daar waar baby met de billen telkens naar buiten duwt, rechts bovenin mijn buik. Fijn kind, echt :P. Straks een permanent aandenken aan de kont van mn koter op mijn lijf.
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 22:54 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Het is wel te merken aan hoe verschillend we er in staan, terwijl we ongeveer dezelfde termijn zwanger zijn. Ook eerder al, schreef je over de focus minder op je werk hebben toen ik daar echt nog lang niet mee bezig was :D En dan een maandje later vind ik het ineens herkenbaar. Grappig hoor, ik hoop dat je voorgevoel klopt want het is best vervelend om heel lang door te lopen als je die verwachting niet hebt. En ik heb in elk geval de wens dat de baby niet voor week 39 komt. Ik ben dan pas net drie weken met verlof en woon pas ruim een maand in ons nieuwe huis. Genoeg te nestelen in die tijd.
[..]

Fijn dat je al veel hebt kunnen overdragen! Dat scheelt behoorlijk in de laatste werk-loodjes en geeft je ook een geruster gevoel.
Ja ergens is het wel maf, maar ik denk dat het gebrek aan focus en motivatie bij mij op werk ook komt door werk zelf en niet zo zeer zwangerschapsgerelateerd is hoor. Ik zit een beetje in niemandsland op werk, passieve collega's en iedereen heeft het 'druk' als ik dingen aan ze over wil dragen. Denk dat dat vooral meespeelt in mijn energie en motivatie, plus ook nog de soms ietwat ridicule reistijd. Zo zit ik op dinsdag 2x 40 minuten in de trein (zo'n ultra-oncomfortabele sprinter) en ook nog 2x 15 auto-minuten naar het station + werkdag van 8 uur en op die locatie ook geen fijne werkplek hebben, continu moeten zoeken naar je spullen etc :').
Qua zwangerschap/lichamelijk vind ik het namelijk echt prima te doen, wel wat normale zwangerschapsgerelateerde dingen die er gewoon bij horen, maar ik vind het zo gezellig om 's avonds op de bank te zitten en dat gewroet en gewoel te voelen. Het zwanger zijn ga ik dan ook wel missen straks en ik wil gewoon lekker thuis op de bank hangen, beetje nestelen en gewoon, gelukkig zijn O+.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:26 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Dit inderdaad :') alleen vallen die witte strepen nu meer op, dat dan weer wel.
Wit met uhm, ja. De oude parelmoerish-strepen. Designerskin :7

Whoopje :*. Fijn dat je genoeg steun hebt in je omgeving, maar ik snap ook dat het lastig als je er zelf niet helemaal uit komt waar je behoefte aan hebt. Heb je het idee dat je wat 'mist' op dit moment?

[ Bericht 2% gewijzigd door douche-eendje op 03-05-2019 21:12:09 ]
  vrijdag 3 mei 2019 @ 22:44:17 #176
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186595343
Whoop,
Als je de behoefte hebt om even te spuien: doe dat gerust hier of in Mn pb ofzo. Je bent niet alleen.
:*

DE,
Ik wilde je oud collega nog bejubelen voor het fijne gesprek dat jullie hebben gehad. Jouw baan klinkt echt vermoeiend! Wat een heen en weer gereis joh. Kan me voorstellen dat je snakt naar je verlof.

Kleurdoos, zo leuk om jou hier te zien O+
Ik groeide ook niet snel hoor. Duurde wel tot een week of 24. Hij zit-zat gewoon graag in Mn zij. Misschien is dat bij jou ook zo. Relax. Groeit vanzelf en dan weet je niet eens meer hoe het was voordat je bol was :*

Tico
Hoe is het verder met jou? Al een beetje gewend aan het idee van een tweeling? Ik vind het zoiets magisch hebben. Had zelf het idee dat ik dit keer zwanger was van een tweeling, maar toch een eenling.


Hier is alles rustig. Ben een beetje emo vandaag. Rond een uur of 5 stond er een oud leerling van me op de stoep die swerelds mooiste kaart ooit af kwam leveren. Als ik er aan terug denk springen de tranen weer in mn ogen. 2 jaar geleden gaf ik hem een kaart. Die hangt dus al 2 jaar op zijn spiegel en hij leest hem dagelijks. Hij had er een kopietje van gemaakt als bewijs. Net als een foto van hem/zn nieuwe huis (ze gaan emigreren) en allemaal andere lieve dingetjes. Nu kreeg ik een kaart van 3 kantjes waarop hij zo’n immens lieve, hartverwarmende en complimenterende tekst had geschreven die zelfs de grinch gelukkig zou maken. Ik ben er echt stil van. Zo mooi. Waar verdien ik dit aan?

Mn nichtje van 8 is blijven logeren, omdat schoonzus even een nachtje rust nodig had. Zij is eind maart bevallen en heeft enorm veel stress en gezeik met haar buren /lekkage/ louche aannemer. Zag er enorm tegenop, maar het is ook zo leuk om ro met haar te zien. Al zegt een 8jarige echt héle gekke dingen af en toe :o
Praten over neuken /middelvingers etc. Heel eh.. wennen zullen we maar zeggen.
Oh en Mn buren van 4 houden een dronken karaoke feestje. :'(
Ik wil slaaaaaapeeeen!
Zonder hoop geen leven.
pi_186601247
quote:
17s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 20:49 schreef douche-eendje het volgende:

Whoopje :*. Fijn dat je genoeg steun hebt in je omgeving, maar ik snap ook dat het lastig als je er zelf niet helemaal uit komt waar je behoefte aan hebt. Heb je het idee dat je wat 'mist' op dit moment?
Ik mis zeker wat op het moment. Ik denk dat ik vooral de rust en de tijd mis om aan de hele situatie te wennen. Zwanger, mijn man weg, operatie, de buikpijn/bloedingen en dan gelijk dealen met het feit dat mijn man zich gelijk vol in een nieuwe relatie stort en haar er ook steeds bij betrekt. Ik krijg continu allerlei sh*t over me uitgestort en ik weet gewoon niet hoe ik alles moet doen en hoe ik sommige dingen kan laten gaan. Ik mis een stukje betrokkenheid van hem, ik weet dat ik niet kan verwachten dat hij er constant is maar dat hij me op sommige momenten zo in de steek laat had ik dan weer niet verwacht. En ik mis mijn 'evenwichtige' en 'zekere' zelf, hoe leg ik dit uit... ik heb denk ik gewoon echt een enorme knauw gehad van alles wat er gebeurd is en het kost me moeite om vooruit te kijken zonder te doem denken. Het lastige is gewoon dat ik weet dat die rust en die tijd om te wennen er voorlopig niet gaan komen en dat het voor bijv. mijn psych. verpleegkundige heel lastig is om me hier bij te helpen. Ze kan me aanhoren maar het allemaal oplossen is een ander verhaal en daar is zij natuurlijk ook niet voor.
  Moderator zaterdag 4 mei 2019 @ 09:46:52 #178
447051 crew  Peejtur
pi_186601383
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 09:37 schreef Whoopje het volgende:
Ze kan me aanhoren maar het allemaal oplossen is een ander verhaal en daar is zij natuurlijk ook niet voor.
Maar ze kan je wel handvatten geven om de goede weg weer op te gaan :)
  zaterdag 4 mei 2019 @ 09:50:21 #179
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186601436
Pff Whoop :*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186603846
Heftig whoop :*
Schudden voor gebruik
pi_186605764
Wij komen hier uitzwaaien :W
Vandaag is N. 1 week oud en hij doet het super.
Wat een heerlijk tevreden mannetje O+
De kraamhulp is zojuist vertrokken, het was echt een week op een roze wolk!
We hebben echt genoten deze keer, bij V was de wolk helaas niet zo roze door alle borstontstekingen.

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle adviezen en medeleven, heeft me echt goed gedaan!
Ik blijf trouw meelezen, ben namelijk heel benieuwd naar jullie bevallingen en baby’s! O+

Tot in het babytopic! O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door Flav op 04-05-2019 15:43:07 ]
pi_186608155
@Flav Wat een plaatje O+ Hij lijkt op deze foto wel wat geel, klopt dat? Fijn van de roze wolk, het is jullie gegund :*
  zaterdag 4 mei 2019 @ 17:31:26 #183
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186609378
@Flav wat een knapperd O+ Fijn dat je zo'n mooie kraamweek achter de rug hebt. Mocht ook wel na al dat wachten :+
  zaterdag 4 mei 2019 @ 20:31:17 #184
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186612981
Oh Flav O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186612999
Flav, wat een heerlijk ventje O+ O+ O+
  zaterdag 4 mei 2019 @ 20:33:48 #186
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186613047
Ik lig al het grootste deel vd dag op bed. Ik had in de ochtend en middag iets te fanatiek gestofzuigd en gesopt, en gegeten en gesnoept :') toen kreeg ik maagpijn. Buhh zeer. Daarna zakte het naar waar dan schijnbaar nu m'n darmen zitten :')
Maar ik mag van m'n lief niks meer doen :P Morgen ook niet. Het bevalpakket van 't bad is nog niet binnen, komt maandag :{ stom stom dat ik dat te laat bestelde. Dus ze moet toch nog even binnen blijven hoor!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186613292
Nog gefeliciteerd met je zwangerschap @automatic_! *O*
  zaterdag 4 mei 2019 @ 20:58:33 #188
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186613560
Ik boerde net een kind wakker. *trots.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186613566
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 16:14 schreef Mrs.Peel het volgende:
@:Flav Wat een plaatje O+ Hij lijkt op deze foto wel wat geel, klopt dat? Fijn van de roze wolk, het is jullie gegund :*
Klopt indd. Net zoals broerlief destijds een zonnebank kleurtje :P. Wordt gelukkig met de dag minder.
  zondag 5 mei 2019 @ 18:27:09 #190
425055 Sicilia
Sicilia
pi_186632828
Morgen termijnecho! Ik heb een angelsound en dacht gister, ach ik probeer het voor de gein even! Hoorde we gewoon een mooi hartje kloppen O+ Echt zo bijzonder weer! En dat met 10 weken al!
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_186634000
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 13:52 schreef Flav het volgende:
Wij komen hier uitzwaaien :W
Vandaag is N. 1 week oud en hij doet het super.
Wat een heerlijk tevreden mannetje O+
De kraamhulp is zojuist vertrokken, het was echt een week op een roze wolk!
We hebben echt genoten deze keer, bij V was de wolk helaas niet zo roze door alle borstontstekingen.

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle adviezen en medeleven, heeft me echt goed gedaan!
Ik blijf trouw meelezen, ben namelijk heel benieuwd naar jullie bevallingen en baby’s! O+

Tot in het babytopic! O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Flav, wat en prachtige blonde god heb je gemaakt. O+ Ik sta nog steeds open voor de uithuwelijking. :P

Morgen is onze Lilybug 1 week. We hebben wat opstartproblemen met de borstvoeding. Zuigen na het aanhappen is een ingewikkelde bezigheid voor haar, maar we hebben nu twee semi-succesvolle borstvoedingen gehad met tepelhoedje. De rest van de tijd kolf ik. Aan mijn borsten ligt het niet. Die beginnen te stromen zodra ze in de buurt is. Ze was vandaag tijdens het wegen zwaarder dan toen ze geboren was! Mijlpaal 1 is behaald.

Ik twijfel enorm om mijn bevallingsverhaal neer te pennen. Vooral gezien ikzelf tijdens de zwangerschap enkel behoefte had aan de positieve verhalen en iedereen die weer een horrorverhaal probeerde op te dringen het zwijgen oplegde..

Heeft iemand hier ervaring met EMDR? Het blijkt dat een eerdere zeer nare ervaring van ca. 3 jaar geleden met biopten van mijn baarmoedermond nemen wat helemaal misging, mij veel meer heeft getraumatiseerd dan ik destijds heb ingezien. En het is momenteel een enorm probleem tijdens het checken van mijn hechtingen. Gezien ik vast nog vaker medische professionals aan mijn hoeha ga hebben zitten in de jaren tot mijn dood, is het denk ik verstandig om hier iets aan te doen.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_186634627
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2019 19:09 schreef Rebubbled het volgende:

[..]

