abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_186325824


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


Gouden deal voor elke liefhebber: https://www.willhaben.at/(...)ch-doping-301055156/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186325830
quote:
‘Badr Hari accepteert dopingschorsing na positieve test’
Badr Hari mag voorlopig niet in actie komen. De 34-jarige kickbokser testte begin dit jaar positief op het gebruik van verboden middelen en heeft na overleg met de Dopingautoriteit een sanctie geaccepteerd, laat voorzitter Herman Ram weten aan de NOS. Het is niet bekend hoe lang hij niet in wedstrijden voor promotor Glory uit mag komen.
https://www.ad.nl/andere-(...)tieve-test~af66c7ae/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186326718
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 12:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik vond Hari als kickboxer echt geweldig, met vooral die ko tegen Leko in 2005 en zijn partijen in 2009 tegen Schilt (die in Amsterdam) en Overeem als hoogtepunten. Zelfs na al die schandalen vond ik het tof dat hij weer ging kickboxen na zijn gevangenisstraf... maar het blijft maar doorgaan met gezeik en incidenten. Een kickboxgevecht met Hari zal veel geld opleveren, maar zulke figuren zijn heel slecht voor de reputatie van het kickboxen in het algemeen. Het zegt veel over het gebrek aan goede super zwaargewicht kickboxers dat Glory hem zo graag zo snel mogelijk weer wil laten vechten, hij heeft genoeg kansen gehad en ze moeten hem dumpen (en Mike Passeniers moet Hari ook dumpen).
pi_186327000
quote:
Kickbokser Badr Hari is geschorst na het gebruik van verboden middelen. Dat stelt Herman Ram, voorzitter van de Dopingautoriteit, die na overleg de Amsterdammer een sanctie heeft opgelegd. Gedurende zijn straf mag hij niet in wedstrijden van promotor Glory uitkomen.

Ook de Braziliaanse vechter Ariel Machado en de Kroaat Mladen Brestovac accepteerden een straf nadat zij verleden jaar betrapt werden door controleurs. Onduidelijk is hoelang Hari en consorten uit de running zijn en welke dopingmiddelen zij precies namen.

Wel werd eerder bekend dat kickbokspromotor Glory, de Dopingautoriteit en het Instituut Sportrechtspraak afgelopen periode achter de schermen hebben gewerkt aan een nieuw dopingreglement waar deze kickboksers onder vallen. Daarin zijn de maximale straffen van vier jaar gehalveerd.
Schrikbeeld

Voor de commerciële kickboksorganisatie Glory is een langdurige dopingschorsing voor de grote ster Hari (34) altijd een schrikbeeld geweest. Zijn partijen leveren volle stadions, maximale PR en veel geld in het laatje op. Door aanpassingen in het dopingreglement is die angst wat afgezwakt. Inmiddels is Hari al een jaar niet meer in de ring verschenen. Wel is hij, getuige posts op sociale media, vol in training voor toekomstige partijen.

