abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_186325824


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


Gouden deal voor elke liefhebber: https://www.willhaben.at/(...)ch-doping-301055156/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186325830
quote:
‘Badr Hari accepteert dopingschorsing na positieve test’
Badr Hari mag voorlopig niet in actie komen. De 34-jarige kickbokser testte begin dit jaar positief op het gebruik van verboden middelen en heeft na overleg met de Dopingautoriteit een sanctie geaccepteerd, laat voorzitter Herman Ram weten aan de NOS. Het is niet bekend hoe lang hij niet in wedstrijden voor promotor Glory uit mag komen.
https://www.ad.nl/andere-(...)tieve-test~af66c7ae/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186326718
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 12:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik vond Hari als kickboxer echt geweldig, met vooral die ko tegen Leko in 2005 en zijn partijen in 2009 tegen Schilt (die in Amsterdam) en Overeem als hoogtepunten. Zelfs na al die schandalen vond ik het tof dat hij weer ging kickboxen na zijn gevangenisstraf... maar het blijft maar doorgaan met gezeik en incidenten. Een kickboxgevecht met Hari zal veel geld opleveren, maar zulke figuren zijn heel slecht voor de reputatie van het kickboxen in het algemeen. Het zegt veel over het gebrek aan goede super zwaargewicht kickboxers dat Glory hem zo graag zo snel mogelijk weer wil laten vechten, hij heeft genoeg kansen gehad en ze moeten hem dumpen (en Mike Passeniers moet Hari ook dumpen).
pi_186327000
quote:
Kickbokser Badr Hari is geschorst na het gebruik van verboden middelen. Dat stelt Herman Ram, voorzitter van de Dopingautoriteit, die na overleg de Amsterdammer een sanctie heeft opgelegd. Gedurende zijn straf mag hij niet in wedstrijden van promotor Glory uitkomen.

Ook de Braziliaanse vechter Ariel Machado en de Kroaat Mladen Brestovac accepteerden een straf nadat zij verleden jaar betrapt werden door controleurs. Onduidelijk is hoelang Hari en consorten uit de running zijn en welke dopingmiddelen zij precies namen.

Wel werd eerder bekend dat kickbokspromotor Glory, de Dopingautoriteit en het Instituut Sportrechtspraak afgelopen periode achter de schermen hebben gewerkt aan een nieuw dopingreglement waar deze kickboksers onder vallen. Daarin zijn de maximale straffen van vier jaar gehalveerd.
Schrikbeeld

Voor de commerciŰle kickboksorganisatie Glory is een langdurige dopingschorsing voor de grote ster Hari (34) altijd een schrikbeeld geweest. Zijn partijen leveren volle stadions, maximale PR en veel geld in het laatje op. Door aanpassingen in het dopingreglement is die angst wat afgezwakt. Inmiddels is Hari al een jaar niet meer in de ring verschenen. Wel is hij, getuige posts op sociale media, vol in training voor toekomstige partijen.