Heeft iemand hier ervaring met EMDR? Het blijkt dat een eerdere zeer nare ervaring van ca. 3 jaar geleden met biopten van mijn baarmoedermond nemen wat helemaal misging, mij veel meer heeft getraumatiseerd dan ik destijds heb ingezien. En het is momenteel een enorm probleem tijdens het checken van mijn hechtingen. Gezien ik vast nog vaker medische professionals aan mijn hoeha ga hebben zitten in de jaren tot mijn dood, is het denk ik verstandig om hier iets aan te doen.
Ik heb vanuit mijn studie en werk in het ziekenhuis zeer positieve verhalen over EMDR gehoord. Ik heb het zelf ook gehad en mij heeft het ook een beetje geholpen, maar ik had ook niet een duidelijk aanwijsbaar trauma-moment. Juist voor wanneer dat er wel is, is er wel veel evidentie dat het echt heel erg kan helpen.

Sterkte!
  zondag 5 mei 2019 @ 19:50:59 #193
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186635271
@Rebubbled
Fijn dat ze alweer boven geboortegewicht is! Hopelijk gaat het gauw beter met het voeden.
Ik ben erg benieuwd naar je bevallingsverhaal. Ik probeer mezelf toch ook een beetje voor te bereiden op de bevalling en alleen maar positieve/neutrale verhalen geven zo'n eenzijdig beeld :{
Maar je moet er natuurlijk zelf ook achter staan om het te posten.
Ik hoop dat emdr of een andere therapie je kan helpen, op de lange termijn is het het zeker waard.
Tot snel in het babytopic :P
  zondag 5 mei 2019 @ 20:07:17 #194
436393 Stippelrientje
Zonder Pulp
pi_186635736
Mij heeft EMDR een eind geholpen zelf verder te kunnen. Proberen is het waard, denk ik zo.

Je kunt altijd in je spoiler van het bevallingsverhaal "waarschuwing"zetten. Dan is het aan de lezer om te kiezen of ze het wel of niet willen lezen. Misschien is het opschrijven ook wel een stukje genezingsproces.
Schudden voor gebruik
  zondag 5 mei 2019 @ 20:08:28 #195
436393 Stippelrientje
Zonder Pulp
pi_186635765
Wat fijn dat ze al zo snel boven haar geboortegewicht zit. Knapperd :*
Schudden voor gebruik
  zondag 5 mei 2019 @ 20:08:44 #196
436393 Stippelrientje
Zonder Pulp
pi_186635774
Flav wat een schattige foto!
Schudden voor gebruik
  zondag 5 mei 2019 @ 20:31:01 #197
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186636172
Rebubbled, fijn dat het goed zit met het gewicht van je beebje. Het komt vast ook goed met die borstvoeding.

Wat rot dat je bevalling zo zwaar was voor je. Ik denk dat het je kan helpen het op te schrijven. Tenminste, ik vind dat zelf altijd een enorm therapeutische werking hebben. In ieder geval lees ik zelf graag allerlei soorten bevallingsverhalen. In het begin wilde ik ook alleen de positieve, maar ik begin nu te merken dat mijn beeld te eenzijdig begint te worden en weet dat het goed is om ervan bewust te zijn dat het soms gewoon echt anders gaat, ook al heb je je nog zo goed ingelezen en ben je nog zo vol vertrouwen en positiviteit.

Een vriendin van mij vertelde me van de week haar bevallingsverhaal, die echt een groot horrorscenario in het ziekenhuis was, ondanks dat zij helemaal voor de natuurlijke bevalling ging, zich helemaal in haar kracht voelde staan, vol positiviteit, ook echt zin in de bevalling, en zich tot in den treure had ingelezen en voorbereid. Ze stond er eigenlijk precies zo in met haar bevalplan etc. als ik nu. Maar het ging gewoon niet. Ik vond het moeilijk om haar verhaal te horen, maar het heeft me ook wel aan het denken gezet en wat bewuster gemaakt.

Een vriend van mij heeft onlangs een jaar lang EMDR therapie gevolgd en is daar positief over.
Sterkte ermee :*
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 5 mei 2019 @ 21:32:02 #198
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186637614
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2019 19:09 schreef Rebubbled het volgende:

[..]

Flav, wat en prachtige blonde god heb je gemaakt. O+ Ik sta nog steeds open voor de uithuwelijking. :P

Morgen is onze Lilybug 1 week. We hebben wat opstartproblemen met de borstvoeding. Zuigen na het aanhappen is een ingewikkelde bezigheid voor haar, maar we hebben nu twee semi-succesvolle borstvoedingen gehad met tepelhoedje. De rest van de tijd kolf ik. Aan mijn borsten ligt het niet. Die beginnen te stromen zodra ze in de buurt is. Ze was vandaag tijdens het wegen zwaarder dan toen ze geboren was! Mijlpaal 1 is behaald.

Ik twijfel enorm om mijn bevallingsverhaal neer te pennen. Vooral gezien ikzelf tijdens de zwangerschap enkel behoefte had aan de positieve verhalen en iedereen die weer een horrorverhaal probeerde op te dringen het zwijgen oplegde..

Heeft iemand hier ervaring met EMDR? Het blijkt dat een eerdere zeer nare ervaring van ca. 3 jaar geleden met biopten van mijn baarmoedermond nemen wat helemaal misging, mij veel meer heeft getraumatiseerd dan ik destijds heb ingezien. En het is momenteel een enorm probleem tijdens het checken van mijn hechtingen. Gezien ik vast nog vaker medische professionals aan mijn hoeha ga hebben zitten in de jaren tot mijn dood, is het denk ik verstandig om hier iets aan te doen.
Hier!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heel veel succes en wat goed dat je zo voor jezelf zorgt! Over je bevallingsverhaal delen of niet.. het moet voor jou goed voelen. Als je dat wilt delen, doe dat dan omdat jij dat wilt. Niet omdat je je verplicht voelt. Wat anderen daarbij denken of voelen is niet aan jou. Dat is iets waar zij mee moeten dealen. :*

Ik denk aan je. Zet hem op!
Zonder hoop geen leven.
  maandag 6 mei 2019 @ 10:43:26 #199
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186644657
Whoopje :*.

Fijn dat je het in ieder geval wel zo aan kan geven dat je het gevoel hebt dat je wat mist, ik hoop voor je dat je er vooral een weg in kunt vinden zodat je voor jezelf rust en ruimte kunt creeeren. Spui hier ook gerust als je daar behoefte aan hebt en vergeet niet aan jezelf te denken. Gewoon, kleine dingen doen waar jij behoefte aan hebt.

Flav wat een mooierd heb je gebakken :o O+. Ik rammel ondanks dat er geen plek voor is ;).

Rebubbled, fijn dat ze haar 1e mijlpaal behaald heeft. Ik heb geen ervaring met EMDR, maar hier kwam een tijd terug ineens een ander niet-verwerkt iets naar boven op een onverwacht moment. Als ik er straks tijd en ruimte voor heb, wil ik daar ook mee aan de slag gaan. Ik weet alleen nog niet op welke manier.

Dat 3e trimester he,

Dit vat het wel zo'n beetje samen voor mij. Gebrek aan energie, continu honger maar geen plek meer om te eten. Ik snap nu ineens waarom mn scoutingpubers ALTIJD honger hadden, zo'n groeispurt vraagt inderdaad veel van je lichaam :o.
Net de 2e groeiecho gehad en hoe verbazingwekkend, kind is gewoon nogsteeds het ultragmiddelde saaie gezonde p50. Al die bmi-heisa om niks :'). Maar minion is wel even 700 gram gewicht gaan kweken in 3 weken en 2 dagen tijd, dus ik snap wel waar mijn energie naartoe gaat :').
  maandag 6 mei 2019 @ 10:49:32 #200
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186644743
Die meme is zo accuraat ;(
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 10:51:16 #201
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186644767
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 10:49 schreef pinquit het volgende:
Die meme is zo accuraat ;(
Denk je eindelijk aan je grootste hobby te mogen beginnen -alles ongegeneerd in je hoofd proppen *) - kan het niet -O-. Dikke teleurstelling dit.
  maandag 6 mei 2019 @ 10:57:44 #202
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186644862
quote:
17s.gif Op maandag 6 mei 2019 10:51 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Denk je eindelijk aan je grootste hobby te mogen beginnen -alles ongegeneerd in je hoofd proppen *) - kan het niet -O-. Dikke teleurstelling dit.
Maar echt!
Gisterenavond gezworen nooit meer te eten :') buikpijn van de vol (en ook wel door 't vette eten denk ik).
Ik heb zojuist m'n ontbijtsessie afgerond :+ :')
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 11:05:19 #203
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186644991
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 10:57 schreef pinquit het volgende:

[..]

Maar echt!
Gisterenavond gezworen nooit meer te eten :') buikpijn van de vol (en ook wel door 't vette eten denk ik).
Ik heb zojuist m'n ontbijtsessie afgerond :+ :')
Bijna lunchtijd *O*
  maandag 6 mei 2019 @ 11:07:52 #204
425055 Sicilia
Sicilia
pi_186645038
Haha dat is wel redelijk herkenbaar, alleen is het hier misselijk en honger tegelijkertijd. Dan denk ik dat ik iets wil eten, maar na 1 hap ben ik al misselijk en wil ik het toch niet!

Nog even een knuffel voor Whoopje en Rebubbled! Ik heb geen ervaring met EMDR, maar heb er wel heel veel goede verhalen over gehoord.

En Flav, wat een knappe baby heb je gemaakt O+

Wij hadden net de termijnecho en baby loopt perfect op schema! Officiële uitgerekende datum is 30 november. Ik zet in op 2 december :) Jongste was mee en was behoorlijk onder de indruk, zo mooi!

En kijk nou O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
  maandag 6 mei 2019 @ 11:16:18 #205
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186645186
Oooh zo gaaf die 3D van zo'n klein beebje O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 12:55:51 #206
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186647441
Mnoh. wat cool, sicilia! <3
Nog nooit zo'n 3d mini baby gezien. -nu balen dat ik het nooit gedaan heb..-
Gefeliciteerd met je zwangerschap en 30 november is zo'n mooie datum. mijn geboortedag <3

Niet eten- honger - vol zitten. I can relate!

Ik zit nu in een emotionele rollercoaster. kan huilen om niks. kan ontroerd raken door het allerkleinste.. tranen, tranen en nog meer tranen.
Klaagmodus aan: ik slaap heerlijk, maar ben ook heel vaak wakker. En als ik wakker ben ga ik over dingen nadenken. Niet piekeren, maar ik ga mijn to do lijstje af en die lijkt gewoon nooit kleiner te worden ofzo? Vannacht heb ik dus een lijst gemaakt met mensen die ik een kaartje wil sturen.
Bij het wakker worden had ik ZO'N trek in cruesli met yoghurt, maar achteraf heb ik daar 3.5 uur spijt van gehad. Misselijk!
En nu is mijn energie op terwijl we nog de hele dag door moeten. Mijn armen voelen gewoon zwaar.. maar van wat? Ik doe helemaal niks meer op een dag.
Dus dat.. klaag klaag klaag. En nu weer uit.

Nog 2 weken tot UD. Hoe dan?
Zonder hoop geen leven.
  maandag 6 mei 2019 @ 14:06:02 #207
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186648824
Die echo O+ wat bijzonder, zo vroeg.

Ik denk dat mijn maag stuk is, ik eet gewoon door hoor :@

Nu 39 weken :o
Ik hoop dat hij deze week nog komt, volgende week is m'n eigen vk er niet en de waarnemer is heel aardig maar ik mis een beetje de klik. Heb haar pas 2 keer gezien dus het zal daar wel aan liggen.
Ik vermoed dat hij nog even op zich laat wachten.
En straks weer naar de vk, hopelijk is hij nu eindelijk ingedaald }:|
  maandag 6 mei 2019 @ 14:09:26 #208
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186648888
Mijn bevalbad is compleet!


And now we wait O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 14:44:39 #209
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186649435
Sicilia wat een mooie echo O+

Sisu :*. Soms is het ook gewoon even stom en lichamelijk flink zwaar.