pi_186329358
Schandalig dat de Dopingautoriteit en het Instituut Sportrechtspraak zich hier voor lenen.
  zaterdag 20 april 2019 @ 17:21:15 #6
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186329716
Ik snap ook niet dat Glory niet gewoon stopt met anti-doping-beleid.
pi_186330611
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 17:21 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik snap ook niet dat Glory niet gewoon stopt met anti-doping-beleid.
hebben ze mee gedreigd
  zaterdag 20 april 2019 @ 18:59:57 #8
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186331344
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 17:21 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik snap ook niet dat Glory niet gewoon stopt met anti-doping-beleid.
Omdat je dan pas echte freaks gaat krijgen en er doden gaan vallen?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_186337515
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 13:38 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Een kickboxgevecht met Hari zal veel geld opleveren, maar zulke figuren zijn heel slecht voor de reputatie van het kickboxen in het algemeen. Het zegt veel over het gebrek aan goede super zwaargewicht kickboxers dat Glory hem zo graag zo snel mogelijk weer wil laten vechten, hij heeft genoeg kansen gehad en ze moeten hem dumpen (en Mike Passeniers moet Hari ook dumpen).
Badr is 36 als hij weer voor Glory mag vechten. Kans is aanwezig dat zijn laatste gevecht al geweest is. Maar het was beter geweest als ze hem definitief hadden laten vallen. En eerder.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186339441
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Badr is 36 als hij weer voor Glory mag vechten. Kans is aanwezig dat zijn laatste gevecht al geweest is. Maar het was beter geweest als ze hem definitief hadden laten vallen. En eerder.
Dat hoeft in principe echt niet. Bijvoorbeeld Aerts, Schilt of Hoost hoorden op hun 40ste nog bij de beste kickboxers van de wereld. Ook in de MMA zijn veel top zwaargewichten wat ouder, de huidige UFC zwaargewicht kampioen (Cormier) is ook 40.
pi_186373409
jarlinsonpantan twitterde op maandag 22-04-2019 om 23:36:00 Hola mi gente solo palabras de agradecimiento por el apoyo en estos momentos💪💪💪💪 acá estamos esperando ando, con ganas de que todo se solucione, de verdad mil y mil gracias por creer en mi y confiar..Dios los bendiga reageer retweet
Hallo mijn mensen, gewoon dankwoorden voor de steun op deze momenten💪💪💪💪 hier wachten we op, willen dat alles wordt opgelost, echt duizend en duizend dank voor het geloof in mij en het vertrouwen ... God zegene u
pi_186376790
Betrapt worden op EPO anno 2019 en dan zo'n tweet de wereld in sturen. :')
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:25:50 #13
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186380543
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 13:38 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Ik vond Hari als kickboxer echt geweldig, met vooral die ko tegen Leko in 2005 en zijn partijen in 2009 tegen Schilt (die in Amsterdam) en Overeem als hoogtepunten. Zelfs na al die schandalen vond ik het tof dat hij weer ging kickboxen na zijn gevangenisstraf... maar het blijft maar doorgaan met gezeik en incidenten. Een kickboxgevecht met Hari zal veel geld opleveren, maar zulke figuren zijn heel slecht voor de reputatie van het kickboxen in het algemeen. Het zegt veel over het gebrek aan goede super zwaargewicht kickboxers dat Glory hem zo graag zo snel mogelijk weer wil laten vechten, hij heeft genoeg kansen gehad en ze moeten hem dumpen (en Mike Passeniers moet Hari ook dumpen).
Je maakt mij niet wijs dat Passeniers er niks vanaf heeft geweten. Alsof die niet direct in de gaten heeft dat Badr stiekem loopt te snoepen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:55:32 #14
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186381005
quote:
2s.gif Op maandag 22 april 2019 23:59 schreef showtimer het volgende:
jarlinsonpantan twitterde op maandag 22-04-2019 om 23:36:00 Hola mi gente solo palabras de agradecimiento por el apoyo en estos momentos💪💪💪💪 acá estamos esperando ando, con ganas de que todo se solucione, de verdad mil y mil gracias por creer en mi y confiar..Dios los bendiga reageer retweet
Hallo mijn mensen, gewoon dankwoorden voor de steun op deze momenten💪💪💪💪 hier wachten we op, willen dat alles wordt opgelost, echt duizend en duizend dank voor het geloof in mij en het vertrouwen ... God zegene u
Ik kan geen Spaans maar ik ga er gemakshalve vanuit dat al die Colombiaanse halfjes in de reacties hem 100% steunen en geloven.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 15:56:29 #15
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186381020
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik kan geen Spaans maar ik ga er gemakshalve vanuit dat al die Colombiaanse halfjes in de reacties hem 100% steunen en geloven.
Ja, dat klopt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 16:05:29 #16
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186381163
JhonatanRVal twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 08:34:40 @jarlinsonpantan Fuerza miso! Que somos más los que estamos con ud! 💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼💪🏻💪🏻💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼 reageer retweet
Jhonatan Restrepo (zelf sinds kort weer in een schroeivorm) staat volledig achter Jarlinson.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 23 april 2019 @ 16:06:51 #17
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186381192
Het blijft toch een "speciaal" volk.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_186381196
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
JhonatanRVal twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 08:34:40 @:jarlinsonpantan Fuerza miso! Que somos más los que estamos con ud! 💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼💪🏻💪🏻💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼 reageer retweet
Jhonatan Restrepo (zelf sinds kort weer in een schroeivorm) staat volledig achter Jarlinson.
J_Per_ twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 11:52:37 @JhonatanRVal @jarlinsonpantan Tú también te dopas? reageer retweet
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 16:11:42 #19
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186381257
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:07 schreef showtimer het volgende:

[..]

J_Per_ twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 11:52:37 @:JhonatanRVal @:jarlinsonpantan Tú también te dopas? reageer retweet
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_186385051
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:25 schreef fathank het volgende:

[..]

Je maakt mij niet wijs dat Passeniers er niks vanaf heeft geweten. Alsof die niet direct in de gaten heeft dat Badr stiekem loopt te snoepen.
Ik heb geen idee, het zou wel dodelijk voor zijn reputatie zijn als dat bekend wordt. Maar kennelijk gaan ze in de vechtsport/kickboxen toch wat soepeler om met doping en geven er weinig om. Glory zelf heeft nou ook niet echt signaal af gegeven dat ze dopingzondaars uit de sport willen weren.
Overigens heeft Passenier ook Overeem getraint om weer fit te worden tijdens zijn dopingschorsing. Ik krijg het idee dat de fans, coaches en organisatie's er allemaal weinig om geven als er doping wordt gebruikt.
  dinsdag 23 april 2019 @ 22:41:11 #21
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186389083
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:25 schreef fathank het volgende:

[..]