pi_186329358
Schandalig dat de Dopingautoriteit en het Instituut Sportrechtspraak zich hier voor lenen.
  zaterdag 20 april 2019 @ 17:21:15 #6
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186329716
Ik snap ook niet dat Glory niet gewoon stopt met anti-doping-beleid.
pi_186330611
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 17:21 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik snap ook niet dat Glory niet gewoon stopt met anti-doping-beleid.
hebben ze mee gedreigd
  zaterdag 20 april 2019 @ 18:59:57 #8
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186331344
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 17:21 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik snap ook niet dat Glory niet gewoon stopt met anti-doping-beleid.
Omdat je dan pas echte freaks gaat krijgen en er doden gaan vallen?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_186337515
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 13:38 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Een kickboxgevecht met Hari zal veel geld opleveren, maar zulke figuren zijn heel slecht voor de reputatie van het kickboxen in het algemeen. Het zegt veel over het gebrek aan goede super zwaargewicht kickboxers dat Glory hem zo graag zo snel mogelijk weer wil laten vechten, hij heeft genoeg kansen gehad en ze moeten hem dumpen (en Mike Passeniers moet Hari ook dumpen).
Badr is 36 als hij weer voor Glory mag vechten. Kans is aanwezig dat zijn laatste gevecht al geweest is. Maar het was beter geweest als ze hem definitief hadden laten vallen. En eerder.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186339441
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Badr is 36 als hij weer voor Glory mag vechten. Kans is aanwezig dat zijn laatste gevecht al geweest is. Maar het was beter geweest als ze hem definitief hadden laten vallen. En eerder.
Dat hoeft in principe echt niet. Bijvoorbeeld Aerts, Schilt of Hoost hoorden op hun 40ste nog bij de beste kickboxers van de wereld. Ook in de MMA zijn veel top zwaargewichten wat ouder, de huidige UFC zwaargewicht kampioen (Cormier) is ook 40.
pi_186373409
jarlinsonpantan twitterde op maandag 22-04-2019 om 23:36:00 Hola mi gente solo palabras de agradecimiento por el apoyo en estos momentos💪💪💪💪 acß estamos esperando ando, con ganas de que todo se solucione, de verdad mil y mil gracias por creer en mi y confiar..Dios los bendiga reageer retweet
Hallo mijn mensen, gewoon dankwoorden voor de steun op deze momenten💪💪💪💪 hier wachten we op, willen dat alles wordt opgelost, echt duizend en duizend dank voor het geloof in mij en het vertrouwen ... God zegene u
pi_186376790
Betrapt worden op EPO anno 2019 en dan zo'n tweet de wereld in sturen. :')
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:25:50 #13
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186380543
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 13:38 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Ik vond Hari als kickboxer echt geweldig, met vooral die ko tegen Leko in 2005 en zijn partijen in 2009 tegen Schilt (die in Amsterdam) en Overeem als hoogtepunten. Zelfs na al die schandalen vond ik het tof dat hij weer ging kickboxen na zijn gevangenisstraf... maar het blijft maar doorgaan met gezeik en incidenten. Een kickboxgevecht met Hari zal veel geld opleveren, maar zulke figuren zijn heel slecht voor de reputatie van het kickboxen in het algemeen. Het zegt veel over het gebrek aan goede super zwaargewicht kickboxers dat Glory hem zo graag zo snel mogelijk weer wil laten vechten, hij heeft genoeg kansen gehad en ze moeten hem dumpen (en Mike Passeniers moet Hari ook dumpen).
Je maakt mij niet wijs dat Passeniers er niks vanaf heeft geweten. Alsof die niet direct in de gaten heeft dat Badr stiekem loopt te snoepen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:55:32 #14
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186381005
quote:
2s.gif Op maandag 22 april 2019 23:59 schreef showtimer het volgende:
jarlinsonpantan twitterde op maandag 22-04-2019 om 23:36:00 Hola mi gente solo palabras de agradecimiento por el apoyo en estos momentos💪💪💪💪 acß estamos esperando ando, con ganas de que todo se solucione, de verdad mil y mil gracias por creer en mi y confiar..Dios los bendiga reageer retweet
Hallo mijn mensen, gewoon dankwoorden voor de steun op deze momenten💪💪💪💪 hier wachten we op, willen dat alles wordt opgelost, echt duizend en duizend dank voor het geloof in mij en het vertrouwen ... God zegene u
Ik kan geen Spaans maar ik ga er gemakshalve vanuit dat al die Colombiaanse halfjes in de reacties hem 100% steunen en geloven.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 15:56:29 #15
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186381020
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik kan geen Spaans maar ik ga er gemakshalve vanuit dat al die Colombiaanse halfjes in de reacties hem 100% steunen en geloven.
Ja, dat klopt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 16:05:29 #16
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186381163
JhonatanRVal twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 08:34:40 @jarlinsonpantan Fuerza miso! Que somos mßs los que estamos con ud! 💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼💪🏻💪🏻💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼 reageer retweet
Jhonatan Restrepo (zelf sinds kort weer in een schroeivorm) staat volledig achter Jarlinson.
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
  dinsdag 23 april 2019 @ 16:06:51 #17
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186381192
Het blijft toch een "speciaal" volk.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_186381196
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
JhonatanRVal twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 08:34:40 @:jarlinsonpantan Fuerza miso! Que somos mßs los que estamos con ud! 💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼💪🏻💪🏻💪🏻🙏🏼🙏🏼🙏🏼 reageer retweet
Jhonatan Restrepo (zelf sinds kort weer in een schroeivorm) staat volledig achter Jarlinson.
J_Per_ twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 11:52:37 @JhonatanRVal @jarlinsonpantan T˙ tambiÚn te dopas? reageer retweet
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 16:11:42 #19
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186381257
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:07 schreef showtimer het volgende:

[..]

J_Per_ twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 11:52:37 @:JhonatanRVal @:jarlinsonpantan T˙ tambiÚn te dopas? reageer retweet
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
pi_186385051
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:25 schreef fathank het volgende:

[..]

Je maakt mij niet wijs dat Passeniers er niks vanaf heeft geweten. Alsof die niet direct in de gaten heeft dat Badr stiekem loopt te snoepen.
Ik heb geen idee, het zou wel dodelijk voor zijn reputatie zijn als dat bekend wordt. Maar kennelijk gaan ze in de vechtsport/kickboxen toch wat soepeler om met doping en geven er weinig om. Glory zelf heeft nou ook niet echt signaal af gegeven dat ze dopingzondaars uit de sport willen weren.
Overigens heeft Passenier ook Overeem getraint om weer fit te worden tijdens zijn dopingschorsing. Ik krijg het idee dat de fans, coaches en organisatie's er allemaal weinig om geven als er doping wordt gebruikt.
  dinsdag 23 april 2019 @ 22:41:11 #21
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186389083
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:25 schreef fathank het volgende:

[..]

Je maakt mij niet wijs dat Passeniers er niks vanaf heeft geweten. Alsof die niet direct in de gaten heeft dat Badr stiekem loopt te snoepen.
die is er zelf mee aan komen zetten
SPT / [Bodybuilding] (#287) Wij houden van squattende vrouwen
http://www.mixfight.nl/fo(...)rdachte-dopinghandel
pi_186449493
quote:
11s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat was toch wel een scherp record van Tadese, niet verwacht dat een relatief onbekende loper dat zou verbreken (derde in Amsterdam vorig jaar en 59:36 als PR op de halve).
aiu_athletics twitterde op vrijdag 26-04-2019 om 19:15:04 The AIU confirms a Provisional Suspension against Kenyan long-distance runner Abraham Kiptum for an Athlete Biological Passport (ABP) violation under the @iaaforg Anti-Doping Rules. Find out more ➡ https://t.co/opInfkVlnV#CleanSport https://t.co/cYfRgWoFkW reageer retweet
pi_186454272
Je verwacht het gewoon Úcht niet he!
Jack does it in real time...
  zaterdag 27 april 2019 @ 12:23:55 #24
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186456201
quote:
9s.gif Op zaterdag 27 april 2019 11:08 schreef DeeBee het volgende:
Je verwacht het gewoon Úcht niet he!
_O- _O- _O- _O- _O-
pi_186458127
quote:
Ik had dit verhaal niet eerder gehoord, maar er staat in dat artikel niet dat Mike Passenier hier iets mee te maken had of dit wist. Dit gaat over Ízden Tekcandan, de krachttrainer van Hari die tevens een eigen sportschool heeft in Apeldoorn.
Ik denk overigens ook dat Passenier dit wel wist. Jammer en slecht voor de sport dat buiten Glory er ook maar weinig bekende vechters of coaches/vechtscholen het dopinggebruik en de betrapte sporters duidelijk veroordelen, of misschien dat ik reacties heb gemist.
  zaterdag 27 april 2019 @ 18:49:23 #26
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186462894
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 14:03 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Ik had dit verhaal niet eerder gehoord, maar er staat in dat artikel niet dat Mike Passenier hier iets mee te maken had of dit wist. Dit gaat over Ízden Tekcandan, de krachttrainer van Hari die tevens een eigen sportschool heeft in Apeldoorn.
Ik denk overigens ook dat Passenier dit wel wist. Jammer en slecht voor de sport dat buiten Glory er ook maar weinig bekende vechters of coaches/vechtscholen het dopinggebruik en de betrapte sporters duidelijk veroordelen, of misschien dat ik reacties heb gemist.
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 14:03 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Ik had dit verhaal niet eerder gehoord, maar er staat in dat artikel niet dat Mike Passenier hier iets mee te maken had of dit wist. Dit gaat over Ízden Tekcandan, de krachttrainer van Hari die tevens een eigen sportschool heeft in Apeldoorn.
Ik denk overigens ook dat Passenier dit wel wist. Jammer en slecht voor de sport dat buiten Glory er ook maar weinig bekende vechters of coaches/vechtscholen het dopinggebruik en de betrapte sporters duidelijk veroordelen, of misschien dat ik reacties heb gemist.
Ze weten het allemaal van elkaar, maar het geld wat ze verliezen met testen en schorsen van vechters, verdelen ze liever onderling.
Als glory het serieus wilde aanpakken hadden ze het via de boksbond moeten spelen, daar wordt WADA olympisch getest.
pi_186469224
https://www.reuters.com/a(...)ping-idUSKCN1S30HJ