Ceviche 39 weken *O*

quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 14:09 schreef pinquit het volgende:
Mijn bevalbad is compleet!

And now we wait O+
Spannend :o Voel je al wat? :P

Zo, ik heb mij even te buiten gedaan aan eten :'). Maakte gisterenavond 2 deegjes voor een no-knead bread en die waren rond lunchtijd klaar. Kwam wat eieren tegen in de koelkast dus heb ook nog even een eiersalade gemaakt voor op brood. Dus veel vers warm brood gegeten met eiersalade en snacktomaatjes, vandaag voor mijn gevoel al een kilo fruit al gegeten en yoghurt en melk en pfff O+. En daarna met je volle bolle buik in slaap vallen en jezelf wakker snurken }:|. Maar het voelt even alsof ik weer wat energie binnen heb om wat nuttigs te doen. Dus ik ga zo maar eens een babywasje in de machine mikken en mijn troep in de keuken weer opruimen.
  maandag 6 mei 2019 @ 14:59:00 #210
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186649736
Ik voel vanalles :P maar helaas niks nieuws :{
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 15:11:13 #211
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186649973
Yes, ik heb m'n placenta doeken gestreken. O+

Hier zit mijn baby echt vķķr mijn buik, dus m'n maag heeft best genoeg ruimte om gewoon te eten. Maar ik heb de laatste tijd niet zo'n enorme trek. Wel af en toe een gekke craving, vooral als ik ergens iets voorbij hoor komen dat ik er dan spontaan trek in heb.

Ik raak telkens een beetje in paniek als ik denk dat mijn peuter over 3 weken jarig is en dat het dus helemaal niet ondenkbaar is dat de baby dan geboren wordt/is... 3 weken... Dat is way te kort! Ik heb nog minstens 6 weken nodig voor m'n gevoel.

To-do:
- Babykleertjes uitzoeken uit de doos waar ik wel ongeveer bij kan inmiddels! Jeej!
- Babykleertjes wassen en opvouwen
- Affirmatieslinger afmaken
- Geboortekaartje tekenen
- Namen bedenken en tekenen voor de kaartjes
- Bevalbad checken (en alvast even uittesten yes)
- Hemel maken voor over m'n bad (lief instrueren)
- Kraampakketspullen bij elkaar zoeken (onderleggers, kraamverband)
- Lotus spullen klaarleggen
- Handdoeken wassen en klaarleggen
- Andere babyspullen uitzoeken en wassen (hydrofielen, kruiken, kruikenzakken, unster + doek)
- Pak newborn luiers halen
- Commode inrichten met de babyspulletjes
- Nieuwe draagdoek wassen
- Babybadje schoonmaken

En nu ben ik vast nog dingen vergeten. (Liefst m'n kledingkast nog uitmesten! Zodat die wat netter en overzichtelijker is...)
Ik kan ongeveer 1 taak per dag doen, vandaag was dat de was opvouwen en de placenta doeken strijken want die vond ik echt te gekreukeld.

En het geboortekaartje tekenen zal wel meer dan een dag in beslag nemen.
Het zijn dus hierboven al 15 taken op m'n lijst, waarvan dus iig het geboortekaartje meer tijd in beslag neemt dan 1 dag. In ieder geval heb ik dus nog miiiinstens 2 weken nodig en liefst nog wat meer.

Het vervelende vind ik eigenlijk nu dat allemaal mensen tegen me zeggen dat ik het zeker al wel zat ben en dat ik vast vind dat de baby al mag komen... Want ik ben helemaal nog niet klaar!
Ok ja, m'n lichaam wil niet zoveel meer, maar ik heb nog genoeg te doen dus. ;) :P
Laat mij nog maar lekker even zwangeren en nestelen en coconnen.

Want jaaa, coconnen mensen, ik ben er zo in! En mijn lief ook. Hij werkt thuis, dus we zitten op elkaars lip en hij heeft ook echt veel invloed van mijn hormonen. Hij kan nauwelijks meer werken en kan eigenlijk ook alleen maar coconnen en nestelen. Hij is zo lief. Ik houd zo ontzettend veel van hem! We zijn rond de UD trouwens precies 15 jaar samen, wow! En we zijn het allebei eens dat we dat de rest van ons leven willen blijven. Ik ben echt zo ontzettend verliefd op die jongen.

Vanmorgen moest ik huilen toen ik me opeens bedacht dat dan mijn baby geboren wordt en eerst nog helemaal verfrommeld is. Ik heb zo'n lieve foto van mijn oudste, waar ze echt 1 minuut geboren is en precies op Yoda lijkt. O+ :D O+ En dan met van die grote ogen naar me kijkt en ik naar haar. Nou ja, zo'n verfrommeld frotje, wat dan eigenlijk nog helemaal niet zo mooi is ;) en dat ik dat dan ook stiekem denk, maar inmiddels gelukkig weet dat dat vlug weer bijtrekt hihihihi.

Mijn buikbaby is trouwens ook zo tof! Ik kan dus echt hele beentjes voelen en zien. En zelfs voeten mét teentjes :o Mijn andere twee baby's maakte alleen maar hele zachte bobbeltjes in mijn buik, die lagen echt meer onder de oppervlakte. Deze ligt echt tegen mijn buikvel aan aan de voorkant. Zo bijzonder om echt al hele contouren e.d. voorbij te zien en voelen komen. Ik kijk er elke dag met zoveel verbazing naar.

M'n dochter zei van de week in de auto nog tegen m'n moeder: Nou ik denk dat het toch wel eens twee baby's kunnen zijn hoor, in mama's buik. :D Ik ga vanavond langs m'n vroedvrouw, ben benieuwd wat ze nog ontdekt. ;) M'n buik is in ieder geval wel even groot als een kennis die evenver zwanger is van een tweeling. :') :P

Dag lief dagkboek :*

[ Bericht 0% gewijzigd door elamanilo op 06-05-2019 15:27:58 ]
  maandag 6 mei 2019 @ 15:19:21 #212
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186650136
Hier ook hoor pinq.
Het is wel aan het rommelen. Heb zo’n zeurende pijn in Mn zij/ rug.
Soms lijkt het ook net alsof de baby super scherpe nagels heeft en Mn baarmoeder even aan het behandelen is. A.u.!

Vannacht droomde ik dat ik naar rdam zuidplein (swerelds meest deprimerende winkelcentrum) ging met ro en plotseling weeën kreeg tijdens het shoppen. Ik rende terug naar Mn auto, want ik wilde geen baby krijgen die dan rdam zuidplein op zn ID kreeg als geboorteplaats :')
Toen ik al een tijdje op de snelweg reed keek ik achterom en zat ro niet in haar stoel. Paniek! Snel terug naar zuidplein, ondertussen de meest bizarre weeën opvangen en verder zoeken. Huilend roepen om ro, gedachtes hebben over een platgereden kindje/ontvoerd/ro die huilt omdat ze me kwijt is en van iedereen veroordelende blikken krijgen. Nergens Mn ro terug gevonden. Ik werd huilend wakker en was zķ blij dat ze gewoon naast me lag. Heb haar toen heel lang vast gehouden, omdat ik me zo schuldig voelde. Stomme dromen de laatste tijd. Mn hart doet er nog pijn van.

Vandaag las ze me voor uit een boekje. :D
Zelfverzonnen tekst natuurlijk, maar O+
Zonder hoop geen leven.
  maandag 6 mei 2019 @ 15:22:16 #213
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186650190
Nooo Sisu wat een nare droom ;(

Ela, bedankt voor je lijstje :P Ik heb een paar dingen al kunnen afvinken, maar er staan ook nog wat dingen op die ik ook nog wil doen.
En ik heb nog wat extra's :') zolder opruimen en dat soort gekkigheid.
En wat gaaf van die voetjes met teentjes :o
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 15:24:03 #214
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186650219
Maar in principe mag ze van mij komen! De dingen die ik nog wil zijn niet noodzakelijk en ik kan het steeds beter loslaten.
Daarnaast heeft mn moeder nu vakantie, dus komende 2 weken zou perfect zijn :P
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 15:24:30 #215
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186650231
Stomme droom Sisu :*

Ik slaap zo weinig dat ik amper dromen heb momenteel. Ik ga rond half 1 in bed en dan slaap ik eventjes en dan moet ik plassen, dan slaap ik nog even en moet ik weer plassen en vanaf dan lig ik wakker. En na een poosje ga ik dan maar uit bed. Of met veel geluk val ik ver in de ochtend nog in slaap (als er nog geen andere kinderen uit bed zijn gegaan die willen dat ik smoothies maak).
Amper ruimte voor een droom in ieder geval. :)

Ik herinner me nog zo levendig een droom die ik in de kraamtijd had bij m'n oudste. Dat maakte veel impact, want ik draag hem nog mee. brrr...

Ik wou dat ik een zolder had Pinq! Succes met opruimen.. ;) :P :')

M'n dochter zegt echt elke dag: Ik denk dat de baby vandaag wel geboren wordt. :D Gelukkig nog niet accuraat tot nu toe.
pi_186651620
Ik heb in heel het huis nesteldrang, behalve voor de babykamer..... typisch :')


Onnozelvraagje: Wat zijn placenta doeken en waarom moet je die strijken?

Onnozelvraagje2: wat moet ik mij bij een ander hemel boven het bad voorstellen?
Schudden voor gebruik
  Moderator maandag 6 mei 2019 @ 16:29:46 #217
382129 crew  Donna
pi_186651670
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 16:27 schreef Stippelrientje het volgende:
Ik heb in heel het huis nesteldrang, behalve voor de babykamer..... typisch :')

Onnozelvraagje: Wat zijn placenta doeken en waarom moet je die strijken?

Onnozelvraagje2: wat moet ik mij bij een ander hemel boven het bad voorstellen?
Ik hoor niet in dit topic, maar wattes? Placenta doeken en andere bad hemels? Het lijkt wel Chinees. :D
  maandag 6 mei 2019 @ 16:40:58 #218
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_186651857
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 16:29 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik hoor niet in dit topic, maar wattes? Placenta doeken en andere bad hemels? Het lijkt wel Chinees. :D
Haha :D ik dacht het wel even te googlen :P
Maar dan krijg ik placentadieren (ipv doeken) en bij de hemel helemaal niets? wel veel 'natuurlijk bevallen' sites, dus zal daar wel mee te maken hebben gok ik.

Zo lees ik ook 'Baren in het bos. In het late voorjaar' :D
  maandag 6 mei 2019 @ 16:49:12 #219
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186652022
We doen wederom een lotusgeboorte, dus daar heb ik doeken voor, om de placenta telkens in te wikkelen.

En ik wil zelf een hemel boven m’n bevalbad, met een oude sari erover en kerstlichtjes en affirmatievlaggetjes. Lijkt me fijn om m’n plek geborgener te maken. Bij m’n tweede bevalling was ik me al veel meer bewust van m’n omgeving en dit keer wilde ik er nog meer aandacht aan besteden omdat ik denk dat ik dat fijn vind om zo m’n eigen holletje te creëren ♥
  Moderator maandag 6 mei 2019 @ 16:53:06 #220
382129 crew  Donna
pi_186652112
Ahhhh. Ik had niet door dat het n.a.v. jouw lijstje was haha! Sorry!
  maandag 6 mei 2019 @ 16:53:34 #221
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186652119
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 14:59 schreef pinquit het volgende:
Ik voel vanalles :P maar helaas niks nieuws :{
Ik plaag maar wat :P. Hier vooral ronddansende en draaiende baby en hongergevoel :+.