Je maakt mij niet wijs dat Passeniers er niks vanaf heeft geweten. Alsof die niet direct in de gaten heeft dat Badr stiekem loopt te snoepen.
die is er zelf mee aan komen zetten
SPT / [Bodybuilding] (#287) Wij houden van squattende vrouwen
http://www.mixfight.nl/fo(...)rdachte-dopinghandel
pi_186449493
quote:
11s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat was toch wel een scherp record van Tadese, niet verwacht dat een relatief onbekende loper dat zou verbreken (derde in Amsterdam vorig jaar en 59:36 als PR op de halve).
aiu_athletics twitterde op vrijdag 26-04-2019 om 19:15:04 The AIU confirms a Provisional Suspension against Kenyan long-distance runner Abraham Kiptum for an Athlete Biological Passport (ABP) violation under the @iaaforg Anti-Doping Rules. Find out more ➡ https://t.co/opInfkVlnV#CleanSport https://t.co/cYfRgWoFkW reageer retweet
pi_186454272
Je verwacht het gewoon écht niet he!
Jack does it in real time...
  zaterdag 27 april 2019 @ 12:23:55 #24
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186456201
quote:
9s.gif Op zaterdag 27 april 2019 11:08 schreef DeeBee het volgende:
Je verwacht het gewoon écht niet he!
_O- _O- _O- _O- _O-
pi_186458127
quote:
Ik had dit verhaal niet eerder gehoord, maar er staat in dat artikel niet dat Mike Passenier hier iets mee te maken had of dit wist. Dit gaat over Özden Tekcandan, de krachttrainer van Hari die tevens een eigen sportschool heeft in Apeldoorn.
Ik denk overigens ook dat Passenier dit wel wist. Jammer en slecht voor de sport dat buiten Glory er ook maar weinig bekende vechters of coaches/vechtscholen het dopinggebruik en de betrapte sporters duidelijk veroordelen, of misschien dat ik reacties heb gemist.
  zaterdag 27 april 2019 @ 18:49:23 #26
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186462894
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 14:03 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Ik had dit verhaal niet eerder gehoord, maar er staat in dat artikel niet dat Mike Passenier hier iets mee te maken had of dit wist. Dit gaat over Özden Tekcandan, de krachttrainer van Hari die tevens een eigen sportschool heeft in Apeldoorn.
Ik denk overigens ook dat Passenier dit wel wist. Jammer en slecht voor de sport dat buiten Glory er ook maar weinig bekende vechters of coaches/vechtscholen het dopinggebruik en de betrapte sporters duidelijk veroordelen, of misschien dat ik reacties heb gemist.
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 14:03 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Ik had dit verhaal niet eerder gehoord, maar er staat in dat artikel niet dat Mike Passenier hier iets mee te maken had of dit wist. Dit gaat over Özden Tekcandan, de krachttrainer van Hari die tevens een eigen sportschool heeft in Apeldoorn.
Ik denk overigens ook dat Passenier dit wel wist. Jammer en slecht voor de sport dat buiten Glory er ook maar weinig bekende vechters of coaches/vechtscholen het dopinggebruik en de betrapte sporters duidelijk veroordelen, of misschien dat ik reacties heb gemist.
Ze weten het allemaal van elkaar, maar het geld wat ze verliezen met testen en schorsen van vechters, verdelen ze liever onderling.
Als glory het serieus wilde aanpakken hadden ze het via de boksbond moeten spelen, daar wordt WADA olympisch getest.
pi_186469224
https://www.reuters.com/a(...)ping-idUSKCN1S30HJ

Fenlator - Victorian een jaartje aan de kant, clenbuterol.
pi_186469246
Ze beweert overigens dat het gaat om een vervuild voedingssupplement.
  zaterdag 27 april 2019 @ 23:55:13 #29
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186469434
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 23:42 schreef Ginettaccio_ het volgende:
Ze beweert overigens dat het gaat om een vervuild voedingssupplement.
of vlees
pi_186527368
Jullie moeten Sportlab Sedoc eens terugkijken. Bram Som die zonder blikken of blozen uit de doeken doet dat hij 50 supplementen per dag nam en hierdoor harder rende :') . Pillen waarvan hij niet wist wat het was.

Niks aan de hand mensen.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_186531515
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 23:41 schreef Ginettaccio_ het volgende:
https://www.reuters.com/a(...)ping-idUSKCN1S30HJ

Fenlator - Victorian een jaartje aan de kant, clenbuterol.
In dat artikel waarnaar je linkt staat:
quote:
“The IBSF concluded that the athlete had committed an anti-doping rule violation but established no significant fault, given that (a) the detected prohibited substance came from a contaminated supplement, (b) she checked the product information/ingredients before use, and (c) she declared the product on the doping control form,” it said.
Dus voor ze een voedingssupplement nam las ze op de verpakking wat er in zit en kwam er (ongetwijfeld mede dankzij Contador) achter dat clenbutanol op de dopinglijst staat. Vervolgens heeft ze zelfs netjes gemeld op een formulier dat ze dit ingenomen heeft, maar hoe dom is ze dat het voedingssupplement toch genomen heeft.. 😖
  woensdag 1 mei 2019 @ 00:29:19 #32
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186531648
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:54 schreef de_boswachter het volgende:
Jullie moeten Sportlab Sedoc eens terugkijken. Bram Som die zonder blikken of blozen uit de doeken doet dat hij 50 supplementen per dag nam en hierdoor harder rende :') . Pillen waarvan hij niet wist wat het was.

Niks aan de hand mensen.
Uiteindelijk ging hij vooral zo hard door die sokken.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 07:01:58 #33
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186579221
Een Belgische prof publiceerde recent een onderzoek naar het effect van ketonen (nu nog legaal):

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/05/03/peter-hespel-1/

En er wordt rechtstreeks het verband gezocht met recente successen in het wielrennen van bv Quickstep:

https://sporza.be/nl/2019/03/27/ketonen/

[ Bericht 32% gewijzigd door Joost-mag-het-weten op 03-05-2019 07:07:20 ]
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 09:01:28 #34
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186580215
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 07:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Een Belgische prof publiceerde recent een onderzoek naar het effect van ketonen (nu nog legaal):

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/05/03/peter-hespel-1/

En er wordt rechtstreeks het verband gezocht met recente successen in het wielrennen van bv Quickstep:

https://sporza.be/nl/2019/03/27/ketonen/
Lekker met de meiden keto.
pi_186580592
Sky schijnt er ook al jaren aan te zitten.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 11:49:01 #36
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_186582954
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:54 schreef de_boswachter het volgende:
Jullie moeten Sportlab Sedoc eens terugkijken. Bram Som die zonder blikken of blozen uit de doeken doet dat hij 50 supplementen per dag nam en hierdoor harder rende :') . Pillen waarvan hij niet wist wat het was.

Niks aan de hand mensen.
Vrees dat dit voor heel veel sporters geldt.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 3 mei 2019 @ 13:07:57 #37
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186584198
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 09:26 schreef Sloggi het volgende:
Sky schijnt er ook al jaren aan te zitten.
In België is dit nu wel groot nieuws blijkbaar, was net zelfs de opener op het vrt middagjournaal.