Fenlator - Victorian een jaartje aan de kant, clenbuterol.
pi_186469246
Ze beweert overigens dat het gaat om een vervuild voedingssupplement.
  zaterdag 27 april 2019 @ 23:55:13 #29
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186469434
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 23:42 schreef Ginettaccio_ het volgende:
Ze beweert overigens dat het gaat om een vervuild voedingssupplement.
of vlees
pi_186527368
Jullie moeten Sportlab Sedoc eens terugkijken. Bram Som die zonder blikken of blozen uit de doeken doet dat hij 50 supplementen per dag nam en hierdoor harder rende :') . Pillen waarvan hij niet wist wat het was.

Niks aan de hand mensen.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_186531515
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 23:41 schreef Ginettaccio_ het volgende:
https://www.reuters.com/a(...)ping-idUSKCN1S30HJ

Fenlator - Victorian een jaartje aan de kant, clenbuterol.
In dat artikel waarnaar je linkt staat:
quote:
“The IBSF concluded that the athlete had committed an anti-doping rule violation but established no significant fault, given that (a) the detected prohibited substance came from a contaminated supplement, (b) she checked the product information/ingredients before use, and (c) she declared the product on the doping control form,” it said.
Dus voor ze een voedingssupplement nam las ze op de verpakking wat er in zit en kwam er (ongetwijfeld mede dankzij Contador) achter dat clenbutanol op de dopinglijst staat. Vervolgens heeft ze zelfs netjes gemeld op een formulier dat ze dit ingenomen heeft, maar hoe dom is ze dat het voedingssupplement toch genomen heeft.. 😖
  woensdag 1 mei 2019 @ 00:29:19 #32
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186531648
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:54 schreef de_boswachter het volgende:
Jullie moeten Sportlab Sedoc eens terugkijken. Bram Som die zonder blikken of blozen uit de doeken doet dat hij 50 supplementen per dag nam en hierdoor harder rende :') . Pillen waarvan hij niet wist wat het was.