Hier ook voor de komende weken nog tigduizend dingen te doen, maar probeer nu op de weekenden en de momenten dat ik energie heb gewoon wat te doen waar ik zin in heb. Dus vandaag is dat babywasjes draaien O+. Morgen gaat MeneerEend naar Ikea met zijn moeder voor de kasten en de vriezer in de uitbouw en dan is dat projectje ook eindelijk klaar. Verder zijn we gisteren begonnen aan de adreslijst voor de babykaartjes en heb ik nog een lijstje met andere to-do dingen voor de bevalling. Maar het zou zo fijn zijn als ik straks gewoon tijdens mijn verlof wat suffe dingen kan doen als kilo's brood bakken om mijn nieuwe vriezer mee te vullen, bankhangen en netflix kijken en dagelijks even een kort blokje waggelen voor wat beweging :7
  maandag 6 mei 2019 @ 17:06:14 #222
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186652368
Ik heb gisteren de keuken schoongemaakt en de keukenkastjes opgeruimd, maar blijkbaar weet de kat sindsdien waar de snoepjes staan dus die doet nu aan zelfbediening :')
Dus heb het maar weer anders neergezet. Geen idee hoe een kat weet hoe keukenkastjes open moeten, maar het is vast een goede oefening voor als er een dreumes/peuter rondloopt :+
  maandag 6 mei 2019 @ 17:44:19 #223
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186653004
Oh ela, feelgood post. Voor mijn gevoel omschrijf je met je badhemel echt mijn puberkamer.
Toen had ik ook kerstlichtjes, overal plaatjes/foto’s en een práchtige oude doek als hemel.
Helaas was die na 7 jaar helemaal verteerd en overleefde hij Mn verhuizing niet. Moet maar weer eens op zoek gaan naar een mooie doek voor aan Mn wand. Bedankt voor de herinnering!
En wat praat je toch altijd lief over je man. O+
Met de verjaardag komt het heus wel goed!


Ik ben er wel klaar voor. Alles wat nog gedaan moet worden kan ook na de geboorte. Tenminste.. zo denk ik nu..
Mn babykleertjes moeten nog gewassen worden, maar dat wil ik persé doen met Mn moeder erbij.
Het enige wat ik nog wel zou wíllen is wat meer rust in Mn hoofd en lijf. Ik heb het snel benauwd en als ik het benauwd heb moet ik altijd opletten op stress -> paniek -> hyperventilatie.
Momenteel lig ik op de bank met een zeurende rug en drukke buik. Zo pijnlijk dat er zelfs een kruik tegen aan ligt nu. Het zal toch niet? :D (nee hoor. )
Zonder hoop geen leven.
  maandag 6 mei 2019 @ 18:25:47 #224
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186653705
Oh zo herkenbaar dat honger en vol tegelijk. Ik ga nog zooo veel dikker worden, maar ik voel me nu al zo vol soms. Misschien heeft het te maken met de perenijsjes die ik aan de lopende band wegwerk :P De afgelopen weken al een aantal dozen leeggegeten.

Ik slaap ook echt heerlijk. Lekker spoonen met m'n voedingskussen
Maar wordt wel heel willekeurig vaak midden in de nacht wakker, om vervolgens helemaal 'aan' te staan met een hoofd dat niet meer stopt.

Ela, een doek boven het bevalbad klinkt echt zooo romantisch. O+ Lijkt me echt heerlijk, zo'n warm holletje.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_186654101
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 16:49 schreef elamanilo het volgende:
We doen wederom een lotusgeboorte, dus daar heb ik doeken voor, om de placenta telkens in te wikkelen.

En ik wil zelf een hemel boven m’n bevalbad, met een oude sari erover en kerstlichtjes en affirmatievlaggetjes. Lijkt me fijn om m’n plek geborgener te maken. Bij m’n tweede bevalling was ik me al veel meer bewust van m’n omgeving en dit keer wilde ik er nog meer aandacht aan besteden omdat ik denk dat ik dat fijn vind om zo m’n eigen holletje te creëren ♥
Ik ben nu zo benieuwd naar jouw bevalling :D
  maandag 6 mei 2019 @ 19:43:28 #226
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186655334
Spannend zulk voorwerk Sisu! Het doet vast al iets :*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 6 mei 2019 @ 21:45:13 #227
208890 June.
Seriously?
pi_186658919
Ik zou ook zo graag weer goed slapen :'( Eerder sliep ik op mijn buik, maar nu is mijn buik zo opgezet aan het einde van de dag + beginnende babybump dat het niet meer lekker ligt. Dus nu word ik meermaals per nacht wakker omdat mijn arm slaapt vanwege op mijn zij liggen :') En dan moet ik weer plassen. *struggles.

En maagzuur }:| Die pepermuntrennies vind ik echt niet lekker, iemand anders iets fijns gevonden naast de huis, tuin en keuken middeltjes?
Shine bright like a diamond.
  maandag 6 mei 2019 @ 21:53:23 #228
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186659194
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 21:45 schreef June. het volgende:
Ik zou ook zo graag weer goed slapen :'( Eerder sliep ik op mijn buik, maar nu is mijn buik zo opgezet aan het einde van de dag + beginnende babybump dat het niet meer lekker ligt. Dus nu word ik meermaals per nacht wakker omdat mijn arm slaapt vanwege op mijn zij liggen :') En dan moet ik weer plassen. *struggles.

En maagzuur }:| Die pepermuntrennies vind ik echt niet lekker, iemand anders iets fijns gevonden naast de huis, tuin en keuken middeltjes?
Rennies hielpen hier niet (voldoende) dus ik ben overgestapt op omeprazol. Maar ik weet dat ze van Kruidvat ook een soort rennies hebben met fruitsmaak (maar die zijn volgens mijn vriend niet lekker).
  maandag 6 mei 2019 @ 22:01:40 #229
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186659464
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 21:45 schreef June. het volgende:
Ik zou ook zo graag weer goed slapen :'( Eerder sliep ik op mijn buik, maar nu is mijn buik zo opgezet aan het einde van de dag + beginnende babybump dat het niet meer lekker ligt. Dus nu word ik meermaals per nacht wakker omdat mijn arm slaapt vanwege op mijn zij liggen :') En dan moet ik weer plassen. *struggles.

En maagzuur }:| Die pepermuntrennies vind ik echt niet lekker, iemand anders iets fijns gevonden naast de huis, tuin en keuken middeltjes?
Ik slaap pas echt weer lekker sinds ik dat voedingskussen heb. Normaal ben ik ook n echte buikslaper, en nu lig ik n beetje half op mn zij/ ietwat richting op de buik, met mn been opgetrokken over dat voedingskussen heen zodat mn buik nog wel ruimte heeft.

En maagzuur, tja, op rauwe gember sabbelen helpt bij mij altijd, maar daar moet je ook maar van houden.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 6 mei 2019 @ 23:11:19 #230
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186661287
En anders gember thee? Ik vind die thee van clipper ginger lemon ofzo echt hemels momenteel.
Rennies is toch altijd met anijs ? Moet zeggen dat het voor mij 10 jaar geleden -zo niet langer- is dat ik dat genomen heb.
Als ik misselijk ben leef ik op slappe cola zero en naturel chips of beschuit met boter en suiker. Soms een glas melk.

En voorwerk. Ja ach.. alles wat er in je lijf gebeurt nu is ter voorbereiding natuurlijk. Maar Vandaag dacht ik wel voor het eerst; het zou zo maar eens kunnen gebeuren. Ik vind het eigenlijk nog te vroeg voor die gedachte, want dan duurt de zwangerschap wel heel lang. En stiekem geniet ik iets te veel van het leven zoals het nu is. Heerlijk kroelen met ro, Mn man die plots overal aan denkt en aan mee wil helpen, het huiselijke warme gevoel van samen willen zijn en dat dat dan ook genoeg is.

Het bed staat nu hoog door die klossen en ro maakte me toch een smak naar beneden. :'(
Ze maakte een koprol terwijl man net de andere kant op keek. Ik zat beneden op de bank. De klap was zo hard dat ik binnen no time boven stond. Man zei: zo! Dat is lang geleden dat jij met zo’n vaart boven stond. De laatste weken strompel ik naar boven. Al klagend over de hoogte van de traptreden.. je kent het wel. Oud besje ben ik :D
Maar de pijn van je kind.. jee.. dat zorgt echt voor zo’n oerdrift he. Dan vergeet je álles.

Ben benieuwd wat de nacht brengt. Mn kruik is in ieder geval mee naar bed.
Zonder hoop geen leven.
  maandag 6 mei 2019 @ 23:13:22 #231
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186661345
TRouwens.. die kussens waar jullie mee slapen he.
Ik probeer het weleens. Snap het idee ook wel, maar vind het voor geen meter liggen. -stiekem
Is er ook geen ruimte voor in ons bed-
Heb dan ook een simpel ding van de Hema. Vind het maar een slap kussen.
Hebben jullie een andere?
Zonder hoop geen leven.
  maandag 6 mei 2019 @ 23:38:27 #232
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186661843
quote:
1s.gif Op maandag 6 mei 2019 23:13 schreef Sisu het volgende:
TRouwens.. die kussens waar jullie mee slapen he.
Ik probeer het weleens. Snap het idee ook wel, maar vind het voor geen meter liggen. -stiekem
Is er ook geen ruimte voor in ons bed-
Heb dan ook een simpel ding van de Hema. Vind het maar een slap kussen.
Hebben jullie een andere?
Ik heb die van de kruidvat, maar ik vind die eigenlijk te dik/stevig. Ik heb niet zoveel nodig onder m'n buik, maar ik weet niet of dat aan mij ligt of aan het kussen. Ik prop een uiteinde van zo'n kussen tussen m'n benen en het andere onder m'n kussen/hoofd (om toch wat lekkerder/relaxter/luxer te liggen), en een klein kussentje van de bank onder m'n buik. Het helpt wel, tot ik me om wil draaien ofzo, dan is het moeilijk om weer enigszins comfortabel te liggen.
En soms een nachtelijke huilbui omdat er ook nog een kat en een vriend in bed liggen, het omdraaien helemaal niet wil lukken, m'n bekken zeer doet, het warm is, en die twee tegen me aanliggen en alles erger maken }:|
Gelukkig is het meestal heel gezellig :+

Baby is hier trouwens nog steeds niet ingedaald, maar de vk zei dat het ligadvies een beetje achterhaald is en niet bewezen is dat het werkt. Ze zei dat als ik thuis ben ik wel kan gaan liggen (en nog wat thee kan zetten enzo) maar ik hoef niet languit in de Hema. Toch een geruststelling (vond het wel spannend om de deur uit te gaan eigenlijk).
  dinsdag 7 mei 2019 @ 01:59:10 #233
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186663207
Ik heb gewoon een stevig hoofdkussen tussen m'n knieën. Voedingskussen is idd veel te groot voor in bed.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186663422
Ik kom me even melden. Ik zit helemaal lekker opgekruld in mijn cocon thuis aan te rommelen en lijk totaal geen mentale ruimte te hebben voor andere zaken. Sorry dat ik wat afwezig ben. Op de een of andere manier kost alles me heel veel moeite, zelfs internetten 😂😂😂.

Ela, Ik heb ook een peuter verjaardag in het verschiet. Nog anderhalve week en dan wordt ze 3 ❤❤❤. We doen een simpel verjaardagsfeestje in zo’n verschrikkelijke indoorspeeltuin, want dan hoef ik zelf niks te regelen qua spelletjes en eten enzo. Totaal niet hoe we het normaal doen, maar het moet maar even zo. 5 dagen voor mijn uitgerekende datum zie ik het niet zitten om nog een halve dag te koken en te organiseren....


Voor de bijna uitgerekenden: hoe ver zijn jullie Met de naam? Wij komen er maar niet uit... we hebben een lijstje van ongeveer 30 namen. Ik heb een voorkeur voor ongeveer 5 van die namen. Man vindt ze allemaal mehhhh.... dus we komen er niet uit, en daar wordt man weer gestresst van...😂😂😂
  dinsdag 7 mei 2019 @ 07:10:54 #235
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186663893
Ik heb rennies met sinasappelsmaak O+ en dat is echt pure liefde.
Voor het slapen lig ik als prinses op de erwt met honderdmiljoen kussens momenteel en mijn favoriet is zo'n nekkussen voor onderweg. Soort mini-voedingskussen wat heel fijn steun geeft onder mijn buik. Slapen gaat al een paar nachten bal, want na 6 uur liggen en nog maar 2 slaaphoudingen heb ik continu pijn aan mijn heupen. Slaap nu ook aan MeneerEends kant want dan kan ik mezelf beter uit bed takelen voor als ik moet plassen en dat scheelt toch uhm, 15 stappen waggelen naar de wc :+. Bank beneden ligt hier momenteel het beste.
Naam hebben we al een hele tijd, het voelde goed in combinatie met onze namen, betekenis van de naam en ons gezin O+.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 07:15:53 #236
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186663915
Dodoria,
Excuses zijn nergens voor nodig toch?
Ik heb juist behoefte aan dit topic. Geeft nog afleiding en het is allemaal zo eerlijk. Erg fijn.
Namen: wij zijn er wel over uit. Soort van.
We vernoemen het kindje naar mijn vader en man’s opa. Opa heeft een afgrijselijke naam, g.e.r.r.i.t, maar daar moet ik maar mee dealen. Jammer is een understatement :P
Moet wel zeggen dat het rust geeft wanneer je dat kunt aftikken. Wat zorgt ervoor dat je geen beslissing kunt maken? Overigens: als het geboren wordt weet je het vaak wel hoor. Dan voelt een bepaalde naam opeens als de juiste.