Het zou natuurlijk wel veel kunnen verklaren over wat we dit voorjaar in de koers gezien hebben ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 13:15:16 #38
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_186584316
José Ibarguren Taus glimlacht nu
pi_186585773
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 13:07 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

In België is dit nu wel groot nieuws blijkbaar, was net zelfs de opener op het vrt middagjournaal.

Het zou natuurlijk wel veel kunnen verklaren over wat we dit voorjaar in de koers gezien hebben ...
Dit is toch jaren terug al groot in het nieuws geweest?
  vrijdag 3 mei 2019 @ 17:31:56 #40
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186588593
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 14:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit is toch jaren terug al groot in het nieuws geweest?
idd, maar die ketonen maken niet zo groot verschil
  vrijdag 3 mei 2019 @ 18:11:22 #41
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186589282
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 17:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

idd, maar die ketonen maken niet zo groot verschil
Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wél makkelijk tot 15% beter maakt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 18:16:43 #42
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186589361
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:11 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wél makkelijk tot 15% beter maakt ...
15 WTF?? dat is meer dan EPO 8)7
  vrijdag 3 mei 2019 @ 18:20:24 #43
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186589414
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

15 WTF?? dat is meer dan EPO 8)7
Over zijn gesimuleerde "Tour de France" waarbij een groep testpersonen aan de ketonen zat maar dat niet wist zegt hij hetvolgende :

In de slotweek bleek dat de ketonengroep 15 procent meer trainingsvolume kon verwerken. De tijdrit van 30 minuten helemaal op het einde van de sessies, een soort ultieme finale waarbij de sporters alles moesten geven wat ze hadden, viel opvallend positiever uit voor de ketonengroep, die het gemiddeld maar liefst 15 procent beter deed. Ook in een alleenstaande tijdrit van 30 minuten deed de ketonengroep het beter, 2 tot 5 procent.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 3 mei 2019 @ 22:40:56 #44
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186595265
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 14:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit is toch jaren terug al groot in het nieuws geweest?
2015 kwam volgens mij de suggestie dat SKY nieuwe legale superbrandstof zou hebben, ketonen.......
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_186595424
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:11 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wél makkelijk tot 15% beter maakt ...
Ja dat was een groep ongetrainde studenten, niet echt representatief.
Maar lichaamseigen en voedingsmiddel legaal in de U.S. toe tevoegen in elk gerecht dus niet verkeerd. Denk tevens dat elke ploeg dit wel suppleert in de sport drank.
Vakman pur sang
pi_186605488
Cor en Don zijn dus in de VS wezen shoppen? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 4 mei 2019 @ 14:12:26 #47
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186606140
Wielerarts: "Alle atleten kennen ketonen, maar minderheid gebruikt het"

Uit een onderzoek van de KU Leuven is gebleken dat ketonen renners tot 15% voordeel kunnen geven. Een wondermiddel, zo zou je denken, maar toch maakt slechts een fractie van het peloton er gebruik van, zo zegt wielerarts Ruud Van Thienen.

Ruud Van Thienen werkt als sportarts onder meer met de Belgische nationale wielerploeg en begeleidde ook Victor Campenaerts bij zijn werelduurrecord. Hij werkte ook mee aan het ketonenonderzoek van professor Hespel (KU Leuven)."We hebben 18 proefpersonen gezocht die bijna nooit fietsen en die dan bewust overtraind. Zo wilden we kijken of je die overtraining kunt tegengaan met ketonen", vertelt Van Thienen over het opzet van het onderzoek."Die vermoedens bleken te kloppen. Wie geen ketonen nam, zat er na 3 weken helemaal door. De andere groep presteerde tot 5% beter en in de laatste week konden ze daar zelfs tot 15% meer trainingsarbeid aan."Er werd altijd aangenomen dat van ketonen je eetlust afneemt, maar het onderzoek laat juist het tegenovergestelde uitschijnen. "De proefpersonen mochten eten wat ze wilden, maar bij de groep die geen ketonen nam, zagen we dat ze tot 500 calorieën minder aten per dag. Die ketonen houden je eetlust dus tóch op peil.""Ketonen worden vooral geroemd als brandstof, maar het blijkt ook de hersenen en zenuwcellen te beschermen. Waarschijnlijk verklaart dat waarom je geen vermoeidheid voelt bij de training."Dat is ook de ervaring van de meeste renners. "Ze recupereren sneller en kunnen dus meer trainingsarbeid aan. Als ze normaal gezien bijvoorbeeld 48 uur nodig hebben tussen 2 intensieve trainingen is dat met ketonen maar 36 uur. Tijdens de koers zou het effect tegenvallen, want het werkt niet bij een demarrage of een sprint, enkel bij een submaximale inspanning (als je niet in het rood gaat, red). Het is dus nog zoeken wanneer je het dan het beste inneemt."

"Ik ben zeker dat de prijs snel zal zakken"

De grote vraag is nu natuurlijk hoe ingeburgerd ketonen zijn in de sport? "Bijna elke atleet kent het en weet hoe het werkt, maar toch denk ik dat het nog altijd een minderheid is die het gebruikt. Ik schat dat zo'n 10 à 15% het zich maar kan veroorloven, want het kost tot 100 dollar per dag. Er is voorlopig ook geen plan van de overheid om dit aan te bieden aan atleten die naar een WK of de Spelen gaan."