Niks aan de hand mensen.
Uiteindelijk ging hij vooral zo hard door die sokken.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 07:01:58 #33
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186579221
Een Belgische prof publiceerde recent een onderzoek naar het effect van ketonen (nu nog legaal):

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/05/03/peter-hespel-1/

En er wordt rechtstreeks het verband gezocht met recente successen in het wielrennen van bv Quickstep:

https://sporza.be/nl/2019/03/27/ketonen/

[ Bericht 32% gewijzigd door Joost-mag-het-weten op 03-05-2019 07:07:20 ]
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 09:01:28 #34
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_186580215
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 07:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Een Belgische prof publiceerde recent een onderzoek naar het effect van ketonen (nu nog legaal):

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/05/03/peter-hespel-1/

En er wordt rechtstreeks het verband gezocht met recente successen in het wielrennen van bv Quickstep:

https://sporza.be/nl/2019/03/27/ketonen/
Lekker met de meiden keto.
pi_186580592
Sky schijnt er ook al jaren aan te zitten.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 11:49:01 #36
423121 Fretwork
Acte d'Úloquence
pi_186582954
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:54 schreef de_boswachter het volgende:
Jullie moeten Sportlab Sedoc eens terugkijken. Bram Som die zonder blikken of blozen uit de doeken doet dat hij 50 supplementen per dag nam en hierdoor harder rende :') . Pillen waarvan hij niet wist wat het was.

Niks aan de hand mensen.
Vrees dat dit voor heel veel sporters geldt.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 3 mei 2019 @ 13:07:57 #37
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186584198
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 09:26 schreef Sloggi het volgende:
Sky schijnt er ook al jaren aan te zitten.
In BelgiŰ is dit nu wel groot nieuws blijkbaar, was net zelfs de opener op het vrt middagjournaal.

Het zou natuurlijk wel veel kunnen verklaren over wat we dit voorjaar in de koers gezien hebben ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 13:15:16 #38
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_186584316
JosÚ Ibarguren Taus glimlacht nu
pi_186585773
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 13:07 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

In BelgiŰ is dit nu wel groot nieuws blijkbaar, was net zelfs de opener op het vrt middagjournaal.

Het zou natuurlijk wel veel kunnen verklaren over wat we dit voorjaar in de koers gezien hebben ...
Dit is toch jaren terug al groot in het nieuws geweest?
  vrijdag 3 mei 2019 @ 17:31:56 #40
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186588593
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 14:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit is toch jaren terug al groot in het nieuws geweest?
idd, maar die ketonen maken niet zo groot verschil
  vrijdag 3 mei 2019 @ 18:11:22 #41
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186589282
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 17:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

idd, maar die ketonen maken niet zo groot verschil
Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wÚl makkelijk tot 15% beter maakt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 3 mei 2019 @ 18:16:43 #42
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_186589361
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:11 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wÚl makkelijk tot 15% beter maakt ...
15 WTF?? dat is meer dan EPO 8)7
  vrijdag 3 mei 2019 @ 18:20:24 #43
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186589414
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

15 WTF?? dat is meer dan EPO 8)7
Over zijn gesimuleerde "Tour de France" waarbij een groep testpersonen aan de ketonen zat maar dat niet wist zegt hij hetvolgende :

In de slotweek bleek dat de ketonengroep 15 procent meer trainingsvolume kon verwerken. De tijdrit van 30 minuten helemaal op het einde van de sessies, een soort ultieme finale waarbij de sporters alles moesten geven wat ze hadden, viel opvallend positiever uit voor de ketonengroep, die het gemiddeld maar liefst 15 procent beter deed. Ook in een alleenstaande tijdrit van 30 minuten deed de ketonengroep het beter, 2 tot 5 procent.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 3 mei 2019 @ 22:40:56 #44
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186595265
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 14:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit is toch jaren terug al groot in het nieuws geweest?
2015 kwam volgens mij de suggestie dat SKY nieuwe legale superbrandstof zou hebben, ketonen.......
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_186595424
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 18:11 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is nu feitelijk het nieuws. Die prof toont met zijn onderzoek aan dat dit je wÚl makkelijk tot 15% beter maakt ...
Ja dat was een groep ongetrainde studenten, niet echt representatief.
Maar lichaamseigen en voedingsmiddel legaal in de U.S. toe tevoegen in elk gerecht dus niet verkeerd. Denk tevens dat elke ploeg dit wel suppleert in de sport drank.
Vakman pur sang
pi_186605488
Cor en Don zijn dus in de VS wezen shoppen? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 4 mei 2019 @ 14:12:26 #47
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186606140
Wielerarts: "Alle atleten kennen ketonen, maar minderheid gebruikt het"

Uit een onderzoek van de KU Leuven is gebleken dat ketonen renners tot 15% voordeel kunnen geven. Een wondermiddel, zo zou je denken, maar toch maakt slechts een fractie van het peloton er gebruik van, zo zegt wielerarts Ruud Van Thienen.