Ik heb nog steeds die zeurende pijn in Mn onderrug. Gelukkig heb ik vandaag een afspr bij de vk. Goed voor Mn gemoedsrust.
Zonder hoop geen leven.
pi_186664434
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 16:49 schreef elamanilo het volgende:
We doen wederom een lotusgeboorte, dus daar heb ik doeken voor, om de placenta telkens in te wikkelen.

En ik wil zelf een hemel boven m’n bevalbad, met een oude sari erover en kerstlichtjes en affirmatievlaggetjes. Lijkt me fijn om m’n plek geborgener te maken. Bij m’n tweede bevalling was ik me al veel meer bewust van m’n omgeving en dit keer wilde ik er nog meer aandacht aan besteden omdat ik denk dat ik dat fijn vind om zo m’n eigen holletje te creëren ♥
Ah, fijn!
Schudden voor gebruik
  dinsdag 7 mei 2019 @ 08:26:13 #238
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186664636
Namen: wij zijn er al een tijdje uit. We hebben 1 switch gemaakt van naam die al heel lang onze droomnaam was maar ineens niet meer klopte. Mmn lief sprak hem raar uit, en ineens paste hij voor mij beter bij een blond blauwoogig meisje ipv een (waarschijnlijk) donker meisje.
Toen hadden we eigenlijk meteen een goede vervanger en zelfs ineens een tweede naam omdat die zo in m'n hoofd bleef hangen.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 7 mei 2019 @ 08:39:24 #239
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186664802
@Pinq, dat vond ik ook zo lastig met het kiezen van een naam. Ik heb best donker haar en lichte huid, MeneerEend is wat lichter aan haarkleur maar een wat minder witte huid :+. Wel beiden krullend haar en als kind waren we dus beide heel erg blond. Hij had een poef-kapsel en ik heb altijd krullen gehad. En dan nog bruine (ik) en blauwe (hij) ogen, meneerEend heeft ook nog een rossige gloed in zijn baard dus het kan echt alle kanten op _O-. Dus we zijn maar 'gewoon' voor een naam gegaan die goed in combinatie is met die van ons en de eventuele namen die op het lijstje overbleven als O+ ook zo mooi O+.

[ Bericht 12% gewijzigd door douche-eendje op 07-05-2019 08:52:39 ]
pi_186664961
Hier hebben we de naam al heel lang (en ik ben er zo blij mee!!) een jongen was ‘Charlie Joe Cooper’ geworden! Rock ‘n roll :p Daarom ook Archie, Archie (we hadden hem lily genoemd als het een meisje zou zijn, we wilden niet onze offi namen gebruiken, Charlie-Lily = Archie.

Voor een meisje twijfelden we over Charlie en mijn fav naam, maar daar waren we snel over uit.
We zoeken nog wel een 2e en 3e omdat alle meiden er 3 hebben. Dat vind ik wat lastiger. We liggen wel ontzettend op 1 lijn, en ik ben intens gelukkig dat hij mijn favo naam gelijk omarmde!
Hij is wel iets meer hippie qua namen 😆 maar dat geeft mij ook wat vrijheid.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:02:57 #241
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186666132
Wij hebben nog geen namen. :D Vorige zwangerschappen waren we er in de zwangerschappen wel uit welke naam het voor een jongen of meisje zou worden, maar na de geboorte van onze zoon bleek de jongensnaam niet te kloppen en hebben we er een paar dagen over gedaan om de juiste naam te vinden. Nu hebben we het dus maar meer open gelaten. We hebben wel een shortlistje voor beide geslachten, dus ik gok dat we daar wel uit zullen putten. Of wellicht wordt het iets heel anders. :') Ik hoop dat het ons in een dag of 3 lukt, of dat er weer weekend tussen zit (alhoewel dat officieel niet geldt geloof ik).

Anyway, nog geen namen kant en klaar dus.

Gisteren was ik bij de vrvr. Het lijkt er op dat m'n lichaam al behoorlijk bezig is richting een bevalling en het zou haar niets verbazen als deze baby opeens al voor de UD geboren zal worden... M'n lichaam is echt al oxytocine aan het aanmaken en zo. Het frappante was alleen dat de baby nog wel erg hoog ligt met het hoofdje, dat paste niet in de lijn der verwachtingen. We hebben nu in huis in ieder geval maar alle prio verandert, vandaag het bevalbad checken. En de komende dagen zorgen dat alle basics voor de geboorte in orde zijn en klaar liggen.

Ook moest ik bloed laten prikken om te zien of de baby rhesus positief is, dat was per ongeluk nog niet gebeurd. Ik ben negatief, maar ik heb geen anti-stoffen van vorige keren, toch handig om te zien of de baby positief of negatief is zodat ik eventueel kan kiezen voor een anti-D injectie.

En er waren nog wat dingetjes aan de hand, dus van de week oid ga ik nog even naar haar terug om nog wat verder te bespreken. Mijn lief was gisteren niet mee, dus ik wilde eerst met hem overleggen. Al met al voelt het opeens toch een soort van een beetje spannend allemaal... en dat had ik helemaal niet zo verwacht, dus dat is even omschakelen?! Ik ben er niet per se gestrest van, maar toch een beetje ontdaan merk ik. Even kijken of ik daar een beetje uit kan komen vandaag en morgen.

Dodoria, heeeeel herkenbaar, dat coconnen en weinig internetten. Ik ben ook erg in m'n cocon, ik wil niet eens de deur meer openen voor de postbode :') Dat moet C. dan telkens doen. En vriendjes van m'n dochter mogen ook het huis niet in.
Wij hebben de verjaardag van peuter dus afgelopen weekend gevierd (hij is pas 27 mei jarig, maar dan ben ik ws al/net bevallen). Ik merkte dat het wel veel impact had, al die mensen in m'n nabijheid. En een indoorspeeltuin zou ik niet aan moeten denken nu! :o Ik ben daar pas geleden voor het eerst geweest... We vonden bij peuter hier nu net een mooie middenweg door het een aantal weken eerder en redelijk klein te vieren (alleen de opa's en oma's en mijn jongste zusje waren er).

Nu hoef ik niets meer te doen behalve coconnen. ;) En vooral mijn lief, die maakt vandaag (hoopt ie) z'n werk af en kan dan mee coconnen en helpen, hij heeft het ook erg nodig merk ik! Doordat we zo veel dicht bij elkaar zijn, zwangert hij echt erg mee en heeft ie ook echt invloed van de hormonen (hij maakt ze zelf ook echt meer aan!).

D-E, mijn lief heeft bruine ogen en donker bijna zwart haar en ik heb bruin haar en blauwe ogen. Onze oudste heeft lichtbruin haar en dezelfde kleur ogen en onze peuter heeft mijn blauwe ogen, maar ook beachboy surfdude blonde lokken! :o :D Ben benieuwd wat er dit keer uit komt. Blond komt aan beide kanten van de familie een stuk minder voor, toch dook ie hier spontaan op. Ik gok bij een derde toch weer meer richting bruin. Zou wel tof zijn als mijn oogkleur weer terug komt daarbij.

Rennies pepermunt zijn mijn beste vriendjes. Niet vanwege maagzuur, maar omdat ze zo fijn kalkerig aanvoelen in m'n mond... Dus m'n guilty pleasure is nu af en toe een rennie... :') :') :')
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:04:15 #242
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186666153
Wij hebben een gezamenlijke favoriet voor zowel jongen als meisje (voor meisjes heb ik drie favo's die man ook mooi vind, maar hij volhard bij eentje). Alleen is die meisjesnaam wel een lastige. Correct uitgesproken vind ik 'm prachtig, maar geschreven vind ik het minder mooi staan en het is n naam die gegarandeerd vaak verkeerd uitgesproken gaat worden. Mijn vriend vind dat totaal onbelangrijk omdat je mensen gewoon kan vertellen hoe je n naam uitspreekt. Maar ik sta er altijd van te kijken hoe mensen daar totaal niet toe in staat zijn, ook niet als je ze meerdere malen vertelt wat de correcte uitspraak is.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:10:26 #243
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186666262
Haha Mellow, zo heeft mijn lief een Franse moeder die niet heel goed Nederlands spreekt en we kozen uitgerekend twee namen uit die in het Frans echt totaal niet uit te spreken zijn. :D Een kennis heeft ook een Franse ouder en die koos ook al een naam voor z'n kind die in het Frans totaal niet uitspreekbaar is.

Nu zijn de namen van onze kinderen verder in het Nederlands goed uit te spreken, toch maken mensen er soms rare dingen van of worden ze een soort van gehusseld. Hetzelfde geldt voor mijn eigen naam, die is in NL helemaal niet ingewikkeld, toch kom ik zelden mensen tegen die het makkelijk onthouden en meestal worden er hele andere namen van gemaakt. Ik moet m'n naam eigenlijk ook altijd spellen. Ach ja, zeker nu er steeds meer 'bijzondere' namen in omloop zijn ontkom je er steeds minder aan om uitleg te geven over schrijfwijze dan wel uitspraak. En tegen de tijd dat je kind zichzelf ergert aan een uitspraak, dan is ie groot genoeg om er zelf iets van te zeggen denk ik dan maar. ;)
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:12:34 #244
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186666302
Hier kan het qua kleur ook echt alle kanten op. Ik ben behoorlijk donker qua haar en ogen, en veel pigment in de huid. Als baby was ik echt n zwart aapje, inclusief haar op voorhoofd en rug :D Mijn lief heeft een wat rossig donkerblond haar, erg bleke huid en ogen die soms groen en soms blauw zijn. We hebben beide sproeten.

Ik ben zooo benieuwd wat er uit komt.
Ik hoop op een roodharig kind met donkere ogen. Of de groene ogen van mijn lief.
En sproeten O+
:P
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:22:36 #245
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_186666533
Vraagje.... Ik vond een hartstikke mooi wollen slaapzakje in maat 1, 65 cm. Nu wil ik dat hebben want het is mooi, maar het is wel weer zo'n uitgave. Terwijl ik dus geen idee heb hoe nodig zoiets is.

Mijn beeb wordt eind deze zomer geboren en ik verwacht dat het veel huid op huid contact en bij mij slapen wordt. Is een wollen dekentje dan misschien al genoeg en zo'n slaapzakje overbodig? Het lijkt me nu ineens vooral handig voor als het beebje wat groter is en iets meer 'alleen' ligt. Ik kan me nu niet voorstellen dat het die eerste twee maanden zonder mij zal liggen, maar ik heb natuurlijk ook echt geen idee hoe zoiets gaat.....