"Maar ik ben zeker dat de prijs snel zal zakken, want de vraag wordt steeds groter. Als er nog een 2e speler op de markt komt en er dus meer concurrentie is, zal de prijs trouwens sowieso zakken.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 4 mei 2019 @ 15:41:01 #48
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186607560
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 09:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Lekker met de meiden keto.
Doe mij maar keta
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  zaterdag 4 mei 2019 @ 16:18:15 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186608223
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 13:37 schreef showtimer het volgende:
Cor en Don zijn dus in de VS wezen shoppen? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En Androni?
  zaterdag 4 mei 2019 @ 16:38:00 #50
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186608570
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 13:37 schreef showtimer het volgende:
Cor en Don zijn dus in de VS wezen shoppen? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als wat in dat artikel staat klopt dat ketonen pas vanaf midden 2018 voor niet-insiders te koop waren, dan klopt dat toch wel met het patroon dat we dit voorjaar in het wielrennen zien. Je zag dit voorjaar echt dingen die vergelijkbaar waren met de eerste EPO jaren, toen het spul in opkomst was maar nog niet iedereen ervan slikte ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 4 mei 2019 @ 16:41:26 #51
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186608638
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 16:38 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Als wat in dat artikel staat klopt dat ketonen pas vanaf midden 2018 voor niet-insiders te koop waren, dan klopt dat toch wel met het patroon dat we dit voorjaar in het wielrennen zien. Je zag dit voorjaar echt dingen die vergelijkbaar waren met de eerste EPO jaren, toen het spul in opkomst was maar nog niet iedereen ervan slikte ...
Astana heeft iets van 3x zoveel gewonnen als vorig jaar rond deze tijd :') En Bora heeft er nu al net zo veel als heel vorig jaar... Beide teams ook in de breedte heel veel man die mee doen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Immerdebestebob op 04-05-2019 16:53:13 ]
pi_186616321
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 16:41 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Astana heeft iets van 3x zoveel gewonnen als vorig jaar rond deze tijd :') En Bora heeft er nu al net zo veel als heel vorig jaar... Beide teams ook in de breedte heel veel man die mee doen.
1 + 1 is 2 zou je zeggen. Ik vraag me af waarom ketonen nog legaal zijn, heeft het WADA nooit onderzoek verricht o.i.d.? Daarnaast inderdaad geruchten dat bijvoorbeeld een Sky hier in 2015 al mee bezig was, niet echt groot nieuws dus.

Als je daadwerkelijk 5 tot 15% voordeel kan behalen is het belachelijk dat het niet op de lijst staat. Het gaat overigens nu over wielrennen maar dit zal in andere duursporten ook wel aan de orde van de dag zijn.

100 euro per persoon per dag vind ik trouwens nog wel meevallen, 50 tot 60% van de WT ploegen kunnen dat voor de kopmannen echt wel ophoesten, helemaal als het die 5 tot 15% scheelt.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 4 mei 2019 @ 23:08:28 #53
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186616569
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 23:00 schreef Ginettaccio_ het volgende:

[..]

1 + 1 is 2 zou je zeggen. Ik vraag me af waarom ketonen nog legaal zijn, heeft het WADA nooit onderzoek verricht o.i.d.?
schijnbaar wel

DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_186621432
quote:
Niet op de lijst omdat niet schadelijk dus, wel prestatiebevorderend en niet voor een ieder te betalen...
  zondag 5 mei 2019 @ 08:24:33 #55
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_186621475
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:11 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wél makkelijk tot 15% beter maakt ...
Bij ongetrainde mensen toch? Bij topsporters lijkt me dat onhaalbaar.

Overigens ben ik benieuwd naar de onderzoeksmethode en het aantal personen dat meedeed. Het menselijke lichaam is zo complex dat het best lastig is om bij kleine aantallen goede conclusies te trekken.
Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende: Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
  zondag 5 mei 2019 @ 09:31:55 #56
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186622050
quote:
1s.gif Op zondag 5 mei 2019 08:24 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Bij ongetrainde mensen toch? Bij topsporters lijkt me dat onhaalbaar.

Overigens ben ik benieuwd naar de onderzoeksmethode en het aantal personen dat meedeed. Het menselijke lichaam is zo complex dat het best lastig is om bij kleine aantallen goede conclusies te trekken.
Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar het waarom van dit onderzoek en waarom dit zo naar buiten komt. Die prof was ook werkzaam voor het Baklava-institute, dat instaat voor de begeleiding van topsporters maar dat we toch ook vooral kennen voor hun begeleiding van Quick-Step. Dus op dat vlak is het vreemd dat hij zijn eigen opdrachtgever in verlegenheid brengt. Tenzij hij er goeie redenen voor heeft ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_186624142
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 23:00 schreef Ginettaccio_ het volgende:

[..]

1 + 1 is 2 zou je zeggen. Ik vraag me af waarom ketonen nog legaal zijn, heeft het WADA nooit onderzoek verricht o.i.d.? Daarnaast inderdaad geruchten dat bijvoorbeeld een Sky hier in 2015 al mee bezig was, niet echt groot nieuws dus.

Als je daadwerkelijk 5 tot 15% voordeel kan behalen is het belachelijk dat het niet op de lijst staat. Het gaat overigens nu over wielrennen maar dit zal in andere duursporten ook wel aan de orde van de dag zijn.

100 euro per persoon per dag vind ik trouwens nog wel meevallen, 50 tot 60% van de WT ploegen kunnen dat voor de kopmannen echt wel ophoesten, helemaal als het die 5 tot 15% scheelt.
Je moet wel kijken waarop dat percentage het voordeel is. Het is niet dat ze 15% harder rijden.