Ruud Van Thienen werkt als sportarts onder meer met de Belgische nationale wielerploeg en begeleidde ook Victor Campenaerts bij zijn werelduurrecord. Hij werkte ook mee aan het ketonenonderzoek van professor Hespel (KU Leuven)."We hebben 18 proefpersonen gezocht die bijna nooit fietsen en die dan bewust overtraind. Zo wilden we kijken of je die overtraining kunt tegengaan met ketonen", vertelt Van Thienen over het opzet van het onderzoek."Die vermoedens bleken te kloppen. Wie geen ketonen nam, zat er na 3 weken helemaal door. De andere groep presteerde tot 5% beter en in de laatste week konden ze daar zelfs tot 15% meer trainingsarbeid aan."Er werd altijd aangenomen dat van ketonen je eetlust afneemt, maar het onderzoek laat juist het tegenovergestelde uitschijnen. "De proefpersonen mochten eten wat ze wilden, maar bij de groep die geen ketonen nam, zagen we dat ze tot 500 calorieŰn minder aten per dag. Die ketonen houden je eetlust dus tˇch op peil.""Ketonen worden vooral geroemd als brandstof, maar het blijkt ook de hersenen en zenuwcellen te beschermen. Waarschijnlijk verklaart dat waarom je geen vermoeidheid voelt bij de training."Dat is ook de ervaring van de meeste renners. "Ze recupereren sneller en kunnen dus meer trainingsarbeid aan. Als ze normaal gezien bijvoorbeeld 48 uur nodig hebben tussen 2 intensieve trainingen is dat met ketonen maar 36 uur. Tijdens de koers zou het effect tegenvallen, want het werkt niet bij een demarrage of een sprint, enkel bij een submaximale inspanning (als je niet in het rood gaat, red). Het is dus nog zoeken wanneer je het dan het beste inneemt."

"Ik ben zeker dat de prijs snel zal zakken"

De grote vraag is nu natuurlijk hoe ingeburgerd ketonen zijn in de sport? "Bijna elke atleet kent het en weet hoe het werkt, maar toch denk ik dat het nog altijd een minderheid is die het gebruikt. Ik schat dat zo'n 10 Ó 15% het zich maar kan veroorloven, want het kost tot 100 dollar per dag. Er is voorlopig ook geen plan van de overheid om dit aan te bieden aan atleten die naar een WK of de Spelen gaan."

"Maar ik ben zeker dat de prijs snel zal zakken, want de vraag wordt steeds groter. Als er nog een 2e speler op de markt komt en er dus meer concurrentie is, zal de prijs trouwens sowieso zakken.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 4 mei 2019 @ 15:41:01 #48
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186607560
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 09:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Lekker met de meiden keto.
Doe mij maar keta
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  zaterdag 4 mei 2019 @ 16:18:15 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186608223
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 13:37 schreef showtimer het volgende:
Cor en Don zijn dus in de VS wezen shoppen? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En Androni?
  zaterdag 4 mei 2019 @ 16:38:00 #50
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_186608570
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 13:37 schreef showtimer het volgende:
Cor en Don zijn dus in de VS wezen shoppen? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als wat in dat artikel staat klopt dat ketonen pas vanaf midden 2018 voor niet-insiders te koop waren, dan klopt dat toch wel met het patroon dat we dit voorjaar in het wielrennen zien. Je zag dit voorjaar echt dingen die vergelijkbaar waren met de eerste EPO jaren, toen het spul in opkomst was maar nog niet iedereen ervan slikte ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')