Ik wil van alles hebben aan mooi babyspul, maar kan dus totaal niet inschatten wat echt nodig is....
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:25:30 #246
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186666593
Slaapzakje is wel echt heel fijn hoor! Ook als het nog niet ijskoud is is dat heerlijk voor je baby
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:27:40 #247
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186666623
Wij hebben de naam ook al een hele tijd (zeker wel een half jaar) maar we hebben het het al over gehad voor ik zwanger werd. Soms hoor je weleens dat een man (of vrouw) het kind per se naar zijn/haar ouders wil vernoemen bijvoorbeeld en dat zag ik echt niet zitten :+ ik wilde er echt zeker van zijn dat we ongeveer op dezelfde lijn zaten. Ook qua opvoeding enzo.
Ik hoorde van m'n vk trouwens over een stel dat daar tijdens de bevalling (persfase) nog ruzie over kreeg, ze wilden allebei niet toegeven. Zij riep toen iets van: 'dan houd ik dat kind wel binnen' waardoor de bevalling niet goed verliep en complicaties optraden enzo. :X
  dinsdag 7 mei 2019 @ 10:31:00 #248
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186666680
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 10:10 schreef elamanilo het volgende:
Haha Mellow, zo heeft mijn lief een Franse moeder die niet heel goed Nederlands spreekt en we kozen uitgerekend twee namen uit die in het Frans echt totaal niet uit te spreken zijn. :D Een kennis heeft ook een Franse ouder en die koos ook al een naam voor z'n kind die in het Frans totaal niet uitspreekbaar is.
Hier MeneerEend met 2 prachtige, internationaal makkelijk uitspreekbare namen. En zijn broertje met 2 typische Hollandse namen die overal ongeveer onuitspreekbaar zijn... ja, die woont nu dus in Parijs 8)7 (en zodra zijn vriendin is afgestudeerd gaan ze ergens in de buurt van haar familie wonen, zij is Franįaise en komt uit zo'n typisch dorpje met 10 bewoners :P ) . Hier liggen de namen van ons kindje dus een beetje in de lijn van klassiek internationaal. Gewoon, omdat dat ook bij ons past.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 11:03:49 #249
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186667257
Ik denk trouwens al m'n hele zwangerschap aan een meisjesAlex, omdat ik niet beter weet ofzo :P
Maar Alex lijkt qua kleuren heel erg op mij, maar qua gezichtsvorm is het meer mijn lief.
Nu heeft mijn lief dus haske blauwe ogen en is z'n leven begonnen met witblond haar :+ (is inmiddels lichtbruin/donkerblond), dus het zou zomaar ook een blond meisje kunnen zijn met blauwe ogen :D Of een variatie erop uiteraard.
Zit alleen nog niet in mijn systeem :D Ohh wat ben ik benieuwd :o
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 7 mei 2019 @ 11:09:50 #250
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186667422
Wij hebben alle twee donkerbruine haren en donkerbruine ogen. Toch ben ik als kind hoogblond geweest. Onze dochter werd heel donker geboren, kreeg daarna blond haar en dit wordt nu pas wat donkerder. Ze heeft blauwe ogen.
Mijn vader heeft 2 verschillende kleur ogen. Groen en bruin. Oh wat heb ik daar lang over gedroomd als kind. Ik denk dat ik tot mijn 12e heb volgehouden dat ze nu echt gingen veranderen!
Mijn vader is in de 70 en heeft er vroeger echt gedoe mee gehad. Hij vind het nog steeds moeilijk om nieuwe mensen aan te kijken terwijl ik het Zo mooi vind <3
Ik hoop dat ons zoontje ook 2 kleuren ogen krijgt. Echt mijn grootste wens, maar ja.. wat zijn de kansen?
In zijn geboortekaartje heb ik hem met blond haar getekend, maar je zult net zien dat hij ook donker geboren wordt :')

Onze naam ligt eigenlijk al vast sinds we bij elkaar zijn. Onze dochter is vernoemd naar een land uit de film die we keken tijdens onze allereerste date.
Onze zoon krijgt de naam die we alle twee echt prachtig vinden. Daarna volgen 2 namen; de naam van mijn vader (had ik al gezegd dat ik idolaat van hem ben?Mijn beste vriend. Mijn alleskunner.) en de opa van mijn man (Zo'n bijzondere man). Ik geloof dat een vernoeming iets door geeft van het karakter van die persoon. Als er maar 2% van deze bijzondere mannen in ons kind komt dan kan ik mijn leven lang in mijn handen klappen. <3

bubbel
Ik merk dat ik ook steeds meer in dat cocon kom van thuis willen zitten. Man en dochter om me heen. Veel knuffelen (heeeeeeel veeeeel knuffelen) en uitspreken hoe gek we op elkaar zijn.
Morgen komt mn schoonmoeder even op de thee en dan ga ik uitleggen wat wij voor ouderschap voor ons zien. Omdat haar dochter ook net een zoontje heeft gehad en nu dus al trots verteld hoe goed hij doorslaapt/vaste tijden drinkt /etc.. Wij gaan daar dus niet in mee en ik wil niet het gevoel hebben dat ik ergens tegen op moet boksen. Constant in de vergelijking moet ofzo.
En donderdag komen mijn ouders. Mijn vader maakt het hemeltje nog even vast en mijn moeder zal de stof van mijn wieg weer vast naaien. Dat had ik zelf kunnen doen, maar nu is het zo veel mooier. Mijn moeder maakt dan ook het wiegje op. hoe warm kun je terechtkomen? <3

Oh jee.. het is alweer tijd voor de vk. Snel waggelen :D !
Zonder hoop geen leven.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 11:13:01 #251
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186667518
Sisu wat kom je uit een verschrikkelijk warm nest O+ wat heerlijk!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 7 mei 2019 @ 11:20:22 #252
426379 elamanilo
elämänilo
  dinsdag 7 mei 2019 @ 12:02:14 #253
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186668586
Ik ben net met Alex even naar de bakker gewandeld (toch weer 150meter :P ).
En de meivakantie is weer afgelopen, dus ik waggel 't kind zo weer even naar de peuterspeelzaal! O+ even 't rijk voor mezelf O+
Lekker lang douchen, daar heb ik zin in!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 7 mei 2019 @ 13:48:25 #254
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186670544
Warm nest. :D
Ik kan me voorstellen dat het zo klinkt. Maar soms knalt het ook behoorlijk hoor.

De vk voelde net heel uitvoerig aan Mn buik en zei dat Mn baarmoeder heel groot was. Ver voorbij de ribben. Haha. En het kindje is ingedaald dus geen verplicht liggende sisu meer in de Hema *O*
Ze maakte ook gewoon nog een checkup afspr voor volgende week dus ze zal wel denken dat het nog even duurt.
Ik heb eindelijk aangegeven dat ik een bevalling voor ogen zie zonder al te veel mengeling. Dat ik graag alleen ben. Donker of Gedimd licht. Onder de douche. Dat ik geen hormonen of wat dan ook toegediend wil hebben. De navelstreng echt zo lang mogelijk intact wil laten. Cordring i.p.v. de blauwe klem. Huid op huid contact. Borstvoeding wil geven. Checkups pas als ik er aan toe ben /of het moet noodzakelijk zijn. Geen vit injectie. En dat ik de placenta wil zien/mogelijk wil meenemen. Vond ze allemaal prima.


Namen
Over een moeilijk uit te spreken roepnaam.
Mijn naam is hartstikke hollands en nķg zijn er mensen die het voor elkaar krijgen om het heel bijzonder te spellen.
M.a.rij.e en het dan schrijven als mareille. :')
Maar goed. Als docent zag ik dit jaar de naam Joeri, Youri, Yuri, Yoeri en Jhuri voorbij komen. Kan natuurlijk ook allemaal.
Zonder hoop geen leven.
pi_186674053
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 11:03 schreef pinquit het volgende:
Ik denk trouwens al m'n hele zwangerschap aan een meisjesAlex, omdat ik niet beter weet ofzo :P
Maar Alex lijkt qua kleuren heel erg op mij, maar qua gezichtsvorm is het meer mijn lief.
Nu heeft mijn lief dus haske blauwe ogen en is z'n leven begonnen met witblond haar :+ (is inmiddels lichtbruin/donkerblond), dus het zou zomaar ook een blond meisje kunnen zijn met blauwe ogen :D Of een variatie erop uiteraard.
Zit alleen nog niet in mijn systeem :D Ohh wat ben ik benieuwd :o
Je zal je verbazen idd! Ik dacht ook dat bruin zo dominant zou zijn.. ik blond met blauwgroene ogen, hij lichtbruin met bruine ogen. (En een moeder met indobloed)

Oudste- bijna oranje ogen en witblond
Middel- felblauwe ogen en donkerblond
Jongste- groen/bruinig middenblond

Maar, nieuwe leg is met zeer blauwogige vader met donkerbruin haar van nature.
Dus ik hoop op een bruinkoppig meisje
met blauwe oogjes en een zeer wit huidje 🖤
pi_186674819
Hier zal het geen verrassing zijn, wij hebben beiden donkerbruin haar, ik groenbruine ogen en hij groene ogen. De kinderen beiden donkerbruin haar met groenbruine ogen. Ik verwacht meer van hetzelfde bij deze baby :Y)

Ik vind het heerlijk om al jullie coconverhalen te lezen, ik kan me er al helemaal op verheugen! Maar ik heb nog wel even te gaan tot ik verlof heb, ben nu 15w1d. Geen klachten, alleen zo vreselijk moe de hele tijd. Het wordt gelukkig al iets minder, maar het mag wel wat sneller. Heb ook gewoon nergens zin in :{
Gisteren controle gehad, stond zo weer buiten. Alleen maar goed natuurlijk O+

Namen hebben we echt nog geen idee van, ik vind het erg moeilijk. Eerst maar de 20w echo afwachten, dan zullen we ook het geslacht weten.
Een beetje vreemd, maar wel lekker
pi_186675707
Hier één kind met blauwe ogen en donkerblond haar en eentje met bruine ogen en lichtblond haar. We hebben beide geen bruine ogen dus vonden het wel grappig. De baby kan dus ook vanalles zijn :s)
  dinsdag 7 mei 2019 @ 17:43:27 #258
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186675749
Ik ben super nieuwsgierig of we 2.0 en 3.0 brammetjes krijgen of dat ze toch heel anders worden. Bram lijkt in zn gezicht enorm op zn zus, maar ook weer heel erg op zn vader, dus echt een combi van ons 2.

Bram heeft trouwens soort groenige ogen en is blond, J en ik hebben beide blauwe ogen. J is donker en ik grijs blond.

Ik heb wel besloten een potje nagellak mee te nemen naar het ziekenhuis, zodra geboren kan ik bij 1 baby een teennagel lakken zodat ik weet wie wie is.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186675863
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 17:43 schreef Ticootje het volgende:
Ik ben super nieuwsgierig of we 2.0 en 3.0 brammetjes krijgen of dat ze toch heel anders worden. Bram lijkt in zn gezicht enorm op zn zus, maar ook weer heel erg op zn vader, dus echt een combi van ons 2.

Bram heeft trouwens soort groenige ogen en is blond, J en ik hebben beide blauwe ogen. J is donker en ik grijs blond.

Ik heb wel besloten een potje nagellak mee te nemen naar het ziekenhuis, zodra geboren kan ik bij 1 baby een teennagel lakken zodat ik weet wie wie is.
In het ziekenhuis krijgen ze een armbandje om met hun naam erop :)
pi_186676553
Bij mij in de familie is er geen enkele bruinoog. Dus ik geef hardnekkig blauw/groen mee. Ik denk dat G. Dat ook doet, ook geen bruinogen in zijn familie. Dus een verrassing zal dat niet worden. Haarkleur ben ik erg benieuwd naar. Hij is nu zilvergrijs. Maar blijkt echt donkerbruin te zijn geweest :)
Een blauwogige dochter heb ik iig nog niet!
  dinsdag 7 mei 2019 @ 20:30:03 #261
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186680002
quote:
6s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 17:48 schreef aapieannie het volgende:

[..]

In het ziekenhuis krijgen ze een armbandje om met hun naam erop :)
Die zou J verwisselen. Gewoon om grappig te zijn.

Straks verwisselen we ze echt!
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 20:44:15 #262
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186680364
Ik heb gisteren mn kerstpakket (waardebonnen van een webshop) maar eens uitgegeven en vandaag werd oa deze bezorgd:


Mijn hormonen zijn blij en ik ben verliefd O+.
pi_186680375
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 20:30 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Die zou J verwisselen. Gewoon om grappig te zijn.

Straks verwisselen we ze echt!
_O- nee niet handig dan! Verwacht je een 1 eiige tweeling?
pi_186680398
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 20:30 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Die zou J verwisselen. Gewoon om grappig te zijn.