Daarbij, als je de ene groep vetten als brandstof geeft, en de andere koolhydraten, zullen de verschillen ook groot zijn. Kan me deze onderzoeksresultaten dus wel enigszins voorstellen.

Dit draagt ook bij aan het idee dat toppers in potentie inderdaad geen "doping" gebruiken, aangezien er een scala aan legale producten beschikbaar is. Dit kan zelfs gelden voor de koning der matamorfoses, Chris Froome.
  zondag 5 mei 2019 @ 13:31:44 #58
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186626206
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2019 09:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar het waarom van dit onderzoek en waarom dit zo naar buiten komt. Die prof was ook werkzaam voor het Baklava-institute, dat instaat voor de begeleiding van topsporters maar dat we toch ook vooral kennen voor hun begeleiding van Quick-Step. Dus op dat vlak is het vreemd dat hij zijn eigen opdrachtgever in verlegenheid brengt. Tenzij hij er goeie redenen voor heeft ...
miss aandelen in het bedrijf wat nu voor iedereen ketonen verkoopt?
pi_186627147
Of hij pakt gewoon zijn rol als wetenschapper
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 7 mei 2019 @ 20:59:04 #60
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_186680850
swimvortex twitterde op dinsdag 07-05-2019 om 19:33:08 Ruta Meilutyte, of Lithuania, is said to have missed 3 out of comp tests and is therefore facing a two-year ban. Is she the latest in a series of big names finding it hard to stick to the discipline that 1000s of others must stick to each day as elite athletes? Details will tell reageer retweet
Meer info: https://www.swimmingworld(...)accessibility-rules/
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:01:27 #61
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186680951
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 20:59 schreef Pino112 het volgende:
swimvortex twitterde op dinsdag 07-05-2019 om 19:33:08 Ruta Meilutyte, of Lithuania, is said to have missed 3 out of comp tests and is therefore facing a two-year ban. Is she the latest in a series of big names finding it hard to stick to the discipline that 1000s of others must stick to each day as elite athletes? Details will tell reageer retweet
Meer info: https://www.swimmingworld(...)accessibility-rules/
Is al 35 oid toch? Dan vergeet je wel eens wat.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 7 mei 2019 @ 21:14:19 #62
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186681454
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Is al 35 oid toch? Dan vergeet je wel eens wat.
22
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 7 mei 2019 @ 21:15:34 #63
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186681501
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Is al 35 oid toch?
:D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:18:12 #64
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186681592
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Is al 35 oid toch? Dan vergeet je wel eens wat.
Wellicht in de war met Krupeckaitė?
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:35:57 #65
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_186682164
Dat is niet handig van Meilutyte, 3 keer controle missen toeval of bewust? Zal ongetwijfeld een slap huilie huilie verhaal komen. Ze was ook kritisch op Efimova _O-
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:37:04 #66
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186682195
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wellicht in de war met Krupeckaitė?
Gerasimena. Weet ook niet hoe dit kwam.
pi_186682196
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 23:00 schreef Ginettaccio_ het volgende:

[..]

1 + 1 is 2 zou je zeggen. Ik vraag me af waarom ketonen nog legaal zijn, heeft het WADA nooit onderzoek verricht o.i.d.? Daarnaast inderdaad geruchten dat bijvoorbeeld een Sky hier in 2015 al mee bezig was, niet echt groot nieuws dus.

Als je daadwerkelijk 5 tot 15% voordeel kan behalen is het belachelijk dat het niet op de lijst staat. Het gaat overigens nu over wielrennen maar dit zal in andere duursporten ook wel aan de orde van de dag zijn.

100 euro per persoon per dag vind ik trouwens nog wel meevallen, 50 tot 60% van de WT ploegen kunnen dat voor de kopmannen echt wel ophoesten, helemaal als het die 5 tot 15% scheelt.
Verdiep je eens ergens in voor te roepen van "verboden middel".
Ketonen zijn een brandstof, normaal gemaakt in je lever wanneer je uitgeput bent. Maar een lichaamseigen stof, en voeding.
Je kunt toch ook suiker niet verbieden?
Vakman pur sang
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:46:10 #68
40566 Ericr
Livewrong
pi_186682478
Testosteron en EPO zijn ook verboden.

Exogeen gebruik van lichaamseigen stoffen valt dus te verbieden.

Bij ketonen lijkt het me alleen lastig om op te sporen of misschien wel onmogelijk of er sprake is van exogeen gebruik.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:57:47 #69
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186682839
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:46 schreef Ericr het volgende:
Testosteron en EPO zijn ook verboden.

Exogeen gebruik van lichaamseigen stoffen valt dus te verbieden.

Bij ketonen lijkt het me alleen lastig om op te sporen of misschien wel onmogelijk of er sprake is van exogeen gebruik.
EPO is niet lichaamseigen, maar een stof die ervoor zorgt dat er in het lichaam iets veranderd (rode bloedcellen)

Maar de vergelijking met testosteron is wel interessant ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 7 mei 2019 @ 21:59:12 #70
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_186682879
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:46 schreef Ericr het volgende:
Testosteron en EPO zijn ook verboden.

Exogeen gebruik van lichaamseigen stoffen valt dus te verbieden.