Straks verwisselen we ze echt!
Hier gingen die plastic bandjes sowieso steeds af. En bij iemand die gelijk met mij liep in hetzelfde ziekenhuis hebben ze de kinderen daadwerkelijk door elkaar gehaald (de een heeft een lichte nierafwijking die onderzocht moest worden na geboorte). Mijn advies als ze eeneiig zijn, laat een nichtje oid van die vriendschapsbandjes knopen. Die zijn zacht, kun je zelf op maat maken en af en toe groter maken. Hier hebben ze ze ruim een jaar gedragen, toen pas zagen we echt duidelijk verschil (en had er een een moedervlek op het been als extra check). Lala had een bandje met Lila, Em een bandje met Ecru. Wisten ook alle andere mensen gelijk wie wie was omdat dat makkelijk te onthouden was. Familie en opvang missen de bandjes nog steeds...
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸&gt;&lt;(((ē&gt;
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:32:29 #265
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186682058
quote:
6s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 20:44 schreef aapieannie het volgende:

[..]

_O- nee niet handig dan! Verwacht je een 1 eiige tweeling?
Jep.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186683036
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:32 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Jep.
Oh ja dan zou ik er wel iets op verzinnen inderdaad.
Onze mannen zijn twee eiig, maar de eerste week droegen ze wel hun ziekenhuisbandje. Nu met 6 maanden zijn de verschillen zo groot dat niemand meer twijfelt maar vriend is de eerste weken nog wel de mist in gegaan haha!

Ik wens je een mooie zwangerschap toe!
pi_186685947
2 kleuren nagellak dan....

Want grappenmakers hebben zo een klein nageltje ook snel bij een ander gelakt :+
Schudden voor gebruik
  woensdag 8 mei 2019 @ 07:30:08 #268
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186689296
Piercen is zeker zielig?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 8 mei 2019 @ 08:14:30 #269
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_186689645
Initiaal op hun voorhoofd tatoeëren ^O^
  woensdag 8 mei 2019 @ 08:48:58 #270
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_186689970
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 08:14 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Initiaal op hun voorhoofd tatoeëren ^O^
Met marker :D
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 8 mei 2019 @ 09:06:10 #271
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186690180
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 08:48 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Met marker :D
Marker kun je er makkelijk afpoetsen. Gewoon flesje tatoeageinkt kopen en met een kwast een teen in een kleur kliederen :+. Het zit dan op de huid en niet in de huid, dus het is niet permanent (zo inkten we op het lab op deze manier snijranden van weefsel :P).
En anders uhm, J. gewoon niet zo grappig laten zijn dat hij dat doet bij zijn kinderen? :P


Ik had afgelopen 2 weken geen yoga vanwege meivakantie en ik ging dus steeds slechter slapen, meer lichamelijke mopperingen etc. Gisteravond weer yoga gehad, al mijn vastzittende en pijnlijke plekjes zijn weg en ik heb geslapen als een roosje. Hoe dan? Dit werkt verslavend hoor, die ontspanning.
pi_186690561
De woonkamer verbouwen... werkt hier ook :+

Fijn dat yoga zoveel voor je doet! O+
Schudden voor gebruik
pi_186690569
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 07:30 schreef Ticootje het volgende:
Piercen is zeker zielig?
Beetje wel :P
Schudden voor gebruik
  woensdag 8 mei 2019 @ 09:53:57 #274
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186690812
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 09:37 schreef Stippelrientje het volgende:
De woonkamer verbouwen... werkt hier ook :+

Fijn dat yoga zoveel voor je doet! O+
Ja wij zijn ook nog bezig met 'het hok' :X. We hebben achter een halve uitbouw wat echt spuuglelijk was en onhandig ingedeeld. De holle ruimte boven de kast zitten nu deuren in zodat daar tuinstoelkussens in kunnen, de deuren die in de kast die er stond zaten zijn nu geschilderd met schoolbordverf en er ligt een andere vloer. In de lege ruimte tussen kast en muur (echt, wie dat heeft bedacht :') ) komt nog een kast met een vriezer en combimagnetron. Het is in transformatie van lelijk rommelhok naar ruimte die wel-niet bij de woonkamer hoort :s). In de kasten liggen normaal dingen als onze gigantische spelletjesvoorraad, mijn collectie kookboeken en straks vast ook bergen speelgoed en knutselspullen etc.

Maar het is soms ook gewoon dat ik 'vergeet' dat ik zwanger ben, teveel doe zoals ik normaal zou doen want het gaat toch gewoon zo lekker en dan kan ik momenten hebben zoals afgelopen weekend: pijnlijke rug, moe, mweh. Blijbkaar heb ik dan gewoon even een yogales nodig.

[ Bericht 7% gewijzigd door douche-eendje op 08-05-2019 10:26:16 ]
  woensdag 8 mei 2019 @ 10:41:13 #275
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186691567
Ik hou echt van zulke transformaties in huis! Dat je het echt ziet zegmaar, dat er iets verbouwd of veranderd is O+
De details blijven hier dan altijd wel weer liggen, want 't leukste is dan toch al gedaan :+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 8 mei 2019 @ 10:45:23 #276
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186691618
Gister superrelaxed dagje gehad! Zo heerlijk, echt van genoten O+
Peuter pakt me wel terug deze ochtend, dit plaatje is wel passend:


*gaap*

Maarrrr vanmiddag breng ik 'm even bij m'n moeder en ga ik naar de vlk, en daarna lekker thee drinken bij mams, dat is ook te lang geleden O+

Verder wel wat onregelmatige zeurende harde buiken vannacht, die laaang aanhielden, maar niks gebeurd dus.
Morgen is het alweer een jaar geleden dat onze Sam geboren werd! Dit jaar is zowel snel als langzaam gegaan eigenlijk. Vooral doordat ik zo snel weer zwanger was denk ik.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186691896
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 10:45 schreef pinquit het volgende:
Gister superrelaxed dagje gehad! Zo heerlijk, echt van genoten O+
Peuter pakt me wel terug deze ochtend, dit plaatje is wel passend:

[ afbeelding ]
*gaap*

Maarrrr vanmiddag breng ik 'm even bij m'n moeder en ga ik naar de vlk, en daarna lekker thee drinken bij mams, dat is ook te lang geleden O+

Verder wel wat onregelmatige zeurende harde buiken vannacht, die laaang aanhielden, maar niks gebeurd dus.
Morgen is het alweer een jaar geleden dat onze Sam geboren werd! Dit jaar is zowel snel als langzaam gegaan eigenlijk. Vooral doordat ik zo snel weer zwanger was denk ik.
Een jaar alweer. Ik had vorige week mijn Archie UD. Dat was ook even slikken!
  woensdag 8 mei 2019 @ 11:10:43 #278
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186692017
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 10:41 schreef pinquit het volgende:
Ik hou echt van zulke transformaties in huis! Dat je het echt ziet zegmaar, dat er iets verbouwd of veranderd is O+
De details blijven hier dan altijd wel weer liggen, want 't leukste is dan toch al gedaan :+
Ja ik vind het zo mooi hoe iets wat normaal 'opviel' omdat het niet in het plaatje paste, nu niet meer opvalt omdat het een is geworden. Zo zagen mensen pas na een half jaar dat we een andere eettafel hadden. De vorige was wit en stak af, de nieuwe past perfect bij de stijl. Nu steken de eetkamerstoelen weer af :+
  woensdag 8 mei 2019 @ 12:26:14 #279
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186693238
Lol @ela. Zo kan het af en toe wel voelen ja!

Sterkte kleurdoos en pinquit.
Zo gek hoe je alles daarna ‘gewoon’ weer oppakt he. Tijd doet veel.

Over tijd gesproken. Ik ben me nu elke dag zo bewust van de dag en datum. Normaal ben ik daar absoluut niet mee bezig.
Ik ben nu in een binnenspeeltuinhel voor Ro. Voor het eerst ben ik zo’n ouder op haar telefoon i.p.v. mee te spelen. Voelt niet goed.
Ro had ook wat moeite om hier op te starten met spelen. Lopen ook veel collega’s met papadag. Vertellen ze dan heel trots en blij.
Stiekem denk ik dan toch; hmm.. ik heb élke dag mamadag. Wat is er dan zo anders?
Aan de andere kant: tis wel duidelijk voor iedereen wat er mee bedoelt wordt.
Ik zit zo in Mn zwanger Bubble dat ik de herrie niet eens hoor. Bizar. Vanavond naar de bios met vriendinnen. Ons laatste uitje samen voor de baby komt. Hoop zķ dat ik het red qua energie!
Zonder hoop geen leven.
pi_186696867
Zoooo douche eens.. flinke klus!

Hier behangen, muur geverfd en de vloer vervangen. En een horretje geplaatst zodat we het raam open kunnen hebben.

Ik heb nog wat op mijn kluslijst staan. Morgen komt de nieuwe bank O+

En nu ben ik dus stuk van de dik 6m muur behangen :')
Schudden voor gebruik
  woensdag 8 mei 2019 @ 18:24:39 #281
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186699052
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 16:16 schreef Stippelrientje het volgende:
Zoooo douche eens.. flinke klus!

Hier behangen, muur geverfd en de vloer vervangen. En een horretje geplaatst zodat we het raam open kunnen hebben.

Ik heb nog wat op mijn kluslijst staan. Morgen komt de nieuwe bank O+

En nu ben ik dus stuk van de dik 6m muur behangen :')
Mwah dit is nog niks hoor. Afgelopen september was dit de ruimte die nu de babykamer is, het was toen wel lekker luchtig :+.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De babykamer is nu wel volledig af. Moet alleen nog even een haakje in het plafond maken om de mobiel in op te hangen.

Daarom wil ik de komende 2 jaar ook echt gewoon NIKS meer aan ons huis (laten) doen. Ben nu wel even klaar met die constante verbouwmeuk. Maar de slaapkamer aan de voorkant, badkamer, zolder en achtertuin zullen toch ook echt nog een keer moeten.
Mijn ouders spraken vroeger altijd nogal negatief over kennissen want iedere keer als we daar waren waren ze wel met 'iets' in hun huis bezig. Nou, zo zijn wij dus ook altijd met iets bezig :@. Maar ik vind het wel heel leuk om te doen en je ziet zoveel veranderen. En we houden er leuke dingen aan over btw. Baby is het gevolg van de nieuwe slaapkamer inwijden :+.

[ Bericht 3% gewijzigd door douche-eendje op 08-05-2019 18:39:36 ]
  woensdag 8 mei 2019 @ 18:29:41 #282
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186699195
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 11:03 schreef Kleurdoos het volgende:

[..]

Een jaar alweer. Ik had vorige week mijn Archie UD. Dat was ook even slikken!
En net lees ik wat en voor jou een :*. Je eigen royal baby :*
pi_186701775
quote:
17s.gif Op woensdag 8 mei 2019 18:29 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

En net lees ik wat en voor jou een :*. Je eigen royal baby :*
Echt hč!
Alleen heet ik wel Prins :p en krijgt dit onderdeurtje die titel waarschijnlijk niet. :p
  woensdag 8 mei 2019 @ 20:21:42 #284
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186702555
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 19:59 schreef Kleurdoos het volgende:

[..]

Echt hč!
Alleen heet ik wel Prins :p en krijgt dit onderdeurtje die titel waarschijnlijk niet. :p
Hahaha _O- _O_
  donderdag 9 mei 2019 @ 10:05:12 #285
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186716684
Moodswings...

Gisteren heel de dag uiterste bliss. Vandaag: super sacherijnig en alles is me te veel.
Waarom moet alles zo in uitersten ;(
Zonder hoop geen leven.
pi_186716800
Zonder dalen geen ups :*
Schudden voor gebruik
  donderdag 9 mei 2019 @ 11:41:45 #287
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186718224
He wat rot Sisu, zeker als het vanzelf gaat en je het eigenlijk niet wil :*

Ik ben qua hormonen in zwangere toestand echt op m'n stabielst. Ik vrees de dagen dat ik straks weer een cyclus heb en me maar 1 week per maand normaal voel.
Wat dat betreft kan ik maar beter m'n hele leven zwanger zijn :P
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 9 mei 2019 @ 11:46:04 #288
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186718295
Alex en m'n lief denken dat de baby vandaag komt.