Bij ketonen lijkt het me alleen lastig om op te sporen of misschien wel onmogelijk of er sprake is van exogeen gebruik.
Dat hebben ze met meer stoffen gehad, maar bij ook bij ketonen kan je de producent verplichten moleculen aan toe te voegen zodat je kan zien dat het niet lichaamseigen is.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 22:01:24 #71
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_186682950
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

EPO is niet lichaamseigen, maar een stof die ervoor zorgt dat er in het lichaam iets veranderd (rode bloedcellen)

Maar de vergelijking met testosteron is wel interessant ...
Epo is ook lichaamseigen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 23:13:16 #72
40566 Ericr
Livewrong
pi_186686019
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

EPO is niet lichaamseigen, maar een stof die ervoor zorgt dat er in het lichaam iets veranderd (rode bloedcellen)

Maar de vergelijking met testosteron is wel interessant ...
One of the Few haalde het al aan maar alleen rhEPO is niet lichaamseigen. EPO is juist lichaamseigen.

Daarnaast heb je nog groeihormoon, schildklierhormonen, insuline, IGF-1 wat ook allemaal lichaamseigen maar bij gebruik van de synthetische variant verboden is.

Om nog maar niet te spreken over bloed dat in de natuurlijke variant wordt toegediend.

De hoofdmoot van doping is lichaamseigen omdat juist die stoffen bewezen effectief zijn.
pi_186687137
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 20:59 schreef Pino112 het volgende:
swimvortex twitterde op dinsdag 07-05-2019 om 19:33:08 Ruta Meilutyte, of Lithuania, is said to have missed 3 out of comp tests and is therefore facing a two-year ban. Is she the latest in a series of big names finding it hard to stick to the discipline that 1000s of others must stick to each day as elite athletes? Details will tell reageer retweet
Meer info: https://www.swimmingworld(...)accessibility-rules/
Het altijd cleane en technische zwemmen
Jack does it in real time...
pi_186711663
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:37 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Verdiep je eens ergens in voor te roepen van "verboden middel".
Ketonen zijn een brandstof, normaal gemaakt in je lever wanneer je uitgeput bent. Maar een lichaamseigen stof, en voeding.
Je kunt toch ook suiker niet verbieden?
Volgens mij kun je suiker (vrij verkrijgbaar en onderdeel van “normale” voeding) niet echt vergelijken met ketonen. Zoals hierboven ook benoemd is ook o.a. EPO lichaamseigen en verboden.

Het gaat mij om de competitievervalsing (ketonen zijn niet voor een ieder verkrijgbaar, lees: te betalen) en niet per se of het gezond is voor het lichaam of niet.
pi_186713925
quote:
Russische atlete liep onder een valse naam en legde valse documenten voor, maar krijgt nu 12 jaar schorsing

De Russische 800m-loopster Kseniya Savina, die verschillende jaren onder een valse identiteit liep, is veroordeeld tot een schorsing van twaalf jaar. Dat kondigde de Athletics Integrity Unit (AIU) woensdag aan. Ze krijgt de schorsing voor het afleveren van foute documenten om op die manier een positieve EPO-test te rechtvaardigen.

Savina, die een persoonlijk record van 1:59.97 op de 800 meter bezit, was onbekend bij het grote internationaal publiek. Daar maakte ze gebruik van om na de collectieve schorsing van Russische atleten in het buitenland - sinds november 2015 - toch deel te nemen aan wedstrijden buiten de Russische grenzen.

Onderzoek van AFP en de Russische website Match bracht naar voren dat Savina, onder de naam van een Oekraïense vriendin en oud-atlete, meedeed aan wedstrijden in België, Frankrijk, Portugal en Tsjechië. Omdat de fysieke gelijkenis met haar Oekraïense collega groot is, viel ze niet door de mand. De fraude wordt momenteel nog onderzocht door de Russische en Oekraïense federaties. Savina zelf ontkent de feiten.

Valse documenten

De schorsing die ze woensdag opliep, houden ook verband met het voorleggen van valse documenten. Nadat ze in mei 2018 op een stage in het Marokkaanse Ifrane positief testte op EPO, kwam Savina met een bizarre uitleg tegenover de onderzoekers van de AIU. De Russische beweerde dat de verboden substantie bedoeld was voor haar man en trainer Alexei Savin, slachtoffer van nierfalen, maar dat de persoon bij wie ze verbleven de behandeling per ongeluk had verwisseld met haar eigen medicijnen tegen rugpijn.

Om hun versie van de feiten te bewijzen legden Savina en haar man een document voor van een kliniek uit Simferopol, maar dat bleek bij controle door de AIU en het Russisch antidopingagentschap (Rusada) vals.

Voor de positieve controle en de valse uitleg krijgt de 29-jarige Savina nu een schorsing van twaalf jaar. Haar man (en coach) Alexei Savin moet vier jaar brommen. Het duo kan nog in beroep gaan, al liet Savina aan haar federatie intussen wel al weten een punt achter haar carrière te zetten.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 9 mei 2019 @ 06:19:15 #76
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186714511
Samen opgegroeid op de Krim, samen dopingregels omzeilen. BFF's O+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_186783902
De schaatser betrokken in de Ertfurt-zaak blijkt de al een tijdje gestopte Robert Lehmann te zijn. Er is nu ook echt een zaak tegen hem gestart.
pi_186786533
Danilo Hondo geeft toe bloeddoping te hebben gebruikt en klant te zijn geweest van Schmidt.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 mei 2019 @ 16:38:24 #79
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186786738
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:31 schreef TheArt het volgende:
Danilo Hondo geeft toe bloeddoping te hebben gebruikt en klant te zijn geweest van Schmidt.
De eerste renner waar ik ooit een foto mee heb genomen :'(
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 12 mei 2019 @ 16:42:27 #80
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186786840
Nee, niet Danilo Hondo.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 12 mei 2019 @ 16:46:01 #81
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186786939
In 2011 volgens Hondo, toen heeft hij geen kut gepresteerd, Lehmann heeft ook nooit wat opmerkelijks gedaan. Is deze dokter een oplichter?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 12 mei 2019 @ 17:22:48 #82
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186787913
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:46 schreef Mani89 het volgende:
In 2011 volgens Hondo, toen heeft hij geen kut gepresteerd, Lehmann heeft ook nooit wat opmerkelijks gedaan. Is deze dokter een oplichter?
lol, die anderen nemen gewoon nog twintig peptides tot zich of TUE's
pi_186787956
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:31 schreef TheArt het volgende:
Danilo Hondo geeft toe bloeddoping te hebben gebruikt en klant te zijn geweest van Schmidt.
Een grote ronde is begonnen dus tijd voor een bekentenis.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 mei 2019 @ 19:18:57 #84
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186790845
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190511_04392466

quote:
Herkende je gedopeerde collega’s?