Ik hoop van wel maar denk van niet :P we hebben nog even
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 9 mei 2019 @ 11:51:14 #289
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186718374
Ha, ik dacht ook dat je je kwam melden met je baby uit de buik Pinq 😮♥ Wie weet! De dag duurt nog even!

Sisu :* Ik herken het, de afgelopen dagen ben ik mega labiel... Ik hoop dat je je zen snel weer terug vindt. O+

Mijn lichaam was dus al best op weg richting bevalling, maar door die stress opeens voel ik dat de hormonen zich ook weer even wat terugtrekken. Ik ben ook wat in de war, dus het is goed zo. Ik hoop dat ik mijn zen ook weer vlug terug kan vinden.
  donderdag 9 mei 2019 @ 11:56:29 #290
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186718490
M'n moeder heeft eergisteren geholpen in het huishouden, en het hele huis was schoon en opgeruimd. Dus ik hoopte dat hij gisteren zou komen want schoon huis.

Nu lijkt alles weer vies en rommelig en zo kan ik niet baren natuurlijk dus ik voorzie nog geen baby }:|
Alsof die baby zich iets aantrekt van wat kruimels |:(

Ik vraag me ook steeds af hoe het bij jullie gaat, kan natuurlijk ieder moment gebeuren en ik ben er van overtuigd dat jullie eerder zullen babyknuffelen dan ik :D

Ik was gisteren bij de kapper, die vroeg of ik een vrije dag had. Ik zei dat ik met zwangerschapsverlof was. 'Dan ben je zeker erg vroeg met verlof gegaan?'
Blijkbaar zie ik er nog niet zo zwanger uit met 39+3 :P
  donderdag 9 mei 2019 @ 12:34:02 #291
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186719133
quote:
1s.gif Op donderdag 9 mei 2019 11:51 schreef elamanilo het volgende:
Ha, ik dacht ook dat je je kwam melden met je baby uit de buik Pinq 😮♥ Wie weet! De dag duurt nog even!

Sisu :* Ik herken het, de afgelopen dagen ben ik mega labiel... Ik hoop dat je je zen snel weer terug vindt. O+

Mijn lichaam was dus al best op weg richting bevalling, maar door die stress opeens voel ik dat de hormonen zich ook weer even wat terugtrekken. Ik ben ook wat in de war, dus het is goed zo. Ik hoop dat ik mijn zen ook weer vlug terug kan vinden.
:D nou wie weet!

Rottig dat het je stress bezorgd heeft, maar niet meer dan logisch. En het komt voor nu dan ook beter uit zo ;)
Hoe bepaalt de vroedvrouw die hormonen dan eigenlijk? En je zei dat de hormonen van je lief ook op scherp staan, hoe weet je dat?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 9 mei 2019 @ 12:34:38 #292
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186719139
Ceviche :D bijzonder wel! Ik krijg inmiddels de meelijdende blikken toegeworpen :')
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 9 mei 2019 @ 12:35:22 #293
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186719152
En ik vind het zo leuk dat we met een groepje zo dicht bij elkaar zitten qua datum O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 9 mei 2019 @ 12:41:27 #294
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186719252
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2019 12:34 schreef pinquit het volgende:
Ceviche :D bijzonder wel! Ik krijg inmiddels de meelijdende blikken toegeworpen :')
Ik niet, ik moet gewoon nog staan in de bus enzo :'(
En mensen piepen voor in de winkel :')
Nu ik erover nadenk, er was hier van de week wel een monteur die vroeg of het er 1 of 2 werden :P

En het is echt ideaal, zo dicht bij elkaar. Herkenbare klachten enzo. En straks natuurlijk ook gelijk op in het babytopic, lijkt me heel handig (al verschilt elke baby natuurlijk maar toch).
  donderdag 9 mei 2019 @ 13:35:01 #295
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186719998
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2019 12:34 schreef pinquit het volgende:

[..]

:D nou wie weet!

Rottig dat het je stress bezorgd heeft, maar niet meer dan logisch. En het komt voor nu dan ook beter uit zo ;)
Hoe bepaalt de vroedvrouw die hormonen dan eigenlijk? En je zei dat de hormonen van je lief ook op scherp staan, hoe weet je dat?
Aan de hand van dingen die ik voel/denk/doe, dat past precies bij een bepaalde voorfase van de bevalling ;) Dat ik al extra oxytocine aanmaak. Dus mijn beschrijvingen van dingen die ik voel, denk, wil, doe en waarschijnlijk ook wat ze ziet aan mij, hoeveel vocht ik bijv. vasthoud en zo. Hoe 'zacht' mijn gezicht en gezichtslijnen zijn, dat soort dingen. Huidskleur, bloeddruk. En het sluit ook aan bij wat ik zelf merk aan mijn lichaam. Dus bijv. dat ik binnen in mijn vagina echt beduidend zachter aanvoel. En dat ik zelfs de deur niet meer wil openen voor de postbode en het echt niet meer trek als er iemand in m'n huis is. En hoe gevoelig ik ben voor invloed van buitenaf. Etc.

Bij mijn lief precies zo, ik merk precies dat hij bepaalde concentratie niet meer heeft, bepaalde dingen niet meer van de grond krijgt. En andere dingen juist wel wil doen. En dat hij dus ook echt zo'n cocon-behoefte heeft, dat geeft hij zelf ook aan. Dat ie bepaalde werkjes echt niet meer voor elkaar krijgt of bepaalde communicatie met klanten. En een bepaalde drang/haast om specifieke dingen te doen voor de bevalling, 's nachts daar mee bezig zijn. Hij merkt zelf de invloed van mijn hormonen op wat hij voelt en denkt. En als ik dan iets tegen hem zeg over iets van mezelf, dan zegt ie ook 'dat had ik al gemerkt'. Of andersom. :D Oh en emoties uiteraard ook. :P

Net zoals je tijdens de bevalling door fases heen gaat en daarbijbehorende gevoelens, gedachten, geluiden, geuren etc hebt/maakt. Dat gebeurd ook al daarvoor. En dat kun je herkennen, zeker als vroedvrouw als je je daar bewust van bent en een beetje kijk op hebt. En bij jezelf dus ook ;) want je kent jezelf wel langer dan vandaag.

Het was ook de reden dat ik naar haar toe wilde, omdat er wat dingen veranderde in hoe ik mij voelde en zo. En toen zei ze: Ha, dat sluit precies daar en daarbij aan. Het viel allemaal mooi samen.

Maar ik voel dus ook dat die bepaalde stressigheid andere hormonen bij me losmaakt en dat de oxytocine (verlegen hormoon!) zich dus weer even wat meer terugtrekt. Of het mooi uitkomt weet ik niet. ;) Misschien is het wel fijn als ik weer wat rustiger word. Maar misschien helpt juist de bevalling wel om eruit te komen!? Ik wil er op vertrouwen dat het precies zo gaat zoals het moet gaan. Dus ook dit stukje, dat is/heb ik blijkbaar nodig om bijv. weer heel bewust in het vertrouwen terecht te komen.
  donderdag 9 mei 2019 @ 13:39:36 #296
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186720096
O+ tof toch, hoe zo'n lichaam werkt
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186720334
Mooi hoe het lichaam werkt Ela O+
Toch had ik al ruim voor UD geen behoefte meer aan bezoek in huis, of om uit huis te gaan.
Guus liet het bijna op een inleiding aankomen :P
Wel zagen ze aan me dat de bevalling elk moment kon beginnen toen ik voor de laatste ctg, avond van inleiding, in het ziekenhuis was.
Had rode blosjes op m’n wangen, ze hadden ook nog gelijk :D
  donderdag 9 mei 2019 @ 13:54:02 #298
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186720367
quote:
1s.gif Op donderdag 9 mei 2019 12:35 schreef pinquit het volgende:
En ik vind het zo leuk dat we met een groepje zo dicht bij elkaar zitten qua datum O+
En ik vind het fijn om er een beetje achteraan te hobbelen. Dan lees ik nu dingen en denk ik huh :? en een paar weken later denk ik, ow dit bedoelden jullie _O- .
Heb nu ook veel contact met iemand uit mijn yogaklasje. Heel gezellig, we hebben veel aan elkaar en zij is de dag na mij uitgerekend.
  donderdag 9 mei 2019 @ 14:01:10 #299
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186720478
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2019 13:52 schreef Flav het volgende:
Mooi hoe het lichaam werkt Ela O+
Toch had ik al ruim voor UD geen behoefte meer aan bezoek in huis, of om uit huis te gaan.
Guus liet het bijna op een inleiding aankomen :P
Wel zagen ze aan me dat de bevalling elk moment kon beginnen toen ik voor de laatste ctg, avond van inleiding, in het ziekenhuis was.
Had rode blosjes op m’n wangen, ze hadden ook nog gelijk :D
Ja, het echte coconnen is hier ook al behoorlijk eindje op weg ;) Het is echt de samenloop van al die dingen samen en ook de losse dingen die allemaal bijdragen aan dat je merkt hoe ver je lichaam is natuurlijk. In dit geval was het vrij klassiek bij mij. De vorige twee zwangerschappen was dat ook weer anders, toen heb ik bepaalde dingen helemaal niet per se zo opgemerkt, pas echt enkele dagen voor de bevalling dat ik me er toen meer bewust van werd dat er dingen veranderde in hoe ik me voelde en wat ik dacht. Nu heb ik duidelijk mee aanloop, ook heb ik dit keer bijv. wel eens harde buiken, vorige keren heb ik dat ook nooit gehad.
  donderdag 9 mei 2019 @ 14:29:08 #300
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186721027
Zo Mn sacherijnige gedoe is weer voorbij. Mn ouders zijn bij mij thuis en dat geeft zo veel rust. Mn vader snoeit de heg. Mn moeder rommelt wat in de keuken.
En ik lig boven in bed, want ik werd plotseling weer zo moe. Kan me echt overvallen.

Ik ben ook super blij met jullie support hier en dicht op elkaar zitten qua UD.
Toevallig zei ro vanmorgen ook dat het vandaag kwam. Ik merkte dat ik vurig wenste dat het zo was, want het zou zķ makkelijk zijn vandaag. Mn vader die op ro kan letten. Mijn moeder die de perfecte bevalpartner is. Gewoon 1 happy family. Maar nee hoor. Niks geen tekenen.

En ik heb dus afwisselende reacties op Mn zwangerschap. Gisteren waren er vrouwen die achter Mn rug om over me aan het kletsen waren. Net te hard, zodat ik het hoorde. ‘Sommige ouders doen ook niks voor hun kinderen he. Zitten alleen maar achter hun telefoon als ze hier komen’. We waren toen in Monkeytown. Een plek waar ik eigenlijk liever niet kom, maar waar ro heerlijk haar energie kwijt kan.
Na 5 minuten snauwde ik terug dat ik 38 weken zwanger was en absoluut geen zin had in hun commentaar. :% had wel meer willen zeggen, maar ik heb geen zin in negativiteit om me heen.

En dat ‘kom nu maar, want het huis is schoon’ herken ik zo goed!
Ik merkte net op dat Mn humeur kwam door afwas wat nog her en der in de woonkamer stond. Mn man had met ro op de bank gegeten en hun borden lagen dus nog op de poef. Grmbl. Voor hem zijn het 2 bordjes die zķ opgeruimd zijn. Voor mij zijn het 2 mega grote obstakels.
Net als Mn smetvrees. Die is nu ook best hoog. Afgelopen weekend sliep een nichtje hier met een wrat op haar voet. Ik heb nog nooit Mn bed afgenomen met sop, maar nu dus wel. :D

Mn proefdruk voor Mn geboortekaartje kwam net binnen, maar ik ben helemaal niet tevreden :'(
Veel te donker. Formaat is niet mooi. Bah!!


Had ik al gezegd dat ik jullie zo awesome vind. Echt.
Zo dankbaar voor alles wat jullie schrijven hier.
Zonder hoop geen leven.
pi_186737132
Wat jammer van de proefdruk!
Schudden voor gebruik
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')