“Natuurlijk. Die uiterlijke kenmerken kan je moeilijk wegsteken. Waar zal ik beginnen? De overdreven kaakgroei, het grote voorhoofd, de grote mannelijke handen, veel gecentraliseerde acne op de wangen. Maar de grootste weggever is de steeds dieper wordende stem. En natuurlijk de reisschema’s. Cleane atleten reizen topevents af om zich te meten met de besten. Gedopeerde loopsters wilden vooral onder de radar van de controleurs blijven en liepen voor een EK of WK vooral onbeduidende wedstrijden in eigen land. Om nadien vanuit het niets te vlammen op het grootste podium. In het wereldje wordt er zelden of nooit over gesproken omdat je zeker moet zijn van je zaak. Je draait mee in het circus en wil niemand vals beschuldigen. Ik heb weleens een Turkse gezien die echt helemaal gepimpt was met old school anabolen. Dat was er zo ver over dat al de andere atleten in de lach schoten toen ze haar zagen passeren. Na een toevallige valse start moest ze de wedstrijd zogezegd geblesseerd verlaten. Wij hebben in ieder geval alle medailles puur en zuiver behaald. Ook iets om fier op te zijn.”
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_186791213
Elodie O+ :9
  zondag 12 mei 2019 @ 19:38:08 #86
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186791406
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator zondag 12 mei 2019 @ 19:40:30 #87
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186791487
quote:
Groente en fruit.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 12 mei 2019 @ 20:05:26 #88
14505 OProg
A Life in Music
pi_186792206
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:46 schreef Mani89 het volgende:
In 2011 volgens Hondo, toen heeft hij geen kut gepresteerd, Lehmann heeft ook nooit wat opmerkelijks gedaan. Is deze dokter een oplichter?
Of hij is gewoon vrolijk verder gegaan waar hij mee bezig was nadat het in 2010 in Mantova waar hij met zijn vriendjes van Lampre zat te heet onder de voeten werd.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zondag 12 mei 2019 @ 20:13:25 #89
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186792410
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 19:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Groente en fruit.
_O- _O- _O-
  zondag 12 mei 2019 @ 20:19:22 #90
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_186792575
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 19:31 schreef TargaFlorio het volgende:
Elodie O+ :9
Ze is ook erg grappig. Heb je de uitzending bij de slimste mens met haar en Jeroom gezien?
pi_186792757
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 20:19 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Ze is ook erg grappig. Heb je de uitzending bij de slimste mens met haar en Jeroom gezien?
:Y Vanwege die uitzending vind ik haar :9 O+ :9


_O_
  zondag 12 mei 2019 @ 21:22:44 #92
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186794782
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 20:19 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Ze is ook erg grappig. Heb je de uitzending bij de slimste mens met haar en Jeroom gezien?
In België presenteerde ze recent ook "Cafe de Mol" een soort talkshow over "Wie is de Mol" ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 12 mei 2019 @ 22:34:26 #93
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186797279
Schippers rent meer Diamond Leagues dan de Jamaicanen en Verenigde Stateners. Maar iedereen was alweer getriggerd op acné natuurlijk.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 14 mei 2019 @ 20:46:10 #94
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_186839083
thijszonneveld twitterde op dinsdag 14-05-2019 om 20:10:46 Petacchi zou ook klant zijn geweest bij Schmidt. https://t.co/GsZvw0obHE reageer retweet
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_186850975
Huidige namen, interessant.
inrng twitterde op woensdag 15-05-2019 om 08:53:58 After Denifl and Preidler, today's La Gazzetta Dello Sport says Kristijan Koren (Bahrain-Merida), currently riding the Giro, linked to Operation Aderlass, also Kristijan Đurasek (UAE Emirates) riding in California + Borut Bo¸ič, recently from Bahrain-Merida. reageer retweet
pi_186851258
Die dokter heeft er niet echt voor gezorgd dat ze harder ging fietsen dus..
pi_186851273
Boefjesploeg:
DigitalNomadPCS twitterde op woensdag 15-05-2019 om 09:15:33 @thijszonneveld Alle drie reden voorheen bij Perutnina Ptuj (CT)Kristijan Koren (2008)Borut Bozic (2004-2006)Kristijan Durasek (2006-2008)ook de al tot 2020 geschorste Kristjan Fajt reed daar in 2008en de geschorste Matija Kvasina (2004-2008) en Jure Kocjan (geschorst tot 2020) in 2008 reageer retweet
  woensdag 15 mei 2019 @ 10:11:14 #98
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186852090
Wat een waardeloze dokter inderdaad.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_186852101
UCI is er snel bij. Koren, Durasek, Bozic en Petacchi voorlopig geschorst.

https://www.uci.org/insid(...)n-operation-aderlass
  woensdag 15 mei 2019 @ 10:30:59 #100
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186852315
Bozic van het altijd betrouwbare Vacansoleil.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')